Aars Avis nr. 18 - 2024

Page 1

10 mio. kr. i bonus fra forsikringsselskab i Aars

BMX National Cup køres i Aars i weekenden

Stor ladepark på vej til Aars

I Himmerland Forsikring er vi gode til at stå sammen. Det er noget, vi som medlemsejet selskab sætter pris på. Helt bogstaveligt. Derfor påskønner vi vores trofaste kunder med en årlig bonus, når det er muligt. Som tak for loyalitet. Som tak for at være en del af det stærke (forsikrings)fællesskab, vi har. Vi kalder det FællesFortjeneste.

Læs mere på www.himmerland.dk

Til samtlige husstande www.aarsavis.dk Tlf.
98. årgang - Nr. 18 ONSDAG 1. Maj 2024
98 62 17 11
·
·
· Sønderup · Suldrup · Farsø · Østrup · Aalestrup Løssalg: 5,00 kr.
Aars · Hornum
·
Haubro
·
Vegger
· Haverslev
Binderup
Nørager
Side 11 Side 19 Læs mere side 10...
- helt bogstaveligt
Vi sætter pris på loyalitet

13 24

- egnens lokalavis siden 1927

Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S

Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 15.950

I redaktionen: Ture Damtoft redaktion@aarsavis.dk

Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11, mail: annonce@aarsavis.dk

Åbningstider:

Mandag - torsdag kl. 8.00 - 16.00. Fredag kl. 8.00 - 15.00 Har De ikke modtaget avisen senest torsdag kl. 19?

Henv. bedes rettet til Aars Avis’ distributør Nordjyske Distribution på mail til reklamation@dnmh.dk eller udfyld den elektroniske formular på ligeher.nu/reklamation

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen

De Lokale Ugeaviser.

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

Runde fødselsdage

95 Marie Jensine Møller, Jernbanegade 13-20, Nørager, søndag, 5. maj.

80 Fritz Ole Fischer, Bandsholmvej 47, Aars, søndag, 5. maj.

80 Birte Hansen, Højgårdsvej 10-1, Farsø, mandag, 6. maj.

ynglinge. Senere, da Aars

Idrætsklub i 1996 ansatte navnkundige Lynge Jacobsen som førsteholdstræner, fulgte Poul Erik Kristensen med retur til hjembyen og blev hjælpe- og assistenttræner. Han blev dog senere træner for AaBs Danmarksseriehold, og var med til opstart af en talentgruppe inden han i 2000 sluttede i Aalborg. Herefter fik han en trænerkontrakt med Frederikshavn som spillede i 2. Division. Senere blev han cheftræner for Skives 1. Divisionshold - og kom så tilbage til Aars Idrætsklub som sportschef. I perioden siden har Poul Erik Kristensen haft forskellige opgaver som coach - og har skrevet en bog om motivation.

Badminton blev hendes skæbne

For Pernille Thomsen var det håndbold og svømning, men efter at have giftet sig med Jesper og ind i en badmintonfamilie, og efter at have kæmpet lidt imod i flere år, blev badminton hendes skæbne, da sønnen Simon valgte sporten til.

Så var der fuld opbakning fra Pernille Thomsen, og siden begyndte de to døtre også at spille badminton i Aars Badmintonklub.

døgnet rundt

TLF: 98 64 18 69

rundt

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Tlf. 98 64 18 69 Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

75 Ellen C. Vestergaard, Roligheden 12, Nørager, mandag, 6. maj.

Ditte I. Dalgaard

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale

70 Anny Tolstrup, Højtoften 51, Aars, søndag, 5. maj.

Men Poul Erik Kristensen interesserer sig også for løb. Han har bl. a. løbet “New York Maraton” og “Copenhagen Maraton”. I 2017 gennemførte han sit marathonløb nummer 100. Løb og samvær med andre er noget som Poul Erik Kristensen har nydt.

Alle børnene er stoppet eller rykket videre, men Pernille Thomsen engagerer sig stadig i klubben, og har på nu 12. år været med til at arrangere det store badmintonstævne, som blev holdt i weekenden.

Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg

Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Trine Rybjerg www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

os, du møder, og vi er 100% lokale

www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

AARS BEGRAVELSESFORRETNING BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk

Mærkedage i Aars Avis

70 Poul Erik Kristensen, Højtoften 8, Aars, mandag, 6. maj.

Han voksede op i Vognsild, og blev som ung læreruddannet fra Ranum Seminarium.

Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale.

E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Sport, især fodbold og løb, har fyldt meget i Poul Erik Kristensens liv. På et tidspunkt spillede han fodbold for Farsø-Ullits Idræts Klub, men det blev Aars Idrætsklub, som fik rigtig stor glæde af hans kunnen - ikke som aktiv spiller, men som træner.

I slutningen af 1980erne lykkede det for Poul Erik Kristensen og et par andre trænere, at få både et drenge- og et juniormesterrækkehold i gang - det var ualmindeligt for en klub af Aars Idrætsklubs størrelse dengang.

Poul Erik Kristensen havde et udpræget trænertalent, og andre og større fodboldklubber fik øje på ham. I 1991 gik turen til AaB. Her var han i fem år med til at opbygge en eliteafdeling for juniorer og

For få år siden blev Poul Erik Kristensen ramt af sygdom, og sidder i dag i kørestol. Det afholder ham dog ikke fra at være aktiv, at bruge hovedet og gøre noget for andre. Han er senest blevet valgt til bestyrelsen for Aars Borgerforening, hvor han bl.a. arbejder med medlemshvervning.

Teaterforening ændrer navn

AARS: I Vesthimmerlands Teaterforening har der været et ønske om at modernisere navnet. Fra den kommende sæson hedder foreningen “Teater Vesthimmerland”, oplyser formanden, Karen Margrethe Eriksen, Ertebølle.

Hun kommer fra Hobro og flyttede i en tidlig alder på landet ved Rostrup, hvor hun begyndte at spille håndbold og gå til svømning. I et par år var Pernille Thomsen konkurrencesvømmer for Arden, men de individuelle sportsgrene var ikke lige hende, fordi der ikke var nogen at have et sammenhold med.

Efter Folkeskolen gik hun imod sin gymnasielærer-far og valgte at tage et år på HH, inden hun fik en læreplads som kontorelev på Oue Savværk.

Efter at være udlært blev Pernille Thomsen der i nogle år, inden hun i 1992 blev ansat hos Dansk Røde Kors i asylafdelingen.

Arbejdet bestod i at åbne asylcentre, og hun var udstationeret mange steder, fik mere og mere erfaring og var fungerende leder på de sidste tre af de syv asylcentre, hun var med til at bygge op.

Til sidst var hun ansat på Hald Ege asylcenter ved Viborg, til det lukkede i 1997.

og Pernille Thomsen valgte sammen med sin mand at være hjemmegående for at være der for børnene. Mathilde kom til få år senere. I et par år var hun støttepædagog på Vestrup Skole, men var ellers hjemmegående indtil hun blev ansat i hendes og Jespers eget firma, og stadig er bogholder for Himmerlands Dækcenter og Østrup Auto i Østrup. På det tidspunkt var hun blevet trukket ind i Aars Badmintonklub, fordi svigermor kom og spurgte, om hun måtte tage 10-årige Simon med til badminton.

Tyveri i Nørager

NØRAGER: Mellem klokken to og fire om natten blev der torsdag begået tyveri på en ejendom på Troldvej ved Nørager.

Der blev stjålet 300 liter diesel fra en gravemaskine og seks arbejdslamper.

Indbrud i Gatten

GATTEN: Ejerne af et hus på Golfsvinget i Gatten fik en kedelig overraskelse, da de ankom mandag.

Så skulle der ske noget nyt. Pernille Thomsen begynde på pædagogstudiet på Ranum Seminarium, hvor hun blev færdig i 2002.

I mellemtiden havde hun mødt Jesper på Bykroen i Aars, hvor hun serverede, og de fik sønnen Simon.

Datteren Laura kom lige efter pædagogstudiet,

Fra deres redskabsskur var der blevet stjålet en rundsav, stiksav og skruemaskine alle af mærket Makita. Der var også ble-

Pernille Thomsen blev formand for ungdomsudvalget og tre år senere kom hun med i stævneudvalget. Klubben gav hende det fællesskab og den holdånd, hun havde haft i håndbold som teenager, og selv om Pernille Thomsen godt kan lide at have overblik og tage beslutninger, lægger hun stor vægt på kun at være en lille del af holdet. Fritiden bliver gerne brugt i familiens ferielejlighed i Grønhøj og med ture til stranden. Her slapper hun og Jesper godt af, og kommer væk fra arbejdet. Pernille Thomsen har også et par vagter om måneder i Aars Teater Bio, og elsker selv at komme i biografen.

Hun er også med i koret A Piece of Cake på 13. år, hvor hun bare kan slappe af og nyde musikken, sangen og den fælles oplevelse med de andre kormedlemmer.

Og Pernille Thomsen er klar til at holde tovene for Aars Badmintonklub for næste års store stævne.

vet stjålet to batterier og en oplader.

Tyveriet er sket mellem 21. og 29. april. Værdien blev ikke oplyst.

SIDE 2 1. MAJ 2024 Ugens portræt Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9. Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.
kl. 11 Abonnementspris: 900,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 25 17 70 65 E-mail: kimabol13@gmail.com
Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden
Pernille Thomsen. Torben Rask Isa Ejdrup Birgitte Landry Claus Landry Karsten Svendsen Jens Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Poul Erik Kristensen - 70 år mandag, 6. maj.

Godt gået, Mary

Af Thorkil Christensen, redaktør

I den forløbne uge var det helt store lokale samtaleemne Dronning Marys besøg i Aars, der med kort varsel kom i stand til stor overraskelse for mange.

I ugen op til var der fokus på kongehusets apanage, som hæves med et antal millioner kroner, og forleden var der debat i Folketinget om ændring af boafgiftsloven, så Kong Frederik og Dronning Mary fritages for at betale arveafgift på de slotte og andre værdier, de eventuelt arver efter Dronning Margrethe.

Besøget af Dronning Mary i Aars satte det hele i relief. Kongehuset er velset og populær - og både kongen og dronningen gør noget for at leve op til den danske befolknings ønske om at de kongelige er til stede.

Derfor er det en relevant debat, der udspiller sig om både apanage og fritagelse for boafgift. Omkring apanagen - så koster repræsentation, og omkring boafgiften, så er det vigtigt, at vi bevarer den danske kulturarv som de kongelige slotte og ejendomme er, og sikrer at samfundet ikke tvinger kongehuset til at skulle sælge ud af besiddelserne for at skaffe penge til bo- og arveafgifter. Den slags er set ved tidligere lejligheder i historien.

Det kan synes, som om det er mange penge det drejer sig om. Omkring 117 millioner kroner i apanage hvert år. Det har givet anledning til både forargelse og en smule misundelse. Men vi skal huske, hvad vi som dansk nation får tilbage fra Kongehuset af gode oplevelser, og i penge ved fælles erhvervsfremstød, hvor især Kongen ikke er bleg for at deltage. Når Kongen er med bliver der automatisk åbnet nogle døre...

Dronningens besøg i Aars var også en del af det. Det var et besøg, der skabte stor glæde og megen lykke på Bostedet ved Markedsvej, hvor tilværelsen for beboerne ikke altid er lige nem. De fandt på at invitere dronningen uden at have den store forventning til, at hun ville komme. Til alles overraskelse var der lynrespons fra kongehuset: Dronning Mary ville gerne besøge bostedet i Aars, og kom til byen med kort varsel - når hun nu alligevel skulle deltage i universitetets 50 års jubilæum i Aalborg.

Det var da et udtryk for handling og effektivitet. Der var jo ingen grund til at spilde tiden.

Efter et par timers rundvisning og hilsen på forsvandt den kongelige kortege igen - men først efter at Dronning Mary havde givet sig tid til at sige ordentligt farvel til de tre initiativtagere. Det skete med et knus - til hver! De tre beboere måtte bagefter næsten knibe sig i armen og spørge om det var sandt... Det var det. I Vesthimmerland har vi også stor fornøjelse af Kongehuset fordi familien har Jagthytten i Trend som fristed. Familien er her oftere end vi lægger mærke til, og vi har da også oplevet Kong Frederik, mens han endnu var kronprins, deltage i åbningen af golfturneringen “Made in Denmark” i Gatten. Dronning Margrethe har udstillet sine malerier på Vitskøl Kloster og mødte op til ferniseringen. Sammen med prinsgemalen, eller alene, har hun været på flere officielle besøg i Vesthimmerlands Kommune i de senere år, med alt hvad det indebærer.

Så vi bliver ikke forbigået i Vesthimmerland med gode kongelige oplevelserheldigvis.

BEKENDTGØRELSER

Vores kære mor, bedstemor og oldemor

Vera Heegaard Sonne

* 12. juli 1926 † 16. april 2024 er stille sovet ind På familiens vegne

Ole, Hans Henrik og Nina

Bisættelsen finder sted i Løgstør Kirke fredag den 3. maj kl. 11.00

Vores højtelskede mor, svigermor, mormor og oldemor

Anny Andersen

Vores kære elskede mand, far, svigerfar og morfar

Per Simon Larsen

* 8. juni 1936 er pludselig gået bort Aars, den 27. april 2024

På familiens vegne

Inger

Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke onsdag den 1. maj kl. 13.00

I stedet for evt. blomster henvises til Mindegave.dk

Min kære hustru

Harriet Johansen

* 22. oktober 1934

er stille sovet ind i troen på sin frelser

Aars, den 27. april 2024

Ejnar

Begravelsen finder sted fra Haverslev Kirke fredag den 3. maj kl. 13.30

Min elskede mand, vores kære far, svigerfar, morfar, farfar, oldefar og tipoldefar

Jens Harry Nielsen

* 15. marts 1925 er stille sovet ind Haubro, den 23. april 2024

På familiens vegne

Maren

Højtideligheden har fundet sted

Min højtelskede mand

vores kære far, svigerfar og bedstefar

Brian Brink Frederiksen

* 9. april 1953

er stille sovet ind efter længere tids sygdom

Farsø Sygehus, den 28. april 2024

Elsket og savnet

Mona

Annika og Gunnar

Majbrit og Janus

Camilla og Mathias

Emma, Filippa og Isabell

Bisættelsen finder sted fra Ulstrup Kirke torsdag den 2. maj kl. 13.00

25.juni 1938 19. april 2024

er stille sovet ind I hjertet gemt, men aldrig glemt

På familiens vegne

Bisættelsen har fundet sted

Min kære ven, vor elskede far, farfar, morfar og legeonkel

John Salling Hansen

* 22. april 1959 er stille sovet ind den 22. april 2024

På familiens vegne

Michael og Vibeke

Begravelsen finder sted fra Vindblæs Kirke torsdag den 2. maj kl. 11.00

Hjertelig tak

for opmærksomheden ved vores mor Elsa Poulsens begravelse.

Janette og Steen

Hjertelig tak

for den store og varme deltagelse ved

Tomas Medas’ bisættelse

Tak for de mange smukke blomster, kranse og pengegave til en mindesten. Familien

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

Janni Fredelund Poulsens bisættelse fra Aars Kirke

Tusind tak for kærlige hilsner, blomster og den flotte støtte til Jannis mindesten. Steen

Marcus og Oscar

Vores elskede datter, søster, svigerinde og moster

Tanja Engen

* 25 januar 1991 † 23 april 2024 er alt for tidligt taget fra os Vi ses mellem stjernerne Mor og Far Daniella og Kristian Lukas, Rosa og Laurits

Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke torsdag den 2 maj kl. 11.00

1. MAJ 2024 SIDE 3
TAK EFTER DØDSFALD
Mangler du tryksager? Spørg hos Aars Bogtryk & Offset Tlf. 98 62 17 11 www.aarsfrikirke.dk

BEKENDTGØRELSER

Mangler du tryksager?

Spørg hos

Aars Bogtryk & Offset

Tlf. 98 62 17 11

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00.

• Advokatvagten har til huse hos Norden Advokatfirma, Kirkegade 1, 9600 Aars.

• Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

Rundvisning på Rådhuset i Aars

• Onsdag 8. maj 18.30 - 19.30

• Torsdag 24. oktober 18.30 - 19.30

Presseansvarlig, Mike Bunde, står for rundvisningen og Borgmester, Per Bach Laursen, byder velkommen. Tilmeld dig ved at sende en mail til kommunikation@vesthimmerland.dk, hvor du noterer antal personer. Der vil være kaffe på kanden.

Indvielse af kystnær naturbase ved Limfjorden Lørdag den 4. maj kl. 10.00 - 12.00.

Hvalpsund Familie Camping Overgaden 24 9640 Farsø, Hvalpsund. Indvielse af Vesthimmerlands første kystnære naturbase med gratis lån af grej til faciliteter og aktiviteter på “stier” til lands og vands. Kl. 10.00 indvielsestaler ved byrådsmedlem Lars Andresen og Formand for Vandaksen Jørgen Ørnskov. kl. 10.10 – 12.00 Naturekspeditionen, Nature Rangerne og Hvalpsund Familie Camping tilbyder denne formiddag aktiviteter ved fjorden. Vi har waders, snorkeludstyr, fiskegrej og klar med naturformidlingsaktiviteter, hvor du kan blive klogere på naturen til lands og vands.

Arrangør: Hvalpsund Familie Camping, Vandaksen og Naturekspeditionen Vesthimmerlands Kommune

Lukkedage Biblioteket

Der er ingen betjening på Vesthimmerlands Biblioteker torsdag den 9. maj (Kristi Himmelfartsdag), samt fredag den 10. og lørdag den 11. maj. Bibliotekets lånere kan som altid benytte sig af det selvbetjente bibliotek alle dage fra kl. 7.00 – 22.00.

Videnskab og leg for hele familien

Lørdag den 4. maj kl. 13.00 - 15.30 på Aars Bibliotek. Kom med til videnskabsklub for familier, hvor børn og voksne sammen kan være forskere for en dag og samarbejde om sjove opgaver og aktiviteter. Gratis tilmelding inden fredag den 3. maj kl. 10.00 på www.vhbib.dk

Makerspace, Lav dit eget skilt til postkassen

Tirsdag den 7. maj kl. 13.00 - 17.00 i underetagen på Aars Bibliotek. Kom og leg i makerspace. Denne tirsdag får du en grundig introduktion til vinylskæreren og mulighed for at lave dit eget flotte skilt til fx postkassen. Gratis adgang – billet ikke nødvendig.

Se mere om arrangementerne på vhbib.dk/arrangementer

Tillykke til Maria der kan fejre 10 års jubilæum den 6. maj 2024 hos Luxaflex i Hornum

Hej Marcus

Jeg ønsker dig tillykke med din konfirmation søndag den 5. maj. Jeg glæder mig til at fejre dig.

Knus Farmor

Al

opmærksomhed

i anledning af vores diamantbryllup frabedes venligst.

Inger og Erik Christensen

DESIGN

Visitkort

Brevpapir

Kuverter

Menukort

Brochurer

Foreningsblade

Fakturaer

Brochurer

Bøger

Indhent tilbud

En anderledes dag på gymnasiet i Aars

AARS: Store Bededag blev på Vesthimmerlands Gymnasium i år forvandlet til studieretningsdag, hvor eleverne arbejdede med deres studieretningsfag med udgangspunkt i praktisk faglighed og for nogle endda lidt ekstra kreativitet. På studieretningsdagen blev eleverne blandet på tværs af årgange, men med fokus på deres studieretninger, f.eks. natur og teknologi, sundhed og biotek eller samfund og verden. Det blev både til spændende naturfaglige eksperimenter og en kamp om verdensherredømmet, og for alle elever blev det en ny og anderledes måde at bruge deres fag og faglighed på, samt en mulighed for at danne nye relationer på tværs af klasserne.

BEKENDTGØRELSER

HVALPSUND ROKLUB

holder informationsmøde for nye roere, samt øvedag for roere lørdag den 11. maj kl. 9-16 i Klubhuset på Fjordvej 1 i Hvalpsund. (Lystbådehavnen).

Rotræning for nye roere mandag den 13. maj kl. 16-19

Yderligere info og/eller tilmelding kontakt Helle Frisk på 30 10 38 05

Støtteforeningen for Vesthimmerlands Sygehus i Farsø

Onsdag d. 22. maj 2024 på Hotel Farsø

Kl. 19.00: Offentligt møde Indlæg ved Pia Buus Pinstrup, formand for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Nordjylland.

Tiltag til reduktion af ventetid på Skadestuen i Aalborg samt nyt om Farsø Sygehus.

Kl. 19.30: Ordinær generalforsamling Dagsorden ifølge vedtægterne.

Alle er velkomne, både til offentlig indlæg og generalforsamling.

På bestyrelsens vegne Lars Andresen Kom og bak op om Støtteforeningen

Markvænget 36, Aars

www.aars.ysmen.dk

SIDE 4 1. MAJ 2024
Aars Y’s Men’s Club GENBRUGSBUTIK
info:
NYE ÅBNINGSTIDER: NYE ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.00-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 10.00-12.30 Kontakt: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24 Aflevering af effekter under halvtaget.
Se
NAUTILUS HVALPSUND
Vesthimmerlands Kommune Vestre Boulevard 7 9600 Aars www.vesthimmerland.dk | Tlf.: 9966 7000
AARS BOGTRYK & OFFSET Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11
TRYK

Opslagstavlen for Aars og omegn

STORE LEGEDAG I KIRKETERP

På Kirketerp Stadion, søndag den 12 maj kl 13 00-16 00

29. gang der afholdes Store Legedag på Mors dag. 11 foreninger er sammen om denne dag.

BØRN OG VOKSNE - KOM OG LEG Det er gratis at deltage. Med venlig hilsen

På Store Legedags vegne

Karen Margrete Adamsen

HORNUM-ULSTRUP SENIORER

Onsdag den 22 maj kl 10 00

Kør-selv tur fra Hornum Kro kl. 9.30. Vi besøger Outline Vinduer, Fabriksvej 4, Farsø. Efterfølgende frokost hos Event og Gastronomi, Farsø. Pris 100 kr. excl. drikkevarer.

Tilmelding senest 17. maj til Bent, tlf. 40 45 73 16 eller Lisbeth, tlf. 51 33 12 57

AKTIVE KVINDER FOREDRAG

Aktivitetscentret, Bymidten i Aars torsdag den 23. maj kl. 19.00

Denne aften får vi besøg af Hospitalsklovnen “TUT”, hun vil fortælle om sit arbejde på sygehusene i Hjørring og Aalborg.

Med venlig hilsen

Aktive Kvinder i Aars

Ildsjæle, der går en ekstra mil for foreningslivet

Kære foreninger i Aars og omegn

Sparekassen Danmark Fonden Himmerland vil fremover give jer muligheden for kvit og frit at indrykke mindre annoncer (80x93 mm.) her på siden, (samme str. som modulerne som anvist her på siden), dog max. en annonce pr. arrangement. Det kan være alt fra bankospil til standerhejsning.

VORES HJERTER BANKER FOR FÆLLESSKABET

Vi brænder for foreningslivet og vores lokalområde. Udvikling og innovation står højt på dagsordenen hos os. Som bestyrelsesmedlemmer i Sparekassen Danmark Fonden Himmerland har vi en unik chance for at forfølge vores interesser. Gennem fondens donationer kan vi virkelig gøre en væsentlig forskel i foreningslivet.

I skal blot sende annoncematerialet til annonce@aarsavis.dk og mærke det “OPSLAGSTAVLEN”

Derfor støtter Sparekassen Danmark Fonden Himmerland den nystartede forening Landsforeningen Autisme Vesthimmerland

AARS SENIORER

Udflugt til Fur onsdag den 12. juni kl 10 00 fra Kimbrer Kroen

Vi kører til Fur, holder frokostpause, kl.12.30 får vi guidet rundvisning på Fur Bryghus, hvor vi får smagsprøver.

Kl.14.00 får vi en guide på bussen til at vise os rundt og fortælle om øen. Inden vi forlader Fur, spiser vi middag på Fur Kro. Vi forventer at være hjemme ca.19.30. Pris kun kr. 450 pr. medlem (ikke medlemmer kr. 550)

Tilmelding og betaling senest den 21. maj til tlf. 2165 5243

Indbetaling på konto nr. 9070-1750390206 el. MobilePay. 931762

Bestyrelsen

VESTIMMERLANDS HAVEKREDS

PLANTEMARKED

Kr Himmelfartsdag den 9 maj kl 10 00-16 00

Kom og find gode planter både til have og drivhus samt havepynt og lign. Grillpølser og godt til ganen sælges. Gratis entre.

Laden i Gislum, Sjøstrupvej 48 9600 Aars

Kontakt susanne.broede@gmail.com eller tlf. 23 65 05 10

Opslagstavlen udkommer i lige uger. Deadline for annoncemateriale er fredag kl. 12.00 ugen før indrykning eller efter “FØRST TIL MØLLE” princippet.

Arbejdet i fonden er både spændende og udfordrende. Det er en enestående mulighed at kunne påvirke så mange foreninger og mennesker positivt. Derfor går vi til opgaven med at administrere fondens midler med stor respekt og omhu.

Ildsjælene bag foreningen vil blandt andet bruge pengene fra fonden til at lave arrangementer for personer med autisme og deres familier

Vi er stolte af at være en del af Sparekassen Danmark Fonden Himmerland.

Vi håber det lokale foreningsliv vil bakke op om fondens initiativ. Vi har nemlig et ønske om at støtte så mange foreninger i Aars og omegn som muligt, uanset foreningens størrelse.

Foreningen vil invitere til foredrag og caféaftener og ønsker også at holde sociale arrangementer som for eksempel et LAN-party, hvor børn med autisme får mulighed for at møde ligesindede i trygge rammer.

1. MAJ 2024 SIDE 5 Lokale penge, der gør gavn
Sponsoreret af:
sparekassendanmarkfondenhimmerland.dk
Michael Henrik Thomas Lars K Lars B

Bred opbakning til Barnets Blå Hus i Aars

Mange bække små, gør en stor å, siger husets leder

AARS: Hvert dryp fylder spanden, hver blomst gør et flor og mange bække små gør den store å.

Sådan ser Ole Smed på de mange mindre donationer, han som leder af Barnets Blå Hus i Aars modtager.

Senest er det de tre Y’s Mens klubber i Vesthimmerland, som har doneret overskuddet fra et foredrag i marts med historikeren og

forfatteren Poul Duedahl om Livø og Sprogø. De 85 fremmødte var med til at skabe et overskud på 5051 kroner, som i onsdags blev overrakt i Barnets Blå Hus på Vølundsvej i Aars. - Vi er rigtig taknemmelige for sådan en opbakning. Det er så vigtigt, at de her væsentlige baglande er med til at bakke op. De tre Y’s Mens klubber er en del af vores kirkelige bagland, og

alt hjælper. Det er egentlig ikke de helt store penge, det koster at hjælpe børn og unge. For kun 200.000 kroner hjælper man 10 børn om året til at få et mere afbalanceret liv, siger Ole Smed. Til august er der sommerfest i Aars, hvor alle, der har eller har haft berøring med huset, er velkomne til koncert med fødselsdagskage og samvær med andre venner af huset.

Slut med at aflevere asbestaffald i Aars

Genbrugspladsen i Oudrup tager imod affaldet

Af Thorkil Christensen

AARS: Fra i dag 1. maj er det slut med at aflevere asbest og eternitaffald på genbrugspladserne i Aars, Aalestrup og Farsø. Affaldet kan i stedet afleveres emballeret på Genbrugspladsen i Oudrup ved Løgstør - og der skal betales for det, hvis der er tale om fire plader eller mere.

Formålet med den nye ordning er at sikre medarbejdere, kunder og miljø mod risici, som er forbundet med asbestfibre.

De centrale ændringer i den nye ordning er, at uemballeret asbest afvises.

Vil man benytte genbrugspladsen skal al asbest- og eternitaffald emballeres korrekt hjemmefra. Dette indebærer dobbelt emballering i klar plastfolie eller klare affaldssække, som er forsvarligt lukket med tape. Vesthimmerlands Forsyning som driver genbrugspladserne, kan dog også tilbyde godkendte bigbags, som kan købes til formålet.

Har man tre plader og derunder kan de afleveres

Modeshow i Wonderwear i Aars:

inde på Løgstør Genbrugsplads. Har man fire plader eller flere skal man inden aflevering henvende sig i Vesthimmerlands Forsynings administrationsbygning i Oudrup.

Private har dog også mulighed for at få asbestaffald afhentet af Vesthimmerlands Forsyning. Man kan bestille og betale for afhentning på adressen.Vesthimmerlands Forsyning opfordrer i øvrigt borgere, der skal af med asbestaffald, til nøje at læse retningslinjerne og følge dem.

Det sidste nye til stranden

Af Ture Damtoft

AARS: Christina Normand har lige været på stranden i Egypten og havde naturligvis bade- og strandtøj med fra butik Wunderwear i Aars.

Nords 200 års jubilæum i 2024.

Så står din forening og mangler 10.000 kr. til at igangsætte et projekt eller foretage et større indkøb? Så er det nu, du skal søge om en af de ekstraordinære donationer. Et velfungerende forenings- og kulturliv er nemlig grundstenen i vores lokalsamfund. Det skaber fællesskab, trivsel og glæde, og det synes vi i Spar Nord, Aars fortjener. Skal din forening modtage støtte fra Spar Nord Fonden?

Tirsdag, 7. maj er der modeshow, hvor det meste af udvalget vises frem, og butikschefen har nogle gode råd, inden der vælges bikini, badedragt eller noget andet til stranden.

- Det vigtigste er, at man får vejledning til at få den rigtige størrelse. En typisk fejl er, at man køber badetøj, som hurtigt bliver for stort, fordi det giver sig, når man har været i vandet. Det skal helst sidde ret stramt, når man køber det, for det udvider sig altid hurtigt, så man risikerer, det kommer til at sidde for løst. Så skal man tænke på sin kropstype, og om det passer til formen. F.eks. om det skal være en fuld skål eller push-up i bikinitoppen, siger Christina Normand. Mangfoldigheden i kropstyper matcher

butikkens udvalg eller omvendt, og der er både til stor og lille, ung eller ældre.

- De unge går tit meget op i deres tanline og skal helst være brune på hele kroppen. De vil gerne have en lille og måske meget lille bikini. Så er det tit, når man bliver ældre,, at man tænker både på komfort og om det ser pænt ud, og der må det ofte gerne dække lidt mere, siger Christina Normand, der også kan tilbyde andet end bikinier og badedragter. Sohatte og ponchoer for eksempel. Ponchoen måske til at have noget til at dæke på vej ned til stranden eller til at give lidt varme, hvis der kommer en sky for solen. Og hvis det er en skyfri himmel en solhat til at give lidt skygge.

- Det var dejligt at have den på stranden i Egypten, for at tage det værste af varmen. Uanset hvad man gerne vil have, tror jeg, vi kan tilbyde det, og vores udvalg er til alle kropstyper og afspejler mangfoldigheden af vores kunder, siger Christina Normand.

SIDE 6 1. MAJ 2024 Fra venstre Inger Marie Kristensen, Kimbrernes Y’s Mens Club, Bettina Nørgård Pedersen Vesthimmerlands Y’s Mens Club, Tove Kristensen og Else Kristophersen Aars Y’s Mens Club med Ole Smed. Let Svær Sudoku 7 - Easy 8194 673 459 76192 651 1736 417 1 8 297461 Sudoku 8 - Easy 218 2534 8 7 61493 97546 2985 93274 13 146 -5Sudoku 7 - Hard 6297 8 3 46 7451 592 1698 82 12 Sudoku 8 - Hard 6 48 815 817 3 5 2 4 563 984 9 51 9 Created by -5SUDOKU Hey foreningstype! Hvad ville 10.000 kr. betyde for din forening? Ansøg senest 12. maj 2024 Send ansøgningen til ossenest 12. maj 2024. Du kan indsende din forenings ansøgning via en specielskabelon på: sparnordfonden.dk/jubilaeumspulje Nu har det lokale kultur- og foreningsliv i Aars og omegn mulighed for at modtage en økonomisk indsprøjtning til et godtformål. Spar Nord Fonden har nemlig øremærket 20x10.000 kr. til lokale foreninger i anledningen af Spar
Christina Normand med solhat fra Nümph, badedragt fra Triumph og shorts fra b.young på stranden i Egypten.

