Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

S T E E N B E R G S E

11 SEPTEMBER 2013 WEEK 37

Uitgeverij

10 . 0 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

ONDERNEMERS GEVEN KLEUR AAN OPENING AQUADUCT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

Volg ons via twitter: @SteenbergseBode

AUTO’S

AA

Zundert

I

Te l .

076

SPORT

KOOS BOLUIJT IS POSITIEF GESTEMD OVER STEENBERGEN

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

UITGAAN VAN EIGEN KRACHT OP SOCIAAL DOMEIN

Onderzoek naar verkoop stadhuis

Toch overleg over pand Kaaistraat 14

STEENBERGEN - De rekenkamercommissie is een onderzoek gestart naar de gang van zaken rondom de verkoop van het voormalige stadhuis. De commissie is gestart met een quick scan over dit onderwerp. Daarbij luidt de centrale onderzoeksvraag: Hoe is het proces van de verkoop van het voormalige stadhuis verlopen. Onderliggende vraag is welke lessen de raad uit de verkoop kan trekken. Het stadhuis is in 2011 verkocht. Het stadskantoor zou in dat jaar verkocht worden aan een projectontwikkelaar, maar die heeft zich teruggetrokken. De rekenkamer verwacht nog dit jaar de uitkomst van het onderzoek te kunnen presenteren.

STEENBERGEN - Wethouder Bert van Kesteren heeft alsnog gesproken met de eigenaren van het pand aan de Kaaistraat 14 in Steenbergen. Zij stellen het pand niet aan de straatstenen kwijt te kunnen, vanwege de regels die de gemeente stelt aan het gebruik van het gemeentelijk monument. Na vragen in de commissievergadering gaf Van Kesteren aan dat er inmiddels een goed gesprek had plaatsgevonden met de eigenaren, maar tijdens die vergadering bleek dat de wethouder daar zelf niet bij aanwezig was. “Kort voor het gesprek werd ik om persoonlijke omstandigheden weggeroepen. Deze week heb ik alsnog met de eigenaren gesproken.”

Presidium besluit over BOB-vergaderen

Pleinfeest Gummarus voor ouderen

STEENBERGEN - Het presidium, waarin alle fractievertegenwoordigers en de burgemeester zetelen, neemt maandag 18 september een besluit over het invoeren van het BOB-vergaderen. Sinds februari 2012 heeft de gemeenteraad al diverse onderwerpen behandeld volgens de nieuwe vergaderstructuur. Daarbij houdt de gemeenteraad eerst een beeldvormende vergadering, waarbij belanghebbenden kunnen inspreken. Vervolgens vindt er een opiniërende vergadering plaats. Daarin kunnen de partijen hun mening geven, waarna een besluitvormende vergadering volgt. Zo wil de raad de inwoners beter betrekken bij de besluitvorming.

STEENBERGEN - Het schoolplein van de Gummarusschool in Steenbergen is zaterdag 14 september weer het terrein voor het tweejaarlijkse pleinfeest. Naast het oudercomité van de basisschool, BSO Zo Toerdeloo en Breek-4U doet ook peuterspeelzaal Pippi mee met de opening. De peuterspeelzaal zit sinds vorig schooljaar in het schoolgebouw ondergebracht en viert tijdens de pleinfeest haar officiële opening. Het thema van de feestmiddag is dit jaar Jong Ontmoet Oud. Er zijn veel leuke activiteiten voor kinderen en hun (groot)ouders, zoals een rollatorrace. De opbrengst gaat naar Onze Stede en De Lindenburgh.

Veel ideeën voor ontwerp jachthaven STEENBERGEN - De eerste bewonersavond over de inrichting van de ruimte rondom de jachthaven heeft volgens wethouder Leo Heijmans veel ideeën opgeleverd. “Belangrijkste conclusie was dat de auto’s uit het zicht geplaatst moeten worden, zodat de haven meer het visitekaartje van Steenbergen kan zijn”, vat de wethouder samen. Daarnaast bogen de aanwezigen zich ook over de bestrating en het groen. Een bureau, dat eerder ook al het ontwerp maakte voor de nieuwe N257, gaat nu alle input verwerken in een concepttekening. Die wordt tijdens de vervolgavond op dinsdag 24 september in het gemeentehuis gepresenteerd.

Titel Veilige School voor Ravelijn STEENBERGEN - ‘t Ravelijn in Steenbergen mag zich sinds woensdag 11 september officieel een veilige school noemen. De school voor voorbereidend mbo en mavo heeft de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan de veiligheid op en rondom de school. Dat heeft geresulteerd in een Veiligheidsconvenant, waarin staat vastgelegd hoe de school met bepaalde situaties op het gebied van sociale veiligheid, pesten en criminaliteit omgaat. Ook zijn er afspraken gemaakt met externe partners, zoals de politie en de gemeente. Het convenant is woensdag ondertekend. Ook is er op de school een plaquette Veilige School onthuld.

KLUTSDORP - Scholieren moeten er vanaf deze week dagelijks aan geloven. Sinds zaterdag is nieuwe fietsbrug over de A4 bij Klutsdorp geopend en is de tijdelijke oversteek definitief afgesloten. Gelukkig wordt de pittige klim naar boven beloond door een bijzondere blik over de in aanleg zijnde snelweg. FOTO LEO ADRIAANSEN

Gemeente boekt vooruitgang in tweejaarlijks tevredenheidsonderzoek

Inwoners redelijk tevreden STEENBERGEN - De provincie mag dan wel een onderzoek hebben ingesteld naar de gang van zaken op het gemeentehuis, inwoners van de gemeente Steenbergen zijn redelijk tevreden over het functioneren van hun gemeente. Dat blijkt uit het tweejaarlijks onderzoek Waarstaatjegemeente.nl. De gemeente scoort vooral met haar dienstverlening en krijgt complimenten over de aangename woonomgeving. Verbeterpunten zijn er - net als twee jaar geleden - voor de politiek en de inspraakmogelijkheden voor de burgers. DOOR RIA VAN MEIR Het is de vierde keer dat de gemeente heeft meegedaan met het landelijke onderzoek, waardoor er een mooie vergelijking met de voorgaande jaren te maken is. “We zijn van ver gekomen”, zegt burgemeester Saskia Bolten, doelend op de resultaten uit 2007, toen de gemeente op bijna alle vlakken een onvoldoende kreeg. “We gaan nog steeds vooruit en halen nu vrijwel voor alle onderdelen een voldoende, al blijft het hard werken om ervoor te zorgen dat we onszelf blijven verbeteren.” Voorzieningen Het onderzoek bekijkt de relatie tussen de inwoner en de gemeente vanuit diverse rollen, zoals de kiezer, onderdaan, klant, partner en wijkbewoner. Over vrijwel de hele linie heeft de gemeente enkele puntjes achter de komma weten bij de sprok-

kelen. Zo beoordeelt de inwoner zijn wijk nu met een 6,8 tegenover een 6,6 in 2011. Men is erg tevreden over de leefbaarheid (7,3), winkels (7,6) en basisonderwijs (7,8), maar mist voorzieningen voor jongeren (5,0) en is kritisch op het welzijnsaanbod (5,8). Voor het eerst geeft de inwoner als onderdaan nu een voldoende aan de gemeente (6,0), al is dat cijfer slechts een tiende hoger dan twee jaar geleden. Vooruitgang is er ook te zien bij de burger als kiezer en als partner. Beide onderdelen krijgen nog altijd een onvoldoende met 5,5, maar na de vieren in 2007 en de 5.3 in 2011 zit er duidelijk een stijgende lijn in. Grootste kritiek klinkt er over de invloed in de politieke besluitvorming (5,1) en de invloed in het gemeentelijk beleid (4,9), al scoren ook vergelijkbare gemeenten op die punten ook een onvoldoende. Bolten beseft dat er nog een weg te gaan is om ook die onvoldoendes weg te poetsen.

“Het is een bekend gezegde: vertrouwen komt te voet, kritiek komt te paard. We zitten op de goede weg, maar zijn er nog niet.”

Kruisland krijgt eigen vlaggenmast

Dienstverlening Wel op de goede weg zit de gemeente als het gaat om dienstverlening. Met een 7,6 is het cijfer weliswaar iets gezakt ten opzichte van 2011 (7,7), maar de gemeente ontvangt nog steeds lovende punten van haar ‘klanten’. Zo hoeft men nooit lang te wachten (8,3), zijn de medewerkers erg vriendelijk (8,3) en geven zij duidelijke informatie (8,1). De goede cijfers worden enkel gedrukt door de prijs van de dienstverlening (6,0), al wijkt Steenbergen daarin nauwelijks af bij het gemiddelde van vergelijkbare gemeenten (6,1).

KRUISLAND - In Kruisland kan voortaan de vlag uit op officiële feestdagen zoals Koningsdag, Bevrijdingsdag en de Kruislandse Jaarmarkt. Het dorp beschikt vanaf zondag 15 september over een eigen vlaggenmast en een Nederlandse vlag, een nagekomen cadeautje voor het 525-jarig bestaan, dat vorig jaar gevierd werd in Kruisland. De vlaggenmast is gefinancierd door de verkoop van echte Kruislandse bolletjes en met behulp van de gemeente Steenbergen geplaatst naast de pomp op de Markt. De vlaggenmast wordt zondag 15 september om 14.00 uur officieel onthuld tijdens de Kruislandse jaarmarkt door het hijsen van de vlag.

Het volledige onderzoek is te vinden op www.internetbode.nl.

Eerste interlandwedstrijd voor Marijke Wijnmaalen DINTELOORD - Marijke Wijnmaalen van Diomedon kreeg een uitnodiging van de Atletiek Unie om deel te nemen aan de interland wedstrijd voor C junioren op zaterdag 7 september te Almelo. De interland wedstrijd ging tussen Nederland en Westfalen, Marijke mocht hier polsstokhoogspringen door haar 1e plaats op het N.K voor haar categorie Meisjes C

junior. Zij moest om 10.00 uur aanwezig zijn in Almelo om haar sportkleding van Nederland in ontvangst te nemen, en zich voor te bereiden voor haar onderdeel. Haar persoonlijk record was 3.14m en zij was benieuwd hoe het op deze wedstrijd zou gaan. Zij begon op 2.70m en in een keer erover ook de 3 volgende hoogte gingen in een keer, voor de 3.10m maakte zij het spannend door bij de 3e poging erover te gaan. De volgende poging op 3.15m lukte

ook, in ieder geval een PR verbetering. De lat ging naar 3.20m en ook hier bij de 3e sprong goed over de lat. De 3.25m was iets te hoog voor haar maar zij was dik tevreden en weet dat die hoogte haar volgende doel is. Zij werd met haar prestatie 2e in de interlandwedstrijd en hoopt dat er meer uitnodigingen komen voor dit soort wedstrijden. Nederland won zowel bij de meisjes als de jongens C junioren de wedstrijd.

Nieuwe ronde Kern met Pit STEENBERGEN - Dorpen en wijken kunnen zich ook dit jaar weer aanmelden voor de actie Kern met Pit van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij. Daarbij maken projecten die bijdragen aan de leefbaarheid van een dorp of wijk kans op een subsidie van 1000 euro. Het beste idee per provincie wordt bovendien beloond met nog een 1500 euro voor de uitvoering van het project. Dit jaar doet de dorpsraad van Nieuw-Vossemeer meer met hun initiatief voor een natuurlijke speeltuin bij de schaatsbaan aan de Veerweg. Op hen kan vanaf oktober gestemd worden voor de extra subsidie. Nieuwe projecten kunnen zich aanmelden via www.kernmetpit.nl.


ACTION CADEAU

KAART UITZOEKEN

KATOEN

DRAADLOOS

uni doorgestikt royaal formaat 240x220 cm

ronde hals zwart of wit maten S-XXL

ingebouwd in de spiegel draadloze zender start automatisch bij achteruitrijden

ACTIONFIT

15.95

MULTI VITAMINES multi AZ 90 tabletten, glucosamine 60 tabletten, omega-3 90 capsules of calcium/magnesium/zink/D3 90 tabletten

DE M A A N D! D E 'R ' Z IT IN

KRANSMAND OF

HERFST KRANS Ă˜ 40 cm

COCONUT CARE

2.49 5.49

conditioner 400 ml of bodylotion 200 ml

0.65

heren JOGGING BROEK maten S-XXL

3.99

MET STRASS

MEISJES SOKKEN diverse kleuren

ACHTERUITRIJ CAMERA met 3,5'' LCD kleurenscherm

1.99

maten 23-38

met strass DAMES SOKKEN zwart maten 36-41 3 PAAR

2.29

TRENDY

DAMES TAS diverse kleuren

10 vakken HANDTAS ORGANIZER 27x9x15 cm H[FOLQKRXG

1.59

KUNSTSTOF

SNIJ PLANK diverse kleuren

auto ACHTERUITRIJ LAMP met waarschuwingssignaal

1.69

64.95

ZWARE KWALITEIT

VERHUIS DOOS eenvoudig opzetten door autolock bodem 48x32x33 cm

3 PA A R

1.99

transparant/bruin VERPAKKINGS TAPE 50 mm x 66 m

0.59

DECORATIE

0.89

HOTFIX APPLICATOR voor het trendy customizen van kleding en accessoires incl. 7 opzetstukjes en decostenen starterset

met schouderriem

VERZORGINGS PRODUCTEN shampoo 400 ml,

gezichts REINIGINGS DOEKJES 25 stuks

HEREN T-SHIRT korte mouw

7.95

36x24 cm

bijbehorende DECOSTENEN of STUDS diverse varianten

1.49

DIVERSE KLEUREN

DAMES SJAAL met elastiek

5.95

SNIJ PLANK 27x16,5 cm

0.99

0.49 -

RVS KEUKEN MESJES 5 stuks

0.49 -

1.42

85-95 cm DAMES RIEM diverse kleuren

0.69

2.39

.LMNYRRUZLQNHODGUHVVHQHQRYHULJHLQIRUPDWLHRSRQ]HZHEVLWHZZZDFWLRQQO

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 08-09-2013 t/m za. 14-09-2013 in Nederlandse filialen.

