Aars Avis nr. 21 - 2024

Page 1

Stor udskiftning i vente i Aars Menighedsråd

AlberteWinding gæster Aars

Fremtids-folkemøde om Vesthimmerland

Dødsspiralen for landditrikter og landsbyer skal stoppes

Af Ture Damtoft

VESTHIMMERLAND:

“Hvis ikke vi gør noget, ender vi der, hvor vi er på vej hen”, er tanken hos en lokal initiativgruppe med seks borgere og blandt andre tidligere formand for Folketinget, Christian Mejdahl.

Gruppen inviterer alle borgere til Folkemøde lørdag, 8. juni med emnet “Landdistrikter/landsbyens udvikling og de udfordringer, det giver”.

- Emnet er så aktuelt som aldrig før, fordi de større byer i stigende grad trækker tilflyttere til sig. I disse uger hører vi om, at man-

ge landsbyer er inde i en dødsspiral med nedgang i befolkningstal, tab af arbejdspladser, og tab af servicefunktioner m.m. Den udfordring kender vi alt for godt, og derfor sætter vi fokus på den ved et Folkemøde i Næsborg Sogn, siger Christian Mejdahl, der styrer debatten på dagen.

Den bliver med deltagere, som indtager positioner, hvor de kan være med til at ændre udviklingen.

På Folkemødet deltager formanden for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard, digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre, folketingsmedlem og tidligere kommitteret for hjem-

meværnet Bjarne Laustsen, samt Vesthimmerlands borgmester Per Bach Laursen.

Dagen begynder med en morgenandagt i Næsborg Kirke og derefter en guidet lokalhistorisk bustur rundt i sognet, som har en righoldig historie. Inden frokost og derefter en eftermiddag på festpladsen med oplæg og debat om emnet.

- Det er af vital betydning for mange landdistrikter og landsbyer. Ikke kun her på egnen men i hele landet. Publikum vil også kunne deltage med spørgsmål, siger Christian Mejdahl.

Næsborg erklæring

Regeringen skulle være kommet med et oplæg om udvikling i landdistrikterne i februar, men kommer nu tidligst med det henover sommeren.

- Jeg havde håbet, det kom inden folkemødet, så det også kunne have indgået i debatten. Det er jo et eks-

22. Maj 2024

www.aarsavis.dk

Tlf. 98 62 17 11

periment, at sådan en bette landsby holder folkemøde. Det vi håber, er jo dels, at der kommer nogle mennesker. De fire oplægsholdere kan så kridte banen op, og vi kan samle nogle ting op fra mødet og lave en “Næsborg erklæring”, der kan gå videre til beslutningstagerne, siger Christian Mejdahl, som har et snusfornuftigt svar på spørgsmålet, hvad der skal gøres for at vende udviklingen i landdistrikterne.

- Det er derfor, vi holder folkemødet, for at nogen kan fortælle os, hvordan vi kan vende udviklingen. Vi vil fortælle om, hvordan det er, og hvordan det var, og hvilke ting der er kendetegnende for et landsogn. Det kommer aldrig tilbage, som det var i mine drengedage, men det vi kan håbe er, at der kommer stabilitet i landdistrikterne, så vi kan stoppe affolkningen og måske tiltrække nye borgere, siger Christian Mejdahl.

Se skarpt i solen med stil og styrke

Solbriller er et must. De hjælper nemlig dine øjne, så de ikke skal anstrenge sig unødigt, når du er ude. Glassene skal selvfølgelig matche dit behov for styrke – ikke bare nogenlunde, men helt nøjagtigt. Det er her, vi kommer ind i billedet. Vi har hylderne fulde af fantastisk lækre stel fra de stærkeste brillebrands, og med ZEISS solbrilleglas får du den bedste kvalitet og altid med fuld UV-beskyttelse.

Kig forbi eller book tid til synsprøve på nytsyn.dk

Til samtlige husstande
98. årgang - Nr. 21 ONSDAG
· Østrup · Aalestrup
5,00 kr.
Aars · Hornum · Haubro · Vegger · Haverslev · Binderup · Nørager · Sønderup · Suldrup
· Farsø
Løssalg:
Side 10 Side 14
Nyt Syn Aars Anlægsvej 6, 9600 Aars 98 62 10 90, nytsyn.dk/aars
Tidligere formand for Folketinget, Christian Mejdahl, er del af en initiativgruppe, der inviterer til folkemøde om fremtiden for Vesthimmerland.

- egnens lokalavis siden

1927

Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S

Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk

Oplag: 15.950

I redaktionen: Ture Damtoft redaktion@aarsavis.dk

Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11, mail: annonce@aarsavis.dk

Åbningstider:

Mandag - torsdag kl. 8.00 - 16.00. Fredag kl. 8.00 - 15.00 Har De ikke modtaget avisen senest torsdag kl. 19?

Henv. bedes rettet til Aars Avis’ distributør Nordjyske Distribution på mail til reklamation@dnmh.dk eller udfyld den elektroniske formular på ligeher.nu/reklamation

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

Runde fødselsdage

80 Søren Chr. Bentzen Engtoften 18, Aars, torsdag, 23. maj.

80 Jens Bråten, Solsortevej 2G, Aars, onsdag, 29. maj.

75 Kurt Bruno Jensen, Keldgårdvej 21, Aars, mandag, 27. maj.

Bryllup

28 nyfødte i april i år

AARS: Med 10 nyfødte børn topper de to skoledistrikter i Aars fødselstallet i Vesthimmerlands Kommune i april.

Der blev i alt født 28 børn i hele kommunen i april. Det er det højeste antal i løbet af årets første fire måneder, og sammenlagt eblev der født 92 børn fra januar til maj.

Fordelt på skoledistrikter er det 4 i Farsø, 1 i Gedsted, 1 i Hornum, 5 i Aalestrup, 3 i Vestrup, 5 i Aars Skoles distrikt, 5 i Østermarkskolens distrikt, 3 i Løgstør og 1 i Toppedalskolens distrikt.

Efter årets første fire måneder fører Farsø med 17 nyfødte.

I front for Arosia i Aars i alle 50 år

Lene Weiss i Aars er en ildsjæl, som både kan synge og tage fat. Det har hun bl. a. bevist i det jubilerende lokale sangkor “Arosia”, som hun har været medlem af i 50 år. Helt fra korets begyndelse. Udover at synge, sidder hun i bestyrelsen, og er primus motor for mange af korets aktiviteter.

rundt

døgnet rundt

Tlf. 98 64 18 69

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

TLF: 98 64 18 69 Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale

Monica Hyldgaard Henningsen, Aars, datter af Tommy og Kirsten Henningsen, Aars og Mads Valsted Laustsen, Aars, søn af Jan Laustsen og Lene Valsted, Aars, vies lørdag, 25. maj i Aars Kirke.

Takker

Herefter kommer Aars Skoles distrikt med 16, Løgstør med 15, Aalestrup med 12, Hornum med 10, Østermarkskolens distrikt med 9, Vestrup med 6, Gedsted med 4 og Toppedalskolens distrikt med 3 nyfødte.

Lene Weiss er glad for at synge. Meget glad. Og så er hun desuden til fest og farver. Disse egenskaber går godt i spænd sammen, og er til stor glæde og inspiration for alle som hun kommer i nærheden af.

stadig venskaberne og løjerne som udspandt sig i og omkring Aars Gøglerlaug, som var forbeholdt de som var blevet smykket med titlen “Årets Gøgler”.

Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg

Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Trine Rybjerg www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Ditte I. Dalgaard os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

AARS BEGRAVELSESFORRETNING BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt Tlf. 70 20 41 41

af efter tre årtier på HEG i Aars

AARS: Efter mere end tre årtier hos Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser i Aars, har uddannelseschef Asger Andersen, Vegger, besluttet at gå på pension.

Asger Andersen indledte sin karriere hos institutionen i 1986. Det var som faglærer på forskolen for metal lærlinge.

Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer.

Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale.

E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Indleveringsfrister:

Gennem årene har Asger Andersen spillet en central rolle i udviklingen af uddannelsesprogrammerne, og har været en nøgleperson i implementeringen af nye undervisningsformer og teknologier.

Fra 1990 til 2013 underviste Asger Andersen i smedeafdelingen, og blev kendt for sin evne til at navigere gennem de politiske reformer af erhvervsuddannelserne. Hans engagement og innovative tilgang til undervisning har været afgørende for udviklingen af afdelingen.

I 2013 skiftede Asger Andersen undervisningen ud med en lederstilling, hvor han fik ansvar for skolens praktikcentre, og senere også for EU-projektafdelingen, internationalisering, studievejledning, skolehjem og fødevareuddannelserne.

Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9. Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

- Jeg har altid lovet mig selv at stoppe, mens legen er god, og det tidspunkt er nu her i sommeren 2024, siger Asger Andersen, der ser frem til et nyt kapitel som freelance udviklingskonsulent.

- Selv om det er trist at sige farvel til en god kollega som Asger Andersen, så er vi taknemmelige for alle de år, vi har haft fornøjelsen af hans selskab her på skolen. Han har været en drivkraft for udvikling og et forbillede for både elever og kollegaer, siger HEGs direkør Ulf Givskov Bender. Asger Andersen vil blive fejret med en afskedsreception fredag, 30. august.

Den 77-årige musikalske krudtugle blev født i Grenaa, og blev som unguddannet som korrespondent i tysk, engelsk og fransk. Hun var ansat ved BP Gas inden hun i 1970 flyttede til Aars - til et job som faglærer på handelsskolen. Her har hun undervist hundredevis af elever på dag- og aftenhold i tysk og edb. For sin indsats på skolen blev hun i 2010 tildelt Dronningens Fortjentmedalje for 40 års virke.

Men musik og teater er Lene Weiss’ helt store fritidsinteresse. Udover at synge med Arosia-koret har Lene Weiss optrådt på de skrå brædder med “Sommer i Tyrol” og “My Fair Lady”, og hun har passet godt ind i rollerne, uanset om det har været som postbud eller letlevende dame. Hun har desuden medvirket i “Kimbrerknallerten” i Aars Lystanlæg, og i Kimbrer Cabaret’en i musikhuset, for slet ikke at nævne “Musikcafeen”, dengang den var aktuel i Blære. Hun er også med i succesen “Fællessang i Alfa”. Lene Weiss var da også et oplagt emne til hæderstitlen “Årets Gøgler” i Aars i 1996, og hun savner

Men Lene Weiss har også gennem årene haft andre “jern i ilden” som ikke lige går på musik og sjov. Som barn var hun “grøn spejder” og holdt interessen for spejderarbejdet ved lige via sine piger. Det medførte, at hun blev leder for KFUKSpejdernes “Grønsmutter” i Aars.

Hun har også været forkvinde for serviceklubben Ladies Circle i Aars. På den private front er Lene Weiss gift med Victor Weiss, som også kan noget med edb, og som gerne giver en hjælpende hånd i foreningslivet. Derfor er de et godt makkerpar i bl. a. Vesthimmerlands Musikhus’ Venner, hvor de servicerer og hjælper med tilrettelægning, så musikhusets publikum, der kommer fra nær og fjern, får en god oplevelse. Og når de ikke er travlt beskæftiget med diverse gøremål for andre, glæder de sig over besøg af børn og børnebørn i deres nye hjem på første sal i ejendommen Nibevej 2 i Aars.

SIDE 2 22. MAJ 2024 Ugens portræt
Abonnementspris: 900,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition
Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11
Tlf.
65 E-mail:
Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup
25 17 70
kimabol13@gmail.com
Mærkedage i Aars Avis
Ønsk til lykke med en annonce i Aars Avis Tlf. 98
Lene Weiss.
62 17 11
Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk Torben Rask Isa Ejdrup Birgitte Landry Claus Landry Karsten Svendsen
13 24
Jens Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg www.himgrav.dk Gravsten - Granit - Gårdsten - Produkter til haven HIMMERLAND den lille uafhængige stenhugger v/ Allan Bo Sørensen Svoldrupvej 174 . 9600 Aars . Telefon: +45 20 78 07 66 Mail: post@himgrav.dk . www.himgrav.dk . @HimmerlandGravstenogGranit Kig forbi udstillingen
den lille uafhængige stenhugger HIMMERLAND
på Svoldrupvej 174. Her finder du et bredt udvalg af stentyper, inskriptioner og en række andre produkter. Ring gerne forud for dit besøg, så er du sikker på personlig betjening.
Asger Andersen - stopper på HEG i Aars efter tre årtiers ansættelse.

EU er på plakaten

Af Thorkil Christensen, redaktør

Lørdag kl. 12 gik plakatophængningen forud for det kommende EU-parlamentsvalg i gang i Danmark. I Vesthimmerland var mange frivillige i vælgerforeningerne klar til at give et nap med, og i løbet af få timer var der plakater for flere forskellige kandidater oppe at hænge i rigtig mange lygtepæle.

Der er strenge bestemmelser for, hvornår man må gå igang, hvor højt plakaterne skal sidde, og hvor der ikke må hænges plakater op. Disse bestemmelser bliver så nogenlunde fulgt.

Til et godt demokratisk valg er det vigtigt med valgplakater, men der går som regel ikke længe efter de første er oppe, før debatten er i gang om valgplakater overhovedet har en virkning, at det er miljøsvineri og spild af ressourcer, og om ikke kandidaterne kan finde en anden måde at gøre opmærksom på sig selv på.

Men det er med et EU-valg som et cirkus: Hvis der ikke hænger plakater rundt om i lygtepælene forsvinder noget af charmen. Når der er EU-parlamentsvalg skal der naturligvis plakater op, for det er først når de er sat op, og når der har været annoncer i aviserne, at det begynder at gå op for vælgerne, at et valg nærmer sig. Afstemningen til EU-parlamentet foregår søndag, 9. juni. I år er det altså ikke en tirsdag, som med folketingsog kommunalvalg.

Forberedelserne er i fuld gang. Det er et stort og kostbart set-up, og der er altid spænding om det kan lykkes at overgå stemmneprocenten sammenlagt - og på de enkelte afstemningsteder ved det seneste valg.

Ved dette valg er der en lokal kandidat med fra Aars, Venstres Jakob Dyrman. Uden at fremhæve politisk observans eller mærkesager, så vil Jakob Dyrmans kandidatur formentlig hæve stemmeprocenten på valgstedet i Aars, og sandsynligvis også på de øvrige valgsteder i Vesthimmerland.

En kort køretur i Vesthimmerland søndag afslørede, at der er stor forskel på, hvor mange valgplakater der kommer op at hænge. Der var plakater at se i lygtepælene i Løgstør, men kun fire i Vilsted by. I Vester Hornum var der 15 til 20 plakater i hovedgaden, hvorimod det i Haubro var stort set umuligt at finde en ledig lygtepæl. Her var alt plastret til med plakater - og i Aars, hvor der er mange ophængningsmuligheder, har plakatopsætterne også været flittige.

Søndag kunne man allerede konstatere, at nogle plakater var revet ned, andre havde fået tilføjet “overskæg” eller kommentarer, formentlig af politisk uenige. Den slags betragtes som hærværk og er ikke særlig fremmende for demokratiet.

