Page 1

Til samtlige husstande

87. årgang - Nr. 47

ONSDAG 20. november 2013

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Frygtede ”de lange knives nat” i Aars Politikernes værste frygt var en rodet rævekage på valgnatten Af Lars Lindberg AARS: Ved redaktionens slutning tirsdag var de sidste stemmer i Vesthimmerlands Kommune langtfra afgivet ved kommunalvalget, og spidskandidaterne for de forskellige partier gik stadig med sommerfugle i maven

og rævekager i baghovedet. Om disse blev sat i ovnen i år, hvor både Socialdemokraterne, SF, Venstre og Konservative havde lagt billet ind på borgmestertaburetten, kan kun natten have vist, og vi bringer derfor på www. aarsavis.dk resultaterne i den rækkefølge, de dukker op.

Imens resultatet ikke lå klart, da avisen gik i trykken, tydede alt til gengæld på, at 19. november 2013 blev en sejrens dag for det danske nærdemokrati. Den seneste tid har man i medierne fået tudet ørene fulde med, at det halter for det danske nærdemokrati.

Der var tryk på stemmeboksene i Messecenter Vesthimmerland tirsdag formiddag. 16,43 pct. havde stemt kl. 12 eller 2m5 pct. flere end ved valget i 2008.

Valgdeltagelsen ved kommunalvalget i 2008 var den laveste i 35 år, og både politikere og eksperter råbte vagt i gevær - og opfordrede alle, der havde mulighed for det, til at sætte krydset denne gang. Og noget tyder på, at danskerne tog opfordringen til sig. Ved redaktionens slutning tydede alt på, at stemmeprocenten vil stige denne gang, og dagen igennem var der da også tryk på i stemmeboksene i Messecenter Vesthimmerland. Klokken 12 i går havde 16,43 procent af de stemmeberettigede vesthimmerlændingene sat deres kryds, og det var 2,5 procent flere end ved det seneste kommunalvalg. Alt tydede således på, at borgerne i Vesthimmerlands Kommune i hvert fald i går tog deres demokratiske pligt meget alvorligt.

Valgstyreformand Jan Dyregard i samtale med en vælger.

EFFEK

Spar kr. 3495,og nyd livet!

TIV ISOLERING

BKI kaffe 400 g.

Spar mange penge på varmeregningen

R . K U N DE P . S P 6 X MA

Vi isolerer med dansk produceret Papiruld: Gælder torsdag til lørdag

KU N 40 00 PO SE R

Pr. pose

1895 Spar

14,65,-

• Høj isoleringsevne • Ingen kuldebroer • Fugttransporterende

Der sker noget spændende Får du skældud, fordi du skruer for højt op for TV et? Med en TV-pakke kan du få lyden sendt direkte til dine høreapparater, så I igen kan nyde at se TV sammen. Få kvalitetshøreapparater fra Schweiziske Phonak og få en TV-pakke til en værdi af kr. 3.495,- med i prisen.

for medlemmer i Kvickly på søndag d. 24/11

Årlig besparelse på varmen

• Ingen brug af dampspærre

3.000 - 8.000 kr.*

• Holder mus og skadedyr væk

*pr. år afhængig af opvarmningskilde.

E

ff

ek

is o l e ri n g ti v

dig Vi giver sta il tilskud t ring efterisole

Hørecenter Aars Himmerlandsgade 87 9600 Aars

ndmtidigt hå Udnyt sa adraget. fr er rk væ

Markedsvej 3 - 9600 Aars -Tlf. 96 37 76 00

Loft, 120 m2, 50 mm isolering. Efterisoleres med 250 mm Papiruld. Pris ca. 18.500 kr. inkl. moms.

• Miljørigtigt

Hold øje med mail og tilbudsavis

*Tilbuddet gælder udvalgte Phonak høreapparater til og med 31. oktober 2013.

Telefon 7070 2328 www.hca.dk

• Høj brandmodstand

Priseksempel:

Ring 98 62 51 55 for gratis isoleringstjek


2 Ugens navne

Aars Avis

Aars Avis

- egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

Nygifte

50

Jimmy Rafn, Søndergade 8, Aars tirsdag, 26. november.

Viet i Suldrup Kirke: Katrine Hovaldt Larsen, datter af Ingelise og Finn Larsen, Hjallerup, og Rasmus Krog Madsen, søn af Jonna og Brian Krog Madsen, Suldrup.

Annoncemodtagelse: Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich

Nygifte

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Bedemand Birgitte og Hans Landry Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41

Mikael Toft.

Ny A-kasseleder Mikael Toft, Aars, er nyansat som A-kasseleder i Fødevareforbundet NNF. Den daglige base er beliggende i Nørresundby, men har hele landet som ansvarsområde. Udover at være A-kasseleder, så er Mikael Toft med i den dagligledelse af A-kassen i Fødevareforbundet NNF samt repræsenteret i A-kassens hovedbestyrelse. NNF er en organisation som repræsenterer ca. 23.000 medlemmer indenfor slagtere, bagere, choklade og tobaksområdet. Organisationens har syv hovedafdelinger med satellitkontorer fordelt i hele landet. Hovedforbundet er beliggende på Frederiksberg i København.

Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

Fra politiets døgnrapport

FARSØ BEGRAVELSESFORRETNING Telf. 98 63 13 24 Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Claus Hylleberg

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER - overalt i landet!

VESTHIMMERLAND BEGRAVELSE

Jens Fiskers eftf. v/ Jens Møller

Vi hjælper med alt ved begravelse og bisættelse Nørrehedevej 5 9620 Aalestrup

13.000 kr. i udbytte AARS: 13.000 kroner i kontanter blev tyvenes udbytte, da de mellem lørdag og søndag brød ind i en villa på Dronning Louises Vej i Aars. Mange steder i huset er gennemrodet, men tilsyneladende er kun pengene forsvundet.

Annette Rolighed

Jens Fisker

Vi er der når du har brug for os

Himmerlandsgade 76 9600 Aars

98 62 58 69

VI R IN BR GE UD!

Læs mere og se vore priser på: www.vesthimmerlandbegravelse.dk

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Fra politiets døgnrapport Stjal smykker AARS: Mellem lørdag og mandag har tyve skaffet sig adgang til en villa på Dr. Margrethes Vej i Aars. Tyvene har brudt et vindue op og stjålet smykker fra huset. AARS: Et tømrerfirma har fået stjålet værktøj fra et arbejdsskur. Skuret stod ved Østermarkskolen i Aars. En tyv har brækket døren op og er forsvundet med diverse værktøj.

Stjal islandsk tran AARS: En 61-årig kvinde har gjort sig til tyv for et mindre beløb. Kvinden har stjålet islandsk tran fra Kvickly i Aars. Værdien af tranen er 69,95 kr.

Alt indenfor: • Bryllup • Borddekoration • Begravelser m.m.

98 64 18 69 Jens Møller

Viet i Haverslev Kirke: Mette Baade, datter af Ib og Ina Baade, Haverslev, og Dennis Brun, søn af Ida og Carsten Brun Nielsen, Aars. Parret ses med sønnen Malthe Theodor Brun.

Værktøj stjålet

Højgårdsvej 24, Farsø Aftaler træffes gerne i hjemmet

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Ugens portræt

En jernvilje og et blødt punkt

Runde fødselsdage

I redaktionen: Lars Lindberg Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

Har De ikke modtaget avisen senest kl. 18.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 98 92 89 00 - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

20. november 2013

Blomstertanken v/ Uno-X Aars Tlf. 98 62 10 96 Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

20-årige Christina Grotrian, Østrup, har en jernvilje og samtidig et stort blødt punkt for børn, og særligt børn der trænger til hjælp. Trods hendes unge alder har hun allerede gjort meget for gadebørn på Filippinerne, og hende engagement er stadig næsten på samme styrke som tyfonen der ramte ø-gruppen. Christina Grotrian forsøger at rejse så mange penge som muligt. Ikke til hende selv men til gadebørn og tyfonramte på Filippinerne. Østrup-pigen arrangerer julekalendersalg omkring Østrup og søger økonomisk støtte hos så mange som muligt. Alle pengene går ubeskåret til at hjælpe. Sammen med en veninde har Christina Grotrian stiftet Foreningen Mandaue Kids. Via den hjælper de gadebørn. Christina Grotrian har en meget stærk vilje. Når hun sætter sig et mål, så går hun hårdt efter det. Hendes mål er at hjælpe, og derfor skal alle de penge der kommer ind gå ubeskåret til hjælpen. Det betyder, at de rejseomkostninger hun selv har, dem finansiere hun selv. Inden hun rejste havde hun flere jobs samtidig, for at skaffe så mange penge som muligt til de dyre rejseomkostninger. Hun ankom til Filippinerne for tre dage siden. Men ikke direkte fra Danmark. Hun rejste faktisk fra landet allerede i august. Sammen med veninden Maria Dal tog hun til Australien, hvor de har søgt efter forskellige jobs, og på den måde ville spare op til hjælpearbejdet. Det er lykkedes for dem, så de har kunnet fremskynde deres rejse, der faktisk først skulle have været til februar. Men tyfonen fik dem til at ændre planer, og komme børn og alle andre

Christina Grotrian.

til hjælp så hurtigt som muligt. Ud over at hjælpe gadebørnene i Mandaue, så sørger hun også for, at børnene få indhold i hverdagen. Hun tilbyder dem danseundervisning og idræt. Det er begge dele noget hun selv har fyldt sin hverdag med hele livet. Christina Grotrian begyndte at danse i Powerhouse, allerede da hun kun var to år. Hun har danset lige siden, og også uddannet sig til instruktør. Samtidig har sport interesseret hende. Hun har gået til ridning, håndbold og fodbold. Alle tre sportsgrene har siden måtte vige for dansen. Efter endt skoletid på Vesthimmerlands Gymnasium i Aars valgte Christina Grotrian at tage fire måneder i militæret. Det var der hun mødte Maria Dal. De fandt ud af, at de havde samme passion for at hjælpe udsatte børn. Efter den første rejse til Filippinerne besluttede Christina Grotrian, at hun ville udskyde sin uddannelse, der var planlagt inden for idræt, så hun kunne hjælpe børn nu og her. Nu har hun været væk fra Danmark siden august, og planen er, at hun kommer hjem til maj. Så er vil hun gennemføre uddannelsen inden for idræt.

Stor interesse Sparekassen for Kurt Ravn vil købe aktier AARS: Sangeren Kurt Ravn er populær i Aars. Det viser billetsalget til den julekoncert Aars Menighedsråd har arrangeret i Aars Kirke fredag, 29. november. Billetterne blev udsolgt meget hurtigt. Heldigvis lykkedes det at få arrangeret en ekstra koncert. Det går rigtig godt med billetsalget til ekstrakoncerten, der afvikles samme eftermiddag, lyder det fra menighedsrådet.

AARS: Sparekassen Himmerland A/S har besluttet at tilbagekøbe 131.860 aktier fra Finansiel Stabilitet. Aktierne vil tilgå sparekassens beholdning af egne aktier, der herefter vil udgøre 2,9 pct. Tilbagekøbet betyder, at solvens- og kernekapitalprocenten bliver reduceret med ca. 0,3 procentpoint. 30. september udgjorde solvens- og kernekapitalprocenten 15,7 pct.

Lokale meddelere: Jens Hejlskov, Haverslev, Mejlby Tlf. 98 65 42 82 E-mail: virkelyst@hejlskou.dk

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

20. november 2013

SIDE 3

Brandvarmt forür i Vesthimmerland AARS: Messecenter Vesthimmerland kan allerede nu melde – nÌsten – udsolgt pü udstillersiden, nür det gÌlder forürets store messe Forür i Himmerland 2014. Der er kun ganske fü standpladser tilbage. Kun en god hündfuld af de godt 100 stande, der er fordelt i to af Messecenter Vesthimmerlands haller, er stadigt ledige. Og Forür i Himmerland afholdes ellers først 29. og 30. marts.

- Det er bestemt ikke forkert at sige, at forüret i Himmerland allerede nu er brandvarmt. Traditionelt er Forür i Himmerland en spÌndende, ot og velbesøgt forürsmesse, og i ür har vi simpelthen oplevet at alle standpladser bliver revet vÌk, fortÌller messedirektør Nicolaj Holm. Han lover dog, at han stadig har et par standpladser i Ìrmet.

for venlig deltagelse ved Knud Bøgelunds begravelse. Tak for de mange smukke blomster. Tak for bidrag til mindesten. Tak til pastor Juul for de smukke ord i kirken. Tak til hjemmeplejen og paliativ afdeling.

LÌge Gerhard Seth Sørensen

LUKKET fra onsdag d. 27. november til tirsdag d. 3. december, begge dage incl.

 

JULEMARKED 

PĂĽ familiens vegne

  !"  !! #" !  "  Ved Nationalparken Rebild Bakker ! $ ! $ "  et rigtigt hyggeligt udendørs julemarked %  med masser af julestemning, julerier, hestevognsture, varme juledrikke og lÌkkerier

Lisbet Bøgelund

FÌlles fest pü Vestermarkskolen AARS: Der var god underholdning og glÌde hos deltagerne, da der i onsdags blev holdt fest pü Vestermarkskolen i Aars. Blandt deltagerne var Aars Ungdomsklubs medlemmer. Aars Ungdomsklub og Vestermarkskolen er naboer og deler faciliteter, sü dette arrangement var ikke mindst en velkomst til de unge brugere af klubben. Derudover var der unge fra Limfjordsskolen Løgstør samt tidlegere elever fra Vestermarkskolen. I alt ca. 110 deltagere. Festen blev afholdt for midler som Aars Kulturrüd har givet for netop at støtte op om samarbejdet mellem Aars Ungdomsklub og Vestermarkskolens SFO.

Hjertelig tak

Der var en rigtig god stemning fra start til slut. SFOens eget band lagde ud med et Kim Larsen repertoire, og alle var pĂĽ dansegulvet. Ellers blev der leveret god underholdning ved elever fra Vesthimmerlands Gymnasium, der ramte plet med sange af Rasmus Seebach, og ikke mindst da de lagde an til julestemning med en rytmisk udgave af Søren Banjomus. Senere pĂĽ aftenen gik Aalborg-bandet Champignonerne pĂĽ scenen med ďŹ n og stemningsfuld musik. Festen sluttede i den mørke november aften med ildshow i skolegĂĽrden, som altid forestĂĽet af StenildGøglerne.

Aars Avis - nĂĽr det skal vĂŚre lokalt!  

  

Arrangeret af Rebild Borgerforening og Rebild Turistforening

NYT ERHVERVSNETVÆRK I TEAM VESTHIMMERLAND - StÌrk forretningsmulighed i Himmerland Invitation til informationsmøde • • •

Vil du forbedre dine muligheder for at drive forretning markant? Er du trÌt af canvassalg og ønsker en mere effektiv salgsmetode? Vil du have et bredere og stÌrkere erhvervsnetvÌrk i Himmerland?

Team Vesthimmerland fører nu planerne om, at skabe et stÌrkt erhvervsnetvÌrk ud i livet. Med dannelsen af Team Vesthimmerland Business NetvÌrk, ønsker vi at give erhvervslivet endnu større mulighed for at udnytte de store forretningsmÌssige muligheder, der ligger i et stort netvÌrk. Team Vesthimmerland Business NetvÌrk har opstart d. 30. januar 2014. Business NetvÌrk ønsker at sÌtte nye standarder for forretningsudbytte gennem netvÌrk, og har ambitioner om at skabe det stÌrkeste forretningsnetvÌrk i Himmerland. Business NetvÌrk er skabt i samarbejde med business in sport og er for de virksomheder, som ønsker at skabe nye kunderelationer, større forretningsgrundlag, øget vÌkst og en bedre udnyttelse af sine salgsressourcer Vesthimmerlands Kommune modtog 350 fÌrre stemmesedler til Regionsvalget end planlagt. Kommunalt personale var derfor travlt optaget af at tÌlle alle bunker en ekstra gang.

350 stemmesedler fÌrre end planlagt VESTHIMMERLAND: NÌsten alt forløb efter planen ved valget i gür, dog skete der en lille fejl omkring stemmesedlerne til Regionsvalget i Nordjylland. Vesthimmerlands Kommune modtog 350 fÌrre stemmesedler end der var planlagt. - Vi er opmÌrksomme pü problemet, og har sat personale til at tÌlle stemmesedlerne en ekstra gang, sagde kommunaldirektør Mogens Kristensen, Vesthimmerlands Kommune, under valg-

forløbet. Kommunaldirektør Mogens Kristensen vurderede, at det ikke ville blive et problem, at der var fĂŚrre stemmesedler. Ă…rsagen skal ďŹ ndes i, at stemmeprocenten ikke er 100. Derfor vil der normalt ikke komme til at mangle stemmesedler, til dem der vil stemme. Til trods for, at stemmestederne almindeligevis ikke modtager stemmesedler nok til, hvis alle valgbare i Vesthimmerlands Kommune skulle møde op for at stemme.

Kan du sige nej til denne mulighed? De fleste ved efterhünden, at fremtidens salg i højere grad bliver genereret via relationer og derfor er nye relationer et vigtigt indsatsomrüde i mange virksomheder. Deltagelse i Team Vesthimmerland Business NetvÌrk vil blandt andet betyde: • At dine personlige erhvervsrelationer bliver bredere og stÌrkere • At du kommer i dialog med øvrige deltageres erhvervsnetvÌrk • At du har mulighed for at etablere bedre leverandør- og samarbejdsaftaler • At du fagligt bliver �klÌdt pü� til at begü dig endnu bedre som networker • At du kan prÌsentere din virksomhed og opleve andres virksomheder i forbindelse med virksomhedsbesøg

Kom til informationsmøde 

Mandag d. 2. december kl. 18.00 - 20.00 pü Restaurant Messen, Messevej 1, 9600 Aars. Der vil blive serveret en let anretning til informationsmødet. I vil fü meget mere information om erhvervsnetvÌrket, og derudover vil Jan Larsen fra Aalborg hündbold ogsü komme og fortÌlle om deres erhvervsnetvÌrk. Vi har ogsü invitereret det innovative webbureau Tiger Media til informationsmødet, som kan fortÌlle noget om, hvad erhvervsnetvÌrk kan give virksomheder. Tilmelding skal ske til Kirsten Heisz pü kirsten-heisz@mail.tele.dk

Annoncesponsorer:


Aars Avis

SIDE 4

ELVIS I KIRKEN

20. november 2013

Hornum-Ulstrup Pensionistforening

JULEKONCERT I TESTRUP KIRKE ONSDAG D. 4. DEC. 2013 KL. 19.30 Elvis Presley var ikke kun til pop og rock ‘n roll, han var også et troende menneske og havde en stor passion for gospelsange.

Julefrokost på Hornum Kro Torsdag den 5. december 2013 kl. 13.00 Pris 150 kr. Tilmelding senest den 29. november på tlf. 98 66 11 97 / 98 66 26 22 Bestyrelsen

Advokatvagt i Aars Advokatvagten yder gratis vejledning vedr.: ■ Separation - skilsmisse ■ Bodeling ■ Ægteskab iøvrigt ■ Papirløst samliv ■ Forældremyndighed ■ Arv ■ Ansættelse ■ Forbrugerkøb ■ Leje ■ Fast ejendom ■ Erstatning ■ Forsikring ■ Håndværk og reparation ■ Tjenesteydelser ■ Offentlige myndigheder ■ Skat ■ Straf ■ Naboforhold ■ Konkurs, betalingsstandsning ■ Udlæg, tvangsauktion ■ Skøder, fast ejendom m.m. Rådhuset 1. torsdag i hver måned kl. 16,00-17,00 Kun personlig henvendelse

LOPPEMARKED

KOM og OPLEV koncert foredraget hvor KARSTEN HOLM fortæller om den mere ukendte side af ELVIS og synger gospelsange - men også meget kendte numre som ”Love me tender” og ”Stand by me”. Elvis bliver akkompagneret af Christian Spillemose på klaver.

Aars Y’s Men’s Club Markvænget 36, Aars ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 10.00-12.00

Besøg vort store loppemarked og gør en god handel!

MØD OP og hør Karsten Holm synge Elvis-sange med stor indlevelse og glimt i øjet! GRATIS ENTRE

Indsamling og aflevering af brugbare effekter hver torsdag mellem 14.30-17.00. KONTAKT: Aars: Vagn E. Jensen, tlf. 98 62 19 24 - 40 28 70 07 Farsø: Vagn Andersen, tlf. 98 63 17 75 - 23 62 23 55 Aalestrup: Peter Nielsen, tlf. 98 64 19 02 - 22 80 31 79

Arr. Simested - Testrup - Østerbølle Menighedsråd

Y’s Men’s Clubben yder økonomisk støtte bl.a. i lokalområdet, Aars, Farsø og Aalestrup.

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de Àeste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde ¿ndes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

DET

SKER…

MEDDELELSER

Ordinært byrådsmøde

Bogsalg Aars Bibliotek

Legatudlodning

Torsdag den 28, november 2013 kl. 16.00 på Rådhuset i Aars

Kasserede bøger og blade sælges i bibliotekskælderen fredag den 22. nov. kl. 13.00 -17.00 og lørdag den 23. nov. kl. 10.00 - 13.00.

På grund af afkastets størrelse det sidste år, vil der i år ikke blive foretaget udlodning af legatportioner vedr..

Dagsorden kan ses på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk/dagsorden Spørgetid Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12 dagen før byrådsmødet. Regler for spørgetid kan også ses på www.vesthimmerland.dk/spoergetid Knud Kristensen Borgmester

Bøger 5 kr. og blade 1 kr.

Julestue på Kærbo i Ranum

Fælleslegatet for værdigt trængende gl. Aars Kommune

Fælleslegatet for vanske ligt stillede i gl. Løgstør Kommune

Lørdag den 30. november inviterer vi indenfor til julehygge sang og musik. Salg af gløgg og æbleskiver, juleting og amerikansk lotter fra kl. 14.00 – 16.00. Alle er velkommen.

Julemarked på Plejecenter Søndervang

Spaghettiarrangement

Torsdag den 28. november 2013 kl. 14.30 - 16.00

Dansenissen Tine fortæller og synger om Familien Nissen.

Kom og køb nybagte småkager, smykker, nisser, hjemmelavet lys m.m.

Mandag den 25. november kl. 17.00 på Farsø Bibliotek.

Stor tombola med masse af gevinster.

Forestillingen henvender sig især til 2-6 årige børn.

Der kan købes kaffe, gløgg og æbleskiver. Centerleder Pia Nielsen.

Julemarked på Plejecenter Østermarken

Der vil være en stor tombola med Àotte gevinster, julegløgg og æbleskiver. Overskudet går til bussen. Plejecenter Østermarken.

Teknik- og Miljø forvaltningen har vurderet at der ikke skal foretages VVM screening på projektet:”Oversvømmel sesbeskyttelse ved Lendrup”. Afgørelse kan ¿ndes på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser

Hvor vil du have job? Butik, salg, advokat- eller lægesekretær, kontor, økonomi, indkøb, dekoration, markedsføring... - Vi gør dig klar til drømmejobbet! Er du voksen og har du gennemført folkeskolens afgangsprøve eller tilsvarende, kan du tage en merkantil (hg) uddannelse på kun 38 uger. International Drømmer du om en international karriere, kan du tage på et udvekslingsophold i f.eks. Skotland. Kontakt Anders Hjortshøj ach@erhvervsskolerne.dk eller på tlf. 6155 4046

erhvervsskolerne.dk

Tlf. 9698 1000

Efter forestillingen serveres pizza.

ER AVISEN UDEBLEVET?

Billetter a 10/20 kr. på www.himmerlandsbilletten.dk Se mere her www.vhbib.dk

MEDDELELSER

Julemarked i festsalen. Lørdag den 30. november fra kl. 9.00 - 13.00.

VVM screening af nyt dige ved Lendrup

Studiestart den 6. januar

Revurdering af husdyrbrug •

Vanstedvej 20, 9670 Løgstør

Læs mere på: www.vesthimmerland. dk/afgoerelser

Kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars . Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 18.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf. 98 92 89 00


Aars Avis

20. november 2013

SIDE 5

Season stage

Special Edition juleuro 2012

24995

Julekrybben. Forgyldt med 24 karat guld. Design Rebecca Uth. Normalpris 399,95 SPAR 150,- 24995

SPAR

Glow lysestage Til bloklys. Forgyldt med 24 karat guld. Design Maria Berntsen. Normalpris 399,95

350,-

95

199 SPAR 200,-

Season stage Børstet stål. Design Maria Berntsen. Normalpris 599,95

Få yderligere

5% BONUS

SPAR

58%

Appetit på livet

på dit imerco+ kort

Portionsskåle 4 stk. 0,6 liter. Rød. Bruges til servering af supper, gryderetter eller skøn morgenmad. Tåler ovn, mikroovn, fryser og opvaskemaskine. Normalpris ved køb af enkeltdele 679,80

Intropris

39995

SPAR

43%

SPAR

300,-

4 stk. Nyhed

Portionsskåle 4 stk. Terrin 3,4 liter. Rød. Supper, gryderetter og selv risengrøden kan tilberedes direkte i terrinen. Den dybe runde form på terrinen cirkulerer varmen langsomt og jævnt og den lidt smallere udformning foroven på terrinen minimerer fugtens fordampning og varmetab. Terrinen kan tages direkte fra ovnen til bordet for smuk servering. Tåler ovn, mikroovn, fryser og opvaskemaskine. Normalpris 699,95

34995 SPAR

32985

Himmerlandsgade 69 | 9600 Aars | imerco.dk Tilbuddene gælder fra onsdag d. 20. november til og med tirsdag d. 26. november 2013. Priserne er inkl. 25% moms. Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer, trykfejl, manglende leverancer samt udsolgte varer.


Aars Avis

SIDE 6

20. november 2013

Julemarked Tag hele familien med til stemningsfyldt julemarked på

Vitskøl Kloster lørdag den 23. nov. fra kl. 10.00-17.00 søndag den 24. nov. fra kl. 10.00-16.00 Du finder masser af inspiration til julen, håndlavede hjerter, nisser, engle, kræmmerhuse, anderledes dekorationer og spændende borddækning. Du finder også unikke gaver af glas, keramik, pileflet, træ, strik eller filt, et smukt smykke eller maleri. Selvfølgelig har vi også lidt godt til ganen. Der er café i Munke-kælderen. ˜ÌÀi\Ê{äʎÀ°ÊUÊ ©À˜Ê՘`iÀÊ£ÓÊFÀÊ}À>̈ð

Vi glæder os til at se dig!

Vitskøl Kloster

To ruder på bagsiden af Spar Nord Aars er knust ved indbruddet.

Viborgvej 475, 9681 Ranum Tlf. 96 66 36 36

Røveri i Spar Nord Aars Kundearrangement blev gennemført en time senere Af Torsten Hansen AARS: Personalet flygtede ud af bygningen eller gemte sig, da der torsdag eftermiddag kl. 17.02 lød et kæmpe brag i Spar Nord i Aars. To store sten blev kastet gennem to ruder på bagsiden af bygningen. De knuste ruder frembragte et sådant brag, at de 12-15 personaler i banken flygtede væk. Nogle ind i andre lokaler og nogle helt ud af banken. Efter braget trængte to maskerede mænd ind i banken. Indbruddet skete lige ved siden af bankens boks, hvor røverne trængte ind. Få minutter efter forsvandt de med sække med mønter. Røverne hoppede ind i en ventende Citroén Picasso. De kørte med høj fart via en sti i Aars Lystanlæg til Anlægsvej. Inden bilen forsvandt havde en fra personalet mandsmod nok til at rive en af nummerpladerne af bilen. Det var med til at identificere bilen, der blev fundet seks timer senere ved gra-

verens hus ved Aars Kirke. Bilen er meldt stjålet fra Højmarken i Arden onsdag. Politiet har i dagene efter røveriet kontaktet folk omkring graverens hus ved Aars Kirke, for at høre om de har set noget, der kunne hjælpe til politiets efterforskning. - Desværre er der ikke nogen der har bemærket noget, siger Johan Nielsen, leder af efterforskningssektionen, Nordjyllands Politi, Hobro.

Flere lignende indbrud

Alle flygtede væk fra selve gerningsstedet, fordi de blev overrasket over det voldsomme brag fra de knuste ruder. Røverne var maskerede, men de truede ingen og viste ingen tegn på at bære våben. Røverne er kun sparsomt beskrevet. Den ene var iført camouflagetøj. Han havde en sort hætte over hovedet og et blåligt tørklæde foran ansigtet. Den anden var helt klædt i sort. Også han havde en hætte over hovedet.

- Der har været flere indbrud i pengeinstitutter i Jylland i den senere tid, hvor røverne har benyttet samme fremgangsmåde, siger Johan Nielsen. Fremgangsmåden er, at røverne trænger ind med stor voldsomhed og skræmmer personalet så de flygter, forklarer Johan Nielsen.

Arrangement gennemført

Kunder i lokalet

Indbruddet i banken skete samme sted, som der for cirka et halvt år siden også blev begået indbrud i pengeinstituttet.

Der var både kunder og personale i banken på gerningstidspunktet, da banken havde længe åbent torsdag.

En time efter røveriet var der planlagt et kvindearrangement i banken. 50 kvinder var tilmeldt. De ankom som planlagt, og arrangementet blev gennemført, dog uden deltagelse af personalet.

