Aars Avis nr. 19 - 2024

Page 1

Per Bach klar til tredje borgmesterperiode

Stort BMX-stævne i Aars blev vellykket

Cimbrerhøjen næsten i mål

I Himmerland Forsikring er vi gode til at stå sammen. Det er noget, vi som medlemsejet selskab sætter pris på. Helt bogstaveligt. Derfor påskønner vi vores trofaste kunder med en årlig bonus, når det er muligt. Som tak for loyalitet. Som tak for at være en del af det stærke (forsikrings)fællesskab, vi har. Vi kalder det FællesFortjeneste.

Læs mere på www.himmerland.dk

Til samtlige husstande www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 98. årgang - Nr. 19 ONSDAG 8. Maj 2024 Aars ·
· Haubro ·
· Haverslev · Binderup · Nørager · Sønderup · Suldrup · Farsø · Østrup · Aalestrup Løssalg: 5,00 kr.
Hornum
Vegger
Side 12 Side 14 Læs mere side 5...
sætter pris på loyalitet - helt bogstaveligt
Vi

- egnens lokalavis siden

1927

Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S

Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk

Oplag: 15.950

I redaktionen: Ture Damtoft redaktion@aarsavis.dk

Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11, mail: annonce@aarsavis.dk

Åbningstider:

Mandag - torsdag kl. 8.00 - 16.00. Fredag kl. 8.00 - 15.00 Har De ikke modtaget avisen senest torsdag kl. 19?

Henv. bedes rettet til Aars Avis’ distributør Nordjyske Distribution på mail til reklamation@dnmh.dk eller udfyld den elektroniske formular på ligeher.nu/reklamation

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

Runde fødselsdage

90 Ester Mikkelsen, Sdr. Boulevard 16, Aars, torsdag, 9. maj.

75 Per Møller Lucassen, Spurvevej 3, Aars, søndag, 12. maj.

75 Lisbeth M. S. Hansen, Østergade 17, Østrup, onsdag, 15. maj.

mest vogmandskørsel “ind med modermælken”. Da han var 10 år overtog hans far, daværende Falck-redder Knud Taudahl, Oskar Præstegaards Vognmandsforretning i Aars, og moderen, Ellen Taudahl, passede kontoret. Garagen var ved hjemmet på Tolstrup Byvej i Aars, og her fik Henrik Taudahl mange timer til at gå.

Han trives godt når det er lokalt

Poul-Erik Guldhammer har det godt lokalt - og med at udføre frivilligt arbejde for foreninger og i skolebestyrelsen i Hornum, hvor han bor på Aalborgvej sammen med hustruen Britta og parrets to børn. I weekenden har PoulErik Guldhammer, som formand for Aars BMX klub Lynet, stået i spidsen for et velafviklet stævne.

13 24 døgnet rundt

TLF: 98 64 18 69

rundt

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Tlf. 98 64 18 69 Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

65 Hanne Aarup Knudsen, Mosevej 31, Sjøstrup, mandag, 13. maj.

Knud Taudahl var berømt for at kunne klare alle slags transporter og flytteopgaver. Også de vanskelige. Henrik Taudahl fortsatte i faderens spor, og Aars Vognmandsforretning voksede sig stor med krantransport, containerkørsel og specialopgaver - så stor, at det også blev nødvendigt at flytte firmaet fra Tolstrup Byvej til Hjortkjærsvej, hvor der i dag er plads til alt materiel. Firmaet fejrede 50 års jubilæum i 2023.

Den selvstændige vinduespudser er vokset op i Blære som yngste i en søskendeflok på fire, og dengang lå det mere i kortene, at han skulle arbejde i landbruget.

Ditte I. Dalgaard

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale

Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Trine Rybjerg www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

AARS BEGRAVELSESFORRETNING BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt Tlf. 70 20 41 41

Kig forbi udstillingen på Svoldrupvej 174. Her finder du et bredt udvalg af stentyper, inskriptioner og en række andre produkter. Ring gerne forud for dit besøg, så er du sikker på personlig betjening.

20 78 07 66 Mail: post@himgrav.dk . www.himgrav.dk . @HimmerlandGravstenogGranit

Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer.

Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale.

E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Indleveringsfrister:

60 Henrik Taudahl, Hans Egedes Vej 215, Aars, lørdag, 11. maj. Henrik Taudahl er direktør for Aars Vognmandsforretning, som han driver sammen med sønnerne Jesper og Jakob Taudahl. Henrik Taudahl fik nær-

Henrik Taudahl er altid imødekommende og indstillet på at finde en løsning. Meget af hans tid går med vognmandsforretningen, men han interesserer sig også for livet til søs, og har egen båd, og for et par år siden købte han et sommerhus i Lendrup, hvor han nyder fritiden sammen med familien.

Bryllup

Irene Bæk, Oustrupvej 39, Aars, datter af Henny og Jørgen Bæk, Aars, og Troels Pedersen, Oustrupvej 39, Aars, søn af Bernt Pedersen, Aars, vies fredag, 24. maj i Blære Kirke.

Sølvbryllup

Maibritt og Erik Nøhr, Aggersundvej 98, Aars, kan fejre 25 års bryllupsdag onsdag, 15. maj.

Nu er eksamen begyndt i Aars

AARS: Østermarkhallen i Aars er i disse dage fyldt med forventningsfulde og måske lidt nervøse 9. klasses elever, som er igang med årets skriftlige eksaminer. Eksamenstiden begyndte med klassikeren - dansk skriftlig fremstilling - eller med andre ord en dansk stil. Prøverne forløb efter planen inklusive de også helt klassiske printudfordringer, men det ville heller ikke være en rigtig skriftlig eksamen, hvis printeren overlevede hele dagen uden enkelte host.

Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9. Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

De skriftlige eksamener for 9. klasses eleverne er begyndt.

Sidste skoledag for 9. klasse eleverne nærmer sig, og lige om lidt er endnu et skoleår en saga blot.

Han passede sin skole, men i fritiden arbejdede han hos naboen og landmanden Per Warming.

Som 14-årig hjalp han med alt på gården i både stald og mark, og da han fik traktorkørekort 16årig, begyndte han officielt at køre traktor og pløje og harve og så.

Det var den bedste del af arbejdet, for Poul-Erik Guldhammer kunne, og kan stadig godt lide, at se tingene udvikle sig. At se det korn, han havde været med til at så, vokse og modne, og få det sået så marken er pæn hele sæsonen.

Det fik han med hjemmefra og fra sin arbejdsgiver - at køkkenhaven for en landmand var marken, og skulle der sås majs, skulle de stå i lige rækker som i parcelhuskøkkenhaven.

En tilgang han har taget med ind i voksenlivet, hvor tingene skal være i orden, og man skal kunne stå ved sit arbejde og være stolt over kvaliteten af det.

Efter Folkeskolen og efterskoleophold gik PoulErik Guldhammer i lære som mekaniker hos Volvo/ Renaul i Aars i 1997 og blev færdig fire år senere som 21-årig.

Poul-Erik og Britta mødte hinanden kort efter læretiden og flyttede sammen på Aalborgvej i 2005. Han fandt ud af, at han alligevel ikke var helt færdig med landbruget, og kørte i flere år for forskellige maskinstationer og for Per Warming indtil for omkring 10 år siden.

Efter tiden med landbrugsmaskiner tog PoulErik Guldhammer et ar-

bejde hos Outline Vinduer i Farsø, indtil en kammerat, der var vinduespudser, spurgte om ikke, han ville med ud og have noget frisk luft igen.

Det lød spændende for Poul-Erik Guldhammer, der altid har været glad for at tale med alt og alle, høj som lav, og savnede mere kontakt med folk end de fem kolleger på produktionsbåndet.

Han begyndte som vinduespudser for syv år siden, og fik hurtigt en fast og stor kundekreds. Så stor at han ville forhandle sig til lidt bedre ansættelsesvilkår, men firmaet sagde nej, så Poul-Erik Guldhammer sagde op og begyndte som selvstændig i stedet for.

I dag har han en ansat og dækker hele Vesthimmerland, og har en ansat nord for fjorden.

Og så har han fået kontakt til kunderne, for mange arbejder hjemmefra og tilbyder ofte en kop kaffe og en lille snak.

Især under Corona kom mange ud og kiggede på, for de havde nærmest ikke talt med andre under nedlukningen.

Fritiden går med at være sammen med familien og hjælpe børnene med at komme til og fra deres sport, som er håndbold for datteren og BMX for sønnen.

Der er dog lige en times tid efter arbejde, hvor han plejer den hobby, hans far gav ham med fra Blære. Det er raceduer, nærmere bestemt Tyske Modenesere, og Poul-Erik Guldhammer har vundet prisen for bedste due på Kimbrerskuet og sidder med i bestyrelsen for klubben af opdrættere.

SIDE 2 8. MAJ 2024 Ugens portræt
900,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr.
fra
ekspedition
Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl.
11 Abonnementspris:
nummer
bladets
Tlf.
Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup
25 17 70 65 E-mail: kimabol13@gmail.com
Mærkedage i Aars Avis
Poul Erik Guldhammer. Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk Torben Rask Isa Ejdrup Birgitte Landry Claus Landry Karsten Svendsen
www.himgrav.dk Gravsten - Granit - Gårdsten - Produkter til haven HIMMERLAND den lille uafhængige stenhugger v/ Allan Bo Sørensen Svoldrupvej 174 . 9600 Aars . Telefon: +45
Jens Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg den lille uafhængige stenhugger HIMMERLAND Henrik Taudahl - 60 år lørdag, 11. maj.

Det er urimeligt!

Af Thorkil Christensen, redaktør

Egentlig var det meningen, at denne klumme skulle handle om det urimelige i, at pengeinstitutterne i øjeblikket skovler penge ind på udlånsrenter og gebyrer, og kun betaler ganske lidt i rente for indlån.

Men det fine vejr har fået mit hjerte til at “løbe over” af godhed, og derfor kommer klummen til at handle om noget helt andet. Det rokker dog ikke ved den kendsgerning, at pengeinstitutterne bør ændre på rentesatserne, hvis de vil undgå at komme i unåde hos kunderne.

Det gode vejr er langt mere positivt. Vi har i år ventet længe på lunere varmegrader, og nu ser det ud til at der sker noget. Varme i luften får hække, træer og græs til at grønnes - vi kommer i forårshumør, og begynder at beskæftige os med udendørs sysler.

Udendørs aktivitet er sundt. Ikke kun den velkendte motion som mange får ved at løbe eller spille fodbold, men frisk luft, havearbejde og bilvask er med til at bringe humøret op, selv om det ikke altid er lige spændende at gå igang med. Men når arbejdet er overstået er man som regel en smule tilfreds med sig selv. Og så er alt jo godt. Desuden sætter udendørs arbejde tanker i sving... Forårssyslerne med blomster og drivhusplanter minder os f. eks. om, hvad vi mangler i Vesthimmerland: Et rigtigt havecenter. Engang var der ikke mindre end tre af slagsen i Aars på samme tid - i dag er der ingen. Til gengæld kan man købe planter til haven i supermarkederne, som har udvidet på parkeringspladsen med telte og palleborde med planter. Det er ikke helt det samme som at handle i et rigtigt havecenter, men det kan da gå an i mangel af bedre.

Et havecenter er en specialforretning med udvalg, specialiteter og personlig betjening. Men hvorfor forsvinder disse specialforretninger? Havecenteret er blot et eksempel - vi ser det også indenfor andre brancher, og der kommer sikkert flere lukninger med tiden, selv om vi ikke lige p.t. er bekendt med, at der lokalt er planer her om.

Forklaringen er enkel: Vi bakker ikke tilstrækkeligt op om de ofte mindre lokale forretninger, som formidler brugbar viden og har det store udvalg. Vi køber for lidt, og påstår at varerne er for dyre. Og vi kører gerne 50 kilometer ud og hjem for at spare en 10er...

Jamen, så skal det jo gå galt. Ingen kan leve af ingenting - og når først specialforretningen har lukket og slukket er der som regel ingen vej tilbage. Men butikken vil blive husket som den der altid havde varerne, hvor betjeningen var god, og hvor det var hurtigt og let at komme ind og ud.

som med kunstmalere - først efter de er døde bliver de berømte og savnet.

sent - og urimeligt!

Narkofangst ved Haverslev

HAVERSLEV: Der var jackpot for politiet, da en patrulje stoppede en personbil ved McDonalds i Haverslev kl. 5 søndag morgen.

I bilen sad en 32 årig lokal mand, som politiet bedømte og som testede positiv for at være påvirket af stoffer eller medicin.