QUILT BEDSPREI patchwork of


ACTUALITEIT

Feest in havenkom met nautische markt, antieke sleepboten, muziekoptredens en rondvaart naar aquaduct

Ondernemers geven kleur aan opening aquaduct STEENBERGEN - De Steenbergse ondernemers hebben de smaak goed te pakken. Na de opening van het centrum en de organisatie van de jaarmarkt geven zij deze zaterdag de opening van het aquaduct kleur met een nautische markt, muziek en rondvaarten naar het eerste Brabantse aquaduct. Daarmee springen zij in het gat van de gemeente, dat door bezuinigingen steeds meer organisatorische taken overlaat aan ondernemers. DOOR RIA VAN MEIR Een opmerking in de openbare besluitenlijst liet meteen zien hoe de vlag er op dit moment op het stadhuis bij hangt: wethouder Leo Heijmans kreeg geen ambtelijke ondersteuning bij de organisatie van een openingsfeest voor het aquaduct. “Dat komt natuurlijk door de bezuinigingen. De budgetten zijn zo strak ingepland dat er nauwelijks meer ambtelijke uren vrij zijn om extra’s op te pakken”, weet de wethouder. Desondanks vond hij dat Steenbergen de openstelling van het eerste Brabantse aquaduct niet ongemerkt voorbij mocht laten gaan. “Het aquaduct biedt Steenbergen meer voordeel dan dat de haven openblijft voor schepen met een mast. Zonder aquaduct zou de snelweg zeven tot acht meter boven het landschap uitsteken om het water over te steken. Dat zou niet alleen het landschap aantasten, maar ook zorgen voor veel overlast. Voor Steenbergen is het aquaduct heel belangrijk en daar moeten we dan ook bij stil staan”, meent hij.

het aquaduct op zaterdag 14 september te willen openen voor genodigden, was één belletje naar Retail Platform Steenbergen (RPS), havenmeester Dirk-Jan van Weezel, watersportvereniging StadHaven en de horeca voldoende om medewerking van hen te krijgen voor festiviteiten in de havenkom vanaf 13.00 uur. De eerste stap was volgens Van Weezel ook snel gezet, doordat vereniging De Sleper juist komend weekend heeft uitgekozen voor een bezoek aan Steenbergen. “Het hele weekend liggen er zo’n twintig antieke sleepboten in de haven, met een schip van Defensie als echte publiekstrekker. Op ons verzoek houdt De Sleper ook een nautische markt, wat mooi aansluit bij de opening van de A4. Daarnaast geeft Modelbouw Vereniging Steenbergse Vliet een demonstratie met hun modelbootjes”, vertelt Van Weezel. Watersportvereniging StadHaven laat bezoekers niet alleen vanaf de kant genieten van de opening van het aquaduct, maar stelt vijf boten beschikbaar om de ‘landrotten’ mee in schip te nemen voor een rondvaart naar het nieuwe bouwwerk.

Slepers De contacten waren snel gelegd. Toen Rijkswaterstaat eenmaal bekendmaakte

StadHaven Ook de ondernemers leveren hun steentje bij. Zo heeft RPS het koor Oud Bruin en

Kees de Bruin (links) laat samen met wethouder Leo Heijmans (midden) en havenmeester Dirk-Jan van Weezel zien waar men kan opstappen voor de rondvaart naar het aquaduct. FOTO RIA VAN MEIR

Jong Belegen, popkoor The Sparrows en harmonie Amicitia vastgelegd voor de muzikale omlijsting van het openingsfeest en zorgen de horecazaken voor gezellige terrassen. “Na de opening van StadHaven en de jaarmarkt valt er voor de winkeliers op

commercieel vlak niet veel te halen, maar wij vinden het wel belangrijk om onze bijdrage te leveren”, zegt Kees de Bruin namens RPS. Dat er in korte tijd zoveel georganiseerd wordt, is volgens hem ook te danken aan StadHaven. “We weten elkaar

nu beter te vinden. Niet alleen in de binnenstad, maar ook in de haven. Dat nodigt uit om samen evenementen op te zetten. We zitten vol ideeën voor volgend jaar. Maar eerst zorgen we samen voor een mooi openingsfeest voor het aquaduct.”

De Raad: Koos Boluijt, CDA

‘Collectief naar buiten treden vergroot vertrouwen in politiek’ STEENBERGEN - De raadsperiode heeft er al ruim drie jaar opzitten en de volgende verkiezing dient zich snel aan. zelfs vermeld in de Telegraaf.” Voordat de verkiezingstijd van vooruitkijken en mooie beloftes losbarst, blikt de Steenbergse Bode met de acht fractievoorzitters terug op de afgelopen periode. Deze week praten we met Koos Boluijt, dat zich met het CDA Inspraak Trots is hij ook over de bestuurlijke verprofileert als bruggenbouwer in de raad. DOOR RIA VAN MEIR Met een boodschap van positivisme ging het CDA in 2010 de verkiezingen in. Dat gevoel is er ruim drie jaar later nog altijd, of misschien zelfs meer. Met een oprechte fierheid vertelt Koos Boluijt over dingen die

de afgelopen jaren zijn bereikt. “De grote, zware besluiten hebben we achter ons gelaten. We zijn nu vooral aan het uitvoeren. Ondanks de grote bezuinigingsopdracht, hebben we flink geïnvesteerd in toerisme en in StadHaven. We mogen trots zijn op het AFC. Dat genereert veel werk voor onze

gemeente en biedt kansen voor onderwijs op hbo-niveau. In Nieuw-Vossemeer wordt gebouwd aan een nieuw zorgcentrum, Dinteloord en Kruisland krijgen complimenten over hoe het centrum erbij ligt, Welberg heeft een prachtig nieuw sportcomplex en het toerisme rond De Heen stond laatst

Speelautomatenhal Een andere uitdaging ziet Boluijt is het samenbrengen van de verschillende fracties in de raad. Zo probeerde het CDA ook de handtekeningen van de oppositiepartijen te krijgen onder het raadsprogramma, dat desondanks door de oppositiepartijen werd verworpen. “We willen als partij de bruggenbouwer zijn. Als we zo collectief mogelijk naar buiten treden, vergroot dat ook het vertrouwen van de burger in de politiek.” Twee jaar later bevond het CDA zich echter aan de andere kant, toen de

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Koos Boluijt: “De afgelopen periode is veel gerealiseerd en veel geïnvesteerd in de gemeente Steenbergen.”

Blijf op de hoogte van het

nieuwing die de gemeenteraad heeft doorgemaakt. Als voorzitter van de werkgroep Jachthaven en Steenbergen 2020 zag hij hoe inwoners van Steenbergen de inspraakavonden aangrepen om hun zegje te doen. “Daar kwamen ideeën naar boven waar wij als raad zelf nog niet aan hadden gedacht. Mooi om te zien dat mensen de moeite nemen om hun zegje te doen.” Toch is er volgens hem nog een weg te gaan. “Het zijn nog steeds vooral vertegenwoordigers van het maatschappelijke middenveld, mensen die zich vaker laten zien. Als het iemand aangaat, laat hij of zij zich wel horen. Maar hoe we de gewone man van de straat nog meer bij onze besluitvorming kunnen betrekken, blijft voor ons een uitdaging”, meent hij.

partij als enige tegen de komst van een speelautomatenhal stemde. De vier zetels hadden een van de kampen aan een meerderheid kunnen helpen, maar het CDA koos er om ethische redenen voor om met geen van beide initiatieven in te stemmen. “Het ging ons niet om de locatie, maar om ethische bezwaren. Dat was de opdracht die we van onze achterban hadden meegekregen. De C staat bij ons nog steeds voor christelijk en dat willen we waar mogelijk vaker uitdragen.” Krachtig De C zal ook in de volgende periode weer naar voren komen en wat Boluijt zal het CDA zijn politieke keuzes daardoor sterker laten leiden. De partij neemt de tijd om zich voor te bereiden op de komende gang naar de stembus en verwacht dit najaar het programma en de kandidatenlijst te kunnen presenteren. Boluijt heeft in ieder geval de ambitie om nog een periode aan zijn politieke carrière toe te voegen. “Mits het CDA en de kiezer mij nog graag terugzien”, benadrukt hij. Mocht de huidig fractievoorzitter in de periode 2014-2018 in de raad terugkeren, dan is dat wat hem betreft een volle periode voor de gemeenteraad van Steenbergen. “Van een herindeling van de gemeente Steenbergen hoeft geen sprake te zijn. Steenbergen is krachtig genoeg om zelfstandig te blijven acteren. We hebben de afgelopen periode veel gerealiseerd en geïnvesteerd. Daarmee laten we zien dat Steenbergen klaar is voor de toekomst.”

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal. Volg ons op Twitter: @SteenbergseBode.

PAGINA 3

WAAROM KIEZEN VOOR ROMASS? s De beste kwaliteit in de regio s Gratis professioneel advies s Persoonlijk contact s Professionele montage s Snelle service bij storingen s Onderhoud en service aan alle merken garagedeuren Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 s www.romass.nl s contact@romass.nl


NIEUW!

DONDERDAG

VRIJDAG

AUGUSTUS

AUGUSTUS

Z AT E R D A G

WOENSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

Z AT E R D A G

WOENSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

Z AT E R D A G

29 30 31 4 5 6 7 11 12 13 14TOT 17:30 U

AUGUSTUS SEPTEMBER SEPTEMBER SEPTEMBER SEPTEMBER SEPTEMBER SEPTEMBER SEPTEMBER SEPTEMBER TOT 17:00 U

TOT 17:30 U

KOOPAVOND KOOPAVOND

TOT 17:00 U

TOT 17:30 U

- KOOK ARDI - KOOKARDI KSHOP WORKSHOP WOR

INTRO ACTIEPRIJS

KOOPAVOND KOOPAVOND

TOT 17:00 U

- KOOK ARDI - KOOK ARDI KSHOP WORKSHOP WOR

7.390,-

TER INTRODUCTIE; wij onze nieuwe Residentic maatwerkkeukens! Geen massaproductie, maar verfijnd en degelijk maatwerk. Al uw specifieke kleur- en maatwensen kunnen wij verwezenlijken met dit unieke keukenmerk.

Meer creatieve oplossingen door kasten op maat gemaakt!

7.440,-

Betaalb are maatwerkkeuken s!

1001 KLEUREN

Degelijk maatwerk

G R AT I S : 1UOOKER TWV  -

GRATIS

VAATWASSER

LUXE COMBI OVEN

Verkoopprijs: â‚Ź 949

NU

NU

590,-

Hollandse prijzen

Residentic keuken + (maat)werkblad.

Volop apparatuur acties, o.a.:

MAATWERK

Verkoopprijs: â‚Ź 1069

Alle kleuren en stijlen

Bij aankoop van

NU

Residentic is een degelijk Hollands product met nuchtere prijzen!

INTRO ACTIEPRIJS

kokend-water-kraan van Quooker kado!

490,In onze showrooms;

COMPLEET

5950,-

+ volop acties! + grabbelton! + kookworkshops bij Ardi 6,7 en 13,14 Sept. + gratis lunch of diner! + gratis klompen!

Uitg ekiend tot op de â‚Źuro!

incl. vaatwasser!

Geen fratsen Uitgekiend 6ANAF COMPLEET

3850,incl. vaatwasser!

Gevelreiniging

Jan van Mierlo Oude voegen uithakken, hogedruk-reiniging,

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

impregneren, zandstralen, reparatie-metselwerk, enz...

Verwarming & Sanitair shop bv

www.gevelreinigingjanvanmierlo.nl Voor frisse en stralende gevels! Ontdek je huis opnieuw!

Argon 29, 4751 XC Oud-Gastel (Borchwerf 2) T. 0165 530232, F. 0165 369344, info@verwarmingensanitairshop.nl

Nieuwe website!

Tel.: 0162-429915 of 06-25095552

nergens goedkoper

TOPMERKEN BADKAMERS

NU BIJ COMATHERM GRATIS HR++ GLAS

VILLEROY & BOCH SPHINX GROHE DURAVIT LAUFEN

Laat u inspireren

RIHO

Breng een bezoek aan onze showroom.

TOPMERKEN VERWARMING NEFIT VAILLANT THERMIC BOSCH

Ramen en deuren

Rolluiken

Dakkapellen

Zonweringen

Serres

Garagedeuren

VASCO REMEHA

www.verwarmingensanitairshop.nl

Rondo regendoucheset met 5 jaar garantie.

Wandcloset aanbiedingset

van â‚Ź510.-

Complete set, in wit

Inloopdouchewand Diverse maten

van â‚Ź550.&!'(!$&)" !"!*%")$"" (""$!$' '* !' !' '!%&%&"!"'&!"*!!%$$%!&'! $% #!$#"$&%$'$!!*"!)$!

ETTEN-LEUR: !'%&$&$$!"%"!+ '%&$&+& 

 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

voor

â‚Ź275.-

voor

â‚Ź265.-

voor

â‚Ź225.-


ACTUALITEIT

Gemeente bereidt zich voor op nieuwe verantwoordelijkheden

Column

Uitgaan van eigen kracht in zorg STEENBERGEN - Inwoners zullen vaker moeten terugvallen op de hulp van familie, buren en vrienden, voordat zij bij een professionele, dure zorgorganisatie aankloppen. Dat staat in het visiedocument Transitie Sociaal Domein, dat het college voorlegt aan de gemeenteraad. Door uit te gaan van de eigen kracht van de inwoners, hoopt de gemeente een goede invulling te geven aan de enorme verantwoordelijkheden, die zij vanaf 1 januari 2015 onder hun hoede krijgen.

Eugène de Kok

Keurmerken Dus nu zit er ook nog poep in de tot een homp geknede mix van rund-, varkens- en paardenvlees die we schijnen te eten. Ik ben benieuwd of de journalist van Zembla, die de misstanden in de vleesector vorige week aan het licht bracht, nog met een gerust hart twee boterhammetjes met een kroketje bestelt in de Vara-kantine. Ik denk van niet. Toch was de uitzending niet zo schokkend. Mensen die het nieuws volgen, wisten al dat de vleesverwerkingssector niet de meest betrouwbare is. En dat een keurmerk niet altijd betekent wat het zegt te betekenen is ook geen verrassing. Duurzaam hout met een FSC-keurmerk dat vrolijk in oerbossen wordt gekapt, goede doelen met een CBF-keurmerk waarvan de directie het ingezamelde geld het liefste in eigen zak stopt, boeren in ontwikkelingslanden die geen cent meer krijgen als ze koffie verbouwen voor Max Havelaar in plaats van voor een multinational en taxichauffeurs in Utrecht die met een taxikeurmerk rondrijden, maar aan geen enkele voorwaarde voldoen … het zijn slechts een paar voorbeelden. Nederland houdt van keurmerken. Ik weet niet hoe het met u is, maar ik denk ‘het zal wel’ als ik er een zie. Er zijn er simpelweg te veel. Als er ergens misstanden zijn, is een keurmerk negen van de tien keer de oplossing om die te beëindigen. Er komt een kleurrijk logo en een gelikte campagne, maar daarna stopt het vaak. Het zijn daarom panacees, lege hulzen, doekjes voor het bloeden. Misstanden voorkom je door vaak te controleren, maar dat kost geld en niemand heeft zin het daaraan uit te geven. De landelijke overheid voorop. Neem de Voedsel- en Warenautoriteit. Die is de laatste jaren met zo veel miljoenen euro’s gekort dat werknemers die er 40 jaar werken in die 40 jaar niet eens twee keer hetzelfde bedrijf kunnen bezoeken. Je moet investeren als je geen poep in paardenvlees wilt, maar de dat doet niemand. Ik denk er eerder een andere oplossing komt: een soort keurmerk voor keurmerken. Benieuwd welk flitsend logootje ze daarvoor verzinnen.

