Page 1

MAGAZINE MAGAZINEVOOR VOORMENSEN MENSENDIE DIEWERKEN WERKENININTRANSPORT TRANSPORTEN ENLOGISTIEK LOGISTIEK

l a i c e p s n Pensioe

Mensen bij

Ben Becker

over hun pensioen

Later begint Twan maakt een pensioenplan (en dat kan iedereen)

vandaag

TON • PENSIOENSPECIAL • 2021


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 2

COLUMN

IN DEZE SPECIAL

Later begint vandaag Niks mis mee Belastingaangifte, daar heb ik gelukkig een zogeheten ‘mannetje’ voor. En als hij dan onze papieren doorkijkt, waaronder de jaaropgave van mijn pensioen, krijg ik steevast te horen: ”Dat pensioen zit wel goed! Niks mis mee”. Eigenlijk is dat ook het enige dat ik ervan weet. Mijn pensioen, daar is niks mis mee. In het gezin waarin ik ben opgegroeid werd nooit over pensioen gepraat. Ten eerste was mijn pa eigen baas, dus moest hij zelf voor zijn oude dag zorgen. En tja, hij en mijn broer hebben allebei ook niet de leeftijd gehaald om zich druk te kunnen maken over pensioen. Eigenlijk is dat ook een beetje mijn gedachtegang geworden: eerst maar eens bewijzen dat ik 67 jaar word. Ik ben nog veel te veel bezig met het hier en nu. Nu leven, nu genieten, nu druk maken om de dingen die nu spelen. En elk jaar de bevestiging van het ‘mannetje’ dat er niks mis is met mijn pensioen, geeft vertrouwen genoeg. Maar omdat ik een column schrijf voor deze pensioenspecial van TON, word ik uitgedaagd om er eens naar te kijken. Ook al duurt het nog pak ‘m beet 25 jaar voordat ik echt zal stoppen met werken. Aan de andere kant: misschien is het ook wel eens goed dat ik met eigen ogen zie hoe het er met mijn pensioen voorstaat. Dus: laptop open, op naar pfvervoer.nl en inloggen met mijn DigiD. Binnen een paar simpele klikken staat daar wat ik vanaf mijn 67e per maand zou gaan krijgen. Mijn ‘mannetje’ heeft gelijk. Bij mij zit m’n pensioen wel goed, daar is niks mis mee! Erik Pathuis (42) uit Winschoten is sinds 2001 vracht­wagenchauffeur en werkt bij Gebr. De Boer Transport in Oude Pekela.

Pensioen iets voor later? Ja, de meeste mensen gaan met pensioen als ze de zestig voorbij zijn. Toch kun je ook vandaag al met dat ‘later’ bezig zijn. Zodat je weet welke keuzes je hebt en wat je later ongeveer aan pensioen kunt verwachten. In deze pensioenspecial van TON Magazine lees je hoe mensen bezig zijn met hun plannen rondom pensioen. Tips van consulent Ben Kerkhof

4 9

Twan maakt een pensioenplan Hoe is het nu met...?

13 18

Onderhandelaars aan het woord

Otto Wiegman wil weten hoe het precies zit 26

Groepsportret bij Ben Becker Werkgevers over pensioen

32

Peter Slabbekoorn: Blijf gezond tot je stopt Gegevens moeten kloppen Op pad met Berend Slijkhuis Puzzel Colofon

50 51

22

42 44

38


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 3

PENSIOENPLAN MAKEN

9

Weten wat je kunt verwachten als je stopt met werken. Met een pensioenplan zie je snel hoe het zit. Een plan maken is makkelijk, merkt chauffeur Twan van de Wetering. TON kijkt mee over zijn schouder.

ZORG GOED VOOR JEZELF

38

“Beste collega’s, zorg goed voor jezelf en luister naar je lichaam.” Peter Slabbekoorn weet waarover hij het heeft. Pal voordat hij van zijn oude dag wilde gaan genieten, kwam de man met de hamer.

STUURMANSKUNST

44

Berend Slijkhuis stapt elke dag monter in zijn vrachtwagen. Hij geniet van zijn werk en van zijn stuurmanskunst. Stoppen? Dat is nog ver weg. En als het zover is, zit het financieel wel goed, verwacht Berend. Toch checkt hij af en toe zijn pensioenoverzicht.


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 4

PENSIOENCONSULENT

De tip Hoe staat het ervoor met je pensioen? Zou je eerder kunnen stoppen met werken? Wat gebeurt er als je gaat scheiden? Je kunt zelf op zoek gaan naar het antwoord op dit soort vragen. Bijvoorbeeld door te kijken op de website van Pensioenfonds Vervoer. Je kunt ook bellen met een van de consulenten van het pensioenfonds. Zij helpen je altijd verder.

Evert, Dries en Arnold krijgen een tip van consulent Ben Kerkhof.


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 5

van Ben


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 6

Op de baan en in de kerk Als Evert van Wincoop (65) niet in zijn cabine zit, is hij vrijwillig aan de slag als koster in de kerk in zijn woonplaats Nijkerk. “Ik hou van die afwisseling. Lekker in mijn eentje onderweg, zonder gezeur aan mijn hoofd. En dan in de kerk juist wel die hectiek van mensen om je heen.”

Tussen de boeren Evert werkt dertig uur in de week bij Mantrans bv in Renswoude. Van zondagavond tot donderdagochtend vervoert hij pluimvee van Frankrijk naar Duitsland. Hij rijdt al sinds zijn achttiende. Opgegroeid op een boerderij voelt Evert zich het meest thuis tussen de boeren. “Ik heb ook een tijdje op een touringcar gezeten, door heel West-Europa. Leuk om te doen, veel gezien, maar ik ben blij dat ik nu weer lekker op de boer werk. Als je naar het toilet wilt, krijg je de sleutel van het huis. En als je honger of dorst hebt, mag je zelf even naar de koelkast. Het is allemaal zoveel gastvrijer. Lekker slapen naast de schuur op eigen terrein. Daar ben ik echt blij mee.”

Kun je pensioen eten? In het eerste deel van zijn loopbaan bouwde hij geen pensioen op. Evert herinnert zich de woorden van een oude werkgever nog goed: “Wat is dat, ‘pensioen’? Kun je dat eten?” Inmiddels zit hij ruim twintig jaar bij Pensioenfonds Vervoer. “Als ik straks stop, weet ik niet helemaal hoe mijn pensioen in mekaar zit. Mijn vrouw werkt ook en zal dat dan nog wel even blijven doen. Zij is negen jaar jonger dan ik.” Evert zelf is ook niet van plan om eerder te stoppen. “Ik heb mooi materiaal en een eigen wagen. Als ik minder ga werken, krijg ik geen eigen wagen meer. Ik krijg AOW als ik 66 jaar en 8 maanden ben. Als ik me zoals nu blijf voelen, ga ik daarna ook nog wel door. Ik ben niet iemand om thuis achter de geraniums te zitten.” Het vrijwilligerswerk bij de kerk wil hij niet uitbreiden. “Ik heb nog wel een kleine wens: een old-timer tractor repareren. Dat is een oude hobby van me.”

Tip van pensioenconsulent Ben Kerkhof: “Je kunt zelf in de planner van Pensioenfonds Vervoer zien wat je verwachte pensioen is. De planner toont standaard het bedrag dat je kunt verwachten

als je je pensioen tegelijk laat ingaan met je AOW. Maar je kunt ook heel makkelijk zien wat er gebeurt als je je pensioen naar voren haalt.”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 7

Oppassen op de kleinkinderen Dries Hoekert (56) werkt zestien jaar bij Jan Bakker Transport. Twaalf jaar geleden maakte hij om persoonlijke redenen de switch van internationaal chauffeur naar kantoorwerk. “Ik reed tweemaal per week naar Denemarken. En dan nog wat binnenlandse ritjes erbij. Was veel te weinig thuis. Toen ben ik op de planning gaan werken. Daar zag ik niet tegenop. Het was wel fijn dat ik de tijd kreeg om een halfjaar te wennen. Zoals je ziet, ben ik niet meer teruggegaan.”

Dag minder werken Dries werkt vanaf zijn twintigste in het transport. Hij is begonnen bij een loonwerker en werkte daarna bij zelfstandige bedrijven. Daardoor ziit hij nu pas ongeveer achttien jaar bij Pensioenfonds Vervoer. “Mijn kinderen, twee meiden en een zoon, heb ik bijna niet zien opgroeien. Ik was weinig of nooit thuis. Mijn vrouw heeft veel alleen gedaan. Ik heb mezelf voorgenomen mijn kleinkinderen vaker te zien en wilde daarom een dag minder werken. Woensdag is de oppasdag. Mijn vrouw past op en tot voor kort schoof ik dan aan bij het avondeten. Maar ik wilde er de hele dag bij zijn. Dat heb ik in overleg met mijn werkgever kunnen regelen.”

Andere dingen in het leven Bij Jan Bakker zorgt Dries onder andere voor de planning van de tankauto’s en het seizoenswerk (mestrijseizoen, bietencampagne). Hij combineert die taak met een deel contractbeheer voor verschillende waterschappen. Tegen de tijd dat hij 62 is, wil Dries misschien wel terug naar een twintig uren-contract. “Als dat financieel haalbaar is. Er zijn ook andere dingen in het leven dan alleen maar werken om geld te verdienen. In deze functie zie ik me niet doorwerken tot ik AOW krijg. Ik heb wel wat ideeën om mijn taken anders in te vullen en ben natuurlijk benieuwd naar wat dat met pensioen doet. Tien jaar geleden dacht ik daar heel anders over. Ik begreep niet dat je daarover kunt nadenken.”