BEKENDTGØRELSER

Hjertelig tak

Under ransagning af bilen fandt politiet 100 gram amfetamin og 50 gram MDMA også kaldet ecstasy. Manden blev søndag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger.

I tillæge var der sigtelser for at køre uden førerret og overtrædelse af våbenloven, da han havde seks knive i bilen.

Rita Marie Toft Jensen

* 6. januar 1928 er stille sovet ind Aars, den 3. maj 2024 Steen, Esben og Stig Svigerbørn, børnebørn og oldebørn

Bisættelsen finder sted fra Vognsild Kirke fredag den 10. maj kl. 11.00

Hans Jørgen Jensen

* 6. april 1948

tabte alt for tidligt kampen til sygdom den 30. april 2024

På familiens vegne

Jane

Kaj, Tom, Edel og Vivi

Højtideligheden har fundet sted

Min kære elskede mand, min elskede bedstefar Preben Christensen

* 22. juli 1951 er stille sovet ind Hornum, den 6. maj 2024 Elsket og savnet Grethe

Josefine og Oliver

Begravelsen finder sted fra Ulstrup Kirke lørdag den 11. maj kl. 11.00

Min elskede hustru

vores kære mor, svigermor, bedstemor og oldemor

Tove Jensen

* 1. oktober 1935 er stillet sovet ind i hjemmet

Vester Hornum den 1. maj 2024

Børge

Hanne og Niels

Per og Dorthe

Dorthe

Lone og Jens Thomas børnebørn og oldebørn

Bisættelsen finder sted fra Vester Hornum Kirke fredag den 10. maj kl. 13.00

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved Harriet Johansens

begravelse fra Haverslev Kirke

Tak for blomster og kærlige hilsner

Familien

for venlig deltagelse ved Jens Harrys bisættelse.

Tak for blomster, kranse og pengegaver. Tak til Jari for den smukke tale. På familiens vegne Maren

Hjertelig TAK for den store opmærksomhed og deltagelse ved vores elskede mor

Birthe Andersens begravelse i Aars Kirke

Tak for søde hilsner, flotte blomster, pengehilsner, besøg, beskeder og opkald. Også en stor tak til bedemand Birgitte Landry Kærlig hilsen

Familien

OFFSET BOGTRYK

Visitkort

Brevpapir Kuverter

Menukort

Firmapapir Fakturaer Brochurer Bøger

AARS

BOGTRYK & OFFSET

Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11

Kære Maibritt og Erik Vi ønsker jer stort tillykke med jeres sølvbryllup den 15. maj. Kærlige hilsner Alexander, Daniel, Fie og Laura

KOM OG MØD

KRISTENDEMOKRATERNES LANDSFORMAND

JEPPE HEDAA der taler på Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars, tirsdag den 21. maj kl. 19.30. Alle er velkomne.

Kaffe og brød 50 kr.

Arrangør: Kristendemokraterne i Vesthimmerlandskredsen

Brugbare effekter (ikke tøj og sko) til LIONS LOPPE- OG GENBRUGSMARKED

Afhentning: Kontakt os på tlf. 9390 9223

Indlevering: Hver onsdag kl. 9.30-12.00 i Loppehuset, Industrivej 72B, 9600 Aars eller i Lions Genbrugscontaineren på Genbrugspladsen i Aars. Tak for din støtte

8. MAJ 2024 SIDE 3
TAK EFTER DØDSFALD
✃✃ ✃✃
Sølvbryllup

Aars Billardklub af 1970

afholder ordinær generalforsamling torsdag den 23. maj 2024 kl. 19.30 i klubbens lokaler. Dagsorden ifølge vedtægterne. Evt. forslag skal være formanden i hænde senest 8 dage før.

Bestyrelsen

Talentspejdere skal hjælpe unge i Aars i uddannelse og job

En lokal mentor skal være forbillede for de unge

Af Thorkil Christensen

AARS: I Vesthimmerland er der en del unge mellem 16 og 25 år som er gået i stå og savner inspiration til valg af uddannelse eller job. Det vil kommunen forsøge at gøre noget ved, og har entreret med Landsforeningen Talentspejderne som hjælper med at finde de unge og gøre dem parate til at komme videre i livet med uddannnelse eller job.

Men det skal foregå med støtte fra lokale mentorer i erhvervslivet, som på frivillig basis mødes med en af de unge 24 gange i et 10 måneders forløb, og medvirker

til at klæde dem på til job eller uddannelse. Mentorerne skal være forbillede for de unge.

Projektkoordinator Frede Bräuner, Randers, der er pædagoguddannet, har været i Aars i jagten på at finde frivillige mentorer. Han deltog i Aars Handels morgenmøde forleden, og efter en peptalk om, hvad projektet går ud på, var der flere som viste interesse for at blive tilknyttet som mentor. Frede Bräuner sagde, at en halv snes unge, hovedsagelig med tilknytning til FGU eller Erhvervsskolerne, er i gang med forløbet.

- Der kan opstå små mi-

rakler ved at skrue på nogle knapper for at gøre dem uddannelses- eller aktivitetsparat.

De unge skal lære at bryde dårlige vaner og få system i deres dag. Nogle skal overvinde social angst, hvilket kan ske med gode vaner og sund kost, sagde Frede Bräuner.

Gennem talentprogrammet bliver de unge mere bevidste om deres evner og talent. Der er udarbejdet en håndbog, som anvendes ved de 24 møder som en mentor har med en ung, og der lægges ud med en aften i et skolekøkken, hvor holdet møder hinanden og hver

især laver mad sammen med sin mentor. - Mange unge lever usundt. Derfor skal de lære om mad på en såkaldt food-camp, hvor de også lærer hinanden at kende.

Derefter tages udgangspunkt i bogen på hvert møde, og som afslutning på forløbet får den unge et såkaldt OCN-læringsbevis, som viser hvor god han eller hun er blevet til at gennemføre helt almindelige ting i hverdagen, der kan bringe een videre. Der er ikke tale om, at vi opfinder ”den dybe tallerken”, men om at lære de unge om struktur i hverdagen og om at overvinde social angst, sagde Frede Bräuner. De unge som deltager i projektet registreres ikke hos det offentlige. De er typisk i alderen 16 til 26 år, bor hjemme hos forældrene eller i egen lejlighed. De har lav selvtillid og brug for sammen med en mentor, at ændre een af 22 kendte dårlige vaner, for på den måde at komme videre i livet.

Naturbesigtigelser sommer 2024

Vesthimmerlands Kommune foretager løbende besigtigelser af beskyttet natur. I løbet af vækstsæsonen kan lodsejere opleve, at deres naturarealer bliver besøgt, eller se at kommunebilerne holder i landskabet.

Formålet med besigtigelserne er at kortlægge naturtypernes udbredelse og kvalitet. Dette vil foregå med behørig respekt for bl.a. afgrøder og private områder generelt. Er der spørgsmål, kan de henvendes til Vand og Natur enten på mail kacl@vesthimmerland.dk eller telefon 2047 5588

Bogsalg på Vesthimmerlands

Biblioteker

Kom til bogsalg og vær med til at give gamle bøger nyt liv. Priserne er 5 kr. pr. bog og 1 kr. pr. magasin. Der vil løbende blive fyldt op i bogsalget. Bøgerne betales via MobilePay. 13. - 20. maj kl. 10.00 - 22.00 på bibliotekerne i Farsø, Løgstør, Aalestrup og Aars.

Kom til reparationscafé på Knabergården

Besøg i reparationscaféen og få fikset de hullede bukser, den gamle lampe eller cykelslangen med hjælp fra frivillige fra De grønne og Jydeværkstedet.

Onsdag den 15. maj kl. 13.00 – 17.00 i Jydeværkstedets lokaler på Knabergården. Gratis adgang – ingen tilmelding.

Se mere om arrangementerne på: www.vhbib.dk/arrangementer

Oplevelsestur for alle til Livø

Det vil glæde os at se kunder, leverandører/samarbejdspartnere og

Museet og biblioteket har indgået samarbejde

VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Museum og Vesthimmerlands

Biblioteker har indgået et samarbejde om en tur til et af Vesthimmerlands helt særlige steder.

Lørdag, 25. maj kan man komme tæt på Livøs

skønne natur og barske historie med en kulturpakke udviklet af de to kulturinstitutioner.

senest d. 17/5 2024

Generationsskifte

Generationsski e

Generationsskifte

I anledning af at Ole overtager direktørposten og Anette træder lidt tilbage inviteres du/I hermed til

Med venlig hilsen

Anette og Ole

RECEPTION

Det vil glæde os at se kunder, leverandører/ samarbejdspartnere og venner af huset til en uformel reception

PS: Af hensyn til køkkenet beder vi om tilmelding til birthe@farmas.dk eller tlf. 4090 3270 senest d. 17/5 2024

Fredag den 24. maj 2024 kl. 11.30-15.00 på Fabriksvej 1, 9640 Farsø.

Fredag den 24. maj 2024, kl. 11.30 til kl. 15.00

På Fabriksvej 1, 9640 Farsø

Med venlig hilsen

Anette og Ole

På dagen kan deltagerne få indblik i et enestående stykke socialhistorie om de 743 skæbner, der blev stemplet som moralsk afvigende og anbragt på Livø Anstalten på ubestemt tid i perioden 1911 til 1961. Foruden den guidede gåtur med historikeren, museumsinspektør Maria Clement Hagstrup inkluderer turen både færgeoverfart og frokost inspireret af de gamle madjournaler på Livø Kro.

I anledning af at Ole overtager direktørposten og Anette træder lidt tilbage inviteres du/I hermed til reception.

Det vil glæde os at se kunder, leverandører/samarbejdspartnere og venner af huset til en uformel reception.

PS: Af hensyn til køkkenet beder vi om tilmelding til birthe@farmas.dk eller tlf. 40 90 32 70 senest 17. maj 2024.

Siden 2020 har Maria Clement Hagstrup holdt mange foredrag om mændene på Livø, stået bag særudstillingen ”Aanbragt – Livø Anstalten 19111961”, deltaget i DR-dokumentaren ”Nyrup – søn af en udstødt” og været medforfatter på den anmelderroste bog ”Afvigernes ø”.

- Jeg har brugt meget af min tid i de seneste fire år på at forske i Livø Anstaltens historie, men en ting er at sidde med kilderne, noget andet er at bevæge sig rundt på øen og høre fortællingen lige netop her, hvor den udspillede sig – i autentiske rammer.

Det er en helt særlig oplevelse, som jeg glæder mig til at dele, siger Maria Clement Hagstrup.

SIDE 4 8. MAJ 2024 BEKENDTGØRELSER
Maria Clement Hagstrup og Kim Ørsted Iversen med nogle af genstandene fra Livø.
gamle MobilePay. Vesthimmerlands Kommune Vestre Boulevard 7 9600 Aars www.vesthimmerland.dk | Tlf.: 9966 7000
I anledning af at Ole overtager direktørposten og Anette træder lidt tilbage inviteres venner af huset til
...din lokale tryksagsleverandør: Aars Bogtryk & Offset 98 62 17 11
PS: Af hensyn til køkkenet beder vi om tilmelding til birthe@farmas.dk eller tlf. 4090 3270
BEKENDTGØRELSER

GPV i Aars producerer elektronik komponenter.

Styrker firmaet i Aars

Optimisme hos GPV A/S trods nedgang

Af Ture Damtoft

AARS: Omsætningen i

GPV A/S med afdeling i Aars faldt med 13 pct. i første kvartal 2024 sammenlignet med samme periode året før.

Den samlede omsætning blev 2,3 mia. kroner, men

trods faldet på 400 mio. kroner er GPVs administrerende direktør, Bo Lybæk, optimistisk for firmaets udvikling og omsætning. Omsætningsnedgangen var forventet og skal blandt andet ses i sammenhæng med kundernes nedbringelse af lagre.

- Aktivitetsniveauet var på niveau med det forventede. Vi oplever i øjeblikket en god balance mellem udbud og efterspørgsel, hvilket giver sig udslag i et endnu bedre serviceniveau, og vi følger fortsat vores strategi og vores plan for hele 2024, siger Bo Lybæk.

Cimbrerhøjen i Aars

I elektronikafdelingen i Aars er der 130 ansatte. Her har firmaet også mærket en mindre tilbagegang i efterspørgslen, men det betyder ikke, at aktivitetsniveauet daler. Tværtimod er der fokus på at professionalisere og styrke organisationen via nyansættelser og investeringer. Der er bl. a. fastansat færdiguddannede lærlinge, og nye lærlinge er kommet ind. Afdelingen i Aars har også netop investeret i nyt produktionsudstyr, en bølgelodder og en selektiv lodder til loddecenteret, for fortsat at være førende i branchen, og for at fastholde en generel høj score hos kunderne.