Colofon Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Steenbergse Bode Steenbergse Bode Redactie Ria van Meir Correspondent Elna Hellemons, Joan Geerts Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 14.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 12.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 37 De oplossing van deze puzzel is in week 38 te vinden op www.internetbode.nl

Voor hulpvragen kan men terecht bij Vraagwijzer en Centrum Jeugd en Gezin (CJG) aan de Fabrieksdijk in Steenbergen, die steeds meer een coördinerende rol zullen vervullen. FOTO RIA VAN MEIR

DOOR RIA VAN MEIR Gemeenten worden vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor vier thema’s in het sociaal domein: de participatiewet, de awbz, de jeugdzorg en het passend onderwijs. Wethouder Cor van Geel spreekt zelfs van een vijfde transitie, waarbij de gemeente zoveel mogelijk verbindingen tussen de vier thema’s wil leggen. “We moeten zorgen voor een ontschotting, zodat we de budgetten voor meerdere onderwerpen kunnen inzetten”, meent hij. Want voor al die extra taken krijgen de gemeenten minder geld mee dan het budget dat het Rijk nu ter beschikking heeft voor het sociaal domein. “Het kabinet denkt dat wij het goedkoper kunnen. Daarom zal er een andere werkwijze nodig zijn, waarbij we veel meer uitgaan van de eigen kracht van de mensen. Het is niet alleen een transitie van het Rijk naar de gemeente, maar ook van aanbodgericht naar vraaggericht werken”, aldus Van Geel. Vraagwijzer Volgens het huidige kabinetsbeleid worden zorg en wonen van elkaar losge-

Uitvoering De nieuwe visie vraagt ook een andere aanpak van zorgaanbieders. Zij zullen meer naar een coördinerende rol toewerken, terwijl vrijwilligers en mantelzorgers kleine

zorgtaken uit handen nemen. “We zijn inmiddels al met diverse zorgaanbieders en gemeenten in gesprek. We hebben samen met de gemeente Woensdrecht de visie uitgewerkt, omdat onze gemeenten een vergelijkbare omvang hebben. Voor de uitvoering werken we samen met meerdere gemeenten. De awbz hangt nauw samen met onze intergemeentelijke sociale dienst op de Brabantse Wal, terwijl jeugdzorg en de participatiewet met negen gemeenten uitgevoerd worden.” Tweede Kamer Hoewel de gemeente al volop bezig is met de voorbereidingen op de vier nieuwe verantwoordelijkheden, is het nog altijd allerminst zeker of en hoe zij naar de gemeenten komen. “Nog steeds niet alle wijzigingen zijn goedgekeurd door de Tweede Kamer. De kans is groot dat de partijen allerlei amendementen toevoegen. We kunnen wel blijven wachten op Den Haag, maar over zestien maanden moeten we er toch aan geloven. Daarom beschrijven we nu al in ons visiedocument hoe we dat voor Steenbergen zo goed mogelijk willen aanpakken.”

Gemeente schakelt externe partijen vooral in bij tijdelijke projecten

‘Expertise externe bureaus nodig’ STEENBERGEN - Een onderzoeksbureau dat zich buigt over de zorgvoorzieningen in de kernen, een projectbureau dat een programma van eisen rondom de Steenbergse jachthaven opstelt, een uitvoeringsbureau dat de openbare ruimte rond de haven gaat inrichten en een extern kantoor dat enquêtes afneemt over Stadhaven. Het is slechts een greep uit recente projecten van de gemeente, waarbij een externe partner bij betrokken is. Volgens burgemeester Saskia Bolten is daar echter niets vreemds aan. “Zo kunnen wij als kleine gemeente toch tijdelijk de kennis en kunde in huis halen om een project goed uit te voeren”, meent ze. DOOR RIA VAN MEIR Dat in korte tijd veel externe bureaus worden ingeschakeld voor diverse projecten, is iets wat burgemeester en wethouders zelf ook erkennen. Maar volgens het college is die inhuur niet iets om de wenkbrauwen bij te fronzen. “Wij zijn nu eenmaal een kleine gemeente. De afgelopen jaren is er fors bespaard op het ambtenarenapparaat. Wij hebben niet altijd de kwaliteit en capaciteit in huis om dit soort projecten op te pakken. Het zijn immers vaak tijdelijke projecten en dat betekent dat we ergens anders weer een mannetje tekort hebben”, verdedigt burgemeester Bolten de inhuur.

© www.sudokusite.eu

koppeld. Alleen mensen met een zware zorgindicatie krijgen nog een plekje in het bejaardentehuis. Dat betekent dat ouderen, maar ook jongeren met een beperking, langer zelfstandig thuis moeten blijven wonen. Voor hulpmiddelen, zoals een scootmobiel of thuiszorg, zullen zij bij de gemeente moeten aankloppen. In het geval van de gemeente Steenbergen is dat de Stichting Vraagwijzer en het Centrum Jeugd en Gezin (CJG), die gevestigd zijn aan de Fabrieksdijk in Steenbergen. “Ons uitgangspunt is dat men zelf verantwoordelijk is voor het blijven meedraaien in de maatschappij. Als iemand daar niet zelfstandig in slaagt, is het de bedoeling dat hij of zij eerst kijkt of familieleden, vrienden of buren kunnen bijspringen, eventueel bijgestaan door vrijwilligers. Pas later komt de professionele hulp in de vorm van thuiszorg om de hoek kijken. Zo maken we de kosten beheersbaar”, legt Van Geel uit.

Onafhankelijk De aanpak van de jachthaven is volgens wethouder Bert van Kesteren een goed voorbeeld van een project waarbij de gemeente kan profiteren van de kennis PAGINA 5

van een extern bureau. Voor het project schakelde de gemeente zelfs twee bureaus in: één voor het samenstellen van het programma van eisen, een ander voor de uitvoering van een plan voor de openbare ruimte. “Bij dit soort bureaus zit veel expertise. Zij kunnen ons helpen om de jachthaven weer op de kaart te zetten. Kennis die wij door de bezuinigingen zelf niet voldoende in huis hebben”, stelt Van Kesteren. Onder zijn portefeuille en die van collega Leo Heijmans valt ook de herinrichting van het centrum. In augustus hield een extern bureau een enquête onder bewoners, ondernemers en bezoekers over het vernieuwde centrum, waarbij onder meer ingezoomd werd op het parkeerregime. Volgens Van Kesteren is het in dat geval zelfs noodzakelijk om een extern bureau in te schakelen. “Die staat er onafhankelijk in. Zo voorkom je dat er een bepaalde kleuring in het onderzoek komt”, verklaart hij.

Kosten Dat de externe inhuur de gemeente extra geld kost, wordt door het college bestreden. Heijmans: “Op het gebied van duurzaamheid werken wij al jaren samen met een energiebureau, zo ook voor de organisatie van de duurzaamheidsbeurs op het gemeentehuis. De kosten voor de inhuur zijn gewoon opgenomen in de begroting voor het duurzaamheidsbeleid”, merkt hij op. Bolten vult hem aan. “De eenmalige kosten voor het inhuren van een bureau, wegen niet op tegen het uitbetalen van een jaarsalaris van een expert.” Van Kesteren vermoedt dat de inhuur in de toekomst zelfs alleen maar zal toenemen. “De overheid treedt steeds verder terug. Wij zullen ons steeds meer op onze kerntaken moeten richten en tijdelijke projecten overlaten aan externe partijen.”


Gratis cursus helpt leesbevordering en computervaardigheden te verbeteren

Lions en bieb binden strijd aan tegen laaggeletterdheid STEENBERGEN - Het lijken alledaagse dingen: een bankrekening openen, medicijnen innemen naar doktersrecept, een vacature opzoeken of een folder over de Week van de Alfabetisering lezen. Voor naar schatting veertien procent van de Bergenaren is dat een hele opgave. Zij worstelen niet alleen dagelijks met lezen en schrijven, maar missen daardoor ook de digitalisering. Bibliotheek Het Markiezaat komt daarom met de cursus Klik en Tik, die mensen helpt met lezen én met computers. De cursus wordt omarmd door de vier Lions Clubs op de Brabantse Wal, die samen mobiele cursusplaatsen beschikbaar stellen. DOOR RIA VAN MEIR Het tegengaan van laaggeletterdheid staat sinds dit jaar hoog op de agenda van de Nederlandse Lions Clubs. De netwerkorganisatie heeft zich ten doel gesteld om de komende tien jaar de laaggeletterdheid fors terug te dringen. Ook lokaal wordt deze doelstelling omarmd door de vier Lions Clubs op de Brabantse Wal: Bergen op Zoom, Bergen op Zoom Scaldis, Steenbergen & omsterken, en Woensdrecht Zuidkwartier. “Laaggeletterdheid is een maatschappelijk probleem, waar men vroeg of laat tegenaan loopt. Bijvoorbeeld als je op

Laaggeletterdheid Anders dan bij analfabetisme kunnen mensen met laaggeletterheid wel enigszins lezen of schrijven. Door gebrek aan ervaring en oefening gaan de vaardigheden naar verloop van tijd achteruit. Naar schatting heeft ongeveer veertien procent van de Bergenaren moeite met lezen en schrijven. Daarvan is dertig procent van autochtone afkomst.

het werk de etiketten in het magazijn niet kan lezen, een medicijn op doktersrecept krijgt of als je kinderen of kleinkinderen vragen om een voorleesverhaaltje”, beseft Martien Franken van Lions Club Bergen op Zoom. Klik en Tik De Lions zochten aansluiting bij Bibliotheek Het Markiezaat voor hun strijd tegen laaggeletterdheid. Die start deze maand met een gratis cursus Klik en Tik om mensen met leesachterstand wegwijs te maken op de computer. Kiekie Peijs van de bieb merkt dat veel laaggeletterden ook een digitale achterstand opbouwen. “Daardoor blijven zij verder achter in de maatschappij. De cursus richt zich speciaal op mensen met een taalachterstand. Zij krijgen uitleg in begrijpelijke taal en kunnen hun leesvaardigheid te vergroten”, verklaart ze. De bibliotheek beschikt over zes vaste lescomputers. Om de capaciteit van de cursus te vergroten, hebben de Lions besloten om vier laptops extra aan te schaffen. “Gekozen is voor laptops, zodat de cursus in iedere vestiging van de bibliotheek gegeven kan worden”, legt Herman Dekkers van Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier uit.

vlnr. Biebmedewerkers Pascale van Zuijlen en Kiekie Peijs, Hermans Dekkers (Lions Woensdrecht), Nadine van Egeraat en Martien Franken (Lions Bergen op Zoom). FOTO RIA VAN MEIR

Taboe Inmiddels hebben zich al acht personen gemeld voor de cursus. “Daar zitten twee mannen van tachtig plus bij, maar ook jongere deelnemers”, aldus Peijs. De cursus vindt buiten de reguliere openingstijden van de bibliotheek plaats, want Peijs merkt dat er nog altijd een taboe op laaggeletterdheid heerst. Daarom heeft de bibliotheek Nadine van Egeraat aangetrokken om in de Week van de Alfabetisering van

8 tot en met 15 september laaggeletterdheid extra onder de aandacht te brengen. De leerlinge van ‘t Rijks schrijft haar profielwerkstuk over laaggeletterdheid en ziet dat ook leeftijdsgenoten worstelen met lezen en schrijven. “Op school zijn heel veel kinderen met dyslexie, die veel moeite met lezen en schrijven.” Franken herinnert zich een verhaal van een jonge vrouw van 25, die worstelde met laaggeletterdheid. “Ze kon niet goed meekomen

op school en werd daardoor gepest. Ze had wel een baan, maar kreeg ontslag, omdat ze niet goed kon lezen. Haar laaggeletterdheid belemmerde haar in haar ontwikkeling. Gelukkig vond ze de moed om een cursus te volgen en nu schrijft ze zelfs een boek over haar weg naar alfabetisering. Ik spreek dan ook liever niet van laaggeletterdheid, maar van het beterletterheid. Het gaat er immers om dat je je taal kunt verbeteren.”

‘Sommige dorpen zijn niet meer om dood te gaan’

Anticiperen op krimp in regio STEENBERGEN - In 2009 gaven vijf woningcorporaties in de regio hun visie over de te verwachte krimp op de woningmarkt. Bernardus Wonen, de Brabantse Waard, Stadlander, Woningstichting Woensdrecht en Woningstichting Dinteloord brachten gezamenlijk een visierapport uit onder de naam: Visie op wonen en leven in West Brabant en Tholen in 2025. Amper vier jaar later is echter niets meer hetzelfde. Reden voor de corporaties om deze regionale visie te actualiseren en uit te breiden. In cultureel centrum Fidei et Arti te Oudenbosch gingen aannemers, wethouders, besturen van instellingen en overige belanghebbenden over dit onderwerp in discussie met de corporaties én met elkaar. DOOR JOHAN WAGENMAKERS In de nieuwe woonvisie wordt de bevolkingskrimp, zeker ook in onze regio, als vaststaand beschouwd. Er is niet alleen sprake van krimp, maar tevens van een andere bevolkingssamenstelling. Ouderen blijven bovendien langer zelfstandig wonen en het aantal eenpersoonshuishoudens neemt toe. Woningcorporaties leggen daarom meer het accent op verbouwen en aanpassen van bestaande woningen en minder op nieuwbouw. Het renoveren van deze huizen voor de nieuwe doelgroepen komt centraal te staan. Er zullen ook keuzes gemaakt moeten worden voor wat betreft voorzieningen in de kleinere kernen en wijken om de leefbaarheid in stand te houden. Voor particuliere huiseigenaren voorzien de corporaties nog bijkomende problemen. Een groot aantal mensen hebben nu al onvoldoende (woon) technische kwaliteit en dreigen op termijn ‘gegijzeld’ te worden in hun eigen woning. Samen met de gemeenten en andere betrokkenen is het goed om met toekomstige bouwplannen daar rekening mee te houden. Een belangrijke taak is bewustwording te creëren bij de particuliere sector. Voorstellen Aan de gemeenten wordt door de corporaties gevraagd om uitbreidingsplannen stop te zetten en te kiezen voor ‘bestaand bebouwd gebied’ en de grondpolitiek daar op

af te stemmen. Bovendien is het verstandiger om het woningbeleid regionaal op elkaar af te stemmen en met voorstellen te komen om te kijken op welke wijze de particuliere eigenaar op deze ontwikkelingen in kan spelen. Volgens dagvoorzitster Carla van Loon is “krimp niet sexy” bij de gemeenten en “politiek gezien niet erg slim” en daarom stond het jarenlang niet op de politieke agenda.

‘Krimp kan ook een uitdaging zijn’ Maar daar komt verandering in. Vertrekkend vanuit een gezamenlijke kijk op de woningmarkt zorgen gemeenten en woningcorporaties met hun gezamenlijke inbreng voor een passende woningvoorraad nu en in 2030. Dood Na het aanhoren en het stemmen op diverse stellingen kwam er in de zaal een levendige discussie op gang. Enkele geluiden daarbij: “Je kunt niet alles meer overeind houden.” “Focus op kwaliteit.” “Het gaat niet over wel of geen voorzieningen, maar de bereikbaarheid daarvan.” “Gebruik scholen, sportcomplexen en andere gebouwen ook voor andere doeleinden.” “Belangrijk is een sociaal hart en een sociale ontmoetings-

Aannemers, wethouders en corporatiebestuurders met elkaar in discussie over de woonvisie in de regio. FOTO JOHAN WAGENMAKERS

plaats in de kernen.” De fractievoorzitter van de PvdA uit de gemeente Moerdijk, de heer Henk Schouwenaars, was erg duidelijk in zijn standpunt: “Sommige dorpen zijn niet meer om dood te gaan. Elk dorp heeft zijn eigen kracht en karakter, maar zal ook moeten inspelen op veranderingen. De laatste levensfase wordt vaak al elders doorgebracht.” PAGINA 6

Regie Ruud van den Boom van woningstichting de Brabantse Waard vat op het eind van de middag een en ander samen. “Regie is nodig om op deze veranderende marktomstandigheden goed in te kunnen spelen.

pen met het oude denken voor nieuwe vraagstukken. Het creëren van sociale verbindingen is meer dan ooit noodzakelijk. Voor sommigen is krimp frustrerend, voor andere mensen kan het juist een uitdaging zijn.”