Derfor: Lad nu de plakater hænge i fred i den korte periode der trods alt er til valget. Lad plakaerne medvirke til at skabe den rette stemning - og mød op på afstemningsstedet på valgdagen for at sætte kryds og deltage i den demokratiske proces. Kun derved kan vi som borgere i Danmark få indflydelse på EUsamarbejdet - uanset om vi er for eller imod.

BEKENDTGØRELSER

Vores kære hustru, mor, svigermor, mormor og oldemor

Hanne Lindskov

* 6. februar 1936 har fået fred

Aars, den 13. maj 2024

På familiens vegne

Jørgen

Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke lørdag den 25. maj kl. 10.30

Min elskede hustru

Vor kære mor, svigermor, farmor, mormor og oldemor

Lis Jensen

* 14. november 1943 er stille sovet ind Aars, den 12. maj 2024 På familiens vegne

Egon

Bisættelsen har fundet sted Hjertelig tak for venlig deltagelse. En særlig tak til Røde Kors Hjemmet for god og kærlig pleje

Vor elskede mand, far, svigerfar, bedstefar og oldefar

Jens Christian Jensen

* 18. marts 1936

er stille sovet ind

Aars, den 19. maj 2024

Inger

Casper og Berit

Hanne og Klaus

Anders og Henriette

Lisbeth og Jens Christian

Kristian og Karen Margrethe

Børnebørn og oldebørn

Begravelsen finder sted fra Blære Kirke fredag den 24. maj kl. 11.00

ER AVISEN UDEBLEVET?

Har du ikke modtaget Aars Avis torsdag kl. 19.00.

Udfyld den elektroniske formular på ligeher.nu/reklamation eller sende en mail til reklamation@dnmh.dk

Vores elskede mor, svigermor, mormor og farmor

Bodil Svenningsen

* 17. februar 1956

er alt for tidligt taget fra os Aars, den 17. maj 2024

Elsket og savnet

Gitte og Morten

Jesper og Trine

Rikke

Rosa, Anton og Frida

Oliver og Paulina

Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke onsdag den 29. maj kl. 11.00

Min kære mand Allan Nørgaard Møller * 20. juni 1956 er pludselig taget fra mig efter kort tids sygdom Aars, den 14. maj 2024 Hanne

Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke torsdag den 23. maj kl. 13.00

Vores kæreste Muggegag, Sviger og Bædde Ninna Mikkelsen

* 25 april 1948 er stille sovet ind Rørbæk den 17. maj 2024

Tina og Peter

Teresa og Morten

Ronja, Holger og Kleo

Begravelsen finder sted fra Rørbæk Kirke lørdag den 25. maj kl. 11.00

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved Niels Marinus Jensens begravelse fra Aars Kirke

Tak til Lone Dolmer for den personlige tale i kirken. Tak for blomster og kranse På familiens vegne Inga

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved Jens Peter Madsens bisættelse.

Tak for blomster, kranse og pengegaver. Tak til Mette for den smukke tale. Tak til Morten og Cecilie for den fine musik i kirken. Tak til Skivum Krat og bedemand Claus Landry. På familiens vegne

Asta Madsen

Hjertelig tak

for venlig deltagelse ved min kære elskede mand, min elskede bedstefar

Preben Christensens begravelse.

En stor tak til hjemmeplejen, hjemmesygeplejerskerne og Palliativ i Farsø for god og kærlig pleje til Preben i den sidste svære tid. En stor tak til familie, naboer og venner, bedemand Ditte I. Dalsgaard og til provst Hanne Petersen for den smukke tale. Tak til Helle Nøhr for den smukt pyntede kirke og tak for blomster, dekorationer og gavekort til blomster. Josefine, Oliver og Grethe Lemvig

22. MAJ 2024 SIDE 3
TAK EFTER DØDSFALD

Ordinært byrådsmøde

Torsdag den 30. maj kl. 16.00 på Rådhuset i Aars

Byrådets møder er offentlige, så interesserede er velkomne til at deltage i det månedlige møde. Det foregår i Byrådssalen på Rådhuset i Aars, Vestre Boulevard 7, 9600 Aars.

Dagsordener og referater kan findes på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk/dagsorden

Du kan se byrådsmøderne direkte på webtv på www.vesthimmerland.dk/ webtv. Her kan du også se eller gense møderne, når det passer dig. Du har også mulighed for at se byrådsmøderne direkte på Facebook på kommunens Facebook-profil på www.facebook.com/vesthimmerlandskommune

Spørgetid

Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12.00 dagen før byrådsmødet.

Regler for spørgetid kan også ses på www.vesthimmerland.dk/spoergetid PER BACH LAURSEN BORGMESTER

EU-udbud vedr. Tolkeydelser til Vesthimmerlands Kommunes institutioner og asylcentre

Se udbudsmaterialet på Vesthimmerlands Kommunes hjemmeside: www.vesthimmerland.dk/erhverv/udbud

Tilbudsfrist tirsdag den. 11. juni kl. 12.00.

Graviditetscafé på Aars Bibliotek

Er du gravid? Kom til graviditetscafé med en jordemoder og find fællesskab med andre gravide. Det er uforpligtende og anonymt. Tirsdage i lige uger kl. 10.00 - 11.45, næste gang er tirsdag den 28. maj. Gratis. Ingen tilmelding – du skal blot møde op.

Jordbundet: Fællesspisning og foredrag om landbrug i Vesthimmerland

Kom til fællesspisning og foredrag, og hør forfatter Rasmus Hage Dallands foredrag om landbrugets rolle i vores liv. Tirsdag den 4. juni kl. 18.00 - 21.00 på Gundestrupgaard. Pris: 50 kr. inkl. fællesspisning (gratis for medlemmer af Landbo Ungdom).

Køb billet på www.vhbib.dk

Ledige stillinger

Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på https://www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger

Dagplejer i Aars

Nu er chancen der - Gør en forskel i 0-2 årige børns liv – Bliv kommunal dagplejer. Vi søger hjemmelige og trygge dagplejehjem, hvor der er plads og hjerterum til små børn, kan trives, lege, lære og udvikle sig i tæt relation med en voksen og en lille børnegruppe. Send en ansøgning allerede i dag – vi glæder os til at høre fra dig.

Ansøgningsfrist: 7. juni 2024

Koncert med kor i Aars

AARS: Torsdag, 30. maj er der sommerkoncert med det rytmiske kor A Piece of Cake i Aktivitetscenteret i Bymidten i Aars.

Koret har i mange år holdt sommerkoncerten, som også er afslutning på

sæsonen, i musikhuset, men vaner kan blive indgroede og efterhånden kedelige, og derfor prøver koret at holde arrangementet i nye omgivelser.

Under ledelse af Julian Rasmussen er der koncert med et bredt repertoire. Fra Sting til Sebastian, Coldplay til Chief 1, Michael Jackson til Musical og Dis-

ney til Dylan. Det er et repertoire, som er egnet til at synges 4-stemmigt og nogle gange 6-stemmigt, men som også afspejler sangglæde, og netop sangglæden er omdrejningspunktet i koret.

Koncerten vil være i to afdelinger med en pause, der vil også være et par fællessange.

BEKENDTGØRELSER

Brugbare effekter (ikke tøj og sko) til LIONS LOPPE- OG GENBRUGSMARKED

Afhentning: Kontakt os på tlf. 9390 9223

Indlevering: Hver onsdag kl. 9.30-12.00 i Loppehuset, Industrivej 72B, 9600 Aars eller i Lions Genbrugscontaineren på Genbrugspladsen i Aars.

Tak for din støtte

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00.

• Advokatvagten har til huse hos Norden Advokatfirma, Kirkegade 1, 9600 Aars.

• Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

ÅBEN TELEFON

til Psykiatriledelsen

Mandag den 27. maj kl. 10.00-11.30

Har du noget, du gerne vil tale med Psykiatriledelsen om?

Ring til sygeplejefaglig direktør Rikke Petersen Ravn på telefon 29 17 64 80

Aars

www.vesthimmerland.dk | Tlf.: 9966 7000

Morgenhilsen

frabedes venligst i anledning af vores guldbryllup. Anna Marie og Anders Andersen

Tillykke til Malene der kan fejre 10 års jubilæum den 26. maj 2024 hos Luxaflex i Hornum

Kæreste Anna Hjertelig tillykke med din 10 års fødselsdag mandag d. 27. maj. Vi håber, du får en dejlig dag, og vi glæder os til at fejre dagen sammen med dig! Knus og kram fra Bedstemor og Bedstefar

SIDE 4 22. MAJ 2024
Koret A Piece of Cake holder sommerkoncert torsdag.
✃✃ ✃✃
Vesthimmerlands Kommune Vestre Boulevard 7 9600

Entre: Voksne kr. 30,- Børn (indtil 14 år) gratis ifølge med voksne.

GRATIS KAFFE PÅ INDGANGSBILLETTEN - sponsoreret af Restaurant Messen v/ Jørgen Odgaard.

GRATIS KAFFE PÅ INDGANGSBILLETTEN.

Entré går ubeskåret til Børn i sorg.

Entré går ubeskåret til Børn i sorg. - fordi vi gerne vil hjælpe andre..! GRATIS KAFFE PÅ INDGANGSBILLETTEN.

Entré går ubeskåret til Børn i sorg. - fordi vi gerne vil hjælpe andre..!

Entré går ubeskåret til Julemærkehjemmet og Barnets Blå Hus.

i Messecenter Vesthimmerland i Aars KaeMPE GENBRUGSMARKED MARKED i Messecenter Vesthimmerland i Aars LØRDAG 25. MAJ KL. 9.30 - 15.00 SØNDAG 26. MAJ KL.
9.30 - 14.30

Af sognepræst Lone Primdahl Dolmer, Aars

■ Pinse – hvad er nu det?

Godt spørgsmål og svaret er ganske enkelt: Det er fest for Helligånden!

Enkelt er det imidlertid ikke at få styr på Helligånden – og det er måske også heldigt. Helligånden blæser nemlig hvorhen den vil.

Der findes en historie om den store skøjtemester, der viser sin skøjtekunst for nogle børn, mens han fortæller dem, hvad det er, han gør, og hvorfor han gør det. Da han er færdig med at fortælle og demonstrere og er gået sin vej, begynder nogle af børnene at diskutere, hvad det var, skøjtemesteren havde sagt. ”Han sagde sådan”, siger en dreng. ”Nej”, siger nogle af de andre; ”Han sagde sådan”.

Det viser sig, at de har hver deres mening om, hvad mesteren har sagt. Det ender desværre med, at de kommer op at slås og ender i en stor, højt-

råbende klump på isen. De glemmer mesteren selv, mens de er så optaget af at få ret i deres fortolkning af hans ord. Men nogle af børnene deltog ikke i slagsmålet. Da mesteren gik, spændte de skøjterne på og vovede sig ud på isen. Det gik famlende for dem i begyndelsen. Men så kom der et vindstød, som hjalp dem til at løbe et par skridt. De så på hinanden og sagde: ”Ja, sådan var det, mesteren sagde”. Og deres løb blev friere og friere og hjalp dem til bedre og bedre at fatte, hvad mesteren havde ment.

Måske kan denne fortælling sige os noget om pinse. Vi kan komme til at diskutere, hvad det var Mesteren sagde, og hvordan det skal forstås og til tider tager vi del i et slagsmål – enten med andre eller med os selv om meningen med livet og om hvad det var Jesus gjorde og sagde. Så har vi brug for et frisk pust – et vindstød i ryggen – en hellig ånd –der siger: Du skal vove dig ud på isen – lev og elsk –jeg er hos dig. Det er pinse!

Mode og “min sidste vilje” i Aars

Af Ture Damtoft

AARS: Der blev vist tøj til sommeren og talt om fremtiden til arrangementet på Café Frk. Kold i Aars i sidste uge.

Tøjbutikken Højbjerg viste deres udvalg, og Norden Advokatfirma og bedemand Birgitte Landry

BEKENDTGØRELSER

fortalte om fremtidsfuldmagter, testamenter og “Min sidste vilje” til de 50 gæster.

Birgitte Landry holdt oplæg om “Min sidste vilje”, der kan lette en svær tid for de efterladte, hvis man selv har taget stilling til, hvordan man ønsker begravelsen skal foregå, ikke

mindst de mange forskellige måder at afholde mindesammenkomst, og muligheder for placering af urne eller gravsted.

Christa Serritslev Larsen og Carsten Kjeldsen fra Norden Advokatfirma holdt oplæg om brug af fremtidsfuldmagter og testamenter, og gik også over skatteregler i forbindelse med et dødsbo, hvor der var særlig interesse for skattefritagelse i dødsboer. - Vi gjorde det, fordi vi synes, budskabet skal ud, og

man skal tage stilling til en hel række ting i alderdommen og om begravelse, siger Birgitte Landry om den usædvanlige kombination i temaet.

Hun har selv oplevet, at de efterladte kan støtte sig til “Min sidste vilje” og undgå mulige uenigheder.

- Hvis man for eksempel ønsker, at sin aske skal spredes over åbent hav. Hvis jeg siger det til mine børn, at det vil jeg gerne, og en af dem ikke ønsker det, kan de jo blive ueninge over det. Eller om afdøde skal kremeres eller begraves.

Men skriver jeg det ned i “Min sidste vilje” er det så nemt for de efterladte, og det gør en kæmpe forskel, siger Birgitte Landry, der især glædede sig over, at mange mænd var med til arrangementet.

- Det var for at trække folk til, vi lavede modeshow, og der var lige så mange mænd som kvinder.

De mænd kommer jo ikke til modeshow ellers, så det var en rigtig god kombination for os allesammen, og billetterne var revet væk på tre timer, siger Birgitte Landry, der godt kan forestille sig, der kommer et lignende arrangement igen til efteråret.

Aars Kirke

Arrangementer

KOM OG VÆR MED TIL AT LAVE TEATER!

Gudstjenester:

23/5 kl. 19.00 Indre Missions aftengudstjeneste v/ Niels Hankelbjerg Mortensen

26/5 kl. 9.30 v/ Jens Jacob Kauffmann Jensen

2/6 kl. 8.30 kort gudstjeneste i Aars Anlæg i forbindelse med Stafet for livet v/ Jens Jacob Kauffmann Jensen

26/5 kl. 9.30 v/ Jens Jacob Kaufmann Jensen

1/6 kl. 10.00 Familiegudstjeneste med dåb v/ Jens Jacob Kaufmann Jensen

2/6 kl. 9.30 v/ Jens Jacob Kaufmann Jensen

VI STARTER SOM NOGET NYT ET BØRNE & UNGE TEATER

3 ØVEGANGE I MAJ - JUNI 2024

HVOR: Aars Kirke, Kirkeplads 1, 9600 Aars

HVORNÅR: • Onsdag d. 29. maj

• Onsdag d. 05. juni

• Onsdag d. 12. juni

KLOKKEN: 15.00 - 16.00

PAUSE: Saft og kiks

DRAMA: DEN FORTABTE SØN

TIRSDAGSCAFE - LIGE UGER I AKS

(AARS KIRKE/KULTUR OG SOGNEHUS, AARS)

TIRSDAG DEN 28. MAJ OG 11. JUNI KL. 14.30-16.00

For alle der har tid og lyst til en hyggelig og god snak. Der vil blive serveret kaffe og brød. Medbring gerne strikketøj eller andre sysler, der kan forenes med samtale og kaffe. En af vore præster deltager og medbringer gerne et lille indslag. Kirkebilen kan benyttes. Vi glæder os til at være sammen med dig.