Globalt er antallet af ansatte faldet med ca. 450.

GPVs indtjening før renter, skatter, afskrivninger og amortisering er også påvirket af det lavere aktivitetsniveau, og faldt ligeledes med 13 pct. til 155 mio. kr. mod 179 mio. kr. i samme periode af 2023.

Samlet set forventer GPV, at efterspørgslen stiger senere i 2024, og takket være firmaets solide økonomi kan selskabet tænke langsigtet.

Egenkapitalen er steget marginalt til 2,3 mia. kroner.

høj grad at skabe nye aktive fællesskaber på tværs af generationer. Visionen er at skabe et samlingssted hvor alle lige fra børnehaver, FDFere og spejdere til pensionistklubber kan finde et sted at dyrke fællesskabet, siger Brian Larsen fra initiativgruppen.

Naturrum Cimbrerhøjen bliver for en stor dels vedkommende finansieret gennem støtte fra både lokale og nationale fonde, og her spiller bevillingen fra Norlys Vækstpulje og andre fonde en stor rolle.

- Det er en stor donation vi modtager fra Norlys Vækstpulje, og det tager vi som et bevis på, at vækstpuljen kan se vores vision om at etablere et stort Naturrum, hvor der er fokus på fællesskab og mangfoldighed, siger Brian Larsen.

GPV fortsætter derfor færdiggørelsen af de igangsatte kapacitetsudvidelser, herunder sidste fase af udvidelsen af produktion i Thailand, Mexico og Slovakiet, mens en fabrik i Malaysia lukkes.

- Vi fortsætter vores investeringer, så vi kan være klar, når markederne retter sig og begynder at vokse igen. Samtidig har vi fokus på at flytte vores eksisterende kapacitet derhen, hvor den er til størst gavn for vores kunder. Når det er på plads, vil vi have produktion i 12 lande, hvilket gør os til den næststørste europæisk baserede EMS-producent og placerer os blandt de 25 største globalt set, siger Bo Lybæk.

GPV forventer at realisere en omsætning i størrelsesordenen 9,1-9,7 mia. kr. og et EBITDA-resultat i intervallet 700-760 mio. kr. i 2024.

TIL TID & EVIGHED

En udstilling i klisterværker, uld og ord Efter nu at have levet i næsten 90 år, i en tid hvor tiderne skifter tit og meget, er evighedens sprog og billedverden noget, jeg har forsøgt at holde fast i. Jeg mistede synet, men jeg bevarede længslen efter billederne. Især den kristne forestillingsverden, mystik, ord og situationer har betydet meget for mig. Jeg har samlet en række klisterværker fra bibelens verden, der alle undersøger tiden, evigheden og det at lede efter billederne, også dem, som vi ikke kan se.

UDSTILLINGEN AFHOLDES I BYMIDTEN 4, 9600 AARS

I inviteres til 90 års fødselsdag og åbningsreception med bobler, sandwich, kager og kaffe.

Kristi Himmelfartsdag 9. maj kl. 14.00-17.00 i Bymidten 4, Aars

Jeg glæder mig til at se jer allesammen. Kærlig hilsen Ester Mikkelsen

AARS: I løbet af 2026

erstattes FDF-huset ved Gislumvej i Aars af et splinternyt multifunktionelt mødested for lokale foreninger.

Naturrum Cimbrerhøjen har været undervejs siden 2018, og der er indsamlet lige under 10 mio.

kroner til projektet, der har som mål at skabe et område, der summer af liv i så mange timer som muligt og som kan bruges af både børn, voksne og ældre.

Senest har Norlys Vækstpulje doneret 150.000 kroner til projektet.

- Bevillingen betyder, at vi nu er endnu tættere på at kunne realisere drømmen om at opføre Naturrum Cimbrerhøjen, der bliver det nye samlingssted i Aars for foreninger og brugere i alle aldersgrupper. Et af målene med Naturrum Cimberhøjen er i

8. MAJ 2024 SIDE 5
Cimbrerhøjen
erstatter det nuværende FDF hus, når det efter planen står færdigt engang i 2026. Let Svær Sudoku 9 - Easy 1 8 6 3 2 2 7 9 5 1 7 5 1 2 6 8 5 9 7 5 7 3 1 9 8 1 9 4 3 2 4 6 5 9 Sudoku 9 - Hard 1 4 3 9 7 1 4 5 4 8 2 4 5 3 9 3 7 8 2 8 2 6 1 SUDOKU
i Aars
Bo Lybæk.
er tæt på realisering Nu er der indsamlet knap 10 mio. kr. til projektet

Valg til Europa-Parlamentet søndag den 9. juni 2024 - sådan stemmer du

Den 9. juni 2024 er der valg til Europa-Parlamentet. I Vesthimmerlands Kommune har du flere muligheder for at afgive din stemme både før og på valgdagen.

Modtagelse af valgkort

Vesthimmerlands Kommune sender et valgkort med posten til borgere, der er stemmeberettiget. Valgkortet modtages senest tirsdag den 4. juni 2024.

Valgkortet indeholder oplysninger om det afstemningssted, som du hører til, og som du skal stemme ved. Valgkortet er dit bevis for, at du har lov til at stemme, så det skal medbringes på valgdagen og fremvises på afstemningsstedet.

Har du ikke modtaget et valgkort?

Hvis du ikke har modtaget dit valgkort med posten, bedes du medbringe legitimation på dit nærmeste valgsted på dagen. Dit nærmeste valgsted kan du finde på hjemmesiden www.vesthimmerland.dk/valg eller få oplyst ved at henvende dig på tlf. 9966 71 00.

Er der fejl på valgkortet?

Hvis der er fejl på valgkortet, bedes du medbringe legitimation (pas, kørekort eller sundhedskort), når du skal stemme. Så klarer vi det på afstemningsstedet.

Er dit valgkort blevet væk?

Hvis dit valgkort er blevet væk, kan du få udskrevet et nyt på afstemningsstedet ved at medbringe legitimation (pas, kørekort eller sundhedskort).

Er du lige flyttet?

Hvis du er flyttet kort før valget, har du fået en valgorientering i forbindelse med, at du anmeldte flytningen på borger.dk. Har du spørgsmål, kan du henvende dig til Borgerservice eller på tlf. 9966 71 00.

Brevstemmeafgivning i Aars, Aalestrup, Farsø og Løgstør

Ud over muligheden for at stemme på valgdagen den 9. juni, har du også mulighed for at brevstemme til valget fra mandag den 29. april til torsdag den 6. juni. Husk at medbringe gyldig legitimation (pas, kørekort eller sundhedskort) ved brevstemmeafgivning.

Borgerservice i Aars

Ønsker du at brevstemme, skal du henvende dig i Borgerservice, Vestre Boulevard 7, 9600 Aars. For at undgå ventetid har du mulighed for at bestille tid på hjemmesiden www.vesthimmerland.dk under ”Bestil en tid i Borgerservice”.

Åbningstider i Aars:

Mandag – onsdag kl. 10.00 –15.00

Torsdag kl. 10.00 – 17.00

Fredag kl. 10.00 – 12.30

Derudover udvides åbningstiderne i Borgerservice i Aars, så du også har mulighed for at brevstemme på følgende dage:

Lørdag den 25. maj kl. 10.00 – 12.00

Lørdag den 1. juni kl. 10.00 – 12.00

Onsdag den 5. juni (grundlovsdag) kl. 10.00 – 15.00

Vesthimmerlands Kommune

Vestre Boulevard 7 9600 Aars

www.vesthimmerland.dk

Hos Borgerservice i Aars er der en handicapvenlig stemmeboks, som er indrettet med hæve- og sænkebord, lup og CCTV.

Administrationsbygningerne i Aalestrup, Farsø og Løgstør

Det er også muligt at brevstemme i Aalestrup, Farsø og Løgstør uden tidsbestilling på følgende tidspunkter:

Lørdag den 25. maj kl. 10.00 – 12.00

Lørdag den 1. juni kl. 10.00 – 12.00

Adresserne er:

Administrationsbygningen i Aalestrup, Aagade 25 D, 9620 Aalestrup

Administrationsbygningen i Farsø, Frederik IV´s Plads 1, 9640 Farsø Administrationsbygningen i Løgstør, Torvegade 15, 9670 Løgstør

Brevstemmeafgivning i eget hjem

Vælgere, der på grund af sygdom eller på anden måde ikke er fysisk i stand til at forlade eget hjem, kan brevstemme i eget hjem. Du kan ansøge herom ved at kontakte Vesthimmerlands Kommune på tlf. 9966 7100. Ansøgning om at brevstemme i eget hjem skal ske senest onsdag den 29. maj kl. 10.00. Vælgere, der kan stemme i eget hjem, bliver kontaktet per telefon om tidspunktet for brevstemmeafgivningen den 29. maj. Afstemning i eget hjem finder sted torsdag den 30. maj og fredag den 31. maj.

Bor du på et af kommunens plejecentre, skal du ikke foretage dig yderligere. Der vil blive truffet særskilt aftale om brevstemmeafgivning den 22. eller 23. maj med de enkelte plejecentre. Såfremt du er indlagt på sygehuset, bedes du kontakte personalet for at høre nærmere om muligheden for at brevstemme.

Skift af afstemningssted

Frem til fredag den 31. maj kl. 12.00 kan vælgere med handicap eller nedsat førlighed indgive ansøgning til sin bopælskommune om at afgive sin stemme på et andet afstemningssted i kommunen end det, der ellers vil være anført på valgkortet.

På afstemningsstedet i Farsø er der en særlig handicapvenlig stemmeboks, som er indrettet med hæve- og sænkebord, lup samt et CCTV. Ansøgningsskema udleveres ved henvendelse til Borgerservice eller rekvireres via tlf. 9966 7100.

Yderligere information

På Vesthimmerlands Kommunes hjemmeside www.vesthimmerland.dk/valg kan du læse mere om brevstemmeafgivning og afstemning på valgdagen, herunder blandt andet muligheden for anvendelse af hjælpemidler på de enkelte brevstemmesteder og valgsteder samt muligheden for at få hjælp til stemmeafgivningen.

www.vesthimmerland.dk/valg

SIDE 6 8. MAJ 2024
| Tlf.: 9966 7000

Udover selve kirken og kirkegården har menighedsrådet ansvaret for Aars Kirkes Kultur og Sognehus “AKS”

Nu forberedes valg til menighedsrådet i Aars

Orientering 14. maj forud for menighedsrådsvalget

Af Thorkil Christensen

AARS: Tirsdag, 17. september er der valg til Folkekirkens menighedsråd i Danmark. I Aars sogn er man ved at “varme op” til dagen, og tirsdag, 14. maj er der orienteringsmøde om rådets arbejde, og det kommende menighedsrådsvalg. Mødet holdes i Aars Kirkes Kultur og Sognehus “AKS” i Kirkegade. I flere nabosogne er der ligeledes orienteringsmøde sammen aften.

Menighedsrådet i Aars sogn skal vælges for en fire-årig periode og får som opgave at lede den lokale kirkes drift og aktiviteter.

Valget foregår ved en såkaldt valgforsamlingnoget der minder om en generalforsamling, hvor alle medlemmer af folkekirken i sognet kan møde op for at stemme, eller selv stille op til valget. Kravet er, at man er fyldt 18 år.

Der skal vælges mellem seks og 20 medlemmer til et menighedsråd, afhængig

af sognets størrelse. i Aars vælges 12. Det kommende menighedsråd begynder deres periode 1. søndag i advent. På det første møde konstituerer rådet sig med bl. a. formand, næstformand, kirkeværge, kasserer og kontaktperson.

Menighedsrådet holder møde ca. en gang hver måned, og der kan være opgaver i forbindelse med aktiviteter, udvalg og møder i sognet.

Menighedsrådet har ansvaret for kirkelivet i

Så er den gal igen: Høj musik og hærværk

i Aars Lystanlæg

Damtoft

AARS: - Det er sommer, og vi har fået en anmeldelse om høj musik til ulempe i anlægget i Aars igen. Det bliver nok ikke den sidste, sagde politikommissær Lars Rosenvinge, Nordjyllands Politi fredag i sidste uge.

Det var anden dag i træk, at politiet havde fået anmeldelser om høj musik og larmende mennesker i anlægget, og der hørtes endog kanonslag.

Både onsdag og torsdag kom anmeldelserne ret tidligt på aftenen, og politiet kalder det en mellemvej, så alle kan være der.