We leven momenteel in een virtuele wereld met veel mobiliteit. We moeten stop-

Het volledige visierapport is te vinden op: www.visiewoningmarkt2030.nl


LIEF EN LEED

Familieberichten

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 273 855, voor inwoners van Nieuw-Vossemeer en Steenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 530 200 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Kruisland en Dinteloord. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Bergen op Zoom naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt.

uitvaartverzorging

G. Leeuw Rouwcentra in Steenbergen en Fijnaart

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Steenbergen e.o.: 0167-566104 Fijnaart e.o.: 0168-462230

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

Dag en nacht bereikbaar

Voor een uitvaart

www.uitvaartleeuw.nl

overeenkomstig uw wens

Onze zorg - dichtbij en altijd - is er voor ú! Zeven dagen per week staan wij 24 uur p/dag met raad en daad voor u klaar via 0900 - 900 4444. TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

37

80 Beleef het najaar . 1 1

E 

MAGERE RUNDERLAPPEN ½KILO 2.99 LEVERKAA19S 150GR 1.

99 4.

HOLLANDSE KIPFILET KG VARKENSSCHNITZELS naturelKG PAARDENBIEFSTUK KG HAM 1KG FRICANDEAU

SATEBALLETJES 200GR 2.25

ZEEUWSSPEK 89 55 100GR 0.

VOORGEGRILD KIPSCHNITZELSE

P.ST.

GEPANEERDE SOEP/HACHEE- 99 49 49 4. SCHNITZELS 1KG 4. VLEES ½KG 2.

0.

PAARDENKOGELBIEF ½KG

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

13-14-15 sept.

in onze Gabor shop

2.99

Damesschoenen

Damesschoenen vanaf vanaf35 maat maat 35

13 sept. t/m 12 okt.

Voor al uw dames-, heren- en kinderschoenen

Dorpsstraat 188 - Halsteren

Het programma vindt u op www.halderberge.nl PAGINA 7


SPORT

Tafeltennis groep 7 en 8

DEVO 1-SC Welberg 1

SC Welberg WELBERG - Met een lekker zonnetje aan de lucht werd er afgetrapt. Twee ploegen die van af het beginsignaal de aanval zochten. Welberg was hier beter in en met fris en goed voetbal waren zij het die de kansen afmaakte, 0- 1 Tom Mulder, in 7e min, keeper uitgespeeld, 15e min, lob Mitch Krens over de te ver voor zijn doel staande Devo keeper. Devo stelde daar wel enkele aanvallende acties tegenover maar die bereikte niet het doel. Welberg was tot de rust de bovenliggende partij, met een 0-2 op het scorebord gaan zij de rust in. Na rust een feller Devo, die de Welberg verdediging onder druk probeerde te zetten. Dat lukt ze maar ten delen, bij een Welberg aanval was het Kevin Hansler, die na een afgeslagen aanval de bal op zijn slof neemt en de 0-3 in de touwen schiet. De wedstrijd krijgt een omslag, door de wissel van 2 Devo spelers, die op het middenveld en in de spits gaan spelen en de verdediging van Welberg probeerde te ontregelen. Dat lukt ze ook, met hulp van de steeds warriger fluitende leidsman, versiert de spits een penalty n brengt de stand op 1-3. Devo gaat alles of niets spelen. Uit een gemakkelijk gegeven vrije trap word het 2-3. Welberg krijgt kansen om de stand in hun voordeel verder uit te bouwen, dat lukt niet. Goed Devo keeperswerk en een afgekeurd zuiver doelpunt belette dat. Nadat de doorgebroken Mitch Krens in de 16 onderuit gehaald werd, krijgt Welberg een penalty. Barry Ekelmans maakt geen fout

en schiet de stand naar 2-4. Devo komt wederom door een discutabele penalty op 3-4, zij gaan alles of niets spelen en dat lukt ze. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd, kopt de spits de bal, welke in eerste instantie ingebracht werd op/ door een buitenspel staande speler, achter Stefan Evers. De toeschouwers hebben een gekke wedstrijd met veel passie, inzet en doelpunten gezien. De eerste helft had Welberg een veloverwicht, was de betere partij, na rust trok Devo het overwicht naar zich toe. Welberg vergat in de 2e helft te voetballen en hierdoor gaven zij Devo de kans om de stand nog gelijk te trekken. Eindstand 4-4. Uitslagen Senioren 4 september Steenbergen 2-SC Welberg 2 4-4 7 september Unitas’30 5-SC Welberg 2 4-11 SC Welberg 3-VVC’68 8 3-3 8 september DEVO 1-SC Welberg 1 4-4 Jeugd 7 september Unitas’30 B4-SC Welberg B1 0-12 SC Gastel C2-SC Welberg C1 0-9 SC Welberg D1-Unitas’30 D4 3-2 SC Welberg E1-MOC’17 E5 6-2 Victoria’03 E3-SC Welberg E2 5-2 SC Welberg F1-RSV F1 7-2 SC Welberg/NVS MA1-Achtmaal MA1 9-4 SC Welberg MC1-Baronie MC1 1-5 Bavel MC1-SC Welberg MC2 10-0 MOC’17 MD1-SC Welberg MD1 4-0 SJO Prinsenland ME1-SC Welberg ME1

2-6 Zaal 2 september Cluzona ‘74 1-SC Welberg 2 (de Snack) 12-1 6 september SC Welberg 1 (Marina Bar)-Autobedr. v. Osta 2 6-1 Programma senioren Zaterdag 14 september 14.30 DHV 2-SC Welberg 2 Zondag 15 september 14.30 SC Welberg 1-VCW 1 12.00 SC Welberg 2-HSC’28 5 10.00 ODIO 6-SC Welberg 3 11.00 DIVO VR1-SC Welberg VR1 Programma jeugd Zaterdag 14 september 15.00 DVO’60 B3-SC Welberg B1 13.00 SC Welberg C1-NVS C1 09.45 BSC D2-SC Welberg D1 10.00 NOAD’67 E1-SC Welberg E1 09.30 Smerdiek E2-SC Welberg E2 09.00 SC Welberg F1-Cluzona F2 09.00 SC Welberg F2-FC Bergen F2 08.45 MOC’17 F11-SC Welberg F3M 14.30 DEVO MA1-ST SC Welberg/NVS MA1 15.00 SC Welberg MC1-SJO Prinsenland MC1 11.30 SC Welberg MC2-DVVC MC1 11.30 SC Welberg MD1-MOC’17 MD1 10.15 SC Welberg ME1-Noordhoek ME1 09.00 SC Welberg M1-Halsteren M1 Zaal 13-9: 20.40 SC Welberg 2 (de Snack)Kanja/’t HvG 4

Info VV Dinteloord DINTELOORD - De 1e competitiewedstrijd in het seizoen 2013-2014 leverde direct een leuke, spannende onvervalste streekderby op voor vv Dinteloord. Nieuwkomer De Fendert was de tegenstander voor Dinteloord. Beide teams wilden de derby niet verliezen. De Fendert niet gezien de resultaten van de afgelopen jaren en Dinteloord niet vanwege haar status in de 2e klasse. Dinteloord trok in het begin de strijd naar zich toe en kwam door een doelpunt van Grigor Sahakjan in de 9e minuut op voorsprong. Hij schoot de bal van ongeveer 18m. buiten bereik van doelman Serge Palings in de benedenhoek. Dinteloord kwam halverwege de 1e helft nog een paar keer goed, maar dit leverde

verder niets op. Dinteloord had in deze fase van de wedstrijd het betere van het spel, maar men kon de voorsprong niet vergroten. De hoekschoppen van De Fendert leverden regelmatig gevaar op voor het doel van Dinteloord, maar ook deze mogelijkheden werden niet benut. De Fendert was in de 2e helft meer in balbezit, maar tot echte kansen kwam men niet. In de 57e minuut kreeg Remon Heinsius een mogelijkheid, maar diens inzet werd bekwaam gestopt door Arien Pietersma. Helaas voor de talrijke toeschouwers kwam er van beide elftallen te weinig doelgevaar en het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Verdediging van Dinteloord gaf geen krimp en men gaf de aanvallers van De Fendert niet de mogelijkheden om te scoren. In de 85e minuut werd Mamadi Sidibe

van Dinteloord in het strafschopgebied gevloerd en de goedleidende scheidrechter Schippers gaf een terechte penalty. Grigor Sahakjan maakte geen fout en hij bracht de eindstand op 0-2. Volgende week bij de 1e thuiswedstrijd is De Meeuwen de tegenstander. Uitslag Zaterdag 7 september De Fendert-Dinteloord 0-2 Klundert 2-Dinteloord 2 1-0 Programma Zaterdag 14 september Dinteloord-De Meeuwen a. 14.30u. Dinteloord 2-Serooskerke 2 a. 12.00u. De Fendert 5-Dinteloord 3 v. 11.15u. Halsteren 4-Dinteloord 4 v. 13.30u.

Steenbergse Hieronymuszwemmers halen records en pr’s STEENBERGEN - Op vrijdag 30, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september was er een 3 daagse zwemwedstrijd in Zwembad de Stok: de seizoensopeningswedstrijd. Deze wedstrijd over 3 dagen en 5 sessies was een eerste test voor 60 Hieronymuszwemmers tegen zwemmers van Dio (Etten Leur), Dommelbaarzen (Vught), D’Elft (Delft), PSV (Eindhoven) en de Warande (Oosterhout). Naast een test voor zwemmers was het ook een test voor de vrijwilligers van Hieronymus om te werken met de nieuwe Elektronische Tijd installatie en kon de vereniging “live” testen of alle kabels in de zomervakantie goed door een groepje enthousiaste vrijwilligers waren aangesloten. Zowel de zwemmers als de organisatie zijn glansrijk geslaagd voor de test. Hoewel erg vroeg in het seizoen zijn er 141 nieuwe persoonlijke records gezwommen door de Hieronymuszwemmers (en dat

van de 324 starts). Er waren zwemmers die voor het eerst in een licentiewedstrijd zwommen en dat uitstekend deden! De nieuwe startblokken waren een succes en alle techniek deed het! Mariëtte Bulman uit Steenbergen won de 50m vrije slag met een nieuwe pr. ze werd 2de op de 100m vrije slag en derde (ook met een pr) op de 50m vlinderslag. Rick Bulman won de 100m vrije slag in 4.45.63 en de 200m schoolslag in 2.46.23. Beide afstanden zijn goed voor een nieuw Brabants record. Bas Erdmann won de 200m wisselslag en werd tweede op de 100m school-, vlinder en wisselslag. Op alle afstanden verbeterde hij bovendien zijn persoonlijke record. Job Erdmann werd in zijn leeftijdsklasse tweede op de 100m school-en wisselslag, hij haalde op deze afstanden en op de 100m vrije slag een pr. Senna Lindenberg won de 100m schoolslag, werd tweede op de 50m schoolslag, derde op de 50m en 100m vrij (met een pr) en ze zwom vlinderslag. Wimar Linden-

berg verbeterde zijn toch al scherpe tijd op de 50m vrij tikte aan in 23.82 hij won ook de 100m vrij en de 50m vlinderslag (laatste met een pr) Op de 50m en 100m schoolslag werd hij tweede. Marit Schuur had ook een goede seizoensopening. Ze werd 2de op de 50m rugslag met een pr, ze zwom ook een pr op de 50m vlinderslag en 50m vrije slag. Annika Spijker won de 100m vlinderslag en zwom een pr op de 50m vrije slag. Karlijn Spijker haalde ook op de 50m vrij een pr en werd derde op de 50m rugslag. Jennefer van Terheijden zwom op de 400m vrije slag, die ze won, maar liefst 11 seconde van haar tijd af. Voor meer info over Hieronymus zie de website www.zpv-hieronymus.com. Na de zomervakantie is een nieuwe groep jonge instromers gestart. Interesse? Meld je dan nog voor een gratis kennismaking aan via: http://www.zpv-hieronymus. com/algemeen/drie-keer-gratis-proeftrainen PAGINA 8

STEENBERGEN - Nadat leerlingen uit groep 5 en 6 de afgelopen drie weken de gelegenheid hebben gekregen om kennis te maken met de tafeltennissport komen nu leerlingen van groep 7 en 8 aan de beurt. Alle leerlingen van de basisscholen uit Steenbergen zijn hierbij welkom. Op woensdagmiddag 18 september wordt gestart, van 14.30-15.30 uur krijgt men

dan training. Datzelfde wordt ook gedaan op woensdag 25 september. De laatste woensdag, 2 oktober, worden onderlinge wedstrijden gehouden. Alle bijeenkomsten vinden plaats in de TCS zaal van sporthal ’t Cromwiel. Aan deze trainingen en wedstrijden zijn geen kosten verbonden. Wel worden deelnemers verzocht op schone sportschoenen te komen en, indien mogelijk, een tafeltennisbatje mee te brengen.

Start tafeltenniscompetitie STEENBERGEN - Dit weekend gaat de najaarscompetitie voor T.C.S. beginnen. Het belooft een zware strijd te worden, zeker voor het 1e team. Via een promotiewedstrijd slaagde men er toen in om te promoveren. Na een jaar verblijf in de 4e klasse is men nu terug op het niveau waar vorige keer weinig succes werd geboekt. Vastbesloten is men echter om het deze keer niet zo ver te laten komen. Bij de teambespreking van zaterdag 7 september was men daarover optimistisch. Ook de andere teams krijgen het moeilijk. T.C.S. 2 degradeerde kansloos en zal de draad moeten oppakken. Of het verloren terrein kan worden teruggewonnen

is de vraag. T.C.S. 3 zal -traditiegetrouwopnieuw een gevecht gaan leveren tegen degradatie. De laatste jaren slaagt men daar erg goed in. Het jeugdteam behaalde in de vorige competitie de titel en gaat het nu een klasse hoger proberen. Ook dit zal niet gemakkelijk vallen, een plaats in de middenmoot moet echter mogelijk zijn. Programma Vrijdag 13 september 20.00 uur T.C.S. 1-Smash’70 2 T.C.S. 2-Tanaka 7 T.C.S. 3-Kerkwerve 5 De jeugd speelt op zaterdag 14 september om 11.00 uur een uitwedstrijd tegen ViceVersa’51 3.