5.999,Vores stærke pris

KANSAS 3 PERS. SOFA

Betrukket med sort Fantasy-læder. Skal i sortbejdset egetræ. Sokkel i sortlakeret formstøbt aluminium.

Fås i grå og i sort okselæder. Betrukket med okselæder. Sortlakerede metalben. L194 cm.

3.999,-

TIMEOUT LÆNESTOL OG FODSKAMMEL

Vores stærke pris NADIA SOVESOFA 13.999,Vores stærke pris

Med posefjedre og springindlæg i madrassen. Magasin til opbevaring. Sovemål: 150 x 200 cm.

Jump fløjl. Vælg mellem flere farver. D/L: 159 H: 85 B: 227 cm

Sahara fåreskind - Grey 122 og sortbejdset træskal Samlet normalpris 19.898,Galaxy 4000 lænestol og fodskammel 11.999,SPAR 7.899 ÅBENT SØNDAG 5. MAJ 10-15

ZensiZone Classic kontinental 180 x 200 cm NU 11.998,SPAR 11.998

1. MAJ 2024 SIDE 7 Spar 50% Spar 39%
HOUSTON SOFA MED CHAISELONG HOS OS får du altid god service, den bedste rådgivning samt gratis levering Mandag - torsdag 10.00-17.30 Fredag 10.00-18.00 · Lørdag 9.30-13.00 1. søndag i mdr. 10.00-15.00 Aars Bolighus A/S · Løgstørvej 47 9600 Aars · Tlf.: 96 97 98 00 www.møbler.dk/aars John 7
High pocketfjedre 15 cm. Purskumspolstring 2 cm. Dobbeltfjedret.3-delt
Topmadras med trykaflastende memory-skum. Ekskl. ben og gavl. Normalpris 23.996,SPAR 20-50% PÅ UDVALGTE MØBLER OG SENGE
6.999,Vores stærke pris
komfortzoner.
betræk.
VELKOMMEN TIL FORARET
FÅS KUN HOS MØBLÉR
FÅS KUN
HOS MØBLÉR
1. MAJ 2024 SIDE 9
discount! Gælder kun Søndergade 36 • Aars Åbent alle ugens dage 7-22 Gælder fra onsdag 1. maj til og med lørdag 4. maj Der tages forbehold mod leveringssvigt, afgiftsstigninger, udsolgte varer, billedog trykfejl. Matilde original 1 liter Kærgården Original eller let 200 g 50.00 pr. kg Havrefras, Minifras, Rugfras, Havrefras kakao eller Cruesli 300-450 g Max. 60.00 pr. kg Max. 73.33 pr. kg 52.00 pr. liter LZC Zinfandel Californisk rød-, hvid- eller rosévin 75 cl 10.BKI extra, morgenkaffe eller økologisk special 300-400 g 8.- 22.Ved køb af flere end 6 stk. pr. variant pr. kunde pr. dag er prisen op til 42.95 pr. stk. Ved køb af flere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 18.50 pr. stk. Ved køb af flere end 12 stk. pr. variant pr. kunde pr. dag er prisen 59.00 pr. stk. 39.Ved køb af flere end 6 stk. pr. variant pr. kunde pr. dag er prisen op til 39.95 pr. stk. 18.Ved køb af flere end 6 stk. pr. variant pr. kunde pr. dag er prisen 22.95 pr. stk. Ved køb af flere end 6 stk. pr. variant pr. kunde pr. dag er prisen 25.50 pr. stk. Det Gode brød 500-950 g 10.Max. 20.00 pr. kg
Meget mere

Lokal kunstner udstiller i Aars

AARS: Fra tirsdag, 14. maj og sommeren over udstiller Frank Storgaard, Sebbersund, sine malerier i Vesthimmerlands Musikhus’ foyer.

Frank Storgaard bor i Sebbersund, og mange af motiverne i hans malerier er fra området omkring Halkjær. De er ofte inspireret af naturen omkring fjorden og de farver, som findes her.

Frank Storgaard har gennem hele livet arbejdet med kunst i forskellige udtryksformer, hvor især maleriet har været det centrale. Det er derfor også blevet til mange udstillinger både i ind- og udland - i kunstforeninger, kunstcirkler og gallerier rundt om i verden. - Frank Storgaard, meste-

ren bag lærredet, forvandler hvert penselstrøg til en fortælling. Hans kunst er som et åbent vindue til sjælens dybde, hvor farver danser i harmoni og skaber magi. Med en unik evne til at fange øjeblikkets skønhed og dybden af menneskelig følelse, har Storgaard skabt et kunstnerisk univers, der inviterer beskueren til at udforske de subtile nuancer af livets kompleksitet. Hans værker er ikke kun malerier, de er portaler til en verden af forundring og refleksion, hvor hvert billede fortæller en historie og vækker en følelse. Frank Storgaard er ikke blot en kunstner, han er en historiefortæller med penslen som sin stemme, er der blandt andet skrevet om den lokale kunstner.

Versus - Kæphesten Flicka og dukken Dorthe

En kæphest, en dukke ved navn Dorthe, et gammelt damplokomotiv og en fjernstyret bil i en labyrint er bare noget af dét, du kan opleve i aftenens udgave af Versus. Det gælder som altid om at forudsige udfaldet af uforudsigelige dueller, når Jonas Madsen står klar i studiet med højt humør og 100.000 kroner på højkant.

Forræder

Fra ven til fjende (4:8)

En ny forræder har taget springet over til ’den mørke side’. Samtidig bliver en stærk alliance udfordret, da venner bliver til fjender. Nu er det op til de loyale at holde hovedet koldt ved ’Det runde bord’, hvis de skal gennemskue, hvad der er sandhed, og hvad der er løgn.

Vil opføre ladepark i Aars

AARS: Norlys vil opføre en af 15 ladeparker i Aars - på Ndr. Borremosevej 10, som er industriområdet ved omfartsvejen ved Sjøstrup.

- El-bilerne oplever et momentum i øjeblikket, men hvis vi skal have endnu flere til at vælge en grønnere bil og nå regeringens mål om en million elbiler på vejene, skal vi udbygge og udvikle infrastrukturen. Det skal være let at lade, når du er på farten og til en gennemsigtig pris. Dreje-

bænken er et trafikalt knudepunkt, og derfor er det oplagt, at den første af en række Norlys-ladeparker opføres her, siger direktør Ellen Trolle, Norlys’ ladestanderforretning.

Alle 15 Norlys-ladeparker vil blive etableret som et pusterum på farten, hvor bilister kan købe drikkevarer, mad og snacks eller strække ben i et grønt område, mens lynladerne gør bilisterne klar til det næste kørestræk. Samtidig skal Norlys-opladning være en oplevelse.

ABBA - imod alle odds

Britisk dokumentar fra 2024.

De er det ultimative popband. For 50 år siden vandt ABBA en ikonisk sejr i det Europæiske Melodi Grand Prix. Efterfølgende blev de svenske hitmagere verdensberømte, men måtte kæmpe for at finde deres musikalske identitet i de politiske ustabile tider, de levede i.

Sidste tjek ud fra Badehotellet Bag om en af de største danske tv-succeser - premiere For både seerne, skuespillerne og skaberne bag ”Badehotellet” var det med blandede følelser, at nu kom sidste sæson med det elskede hotel. Den tiende og sidste sæson skulle sætte punktum og kronen på det store værk, som serien over årene har udviklet sig til at være.

- Vores lynladere er hurtige, men det tager bare lidt længere tid at lade end at tanke en traditionel brændstofbil. Vi indretter derfor vores ladestationer sådan, at du ikke skal sidde og trille tommelfingre eller jonglere med børn, der keder sig på bagsædet.

Vi håber med vores koncept, at kunne sætte en helt ny standard for, hvordan man skaber ”ladeglæde” og motivere endnu flere danskere til at tage springet til el-bil, siger Ellen Trolle. Norlys har derfor indgå-

et et samarbejde med Experimentarium, som udvikler en række aktiviteter tæt ved ladestanderen.

Fem af de 15 lokationer – herunder Drejebænken - vil blive udstyret med et helt særligt oplevelsesunivers under temaet ”Jagten på den gode energi”. Her har Experimentarium udtænkt og designet et oplevelsesunivers med interaktive aktiviteter, der sætter fokus på en grøn fremtid. Norlys har ikke bekræftet, om Aars er en af de fem lokationer, der får et oplevelsesunivers. Energiog telekoncernen håber at kunne åbne ladeparken i løbet af 2024.

Ingen slinger i valsen - 25 år efter: Dansedynastiet (1:2)

Det er 25 år siden Per Wennick producerede serien: ”Ingen slinger i valsen”, om dansebørnene Sonny, Jeanne og Gigi. Mange var vrede og forargede over elitetræningen, og mente, at børnene ville tage skade af måden, de blev trænet på. Nu vender Per Wennick tilbage for at se, hvordan det er gået.

SIDE 10 1. MAJ 2024
Fredag 3. maj kl. 20.00 Lørdag 4. maj kl. 21.00 Søndag 5. maj kl. 20.00 Fredag 3. maj kl. 20.00 Lørdag 4. maj kl. 20.00 Søndag 5. maj kl.20.00
Norlys vil opføre en ny ladepark i Aars. Ingemann og Østkysten Knallertbaronen er tilbage - premiere Peter Ingemann tager på knallerteventyr op ad den jyske østkyst. Den tidligere slotsgartner fortæller om sine højlydte diskussioner med dronning Ingrid, når Gråsten Slotshave skulle plantes. Æ Alsinges knallertklub eskorterer Peter til Mommark, hvor han prøver kræfter med den alsiske dialekt. Af Ture Damtoft Mange af Frank Storgaards motiver er fra Limfjorden og området ved Halkjær.

Forsikringsselskab i Aars klar

med 10 mio. i loyalitetsbonus

Himmerland lægger op til fællesskab og styrker desuden fond med fem mio. kr. Det sker efter et rekordregnskab i 2023

Af Thorkil Christensen

AARS: Med baggrund i de senere års gode økonomiske resultater indfører Himmerland Forsikring, der har hovedkontor i Aars, et fællesskabsprogram som indebærer en loyalitetsbonus til medlemmerne. Programmet kaldes Fælles Fortjeneste.

- En væsentlig og grundlæggende egenskab ved at være et gensidigt forsikringsselskab, ejet af medlemmerne, er at varetage deres interesser på lang sigt. Vi har arbejdet på at gøre dette synligt gennem etablering af et nyt fællesskabssprogram, hvor medlemmerne gennem deres fælles loyalitet med selskabet fremover opnår fordele i forhold til pris og dækning på deres forsikringsengagement, sagde bestyrelsesformand Erling H. Sørensen, Nørager, på selskabets generalforsamling.

Sammenhold og fællesskab, der er en naturlig

Adm. direktør Ole Færch: - Loyalitetsbonus udbetales en gang årligt.

del af Himmerland Forsikrings gensidige værdigrundlag, danner rammen. Adm. direktør Ole

Færch siger, at Himmerland Forsikring ønsker at påskønne loyale medlemmer og øge tilgangen af nye medlemmer, der fremover måtte ønske at være en del af dette særlige fællesskab. Fællesskabsprogrammet markedsføres under navnet Fælles Fortjeneste.

Det er noget det enkelte medlem, gennem sin loyalitet over for selskabet, har gjort sig fortjent til. Og det er medlemmernes (fællesskabets) påpasselighed med sine ting, som forårsager færre skader – og dermed er til fælles bedste. - Den primære medlemsfordel er en loyalitetsbonus, der udbetales til medlemmerne en gang årligt, og det er værd at bemærke, at Fælles Fortjeneste ikke er skadesafhængigt for det enkelte medlem, understreger Ole Færch. De medlemmer, som i første omgang er omfattet af programmet får i disse dage besked om, hvilket beløb de får i loyalitetsbonus. Det samlede beløb,

Et høretab kan påvirke dit sociale liv

Nyhed

Den største udfordring for personer med høretab er at kunne kommunikere i støjende omgivelser.

Oticon IntentTM er verdens første høreapparat, der kan forstå, hvad du har til hensigt at lytte til. Ved at bruge dine bevægelser, omgivelser og samtale omkring dig finder høreapparatet ud af, hvad du ønsker at lytte til og tilpasser indstillingerne, så de passer helt præcis til dit behov.

Kom forbi og hør mere eller ring på 9811 3200

Vi tilbyder:

• Høreapparater fra kr. 0,- *

• Prisgaranti

• GRATIS høreprøve

• GRATIS prøveperiode i 30 dage

* med offentligt tilskud

som udbetales i maj, udgør over 10 millioner kroner. Flere penge til fond På generalforsamlingen blev der i tilknytning til godkendelse af årets resultat på 98,6 mio. kr. tilkendegivet, at bestyrelsen kan betænke Fonden Himmerland med op til fem mio. kr. over en årrække.

Fonden som blev stiftet i forbindelse med Himmerland Forsikrings 100 års jubilæum, har nu i 35 år via donationer til mange gøremål medvirket til markedsføring af Himmerland Forsikring.

- For Himmerland Forsikring, som et lokalt forankret selskab, betyder det meget at være en positiv del af den dagligdag, som vi selv er en del af. Også i forhold til at kunne give tilbage til de lokale samfund, som i mange år har været grundlag for selskabets berettigelse. Dette er yderligere et eksempel på gensidighed og fællesskab, tilføjer Ole Færch.

VIND ET GAVEKORT

PÅ 500 KR. til en brunch, frokost eller middag til et af Aars Handelsstandsforenings spisesteder

DU DELTAGER I KONKURRENCEN ved at handle lokalt i uge 19. Her får du en kupon udleveret, som skal udfyldes på stedet.

Udover gavekort til byens spisesteder er der også 20 AARS GAVEKORT til en værdi af 200 kr. på spil.

* Vinderne bliver trukket mandag i uge 20 og får direkte besked *

GRATIS MODESHOW

Vi byder på et glas koldt at drikke og gode tilbud, der gælder eksklusivt ved denne begivenhed.

1. MAJ 2024 SIDE 11 www.hoereapparatet.dk • Tlf.: 9811 3200
Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Hobro, Aalborg og Aars.
24093OT DK 03.24
WUNDERWEAR AARS HIMMERLANDSGADE 71 9600 AARS TLF. 4291 9613 AARS@WUNDERWEAR.DK
MED BADETØJ OG STRANDTØJ TIL SOMMEREN 2024 Tirsdag d. 7. maj kl. 17.45
Invitér din mor på lækker mad!

Per Bach Laursen yderst til venstre sammen med de 13 nye danske statsborgere han bød velkommen forleden.

Nye statsborgere i Aars

AARS: Forleden kunne Vesthimmerlands Kommune sige velkommen til 13 nye danske statsborgere på rådhuset i Aars ved en Grundlovsceremoni, hvor de officielt blev statsborgere og fik bevis på det. Borgmester Per Bach Laursen indledte ceremonien med en tale, hvori han udtrykte sin glæde over, at de 13 havde valgt at gøre en indsats for Danmark, og gøre landet til deres hjem. Efterfølgende stod den på underskrifter, smil og håndtryk til Oksana, Svitlana, Katarzyna, Carl Sebastian, Justyna, Chona, Oksana, Matthew, Benita, Tetiana, Kathy, Francisco og Svitlana, som kommer fra henholdsvis Ukraine, Polen, England, Filippinerne, Bhutan, USA og Portugal

Malermester

BERIT ASP MADSEN

Hjortkjærsvej 11

TLF. 22 72 46 11

Vesthimmerland:

200 borgere får brev med kultur-nyheder

VESTHIMMERLAND:

For et år siden udkom det første “Kulturliv Vesthimmerland”, der er et nyhedsbrev med alt om kulturen i Vesthimmerlands Kommune.