To indbrud

Stort trampolintræf for første gang i Aars Cirka 40 springere fra Jylland og Sjælland deltager

ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 18.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf. 98 92 89 00

AARS: For første gang i Aars Gymnastikforenings historie er foreningen søndag arrangør af et trampolintræf i Jysk Trampolin Sammenslutnings regi. Træffet fi nder sted søndag, 24. november. Foreningens springere har deltaget i sammenslutningens stævner et års tid og høstet både ære og medaljer, men denne gang foregår det på hjemmebane. Cirka 40 springere fra

klubber i det sydlige Jylland har meldt deres ankomst, fem fra Sjælland, og Aars Gymnastikforening stiller selv med 10 springere. Der konkurreres i otte forskellige rækker, og hver række afsluttes efter to springomgange med placering efter points. I de yngste rækker springes seks forskellige spring kontinuerligt (d.v.s. uden mellemhop), og de ældste springere skal præstere 10

forskellige spring i træk, så tungen skal holdes lige i munden. Yngste springer fra Aars er 8 år, ældste 15. Foreningen er godt forberedt til stævnet. Springerne har fået nye dragter, der er indkøbt nye endestativer til begge trampoliner, som blot er to år gamle, og omgivelserne er perfekte i springsalen i Idrætscenter Østermarken.


Aars Avis

20. november 2013

SIDE 7

FROKOST - KAFFEHYGGE - FORRETNINGSMØDER - UD´ AF´ HUSET

e i n o m r a H Nyhed i delikatesser i

Der var rigtig mange besøgende, da Aars Menighedsråd holdt Julebazar.

Julebazar i Aars giver julehjælp til mange

Nu kaHnardmuofnåie - Vi har angsatetr cafée Bjørn fra byens sla Hell er v ø r p s g a m s f a r e s vi har mas

I 2012 gav julebazaren 31.000 kr. I år se det også godt ud Af Torsten Hansen AARS: Det var både barnevogne og rollatorer, der fyldte fortovet ud for Aars Kirkecenter, da Aars Menighedsråd lørdag inviterede indenfor til Julebazar. Menighedsrådet havde i år gjort ekstra meget for at sænke gennemsnitsalderen på de besøgende, og det var tydeligt, at strategien havde båret frugt. Udvalgt i Julebazaren strakte sig lige fra rangler til smarte hovedbeklædninger. - Vi har stillet krav om, at det håndværk vi sælger skal være af høj kvalitet. Samtidig har vi allieret os med forretnin-

gen ”Den røde tråd”, der giver gode råd til dem der sidder derhjemme og strikker, siger Betty Busk, Aars Menighedsråd. I ”Den røde tråd” har de fingeren på pulsen og ved hvad både unge og ældre efterspørger, og hvad der er oppe i tiden. Derfor er udbuddet på bazaren meget varieret og samtidig også i tråd med tiden. - Vi har mange typer hovedbeklædning, samtidig er der mange puder i smart design. Det er noget af det de yngre efterspørger, forklarer Betty Busk. Et hurtigt blik ud over de mange gæster viste, at det var lykkedes at få en del yng-

re til at komme til bazaren. Stadig var det dog de mere gråhårede der dominerede.

Stort overskud Aars Menighedsråd giver hele overskuddet fra julebazaren til julehjælp. Sidste år modtog 28 familier hjælp. Sammenlagt repræsenterede familierne 56 børn. Overskuddet fra bazaren var sidste år 31.000 kroner. Dertil blev lagt overskud fra andre aktiviteter. Pengene blev uddelt som elektroniske gavekort til byens butikker. Der forventes også et pænt overskud fra dette års julebazar.

Nybagt leverpostej

HVER DAG:

Nyskåret pålæg pr. skive 5 lag

2,50, frit valg

lille normal 15,-

10,stor normal 25 ,tilbud 15,tilbud

Nybagt rugbrød normal 30 ,-

tilbud

20,-

mellem Åere slags

Stenovnsbagte brød Friskbagte Åere gange dagligt

Lækre brød som holder sig i flere dage og kan varmes igen efter behov. Det er BakeOff brød, men i en kvalitet så du vil tro på det er verdens bedste bager, der står i baglokalet og bager dem. Du kan også købe frossen brød og selv bage.

n: e t s i l a i c e p s n i V a Tilbud fr z gre r a M e d x u a e d r o Le B pris 100 ,normal

50,-

tilbuvdore juletilbud på vin

Kom ind og hent

Julekalender for voksne med 24 øl eller 24 lækre pakker med lækkerier

600,-

Skal bestilles inden torsdag den 28. november

Nye åbningstider:

åbningstid: man.-tors. kl. 8-17.30 fredag kl. 8-19 . lørdag kl. 8-14

café harmonie

himmerlandsgade 81 - 9600 aars - tlf. 9862 2711 www.harmonie-aars - harmonieaars@mail.dk


Aars Avis

SIDE 8

Fru Esther Sørensen overdrog sin kopi af Gundestrupkarret til borgmester Knud Kristensen Det skete på Esther Sørensens 90 års fødselsdag.. Kunstsmeden, Christian Andersen i Aars har lavet støbeformen til kopien.

90-årig i Aars tog ud på borgmesterbesøg Overdrog Kunstsmedens Gundestrupkar til rådhuset Af Thorkil Christensen AARS: Normalt er det borgmester Knud Kristensen i Aars, der besøger borgere når de fylder 90 og 100 år. Men forleden var det omvendt. Fru Esther Sørensen,

Jyllandsgade 16B, fyldte 90 år onsdag, 14. november og havde i den anledning besluttet at overdrage en fornem kopi af Gundestrupkarret til rådhuset. Derfor var det borgmester Knud Kristensen og vicekommunaldi-

rektør Henrik Kruse, der tog imod på borgmesterkontoret. Der knytter sig en ganske særlig historie til gaven, der er udført af en af byens betydende kunstnere, Christian Andersen. Kunstsmeden, som han blev kaldt, kunne

lave alt. Han var lynende intelligent, belæst og historisk interesseret. Derfor var det også en lækkerbidsken for ham at gå igang med at udføre støbeformen til en kopi af det berømte Gundestrupkar - en sølvskat bestående af 12 udsmykningsplader fundet i Rævemosen i Gundestrup ved Aars i 1891. Originalen står på Nationalmuseet i København, en kopi i fuld størrelse er placeret bag glas og slå på Vesthimmerlands Museum i Aars, og nu er Christian Andersens støbejernsarbejde af det berømte kar i miniformat også udstillet i en tyverisikret glasmontre på rådhuset. Allerede i 1951 sagde Christian Andersen til Aars Avis: - Fra barn husker jeg en oplevelse, som gjorde dybt indtryk og sikkert har forstærket trangen til viden. Det var mors fortælling om Gundestrupkarret, som blev fundet i mosen uden for byen. Billederne af disse stærkt dramatiske figurer, som smykker det store smukke sølvkar, optog mig stærkt. De spændte fantasien og trangen til at vide, hvad de betød. De kom vist egentlig til at dække noget guddommeligt for mig... Christian Andersen var en enspænder, men var utrolig vellidt og respekteret i Aars, hvor han boede alene på et lille kammer hos sin bror, ølhandler Valdemar Andersen i Himmerlandsgade 75.

20. november 2013 Christian Andersen havde små værksteder i kældre og i tidligere vaske- og baghuse flere steder i byen, og arbejdede med træsskærearbejde, i ædelmetal og ben eller huggede i granit. Han var en naturbegavelse og arbejdede også som maler, bogbinder og urmager. Og var der et kasseapparat, der skulle repareres havde han et særligt værksted til den slags opgaver. Et af Christian Andersens store værker er døbefonten i Aars Kirke, som han har lavet af en udtjent granitvejtromle - i et stykke - ved brug af hammer og mejsel.

Nielsen A/S. Aars Kommune med daværende borgmester Holger S. Mikkelsen blev i sin tid betænkt med en tilsvarende kopi af Gundestrupkarret, ligeledes udført af Christian Andersen, men den blev i 1989 af daværende borgmester Ejvind Nielsen foræret til Dronning Ingrid, da hun besøgte byen i forbindelse med den store udstilling ”Gammel Jul”. Knud Kristensen sagde, at han var glad og stolt over at byen havde fået Christian Andersens Gundestrupkar. Gaven har historisk betydning for os, sagde borgmesteren, som kvitterede med en tak, en buket blomster og et til lykke med 90 års fødselsdagen. Esther Sørensen blev født i Haubro, men flyttede til Aars med sin familie i 1938. Da hun var 17 år blev hun ansat i køkkenet på Aars Hotel og var her i mere end 20 år. Det var i Aars Hotels storhedstid som teatersted, og hun har lavet ”køkkenkaffe” til bl. a. skuespillerne Ib Schømberg og Poul Reichhard når de besøgte Aars med Landsdelsscenen. Esther Sørensen blev gift med blikkenslager N. Chr. Sørensen. De begyndte som selvstændige, og oparbejdede en stor og velrenommeret blikkenslagerforretning. Her hjalp Esther Sørensen til med telefon- og kontorpasning, og var fruen i huset, der altid viste opmærksomhed overfor kunder, rejsende og andre gæster, som blev vartet op med kaffe og god behandling i familiens hjem.

Hos blikkenslageren Esther og Niels Chr. Sørensen drev blikkerslagerforretning i Jyllandsgade 19. Her kom Christian Andersen som gæst. Han havde jævnligt en ”specialopgave” med og fik lov til at låne blikkenslagerværkstedet. Fru Sørensen vartede ham op med kaffe og vaskede hans blå kedeldragt - og da Niels Chr. Sørensen fyldte 50 år kom Christian Andersen forbi og skænkede parret kopien af Gundestrupkarret. Det var hans måde at sige tak på. - Det var en fornem gave, som vi var meget glade for. Der er kun lavet ganske få eksemplarer, og det har længe været mit ønske, at vores Gundestrupkar skulle skænkes til kommunen og forblive på borgmesterkontoret i Aars, siger Esther Sørensen, som havde fået kontakt til borgmester Knud Kristensen gennem sin revisor og rådgiver siden 1980, Per Holm, Christensen &

OK STØTTER Aars I.K. Kunstsmeden Christian Andersen i Aars døde i 1980. Han blev 79 år.

Dalen Sportsbehandling Aktiv behandling til aktive mennesker • Sportsakupunktur • Sportsmassage • Sportsskadebehandling • Slyngetræning

www.dalensports.dk Tlf 21 72 41 06

E

il i f @d l

t dk

Jens Erik Christensen á Græsslåning Tlf. 27 50 33 75 á Beskæring á Hækklipning

Over 1200 klubber og foreninger nyder godt af en sponsoraftale med OK Med et OK Benzinkort kan du nemlig støtte din lokale klub. Hver gang du tanker en liter benzin eller diesel, får klubben 6 øre i klubkassen. Læs mere om, hvordan du kan støtte lokalt og bestille et OK Benzinkort på www.ok.dk.

uske

og b havefix.dk af træer er gBelægning Sjøstrupvej 66 Beskæriná d á .) f tagren 9600 Aars nsningáaSprøjtningdec., jan

á Re d (nov., oms tilb r áuHavedesign e t in V á x.dk Email: info@havefi 220 + m pris kr. www.havefix.dkTime

á Lugning m.m.


Aars Avis

20. november 2013

SIDE 9

Aars Handelsstandsforening www.aars.dk

JUL HUS ET K OG RÆST ! ÆN JUL DIN E D. 2 B Y 8. N NIG G OV EMB HT ER

I R E D I T S G S R N I A N A ÅB N E Y B E L U J Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

d. d. d. d. d. d. d. d. d. d. d. d. d. d. d. d. d. d.

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18.

Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

d. d. d. d. d. d.

19. 20. 21. 22. 23. 24.

december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00

-

17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30

december ........ kl. 10.00 - 22.00 december ........ kl. 10.00 - 19.00 december ........ kl. 10.00 - 19.00 december ........ kl. 10.00 - 19.00 december ........ kl. 10.00 - 19.00 december ...................... LUKKET

(Enkelte butikker har andre åbningstider)

Husk at købe Værdibogen, og få 20% på mange af varerne

Aars

- og brug bogen til at opnå gode

2 013-2 014

i Aars, når du køber dine julegaver rabatter indtil 1. oktober 2014...

Værdibogen 2013-2014 Aars


Aars Avis

SIDE 10

20. november 2013

TV-PROGRAMMER ONSDAG 20. NOVEMBER 06.00 06.30 06.55 07.25 08.10 12.00 12.30 13.00 13.20 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.40 21.30 22.30 23.15 00.15 00.20

Der er noget i luften Naboerne Liv på landet Luksuskrejlerne Formiddagsprogrammer Læsø kalder Bonderøven Sådan er kærligheden Eftermiddagsprogrammer Landsbyhospitalet TV Avisen Det søde liv Nyhedsblok med Aftenshowet Kender du typen? Mit publikum TV Avisen med Penge og Sporten Homeland III Broen II OnsdagsLotto Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.30 13.00 13.30 14.20 15.10 16.00 16.25 17.00 20.00 20.50 21.40 22.00 22.40 23.30 00.35 01.05

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Alarm 112 Mere hus for pengene Hva’ bruden ikke ved Beverly Hills 90210 Nyhedsblok Venner Nyheder med Sport og Vejr De 7 bryllupper Nybyggerne Sandheden om parforholdet Nyhedsblok Ultimatum Natholdet. 2 afsnit Modern Family Natfjernsyn

TORSDAG 21. NOVEMBER 06.00 06.30 06.55 07.25 08.10 12.00 12.30 13.15 13.20 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.30 21.00 21.30

Der er noget i luften Naboerne Liv på landet Luksuskrejlerne Formiddagsprogrammer Bonderøven I skattely OBS Eftermiddagsprogrammer Landsbyhospitalet TV Avisen Det søde liv Nyhedsblok med Aftenshowet Aktionshuset II So F***ing Special i USA Puk og Herman - Mit livs måltid TV Avisen med Bag Borgen og Sporten 22.30 Taggart: Tango med døden 00.10 Water Rats 00.55 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.25 12.55 13.25 14.20 15.10 15.55 17.00 20.00 20.50 22.00 22.35 23.25 00.15 00.45 01.15 02.00

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Alarm 112 Mere hus for pengene Hva’ bruden ikke ved Beverly Hills 90210 Venner. 2 afsnit Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark De bortførte børn Station 2 Nyhedsblok Natholdet Elementary Natholdet Modern Family Blue Bloods Natfjernsyn

FREDAG 22. NOVEMBER 06.00 06.30 06.55 07.25 08.10 12.00 12.30 13.20 17.00 17.50 18.00 18.30 19.00 20.00 21.00 21.25

Der er noget i luften Naboerne Liv på landet Luksuskrejlerne Formiddagsprogrammer Bonderøven I skattely Eftermiddagsprogrammer Landsbyhospitalet TV Avisen Auktionshuset II TV Avisen med Sporten Disney sjov Her er dit liv TV Avisen med Vores vejr Kapring på åbent hav. Amr. actionfilm fra 1992 23.05 Texas Killing Fields. Amr. thriller fra 2011 00.45 Raseri i blodet. Eng. thrillerserie 02.10 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.25 12.55 13.30 14.25 15.10 16.00 17.00 20.00 21.15 21.40 22.05 22.40 23.45 00.45 02.30

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Alarm 112 Mere hus for pengene Hva’ bruden ikke ved Beverly Hills 90210 Venner. 2 afsnit Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Vild med dans Live fra Bremen Vild med dans - afgørelsen Live fra Bremen Anders Matthesen: Vender tilbage Natholdet. 2 afsnit Hackers. Amr. action-thriller fra 1995 Natfjernsyn

LØRDAG 23. NOVEMBER 05.30 På skinner: Flensborg - Kolding 06.55 Naboerne. 5 afsnit 08.50 Maggies nye liv. Eng. komediedramaserie 09.35 Cleo. 2 afsnit 10.35 OBS 10.40 Hvalpekuller 11.10 Må vi komme med? Rejs med på et underholdende møde med danskerne 11.40 Mit publikum 12.30 Sidney Reilly - mesterspion. Eng. spionserie fra 1983 13.20 Halifax 14.55 Min søsters børn. Dansk familiefilm fra 2001 16.10 Ballade på Christianshavn. Dansk lystspil fra 1971 17.50 Nørd på eventyr i Myanmar 18.20 Held og Lotto 18.30 TV Avisen med Sporten 19.05 Den hvide løve vender tilbage. Brit. naturprogram 20.00 Min søsters børn i Ægypten. Dansk familiefilm fra 2004 21.15 Kriminalkommissær Barnaby: Døden synger med. Eng. krimi 22.50 Kriminalinspektør Banks: Et spor af ild. Eng. krimi 00.20 After Sex. Amr. romantisk komedie fra 2000 01.50 Natfjernsyn

06.00 07.10 07.40 08.05 08.35 09.00 12.00 12.20 13.05 13.55 14.10 15.00 16.20 16.50 17.05 17.50 17.55 19.00 19.30 19.45 20.00 20.55 22.55 23.55 00.45 02.55

Morgen TV - mest for børn The Looney Tunes Show Shaggy & Scooby-Doo Turtles Ninjago Go’ morgen Danmark Nyhederne Ultimatum Hvem vil være millionær? I rødt og blåt Moderne Mamma - Æblekager med ricotta De 7 bryllupper Vild med dans Vild med dans - afgørelsen SuperMatchen: Studiet SuperMatchen: Danmark - Rumænien (k), direkte Nyhedsblok SuperMatchen: Danmark - Rumænien (k), direkte Nyhederne Regionalprogram LørdagsSporten Rundt på gulvet Ocean’s Eleven. Amr. thriller fra 2001 Anders Matthesen: Vender tilbage Natholdet Riding in Cars With Boys - Drengene i mit liv. Komedie-drama Natfjernsyn

SØNDAG 24. NOVEMBER 05.25 På skinner: Svendborg - Odense 06.10 Der er noget i luften. 5 afsnit 08.20 Maggies nye liv. Eng. komediedramaserie 09.05 På sporet 09.55 Det er herligt at leve. Amr. klassiker fra 1946 12.05 OBS 12.10 BingoBoxen. Måske er det dig, der bliver den heldige og vinder Boxen! 12.25 Sidney Reilly - mesterspion. Eng. spionserie fra 1983 13.15 Bleak House 14.15 Puk og Herman - Mit livs måltid 14.45 HåndboldSøndag: Aalborg Håndbold - HK DROTT Halmstad (m), direkte 16.55 HåndboldSøndag: KS Vive Targi Kielce - KIF Kolding København (m), direkte 18.30 TV Avisen med Sporten 19.00 Den frosne planet. Naturserie 19.50 Bag om den frosne planet 20.00 Broen II. Sv./dansk krimiserie 21.00 21 Søndag 21.40 Fodboldmagasinet 22.10 Essendrop & Eliten 22.40 Kriminalkommissær Foyle: Kampen på markerne. Eng. krimi 00.15 Kampen om dybet 01.15 Natfjernsyn

06.00 07.40 08.05 08.35 09.00 12.00 12.05 12.55 13.40 14.30 15.00 16.50 17.05 17.50 17.55 19.00 19.30 20.00 20.55 21.00 23.05 00.05 00.50 01.55 02.30 03.15 04.00

Morgen TV - mest for børn Shaggy & Scooby-Doo Turtles Ninjago Go’ morgen Danmark Nyhederne Nybyggerne De bortførte børn. Dansk dokumentarserie Stor, større - megafamilier Skiskolen Michael. Amr. komedie fra 1996 SuperMatchen: Studiet SuperMatchen: Danmark - Rumænien (k), direkte Nyhedsblok SuperMatchen: Danmark - Rumænien (k), direkte Nyhederne Regionalprogram Pengene på bordet Vejret Sherlock Holmes. Amr./eng. actioneventyr fra 2009 Rundt på gulvet Live fra Bremen. 100 procent sketchshow. 2 afsnit Station 2 Generation krig Elementary Airport Nyhederne og Vejret

DR 2 ONSDAG 20. NOVEMBER 06.30 DR2 Live: Kommunevalg med DR2 Nyheder 18.10 Søndag Live Quiz 18.40 Vores planet. Naturserie fra BBC 19.30 Helt hysterisk 20.00 Nak & Æd 20.40 Sagen genåbnet 22.30 Deadline 23.00 Under den samme himmel. Dansk dokumentar 00.15 The Daily Show 00.35 Skammens sygdom 01.30 Byg det op - Superheltene fra Fjelstervang 02.10 Debatten 03.10 Deadline Nat

TORSDAG 21. NOVEMBER 06.30 11.05 11.30 12.00 12.30 13.00 17.00 18.10 18.40 19.30 20.00 21.00 21.30 21.55 22.20 22.30 23.00

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Penge På den 2. side DR2 12.00 - Nyheder Sort arbejde II Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen med DR2 Nyheder Stemmer på kanten Vores planet Helt hysterisk Debatten Detektor Valg i kommunen Det slører special edition UgeEkspressen Deadline Natfjernsyn

FREDAG 22. NOVEMBER 06.30 11.05 11.30 12.00 12.30 13.00 13.15 17.00 18.15 18.40 19.30 20.00 21.35 22.30 23.00 23.55 00.15

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Horisont Jersild i tiden DR2 12.00 - Nyheder Frank ser rødt DR2 13.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen med DR2 Nyheder Søndag Live Reportage Vores planet Helt hysterisk Søvnløs nat. Fr. actionthriller Husker du... Deadline Den dag Kennedy døde The Daily Show Natfjernsyn

LØRDAG 23. NOVEMBER 06.30 07.30 08.00 08.10 12.00 12.05 13.00 13.10

Debatten Nyheder fra Grønland DR2 8.00 - Nyheder Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Hvor kommer hjernen fra? DR2 13.00 - Nyheder Hughs kamp for fisken

14.00 17.00 18.00 18.50 19.20 20.00 22.30 23.00 00.00 01.35

19.05 20.00 21.00 22.30 23.00 23.30 00.00 00.55 01.55

DR2 8.00 - Nyheder Skavlan Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Mennesket - sådan begyndte det Eftermiddagsprogrammer Hvem ringer klokkerne for? Amr. romantisk drama The Tudors River Cottage. 2 afsnit Søndag Live Deadline På den 2. side 2. sektion Borgia - blod og magt II Skavlan Deadline Nat

DR1 lørdag kl. 20.00: ”Min søsters børn i Ægypten” Lotte Andersen som familiens snobbede nabo fru Flinth.

MANDAG 25. NOVEMBER 06.30 11.05 11.30 12.00 12.30 13.00 17.00 18.15 18.50 19.30 20.00 20.30 21.10 22.00 22.30 23.00

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Bag Borgen Detektor DR2 12.00 - Nyheder Det slører special edition Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen med DR2 Nyheder Valg i kommunen Byg det op Helt hysterisk Sort arbejde II Vi stiller om til Sven Erik Tychsen Magic City Jersild i tiden Deadline Natfjernsyn

TV2 lørdag kl. 22.55: “Anders Matthesen: Vender tilbage” Comedyshow fra Det Kongelige Teater.

TIRSDAG 26. NOVEMBER 06.30 11.05 11.30 12.00 12.30 14.00 18.15 18.40 19.30 20.00 20.30 21.50 22.30 23.00 23.55

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Horisont 2. sektion DR2 12.00 - Nyheder DR2 Live: Statsministerens spørgetime Eftermiddagsprogrammer Det slører special edition Vores planet Helt hysterisk So ein Ding Dokumania Per Stig Møller - om krig, fred og Muhammedkrise Deadline Arbejdsløs på Long Island Natfjernsyn

MANDAG 25. NOVEMBER 06.00 06.30 06.55 07.25 08.10 12.00 12.30 13.15 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.40 21.20 21.30

Der er noget i luften Naboerne Liv på landet Luksuskrejlerne Formiddagsprogrammer Bonderøven I skattely Eftermiddagsprogrammer Landsbyhospitalet TV Avisen Det søde liv Nyhedsblok med Aftenshowet Sporløs Spekulanterne slår til igen Jul hos Claus Dalby TV Avisen med Horisont og Sporten 22.30 Lewis: Rædslens form. Eng. krimi 00.00 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.25 12.55 13.30 14.25 15.10 16.00 17.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.35 23.10 23.40

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Alarm 112 Mere hus for pengene Hva’ bruden ikke ved Beverly Hills 90210 Venner. 2 afsnit Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Hvem vil være millionær? Liebhaverne Skiskolen Nyhedsblok Generation krig Dagens mand Natfjernsyn

TIRSDAG 26. NOVEMBER 06.00 06.30 06.55 07.25 08.10 12.00 12.30 13.20 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.40 21.05 21.30 21.55 22.20 22.30 00.00

Der er noget i luften Naboerne Liv på landet Luksuskrejlerne Formiddagsprogrammer Bonderøven I skattely Eftermiddagsprogrammer Landsbyhospitalet TV Avisen Det søde liv Nyhedsblok med Aftenshowet Hammerslag Retshjælpen Kontant TV Avisen Madmagasinet Bitz & Frisk Sporten Irene Huss: Det lunefulde net Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.25 12.55 13.30 14.25 15.10 16.00 17.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.35 23.10 23.40 00.25

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Alarm 112 Mere hus for pengene Hva’ bruden ikke ved Beverly Hills 90210 Venner. 2 afsnit Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Mestrenes mester Razzia - Skat rykker ud Station 2 Politirapporten Nyhedsblok Syg med sex Dagens mand Blue Bloods Natfjernsyn

Tv 3

Eftermiddagsprogrammer Jimmys bondegård Vores planet Sort arbejde II Nak & Æd DR2 Tema: Spillegal Deadline Skavlan Kidnapningen af Alice Creed Natfjernsyn

SØNDAG 24. NOVEMBER 08.00 08.01 09.00 12.00 12.05 13.00 16.35

DR1 fredag kl. 23.05: ”Texas Killing Fields”

DR1 søndag kl. 20.00: “Broen II”

TV2 søndag kl. 21.00: “Sherlock Holmes”

ONSDAG 20. NOVEMBER 05.45 Dad Camp 06.30 One Tree Hill 07.15 Real Housewives of Miami 08.05 The Kardashians 09.05 The Mentalist 10.05 Hospitalet. 2 afsnit 11.05 Til middag hos... 12.05 Masterchef Jul 13.00 Fra Skrot til Slot 14.00 The Kardashians indtager Miami. 2 afsnit 15.00 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Masterchef Jul. 2 afsnit 20.00 NCIS 21.00 Bones 22.00 The Mentalist 23.00 The Blacklist 00.00 Natfjernsyn TORSDAG 21. NOVEMBER 05.45 Dad Camp 06.30 One Tree Hill 07.15 Formiddagsprogrammer 10.05 Hospitalet. 2 afsnit 11.05 Til middag hos... 12.05 Masterchef Jul 13.00 Fra Skrot til Slot 14.00 The Kardashians indtager Miami. 2 afsnit 15.00 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Masterchef Jul. 2 afsnit 20.00 For lækker til Kbh 21.00 Big Business på Vestegnen 22.00 Role Models. Amr. komedie fra 2008 00.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares 01.00 NCIS 01.50 Natfjernsyn FREDAG 22. NOVEMBER 05.45 Dad Camp 06.30 One Tree Hill 07.15 Real Housewives of Miami 08.05 The Kardashians indtager Miami. 2 afsnit 09.05 The Mentalist 10.05 Hospitalet. 2 afsnit 11.05 Til middag hos... 12.05 Masterchef Jul 13.00 Fra Skrot til Slot 14.00 The Kardashians indtager Miami. 2 afsnit 15.00 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Masterchef Jul 19.00 NCIS 20.00 Fars fede juleferie. Amr. komedie fra 1989 21.55 Last Holiday. Amr. komedie fra 2006 00.15 Poseidon Adventure 02.00 Natfjernsyn LØRDAG 23. NOVEMBER 05.45 1600 Penn. 2 afsnit 06.30 Average Joe 07.20 Formiddagsprogrammer 10.05 Livet som alf. Amr. komedie fra 2003 12.00 MasterChef Jul. 4 afsnit

Læs Aars Avis før aftenens tv-udsendelser!