Tip van pensioenconsulent Ben Kerkhof: “Je geeft aan dat je erover denkt om vanaf je 62e nog minder te gaan werken. Je kunt dan een deel van je pensioen laten ingaan. Je gaat bijvoorbeeld voor 20 procent of 40 procent met ‘deeltijdpensioen’. Je kunt je

deeltijdpensioen stap voor stap verhogen. In één keer helemaal met pensioen gaan vóór je AOW krijgt, kan ook. Ik zeg: kom gewoon eens langs om te kijken wat er kan. Dan kijk ik met je mee.”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 8

Op termijn afbouwen Arnold Verhoef (52) uit Woerden rijdt achttien jaar op de vrachtwagen. “Ik werk nu vier jaar bij Snel in Woerden. En dat bevalt prima. Ik hou van afwisseling en daar houden ze hier rekening mee. Stuur mij maar lekker door heel Nederland.” Zo bevoorraadt Arnold tuincentra en bouwmarkten. Overdag rijden en ’s avonds thuis, met sporadisch een overnachting in België. Sinds acht jaar werkt hij 32 uur, een dag minder in de week. “Mijn vrouw kon toentertijd een halve dag extra gaan werken. Om de zorg voor onze drie jongens wat meer te verdelen, ben ik een dag minder gaan werken. Financieel was er dus niet zoveel aan de hand. En ik vond het ook fijn om de opvoeding meer mee te maken. Iets wat ik miste toen ze wat kleiner waren.”

Overstap naar transport Arnold heeft drie zoons, nu 23, 21 en 19. “Acht jaar geleden moesten ze nog heen en weer gereden worden naar de voetbaltraining. Nu hebben ze hun eigen auto. Maar als je gewend bent aan vier dagen werken, wil je niet meer zo snel terug naar een volledige werkweek. Die ene dag in de week vrij is best lekker.” Arnold begon als automonteur. Op zijn 35e maakte hij de overstap naar het transport. “Het vak veranderde, van techniek naar meer elektronica en computers. Dat had minder mijn interesse.” In zijn vrije tijd sleutelt hij graag aan zijn luxewagen uit 1998, waarmee hij circuits rijdt.

Tevreden met de vrijheid “Ik heb mijn pensioen wel eens bekeken, maar weet het niet precies. Ik verwacht dat ik dat de laatste tien jaar wel intensiever ga doen. Zeker weet ik het nu nog niet, maar het kan zomaar zijn dat ik de laatste jaren vóór mijn AOW wat minder wil werken. De volle drukte zal ik niet tot ik AOW krijg kunnen volhouden. Een beetje afbouwen zie ik wel zitten. Of wie weet maak ik nog wel een stap naar wat rustiger werk op kantoor. Alles is mogelijk. Voor nu ben ik tevreden met die vier dagen en de vrijheid die ik voel in mijn wagen.”

Tip van pensioenconsulent Ben Kerkhof: “Ook voor Arnold heb ik de tip om gewoon eens een afspraak te maken met mij of een van mijn collega’s. Dat is gratis en we zetten samen alles op een rij. Je hoeft niet te wachten tot je bijna met pensioen

bent. Je kunt langskomen op één van de zes locaties waar we werken. Maar je kunt ook videobellen. Veel mensen vinden dat een prettige manier om zonder reistijd toch samen naar de getallen te kijken.”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 9

ZELF DOEN

Twan maakt zijn pensioenplan

“Nu weet ik wat ik kan verwachten” Twan van de Wetering uit het Brabantse Nistelrode zit al sinds zijn negentiende achter het stuur van een vrachtwagen. Nog steeds met veel plezier, want Twan werkt graag. Zijn pensioen voelt nog ver weg. Tóch is hij wel benieuwd waarop hij straks uit lijkt te komen. TON kijkt mee als Twan een pensioenplan maakt.

Bij Twan thuis is het een gezellige drukte. Maar liefst zeven hondjes volgen hem op de voet. Het is zaterdag, maar voor de chauffeur is dat niet vanzelfsprekend een vrije dag. “De ene week werk ik zes dagen, de andere vijf.” Twan, zijn vrouw Anita (58) en hun kinderen vormen een samen-­ gesteld gezin. Anita heeft twee kinderen uit een vorige relatie, Twan één dochter. “Vroeger kon ik er niet altijd voor haar zijn, omdat ik in het internationale transport zat. Als zij straks een kindje krijgt, zou ik het heel leuk vinden om er wel voor dat kleinkind te zijn.”

ALLEMAAL BEDRAGEN Anita kan niet meer werken. Zes jaar geleden viel ze van de trap. Ze liep een vervelende kuitbeenbreuk op, met chronische rugklachten als gevolg. Twan: “Over ons pensioen denken we eigenlijk nog niet na. Je moet het eerst maar eens zien te halen. Zolang het kan en ik gezond blijf, werk ik graag door. Maar ik zou op den duur wel een dag minder willen gaan werken.” Als hij mail of post krijgt van Pensioenfonds Vervoer, bekijkt hij deze wel. “Dan zie ik daar allemaal bedragen staan en denk ik: het zal wel, het is nog vijftien jaar. Ik weet niet wat die cijfers precies inhouden en of de bedragen bruto of netto zijn.”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 10

INLOGGEN EN HUIDIG OVERZICHT Vandaag neemt Twan toch de tijd om in de cijfers te duiken. Via pfvervoer.nl kun je een voorlopig pensioenplan maken. Een video legt stap voor stap uit hoe je een plan maakt en wat de cijfers betekenen. Het begint met inloggen met je DigiD. “Wacht”, zegt Twan, “ik pak even mijn telefoon; daar staat mijn DigiD-app op.” Na het inloggen verschijnt een scherm met de opbouw tot nu toe. “Tja, ik zie hier getallen, maar wat is nu wat?” De video geeft duidelijkheid: Het linker bedrag is waar jij en je werkgever tot nu toe voor hebben betaald. Dit heb je tot nu toe opgebouwd. Als je zou stoppen met werken in het vervoer, is dit het pensioen dat je per maand krijgt. Het is zonder AOW en netto per maand. “Ok”, zegt Twan. “Dat is in mijn geval nu 1.024 euro. Rechts staat 1.499 euro: wat betekent dat bedrag dan?”. Opnieuw biedt de video uitkomst: Rechts staat een hoger bedrag. Dat is het pensioen dat je naar verwachting gaat opbouwen als jij en je werkgever geld opzij blijven zetten voor je pensioen. Dit bedrag krijg je als je werkt tot je 67 jaar wordt. Je bepaalt zelf wanneer je het pensioen laat ingaan. “Hè, dat laatste wist ik niet”, zegt Twan.

STAP

1

Kijk de video met uitleg De video met alle stappen die Twan doorloopt, vind je op de website van Pensioenfonds Vervoer en op YouTube. Zoek op: Maak een pensioenplan | Pensioenfonds Vervoer.


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 11

Zelf bepalen Je bepaalt zelf wanneer je je pensioen laat ingaan. De AOW (Algemene Ouderdomswet) is het basispensioen van de overheid. De ingangsdatum van je AOW ligt vast en is afhankelijk van je geboortejaar. Als je je pensioen laat ingaan vóórdat je AOW krijgt, kun je tijdelijk extra pensioen krijgen. Hierdoor is het vaak mogelijk om te stoppen voordat je AOW krijgt. Het effect van deze keuze op je totale pensioen kun je ook in de pensioenplanner zien.

STAP

2

HOE MAAK JE JOUW PENSIOENPLAN? Via de oranje knop Bekijk je pensioenplannen ziet Twan op de site al een voorbeeldplan klaarstaan. Hij kan dit plan aanpassen. Maar hij kan ook zelf een plan maken door te klikken op de knop Zelf samenstellen. Twan doorloopt nu een aantal vragen. Wil je het pensioen helemaal of voor een deel laten ingaan? De uitlegvideo geeft aan: De meeste mensen die het pensioen voor een deel laten ingaan, blijven er dan bij werken: dat is een deeltijdpensioen. De volgende stap op het scherm: We kunnen je AOW laten zien. Daarvoor moeten we weten of je in het buitenland hebt gewoond. Als je na je zeventiende in het buitenland hebt gewoond, is je AOW lager. “Nee, nooit in het buitenland gewoond”, zegt Twan. Hij klikt snel verder.

STAP

3

WANNEER WIL JE HET PENSIOEN IN LATEN GAAN? Na deze eerste stappen komt Twan op een scherm uit met de vraag: Wanneer wil je het pensioen in laten gaan? Zet het schuifje op de leeftijd die je wilt. Twan: “Ik zet het schuifje voor de gein eens op 55 jaar. Dan zou ik zonder AOW 630 euro netto hebben. Vanaf mijn 67e komt er AOW bij. Dan wordt het in totaal 1.148 euro. Daar komen we niet mee uit.” Twan zet het schuifje nu op zestig jaar. “Dan krijg ik 794 euro netto per maand. Als mijn AOW erbij komt, wordt het 1.662 euro per maand. We hebben op dat moment geen hypotheek meer, maar wél alle andere lasten.” Met pensioen op zijn zestigste is voor Twan geen optie, vindt hij. “Ik ben dan ook nog veel te jong om thuis te zitten, daar ben ik geen type voor.” Twan zet het schuifje op 67 jaar. “Dan krijg ik 2.142 euro netto in totaal. Dat is netjes, zeker aangezien ik tussendoor nog één jaar uit het transport geweest ben voor ander werk. Dat jaar bouwde ik geen pensioen op via Pensioenfonds Vervoer. Die 2.142 euro is een reëel bedrag, waar wij goed van kunnen leven. Helemaal als ik er dan nog één of twee dagen bij blijf werken.”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 12

Twan van de Wetering

∫ 53 jaar ∫ woont in Nistelrode ∫ is 34 jaar vrachtwagenchauffeur ∫ werkt bij P. van der Nat Transport in Giessen


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 13

HET PARTNERPENSIOEN

STAP

4

Dan is er ook nog zoiets als het partnerpensioen; de uitkering die je partner krijgt als jij overlijdt. De uitlegvideo schetst: Rechts onderaan zie je hoeveel het partnerpensioen voor je partner is. Ben je gescheiden, dan zie je alleen het partnerpensioen voor je huidige partner. Wil je meer partnerpensioen? Klik dan op ‘maximaal’. Wil je het partnerpensioen omzetten in extra pensioen voor jezelf, kies dan ‘geen partnerpensioen’. Twan klikt aan dat hij meer partnerpensioen wil voor Anita. “Als ik uitga van een pensioen vanaf 67 jaar, dan is het partnerpensioen 1.084 bruto per maand. Laat ik het pensioen een jaar later ingaan, vanaf mijn 68e, dan krijgt Anita 1.114 euro bruto per maand. Dat is een verschil van 30 euro per maand. En dat is bruto, dus dat scheelt niks in de praktijk.”