Nyhedsbrevet skrives i et samarbejde mellem kulturaktørerne og Kultur- og Fritidsudvalget, og er en kilde til information om kulturelle begivenheder, informationer og initiativer i Vesthimmerland.

Nyhedsbrevet går på tværs af kulturelle genrer og giver et mangfoldigt billede af kulturlivet i Vesthimmerland.

Det spænder bredt fra Reumertnomineret musikteater i Alfa, foredrag med spændende kulturpersonligheder fra Flemming Jensen til Peter Tanev, invitation til opstart i KOL-kor, kreasjov på bibliotekerne, høstdag på Museet Herre-

gården Hessel, artist talks og meget mere. For eksem-

pel hvilke overvejelserne en bestyrelse gør sig om, hvilke

forestillinger der sættes op.

- I teaterforeningen har vi set det som en mulighed for også at sætte et par ord på nogle af vore overvejelser når vi vælger teaterstykker.

Sidste år skrev vi bl. a., at vi med vores valg af forestillinger ønsker at bevæge, berøre, udfordre, give stof til eftertanke og refleksion, skabe grundlag for samtaler og dermed også skabe en samhørighed i samfundet. Det betyder ikke, at vi totalt har forladt det sjove og underholdende, siger Karen Margrethe Eriksen, Vesthimmerlands Teaterforening.

Nyhedsbrevet er altså mere end en kalenderoversigt. Der fortælles om kulturoplevelser for en hver smag. - Vi ser frem til at fortsætte med at fejre vores lokalsamfunds kulturelle mangfoldighed i det kommende år, og inviterer alle interesserede til at modtage nyhedsbrevet, som udkommer den sidste onsdag i hver måned, siger formanden for byrådets Kultur- og Fritidsudvalg, Per Nyborg (K).

200 borgere modtager nyhedsbrevet.

• Stort udvalg af sommerblomster

Bl.a. Betulia, Petunia og Pelargonier

• Planter til drivhuset

Bl.a. Tomater, agurker, grøntsager

• Aroniabuske

Nyt udvalg i Aars fik

styr på HEBEs historie

En god fest går aldrig af mode på Vesthimmerlands Gymnasium

AARS: I det tidlige forår nedsættes hvert år et ud-

• Aroniasaft, aroniakapsler, aronia the, syltetøj og tørrede aroniabær

valg af elever på Vesthimmerlands Gymnasium i Aars, til at arrangere HEBE-fester.

Det nye HEBE-udvalg har netop afviklet den første fest, og det har givet lyst

til mere, for det blev en super god fest.

En stor del af gymnasiets elever deltog, DJen leverede musik og god stemning, som fungerede, og der blev socialiseret med

HIMMERLANDS BOXRUM

Self storage: Depotrum, lagerrum og arkivrum

• Klimareguleret og skadedyrssikret

• Alarm og videoovervågning

• Elektronisk adgangskontrol

Hjortkærsvej 7, 9600 Aars - Tlf. 50 86 99 94

både kammerater fra klassen, og med elever fra andre klasser.

Som optakt til festen havde Liv Schou Jensen fra 1. årgang hf tegnet et opdateret logo for HEBE, og det førte til nysgerrighed. For hvad er egentlig HEBEs historie? For at blive klogere på det, inviterede HEBE forhenværende underviser på gymnasiet, Jørgen Jørgensen, på besøg i et spisefrikvarter.

Jørgen Jørgensen, der kan huske langt tilbage, fortalte om HEBEs historie på Vesthimmerlands Gymnasium.

Line Vendelbo Thulsted, formand for Hebe, og Liv Schou Jensen talte bagefter om, at det var spændende at opdage, at HEBE går helt tilbage til 1962. Ovenikøbet kunne Jørgen Jørgensen præcisere, at elevforeningen HEBE blev dannet 13. april.

- Måske skal gymnasiets HEBE-fest i april 2025 fejre dette og i så fald være en 63års fødselsdag? Det lyder måske lidt gammelt for en ungdomsfest.

Men navnet HEBE stammer fra den græske mytologis gudinde for ungdom, siger uddannelsesleder Mads Ilsøe.

Liv Schou Jensens nye logo forbinder også noget meget gammelt med noget nyt, forfriskende og ungt.

SIDE 12 1. MAJ 2024 • • • • • • MALEREN... MALEREN... MALEREN... MALEREN... www.maleraars.dk
Vi gør os ekstra umage Danebo Aars 98 62 24 00
Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Per Nyborg og Karen Margrethe Eriksen fra Vesthimmerlands Teaterforening.
Nordre Ringvej 48, 9620 Aalestrup Tlf. 61 54 84 85 / 61 54 84 84 • www.staudeengen.dk
Line (2t), Liv (1q), Sigurd (1x), tidligere lektor Jørgen Jørgensen, Carl (2u), Freja (1k), Helene (1k) fik styr på HEBEs historie - og er klar til nye fester på Vesthimmerlands Gymnasium.
SOMMERBLOMSTER TIL UDPLANTNING STAUDEENGEN Salg hele maj måned Åben alle dage - inkl. helligdage kl. 10-16
www.himmerlands-boxrum.dk 8-55 M3
Aars Avis 98 62 17 11

Dieseltyve på spil i Aars igen

Af Ture Damtoft

AARS: Dieseltyve slog til to gange i Aars og omegn i sidste uge.

Natten til fredag var det på Tinghøjvej lige udenfor

Aars, hvor en hængelås på en port til en byggeplads var klippet i stykker.

Der blev stjålet 150 liter diesel fra to gravemaskiner, men tyvene forsøgte at stjæle mere.

- Vi har en gul boks med en tank i, og den er låst.

Jeg havde parkeret den ene gravemaskine foran, og den har de forsøgt at komme ind i, men har knækket nøglen i låsen, siger maskinfører Jan Ulf Larsen. Det er nemt at komme til tanken på gravemaskinerne, og sætter man en bolt på der, så borer tyvene bare hul i selve tanken, forklarer maskinføreren, der for anden gang i løbet af to uger kom på arbejde til tomme tanke på maskinerne.

- Sidste gang havde jeg kørt

den ene helt tør for diesel op til weekenden, og jeg kører altid med et minimum, så der ikke er så meget at komme efter, siger Jan Ulf Larsen.

Han anmeldte tyveriet til politiet klokken 05.20 fredag morgen, og anmeldte desuden et tyveri på nabogården, hvor der var boret hul i en tank i en lade. Det er ikke oplyst hvor mange liter brændstof, der blev stjålet fra den. Anden gang, dieseltyvene slog til, var i Østergade i Østrup mellem onsdag og torsdag. Her var en port til en hal brudt op, og der blev stjålet 150 liter diesel og diverse værktøj.

HUS

lyse, imødekommende og velindrettede lejligheder med egen altan og depotrum.

Byrådet traf beslutning om inklusion på mødet i Aars

Af Ture Damtoft

AARS: Efter et stort forarbejde, et langt forløb og mange forhandlinger godkendte Byrådet den indstilling om stærke og inkluderende fællesskaber på skole og dagtilbuds området, som børne- og familieudvalget havde givet.

På mødet i byrådssalen torsdag eftermiddag var der enstemmighed hos alle partier om, at stærke fællesskaber for så mange elever som muligt i Vesthimmerland er positivt.

Eneste stemme imod forslaget kom fra SF, der ville have fuld klarhed over visitationsprocessen, men David Rathkjens ændringsforslag fik kun opbakning fra partifællerne.

I sin præsentation af planen var formanden for børne- og familieudvalget åben omkring den svære proces, det bliver at implementere planen om inkluderende fællesskaber.

- Kommer det til at kræve en stor indsats fra vores ansatte, ja. Kommer der til at ske fejl ja. Bliver det let, nej. Alligevel vil vi gøre dette for vores børn for at styrke almenområdet, sagde Inger Nielsen (V).

fællesskaber, men er sikker på, det er den rigtige vej frem.

Der er 15 punkter i implementeringsplanen.

Et af er, at der tildeles faste inklusionstimer i dagtilbud inklusive LBO på 5 eller 10 timer om ugen afhængigt af om institutionen har under eller over 50 børneenheder, som det hedder på kommunalt sprog.

De decentrale inklusionsmidler forøges fra 735.749 kr. til 1.898.944 kr. Den ekstra udgift på

Flyttehjælp 5.000 KR.

modregnes i 1. måneds husleje.

1.163.195 kr. finansieres indenfor nuværende ramme for special pædagogik. Udgifterne på special området er steget voldsomt, og der er brugt 22 millioner kroner mere over de seneste tre år.

Alle skoler skal nu afprøver mindre decentrale pilotprojekter med øget anvendelse af praksisfaglig undervisning og junior mesterlære, og erfaringer opsamles løbende i løbet af næste skoleår med henblik på en ramme og retning fra skoleåret 2025-2026.

Inspirationen kommer fra Lillehammer, hvor programmet har kørt i 10 år. - Grundsynet er, at man skal hjælpe børnene med at mestre deres eget liv. Vi ønsker jo et inkluderende og demokratisk samfund, og så er det nødvendigt at vores skole og institutioner arbejder inkluderende og demokratisk, for det er her vores børn og unge formes og dannes, siger Inger Nielsen. To skolebestyrelsesformænd, som Aars Avis har talt med, ville ikke udtale sig til citat, men udtrykte at de ser positivt på den nye plan og tror på, den vil lykkes trods udfordringer.

MANGLER DU NY BOLIG?

Vi har flere ledige boliger, så kontakt os allerede nu på tlf. 98 92 63 33 for at høre nærmere.

Til åbent hus vil der være mulighed for at se de 6 boliger i stueplan.

Svalegangen på 4. sal vil også være åben så den flotte udsigt kan nydes.

OM BOLIGERNE

Antal rum: 2 – 3 værelses

Størrelse: 75 – 91 kvm

Forventet indflytning: 1. juli 2024 Opskrivning: Boinord.dk

1. MAJ 2024 SIDE 13
Arsenalvej 20 9800 Hjørring www.bonord.dk 30
Maskinfører Jan Ulf Sørensen kom for anden gang i løbet af to uger på arbejde til tomme tanke på gravemaskinerne på arbejdspladsen ved Tinghøjvej i udkanten af Aars.
Boligerne er beliggende i en 5 etages ejendom med elevator på en af de mest centrale steder i byen – direkte over for museet. ÅBENT
TIRSDAG DEN 7. MAJ 2024 KL. 15 – 17 Himmerlandsgade 33, Års
Inger Nielsen (V) erkendte, at der vil ske fejl i den nye skolepolitik om inkluderende

Foredrag om begrebet “håb” i kirkehøjskolen i Aarestrup

Kresten Lundsgaard-Leth talte om emnet i kirkehøjskolen

Af Anne K. Møller

AARESTRUP: Hvad er håb? I forbindelse med forårets sidste kirkehøjskoleforedrag i Aarestrup/Haverslev fik tilhørerne mulighed for at forstå begrebet ”håb” lidt bedre.

Kresten LundsgaardLeth, ph.d. i filosofi og højskolelærer i samme emne på Den Internationale Højskole i Helsingør, havde taget toget til Himmerland, så han i Aarestrup Forsamlingshus kunne spore tilhørerne ind i filosofiske baner med sit foredrag: ”Hvad er håb? – en filosofisk undersøgelse”!

Optakten til foredraget tog organist Anette Kjær sig af i Aarestrup Kirke, hvor håbefulde sange fra Højskolesangbogen (nummer 7, 167, 219, 281, 292), og gode ord, satte dagen i gang. Håb og forventning er ikke det samme, pointerede

Kresten Lundsgaard-Leth:

Anette Kjær. Håbet rækker ud over det, man kan styre. Det kræver tålmodighed at håbe, man skal tro på det man håber, og når håbet opfyldes, bliver vi taknemmelige, var andre af den kloge organists betragtninger.

det vil alligevel nok overraske, at håb, som typisk knytter sig til noget nutidigt og fremtidigt, også kan dreje sig om noget fortidigt, sagde Kresten LundsgaardLeth.

Konfirmation i Skivum

Kirke 4. maj

SKIVUM: Lørdag, 4. maj er der konfirmation i Skivum Kirke kl. 10.30. Konfirmanderne er: Lucas Sadolin Jacobsen Hijlkema, Lukas Hyldgaard Gerding, Celina Øst Johansen, Anna Bøgeskov Dalsgaard, Silke Nør og Silas Kjærsgaard Sørensen.

den 13. maj kl. 19.30 ALFA Vesthimmerlands Musikhus, Aars

Arrangeres i samarbejde med Aars Tennis- og Padelklub

Billetter købes på www.vesthimmerlandsteaterforening.dk, på bibliotekerne, i ALFA, på Oplev Vesthimmerland eller ved indgangen.

Efter kaffe og brød i forsamlingshus blev nr. 233 ”Hold håbet op” sunget. Herefter kunne dagens foredragsholder, der selv akkompagnerede på klaver, filosofere over fænomenet ”håb”.

I jagten på ”Hvad er håb?”, indledte Kresten Lundsgaard-Leth med at foretage en rejse langt tilbage i tiden. Til Grækenland, hvor Sokrates og hans elev Platon, vandrede rundt og filosoferede over livet, over menneskets eksistens. Kresten Lundsgaard-Leth betegnede Sokrates som ”ur-faderen” til al vestlig filosofi.

- I ved jo alle, hvad håb er, vi kender alle til håb, men

Som et tænkt eksempel på håb knyttet til noget fortidigt, forklarede han: ”Hvis nu for eksempel det efter krigen var blevet antydet, at min bedstefar havde arbejdet sammen med nazisterne, så kunne mit håb knytte sig til, at det, der skete i fortiden, i nutiden ville blive opklaret, om det var tilfældet!”

Det vi håber på er noget, der er muligt. Ikke noget der er nødvendigt eller virkeligt. Håbet kan rette sig mod det æstetiske (for eksempel gode fastelavnsboller), det etiske (moralske værdier) eller det religiøse. Værdier som ærlighed, retfærdighed, er væsentlige dele af et menneskeliv. Det er ikke nok for os blot at

KULTUR- & FORSAMLINGSHUS ER BLEVET ET NØGLEHUS... Skal du holde fest eller lign. så lej SØNDERUP KULTUR- OG FORSAMLINGSHUS

For yderligere informationer kontakt udlejer Tina Frost, tlf. 20 44 78 48 eller Mail: tinafrostjensen@hotmail.com

overleve. Vi har behov for mening, og nogle kan finde ”meningen” i det religiøse. Kresten LundsgaardLeth tror, at der i disse år eksisterer en slags multikrise, en mange facetteret krise, der især for ungdommens vedkommende kan være en eksistentiel krise med manglende retning og en følelse af magtesløshed. Kresten LundsgaardLeth havde flere kloge anskuelser om menneskelivet. ”Vi kan i modsætning til dyr, som er slave af deres instinkt, forholde os til os selv. Det giver både frihed og ansvar.”

Med afsluttende ord: ”Vi må håbe, at vi finder håbet, der hvor vi har tabt håbet!”

Håbet og filosofi er under alle omstændigheder noget ganske livsvigtigt for os, vel faktisk så vigtigt, at emnet burde være på skoleskemaet!

Ordet ”håb” indgår i mange talemåder. Om få dage står alle Danmarks bøgetræer med smukke lysende blade. Måske det er det, der er tænkt på i ”Håbet er lysegrønt”!

Efterårets tre kirkehøjskoleforedrag er allerede planlagt. Temaet er udblik, og udblik er for alvor på tapetet i september-foredraget, når astrofysiker Ole Eggers Bjælde tager deltagerne med på opdagelse … i rummet over os, i et uendeligt univers!