16.00 Role Models. Amr. komedie fra 2008 18.00 How I Met Your Mother. 4 afsnit 20.00 X-Men 2. Amr. sci-fi spændingsfilm fra 2003 22.45 Terminator 3. Rise of the Machines. Amr. sci-fi fra 2003 00.50 Dybet. Amr. sci-fi thriller fra 1989 04.15 Dragnet - Benhårde strømere. Amr. komedie fra 1987

SØNDAG 24. NOVEMBER 06.10 Alletiders barnepige. 2 afsnit 07.00 De tre vise kvinder. Amr. drama fra 2010 08.50 According to Jim. 4 afsnit 10.50 Robinson Ekspeditionen 12.15 Big Business på Vestegnen 13.15 Flirting with Forty. Amr. komedie fra 2008 15.00 Kræsne købere 16.00 For lækker til Kbh 17.00 How I Met Your Mother. 4 afsnit 19.00 The Blacklist 20.00 Luksusfælden 21.00 X-Men: First Class. Amr. sci-fi/ actioneventyr fra 2011 23.45 Ramsay’s Kitchen Nightmares 00.45 NCIS 01.40 The Mentalist 02.30 Ekstreme samlere 03.15 Natfjernsyn MANDAG 25. NOVEMBER 05.45 Dad Camp 06.30 One Tree Hill 07.15 Formiddagsprogrammer 10.05 Hospitalet. 2 afsnit 11.05 Til middag hos... 12.05 Masterchef Jul 13.00 Fra Skrot til Slot 14.00 The Kardashians indtager Miami. 2 afsnit 15.00 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 The Blacklist 19.00 MasterChef Jul 20.00 Robinson Ekspeditionen 21.20 The Blacklist 22.20 X-Men 2. Amr. sci-fi spændingsfilm fra 2003 01.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares 02.00 Natfjernsyn TIRSDAG 26. NOVEMBER 05.45 Wedding Band 06.30 One Tree Hill 07.15 Formiddagsprogrammer 10.05 Hospitalet. 2 afsnit 11.05 Til middag hos... 12.05 Masterchef Jul 13.00 Fra Skrot til Slot 14.00 The Kardashians indtager Miami. 2 afsnit 15.00 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 MasterChef Jul. 2 afsnit 20.00 Luksusfælden 21.00 Kræsne købere 22.00 Netdating eller netfaking 23.05 X-Men: First Class. Amr. sci-fi/ actioneventyr fra 2011 01.30 Ramsay’s Kitchen Nightmares 02.30 Natfjernsyn


Aars Avis

20. november 2013

SIDE 11

30 butikker i Aars bag ny værdi- og rabatbog Sidste års succes følges op af en ny 2013/14udgave

Af Thorkil Christensen AARS: Konceptet blev prøvet af med succes i 2012, og nu forsøger man igen. 30 butikker i Aars har med Aars Handelsstandsforening som koordinator udgivet en ny værdi- og rabatbog. Bogen virker på den måde, at man køber bogen

i een af de 30 butikker, og derefter vil man som kunde kunne handle og opnå rabat på udvalgte varer, varegrupper eller ydelser frem til 1. oktober 2014. - Der er kun trykt et begrænset antal bøger. Sidste år blev bogen hurtigt udsolgt, så det er med at være hurtigt ude, siger handelschef Nicolai Holm, Aars Handelsstandsforening. Bogen er fremstillet efter et norsk forbillede. Hver af de 30 butikker bliver præsenteret med fotos over to sider på et opslag. Det er en god profi lering af butikkerne, men også fi n inspiration for læserne inden en shoppingtur. Bogens billeder er foreviget af fotograf Søren Friis i Aars. Det er spændende billeder af meget høj kvalitet, som gør bogen interessant også som gemmeobjekt fra år til år. Billedmæssigt fortæller bogen om byens handels-

Handelschef Nicolai Holm ved modtagelsen af Værdibogen i Aars, som måtte frygtelig meget igennem inden den nåede frem.

liv og bliver mere og mere

interessant med årene, idet

personalet

i

butikkerne

også er med på de fleste billeder. Det var meningen, at bogen skulle have været udgivet 1. oktober. Siden sommerferien er der lagt et stort forarbejde i udgivelsen af både Søren Friis og hos Aars Bogtryk & Offset, som har udført den grafiske og tryktekniske del af arbejdet. Men fordi bogen har stift bind og der kun er ganske få bogbinderier i Norden, der kan udføre færdiggørelsesarbejdet, måtte denne del flyttes ud af byen. Et af disse bogbinderier var beliggende i Holstebro, men gik konkurs midt i produktionsperioden. Derfor måtte man flytte arbejdet til Sverige og affi nde sig med en forsinkelse, fordi Værdibogen fra Aars ikke var den eneste udgivelse som kom ”i klemme” på grund af konkursen. - Men nu er bogen her, og vi håber, at den igen falder i god smag hos kunderne, siger Nicolai Holm.

KAMPAGNE NETOP NU PÅ TO WEGNER KLASSIKERE Nu fåes Wing Chair og Oculus Chair i udvalgte farver og stofdessiner til kampagnepris 20.000 kr. pr. stol. Tilbudet gælder til 31.11.13.

SPAR 6.588

SPAR 7.446

NU 20.000,-

NU 20.000,-

WING

OCULUS

STRANDGADE 3 · NIBE · 98 35 10 22 · WWW.BRUNO.DK ÅBNINGSTIDER: MANDAG KL. 10-19 · TIRSDAG-FREDAG KL. 10-17.30 · LØRDAG KL. 10-14

MERE for mindre

Gratis opgradering på dit høreapparatskøb Hos Hørecentrene, får du bedre hørelse for færre penge. Frem til 31. december 2013 tilbyder vi en gratis opgradering på køb af vores nyeste Siemens høreapparater. Du får 7mi topkvalitetshøreapparat fra Siemens, men betaler kun for det billigere 5mi høreapparat. Kom ind og book en GRATIS høreprøve allerede i dag hos en af vores uddannede audiologister - uden ventetid.

Så nemt er det Ring

Test

Gratis opgrad eringstilbud Tilbud det gæ lder l 31. de c. 2013

frem ti

Nyd livet

Telefon 7070 2328 • www.hca.dk


Aars Avis

SIDE 12

20. november 2013

Vi holder fødselsdag 6 år på Markedsvej

Gælder torsdag til lørdag

Min. 1000 g.

00

150

Spar min.

Gælder torsdag til lørdag

Min. 1800 g.

10 stk.

Pr. stk.

Pr. stk.

Gælder torsdag til lørdag

Tykstegsbøffer

20000

10000

Spar min.

87,82,-

104,88,-

Husk vores pålægsmarked

Landgangs brød

Hver torsdag fredag lørdag Gælder torsdag til lørdag

Pr. stk.

Pr. lag

00

15

5 lag 50,-

00

40

Hjemmelavet nyrøget hamburgerryg

Mini pattegris Min 2500 g.

1/2 svinekam med spæk Min. 2000 g.

Gælder torsdag til lørdag

Pr. stk.

15000

Gælder torsdag til lørdag

Pr. 1/2 kg.

95

24

Spar 20,-

Pr. stk. Gælder torsdag til lørdag

8900

Åbningstider

Kvickly Aars

Man-fredag 08.00-20.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00

Markedsvej 3 9600 Aars Tlf. 96 37 76 00

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

Fra 1500-2000 g.

Tilbuddene gælder fra torsdag d. 21. november til og med lørdag d. 23. november.

Møre okseculotter

Tyndstegsfilet


Aars Avis

20. november 2013

SIDE 13

Vi holder fødselsdag 6 år på Markedsvej

Fødselsdagslagkage K UN F RED

Julestjerne

Minut rundstykker

m. chokoladestykker

AG

4000

Spar 15,-

Gælder torsdag til lørdag

Pr. stk.

Pr. pose

2000

1500

Spar 15,-

Spar 11,-

Pølsehorn Gælder torsdag til lørdag

Oldemor klejner eller gammeldags klejner Frit valg

Pr. stk.

500

Gælder torsdag til lørdag

Pr. stk.

600

1/2 pris

Husk flutes til julefrokosten

Coop hvedebrød

Ølandshvedebrød eller Emmer hvedebrød

Flere varianter. Frit valg

Frit valg

Gælder torsdag til lørdag

Pr. stk.

2000

Gælder torsdag til lørdag

Pr. stk.

Pr. stk.

1000

Gælder torsdag til lørdag

2000 Spar 10,-

Åbningstider

Kvickly Aars

Man-fredag 08.00-20.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00

Markedsvej 3 9600 Aars Tlf. 96 37 76 00

Tilbuddene gælder fra torsdag d. 21. november til og med lørdag d. 23. november.

Pr. stk.

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

Gælder torsdag til lørdag


Aars Avis

SIDE 14

20. november 2013

Vi holder fødselsdag 6 år på Markedsvej

Pure shampoo eller balsam

Coop bind

Libero bleer

Frit valg

135,95 pr. pakke

Gælder torsdag til lørdag

2995

Gælder torsdag til lørdag

Gælder torsdag til lørdag

1/2 pris

Gælder torsdag til lørdag

5 pakker

3 pakker

4000

23000

Spar 49,70,-

Spar 177,85,-

Alle sko og støvler

Alt inde og ude belysning

Alle kuffert/ trolley

F.eks. lyskæde m. 180 LED før 179,95 Nu 134,95

F.eks. 70 cm trolley. Før 599,96- Nu 359,95

Spar

25%

Gælder torsdag til lørdag

Spar Gælder torsdag til lørdag

18 stk. Normalpris 64,95

2 pakker

5995

Spar 69,90,-

2 billetter - 2 popcorn 2 sodavand

20000

Pr. stk. Gælder torsdag til lørdag

23900

Spar 20,-

Hugin køkkenmaskine

Husqvarma Symaskine

Normalpris 1495,-

E-20. Normalpris 1695,-

Pr. stk.

Pr. stk. Gælder torsdag til lørdag

40% Biobilletter

Spar op til

Kronelys

Gælder torsdag til lørdag

Gælder torsdag til lørdag

12” 599 kr. 16”-18” 699 kr.

100 % bomuld i kraftig kvalitet. Økotex standard. Mange forskellige farver.

60%

30% Børnecykler

ID håndklæder

Gælder torsdag til lørdag

Spar

Spar

79900

Spar 696,-

Gælder torsdag til lørdag

119500

Spar 500,-

Åbningstider

Kvickly Aars

Man-fredag 08.00-20.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00

Markedsvej 3 9600 Aars Tlf. 96 37 76 00

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

2 stk.

Tilbuddene gælder fra torsdag d. 21. november til og med lørdag d. 23. november.

700 ml.


Aars Avis

20. november 2013

SIDE 15

Vi holder fødselsdag 6 ür pü Markedsvej

Blomsterdrømmen Nyt koncept i Kvickly Aars

10 stk.

1200

GÌlder torsdag til lørdag

Spar 13,-

Smag forskellen Klemmentiner i bakke Spanien. Kl. 1

Pr. stk.

1200

GÌlder torsdag til lørdag

Tilbudspris 98,-

Spar 8,-

Pomolo

Spar 50,-

Israel. Kl. 1

Pr. stk. GÌlder torsdag til lørdag

.YLFNO\0DUNHGVYHM‡7OI22 95 58 21

Spar 8,-

LĂŠon Perdigal

Ophicus

CĂ´tes du Rhone - Frankrig

La Mancha - Spanien

6 flasker

24900

GÌlder torsdag til lørdag

1000

Spar

290,70,-

6 flasker GÌlder torsdag til lørdag

15900 Spar 170,70,-

Testimony

Settesoli

Darling Cellars - Sydafrika Bag in box, 3 ltr.

Menfi - Sicilien Bag in box, 3 ltr.

Pr. stk.

8900

GÌlder torsdag til lørdag

Spar 80,-

Pr. stk. GÌlder torsdag til lørdag

8400 Spar 65,-

Ă…bningstider

Kvickly Aars

Man-fredag 08.00-20.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00

Markedsvej 3 9600 Aars Tlf. 96 37 76 00

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsĂŚndringer og udsolgte varer

JULETILBUD Sød nissepige Normalpris 148,-

Mellem Amerika. Kl. 1

Tilbuddene gÌlder fra torsdag d. 21. november til og med lørdag d. 23. november.

I kvicklys for-omrüde vil man fremover kunne finde et udvalg af fÌrdigindpakkede blomster, buketter og brugskunst. Har man specielle ønsker i forhold til bryllup, begravelse o.lign. kan man kontakte Mona.

Bananer


Aars Avis

SIDE 16

20. november 2013

Vi holder fødselsdag 6 år på Markedsvej

BKI kaffe 400 g.

. K U N DE R P . S P 6 MA X

Faxe Kondi - Pepsi Nikoline eller Egekilde

Gælder torsdag til lørdag

Coop brød Frost. Frit valg

Flere varianter. 150 cl. Literpris 6,67 + pant. Frit valg

Gælder torsdag til lørdag

1895

1000

14,65,-

Spar

11,-

Tulip leverpostej

Mou supper

Vebbestrup is

Fransk eller baconpostej. 350 g. Frit valg

Hønse eller oksekød Frit valg

900 ml. 3 varianter Vanilie - jordbær - chokolade

Pr. stk.

Spar

10,-

1295

Gælder torsdag til lørdag

KUN FOR MEDLEMMER

Spar

9,80,-

TIRSDAGE

500 g.

Coop pålæg

Flere varianter

Frikadellepølse, hamburgerryg, rullepølse, røget filet

Pr. stk.

88 Pr. pakke

24

88

1188

Pr. stk.

14

88

Max 5 bakker pr. kunde

Pr. stk.

488

Pr. stk.

Max 5 pk. pr. kunde

Max 5 liter pr. kunde

KUN FOR MEDLEMMER

KUN FOR MEDLEMMER

KUN FOR MEDLEMMER

TORSDAGE

FREDAGE

LØRDAGE

Pr. stk.

88

9

Flødekager

Bland selv slik

Medaljer, gåsebryst, Napoleonskager, lagkagesnitter

Løsvægt

Pr. stk.

9

500 g. Max 5 flasker pr. kunde

5

SØNDAGE

Bland selv

88

1 Max 20 stk. pr. kunde

28

Pr. pose

Æbleskiver err

988

Pr. pakke

1988

Coronet, 20 stk. Max 5 poser pr. kunde

Coop pommes frites 4 varianter

Pr. pose Pr. stk.

4 stk. eller 4 skiver

88

Max 5 kg. pr. kunde

KUN FOR MEDLEMMER Kæmpe frugtmarked

14

688

Varme frikadeller, ribbensteg m. rødkål eller fiskefiletter

Pr. stk.

88

Flydende Becel

Stor hjemmelavet leverpostej

Pr. 100 g.

Spar

19,98,-

ONSDAGE

Coop juice

10 stk. i bakke

Pr. stk.

2000

KUN FOR MEDLEMMER

Kvicklybagerens hjemmebagte emmebagte rugbrød Store skrabe æg

Kyllingebryst filet

Vælg mellem flere varianter Max 5 liter pr. kunde

Gælder torsdag til lørdag

KUN FOR MEDLEMMER

MANDAGE

Thise økologisk isk sk mæ mælk

Pr. stk.

Pr. stk.

1295

4

900

Gælder torsdag til lørdag

Spar

KU N 40 00 PO SER

Gælder torsdag til lørdag

Pr. pose

888

Max 5 ps. pr. kunde

KUN FOR MEDLEMMER

Dagstilbud gælder til og med uge 51 KUN I KVICKLY AARS

Åbningstider

Kvickly Aars

Man-fredag 08.00-20.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00

Markedsvej 3 9600 Aars Tlf. 96 37 76 00

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

1 flaske

Tilbuddene gælder fra torsdag d. 21. november til og med lørdag d. 23. november.

Pr. pose


Aars Avis

20. november 2013

SIDE 17

Jul i Kvickly Aars Royal kirsebærsovs

Ceres hvidt øl 6x33 cl.

DE

Pr. stk.

1500 + PA N T

Spar 26,70,-

700

Gælder torsdag til lørdag

Coop svesker

Spar 6,-

Pr. stk. Spar 10,-

Coop mandler

Den gamle fabrik Ribs gele

250 g.

795

Gælder torsdag til lørdag

200 g.

400g.

Gælder torsdag til lørdag

Gælder torsdag til lørdag

Gælder torsdag til lørdag

Pr. stk.

Pr stk.

Pr. pose

800

1000

2000

Spar 11,95,-

Spar 6,-

Samsø Rødkål

Spar 3,95,-

Gråsten salat

720 g.

Gælder torsdag til lørdag

Pasteuriserede æg

Karry eller italiensk. 300 g. Frit valg

Helæg - hvider - blommer Frit valg

Gælder torsdag til lørdag

Gælder torsdag til lørdag

Pr stk.

Pr stk.

Pr. stk.

500

1000

1000

Spar 2,-

Alle chokolade/slik kalendere Gælder torsdag til lørdag

Spar

20%

Spar 14,95,-

Jule gløgg

Spar 9,-

Gælder torsdag til lørdag

Stor flot julestjerne

Gælder torsdag til lørdag

Pr. stk.

1395

Pr. stk.

2000

Spar 10,-

Spar 3,-

Åbningstider

Kvickly Aars

Man-fredag 08.00-20.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00

Markedsvej 3 9600 Aars Tlf. 96 37 76 00

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

R PR. K UN

6 stk. Gælder torsdag til lørdag

1 kg.

500 g.

Tilbuddene gælder fra torsdag d. 21. november til og med lørdag d. 23. november.

L A SK E MA X 24 F

Coop grødris


Aars Avis

SIDE 18

20. november 2013

Lions-klubber i Aars yder katastrofehjælp Lokale klubber med i hjælpeprojekt til Filippinerne

Fotografering Ring for tidsbestilling i atelier eller hos jer

· Børne- og familiefotografering · Bryllupsfotografering

Loft Foto

Sammenslutning af professionelle portrætfotografer i Danmark

v/ Birgitte Tøttrup Loft · Tlf. 23 60 60 70 Halkærvej 43 · 9240 Nibe · www.loftfoto.dk

Erik Stagstrup, Løgstør, er valgt som formand for Ældrerådet frem til 2018.

Hans Jørgen Lau Jeppesen, Aars, er næstformand i samme periode.

Konstituering i Ældrerådet VESTHIMMERLAND: Ældrerådet i Vesthimmerlands kommune, har konstitueret sig. Konstitueringen gælder for perioden fra 1. januar 2014, og til og med 31. de-

cember 2017. Som formand er Erik Stagsted, Løgstør, valgt, og som næstformand er Hans Jørgen Lau Jeppesen, Aars, valgt. Begge blev valgt enstemmigt.

AARS: To lokale serviceklubber, Lions Club Aars og Lions Club Aars - Aarstidens Kvinder, er med i Danske Lions Klubbers Katastrofehjælp, som netop har bevilget en halv million kroner til ofrene efter tyfonen på Filippinerne. Ødelæggelserne efter tyfonen ”Haiyan” er enorme. Tusindvis af huse er jævnet med jorden og mange jordskred har slæbt et blodigt spor efter sig. Det frygtes at flere end 10.000 mennesker er omkommet og at fi re millioner mennesker er berørt af situationen. Derfor er der behov for akut hjælp til vand, mad, tel-

te og tæpper til de berørte, og de danske Lions-klubber bringer derfor hjælp ud til de berørte områder gennem de mange Lions-klubber på Filippinerne. Der er. 392 Lions-klubber på Filippinerne med over 13.500 medlemmer.

Hurtig hjælp - I Lions blev vi straks klar over, at her står vi over for en kolossal humanitær katastrofe, siger Steen Rummenhoff, Lions-klubbernes Katastrofehjælp. Derfor har vi valgt at donere penge med det samme, så vi kan støtte det første redningsarbejde fra dag et. Da pengene sendes via

vores Lions-klubber på Filippinerne, er vi sikre på, at pengene kommer hurtigt frem og vil gå direkte til hjælpearbejdet. For os er det vigtigt, at det sker hurtigt og direkte, slutter Steen Rummenhoff. Danske Lions Klubbers Katastrofehjælp får stillet midler til rådighed af de lokale danske Lions-klubber til at yde hjælp ved katastrofer og nødsituationer her og i udlandet. Pengene til hjælpen er indsamlet ved aktiviteter m.v. - blandt andet af de lokale Lions-klubber i Aars. Hele overskuddet fra disse aktiviteter går ubeskåret til humanitære formål.

Vi formidler dit budskab med en iøjnefaldende

reklame

Kontakt os for et uforbindende tilbud!

- Mange af rådene vil nok virke indlysende, men vores erfaring er desværre, at de ofte glemmes i forbindelse med travlhed og julehygge, siger viceberedskabschef Palle Olesen, Beredskab Vesthimmerland.

10 råd der gør julen mere sikker

Aars Bogtryk & Offset Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 E-mail: aarsbogtryk@aarsavis.dk

Brochurer • Brevpapir • Visitkort • Kuverter • Fakturaer • Logoer

VESTHIMMERLAND: Juletiden er hygge, gaver og levende lys. Selv om det alt sammen lyder dejligt, så kan der være behov for gode råd. Beredskab Vesthimmerland har netop nedskrevet 10 gode juleråd. - Formålet med disse juleråd er ikke at begrænse juleglæden, men tværtimod at hjælpe med at undgå, at en ulykke ødelægger den gode stemning, forklarer viceberedskabschef Palle Olesen, Beredskabet Vesthimmerland. - Mange af rådene vil nok virke indlysende, men vores erfaring er desværre, at de ofte glemmes i forbindelse med travlhed og julehygge og børnene vil helt sikkert hellere have besøg af julemanden end af brandmanden juleaften, fortsætter han. De 10 råd handler særligt om brandsikkerheden.

10 gode juleråd 1. Anbring altid levende lys i stabile og ikke brandbare stager. Fyrfadslys skal i ikke brandbare holdere. 2. Husk at slukke. Gå aldrig fra levende lys, der er tændt. 3. Stil ikke levende lys i nærheden af gardiner og andet let antændeligt materiale. 4. Brug så vidt muligt selvslukkende lys - men stol ikke på, at de slukker selv. 5. Anbring levende lys, så de ikke kan nås af mindre børn eller af hunde- og kattehaler. 6. Pas ganske særligt på adventskranse og juledekorationer. Lysenes flammer må aldrig kunne nå de brandbare materialer 7. Anbring aldrig fyrfadslys i lukkede enheder - uden frit aftræk. Vanddamp fra røgen kan fortætte sig, dryppe ned i ly-

set og fremkalde en eksplosion. 8. Undgå at overbelaste de elektriske installationer. Brug aldrig sikringer med for højt amperetal. 9. Hav altid enkle slukningsmidler ved hånden. Det er en god ide at lade et par fyldte forstøvere med vand stå fremme. De er eksempelvis gode til at slukke en brand i en juledekoration. Husk at brændende væsker ikke må oversprøjtes med vand. Det kan medføre eksplosion. Ved brand i flydende stoffer, eksempelvis en brændende gryde, skal man i stedet lægge et låg eller lignende henover og slukke for kogepladen og fjerne gryden når den er blevet kold. 10. Anbring lysene sikkert på juletræet, så flammerne ikke kan antænde grene og pynt. Sluk lysene - før de brænder ned. Pas ekstra meget på i dagene efter juleaften, når juletræ og dekorationer er blevet knastørre.


Aars Avis

20. november 2013

SIDE 19

Skab merværdi i bestyrelsen AARS: Skab merværdi i bestyrelsen. Med den overskrift inviterer Sparekassen Himmerland sammen med Himmerlands Udviklingsråd og Board Governance til gå-hjem-møde i Aars 25. november. Her sættes fokus på, hvordan en virksomheds bestyrelse skal være med til at skabe værdi for virksomheden. Direktør Randi Ib Lund, Board Governance er en af

pionererne indenfor kvalificeret uddannelse af medlemmer til virksomhedsbestyrelser, og Randi Ib Lund er en flittigt benyttet foredragsholder og underviser overalt i Danmark. På mødet vil Randi Ib Lund komme med nogle bud på, hvad en virksomhedsejer kan- og bør kræve af sin bestyrelse, og om, hvordan det kan lykkes. Her ud over vil den er-

Margit Kristensen, der har specialbutikken Harmonie i Aars, udvider varesortimentet, så hun fremover også vil tilbyde sine kunder lækre delikatesser fra små lokale leverandører.

Harmonie - nu også med lækre lokale delikatesser Specialbutikken udvider varesortimentet Af Lars Lindberg

*: Ekskl. hvidevarer samt evt. samling, levering og montering. Tilbuddet kan ikke kombineres med andre rabatter.

AARS: Selv om Aars har et stort handelsliv, er det så som så med de eksklusive specialbutikker. I løbet af kort tid er Byens Slagter og Konditorbageren i Himmerlandsgade lukket, og der er efterhånden ikke noget alternativ til de store butikskæder, som der til gengæld er mange af i byen. At de store butikker tvinger de små til at lukke, er dog en helt forkert udvikling, hvis det står til Margit Kristensen, der i 12 år har drevet specialbutikken Harmonie i Himmerlandsgade - og hun har sat sig for at bekæmpe tendensen.

Derfor har hun ansat Helle Bjørn, der tidligere havde Byens Slagter med manden Lars, og hendes opgave bliver primært at stå for en nystartet delikatesseafdeling i Harmonie. - Jeg har længe arbejdet med idéen om at udvide med en slags butik i butikken, og da Byens Slagter lukkede, var det oplagt at starte en delikatesseafdeling, hvor man kan få nogle lækre produkter fra nogle små lokale producenter, forklarer Margit Kristensen, der allerede har åbnet for delikatessesalget. Hele varesortimentet er dog ikke på plads endnu. - Vi får leveret noget lækkert brød fra vores cateringfi rma,

og så får vi leverpostej fra slagteren i Farsø, men vi er stadig i fuld gang med at finde små lokale leverandører, der kan byde på ost og pålæg i særklasse, siger Margit Kristensen, som håber, at hendes specialbutik kan trække kunder til byen. - Har vi ikke nogle butikker, som byder på nogle ting, man ikke kan få overalt, så er der jo ingen grund til at køre til Aars, men det er vores mål, at vi vil skabe en butik, som folk vil køre langt for at besøge, siger Margit Kristensen, som nu tilbyder eksklusiv øl, vin, the, tobak, kaffe, lakridspiber, chokolade, café, sandwiches og delikatesser under ét og samme tag.

Strikkebogen Hovedtøj indenholder nemme opskrifter og flotte billeder, der viser huerne i brug.

Lotte har strikket endnu en god bog VESTHIMMERLAND: Lotte Kjær, der stammer fra Aars men nu bor i Holstebro,

har endnu en gang strikket en bog sammen. Det handler nemlig om

farne virksomhedsejer og –leder vil direktør Hardy Mortensen, Trend Lines, Gedsted fortælle om, hvorfor han har valgt at styrke sin virksomhed med frisk blod i virksomhedens bestyrelse, og om, hvad han får ud af det. Sparekassen er vært for en kop kaffe så tilmelding er nødvendig. Program og praktiske oplysninger kan findes på udviklingsrådets hjemmeside.

strik. Lotte Kjær har denne gang valgt at fokusere på et emne - hovedtøj. Det er blevet til 19 fantasifulde huer. - Jeg havde lyst til at udfordre mig selv og se om, jeg ud fra det samme udgangspunkt kunne designe et antal huer, der rummer variation og forskellighed, skriver Lotte Kjær i forordet. Udfordringen er lykkedes for hende. Hun har skabt spændende huer, som ikke blot er meget varierede med også lette at strikke. Lotte Kjærs nye bog er meget enkelt bygget op. Ud over letforståelige strikkeopskrifter og flotte billeder, indeholder bogen også materialeliste og vaskeanvisninger. Ifølge ivrige strikkere er opskrifterne lette at gå til. En bonus er, at man ofte kan benytte garnrester til opskriferne. Bogen vurderes som et godt køb til alle strikkeglade personer.

KØB KØKKEN FOR 30.000,- OG FÅ

GRATIS HVIDEVARER FRA SIEMENS Værdi 8.590,-

Frem til den 1. december får du en gratis indbygningsovn og kogesektion fra Siemens ved køb af køkken for minimum 30.000,-* Hos Designa får du det bedste køkken til prisen. Kig forbi og hør mere om dette fantastiske tilbud. Så er du allerede godt i gang. SIEMENS Indbygningsovn HB301E1S. Rustfri stål. 67 Liter. 5 funktioner. 20% mindre energiforbrug end energiklasse A. SIEMENS kogesektion ET651NE17E. Uden ramme med facette kanter. 60 cm. Glaskeramisk. 4 higspeed kogezoner. 17 effekttrin.

VENEDIG

32.870,-

Prisen er for elementer, bordplade i massiv træ, sokkel og greb.

DESIGNA FARSØ

DESIGNA MØLDRUP

SØNDERGADE 33, FARSØ TLF. 98 63 16 99

ERHVERVSVEJ 4 MØLDRUP TLF. 98 63 16 99


Aars Avis

SIDE 20

KĂ˜R-SELV-LÆSERREJSER MED

DR-dilemma ďŹ k en helt forkert drejning

Som lÌser af Aars Avis für du disse sÌrlige lÌsertilbud. Oplys rejsekoden AARSAVIS ved bestilling – sü für du automatisk rabatprisen.

4 dage i Bredstedt, Schleswig-Holstein

Marskland og Vadehav Hotel Ulmenhof ★★★ Marsklandet og Vadehavet i Schleswig-Holstein er bĂĽde en smuk og barsk oplevelse, som man for alvor fĂĽr respekt for, nĂĽr man vandrer pĂĽ digerne, der igennem ĂĽrhundreder har vĂŚrnet, nĂĽr Vesterhavet har vist tĂŚnder. Her er landskabet fladt og forblĂŚst, men ogsĂĽ storslĂĽet og autentisk som ganske fĂĽ steder i verden. PĂĽ kanten af dette pragtfulde landskab, der betegnes som et af klodens vigtigste vĂĽdomrĂĽder, ligger ogsĂĽ den lille by Bredstedt som et godt udgangspunkt for ture langs Vadehavet og i det historiske, gamle danske land lige syd for grĂŚnsen (37 km). Jeres hotels hovedbygning er en smuk fredet villa i Jugendstil, der ligger i gĂĽafstand fra Bredstedts hyggelige centrum. Ankomst: Valgfri frem til 20.12.2013.

8 dage i Steiermark

Sommer i Ă˜strig

Ho

tel

U l me nh

of

Pris pr. person i dobbeltvĂŚrelse

3.249,t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t YLBGGFPHLBHF t YSFUUFSTNJEEBHCVGGFU t YCKFSHWBOESJOHJOLM NJEEBHNFETQFDJBMJUFUFS t �M WJO LBGGFPHTPGUESJOLT IWFSEBHLM t YPQMFWFMTFTQBT OBS: Kurafgift EUR 1,- pr. person over 7 ür pr. døgn.