9/6 kl. 9.30 v/ Knud Erik Weinkouff Hansen 16/6 kl. 9.30 Festgudstjeneste med besøg fra venskabssognet i Tanzania v/ Lone Primdahl Dolmer Kirkebilen kører til alle gudstjenester i Aars Kirke. Ring til Cimbrerbilerne, tlf. 98 62 24 94, senest en time før gudstjenesten. Er du gangbesværet, beder du blot chaufføren om at komme ind og hente dig. KIRKENS BØRNEKLUB

LØRDAG DEN 1. JUNI KL. 10.00-12.00

Besøg af kirke- og kulturmedarbejder Marianne Klausen.

OPFØRES: 16. juni kl. 09.30 2024 til Festgudstjeneste i Aars Kirke

KONTAKT:

Lone, tlf. 3068 0789, lpd@km.dk Marianne, tlf. 2021 7906, makl@km.dk

Næste dramaprojekt aug. - sept. 2024

KIRKEGÅRDSVANDRING M. START VED KIRKEN

MANDAG DEN 17. JUNI KL. 19.00-21.00

Leder af kirkegården Ken Thøgersen og sognepræst Jens Jacob Jensen viser rundt og fortæller om kirkegården - bl.a. om en større kirkegårdsomlægning i området vest for kirken. I forbindelse med omvisningen bliver der en kop kaffe.

KUNST I AKS

I maj og juni måned udstiller Jørgen Jensen, Aars nogle af sine billeder i AKS. Motiverne på de fleste er landskabsmotiver fra Vesthimmerlands kommune. Det er muligt at se udstillingen i AKS’ åbningstid, NORMALT mandag til fredag kl. 9-12, torsdag tillige kl. 14-17, Lørdag LUKKET AKS - Aars Kirke/kultur og Sognehus er desuden blevet beriget med et nyt kunstværk. Det er en jernskulptur lavet af kunstneren Perry Oliver. Skulpturen hedder ”Åbent kors - åbent par”. Den har fået plads i cafévinduet. Der ligger forskellige tanker bag indkøbet og placeringen af korset. For det første passer skulpturen fint sammen med Thorvald Odgaards granit kors, der står ved kirkegårdens hovedsti. Ens for de to kors er, at det i begge tilfælde er mellemrummet, der danner korset. ”Åbent kors” i Caféen står, så himlen danner baggrund og fortæller dermed det kristne budskab om at vejen til himlen går gennem korset.

Der findes Røde Kors og Blå Kors - og i Caféen i AKS er der nu Åbent kors - åbent par, som et symbol på det åbne og rummelige fællesskab, der gerne skal finde sted her.

SIDE 6 22. MAJ 2024
Der var 50 gæster til modeshow og information om fremtidsfuldmagter og “Min sidste vilje” på Café Kold.
Læs mere om vores arrangementer på www.aarskirke.dk og på Facebook-siden ”Aars Kirke”
Præstens klumme

Norlys Vækstpulje giver værdi tilbage til dig

Hvert år giver vi 50 millioner kroner til projekter, der sætter skub i den grønne omstilling, styrker fællesskabet eller driver den digitale udvikling. Og du kan også søge. Norlys er nemlig andelsejet, og det er vores fornemmeste opgave at skabe værdi for vores andelshavere.

Har du en grøn idé?

Så er det bare om at dele den med os. Vi investerer massivt i vedvarende energikilder og grøn forskning, og det vil også glæde os at bidrage til bæredygtige initiativer i dit lokalsamfund.

Vi støtter forbindelsen mellem mennesker

Det digitale binder mennesker sammen på tværs af tid og rum – og gør hverdagen lettere. Så hvis du sidder med en digital idé, der bare mangler lidt luft under vingerne, er det nu, du skal slå til.

Vi støtter også dig, der sidder med et godt initiativ, som kan være med til at løfte fællesskabet helt analogt.

Sådan ansøger du Vi skal have din ansøgning senest 1. juni 2024.

Du kan læse mere om Norlys Vækstpulje og sende din ansøgning på norlys.dk/om-norlys/vaekstpulje.

22. MAJ 2024 SIDE 7

HEG i Aars vil samarbejde

med Støvring Gymnasium

Fra august 2025 kan unge måske tage HHX på Støvring Gymnasium

AARS: Fra august 2025 får unge måske mulighed for at tage HHX på Støvring Gymnasium.

Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser og Støvring Gymnasium har indledt et samarbejde om at udvide tilbuddene for unge i Rebild Kommune.

I dag kan man tage STX og FGU i Støvring, men ønsker man HHX, HF, HTX, EUX eller en erhvervsuddannelse, skal man pendle ud af kommunen og tage enten til Aalborg, Aars el-

ler Hobro. HHX vælges af mange unge i Rebild Kommune. Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser har to eksisterende HHX-udbud i henholdsvis Aars og Hobro, men ved at oprette et tredje hhx-tilbud i Støvring med en til to klasser pr. årgang, vil unge fremover få mulighed for at tage HHX lokalt. Det vil gøre det mere attraktivt og tilgængeligt for lokale unge at tage en ungdomsuddannelse.

Himmerlands Erhvervs-

og Gymnasieuddannelser ansøger derfor Børne- og Undervisningsministeriet om at oprette et HHXtilbud på Støvring Gymnasium fra august 2025. Rent praktisk skal HHXuddannelsen varetages i et tæt samarbejde mellem Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser og Støvring Gymnasium. Samarbejdet om det nye tilbud vil skabe synergi og udvikling på tværs, og styrke læringsmiljøet i de to institutioner, og dermed

styrke uddannelsesmiljøet i Rebild Kommune og i Himmerland generelt.

Rektor på Støvring Gymnasium Anna Amby Frejbæk siger om samarbejdet:

- Vi ser frem til at kunne tilbyde HHX til unge, der gerne vil tage deres ungdomsuddannelse lokalt. HHX-eleverne bliver en del af vores rigtig gode fællesskab på tværs af klasser og årgange, og vi glæder os til at tage imod dem.

Direktør for Himmer-

lands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, Ulf Givskov Bender, siger:

- At sørge for nem adgang til et bredt udvalg af uddannelser, er noget der har højt fokus på den politiske arena, både på landsplan, regionalt plan og lokalt.

Dét er en af hjørnestenene i HEGs historie, der ræk-

Fakta

- Hhx er en tre-årig gymnasial uddannelse, med fag inden for økonomi og erhvervsforhold kombineret med sprog og andre almene fag.

ker tilbage til 1885, og som stadig den dag i dag betyder meget for os.

Derfor glæder vi os til at kunne udvide uddannelsesudbuddet til gavn for de unge i Rebild Kommune, i tæt samarbejde med Støvring Gymnasium, såfremt ministeriet imødekommer vores ansøgning.

AARS: Når Lions Club, Aars i weekenden 25. og 26. maj åbner dørene til det store Loppe- og Genbrugsmarked i Messecenter Vesthimmerland ligger der ikke bare et stort arbejde bag – men også et stort og godt fællesskab, som på alle måder er med til, at tingene lykkes.

- I Lions Aars er vi i den grad privilegerede i form af, at vi har mange medlemmer, der på hver deres måde er aktive i klubbens liv og aktiviteter. Her løfter vi i flok med det vi hver især kan og har mulighed for, hvilket har stor betydning uanset hvilke aktiviteter, det handler om, siger Leo

Laursen, der er præsident i klubben.

At løfte i flok og dermed i fællesskab giver resultater og godt humør, og det er en fornøjelse at se, hvor meget dette fællesskab betyder.

Netop det gode fællesskab er afgørende for, at vi eksempelvis i forbindelse med årets kommende helt store aktivitet, Loppe- og Genbrugsmarkedet, kan skabe grundlag for en meget stor indtægt, som vi kan bruge til at hjælpe andre, der på en eller anden måde, har behov for hjælp og støtte. Vi er derfor både stolte af og glade for, at dette fællesskab er så stærkt, ligesom vi er glade for, at vi med det

store frivillige arbejde kan sige, at en krone til Lions er en krone til at hjælpe andre – her bliver intet brugt til administration, slutter Leo Laursen.

Onsdags-holdet

Det frivillige arbejde og fællesskab består ikke kun lige før og under loppe- og genbrugsmarkedet.

- Hver onsdag morgen året igennem mødes en stor gruppe af vore medlemmer i ”Loppehuset” på Industrivej i Aars, hvor vi hygger os og får sorteret mange loppe- og genbrugseffekter, der kommer ind til os hver eneste uge, udtaler Mogens

- Rebild Kommune har gennemsnitligt i de seneste fem år haft 60 pct. førsteprioritets-ansøgere til hhx årligt. Heraf søger (48) ca. 80 pct. mod Aalborg, 18 pct. mod Himmerland og 2 pct. andre steder. - Ca. 175 elever pendler daglig ud af kommunen for at tage en hhx uddannelse.

- Støvring Gymnasium har dagligt ca. 500 elever. - Himmerlands Erhvervsog Gymnasieuddannelser har dagligt ca. 1.400 elever i Aars og Hobro, heraf ca. 400 på gymnasiale uddannelser (hhx og htx).

Frost Christensen, der er formand for udvalget. Der er altid højt humør, masser af grin og en god portion sund værkstedshumor til stede, når vi mødes. Dette fællesskab betyder virkelig meget for vore medlemmer, da det ganske enkelt bliver en del af ens livskvalitet, at man hver onsdag ved, at man skal være sammen med gode venner fra Lions, have det sjovt og samtidig gøre et stykke frivilligt arbejde, der kommer andre mennesker til gode, slutter Mogens Frost Christensen. De tusindvis af loppeog genbrugseffekter, der kommer til salg 25. og 26. maj, er ikke bare kommet af sig selv. Lions i Aars får hver eneste uge mange henvendelser fra borgere, der ønsker at donere effekter, som klubbens medlemmer så efterfølgende afhenter i ”Loppebilen”.

Det er kun en del af effekterne, der kommer frem på denne måde. På Genbrugspladsen i Aars har klubben i mange år haft en ”Lions-container”, hvor borgerne kan aflevere effekter, som er for gode til at komme i sorteringscontainerne på genbrugspladsen, men som i stedet kan sælges af Lions og genbruges.

SIDE 8 22. MAJ 2024
Let Svær Sudoku 11 - Easy 256 39872 6395 897615 79 91864 1 3 6835 3 47 Sudoku 11 - Hard 34768 9 6 7 3 5 2 6 69138 4 5 8754 SUDOKU KROGH MADSEN ARKITEKTER Bestil et gratis Salgstjek Danebo Aars 98 62 24 00 Godt Lions-fællesskab bag stort marked i Aars Der holdes loppe- og genbrugsmarked i messecenteret i weekenden
To af de flittige, frivillige Lions-medlemmer på ”Onsdags-holdet”, Leif Thomsen (t.v.) og Elmar Buus Pedersen i færd med at sortere og afprøve loppe- og genbrugseffekter i ”el-afdelingen” i Loppehuset i Aars.

Lystanlæg med bl. a. en ny scene til underholdning. (Arkivfoto)

Anlægget i Aars klar til sommeraktiviteter

Opgradering af lystanlægget til glæde for borgerne

Af Thorkil Christensen

AARS: Blandt andet på grund af initiativer taget af frivillige ildsjæle med tilknytning Aars Borgerforening, er Aars Lystanlæg klar til sommerens aktiviteter. Aars Lystanlæg blev grundlagt i 1898, så en opfriskning var helt på sin plads.

Øen i midten af anlægget har fået en flot, rund bro, ligesom der tidligere er rejst to store gynger på

Ny

asfalt

selve øen. Broen er blevet til med økonomisk støtte fra Sparekassen Danmark Fonden Himmerland og fra Vesthimmerlands Kommune. Broen er i store træk bygget af genbrugstræ fra den tidligere scene på øen i anlægget.

Klar til koncert Også en ny scene står klar til forårets og sommerens aktiviteter.

Der er på nuværende tidspunkt planlagt 12 kon-

lægges

nu på en del af vejen

til Aars

Rundt i Vesthimmerland

LØGSTØR: Fem kilometer på Aarsvej syd for Aggersund får i de kommende tre uger ny asfalt.

Vejdirektoratet udskifter omkring fem kilometer asfalt på Rute 29 Aarsvej. Arbejdet begyndte tirsdag og kommer til at strække sig over tre-fire uger, afhængig af vejret.

Vejdirektoratets entreprenør begynder med at fræse den gamle asfalt af for at kunne reparere det underliggende bærelag. Herefter bliver der lagt et nyt lag asfalt, som til sidst påføres nye striber. Resul-

tatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.

Aarsvej vil være spærret for gennemkørsel, mens der bliver arbejdet på strækningen, og der vil i stedet være omkørsel via Løgstør. Når der ikke arbejdes på strækningen, er der åbent i fuldt omfang, men med nedsat hastighed.

Beboere på strækningen vil have adgang, også mens der bliver arbejdet, dog med forsigtig kørsel. Det vil være muligt at krydse Aarsvej ved vejene Langdyssen, Haugårdsvej og Tolstrupvej, når der ikke arbejdes lige i nærheden.

kes via Aars Handels hjemmeside. Bag scenen gemmer sig et teknikrum, hvorfra lyd og lys styres.

Opførelsen af scenen er støttet økonomisk af Sparekassen Danmark Fonden Himmerland, som gennem de seneste år har givet flere donationer til projektet.

Grønt område Fonden købte i 2022 tre grunde, der forbinder lystanlægget med Skøjtesøen og donerede dem til kommunen med en klausul om, at arealerne skulle bruges som rekreativt område.

- Vi drømmer om at etablere et tingsted og en plads til autocampere og shelters. Det er også planen, at en afstikker af vandreruten Hærvejen skal gå igennem området, oplyser Jørgen Kristensen fra Aars Borgerforening.

Da Sparekassen Danmark Fonden Himmerland donerede grundene til kommunen, sagde Michael Jørgensen, der er formand for fondens bestyrelse:

VESTHIMMERLAND:

For 18. år i træk inviterer juniorafdelingen i Trend Å Lystfiskeriforening til “Lystfiskeriets Dag”. Det foregår ved den idylliske parksø midt i Farsø lørdag, 25. maj og temaet er ”Familiefiskeri, så unge og ældre kan hygge sig sammen midt i naturen”.

Deltagerne mødes ved den lille gule vandmølle i den østlige ende af søen. Det er gratis at være med. Voksne mellem 18 og 65 år skal dog være i besiddelse af statens fisketegn.