HET PENSIOENPLAN OPSLAAN Twan heeft alle stappen doorlopen en klikt op Pensioenplan bewaren. De uitlegvideo laat weten: Als je uitlogt en later weer inlogt, staat je plan er nog. Je kunt zoveel plannen maken als je wilt. Eén jaar voordat je het wilt laten ingaan, kun je je pensioen aanvragen. Je doorloopt dan alle keuzes nog een keer voordat je het definitief aanvraagt. “Hmm”, zegt Twan: “ik wist niet dat je je pensioen via deze planner kunt aanvragen.” Nadat hij het plan heeft opgeslagen, ziet Twan nog staan dat hij bij vragen contact kan opnemen met een pensioenconsulent. “Dat hoeft voor mij nu niet. De site is heel duidelijk: alles wordt stap voor stap goed uitgelegd. En je zit nog nergens aan vast. Het is vooral fijn om te weten wat de getallen in mijn pensioenoverzicht precies inhouden. Ik heb nu een idee wat ik straks krijg als ik met pensioen ga.”

STAP

5

Je zit nergens aan vast In de Pensioenplanner kun je zoveel plannen maken als je wilt. Je zit nog nergens aan vast. Ben je tevreden met een plan? Eén jaar voor de gewenste ingangsdatum kun je je pensioen via de planner aanvragen. Ook als je nog lang niet met pensioen kunt gaan, is het slim om al eens te kijken op de Pensioenplanner. Dan zie je wat je kunt verwachten en wat je mogelijkheden zijn.


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 14

TOEN EN NU

HOE IS HET MET… Koos, Gerlof en Rinus keken een paar jaar geleden alvast naar hun pensioen. Een blik in de toekomst, terwijl ze nog volop aan het werk waren. Hoe is het nu met ze? Zijn hun verwachtingen uitgekomen? Niet allemaal, zo blijkt als TON opnieuw op visite komt.

Vrije tijd kost ook geld In TON 55 (augustus 2014) spraken chauffeur Koos de Jager en zijn vrouw Marja over de toekomst. Met pensioen gaan, dat leek toen nog ver weg. En er waren ook twijfels, want Koos had geen hobby’s. Zou hij in het gevreesde ‘zwarte gat’ vallen? Terug naar Rilland, waar het gepensioneerde echtpaar - nu 70 en 67 jaar - inmiddels volop geniet. Toch klimt Koos nog regelmatig achter het stuur van een wagen… “Ik ben tot 66 jaar en 4 maanden blijven werken. In april 2017 stopte ik eindelijk, na ruim 44 jaar bij dezelfde baas. In ons beroep is afbouwen moeilijk. Je gaat op maandagmorgen weg en komt zaterdag weer thuis binnenlopen. Een dag minder werken was niet handig. Maar ik heb het tot mijn laatste rit naar mijn zin gehad. Het gevreesde zwarte gat is niet gekomen. Ik heb het sinds mijn pensioen drukker dan ooit. Mijn oudste dochter ging verhuizen. Ik heb het hele huis behangen. Dan smeerde ik ’s ochtends vroeg mijn boterhammen en ging ik op pad. Onze schoonzoon heeft een autobedrijf. Ik deed wel eens een klusje voor hem, ergens wat onderdelen ophalen. En mijn


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 15

schoonmoeder heeft zeven weken bij ons in huis gewoond, voordat ze naar een verzorgingstehuis ging. Bij een nicht van Marja hield ik wekelijks de grote tuin bij en ik deed ook nog vrijwilligerswerk. Ja, eigenlijk had ik wel hele dagen kunnen vullen met anderen helpen. Inmiddels is Marja ook gestopt met werken en we vervelen ons geen moment! Als het goed weer is, fietsen we elke dag. Wat een vrijheid. Het is de mooiste tijd van ons leven. We zeggen altijd: zolang we maar gezond zijn. Afgelopen januari heb ik een licht herseninfarct gehad. Dat was wel even schrikken. Ineens stond mijn mond scheef en een paar uur later lag ik in het ziekenhuis. Maar ik mag niet klagen, ik ben het goed te boven gekomen. Toch zijn er wel beperkingen. Ik merk dat ik niet meer alles kan doen wat ik voorheen deed. Ik moest dus een tandje terug, maar ondertussen kon ik het leven op de weg niet helemaal missen. Op vrijdag rijd ik daarom nog op de bestelauto met vis naar de kust van België. Zo blijf ik een beetje bij in het verkeer. Ik vind het hartstikke leuk. Ik bezoek de betere restaurants, maak een praatje met de chef en ben na de middag weer thuis. Dat geeft veel voldoening. Met pensioen zijn bevalt heel goed. Toch raad ik iedereen aan: als je gezond mag blijven, werk door tot je laatste dag. Vrije tijd kost ook geld. Juist doordat ik ben blijven werken, hebben we het nu goed met ons pensioen.”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 16

De plannen die ik maakte, zijn van de baan Rinus van Malsen vertelde in TON 59 (april 2015) over zijn adviesgesprek met een pensioenconsulent. Wat hij graag wilde als het financieel mogelijk was? Morgen stoppen met werken. Inmiddels, zes jaar verder, is de nu 68-jarige Rinus twee jaar met pensioen. Nét toen hij van zijn vrije tijd ging genieten, werd hij ziek. “Je hoort wel eens van mensen die hun hele leven hard hebben gewerkt en net nadat ze met pensioen zijn gegaan gebreken krijgen. Zo ging het ook bij mij. Op 1 november 2019 stopte ik. Toen heb ik met een collega ons huis van binnen en buiten geschilderd. Twee maanden later moest ik op tweejaarlijkse controle voor mijn darmen, want er zijn ooit poliepen verwijderd. Nu bleek het mis: ik had een zeldzaam soort darmkanker. Begin maart 2020 werd ik geopereerd in het ziekenhuis in Uden. Een paar dagen later was in het ziekenhuis de eerste corona-uitbraak. Ze hebben mij zo snel mogelijk opgelapt, zodat ik naar huis kon. Want in het ziekenhuis blijven was een risico. De operatie ging wel goed. Er werd 130 centimeter darm verwijderd en de zeldzame kankersoort in mijn dunne darm is nu weg. Verdere behandelingen of een stoma waren niet nodig, maar een gevolg is wel dat ik nu al anderhalf jaar last heb van chronische diarree-klachten. Daar krijg ik allerlei medicijnen voor en ik heb tig onderzoeken gehad. Door de continue dreiging van diarree ben ik erg beperkt in mijn doen en laten. Als je droomt van je pensioen, maak je zoveel plannen. Die zijn van de baan. Maar bij mij is het glas altijd halfvol. Ik heb nu wel tijd om hobby’s op te pakken die ik grotendeels thuis doe. Ik heb me aangesloten bij een sterrenwachtclub en een telescoop aangeschaft. Ook houd ik me bezig met stamboomonderzoek en doe ik kleine klusjes in huis. Een oud-collega komt eens per week langs. Hij houdt me op de hoogte van het reilen en zeilen op het werk. Ik ben er niet meer geweest. In deze coronatijd zijn mijn vrouw en ik heel voorzichtig, omdat we kwetsbaar zijn. Zij heeft COPD. Maar we blijven niet bij de pakken neerzitten en proberen er wat van te maken. Tijdens de afscheidsreceptie op mijn werk kreeg ik een cartoon die ik koester. Daar staat mijn leven in vogelvlucht op, met al mijn bezigheden: mijn motor, mijn voormalige hobby als wijnmaker en mijn werk als chauffeur. Mijn vrouw en ik hebben ook een receptie gegeven voor collega’s, vrienden en familie in een plaatselijk café in Nieuwkuijk. Dat was zeer geslaagd en daar kunnen we mooi op terugkijken. Het leven op de weg mis ik soms, bijvoorbeeld als ik langs de snelweg kom en die jongens voorbij zie gaan. Dan kriebelt het wel. Maar aan de andere kant is het ook zó heerlijk dat die wekker niet meer zo vroeg afloopt!”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 17

Ik weet niet of ik toe ben aan eerder stoppen In 2013 sprak TON met Gerlof Schurer over pensioen. Gerlofs lichaam begon hier en daar te protesteren tegen het zware werk. En zijn grote hobby, de motorfiets, lonkte. Inmiddels is Gerlof, 63 jaar, nog steeds aan het werk. Maar niet meer op de dieplader. “Ik zit tegenwoordig op een vijfassige kiepauto. Nog steeds bij dezelfde firma, waar ik al sinds 1985 werk. Ze willen dat ik doorga tot mijn 67e, maar daar denk ik anders over. Mijn plan is om met 65 te stoppen. Daar wil ik wel eerst met een pensioenconsulent over praten. Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden en het financiële plaatje. En soms denk ik ook: ben ik wel toe aan eerder stoppen? Ga ik het niet missen: iedere dag de weg op, het contact met de collega’s... Toen ik op de dieplader zat, werkte ik heel vaak alleen. En ik ben er twee jaar tussenuit geweest om internationaal te rijden. Dan ben je écht helemaal alleen. Op een gegeven moment begon mijn lichaam te protesteren. Ik kreeg last van mijn knieën en enkels, doordat ik altijd liep te sjouwen met kettingen. Sinds drie jaar rijd ik nu op de kiepauto, dat gaat veel beter. Ik wil eigenlijk vier dagen gaan werken en hoop de woensdag vrij te krijgen. Dan is je werkweek nooit langer dan twee dagen. Mijn vrouw – we zijn al 42 jaar samen - is buschauffeur. Zij is 58. Zij doet wisseldiensten en heeft zodoende soms ook een woensdag vrij. Wat ik zou doen met die vrije dag? Mijn grote hobby is de motorfiets. Ik ben momenteel voor de derde keer een motor aan het opknappen. Op die vrije woensdag kan ik dan lekker sleutelen, maar ook in het huis bezig zijn of ergens naartoe. Jarenlang ben ik alleen maar aan het werk geweest. Na mijn overstap naar de kiepwagen maak ik gemiddeld tien uur minder in de week. Dat begint aardig te wennen! Vroeger moest ik aan het eind van de dag nog machines verzetten, was ik soms ook ’s avonds aan de gang. Nu rijd ik hoofdzakelijk in Noord-Holland en ben ik meestal om vijf uur thuis. Het werk is ook minder zwaar. Laden en lossen gebeurt allemaal automatisch, waardoor mijn enkels en knieën niet zo worden belast. Binnen het bedrijf denken ze erg met je mee. Dat moet ook wel, als je wilt dat werknemers tientallen jaren voor je blijven rijden. Zeker in deze tijden, waarin er een tekort aan personeel is. Van collega’s die al met pensioen zijn, hoor ik dat ze het drukker hebben dan toen ze nog werkten. De vrije tijd invullen, lijkt me geen probleem.”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 18