SIDE 14 1. MAJ 2024
Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45 se meget mere: www.simested-cement.dk Fabrikspriser LECA - FUNDA BLOKKE Direkte salg til erhverv og private Havefliser Belægningssten Følg os på Facebook - Din sikkerhed www.vm-sikring.dk       Telefon 70 230 550 VM SIKRING - din lokale sikringsleverandør VM Sikring Vestre Boulevard 9 • 9600 Aars Tlf. 70 230 550 www.vm-sikring.dk Industrivej 2b, 9640 Farsø Tlf.: 9863 3022 info@abpvvs.dk | www.abpvvs.dk Din lokale VVS ’ er Vand - Varme - Gas - Olie - Varmepumper KROGH MADSEN ARKITEKTER »TENNIS« Producent: DON GNU Mandag
SØNDERUP
Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 HAVERSLEV SKIVUM
vi har tabt
- Vi må håbe, at vi finder håbet, der hvor
håbet.

VILDE TIMER MED SKARPE PRISER

GORI 605/606 DÆKKENDE TRÆBESKYTTELSE Til træfacader, hegn mv. Kan tones i tusindvis af farver.

arbejdsbord. Passer til alle Metabo save samt andre fabrikater på markedet. Vægt 16 kg. Maks. belastning 250 kg.

GROHE START EDGE HÅNDVASKARMATUR S-size. Quickfix. Krom.

AKUSTIKLOFTER 35 × 600 × 1200 mm. K5 (5 mm fas). Giver et sundt indeklima

KOSAN GAS 10 kg.Ekskl. flaske.

NILFISK HØJTRYKSRENSER

Core 130.6 PowerControl. Metalpumpe og universalmotor. Aut. start/stop. Trykregulering. Inkl. Gentle dyse, Rough dyse og Super skumsprayer + dunk. INKL. VASKEBØRSTE OG TERRASSEVASKER

799,130 BAR

GARDENA ROBOTPLÆNEKLIPPER

Smart sileno city 380. Klippehøjde min-max. 20-50 mm. Max hældning 25%. Random klippesystem. Pinkode sikring. Lydniveau 58 dB. Korridorbredde 60 cm. Automatisk passagehåndtering. Lavet til komplekse haver. Inkl. ladestation, 150 m afgrænsningskabel og 200 stk. pløkker.

BEGRÆNSET PARTI

3799,-

SPAR OP TIL 2000,-

MAX 1 STK. PR. KUNDE *Gælder ved registrering hos Gardena.

1. MAJ 2024 SIDE 15 Alle priser er kontante afhentningspriser inkl. 25% moms. Forbehold for udsolgte varer, manglende leveringer, tekst-, prisog billedfejl. Tilbuddene gælder kun torsdag 2. maj 2024 kl. 18-22.
4 SELPAK TOILETPAPIR 14 + 4 ruller superblødt 3-lags. 4995 12 RULLER 35,18 RULLER SELPAK KØKKENRULLE 12 ruller superabsorberende. Mandag-fredag .....9.00-17.30 Lørdag ....................9.00-13.00 Søndag .................10.00-15.00 Søndergade 33 • Farsø • Telefon 98 63 16 99 SNUPPØLSEEN – vi serverer en pølse og lidt at drikke til alle torsdag 18-22 METABO KAPGERINGSSAV KGS 216 med max. skæredybde på 65 mm og motor på 1500W. Max. skærebredde 90°/45° 305 mm/205 mm. Max. skæredybde 90°/45° 65 mm/36 mm. Udtræk, Integreret laser og LED arbejdslys. METABO UNDERSTEL KSU 100 Sammenklappeligt
1499,SÆTPRIS SPAR OP TIL 900,SÆTPRIS METABO SAV + BORD OG EKSTRA KLINGE 216 MM KLINGE AFTENSALG TORSDAG 2. MAJ KL. 1800 -2200
MAX 2 STK. PR. KUNDE
499,FRIT VALG SPAR OP TIL 200,-
5 ÅRS GARANTI
MARKEDSPARASOL Ø2,7 meter eller Ø3,0 meter. Grå eller sort. MAX 2 STK. PR. KUNDE MAX 2 STK. PR. KUNDE BEGRÆNSET
og god akustik i rummet. Kan anvendes både inde, ude og i vådrum. Pladerne er fremstillet af træ og cement, hvilket giver en effektiv brand-
7995 ULTRAFIN - 1. SORTERING BEGRÆNSET
MAX 3 STK. PR. KUNDE WEBER®
55 × 39 cm.
MAX 1 STK. PR. KUNDE 1999,INKL. STANDER 199,FRIT VALG SPAR OP TIL 100,249,SPAR OP TIL 250,175,10 KG SE AVISEN PÅ VORUPGRUPPEN.DK
PARTI TROLDTEKT
sikring.
PARTI
GASGRILL Q2200 Grillareal:
Brænder i rustfrit stål. 2-delt porcelænsemaljeret støbejernsrist. Brødhylde. Trinløs regulering af varme. Elektronisk tænding.

2 nætter Sommerferie:1.349,- 5 nætter 2.849,-

Udvikling på hjul i Blære

Af Ture Damtoft

BLÆRE: “Lær dit område at kende”.

Det er overskriften for det borgermøde, Visionsrådet i distrikt 8 holder mandag, 6. maj.

En oase på Sydfyn

Hotel Faaborg Fjord Spa & Wellness HHH Her bor I på første parket til det sydfynske øhav og alle Fyns fristelser: Hotel Faaborg Fjord kan blive årets bedste ferieoplevelse på et weekendophold eller en sommerferie med sol og strand i Danmarks dejligste hjørne. I bor lige ned til vandet, hvor hotellets egen badebro byder sig til på lune sommerdage, og den smukke havudsigt kan også nydes fra hotellets restaurant, hvor I skal begynde og slutte dagen over et godt måltid. Er I til luksuriøse spa-oplevelser, kan I benytte jeres gæsterabat og booke selvforkælelse i hotellets flotte, nye wellnesscenter med alt fra lækre saunaer til spabade. Besøg også Egeskov slot (22 km).

Valgfri ank. t.o.m. 31.10. samt man-torsdag 4.11.-19.12.2024.

Det bedste af Öland

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.849,-

Pris uden rejsekode 1.999,-

• 3 overnatninger

• 3 x morgenbuffet

• 3 x 2-retters middag

• Fast lavpris på spa-entre inkl. forfriskninger, badetøfler og lån af badekåbe

• Værelse med balkon/terrasse

• Rabat på greenfee

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-3 år gratis. 2 børn 4-17 år ½ pris.

Visionsrådet dækker området omkring Blære, Gundersted, Vegger, Giver og Skivum. Rådet har lejet Limfjordsmuseets bus med guide og chauffør, til at fragte borgerne rundt i det åbne landskab.

Formålet er at styrke kendskabet til hinandens områder, og opleve hvad der sker i de små samfund.

- Den første bus er booket op, men kommer der flere, har vi bus nummer to i baghånden, så de kan komme med, siger Elsebeth Skadhauge, formand for Visionsråd 8.

På busturen vil der blive fortalt af Limfjordsmuseets guide, og ved fem pitstop vil lokale fortælle om, hvad der sker i deres landsbyer.

handler det om at få området til at hænge sammen, og arbejde sammen. Det er landsbyer, der kæmper for at blive overlevelsesdygtige og et attraktivt samfund med virksomheder, skoler, idræt og indkøbsmuligheder, så man kan bo sammen med os og stadig have adgang til alt det nødvendige for en familie, siger Elsebeth Skadhauge.

Aftenen slutter med gennemgang af landdistriktplanen - også kaldet LUP. Planen er grundlag for de valg Visionsrådet kan sende videre til kommunen, og herigennem være med til at påvirke udviklingen i distrikt 8.

- Det er LUPen, politikerne forholder sig til og tager udgangspunkt i, når der skal fordeles penge fra Landdistrikspuljen. Jeg synes,

vi har et godt samarbejde med embedsfolkene i kommunen, men det kunne være rart med lidt større politisk bevågenhed overfor det arbejde, vi gør. Vi bruger mange timer på at få det til at hænge sammen, så alle i vores område kan se sig selv i det og er enige om, i hvilken retning vi skal gå i, siger Elsebeth Skadhauge. Visionsrådene er et nyt tiltag i landdistriktspolitikken i Vesthimmerland fra 2021. Rådene arbejder med udvikling på tværs af borger-/beboerforeninger i de enkelte distrikter.

Der er oprettet otte geografiske distrikter med hver sit Visionsråd.

Visionsrådene består af en repræsentant fra hver lokalforening i distriktet, udpeget af byens lokalforening.

Pris pr. pers. i Comfortværelse fra 1.799,-

Pris uden rejsekode 1.949,Pristillæg på visse datoer: 350,-

• 2 overnatninger

• 2 x morgenbuffet

3 nætter fra 2.499,-

Ekerum Resort Öland HHHH i Sverige I et smukt ölandsk landskab med havets glitrende vand som kulisse, og blot 10 minutter fra Borgholms slot, ligger Ekerum Resort Öland: Her kan I lade skuldrene sænke sig, fylde lungerne med den rene luft og lade jer blive omfavnet af solens og vindens ø. Her skal I tilbringe et par luksuriøse feriedage med en magisk udsigt over Kalmarsund, afslapning i spaafdelingen og måske et slag golf på en af Sveriges bedste golfbaner.

Valgfri ankomst t.o.m. 5.7. samt 4.8.-13.12.2024.

Sommer i Salzburgerland

Hotel Alte Post Bad Hofgastein HHHH i Østrig Gasteinerdalen i de østrigske alper kan fremvise en perlerække af celebre kurbyer, som i 1800-tallet skød op omkring en række helsebringende termiske kilder. Midt i dalen, omkranset af høje bjergtinder, ligger Bad Hofgastein, som har dalens største kurbadeland med indendørs og udendørs bassiner fyldt med vand fra byens kilder.

Ankomst søndage 19.5.-27.10.2024.

• 1 x 3-retters middag efter køkkenchefens valg

• 1 x fl. vand og chips på værelset ved ankomst

• Comfortværelse med møbleret balkon eller udeplads

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-2 år gratis.

2 børn 3-7 år DKK 799,-.

2 børn 8-11 år DKK 1.249,-. Maks. 2 ekstraopredninger.

Pris pr. pers. i komfortvær. fra 3.699,-

Pris uden rejsekode 3.999,Pristillæg 16.-29.6. og 1.-28.9.: 300,30.6.-6.7. og 25.-31.8.: 650,7.7.-24.8.: 1.400,-

• 5 overnatninger

• 5 x morgenbuffet

• 5 x 4-retters valgmenu inkl. salatbuffet

• 4 guidede vandreture

• Badekåbe/tøfler på værelset

• Turistkortet Gastein Card

Børnerabat (ved 2 voksne)

2 børn 0-5 år gratis.

2 børn 6-11 år ½ pris.

2 børn 12-14 år 25 % rabat. Maks. 2 ekstraopredninger. Turistskat EUR 2,40 pr. person over 15 år pr. døgn.

Der bliver stop ved Giver Kirke, udeområdet i Skivum, Palmehaven i Vegger, udbygningen af Gundersted Klubhus, og det kommende multifunktionelle børneunivers for 0-6 årige i Blære.

Herudover vil rådet gøre status over arbejdet i 2023.

Blandt andet hvor langt arbejdet med forbedring af tilgangen til Navnsø er kommet, og om stiforbindelsen mellem Gundersted og Blære.

- For vores vedkommende

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf.

Sognefesten i Haubro begynder med kirkekoncert næste onsdag, inden der resten af ugen er aktiviteter og hygge for alle på pladsen ved hallen. Arkivfoto.

fartsdag er rundstykker inden gudstjenesten og derefter alle aktiviteterne. De begynder med rally om torsdagen, sæbekasserally fredag, krea-café, gåbinge, kagekonkurrence, rundstykker igen, fodbold og slutter med underholdning lørdag aften.

Eller det vil sige, det helt afsluttende er oprydningen søndag.

- Det ser godt ud med opbakningen, og planlægningen er på plads. Nu er det alt det praktiske, der går igang med at gøre det hele klart. Vil man give en hånd med, skal man bare tage fat i os fra borgerforeningen, siger formand Bo Serritzlew.

HAUBRO: I næste uge er der sognefest i Haubro, og programmet er klart.

Starten er koncert i kirken onsdag aften, 8. maj, inden der Kristi Himmel-

Sidste år var vejret ikke rigtig med borgerne i Haubro til sognefesten, så de håber, at forårsvejret og de nognelunde varme temperaturer holder også i næste uge.

SIDE 16 1. MAJ 2024
NYHED
7 nætter fra 4.799,Bestil nu på www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48 Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt. Rejsekode: AARSAVIS Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” – så får du automatisk rabatprisen. KØR SELV-FERIE I SAMARBEJDE MED SCAN KODEN OG SE FLERE REJSETILBUD
98 62 17 11
HAUBRO
Næsten klar til ny sognefest i Haubro
Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 BLÆRE
Udeområdet i Skivum blev etableret som en del af Visionsrådets arbejde.

Plantemarked ved Gislum

Af Ture Damtoft

GISLUM: Haveselskabet holder plantemarked ved Gislum Kristi Himmelfartsdag. Det bliver et marked med 15 boder, alle med planter til haven og drivhuset.

Der er også kunst til haven i glas, keramik, beton og metal.

Værten er Susanne Brø-

de Holm, der bor på Sjøstrupvej, og som i mange år har været en del af Haveselskabet, der lige har omorganiseret sig. - Tidligere var landet inddelt i kredse af store geografiske områder. For eksempel var Vesthimmerland en del af Djurslandsområdet.

Det er ændret nu, så kredsene følger kommune-

grænserne, og dermed er de blevet mere lokalt forankrede, fortæller Susanne Brøde Holm, der naturligvis er medlem af Havelselskabet.

Kredsen består nu af formand Margit Kristensen, næstformand Trine Jonstrup og kasserer Aase Viderup.

Men for at få en god afsked lægger Susanne Brøde

Holm grund til plantemarkedet Kristi Himmelfartsdag på sin og ægtemandens 1,3 hektar store grund, hvor planterne efterhånden er sprunget ud.

- Der begynder at være en masse aktivitet nu, og derfor er det også det helt rigtige tidspunkt at holde plantemarked.

Der vil både være en masse planter, men også

gode råd at få, og så er der lidt godt til ganen, siger Susanne Brøde Holm.

Plantemarkedet vil være en årlig begivenhed fra nu, og den nye bestyrelse vil sætte flere forskellige skibe i søen, som de håber på lokal opbakning til.

Der vil også blive arrangeret udflugter til f.eks. planteskoler, åbne haver eller andre seværdige steder.

I vintermånederne vil bestyrelsen arrangere inspirationsaftener for interesserede, alt udbydes til

både medlemmer og ikkemedlemmer. Der arbejdes på at lave en lokal havegruppe, som tager rundt og besøger hinandens haver, tager på udflugter og deler og bytter planter.

- Man skal endelig lade bestyrelsen vide, hvis man er interesseret i at være med. Håbet er at skabe mere synlighed om Haveselskabet og de oplevelser en have og havesysler kan byde på. Vi glæder os til at se mange gæster næste torsdag, siger Susanne Brøde Holm.

1. MAJ 2024 SIDE 17
40 år 40 år Inge & Birthe har klædt FARSØ på i 40 år Kom forbi og fejr det med os Torsdag -fredag-lørdag-mandag-tirsdag-onsdag 2. maj 8. maj Fødselsdagspris 140,Blonde kjole Normalpris 600,Vind et sæt tøj (Nyt sæt hver dag) TORSDAG - FREDAG - LØRDAGMANDAG - TIRSDAG - ONSDAG Værdi kr. 1.000-2.400 pr. sæt Fødselsdagspris 240,Tilbuddene gælder kun de dage, der er annonceret - og så længe lager haves Den populære 2i1skjorte Normalpris 200,Blonde bluse Normalpris 470,20% allerabatdageGælder ikke i forvejen nedsatte varer ÷40% Den populære fra Martha Fåes i mange farver Normalpris 300,Fødselsdagspris 140,RÅDHUSCENTRET • 9640 FARSØ • TLF. 98 63 23 44 Torsdag, fredag, tirsdag og onsdag serverer vi bobler og lagkage Masser af Adia Str. 42-56 GISLUM
Susanne Brøde Holm er vært for Haveselskabet plantemarked Kristi Himmelfartsdag. Haven ved Sjøstrupvej i Gislum er ved at vågne, og måske har træerne fået blade til plantemarkedet om en uge.