Miniferie midt i Danmark B W Hotel Kolding City

Ek morgenbuf fet:

ranat inkl. Pris pr. person st i dobbeltvĂŚrelse

349,-

Pris pr. person i dobbeltvĂŚrelse

899,1SJTVEFOSFKTFLPEF 

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t YSFUUFSTNJEEBH Ankomst: Mandag til fredag frem til 20.12.2013 og i perioden 2.1.-20.6.2014.

Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr kr. 79,-. Børnerabatter ved to betalende voksne.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48 Bestil nu pĂĽ

Det vil altsü sige, at der normalt maksimalt vil vÌre 9 elever i hver klasse - og ikke 12, som det blev udlagt i udsendelsen pü DR1. Skolen tager udgangspunkt i den enkelte elev for at imødekomme dennes behov bedst muligt. Derfor vil der ogsü vÌre en vis grad af eksibilitet i sammensÌtningen af de grupper, som børnene opdeles i. I forbindelse med budget 2013 afskedigede Ranum

Skole to pĂŚdagoger, og i forbindelse med denne besparelse orienterede skolen løbende forĂŚldrene i klassen, ligesom den forĂŚlder, der medvirkede i udsendelsen, ogsĂĽ blev orienteret. Da DR kontaktede Ranum Skole, ønskede de at undersøge forholdene nĂŚrmere ved at tale med forĂŚldrene og ďŹ lme pĂĽ skolen. Det ønskede skolen dog ikke og havde ikke yderligere kommentarer. Dog har DR kontaktet to forĂŚldre, som de har talt med, men som ikke selv ønskede at vĂŚre med i udsendelsen 17. november. Ranum Skole blev orienteret om udsendelsen af et byrĂĽdsmedlem Forvaltningen og skolen beklager, at dilemmaet ďŹ k denne drejning.

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t YSFUUFSTNJEEBH t WFMLPNTUDPDLUBJM t SBCBUQĂ?HSFFOGFF J(PMGDMVC)PG#FSH t ,VSBGHJGU

3 dage i Kolding

Opholdet inkluderer kun slutrengøring.

delt pü 2 lokaler samt 3 lÌrere og 2 pÌdagoger - Mellemtrin - 14 børn fordelt pü 2 lokaler samt 3 lÌrere og 3 pÌdagoger - Udskoling - 9 børn i 1 lokale samt 2,5 lÌrer og 1 pÌdagog

Pris uden rejsekode 1.449,-

1SJTVEFOSFKTFLPEF 

#&458&45&3/)PUFM,PMEJOH$JUZ★★★ Kolding er helt centralt placeret for oplevelser pĂĽ Fyn og i hele Syd- og Sønderjylland, og hotellet er et kvalitetshotel hyggeligt beliggende lige op ad Kolding Bypark, der er fyldt med aktivitetsmuligheder for børn og oaser for voksne.

AARS: Borgmester Knud Kristensen tilbageviser, at specialklasserne pĂĽ Ranum Skole har mĂĽttet sĂŚtte antallet af elever i klassen op til 12. Efter udsendelsen â€?Demokratiets Aftenâ€? pĂĽ DR1 søndag 17. november, har borgmesteren undersøgt forholdene omkring specialklasserne - ogsĂĽ kaldet K-klasserne - pĂĽ Ranum Skole nĂŚrmere. PĂĽ det tidspunkt, hvor DR begynder at arbejde med dilemmaet, har Ranum Skole ďŹ re K-klasser, og sĂĽdan forholder det sig ogsĂĽ i dag, hvor der er følgende klasser/ grupper: - Indskoling - 5 børn i 1 lokale samt 1,5 lĂŚrer og 2 pĂŚdagoger - Mellemtrin - 12 børn for-

1.299,-

Pension Stocker

2 børn 6-14 ür ½ pris

Kommunen retter fejlagtige oplysninger i live-tv

Pris pr. person i dobbeltvĂŚrelse

3 børn 4-9 ür gratis

1FOTJPO4UPDLFS Pü hotellet gør vÌrtsparret meget for at büde børn og voksne skal føle sig velkomne. Her kan I nyde at bo pü en idyllisk plet med udsigt over dalen og de smukke bjerge. Oplev f.eks. den imponerende slugt Lichtensteinklamm (72 km). Ankomst: Lørdage i perioden 7.6.-16.8.2014.

20. november 2013

Teknisk arrangør:

Husk re ejs jse ek ko od de e::

AARSAVIS

Ă…bent hverdage kl. 8-17.

Ungdomsskolen har blandt andet füet førstehjÌlpsdukker, sü skolen nu kan afvikle førstehjÌlpskurser.

Tryg-penge sikrer ungdomskurser VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Ungdomsskole har vÌret udfordret økonomisk, fordi kravene til at afvikle førstehjÌlpskurser til bilkørekort og knallertkort er skÌrpet. Ifølge den nye lovgivning om kørekort er det nu blevet lovpligtigt, at alle skal have deltaget aktivt i et fÌrdselsrelateret førstehjÌlpskursus pü i alt otte timer. For at afvikle den slags kurser er der behov for forskelligt udstyr, der er forholdsvis bekosteligt. Vesthimmerlands Ungdomsskole har søgt om midler til førstehjÌlpsudstyr fra TrygFonden, süledes at

Ungdomsskolen stadig kan afholde førstehjĂŚlpskurser bĂĽde til bilkørekort og knallertkort. - Vi har haft udfordringer med at kunne afholde holdende, da vi ikke har haft adgang til det nødvendige udstyr til undervisningen. Men juni 2013 ďŹ k Ungdomsskolen den fantastisk gode nyhed fra TrygFonden, at de vil give støtte til os med hensyn til indkøb af undervisningsmaterialer, siger viceskoleleder Laila Kingo, Vesthimmerlands Ungdomsskole. TrygFonden har bevilliget et større beløb til ungdomsskolen, der nu har købt det

Flere brevstemmer ved dette valg VESTHIMMERLAND: Antallet af brevstemmer til kommunalvalget i Vesthimmerland er denne gang noget højere end tidligere. - Vi har modtaget 819 brevstemmer. Ved sidste valg

var antallet 689, siger sagsbehandler Tove Lund, Borgerservice, Vesthimmerlands Kommune. En af forklaringerne pĂĽ det større antal brevstemmer skal muligvis ďŹ ndes i

nødvendige udstyr. Der er købt førstehjÌlpsdukker og alt nødvendigt udstyr. - Nu har vi nyt udstyr samt mulighed for at gennemføre alle de planlagte førstehjÌlpshold. TrygFonden giver støtte til rigtig mange projekter i landet, og vi er utrolig glade for, at vores indsats vil gøre det muligt for os at ere og ere unge i Vesthimmerland für adgang til den nødvendige viden om førstehjÌlp, der i sidste ende kan vÌre med til at redde liv, fastslür Laila Kingo. Ungdomsskolen afholder et førstehjÌlpskursus hver müned i løbet af hele üret. Hvis pengene ikke var bevilliget fra TrygFonden ville Ungdomsskolen i Vesthimmerland ikke kunne tilbyde kurser til knallertkort og bilkørekort.

det faktum, at alle nu har haft mulighed for at brevstemme. Tidligere skulle man vÌre forhindret i at stemme pü valgdagen for at kunne fü lov til at brevstemme. Selv om perioden for at brevstemme har vÌret tre müneder, sü er langt de este brevstemmer kommet ind i løbet af de seneste dage.


Aars Avis

20. november 2013

Internationale studerende besøgte Vesthimmerland Erfaring viser, at nogle vender tilbage til egnen Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: 55 internationale studerende fra Aalborg Universitet fi k en rundvisning i vesthimmerlandsk erhvervsliv i sidste uge. De studerende, der læser cand. merc. var inviteret af Himmerlands Udviklingsråd og Lyngsoe Systems, Aars. En af tankerne bag besøget var, at få de studerende til at rette blikket mod Vesthimmerland, både under deres studie og gerne når eksamenpapiret er i hus. For at skærpe deres interesse for området blev de vist rundt på fi re af kommunens internationalt orienterede virksomheder. Første besøg var dog på kommunen, hvor de blev budt velkommen af borgmester Knud Kristensen. Derfra gik turen til Lyngsoe Systems. Næste virksomhed var

På Lyngsoe Systems hørte de studerende Keld Christensen fortælle om virksomheden.

Airmaster A/S, Aars, der sammen med Silvatec, Farsø, viste sig frem for de studerende i Messecenter Vesthimmerland.

Efter frokost gik turen til Jeld-Wen i Løgstør. - Vi oplevede, at de studerende var meget interesseret i at lære om, hvordan vi dri-

SIDE 21

ver virksomhed i Danmark, siger udviklingskonsulent Claus Andreasen, Himmerlands Udviklingsråd. Samtidig blev der også skabt kontakter, som muligvis aldrig var skabt uden arrangementet. - Vi oplevede for eksempel, at nogle af kineserne var meget interesseret i ventilationsystemerne fra Airmaster. Kineserne kunne se et marked i ventilation af kontorer i Kina. Et stort problem der på grund af varme og forurening, siger Claus Andreasen. Turen til Vesthimmerland var ikke blot hygge for de studerende. Efter turen skal de skrive en lille afhandling om arrangementet og sende den til Himmerlands Udviklingsråd. - Ud fra de forskellige afhandlinger kårer vi en vinder, siger Claus Andreasen. Der blev gennemført et lignende besøg sidste år. Det førte mere med sig end blot afhandlingerne. - Flere af deltagerene tog efterfølgende kontakt til virksomhederne, og i nogle tilfælde har det ført til fælles projekter, forklarer udviklingskonsulenten.

Nyt Syn Aars Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

ADVOKATFIRMAET A DVOKATFIR RM MAET

Østrup-kvinde koordinerer hjælp til filippinske børn Rejse til Filippinerne fremskyndet på grund af katastrofen i landet Af Torsten Hansen ØSTRUP: 20-årige Christina Grotrian koordinerer hjælp til gadebørn i Filippinerne. Christina Grotrian har selv været med til at stifte Foreningen ”Mandaue Kids”, der har fungeret siden august i år - længe inden tyfonen over øgruppen. - Jeg skulle sammen med min veninde og kollega, Maria Dal, fra februar til juli 2014 arbejde frivilligt med gadebørnene, og vi er derfor i fuldsving med fundraising på vegne af Mandaue Kids, hvor beløbene går ubeskåret til de fattige gadebørn. Men på grund af den voldsomme katastrofe med tyfonen Haiyan har vi ændret afrejsetidspunktet, og er allerede nu på vej til Filippinerne for at hjælpe alle de hårdt ramte familier og forældreløse børn, der nu står i en forfærdelig situation uden mad, vand og husly. Vi er samtidig gennem facebook ved at søge om støtte til ofrene, siger Christina Grotrian. Hun håber, at få større lokal interesse for støtten gennem avisen. - Vi har i min hjemby, Østrup, fået rigtig stor opbakning gennem julekalendersalg, hvilket er helt fantastisk! Så jeg håber, at indbyggerne i Aars vil være lige så gavmilde og hjælpsomme omkring foreningen og vores frivillige arbejde i Filippinerne. Man har i vores projekt mu-

Christina Grotrian ses her til venstre. Maria Dal er nummer to fra højre.

lighed for at støtte både gadebørnene og tyfonens ofre, ved at give et bidrag til foreningens konto enten mærke emnefeltet med ”TYFON” eller ”GADEBØRN”. Alle beløb går helt ubeskåret til hjælp for ofrene, forsikrer Christina Grotrian.

Ildsjæle Foreningen Mandaue Kids er en upolitisk og ukommerciel sammenslutning af en gruppe ildsjæle med erfaring og uddannelse inden for det pædagogiske felt. - Vi brænder for at udøve frivilligt socialt arbejde med gadebørn i det hårdtbelastede slumområdet Mandaue, Cebu City, for at give gadebørnene muligheden for et nemmere og gladere liv, forklarer Christina Grotrian.

Mandaue, Cebu City ligger cirka 150 kilometer fra det værst ramte område på Filippinerne.

Mødtes i Aalborg Gruppen er stiftet i 2013, efter at Maria Dal i 2011 under hendes pædagoguddannelse arbejdede et halvt år med gadebørn på Mandaue Social Development Center i Cebu City. I august 2012 rejser Maria Dal til Aalborg Kaserner for

at aftjene værnepligt. Ved et tilfælde bliver Christina Grotrian flyttet til samme deling, hvor hun nu tilbringer fire måneder i selskab med Maria Dal. De fire måneders mange marchture bliver hurtigt til lange snakke om livet efter værnepligten og der udviklede sig nu en fælles drøm. En drøm der d. 11. februar 2013 bliver til virkelighed, da både Maria Dal og Christina Grotrian står klar til afrejse til Filippinerne. For hver dag der går, blomstrer nye idéer og muligheder op, som efter hjemkomsten bliver grundlaget for en række fremadorienterede projekter omkring forbedring af gadebørnenes livskvalitet. - Vi beslutter os for at vie vores fulde tid til projektet og derfor udskyde videre uddannelser til fordel for det frivillige arbejde, forklarer Christina Grotrian. 1. august 2013 - præcis et år efter Maria Dal og Christina Grotrian mødte hinanden første gang - er foreningen Mandaue Kids ikke længere en drøm, men en realitet!

JAN POULSEN

Boligadvokat

Møderet for højesteret

Aagade 8 . 9620 Aalestrup Kc]%0/-+(/((›=Xo0/-+)+,/ Kontortid: Mandag - fredag kl. 8.30-16.00 - advokatkontoret dvokatkontor der hjælper dig...

E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

Aars

Tømrer- & snedker²rma

Sondrup A/S

Medlem af Dansk Byggeri

HUSK ALTID KLAR BOLIGORDNING! med fradrag op til MED ET G ODT TILBUD! 30.000,til din bolig!

VI UDFØRER: ´ ´ ´ ´ ´ ´ ´

Villabyggeri Landbrugsbyggeri Sommerhusbyggeri Industri-/erhversbyggeri Renoveringsopgaver Efterisolering Udskiftning af dører og vinduer

Tlf.: 9862 2800 Mobil: 2096 0233 Mail:js@sonhoej.dk


SIDE 22

Aars Avis

20. november 2013

INGEN ANDRE KAN... DET VI KAN! Himmerlandsaviserne kan noget ingen andre kan! Vi kan dække hele Himmerland. Alle himmerlændinge modtager vore aviser, hvis de har en postkasse. Himmerlandsaviserne har 1,5 læser i gennemsnit pr. avis. 119.762 himmerlændinge modtager vore aviser hver tirsdag/onsdag. Mindst 175.000 himmerlændinge læser Himmerlandsaviserne hver uge. Alle Himmerlandsaviserne er fast forankret i det lokale gennem mange år. Interessante lokale artikler og dækning af lokale arrangementer danner den bedste ramme om din annonce. Vælg den dækning, der passer dig bedst: 2-3-4-5-6-7-8 eller 9 aviser.

Rabatter: 20% rabat ved 2-7 aviser

25% rabat ved 8-9 aviser Nye, attraktive farvepriser Ingen andre kan tilbyde dig så massiv og effektiv dækning af hele Himmerland

Kontakt din lokale avis, og få mere at vide.

Folkebladet Støvring • Østhimmerlands Folkeblad Hadsund Folkeblad • Vesthimmerlands Avis Nibe Avis • Farsø Avis • Hobro Avis Aars Avis • Vesthimmerlands Folkeblad


Aars Avis

20. november 2013

SIDE 23

Politiker kan ikke skelne mellem leverandører Lise Jende har på vegne af de ansatte i Himmerlands HjemmeService sendt følgende læserbrev som svar til Pia Buus Pinstrup ang. lige konkurrencemuligheder mellem kommunen og private leverandører: Først og fremmest vil vi gerne ønske kommunen tillykke med, at de nu har muligheden for at tilbyde deres kunder en ekstra service via tilkøb. Det synes vi er dejligt – især for de borgere som har valgt kommunen som leverandør – både fordi så får alle borgere de ekstra muligheder og et mere reelt frit valg, men også fordi vi hilser konkurrencen vel-

kommen. At Pia Buus så ikke kan skelne mellem tre forskellige private aktører, deres forskellige priser og hvordan konkurrencevilkårene i virkeligheden ser ud – er så ret uheldigt for en lokal politiker, der sidder i Sundhedsudvalget. Det kan da ikke være god konservativ politik! Vi er tre forskellige private aktører – Dansk Plejeservice, Varena og Himmerlands Hjemmeservice. Vi har hver vores priser, udregnet efter hver deres metode. Vi kender ikke priserne hos de to øvrige leverandører, men hos Himmerlands HjemmeService koster tilkøbsydelser i forlængelse

af andre ydelser 290 kr. i timen – hvilket også kan ses i vores brochure fra januar 2013. Pia Buus’ formulering ”Det betyder, at kommunen nu er mere konkurrencedygtig i forhold til de private leverandører” får det til at lyde, som om vi private leverandører har vægtige konkurrencemæssige fordele i forhold til den kommunale leverandør. Det har vi ikke - det er nærmere modsat. Kommunen har jo været så klog, at holde alt hvad der hedder rehabilitering under de kommunale vinger. Derigennem fratvinges borgerne deres ret til frit valg i de første tre

Handicappede utilfredse med handicapkørsel Formand Merete Bennov, Danske Handicaporganisationer, Vesthimmerlandsafdeling, håber de nye politikere vil tage handicapkørsel op: Seks bestyrelsesmedlemmer fra DH- Danske Handicaporganisationers lokalbestyrelse deltog i valgmødet i Messecentret tirsdag, 12. november. Vi fi k lejlighed til at stille spørgsmål, bl.a. hvorfor Vesthimmerlands Kommune som en ud af fi re kommuner på landsplan endnu ikke har en formuleret handicappolitik? Et af vores medlemmer præsenterede sig som Viggo fra Høreforeningen og fi k lejlighed til at rette følgende spørgsmål til det politiske panel: ”Til lokalpolitikerne, på vegne af DH og de Taxa & Buschauffører, som transporterer

handicappede borgere, vil Danske Handicaporganisationer opfordre kommunalpolitikerne til at bringe transporten af fysiske og psykiske medborgere tilbage til før kommunalreformen. I dag er det utryghed og mistillid, der præger dagligdagen for de handicappede. Før kommunesammenlægningen lå køreplanen hos vognmanden, nu sidder der en kontordame og skal klare tilrettelæggelsen, og så går der ” KAGE I DET HELE”. Eksempler: 3 taxaer kører lige efter hinanden og skal hente den samme kunde. Det er helt hen i skoven. Jeg kørte taxa for Jørgen i Ravnstrup. Vi havde en kvindelig chauffør, der hentede og bragte de handicappede. Hun skulle holde fri en uge, og de to sidste dage kørte jeg med hende, dels for at kende

ruten, og hun forklarede de handicappede, at det var mig, der skulle hente og bringe imens hun havde fri. Det gav dem tryghed og tillid, at de vidste, de blev hentet og bragt af den samme person. Det kan ikke være rigtigt, at de skal gå hele dagen og spekulere på, hvem der nu henter og bringer dem. Derfor ser vi alle med stor tilfredshed, at det vil blive bragt i orden. Spørgsmålet til politikerne: Hvornår og hvordan vil man løse dette store problem med de menneskelige hensyn, der bør være til stede, når der her i kommunen oven i købet ikke er en nedskrevet handicappolitik.” Desværre skabte en tilhører stor forvirring, da hun, mens politikerne var ved at svare, fi k mikrofonen og meddelte, at taxakørsel ikke var relevant,

Tak for klar udmelding om Farsø Sygehus Berit Byg, der er lokalpolitiker og anæstesisygeplejerske på Farsø Sygehus, takker Venstre og Socialdemokratiet for at melde rent ud omkring Farsø Sygehus: Så nåede vi lige akkurat at få svar fra regionsrådets to største partier, Venstre og Socialdemokratiet, om deres visioner for Farsø Sygehus. Derfor takker jeg mange gange regionsrådsmedlemmerne O.B. Sørensen og M.O. Madsen for at melde ganske entydigt ud, at drif-

ten af Farsø Sygehus fremover er at betragte som en kommunal opgave med minimalt regionalt ansvar. Hvordan dette skal forstås, har vi jo tydeligt nok set i de byer, hvor sygehuse allerede er lukket og blevet omdannet til sundhedshuse og lignende. Dette forklarer naturligvis også, hvorfor der fra de to partiers side ikke var indvendinger mod nedlukningen af 26 medicinske senge og 50 hofte- og knæoperationer i Farsø i indeværende regionsrådsperiode.

Og naturligvis også hvorfor Venstre og Socialdemokratiet valgte ikke at deltage i det dialogmøde, som Vesthimmerlands Kommune havde arrangeret i håb om at komme i dialog med regionsrådets medlemmer om fremtiden for Farsø Sygehus. Dermed bortfalder også argumentet om, at det vigtigste til regionsrådet er at stemme lokalt, selvom man da unægteligt kan undre sig over, at to vesthimmerlandske kandidater ikke fi nder større incitament til at sik-

måneder efter en hospitalsindlæggelse. I disse tre måneder påstår kommunen, at det vil være til alles bedste, at borgerne kun kan modtage denne rehabiliterende indsats fra netop kommunen. Bedst for hvem? Da ikke for borgerne. De har muligvis haft en privatleverandør før deres indlæggelse, har plejere som kender dem og deres rutiner rigtig godt og som borgerne er trygge ved, men skal nu have kommunale ansatte i tre måneder - for derefter at kunne vælge tilbage igen til deres oprindelige leverandør. Som så åbenbart ikke skal tænke i rehabilitering? Det kan da hverken være

for sygetransporter hørte under regionen. Jo, det er i høj grad relevant, for kommunen har en del anden handicapkørsel. Tilhøreren havde misforstået spørgsmålet til politikerne, og hun bemærkede heller ikke, at Viggo er svært hørehæmmet og kun er i stand til at deltage i større møder med to skrivetolke, som på en lille computer skriver til ham, hvad der bliver sagt under mødet. Han kunne ikke høre, hvad hun sagde, da hun henvendte sig direkte til ham og skrivetolkene fi k ingen mulighed for at skrive det til ham, da de var uden for hørevidde, og spørgsmålet fi k derfor lov at ”svæve hen i det uvisse” uden at vi fi k et ordentligt svar fra de politiske partier. Træls. Når Aars Avis er på gaden onsdag, er de politikere valgt, som de næste fi re år skal sidde i byrådet. DH venter spændt på svar om kommunens handicapkørsel! Tak ellers for et godt møde i Messecenteret.

re deres lokale sygehus og bevare nogle meningsfulde opgaver i regionalt regi.

BOGTRYK Visitkort Brevpapir Kuverter Menukort

OFFSET Firmapapir Fakturaer Brochurer Bøger

AARS BOGTRYK & OFFSET Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11

god politik eller god økonomi. Og stakkels borger, der pludselig bliver kastebold i et politisk spil, som måske handler om at holde borgere på kommunale hænder hvem ved? Det vil kræve et godt helbred for de borgere, at være syge...

Sidst, men ikke mindst. Vi bryder os ikke særligt meget om, at en politiker i Sundhedsudvalget, som lig Visitationen og Sundhedsforvaltningen burde være neutral kommunen og private leverandører imellem, så langt fra er netop det.

. CYKLER . EL-SCOOTER . SCOOTER REPARATION AF ALLE MÆRKER

ÅBNINGSTIDER: Tirs.-ons.-tors. kl. 11-17 · Mandag og fredag efter aftale

Himmerlands Flytteforretning Benyt den lokale flyttemand. Vi ordner alt vedr. flytning i ind- og udland. Opmagasinering i nyt og opvarmede lokaler. Telefon 98 62 47 00

AARS MOTORSERVICE v/ Jørgen Christensen Hjortkjærsvej 11 · 9600 Aars

TELEFON 98 62 45 22 HUSK EFTERSYN AF PLÆNEKLIPPER ÅBNINGSTIDER: Mandag-fredag Lørdag

7.30-17.00 9.00-12.00

Hus boligfrak drag

s%L INSTALLATION s!LARMOGOVERVÍGNING s !IRCONDITION s 6ENTILATION s 3OLCELLEROGSOLFANGER s "OSCH6ARMEPUMPER - 5 års garanti

Døgnvagt 98 63 19 11 www.oegaard.dk

OUTLET -70% -50% Ny efterårsKollektion:

- 25%

Åben denne uge til og med søndag 24.11 Kl. 11.00 – 15.00

KRUKKEHUSET Nordvestvej 4, 9600 Aars Tlf.: 9865 6111


Aars Avis

SIDE 24

20. november 2013

ed n m inger« e d i S ren is e fo ars Av igt. v i t »Ak ges i A ge årl brin 8 gan lse: dst age s t p min o for mom Pris 350,- + ing. kr. . foren pr

Aars Håndboldklub Aars Borgerforening Tordenkalvens Øllaug Aktive Kvinder Aars Formand: Bodil Thomsen Tlf. 98 65 61 68 Kasserer: Grethe Hansen Tlf. 98 62 30 20

DcH Vesthimmerlands civile hundeførerforening

Formand: Torsten Hansen Skånevej 10, 9670 Løgstør Tlf. (pri.) 29 43 71 18 Tlf. (arb.) 98 62 17 11 Kasserer: Ole Riis Olsen Ansgarsvej 12, 9600 Aars Tlf. 98 62 43 86 Mødested: Se: www.tordenkalven.dk

www.dch-vesthimmerland.dk Formand: Birgit Fauerskov Østrupvej 12, Morum, 9600 Aars Tlf. 98 65 82 73 Kasserer: Lotte Frost Løgstørvej 222, Havbro, 9600 Aars Tlf. 96 98 80 80 Mødested: Plantagevej 8b, 9600 Aars

Vesthimmerlands Havekreds

Det Danske Spejderkorps

Vesthimmerlands Handicap Idræt

Formand: Brian Berge Kg. Valdemarsvej 23, 9600 Aars Tlf. 25 60 04 48/98 66 41 10 Gruppeleder: John Mørch Ingemannsvej 13, 9600 Aars Tlf. 53 37 44 01 Kasserer: Maibritt Vith Johnsen Tlf. 29 39 81 12 Mail: www.ddsaars.dk Mødested: Spejdergaarden Løgstørvej 57, Aars

FDF Mødested: FDF Huset, Stenildvadvej 4, Aars Mail: www.fdfaars.dk Kredsleder: Dennis Gislum Tlf. 51 20 45 80 Formand: Eva Harbo Andersen Tlf. 70 20 08 66 - 98 62 37 55

Himmerlands Jernbaneklub Formand: Christian Sauer Jyllandsgade 49, 9520 Skørping Tlf. 28 51 52 32 Kasserer: Martin Larsen Keldgaardvej 19, 9600 Aars Tlf. 61 65 98 62/98 62 65 55 www.himmerlands-jernbaneklub.dk Mail: himmerlands-jernbaneklub@hotmail.com Mødested: Jernbanegade 3, Hornum

Himmerlands Saluteringslaug Oldermand: Peter H. Høffner Nørregade 22, Østrup, 9600 Aars Tlf. 98 65 81 86 Kasserer: Steen Vohlander Løvsangervej 44, 9600 Aars Tlf. 98 62 41 91

Kimbrergarden Formand: Anemette Fuglsang Stejlhøjvej 8, 9610 Nørager Mobil 23 10 97 42 Kasserer: Claus L. Sørensen Kaj Munksvej 16, 9600 Aars Mødested: Vester Skovvej 6, mandag kl. 18.30-21.00

Landbrugets Seniorklub Formand: Martin Jensen Peder Stubsvej 19, 9600 Aars Tlf. 20 22 10 28 Kasserer: Margit Krogh Kornblomstvej 36, 9640 Farsø Tlf. 98 63 24 06

Formand: Jim Gruss Ryttervej 21, 9600 Aars Tlf. 98 62 40 64 Kasserer: Mona Andersen Holmevej 63, 9640 Farsø Tlf. 98 68 62 25 Mødested: Aktivitetscenter Bymidten

Formand: Eva Jensen Spurvevej 2, 9600 Aars Tlf. 40 89 23 29

Vesth. Konservative Vælgerforening Formand: Ernst Pinstrup Sørensen Ryttervej 22, 9600 Aars Tlf. 98 66 63 66 Kasserer: Hanne Grabow Sognevej 99, Østerbølle, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 16 10

Formand: Karsten Vandrup Pedersen Tlf. 42 52 19 63 Kasserer: Jan Jensen Tlf. 20 84 22 68 www.singleklubpaasporet.dk Mødested: Klubhuset Ryttervej 2, 9600 Aars

Socialdemokraterne i Vesthimmerland Syd Formand: Herdis Brix Dr. Christinesvej 27, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 06 Kasserer: Margit Nielsen Holmsgaardsvej 19, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 82 85

Aars Bridgeklub Formand: Yvonne Løvschall Ansgarsvej 21, 9600 Aars Tlf. 25 33 29 36 Kasserer: Ethel Nielsen Ertebøllevej 10, 9640 Farsø Tlf. 98 63 66 67 Spillested: Aktivitetscentret Bymidten, Aars tirsdage ml. 19.00-23.00

Aars Brydeklub Formand: Kim Olsen Engvej 3, 9600 Aars Tlf. 98 62 44 87 - 23 82 91 68 Kasserer: Gitte Kragh Jensen Tingvej 7, 9600 Aars Tlf. 31 71 90 96 Mødested: Østermarkshallen