ONDERHANDELAARS

GEDEELD BELANG Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Dat moet goed geregeld zijn. Daarover zijn vakbonden en werkgeversorganisaties het eens. En ze maken daarover afspraken tijdens cao-onderhandelingen. Al bemoeit ook de overheid zich met pensioen. Twee cao-onderhandelaars aan het woord over de pensioenregeling voor mensen in transport en logistiek.


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 19

Hoofdlijnen Willem Dijkhuizen (FNV) en Pieter Kievit (TLN) kruisen de degens als het gaat over de Cao Beroepsgoederenvervoer. Als ‘sociale partners’ maken zij ook afspraken over pensioen. Dan gaat het om hoofdlijnen. Het bestuur van Pensioenfonds Vervoer vult de details in en het pensioenfonds voert de regeling uit.

Besluiten over pensioen Pensioenfonds Vervoer is een bedrijfstakpensioenfonds. In het bestuur van het fonds zitten vertegenwoordigers van FNV, CNV, TLN en KNV. Daarnaast zijn er onafhankelijke bestuurders. Vakbonden en werkgeversorganisaties (de ‘sociale partners’) maken afspraken over hoe zij het pensioen geregeld willen zien. Daarbij moeten zij zich houden aan de wettelijke regels. En zij houden natuurlijk ook rekening met de wensen van hun achterbannen, de leden van hun organisaties.

Goede regeling Over een aantal belangrijke uitgangspunten van de pensioenregeling hebben de sociale partners geen discussie. Pieter: “Mensen hebben recht op een goed pensioen. Dat lukt beter als je samen belegt. De kans op een goed rendement is dan groter. Dat is de kracht van een pensioenfonds. De afgelopen tien jaar heeft Pensioenfonds Vervoer

goed gepresteerd. Ondanks de strenge regels heeft ons pensioenfonds de pensioenen nog nooit hoeven te verlagen.” Bij het beleggen houdt het pensioenfonds rekening met een aantal uitgangspunten die de sociale partners belangrijk vinden. Pieter: “We hebben bijvoorbeeld steeds gezegd dat we niet te veel risico willen nemen. Dat betekent dat als het goed gaat op de financiële markten, we misschien ietsje minder snel groeien. Maar als het slecht gaat, merken we er ook minder van.”

Uitgangspunten Enkele uitgangspunten voor de pensioenregeling van Pensioenfonds Vervoer: ∫ zo stabiel mogelijk pensioen ∫ financieel kunnen doen wat je deed voor je pensionering ∫ kunnen stoppen met werken vóór je AOW krijgt ∫ uitkering voor je partner als je overlijdt Willem: “Partnerpensioen is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Als een werknemer overlijdt, moet zijn of haar partner niet in de problemen komen. Dat is goed geregeld bij Pensioenfonds Vervoer. Partners krijgen namelijk een volwaardige uitkering nadat een werknemer of gepensioneerde is overleden.”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 20

Eerder stoppen De afgelopen tijd hebben de cao-partijen ook onderhandeld over de Zwaarwerkregeling. Willem: “Veel werknemers in transport en logistiek merken als ze ouder worden dat het werk ze zwaarder valt. Kunnen stoppen met werken voordat je AOW krijgt, is daarom een vast element in de pensioenregeling. Vanaf 1 januari 2022 komt daar een extra mogelijkheid bij met de Zwaarwerkregeling. Dat is weliswaar geen regeling van Pensioenfonds Vervoer, maar het helpt je wel om eerder te kunnen stoppen.”

Zwaarwerkregeling De Stichting RVU beroepsgoederenvervoer voert de Zwaarwerk­ regeling uit. De consulenten van Pensioenfonds Vervoer kunnen samen met je kijken of eerder stoppen een haalbare kaart is. Kom je in aanmerking voor de regeling? Dan krijg je bijna 1.900 euro bruto per maand totdat je AOW krijgt. Mensen kunnen maximaal drie jaar gebruik maken van de regeling. Meer informatie vind je op zwaarwerkregelingvervoer.nl Pieter: “Het is goed dat de Zwaarwerkregeling er is. Maar we vinden het ook belangrijk dat mensen kunnen en willen blijven werken. Je werk is een belangrijk onderdeel van je leven. Het is dus van belang dat je dat met plezier en op een gezonde manier kunt blijven doen. Daarnaast betalen de werkenden de AOW. Het is dus belangrijk dat er genoeg mensen zijn om de AOW te betalen. Al met al willen we dat zo veel mogelijk mensen fit en gezond kunnen blijven werken. Daar moeten werkgevers en werknemers samen voor zorgen. En dat doen we dan ook in onze bedrijfstak.”

Veranderingen De vakbondsman en de werkgeversvertegenwoordiger zijn het ook volmondig eens over het belang van een pensioenfonds voor de bedrijfstak. “We willen dat zoveel mogelijk mensen een goed pensioen krijgen.

Pieter Kievit (43) is manager cao-bureau en hoofdonder­handelaar bij TLN. Wanneer Pieter zelf met pensioen zal gaan? “Ik denk dat ik op zijn vroegst in 2045 stop. Ik vind mijn werk veel te leuk.”

Nu en in de toekomst”, zegt Pieter. En Willem vult aan: “Daarom willen we als vakbond dat in het nieuwe pensioenstelsel de uitgangspunten zoveel mogelijk behouden blijven. Dat mensen niet in de kou komen te staan.”

Nieuw pensioenstelsel De nieuwe regels voor pensioen vloeien voort uit het Pensioenakkoord, dat de afgelopen jaren moeizaam tot stand is gekomen. Die nieuwe regels moeten ervoor zorgen dat het Nederlandse pensioenstelsel toekomstbestendig blijft. De overheid en de sociale partners zijn op dit moment druk met de uitwerking van het akkoord. De twee onderhandelaars vertellen hoe zij zich voorbereiden op de nieuwe pensioenwetgeving. De nieuwe regeling van Pensioenfonds Vervoer moet daarop aansluiten. Willem: “We willen dat de goede elementen in de huidige regeling overeind blijven. Als partijen zullen we best wel verschil van mening hebben over hoe dat precies uitwerkt voor sommigen. Maar we beginnen niet met te bedenken waar we het niet over eens zijn. We laten ons eerst informeren door onze eigen pensioenexperts en door Pensioenfonds Vervoer.” Pieter: “Pensioenfonds Vervoer neemt de uitgangspunten met ons door en kijkt of ze nog passen bij deze tijd. We bespreken ook of ze in lijn zijn met wat de mensen in de sector willen.”

Verschillen Of de cao-partijen eruit komen, met die nieuwe pensioenregeling? Pieter wil het op dit moment liever niet hebben over tegenstellingen die op tafel komen. Hij denkt ook dat het wel zal meevallen. “Zo groot zijn de veranderingen ook niet volgens mij. Voor werkgevers staat wel vast dat er een maximum is aan wat zij betalen aan het pensioenfonds.” Willem: “Als het om pensioen gaat, hebben we gedeelde belangen. We willen het collectieve systeem in stand houden.”

Willem Dijkhuizen (63) is bestuurder bij FNV Transport en Logistiek. Wanneer Willem zelf met pensioen gaat? “Als het werk me niet meer bevalt, kijk ik of ik kan stoppen. Maar voorlopig ga ik nog even door.”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 21

Nu inleggen voor later Via je werkgever bouw je pensioen op. Je werkgever betaalt het grootste deel, zelf draag je ook een deel bij. Pensioenfonds Vervoer belegt het geld dat jij en je werkgever betalen. Door te beleggen levert jullie gezamenlijke inleg gemiddeld meer op dan sparen. Wie eenmaal met pensioen is, krijgt in ieder geval de totale inleg terug - en in de meeste gevallen (veel) meer.

Jij en je werkgever betalen geld voor je pensioen. Je werkgever betaalt 2x zoveel als jij betaalt.

Het pensioenfonds belegt het geld. Verschillende specialisten helpen het pensioenfonds daarbij. Het pensioenfonds zorgt er zo voor dat jouw inleg aangroeit tot een volwaardig pensioen.

Vanaf het moment dat jij je pensioen laat ingaan, krijg je iedere maand een bedrag. Het pensioenfonds zorgt ervoor dat je een pensioen krijgt zo lang je leeft. Als je overlijdt, krijgt je eventuele partner een uitkering zolang hij of zij leeft.