Andre ville nok kalde det at mødes på midten, men det kan naboerne til anlægget have svært ved, som formanden for Aars Borgerforening beskriver. - Da jeg kom derned fredag morgen, lå der masser af skrald, og de havde rykket pælen med skiltet, om at støjende adfærd er forbudt, op og stillet det op ad skraldespanden, siger Jørgen Kristensen, og hans hovedrysten kan fornemmes over telefonen.

sognet, kulturarven med kirkebygninger og arealer, kirkegården, personale og økonomi.

I Aars Sogn består menighedsrådet også af de tre præster som i øvrigt er “fødte” medlemmer. Medlemmerne sidder i en fireårig valgperiode.

Anders Didriksen er formand, Ingrid Danielsen, næstformand, Kirsten Boel, kasserer, Erik Madsen, kirkeværge og Anne Marie Skovbøll, kontaktperson. Knud Erik Christensen er webmaster og formand for bladudvalget, Mogens Andreasen er formand for kirkegårdsudvalget og Esben Nielsen er formand for aktivitetsudvalget. Desuden består rådet af Else Roed Christensen, Marna Højris Kristensen, Anna Dybdal og Inge Dalum. Sognepræsterne er Lone Primdahl Dolmer, Jens Jacob Jensen og Knud Erik Weinkouff Hansen.

Optagelsen af Aggersborg på

Museumsdirektør i Aars stopper

AARS: Museumsdirektør Broder Berg, Aars, har sagt sin stilling på Vesthimmerlands Museum op og stopper til juli.

Opsigelsen kommer efter 16 år på Vesthimmerlands Museum med Aggersborgs indskrivning på UNESCOs Verdensarvsliste som kronen på værket. Broder Berg har valgt at gå af og sætte kursen mod den tredje alder.

Broder Berg.

Arbejdet med at finde en afløser for Broder Berg og videreføre det gode arbejde med museets alsidige opgave- og ansvarsområder som Vesthimmerlands enestes statsanerkendte museum, er i fuld gang. Der vil blive holdt afskedsreception for Broder Berg i slutningen af juni, og den nye direktør forventes at blive præsenteret til august.

Men, som Jørgen Kristensen skynder sig at tilføje: Det er langt fra alle, der opfører sig på den måde. - Jeg har også set en gruppe unge piger, som spillede musik og sad og hyggede sig, og de generede overho-

vedet ikke. Nogle gange er der ikke noget at se, og andre gange, larmer de rigtig meget, siger Jørgen Kristensen.

Ifølge ham er der tale om to forskellige grupper. Den ene er lokale unge, den anden er studerende på HEG. - Vi kender jo deres ansigter, og farven på deres scootere, og de gør det for at genere. Det sker mange gange, at de lige skruer vildt op i to minutter og så skruer ned igen, for så at gøre det igen 10-15 minutter senere, siger Jørgen Kristensen.

Gennem Aars Borgerforening er foreningen Anlægget Venner oprettet. Den skal være med til at holde anlægget vedlige, og holde lidt øje med, hvad der foregår.

Trods mange observationer og anmeldelser kan politiet ikke gøre noget udover at rykke ud. - Vores opfordring er, at man altid tænker sig om. Dem, som spiller musik, skal tænke på, der er naboer. Og naboerne skal tænke på, at det er sommer. Det er en mellemvej, og vi skal nok patruljere i lystanlægget, siger Lars Rosenvinge.

• Gardiner

Gardiner

Tæpper

Vinyler

Solafskærmning

Vinyler til badeværelser

Ring til Karen eller Kristian Tlf. 98 63 11 27 ell. 20 12 84 48

8. MAJ 2024 SIDE 7
• • • • • • KROGH
Gulve
MADSEN ARKITEKTER
verdensarvslisten blev kronen på værket i Broder Bergs 16 år som direktør på Vesthimmerlands Museum. Anders Didriksen er formand for Aars Sogns Menighedsråd. Skiltet i Aars anlæg med henstilling om at tage hensyn var revet op og stillet op af de skraldespande, som de unge helt åbenbart af fotoet ikke mente kunne bruges til skrald. Foto: Jørgen Kristensen.

sognepræst Svend SchultzHansen

■ Jesus siger og beder:”… at de alle må være eet!” Det er os kristne, som Jesus beder for, at ”de alle må være eet”, ikke enige, men eet! Ikke ens, ikke ensrettede, men eet. Ikke enøjede, men eet!

Sandt er det, at kærligheden og døden gør alle lige. Kærligheden hæver os op, det gør døden også, den ophæver os. Kærligheden smelter os sammen til eet. Det gør døden også, den nedsmelter os. Døden opløser, kærligheden forløser. Til det smukkeste og dybeste i nadverliturgien hører disse ord:”… for at vi må blive eet i dig ligesom du er eet med Faderen”. Ja eet med Faderen, eet i kærlighedens fællesskab med vor Gud og Skaber. Ikke ens, men eet.

Det djævelske er, at mennesket vil være Gud, så vi bliver ens, for det bilder Djævelen os ind er en mulighed og leer højt. Det guddommelige er, at Gud vil være menneske og være

et med os ganske, som vi ønsker det for et brudepar, at de må være eet med hinanden og ikke ens, hverken i tøj, meninger eller holdninger. Det fortælles, at englene engang spillede den himmelske musik, men ingen gad høre på den. Da klippede englene nodebladene i stykker og lod dem dale ned på jorden. Og én fandt et stykke, som stod i dur, og han hævede, at sådan var den himmelske musik. Men an anden fandt et stykke i mol, og han hævdede lige så sikkert, at sådan var den himmelske musik.

Og begge parter holdt på sit lige til de kom til Guds himmel og begge kom ind i Himlen, for meninger og holdninger, kan ikke skille os ikke fra Gud, men de kan skille os fra hinanden, og det gør de, om vi skal være ens. I Himlen opdagede de, at begge dele både dur og mol hører med i den himmelske musik.

Det er som med isen og sneen. Du er så stiv, at du ingenting forstår, sagde sneen, men jeg er så fin og graciøs og kommer fra himlen, og så rørte de kun nødvendigt hinanden, indtil det blev forår!

Musikhusleder stopper i Aars

Af Ture Damtoft

AARS: Efter mere end 10 år har Lisbeth Jagd valgt

BEKENDTGØRELSER

at sige sin stilling som leder af Vesthimmerlands Musikhus i Aars op. Hun stopper med ud-

gangen af maj for at tiltræde en stilling ved Viborg Kulturskole.

- Der var et job, jeg synes var spændende. Jeg har været her længe og trænger til at prøve noget nyt, og så valgte jeg at give stafetten videre, siger Lisbeth Jagd.

I de 10 år som leder i Aars er antallet af aktiviteter og publikum i musikhuset mangedoblet.

- Det er et sted, som er anerkandt af bookere og kunstnere på landsplan.

Vi har et musikhus, hvor kunstnerne gerne vil spille i nogle gode rammer med en professionel behandling.

Vi passer godt på vore kunstnere, de bliver godt forplejet, og de frivillige er gode til at passe godt på dem, siger Lisbeth Jagd.

Samarbejdet både i kommunen, tværkommunalt og regionalt har Lisbeth Jagd været glad for, ligesom de mange forskellige brugere har givet huset liv.

- Det er jo et hus med mange brugere og brugerflader - fra de helt unge kulturskoleelever og til dem, som kommer og synger fællessang.

Et hus med liv og hvor folk har et ejerskab, og vi

har forsøgt at sprede os over så meget, vi kunne, med de ressourcer vi havde, siger Lisbeth Jagd. Hun bliver boende med familien i udkanten af Aars, og kommer til at se både kolleger og frivillige igen.

- Når man har været mere end 10 år et sted, er det ikke uden vemod at stoppe. Jeg kommer til at savne mine kolleger, samarbejdspartnerne og de frivillige. Mine drenge går i kulturskolen til trommer og klaver, så jeg kommer fortsat til at have en relation til huset, og det kunne godt tænkes, jeg køber billetter til nogle af de mange kommende arrangementer, siger Lisbeth Jagd.

Arbejdet med at finde en ny leder af musikhuset er endnu ikke gået igang. - Jeg blev orienteret af Lisbeth i sidste uge, og 13. maj har bestyrelsen møde, hvor vi skal se på, hvad vi gør.

Det er en skam af Lisbeth stopper, men jeg ønsker hende alt det bedste fremover, siger formand for ALFAs bestyrelsen, Per Nyborg.

Der vil blive holdt en afskedsreception for Lisbeth Jagd sidst på måneden.

Aars Kirke

Arrangementer

Gudstjenester:

9/5 kl. 14.00 Kristi Himmelfartsdag

Gudstjeneste i Blåbærdalen

v/ Knud Erik Weinkouff Hansen

12/5 kl. 9.30 v/ Knud Erik Weinkouff Hansen

19/5 kl. 9.30

Pinsedag v/ Lone Primdahl Dolmer

20/5

2. pinsedag Fællesgudstjeneste ved Vitskøl Kloster

23/5 kl. 19.00 Indre Missions aftengudstjeneste v/ Niels Hankelbjerg Mortensen

26/5 kl. 9.30 v/ Jens Jacob Kauffmann Jensen

2/6 kl. 8.30 kort gudstjeneste i Aars Anlæg i forbindelse med Stafet for livet v/ Jens Jacob Kauffmann Jensen Kirkebilen kører til alle gudstjenester i Aars Kirke. Ring til Cimbrerbilerne, tlf. 98 62 24 94, senest en time før gudstjenesten. Er du gangbesværet, beder du blot chaufføren om at komme ind og hente dig.

KR. HIMMELFARTSDAG

TORSDAG DEN 9. MAJ KL. 14.00

Kort gudstjeneste, fællessang og samvær i Blåbærdalen i amfi-scenen. Medbring gerne kaffe/te. Liturg Knud Erik Weinkouff Hansen

Vi håber på at få en dejlig maj-eftermiddag i Blåbærdalen.

TIRSDAGSCAFE - LIGE UGER I AKS

TIRSDAG DEN 14. MAJ KL. 14.30-16.00

For alle, der har tid og lyst til en hyggelig og god snak. Der bliver serveret kaffe og brød.

ORIENTERINGSMØDE

TIRSDAG DEN 14. MAJ KL. 19.00 Kom til orienteringsmøde om menighedsrådsvalget 2024 i AKS, Aars Kirke/kultur og Sognehus. Der vil blive orienteret om menighedsrådsarbejde og det kommende valg. Der vil være kaffe og brød

”I MUSIKALSK REJSE

GENNEM LIVET”

KONCERT I AARS KIRKE ONSDAG DEN 15. MAJ KL. 19.30

Henrik Fevre har gennem sin lange musikalske karriere markeret sig som en yderst alsidig musiker, der bevæger sig frit mellem stort alle musikalske genrer. Han har et stort bagkatalog af sange og udgivelser bag sig. I samarbejde med Jan Mygind har han udvalgt en smuk buket af sange fra hele sin karriere. Sangene danner til sammen en smuk og intens rejse gennem livet med alle dets glæder og sorger. Der bliver taget livtag med livets store spørgsmål: Familie, Børn, Ægteskab/Kærlighed, Skilsmisse, Ensomhed, Livslede og genfødsel.

Medvirkende:

Henrik Fevre: Sang, Guitar og klaver Jan Mygind: Guitar, Klaver og orgel

KIRKENS BØRNEKLUB

LØRDAG DEN 18. MAJ KL. 10.00-12.00

Pinse - kirkens fødselsdag! Så skal vi have KAGEKIRKE!

2. PINSEDAG

MANDAG DEN 20. MAJ

Fællesgudstjeneste for kirkerne i Vesthimmerlands provsti ved Vitskøl Kloster. Provstiet annoncerer særskilt med yderligere oplysninger.

KIRKENS BØRNEKLUB

LØRDAG DEN 1. JUNI KL. 10.00-12.00

Besøg af kirke- og kulturmedarbejder Marianne Klausen.

KOM OG VÆR MED TIL AT LAVE TEATER! VI STARTER SOM NOGET NYT ET BØRNE & UNGE TEATER 3 ØVEGANGE I MAJ - JUNI 2024

HVOR: Aars Kirke, Kirkeplads 1, 9600 Aars

HVORNÅR: Onsdag d. 29. maj, onsdag d. 05. juni, onsdag d. 12. juni

KLOKKEN: 15.00-16.00

PAUSE: Saft og kiks

DRAMA: DEN FORTABTE SØN

OPFØRES: 16. juni kl. 9.30 2024 til Festgudstjeneste i Aars Kirke

KONTAKT: Lone, tlf. 3068 0789, lpd@km.dk Marianne, tlf. 2021 7906, makl@km.dk Næste dramaprojekt aug. - sept. 2024

SIDE 8 8. MAJ 2024
Lisbeth Jagd stopper som musikhusleder efter over 10 år på posten.
Af tidl.
Præstens klumme

Mors Dag, søndag 12. maj

Tag med mor til nutiden

i Aars søndag, 12. maj

Af Ture Damtoft

Hvordan et køkken så ud dengang, og hvordan et TV eller en telefon, der ikke er “smart” så ud, siger Marius Stubberup.