Konkurrence og fælleskab ved badmintonstævne i Aars

Efter hårdt arbejde blev frivillige arrangører belønnet med ros fra deltagerne

Badminton

Af Ture Damtoft

AARS: Spillet på banen var det vigtigste, men hyggen udenfor er det, som får både de unge spillere og deres forældre til at komme til badmintonstævne i Aars år efter år.

- Nogen af spillerne, har vi set, fra de var U9 spillere, og nu er de 15-16 år og er kommet hvert år, og det er jo fantastisk at se, siger Pernille Thomsen fra Aars Badmintonklub, der har været med til at arrangere det årlige stævne i 12 år. Med 310 spillere og 650 kampe fordelt mellem Farsø og Aars skal der næsten være noget, som går galt -

det var der så også. Et par spillere var blevet kørt til den forkerte hal. Lørdag ved middagstid kom for eksempel en pige og hendes mor forpustede hen til dommerbordet i Idrætscenter Østermarken, der var blevet løbet og måske kørt lidt hurtigt til Aars, men pigen var kommet for sent til kampen.

- Nåh, det er jer. Ved I hvad, det finder vi ud af. Hvor længe skal du have til at varme op? Så finder vi lige en bane til jer, var Pernille Thomsens ord til dem og til tydelig lettelse for pigen, der kort efter var i kamp og vandt den.

- Den slags sker jo, og så snakker vi lige med modstanderen og finder ud af det, siger Pernille Thomsen.

Hun er en af de 12 frivillige fra Aars Badmintonklub, som knokler både før og under stævnet, så der er styr på, hvem der skal spille hvor og hvornår.

- Og så har vi tidligere ungdomsspillere, som kommer for at hjælpe. Det er da skønt, at de gider komme tilbage for at give en hånd med og holde styr på det, siger Pernille Thomsen.

En vinder fra Aars

Så godt styr på det at alle kampe blev afviklet lidt før planlagt, og de sidste medaljer kunne overrækkes i mesterrækken tidligt søndag aften. Eneste vinder fra Aars Badminklub var Sebastian Justesen Jensen på 14 år i U15 D rækken, og så var der også en enkelt

sølvmedalje til Aars.

Enkelt spillere fik en advarsel for usportslig opførsel som at banke sin ketsjer ned i banen og bande ud til publikum, men det var i småtingsafdelingen.

- Det var de store drenge i mesterrækken, men man kan godt forstå det, for det betyder meget for dem. Når de spiller på det niveau, har de trænet og trænet i mange år, og badminton er blevet rigtig vigtigt for dem, siger Pernille Thomsen, der selv har datteren Laura Fløj Thomsen, som spiller badminton på eliteplan.

Uanset om de var en af de få som vandt eller tog medalje, eller en af de mange som kæmpede så godt som muligt, var stemningen udenfor banen præget af

fællesskab, og det var og er stadig det vigtigste for arrangørerne i Aars Badmintonklub.

- Når man ser dem rende rundt med hinanden, ser to små U9 drenge give hinanden en krammer, ser spillere gå ud af banen og give high-fives til modstanderne og sige “okay, I var bedre end os”, så er vi jo lykkedes med at skabe fællesskabet.

Det er ikke kun Aars Badmintonklub men i lige så høj grad spillerne og deres forældre. De husker os og stævnet, og derfor kommer de igen og igen, siger Pernille Thomsen.

Spillerne imponerede

En af de forældre var Pia Engelbrechtsen fra Herning Badmintonklub, hvis

søn Lukas vandt guld i herredouble og sølv i mixed og single.

- Det var første gang, vi har med i Aars, og det var en rigtig god oplevelse. Der var styr på tingene og de skabte en god stemning, og så var spillerne meget imponerede over gavekurvene. Jeg spurgte, hvordan de skaffer dem, for det kan vi bruge som inspiration i Herning, siger Pia Engelbrechtsen. En anden forælder brokkede sig lidt over, at sønnen havde for mange kampe med kort tidsrum.

- Når man tilmelder i single, double og mixed-double, må man forvente en del kampe. Det var det eneste tilfælde, hvor der var en snert af utilfredshed, og ellers havde vi ikke et eneste ondt ord. Tværtimod kom forældreen og sagde godt gået, og vi kommer igen næste år. Der er rigtig meget forberedelse, og så er det rart at få så positivt feedback for os allesammen, så vi kan få motivation til næste års stævne, siger Pernille Thomsen.

SIDE 18 1. MAJ 2024
SPORT
Sebastian Justesen Jensen fra Aars vandt single i U15 D-række, og Aars vandt yderligere en sølvmedalje til Aars. Pernille Thomsen og Morten Worsåe ved dommerbordet, hvor alle kampe og resultater blev styret fra. De sidste medaljer blev overrakt søndag aften til double spillerne. Badmintonboldene fløj og ketsjerne svirpede i Idærtscenter Østermarken ved Sparekassen Danmark stævnet i weekenden.

Aars-billardspillere klar til DM-finaler

Aars har mulighed for at spille sig helt til tops

Billardsæsonen 2023 – 2024 er færdigspillet for de fleste, undtaget dem som har spillet sig helt frem til den

endelige DM-finale. Aars Billard Klub har igen markeret sig rigtig flot i kampen om pladserne i finalen. Klubben har spillere med i tre DM-finaler, og mulighederne for at spille sig helt

venstre: Michael Fischer

Henning Jensen i 2023,

til tops er god. I den kommende weekend skal tomands fri-carambole holdet spille DM-finale i KBK København. Holdet består af Henning Jensen og Michael Fischer, der for en uge siden spillede regionsfinale i Brønderslev, og her blev det en flot andenplads, som sikrede dem finalepladsen.

Aars BK70 holdet modstandere i finalen er to hold fra Bornholm og holdet fra Brønderslev, som blev regionsmestre. Holdene ligger meget tætte og har alle mulighed for at spille sig til titlen.

Den efterfølgende weekend skal to-mands skomar holdet fra Aars til Taastrup på Sjælland for at spille DM-finale. Det er en disciplin, som Aars BK 70 har gode resultater fra, sidste år blev det til en sølvmedalje, og året før vandt klubben guld, så forventningerne er skruet op.

Endelig har klubben en spiller i Nick Bisgaard, som skal repræsentere Aars Billard Klub ved det individuelle DM for kegle elitespillere, som afvikles i DM-ugen i Herning i uge 25.

Aars Golfklub fik endelig afviklet den første turneringsmatch i 2024.

Første golfmatch i Aars

“Lynet”

i Aars er vært for BMX National Cup

Flere end 200 dyster på banen ved Støberivej

til 40 år og har kørt BMX i måske nogle få måneder eller mange år.

Af Ture Damtoft

Aars BMX klub “Lynet” er i weekenden vært for en af de otte afdelinger i National Cup.

Der deltager 275 kørere fra hele landet, nogle få fra Sverige og Norge.

Dysten finder sted på banen ved Støberivej i Aars, hvor alle er velkomne som tilskuere.

National Cup samler eliten, for de skal køre mindst seks af de otte afdelinger for at kunne kvalificere sig til EM og VM.

Ved siden af eliten er der bredden, og kørerne er fra 5

- Det er de bedste kørere i Danmark, som kommer til Aars, og det er altid gode stævner, hvor konkurrencen er hård, og det er både hos eliten og i de mindre klasser. Men udenfor banen er der en masse socialt i sådan et stævne. BMX er jo ikke en kæmpe sport i Danmark, derfor er det altid hyggeligt, når kørerne kan samles og både konkurrere mod hinanden men måske ligeså meget bare snakke om deres udstyr og sporten, siger formand i Aars BMX klub Lynet, Poul-Erik Guldhammer, der ikke selv kører BMX.

- Det er min søn Daniel på 14, der har kørt i fire år, og han er også med i weekenden sammen med otte andre fra Aars, siger han. I løbet af de to dage bliver der kørt tre heats inden en finale i hver klasse og i to afdelinger.

Vinderen er den, som har optjent flest point, og de kåres søndag eftermiddag. - De fleste kommer her begge dage, også selvom de skal køre lørdag.

Der er mange, som har campingvogn eller et telt med, og det giver en masse socialt. Har man lyst til at komme og se på, er der masser af plads rundt om banen, siger Poul Erik Guldhammer.

Aars Golfklub afviklede søndag, 28. april årets første match med Aars Boligforening som sponsor.

Matchen blev spillet i det fineste forårsvejr - en stor forskel fra den oprindelige sæsonåbningsmatch

7. april, som måtte aflyses på grund af nedbør og vandfyldte huller.

Efter matchen var Aars Boligforening vært ved en sandwich og gav information om boligforeningens aktiviteter, inden der blev råbt tre gange hurra for vinderne.

Resultater: A-rækken

1. Jens Peter Hougaard, 36 point (lavest handicap)

Der blev spillet i tre rækker, og der var præmier til de tre dygtigste i hver række.

2. Dick Husbond, 36 point

3. Ole Thomsen, 35 point

B-rækken

1. Peter Jørgensen, 38 point

2. Gert Hosbond, 37 point

3. Charlotte Thrysøe, 36 point

C-rækken

1. Rita Christiansen, 40 point (lavest handicap)

2. Leo Møller, 40 point

3. Poul Erik Pedersen, 39 point

1. MAJ 2024 SIDE 19 SPORT
Golf
BMX
Billard I weekenden er der National Cup i BMX i Aars. (Arkivfoto)
del af
Det sociale er en vigtig
stævnet i Aars.
Fra og da de vandt sølv til DM i to-mands carambole billard.

Aars holdt nullet i begge ender

Arbejder på scoringskrisen efter to mål i fire kampe

Af Ture Damtoft

FODBOLD: Det blev et point til kontoen for Aars Idrætsklub i lørdagens kamp mod Helsted Fremad IF fra Randers egnen. Nullet blev desværre holdt i begge ender trods en

del pænt store chancer til Aars i en kamp, hvor hjemmeholdet var spilstyrende. Modstanderne havde faktisk ikke nogen helt åbne chancer, hvorimod Aars flere gange pressede voldsomt på og gav Helsted Fremads målmand en del arbejde. Trods det offensive pres fik Aars ikke bolden i kassen, og det er Aars IKs allerstørste udfordring i sæsonen med nu to mål på 360 minutters spil plus overtid. En udfordring både spil-

Svækket Hornum slået i lokalopgør

holdskampe, og er selvsagt blandt de spillere der udgør holdets absolutte rygrad.

Hornum IF - Farsø 1 - 3 (0 - 1)

Af Johnny Nielsen

Hornum IF bløder point og kæmper for at få lidt medgang, men den fortsatte strøm af fravær på holdet gør det svært for de blå/ hvide.

Anfører Jakob Nøhr måtte opgive at gennemføre opvarmningen til kampen mod Farsø og kunne sætte sig ud til ligeledes skadede viceanfører Niclas “Siv”. Alene de to spillere er gode for knap 500 første-

Den slags spillere svømmer en lille klub som HIF ikke i, og at der var yderligere et par arbejdsrelaterede afbud gjorde det bestemt ikke lettere.

Skader er en præmis men omfanget hidtil dette forår er i overkanten af, hvad holdet har kunne bære i forhold til at holde Serie 2 niveau.

Det kom også til udtryk i kampen mod oprykningsaspiranterne fra Farsø. HIF gjorde egentlig, hvad de kunne, men der manglede lidt niveau - og så var der slet ingen medgang overhovedet på nogen parametre.

lere og træner er fuldt ud opmærksomme på.

- Det er jo en kamp, vi skal vinde. Vi har i hvert fald chancerne til at score tre mål, men vi bør kunne skabe endnu flere chancer, end vi gjorde. Vi er jo stadigvæk lidt på udkig efter den spiller, som er god for et mål per kamp og er der, hvor målene bliver scoret, siger træner Kristian Skriver, der ikke har indvendinger mod ordet scoringskrise.

- Vi ved det selv, og vi arbej-

Et straffe, et mål der aldrig skulle have været godkendt samt en forkølet skinnebensafslutning var nok for gæsterne, som dog skal anerkendes for at være klart bedre spillende end det, HIF kunne levere på dagen.

Martin Kjær Christoffersen scorede HIFs trøstmål til 1-3.

På positivsiden for HIF tæller, at flere af de der fik chancen leverede overraskende flot.

Bl.a. spillede hasteindkaldte Rasmus Krogh Nøhr

der på det, siger han. Det var første gang græsbanen på Sparekassen Danmark Arena blev taget i brug i år, og tilskuerne var igen med helt fremme ved banen.

De var klar med klapsalver og tilråb ved hver eneste gode mulighed, men jubelen over et mål udeblev desværre, og det var et både skuffet publikum og hold efter kampens slutfløjt.

- Nogen gange kan man være tilfreds med at spille uafgjort, men vi var skuf-

hele 75 min. i midterforsvaret og slap rigtig godt fra kampen. Ret imponerende alt den stund at manden næsten ikke har spillet det sidste års tid.

HIF er ikke rykket ud endnu, men det er klart at det bliver sværere og sværere som turneringen skrider frem uden at der kommer point på bogen.

Lige nu handler det nu mest om at få nøglespillerne skadesfri, få minimeret de øvrige afbud - og så ellers få genfundet noget tro og humør.

fede, og det var tydeligt, modstanderne var glade for resultatet. Det er trods alt godt, vi ikke taber kampen, som nemt kan ske, når man jagter en scoring i de sidste 10 minutter, men det er en kamp, hvor vi bør skabe 10 kæmpe chancer. Vi brænder to chancer, hvor vi har en spiller fri på målmanden, og vi har to-tre kæmpe chancer i anden halvleg, så vi er selvfølgelig ikke tilfredse med ikke at score flere mål, siger Kristian Skriver.

Udfordringerne med skader i truppen er endnu ikke blevet bedre. Der var to tvivlsomme spillere op til kampen lørdag, og der blev arbejdet med udskift-

ningerne. Næste kamp for Aars er på udebane mod St. Restrup fra Aalborg på fredag.

- Jeg ved, de har fået tilgang af spillere, så det er et hold, der er bedre end sidste gang, vi mødte dem. Det ligner en pulje, som er svær for os, men samtidig tror jeg på, vi kan vinder over alle hold, siger Kristian Skriver, der ikke ser frem til at skulle spille på græsbanen i Aalborg med udtalt begejstring.

- Vi har en god bane i Aars, og det er helt sikkert en dårligere bane, vi skal ud og spille på på fredag, men det er vi forberedt på, siger Kristian Skriver.

venstre: Kristian

Dart

Dartklubben Flying Bull Aars’ førstehold i kvalifikationsrækken mødte i weekenden “Nitten” i to kampe på udebane. I første opgør blev det til en suveræn sejr til Aarsmandskabet. Alle fire deltagere spillede op til deres bedste, og sejren var ikke på noget tidspunkt i fare. Det andet opgør blev mere intenst og spænden-

de. Med mere tur i den, kunne kampen være endt uafgjort, men hjemmeholdet vandt opgøret 9-7. Kvartetten til weekendens kampe bestod af Kristian Poulsen, Brian Krogh Madsen ægteparret Mona og Søren Maanemaas. Weekendens resultater gør, at Flying Bull Aars rykker ned på tredjepladsen i rækken, men holdet er klar til at forbedre den stilling i næste runde, som er 29. maj på hjemmebane.