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 22

WEBCONSULT

Ik werk nog Fluitend naar de eindstreep? Dat zal niet iedereen gegund zijn. Maar wel Otto Wiegman. Hij ziet geen enkele reden het rustiger aan te doen. Pensioen is iets voor later, wat hem betreft. Al wil hij wel een paar dingen weten. Daarover praat hij, via het computerscherm, met pensioenconsulent Michael Bührs. Elke zondag skaten Hij komt over als een man die je niet snel van zijn stuk brengt. Zijn postuur verraadt lichamelijk werk. “Ik ben vroeg begonnen met sjouwen. Maar al ben ik 65, ik werk nog altijd met plezier.” Natuurlijk, de kans wordt groter dat je iets gaat mankeren. “Maar ik heb nergens last van. Ik ben fit, ga elke zondag skaten. En eens per jaar gaan we met zijn allen lekker skiën in Oostenrijk.” Omdat hij nieuwsgierig is naar wat hij te besteden heeft als hij wel met pensioen is, heeft Otto een video-afspraak met pensioenconsulent Michael Bührs. Hij begint met een verontschuldiging: “Het is misschien slordig. Maar ik heb pas vorig jaar voor het eerst gekeken naar mijn pensioenopbouw.” Michael: “Helemaal niet gek hoor. Zo werkt dat bij meer mensen.” Otto: “Ja, ik begon te denken: hoe groot zou mijn pensioen eigenlijk zijn?” Michael: “En? Je logde in op pfvervoer.nl en… wat dacht je toen?” Otto: “Wat me opviel: ik ga er nauwelijks op achteruit.” Otto vertelt dat hij meteen zijn vrouw Lieneke bij de computer had geroepen: “Kijk, als ik stop met werken als ik AOW krijg, houden we toch bijna hetzelfde inkomen!” Michael: “Was je positief verrast?” Otto: “Het viel helemáál niet tegen.”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 23

even door

Otto Wiegman

∫ 65 jaar ∫ woont in Berkel en Rodenrijs ∫ werkt 4 dagen als chauffeur bij Van der Mark Transport in Rotterdam en 1 dag als zzp’er ∫ is getrouwd met Lieneke (63) ∫ gaat met pensioen: onbekend ∫ krijgt AOW vanaf 4 juli 2023.


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 24

Minder avontuurlijk

Middelloon

Otto is eigenlijk gediplomeerd scheepskok, maar hij werd vracht­wagenchauffeur. “Ik begon in het bedrijf van mijn vader, hij had een paar meubelzaken. Ik verving een zieke chauffeur en ben blijven hangen.”Jaren daarna belandde hij in het transport van vuilcontainers, later in producten uit de land- en tuinbouw. Nu werkt hij alweer ruim een kwart eeuw bij Van der Mark Transport in Rotterdam. Het vak is hem dierbaar, al is het minder avontuurlijk. “Vroeger moest je je zien te redden zonder telefoon en navigatie.” Het is ook minder vrij. “Tegenwoordig wordt álles gecontroleerd. Dat vond ik eerst best lastig. Aan de andere kant: het is ook goed dat je als chauffeur wordt gedwongen om geregeld rust te nemen.” Otto is vier dagen per week in dienst bij Van der Mark. “Daarnaast heb ik een eigen zaak.”

Otto is verbaasd. “Ze zeggen altijd: die laatste jaren minder werken… dat kost je zó veel. Dat klopt dus niet?”

Ook nog zzp'er Otto is vier dagen per week in dienst bij Van der Mark. “Daarnaast werk ik als zzp'er.” Hij heeft voor zichzelf een handel in pallets en werkt op vrijdag, zaterdag en in de avonduren bij verschillende bedrijven. Het meest bij een groothandel in magazijninrichting. Michael: “Dan is het goed om dáár even naar te kijken. Want omdat je in je eigen zaak werkt, maak je minder uren bij je werk­gever. Daardoor bouw je waarschijnlijk ook mínder pensioen op.” Michael pakt het pensioendossier erbij en toont dat via het beeldscherm aan Otto, die thuis aan de keukentafel zit. Michael: “Hier staat het. Je werkt vier dagen bij Van der Mark. Maar in de praktijk maak je toch net zoveel uren als toen je vijf dagen werkte?” Otto: “Dat klopt, ja.” Michael: “Daardoor loopt jouw pensioenopbouw voor 99,9 procent gewoon door.” Otto: “Oké. Maar stel dat ik nog maar drie dagen in dienst blijf. Wat zijn dan de consequenties?” Michael: “Dan heb je het over een contract van 24 uur. Maar jij gaat vermoedelijk ook dan in de praktijk méér uren maken dan die 24?” Otto: “Dat denk ik wel.” Michael: “Je bouwt altijd pensioen op basis van het aantal gewerkte uren op, niet op basis van het aantal uren in je arbeidscontract. Die ene extra dag minder werken, betekent dat je uiteindelijk maandelijks misschien 10 of 15 euro minder pensioen minder krijgt.”

Michael: “Dat klopt inderdaad niet. Onze regeling volgt het ‘middelloon’. Dat betekent dat je geleidelijk toewerkt naar een gemiddelde van het salaris dat je in de veertig, vijftig jaar daarvoor verdiende. De gevolgen van eerder stoppen zijn dus beperkt.”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 25

Extra partnerpensioen Otto kijkt alsof hij het nauwelijks kan geloven. Michael: “Het wordt natuurlijk wat anders als je een deel van je pensioen laat ingaan om het verlies aan salaris te compenseren. Daardoor wordt je pensioen als het volledig ingaat wat lager. Maar ook dat valt meestal erg mee.” Otto: “Ok, maar ik ga niet een deel van mijn pensioen naar voren halen.”

Nul-urencontract Otto zegt dat hij voorlopig gewoon blijft werken. Deels bij Van der Mark, deels voor zichzelf. Michael: “Dan heb ik nog een advies. In juli 2023 krijg je AOW. Op dat moment vervalt je arbeidsovereenkomst. Als je dan een nul-urencontract afsluit, krijg je nog steeds salaris over de gewerkte uren. En via je werkgever ga je dan door met het opbouwen van pensioen. Dat kan tot aan je 68e verjaardag. Daarna stop je hoe dan ook met het opbouwen van pensioen.” Otto: “Leuk. Is er een grens aan hoeveel ik mag verdienen?” Michael: “Nee, maar let op: tot aan 35.000 euro betaal je 19 procent belasting. Daarboven wordt het meer.”

Michael zegt dat hij nóg iets wil bespreken: “Het partnerpensioen voor je vrouw.” Otto kijkt hem vragend aan. Michael: “Als jij onverhoopt overlijdt, krijgt je vrouw een partner­pensioen van 900 euro per maand. Dat is totdat ze AOW krijgt het énige inkomen. Daarna komt de AOW erbij. Dat is bij elkaar genoeg. Maar tot ze AOW krijgt ze het doen met die 900 euro.” Nu kijkt Otto geschrokken: “Nooit geweten!” Michael: “Daarom vertel ik het ook. Want je kunt er nog wat aan doen. Je kunt een verzekering afsluiten voor een ‘tijdelijk extra partnerpensioen’. De premie kost je misschien 15 euro per maand. Maar áls jou wat overkomt dan wordt haar inkomen aangevuld tot ruim 2.000 euro.” Otto: “Hoe regel ik dat? Wacht, ik pak een papiertje.”

Niet gekort Otto stelt nog een andere zaak aan de orde. Van ex-collega’s hoort hij dat ze op hun pensioen gekort zijn. “Dat vind ik toch wel zorgelijk.” Michael: “Collega’s in het vervoer?” Otto: “Nee, uit mijn tijd in de metaal en de tuinbouw.” Michael: “Aha, dat vermoedde ik al. Want Pensioenfonds Vervoer heeft de pensioenen nog nooit hoeven verlagen, gelukkig.” Michael legt uit dat het pensioenfonds een stichting is, zonder winstoogmerk. Dat er een bestuur is met vertegenwoordigers van de werkgevers en van de vakbonden. “Het gezamenlijke doel is een goed pensioeninkomen. Tegen zo laag mogelijke kosten.” Otto: “Ik heb de indruk dat ons pensioenfonds het qua beleggen goed doet?” Michael: “De pensioenpremies worden belegd in een mix van aandelen en obligaties. Dat doen we om de risico’s te spreiden. En de resultaten zijn inderdaad zeker niet slecht. Als we de premies op de bank zouden zetten, halen we nooit het rendement dat nodig is voor een goed pensioen.”

Hij noteert dat hij zijn werkgever kan vragen de verzekering voor tijdelijk extra partnerpensioen voor hem te regelen. Hij betaalt de premie via zijn salaris. Heeft hij er verder geen omkijken naar. Otto: “Wát een goed idee. Ik vond het sowieso een verhelderend gesprek. Ik weet nu beter wat me te wachten staat en welke keuzes ik heb. Dat geeft me een fijn gevoel.”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 26

GROEPSPORTRET

Het team van

Ben Becker


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 27

Al meer dan een eeuw Ben Becker Internationaal Transport­ bedrijf in Soest is gespecialiseerd in (inter-) nationale distributie en warehousing. Het geslacht Becker zit al meer dan een eeuw in het transport. In 1970 begon Ben voor zichzelf. Zijn zoon Wim nam in 1995 het bedrijf over. Op dit moment werken er ruim 275 mensen; het wagenpark telt meer dan 165 vrachtwagens. De hoofdvestiging is in Soest, nevenvestigingen zijn er in het Groningse Marum en het Belgische Boom. In november start Ben Becker het programma Financieel Fit naar het Pensioen. Alle medewerkers kunnen een afspraak maken en pensioenwensen en -mogelijkheden bespreken met een onafhankelijk financieel planner.