Biljarten Regio Competitie NIEUW-VOSSEMEER - Biljarten Regio Competitie 2013-2014, na ronde 4. A-Teams: 1. Halsteren 1 175,733 4, 2. Welberg 2 175,342 4, 3. Steenbergen 1 171,922 4, 4. Steenbergen 2 171,518 4, 5. Halsteren 3 168,045 4, 6. Welberg 3 165,092 4, 7. Hoeven 1 159,619 4, 8. Lepelstraat 2 159,330 4, 9. Welberg 1 157,460 4, 10. Lepelstraat 1 157,236 4, 11. de Heen 1 152,250 4, 12. S.B.Ponderosa 1 151,431 4, 13. Halsteren 4 151,072 4, 14. Keijenburg-1 149,337 4, 15. Vossemeer 1 148,341 4, 16. S.B.Ponderosa 2 146,562 4, 17. Oud Gastel 2 144,872 4, 18. Halsteren 2 141,726 4, 19. Halsteren 5 140,273 4, 20. Oud Gastel 1 139,622 4.

B-Teams: 1. Halsteren 6 176,512 4, 2. Welberg 4 174,118 4, 3. ‘t Fort 1 165,050 4, 4. Halsteren 8 164,810 4, 5. de Heen 3 164,195 4, 6. Oud Gastel 5 163,419 4, 7. de Duiventoren 2 162,393 4, 8. Halsteren 10 162,315 4, 9. de Duiventoren 1 161,425 4, 10. S.B. Ponderosa 3 161,297 4, 11. Steenbergen 5 161,204 4, 12. Oud Gastel 3 157,232 4, 13. Steenbergen 4 153,564 4, 14. Welberg 5 151,408 4, 15. Halsteren 7 151,272 4, 16. Stampersgat 2 150,641 4, 17. Halsteren 9 148,156 4, 18. de Heen 2 141,871 4, 19. Oud Gastel 4 137,200 4, 20. Steenbergen 3 135,949 4. Wedstrijdleiders: Henk Vrijhoef en Dinnus Frijters.

BRIDGE BRIDGECLUB STEENBERGEN Uitslag 2 september, Lijn A: 1. Sjef de Schutter-Bets Vlam 58,61%; 2. Mia de Vos-Ad v. Iersel 56,67%; 3. Eem Kaptein-Cees Franken 56,18%; 4. Els v. Bergen-Joke Dansen 53,75%; 5. Ria Mathlener-Rob Mathlener 53,30% Lijn B: 1. Fons Huijsmans-Anton v.d. Wegen 64,24%; 2. Riet v. Trier-Gerrit de Schutter 61,46%; 3. Lies Frijters-Fenna Luycks 55,56%; 4. Ria Biesma-Riet v. Terheyden 54,51%; 5. Nella v. Ruiswijk-Jan Verwijs 49,31% Lijn C: 1. Wilma v. Oevelen-Jacob Bouma 67,71%; 2. Dientje v. Dorst-Marion v.d. Kerkhof 59,90%; 3. Els Bogers-Ria Uytdewilligen 53,65%; 4. Lineke v. Dam-Arie Snijders 51,56%; 5. Jo Goderie-Mien v. Oevelen 51,04%. BRIDGECLUB WELBERG Uitslag openingsdrive van 4 september, A-lijn: 1. Mia de Vos-Ad van Iersel 58.70%, 1. Ria Adriaansen-Anny Koopmans 58.70%, 3. Corrie Laurijsse-Jan Laurijsse 58.26%, 4. Anton de Schutter-Joke de Schutter 54.62%, 5. Marga v.d. Kreek-Tiny v.d. Heijden 54.41%. B-lijn: 1. Joke Feenstra-Rinus Iwaarden 65.08%, 2. Aad van Vugt-Els van Vugt 57.08%, 3. Jeanne Biekens-Riet van Opdorp 53.67%, 3. Nelly Brooymans-Jan Brooymans 52.87%, 5. Piet Timmers-Rina Timmers 50.78%. Nieuwe leden zijn welkom bij BC Welberg. Aanmelden: Ria Adriaansen, e: adriaansenbridge@kpnmail.nl, tel. 0167-563434 of 06-43917462. Bridgeclub Welberg speelt elke woensdagavond vanaf 19.30 in het Cromwiel, Krommeweg 1, Steenbergen. BRIDGECLUB DE VLIET Uitslag 5 september, A-lijn: 1. Wil Voskuilen-Sjef de Schutter 71,67%, 2. Diny van Dijk-Anton van der Wegen 58,75%, 3. Ton Voorheijen-Ad van Opdorp 55,00%, 4. Toos Peeters-Cor Peeters 53,75%, 5. Diny van Dorst-Jan van Oeffelen 52,92%. B-lijn: 1. Mien van Oevelen-Jo Goderie 65,67%, 2. Dick Kardux-Adje Kardux 61,11%, 3. Nelly Boden-Jac Boden 52,50%, 4. Rinus Luijks-Hans Voskuilen 49,50%, 5. Wil Huijbregts-Jan Verwijs 48,83%. BRIDGECLUB STEENBERGEN Uitslag 9 september,lijn A: 1. Manda Kaptein-Peter Sterk 61,74%, 2. Sjef de SchutterEls van Bergen 60,87%, 3. Adri Bruijnooge-Ad van Opdorp 56,88%, 4. Wil Cornel-Joke Dansen 54,62%, 5. Joke Luijks-Rinus Dirken 53,06%. Lijn B: 1. Riet van Trier-Gerrit de Schutter 64,17%, 2. Lies Frijters-Fenna Luycks 55,42%, 3. Diny van Dijk-Jan Jansen 54,17%, 4. Ria Biesma-Riet van Terheyden 53,33%, 5. Fons Huijsmans-Anton van der Wegen 52,50%. Lijn C: 1. Riet Iriks-Rinus Luijks 60,42%, 2. Lineke van Dam-Arie Snijders 54,69%, 3. Rina Verdonk-Wim van Nieuwenhuyzen 54,17%, 4. Dientje van Dorst-Marion van de Kerkhof 53,13%, 5. Jo Goderie-Mien van Oevelen 52,60%.


NIEUW!

In onze ruime showroom vindt u alles op gebied van: s Binnendeuren s Buitendeuren s Hang- en Sluitwerk

DEALER VAN O.A. SKANTRAE EN AUSTRIA BINNENDEUREN EN DEURBESLAG VAN ENTRA

Kant-en-klaar maaltijden

Steenovenbaguette

Diverse soorten. 400 g

Rustique of meergranen. 250 g

1.69

0.99 Wijnen 1 L

SUPERACTIES!

Halfzoete witte, droge witte, rosé of rode wijn.

De showroom van Halderberge Deuren is open van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Ook op afspraak!

Halderberge Deuren | St. Antoinedijk 15A | 4751 SC Oud Gastel | wwww.halderbergedeuren.nl

3.29

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

Ultralight jack

Fietsshirt

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Vanaf woensdag 11-09-2013

Uitsluitend verkoop à contant. Pinnen mogelijk.

Dames of heren. Lange mouw. Maten: 38 t/m 42 en 50 t/m 54.

Dames- of herenjack Maten: S t/m XL.

9.99

14.99 Fietshandschoenen Maten: 7 t/m 10.Fietsschoenen

 Race- en spinningschoenen. Maten: 40 t/m 45.

Vers & voordelig! Minneola’s 1 kg

7.99

29.99 50%

Vanaf woensdag 11-09-2013

Spitskool Per stuk

goedkop er

 

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 11-09-13 t/m dinsdag 17-09-13.45%

goedkop er

van 0.89

v an 1.59

0.79

*

0.49

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

Als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen? Abonneer u op onze nieuwsbrief via aldi.nl HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Sterke ingrediënten zorgen voor ontspannen sfeer op straat

42e Jaarmarkt is er een uit boekje

Foto’s zomerkampen STEENBERGEN - De Nederlands Hervormde kerk doet zaterdag 14 september evenals de Gummariskerk mee aan de landelijke monumentendag.

STEENBERGEN - Retail Platform Steenbergen (RPS) is met vlag en wimpel geslaagd voor haar eerste jaarmarkt. De 42e editie van het driedaagse evenement trok als vanouds duizenden mensen uit de weide omtrek, die kwamen snuffelen tussen de tientallen kraampjes. De sfeervolle terrassen, gemoedelijke optredens en het vrolijke nazomerzonnetje zorgden ervoor dat zowel bezoekers als ondernemers met een tevreden gevoel naar huis gingen. In de Hervormde kerk liggen er ook foto’s

van de zomerkampen van de onlangs overleden dominee van Evert. Tevens is het mogelijk om deze foto’s te bezichtigen op vier opeenvolgende zondagen tot en met 12 oktober, dan telkens van 11.15 uur tot 12.00 uur.

Menora in Dinteloord DINTELOORD - Zaterdagavond 14 september zal de viering in de HH Petrus en Pauluskerk te Dinteloord verzorgd worden door het koor Menora dat onder leiding staat van (oud-Vicaris) Vincent Schoenmakers. Iedere maand zingt het koor ergens in het

vicariaat Middelburg. Het koor Menora in een goed bekend koor in onze Sint Annaparochie. Voor aanvang van de viering repeteert het koor en is er een moment van bezinning. Kom luisteren en meezingen met dit koor. De viering begint om 19.00 uur. Voorganger is pastoor Hans van Geel. U bent allen van harte welkom.

Vijftigersfeest West-Brabant gaat weer van star STEENBERGEN - Het vijftigersfeest is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie in Wouw. Abrahammen en Sara’s uit de hele regio verzamelen zich zaterdag 14 september in cafézalen Donkenhof in Wouw om samen een feestje te bouwen.

De trommelaars van Marco Brok zorgen voor een gezellige ambiance op de jaarmarkt.

DOOR RIA VAN MEIR Dat er achter de schermen een nieuwe wind waait door de jaarmarktorganisatie leek ook op straat zijn uitwerking te hebben. Er hing een ontspannen sfeer tussen de kraampjes. Dit jaar geen grote publiekstrekkers, maar de sterke ingrediënten, waarop de jaarmarkt na 42 jaar nog steeds verder bouwt: een groot aantal kramen met bijzondere handelswaar, de kinderbraderie, het beachvolleybal en zonnige terrassen. Regiofunctie En zonnig was het ook het merendeel van de drie dagen. De vrijdag begon wat weifelend door de voorspelde regen, die weliswaar uitbleef. In het weekend beleefde de binnenstad echter twee topdagen, al moesten de bezoekers zondagmiddag wel twee kleine buitjes incasseren. Zij lieten zich er niet door tegenhouden om

naar Steenbergen te komen. “Ik heb hier en daar wat rondgevraagd bij de klanten en ze bleken niet alleen uit de gemeente Steenbergen te komen.

‘Steenbergse jaarmarkt heeft echt een regiofunctie’ Ook veel mensen van het eiland Tholen, Halsteren, Fijnaart en Oudenbosch. Zo zie je dat de Steenbergse jaarmarkt echt een regiofunctie heeft”, zegt ondernemer Kees de Bruin. Dat merkte ook havenmeester Dirk-Jan van Weezel. Zijn telefoon stond zaterdagochtend roodgloeiend. “Allemaal passanten, die vroegen of er plaats was om zaterdag aan te meren voor de jaarmarkt”, merkt hij op.

FOTO LEO ADRIAANSEN

Parkeren De toestroom van vele bezoekers leidde echter niet tot veel parkeerchaos. De bezoekers wisten de parkeerterreinen bij ‘t Cromwiel en het gemeentehuis goed te vinden. Slechts een enkeling maakte gebruik van het parkeerterrein aan de Watertorenweg, vanwaar een pendeldienst naar het Kerkplein reed. De nieuwe organisatie had er ook voor gekozen om de tijden van de jaarmarkt wat in te korten. Daardoor was de drukte meer gecentreerd en zorgden de vele mensen in de vernieuwde binnenstad voor een gezellig aanblik. Enig nadeel was dat na de sluiting van de kramen de stad ook snel leegstroomde, al bleef het in sommige horecazaken nog lang na de openingstijden van de jaarmarkt erg gezellig. De organisatie heeft in ieder geval veel positieve ervaring opgedaan, zodat het evenement de komende jaren weer sterk op de kaart staat.

Dit jaar wordt voor de dertiende keer feest gevierd en de eerste 40 aanmeldingen van mensen die in 1963 geboren zijn, zijn al weer binnen. ,,Vooral jongens en meiden uit Wouw, Wouwse Plantage, Heerle en Moerstraten, maar ook diverse jongeren uit de omliggende plaatsen hebben zich reeds aangemeld. Voorwaar een unieke gelegenheid om ‘oud’-klas- en jaargenoten opnieuw te ontmoeten”, zegt Johan van Loenhout die samen met enkele andere vrijwilligers de organisatie op zich heeft genomen. Ook vijftigers uit België zijn natuurlijk van harte welkom op het feest dat met hun komst zelfs het predicaat ‘internationaal’ kan krijgen. Ben je benieuwd wie zich al heeft aangemeld kijk dan snel op onze website www. vijftigersfeest.nl. Mis je iemand in dit

Amivedi Vermist 5 sep. Kater gec. Maine Coon rood met wit, aanhankelijk, niet bang aangelegd komt dus zo naar je toegelopen, wel bang voor honden, Ravelijnstraat/ Zuidwal, Chip, Ramses, 1,5 jr, Ravelijnstraat, Steenbergen. Overleden 7 sep. Kat, Zwart met wit, volwassen poes

Wandelvrijwilliger (30925) TanteLouise-Vivensis zoekt vrijwilligers om met bewoners van Onze Stede een stukje te wandelen om even een frisse neus te halen. Omdat veel bewoners gebruik maken van een rolstoel kunnen zij uw begeleiding goed gebruiken! Als u het leuk vindt om met oudere, soms dementerende mensen om te gaan en in staat bent een rolstoel te duwen, meldt u dan aan!

STEENBERGEN - Lionsclub Scaldis uit Bergen op Zoom heeft Roparunteam De Brabantse Wal een bedrag van 2.000 euro geschonken. Het bedrag vormde de opbrengst van de Haringparty, die eerder dit jaar door de Lionsclub en Zalencentrum de Raayberg werd gehouden. Daar werden onder meer het eerste vaatje haring en een zweefvliegtocht geveild. Ook voor Stichting Paardrijden Gehandicapten Het Vrolijke Ruitertje lag een cheque klaar, van 600 euro, eveneens uit de opbrengst van de Haringparty. PAGINA 10

of kater, gevonden aan de Molenweg bij Nieuw-Vossemeer, Molenweg, NieuwVossemeer. Informatie Contactpersoon voor Amivedi is Beppie Broker, tel:088 0064601 of via www.boz@ amivedi.com Op onze site vindt u alle gevonden en vermiste dieren, enkelen met foto www.amivedi.nl

Vrijwilligerswerk STEENBERGEN - De vakanties zitten er bijna op en het is weer tijd om aan de slag te gaan! Ook de organisaties zitten weer te wachten op nieuwe vrijwilligers die wat tijd over hebben en zich in willen zetten voor mensen die hulp kunnen gebruiken of voor een maatschappelijk doel.