Aars Erhvervsråd Formand: Svend Jørgensen Kong Valdemars Vej 13, 9600 Aars Tlf. (pri.) 98 62 40 73 Sekretariat: Himmerlands Udviklingsråd Messevej 1, 9600 Aars

Vesthimmerlands Musikforening Formand: Grethe Stæhr Peder Stubsvej 28, 9600 Aars Tlf. 98 62 18 27 Kasserer: Mogens Holm Hvalpsundvej 21, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 13 06 Mail: mogens_holm@post.tele.dk Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium

Vesthimmerlands Volleyballklub Formand: Jens Erik Christensen Sjøstrupvej 66, Sjøstrup Tlf.: 27 50 33 75 Kasserer: Joan Christensen Borupvej 4, 9600 Aars Klubaktiviteter: Aars og Hornum

Ældre Sagen Aars Lokalkomité Formand: Ellen Bakkegaard Ansgarsvej 13, 9600 Aars Tlf. 98 56 91 90 Telefonstjernen/Tryghedsopkald: Arne Petersen, Peder Stubsvej 21 9600 Aars - Tlf. 98 62 23 10 Mødested: Aktivitetscenteret Bymidten Bymidten 15, 9600 Aars Tlf. 98 62 53 68

Aars Amatør Astronomer Formand: Peter Stenild Kaj Munksvej 19, 9600 Aars Tlf. 98 62 24 84 Kasserer: Leif Pedersen Korsholmvej 174, 9631 Gedsted Tlf. 98 64 53 86 Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium Observatoriet eller Lokale 1.8 www.vhim-gym.dk/astronomi

Aars Badmintonklub Singleklubben På Sporet

Formand: Anders Didriksen Højtoften 7, 9600 Aars Tlf. 98 62 42 61 Kasserer: Birgit Jakobsen Hans Egedes Vej 227, 9600 Aars Tlf. 98 62 29 47

Formand: Jesper Egeberg Hans Egedes Vej 223, 9600 Aars Tlf. 23 45 58 56 Mail: formand@aarsbadmintonklub.dk Kasserer: Ditte Lyngberg Kong Frederiks Vej 13, 9600 Aars Tlf. 60 15 01 72

Aars Billardklub Formand: Peter Sørensen Agertoften 28, 9600 Aars Tlf. 98 62 41 36 Kasserer: Helle Carlsen Pregelvang 11, 9600 Aars Tlf. 23 23 02 30 www.aars-bk70.dk Mødested: Nibevej 1C, 9600 Aars Tlf. 98 62 54 70

Aars og omegns Folkedanserforening Formand: Leif Jensen Havbrovej 41, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 24 23 Kasserer: Elsebeth Bach Nielsen Peder Stubsvej 42, 9600 Aars Tlf. 22 77 55 33 Mødested: Aars Skole

Vesthimmerlands Fugleforening

Formand: Axel Heisz Pedersen Keldgårdvej 82, 9600 Aars Tlf. 98 62 40 46 Kasserer: Vinni Bilde Pedersen Rolighedsvej 8, 9600 Aars Tlf. 22 88 34 33 Mødested: Østermarkhallen, 9600 Aars

Aarsegnens Jagtforening Formand: Morten B. Madsen Himmerlandsgade 28, 9600 Aars Tlf. 61 39 67 06 Kasserer: Kirsten Conrad Stærevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 64 31 Mødested: Klubhus og Flugtskydningsbane Plantagevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 48 28

Aars Patchworkforening Formand: Anne Mette Jensen Kg. Christiansvej 18, 9600 Aars Tlf. 98 62 41 94 Kasserer: Helle Grøn Jensen Hobrovej 55, 9600 Aars Tlf. 98 62 41 94

Aars Pensionistforening Formand: Per Drejer Svalevej 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 38 17 Kasserer: Erik Madsen Tofteparken 108, 9600 Aars Tlf. 98 65 88 21

Aars Petanque Klub Formand: Norman Skov Sportsallé v/Nutidsmuseet Tlf. 98 29 84 08 Kasserer: Margit Madsen Tlf. 98 62 44 71 www.aarspetanque.dk

Aars Skakklub Formand: Poul E. Niebuhr Korgaardvej 8, Haubro, 9600 Aars Tlf. 98 66 42 70 Kasserer: Allan Bo Sørensen Svoldrupvej 174, 9600 Aars Tlf. 98 65 88 99 Spillested: Erhvervsskolerne Aars, Ø. Boulevard 10, 9600 Aars

Aars Svømmeklub

Formand: Thomas Skov Pedersen Borupvej 6, Blære, 9600 Aars Tlf. 98 66 15 20 Kasserer: Hanne K. Pedersen Hedeskrænten 44, 8800 Viborg Tlf. 98 62 66 09 Mødested: Klubhuset 4H gården Mail: fugleforening@aars.dk

Formand: Preben Hansen Agertoften 17, 9600 Aars Tlf. 98 62 42 81 formand@aars-svommeklub.dk Kasserer: Jimmy Sørensen Hans Egedes Vej 126, 9600 Aars Tlf. 98 62 27 23 kasserer@aars-svommeklub.dk Mødested: Aars Svømmehal, 9600 Aars www.aars-svommeklub.dk

Aars Frikirke

Aars Tennisklub

Formand: Anders Jakobsen Jelstrupvej 9, 9600 Aars Tlf. 98 66 10 46 Kasserer: Finn Bech Odinsvej 22, 9640 Farsø Tlf. 98 63 22 85 Mødested: Aars Frikirke Markvænget 11, 9600 Aars

Formand: Poul Erik Pedersen Solvænget 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 43 25 Kasserer: Jørgen Jensen Hans Egedes Vej 130, 9600 Aars Tlf. 98 62 22 56 Mødested: Sports Allé 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 47

Aars Golfklub

Aars Tværfaglige Efterlønsklub

Formand: Søren Friis Baneudvalgsformand/næstformand: Palle Ulrich Kasserer: Henrik B. Hansen Medl. af bestyrelsen: Claus Andreasen Medl. af bestyrelsen: Knud Pedersen Medl. af bestyrelsen: Frank S. Halvorsen Medl. af bestyrelsen: Jesper Lassen www.aarsgolfklub.dk Mødested: Tandrupgaard, Tandrupvej 6 9600 Aars Tlf. 96 98 07 00 - Mobil: 24 24 09 29

Aars Gymnastikforening Formand: Solveig Bigum Binderupvej 17, 9600 Aars Tlf. 40 44 80 52 Kasserer: Caspar Valdgren Madsen Tingvej 1, 9600 Aars Tlf. 98 62 69 69 www.aarsgymnastikforening.dk Mødested: Idrætscentret Østermarken

Formand: Gudrun Pedersen Kærvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 62 44 62/61 75 11 62 Kasserer: Birthe Pedersen Nibevej 23, 9600 Aars Tlf. 98 62 20 32/29 65 07 62 Underholdning og foredrag i lige uger på Kimbrerkroen 13.30 til ca. 16.00. Bowling i ulige uger i Aars Bowlingcenter kl. 14.00-15.00 og 15.00-16.00

Aars Idræts Klub Formand: Kenneth Pedersen Hans Egedes Vej 70, 9600 Aars Tlf. 98 62 16 18 Mail: formand@aarsik.dk Kasserer: Per Nyborg Tlf. 29 34 45 44 Mail: kasserer@aarsik.dk Centerleder: Anette Carstens Tlf. 22 43 49 72 Mail: centerleder@aarsik.dk Mødested: Lyngsøvej 2 B, 9600 Aars Tlf. 98 62 21 97


Aars Avis

20. november 2013

Jens Hejlskov, Vestbygade 44, Haverslev Tlf. 98 65 42 82

HAVERSLEV

SIDE 25

SULDRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Julehygge i Haverslev Julemarked og julefrokost i Haverslev Hallen HAVERSLEV: Nu nærmer den søde juletid sig, og foreningerne i Haverslev er i den forbindelse gået sammen om at arrangere et julemarked for at skyde højtiden godt i gang. Det sker søndag. 24. november i Haverslev Hallen. Dagen vil byde på mange forskellige aktiviteter - både for børn og voksne. Der vil være opstillet boder, hvor alle har mulighed for at lave en god julehandel. - Vi er rigtig glade for, at alle foreningerne i Haverslev er gået sammen, så det er muligt at få sådan et arrangementet stablet på benene, udtaler Ole Pinstrup, som er tovholder på arrangementet. I forbindelse med julemarkedet afvikler Haverslev Hallen ligeledes en

fernisering. Hallen har et stort lokale i tilknytning til kantinen, som godt kunne trænge til nogle farver og noget liv på væggene, siger Flemming Holm Sørensen. Derfor har man indkøbt nogle lærreder og spurgt byens skole og daginstitution, om de vil være med til at sætte lidt kulør og liv i hallen. Tuen og Haverslev Skole var heldigvis med på ideén, og børnene der er nu i gang med at kreere netop deres bud på ”fremtidens kunstværk”, som skal pryde de ellers hvide vægge i hallen. Folkene bag Haverslev Hallen er rigtig glade for, at byens børn vil hjælpe. Bestyrelsen glæder sig i den forbindelse til at vise kunstværkerne frem til by-

ens øvrige borgere sammen med børnene bag kunstværkerne. Det sker på julemarkedet. - Vi håber, at ferniseringen sammen med et rigtig hyggeligt julemarked, vil være med til at tiltrække byensog oplandets borgere, så vi kan få en rigtig god og hyggelig dag, udtaler Ole Pinstrup. Julehyggen fortsætter i Haverslev Hallen lørdag, 7. december, hvor der er julefrokost i hallen, arrangeret af Haverslev Hallen og Haverslev IF. - Her håber vi ligeledes at se mange af byens og oplandets borgere, siger Ole Pinstrup, der også her har en fi nger med i arrangementet, da han er i bestyrelsen i Haverslev Hallen. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HAUBRO

Eleverne på Suldrup Skole er her i gang med at finde mystiske grønne dimser som de er modige nok til at smage på.

Sebastian Klein gjorde børn i Suldrup modige Eleverne smagte både lækre og ulækre madder SULDRUP: På Suldrup Skole tog man torsdag, 14. november imod en kendis. På foranledning af Coop i Suldrup, Dagli’Brugsen, fik skolen besøg af Sebastian Klein, der havde 60 elever fra 2. og 3. årgang i en time. Professionelt og med alle skuespillerens gode muligheder havde han eleverne i sin hule hånd. De blev guidet gennem de fem fingre, der viser, hvad der skal være i en sund madpakke. Forældrene kan garanteret spørge ungerne om, hvad de nu gerne vil have i madpakken, for Sebastian fik dem til at love, at de ville gå hjem og sige til forældrene, hvordan deres madpakke skal være i fremtiden. Eleverne måtte også sværge på, at de ville gøre sig me-

get umage for ikke at slå hinanden ihjel, når de skulle ind i madjunglen (to store fantastiske ta-selv-borde anrettet af bestyrelsesmedlem Inge Nielsen sammen med mand og gode venner). Børnene måtte også love at være modige, og at tage noget fra alle fem fingre på tallerknen, og at smage de underlige grønne og orange dimser, som de mødte i junglen. Der var stor afsætning på torskerogn, som mange ikke havde smagt i forvejen, rødløg, jordbær, basilikum, karse, avocado og blegselleri. Sidstnævnte en udfordring for nogen. Måske skal det prøves flere gange, inden man vænner sig til dén smag. De andre elever på skolen

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

VEGGER

Det forblev en storm i et glas vand

Der blev blandt andet sunget, da der blev holdt Åben Skole-dag på Haubro Landsbyskole – Himmerlands Friskole.

Undervisning om eftermiddagen i Haubro Mange besøgte friskolen til Åben Skole-dag HAUBRO: Den første torsdag i november er udnævnt til at være ”Åben skole”-dag og det havde man taget seriøst på Haubro Landsbyskole - Himmerlands Friskole. Fra kl. 16-19 var der undervisningstimer, frikvarter, morgensamling og kaffe på kanden, ligesom en almindelig skoledag. Mange benyttede sig af muligheden for at se, hvordan dagligdagen er på en friskole og ved selvsyn konstatere, at fagligheden er i top

pga. et godt undervisningsmiljø. De nye interaktive tavler blev brugt flittigt af både lærere og elever, som en naturlig del af undervisningen. De fleste af skolens fag var repræsenteret i løbet af eftermiddagen, så gæsterne fik mulighed for at se fag som dansk, matematik, engelsk, kristendom, historie, hjemkundskab, musik og natur/teknik. I frikvartererne var der kaffe/te og små lette anret-

ninger fra hjemkundskabsholdet. Her fik forældre og gæster også mulighed for en snak med personalet. Nu er friskolen i gang med næste arrangement, som er det årlige julemarked, hvor der skal samles penge ind til klassekasserne, så klasserne kan komme på udenlandstur i overbygningen. Julemarkedet bliver forberedt af alle med tilknytning til friskolen op til afviklingen, der bliver lørdag, 30. november.

VEGGER: 31 deltagere til en ekstraordinær generalforsamling i et vandværk er helt usædvanlig, medmindre der er meget vigtige emner på dagsordenen. En af grundene til at der var så stort fremmøde, da Vegger Vandværk holdt mødet i tirsdags, var et brev forskellige personer i Vegger havde modtaget. Brevet indeholdt en lang række frustrationer over hændelser i bestyrelsen de seneste år. Brevet omhandlede vandværkets mangeårige kasserer Hans Martin Laustsen, der på grund af alvorlig sygdom har haft vanskeligt ved at passe hvervet det sidste års tid. - Jeg vil ikke kommentere på brevet. Jeg kan sige, at vi har bedt den nu tidligere kasserer om at træde tilbage og passe på sit helbred. Som ny kasserer er valgt Britta Degn, siger Mads Jakobsen, formand for Vegger Vandværk. Han understreger, at Hans Martin Laustsen har passet sit hverv på dygtig vis i mange år, og afviser at der skulle

var lidt misundelige over, at det ikke var dem, der skulle være med. Men alle der bad om det fik foto med Sebastian. Der blev talt om Facebook - dét foto skulle bare ud! Selv brugsuddeleren bad om foto med den kendte skuespiller. Ungerne - og lærere og pædagoger - havde en herlig formiddag. Nu har de madkasse til at fylde med de gode sager, som de fem fi ngre angiver. Og en autograf fra Sebastian - som han påstod ville blive mange penge værd en dag. Fra august 2014 får eleverne længere skoledag, og så er det jo fint at være klædt på til, hvordan en god madpakke skal se ud. Så man kan lære så meget som muligt hver især.

være noget om penge, der skulle være havnet i private

lommer, som der antydes i brevet. Trods en stormende optakt til generalforsamlingen, så vurderer alle tilstedeværende, at de skiltes som venner, og generalforsamlingen foregik stille og roligt.


Aars Avis

SIDE 26

20. november 2013

v. Finn Ovesen

Nørage r

S uldr up

tlf. 98 55 10 06

tlf. 98 37 90 00

H ave rs le v tlf. 98 65 40 13

v. Finn Ovesen

TILBUDDENE GÆLDER ALLE 3 BUTIKKER FRA ONSDAG TIL OG MED LØRDAG (HVOR IKKE ANDET ER ANGIVET)

ÅBNINGSTIDER ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00 KOLONIAL

KØL

KOLONIAL

Bäh n c k e

RØD/SORT KARAT KAFFE

RISTEDE LØG

400 g 40

100 g i ds.

Fr it v a lg

19

95

KØL

Buk o

R is if r u t t i

FLØDEOST

DESSERT

200 g Pikant/Alm./Grøn/ Flødeost

Hindbær/Jordbær/ Kirsebær

Max. 6 ps. pr. kunde! M

O OMA FLYDENDE MARGARINE M

5

Pr. ds .

00

K a re n Vo lf LUKSUS TARTELETTER 10 stk.

Pr. pk .

10

00

500 ml. 50

8

Pr. s t k .

00

OP! R E D D Y VI R Be au v a is /K raf t

Fr it v a lg

8

00

Je n s e n SPARERIBS/ PULLED PORK

14

25

FASANER 500 g

550 g

DRESSING

Pr. s t k .

380-450 g

25

00

Enge ls k AGERHØNE A

375 g + 33% GRATIS

2 pk .

20

FROST

GULDKORN

Pr. pk .

3 stk .

00

95

00

250 g 25

S

½ PRI

10

Fr it v a lg

00 Fr itt v a lg

Me r r ild

T RESTPAR Sp a r

CAFÉ NOIR

CKOLKOLADEPÅLÆG

MAX HAVELAAR

I

350 g i gl.

29

95

Moz a re ll a

400 g

REVET OST

B.K .I .

200 g

Prr. s t k .

15

00

SPIRITUS

Aa lb o rg NORDGULD 40% N

Aa lb o rg JJUBILÆUMSAKVAVIT 40% A

400 g

B.K .I . ØKOLOGISK 400 g

Pr. g l.

20

00

Fr it v a lg

29

95

5

00

Max. 5 ps. pr. kunde!

Fr it v a lg

109

95

+ pant


Aars Avis

20. november 2013

SLIK + SNACK

SLIK + SNACK

Sp a r

K at je s

SNACK

JULENISSESKUM

150 g Flæskesvær/ Snack Mix

SIDE 27

Delikatessen

PRØV VORES NY E HJEMMELAVEDE SYLTER

100 g

KUN Pr. ps .

10

00

30

00

HÅNDMADDER

GRØNT TILBUD Sp a n s k e CLEMENTINER CLE CLEMENTI C LEM EME ENTI NT i kasse 2,3 kg 2

29

95

Pr. k s . Enge ls k e

STORE S TO TORE OR RE BAGEKARTOFLER B KV. 1 K

MARABOU 180-200 g

Pk . m/ 3 stk .

25

00

4 stk .

Delikatessen

Prr. ps .

10

Hver dag fra kl. 8.00-15.00 H Hv

BLOMSTERHJØRNET B L

Toms

HYACINTER

KRINGLER 75 g i æske Mørk/lys/Orangegrene ene ne FRIT VALG

Fr it v a lg

16

95

AJAX RENGØRING

2 pk .

25

Kun

C a r le t t i ROMTOPPE/ LIKØRTOPPE

15

Prr. s t k .

KUN

Pr. s tk .

KUN

1.250 ml.

S ½ PRI

Pr. s tk .

795 95

14

00

5

4 stk.

Kun

FREDAG

Kun

KUN

00

CARLSBERG

2 kg

33 cl.

00

50

14

BRØNDUM M SNAPS

SUPPEHØNE

Fr it v a lg

16

50

Max. 2 stk. pr. kunde!

LØRDAG

FR A BAGER EN!

95

00

30,-

4 BASSER + 10 RUNDSTYKKER

Max. 2x2 kg pr. kunde!

Pr. s t k .

Norske klejner

Pr. pk .

145-150 g

95

25,SPAR 20.00

DANSUKKER

3.000 g

4 rundstykker + 2 basser

2 KG LER

TORSDAG

Pr. pk .

HVER DAG!

BRÆNDENDE KÆRLIGHED

RENGØRING R

00

FR A BAGEREN!

Direkte nr. 25 57 49 40 Di

00

10

00

Alm./klar

30 s t k .

95 + pant

79

Max. 2 ks. pr. kunde!

Pr. Æ.

00

75

+ pant

Max. 3 fl. pr. kunde!


Aars Avis

SIDE 28 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HORNUM

20. november 2013

VOGNSILD

Hyggelig og god vinsmagning HORNUM: Vinsmagninger er ikke usædvanlige. Men det er lidt usædvanligt, at et par fra Århus tager til vinsmagning i Hornum. Det var netop hvad Preben Nielsen og Pia Knudsen, Århus, gjorde, da Dagli Brugsen Hornum indbød til vinsmagning. De to fortrød på ingen måde den lange tur. De blev mødt af brugsuddeler Svend Bredal, der bød velkommen til vinsmagning med et lækkert glas champagne. Velbænkede i et pyntet klublokale gik vinsmagningen i gang - kompetent ledet af Ole Pedersen, Thisted. Han viste sig at være kompetent, med stor viden om de forskellige vine.

Gæsterne blev beværtet med to hvide, seks røde og en portvin. - Det efterfølgende traktement var overraskende godt. Efter at have frekventeret andre vinsmagninger, også på danske vingårde, var forventningen til selve traktementet ikke overvældende, men takket være Svend og en aktiv bestyrelse var pølse og ostebordet med endnu mere vin til en behagelig og rigelig overraskelse, siger Preben Nielsen og Pia Knudsen. - For første gang nogensinde føler vi, at det er noget værd at være medlem af Coop, og i særdeleshed at være medlem i Hornum Brugs. Vi tager gerne turen fra Aarhus en gang til, forsikrer de. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HALKÆR

Jungle og jammer på Halkær Kro HALKÆR: Halkær Kro & Kulturhus byder på to koncerter i den denne vinter. Det går lige fra unik junglehygge til jammer. Lørdag, 23. november er det Pierre Dørges New Jungle Orchestra der går på scenen. Jammer kommer der, når Niels Hausgaard, Signe Svendsen og Christian Alvad samles om den fælles titel: Lad os jamre. Klagetonerne lyder først i det nye år, nærmere bestemt torsdag, 16. januar 2014. Begge koncerter bliver fulgt op af et madprogram. Junglemusikken er unik, mest fra kapelmesterens hånd, men også en koral fra Carl Nielsen sniger sig ind i denne aftens program, som traditionen tro vil bringe os langt omkring. Pierres Jungleorkester har opnået en helt unik status på den danske musikscene med inspirationer fra den hele verden og hele livet på én gang serveret med humor og højt kunstnerisk niveau. Aftenens to mesterkokke Johan Braae og Joakim Ran-

Salon Jytte HORNUM 98661741 MANDAG LUKKET!

drup vil blive assisteret og inspireret af junglemusikerne i præsentationen af hver deres kreerede menu – som præsenteres side om side på tallerkenen – Så må publikum selv vurdere dystens udfald! De to kokke fra CucinaAutonoma udfordrer hinanden med en fire retters dobbeltmenu, med hver sit bud på en råvare, som serveres til gæsternes løbende bedømmelse.

Jammer Niels Hausgaard er en del af vores fælles bevidsthed. Gennem fyrre år er han med jævne mellemrum dukket op på TV-skærmene, og han deler ofte vandene med sit politiske engagement og sin skarpe satire. Han har skrevet næsten tusinde sange, utallige kronikker, børne- og voksen - TV-serier og uendelig meget andet. Han besidder en evne til at være vedkommende og underholdende i, hvad han end gør. Denne aften serveres en 2-retters menu. Koncertmenuen serveres af Jimmi Pedersen, Gastro Consulting, Løgstør. Menuen er sammensat og kreeres med lækre råvarer fra Halkær Ådal, og bliver en herlig smagfuld oplevelse hvor smagsløgene kan forvente at blive forundret, inspireret og overrasket med masser af glæde…

Cirka 50 kvinder deltog i torsdags i Q-aften i Vognsild Klubhus.

50 kvinder deltog i Q-aften i Vognsild VOGNSILD: Godt 50 kvinder fra hele lokalområdet var torsdag samlet til en hyggelig Q-aften i Vognsild Klubhus. Aftenen bød på demon-

stration af Salon Mobilhårdesign og skønhedsprodukter fra Beaute Pacifique. Der blev spillet banko med flotte gevinster fra lokale forretningsdrivende

samtidigt med, at der blev hygget med glögg og æbleskiver. Fra forskellige boder kunne der købes alt fra nisser til smykker.

Forening tilbyder nye kurser i slægtsforskning Lokalhistorisk forening udvider med slægtsforskning VOGNSILD: Efter en ny bestyrelse og nye arkivhjælpere er tiltrådt, vil Lokalhistorisk Forening for Gislum og Vognsild sogne starte et nyt initiativ op. De vil forsøge sig med slægtsforskning på Vestrup Skole. Tovholderne i dette pro-

jekt er tidligere skoleinspektør på Vestrup Skole, Kurt Stegger og slægtsforsker Leif Kristensen, som stammer fra Østrup. I samarbejde med dem er Lokalhistorisk Forening i gang med at gennemgå arkivet. Det tager lidt længere tid end forventet, men der

er allerede blevet fundet mange interessante ting og papirer. Slægtsforskningen er for alle interesserede, som søger oplysninger om deres forfædre. Der bliver undervisning en gang om ugen, hvor der vil være en eller to ledere til stede efter behov.

Efter afstemning mellem tre lokale formål, blev halprojektet i Vestrup valgt til at modtage aftenens overskud.

Dette afhænger selvfølgelig af, hvor stor tilslutning der er. Leo Nørgaard fra Lokalhistorisk Forening er meget spændt på interessen for projektet. Han understreger, at projektet er for alle interesserede, også folk der ikke er medlemmer. Undervisningen begynder kort efter at det nye år er skudt ind. Lokalhistorisk Forening holder årsafslutning sammen med pensionistforeningen i Vognsild Klubhus 3. december.

Advokatfirmaet Fryd & Nielsen Færchs Torv 1 9240 Nibe Tlf. 98 35 15 66

Søren Fryd Leif Nielsen

Advokat (H) Advokat (H)

Åbent: Mandag-torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-13

Fredag aften var søen i Vognsild pyntet med fakler og græskarhoveder, da beboerforeningen havde inviteret til fredagshygge.

Fredagshygge ved søen i Vognsild VOGNSILD: Fredag havde beboerforeningen i Vognsild inviteret til fredagshygge

ved søen i Vognsild. Det var der mange Vognsildborgere, der havde taget

imod, og de kunne opleve hele området oplyst af fakler og græskarhoveder med lys.

Beboerforeningen bød på en pølse med brød og drikkevarer.


Aars Avis

20. november 2013

SIDE 29

Canondale leverer cykler til Riwal de næste to år Det lokale cykelhold har lavet ny sponsoraftale

Der blev i weekenden kæmpet om klubmesterskaberne i både spring og dressur i Hornum Ulstrup Rideklub.

HURK holdt klubmesterskab RIDNING: Hornum Ulstrup Rideklub afholdt i weekenden det årlige klubmesterskabsstævne. Der var god opbakning, og weekenden blevet rundet af med maner. Dette blev gjort om søndagen, hvor der blev kåret årets mestre i henholdsvis spring og dressur for pony og hest. For ponyrytterne i dressur blev det til Kamilla Jepsen Larsen på Lillevangs Carlo, der tog sejren, og på andenpladsen blev det Regitze Snedker på Lillehøjs Maguritte. For ponyrytterne i spring blev det Line Sørensen på Lukas, der løb med pokalen. På andenpladsen blev det Amalie Thyrrestrup på Sharkan. Blandt de store heste i

spring var det Jørn Alex Kristensen og Caron D, der i spring løb med sejren. Til sidst blev klubmesterskabet for hest i dressur afgjort, og her var det Nanna Nørgaard på Bakkegaardens Elanda, der løb med sejren. På andenpladsen var det Diana Klein på What a Spot, og på tredjepladsen blev det Anette Marie Nielsen på Sugar Brown. For Diana Klein på hesten What a spot var det en yderst god weekend. I deres LD1 blev det til 104,5 point 69,667 pct. som gav en førsteplads. LC2A Indledende til klubmesterskab red de til 152 point 66,078 pct. I LC3 finale blev det til hele 164 point 68,542 pct. Samlet til klubmesterskabet red de sig ind på en an-

denplads med 316,50 point 65,938 pct. For de yngre ryttere og heste, som ikke kunne starte klubmesterskabsklasserne, blev der holdt Cup klasser i henholdvis spring og dressur. I LD2 dressur for pony var det Lærke Rask på Freja, der indtog førstepladsen efterfulgt af Karoline Larsen på Schnoors Tifan Faye og Christine Frost på Emil, der pladserede sig på en delt anden plads. I LD2 dressur for hest sejrede Kristine Hougaard, og andenpladsen gik til Anette Maria Nielsen Brown. I LE Cup spring for pony sejrede Pernille Johansen på Bakkegaardens Sputnik, og Victor Bertelsen på Dusty sneg sig ind på en flot andenplads. For de store heste i LE Cup var det Diana Klein på What a Spot, der red to fejlfri runder, som lagde sig i front efterfulgt af Annette Sahl på Annapolis.

TVH-herrerne gør sig klar til barsk modstand Efter fire kampe mod bundhold venter fem fra toppen HÅNDBOLD 1. division, herrer Ajax København-Team Vesthimmerland 26-26 (14-12) Af Lars Lindberg Efter en sløv start på sæsonen har Team Vesthimmerlands håndboldherrer fået godt fat i 1. division. De seneste fi re kampe har kastet syv point af sig, og senest blev det i weekenden til ét point i København, hvor TVH spillede uafgjort mod Ajax København. Et resultat som TVH-træner Christian Back var ganske tilfreds med. - Jeg er selvfølgelig tilfreds med pointet, men jeg er ikke helt tilfreds med spillet. De scorede deres mål på deres kontrafase og på gennem-

brud på ydersiden af backs, og det var vi forberedt på, så det kunne vi godt have dæmmet bedre op for. Når det er sagt, så skal det retfærdigvis også siges, at Ajax er hammerdygtige til det, og det må man også bare tage hatten af for, sagde Christian Back, der glædede sig over den fjerde kamp i streg uden nederlag. - Det er godt for moralen, og nu synes jeg, vi har vist, at vores koncept holder, når bare vi spiller efter det, sagde Christian Back. Han erkendte dog også, at der nu kommer en periode, hvor det bliver op ad bakke for hans drenge. I de seneste fi re kampe har TVH mødt hold, der næppe føler sig stødt over at blive betegnet som den bløde mel-

lemvare, men frem til nytår bliver menuen en helt anden. Her venter tabellens øjeblikkelige nummer et, to, tre, fire og syv, og Christian Back forventer da heller ikke, at hans mandskab fortsætter stimen som ubesejret indtil jul. - Vi vil jagte de to point i hver eneste kamp, men vi er også indstillet på, at der vil komme kampe, hvor vi forholdsvis tidligt må sætte os andre mål. Vi skal møde nogle hold, som vi realistisk set ikke kan sammenligne os med, men vi skal holde snuden i sporet i forhold til det arbejde, vi er i gang med, og så skal stille og roligt blive bedre til at holde et stabilt niveau i to gange 30 minutter også mod de svære modstandere, sagde Christian Back.