SIDE 20 1. MAJ 2024
Aars Idrætsklub satte modstandernes målmand på arbejde, men kunne ikke passere ham trods flere chancer. Det var en fysisk kamp mellem Aars IK og Helsted Fremad IF på Sparekassen Danmark Arena. Rsamus Krogh Nøhr. (Arkivfoto: Caroline K. Nielsen).
En dart-sejr og et nederlag til Aars SODUKO Solution 6 418523967 263971584 597684321 925138746 736492158 841765293 152847639 389216475 674359812 Solution 8 453721689 729658314 816394725 568142937 391875246 274936851 935217468 642589173 187463592 Solution 6 438215976 712639845 956874213 271568394 893142567 564397128 187423659 645981732 329756481 Solution 8 Solution 5 354761298 918532467 267984315 692147583 573298641 481653972 825419736 739826154 146375829 Solution 6 418523967 263971584 597684321 925138746 736492158 841765293 152847639 389216475 674359812 Solution 7 378619254 261457389 459832617 845761923 632594178 197283546 984126735 716345892 523978461 Solution 8 453721689 729658314 816394725 568142937 391875246 274936851 935217468 642589173 187463592 Created by S Udoku -11Solution 5 376859421 152473986 849162357 563798214 284516793 917234568 695387142 721645839 438921675 Solution 6 438215976 712639845 956874213 271568394 893142567 564397128 187423659 645981732 329756481 Solution 7 682934571 137586294 954172386 321749865 748365129 596218743 213697458 465823917 879451632 Solution 8 176953248 483172956 295468137 329847615 861295374 754631829 932584761 647319582 518726493
SPORT
Serie 1 Herrer:
0 - 0
Aars IK - Helsted Fremad IF
Fodbold
Fodbold Serie 2 Herrer: Fra Poulsen Mona Maanemaas, Søren Maanemaas og Brian Krogh Madsen
1. MAJ 2024 SIDE 21
SIDE 22 1. MAJ 2024
1. MAJ 2024 SIDE 23

Jazz i verdensklasse

af lokal bassist i Aars

Christian Houmann og band spiller i musikhuset

Af Ture Damtoft

AARS: Bassist Christian Houmanns musikalske rejse med el-bas begyndte som 13-årig i Aalestrup - og senere i Aars.

På torsdag, 2. maj giver han koncert i Aars, når han indtager scenen i Vesthimmerlands Musikhus sammen med sit band bestående af Michael Bladt på saxofon, Carsten Kær Nielsen på klaver og Martin Kollerup Sørensen på trommer.

At det lige blev bas, var lidt af et tilfælde.

- Det blev bas, fordi jeg begyndte i et orkester med kammerater i Aalestrup, og der manglede en bas, så det er den helt korte forklaring. Så blev jeg grebet af rocknumre med Jimi Hendrix og Led Zeppelin, og vi spillede alle mulige covernumre til bal. Det var rigtig spændende, og så gav mine forældre mig nogle jazzplader med bl. a. Weather Report og bassisten Jaco Pastorius.

Det åbnede en verden for mig med improvisationsmusik med soloer. Det var aldrig det samme, og det samme nummer kunne spilles i forskellige udgaver. Det gav en helt anden energi. Der var ingen fast form, det kunne bare vokse og vokse, inden det kom tilbage til melodien, siger Christian Houmann.

Album var en drøm Hans første koncert var på scenen til Rock for Sjov i

Aars. Christian Houmann kom ind på Musikalsk Grundkursus som 18-årig, og med ønsket om at forfine sine musikalske færdigheder kom han senere på Musikkonservatoriet og blev kandidatuddannet elbassist.

Som 27-årig udgav han sit første solo album.

- Det var en drøm, jeg havde haft i lang tid. Jeg ventede på at have tid til det, indtil jeg indså, jeg bare skulle i gang med at skrive en

Herlighedsværdien går

tabt på Mølgårds Mark

Jens Back, Haubro, formand for Foreningen Mølgårds Mark, skriver om lugtgener og forureningsfare:

LÆSERBREVE

Kære Lokale politikere og byråd.

Vi er nogle naboer, som mener vi bor i en perle af kultur.

Vi bor i en udstykning fra en stor herregård, Mølgård, som i begyndelsen af 1400-tallet var ejet af den

adelige slægt Løkke. Gården blev i 1907 solgt til Aalborg Amts Udstykningsforening, som udstykkede jorden.

Udstykningen af Mølgård var så vidt vides den første store udstykning her i landet, i alt fald med kreditforeningslån. Som skrevet blev udstykningen lavet i 1907 og dækker over ca. 700 tdr. land. Der blev udstykket 18 ejendomme, som fik navnet Mølgårds Mark. Vi værner meget om vores historik, vi oprettede en forening da udstykningen

masse musik. Så satte jeg to timer af hver dag til at skrive, indtil jeg havde nok materiale til et album. Hver gang jeg har et projekt med musikere, har jeg dem for øje, når jeg skriver. Det er bestemte instrumenter og band sammensætning, jeg skriver til, siger Christian Houmann, der har udgivet fem albums og været på den danske musikscene i 20 år. Seneste album udkom i slutningen af 2023, og nu arbejder han på at få det ud i verden med koncerter og promovering på alle tilgængelige platforme.

Bestemt håb for jazz

En af dem er DR P8 Jazz, men han vil gerne have mere opmærksomhed omkring jazz.

- Jazz er musik for musikelskere og jazzelskere, men der er et snævert publikum. Jeg tror, folk er blevet lidt dovne med at lytte til musik.

Det meste musik er de samme fire akkorder, og der bliver ikke spillet meget jazz på hverken i radio eller på TV. Jeg synes, publikum er der, hvis man får muligheden for at komme ud med det. Den har jeg fået, men det kræver meget arbejde at skrive til koncertsteder og festivaler, siger Christian Houmann, der tror på en lys fremtid for jazz.

Blandt andet hos de unge musikere han underviser på Aalborg Kulturskole.

- Der er en håndfuld gode unge, som gerne vil eksperimentere indenfor denne verden. Så der er bestemt håb for jazz.

Der er stadigvæk mange, som gerne vil spille jazz, og publikum som gerne vil høre det, og jeg påstår, at med den tid vi går ind i med robotter, der kan lave musik, så vil folk have noget autentisk, hvor de kan se og høre, at det er mennesker, der spiller, siger Christian Houmann, der lover musik i verdensklasse til koncerten i Aars.

KLINISK TANDTEKNIKER

Louise Adamsen

Gislumvej 1B, Aars

Tlf. 98 62 13 40

Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fre. 9-12

KØB & SALG

IT til erhverv

Værdiskabende IT-løsninger salg  service support  netværk Tlf. 9862 5115

blev 100 år, hvor vi også fik lavet en mindesten.

Med udvidelsen af Biocirc, og det som fører videre med, har vi mange bekymringer:

Vi har alle husstande og egne vandboringer, da vi alle har private vandværker. Dermed er vi bekymret for at grundvandet bliver påvirket. For nylig havde Biocirc udslip i Trend Å, igen giver det forurening af miljøet. Der har været, og er stadig lugtgener. Trafikbelastning i form af transport af biomasse i en radius på 70 til 80 km,

og transportbiler der kører i rutefart konstant med 12 timer pr. chauffør. Vi har en smuk natur her, som vi værner meget om, ved at vi har over 100 år gamle flotte bøgetræerTrend Å - mange vandløb - diger.

Stort dyreliv som fasaner - agerhøns - lærker - viberænder - gæs - svaner - musvåger - tårnfalke - skovsnepper - mange forskellige spurve - spætter - skovduer - harer - rådyr - pindsvinhumlebier  og mange andre insekter mm. Ved Biocircs udvidelse vil vores naboer, som opkøbes af Biocirc flytte, og vi andre bliver stavnsbundet til vores ejendomme, da ingen vil købe ejendom nær Biocircs vanvid. Herlighedsværdien går tabt.

KØBES KONTANT

»Blå Blomst« og »Musselmalet«, porcelænsfigurer, teak og palisander møbler

Henvendelse:

Tlf. 40 28 50 55

GEM ANNONCEN!

Advokat (H) Jan Poulsen tlf. 98 64 18 11 • jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup

Advokatkontor

tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup

SIDE 24 1. MAJ 2024
BLANDEDE BLANDEDE
SUNDHED & VELVÆRE
Christian Houmann er fra Vesthimmerland og endnu vigtigere en af verdens bedste bassister.
Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat
Poulsen
Christian Houmann group som spiller i Aars. Fra venstre: Carsten Kær Nielsen, Martin Kollerup Sørensen, Christian Houmann og Michael Bladt.
(H) Jan
grundlagt I 1904 – beneficeret forsvarsadvokat Har du brug for hjælp... HJEMME SERVICE -valget er frit -valget er dit Markedsvej 6, 9600 Aars | www.servido.dk | 99 98 97 40 www.servido.dk99 Markedsvej 6, 9600 Aars HIMMERLANDS VIKAR- HAVE- OG HJEMMESERVICE ✔
✔Hjemmeservice
Haveservice Haveplan Omlægning Vedligehold
KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale Tlf. 96 98 01 01 Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg Steen Brorsen 96 98 42 20 sb@aarsavis.dk Ring eller skriv til
Frit valg Privat - Erhverv

...fra kyst til kyst

annoncen må fylde

op til 20 ord!

er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

Betaling:

KØBES:

Kontant ved indlevering af annoncen, eller send via e-mail ???? og overfør betalingen via s wipp eller Mobilepay.

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købes - afhentes med lastbil med grab. Ring til Thomas/Maria.

Tlf: 40

Køb og tilbud/vurdering af indbo/dødsbo. Tilbud på totalrydning. Kontakt: Tlf: 28 51 62 64

men til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande!

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Annoncen sendes til: aars avis, Himmerlandsgade 150, 9600 aars senest fredag kl. 9.00

Hvor bliver annoncen indrykket?

SÅDAN INDRYKKES EN

LOPPEANNONCE:

Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen. ELLER

du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

1. Almindelig loppe annonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.-

2. Udvidet loppe annonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.-

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

Betaling vedlagt:

Møbler fra perioden 1930 til 1990. Dansk design, teak, palisander, syret eg, fyrretræ, polstrede lænestole. Kontakt Martin Tlf: 51 94 56 01

DØDSBO OG RESTBO KØBES. ALT HAR INTERESSE.

Tlf: 20 70 92 34

Skrot, gammelt jern afhentes. Totaloprydning.

Tlf: 40 19 92 59

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes.

Dødsbo og indbo fra 1930èrne til 1970èrne. Polstrede læne- og loungestole og sofaer. Ring til Steen.

Tlf: 20 70 92 34

SÆLGES:

Træ klar til næste fyringssæson Blærevej 45, Aars.

Telefon:

Tlf: 40 32 01 34

Mrk.: ”Loppemarked”

 Kontant  Check

HER! - INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

annoncetekSt:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Hvad KANloppemarkedet bruges til?

Vær opmærksom på, at der kan

Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKEannonceres?

være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OGSALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Hvor stor må annoncen være?

Afsenders navn og adresse:

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annoncepladser

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Hvor bliver annoncen indrykket?

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud i fem aviser!

Annoncen indrykkes 8 aviser Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Annoncen sendes til:

Hvornår skal annoncen indleveres?

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:  Kontant

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

50 kr . FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150 kr . FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af

100 kr . FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED. Stort loppemarked med gamle

1. MAJ 2024 SIDE 25
KØBES: SE
18 39 / 51 26 22 76
54
PRISER: SE EKSEMPLER:
Tlf: XX XX XX XX
Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr.
3.500,Tlf: XX XX XX XX
Flot velourstue. Meget velholdt. Pris
ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX LOPPEMARKED DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER. HIMMERLANDSAVISERNES LOPPEMARKED FEM LOKALE AVISER FOR SAMME PRIS! AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET REBILD NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS -
Himmerlandsavisernes loppemarked
89.121 husstande
en stærk løsning…
til
20 ord for 50 kr. HIMMERLANDS AVISERNE
INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER TLF. 70779

LANDBRUGSNYT

Agri Nord-formand kalder ny analyse for uansvarlig

Klimarådet vil udtage område på størrelse med Sjælland fra fødevareproduktionen

Af Ture Damtoft

Klimarådet har i en analyse fra 23. april set nærmere på landbrug og skovbrug, som tilsammen dækker 72 pct. af det samlede danske landareal.

I analysen kommer Klimarådet med anbefalinger, der skal begrænse drivhusgasudledningerne i overensstemmelse med målene i klimaloven, sikre god økologisk tilstand i det danske vandmiljø og give plads til en mangfoldig biodiversitet i tråd med EUs strategi om, at 30 pct. af EUs landareal skal være beskyttet natur.

Beregninger fra Københavns Universitet, som ligger til grund for Klimarådets analyse, viser en mulig reduktion i CO2e på op til 6.798.853 kilo i et af de opstillede scenarier.

Det fordrer en række betingelser som f.eks. genetablering af vådområder på 16.014 hektar, udtagninger af 57.135 hektar mineraljorder, 5015 hektar randzoner og skovrejsning på 444.029 hektar.

For at få plads til alle 10 tiltag viser analysen, at landbrugsarealet skal reduceres med omtrent en tredjedel. Det svarer til 760.000 hektar, eller omtrent Sjællands areal. - Jeg synes, det lyder meget voldsomt, og det vil være direkte uansvarligt, at vi med bred kam trækker 30 procent af landbrugsjorden ud. Der er jo stor opmærksomheg på lavbundsjorde og andre ting, men vi skal

Christian Pedersen, bestyrelsesformand i Agri Nord, der har omkring 1000 medlemmer i Nordjylland.

Politisk beslutning

Han mener, der faktisk er mere natur i Danmark, end der tælles med i opgørelserne og er meget fortørnet over, at der fra Klimarådets side lægges op til en statslig udpegning og reservering af landbrugsarealer til nye formål.

- Jeg ser det som en slags nationalisering, når man foreslår en top-down model. Det er kontroversielt, og jeg vil kalde det direkte uspiseligt, siger Carl Christian Pedersen.

Behovet for at udtage landbrugsareal er især drevet af EU-målsætningen om, at EU som helhed skal beskytte 30 pct. af sit areal af hensyn til biodiversitet. Målsætningen bør ifølge Biodiversitetsrådet også gælde for Danmark specifikt. Det er der imidlertid ikke truffet politisk beslutning om endnu, og det skaber usikkerhed.

- Det er nødvendigt med en politisk afklaring af Danmarks mål for biodiversitet.

For som analysen viser, er det bedst for samfundet, at sammentænke opfyldelsen af alle målene, og det vil være nemmere, hvis man kender målet, siger medlem af Klimarådet, Katherine Richardson, som er professor i biologisk oceanografi og leder af Sustainability Science Centre ved Københavns Universitet.

Bureaukratisk benspænd

Et af målene er udtagningen af lavbundsjorde, hvor Agri Nord formanden mener, at landmændene har vist stor samarbejdsvilje, men processen er blevet forhalet af for meget bureaukrati.

i lavbundsprojekter, der kan være med til at skabe mere biodiversitet og give plads til VE-projekter. Men det er os landmænd, der ved, hvor den egnede udtagningsjord er. Den solide og gode jord skal vi passe med omhu. Der er jo hele tiden bud efter landbrugsjord til mange formål – også industri, by og infrastruktur. Så vi skal udtænke kloge løsninger på udtagning af jord til multifunktionelle formål, siger Carl Christian Pedersen.

Afgift på drivhusgasser Klimarådet foreslår i analysen en række overordnede principper som oplæg til de igangværende treparts forhandlinger og det videre arbejde med en klimaafgift i landbruget.

- En afgørende del af planen bør være fastlæggelsen af hvilke arealer, som skal reserveres til biodiversitet. Sideløbende bør man vedtage en drivhusgasafgift i landbruget.

Viften af mål må understøttes med tilskud og andre initiativer, som gør det attraktivt at sætte gang i nye initiativer de rigtige steder, siger forperson for Klimarådet Peter Møllgaard. Klimarådet påpeger i rapporten, at det også er vigtigt, hvor hurtigt tiltagene bliver sat i gang og gennemført.

Det gælder især for skovrejsning og udtagning af kulstofrige jorder. Tiltagene skal igangsættes hurtigt, for at de kan bidrage mest muligt til de mere langsigtede klimamål.