Gift Lionsclub

overzicht, die zich wel heeft aangemeld, laat het ons dan even weten via een e-mail. Mis je iemand die je wel verwacht eigenlijk, wijs hem of haar dan even op ons feestje. ,,Onze activiteiten zijn ook dit jaar bewust weer gekoppeld aan de zaterdag met de Wouwse Kermis, omdat dit van oudsher al een dag is dat veel ‘oud’-Wouwenaren terug komen naar het dorp en er vaak spontane reünies ontstaan. “De vijftigersdag begint traditioneel met de ontvangst van de deelnemers om 10.30 uur en het maken van een herinneringsfoto. Na een quiz met vragen uit de periode 1963-2013 volgt een lunch en zijn er verrassende excursies in het dorp. Vanaf 16.30 uur schuiven de partners aan voor het buffet en een wandeling door het dorp. Bij terugkomst is er een avond met een band waarbij iedereen die dat wil aan kan sluiten. Tot vrijdag 6 september kan iedereen die in 1963 geboren is zich opgeven. Inschrijfformulieren zijn af te halen bij de VVV kantoren in Roosendaal en Wouw en bij Café Zalen Donkenhof in Wouw. Het is ook te downloaden via de website van het vijftigersfeest, www.vijftigersfeest.nl

Begeleider computervaardigheid (30610) Bibliotheek het Markiezaat in Bergen op Zoom zoekt vrijwilligers die ondersteuning bieden bij een cursus digitale vaardigheden voor laagopgeleiden. Het is prettig te zien dat cursisten steeds zelfstandiger hun weg weten te vinden op het internet. Be-

schikt u over de basiskennis computer- en internetgebruik en heeft u veel geduld om dit aan andere mensen door te geven? Dan is dit zeer dankbaar werk! Bestuursleden (30124) De Zonnebloem, afd. Steenbergen is op zoek naar diverse bestuursleden voor de regio Steenbergen. Na een oriënterend gesprek kijken ze samen met u naar de meest passende functie. U krijgt begeleiding en u werkt in een team van vier bestuursleden. Als u graag met mensen omgaat en iets wil betekenen voor deze doelgroep, dan is dit een mooie uitdaging! Geïnteresseerd in een van deze vacatures of wilt u alle vacatures zien? Kijk op www. vrijwilligersloket-steenbergen.nl of kom langs op vrijdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur. Schikt deze tijd niet? Bel dan voor een afspraak, we maken graag tijd voor u vrij! Vrijwilligersloket Steenbergen, Kromme Elleboog 9, 4651 BG Steenbergen, (0167) 560382 / info@vrijwilligersloket-steenbergen.nl / www.vrijwilligersloket-steenbergen.nl


TE KOOP:

Algemene Kennisgeving

Openbare vergadering Algemeen Bestuur PDDQGDJVHSWHPEHURPXXU LQKHWJHERXZYDQ:96JURHSDDQGH%RVVWUDDW 5/ 5RRVHQGDDO YHUJDGHU]DDOGLUHFWLH 

Jonge bruine en witte legkippen tegen de leg. Ook ĂŠĂŠndags kuikens. Afhalen na telefonische afspraak. Ook verkoop van Shell Dieselolie en veevoeders. Vraag vrijblijvend informatie Henk Brummelkamp Ulicotenseweg 9 Chaam Tel. 06-53937555

AUTO/OLDTIMER

STALLING

Agenda: 2SHQLQJ 2QWZHUSEHJURWLQJHQPHHUMDUHQUDPLQJWP 5RQGYUDDJ 6OXLWLQJ

Bosstraat 81, Postbus 1130, 4700 BC Roosendaal, Tel. 0165 596500, Fax 0165 561263, Email info@wvsgroep.nl, www.wvsgroep.nl

Nieuwe stofvrije loods Stalling tot 1 december GRATIS! Sevice/ apk ter plaatse mogelijk Zie ook : www.bootencaravanstallingzeeland.nl Lokatie: Tholen tel. info: 0612864807

GRATIS STALLING tot 1 december 2013

van boot - caravan camper - auto

SPATADEREN

Bij buitenstalling gratis stroomvoorziening.Aannemersbedrijf van Haaften B.V. Sierbestrating van Haaften

Wij zijn leverancier van o.a.: ^Ĺ?ÄžĆŒÄ?ÄžĆ?ĆšĆŒÄ‚Ć&#x;ĹśĹ? ůŽŏŚƾƊĞŜ ^Ä?Śƾƍ ĹśĹ?ĞŜ dĆľĹ?ĹśÇ€ÄžĆŒĹŻĹ?Ä?ĹšĆ&#x;ĹśĹ? ^ƉĞĞůƚŽĞĆ?ƚĞůůĞŜ dĆľĹ?ĹśÄ?ĞĞůĚĞŜ dĆŒÄ‚ĹľĆ‰Ĺ˝ĹŻĹ?ŜĞĆ?ÍŹ^ĹŹÄžĹŻĆšÄžĆŒĆ? KÇ€ÄžĆŒĹŹÄ‚Ć‰Ć‰Ĺ?ĹśĹ?ĞŜ

erk, Aanleg, grondw tsen riolering, plaa ǀĂŜÄ?ůŽŏŚƾƊĞŜ

Paasdijkweg 19A, 4693 RE POORTVLIET Tel.: 0166 61 92 00 Pilootweg 5, 4696 RJ STAVENISSE Tel.: 0166 69 29 77

Jaarcontract vanaf â‚Ź 175 p/jr

WWW.VANHAAFTENPOORTVLIET.NL

www.bootencaravan stallingzeeland.nl ALLE BEHANDELINGEN ZIJN MOGELIJK

Het dermatologisch centrum is een door het ministerie van VWS erkend gespecialiseerd medisch centrum voor

/("'%('$,(&*)$ /#'%'*'()$!$ /$%+(*"'"('+'+$)%&'( /%#("'%('$+%%''%)'+)$ /%&') /"('+%%'!"$+) (

dermatologie en flebologie.

9HU]HNHUGELM9*=" 'DQNXQWX]RQGHUZDFKWOLMVWWHUHFKW

De behandelingen worden door de verzeke ring +'%.%"($.!$*.$'*!" !(

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Infra & verhuur

PAARDENBAKKEN, STAL- EN MONTAGEWERK Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl

VERHUUR:

Afvalcontainers

TUINMAN@CEESSCHOLTES.NL

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

LOOP- OF RUGPROBLEMEN

WIJ HELPEN JE SNEL AAN DE PARTNER DIE BIJ JE PAST Drie goede redenen voor een inschrijving bij Mens & Relatie. Meer weten? Bel:

www.dermcentrum.nl

Lia van der Wel 0165-388816 Of 088-0221900 (landelijk)

Of kijk op

*HDFKWH/DQGERXZHU /HYHULQJYDQGULMIPHVWPHWHHQODDJIRVIDDW S 2 JHKDOWHPHWKRRJNDOLJHKDOWHŕłźJHLQMHFWHHUG 2S /HYHULQJYDQGLNNHIUDFWLHYDUNHQVPHVW RRNQD6HSWHPEHU /HYHULQJYDQPLQHUDOHQFRQFHQWUDDWNXQVWPHVWYHUYDQJHU

FIETSBOERKE.NL

www.mens-en-relatie.nl

GRATIS JURIDISCH ADVIES

5HJLR:HVW%UDEDQW%HOYRRUPHHULQIRUPDWLH

Zoekt oude ďŹ etsen en sloopďŹ etsen Fietsen die je normaal bij de kragge dumpt, bel mij

INLOOPSPREEKUUR:

:+RXEUDNHQ%9

06 33 88 21 34 En ik haal ze bij u op, u hoef ze niet weg te brengen. (Geen kinderďŹ etsen!)

Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

VITAK Advocaten Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

DE BEHANDELING WORDT VERGOED www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602


De Holle Roffel op Stoom weer nieuwe exemplaren tegenkomen die binnen draaien op perslucht en buiten met echte kolen gestookt worden.

Heteluchtmotor.

KRUISLAND - Om de twee jaar is er tijdens de jaarmarkt in Kruisland in het museum De Holle Roffel, een model-stoommachine tentoonstelling. Dit jaar is het weer zover en komend weekend staan ze opgesteld en draaien ze als gesmeerd. Men kan ook nu

Het is een aparte en boeiende hobby waar de mensen onwaarschijnlijk veel tijd, energie en moeite hebben ingestoken. Er zijn exemplaren bij waar zelfs het kleinste schroefje met de hand gemaakt is. Niet verwonderlijk dus dat er modellen bij zijn waar jaren aan gewerkt is, maar wat uiteindelijk wél grote voldoening oplevert. In totaal zijn er zo’n 50 stuks van groot tot klein te bewonderen en in werking te zien. Ook de vaste collectie gereedschap is te bekijken en zullen er diverse nevenactiviteiten plaatsvinden. Buiten op het terrein staan enkele stationaire motoren opgesteld, zoals een Lister en een Bernhard motor. Zij zijn in werking te zien in combinatie met waterpompen. Voor de liefhebber buitengewoon interessant. Ook de hetelucht- of Sterling motor zal de nodige toeren draaien. Dit unieke exemplaar

In Bibliotheek Dinteloord

is in 1912 gebouwd en nog in zeer goede staat. Hij draait op elke brandstof, als het maar warmte afgeeft. Om de kas op peil te houden, staan er een paar kraampjes waar nog goede bruikbare spulletjes te koop worden aangeboden evenals wat overbodig materiaal. Genoeg om eens lekker te snuffelen. De jaarmarkt valt tevens samen met het landelijk georganiseerde Monumentenweekend. Het museumgebouw is ook een gemeentemonument en is gebouwd in 1949. Vrij jong voor een monument. Het heeft echter een historische achtergrond die teruggaat tot 1487. Toen werd op dezelfde plaats de eerste Kruislandse kerk gebouwd. Vanwege monumentendag, krijgt iedere betalende bezoeker een gratis consumptie aangeboden in de vorm van een kop koffie. Het museum is gelegen aan de Markt te Kruisland en is open op zaterdag 14 september van 13.00 tot 18.00 uur en zondag 15 september van 11.00 tot 17.00 uur. Kleine bijdrage, donateurs gratis entree.

Expositie gedichten Ad Barendregt

Kruislandse jaarmarkt pakt uit met de avondmarkt KRUISLAND - Dit jaar pakt Stichting Jaarmarkt Kruisland samen met diverse andere middenstanders, verenigingen en stichtingen uit met een gezellige jaarmarkt in het centrum van het West Brabantse dorpje Kruisland op zaterdag 14 september van 15.0023.00 uur, zondag 15 september van 11.00-17.00 uur. Op zaterdag 14 september is er een avondmarkt van 15.00-23.00 uur en zondag 15 september van 11.00-17.00 uur staan er meer dan 50 kramen met verschillende koopwaren, zijn er standwerkers en oude ambachten te bewonderen, is er live muziek op de terrassen en lopen er diverse orkesten op het parcours rond. Op zondag is er halverwege het parcours een optreden van ‘Kruslaans koor Gossi Nokki’. Beide dagen is er een minikermis op de Markt en in de Molenstraat. Ook dit jaar vindt de kindervrijmarkt en -braderie

in de Graaf Engelbrechtstraat plaats. Hier kan de Kruislandse jeugd gratis hun spulletjes aan de man brengen, opgave vooraf is niet nodig. Het gereedschap- en ambachtenmuseum ‘de Holle Roffel’ is beide dagen geopend met diverse tentoonstellingen en aanverwante zaken. Buiten op het museumplein staan diverse oude stationaire motoren opgesteld die werkend te zien zullen zijn, evenals enkele stoommachientjes. Tijdens de jaarmarkt zijn ook diverse winkels geopend die Kruisland rijk is en zullen enkele verenigingen zich presenteren. Aan de kinderen is verder gedacht middels een heuse kinderboerderij en wordt er volop geschminkt en worden glitter tattoos gezet. Bloed, zweet en jaarmarkt Op zaterdagavond treden een keur aan bekende artiesten op, waaronder Frank Verkooyen, Denans en Cindy Hulshof. De avond start om 20.00 uur en duurt tot

02.00 uur. Alle leeftijden zijn welkom en de toegang is gratis, DJ Bryan zal de sfeer verhogen met muzikale klanten in het vooren na programma. Zondag vindt traditiegetrouw op het grote terras op de Markt een optreden plaats van de live band De Smarties. DJ Bryan staat in het voor- en na programma. Rond 22.00 uur wordt de jaarmarkt afgesloten. Oldtimer brommerrit Op de jaarmarkt-zondag is er net zoals voorgaande jaren een Kruislandse Oldtimer Bromfietsrit. Deze gezellige toertocht heeft een lengte van circa 100 km. Het vertrek is vanaf 10,00 uur bij de Markt. De terugkomst is rond 15.00 uur, waarna de brommers tentoongesteld kunnen worden. Deelname aan deze tocht is geheel gratis en op eigen risico. Wilt men nog een kraam of staanplaats huren? Meer info, tel. 033-299 42 24 of 06-54223635 of stuur een mail naar: info@decommerce.nl

Lezing Ad Rooms voor het Vrouwengilde

Het Rijke Roomse Leven STEENBERGEN - Op 16 september zal de heer Ad Rooms een lezing geven over het ‘Rijke Roomse Leven’. De lezing van de heer Rooms was eerder gepland op 15 januari van dit jaar, maar kon toen door de barre weersomstandigheden niet doorgaan. Op maandag 16 september kunnen de

dames van het Vrouwengilde dan toch genieten van zijn verhalen vol nostalgische herinneringen. Zoals bekend zullen het verhalen met een lach en een traan zijn. Hij zal daarbij ondermeer spreken over engelen, de biecht, de eerste heilige communie, het scapulier en het fenomeen van het ‘pesjonkelen’. Als extra mogen de dames nog proeven

van de miswijn waarmee de avond ook een feestelijk karakter zal krijgen. Voorafgaand aan de lezing zal een korte jaarvergadering plaatsvinden waarbij het jaarverslag en het financieel verslag zullen worden besproken. De dames van het Vrouwengilde zijn harte welkom op maandag 16 september om 19.30 uur in het Cromwiel.

V.l.n.r. Ad Barendregt en Chantal Barth bij één van de gedichten.