CYKLING: Når rytterne på Riwal Cycling Team triller ud på vejene fra årsskiftet, er det på Cannondalecykler. Cannondale har nemlig indgået en aftale med holdet om at sponsorere cykler i 2014 og 2015. - Vi mener, at vi tilbyder et af verdens bedste brands og Cannondale er da også det mest foretrukne mærke i cykelsporten. Vi har de bedste cykler. Bl.a. er vores cykler de letteste, de stiveste og mest komfortable, fortæller Klaus Nielsen fra Cannondale om cyklerne, som rytterne nu skal køre resultater hjem på.

Foruden sponseringen af cykler, ser Klaus Nielsen frem til samarbejdet med Riwal Cycling Team. - Denne aftale vil være med til at promovere vores produkter centralt i Skandinavien. Her ser vi Riwal Cycling Team som det bedste hold til at gøre det. Det er første gang i nogle år, at vi er engageret i Danmark, da vi ellers har satset på vores eget ProTour-hold. Men med Riwal Cycling Team ser vi en rigtig god mulighed for eksponering, fortæller Klaus Nielsen. Cykelmærket Cannondale blev grundlagt i 1971

i USA, og i dag fi ndes mærket over hele verden, ligesom cyklerne sælges globalt. Cannondale har siden starten præget både landevejscykling, mountainbike og cykelcross og har i dag professionelle teams indenfor disse felter. Cannondale har blandt andet deres eget ProTour team, Cannondale Pro Cycling, hvor topryttere som Peter Sagan og Ivan Basso i øjeblikket er at fi nde på holdet. Cannondale har tidligere vundet Giro d’Italia og Vuelta a Espana.

Morten Øllegaard vender tilbage til lokalt cykelhold Riwal Cycling Team har sikret sig hans underskrift CYKLING: Riwal Cycling Team har lavet aftale med endnu en rytter, og denne gang er det Morten Øllegaard, der er klar til at træde i pedalerne for teamet i 2014. Morten Øllegaard, der har haft en enkelt sæson hos Blue Water Cycling i 2013, har tidligere kørt for holdet, som han glæder sig til at vende tilbage til. - Det bliver godt at komme tilbage på holdet, hvor jeg fi k nogle gode resultater. Jeg havde en god sæson i 2013 med gode placerin-

ger, blandt andet nummer to til DM, men det var samtidig også lige ved og næsten med sejre. Jeg ville gerne have vundet noget mere, så det håber jeg, at jeg kan lykkes med på Riwal Cycling Team i 2014, fortæller Morten Øllegaard. Morten Øllegaard ser også frem til at blive en del af en spændende rytterstab. - Jeg synes, at vi har et rigtig spændende hold næste sæson. Forhåbentlig kan jeg

være med til at styrke holdet og lave resultater - både levere selv, men også hjælpe andre til sejre og gode placeringer. Derudover vil jeg gerne hjælpe de yngre ryttere og give noget erfaring videre, siger han. Morten Øllegaard studerer i øjeblikket til at blive ergoterapeut. Dette studie, som han kombinerer med cyklingen, har han cirka et år tilbage af, før han er færdiguddannet.

AARS HÅNDBOLDKLUB Idrætscenter Østermarken

Torsdag d. 21. november 2013 Kl. 19.00 U-14 Pige Division - Thy Håndbold

Lørdag d. 23. november 2013 Kl. 16.10 U-18 Drenge 2. Division Team Vesthimmerland - Svenstrup Godthåb IF

Søndag d. 24. november 2013 Kl. 13.00 U-14 Drenge Division - Thy Håndbold Kl. 14.00 U-16 Pige 2. Division Team Himmerland - Thy Håndbold

Tirsdag d. 26. november 2013 Kl. 19.15 U-18 Pige 2. Division Team Vesthimmerland - Team Vest Hanherred Hovedsponsor:


Aars Avis

SIDE 30

Team Vesthimmerland skaber stÌrkt netvÌrk i regionen I det nye ür lyder startskuddet til TVH Business NetvÌrk HÅNDBOLD: Nür det nye ür begynder, er det samtidig startskuddet til Team Vesthimmerlands nye forretningsnetvÌrk TVH Business NetvÌrk. NetvÌrket er et tilbud for alle virksomheder i Vesthimmerland, som ønsker at fü muligheden for at øge deres salg og netvÌrk. - Da Team Vesthimmerland blev stiftet, var det mület at samle kommunen. Derfor er det ogsü naturligt, at vi som klub er samlingspunkt for et netvÌrk pü tvÌrs af bygrÌnserne. Vi mener, der er et stort forretningspotentiale i at arbejde professionelt med netvÌrk, og det er netop derfor, vi har valgt at starte TVH Business NetvÌrk op, siger Axel Heisz Pedersen, der er formand for Team Vesthimmerland. - For os som klub er det en spÌndende müde at kunne give noget igen. Erfaringer fra andre klubber viser, at der er god forretning for deltagere i denne type netvÌrk. Samtidig vil vi bestemt ikke lÌgge skjul pü, at vi meget gerne vil have nye sponsorer med til bordet. Med TVH Business NetvÌrk tager vi et skridt i en mere professionel

retning, som skal vÌre med til at gøre os mere attraktive for sponsorer, fortsÌtter han. TVH Business NetvÌrk er opstüet i et samarbejde med Business in sport, som er specialister i at skabe vÌrdi for aktører i sportens verden.

Favner bredt Til dagligt arbejder Business in sport med en rÌkke forskellige klubber og deres sponsorer. Blandt andet kan nÌvnes sü forskellige navne som SønderjyskE, Svendborg Rabbits og Esbjerg fB. - Vi har stor erfaring med at skabe netvÌrk, som giver mening for büde deltager og klub. Det er vigtigt, at fokus er pü forretning. Om man spiller Champions League eller 2. division, er ikke det afgørende for at kunne bruge hinandens netvÌrk til at fü nye kunder, siger konsulent Michael Lynge fra Business in sport og uddyber: - Det handler ikke udelukkende om, at virksomheder mødes i en netvÌrksgruppe og sÌlger sine produkter til hinanden. Det handler i lige sü høj grad om at skabe muligheder for hinanden i hin-

andens netvÌrk. Én af de virksomheder, som allerede har vist interesse for TVH Business NetvÌrk, er webbureauet Tiger Media A/S. De bruger netvÌrket til at skabe nye forbindelser og samarbejdspartnere. - Det er en god mulighed for at skabe nye relationer til virksomheder, som vi ønsker at fü et samarbejde med. Vi gør alt for at hjÌlpe andre

virksomheder i netvÌrket, og de gør i høj grad det samme for os, forklarer Brian Kyndi fra Tiger Media A/S. Via Business in sport sidder Tiger Media A/S ogsü i andre netvÌrksgrupper süsom Vendsyssel FF, Aalborg Hündbold og Hobro IK.

Spreder budskabet Via disse grupper fĂĽr webbureauet spredt budskabet

20. november 2013

om deres løsninger inden for hjemmesider, webshops og markedsføring via sociale medier. - Der er ingen tvivl om, at vi har füet spredt budskabet om, hvem Tiger Media A/S er, og hvad vi tilbyder. Dertil skal det ogsü siges, at man som deltager i en netvÌrksgruppe naturligvis skal yde en stor indsats. Et netvÌrk skal dyrkes, og det krÌver, at jeg gør en indsats for at skabe kontakter til andre virksomheder samtidig med, at jeg selv skal gøre opmÌrksom pü, hvad vi som bureau eftersøger, siger Brian Kyndi. - Vi har et stort fokus pü �at netvÌrke�, og vi har rigtig

gode erfaringer med Business in sport. Det er vigtigt, at det er en professionel mødeleder, som har styr pü tingene og ved, hvad der skal til - og det oplever vi hver eneste gang, fortsÌtter han. Det er muligt for alle interesserede virksomheder at komme til informationsmøde om aftenen mandag 2. december i Restaurant Messen i Messecenter Vesthimmerland, hvor der foruden information om forretningsnetvÌrket og spÌndende indlÌg ved Jan Larsen fra Aalborg Hündbord og Tiger Media A/S ogsü vil blive serveret en lÌkker middag.

Aars Gymnastikforening StortrampolintrĂŚf

i IdrĂŚtscenter Ă˜stermarken i springsalen søndag den 24. november kl. 11.00-15.00 Gratis adgang.

Alt i malerarbejde Bygningsmaleren Farsø Malermester Gert Bang Larsen www.bygningsmaleren-farsoe.dk mail@bygningsmaleren-farsoe.dk Mobil 51 78 28 68 . Tlf. 98 63 30 12

Stor succes til ürets sidste svømmestÌvne Svømmerne fra Aars forsvarede tredjeplads

H

Grundlagt 1927 -stadig pĂĽ vej

Aars Svømmeklub leverede nogle af klubbens bedste resultater nogensinde, da vandhundene fra Aars i weekenden deltog ved det fjerde og sidste stÌvne i Himmerlandsturneringen 2013.

FRerreg U A ĂĽrd kr sst . 6 en 0,182

KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

www.simested-cement.dk

Simested Cementstøberi ApS (YHOGUXSYHM‡6LPHVWHG‡$DOHVWUXS 7OI‡VF#VLPHVWHGFHPHQWGN‡)D[

SVĂ˜MNING: Fjerde og sidste stĂŚvne i Himmerlandsturneringen blev i weekenden svømmet i Terndrup. StĂŚvnet levede op til de høje forventninger fra svømmere og trĂŚner fra Aars Svømmeklub, som inden stĂŚvnet hĂĽbede, at de kunne forsvare deres foreløbige tredjeplads - og missionen lykkedes. Tredjepladsen holdt hjem, og dermed ďŹ k svømmerne fra Aars en pokal med hjem til skabet. En samlet placering som

den tredjebedste klub i Himmerland har Aars ikke haft siden 2008. Ud over denne otte placering rykkede svømmerne fra gruppe 3 (ĂĽrgang 1998 og 1999) op fra den tredjeplads, de vandt sidste ĂĽr, til en ot andenplads i ĂĽr. PĂĽ trods af det lave bassin i Terndrup ďŹ k svømmerne ogsĂĽ nogle klubrekorder med hjem. Jonas Dalsgaard slog ny klubrekord i 50m brystsvømning, hvilket ogsĂĽ førte til en bronze for 11 ĂĽr og yngre.

Anne Tollerup, Amalie Krøier Sørensen, Charlotte Jensen og Emma KjÌr slog klubrekord i holdkap 4 x 50m rygcrawl - en placering som ogsü gav dem en sølvmedalje. Derudover satte Charlotte Jensen og Emma KjÌr begge klubrekorder i 100m medley for deres respektive aldersgruppe. Desuden blev det til bronzemedaljer til Emma KjÌr og Magnus Lerche i 200m buttery, bronze til Martin Holten Hansen, Alexander Jensen, Mathias

Toft og Nikolaj Rasmusen i drengens holdkap i 4 x 50m ryg. Charlotte Jensen vandt bronze i 50m bryst for ĂŚldste gruppe, og Alexander Jensen ligesĂĽ i samme disciplin. Mathias Toft, Kathrin Poulsen og Charlotte Jensen vandt alle bronze i 100m medley. Bronzmedaljerne i 200m frisvømning gik til Mathias Toft og Charlotte Jensen. BĂĽde pigernes og drengenes holdkap ďŹ k en bronze med hjem i 4 x 100 frisvømning for ĂŚldste gruppe. De to holdkapper bestod af Klara Therkildsen, Anne Tollerup, Charlotte Jensen og Emma KjĂŚr, Alexander Jensen, Martin Holten Hansen, Nikolaj Rasmussen og Kim Møller Nielsen.


Aars Avis

SIDE 31

ABC Aalborg blev for stor en mundfuld

Den fik på alle tangenter med musik og blinkende lamper, når spillerne løb på banen ved weekendens håndboldstævne i Hornum Hallen.

Håndboldbrag i Hornum Hallen Stemningen og rammerne var i top

HÅNDBOLD: I damernes 2. division gæstede topholdet Hornbæk i weekenden Team Vesthimmerland, og gæsterne kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret med en sejr på 26-23. Hornbæk startede klart bedst og bragte sig hurtigt foran med 7-2. Herefter kom TVH bedre med og fi k mere stabilitet ind i spillet, og da Hornbæk blev ramt af en udvisning ved stillingen 12-8, virkede det som TVH´s mulighed for at komme helt ind i kampen påny. TVH kendte dog ikke sin besøgelsestid og tabte overtalsperioden med 2-0, hvorefter gæsterne gik til pause med en føring på 17-9. Anden halvlegs start lignede første halvleg til forveksling og startede med tre tekniske fejl fra TVH’s side, og straks var Hornbæk foran med 21-11 - kampen synes afgjort. Herefter var det som om, at TVH slap tøjlerne, og et par scoringer fra hjemmeholdets side bragte gejst og ny energi ind på holdet, da

der blev reduceret til 21-14 med 15 minutter igen, og man kunne fornemme helt ude på tilskuerpladserne i den pænt fyldte hal, at kampen måske ikke var afgjort endnu. Resten af kampen blev et kapløb mod tiden for at indhente Hornbæk og i takt med, at TVH kom tættere og tættere på gæsterne, så steg stemningen i hallen, og TVH fi k også et par gyldne muligheder ved stillingen 22-20 med tre-fi re minutter igen til at komme helt op, men symptomatisk for kampen så manglede TVH lige det sidste i de afgørende situationer, og man må sige, at Hornbæks sejr var fortjent, da topholdet dominerede de første 35 minutter, mens de sidste 25 minutter til gengæld var flotte fra TVH´s side, og trods alt vidnede om god moral. Med nederlaget så slap TVH taget i den absolutte top af rækken, men holdet er dog stadig placeret i rækkens bedste halvdel på femtepladsen.

TEAM VESTHIMMERLAND OVEMBE N . 4 2 G A SØND

R

KL. 16S.T0ER0MARKEN

NTER Ø IDRÆTSCE

RRER VSØERNE E H . V I D . 1 HA -TEAM SYD

AND THIMMERL S E V M A E T

FARSØ

TVH-damerne tabte til tophold

et diplom og en pokal for indsatsen. Weekendens mange kampe endte med ni vundet kampe, en uafgjort og fi re tabte kampe for værtsklubbens vedkommende.

Hobrovej 1-5 - 9600 Aars Telefon 98 62 12 99

sæson op i serie 1. Vesthimmerlands Kommune kårer hvert år forskellige idrætsudøvere, der i årets løb har gjort en særlig indsats, og i den forbindelse blev Blære/ Hornums herre- og damehold kåret som idrætsambassadører. Da ingen af holdene havde mulighed for at være tilstede ved den officielle overrækkelse i Vesthimmerlands Musikhus Alfa fandt overrækkelsen sted inden weekendens kampe i Hornum Hallen. Alle spillere fi k overrakt

as

HÅNDBOLD: I weekend en var der håndboldbrag i Hornum Hallen. 14 hold var i kamp lørdag og søndag, og rigtig mange tilskuere fandt vejen til hallen for at bakke de lokale hold op. Stemningen var i top. I bedste ligastil løb alle hold ind til høj musik og blinkede lamper. Speakere præsenterede spillerne, og kommenterede kampene undervejs. Blære/Hornums bedste hold i både dame- og herrerækken rykkede i sidste

BADMINTON: Lørdag stod Suldrups førstehold i badminton overfor sæsonens hidtil sværeste opgave. En udekamp mod serie 1-rækkens nummer to, ABC Aalborg. Et enkelt point adskilte inden kampen de to hold i tabellen, hvilket betød, at der var tale om et regulært topbrag i Mellervanghallen denne lørdag. ABC vandt to damesingler og en mixdouble i første runde af matchen. De to singler forholdsvis nemt desværre - begge i to sikre sæt.

Mixdoublen var anderledes tæt, men ABC-parret sejrede 21/18 i tredje og afgørende sæt. Heldigvis reducerede Line Lomholdt og Søren Bundgård til 1-3 og gav dermed udeholdet en livline i holdkampen. De fire herresingler skulle nu vende opgøret til Suldrups fordel. Det lykkedes ikke helt - to sejre til hvert hold. Henrik Palm og Michael Aamann tabte begge i to sæt til stærke modstandere. Heldigvis fik tilbagevendte Steffen Christensen en flot sejr i tredje herresingle 21/19 i afgørende sæt. Ikke kun sejren men lige så meget attituden og gejsten, som han udviste, smittede af på holdet og gav fornyet tro på tingene. Spillende træner Simon Lyngsø fulgte kort efter trop og vandt første herresingle med 21-8 i afgørende sæt. En damedouble til hvert hold understregede, hvor tæt denne holdkamp var.

VIBORG

Suldrup tabte i tæt topopgør

Katrine Pedersen og Line Park vandt deres damedouble efter en superflot kamp. Line Lomholdt og Jeanette Thomsen tabte deres double i to tætte sæt. Stillingen var dermed 6-4 til ABC inden de tre herredoubler. Anders Johansen og Michael Aamann fik revancheret nederlagene i henholdsvis mixdouble og single ved at besejre de to unge Aalborgspillere i to tætte sæt. En vigtig sejr for kampens videre forløb. Steffen Christensen og Henrik Palm tabte desværre deres herredouble, og derfor var det op til Søren Bundgård og Simon Lyngsø at sikre Suldrup det ene point, som ville bringe dagens to duellanter á point i tabellen. Med et tabt første sæt og bagud 11-17 så det dog sort ud. Men otte gode Bundgårdserver, flere fremragende dueller og to frustrerede ABC-spillere senere - havde Suldrup-parret vundet andet sæt med 21/19. De gav ikke slip om grebet på kampen og sejrede til slut med 21-15 i tredje sæt. Dermed endte kampen 7-6 til ABC Aalborg og holdene ligger nu side om side med 10 point hver i tabellen.

ELITESPONSOR:

20. november 2013

HOVEDSPONSOR:

SØLVSPONSOR:


Aars Avis

SIDE 32

20. november 2013

Julemesse i Aalestrup

Skakresultater SKAK: Skakresultater i anden runde af syv i holdturneringen: I mesterrĂŚkken vandt Aars/Nibe 1 over SĂŚby 1 med 4-2. Der var sejre til Jesper Salomonsen, Niels Pedersen og Henning Larsen. Remis ďŹ k Søren Grønhøj og Mogens Nielsen. Ligeledes i mesterrĂŚkken tabte Aars/Nibe 2 til Nørre-

sundby 2 med 5-1. Remis ďŹ k Poul Erik Niebuhr og Aage Andersen. I B rĂŚkken gruppe 2 vandt Aars/Nibe 3 med 4-0 over Skørping 7. Holdet fører nu rĂŚkken med maxpoint. I B rĂŚkken gruppe 1 tabte Aars/Nibe 4 med 4-0 til Skørping 4. Der spilles igen mandag 25/11.

- vejen til oplevelser

METTE LISBY

BIG FAT SNAKE

Ă…rets Julemesse

Fredag 22. november kl. 21.00

I AALESTRUP IDRÆTSCENTER

Torsdag 21. november kl. 20.00

One night of sin

ANNE LINNET Lørdag 23. november kl. 21.00

BURHAN G DIN FOR EVIGT

SĂ˜REN DAHL

Konferencier: Per Bisgaard

Fredag 24. januar kl. 20.00

SĂ˜NDAG KL. 17.00

KANDIS BJĂ˜RN & OKAY

UĂŠĂŠĂŠ ÂˆĂƒĂƒiÂœĂ€ÂŽiĂƒĂŒiÀʓ>Ă€VÂ…iĂ€iĂ€ĂŠĂƒ>““iÂ˜ĂŠÂ“i`ĂŠÂ?Ă•Â?i“>˜`]ĂŠ Â˜ÂˆĂƒĂƒiLÂŠĂ€Â˜ĂŠÂœ}ĂŠÂŤĂ•LÂ?ÂˆÂŽĂ•Â“ĂŠĂŒÂˆÂ?ĂŠ-ĂŒÂœĂ€iĂŠ/ÂœĂ€Ă›Â°

STIG ROSSEN Lørdag 30. november kl. 20.00

Prinsens Musikkorps

Kromad, platte, smørrebrød i huset og ud af huset.

FĂĽ et tilbud pĂĽ selskaber!

55 KR.

Dagens ret ud af huset hverdag.....

Tlf. 20 26 12 02 Mail: egon@vinther-mikkelsen.com

Entre: 25 kr

PROGRAM:

Lørdag 11. januar kl. 19.30

JULEKONCERT MED

NYTĂ…RSKONCERT

Ă…BEN FRA TIRSDAG TIL SĂ˜NDAG

UĂŠĂŠĂŽnĂŠĂ•`ĂƒĂŒÂˆÂ?Â?iĂ€iĂŠÂˆĂŠĂ“ĂŠÂ…>Â?Â?iĂ€]ĂŠÂ…Ă›ÂœĂ€ĂŠLĂžiÂ˜ĂƒĂŠÂœ}ĂŠi}˜iÂ˜ĂƒĂŠĂ›ÂˆĂ€ÂŽĂƒÂœÂ“Â…i`iÀÊ}ÂˆĂ›iĂ€ĂŠÂˆÂ˜ĂƒÂŤÂˆĂ€>ĂŒÂˆÂœÂ˜ĂŠĂŒÂˆÂ?ĂŠÂ?Ă•Â?i˜ UĂŠĂŠ1˜`iĂ€Â…ÂœÂ?`˜ˆ˜}ĂŠÂœ}ʓ>ĂƒĂƒiÀÊ>vĂŠÂŽÂœÂ˜ÂŽĂ•Ă€Ă€i˜ViÀÊÊ UĂŠĂŠĂ•Â?i“iĂƒĂƒiĂŠvÂœĂ€ĂŠÂ…iÂ?iĂŠv>“ˆÂ?ˆi˜

£ä°ääÊÊiĂƒĂƒiÂ˜ĂŠFL˜iĂ€ £ä°ä䇣£°ääÊÊĂ€>ĂŒÂˆĂƒĂŠÂŽ>vviĂŠÂœ}ĂŠĂ€Ă•Â˜`ĂƒĂŒĂžÂŽÂŽiĂŠĂŒÂˆÂ?ĂŠ>Â?Â?i ££°ääÊÊ1˜`iĂ€Â…ÂœÂ?`˜ˆ˜}ÊÛÉÊ ÂŠĂ€Â˜iÂ…>Ă›iÂ˜ĂŠ>}>`i £Î°£xĂŠĂŠ1`ĂŒĂ€CŽ˜ˆ˜}ĂŠ>vĂŠ}iĂ›ÂˆÂ˜ĂƒĂŒiÀʍFĂŠÂˆÂ˜`}>˜}ĂƒLˆÂ?Â?iĂŒĂŒiĂ€ £Î°ÎäÊÊÂœ`iĂƒÂ…ÂœĂœ ÂŁx°ääÊÊ1˜`iĂ€Â…ÂœÂ?`˜ˆ˜}ʓi`ĂŠÂŽÂœĂ€iĂŒĂŠÂťĂŠ*ˆiViĂŠÂœvĂŠ >ÂŽiÂť ÂŁĂˆÂ°Ă¤Ă¤ĂŠĂŠĂŠ1`ĂŒĂ€CŽ˜ˆ˜}ĂŠ>vĂŠ}iĂ›ÂˆÂ˜ĂƒĂŒiÀʍFĂŠÂˆÂ˜`}>˜}ĂƒLˆÂ?Â?iĂŒĂŒiÀÊ Âœ}ĂŠ`ÂˆĂ›iĂ€ĂƒiĂŠÂŽÂœÂ˜ÂŽĂ•Ă€Ă€i˜ViĂ€ ÂŁĂˆÂ°ĂŽĂ¤ĂŠĂŠÂť,>˜`iĂ€ĂƒÂ˜ÂˆĂƒĂƒiĂ€Â˜iÂťĂŠĂŠĂ•Â˜`iĂ€Â…ÂœÂ?`iĂ€ĂŠÂˆĂŠLi}}iĂŠÂ…>Â?Â?iÀÊ £Ç°ääÊÊÊĂ•Â?i“iĂƒĂƒiÂ˜ĂŠĂƒÂ?Ă•ĂŒĂŒiÀÊ

Fredag 29. november kl. 21.00

Fest til fast pris kr. 499,Fredagstilbud: Beuf Bearnaise kr. 135,www.hvalpsund-faergekro.dk

SĂ˜NDAG, 24. NOVEMBER KL. 10.00 - 17.00

Kun ĂŠn som dig

Børn under 12 ür gratis

iÀÊÕ`ĂŒĂ€CÂŽÂŽiĂƒĂŠ}iĂ›ÂˆÂ˜ĂƒĂŒiÀÊ ÂŤFĂŠiÂ˜ĂŒĂ€jLˆÂ?Â?iĂŒĂŒiÂ˜ĂŠ ÂŽÂ?°Ê£Î°£xĂŠÂœ}ĂŠÂŽÂ?Â°ĂŠÂŁĂˆÂ°Ă¤Ă¤\ 2 stk. gavekort ĂĄ 1.000,2 stk. gavekort ĂĄ 500,£Ê“>Â?iĂ€ÂˆĂŠÂœ}ĂŠiÂ˜ĂŠÂŽĂ•Â˜ĂƒĂŒ}>Ă›iĂŠ ĂƒÂŤÂœÂ˜ViĂ€iĂŒĂŠ>vĂŠ >Â?Â?iĂ€ÂˆĂŠ>Â?iĂƒĂŒĂ€Ă•ÂŤ 2x2 billetter ĂŒÂˆÂ?ĂŠ ĂžĂŒFĂ€ĂƒÂŽÂœÂ˜ViĂ€ĂŒi˜ {ĂŠiÂ?‡}>Ă›iÀÊvĂ€>ĂŠÂş Â˜ĂŠĂžĂƒĂŠ`jÂť

DELTAGERE I MODESHOW: >Â˜ĂƒĂŠEĂŠi˜`iĂƒĂŠUĂŠEllen Kristensen

ÂˆÂ˜ĂŠ/ŠÂ?“>˜`ĂŠUĂŠ Ăž}ՓÊÂœĂƒi}>>Ă€`ĂŠ ->Â?ÂœÂ˜ĂŠĂƒÂŽiÂŤÂœĂŒ

UĂŠĂŠĂ•Â?iĂŒĂ€CiĂŒĂŠĂŒC˜`iĂƒ

Alle tiders Halbal

UĂŠĂŠĂŠ/>Â?iÊÛÉÊ-Âœ}˜iÂŤĂ€CĂƒĂŒĂŠĂƒ}iÀÊ-ĂŒ>Ă•}>>Ă€`ĂŠ ˆiÂ?Ăƒi˜]ĂŠi`ĂƒĂŒi`ĂŠ

Lørdag 25. januar kl. 18.00

UĂŠĂŠĂŠĂ•ĂƒÂˆÂŽĂ•Â˜`iĂ€Â…ÂœÂ?`˜ˆ˜}Êʓi`ĂŠÂť,>˜`iĂ€ĂƒÂ˜ÂˆĂƒĂƒiĂ€Â˜iÂť

HIPPIE GALLA

UĂŠĂŠ1``iÂ?ˆ˜}ĂŠ>vĂŠĂƒÂ?ÂˆÂŽÂŤÂœĂƒiĂ€ĂŠĂŒÂˆÂ?ĂŠĂŠLÂŠĂ€Â˜Â°

Fredag 7. februar kl. 21.00

Gammel jul pü Herregürden Hessel Lørdag 23. og søndag 24. november kl. 11.00-16.00 Den hyggelige gamle herregürd slür igen dørene op til en nostalgisk og stemningsfuld jul med levende musik og herlige dufte. Smagsprøver pü hjemmelavet juleøl og bagvÌrk - fü ogsü en snak om kvalitet og madvarer. Masser af boder med alskens lÌkkerier. Konkurrence for børn: Mød drillenissen, herremanden, forvalteren, skolemesteren, tyendet og mange andre.