Deltagerne medbringer fiskegrej og forslagsvis en lille madpakke. Vejrudsigten bestemmer påklædningen, og medlemmer af lystfiskeriforeningen vil

være til rådighed med instruktion.

Søen vrimler med skaller, så der loves næsten fangstgaranti til de yngste deltagere, hvis der fiskes med et lille flåd og en lille krog. Bedste madding er små regnorm, men majs kan også bruges.

De mere erfarne kan også fiske efter gedder og aborrer, men foreningen anbefaler at genudsætte rovfisk, hvis ikke de skal spises. Der er desuden mindstemål på gedder på 60 cm., men ikke på skaller og aborrer.

”Lystfiskeriets Dag” holdes mange steder i hele landet, men i Vesthimmerlands Kommune kun i Farsø.

certer hen over sommeren.

Elever fra byens erhvervsskoler har hjulpet med byggeriet af scenens tagkonstruktion, og har på den måde fået praktisk erfaring. Desuden har lokale håndværkere gratis stillet maskiner og stillads til rådighed for byggeriet.

Scenen skal blandt andet bruges til Kimberfesten, Stafet for Livet, Skt. Hans og Folkemødet for Unge i Vesthimmerland. Planen er, at scenen skal kunne boo-

- Det er meget vigtigt for os i fonden at bevare de tre matrikler som grønne områder. Derfor har vi valgt at købe og forære grundene til kommunen, så grundene kan blive en del af et grønt og rekreativt område i stedet for f.eks. at blive opkøbt som byggegrunde. Det grønne område er med til at skabe liv og leg i Aars, og er til glæde for både store og små.

I Sparekassen Danmark Fonden Himmerland støtter vi netop lokale initiativer, der gør lokalsamfundene til gode steder at bo.

Sparekassen Danmark Fonden Himmerland håber, at alle i Aars får glæde af opgraderingen af anlægget.

Tidligere prismodtagere: Per Pallesen, 2002

Søren T. Lyngsø, 2005

B. Fuglsang Christiansen, 2006

Niels Krogh Madsen, 2007

Gert Bo Jacobsen, 2008

Poul Erik Haurum, 2009

Ejlif Bigum, 2010

Keld Jørgensen, 2011

Per Kirkeby, 2012

Per Nørgaard, 2013

Thorkil Christensen, 2014

Grethe og Preben Stæhr, 2015

Lars Larsen, 2016

Svend Jørgensen, 2017

Knud Kristensen, 2018

Peer Poulsen, 2019

Jørgen Sørensen, 2021

Bente Høj Jensen 2022

Peter Stenild 2023

Hvem skal være "Dette Aars Per" i 2024?

Nu kan du komme med dit bud

Prisen ”Dette Aars Per” gives til en kendt person, som er født og opvokset på Aars-egnen, eller som bor og virker på Aars-egnen. Kriteriet for at modtage prisen er, at modtageren er en ekstraordinær og sober repræsentant for Aars.

Komiteen, der beslutter, hvem der skal modtage ”Dette Aars Per”, består af borgmesteren i Vesthimmerlands Kommune, en repræsentant fra Lokalhistorisk Forening i Aars, en repræsentant fra Aars Borgerforening, en repræsentant fra Aars Handel, kunstneren Peer Poulsen og direktionen i Sparekassen Danmark. Komiteen modtager begrundede forslag til, hvem der skal modtage ”Dette Aars Per”, på mail lars@spard.dk senest den 3. juni 2024.

22. MAJ 2024 SIDE 9
Sparekassen Danmark Fonden Himmerland har bidraget økonomisk til en opgradering af Aars
Lystfiskeriets Dag for 18. år i træk KOPI-PAPIR Himmerlandsgade 150 - 9600 Aars - Tlf. 98 62 17 11 ET RIGTIG GODT TILBUD...
er inkl. moms 250,En kasse (2500 ark) 53,En pakke (500 ark) Aars Bogtryk & Offset
Priserne

Stor udskiftning i vente til Aars Menighedsråd

Af Thorkil Christensen

AARS: Hvis man kan regne med de udmeldinger, der blev givet på orienteringsmødet i Aars Kirke/Kultur- og Sognehus forleden, så bliver der tale om en stor udskiftning i menighedsrådet efter valget 17. september.

Rådet består i øjeblikket af 12 medlemmer plus sognets tre præster. Medlemmerne er valgt for en fire-årig periode, men på informationsmødet, som samlede et halvt hundrede interesserede, var der flere som meddelte, at de ikke ønsker valg til en ny periode, og derfor ikke genopstiller. Det skyldes ikke utilfredshed med arbejdet eller

Beck: Dødvande

Svensk krimi fra 2023.

En mand findes myrdet i sit hjem. Ofret viser sig at have deltaget i et stort røveri mod en pengetransport. Gerningsmændene blev anholdt, men byttet blev aldrig fundet. Alex sender en vogn afsted for at tale med ofrets ekskone. Becks barnebarn Vilhelm er tilfældigvis med i bilen som led i hans praktik.

X-kærester

Amr. komedie fra 2009

Connor Mead er inkarneret ungkarl, elsker sin frihed, fest og kvinder, og han holder ikke på sine damebekendtskaber. Hans bror, Paul, er romantiker og skal giftes, men aftenen inden brylluppet lykkes det Connor at ødelægge den gode stemning for både brudepar og gæster.

arbejdsgangen. Tværtimod. Alle gav udtryk for, at det er spændende og givende at deltage i menighedsrådets arbejde, men flere sagde, at de efter to og tre perioder i rådet ønsker at stoppe og overlade hvervet til andre. Valgbestyrelsens formand, Anne Dybdal, er da også lidt betænkelig ved, om det kan lykkes at skaffe et tilstrækkeligt antal kandidater inden 17. september, så der kan sam-

mensættes et nyt fuldtalligt menighedsråd. Anne Dybdal redegjorde for reglerne om menighedsrådsvalg. Valget er for alle medlemmer af Folkekirken som har valgret i sognet. Der er 7849 sognebørn i Aars i øjeblikket. Derfor skal der vælges 12 personer til menighedsrådet. På valgdagen 17. september i Aars Kirke/ Kultur- og Sognehus vil man sammensætte en kandidatliste, men fra dagen ef-

Ternet Ninja 2

Dansk spillefilm fra 2021. Ternet Ninja vender tilbage - i et nyt hylster. Den kyniske legetøjsgigant Phillip Eberfrø er ved at slippe for straf, og uskyldige børn er i fare. Jagten på hævn og retfærdighed genoptages sammen med 13-årige Aske. Evigt lækkersultne Sune er også med - og selvfølgelig Askes onkel Stewart.

From Paris With Love

James Reece arbejder på den amerikanske ambassade i Paris og drømmer om et liv med spænding og eventyr. Men da han får et bijob for CIA, bliver drømmen til et mareridt pga. den partner, som han får udpeget - Charlie Wax. Den garvede CIA-agent er mindst lige så kugleskør som de terrorister, som de bliver sat til at uskadeliggøre.

ter og fire uger frem kan der afleveres alternative lister til et afstemningsvalg, hvis der ikke er tilfredshed i sognet med de kandidater som opstilles på selve valgdagen.

Det nye menighedsråd træder sammen 27. november og konstituerer sig på første møde. På informationsmødet blev der orienteret kort om arbejdet i de enkelte udvalg. Redegørelsen fra de enkelte udvalgsformænd var udtryk for, at der har været og er stor aktivitet omkring Aars Kirke.

Menighedsrådets formand, Anders Didriksen, fortalte om visioner, ønsker og ideer til det kommende menighedsråds arbejde.

- Vi ønsker at styrke og udvide den samarbejdskreds, som vi har i Aars sogn. Vi skal være synlige og åbne. Mange veje fører til kirken. Vi kan ikke opnå succes med alt, men vi skal “turde” gå ud i byen og fortælle om Aars Kirke, sagde Anders Didriksen.

Formanden føjede til, at det er vigtigt at passe på og udvide kredsen af frivillige omkring Aars Kirkes arbejde. Mange opgaver venter, og menighedsrådet er åben overfor nye ideer.

Det fik een af deltagerne,

Vilhelm Stensgård, til at sige, at kirken bør være så handicapvenlig som mulig, og lagde op til et samarbejde med Handicaprådet i Vesthimmerlands Kommune. Det forslag tog Anders Didriksen imod og lagde op til, at der snarest holdes et møde mellem parterne for at drøfte mulighederne. Andre forslag var at arrangere gudstjenester for udviklingshæmmede og skabe optimale vilkår for gudstjenester for hørehæmmede.

Grundtvig (2:3) En præst uden kirke Yngre venner i Grundtvigs omgangskreds skaffer ham tilladelse til at lave en foredragsrække, og Grundtvig griber chancen. Det blev skelsættende for ham, og hans popularitet når nye højder. Men i kampen for at få egen kirke svigter han familien og sætter sit ægteskab med Lise på spil.

Ingemann og Østkysten Ølbong og en tyr der hedder Vagn. Peter Ingemann inviterer indenfor i sit hjem, mens datteren Marie holder studentergilde, og så besøger han barndomsgården Sølund, hvor der var højt til loftet, en tyr der hed Vagn og så langt fra byen, at den bedste underholdning bestod i grave dybe huller.

SIDE 10 22. MAJ 2024 Fredag 24. maj kl. 21.30 Lørdag 25. maj kl. 20.00 Søndag 26. maj kl. 20.00 Fredag 24. maj kl. 22.15 Lørdag 25. maj kl. 21.55 Søndag 26. maj kl. 20.00
Flere medlemmer ønsker at udtræde ved valget 17. september
Et halvt hundrede mødte op til orienteringsmødet om det forestående menighedsrådsvalg i Aars sogn. Her er der formanden, Anders Didriksen, der orienterer.
• • • • • •
Anne Dybdal, formand for valgbestyrelsen, redegjorde for valgreglerne.

Et slaraffenland for børn i Aars Lystanlæg

AARS: Aars Lystanlæg var lørdag eftermiddag omdannet til et Slaraffenland for børn fra hele Nordjylland.

Sparekassen Danmark havde indbudt børn og unge under 18 år fra ga-

rantkredsen til et stort arrangement, hvor de kunne møde eller komme tæt på en række kendisser med musik og underholdning.

Lystanlægget var den perfekte ramme om arrangementet. Små hvide hyt-

tetelte var opstillet langs stierne, og på scenen, som Sparekassen Danmarks Fonden Himmerland har bidraget økonomisk til opførelsen af, var der underholdning hele eftermiddagen.

Det var en blandet program, men børnene og de unge hyggede sig i det fine vejr til bl. a. ”Brizze” som lavede forskellige tricks på scenen, Anna Spejlæg, XFactor deltageren Selmani, Wafande og DJ Kalle B som spillede ønske hits.

DN i Vesthimmerland oplever stor fremgang

Medlemsfremgang på 30 pct. for Danmarks Naturfredningsforening lokalt

VESTHIMMERLAND:

Det er ikke almindeligt med medlemsfremgang for frivillige foreninger. Tværtimod er det ofte vigende medlemstal. Jakob Kortegaard er derfor en meget tilfreds formand for den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening i Vesthimmerland. Han oplyser, at der har været en stigning på 156 medlemmer i 2023. Nu er medlemstallet 672 medlemmer. På landsplan er medlemstallet også stigende, men det er en noget mere moderat stigning på 2,8%. I Danmarks Naturfredningsforening er der på landsplan 135.382 medlemmer. Danmarks Naturfredningsforening kan ikke pege på en enkelt årsag til den markante lokale stigning, men tager fremgangen som et symptom på en øget interesse og bekymring

for naturen. Vesthimmerlands Kommune har kyster til Limfjorden, som i 2023 var præget af omfattende iltsvind og færre fisk. Det er bekymrende og kan få flere til at melde sig ind i en forening, der arbejder for beskyttelse af havmiljø og naturen.

Debatten om vindmølleparker til lands og til vands, solcelleparker og store biogasanlæg optager også befolkningen, ikke mindst potentielle naboer til de nye anlæg. Omstillingen til en grønnere fremtid er nødvendig, men hvordan sikrer vi at der ikke skabes andre problemstillinger, som forringer naturen? Danmarks Naturfredningsforening skal høres, da foreningen er høringsberettiget i planlægningssager. Lokalforeningen kan her trække på hovedforeningens eksperter, der arbejder med at

Aars sogn får

en fjerde præst

- men på deltid

Præsten skal også virke i Skivum, Giver og Blære

Af Thorkil Christensen

AARS: Befolkningsmæssigt går udviklingen i Aars så stærkt, at der er behov for yderligere en folkekirkepræst udover de tre som allerede har deres virke i sognet.

Derfor er der udtænkt en løsning, som både kan aflaste præsterne i Aars, og afhjælpe præstemangelen i nabosognene Skivum, Gi-

ver og Blære, hvor sognepræst Mette Holmstrøm, Skivum, er rejst efter 16 år i embedet.

- Det bliver ikke en løsning med en fjerde præst på fuld tid i Aars, men der vil blive udarbejdet et stillingsopslag for en præst i Blære, Skivum og Giver i 60 pct. af tiden, og med bopæl i Skivum. Præsten skal så i

Afstemning på to lørdage

VESTHIMMERLAND:

På lørdag, 25. maj og lørdag, 1. juni bliver det muligt at brevstemme i Aalestrup, Farsø og Løgstør forud for Europa-Parlamentsvalget søndag, 9. juni. Det oplyser afdelingsleder Rasmus Engsig, Vesthimmerlands Kommune, som har styr på

alt det praktiske omkring valghandlingen. Når administrationsbygningerne i de tre byer åbner dørene om formiddagen de to nævnte lørdage, er det for at sikre at så mange som muligt kan få lejlighed til at deltage i valget - også selv om de er bortrejst, eller på anden måde forhindret i at deltage på den oficielle valgdag, søndag, 9. juni.

Det har været muligt at brevstemme siden 29. april, men det er nyt, at man nu også i Aalestrup, Farsø og Løgstør kan stemme ved bare at møde op og vise behørig legitimation, og altså uden tidsbestilling, om formiddagen de to lørdage. Valgkortene er nemlig ikke udsendt endnu, men vil være fremme hos vælgerne inden tirsdag, 4. juni.

mindske generne og bruge mulighederne for etablering af nye levesteder for planter og insekter.

Hvad siger de nye? - Vi kan kun gisne om årsager til den øgede fremgang”, understreger Ole Holch Andersen, medlem af lokalforeningens bestyrelse. Danmarks Naturfredningsforening er en græsrodsforening, det er derfor vigtigt at høre om medlemmernes forventninger og ønsker til foreningens arbejde. Vi har  derfor planlagt et møde for de nye medlemmer med det formål at lytte, men også informere om foreningens arbejde. Målet er at inddrage alle og at folk skal føle sig velkomne. Vi vil naturligvis også gerne skabe endnu større interesse og engagement for arbejdet med beskyttelse og forbedring af naturen lokalt.

de resterende 40 pct. af arbejdstiden deltage i det kirkelige arbejde i Aars Sogn, siger formanden for Aars Sogns Menighedsråd, Anders Didriksen.