DINTELOORD - Tot en met woensdag 25 september is er in Bibliotheek Dinteloord een expositie te zien met gedichten van Ad Barendregt. Chantal Barth heeft de gedichten voorzien van een mooie, passende achtergrond en op canvas gezet. Ad Barendregt schrijft al haar hele leven. Haar behoefte om te schrijven heeft wellicht voor een groot deel te maken met haar vroegere beroep. Ze was namelijk (wijk)verpleegkundige. Ad probeerde nare gebeurtenissen een plaatsje te geven door ze op papier te zetten. Ze staan derhalve niet alleen in een bundel, maar ook in haar geheugen gegrift. Zoals bijvoorbeeld die keer dat een vrouw in het ziekenhuis haar vierde kindje verloor. De arts vond het niet nodig om de moeder in te lichten en liet dit aan de verpleegkundige over. Op een dag drong het toch tot haar door, dat er ook best wel lollige dingen gebeurden die het vermelden waard zijn. Zo schreef ze een aantal dagboeken met de belevenissen van haar honden Tesca en Rakker en één van haar poezen. Verder gaf Ad in eigen beheer een gedich-

tenbundel uit en werkte ze mee aan een uitgave van een schrijverscollectief uit Zwijndrecht waar ze lid van was. Ook won ze een gedichtenwedstrijd van het dagblad Trouw. Naar aanleiding van de dramaserie Het jaar van de opvolging reageerde ze op de vraag Haalt onze monarchie 2010?. Omdat haar bijdrage tot één van de meest originele en opmerkelijke reacties behoorde, werd deze afgedrukt in de VPRO-gids. Zolang ze haar pen kan hanteren probeert ze door te gaan. Soms denkt Ad dat ze het overal al over heeft gehad, maar ja herhaling is de toverkracht van de reclame (zeggen ze). Voor deze expositie hebben Ad Barendregt en Chantal Barth de afgelopen tijd gedichten uitgezocht. Vervolgens zijn bij de gedichten passende foto’s uit de collectie van Chantal gekozen. Zo is bij het gedicht Le metro dernier de binnenkant van een metrostation te zien. Bij het gedicht Leesvoer waarin over een zwarte akker wordt gesproken is een boerderij in Scandinavië afgebeeld. Het levert een bijzonder resultaat op! Kom gerust een kijkje nemen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

KERKELIJK NIEUWS DINTELOORD Nederlands Hervormde Gemeente Zondag 15 september: 10.00u Ds. T.W.H. van der Heijden uit Dirksland; 18.30u Ds. F.J.M. van Veldhuizen Parochie H. Petrus en Paulus Vrijdag 13 september: 19.00u installatie viering van Pastoor H. van Geel in de Quirinus parochie te Halsteren. Zaterdag 14 september: 19.00u Eucharistieviering m.m.v. Gastkoor Menora Breda onder leiding van Vincent Schoenmakers. Intenties: Wim Testers. Overl. ouders Boets-Jacobs. Bob en Nellie de GrootBoets. Voorgangers: Pastoor H van Geel/ Coby van Opdorp. Gereformeerde kerk Dinteloord & Steenbergen NIEUW-VOSSEMEER H. Joannes de Doper Vrijdag 13 september: 17.00u H. Mis in De Vossemeren. Deze vrijdagavond wordt in de Quirinuskerk te Halsteren pastoor van

Geel geïnstalleerd als pastoor van de Sint Christoffelparochie. De dienst begint om 19.00u. Ook het pastorale team zal zich in deze dienst, die begint om 19.00u, presenteren aan de gehele Sint Anna- en Sint Christoffelparochie. Zondag 15 september: 09.00u H. Mis, celebrant pater Bertus, misintenties: Joke Hommel e.v. Piet Huijsmans; overl. ouders Hommel-Bosters; Adrianus en Maria Huijsmans-Kerstens; Leonardus de Jong en Maria Baselier, overl. ouders BostersBolders; jgt. Rinus Koolen e.v. Adje Theuns; jgt. Janus de Jong e.v. Dien Koen; uit dankbaarheid bij een 80e verjaardag; Daniella van Zomeren, dochter van Kees en Lizet; jgt. Riet Schoonen e.v. Kees van Zomeren. Maandag 16 september: 18.00u H. Mis. Deze maandag is het feest van de H. Cornelius. Om 19.00u is er in de kerk van de H. Cornelius te Welberg een H. Mis met als voorgangers pastoor van Geel, p.w.Hein Paulissen en pater Bertus. Woensdag 18 september: 19.00u H. Mis

Donderdag 19 september: 19.00u Medjugorjeviering en Rozenkransgebed Vrijdag 20 september: 19.00u H. Mis in De Vossemeren. Intentie: Jaantje Heijboer-de Jong e.v. Janus Heijboer. Protestantse Gemeente te Halsteren en Nieuw Vossemeer Elke zondag 10.30u dienst in de St. Martinuskerk, Dorpsstraat 20 te Halsteren. Predikant: Ds. H.C. van het Maalpad, Zwartewaal 46, 4717 NS Bergen op Zoom, tel. 0164-231992, e-mail: hcvhmaalpad@ home.nl. Voor informatie: B. v. Weesep, tel. 0164683941. Zondag 15 september: 9.00u eredienst in de Protestantse kerk te Nieuw Vossemeer. De heer R. Favier uit Groot Ammers. STEENBERGEN Evangelische kerk Open Deur Iedere zondag 10.30u samenkomst; zondagavond 19.00u gebedsbijeenkomst PAGINA 12

en iedere maandagavond 20.00u evangelisatiestudie . Geert Vinckestraat 2 te Steenbergen. Meer info: 06-53118236, www.opendeursteenbergen.nl of info@ opendeursteenbergen.nl Voor een goed gesprek of gewoon een kop koffie bent U door de weeks van harte welkom in de keuken van Open Deur, maandag van 13.30u tot 17.00u en dinsdag t/m zaterdag van 10.00u tot 17.00u. Hervormde Gemeente Zondag 15 september: Startzondag Ds. C. Biemond Steenbergen. St. Gummaruskerk Kerkdiensten: jaarcyclus c. Zaterdag 14 september: 19.00u pastoor Hans v. Geel. Zondag 15 september: 10.00u pastoor Hans v. Geel: jgt. A.H.M. Huijsmans; Jacobus Brooijmans e.v. Cornelia Nouwen; Guust Welten, dochter Marijke en zoon Corné; overl. ouders; jgt. Adriana Huijsmans. Maandag 16 september: 19.00u Geen

viering in de H. Gummarus maar een parochiële viering in de H. Corneliuskerk in Welberg. Personalia: de overledene die we gedenken zijn: de zeereerwaarde heer Martinus Petrus Godefridus Maria Adriaansen; Antonius Adrianus IJzermans echtgenoot van Maria Johanna Dogge; Livinus Antonius van Vlimmeren; Antonius Wilhelmus Bijsters. Maandag 16 september is er een parochiële viering in de H. Corneliuskerk in Welberg om 19.00u. Daardoor vervalt de maandagavondviering in de Lourdeskapel Openingstijden parochiesecretariaat: van maandag t/m vrijdag van 9.15-11.30u. Deze tijden gelden niet tijdens de schoolvakanties en op feestdagen, dan is het secretariaat alleen op donderdagochtend geopend. Spreekuur: Op dinsdag en vrijdag van 9.30-10.30u in het Parochiesecretariaat in de Gummaruskerk, Westdam 83 (ingang marktzijde).


ONROEREND GOED

DROOMHUIS?

WWW.BAREL.N

L

Bedrijfsruimte voor starters www.starters-bedrijfsruimte.nl 7HKXXU .DPHU V SUDNWLMNUXLPWHLQJH]RQGKHLGVFHQWUXPELM ]RQGHUJHVFKLNWYRRUWKHUDSHXWORJRSHGLVWGLsWLVWRI QDWXXU JHQHHVNXQGLJHHWFRSFHQWUDDOJHOHJHQORFDWLHLQ 5RRVHQGDDO ZLMN/DQJGRQN SDUNHHUSODDWVHQRSHLJHQ WHUUHLQ $IPHWLQJNDPHUVFD[PSULM]HQ]LMQLQFOXVLHI VHUYLFHNRVWHQ JDVZDWHUOLFKWVFKRRQPDDN HQJHEUXLN YDQHLJHQZDFKWUXLPWHPHWWRLOHW,QOLFKWLQJHQ(VFDSH (GXFDWLHIPZ/YDQ=LWWHUHQWHOHIRRQ² Uw krant is bij uitgeverij De Bode in uitstekende handen Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl

Kleine bedragen maken grote verschillen.

Uw Uwaankoop aankoop makelaar makelaar voor voor uw uwnieuwe nieuwe droomhuis. droomhuis.

Bel ons vrijblijvend voor al uw vragen! Zevenbergen – Moerdijk. www.barel.nl Zevenbergen - Moerdijk Bel: 0168 323923 www.barel.nl - Bel:- 0168 - 323923

gratis plaatsing

Bel geheel vrijblijvend voor het hoogste bod met...

TE HUUR

WOONHUIS 2 slpkmrs centrum Tholen per 1 oktober volledig gerenoveerd

€ 720 p/m 06-22212637

DE VOORDELEN: ‡ geen makelaarskosten ‡ geen verkoop-stress ‡ geen dubbele woonlasten ‡ snelle afwikkeling ‡ geen ontbindende voorwaarden ‡ ook als uw woning al te koop staat

Bagro Vastgoed Oostvoorstraat 25 Dinteloord info@bagrovastgoed.nl

0167 522622

UW WONING DIRECT EN ZONDER Z ORGEN VERKOPEN? Bagro Vastgo ed koopt uw hu is! www.bagrov

astgoed.nl

De Landerije bouwt verder! NOG 14 UNIEKE, L ANDELIJK GELEGEN KOOPWONINGEN V.A. O 239.000,– EN 5 K AVEL S V.A. O 96.800,– V.O.N. VOORINSCHRIJVING L A AT S T E WONINGEN GES TART

SEP T E MBER 4 1 P O G A D IN F O 1 3 .0 0 U V A N 1 1 .0 0 U . L O C A T IE A .D OP DE BOU W T E W E LBE RG T A A R T S G O HO F O R M E E R B IJ IN N E E T I S T E P R OJ E C OP S O M M E N! O K E W BE ZOE K ON Z U IE N R N A A R DE DE M A K E L A A HE L M IG M A K E L A A R DIJ & TA X AT IE BURO O/Z

0164 68 59 25

KOE TSENRUY TER M AKEL A ARDIJ O.G.

0167 56 33 01

W W W.L A N DE L IJK S T E E NBE R GE N.NL


VACATURES

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

Wij zijn een staalconstructie bedrijf dat zich voornamelijk richt op de civiele techniek en industriebouw. In verband met uitbreiding van onze productiefaciliteiten zijn wij op zoek naar een ervaren enthousiaste

Productiemedewerker snijwerk De werkzaamheden omvatten het snijden van stalen platen met een cncgestuurde plasma/autogeen snijmachine en de daarmee samenhangende logistieke werkzaamheden, alsmede het nabewerken van de producten. Heeft u ruime ervaring met plasma-snijden en autogeen-snijden verzoeken wij u uw sollicitatie te richten aan onderstaand adres t.a.v. personeelszaken.

Bol Constructie Klundert B.V.

Kievitweg 1, 4791 RW Klundert. Ind. Terr. Moerdijk nr. M 489 E-mail: constructie@bolconstructie.nl

Etten-Leur

Laadklepmonteur Hazeldonk

Bedrijfswagenmonteur Moerdijk

Bedrijfswagenmonteur Roosendaal

CNC draaier/frezer De AVT groep is een krachtige speler in de regio West-Brabant voor hydrauliek, onderhoud en parts in de industrie en wegtransportsector met ca. 135 medewerkers verdeeld over 5 locaties. Voor meer informatie bezoek www.avt.nl/jobs of bel 0165-852064. Bij interesse graag mail naar pz@avt.nl

SJO Prinsenland Uitslagen zaterdag 7 september 2e ronde bekerwedstrijden Prinsenland A1-DSE A1 4-2 Prinsenland B1-Meto B1 1-5 Bruse Boys C1-Prinsenland C1 6-1 Prinsenland MC1-Waspik MC1 2-1 Victoria’03 D1-Prinsenland D1 1-8 Prinsenland D2-Lepelstraatse Boys D1 1-2 Unitas’30 D6-SJO Prinsenland D3 2-2 Achtmaal MD1-Prinsenland MD1 2-1 Prinsenland E1-De Fendert E1 1-5 De Fendert E4-Prinsenland E2 6-2 Prinsenland ME1-Welberg ME1 2-6 Prinsenland E3-Seolto E4 9-0 Prinsenland F1-Hoeven F1 1-13 Prinsenland F2-SC Kruisland F2 (vr) 0-7 M0C’17 F9-Prinsenland F3 6-2 Programma zaterdag 14 september Begin van de competitie Prinsenland A1-Achtmaal A1 a.12.00u De Fendert B2-Prinsenland B1 v.12.30u Prinsenland C1-Nieuw Borgvliet C1 a.12.00u SC Welberg MC1-Prinsenland MC1 v.11.45u Prinsenland D1-Hoeven D1 a.9.30u De Fendert D2-Prinsenland D2 v.10.15u Prinsenland D3-HZ’75 D2 a.10.00u Prinsenland MD1-Ulicoten MD1 a.9.30u Sprundel E1-Prinsenland E1 v.8.45u Prinsenland E2-HZ’75 E1 a.9.00u De Fendert E4-Prinsenland E3 v.8.00u Prinsenland ME1-MOC’17 ME1 a.10.45u Unitas’30 F2-Prinsenland F1 v.7.15u Prinsenland F2-Roosendaal F7 a.9.00u Unitas’30 F13-Prinsenland F3 v.7.15u Prinsenland MP1-TPO MP1 a.10.30u St i c h t i n g St a d s a r c h e o l o g i e St e e n b e r g e n

www.avt.nl

Raadspel op jaarmarkt in Steenbergen STEENBERGEN - Vele bezoekers van de jaarmarkt in Steenbergen hebben zich bij de Stadsarcheologen laten informeren over hun werkzaamheden.

GEZOCHT ZZP’ER VOEGER

Er deden 43 bezoekers tevens een schatting naar de leeftijd van 3 oude Duiten. Dat bleek niet altijd eenvoudig waardoor soms veel rekenwerk volgde. Over het algemeen leverde het gepuzzel een wat te hoge leeftijd op van het oude betaalmiddel. 1 persoon, Arthur Weng uit Nieuw Vossemeer, wist het tot op 1 jaar nauwkeurig te raden wat hem een boekenbon van 25 Euro opleverde. Arthur Weng is op de werkavond van de archeologen, de dinsdag, de boekenbon in ontvangst komen nemen.

06-55887266 06-20542263

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

" ,‡ t iĂ›iĂ€ÂˆÂ˜}ĂŠiÂ˜ĂŠÂ“ÂœÂ˜ĂŒ>}iĂŠĂ›>˜\ L*iĂ€ĂƒÂœÂ˜iÂ˜Ăœ>}i˜L>˜`i˜ L6Ă€>VÂ…ĂŒĂœ>}i˜L>˜`i˜ L/Ă€>VĂŒÂœĂ€L>˜`i˜

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

GEVRAAGD Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken Heimolendreef 36a - Rucphen

‡6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG ‡$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH ‡9ULMZDULQJELMRSKDOHQ ‡5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

LivĂŒĂ€Ă•VÂŽL>˜`i˜ L/Ă•ÂˆÂ˜LÂœĂ•ĂœL>˜`i˜

Ă“{‡ÕÕÀ \ VÂ…ĂŠĂƒiĂ€Ă›ÂˆVi L>˜`iÂ˜ÂŤi ÓÊΙ ĂŠĂŽ Ă¤ÂŁĂˆnʇÊ{ä i˜ ˆÂ?Ă› Ă›ÂœÂœĂ€ĂŠLi`Ă€

LĂ€ÂœÂ˜`Ă›iÀâiĂŒL>˜`i˜ LVVĂ•Â˝Ăƒ

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten.

L-ÂŤÂœĂ€ĂŒĂ›iÂ?}i˜

Evt. gratis thuisbezorging.