I samlingen på museet er der fokus på ting fra de seneste 100 år, og så er der nok tale om tip-tip oldemødre.

Men der er også nyere ting fra 70erne og 80erne. Som f.eks. en Commodore 64 computer, og en række bærbare computere fra 90erne, der nok vil kunne overraske en teenager.

ket blomster, og jeg inviterer selvfølgelig hende med herud på søndag, så hun også kan mærke den stemning, vi forhåbentlig får på denne dag, siger Marius Stubberup. Dansk Nutidsmuseum har også en cafe. Her kan de besøgende på Mors Dag drikke medbragt kaffe. Til sommer åbner Dansk Nutidsmuseum en særudstilling med Lego.som i øjeblikket er under planlægning.

MORS DAG: De fleste gør det, men det er ikke særlig opfindsomt at komme med en flaske vin, en buket blomster eller en æske chokolade til mor på Mors Dag på søndag, 12. maj. Det mener i hvert fald Marius Stubberup, formand for bestyrelsen hos Dansk Nuitdsmuseum ved Støberivej i Aars.

- Når man har givet en gave eller blomster og må-

ske spist en frokost, så kan man komme her ud på nutidsmuseet og se, hvad mor eller bedstemor voksede op med. De, som aldrig har været her, kan komme og få en god oplevelse og se det legetøj, mor havde.

Museet har også en stor samling af B&O-produkter, og for de mindre teknologiinteresserede er der en kæmpe samling af legetøj og dukker, inklusive en porcelænsdukke fra 1920erne som ligner Annabelles lillesøster, og så er der stuerne, kødmandsforretningen og 70er køkkenet som i autentisk stil er brunt i brunt. - Vi har jo tingene tilbage fra de sidste 100 år, og så kan mor prøve at fortælle om det legetøj, hun havde, eller det steroeanlæg far og mor havde. Og bedsteforældre har jo også børn, og de er jo også mødre, så der har vi en generation mere, som kan blive fejret. Jeg plejer selv at give min kone en bu-

8. MAJ 2024 SIDE 9
På Dansk Nutidsmuseum kan børnene få fortalt hvordan mor eller bedstemor boede, og hvad hun legede med. Et brunt i brunt køkken som det skulle være i 70erne. Porcelænsdukken, som ligner Annabelles lillesøster, er en af mange dukker i samlingen.
M rs dag SØNDAG DEN 12. MAJ Himmerlandsgade 55 · 9600 Aars · Tlf. 6226 5680 · skoringen.dk Følg os på Str. 36-42 · Før 600,Str. 36-41 · Før 300,NU 199,NU 385,Str. 36-42 · Før 700,NU 490,Str. 36-41 · Før 700,NU 490,-20% På ALLE Marco Tozzi tasker -30% FRIT VALG 499,- Str. 36-43 · Før 600,Str. 36-42 · Før 800,- Str. 36-42 · Før 700,Str. 36-42 · Før 700,-

Mors Dag, søndag 12. maj

beskæftige sig med. Det er blevet til Nørklerne i Røde Kors, hvor der er omkring 50 medlemmer i Aars og omegn, og over 20 af dem mødtes i denne uge med en masse andre fra Nordjylland i Aktivitetscenteret i Bymidten i Aars.

- Vi har det fantastisk, og jeg synes, det er så flot at vi kan samle over 90 her i Aars, siger Hanne Holm, der koordinerer nørklerne i Aars og omegn.

bejdet frivilligt for at hjælpe udsatte, siden hun var i 30erne.

Alderspræsidenten i nørklerne er 97 årige Emmy Sørensen.

ÅBNINGSTIDER I UGE 19 HOS MANIFIK HUDPLEJE

Mandag 6/5 kl. 9.00-15.30

Tirsdag 7/5 kl. 9.00-15.30

Onsdag 8/5 kl. 9.00-15.30

Torsdag 9/5 LUKKET

Fredag 10/5 kl. 9.00-15.00

Lørdag 11/5 LUKKET

Mors Dag gaver fra

”nørklerne” i Aars

AARS: De yngste er i 60erne, og langt de fleste er mødre.

De ca. 5.000 nørklere strikker, hækler og syr forskellige håndarbejder til sårbare målgrupper lokalt som f.eks. på plejehjem, sygehuse, institutioner og lignende eller til salg i Røde Kors butikkerne, hvor overskuddet går til at støtte Røde Kors indsatser både nationalt og internationalt.

- Det er sjovt at være med. Der er nogen at snakke med, og jeg ser en masse ting og får en masse nye ideer, også går det til et godt formål, siger Emmy Sørensen. Det gode formål kan man støtte ved at købe sin Mors Dag gave i Røde Kors butikken på Himmerlandsgade.

Berig den vigtigste i verden nemlig din mor på mærkedagen d. 12/5 med et unikt gavekort eller køb hendes favoritprodukt hos Manifik Hudpleje på Himmerlandsgade 37 i Aars.

Hos Manifik hudpleje tilbydes mange forskellige resultatorienterede skønhedsbehandlinger.

Find det flotte udvalg af behandlinger på www.manifikhudpleje.dk

Køb gavekort online på www.manifikhudpleje.dk eller ring/ sms tlf. 2758 4164

Følg Manifik hudpleje på

Det handler ikke specifikt om Mors Dag, men når

børnene for længst er fløjet fra reden, og arbejdslivet ikke længere tager så meget tid, så vil disse aktive kvinder gerne have noget at

Få et Mors Dag hjerte til samlingen

AARS: Blomster forgår, men hjertet består, og måske giver man begge dele til sin mor på Mors Dag på søndag 12. maj.

I Kop & Kande har de hvert år siden 2008 et nyt hjerte til Mors Dag, og mange er blevet samlerobjekter.

- Vi vil også gerne tilbyde noget lidt særligt til Mors Dag, og hjerterne har vist

sig at være meget populære. Ellers har vi naturligvis også mange andre ting, som kan blive en god gave, siger Jørgen Højrup Jensen, indehaver af Kop og Kande i Aars og Farsø. Han har ikke selv besluttet sig for hvordan hans mor og hans kone skal fejres.

- Det beslutter jeg mig for lørdag formiddag ligesom mange andre, siger han.

- Sidste år samlede vi 60.000 kroner ind i Aars, og på landsplan var det 3,2 millioner kroner. For det kan man købe mange tusinde telte og måltider mad, siger Hanne Holm, der har ar-

- Det er mest blevet sendt til udlandet eller solgt til turister, men indenfor det sidste års tid, kan vi se, at det er folk i byen og Vesthimmerland, som holder øje med, hvad vi laver. Og når nogen snakker Mors Dag, kan man jo komme ind i vores butik og købe noget, os nørklere har lavet, eller en anden billig gave hvor hele overskuddet går til at hjælpe udsatte mennesker i Danmark og udlandet, siger Hanne Holm.

Mors Dag hjerterne fra Kop & Kande er blevet samlerobjekter.

Dansk Nutidsmuseum på Mors Dag - du må gerne drikke din medbragte kaffe i museumscafeen.

Åben på Mors Dag, søndag, 12. maj fra kl. 13 til 17.

FREDAG - LØRDAG - SØNDAG

Der kommer hele tiden masser af forskellige friske blomster, så kom og gør en god handel...

Mors Dag søndag 12. maj

Glæd mor med en blomst Vi har et kæmpe udvalg

SIDE 10 8. MAJ 2024
WUNDERWEAR AARS HIMMERLANDSGADE 71 9600 AARS TLF. 4291 9613 AARS@WUNDERWEAR.DK Nowomaneversaid: Ihaveenough lingerie! GLÆDELIG MORS DAG Himmerlandsgade 37 • 9600 Aars • tlf. 27 58 41 64 info@manifikhudpleje.dk
Over 90 nørklerer var samlet i Bymidten i Aars mandag.
Støberivej 8 . 9600 Aars . Tlf. 98 62 66 88 www.dansk-nutidsmuseum.dk Dansk Nutidsmuseum Dansk Nutidsmuseum GI’
hele familien) EN GOD OPLEVELSE!
MOR (og
Besøg
Aars Markedsvej 3 - 9600 Aars - Tlf. 96 37 76 00 Så længe lager haves.
Kæmpe blomstermarked foran Kvickly
af flotte buketter og blomster HUSK AARS AVIS - når det skal være lokalt!

Vesthimmerland:

Per Bach Laursen

klar til sin tredje borgmesterperiode

Af Thorkil Christensen

VESTHIMMERLAND:

Hvis vælgerne vil, så er Per

Bach Laursen, Overlade, klar til at tage en tredje periode som borgmester i Vesthimmerlands Kommu-

Snemanden

Britisk thriller fra 2017.

Oslo-strømeren Harry Hole bliver hånet af en udspekuleret, gådefuld morder, og han frygter, at en seriemorder, som alle troede var død, er begyndt at myrde igen. Han hverver den intelligente, nyansatte Katrine Bratt til at hjælpe med at forbinde gamle uopklarede sager med de brutale nye sager.

ne. Forleden blev han udpeget som spidskandidat for Venstre til det kommende byrådsvalg. Det skete med

en klapsalve, en takketale og med flødeskumskage ved et møde for Venstrefolk i hele kommunen i Den Jydske Rosenparks Pavillon i Aalestrup.

Ifølge Venstres regler skal der være skriftlige forslag når spidskandidaten til byrådsvalget udpeges.

Der kom to forslag fra salen - udover Per Bach Laursen blev tidligere borgmester i Aalestrup Kommune, Per Bisgaard, foreslået, men han erklærede lynhurtigt og bestemt, at han ikke havde noget ønske

Eurovision Song Contest - finale

Nu skal vinderen af Eurovision Song Contest 2024 kåres. I alt deltager 25 lande i finalen i verdens største og ældste musikkonkurrence, som sendes direkte fra Malmø i Sverige. Af dem er 20 lande fundet igennem de to semifinaler tidligere på ugen, og nu skal de synge og dyste mod hinanden foran 180 millioner tv-seere fra hele verden.

den succesrige sælger Jesper

i en kæmpe

The Best Exotic Marigold Hotel Amr./engelsk komediedrama fra 2011

En gruppe engelske pensionister har valgt at henlægge deres otium til det nyligt restaurerede Marigold Hotel i det eksotiske Indien, men da de ankommer til hotellet opdager de, at restaureringen er gået i stå, og at det gamle hotel absolut ikke har den standard, som de var lovet hjemmefra.

om at stille op som borgmesterkandidat.

Dermed var Per Bach Laursen alene om kandidaturet.

Byrådsvalget finder sted i 2025, og Venstre i Vesthimmerland går nu igang med at finde egnede kandidater og udarbejde et valgprogram, erklærede formanden for kommuneforeningen, Karl Lausten, Aars, som var aftenens ordstyrer.

Per Bach Laursen takkede for valget, og sagde, at det da kunne være rart med en modkandidat, men at han vil gøre hvad han kan for at Venstre beholder borgmesterposten og styrker byrådsgruppen i den kommende valgperiode.

- Mange italesætter ordentlighed i byrådsarbejdet. I Venstres gruppe er vi også optaget af god adfærd, ligesom vi udviser respekt for hinanden.

God adfærd er en gevinst for alle, og for vores kommune. Jeg mener f. eks., at det er vigtigt at alle i byrådet bliver hørt - ellers bliver der hurtigt ballade, sagde

Per Bach Laursen som fortalte om, hvordan kommunen efter en svært start efterhånden er kommet godt med på de fleste områder indenfor kommunal service og økonomi.

- Vi har dog et problem. Vi mister borgere ved fraflytning. Kommunen har behov for at få styrket befolk-

ningstallet. Personligt kan jeg ikke bidrage med flere, sagde Per Bach Laursen, som sammen med fru Britt, der også deltog i mødet, har fire sønner, som er vokset op på gården Bjørnsholm ved Overlade.

Per Bach Laursen sluttede med at takke fordi han nu får lejlighed til at afprøve spidskandidaturet en gang til, og understregede, at han har fuld opbakning til projektet hjemmefra.