DANSK SLAGER PARADE Søndag 9. februar kl. 14.00 SYNGEPIGERNE� fra Bakkens Hvile �

Lørdag 8. marts kl. 20.00

ROSA FRA ROULADEGADE Søndag 9. marts kl. 10.00

ASKEPOT Operaen i Midten

VINTERTILBUD (Vi fortsĂŚtter succesen fra vort jubilĂŚumstilbud)

Tilbud i restauration - lev. ikke ud af huset. GĂŚlder ikke torsdag & fredag 3 retter kun kr. 100,-

vĂŚlg imellem:

s(Â’NSESALATHJEMMELAVETPĂ?ANANASRINGMmUTES s2Â’GETLAKSPĂ?SALATBUNDMDRESSINGmUTES s(ERREGĂ?RDSBÂ’FMEDPOMMESFRITES Â?RTERBEARNAISESOVS s3VINEMEDALJONMEDBLÂ’DELÂ’G SURT HVIDEKARTOmERBRUNSOVS s)SLAGKAGEELLERKAFFEMEDLIDTSÂ’DT

Tilbud fra restauration - pris kun ud af huset

3CHNITZELÉLAWIENERGMEDBRASEDEKARTOmER �RTEROGSM’RSOVS

Torsdag 13. marts kl. 18.00

kun kr. 100,-

DET GĂ…R NED

Restaurationens übningstid hver dag kl. 17.00 - 20.30 süfremt der ikke er bestillinger lukkes kl. 19.00 (køkkenet lukker ½ time før)

Fredag 14. marts kl. 20.00

MICHAEL LEARNS TO ROCK

Lørdag 15. marts kl. 20.00 EntrÊ: 70 kr. (Børn under 13 ür gratis)

Museet M useet H HerregĂĽrden erreggĂĽrden Hessel Hessel Hesselvej Hessel elve ve vej ej 40B 40B | Hv 40 Hvalp Hvalpsund a s alp sun su und | www.herregaarden-hessel.dk www ww w herr w.h herr errega egaard ega g ard rden den en-hes hessel esse sel.dk .d d

FRIENDS IN LOW PL PLACES Garth Broo Brooks Show Lørdag 22. marts m kl. 20.00

Gode oplevelser? Find dem i Aars Avis

LINDA P’S HOVEDPINE H OVED D

Tilbud ud af huset - forudbestilles

STKUSPECIlCERETSMÂ’RREBRÂ’D

kun kr. 500,-

Tilbud ud af huset - bestilling min. 8 dage før

3VINEKAMSTEGTSOMVILDTISLAGKAGE2

retter kun

kr. 100,-

Min. 10 kuverter - fri lev. inden for 20 km hvis over kr. 1500,Tilbuddene gĂŚlder fra den 1. november 2013 til 26. februar 2014. med undtagelse af 10.11., 14.12. & 19.12 til 5.01. juleferie begge dage inkl.

Fredag F r e dag 28 28. 8. marts m kl. 19.00 Vind prÌmier pü Følg os pü www.tinghallen.dk www.tinghallen Tingvej 2 ¡ 8 8800 Viborg Billetkontor 86 62 61 00 Billetnet 70 15 65 65

tinghallen.dk tinghal

Hotel Simested Kro 7HOHIRQ‡ZZZVLPHVWHGNURGN‡%ROGUXSYHM$DOHVWUXS


Aars Avis

20. november 2013

Enhver Audi fortjener den bedste service

- Mulighed for hente-/bringeservice i Aars og omegn helt uden beregning – ring for nærmere info. - Gratis Audi Mobilitetsservice i forbindelse med serviceeftersyn. - Gratis Audi Dialogmodtagelse. - Professionelt Audi Team, som står klar til at hjælpe dig. - Nummer 1 på samlet kundetilfredshed i HELE DANMARK... - Og sidst, men ikke mindst - Danmarks laveste Audi-timeløn!

Egon Hansen & Søn A/S Borgergade 37, 9620 Aalestrup, tlf. 98 64 14 11, f707tn@smc.dk

SIDE 33


Aars Avis

SIDE 34

Vi kører rekordbilligt: 50 øre per kilometer Smü biler er medvirkede ürsag til den lave pris over benzinbiler, der i gennemsnit kører 21,6 kilometer per liter brÌndstof, mens dieselbilerne er oppe pü 24,5 kilometer. Samtidig er prisen pü brÌndstof faldet tilbage til det laveste niveau i to ür. Ifølge brancheforeningen Energi- og olieforum ligger prisen pü en liter blyfri 95 pü 12,68 kroner, men mange steder presser lokal konkurrence prisen endnu lÌngere ned.

Minibilerne dominerer De smü personbiler udgør en stadig større del af den danske bilpark, og de seneste ür har minibilerne stort set overtaget markedet for salg af nye personbiler i Danmark. I dag udgør minibilerne

85 procent af private danskeres køb af nye biler. Udvalget af minibiler til under 100.000 kroner i udsalgspris er vokset i takt med efterspørgslen, og danskerne kan i dag vÌlge mellem hele 14 fabriksnye minibiler til priser fra under 100.000 kroner. - Det er netop udbredelsen af minibilerne, der er med til at presse omkostningerne ved transport i egen bil i bund. For det er ikke bare bilen, der er lille - nej det er alle omkostninger forbundet med at holde bilen, der ogsü er skrumpet til miniformat, siger cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm. Hos BilBasen henviser markedsanalytiker Jan Lang til, at udviklingen har betydet, at den nye, danske bilpark nu er blandt de

Nettet er din vej til en billig vĂŚrkstedsregning

MOTOR: Vi handler pĂĽ nettet som aldrig før, og mens eksempelvis køb af rejser, ybilletter og tøjhandel online har vĂŚret en dagligdagsbeskĂŚftigelse i en del ĂĽr efterhĂĽnden, er nye, mere traditionelle ydelser begyndt at ďŹ nde vej til internettet. Det gĂŚlder ogsĂĽ bilreparationer, hvor en vĂŚrkstedsportal som autobutler. dk dagligt formidler omkring 500 opgaver mellem bilejere og vĂŚrksteder. Det er blevet sĂĽ populĂŚrt, fordi det er nemt, skaber gennemsigtighed i forhold til pris og kvalitet, og dermed skaber tryghed. - Vi har prisgaranti, hvilket betyder, at kommer man med et skriftligt tilbud fra et vĂŚrksted i samme geograďŹ ske omrĂĽde, der er bedre end det tilbud, man har fĂĽet gennem autobutler.dk, matcher vi tilbuddet. PĂĽ den mĂĽde kommer man aldrig til at betale for meget for sit

vÌrkstedsbesøg, siger adm. direktør hos vÌrkstedsportalen autobutler.dk, Christian Legêne. Konceptet er, at bilejeren opretter sin vÌrkstedsopgave pü autobutler.dk, og herefter modtager tre gratis og uforpligtende tilbud pü reparationen. Det har danske bilejere allerede gjort mere end 100.000 gange siden 2012, og de har typisk sparet 2040 procent pü det tilbud de valgte i forhold til det dyreste af de tre tilbud. Det er dog ikke kun prisen, danskerne gür efter, nür

de skal have repareret bil. Ogsü beliggenhed og omdømme er vigtigt. I Nordjylland für ere vÌrksteder rigtig otte bedømmelser af de bilejere, der har haft bilen forbi. Rigtig mange vÌrksteder rammer karakterer pü den gode side af 4,5 ud af 5, og enkelte sniger sig helt op pü 4,9 ud af 5. Netop karaktergivningen er noget, der skaber gennemsigtighed. - Vi ved, at ikke kun prisen har betydning for danskerne, nür de skal have en serviceydelse. Specielt vur-

SKAL DU HAVE KĂ˜REKORT SĂ… KONTAKT

JENS BOCK

Ring og hør nÌrmere. Holdstart TILBUD den 17. august 2009

Tilmeld nu og fĂĽ kr. 2.000,- i rabat Lovpakke nu kr. 8.995,-

TLF. 22 24 04 21 SMĂ… HOLD=GODE KĂ˜RETIDER=MINDRE FRAVÆR

www.himmerlands-koereskole.dk

Kortvarig fornøjelse De rekordlave brÌndstofomkostninger kan imidlertid blive en kortvarig fornøjelse, for ifølge Jens Nyholm er der udsigt til, at priserne stiger. - Det aktuelle prisfald hÌnger sammen med en svÌkkelse af den amerikanske dollar og et tilbagefald i olieprisen pü grund af den økonomiske opbremsning i BRIK-landene. Begge forhold ser imidlertid ud til at vÌre af midlertidig karakter, uddyber Jens Nyholm og tilføjer afsluttende: - Sü hvis vi fortsat skal transportere os bag rattet for bare 50 øre per kilometer, skal vi have endnu mere brÌndstoføkonomiske biler pü vejene.

Byens BILLIGSTE vinterdĂŚk FĂĽ iskolde tilbud pĂĽ 98 64 10 88 #!! DDOHVWUXS#EROOELOHUGN   

$DOHVWUXS 0RWRU &R $S6 7HVWUXSYHM 

deringer fra andre der ligner os selv, vÌgtes meget højt af forbrugerne i dag. Det skaber simpelthen tryghed, nür man für noget anbefalet, og derfor er vores bedømmelsessystem et meget vigtigt parameter for bilejerne, slutter Christian Legêne.

Det betaler sig at se efter Danske BOLIGadvokaters logo

Advokatfirmaet Stenum

BILLIGE BRUGTE OG NYE

VINTERDÆK

Jørgen Stenum (H) Bitten KjÌrsgaard (L)

VI HAR IGEN BRUGTE VINTERDÆK PÅ LAGER FRA SCHWEIZ.

Søndergade 22, 9600 Aars Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk

SÅ KIG IND PÅ VORES HJEMMESIDE WWW.DVIDAEKCENTER.DK OG SE DE FANTASTISKE PRISER PÅ BRUGTE OG NYE DÆK ELLER RING TIL:

98 55 19 55

DĂŚkcenter

Grynderupvejen 6, Tlf. 98 55 19 55 Nørager www.dvidaekcenter.dk

Til vores administration i Haverslev søger vi

Medarbejder til bogholderi (barselsvikariat) KĂ˜REKORT KAT. B GENERHVERVELSE FĂ˜RSTEHJÆLPS KURSUS PRIS KAT. B KR. 8.985

traet Hvis du ero ! ga af at

+ LEJE AF BIL TIL PRĂ˜VE

Køreskole

Gennem autobutler.dk ďŹ nder du det billigste tilbud

mest brÌndstoføkonomiske i Europa. - Mens en gennemsnitlig, ny bil i Danmark kører 22 kilometer per liter brÌndstof hedder det tilsvarende tal for Tyskland, Sverige og Frankrig henholdsvis 19,4, 20,2 og 18,6 kilometer. Til gengÌld er vores nye biler betydeligt mindre end dem i vores nabolande, forklarer Jan Lang.

Teori i Aars

MOTOR: Danskere bag rattet kører billigere end nogensinde. Faldende brÌndstofpriser og ekstremt effektive biler betyder, at det nu kun koster 50 øre i brÌndstof at køre en kilometer. De seneste ür er det blevet markant billigere for danskerne at transportere sig i egen bil, og det koster i dag kun henholdsvis 48 øre for dieselbilister og 58 øre for benzinbilister at transportere sig en kilometer i en gennemsnitlig, ny bil. Det viser en ny analyse fra Spar Nord og BilBasen. Udviklingen skyldes først og fremmest, at vi i dag køber langt mere brÌndstoføkonomiske biler. Ifølge Danmarks Statistik kører en gennemsnitlig, ny personbil i dag 22 kilometer pü en liter brÌndstof. Det tal dÌkker

20. november 2013

Hvis du har det godt med at have travlt og har dokumenteret erfaring fra bogholderi, er du müske en af vores nye medarbejdere. Du vil indgü i et team pü 6 personer, som bl.a. varetager: Registrering af kreditorfakturaer Kreditorbetalinger ■Bogføring af bilag ■ Kontoafstemninger ■ Intrastat og punktafgifter ■ Interne rapporter ■ ■

Web: m-h-n.dk Mail: martin@m-h-n.dk Tlf. 26 20 60 17

Holdstart UGE 49 onsdag 4. december

SKAL DIN BIL PÅ VÆRKSTED? ... Se AARS AVIS!

Vi tilbyder: â– En stabil arbejdsplads â–  37 timer / uge i extidsordning â–  Løn efter kvaliďŹ kationer inkl. pension â–  En grundig oplĂŚring â–  Opstart 1. februar 2014. Hvis du har spørgsmĂĽl, er du velkommen til at kontakte personaleog administrationschef Lars L. Nielsen pĂĽ telefon 96 72 31 03. Skriftlig ansøgning med angivelse af forventet lønniveau vedlagt relevante bilag bedes sendt senest d. 02.12.13 til: ALDI Haverslev KS Industriparken 25 9610 Nørager Att.: Personale- og administrationschef Lars L. Nielsen


Aars Avis

20. november 2013

SIDE 35

TIL LEJE

AdvokatsekretÌr med interesse for bobehandling Arbejdsplads pü kontor i Løgstør eller Aars.

Advokat søges til advokatvirksomhed i Himmerland Arbejdsplads pü kontor i Løgstør eller Aars. Stillingsopslag www.bindslev-kjeldsen.dk Ansøgningsfrist 26. november. cek@bindslev-kjeldsen.dk

TIL LEJE

TIL LEJE 2 vÌr. stuelejlighed pü 65 m2 tÌt pü grønt omrüde og nÌr bymidten. Husleje kr. 3.175 + forbrug. 3 mdr.s dep. Tlf. 30 20 80 23

UDLEJES 2

Hus i Vognsild ca 100 m , 3 vĂŚr. + stue. Varmepumpe + brĂŚndeovn. 3.975 kr. pr. md. + forbrug. Dep. 3 x husleje. Tlf. 40 21 11 92

BOX-RUM 10 m2 - 30 m3 Pr. mĂĽned kr. 350,www.lagerboksen.dk

21 27 95 02

Hus til leje Skolegade, Farsø. 92 m2.

Telefon 98 63 11 82

Lejlighed til leje i Haverslev Istandsat 1 vĂŚr. 38 m2. Leje 2.500 kr. + forbrug. 3 mdr.s dep. Karsten N. Ă˜xenholt tlf. 41 18 68 98

Bolig pü 160 m2 + garage udlejes Boligen er beliggende i V. Hornum og har en dejlig sydvendt terrasse. Desuden foreÀndes alt i hvidevarer. Mdl. leje kr. 4.900 + forbrug. Nyt trÌpillefyr sikrer lav varmeudgift. Henv. tlf. 50 80 72 00

BLANDEDE

Udlejes i Haverslev

Billig lejlighed Hornum

2 vĂŚr. lejlighed pĂĽ 50 m2. Husleje kr. 2.800,- + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. 2 vĂŚr. lejlighed pĂĽ 73 m2. Husleje kr. 3.300,- + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Efter kl. 17.00 tlf. 21 74 84 98

Niels 21 40 23 55 Kenneth 25 32 01 29

Hus i Mejlby udlejes Nyrenov. hus 100 m2 indeh.: Stue, køkken, 4 vÌr., vaskekÌlder og garage. Stor lukket have. Pr. md. kr. 4.500,- + forbrug. Tlf. 40 18 31 80

KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk

PIXOGWLVROHUHWKDOPHG VWÂĄEWHJXOYHRJHOSRUWH

Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

8GOHMHVIUDPRJRSHIWHUWLOIHNV 9 /DJHUKRWHO 9 9LQWHURSEHYDULQJDI&DPSLQJYRJQHRJ%nGH 9 )O\WWHJRGVHWF

SUNDHED & VELVÆRE

KLINIK FOR FODTERAPI

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard

BlĂŚrevej 2, 9600 Aars Tlf. tid kl. 8.00-9.00 pĂĽ 98 62 11 18 - 40 53 98 62

Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01 Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aà astninger - IndlÌg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Ogsü udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

KLINIK FOR FODTERAPI

• Fodbehandling • Nedgroede negle m.m. • Aastning og indlÌg • Salg af sko/strømper/creme • Betaling med dankort Indberetning til Sygesikring • Danmark • Tager pü udebehandlinger

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40 TrĂŚffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

Jytte Baade Lyngberg HjedsbĂŚkvej 332 9541 Suldrup

Tlf. 21 57 95 44

KLINIK FOR FODTERAPI Himmerlandsgade 103 C, 9600 Aars - Indkørsel fra Søndergade - Parkering lige ved døren

RING FOR AFTALE PĂ…

TLF. 20 60 30 70

BLANDEDE

Landbrug Erhverv Transport

2

3 vĂŚr. lejlighed, 76 m

beliggende Nørregade 67, Farsø.

tlf. 86 43 64 00 eller 20 73 00 74

7ROVWUXS%\YHM $DUV

SFDDUV#PDLOGN Vinteropbevaring af campingvogne, büde og maskiner i lukket hal ved Aars. Tlf. 61 75 39 05 Lej flyttebil til alm. kørekort el. byens største flyttetrailer. Book pü www.Himmerlands Biludlejning.dk Tlf. 40 24 00 04

FARVEKOPIER

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillĂŚg

Vikarservice Helt nyoprettet med alt i hürde hvidevarer, sü som køle/fryseskab, opvaskemaskine, vaskemaskine, tørretumbler. Alt er nyt og lÌkkert. En lejlighed der skal ses, ingen husdyr. Parkering i gürden. Husleje pr. md. kr. 4.650 + forbrug kr. 900. Depositum kr. 13.650. Henv.

5LQJIRUHWXIRUSOLJWHQGHWLOEXG VDPWHWNLJSnKHUOLJKHGHUQH

v/Statsautoriseret Fodterapeut

Kørerr ogs Kør og g ü pü pü Kører ogsü u ude ud d beh deb de beh behand handlin and nd dlin ling g udebehandling

www.meldgaardboligudlejning.dk

 Y3UHEHQ&KULVWHQVHQ

KLINISK TANDTEKNIKER

Tlf. 25 52 49 41

Telefon 29 32 87 22

UDLEJNING

AARS BOLIGFORENING

Karina Levo

Lejligheder i rolige og grønne omgivelser

Nordvestvej 14, 9600 Aars

TeleskoplÌsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan rÌkke 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen • 4034 2010

V. Hornum Parallelvej 12 B. RĂŚkkehus 98 m2, 3 vĂŚr. + garage samt egen have. IndĂ ytningsklar nu. Husleje 4.600 kr. + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje.

Niels 30 42 70 40

Tlf. 99 36 66 04

Til leje Lejlighed 106 m2, 3 vÌr. m/have. Lejlighed 100 m2, 2 vÌr. Klar til indflytning 1. dec. Begge to i stueetage, beliggende i Farsø by. Henvendelse

Dejlig 1-vĂŚr. lejlighed pĂĽ 43 m2. Beliggende centralt i byen. Nyistandsat v/indflytning. Husleje kr. 2.423 pr. md. + forbrug. Fremvisning pĂĽ adr.: Torvet 6, Hornum torsd. d. 21. nov. kl. 18. www.escot.dk

SKROTHANDEL

Haveservice HjemmehjĂŚlp - valget er frit - valget er dit

Haveplan OmlĂŚgning Vedligehold

Hjemmeservice

Har du brug for hjĂŚlp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

* A3 - A4 * overhead-ďŹ lm * tryk pĂĽ trøjer Aars Bogtryk & Offset Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

KĂ˜B OG SALG

Loppemarked BlÌrevej 63 + BlÌrevej 80. VÌrktøj - Møbler Nips - Juleting + dekorationsmaterialer. Lørdag-søndag kl. 11.00-15.00

NEVE EDB

KeldgĂĽrdvej 117 9600 Aars Karsten Neve Salg, service og reparation af computere,netvĂŚrk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

Kirkens KorshÌr Genbrugsbutik Nørager Dødsboer afhentes Tlf. 98 55 20 90 Åben daglig 13.00-17.00 Lørdag üben 10.00-12.00


Aars Avis

SIDE 36

Landsdelens bedste

LOPPEMARKED finder du i

HIMMERLANDS AVISERNE

Gives væk: 2H[[LRPSSPUNLY NP]LZ ]¤R,UNYrLUZ[YPIL[VNLUZVY[ TLKY¥KSPNLWSL[[LY Tlf. 98 33 90 18 Sælges: .LVYN 1LUZLU Q\SLW`U[ P RHYH[N\SK Z¤SNLZ :W\Y]LZRQ\S Q\SLS`Z Q\SLZS¤KL TPZ[LS[LU ]PU[LYUH[ VN Q\SLYVZL :¤SNLZZHTSL[RY Tlf. 91 98 10 14 Købes: Gl. jern og metal købes/ afhentes. Evt. nedskæring. Tlf.: 40 28 61 89 Sælges: Brænde. Gran kr. pr. m 200,-. Løv kr. pr. m 295,-. Kan evt. lev. mod mere betaling. Tlf. 28 59 12 49/21 26 43 30 Købes: Jern og skrot, stort som småt. Tlf. 25 47 13 12 Købes: Gl. jern og skrot. Hurtig afhentning, så ring Kalle op. Tlf. 40 32 01 03

AARS AVIS FARSĂ˜ AVIS FOLKEBLADET STĂ˜VRING NIBE AVIS VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD Ă˜STHIMMERLANDS FOLKEBLAD SĂŚlges: FĂĽr + vĂŚdder. Blandet race. Tlf. 20 65 03 03 SĂŚlges: Stor boogietrailer u/plader, kr. 500. Computerbord m/udtrĂŚk, nyt kr. 200. GĂŚsteseng m/ madras, kr. 200. Alm. seng, god, kr. 200. Gl. kommode, OK, kr. 300. Tlf. 98 63 64 12/29 65 52 42 SĂŚlges: Prima bøge og ege brĂŚnde. Kr. 450 pr. kassemeter. 20 ksm i alt. Tlf. 98 67 80 42 SĂŚlges: 7 otte foxterrierhvalpe, sort/hvid/brun, begge køn. Har fĂĽet ormekur. 8 uger. OmgĂĽende salg, derfor kun pr. stk. kr. 1.250. Tlf. 23 92 11 97 (Trend) SĂŚlges: Keramisk kogeplade. Flot fyrretrĂŚs dobbelt seng. Stort garderobeskab. Flotte køkkenskabs lĂĽger. Plastvindue med energiglas, h. 127, br. 119 cm. Tlf. 29 72 63 18 SĂŚlges: Komfur, vaskemaskine, køleskab, fryser, spisebord i eg m. 6 stole. Tlf. 53 97 96 33

SÌlges: 4 stk. aluvinterhjul, Michelin Alpin, A3, 185/65 R15, 5 huller, ca. 7 mm mønster, 1.600,- kr. Tlf. 61 39 17 81 SÌlges: Legetøj, pigetøj str. 122134. Overtøj - noget er helt nyt. Sko. Dametøj str. XL. Nyt juniorsengetøj. Tlf. 50 91 39 16 SÌlges: Hundehvalpe, krydsninger. Tlf. 98 38 52 07

Købes: +¼KZIVLY Å`[[LIVLY ÄULYL PUKIV T¼ISLY THSLYPLY [¤WWLYSHTWLY\YLZWLQSLWVYJLS¤UNSHZMHQHUJLÄN\YLYZ¼S] N\SK ZHTSPUNLY UPWZ ZTr[PUN ;VWWYPZIL[HSLZRVU[HU[ Tlf. 21 64 80 90 SÌlges: /¤RWSHU[LY 3PN\Z[LY š3PNHš -YH [PS JT -PUL WSHU[LYNVK[YVKUL[ Tlf. 61 14 89 66 SÌlges:;YHR[VY-VYKZVU+L_[H TLKM¼YLO\ZgYNJH PRRL R¼U TLU R¼YLY NVK[ )HN[PWZRV]SIYLKKL JT Tlf. 26 82 45 95

LOPPEMARKED

SĂŚlges: Spisebord + 6 stole eg. Lille kondicykel. GĂŚsteseng. 4 vinterdĂŚk pĂĽ fĂŚlge 185-70-14. Tlf. 21 73 40 89 SĂŚlges: JuletrĂŚer – Norman kvalitetstrĂŚer, stort udvalg, priser fra kr. 50,-. OgsĂĽ fĂŚld selv. Salgsstart 7/12 Tlf. 64 65 62 29 SĂŚlges: JuletrĂŚer - Norman mørkegrønne, kvalitetstrĂŚer Himmerlands største udvalg. OgsĂĽ fĂŚld selv. Salgsstart 7/12 Tlf. 64 65 62 29 SĂŚlges: 4 vinterdĂŚk pĂĽ stĂĽlfĂŚlge, Continental 195/65R15, passer bl.a. til BMV, kørt 10.000 km i sĂŚson 2012/13 kr. 1.800,Tlf. 22 90 15 99 SĂŚlges: Super flotte labrador hvalpe. Begge forĂŚldre HD-A, AD-O ogsĂĽ øjenlystestet. Hvalpe er reg. i DKK-stambog, dyrlĂŚgekontrolleret, vacc. chippet og 2 gange ormekur. 8 uger 23/11. Tlf. 98 66 60 32/30 29 30 32 SĂŚlges/byttes: NødstrømsanlĂŚg (benzin 2000 W). Flot luftbøsse 5,5 mm. JagtgevĂŚr 12/70 O.V. med taske (rigtig pĂŚn). Elvarmtvandsbeholder 40 L, brugt 1 mdr. HøjtalersĂŚt 6 stk. (Jamo). Ă˜nskes: Knallert 45 eller Ferguson 31. Tlf. 21 72 19 99

HIMMERLANDS AVISERNE

SĂŚlges: Møbelstof, flere forskellige farver og mønstre 60 kr. pr. m. samt mange andre stoffer. Tlf. 98 64 30 03 SĂŚlges: JordvarmeanlĂŚg, DVI Q9 fuldstĂŚndig fejlfrit, incl. alle forskruninger. SĂŚlges pga. overgang til fjernvarme Tlf. 40 35 64 14 SĂŚlges: Stort loppemarked i lukket hal denne weekend lørdag - søndag. Bjergegaardsvej 4, Aalestrup. SĂŚlges: VinterdĂŚk str. 175/70R14. Ring og forhør nĂŚrmere. Tlf. 98 54 62 70 SĂŚlges: Oldenborghoppe født 25/6-2011. Rødt pas. Behagelig og rolig, i hĂĽnd hver dag. Sort. Vant til at bindes. Far: Gerling. 7500 kr. Tlf. 86 69 60 89 SĂŚlges: GrĂĽ Ferguson 31, benzin, køreklar 7500 kr. Tlf. 86 69 60 89 SĂŚlges: Hingsteføl, D.V. ½ ĂĽr, brunt, grønt pas. Meget elegant og venlig, i hĂĽnd hver dag. Kan stĂĽ bundet. Pris 4000 kr. Tlf. 86 69 60 89 SĂŚlges: Kraftig galvaniseret jernlĂĽge med tremmer. Vippetrug til foder. Skydedør til hesteboks. Styrtbøjle til Ferguson 35. Tlf. 86 69 60 89 Købes: Palisander-spisestue, bord, stole, skĂŚnk i palisander købes og skrivebord i palisander købes. Tlf. 40 73 19 97 Købes: Gødningsspreder, Bøgballe B700 eller 1000 Ă„ngerklipper, kartoɈellĂŚgger 2 rĂŚk. Højtrykspresser. 1f. 12 t. plov, bindegarn til presser, gasgruekedel. Tlf. 42 43 32 05

SÌlges: Opel Olympia 1955, kan køre, kun lidt rust, 10.000 kr. Epoke frontlift, god til mindre traktor, med A-remme, 3500 kr. Tlf. 27 26 16 58 SÌlges: 2 lÌderstole med fodskammel, nypris 7995.-, nu 1400.- pr. stk. cognacfarvet, god siddekomfort. 3/4 seng, ludbehandlet, gode pocketmadrasser. Tlf. 27 26 16 58

SE HER!

- inden du laver din annonce!

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder ogsĂĽ traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMS-, MOTOR- og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KĂ˜B OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslĂŚt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGĂ˜RELSER. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Husk: Breve sendt med postvĂŚsenet mĂĽ IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 7 aviser i Himmerland (totaloplag 88.050 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør. Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Ă˜sthimmerlands Folkeblad, Kongerslev.. Folkebladet, Støvring. samt Nibe Avis. HvornĂĽr skal annoncen indleveres? Annoncen skal vĂŚre avisen i hĂŚnde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

SÌlges: Tørt brÌnde, bøg, ask og eg: 6 rm. kr. 2500.- MF 31 traktor i original stand, kr. 9500.TrÌpiller fra 1500.- pr. palle. Tlf. 22 20 38 24 Købes: Godkendt støbejerns-brÌndeovn, Morsø ell. lign. H. Max. 70 cm, B. max. 50 cm; D: 40 cm. incl. ca. 4 m. isoleret skorsten. Løgstør Tlf. 40 10 03 01

SÌlges: Søde kattekillinger sÌlges til kÌrlige hjem. Har füet orme- og loppekur, 100 kr. pr. stk. 3 hunner. Tlf. 51 35 54 26

BEMÆRK

• CAMPINGVOGNE • BILER - SKAL med under bilmarkedet eller køb & salg!

Indryk en loppemarkedsannonce   og kom ud til 101.262 husstande! 

til til 101.262 88.050 husstande husstande

20 ord for 50 kr.

SĂŚlges: Formel 1 Labradorhvalpe, 3 hanner 100% ĂŚgte uden stamtavle, med sundhedsbog, ormekur, chip, vaccine, 4500 kr. Tlf. 20 93 52 69

20. november 2013

Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest kl. 9.00 Mrk.: fredag ÂťLoppemarkedÂŤ Betaling vedlagt:

� Kontant � Check ANNONCETEKST: � SÌlges � Købes � Byttes � Gives vÌk

BEMÆRK CAMPINGVOGNE • BILER • MOTORCYKLER • LANDBRUGSMASKINER •

Annoncen mĂĽ fylde op til 20 ord! Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - ogsĂĽ med max. 20 ord.

BETALING: Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

- SKAL med under bilmarkedet eller køb & salg!