Anders Didriksen er ikke i tvivl om, at løsningen kan blive en styrkelse på mange måder. Med den skitserede løsning vil en ny præst få kolleger fra første dag i jobbet, og får mulighed for at sparre med de øvrige præster i Aars. Nu skal opslaget udarbejdes og menighedsrådene i de fire sogne skal blive enige om modellen, som allerede er “konfirmeret” af provsten.

I Aars varetages de kirkelige handlinger af sognepræsterne Jens Jacob Jensen, Lone Primdahl Dolmer og Knud Erik Weinkouff Hansen.

syer hynder på specialmål til både arkitekttegnedealkover,stole og til kirkebænke

Ingen opgave er for lille eller for stor til os..! Besøg vores showroom og bliv inspireret.

22. MAJ 2024 SIDE 11
Der var underholdning af mange kendisser i Aars Lystanlæg lørdag eftermiddag. Små hyttetelte med børneaktiviteter bidrog sammen med det gode vejr til den rette stemning.
-
Aars. v/ Tina Hougaard Gl. Nøragervej 3 9610 Nørager Tlf. 29 80 56 92 I www.din-mobelpolstrer.dk
V/ Tina Hougaard · Gl. Nøragervej 3 · 9610 Nørager Telefon:
·
Anders Didriksen: Ny præst på delebasis i
Vi
29 80 56 92
tina@din-mobelpolstrer.dk

I Skøjtesøen i Aars ar svaneparret udruget æg med ikke mindre end ni unger.

Der er også liv i Skøjtesøen i Aars

AARS: Artiklen i Aars Avis i sidste uge om svaneparret i Tvebjerg Søen, der fik seks små unger på Mors Dag, har givet flere anledning til at bemærke, at der så sandelig også er nyt liv i Skøjtesøen i Aars. Her har svaneparret haft fred og ro til at ruge i reden i længere tid, og i år blev det til udklækning af

962831475 845672391 713459826 391247568 258396147 674518239 529163784 136784952 487925613

11 275694381 391875246 684321957 829746135 146583729 753912864 417258693 968437512 532169478

æg med ikke mindre end ni unger. Søren Dolmer, Løvsangervej 19, er nabo til Skøjtesøen og kan følge ungerne, som svømmer rundt i de skønne omgivelser til stor glæde for beboerne. Det samme meddeler Bodil og Arne Møller, Dronningholmvej 86, som ligeledes følger svaneparret efter den store familieforøgelse.

836597142 491623758 527148693 382714569 179265384 645389271 218956437 764831925 953472816

“Arosia” i Aars klar til at fejre 50 års jubilæum

Af Hanne Monrad

VESTHIMMERLAND:

Sangkoret “Arosia” har hjemsted i Aars, men de 32 medlemmer kommer fra et stort område.

Koret blev dannet i 1974 og 50 års jubilæet markeres med en festlig koncert i Vesthimmerlands Musikhus Alfa lørdag, 25. maj. Her medvirker også Kimbrergarden og Aggersborg Gospelkor.

Forløberen for “Arosia” var Aars Pigekor, som eksisterede fra 1962 til 1974, da lederen, lærer Bjarne Geil flyttede fra Aars.

“Arosia”-koret bygger i vidt omfang på den kortradition som Bjarne Geil grundlagde i perioden 1962 til 1974, som leder af Aars Skoles Pigekor og ungdomskoret i Aars, det senere Cimbrerkor.

“Arosia”-koret

kan fejre 50 års jubilæum.

“proffesionelt touch” - intet bliver overladt til tilfældigheder.

Jubilæumsdagen

10 937521684 182746593 456983721 715892436 348167952 269435178 673219845 524678319 891354267 Solution 11 934716528

182746593 456983721 715892436 348167952 269435178 673219845 524678319 891354267 Solution 11 934716528 852934176 176582943 543871692 728695314 691423785 265147839 419368257 387259461

12 213476859 546891237 897235641 324917586 178564923 965382174 752149368 681753492 439628715

Sangglæden var dog så stor, at en gruppe borgere i Aars, Knud Rasmussen, Hanne Søndergaard Christensen, Ole Thielemann og Eigil Slej, tog initiativ til et nye kor med navnet ”Arosia”, som betyder ”byen ved åen”. Korets formål var at ”fornøje andre – og os selv”. Denne formålsparagraf har lige fra starten i 1974 været hoveddrivkraften bag korets musikalske aktivitet i Aars og omegn.

Ole Thielemann påtog sig hvervet som korets første dirigent, senere fulgte andre efter. I 1985 blev Elise Børresen, Aars, korets dirigent i 15 år, ligesom Elena An-

LECA - FUNDA BLOKKE

12 753826149 962714853 184953672 247681935 638495721 591237486 326178594 819542367 475369218 -12-

dersen fra Gedsted ledede koret i mange år, og arrangerede en tur med sangerne til sit hjemland, Rusland. Korets nuværende dirigent, Børge Nørgaard Asmussen, som begyndte i januar efter Kim Bernt Jensen havde valgt at stoppe.

Store oplevelser Igennem årene har “Arosia”-medlemmerne haft mange gode oplevelser. Blandt andet ved besøg i venskabsbyer i udlandet. 5. september 2014 tog koret til havnekajen i Aalborg, hvor de med en buket af flotte danske sange, sang Kongeskibet Dannebrog ud af havnen, efter kongeparrets besøg i Vesthimmerland. Der er ofte bud efter koret, og alle ved, at når de optræder, er det altid med

For 10 år siden, da koret kunne fejre 40 års jubilæum, var der arrangeret en jubilæumsweekend med et korstævne og en velbesøgt koncert.

Nu er det så 50 års jubilæet, som står for døren, og der er lagt op til en festlig koncert i samarbejde med Kimbrergarden og Aggersborg Gospelkor på lørdag, 25. maj. Publikum vil blive modtaget af Kimbrergarden. Derefter tager “Arosia” over og leverer bl. a. korstykker hentet fra korets gamle repertoire - en tur ned ad Memori Lane og selvfølgelig også nyere ting. Der bliver i løbet af koncer-

ten sunget et par numre af ABBA, som også har 50 års jubilæum her i 2024. Når Aggersborg Gospelkor går på scenen bliver det med festlig rytmisk musik - primært gospel. Koret er tilknyttet Aggersborg Kirke og består af næsten 50 korsangere. Koret har gennem årene optrådt mange forskellige steder i Himmerland. Dirigent gennem 14 år er Inger Gregersen.

Med i 50 år Et af kormedlemmerne, Lene Weiss, Aars, bliver sikkert også hyldet på jubilæumsdagen. Hun har været med i alle 50 år og har udover at være sanger, også været yderst aktiv i bestyrelsesarbejdet og primus motor i mange af korets aktiviteter.

Folkehjælps butik i Himmerlandsgade i Aars i øjeblikket.

gode tilbud, så folk synes, de har gjort en god handel og kommer igen, siger Pia Nikolajsen, der har været med siden butikken åbnede. - Jeg synes, det går godt. Vi var lidt betænkelige, da Røde Kors også åbnede en butik, men vi supplerer hinanden godt, og vi har rigtig mange turister om sommeren, siger Pia Nikolajsen. Donationerne er meget velkomne, hvis ellers de er brugbare. Tirsdag morgen mødte Pia Nikolajsen ind til to sække med byggeaffald, som var blevet “afleveret” til butikken.

en Bjørn Wiinblad platte til 11 kroner. Der er nogle af

Anledningen er butikkens 11 års fødselsdag. Derfor skulle der være 11 kroners kroners tilbud.

gode tilbud i Dansk

- Vi tænkte, at det skulle fejres, og så skal der også være

- Det er nok det værste, vi har modtaget. Vi har også fået tomme papkasser og tøj med maling på eller huller i. Vi er så taknemmelige for donationer, men det skal altså være brugbart, siger Pia Nikolajsen. Der er 11 kroners tilbud ugen ud, men man skal nok være hurtig for at få fingrene i Kähler vasen.

SIDE 12 22. MAJ 2024 Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45 se meget mere: www.simested-cement.dk
Fabrikspriser
Direkte salg til erhverv og private Havefliser Belægningssten Følg os på Facebook
VÆLDGÅRD APS
70
SODUKO Solution 9 739241856 451863729 682795413 975126348 813574962 246938175 567319284 198452637 324687591 Solution 10
Solution
Solution
Created by S Udoku -12Solution 9
852934176 176582943 543871692 728695314 691423785 265147839 419368257 387259461 Solution 12 753826149 962714853 184953672 247681935 638495721 591237486 326178594 819542367 475369218 Created by S Udoku -12451863729 682795413 975126348 813574962 246938175 567319284 198452637 324687591 Solution 10 836597142 491623758
218956437
Solution 11 275694381 391875246
417258693
Solution 12 213476859
Created by S Udoku -12Solution 9 962831475
Solution 10
Solution
Fra venstre: Sonja Svendsen og Pia Nikolajsen er to af de frivillige, som nu kan fejre, at Dansk Folkehjælp butikken på Himmerlandsgade fylder 11 år.
Knud Kristensen Tlf.: 51 52 50
Mail: kvk@vaeldgaard.dk Praktisk Rådgivning byggeri og anlæg
Solution
527148693 382714569 179265384 645389271
764831925 953472816
684321957 829746135 146583729 753912864
968437512 532169478
546891237 897235641 324917586 178564923 965382174 752149368 681753492 439628715
845672391 713459826 391247568 258396147 674518239 529163784 136784952 487925613
937521684
Populært sangkor:
Af Ture Damtoft AARS: En Kähler vase el-
Kähler vase til 11 kroner i Aars
ler
de

weekenden. (Arkivfoto)

Der er

MC-træf i

Aars i weekenden

Af Ture Damtoft

AARS: Aars Touring Club holder i den kommende weekend Himmerlandstræf nummer 44 på Markedsvej i Aars.

Hegnene til den tidligere dyrskueplads, som nu officelt hedder Touring Parken, er stillet op, og frem til fredag arbejder medlemmerne af Aars Touring Club på højtryk for at få alt klar til et MC-træf, der både bliver festligt og fredeligt for naboerne, som igen er inviteret til at komme og hilse

på og få en øl eller vand. Træffet begynder officielt fredag, men de første telte i Aars Touring Park bliver som regel slået op torsdag, og der ventes op imod 1000 besøgende og mange hundrede motorcykler til tredages arrangementet.

Der bliver live musik både fredag og lørdag og DJ bagefter, og det hele slutter med morgenmad søndag, inden der tages afsked med de sidste overnattende gæster.

- Der må forventes lidt høj musik og feststemning un-

der arrangementet. Vi uddeler sedler til vores nærmeste naboer, og træffet har efterhånden udviklet sig til en årlig begivenhed for både lokale, samt gæster fra både det øvrige indland og udland. Træffet plejer også at være til gavn for handelslivet i Aars idet mange af gæsterne i løbet af weekenden besøger byens spisesteder, og en del af vores faste træfvenner fra Norge har igen booket værelser på Aars Hotel, siger formanden for Aars Touring Club, Per Thorsø.

7 nætter fra 4.749,-

Luksuriøst i Alperne

TUI BLUE Montafon HHHH i Østrig

Se frem til en pragtfuld sommer i Østrig, og udforsk friluftsparadiset Vorarlberg, som grænser til Tyrol og ligger i køreafstand til fyrstendømmet Liechtenstein og chokoladelandet Schweiz. I skal bo på et topmoderne hotel i den smukke Montafon-dal, omgivet af de majestætiske bjergkæder Silvretta og Rätikon, hvor I nær hotellet kan udforske masser af vandrestier, MTB-ruter og bjergbaner, som løfter jer lydløst op i højden til de smukkeste panoramaudsigter.

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-4 år gratis.

Valgfri ankomst t.o.m. 17.10.2024.

Turistskat EUR 2,50 pr. person over 14 år pr. døgn

Det gode liv i Skåne

Hotel Svea HHH i Sverige

3 nætter fra 1.849,-

• 5 overnatninger

• 5 x morgenbuffet

• 5 x middagsbuffet

• Velkomstdrink

• Fri entré til hotellets BLUE® Spa

• Fri entré til Alpenbad Montafons eventyrbad

• Turistkort med rabatfordele

• Lån af badekåbe og tøfler

• Værelse med AC og bjergudsigt

• Fri parkering

Pris pr. pers. i dbl. værelse fra 1.249,-

Pris uden rejsekode 1.399,Pristillæg t.o.m. 30.6. og 1.8.-30.9.: 150,-

• 2 overnatninger

• 2 x morgenbuffet

• 1 x velkomstdrink i restauranten

• 1 x 2-retters middag

• Værelse mod haven

Vejene snor sig gennem Skånes idyl, hvor slotte, herregårde og æbleplantager præger det åbne landskab ned mod kystens pittoreske fiskerlejer. I befinder jer i hjertet af svenskernes elskede Österlen, og det er her, I skal tilbringe jeres ferie med base på det historiske Hotel Svea, som har den lille fiskerby Simrishamns absolut bedste beliggenhed – helt ned til havet og byens hyggelige lystbådehavn.

Ankomst søndag-torsdag t.o.m. 27.6. og 18.8.-11.12.2024.

Skønne dage i Skagen

Color Hotel Skagen HHHH i Nordjylland Forsommeren og sensommeren er måske i virkeligheden den bedste tid at opleve Skagen. Her er der ro til at finde ind til det ægte Skagen med den originalitet og stemning, som Skagensmalerne faldt for. Og i årets rolige måneder er der ikke noget så stemningsfuldt som lange slentreture langs Skagen Sønder Strand og hyggelig sightseeing mellem de hvidmalede stakitter og små dukkehuse bag hovedgaden.

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-3 år gratis. 1 barn 4-11 år ½ pris.

• 2 overnatninger

• 2 x morgenbuffet

• 1 x 3-retters middag på

Restaurant Holger

• Fri entre til opvarmet, udendørs pool, boblebad og panoramasauna inkl. lån af badehåndklæde

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-5 år gratis.

2 børn 6-14 år ½ pris.

22. MAJ 2024 SIDE 13
Formand for Aars Touring Club, Per Thorsø.
Pris pr. pers. i dbl. værelse fra 3.949,Pris uden rejsekode 4.249,Pristillæg 26.6.-9.9.: 350,-
Der kommer op mod 1000 besøgende og mange hundrede motorcykler til det 44. MC træf i Aars Touring Park i
Opholdet inkluderer kun slutrengøring. Valgfri ankomst t.o.m. 29.6. og 11.8.-29.9.2024.
Pris pr. pers. i dbl. værelse fra 1.649,Pris uden rejsekode 1.799,Pristillæg 11.8.-30.9.: 150,-
Bestil nu på www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48 Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt. Rejsekode: AARSAVIS Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” – så får du automatisk rabatprisen. KØR SELV-FERIE I SAMARBEJDE MED
©
Dennis Lundby
3 nætter fra 2.199,-

“Matchday” i Aars:

Fodbold, grillmad og hoppeborg

Af Ture Damtoft

AARS: “Matchday” i Aars Idrætsklub er naturligvis for sportens skyld.