Je moet het samen doen, in het werk. Dat gaat makkelijker als je goede collega’s hebt en de sfeer prettig is. Zoals bij Ben Becker Internationaal Transportbedrijf in Soest. TON maakt er een groepsportret en stelt een extra vraag: “Hoeveel verwacht je straks aan pensioen te ontvangen?”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 28

Een Ben Becker-hart

“Je hebt een Ben Becker-hart of niet. De directie vertrouwt haar mensen en de openheid is groot. Daardoor kun je je zelfredzaamheid inzetten.” Sandra Westerveld (52) uit Soest voelt zich thuis bij Ben Becker. Sinds juli 2021 is ze HR-manager. Volgend jaar neemt ze het stokje definitief over van Andre Voorveld, die sinds jaar en dag het HR-gezicht bij Ben Becker is. In 2005 begon Sandra als administratief medewerker. Na 12,5 jaar ging ze voor een paar jaar ergens anders aan de slag. “Maar het gras is niet altijd groener aan de overkant. Toen de bedrijfsleider me na drie jaar belde, moest ik niet lang nadenken. Ik hou van de informele sfeer in dit familiebedrijf. Het leek net alsof ik nooit was weggeweest.” Het HR-werk vindt ze fijn en afwisselend. “Het is zoveel socialer dan ik had verwacht.” Wat denk je: hoeveel pensioen ga je straks maandelijks krijgen? “Geen idee. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn pensioen goed geregeld is. Daarnaast bouw ik zelf ook een extra spaarpotje op.” Pensioenfonds Vervoer keek het even na. Als je tot je AOW blijft werken, krijg je ongeveer 800 euro netto per maand. “Zo dat is best een mooi bedrag. Er zijn mensen die het alleen met hun AOW moeten doen. Het is fijn om te weten dat ik dit bedrag maandelijks extra ontvang, naast mijn AOW. Maar gelukkig mag ik nog even doorwerken.”

Met de fiets in de vrachtwagen

“Op mijn vaste adressen leer ik de mensen kennen. Dan voelt het soms net als thuiskomen.” Voor Erik Overbeek (42) uit Soest is Ben Becker zijn eerste werkgever. “En misschien ook mijn laatste. Het is een superwerkgever. Alles is mogelijk en bespreekbaar.” Erik is als internationaal chauffeur op pad van maandagavond tot zaterdag. “Je went eraan als je het al zo lang doet. Ik vind het heerlijk, onderweg zijn, het vrije leven. Ik zie mijn werk als vakantie en doe het met plezier.” Als klein jongetje ging hij vaak tijdens vakanties met zijn buurman mee op pad. “Via hem ben ik ook bij Ben Becker beland.” Naast het werk probeert Erik fit te blijven. “Ik loop hard en neem ook altijd mijn fiets mee onderweg. Dan rijd ik nog even een dorpje in. Zo zie je het meest.” Op zaterdagen doet hij zijn best om op tijd thuis te zijn voor het voetbal van zijn zonen. Wat denk je: hoeveel pensioen ga je straks maandelijks krijgen? “Ik heb geen flauw benul. Ergens tussen de 1.000 en 1.200 euro netto?” Pensioenfonds Vervoer keek het even na. Als je tot je AOW blijft werken, krijg je ongeveer 1.850 euro netto per maand. “Mooi. Wel een goed vooruitzicht.” De vrijdagmiddag dat TON het groepsportret maakte, was Erik helaas net te laat terug op de zaak. “Ik heb 3,5 uur staan wachten op documenten voor een vracht op Engeland.”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 29

Mooi materiaal

“Het materiaal bij Ben Becker bevalt me enorm. Ik rij met een supermooie auto, daar ben ik zeer tevreden mee.”

Mensen maken het

“We zijn van zoveel factoren afhankelijk. Mensen, verkeer, het weer. Dat maakt het werk uitdagend en divers.” Jos Spruyt (52) uit Soest werkt drie jaar bij Ben Becker. Daarvoor was hij dertig jaar in dienst bij een andere logistiek dienstverlener. Als operationeel manager is hij verantwoordelijk voor planning, transport, customer service en backoffice. “Ik hoef me niet te vervelen. Elke dag zijn er wel issues om op te lossen. Ik voel me hier op mijn plaats en ben gelukkig met wat ik doe. Als we de klus weer hebben weten te klaren met z’n allen, ga ik tevreden naar huis.” Voor Jos is de mens het belangrijkste in een organisatie. Dagelijks onderhoudt hij zoveel mogelijk contact met iedereen. “Ben Becker is een familiebedrijf. Dat voel je. Wim Becker is ook altijd aanwezig op de werkvloer.” Over zijn pensioen heeft Jos voldoende nagedacht. “Wellicht wil ik wat minder werken de laatste tien jaar. Iets meer richting het normale dan. Nu werk ik vaak vijftig uur in de week.” Wat denk je: hoeveel pensioen ga je straks maandelijks krijgen? “Ik weet dat het goed geregeld is en dat stelt mij gerust.”

Henk van der Heiden (62) uit Soest is veertig jaar geleden vanuit de bouw in het transport gestapt. “Ik vond rijden altijd al leuk. Heel mijn familie zit in de bouw, maar ik zag me er niet oud worden.” Bij Ben Becker werkt hij sinds 2001. Op dit moment rijdt hij vooral in de Achterhoek. Die mooie wagens vielen hem al eerder op. “De kleurstelling, alles, ik vind het prachtig. Eerst reed ik op een bakwagen, nu heb ik een trailer. Internationaal heb ik ook gereden, maar daar ben ik wel klaar mee. Ik heb er geen zin meer in om nachtenlang onderweg te zijn. Ik geniet nu meer van het samen zijn met mijn vrouw. En ik sport graag en rijd motor.” Wat denk je: hoeveel pensioen ga je straks maandelijks krijgen? “Ik durf eigenlijk niet te gokken. Ik ben er wel mee bezig de laatste tijd. Het zou mooi zijn om één of twee jaar eerder dan dat ik AOW krijg te kunnen stoppen. Als ik 25 jaar bij de zaak ben, bijvoorbeeld. Of twintig jaar schadevrij heb gereden. Dan ben ik Diamanten Ridder van de Weg.” Pensioenfonds Vervoer keek het even na. Als je tot je AOW blijft werken, krijg je ongeveer 1.350 euro netto per maand. “Kijk aan. Als ik stop vóór ik AOW krijg, zal ik er niet rijk van worden. Dan zullen we nog wel even moeten.”

Tip van pensioenconsulent Ben Kerkhof: “Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Je kunt bijvoorbeeld tijdelijk extra pensioen krijgen. Maak eens een pensioenplan. Je kunt ook een

afspraak maken met mij of een van de andere twee consulenten van Pensioenfonds Vervoer.”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 30

Directe lijntjes

“Logistiek hoort bij mij. En de mensen hier op het bedrijf zijn aardig. Ik voel me er thuis.” Vincent van de Dikkenberg (26) uit Amersfoort werkt zes jaar bij Ben Becker. Eerst in de customer service, maar al snel stapte hij over naar de planning. Onverwacht, want Vincent is opgeleid als banketbakker. “Ik werk graag met mijn handen. En ik hou van de horeca en de dienstverlening. Alleen… de werktijden vielen me erg zwaar. Ik kon er geen sociaal leven op nahouden.” Bij Ben Becker zit hij op zijn plek. “Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Met transport weet je ’s ochtends nooit wat je kunt verwachten. Er zitten dagen tussen dat alles fout gaat. Fijn om dan onderdeel te zijn van zo’n groot familiebedrijf. Alle lijntjes zijn direct en iedereen is open en aanspreekbaar. Ik word er blij van als we dan alles mooi afgerond hebben aan het einde van de dag.” Wat denk je: hoeveel pensioen ga je straks maandelijks krijgen? “Een gokje: 700 netto. Mijn pensioen lijkt nog zo ver weg. Wie weet wat er tegen die tijd allemaal veranderd is.” Pensioenfonds Vervoer keek het even na. Als je tot je AOW blijft werken, krijg je ongeveer ####*. “Dat is best veel. Dan ‘verdien’ ik haast meer dan nu. Ik ben er niet mee bezig, maar dit had ik niet verwacht. Best interessant om te weten.” *Voor Vincent hoeft het bedrag niet in TON.

Nog niet bezig met stoppen

“Ik wist vroeger nooit wat ik wilde worden. Een vriend van me ging de chauffeursopleiding doen en ik dacht: dan ga ik toch mee.” Jan-Willem Mostert (51) uit Voorthuizen regelt bij Ben Becker alles in de werkplaats. “De planning van de werkzaamheden, de inkoop van onderdelen, het overleg met garages over APK.” Als jongeman zag Jan-Willem zich de varkensboerderij van zijn ouders overnemen. “Maar doordat de regels steeds strenger werden, besloten ze het bedrijf te verkopen. Ik had mijn chauffeursdiploma toen al op zak, reed af en toe al mest naar het noorden.” De stap naar het transport was dus klein. Hij werkte bij Roest in Soest als nationaal chauffeur totdat die werd overgenomen door Ben Becker. “Ik heb wel een tijdje internationaal gereden, maar dat is niet mijn ding. Ik lig graag in mijn eigen bed. De garage ben ik langzaam ingerold. Met mijn lts-achtergrond kon ik af en toe een dagje helpen. Nu zou ik niet meer de weg op willen. In normale omstandigheden heb ik in de werkplaats vaste tijden, als chauffeur heb je die nooit.” Wat denk je: hoeveel pensioen ga je straks maandelijks krijgen? “Geen idee. Ik ga met plezier naar mijn werk, dus denk nog niet aan stoppen. Maar ik ben wel benieuwd wat het zal zijn.” Pensioenfonds Vervoer keek het even na. Als je tot je AOW blijft werken, krijg je ongeveer 1.540 euro netto per maand. “Mooi bedrag.”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 31

Rijden tot aan het pensioen

“Regelmatig bij dezelfde klanten komen. Dat maakt mijn werk aantrekkelijk.” Rein Geerders (58) is volgend jaar maart 33 jaar in dienst bij Ben Becker. “Ik maak lange dagen, van zes uur in de ochtend tot zeven uur ’s avonds. Negen van de tien keer rijd ik naar Noord-Limburg. Overdag is het intensief, op de weg terug kun je ontspannen rijden.” De sfeer bij Ben Becker vindt hij prima. “Anders had ik het niet zo lang volgehouden.” Rein haalde zijn rijbewijzen in het leger. Daar was hij ook vijf jaar chauffeur en automonteur. Als nationaal chauffeur werkte hij vervolgens bij Roest in Soest, totdat die werd overgenomen door Ben Becker. “Internationaal rijden had me wel leuk geleken. Met kleine kinderen thuis is dat er nooit van gekomen.” Rein woont samen met zijn vrouw in Soest en heeft twee dochters (28 en 30). Zijn kleinzoon van vijftien maanden ziet hij elke week. “Mijn dochter woont hier op vijf minuutjes lopen vandaan.” Wat denk je: hoeveel pensioen ga je straks maandelijks krijgen? “Geen idee. Daar ben ik totaal nog niet mee bezig. Ik ga ervan uit dat ik op mijn 67e stop met werken. Dat is het.” Pensioenfonds Vervoer keek het even na. Als je tot je AOW blijft werken, krijg je ongeveer ####* “Dit had ik ongeveer wel verwacht. Prima.” *Voor Rein hoeft het bedrag niet in TON.