Gevinsterne for især biodiversitet opstår også over en lang årrække. Det taler ligeledes for en hurtig igangsættelse af indsatsen ifølge Klimarådet.

være opmærksomme på, at vores produktions landbrugsjord er dedikeret til fødevareproduktion, og vi vil altid have et behov for fødevarer. Vi skal jo ikke være blinde for, at grunden til, at vi har en stor fødevareproduktion og mange opdyrkede arealer, er fordi, der har været et behov for fødevarer, og det er der jo stadigværk, når vi f.eks. ser, at EU ikke er selvforsynende med fødevarer, siger Carl

Til eksempel var erstatningsbeløbet for udtagelse længe usikkert, og efterfølgende kom der krav om tilbagebetaling af den allerede udbetalte erstatning, da EU vurderede, at erstatningen ikke levede op til EUs krav. Landbrugsstyrelsen har ansøgninger om udtagelse af mellem 50.000 og 60.000 hektar lavbundsjorde.

- Hvis ikke vi havde været udsat for det ene bureaukratiske benspænd efter det andet, ville vi allerede have været langt længere fremme med det. Vi har en stor vilje til at bidrage. Der er mange gode grunde til at sætte gang

SIDE 26 1. MAJ 2024
Formand i Agri Nord, Carl Christian Pedersen. Der skal rejses 444.000 hektar skov, foreslår Klimarådet i ny analyse.
EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres
Forperson for Klimarådet, Peter Møllgaard.

Salget af økologi har stabiliseret sig

Økologiske fødevarer har været udfordret af inflation og stigende omkostninger, og efter en konstant stigning i salget siden 2003, faldt det med tre pct. i 2022. En ny opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at salget i 2023 har stabiliseret sig i forhold til omsætningen, men der er fortsat et fald i mængden af solgte økologiske fødevarer.

I 2023 var omsæningen således på 15.5 mia. kr., men mænden faldt med fire pct. Tallene til trods ser Økologisk Landsforening positivt opgørelsen.

- Det økologiske marked havde i starten af 2023 stadig udfordringer med en vis afventning og tilbageholdenhed blandt forbrugerne. Derfor vidner det samlede resultat om en meget stærk 2023 slutspurt for den økologiske afsætning. Det er ganske vist en nulvækst, men i lyset af de store prisforskelle mellem økologiske og konventionelle fødevarer, og de markante reduktioner i vareudbuddet på økologi, som kendetegnede begyndelsen af året, er det faktisk et positivt resultat, siger Carsten Ahrenfeldt, som er markedschef i Økologisk Landsforening. Den varegruppe, som er

gået mest frem er økologiske grøntsager, der er steget med fem pct. – særligt tørrede grøntsager og bælgfrugter. I alt udgør grøntsager to-tredjedele af frugt og grønt omsætningen.

Økologisk kød er faldet mest med en tilbagegang på 14 pct. i forhold til 2022. Kilopriserne er i gennemsnit steget med tre pct. for de økologiske fødevarer..

Økologiens to store varegrupper er fortsat frugt og grønt, samt mejeri. Det økologiske frugt- og grøntsalg har i 2023 en omsætning på 5,7 mia. kroner, mens salget af økologiske mejeriprodukter ligger på 4,1 mia. kr.

I første kvartal af 2024 er der en lille vækst på 1,2 pct. i omsætningen økologiske fødevarer i detailhandelen. - Det slår dermed også gode takter an for udviklingen her i 2024. Markedet skal nok returnere til positive vækstrater, når de større samfundsøkonomiske udfordringer som inflation, stagnation og renteudvikling er kommet under kontrol. Både resultaterne fra 2023 og vores dialoger med markedets aktører peger på, at vi i år samlet set kan forvente fremgang, siger Carsten Ahrenfeldt.

Landboseniorer på savværk

Onsdag, 24. april var 46 selvkørende LandboSeniorer på udflugt til Nørlund Savværk lidt nord for Ravnkilde.

Savværket hører under Nørlund Fonden A/S, der også ejer Nørlund slot, Nørlund skovområdet, dele af Tingskoven og Thorstedlund landbrug med produktion af slagtekalve.

Der er kun to savværker tilbage i Danmark, hvor Nørlund er det største.

LandboSeniorerne blev modtaget på parkerings-

Dommerne til LandboNords dyrskue i Fjerritslev får mere travlt end normalt. Tilmeldingen af dyr er netop lukket, og det er nu en kendsgerning, at der i år bliver rekord med hele 198 tilmeldte dyr.

Lørdag, 18. maj er der igen dyrskue i Fjerritslev. Fjerritslev Dyrskue – Forårsfest for land og by, der er arrangeret af LandboNord. Da tilmeldingen af

dyr lukkede, kunne holdet bag konstatere, at der i år bliver sat rekord i antallet af dyr.

- 198 tilmeldte dyr er rekord, når vi sammenligner tilmeldingerne siden 2016. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for, da de flotte dyr og bedømmelsen af dem spiller en central rolle på dyrskuet, hvor der igen i år bliver rigtig meget at opleve. Et af de steder vi kan se en

stigning i tilmeldte dyr, er blandt andet på antallet af Holstein-køer. Her kommer der 61 i forhold til sidste år, hvor der var 40 tilmeldte, siger dyrskuekoordinator Karin Møller Larsen.

De 198 dyr til bedømmelse fordeler sig med: 85 kødkvæg, 79 malkekøer, 20 heste og 14 får. Information om dyr og udstillere bliver løbende opdateret på dyrskuets hjemmeside.

pladsen af direktør Jørgen Sølvsten, der uddelte sikkerhedsveste til alle.

De fik en spændende rundvisning i de mange forskellige afdelinger af savværket, og en grundig beretning både om produktionen, de forskellige trævarer, blandt andet spær, lægter, forskallingsbrædder, paller m.m., og lidt om økonomi og visioner for virksomheden.

Det er kun grantræ, der forarbejdes på stedet, og alle dele af træet anvendes,

for eksempel bliver restprodukterne solgt som barkflis, savsmuld og spåner - intet går til spilde. Virksomheden er meget bevidst i CO2 og miljømæssige spørgsmål, og har et mål om at være CO2 neutral på adskillige punkter i 2025. Efter rundvisningen blev der serveret medbragt kaffe og kage i det fri. Her viste vejret fra sin venlige side og solen tittede kortvarigt frem, - en rigtig spændende, vellykket og interessant dag.

Danish Crown inviterer til møder

I begyndelsen af juni inviterer Danish Crown til sommerhalvårsmøder med en status på virksomheden, en opdatering på halvårsresultatet samt debat i ejerkredsen.

Møderne kan formodes at blive i den mørke skygge af lukningen af Ringsted slagteri i år og Sæby slagteri sidste år og kritik af koncernen fra flere sider i landbrugssektoren.

På møderne vil andelsejerne blive opdateret på virksomhedens resultater og drift samt nye tiltag. Derudover vil der være faglige oplæg fra Danish Crowns rådgivning forud for mødet.

- Helt som vanlig kommer rådgivningen til at give aktuelle faglige input inden møderne, og vi arbejder lige nu med tre temaer.

Der ligger muligheder for optimering omkring eksempelvis foderskifte.

Det bliver med fokus på værdiskabelse på staldgan-

Gudstjenester

gen, så vi kan kun opfordre til, at man tager sin driftsleder eller andre faglige medarbejdere med, så de også får friske input med hjem, siger Kristian Jensen, der er faglig leder af rådgivningen.

Efter de faglige input vil der som vanligt være en opdatering på halvårsresultatet og virksomheden generelt fra bestyrelsesformand Asger Krogsgaard og CEO Jais Valeur. - Jeg regner med en god og konstruktiv debat på sommerhalvårsmøderne. Vi har sat nye tiltag i søen for ejerskabet af Danish Crown, og det kræver, at vores ejerkreds er helt opdaterede på retningen og den værdikæde, Danish Crown kommer til at indeholde gående fremad. Derfor håber jeg, at så mange som muligt vil deltage, så vi får det fælles udgangspunkt som ejerkreds, siger Asger Krogsgaard.

Sønderup Kirke

Louns Kirke

Alstrup Kirke Ingen

Strandby Kirke Ingen

Ullits Kirke Ingen

Foulum Kirke Ingen

Svingelbjerg Kirke Ingen

Trængstrup Frimenighed Ingen

Kgs Tisted Kirke Ingen

Binderup Kirke Ingen

Durup Kirke 9

Rørbæk Kirke Ingen

Grynderup Kirke Ingen

Stenild Kirke

Brorstrup Kirke Ingen

Ravnkilde Kirke 9

Aarestrup Kirke Ingen

Haverslev Kirke 10

Aalestrup Kirke 10

Vesterbølle Kirke Ingen

Der henvises til kirkernes egne hjemmesider ved evt. ændringer af kirketiderne.

(476,16)

1. MAJ 2024 SIDE 27 LANDBRUGSNYT
Beregnet notering uge 18 Basis 462,46
Økologi 860,01 (860,54) UK-tillæg 8,78 Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 6,68 (6,77) Smågrisenoteringen
46 LandboSeniorer fra Vesthimmerland fik en rundvisning på Nørlund Savværk A/S.
Rekordantal dyr til dyrskuet i Fjerritslev
Fjerritslev Dyrskue lørdag, 18. maj har rekord i antal tilmeldte dyr. Foto: Fjerritslev Dyrskue.
Søndag den 5. maj Aars Kirke 9 30 Aars Frikirke 10 00 Skivum Kirke 9 30
Kirke Ingen
Ingen
Giver
Blære Kirke Ingen Gislum Kirke
19 00
Ingen
9 30
11 00
Vognsild Kirke (Vognsild Sø)
Haubro Kirke Ingen Ulstrup Kirke
Gundersted Kirke
Veggerby Kirke
Ingen Suldrup Kirke 9 00 Bislev Kirke Ingen Ejdrup Kirke Ingen Løgstør Kirke 11 00 K Aggersborg Kirke Ingen Kornum Kirke Ingen Løgsted Kirke Ingen Salling Kirke 11 00 K
Ranum Kirke Ingen Malle Kirke Ingen Vilsted Kirke 10 00 K Overlade Kirke 9 30 K Farsø Kirke 14 00 Vester Hornum Kirke 10 30 K
Oudrup Kirke Ingen Næsborg Kirke Ingen Vindblæs Kirke Ingen
Hyllebjerg Kirke Ingen Flejsborg Ingen
10 00 K
00
30
10
00
30
00

Solgt - via køberkartotek

Aars Højtoften 63

Solgt - På 1. fremvisning

Villa Aars Nørrevang 9

Ejendommen nåede ikke engang at komme på nette, før vi havde fundet køberne til ejendommen via vores køberkartotek.

165 Bolig m: 2 1/4 Stue/Vær.: 1984 Byggeår: 2580000520 Sag:

869 Grund m: 2 C Energi 33 Garage:

Med en attraktiv beliggenhed centralt i Aars byder vi dig velkommen til denne rødstensvilla på Park Alle 11. Her kan du glæde dig til en velindrettet bolig, men med mulighed for selv at sætte dit præg på indretningen.

151 Bolig m: 2 1/4 Stue/Vær.: 1960/77 Byggeår:

Solgt - På 1. fremvisning

Farsø

Hornumvej 105, Hvanstrup

Det er kombinationen af kvalitetsmaterialer, en fremsynet tilgang til bæredygtighed og en fantastisk beliggenhed omgivet af kuperet og mangfoldig natur, der gør denne villa på Hornumvej 105 så spændende. Velkommen til.

216 Bolig m: 2 2/5 Stue/Vær.: 1967 Byggeår: 2580000449 Sag:

Kælder:

Aars

Havbrovej 31, Hornum

Med en god beliggenhed i Hornum ligger denne velindrettede villa, som byder på et badeværelse på hver etage, tre værelser, et bryggers, et køkken-alrum og en stue. Udover det er der en skøn have, terrasser rundt om huset og en muret garage.

155 Bolig m: 2 1/4 Stue/Vær.: 1985 Byggeår: 2580000516 Sag:

Grund m: 2 C Energi 50 Garage:

Aars

Villa

Det er plads, lys og et lækkert udtryk, der er med til at definere denne etplansvilla i Aars, hvor du nu kan rykke familien til. Huset fra 1959 har gulvvarme stort set overalt og byder på 160 kvm foruden en en stor, lukket have med en god garage.

160 Bolig m: 2 1/4 Stue/Vær.: 1959/96 Byggeår: 2580000468 Sag:

624 Grund m: 2 C Energi 50 Garage:

Book gratis vurdering nu på danbolig.dk/ book

Tiden er rigtig til et boligsalg

Hvis du overvejer at sælge, kan der være flere gode grunde til at sætte til salg netop nu. Blandt andet viser tallene, at der generelt sælges flere boliger i foråret end resten af året.*

Det vil vi gerne fortælle dig meget mere om. Start med at booke en salgsvurdering for at blive klogere på din boligs potentiale ved et salg netop nu.

*Kilde: boligsiden.dk

Møllevej 15

På Møllevej 15 i midten af Aars finder du denne nydelige og indflytningsklare ejendom. Du kan se frem til en veldisponeret planløsning i form af lyse opholdsrum og gode, regulære værelser, og hertil kommer endvidere den fine beliggenhed.

Aars

Galgehøj 33

God og attraktiv beliggenhed på den nye udstykning ved Galgehøj i Aars. Moderne indretning med lækkert køkken/alrum i åben forbindelse til stuen med højt til loftet. 4 værelser. 2 badeværelser. Stort bryggers mm. 58 m2 indbygget garage med direkte adgang

Aars

Solgt – Lignende søges

Stenildhøjdalen 157

På en blind vej nær alle byens bekvemmeligheder i Aars ligger denne indbydende etplansvilla fra 2020, som er fuldmuret og tilgodeser børnefamilien med et topmoderne interiør og en velindrettet planløsning såvel som en attraktiv beliggenhed.

191 Bolig m: 2 1/4 Stue/Vær.: 2020 Byggeår: 2580000327 Sag:

Garage:

Grund m: 2 A2015 Energi

Aalestrup

Grandgaardsvej 35, Testrup

Det er blandt landlige omgivelser, at du finder denne ejendom, der samtidig ligger i cykelafstand fra hverdagens behov i Aalestrup. Boligen byder på et køkken-alrum, en stue og en udestue samt tre værelser og et badeværelse. Haven er stemningsfuld.

121 Bolig m: 2 1/3

Stue/Vær.: 1968/85 Byggeår: 2580000486 Sag:

Aalestrup

Solbærvej 7

I Aalestrup finder I denne villa fra 2022, som byder på gedigent materialevalg. Ejendommen har 179 m2 fordelt over ét plan, der har fire værelser, et walk-in-closet, to badeværelser, et bryggers samt et åbent opholdsrum med køkken og stue. 179 Bolig m: 2 1/4 Stue/Vær.:

Ejendomsmæglere, MDE

Himmerlandsgade 102 · 9600 Aars  Tlf. 98 62 44 44 · CVR. 33159854  danbolig.dk · aars@danbolig.dk danbolig Himmerland - Aars danbolig Himmerland - Aars

SIDE 28 1. MAJ 2024
danbolig Himmerland
1.076 Grund m: 2 A2015 Energi 58 Garage:
Villa
2022 Byggeår: 2580000283 Sag:
Solgt – Lignende søges
1.476 Grund
2
Solgt – Lignende søges Villa
m:
D Energi 18 Garage:
967
43
Villa
til 202 Bolig m: 2 1/4 Stue/Vær.: 2020 Byggeår: 2580000289 Sag: 975 Grund m: 2 A2015 Energi 58 Garage: Solgt – Lignende søges Villa
96 Bolig m: 2 2/2 Stue/Vær.: 1917/87 Byggeår: 2580000347 Sag: 600 Grund m: 2 56 Kælder: D Energi Solgt
Villa
Park Alle
– Lignende søges
Aars
11
715 Grund m: 2 D Energi 30 Garage:
Villa
2580000471 Sag:
Solgt – Lignende søges
1.047
Solgt - På 1. fremvisning Villa
27.763
Grund m: 2 70
C Energi
Villa

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.