Det er især ungdommens dag med 60 kampe for alle drenge og piger fra U6 og op til U16-holdene, men

mindst lige så vigtigt er hyggen på lørdag, 25. maj. - Vores matchday er for alle.

Det skal Aars Idrætsklub være.

Her har vi plads til både de unge, som gerne vil blive så gode som mulige, dem som bare gerne vil have lidt

motion og så os lidt ældre, som gerne vil holde sig igang. Det allervigtigste er det fællesskab og de venner, man får ved at være en del af en forening, siger centerleder Simon Lyngsø.

Grillen bliver tændt i løbet af formiddagen, så der

Team Rynkeby besøgte advokatfirma i Aars

Af Ture Damtoft

AARS: Rytterne fra Team Rynkeby lyste næsten om kap med solen i deres gule trøjer og gule hjelme, da de lørdag kom på besøg i Aars. Det var guldsponsor Kjærsgaard Advokater, som fik besøg af 35 ryttere fra Nordjylland, der til juli cykler fra Danmark til Paris.

I 2023 indsamlede det velgørende Team Rynkeby over 71 millioner kroner, og overskuddet i 2024 går som altid til børn med kritiske sygdomme.

- Jeg valgte at støtte, fordi det går til et godt formål. Det var min niece Michelle, som spurgte mig. Så er det lidt svært at sige nej, men

det havde jeg nok heller ikke gjort alligevel, siger ejer at Kjærsgaard Advokater, Bitten Kjærsgaard. Team Rynkeby begyndte småt men har vokset sig så stort, at der i 2024 er 2083 ryttere, 561 service crew fordelt over otte lande og et internationalt hold.

- Det er sejt, at de sætter sig i cyklen og tager turen til Paris. Det tror jeg, alle kan være enige om, og at de samtidig samler penge ind til at hjælpe syge børn, kan jeg kun have den dybeste respekt for, siger Bitten Kjærsgaard.

Hun bød alle rytterne, som besgøte Aars, på et måltid og noget koldt at drikke, inden de cyklede videre på træningsturen.

er noget godt til maven for alle - dog mod betaling.

Derimod får spillerne gratis forplejning fra klubbens mange sponsorer, der kommer forbi med kage, is og sodavand, og så er der hoppeborg for børnene.

450 spillere skal i kamp,

og Aars Idrætsklub forventer mindst 1000 gæster i løbet af dagen.

Heldigvis ser det ud til både at blive tørvejr og ikke alt for varmt på banen med 22 graders varme.

- Vi glæder os til det.

“Matchday” er altid en fed

Alberte Winding i musikhuset:

Gæster

dag for alle, som er med. Man møder mange man kender, og det er sådan en dag, hvor vi virkelig ser, hvad Aars Idrætsklub kan. Vi er en fodboldklub for alle fra de helt unge til de noget ældre, siger Simon Lyngsø.

Aars med “Lyse nætter” og “Nye stjerner”

AARS: De lyse nætter er tilbage og varer helt frem til begyndelsen af august, men siger man kun ordene “lyse nætter”, tænker mange måske mere på sangen fra 1991.

Klassikeren af Alberte Winding, som for længst er blevet folkeeje, og som stadig kan give gåsehud og gribe en om hjertet, uanset hvornår på året den synges. Kunstneren bag er meget mere end den sang, og på fredag, 24. maj er der intimkoncert i Vesthimmerlands Musikhus i Aars med Alberte Winding Duo, hvor publikum kan opleve nogle af de mange højdepunkter fra et langt og poetisk virke.

Sammen med sin mand, guitaristen Andreas Fuglebæk, tager Alberte Winding publikum med på en rundtur i sit store repertoire, der også byder på sange fra hendes seneste udgivelse, “Nye Stjerner”.

Det nye album kom på gaden i oktober 2023 og er blevet til i samarbejde mellem Alberte Winding og Andreas Fuglebæk. “Nye Stjerner” er en ode til livet og rummer alt fra tidens bekymringer til en fejring af kærligheden.

- Albummet handler om at finde sin plads i egen alder, i hverdagen, i kærligheden, i ungdommen, i mørket og allermest i lyset, fortæller

Alberte, som de fleste danskere er på fornavn med. Med sin nærværende, inderlige stemme og sine hverdagspoetiske tekster har Alberte Winding rørt både børn og voksne i mere end 35 år.

Hun har gjort sig bemærket som både skuespiller og forfatter og har i foråret 2023 udgivet romanen, “Hvad jeg tænker, mens du taler”. Musikken har dog

været hendes hovedfokus, siden hun udgav sit selvbetitlede debutalbum tilbage i 1985.

Efterfølgende er det blevet til en lang række pladeudgivelser og et utal af optrædener i forskellige konstellationer, og nu er der mulighed for at komme helt tæt på den poetiske og nærværende musik, og nyde kunstnerens egen version af “Lyse Nætter”.

SIDE 14 22. MAJ 2024
Matchday i Aars IK er også med hoppeborge og grillmad. (Arkivfoto) I alt 450 spillere skal i kamp til Matchday hos Aars Idrætsklub på lørdag 25. maj. Team Rynkeby Nordjylland sendte 35 ryttere på træningstur til Aars lørdag, hvor der også var pitstop. Oplev intimkoncert med Alberte Winding og Andreas Fuglebæk i Aars fredag. Bitten Kjærsgaard blev spurgte om et sponsorat af sin niece Michelle Kjæsgaard, der er med i Team Rynkeby Nordjylland.

Skal VE-anlæg lukke

vores lokalsamfund?

Kurt Andersen, Præstegårdsvej 15, Vester Hornum, opfordrer politikerne til mere dialog:

LÆSERBREVE

Kære byrådspolitikere.

Jeg skriver til jer vedrørende BioCircs og WindEstates ansøgning om opsætning af solceller og vindmøller m.m. i området mellem Vester Hornum, Haubro, Farsø og Holme, hvor der søges om tilladelse til at opføre ”ca. 630 hektar solceller”, ”yderligere 15 kæmpevindmøller” og en udvidelse af biogasanlægget.

Jeg har nu læst den nye ansøgning og må indrømme, at jeg nok ikke tror på BioCirc og WindEstates lovprisninger om, hvor lidt energiøen/VE-anlægget vil dominere i området, og hvor meget det vil gavne biodiversiteten.

Tværtimod vil solcellerne og vindmøllerne i al-

lerhøjeste grad dominere og skæmme i et meget stort område. Og gavner det overhovedet biodiversiteten, når det kommer til stykket?

Vindmøllerne og solcellerne vil påvirke alle os, der bor omkring VE-anlægget i vores dagligdag. Selvom værdigrænserne for støj m.m. bliver overholdt, kan de stadig både ses og høres langt omkring.

Ejendommene i området mister værdi, når der er udsigt til vindmøller og solceller. Det betyder, at vi ikke tør investere i ejendommene og bruge penge på større vedligeholdelse. Og flere år uden vedligeholdelse giver faldefærdige huse. Så selvom kommunen og byrådet tilsyneladende favoriserer Aars By og vores havnebyer, vil det være et tab for alle, hvis store dele af oplandet falder sammen.

Nedsat mulighed for at sælge ejendommene giver mange søvnløse nætter og frustrationer i det daglige. Hvordan skal vi få solgt

HAVERSLEV

HAVERSLEV: De var nok de yngste deltagere, da den private pasningsordning Legehuset i Haverslev torsdag arrangerede Royal Run i deres egen version

HORNUM

Aars Avis,

Resort klar med 20 nye værelser

GATTEN: Om få dage

åbner ferieresort HimmerLands nyeste tilføjelse i en større udvidelsesproces, der for alvor begyndte i 2021.

20 nye anneksværelser

står nemlig snart klar med i alt 80 sovepladser, som skal

ejendommen, hvis vi ikke har råd til at bo her mere, når pensionen nærmer sig, eller der bliver arbejdsløshed, sygdom eller skilsmisse i familien?

Tilsammen giver det nedsat livskvalitet i det daglige.

Jeg undrer mig over, hvad det er, I vil med vores kommune. Er det ikke meningen, at I skal beskytte og hjælpe borgerne og ikke gøre hverdagen sur og jage folk ud af kommunen med så voldsomme tiltag? Hvad er det I vil? Vil I gå i dialog med os, der bliver berørt af vindmøllerne og solcellerne, så I ikke kun hører om det fra BioCirc og WindEstates side? I bør høre sagen fra begge sider, så I kan tage uvildige beslutninger.

Jeg ser frem til, at I vil svare på alle mine spørgsmål samt svare på de spørgsmål, der er stillet til jer i tidligere læserbreve vedrørende solceller og vindmøller i ovennævnte område.

Jeg og mange andre er virkelig bekymrede for lokalområdets overlevelse.

Run kaldte de det. På en 100 meter bane afmærket på Mølhøjvangen, løb flere af børnene flere gange over målstregen, inden de allermindste nåede i mål. Alle børnene var udstyret med navn, kroner og medalje.

Børnene var meget stolte og fik tilmed også billeder med hjem.

- I dagene inden løbet blev der smugtrænet og talt om Kong Frederik som også er glad for at løbe.

En pige sagde, at hun håbede kongen også kom, men jeg måtte desværre sige, at han havde for travlt, siger børnepasser Janni Ellice.

Der var høj solskin, og der blev svedt, så vandflaskerne kom frem. Den hyggelige dag bliver helt sikkert gentaget næste år.

Avis,

Træf i Blære for biler og mc’ere

BLÆRE: Onsdag lagde skolegården og de omkringliggende arealer ved Blære Friskole og Børnehus ram-

VOGNSILD

imødekomme den stigende efterspørgsel på overnatning i HimmerLand i Gatten.

- Lige nu er håndværkerne færdige med mange af de større ting, og så mangler vi bare at få det sidste på

plads, før vi kan afslutte byggeriet om et par dage. Herefter begynder vi på udenomsarealerne og sidebygningerne, siger director of facility i HimmerLand, Niels Hosie.

Foruden flotte værelser med en unik udsigt, er der tænkt smarte løsninger ind i byggeriet. Gæsten kan blandt andet tjekke ind med en app.

mer til det årlige træf arrangeret af støtteforeningen.

Mere end 1000 besøgende kunne nyde synet af flotte køretøjer. 280 motorcykler, 110 biler, 70 knallerter, 16 traktorer og syv lastbiler samt en enkelt limousine. som var parkeret foran skolen.

Træffet er efterhånden blevet kendt indenfor veteran- og motorcykelklubberne, som både kommer fra lokalområdet og nordenfjords fra. Støtteforeningen havde tændt op i grillen og serverede frankfurter pølser og drikkevarer. Det flotte vejr indbød til is, som blev serveret af Joans is, og mens de voksne gik rundt og så på de mange køretøjer, kunne børnene more sig på den opstillede hoppeborg.

Vognsild-illustrator udgiver tegneserien

“Inge” i bogform

VOGNSILD: Forfatter og illustrator Signe Dagmar Herlevsen, Vognsild, har netop fået sit afgangsprojekt fra Animationsskolen i Viborg udgivet på forlaget Æther.

”Inge” er titlen på hendes tegneserie i bogform, som er trykt med en særlig japansk opfindelse kaldet en risograf.

Risografen trykker en farve ad gangen med sojabaseret blæk, oprindeligt skabt som en løsning på manglende råmaterialer i efterkrigstidens Japan.

Signe Dagmar Herlevsen var både tiltrukket af blækkets unikke levende farver, som hun siger ikke kan skabes med en moderne laserprinter, og af de begrænsninger og kunstneriske benspænd, der følger med den ældre trykkeform.

Det passede godt til hendes ønske om at skabe et organisk værk med fokus på fortællingen, hvor små uperfektheder ikke er et problem, men en del af oplevelsen.

I bogen følger man blomsten Inge i en magisk verden befolket af gangster-nisser, svampetrippende enhjørninge og et filosoferende sumpvæsen.

Historien henvender sig både til voksne og store børn, og er en sjov og rørende fortælling om venskaber og om altings forgængelighed i livets store

cyklus. Naturen og årstidernes skiften har en markant plads i historien, som det rolige, smukke bagtæppe, der står i skarp kontrast til de magiske væsners konflikter og rappe replikker. Inge må lære at sætte grænser og at acceptere både andres og egen fejlbarlighed, imens alting uundgåeligt vender tilbage til naturens evige kredsløb. Signe Dagmar Herlevsen har bl.a.

tegnet for Weekendavisen, illustreret undervisningsmateriale og skrevet tegneserier. “Inge” er hendes første udgivelse trykt med Risograf.

Signe Dagmar Herlevsen har netop deltaget på Danmarks største tegneseriefestival, Copenhagen Comics, hvor hun tegnede på forlaget Æthers stand og deltog i det officielle signeringsprogram.

22. MAJ 2024 SIDE 15
Næsten 300 motorvykler var med til det årlige træf ved Blære Friskole og Børnehus. De små dagplejebørn i Haverslev havde deres eget Royal Run.
150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11
Aars Avis, Himmerlandsgade
Aars
Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 BLÆRE
Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11
Tegner og illustrator Signe Dagmar Herlevsen, Vognsild, med sin nye bog “Inge”.
9600 Aars Tlf. 98 65 85 46
Kirsten Olsen Nørregade 24, Østrup
Haverslev-børn havde eget “run”
- Side

AKTIVE FORENINGER I AARS

SIDEN

MED »AKTIVE FORENINGER« BRINGES I AARS AVIS MINDST 8 GANGE ÅRLIGT. PRIS FOR OPTAGELSE: KR. 650 + MOMS PR. FORENING.