Efter valget af spidskandidat blev der redegjort for arbejdet i byrådet siden kommunalvalget i 2021. Det skete under overskriften “Er vi kommet i mål?”. Samtlige Venstres byrådsmedlemmer i Vesthimmerland, med undtagelse af Jakob Vium Dyrmann, Aars, der var til EU-valgmøde i Rebild, deltog, og der blev givet en fyldig orientering fra alle udvalg.

Denne status var også et oplæg til den kommende tids debat om, hvad Venstre i Vesthimmerland skal gå til valg på.

Mødet blev i øvrigt afsluttet med en opfordring til alle fra byrådsmedlem Jimmy Støttrup Jensen, Løgstør, om at tænke store tanker om kommunen hjemme i lokalforeningen. Venstre viser vejen, og nu er der mulighed for at få indflydelse på hvad der skal ske i den kommende byrådsperiode, sagde han.

træner unge, håbefulde dansere i både Danmark og USA. Gigi er lige blevet mor og har fundet en ny plads i danseverdenen.

Mother’s Day

Amr. komediedrama fra 2016

SIDE 12 8. MAJ 2024
Der kom flødeskumskage på bordet efter borgmester Per Bach Laursen, som her ses med sin hustru Britt, blev valgt som spidskandidat for Venstre til det kommende byrådsvalg i Vesthimmerland i 2025. Fredag 10. maj kl. 22.20 Lørdag 11. maj kl. 21.00 Søndag 12. maj kl. 20.00 Fredag 10. maj kl. 21.05 Lørdag 11. maj kl. 22.05 Søndag 12. maj kl. 20.50 Ingen slinger i valsen - 25 år efter: Med dans i blodet (2:2) Sonny, Gigi og resten af familien Fredie-Pedersen gør status 25 år efter en DR-dokumentar skildrede børnenes liv med elitedans. Sonny ejer i dag af et succesfuldt danseakademi, som
Tre personer får en mors dag, som de aldrig glemmer. Sandy er alenemor da eksmanden er stukket af med en yngre model. Sandys veninde Jesse, ser ikke sine forældre, da de ikke bryder sig om hendes mand. Miranda bliver opsøgt af sin biologiske datter Kristin, som hun bortadopterede for mange år siden. Blå Mænd Dansk komedie fra 2008 Da Jensen brandert mister både sit job, sin kæreste og sit kørekort, bliver han tvunget til at arbejde på den lokale genbrugsstation, indtil han kan få sit gamle job tilbage. Her bliver Jesper kolleger med de to særlinge Dion og Lotte.

Glæde over stigende opbakning i Nørager

Årets borgere og Fuglekonger får fane nummer to

NØRAGER: Ved generalforsamlingen i Nørager Borger- og Håndværkerforening i “Kig Ind” lagde formanden, André Ellegaard, vægt på den gode opbakning til foreningens arrangementer.

I beretningen kunne André Ellegaard Jensen bl.a. fortælle om den gode byfest som komiteen år efter år arrangerer, og som gør at man glæder sig til uge 24 hvert år.

Det blev også oplyst, at fra i år har Nørager Borgerog Håndværkerforening to faner med til byfesten, fordi der ikke er mere plads til navne på årets borgere og fuglekonger på den gamle fane. Derfor er der, med støtte fra Sparekassen Danmark Fonden fremskaffet en supplerende fane, som tages i brug ved byfesten. Der blev også rettet en stor tak til “Byens Vedligehold”, som gør et stort arbejde med at holde Nørager i pæn og ordentlig stand. - Det ser godt ud, og det pynter, når de har været i sving. Der er stadig planer

SPORT

om udskiftning af minigolfbanen i Nørager Anlæg i samarbejde med omsorgshjemmet, og der arbejdes stadig ihærdigt på at skaffe midlerne til banens realisering, sagde André Ellegaard.

Bestyrelsen er glade og

taknemmelige for den store opbakning der er til både de eksisterende arrangementer, som f.eks. Sankt Hans- fejringen ved Stationsdammen, hvor omkring 100 deltog, til gåturen i efteråret, som havde godt 30 deltagere, samt til “Jul i Nørager”, hvor der også var omkring 100 deltagere.

- Det er skønt at se, at mange tager del i vores arrangementer, hvad enten de er velkendte, ændrede eller helt nye, sagde André Ellegaard.

Ny bestyrelse

Kassereren, Kristen Stagstrup, fremlagde regnskabet, som ligeledes blev godkendt af generalforsamlingen.

Herefter var der valg til bestyrelsen.

Torsdag, 2. maj holdt bestyrelsen sit konstituerende møde. Formand blev André Ellegaard Jensen, næstformand Gert Rubæk, sekretær Henriette Pedersen og Gitte Madsen og Mathias Kjær Rathmann er menige medlemmer.

Vellykket BMX-stævne i Aars

En fjerdeplads blev bedste placering for den lokale klub ”Lynet”

Af Ture Damtoft

BMX: Det blev ikke til topplaceringer for nogen af de ni kørere fra Aars BMX klub Lynet til National Cup på Støberivej i weekenden. Derimod var afviklingen helt i top, og regnen sørgede for, at forholdene på banen også var optimale.

I løbet af de to dage blev der kørt heat efter heat af de 275 kørere fra 5 til 40 år, og søndag blev vinderne af afdelingen kåret.

- Det har været en fantastisk weekend. Både med afviklingen og en masse tilfredse folk. Det var godt ræs, og heldigvis var der ingen voldsomme styrt. Der var ikke nogen kørere, der ikke kunne gå fra banen, og halvdelen af dem kørte runden færdig, når de lige havde sundet sig, siger Poul-Erik Guldhammerm formand for Lynet.

/ OB Foto.

Nok var det et National Cup stævne med topryttere fra hele landet, men bredden fyldte mere, og kom-

mentatorerne sørgede for at nævne alle.

- Vi havde god lyd og gode speakere, for vi kommenterer jo løbene og fortæller, hvis der er styrt i andet sving, og ber publikum om at give en hånd til den kører, som er væltet. Det er ikke kun er top tre men alle kørere, der bliver nævnt. Det er jo breddeidræt, så den her lille dreng eller pige, som måske kører sidst, får også sit navn nævnt, og det er bare vigtigt, at man har hørt sit navn eller hørt sit

DM-bronze til Aars-spillere

Billard

Aars Billard Klub vandt i den den forgangne weekend bronze ved danmarksmesterskabet i to mands Fri Carambole.

Finalen blev spillet i København, og de fire hold var på papiret meget lige og alle havde mulighed for at gå helt til tops.

Det blev en velspillet og intens finale, hvor medaljerne først efter sidste runde blev placeret.

trods det til tider ret våde vejr.

De vigtigste poster her var kontrollørerne i deres gule veste, som sørgede for sikkerheden, men næsten lige så vigtige er de frivillige, som står for forplejningen.

Der blev langet mange bakker pommes frites, burgere og hotdogs over disken til de sultne kørere og publikum, og det skæpper godt i klubkassen.

- Vi har en omsætning på omkring 42.000 på sådan et stævne, og det er nok til at give overskud. Det bliver på omkirng 25.000 kroner, og de penge bliver brugt på vedligehold af klubhus og bane. Og så har vi jo lånecykler og ting, så man kan komme op og prøve sporten, og de skal også vedlige-

Aarsmandskabet, som bestod af Michael Fischer og Henning Jensen, spillede uafgjort i sidste kamp, og det resultat gjorde, at holdet sluttede som treer.

Havde de vundet kampen, og holdet fra Bornholm havde spillet uafgjort, var mesterskabet gået til Aars. Holdets indsats over hele sæsonen må siges at være godkendt. Det blev til en flot sølvmedalje ved regionsfinalen for Jylland og Fyn og nu også en bronzemedalje ved DM.

holdes, eller der skal købes nyt, siger Poul-Erik Guldhammer.

Efter to dages stævne blev der overrakt præmier og lukket ned for denne gang.

- Vi har fået meget ros fra både andre klubber og kommissærerne for, at det kørte godt. Der var ikke noget at sætte en finger på fra Cykelforbundet. Som ny formand og ny i bestyrelsen synes jeg, det er godt gået, at vi kan løfte en opgave, som vi ikke er rutinerede i. Vi har ikke haft et stort stævne siden 2018, og det er første gang for de fleste af os. Så der er mange ting, man skal sætte sig ind i, og det lykkedes heldigvis, siger Poul-Erik Guldhammer.

barns navn, siger Poul-Erik Guldhammer, hvis søn Daniel Guldhammer deltog og med sin 4. plads i sin klasse fik den højeste placering af de ni kørere fra Aars.

25.000 kroner i klubkassen

De 35 frivillige fra Lynet fik en travl weekend. Der var godt fyldt på campingpladsen, hvor der skulle serveres aftensmad lørdag.

Ved banen var der også pænt mange i publikum

SIDE 14 8. MAJ 2024 SPORT
Bronzevinderne til DM i to mands carambole. Fra venstre Henning Jensen og Michael Fischer. BMX er en breddeidræt, og stor som små får alle kørerne en kommentar over højttalerne. Foto Ove Berthelsen Poul-Erik og og sønnen Daniel Guldhammer, der med sin 4. plads blev bedst placerede af Aars kørerne.
Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 NØRAGER SODUKO Solution 9 7 3 9 2 4 1 8 5 6 4 5 1 8 6 3 7 2 9 6 8 2 7 9 5 4 1 3 9 7 5 1 2 6 3 4 8 8 1 3 5 7 4 9 6 2 2 4 6 9 3 8 1 7 5 5 6 7 3 1 9 2 8 4 1 9 8 4 5 2 6 3 7 3 2 4 6 8 7 5 9 1 Solution 10 8 3 6 5 9 7 1 4 2 4 9 1 6 2 3 7 5 8 5 2 7 1 4 8 6 9 3 3 8 2 7 1 4 5 6 9 1 7 9 2 6 5 3 8 4 6 4 5 3 8 9 2 7 1 2 1 8 9 5 6 4 3 7 7 6 4 8 3 1 9 2 5 9 5 3 4 7 2 8 1 6 Solution 9 Solution 10 Solution 9 7 3 9 2 4 1 8 5 6 4 5 1 8 6 3 7 2 9 6 8 2 7 9 5 4 1 3 9 7 5 1 2 6 3 4 8 8 1 3 5 7 4 9 6 2 2 4 6 9 3 8 1 7 5 5 6 7 3 1 9 2 8 4 1 9 8 4 5 2 6 3 7 3 2 4 6 8 7 5 9 1 Solution 10 8 3 6 5 9 7 1 4 2 4 9 1 6 2 3 7 5 8 5 2 7 1 4 8 6 9 3 3 8 2 7 1 4 5 6 9 1 7 9 2 6 5 3 8 4 6 4 5 3 8 9 2 7 1 2 1 8 9 5 6 4 3 7 7 6 4 8 3 1 9 2 5 9 5 3 4 7 2 8 1 6 Solution 11 2 7 5 6 9 4 3 8 1 3 9 1 8 7 5 2 4 6 6 8 4 3 2 1 9 5 7 8 2 9 7 4 6 1 3 5 1 4 6 5 8 3 7 2 9 7 5 3 9 1 2 8 6 4 4 1 7 2 5 8 6 9 3 Solution 12 2 1 3 4 7 6 8 5 9 5 4 6 8 9 1 2 3 7 8 9 7 2 3 5 6 4 1 3 2 4 9 1 7 5 8 6 1 7 8 5 6 4 9 2 3 9 6 5 3 8 2 1 7 4 7 5 2 1 4 9 3 6 8 Solution 9 9 6 2 8 3 1 4 7 5 8 4 5 6 7 2 3 9 1 7 1 3 4 5 9 8 2 6 3 9 1 2 4 7 5 6 8 2 5 8 3 9 6 1 4 7 6 7 4 5 1 8 2 3 9 5 2 9 1 6 3 7 8 4 1 3 6 7 8 4 9 5 2 4 8 7 9 2 5 6 1 3 Solution 10 9 3 7 5 2 1 6 8 4 1 8 2 7 4 6 5 9 3 4 5 6 9 8 3 7 2 1 7 1 5 8 9 2 4 3 6 3 4 8 1 6 7 9 5 2 2 6 9 4 3 5 1 7 8 6 7 3 2 1 9 8 4 5 5 2 4 6 7 8 3 1 9 8 9 1 3 5 4 2 6 7
Den nye bestyrelse i Nørager Borger- og Håndværkerforening. Fra venstre: Mathias Kjær Rathmann, Henriette Pedersen, Gert Rubæk, André Ellegaard Jensen og Gitte Madsen.

Mejlby/Haverslev KFUM

kåret som Årets Forening

Medlem af bestyrelsen i 20 år og tidligere formand sender roserne videre til de frivillige

Af Ture Damtoft

Fremgangen i Mejlby/Haverslev KFUM har været stor på mindre end en sæson.