LÂœĂŒÂœĂ€L>˜`iÂ˜Ă‰>VVĂ•Â˝Ăƒ

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

Oogstdankviering ZLTO STEENBERGEN - Jaarlijks organiseert een afdeling van de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) in West-Brabant, een oogstdankviering, een moment om even stil te staan bij de cirkel van het zaaien en oogsten, de kringloop van de natuur. Dit jaar is het de beurt aan afdeling Woensdrecht. Deze openluchtviering zal plaats gaan vinden op zondag 15 september om 11.00 uur in de tuin van het Broederhuis St. Marie te Huijbergen. Mocht het weer wat minder zijn, dan wordt u vanuit deze locatie verder verwezen. Bij deze viering is iedereen van harte welkom. Tijdens de viering is er een kindernevendienst en na de viering is er de gelegenheid tot het drinken van een gezamenlijk kopje kofďŹ e. Daarnaast is vanaf 13.00 uur het naastgelegen Wilhelmietenmuseum voor deze gelegenheid opengesteld en kunt u natuurlijk heerlijk wandelen door de mooie kloostertuin. U kunt parkeren bij de kerk van Huijbergen. Vanaf hier kunt u de bordjes volgen tot de plaats van de viering. St i c h t i n g St a d s a r c h e o l o g i e St e e n b e r g e n

Stadsarcheologie en monumentenweekend STEENBERGEN - Tijdens het monumentenweekend op zondag 15 september, is het bij de stichting aan het Doornedijkje open dag.

In- en verkoop van nieuwe & gebruikte auto’s en bestelwagens

Ă&#x17E;Â&#x2DC;>Â&#x201C;Â&#x153;Ă&#x153;i}Ă&#x160;Ă&#x2C6;]Ă&#x160;Â?Ă&#x2022;Â&#x2DC;`iĂ&#x20AC;Ă&#x152;Ă&#x160;Ă&#x160;/iÂ?°Ă&#x160;ä£Ă&#x2C6;nÂ&#x2021;{äĂ&#x17D;Ă&#x201C;Ă&#x17D;Â&#x2122; Â&#x2C6;Â&#x2DC;vÂ&#x153;J}Ă&#x20AC;Â&#x153;iÂ&#x2DC;iÂ&#x2DC;LiĂ&#x20AC;}L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC;°Â&#x2DC;Â?Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x153;Ă&#x153;Ă&#x153;°}Ă&#x20AC;Â&#x153;iÂ&#x2DC;iÂ&#x2DC;LiĂ&#x20AC;}L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC;°Â&#x2DC;Â? "ÂŤiÂ&#x2DC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x192;Ă&#x152;Â&#x2C6;Â?`iÂ&#x2DC;\Ă&#x160;>°Ă&#x160;Ă&#x152;Ă&#x2030;Â&#x201C;Ă&#x160;6Ă&#x20AC;°Ă&#x160;n°Ă&#x17D;äÂ&#x2021;ÂŁĂ&#x2021;°Ă&#x17D;äĂ&#x160;Ă&#x160;<>Ă&#x152;°Ă&#x160;n°Ă&#x17D;äÂ&#x2021;ÂŁĂ&#x201C;°Ă&#x17D;ä

- Autoverhuur - Onderhoud, reparatie, APK - Div. bestel- & bedrijfsautoâ&#x20AC;&#x2122;s - Koelautoâ&#x20AC;&#x2122;s te koop/te huur

Paasdijkweg 2 4693 RE Poortvliet Tel. 0166-612680 Fax. 0166-612622 paasdijkauto@hetnet.nl

www.niemantsverdrietauto.nl

De stadsarcheologen zijn te vinden in het voormalige noodslachthuis waar zij hun werk- en expositieruimte hebben. Enkele sporen van het historisch gebruik zijn nog in het pand terug te vinden. Er wordt uitleg gegeven over de werkzaamheden die de vrijwilligers van de stichting verrichten en er zijn vele archeologische vondsten te zien die in Steenbergen zijn gedaan. De deur aan het Doornedijkje 50 in Steenbergen is open van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is vrij.


SUPER BUITEN VLOOIENMARKT ZONDAG 15 SEPT. OOSTERHOUT Verhard parkeerterrein van Slotjesveld Slotlaan 0416 530502/9.00-16.30u. /www.deevenementenlijn.nl

2e kraam â&#x201A;Ź 10,-

15 SEPT. HOOGERHEIDE ROMMELMARKT M.F.C. KLOOSTERHOF 21 SEPT. YERSEKE CENTRUM HERFSTBRADERIE 22 SEPT. ETTEN-LEUR BRABANTPARK ROMMELMARKT 29 SEPT. RIJSBERGEN BOEDHA-VRIJMARKT 29 SEPT. ZUNDERT SPORTHAL ONDER DE MAST ROMMELMARKT INL/RESERV. 0165-302682 OF WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL OF WWW.DEMARKTEN.COM

Chaletpark Wouwse Plantage Prachtig Top chalet op ruime koopkavels.

Koop- en Huurgrond

ZONDAG 15 SEPTEMBER

OPEN DAG van 14.00 uur tot 16.00 uur

Voor informatie belt u: 06-51988579 of 0165-379349

Financiering mogelijk !

Chaletpark Wouwse Plantage Schouwenbaan 6, 4725 SV Wouwse Plantage, www.toptotaal.nl

UHVWDXUDQW ´GHEORHPNRROÂľ zemenu Roosjes np.azp. oâ&#x201A;Źm2er4,5k0eu Voorgerechten â&#x20AC;&#x2122;t Is misschien wat vroeg maar wij hebben weer bloedworst van Maurice vos! Lekker met spek en appel of Zalm uit Toonâ&#x20AC;&#x2122;s rookoven, geserveerd met een vers gesnipperd uitje en kappertjes of Bourgondische wijngaardslakken met pittige kruidenboter of Heerlijk fris slaatje met scampi en geroosterde paprika, afgemaakt met een lekkere knoflookdressing of Dè carpaccio van â&#x20AC;&#x153;De Bloemkoolâ&#x20AC;? tomaat-basilicum dressing, kappertjes en grana padano kaas of Kikkerbilletjes in roomlooksaus met verse kruiden of Soepje van paddestoelen met salie en selderij of Heerlijke terrine van varkensvlees en zâ&#x20AC;&#x2122;n lever, geserveerd met een heerlijke piccalilly

**********

Hoofdgerechten Tournedos van Braziliaans hereford rund, geserveerd met naar keuze, gebakken champignons, champignonroomsaus, pepersaus of stroganoffsaus of Filets van Noordzee schol met mosseltjes in kerrie saus of Biefstukjes van Hollands lam, lams eigen jus met rozemarijn en licht look of MaĂŻs tortilla gevuld met groentjes van het seizoen en een pikante yoghurt dip of Ouderwets lekkere kalfslever, garnituur van spek, ui en appel, saus met calvados of Op de plancha gebakken sliptong met salade en remoulade of Dè zomersalade van â&#x20AC;&#x153;De Bloemkoolâ&#x20AC;? kan ook lekker zijn in de nazomer of â&#x20AC;&#x153;New OrlĂŠansâ&#x20AC;? pittig gemarineerde steak, rood gebakken en op salade met olijf, kappertjes, pikante Italiaanse kaas of Harder filet met een lichte vleesjus waarin â&#x20AC;&#x153;La Trappe tripelâ&#x20AC;? en shiitake

**********

Ouderwets, maar oh zo lekker, dame blanche, het vanille-ijs dessert met slagroom en warme chocoladesaus of Bij kaasmeester â&#x20AC;&#x2DC;van Trichtâ&#x20AC;&#x2122; geselecteerde kaassoorten of Heerlijke soesjes, met huisgemaakt vanilleroomijs gevuld en overgoten met karamelsaus waarin zoute boterâ&#x20AC;Ś of â&#x20AC;&#x153;Tarte tatinâ&#x20AC;? Ook bieden wij onze gasten vanaf heden gratis WI-FI

dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

De gerechten van Roosjes nazomer keuzemenu zijn natuurlijk ook los te verkrijgen: voorgerechten â&#x201A;Ź 8,50; hoofdgerechten â&#x201A;Ź 18,50; dessert â&#x201A;Ź 6,50

DANSEN

Elke vrijdag visdag! Goedgevulde vissoep met knoflookbrood en rouille *** Vis van de dag met een passend garnituur *** Dame blanche â&#x201A;Ź 20,- per persoon!

VOOR SINGLES & PAREN: ZAT E R D A G 2 1 S E P T E MB E R HA RM O NIE Z AA L te R I J S BE R GE N

Wouwsestraatweg 146, 4623 as Bergen op Zoom www.debloemkool.nl 0164 233045

Ingang lagestraat 1 cq 3 naast rabobank Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur

E nt re e â&#x201A;Ź 5 , 0 0 p e r p e r s o o n i nl i c ht i ng e n: 0 6 2 2 4 1 4 3 0 7 www. bo o t r ijs b e r g en . n l

ALLROUND

MET

LIVE

GOEDE

PARTY

DANS MUZIEK

BAND KNIP UIT EN BEWAAR DEZE ADVERTENTIE!!

- 130 soorten pannenkoeken - Grill specialiteiten (niet op zondag) - Overdekt en verwarmd terras - Speeltuin en kinderboerderij - Minigolf en kanoverhuur Informeer naar de mogelijkheden GEOPEND: voor feesten en partijen. Dagelijks van 12.00-21.00 uur Maandag gesloten www.de-uitwijk.nl info@de-uitwijk.nl Dorpsweg 136, De Heen Tel: 0167 560000

Wilt u op een leuke manier wijzer worden?

Roselina

Bij ons kunnen bedrijven en particulieren terecht voor erkende opleidingen, trainingen en workshops die leuk en leerzaam zijn om te volgen o.a.: Kantooropleidingen Medewerker Personeelszaken start 23 oktober Financieel/Administratief Medewerker start 14 november (medisch) Secretaresse start 10 en 11 september Anatomie en Fysiologie start 10 september Medische Terminologie start 12 september CommerciĂŤle administratie start 2 oktober Boekhouden Basiskennis Boekhouden start 23 oktober Basiskennis Calculatie start 23 oktober Basiskennis Loonadministratie start 23 oktober Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) start 20 november Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) start 21 oktober

Coaching & OfďŹ cemanagement

Lorentzweg 20 Energieweg 11B 4691 SR Tholen 4691 SE THOLEN Telefoon: 0166-603036 Telefoon: 0166-603036 GSM: info@roselina.nl 06-20626810 E-mail: Internet: www.roselina.nl

E-mail: roselina.langius@tisca I li l

AKK ERMANS leisure & golf

W W W.A K K E R MA N S.CO M

Winnaar 2012

Roosjes Nazomer keuzemenu

Nagerechten

ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur

Groepsuitjes Familiefeesten Feestlocatie

Managementopleidingen Voortgezet Management start 5 oktober Vaardigheden voor de manager van vandaag (workshop) 4 oktober Omgaan met feedback (workshop) 18 oktober Functionerings- en beoordelingsgesprekken (workshop) 11 oktober Managementsupport Plannen en organiseren in Outlook 1 oktober Zakelijke brieven schrijven 3 oktober Assertiviteit (workshop) 15 oktober Resultaatgericht werken (workshop) 25 oktober Wij zijn erkend opleider voor LSSO, Nemas en de Associatie. Wij sturen u graag informatie toe, ook is een (kosteloos) intakegesprek mogelijk.

Beste Familiebedrijf

Op zoek naar echte rust?? Chaletparc de Uitwijk heeft het!!! Hier worden luxe vrijstaande Top Totaal chalets geplaatst, nu tot wel 70 m2 vloeroppervlak, welke het gehele jaar door voor recreatieve doeleinden gebruikt mogen worden. Het parc gelegen nabij jachthaven â&#x20AC;&#x153;de Schapenputâ&#x20AC;? beschikt over ruime landelijk gelegen kavels voorzien van alle comfort (nog enkele kavels bij vijvers beschikbaar). 20 minuten van Rotterdam en 10 min v.a. â&#x20AC;&#x2DC;t Grevelingenstrand. Financiering mogelijk.

Bezoekadres: Heensedijk 77A

OPEN DAG 22 september vanaf 13 uur ***** Let op: NIEUW SHOWMODEL *****

Meer info: Fam. v. Nieuwenhuyzen +31167-560000 www.de-uitwijk.nl of neem contact op met onze Top Totaal-vertegenwoordiger J.K. Bekius GSM +31658977991.

Dorpsweg 136, 4655 AH de Heen (Steenbergen) Tevens heeft onze camping nog enkele seizoensplaatsen beschikbaar!

ELISE

DANSSCHOENEN 2IÂżFLHHOGHDOHUYDQ'LDPDQW GDQVVFKRHQHQ 8LWYRRUUDDGOHYHUEDDU

G.NL

WWW.DENENGELSMANSIERBESTRATIN

0167-522939 / 06-10807891

DAKWERKEN vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Kies voor Den Engelsman Tuinmaterialen

Veilingweg 9, 4697 RB Sint-Annaland T; 0166-653190 F: 0165-653740

www.denengelsmansierbestrating.nl leer nu

Slimmer, sneller, beter

SCHILDER EN OOK KLUS EN BOUWWERKER zoekt per direct werk voor binnen en buiten huis.

gebruik maken van de software programmaÂśs op uw pc. In Bergen op Zoom en Goes

&RPSXWHUFXUVXV tel. 0164 230 209

e-mail: info@bitbybit.nl

tel. 06-31002999 WWW.HOBBYKAS.NL

Budget kas

â&#x201A;Ź 350,-

Alu-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 925,-

Combi-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 950,-

Victoriaanse kas v.a. â&#x201A;Ź1400,Bel voor onze folder/prijslijst

DE KERN boz

Showterrein met 36 kassen

EMBREGTS KASSEN

Centrum voor biodynamische osteopathie, bewustwording, ontplooiing en spiritualiteit

VLIEG NAAR DE MAAN

Zoek jij jouw KERN?

Gors 70 Hoeven 0165-502506

vanaf 1 oktober a.s.:

'XXU]DPHRSORVVLQJHQELMvliegen KRXWZRUPPROOHQUDWWHQPXL]HQ SDSLHUYLVMHVYRJHORYHUODVWZHVSHQHQ]

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

Pedicure Jeanette Ook bij U thuis 06 - 43084446

ž

CURSUSSEN (bewustwording) Â&#x192; VAN JOUW KERN NAAR ZIJN! Â&#x192; Reiki 1e graad (Shoden)

ž

MUZIEK WORKSHOP Â&#x192; Ganesh Lier

ž

INDIVIDUEEL Â&#x192; Biodynamische osteopathie* Â&#x192; 3HUVRRQOLMNFRQVXOWÂŤPHWÂŤ Â&#x192; Aquarius Angels healing Â&#x192; Reiki behandeling*

*Vergoeding via zorgverzekeraar mogelijk. Voor meer informatie: Maureen Wetzel & Helma Grimminck Telefoon: 0164 Âą 210700 Website: www.dekernboz.nl


donderdag 14 februari 2013

18.00 21.00

Actievoorwaarden: Deze kortingsactie is alleen geldig bij KARWEI Steenbergen aankomende zaterdag van 8:00 tot 9:00 uur. De korting is ook geldig op alle aanbiedingen uit de KARWEIkrant, maar niet in combinatie met artikelen die voorzien zin van het Vast Verlaagd label, de Superstunt artikelen, andere landelijke kortingsacties, verhuur, betaalde diensten of aanschaf van de KadoKaart van KARWEI of Bulky.

ZATERDAG 9.00 TOT 18.00 UUR 12.00 TOT 17.00 UUR

Dsb 20130911