AAktive Kvinder Aars

Formand: Lilly Hansen

Dalstrøget 38, 9600 Aars

Tlf. 25 72 21 06

Kasserer: Lillian Madsen

Dronningholmvej 78, 9600 Aars

Tlf. 40 32 33 50

D Dartklubben Flying Bull Aars

Formand: Mikael Toft

Sjøstrupvej 28, Gislum, 9600 Aars

Tlf. 29 24 85 96

Kasserer: Jan Bjørn Hans Egedesvej 68, 9600 Aars Tlf. 22 17 69 30 www.aars-bk70.dk

Mødested: Nibevej 1C, 9600 Aars

D Det Danske Spejderkorps

Formand: Jacob Kjær Larsen Havbrovej 71, 9600 Aars

Tlf. 30 38 92 20

Gruppeleder: Jens Kristian Jensen

Tlf. 20 87 19 37

Kasserer: Signe Skriver Nielsen

Tlf. 27 28 13 62 www.ddsaars.dk

Mødested: Spejdergaarden Løgstørvej 57, Aars

D Diabetesforeningen

Vesthimmerland lokalforening

Formand: Lise Hovkjær Jensen

Illerisørevej 38c, Hvalpsund, 9640 Farsø Tlf. 20 92 14 55

Kasserer: Peder Mark Henriksen

Tlf. 20 55 98 01

Mail: pmarkfoulum@gmail.com www.vesthimmerland.diabetes.dk

F FDF

Mødested: FDF Huset, Gl. Gislumvej 4, 9600 Aars

Hjemmeside: www.fdfaars.dk

Mail: kredsledelse@fdfaars.dk

Kredsledelse:

Jan Larsen, tlf. 28 13 92 65

Karin Larsen, tlf. 25 32 59 82

L LandboSenior Vesthimmerland

Formand: Gerda Hansen

Sillevadvej 14, 9600 Aars

Tlf. 24 98 83 65

Kasserer: Lars Peter Bach

Hvorvarpvej 34, 9600 Aars

Tlf. 20 93 71 65

R Røde Kors Aars /Aalestrup Himmerlandsgade 101

Formand: Kurt Jensen

Tlf. 30 88 92 90

Kasserer: Inge Lise Hemmingsen

Tlf. 40 36 21 88

Besøgstjeneste Aalestrup: ........ 41 82 32 11

Besøgstjeneste Aars: ................ 30 54 65 50

Vågetjeneste: ............................. 23 45 50 13

Nørklere: ................................... 30 30 24 90

Førstehjælp: .............................. 20 78 78 54

Røde Kors Butik: ... 21 29 49 32 /61 67 81 69

S Socialdemokratiet Vesthimmerland

Formand: Anders Kjær Kristensen

Tlf. 28 18 11 36

Mail: akk@aars.dk

Kasserer: Margit Nielsen

Holmsgaardsvej 19, 9620 Aalestrup

Tlf. 21 78 86 24

V Vesthimmerlands Handicap Idræt

Formand: Eva Jensen

Spurvevej 2, 9600 Aars

Tlf. 40 89 23 29

V Vesth. Konservative Vælgerforening

Formand: Ulrik Mark Jensen

Tlf. 23 47 64 19

Mail: ulrikmarkjensen@gmail.com

Facebookadresse: https://www.facebook.com/ KonservativeVesthimmerland https://vesthimmerland.konservative.dk/

V Vesthimmerlands Musikforening

AA Aars Borgerforening Formand: Jørgen Kristensen

Gl. Skolevej 12, 9600 Aars

Tlf. 25 75 40 74

Kasserer: Kirsten Haugaard

Kg. Christiansvej 15, 9600 Aars Tlf. 22 55 72 71 www.aarsborgerforening.dk

AA Aars Bridgeklub Formand: Lars Markussen

Viborgvej 87, 9640 Farsø Tlf. 25 13 89 98

Mail: markussenlars@live.dk

Kasserer: Michael Nørgaard

Grundtvigsvej 5, 9600 Aars

Tlf. 98 62 35 20 Mobil 61 74 71 25

Mail: ingamik@hotmail.com

Spillested: Aktivitetscentret Bymidten, Aars tirsdag ml. 19.00-23.00 fredag ml. 13.00-17.00

AA Aars Brydeklub Formand: Flemming Johansen Stuhr

Keldgårdvej 109, 9600 Aars

Tlf. 28 93 53 47

Kasserer: Gitte Kragh Jensen

Tingvej 7, 9600 Aars

Tlf. 31 71 90 96

Mødested: Østermarkshallen

AA Aars Erhvervsråd

Formand: Lars Thomsen

Tvebjergvej 9, 9600 Aars

Tlf. 23 61 88 07

Sekretariat: Erhverv Væksthimmerland

Messevej 1, 9600 Aars

AA Aars Fitness

Formand: Steen Bartholomæussen

Tlf. 20 29 00 38

Sekretær: Anne Mette Thomsen

Tlf. 20 73 14 65

Kasserer: Hans Dalum, Tlf. 22 28 86 95

Mail: hsdalum@post.tele.dk

AA Aars Idræts Klub

Formand: Per Mølgaard

Tlf. 40 70 12 34

Mail: formand@aarsik.dk

Kasserer: René Carøe

Mail: kasserer@aarsik.dk

Foreningsleder: Simon Lyngsø Tlf. 60 65 03 20

Mail: centerleder@aarsik.dk

Mødested: Lyngsøvej 2 B, 9600 Aars Tlf. 98 62 21 97

AA Aarsegnens Jagtforening Formand: Jeanette Blok Madsen

Tlf. 25 21 88 21

Mail: formand@aejf.dk

Kasserer: Ulrik Lund

Tlf. 40 51 56 38

Mail: kasserer@aejf.dk

Mødested: Klubhus og Flugtskydningsbane Plantagevej 8, 9600 Aars www.aejf.dk

AA Aars Patchworkforening Formand: Birgit Jensen

Kaj Munksvej 19, 9600 Aars

Tlf. 21 75 38 42

Mail: bjensenaars@gmail.com

Kasserer: Helle Grøn Jensen

Hobrovej 55, 9600 Aars

Tlf. 24 79 42 54

Mail: helle-g-jensen@hotmail.com

AA Aars Seniorer Formand: Per Drejer

Svalevej 6, 9600 Aars

Tlf. 98 62 38 17 / 21 65 52 43

Kasserer: Lillian Madsen

Dr. Holm Vej 78, 9600 Aars

Tlf. 40 32 33 50

AA Aars Petanque Klub Formand: Erik Farsø Kratvej 1, Tlf. 42 94 00 58

Kasserer: Bjarne Pedersen Tlf. 23 71 77 20 www.aarspetanque.dk

Mødested: Sports Allé v/Nutidsmuseet

Michael Høgh, tlf. 23 21 20 96

Formand: Anders Hosbond Thomsen Tlf. 30 23 45 41

H Haveselskabet Vesth. kreds

Formand: Margit Kristensen

Formand: Mads Ilsøe

Tvebjergvej 30, 9600 Aars

Tlf. 22 53 80 52

Kasserer: Mogens Holm

Tlf. 98 66 13 06

Himmerlandsgade 147, 9600 Aars, Tlf. 20 96 98 11

Mail: margitkristensen@yahoo.com

H Himmerlands Jernbaneklub

Formand: Christian Sauer

Jyllandsgade 49, 9520 Skørping Tlf. 41 70 44 20

Kasserer: Martin Larsen

Keldgaardvej 19, 9600 Aars

Tlf. 61 65 98 62

Mødested: Aars Stadion

Lyngsøvej 2B, 9600 Aars

Hvalpsundvej 21, Hornum, 9600 Aars

Mail: mogens_holm@post.tele.dk

www.himmerlandsjernbaneklub. 123hjemmeside.dk

Mail: himmerlands-jernbaneklub@hotmail.com

Mødested: Jernbanegade 3, Hornum

H Himmerlands Saluteringslaug

Oldermand: Peter Stenild

Kaj Munks Vej 19, 9600 Aars

Tlf. 20 33 38 40

Kasserer: Per Holm

Tlf. 27 78 46 11

V Vesthimmerlands Volleyballklub

Formand: Cecilie Mærsk Christensen

Oudrup Kirkevej 13, 9670 Løgstør

Tlf.: 60 21 91 75

ceciliemc@yahoo.dk

Kasserer: Karina Kjærgaard Risager

Mødested: Koncerter foregår i Vesthimmerlands Musikhus ALFA

AA Aars Frikirke

Formand: Anders Jakobsen

Jelstrupvej 9, 9600 Aars

Tlf. 98 66 10 46

Kasserer: Claus Hylleberg

Ørnevej 2, 9640 Farsø

Tlf. 21 45 65 61

Mødested: Aars Frikirke

Markvænget 11, 9600 Aars

AA Aars Golfklub

Formand: Søren Friis

Næstformand: Jakob Roed

Baneudvalgsformand: Søren Friis

AA Aars Skakklub Formand: Mogens Nielsen Hjortholmvej 44, 9541 Suldrup Tlf. 29 25 46 70

Stenildhøjdalen 111, 9600 Aars

K Kræftens Bekæmpelse

Vesthimmerland

Formand: Lina Glerup

Stenildhøjdalen 49 9600 Aars

Tlf. 22 56 42 54

Næstformand : Lisbet Andersen

T|f. 53 76 84 80

Cafe/motion for kræftramte V. Hornum hver mandag

Rådgivning sidste onsdag i mdr. Kirkecenter/ tidsbestilling

Mail: lina.glerup@mail.dk

kkrisager@hotmail.com

Mødested: Vesthimmerland Gymnasium hallen

Klubaktiviteter: Aars

Tlf. 22 41 68 67

Formand: Jacob Nielsen

AA Aars Badmintonklub

Mail: formand@aarsbadmintonklub.dk

Kasserer: Rikke Stiller Jonasen

Tlf. 24 94 54 37

Mail: info@aarsbadmintonklub.dk

www.aarsbadmintonklub.dk

Spillested: Østermarkhallen, 9600 Aars

AA Aars Billardklub

Formand: Mikael Toft

Sjøstrupvej 28, Gislum, 9600 Aars

Tlf. 29 24 85 96

Kasserer: Jan Bjørn

Hans Egedesvej 68, 9600 Aars

Tlf. 22 17 69 30

www.aars-bk70.dk

Mødested: Nibevej 1C, 9600 Aars

Tlf. 98 62 54 70

Kasserer: Nils Ramdal

Medl. af bestyrelsen: Birte Hvid Benediktson

Medl. af bestyrelsen: Poul Erik Haurum

Medl. af bestyrelsen: Knud Pedersen

Medl. af bestyrelsen: Jens Jensen

www.aarsgolfklub.dk

Mødested: Tandrupgaard, Tandrupvej 6 9600 Aars. Tlf. 96 98 07 00 - Mobil: 24 24 09 29

AA Aars

Gymnastikforening

formand@aarsgymnastikforening.dk

kasserer@aarsgymnastikforening.dk www.aarsgymnastikforening.dk facebook.com/AarsGymnastikforening

Mødested: Idrætscenter Østermarken

AA Aars Håndboldklub

Tlf. 21 82 98 62

Kasserer: Willy Møller Postbakken 18, 9640 Farsø Tlf. 40 83 53 33

Mail: willymoeller@dbmail.dk

Spillested: HEG (Erhvervsskolerne), Ø. Boulevard 10, 9600 Aars

AA Aars Svømmeklub

Tlf. 41 59 27 23 formand@aars-svommeklub.dk

Kasserer: Søren Lauridsen Tlf. 40 71 34 53 kasserer@aars-svommeklub.dk

Formand: Kurt Simonsen

Kasserer: Vinni Bilde Pedersen

Rolighedsvej 8, 9600 Aars

Tlf. 22 88 34 33

Mødested: Østermarkhallen, 9600 Aars

Formand: Jimmy Krøier Sørensen

Medlemsansvarlig: Carina Kjær Tlf. 22 13 39 58 medlemmer@aars-svommeklub.dk

Mødested: Aars Svømmehal, Himmerlandsgade 25, 9600 Aars og Farsø Svømmehal, Åkjærsvej 27, 9640 Farsø www.aars-svommeklub.dk

AA Aars Tennisklub

Formand: Jesper Hartvig Kristensen Tlf. 60 93 34 67

Kasserer: Poul Erik Pedersen

Tlf. 21 41 88 80

Mødested: Sports Allé 6, 9600 Aars

Tlf. 98 62 47 47

mail@aarstennisklub.dk www.aarstennisklub.dk

AA Aars Venstrevælgerforening

Formand: Kristian Stein Nielsen

Bandsholmvej 54, 9600 Aars Tlf. 40 41 61 43

Kasserer: Søren Vestergaard Sørensen Kirkevej 40, Hornum, 9600 Aars Tlf. 40 56 10 10

SIDE 16 22. MAJ 2024

Efter tre sejre i træk, chancer på stribe og et hjemmebane publikum kan Aars IK forhåbentlig få revanche over Dronningborg på hjemmebane fredag. (Arkivfoto)

Usikker start men

sikker sejr til Aars

Serie 1 herrer KVIK/Aalestrup - Aars IK 1 - 3 (1 - 1)

Af Ture Damtoft

FODBOLD: Benene vaklede en lille smule på Aars Idrætsklubs spillere i 1. halvleg mod KVIK/Aalestrup i kampen fredag, og det blev straffet med et mål efter kun 10 minutter.

- Det var en kamp, hvor vi startede meget sløvt og ikke kunne komme igang. Vi er lidt rystede, da de får scoret, og var slet ikke mødt op den første halve time. Det var selvfølgelig varmt og så videre, men vi skulle op i tempo og intensitet, for det

havde vi talt om hele ugen, at så ville vi vinde de fleste gange over KVIK, siger træner Kristian Skriver.

Han må have taget fejl med et enkelt minut, for Aars udlignede til 1 - 1 efter 29 minutter, da Sámal Zachariassen lagde op til Lucas Hagner, der scorede sit 7. mål i sæsonen. Der blev talt med lidt store bogstaver i pausen, og det var et næsten forvandlet Aars mandskab, der kom ud til 2. halvleg og dominerede kampen.

Hvornår næste mål til Aars kom, var fra første fløjt nærmest et spørgsmål om tid, og svaret var efter 14 minutter, da Robert Stubberup serverede bolden til Mikkel Krzyrosiak Pedersen, som sendte den

i kassen til 2 - 1 til Aars.

Kun fire minutter senere scorede Aars et pragtmål, med et par afleveringer centralt i banen, Lasse Jørgensen overlappede fra venstre back, fik bolden ude på fløjen og lagde den i en blød bue ind til bagerste stolpe, hvor Lucas Hagner hakkede den i mål til slutstillingen 3 - 1 til Aars IK.

- Det er godt, sådan en ung spiller scorer så mange mål. Han kunne godt have scoret flere, men han er potentiel topscorer i puljen, siger Kristian Skriver.

Holdt skruen i vandet

I de fire første kampe scorede Aars IK fire mål, i de næste fire er det blevet til 10 mål, så er scoringskrisen helt overstået?

Himmerland golf støttede brysterne

Det var Pink Pinse søndag, 19. maj ved Himmerland Golf Klub turneringen. Til velgørenhedsturneringen Pink Cup går overskuddet til Kræftens Bekæmpelses arbejde med brystkræft.

Feltet spændte vidt fra handicap +0,7 til 43,1 og fra årgang 1943 til årgang 2014, og de i alt 60 friske deltagere drog ud i pinsesolen forsynet med forplejning til turen.

Der blev spillet 18 huller individuelt, og dertil på ‘blindt hold’, hvor alle kom i tilfældige men han-

Solbeskinnede præmietagere i Himmerland. I forreste række fra venstre Preben Havemose, Mette Hedegaard, Jan Jørgensen, Ulla Jørgensen, Lene Nørmølle Schreiner, Gull-Maj Drejer, Jannie Schnoor, Preben Borregaard, Aslak Linde, Paw Hansen og Rikke Ingerslev Madsen. I næste række sidder Jes Dalsgaard, Leif Skourup Hansen, Viggo Sørensen, Bente Graarup, Lone Branick, Edel von Appen, Jan Henrik Svendsen og Rene Durafour. Så kommer rækken med Karin Havemose, Hans Kristian Eliasen, Jonna Mortensen, Noah Birk Andersen, Ulrich Hummelmose, Christian Skovbjerg Balsby og Kate Borregaard. Bagerst ses Steen Leth Pedersen, Preben Pedersen, Stine Mørch, Henrik Mørch og Julius Ingerslev Pallisgaard.