Kansen in de loods “Met pensioen ben ik totaal nog niet bezig. Wie weet wat er allemaal nog verandert.”

Ben Becker was voor Quinten de Pijper (31) uit Soest de allereerste werkgever. Hij werkt er inmiddels bijna 12,5 jaar. “Vanuit school heb ik de chauffeursopleiding gevolgd. Bij Ben Becker liep ik stage. Ik ben er blijven plakken in de loods. Je krijgt heel veel kansen en kunt alle kanten op. De sfeer is altijd prima, ondanks de drukte.” Op dit moment zit hij als loodsmedewerker op zijn plek en hoeft hij niet wat anders. “Het is druk zat thuis. Mijn vrouw en ik hebben drie kleine kindjes. Twee jongens van twee en drie jaar en een meisje van vijf. Ik ben blij dat ik fijn werk vlakbij heb, met vaste uren. Mijn vrouw werkt vaak als ik thuis ben. We zien elkaar eigenlijk het meeste ’s ochtends bij het ontbijt. Dan breng ik onze dochter ook naar school.” Als er chauffeurs te kort zijn, maakt Quinten wel eens een rit. “Voor de afwisseling is dat fijn. Al maakt het je dag wel erg lang. Ik begin vaak om elf uur ’s ochtends en sluit af rond acht uur ’s avonds. Als ik ga rijden, ben ik vaak pas na middernacht thuis.” Wat denk je: hoeveel pensioen ga je straks maandelijks krijgen? “Geen idee, 2000 euro of zo?” Pensioenfonds Vervoer keek het even na. Als je tot je AOW blijft werken, krijg je ongeveer 1.550 euro netto per maand. “Dat is niet verkeerd. Blijft wel wat vaag natuurlijk, want wat zijn mijn vaste lasten over zoveel jaar?”

Wat denk JIJ? Hoeveel pensioen ga je straks maandelijks krijgen? Op de website van Pensioenfonds Vervoer zie je hoeveel je tot nu toe hebt opgebouwd. Ook staat er een bedrag dat je naar verwachting ontvangt als je in het beroepsgoederenvervoer blijft werken totdat je AOW krijgt. Kijk op pfvervoer.nl


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 32

JE WERKGEVER DOET MEE Ieder jaar dat je bij een bedrijf werkt dat is aangesloten bij Pensioenfonds Vervoer, bouw jij een deel van je pensioen op. Je werkgever betaalt een groot deel van de premie en speelt dus een belangrijke rol bij jouw pensioen. Op de volgende pagina’s vertellen vier werkgevers waarom ze pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde vinden.

Transport Centrale Rotterdam

GEEN CONCURRENTIE OP PENSIOEN Het beroepsgoederenvervoer heeft een eigen ‘bedrijfstakpensioenfonds’. Dat betekent dat alle bedrijven in de sector aangesloten moeten zijn bij Pensioenfonds Vervoer. De medewerkers bij deze bedrijven bouwen dus allemaal pensioen op bij het fonds. Dat is belangrijk, vindt operational manager Fred Visser van Transport Centrale Rotterdam. “Het is goed dat alle bedrijven in het beroepsgoederenvervoer hetzelfde percentage voor het pensioen betalen. Dat voorkomt concurrentie op pensioen.”

Plezier in het werk Transport Centrale Rotterdam in Papendrecht heeft vijftien eigen wagens op de weg en dertig mensen in vaste dienst. Zij rijden containers, stukgoed en rollen papier. Fred Visser werkt er anderhalf jaar, nadat hij directeur (in loondienst) bij een ander transportbedrijf was. “Ik deed een paar jaar geleden mee aan een project waarbij we

nadachten over duurzame inzetbaarheid en vroeg me af: blijf ik met plezier naar mijn werk gaan? Of zit ik de laatste jaren tot mijn pensioen min of meer in een hoekje? Daarom besloot ik nog een stap te zetten.”

Alleen AOW Fred is 62, dus het ligt wel voor de hand dat hij met zijn pensioen bezig is. “Sterker nog, ik wil mensen helpen er al over na te denken als ze jonger zijn. Zelf deed ik dat altijd al een beetje. Komt doordat mijn ouders vroeger alleen maar AOW hadden. En daar redden ze het ook nog van. Veel mensen die nu met pensioen zijn, hebben een behoorlijk bedrag om van rond te komen. Dat hebben we in Nederland goed voor elkaar.”

Meer mogelijkheden De zaken zijn prima geregeld bij Pensioenfonds Vervoer, vindt Fred. “Er komen chauffeurs bij me tegen de tijd dat ze boven de zestig zijn. Dan willen ze weten

of ze eerder kunnen stoppen. Daar hebben ze vaak financieel weinig vertrouwen in. Ik stuur ze dan door naar een consulent van Pensioenfonds Vervoer. Die laat ze met bedragen zien hoe ze ervoor staan. En dat er dus juist wel mogelijkheden zijn. Als je ouder wordt, heb je vaak minder geld nodig. Je woning is afbetaald, kinderen zijn het huis uit. Dat geeft extra ruimte.”

Iedereen pensioen Fred wijst op een groot voordeel van een bedrijfstakpensioenfonds, zoals Pensioenfonds Vervoer. “Het is goed dat alle bedrijven in het beroepsgoederenvervoer hetzelfde percentage van het loon aan pensioenpremie betalen. Want anders zou het leiden tot concurrentie op pensioenrechten en dat moet je niet willen. Op deze manier krijgt iedereen uiteindelijk een behoorlijk pensioen.”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 33

Fred Visser

∫ 65 jaar ∫ woont in Spijkenisse ∫ is operational manager bij Transport Centrale Rotterdam


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 34

Dasko Koel- en Vriestransporten

WAT NORMAAL LIJKT, IS BIJZONDER Het is de gewoonste zaak van de wereld: je betaalt samen met je werkgever een premie en bouwt zo een pensioen op. Met een bedrijfstakpensioenfonds gaat dat vanzelf. Of je nu werknemer bent, of werkgever. HR Manager Esther Huls van Dasko merkt hoe bijzonder dat eigenlijk is als ze met Poolse chauffeurs over ‘ons’ pensioensysteem praat. “Het is gewoon goed geregeld.”

Familiebedrijf Dasko Koel- en Vriestransporten bestaat sinds 1913 en heeft tegenwoordig vestigingen in Almelo, Zwolle, Apeldoorn, Polen en Duitsland. Het bedrijf telt ruim 600 medewerkers en 220 vrachtwagens. Dasko is expert in het dagelijks vervoeren van gekoelde en bevroren producten in binnenen buitenland. Esther Huls is er sinds 5,5 jaar HR Manager. Ze leerde het HR-werk bij Unit4,

Esther Huls

∫ 48 jaar ∫ woont in Aadorp ∫ is HR Manager bij Dasko

maar miste daar na acht jaar het contact met de werkvloer. “Dasko is een familiebedrijf. Ik kan me met van alles bezighouden, ik weet wat er speelt. Dat spreekt me aan.”

Vanzelf bijzonder In haar dagelijkse HR-werk is pensioen een gegeven, vertelt Esther. “We kunnen niet afwijken van de cao en zijn dus verplicht aangesloten bij Pensioen-


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 35

fonds Vervoer. Pensioen is geen thema waarop we ons kunnen onderscheiden van andere werkgevers. Of misschien toch wel een beetje. Want er zijn bij ons oudere chauffeurs die niet eerder kunnen stoppen met werken. Dat komt doordat ze in eerdere banen geen pensioen hebben opgebouwd. Dus hoewel voor ons pensioen opbouwen via Pensioenfonds Vervoer normaal is, is het toch ook wel bijzonder.”

de weg naar pensioenconsulent Ben Kerkhof van Pensioenfonds Vervoer. Hij werkt in onze regio. Het antwoord van Ben valt dan eigenlijk altijd mee. We hebben ook Poolse chauffeurs. Ook zij komen met vragen bij mij. Zij hebben niet zo’n positief beeld bij ‘pensioenopbouw’. Als ik ze dan uitleg hoe ons pensioensysteem in elkaar zit, word ik er zelf ook blij van. Want het is gewoon goed geregeld.”

Blij met pensioensysteem

Vrije tijd invullen

De meeste vragen over pensioen krijgt Esther van oudere chauffeurs. “Als ze rond de zestig zijn, willen ze weten wanneer ze kunnen stoppen met werken. Dan wijs ik ze

Bij Dasko willen veel chauffeurs blijven doorwerken terwijl ze AOW krijgen. Esther: “Dat kan. Ze kunnen hun pensioen laten ingaan terwijl ze nog werken, maar dat hoeft

niet. Als ze stoppen met werken, moeten ze echt leren hun vrije tijd in te vullen. Ze hebben altijd 50 of 55 uur gewerkt, dus nooit tijd gehad voor hobby’s. Dan snap ik wel dat ze nog een tijdje op de wagen willen. Ze vinden hun werk gewoon hartstikke leuk. En ze willen er een beetje bij blijven horen. En wij zijn blij dat we oudere chauffeurs nog kunnen inzetten, want het is tegenwoordig niet makkelijk om personeel te vinden.”

Koninklijke Euser Transport

PRIMA DAT WERKGEVER MEEBETAALT Bij bedrijfstakpensioenfondsen betalen werkgevers en werknemers samen de pensioenpremie. In sommige bedrijfstakken is de verdeling fifty-fifty. In transport en logistiek neemt je werkgever twee derde van de premie voor zijn rekening. Prima, vindt Rico van Aggele. De financieel directeur van Euser Transport zegt: “Je maakt als werkgever een kostprijsberekening van wat een werknemer kan en mag kosten. Daar hoort pensioen gewoon bij.”