Op til sæsonstart manglede der spillere til nogle af holdene, og få måneder senere er medlemstallet steget med 50 procent.

Samtidig er der et klubmiljø, hvor spillere og trænere trives også udenfor banen.

Derfor var klubben nomineret og vandt altså også prisen som Årets Forening i

Dansk Håndbold Nord, og tidligere formand Margrethe Thomassen og nuværende formand Troels Krejberg tog imod diplomet blomster og de 3000 kroner ved prisoverrækkelsen i sidste uge.

- Vi er bare så stolte, og prisen betyder meget. Det er en anerkendelse af de frivillige, som gør et stort arbejde, og at man bliver omtalt for noget positivt og godt gør, at vi kan sige, vi gør noget fedt og noget godt i klubben, hvor folk kan komme og være en del af fællesskabet, siger Margrethe Thomassen.

Forklaringen på den store medlemsfremgang ligger hos både trænerne og spillerne.

- Der er en flok trænere, som har gjort en kæmpe indsats for at være ude og spørge børn og deres forældre, om de ikke kunne have lyst til at spille håndbold også. Og så er børnene med til at hive hinanden ind i klubben. Når først en går der, vil en af vennerne også gerne, og så er vi også været hjulpet på vej af, at der ikke er nogen tilbud om håndbold i Nørager lige nu, så der har vi også fået medlemmer fra, siger Margrethe Thomassen.

Mejlby/Haverslev KFUM har stort fokus på, at medlemmerne skal have det sjovt både på og udenfor banen.

Udover fede træninger og kampe har medlemmerne også været til stævner, på klubtur til VM og Final 4, spillet UV-håndbold og haft storskærm arrangementer samt besøg af landsholdsmaskotterne

Trille og Trolle.

- Især de sidste par år har vi skruet op for de fællesska-

bende arrangementer, som ikke er på banen, men hvor vi måske tager ud og ser håndbold sammen. Eller UV håndbold i mørke, det synes børnene er så fedt. Prisen er ikke mindst en anerkendelse af alle vores dygtige og dedikerede frivillige trænere og ledere og vores engagerede medlemmer, som hver dag gør en kæmpe indsats for fællesskabet og udviklingen i vores klub - både på og uden for banen, siger Margrethe Thomassen.

Hun har selv været medlem af bestyrelsen i klubben siden hun var 17 år. En god del af årene som formand og selvom hun har overladt posten til Troels Krejberg efter 20 år i bestyrelsen og er flyttet til Hobro, stopper hun ikke i klubben.

- Jeg kommer altid til at spille håndbold i Mejlby/ Haverslev KFUM. Det er min hjerteklub, siden jeg voksede ind i den med for-

ældre, som indoktrinerede mig helt fra barnsben, og min søn spiller også i klubben, siger Margrethe Thomassen, som egentlig hellere vil fortælle om en anden frivillig.

- Vi havde en frivillig, som blev nomineret til årets frivillige i DHF for sin indsats. Det er Ayoe Hejlskov Poulsen, som er 40 årig mor til fire og cheftræner for nærmest hele børneafdelingen, hvor hun styrer trådene og får tingene til at hænge sammen og får mange af de sociale arrangementer op at køre.

Hun gør det selvfølgelig ikke alene, men hun er drivkraften bag det og spiller selv på førsteholdet ligesom hendes fire børn spiller i klubben.

Det er frivillige som Ayoe, der gør det hele muligt og gør Mejlby/Haverslev KFUM til en rigtig god klub for alle, siger Margrethe Thomassen.

onsdag aften. Arkivfoto.

Ærgerligt nederlag til Aars Idrætsklub

Ny chance for point på hjemmebane onsdag aften

sejre og point er moralen i truppen god.

Serie 1, herrer:

St. Restrup - Aars IK 2 - 1 (2 - 0)

Af Ture Damtoft

FODBOLD: Aars Idrætsklub kom ikke tilbage fra at være to mål bagud i pausen i kampen mod St. Restrup fredag aften.

2. halvleg begyndte ellers godt med et mål efter bare fire minutter, hvor Lucas Hagner scorede på oplæg af Lasse Rask.

Men to gule kort til først Kasper Hyldal efter 65 mnutter og Peter Nielsen efter 73 betød, at Aars IK var i undertal i meget af halvlegen.

Efter fem kampe har Aars IK fire point i puljen og ligger på 6. pladsen af de otte hold, men i det mindste blev der score et mål efter to målløse lampe.

- Vi giver dem to lette mål og giver generelt for mange chancer. Det var igen en af de lige kampe, hvor vi lige manglede de sidste marginaler skarphed og kvalitet, for at det gik til vores side, siger træner Kristian Skriver.

Om de to gule kort siger han:

- Vi er på vej tilbage der, og momentum i kampen er vendt fuldstændig, men om vi kunne have fået uafgjort eller vundet, kan man jo ikke vide.

Trods de manglende

- Vi er selvfølgelig frustrerede over, at vi ikke får mere ud af de her helt lige kampe. Efter kampen i fredags talte vi om, at de små justereinger, vi havde lavet inden, virkede ret godt, og det tager vi med os.

Det var om positioneringen, og det følte spilleren gav lidt flere muligheder fremad banen.

Så vi skal have tingene til at passe sammen, vi skal også kunne bevare vores defensive positioner og få det hele til at fungere sammen i 90 minutter, siger Kristian Skriver.

Næste kamp er på hjem-

KLINIK FOR FODTERAPI

Statsaut. fodterapeuter

Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix

Bymidten 1, 9600 Aars

Udebehandling efter aftale Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark

Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

mebanen Sparekassen Danmark Arena onsdag aften mod Bælum/Solbjerg IF.

- Den er lige pludselig utroligt vigtig. Når vi ikke har fået flere point, skal vi til at igang, hvis vi ikke vil hænge alt for meget i bunden, siger Kristian Skriver. Skaderne i truppen bliver dog ved at komme.

- Der er en, der har meldt i dag, at han har fået en diskusprolaps i ryggen. Og de spillere, vi har ude, ville også mangle på alle andre hold.

Vi skal sørge for at få sat en prop i og få vendt resultaterne, så må spillet komme i anden række, siger Kristian Skriver.

8. MAJ 2024 SIDE 15
BLANDEDE KØB & SALG SUNDHED & VELVÆRE
SPORT
Håndbold Fodbold Aars har igen chance for point på hjemmebane
Tidligere formand Margrethe Thomassen og ny formand Troels Krejberg tog imod prisen til Mejlby/Haverslev KFUM som Årets Forening i Dansk Håndbold Nord.
Steen Brorsen 96 98 42 20 sb@aarsavis.dk Ring eller skriv til IT til erhverv Værdiskabende IT-løsninger salg  service support  netværk Tlf. 9862 5115
SIDE 16 8. MAJ 2024
8. MAJ 2024 SIDE 17

til 89.121 husstande 20 ord for 50 kr.

HIMMERL ANDS AVISERNE

men til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande!

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Annoncen sendes til: aars avis, Himmerlandsgade 150, 9600 aars

Hvor bliver annoncen indrykket?

...fra kyst til kyst

annoncen må fylde op til 20 ord! e r der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

Betaling:

KØBES:

Kontant ved indlevering af annoncen, eller send via e-mail ???? og overfør betalingen via s wipp eller Mobilepay.

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930èrne til 1970èrne. Polstrede læne- og loungestole og sofaer. Ring til Steen.

Tlf: 20 70 92 34

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købes - afhentes med lastbil med grab. Ring til Thomas/Maria.

Tlf: 40 54 18 39 / 51 26 22 76

SÅDAN INDRYKKES EN

LOPPEANNONCE:

Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen. ELLER

du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

1. Almindelig loppe annonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.-

2. Udvidet loppe annonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.-

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis. GOD FORNØJELSE!

Møbler fra perioden 1930 til 1990. Dansk design, teak, palisander, syret eg, fyrretræ, polstrede lænestole. Kontakt Martin Tlf: 51 94 56 01

Betaling vedlagt:

Køb og tilbud/vurdering af indbo/dødsbo. Tilbud på totalrydning. Kontakt:

senest fredag kl. 9.00

Mrk.: ”Loppemarked”

 Kontant  Check

HER! - INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

annoncetekSt:

Hvad KANloppemarkedet bruges til?

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Tlf: 28 51 62 64

Skrot, gammelt jern afhentes. Totaloprydning.

Tlf: 40 19 92 59

DØDSBO OG RESTBO KØBES. ALT HAR INTERESSE.

Tlf: 20 70 92 34

SÆLGES:

Loppepigerne. Stort loppemarked lørdag den 11. og søndag den 12. maj kl. 10.00-16.00. Bjergegaardsvej 4. Aalestrup. Mange nye ting.

Telefon:

Tlf: 24 93 68 07

Plæneklipper med træk, selvstarter, opsamling kr. 300. Kompressor med beholder kr. 390.

Tlf: 20 72 10 08

Flyttesalg/lopper: Den 11.-12. maj kl. 10-16. Møbler, bøger, service, nips, køkkengrej og meget mere. Volsted Bygade 16, Støvring.

Tlf: 22 66 37 13

LOPPEMARKED

Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKEannonceres?

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OGSALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER

Hvor stor må annoncen være?

Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Hvor bliver annoncen indrykket?

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud i fem aviser!

Annoncen indrykkes 8 aviser Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Hvornår skal annoncen indleveres?

Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:  Kontant

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

50 kr . FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150 kr . FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX

100 kr . FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips

SIDE 18 8. MAJ 2024
KØBES: SE
PRISER: SE EKSEMPLER:
XX XX
XX
Tlf: XX XX XX XX
Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,-
til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX LOPPEMARKED DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­ RUBRIKKER. HIMMERLANDSAVISERNES LOPPEMARKED FEM LOKALE AVISER FOR SAMME PRIS! AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET REBILD NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS -
Himmerlandsavisernes loppemarked
en stærk løsning…
INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER TLF. 70779

LANDBRUGSNYT

Landbo-fusion får ikke større betydning for Aars

Større organisation skal give større politisk gennemslagskraft

Af Ture Damtoft

AARS: Agri Nord og Landbo Nord vil fusionere og skabe en af Nordjyllands største landbrugsrådgivningsvirksomheder.

Agri Nord ejer bygningen på Markedsvej 6 i Aars, hvor der i mange år var rådgivning, men som nu er base for Servidos hjemmeservice, rengøring og administration.

Fusionen skal godkendes på ekstraordinære generalforsamlinger 12. juni, og begge bestyrelser anbefaler at stemme ja.

- En sammenlægning af Agri Nord og LandboNord vil skabe et talerør med en større lokalpolitisk gennemslagskraft. Der sker store forandringer i landbruget i disse år, og der er behov for, at nordjyske landmænds interesser varetages på en endnu mere struktureret og professionel måde, så vi kan gøre vores indflydelse gældende. Fusionen giver os mulighed for at etablere et decideret politisk sekretariat, og på den måde får vi væsentligt større muskler at spille med, siger Carl Chr. Pedersen, der er bestyrelsesformand i Agri Nord.

Han bekræfter, at alle lokationer, som hører un-

der Agri Nord, kører videre som hidtil.

Dermed fortsætter Servido uændret, og hjemmehjælp og rengøring vil fortsat have basis på Markedsvej.

Skal ikke men kan

Tilsammen har de to rådgivningsvirksomheder 2200 medlemmer og omkring 9000 kunder.

Fusionen har været undervejs siden tidligt i januar, hvor de første drøftelser mellem landboforeningerne fandt sted.

Bliver fusionen godkendt af medlemmerne, bliver det danmarks andenstørste landboforening. Den strukturelle udvikling i landbruget kræver rettidigt omhu for dels at styrke rådgivningen yderligere, dels for at opnå en endnu stærkere politisk gennemslagskraft, mener bestyrelserne i Agri Nord og LandboNord, som anbefaler medlemmerne at godkende fusionen på ekstraordinære generalforsamlinger i juni, lyder det i pressemeddelesen om fusionen. - Vi har fundet, det er det rigtige tidspunkt. Ikke fordi vi skal, men fordi vi kan. Med fusionen ser vi en stærk fremtid og en stærk organisation de næste 10 år

frem, siger Carl Chr. Pedersen til Aars Avis.

På spørgsmålet om hvorvidt man muligvis var blevet tvunget til fusion om tre-fire-fem år lyder svaret: - Det er svært at sige noget om fremtiden, men jeg ser da det her som rettidig omhu, siger Carl Chr. Pedersen.