- Vi har da fået scoret en del mål, men vi talte om, at vi skulle have scoret plus 20 mål de sidste tre kampe, så mange chancer har vi skabt. Og vi vil gerne have lidt flere spillere på tavlen, så måltruslen kommer fra flere sider, siger Kristian Skriver.

Sejren over KVIK/Aalestrup var den tredje på stribe og har flyttet Aars en enkelt plads op i tabellen og adskillige point fra nedrykningsstregen.

Moralen er blevet lidt bedre i truppen, og selvom målene og sejrene udeblev i nogle kampe, var målsætningen klar - man skulle fortsætte som planlagt.

- Det handlede om ikke at gå i panik. Vi har sådan set bare holdt skruen i vandet, og gjort det vi skal på træningsbanen. Så vender det, hvis man er gode nok, og jeg mener fortsat, vi hører til i den bedre halvdel af rækken. Moralen bliver altid bedre efter tre sejre, men folk hænger ikke for meget med skuffen efter et nederlag og er heller ikke for højt oppe at flyve efter tre sejre. Det er sundt nok. Selvfølgelig skal vi være glade for at vinde, men vi har en god balance i tingene, siger Kristian Skriver.

Nærste kamp er på fredag på hjemmebanen Sparekassen Danmark Arena mod Dronnningborg, der vandt 4 - 1 i holdenes første kamp.

- Det er et af de to bedste hold, vi har mødt, og mod dem skal vi ramme et højt niveau fra første minut, hvis vi skal få revanche. Rammer vi vores niveau, er vi lige så gode, som alle andre hold, og så er det realistisk, vi vinder. Jeg ser det som en 50-50 kamp, siger Kristian Skriver.

dicapmæssigt jævnbyrdige hold, og man kunne på den herlige golf dag sagtens have en mindre god runde og alligevel ende på sejrsskamlen.

Enkelte individuelle præmier blev der dog også til de herre- og damespillere, der havde præsteret en god runde, men grundet uheldig lodtrækning ikke kom i præmierækken.

Endelig var der en ekstra dyst om en vandrepokal, som gik til den spiller, der præsterede flest stablefordpoint fra scratch –altså uden handicap.

Efter præmieoverrækkelse sluttede dagen med et kæmpestort og varmt tak til alle, der gjorde det muligt for klubben i sende 14.165 kroner til Kræftens Bekæmpelse, og det hele blev traditionen tro afrundet med tre hurra-råb og et gjaldende Him-mer-land.

Drømmer du om et hjem i naturskønne omgivelser?

Nu har du muligheden for at leje et charmerende murstenshus i tre plan, beliggende i det idylliske Sønderup Ådal. Her finder du fred og ro, omgivet af smuk natur, der indbyder til gåture og friluftsliv.

• Husets størrelse: ca. 200 m2

• Indflytningsklar: 1. juli 2024

• Husleje: Kr. 5.000 + forbrug

• Adresse: Rebstrupvej 5, 9541 Suldrup

Dette hjem, som ligger helt uforstyrret, tilbyder god plads til både familie og venner.

Kontakt Per Nymann på tlf. 20 46 14 71 for spørgsmål eller fremvisning.

AquaPri Denmark A/S, Durupvej 44 Glyngøre, 7870 Roslev

BLANDEDE

KLINIK FOR FODTERAPI

KØB

IT til erhverv

Værdiskabende

BLANDEDE

22. MAJ 2024 SIDE 17
Har du brug for hjælp... HJEMME SERVICE -valget er frit -valget er dit Markedsvej 6, 9600 Aars | www.servido.dk | 99 98 97 40 www.servido.dk99 Markedsvej 6, 9600 Aars HIMMERLANDS VIKAR- HAVE- OG HJEMMESERVICE ✔ Haveservice Haveplan Omlægning Vedligehold ✔Hjemmeservice Frit valg Privat - Erhverv
Statsaut. fodterapeuter
Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix
1, 9600 Aars
efter aftale
96 98 01 01
fra Danmark
med Sygesikringen
helbredstillæg Steen Brorsen 96 98 42 20 sb@aarsavis.dk Ring eller skriv
Lonnie
Bymidten
Udebehandling
Tlf.
Tilskud
Overenskomst
Udvidet
til
service
IT-løsninger salg 
support
netværk Tlf. 9862 5115
TIL LEJE AARS AVIS Annoncetelefon 98 62 17 11
& SALG SUNDHED & VELVÆRE
SPORT
Fodbold Golf
Tredje sejr på stribe har forbedret moralen i truppen

til 89.121 husstande 20 ord for 50 kr.

HIMMERLANDS AVISERNE

men til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande!

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Hvor bliver annoncen indrykket?

Annoncen sendes til: aars avis, Himmerlandsgade 150, 9600 aars senest fredag kl. 9.00

Betaling vedlagt:

Møbler fra perioden 1930 til 1990. Dansk design, teak, palisander, syret eg, fyrretræ, polstrede lænestole. Kontakt Martin Tlf: 51 94 56 01

...fra kyst til kyst

annoncen må fylde op til 20 ord! er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

Betaling:

KØBES:

Kontant ved indlevering af annoncen, eller send via e-mail ???? og overfør betalingen via s wipp eller Mobilepay.

DØDSBO OG RESTBO KØBES. ALT HAR INTERESSE.

Tlf: 20 70 92 34

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930èrne til 1970èrne. Polstrede læne- og loungestole og sofaer. Ring til Steen.

Tlf: 20 70 92 34

Skrot, gammelt jern afhentes. Totaloprydning.

Tlf: 40 19 92 59

Køb og tilbud/vurdering af indbo/dødsbo. Tilbud på totalrydning. Kontakt: Tlf: 28 51 62 64

SÅDAN INDRYKKES EN

LOPPEANNONCE:

Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen. ELLER

du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

1. Almindelig loppe annonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.-

2. Udvidet loppe annonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.-

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

 Kontant  Check

annoncetekSt:

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købesafhentes med lastbil med grab. Ring til Thomas/Maria.

Tlf: 40 54 18 39 / 51 26 22 76

SÆLGES:

LOPPEPIGERNE. Stort loppemarked lørdag den 25. og søndag den 26. maj kl. 10.00-16.00. Bjergegaardsvej 4. Aalestrup. Mange nye ting.

Tlf: 24 93 68 07

Telefon:

Mrk.: ”Loppemarked”

HER! - INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Hvad KANloppemarkedet bruges til?

Vær opmærksom på, at der kan

Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKEannonceres?

være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OGSALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Afsenders navn og adresse:

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annoncepladser

Hvor stor må annoncen være?

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Hvor bliver annoncen indrykket?

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud i fem aviser!

Annoncen indrykkes 8 aviser Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Hvornår skal annoncen indleveres?

Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

50 kr . FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150 kr . FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf:

100 kr . FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage

SIDE 18 22. MAJ 2024
KØBES: SE
PRISER: SE EKSEMPLER:
XX XX XX XX
holdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX
Flot velourstue. Meget vel-
og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX LOPPEMARKED DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER. HIMMERLANDSAVISERNES LOPPEMARKED FEM LOKALE
FOR SAMME PRIS! AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET REBILD NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS - en stærk løsning… Himmerlandsavisernes loppemarked
AVISER
INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER TLF. 70779

LANDBRUGSNYT

Direktør Lars Andersen foran slagteriet i Aalestrup, der er det nyeste og mest moderne i Europa.

Slagteri i Aalestrup klar til mere vækst

Himmerlandskød A/S søger efter flere leverandører

Af Ture Damtoft

AALESTRUP: Halvandet år er der gået siden, siden Himmerlandskød A/S begyndte produktionen i Europas mest moderne og nyeste slagteri ved Nordre Ringvej i Aalestrup.

Det er direktør Lars Andersen, som fortæller, at virksomheden har det mest moderne og nyeste anlæg i Europa.

Han siger det nærmest som en sidebemærkning på en tur ned langs en del af produktionslinjen - fra kreaturerne får taget huden af, til de er halveret og inspiceret, inden de bliver parteret.

Takket være specialiseringen er produktionen så effektiv, at hvert kreatur i løbet af en halv time hænger i kølerummet klar til videre forarbejdning dagen efter.

Forskellen fra Lars Andersens læretid kunne næsten ikke være større. Det er stadig kreaturer, og der arbejdes stadig med opskæring, men dengang i 1975 da han begyndte i lære på Bjerringbro Andelsslagteri, var han med i hele processen, fra dyret blev aflivet, til der lå mørbrader, culottestege og alle andre udskæringer.

- Det var nok mere spændende end i dag, men for at være effektive og konkurrencedygtige skal vi være specialiserede. Vi havde lidt børnesygdomme med ITsystemerne, da vi indledte produktionen i september

2022. Det var bare træls, men vi er kommet over det nu. Vi blev lovet en kapacitet på 80 dyr i timen, og er nu på 76 til 78 pr. time, så vi er tæt på, siger Lars Andersen.

Op på 160.000 dyr

I begyndelsen af produktionslinjen skal de afhudede dyr føres videre via fem hjul. Det krævede en del justering og softwareopdatering, før tempo og koordination sad i skabet.

Der bliver også optimeret på de små detaljer.

I et andet led, hvor huden bliver trukket af dyret, fandt man ud af, at der kunne spares en lille smule tid ved at indsætte to ringe mere i en af de to kæder, som holder huden fast, inden den bliver taget væk.

- Før skulle medarbejderen bukke sig ned og løsne kæden. Det slipper han for nu, og det giver et bedre arbejdsmiljø, fortæller Lars Andersen.

Der er ca. 240 ansatte i virksomheden. 150 i Aalestrup og 90 i Farsø-afdelingen, hvor der er opskæring. Hver dag slagtes lidt under 640 dyr på 270 kilo i gennemsnit. Det bliver til 900 tons om ugen, og indtil videre omkring 140.000 dyr om året.

Lars Andersen vil gerne højere op.

- Vi har plads til at øge med 20.000 dyr, så vi kommer op på 160.000 om året, og op på en 40 timers arbejdsuge. Derfor søger vi efter nye leverandører hele tiden. Vi får dyr fra hele landet, men vil gerne have så mange lokale leverandører som muligt. Vi er det eneste slagteri, som kun har danske dyr, og det vil vi gøre alt for at holde fast i, så længe der er dyr nok til at fylde slagteriets kapacitet, siger Lars Andersen.

Næste generation

I 1975 var der 52 kreaturslagterier, i 2024 er Him-

merlandskød A/S et af kun to kreaturslagterier tilbage i Danmark, efter to andre gik konkurs og lukkede i 2023.

I 2023 øgede slagteriet produktionen med 16,6 ct. i forhold til et lille fald på landsplan.

Væksten skulle gerne fortsætte, og søgningen efter nye leverandører giver også resultat.

- Vi har lige fået en ny leverandør, og jeg tænker, vi er konkurrencedygtige. Vi afregner hver fredag, har ingen binding for leverandørerne, har en god pris, og så kerer vi os om det danske. Vi har en smal organisation og sætter en dyd i arbejdsomhed, nøjsomhed og ordentlighed. Det er et koncept, som har vist sig at være velanset, og som jeg tror stiller os godt til fremtiden, siger Lars Andersen, der dog ser en mørk sky på himlen.

- Det er CO2-afgiften, hvis den kommer på de danske og ikke de udenlandske produkte, så kan det virkeligt blive en udfordring, siger slagteridirektøren. Fremtiden ligger som

altid hos næste generation. Generationsskiftet med børnene Christoffer og Louise er afsluttet, og Lars Andersen sidder tilbage med tre procent af aktierne i virksomheden. Økonomidirektør Louise Godsk er ligeledes medejer. Selv købte han de første aktier i Hjalmar Nielsenslagteriet i 1983, og resten i 2000. Gennem årene var der fusioner mellem fire slagterier, inden Himmerlandskød med den markante Cimbrertyr på mørkegrøn baggrund i logoet, så dagens lys.

- Jeg bliver da vildt glad ved, at mine børn vil føre det videre.

Himmerlandskød er jo mit tredje barn, og jeg har nok brugt mere tid her end hjemme hos familien. Vi er her hver morgen klokken fem, så vi kan følge med i det hele, og jeg har en idé om, at det giver en effekt hos medarbejderne. Der er ikke nogen, som kommer for sent, og de er i høj grad med til at opretholde vores værdier om arbejdsomhed og ordentlighed, siger Lars Andersen.

Stenild Kirke Ingen

Brorstrup Kirke

Ravnkilde Kirke Ingen

Aarestrup Kirke

Haverslev Kirke Ingen

Aalestrup Kirke 9

Vesterbølle Kirke

Der henvises til kirkernes egne hjemmesider ved evt. ændringer af kirketiderne.

Vægt

22. MAJ 2024 SIDE 19
Christoffer Andersen til venstre har sammen med søsteren Louise Andersen overtaget aktiemajoriteten i Himerlandskød fra Lars Andersen.
Gudstjenester Søndag den 26. maj Aars Kirke 9 30 Aars Frikirke 10 00 Skivum Kirke Ingen Giver Kirke Ingen Blære Kirke 11 00 Gislum Kirke 11 00 Vognsild Kirke Ingen Haubro Kirke Ingen Ulstrup Kirke 9 30 Gundersted Kirke Ingen Veggerby Kirke 10 30 Sønderup Kirke Ingen Suldrup Kirke 10 30 Bislev Kirke 9 30 Ejdrup Kirke Ingen Løgstør Kirke 11 .00 Aggersborg Kirke 9 30 Kornum Kirke Ingen Løgsted Kirke Ingen Salling Kirke Ingen Oudrup Kirke 9 30 Næsborg Kirke Ingen Vindblæs Kirke Ingen Ranum Kirke 9 30 Malle Kirke Ingen Vilsted Kirke 11 00 Overlade Kirke Ingen Farsø Kirke 10 30 Vester Hornum Kirke 9 00 Hyllebjerg Kirke Ingen Flejsborg Ingen Louns Kirke 10 30 Alstrup Kirke 9 00 Strandby Kirke Ingen Ullits Kirke 10 30 Foulum Kirke 10 00 Svingelbjerg Kirke Ingen Trængstrup Frimenighed Ingen Kgs Tisted Kirke 10 30 Binderup Kirke Ingen Durup Kirke Ingen Rørbæk Kirke Ingen Grynderup Kirke
30
10
9 00
10 30
30
9 30
EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø
20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres Presning/Wrapning af rundballer
Mulighed for variabel størrelse
ANDERS JAKOBSEN
Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf.
udføres.
fra Ø 1,2 - 1,5 m.
Hvorvarp - 21 47 14 76 Beregnet notering uge 21 Basis 464,46 (462,46)
Økologi 877,22 (866,97) UK-tillæg 8,78
reg. kr./kg 30-40 kg
6,66 (6,68) Smågrisenoteringen
Hver dag kører der 640 kreaturer gennem produktionslinjen.
SIDE 20 22. MAJ 2024

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.