Ulrik Lemvig • Mobil 22 43 14 46 • www.soettrupms.dk

M s a ’ r d k r service a a g j ø H Sjørupvej 44, Sjørup, 9640 Farsø Tlf. 22 99 83 65 (21 48 61 53)

ENTREPRENØR- OG DRÆNINGSMESTER IB NIELSEN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Antallet af danske landbrug er faldet siden 1960’erne, og den udvikling vil ifølge Videncenter for Landbrug fortsætte de næste ti år, selv om produktionen vil blive øget.

Fortsat færre og større landbrug i Danmark

I 2022 vil der være 33 procent færre end tilfældet er i dag Siden 1960’erne er antallet af landbrugsbedrifter i Danmark reduceret fra 200.000 til 40.000. Den udvikling fortsætter i de næste 10 år, hvor der forsvinder yderligere 10.000 bedrifter. Det er hovedkonklusionen i en ny analyse fra Videncentret for Landbrug, Økonomi & Virksomhedsledelse. - Strukturudviklingen fortsætter med uformindsket styrke, og bedrifterne bliver færre, større og mere specialiserede, fortæller Klaus Kaiser, der er erhvervsøkonomisk chef i Videncentret for Landbrug. Mest markant er udviklingen for de store heltidsdrevne

landbrug. Af dem forsvinder næsten en tredjedel af de i dag cirka 11.600 bedrifter, så der i 2022 vil være knapt 8.000. - Finanskrisen har hæmmet strukturudviklingen i et vist omfang, men en række forhold taler for, at udviklingen om nogle få år igen tager fart. Det gælder blandt andet en normalisering af kreditforholdene, kommende nye løsninger på landbrugets gældsforhold, alternative ¿nansieringskilder, og et pres fra en stigende andel af ældre landmænd, siger Klaus Kaiser. Strukturudviklingen er ifølge analysen især et resultat af den stærke globale konkurrence på markedet for fødevarer, samt den konstante

teknologiske udvikling i landbrugserhvervet. Det betyder, at styrket konkurrenceevne er ekstremt vigtig for landmændene. Vejen til det går via stordriftsfordele og specialisering. - At følge strukturudviklingen er et grundvilkår for såvel den enkelte landmand, som for hele landbruget, og nødvendigt for at klare sig i den internationale konkurrence. Stordriftsfordelene er uomtvistelige, når man ser bredt på erhvervet, siger Klaus Kaiser. I perioden frem til 2022 forventer analysen, at det samlede produktionsomfang for den animalske produktion vil stige.

Danish Crown tager konkurrencen i egen hånd Slagterigiganten hæver basisvægten med ¿re kilo Mens millioner af danske smågrise fosser ud af landet for at blive fedet op, slagtet og forarbejdet af tyske slagteriarbejdere, og danske politikere har ansigtet i tænksomme reformfolder, tager slagteriet Danish Crown nu sagen i egen hånd. Helt konkret hæver de basisvægten med ¿re kilo pr gris fra begyndelsen af 2014. Effekten ved at øge vægten er ifølge CEO for DC Pork Jesper Friis en bedre indtjening for DC og slagteriets ejere, landmændene, fordi svineproducenternes vil afregnes højere og der vil komme en større mængde råvarer til slagterierne. - Markedet har udviklet sig,

I et forsøg på at forbedre konkurrenceevnen vil Danish Crown fremover hæve basisvægten på svin med ¿re kilo.

så det er blevet muligt for Danish Crown at sælge lidt tungere delstykker, og det potentiale skal udnyttes. Danish Crowns vægtgrænser styres af afsætningssituationen, og vi ser en mulighed for at afsætte de lidt tungere

delstykker som for eksempel brystÀæsk, siger Jesper Friis. Udregninger fra Landbrug & Fødevarer, svineproduktion viser, at hvis den gennemsnitlige slagtevægt hæves med ¿re kilo, betyder det et forbedret dækningsbi-

Svinebestanden ventes at vokse med 1,2 mio. svin, mens der vil være 13.000 Àere malkekøer. Den gennemsnitlige størrelse af en heltidsbedrift stiger fra 158 til 212 hektar. Udviklingen betyder blandt andet, at der stilles krav om andre kompetencer end blot ”godt landmandskab” for at drive en succesfuld virksomhed. - Landbrugsvirksomhederne bliver stadigt mere komplekse, og det skaber behov for en professionaliseret ledelse, blandt andet bakket op af bestyrelse eller advisory board, hvor der er repræsenteret kompetencer indenfor eksempelvis strategi, ledelse, ¿nansiering og risikostyring, siger Klaus Kaiser. drag på otte kroner pr. smågris og 14 kroner pr. slagtesvin. -Mens vi venter på, at anbefalingerne fra Natur -og Landbrugskommissionen og regeringens Vækstteam for fødevarers anbefalinger bliver realiseret, er dette et godt skridt på vejen til at skaffe bedre indtjening, siger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade. Han håber, at den øgede slagtevægt sammen med efterårets initiativ mellem NNF og DC vil få Christiansborg til at speede arbejdet med anbefalingerne op, så råvaregrundlaget kan øges og der kan komme Àere grise til slagtegangene. -Jo hurtigere vi får øget råvaregrundlaget og forbedret konkurrenceevnen, des hurtigere kan vi realisere det enorme eksportpotentiale og sikre vigtige danske arbejdspladser, siger Søren Gade.

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Kørsel med tip-, kranog kreaturvogne + Containerudlejning Levering af sand og grus. Salg af træpiller.

Kørsel med kreaturer til Danish Crown, Hadsund Kreaturslagteri, samt kørsel til og fra Aars Kvægtorv og Landboauktion. VOGNMAND

Niels Ove Nymann

Barmer, tlf. 98 35 50 55 - www.nonymann.dk

GYLLETRANSPORT MED LASTBIL

Tlf. 20 63 71 37 ůƚŵĂƐŬŝŶƐƚĂƟŽŶƐ arbejde udføres! Se mere på: allestrup.dk

Allestrup MASKINSTATION

Til samtlige jordbrugere Prøv en annonce i det eneste lokale landboblad


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 38

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars.

Ny kvælstofnedsættelse er et selvmål

Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk

Carl Chr. Pedersen, der er formand for Agri Nord, vil se en større kvælstofkvote og ikke en mindre:

Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 18.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 98 92 89 00

ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget Vort Landboblad onsdag inden kl. 18.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00

på tlf. 98 92 89 00

OFFICIELLE

Vi skal igen i år nedsætte det forbrug af gødning, som er en betingelse for, at der kan produceres et ordentligt udbytte på marken. Et udbytte der lader meget tilbage at ønske både i mængde og kvalitet - i tons og manglende protein. Dansk landbrug skal have større kvælstofkvote i 2014 og ikke mindre! Hvorfor skal N-kvoten nedsættes, når alle tal tyder på, at vi mere en rigeligt har opfyldt alle planer? Når tallene viser, at vi tærer på de ressourcer, som er nødvendige for at oppebære en humusrig jord, som er en betingelse for at også næste generation kan drive landbrug. En betingelse for at vi kan aÀevere den jord, vi har til låns - godt nok til en høj pris - i det mindste i samme stand, som det vi overtog. Eller er det en tendens, at det danske samfund malker værdierne for at opretholde en model, som hører fortiden til? Se på drænvandet! Drænvandsmålingerne viser med al tydelighed, at tabet af kvælstof fra dyrkningsÀaden ikke svarer til de

teoretiske beregninger, der er i de vandplaner, som det danske folketing vil pålægge landbruget. Det er ikke nogen ny påstand, men det er åbenbart en nødvendighed at gentage igen og igen. Hvorfor er det, at kvælstof skal bruges på miljøets slagmark? Ifølge det danske nitratdirektiv er hele Danmark udpeget som sårbart område. Det er en stor fejl. Dansk landbrugsjord er robust og bør have status som sådant. Når det er sket, så kan vi udpege de få arealer som rent faktisk er sårbare. Det er vigtigt, at der til den kommende sæson bliver løst op på N-kvoterne. Vi skal sige fra over for første planperiode i vandplanerne. Vi skal ikke skrive under på en kontrakt, der forbinder os med nitratdirektivet og en reduktion på op til 19.000 tons eller et forældet reguleringsværktøj med ålegræs som indikator. Det er vigtigt, at der nu tænkes på udbytte og ikke et økonomisk optimum. Hvem kan overhovedet forsvare det, når vore naboer har en støt stigende udbyttekurve? Det kan kun være en kamp-organisation, der bruger kvælstoffet som våben. Der er masser af teknologiske muligheder for at fordele og udbringe næringsstoffer.

Der er masser af muligheder for at undersøge det drænvand, der havner i vandløb og fjorde. Der er masser af muligheder for at etablere minivådområder og stenrev. Så der er ingen grund til at nedsætte N-kvoten og dermed gøre os alle sammen endnu fattigere. Der foreligger en opgørelse af udledning af kvælstof til vandmiljøet, opgørelsen viser et klart fald i N og Århus Universitet har beregnet at der er en langt mindre udledning end myndighederne tidligere har antaget. Der er ingen grund til, at der bliver nedjusteret på kvoterne. Det kræver kvælstof at forbedre det udbytte på marken, vi alle er så afhængige af. Til sikring af råvarer og til sikring af arbejdspladser. Fødevareminister Karen Hækkerup kaldte os i sin tale på delegeretmødet for Verdens Bedste Landmænd. Vi er som verdens bedste landmænd klar til vækst, men fastholdelse af vores nuværende vilkår har førsteprioritet lige her og nu. Derfor er det nu, vi skal sige fra over for første planperiode af vandplanerne Få Agri Nord til at indsende din indsigelse. Vores miljøafdeling er klar med en enkel fremgangsmåde.

Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Kampen for det røde Ø Christel Schaldemose (S), der er medlem af EuropaParlamentet, vil kæmpe for det danske økologi-mærke:

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

MINIVÅDOMRÅDE

BESIGTIGELSE AF MINIVÅDOMRÅDE Turen går til Leif Gade, som har et minivådområde, etableret for to år siden. Leif viser rundt og fortæller om området. Tid: Onsdag d. 27. november 2013 kl. 13.00 Sted: v/Leif Gade, Nørdamvej 42, 8832 Skals Tilmeld.: Af hensyn til forplejning senest d. 25/11 på 96153000 eller på mail@landbo-limfjord.dk Vil du vide mere om minivådområder og opleve et etableret område, så mød op. Arrangementet er gratis, og alle er velkomne.

Resenvej 85 7800 Skive Tlf 96 15 30 00 landbo-limfjord.dk

Forleden kom det frem, at EU-Kommissionen overvejer at forbyde det danske, røde økologimærke. Bestyrtelsen var stor. Forståeligt nok. Det røde Ø er både meget kendt og anerkendt i Danmark. Selv køber jeg også ind efter det. Jeg håber, der er tale om en and. For det røde Ø udmærker sig ved at være et frivilligt mærke. Selv om landmænd producerer økologisk, er de ikke forpligtet til at bruge mærket.

Bogtryk/ Offset Tlf. 98 62 17 11

Christel Schaldemose.

Men ønsker landmanden det på sine varer, så skal han naturligvis også leve op til kravene. Det er staten, der kontrollerer, om kravene bliver overholdt.

EU’s regler plejer at være sådan, at så længe et medlemsland ikke diskriminerer udenlandske produkter, eller gør nationale mærker obligatoriske, så har landet lov til at have sine mærker i fred for EU. Det håber jeg fortsat bliver tilfældet for vores danske Ø. Jeg har både stillet et formelt spørgsmål til EUKommissionen om sagen, og sammen med MF Jeppe Kofoed har jeg sendt et gammeldags papirbrev direkte til de to ansvarlige kommissærer. Kampen for det røde Ø er indledt. Det danske økologimærke og de krav, der ligger bag, er ikke identiske med de krav, der er til EU’s mærke. Derfor kan de to mærker sagtens sidde pænt ved siden af hinanden. Hvis rygterne om EUKommissionens intentioner holder stik, så er det sikkert og vist, at jeg vil kæmpe hårdt for at forsvare vores Ø.

Gudstjenester Søndag den 24. november 2013 Aars Kirke 10.00 Aars Frikirke 10.00 Skivum Kirke ingen Giver Kirke 11.00 Blære Kirke ingen Gislum Kirke ingen Vognsild Kirke ingen Haubro Kirke 9.30 Ulstrup Kirke 9.30 Gundersted Kirke ingen Veggerby Kirke 10.30 Sønderup Kirke 10.30 Suldrup Kirke 9.00 Bislev Kirke ingen Ejdrup Kirke 9.30 Løgstør Kirke 11.00 Aggersborg Kirke ingen Kornum Kirke ingen Løgsted Kirke 9.30 Salling Kirke ingen Oudrup Kirke ingen Næsborg Kirke 9.30 Vindblæs Kirke 11.00 Ranum Kirke 11.00 Malle Kirke ingen Vilsted Kirke 9.30 Overlade Kirke ingen Farsø Kirke 10.30 Vester Hornum Kirke 9.00 Hyllebjerg Kirke ingen Flejsborg ingen Louns Kirke ingen Alstrup Kirke 10.30 Strandby Kirke ingen Ullits Kirke ingen Foulum Kirke 9.00 Svingelbjerg Kirke ingen Trængstrup Frimen. ingen Kgs. Tisted Kirke ingen Binderup Kirke 10.30 Durup Kirke 9.00 Rørbæk Kirke 9.30 Grynderup Kirke 11.00 Stenild Kirke ingen Brorstrup Kirke ingen Ravnkilde Kirke ingen Aarestrup Kirke 10.30 Haverslev Kirke 9.00 Aalestrup Kirke 10.00

Aars Landboauktion var i uge 46 tilført 18 SDM kælvekvier, 2900-7200, 11 SDM kælvekøer, 53008000, 7 kødkvæg, 19007700, 4 kvier over 12 mdr. kødkvæg, 3500-5500, 5 kvier under 12 mdr. malkerace, 50-600, 16 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 1900-4500, 15 tyre over 3 mdr. malkerace, 800-1700, 48 tyre over 3 mdr. kødkvæg, 2900-7100, 2 tyre under 3 mdr. malkerace, 900-1350 og 2 tyre under 3 mdr. kødkvæg, 1000-2000. Omsætning: 530300 kr.

Smågrisenoteringen Beregnet notering uge 47 Basis 416,62 (416,62). SPF+Myc 421,62 (421,62). SPF 425,62 (425,62). Økologi 753,02 (753,02). UKtillæg 17. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 6,30 (6,30) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 39

Forbedret trivsel i Agro Nord Ny undersøgelse giver et skulderklap til indsats for bedre trivsel Great Place to Work (GPW) kürer hvert ür de bedste arbejdspladser baseret pü medarbejdernes vurdering. Agri Nord har for tredje ür i trÌk valgt at deltage i trivselsundersøgelsen i kategorien mellemstore virksomheder med 50-500 ansatte. Dette efterürs undersøgelse blev afsluttet 24. september, og nu er resultaterne offentliggjort. Agri Nord har füet en placering som nummer 38 blandt 88 deltagere i kategorien. - Vi er naturligvis meget stolte af den Àotte placering. Men det som virkelig betyder noget er, at vi kan se, at vores strategi med fokus pü medarbejdertrivsel giver resultat. GPW er et øjebliksbillede, som vi bruger til at arbejde videre med. I 2012 havde vi en placering som nummer 52, hvilket var en markant forbedring i forhold til det første ür, vi deltog i undersøgelsen. Det er glÌdeligt, nür vi nu kan se, at vores medarbejdere er blevet endnu glade for deres arbejdsplads, siger adm. direktør Erik Lydiksen.

Adm. direktør i Agri Nord, Erik Lydiksen, glÌder sig over, at Agri Nord for andet ür i trÌk forbedrer sin placering i en stor trivselsundersøgelse.

89 procent af medarbejderne har svaret pü undersøgelsen, der giver mulighed for at se pü svarene i de enkelte teams pü en lang rÌkke omrüder. - Vi vil ligesom de foregüende ür bruge trivselsundersøgelsen til at arbejde konstruktiv pü at ¿nde løsninger pü de udfordringer, vi fortsat har. Der

er lang vej til toppen af GPWlisten, men en topplacering her er ikke et mül i sig selv. Det er glade medarbejdere, som er mület i Agri Nord, og GPW er et redskab til at nü det. Konkret ser vi pü svarene i de enkelte teams og holder teammøder, som munder ud i handleplaner. Der ¿ndes ikke en fÌrdig opskrift pü god trivsel, sü de enkelte teams skal udvÌlge det, som er vigtigt for dem, fortÌller personalekonsulent i Agri Nord, Gitte Grøn. Udtalelsen fra GPW til Agri Nord lyder: �Resultatskabende engagement: Én af Agri Nords styrker er tilgangen til møder, hvor involvering og �den gode historie� er omdrejningspunktet i at skabe en fÌlles kultur. Kommunikation skal ske ved fysisk tilstedevÌrelsen, hvor medarbejderne orienteres personligt, hvis de har vÌret ude af huset, nür der er møde. Agri Nord arbejder fokuseret pü en buttom up kultur, hvor troen pü sig selv, ansvarlighed, tilhørsforhold og identitet samt selvopfattelse er nøgleordene i hele det ledelsesmÌssige tankesÌt.

Dette er udgangspunktet for Agri Nords strategi om resultatskabende engagement.� Årets undersøgelser viser blandt andet, at tilfredsheden er markant øget i forhold til, hvordan teamsene fungerer. - Vi har valgt en meget Àad ledelsesstruktur, hvor det reelt er teamlederen, der er den daglige leder. Det har givet god respons, fortÌller Erik Lydiksen. Et andet omrüde, som han lÌgger stor vÌgt pü, er beslutningen om at oprette udviklingsgrupper, hvor medarbejderne arbejder med forskellige emner. Der ¿ndes eksempelvis grupper for arbejdsglÌde, ekstern synlighed, kompetenceudvikling og rekruttering. De i alt 11 grupper bestür af medarbejdere, som har valgt at deltage i udviklingen af Agri Nord pü de forskellige omrüder ved at sÌtte initiativer i søen. Agri Nord vil ogsü i 2014 deltage i GPW som et redskab til at müle effekten af indsatsen for bedre trivsel og til at udpege de omrüder, hvor der skal arbejdes pü at sikre bedre trivsel.

LandmÌnd har søgt om 62 mio. kr. Ansøgningsrunden, hvor landmÌnd kunne søge om de minimis-støtte som kompensation for udlagte randzoner, er netop afsluttet. I alt har 19.500 landmÌnd søgt om støtte for 62 mio. kr., og dermed har landmÌndene i gennemsnit søgt om 3.200 kr. I den første ansøgningsrunde i forüret havde 32.000 landmÌnd søgt om 75 mio. kr. i kompensation. Det var før Miljøministeriets vandplaner bortfaldt, og NaturErhvervstyrelsen var nødt til at oprette en de minimis-støtteordning, sü landmÌnd kan fü kompensation for de udlagte randzoner. Der er derfor 12.500 landmÌnd, som ikke har søgt om de minimis-støtte. Af dem ville lidt over halvdelen kun have füet udbetalt mindre end 500 kr. Ansøgningerne tyder pü, at 17 ansøgere rammer støtteloftet pü 7.500 euro, fordi de har søgt om randzonestøtte til et stort areal, eller fordi de tidligere har füet anden de minimis-støtte.

Det er dog nødvendigt med en nÌrmere sagsbehandling af ansøgningerne, inden der kan konkluderes noget endeligt om antallet, der rammer loftet. NaturErhvervstyrelsen gür nu i gang med at sagsbehandle de minimis-ansøgningerne.

KĂ˜B OG SALG TYREKALVE samt drĂŚgtige kvier købes til eksport, god pris.

Per Dalum tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

Halm sÌlges Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sÌlges og leveres. Hø leveres.

SkovsgĂĽrd, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

EJENDOMME Sobrug med 300 søer og 100 ha. Agriteam Aars Sagsnr. L84694

Løgstørvej 80, Aars Soejendom beliggende med kort afstand til Aars by. Her er aktuelt 330 søer og tilhørende smügrise op til ca. 25 kg. I det seneste ür er der med de ca. 330 søer produceret 10.100 smügrise op til 22,2 kg. Effektivitetskontrollen viser aktuelt 29,4 frav. grise pr. ürsso. Her er et jordtilliggende pü 98 ha. Af disse er der ca. 90 ha. i omdrift og der er tilforpagtet ca. 32 ha. *ORDEN�ER�l�N �OG�GROVSANDET�JORD�*ORDEN�LIGGER�TŽT�VED�EJENDOMMEN� Ca. 75 ha. er tilsüet. Stuehuset: Opført i 1977 med 167 m 2 i grundareal. Fremstür med røde mursten OG�SORT�ETERNITTAG�"YGGET�MED�VINKEL�)NDRETTET�MED��BADEVŽRELSER� velindrettet køkken med spiseplads. Her fra indgang til en dejlig stor STUE� MED� BRŽNDEOVN� OG� FRA� STUEN� DIREKTE� UDGANG� TIL� TERRASSE� OG� have. (ER� UD� OVER� ER� DER� SOVEVŽRELSE � � VŽRELSER � ET� KONTOR� SAMT� ET� viktualierum.

DE 9 HA. ER FRIJORD OG KAN ERHVERVES AF ALLE

)Ă?BEGGEĂ?BADEVÂŽRELSERĂ?ERĂ?DERĂ?GULVVARME

Areal: Bolig: EnergimĂŚrke:

Scan k smartp oden med din hone o nye ejen g hent vores doms a pp

Ib Bjerregaard

Agriteam Aars ApS

EjendomsmÌglerfirmaet Ib Bjerregaard Søndergade 31, 1.m . 9600 Aars . Tlf.: 9862 1396 aars@agriteam.dk . www.agriteam.dk/aars

98,42 ha. 167 m2 E


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 40

Miljøministeren vil begrænse klagemulighed Med et netop fremsat lovforslag vil miljøminister Ida Auken indskrænke borgeres muligheder for at klage i miljøsager, der knytter sig til næste generation af vandplaner. Det er stærkt bekymrende og i strid med både regeringsgrundlaget og Aarhuskonventionen påpeger erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer. - Jeg sætter dialog og åbenhed meget højt. Det er vigtigt at sikre begge dele – også i lovarbejdet. Derfor handler jeg med det samme på baggrund af den kritik, der er rejst. Sådan sagde miljøminister Ida Auken sidste år, da hun ef-

have givet ministeriet mulighed for at underkende afgørelser fra Natur- og Miljøklagenævnet. Ikke desto mindre fremsætter miljøministeren nu igen et lovforslag, der fratager borgere en mulighed for at klage over tilvejebringelsen af de fremtidige vandplaner. - Sidste år forsøgte ministeren at fremsætte et lovforslag, der ville umyndiggøre klagenævnets afgørelser. Den gik ikke. Denne gang forsøger miljøministeren på en mere ¿f¿g måde at gøre det samme. Nu pakker man vandplanerne ind i bekendtgørelser, og dem er der ikke klageadgang til, siger

Lars Hvidtfeldt, der er viceformand i Landbrug & Fødevarer, er ikke tilfreds med et nyt udspil fra miljøminister Ida Auken.

ter massiv kritik måtte trække et lovforslag tilbage, der ville

A/S

TIL LEJE

viceformand i Landbrug & Fødevarer Lars Hvidtfeldt. Fjernelsen af klageadgangen, for så vidt angår bekendtgørelser om miljømål og indsatser i den fremtidige vandplansregulering, er et meget væsentligt kritikpunkt i lovforslaget, mener Landbrug & Fødevarer. Første gang vandplanerne blev fremlagt, kom der mere end 4000 høringssvar, der primært drejede sig om forkert klassi¿kation af vandløb. Det vil stadig være muligt at afgive høringssvar, men de mange høringssvar understreger behovet for klageadgang i sager om vandplanerne, mener viceformand i Landbrug & Fødevarer Lars Hvidtfeldt: - Det her kan kun tolkes, som at man ønsker at indskrænke borgernes mulighed for at blive hørt i væsentlige dele af fremtidens vandmiljøplanlægning i Danmark. Det er stærkt problematisk, at man fratager muligheden for at påklage de kommende bekendtgørelser og et brud på det demokrati, vi alle værner om i Danmark. Jeg synes, det er trist, siger han.

Lovforslaget er, i følge Landbrug & Fødevarer, imod principperne i Aarhus-konventionen, der er rati¿ceret af EU, og mere end 40 lande, herunder naturligvis Danmark. Aarhus-konventionen skal blandt andet fremme borgernes adgang til en enkel og billig prøvelse af forvaltningsmyndighedens grænser. Borgerne vil efter afskæringen af klageadgangen kun have adgang til anfægtelse gennem søgsmål, hvilket forekommer uforeneligt med Aarhus-konventionen, mener Landbrug & Fødevarer. - Med den stækkede klageadgang risikerer staten en byge af retssager om ekspropriation, og erstatningerne her kan hurtigt løbe op i et milliardbeløb. Det her er stik imod regeringsgrundlaget, der lægger vægt på borgerinddragelse. Derfor undrer det mig, at man indskrænker borgernes muligheder for at blive hørt, siger viceformand Lars Hvidtfeldt. Lovforslaget mangler endnu engang en vurdering af de økonomiske konsekvenser eller i det mindste præcisering

af hvor i processen, de økonomiske konsekvensvurderinger skal foretages. De økonomiske konsekvensvurderinger i forbindelse med vandløbsindsatsen er altafgørende i forhold til omfanget af den indsats, der sættes i værk. Netop de manglende økonomiske konsekvensberegninger er et af Landbrug & Fødevarers helt store ankepunkter i forbindelse med den nuværende vandplanindsats. - Regeringen har en helt urealistisk forestilling om, hvad vandplanerne kommer til at koste det danske samfund. Alene vandløbsindsatsen vil hurtigt løbe op i adskillige milliarder kroner i tabt produktionsjord. Derfor har vi brug for en realistisk konsekvensvurdering, der en gang for alle gør det tydeligt, hvor dyre vandplanerne bliver for Danmark, siger viceformand Lars Hvidtfeldt. Lovforslaget skal danne den juridiske ramme for arbejdet med vandplanerne fra 2015 og frem. Forslaget skal førstebehandles den 22. november.

Har gyllekanalen sagt stop... Ring Oudrup op! De danske landmænd er overordnet set gode til at tage hånd om deres dyr, men en ny rapport fra Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold viser, at kalvene i små besætninger ikke har det så godt som de burde.

De danske kalve skal have det endnu bedre

Gyllespuler

Det kniber med dyrevelfærden i små besætninger

Slamsugning med højtryksspuler Døgnservice tlf. 22232464 Med m til jern agnet

Beton knusning med mobil knuser værk. Tlf. 22203790

w w w. o u d r u p - s t e n l e j e . d k

Moderne danske stalde med høj dyrevelfærd, en reduceret dødelighed blandt køer og kalve og et forbrug af medicin, der er blandt det laveste i verden. Dansk kvæg har det generelt rigtig godt. Men nogle landmænd med mindre besætninger har problemer med at overholde reglerne omkring dyrevelfærd. Det viser en netop offentliggjort rapport fra Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold, der har undersøgt opstaldningsforholdene i 100 mindre kvægbesætninger. Rapporten viser, at det halter med at overholde reglerne for opstaldning af kalve og ungdyr i over halvdelen af de besøgte besætninger. En problemstilling som Videncentret for Landbrug allerede er opmærksom på. - Vi ved fra tidligere kontrolbesøg og kontakt til landbrugsrådgivere landet over, at der i de mindre malkekvægsbesætninger er problemer

med dyrevelfærden i forhold til kalve og ungdyr. Det er selvfølgelig ikke godt nok, og derfor vil vi nu sætte ind med målrettet rådgivning om dyrevelfærd til netop den gruppe, siger Peter Stamp Enemark, landskonsulent i Videncentret for Landbrug, Kvæg. Ifølge rapporten var der hovedsageligt problemer med at overholde reglerne om, at dyr skal opstaldes på et rent og tørt leje, reglerne om indretning af enkeltbokse til kalve og reglerne om, at kalve skal have adgang til tilstrækkeligt drikkevand til enhver tid, som gav anledning til sanktioner i besætningerne. De mindre malkekvægbesætninger, hvor der er under 100 køer, er ikke omfattet af kravet om obligatorisk sundhedsrådgivning og egenkontrol vedrørende dyrevelfærdsregler og har derfor kun i begrænset omfang regelmæssige besøg af en dyrlæge. Derfor mener Peter Stamp Enemark også, at problemerne

i disse besætninger ikke skyldes ond vilje, men snarere utidssvarende pasningsrutiner og manglende kendskab til reglerne. - Det kan være uvidenhed om eksempelvis arealkrav til kalve. Samtidig er de mindre besætninger som regel enkeltmandsbedrifter. Det betyder, at disse landmænd har behov for hjælp til at få dagligdagen til at fungere bedre og til at få skabt mere overblik omkring pasningen af dyrene, forklarer Peter Stamp Enemark. Derfor vil Videncentret for Landbrug, Kvæg i samarbejde med lokale konsulenter og praktiserende dyrlæger få kortlagt, hvilke udfordringer der forekommer i mindre besætninger med hensyn til pasning af kalve og ungdyr. - Ofte handler det om at sætte arbejdsgangene i system, så der bliver taget hånd om problemerne, før de vokser sig store, siger Peter Stamp Enemark.

Profile for Aars Avis

Aars avis 2013 11 20  

Aars avis 2013 11 20  

Profile for ugeavis
Advertisement