Større indflydelse Ved sammenlægningen af Agri Nord og LandboNord skabes en af Nordjyllands største rådgivningsvirksomheder med knap 500 medarbejdere fordelt på lokationerne i Brønderslev, Aars, Fjerritslev, Aalborg, Hobro og Randers. Bliver fusionen godkendt, vil sammenlægningen være en realitet efter generalforsamlingen. Der skal derefter findes et nyt navn til den fortsættende virksomhed. Carl Chr. Pedersen og Torben Farum vil indtræde som henholdsvis formand og næstfor-

mand i bestyrelsen, mens Uffe Bertelsen bliver den fortsættende adm. direktør, og Anders Hummelmose bliver Group CFO i den nye virksomhed.

- Jeg tror og håber, medlemmerne vil bakke op om beslutningen. Vi har fået mange indikationer på, at vi burde slå os sammen. Vi bliver stærkere på den måde, siger Carl Chr. Pedersen.

Et mål med fusionen er at få større gennemslagskraft i diskursen om landbrugspolitik og dermed også større indirekte og/ eller direkte politisk indflydelse.

Der skal oprettes et politisk sekretariat, som skal varetage de landbrugspolitiske interesser for hele landsdelen.

- En sammenlægning af Agri Nord og LandboNord vil skabe et talerør med en større lokalpolitisk gennemslagskraft.

Der sker store forandrin-

ger i landbruget i disse år, og der er behov for, at nordjyske landmænds interesser varetages på en endnu mere struktureret og professionel måde, så vi kan gøre vores indflydelse gældende. Fusionen giver os mulighed for at etablere et decideret politisk sekretariat, og på den måde får vi væsentligt større muskler at spille med, siger Carl Chr. Pedersen.

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 18 Basis 462,46 (462,46) Økologi 866,97 (860,01) UK-tillæg 8,78

Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 6,68 (6,68)

Gudstjenester

Kirke Ingen Ingen

Oudrup Kirke 9.30 Ingen

Næsborg Kirke Ingen Ingen Vindblæs Kirke Ingen

Ranum Kirke 9.30 Ingen

Kirke Ingen 9.30 Vilsted kirke 11.00 Ingen

Overlade Kirke 19.30 Ingen

Farsø Kirke 9.00 Ingen

V. Hornum Kirke 10.30 (V.H. Hallen) Ingen

Hyllebjerg Kirke Ingen Ingen

Flejsborg Kirke Ingen 10.30

Louns Kirke Ingen Ingen

Alstrup Kirke Ingen 10.30

Strandby Kirke 9.00 (vandregtj.) Ingen

Ullits Kirke Ingen Ingen

Foulum Kirke 10.30 Ingen

Svingelbjerg Kirke Ingen 9.00

Trængstrup Frimenighed Ingen Ingen

Kgs.Tisted Kirke Ingen 9.00

Binderup Kirke 10.30 Ingen

Durup Kirke Ingen Ingen

Rørbæk Kirke 9.00 Ingen

Kirke Ingen

8. MAJ 2024 SIDE 19
Der henvises til kirkernes egne hjemmesider ved evt. ændringer af kirketiderne.
Fra venstre ses vicedirektør i Agri Nord, Anders Hummelmose, formand for Agri Nord, Carl Chr. Pedersen, formand for LandboNord, Torben Farum og adm. direktør i LandboNord, Uffe Bertelsen. (Foto: LandboNord og Agri Nord).
Kr. Himmelfart Søndag 9. maj 12. maj Aars Kirke 14.00 (Blåbærdalen) 9.30 Aars Frikirke Ingen 10.00 Skivum Kirke Ingen Ingen Giver Kirke Ingen 9.30 Blære Kirke 19.00 Ingen Gislum Kirke Ingen Ingen Vognsild Kirke Ingen 11.00 Haubro Kirke Ingen Ingen Ulstrup Kirke 9.30 Ingen Gundersted Kirke Ingen 9.30 Veggerby Kirke 14.00 Ingen Sønderup Kirke Ingen 9.00 Suldrup Kirke 9.00 Ingen Bislev
Ingen Ingen Ejdrup
K & 11.00
Ingen Løgstør Kirke 11.00 9.30 Aggersborg Kirke Ingen Ingen Kornum
Ingen 11.00 Løgsted
Ingen Salling
Kirke
Kirke 9.30
K
Kirke
Kirke 9.30
9.30
Malle
Ravnkilde
Aarestrup
Haverslev
Grynderup
10.30 Stenild Kirke Ingen Ingen Brorstrup Kirke 9.00 Ingen
Kirke Ingen 10.30
Kirke 10.30 Ingen
Kirke Ingen 9.00 Aalestrup Kirke 9.00 & 11.00 K 10.00 Vesterbølle Kirke Ingen 9.30
EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

En oase på Sydfyn

Hotel Faaborg Fjord Spa & Wellness HHH Her bor I på første parket til det sydfynske øhav og alle Fyns fristelser: Hotel Faaborg Fjord kan blive årets bedste ferieoplevelse på et weekendophold eller en sommerferie med sol og strand i Danmarks dejligste hjørne. I bor lige ned til vandet, hvor hotellets egen badebro byder sig til på lune sommerdage, og den smukke havudsigt kan også nydes fra hotellets restaurant, hvor I skal begynde og slutte dagen over et godt måltid. Er I til luksuriøse spa-oplevelser, kan I benytte jeres gæsterabat og booke selvforkælelse i hotellets flotte, nye wellnesscenter med alt fra lækre saunaer til spabade. Besøg også Egeskov slot (22 km).

Valgfri ank. t.o.m. 31.10. samt man-torsdag 4.11.-19.12.2024.

Det bedste af Öland

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.849,-

Pris uden rejsekode 1.999,-

• 3 overnatninger

• 3 x morgenbuffet

• 3 x 2-retters middag

• Fast lavpris på spa-entre inkl. forfriskninger, badetøfler og lån af badekåbe

• Værelse med balkon/terrasse

• Rabat på greenfee

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-3 år gratis. 2 børn 4-17 år ½ pris.

Pris pr. pers. i Comfortværelse fra

Der var meget at glæde sig over til generalforsamlingen for Nibe Festival.

Rekord for Nibe Festival

VESTHIMMERLAND:

Billetterne til Nibe Festival 2024 er næsten udsolgt, og efter et stort overskud i 2023 var der en god stemning på festivalens generalforsamling forleden.

Det var med smil på læben, stolthed og rank ryg, at formand Thomas Larsen aflagde beretning.

Det går godt, for at sige det på nordjysk, hvilket

klart illustreres af formandsberetningen.

Regnskabet viser rekordomsætning på 47.287.523 kr. og et overskud på 3.887.968 kr., hvilket også er rekord.

Overskuddet er udloddet eller udloddes de kommende måneder til en lang række almennyttige formål og foreninger indenfor idræt, kultur og en bred vifte af

sociale tiltag og organisationer. Bestyrelsesmedlemmerne Troels Severinsen, Henning Christensen og Birgitte Guldberg blev genvalgt. Afsluttende blev det mangeårige og afgående bestyrelsesmedlem Ole Skau Jensen hyldet og æret på generalforsamlingen, og blev samtidig det tredje æresmedlem i festivalhistorien i Nibe.

1.799,-

Pris uden rejsekode 1.949,Pristillæg på visse datoer: 350,-

• 2 overnatninger

• 2 x morgenbuffet

3 nætter fra 2.499,-

Ekerum Resort Öland HHHH i Sverige

I et smukt ölandsk landskab med havets glitrende vand som kulisse, og blot 10 minutter fra Borgholms slot, ligger Ekerum Resort Öland: Her kan I lade skuldrene sænke sig, fylde lungerne med den rene luft og lade jer blive omfavnet af solens og vindens ø. Her skal I tilbringe et par luksuriøse feriedage med en magisk udsigt over Kalmarsund, afslapning i spaafdelingen og måske et slag golf på en af Sveriges bedste golfbaner.

Valgfri ankomst t.o.m. 5.7. samt 4.8.-13.12.2024.

Sommer i Salzburgerland

Hotel Alte Post Bad Hofgastein HHHH i Østrig Gasteinerdalen i de østrigske alper kan fremvise en perlerække af celebre kurbyer, som i 1800-tallet skød op omkring en række helsebringende termiske kilder. Midt i dalen, omkranset af høje bjergtinder, ligger Bad Hofgastein, som har dalens største kurbadeland med indendørs og udendørs bassiner fyldt med vand fra byens kilder.

Ankomst søndage 19.5.-27.10.2024.

• 1 x 3-retters middag efter køkkenchefens valg

• 1 x fl. vand og chips på værelset ved ankomst

• Comfortværelse med møbleret balkon eller udeplads

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-2 år gratis.

2 børn 3-7 år DKK 799,-.

2 børn 8-11 år DKK 1.249,-. Maks. 2 ekstraopredninger.

Pris pr. pers. i komfortvær. fra 3.699,-

Pris uden rejsekode 3.999,Pristillæg 16.-29.6. og 1.-28.9.: 300,30.6.-6.7. og 25.-31.8.: 650,7.7.-24.8.: 1.400,-

• 5 overnatninger

• 5 x morgenbuffet

• 5 x 4-retters valgmenu inkl. salatbuffet

• 4 guidede vandreture

• Badekåbe/tøfler på værelset

• Turistkortet Gastein Card

Børnerabat (ved 2 voksne)

2 børn 0-5 år gratis.

2 børn 6-11 år ½ pris.

2 børn 12-14 år 25 % rabat. Maks. 2 ekstraopredninger. Turistskat EUR 2,40 pr. person over 15 år pr. døgn.

Nej til “korridor af solceller” i Vesthimmerland

Peter Frederiksen, Mølgårdsvej 89, Aars, har skrevet et “Åbent Brev” til politikerne på vegne af en kreds af bekymrede beboere:

LÆSERBREVE

Kære byrådspolitikere, vi skriver til jer vedrørende WindEstate og BioCircs ansøgning om opsætning af vindmøller og solceller m.m. i området mellem Farsø, Vester Hornum, Hornum og Haubro, som ønskes placeret lige i hjertet af Vesthimmerlands Kommune.

Anlæggene er simpelthen alt, alt for store. Vesthimmerlands Kommune har fra start bedyret, at man ikke skulle køre i en “korridor af solceller”, men det er lige nøjagtig det, der kommer til at ske.

Nu forventes i øvrigt en kæmpe udvidelse af anlægget på Holmevej!

Vore ejendomme er placeret på Mølgårdsvej. Vi har et sammentømret naboskab med beboere på Mølgårdsvej og på Hødalen, vi mødes til Skt. Hans, til jul, gadefester, damefrokoster m.m. Alt dette vil ophøre, da de fleste ejendomme på Hødalen bliver opkøbt. Det burde ikke være muligt at få tilladelse til at ødelægge et helt velfungerende samfund.

Vore ejendomme er alle udstykket fra herregården Mølgård i 1907. Det var i sig selv en bemærkelsesværdig udstykning, idet det var det første kreditforeningslån. Al den historik omkring vores ejendomme vil gå tabt, og samtidig miste enhver herlighedsværdi, når udsigten spoleres med solceller og vindmøller.

Hvis vore ejendomme skal renoveres (nyt tag, nye vinduer og lignende), vil realkreditinstitutterne ikke låne penge ud til ejendomme med udsigt til solceller og vindmøller.

Nedsat mulighed for at sælge ejendommene giver søvnløse nætter og frustrationer i det daglige. Hvordan skal vi få solgt ejendommen, hvis vi ikke har råd til at bo her mere, når pensionen nærmer sig eller der har været sygdom eller skilmise i familien? Vi kommer til at betale den ultimative pris for WindEstate og BioCircs energieventyr og bliver stavnsbundet til vores ejendomme samt betaler med den opsparing vi troede vi havde i ejendommene. Det bliver en meget høj pris for mange borgere. For nogle bliver det et helt livsværk, der synker i grus. Så kære politikere, vil byrådet virkelig tillade at to virksomheder spolerer så meget for så mange borgere i Vesthimmerlands Kommune? Vi skal jo ikke glemme at WindEstate og BioCirc ikke gør det for vores blå øjnes skyld. De gør det, fordi de selv kan tjene mange penge på det!

SIDE 20 8. MAJ 2024
2 nætter Sommerferie:1.349,- 5 nætter 2.849,-
NYHED
nætter fra 4.799,Bestil nu på www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48 Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt. Rejsekode: AARSAVIS Oplys
”AARSAVIS”
så får du automatisk rabatprisen. KØR SELV-FERIE I SAMARBEJDE MED SCAN KODEN OG SE FLERE REJSETILBUD
7
rejsekoden

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.