Verantwoordelijkheid werkgever Bij Koninklijke Euser Transport werken zeshonderd mensen. Rico van Aggele is er sinds april 2021 financieel directeur. Daarvoor werkte hij bij Vlug Transport en bij

Peter Appel Transport. Rico weet veel van pensioen. Dat komt niet in de laatste plaats doordat hij er via werkgeversorganisatie TLN tot in de details bij betrokken is. “Je kunt iemand die 67 jaar is en 40 dienstjaren heeft toch niet van alleen AOW laten rondkomen? Dat past niet in mijn manier van denken.”

Ongemerkt opbouwen De werkgever betaalt de premie aan het bedrijfstakpensioenfonds. Hij houdt iedere maand het deel dat de werknemer betaalt in op het brutosalaris. Als werknemer heb je er geen omkijken naar. Dat is een voordeel, vindt Rico: “Als ik iedere maand een acceptgiro had gekregen om mijn premie te betalen, zou ik het misschien ook wel af en toe achterwege hebben gelaten. Het is prachtig dat je zo in ons pensioensysteem

ongemerkt pensioen opbouwt. En er zit solidariteit in. Dat vind ik belangrijk. Iedereen zit in onze sector in dezelfde functieschalen en iedereen draait mee in het pensioenfonds.”

Eerder kunnen stoppen De financieel directeur van Euser is blij met de ‘Zwaarwerkregeling’. Die maakt het voor veel werknemers makkelijker om eerder te kunnen stoppen met werken. Ze krijgen dan maximaal drie jaar lang een uitkering uit deze regeling. “Het mag niet zo zijn dat ouderen moeten blijven werken als ze niet meer kunnen, omdat ze anders te weinig overhouden. Als je jaren pensioenpremie hebt betaald, moet je eerder kunnen stoppen. We hebben het over mensen die nog met cementzakken van vijftig kilo


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 36

hebben gesjouwd. Die tachtig uur per week werkten.”

Beste ter wereld De verdeelsleutel in het beroepsgoederenvervoer, waarbij de werkgever twee derde van de premie betaalt, vindt Rico geen probleem. “Je maakt als werkgever een kostprijsberekening van wat een werknemer kan en mag kosten. Daar hoort pensioen

gewoon bij. Dus dat heb je ervoor over, want we hebben een systeem waar we trots op mogen zijn. FNV-bestuurder mevrouw Hidding zei ooit: ‘Nederland heeft het beste pensioensysteem van de wereld. En in het beroepsgoederenvervoer hebben we het beste pensioen van Nederland. Dus hebben onze mensen het beste pensioen van de wereld.’ Dat ben ik helemaal met haar eens”

Bioliquid

EEN KWESTIE VAN Werk je bij een bedrijf dat onder de Cao Beroepsgoederenvervoer valt? Dan bouw je automatisch je pensioen op bij Pensioenfonds Vervoer. Dat is wettelijk zo geregeld. Er zijn ook bedrijven die niet of niet helemaal onder de paraplu van de cao te vangen zijn. Als zij willen, kunnen zij zich vrijwillig aansluiten bij Pensioenfonds Vervoer. Bioliquid in Raalte is zo’n bedrijf. Oprichter Franck Markerink zegt: “Pensioen regelen voor je medewerkers is een kwestie van goed werkgeverschap.”

Jong bedrijf

Rico van Aggele

∫ 53 jaar ∫ woont in Diemen ∫ is financieel directeur bij Koninklijke Euser Transport in Barendrecht

Het is een nog jong bedrijf, Bioliquid. Oprichter Franck Markerink handelt al sinds 2006 in grondstoffen voor vergisting, zoals reststoffen van levensmiddelen. Daarvan wordt biogas gemaakt door vergisters. Een groeimarkt. In 2020 besloot Franck daarom werknemers in dienst te nemen. Op dit moment werken er vier mensen op kantoor en zitten er vier chauffeurs op de weg. En dan zijn er ook nog drie invalchauffeurs. Bioliquid verzorgt voor verschillende klanten ruim honderd vrachten per week. Daarbij zetten ze naast de eigen chauffeurs ook charters in.

Vier vrachtwagens Franck: “Een groot deel van wat we doen, is handel. Maar er hoort ook transport bij. We hebben nu vier vrachtwagens: twee tankopleggers, een containerauto en een combinatie met een walking-floor. Die rijden door heel Europa om reststoffen op te halen en vervolgens af te leveren bij vergisters. Onze chauffeurs vinden dat mooi werk. We zien dat ze ook meer willen weten over de producten die ze vervoeren. Zo’n betrokkenheid krijg je alleen met eigen mensen. En die mensen willen we goede arbeidsvoorwaarden geven.”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 37

GOED WERKGEVERSCHAP

Van links naar rechts:

Johannes van der Veen Gegevens aanleveren

Oudste chauffeur

Vanaf het moment dat er personeel kwam, speelde de vraag: hoe ga je om met die arbeidsvoorwaarden en met allerlei regelgeving? Gert Berends, een van die nieuwe medewerkers (en de man met onder ander personeelsbeleid op zijn bordje): “We hebben het onze accountant laten onderzoeken. In zijn rapport stelde hij dat we het beste bij Pensioenfonds Vervoer zouden passen. Wanneer je je als bedrijf vrijwillig aanmeldt, stellen ze een aantal vragen. Zo kunnen ze zien of je wel echt bij het beroepsgoederenvervoer hoort. Dat hebben we gedaan en onze aansluiting is nu geregeld.”

De cao toepassen en pensioen regelen hoort volgens Franck bij goed werkgeverschap. Een deel van het personeel – de chauffeurs – bouwde door eerdere banen al pensioen op bij Pensioenfonds Vervoer. Gert: “Ze vinden het prima geregeld. Op dit moment is vooral onze oudste chauffeur bezig met zijn pensioen. Hij is 62 jaar en heeft de wens om wat minder te gaan werken.” Franck: “Dat is een uitdaging voor een werkgever, maar we willen het wel regelen.” En mede-eigenaar Johannes van der Veen vult aan: “Als je goed bent voor je mensen, zijn je mensen goed voor het bedrijf.”

∫ 52 jaar ∫ woont in Niebert ∫ leidinggevende

Gerrit Schreurs

∫ 57 jaar ∫ woont in Epe ∫ chauffeur

Gert Berends ∫ 52 jaar ∫ woont in Nijverdal ∫ boekhouding/ administratie Franck Markerink

∫ 53 jaar ∫ woont in Wijhe ∫ commercie

Franck, Gert en Johannes zijn samen verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van Bioliquid.


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 38

PERSOONLIJK VERHAAL

De tol van een lev Werken, werken, en dan valt de hamer. Pal vóór je pensioen. Het overkwam de nu 65-jarige Peter Slabbekoorn. Hij kan het wel van de daken schreeuwen: Zorg goed voor je lijf! Peter verloor begin vorig jaar een been. Nu wil hij graag vertellen hoe dat gebeurde. Of beter gezegd: waarom dat gebeurde. Hij heeft een afspraak gemaakt met Richard Dudink, consulent bij Pensioenfonds Vervoer. Met hem wil hij bespreken wat de mogelijkheden zijn om te stoppen met werken. Ook is TON uitgenodigd. Want Peter vindt dat TON moet opschrijven waarom het nodig is dat hij zijn werk opzegt. Klasina, Peters vrouw, is er ook bij. Net zoals zijn werkgever, Simon van der Mark van het gelijknamige Oud-Beijerlandse familiebedrijf.

Achteraf Dat verhaal over het been moet er dus uit. Maar het valt hem zwaar. Het voert hem naar dat ene moment. Dat hij voor het eerst een stomp zag waar voorheen een linkerbeen zat. Peter schiet vol bij de herinnering. Er is altijd een achteraf. Achteraf gezien had Peter dus al lang last van een pijnlijk been. Maar het moment dat de pijn zich niet meer liet verbijten, was op een vrijdag in januari 2020. Hij was bij Van der Mark in de loods en had gezegd: “Ik denk dat ik maar ga. Mijn been doet zo ver-schrik-ke-lijk zeer.” Thuis was hij naar boven gegaan, onder de douche gestrompeld. “Ik dacht: warm water erover.” En toen was Klasina binnengekomen en had gezegd: “Peter kijk, je voet wordt zwart.”

Afscheid Er volgde een weekend vol operaties en toen – op maandag – de amputatie. Nadat hij eerst afscheid had moeten nemen van zijn familie. De artsen wisten niet of hij het zou halen.


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 39

ven lang jakkeren

Peter Slabbekoorn

∫ 65 jaar ∫ woont in Heinenoord ∫ werkt 5 dagen als logistiek medewerker bij Van der Mark Transport in Oud-Beijerland ∫ is getrouwd met Klasina (62) ∫ gaat met pensioen: 1 januari 2022 ∫ krijgt AOW vanaf 4 juli 2023.


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 40

Bij het wakker worden zag hij Klasina en de kinderen aan zijn bed. Er was nu ook een dokter bij. “Ik heb ze allemaal weggestuurd.” Dit was een moment waarop hij alleen moest zijn. “Want toen drong tot me door hoe ik altijd had geleefd. En nu dit: een geamputeerd been. Op m’n 63e, aan het eind van mijn carrière.”

Generatie Peter valt stil. Simon schiet hem te hulp: “Het is ook jouw generatie. Altijd hard werken, maar niet naar een dokter gaan.” Peter: “Er is altijd nog wel een lading die naar Zuid-Frankrijk moet. Of je zit met pijn in Spanje en dan denk je: ik ga wel als ik thuis ben. Wat ook meespeelt: als jij ziek bent, dan moet er een ander op jouw auto. En dát wil je niet, hè?” Peter zat vanaf zijn 19e op de vrachtwagen, bijna altijd in het buitenland. Twaalf uur op, twaalf uur af, ook op zaterdag en zondag. Steeds drie maanden van huis. “Voor normaal eten gunde ik me geen tijd. Maar het komt erop neer dat ik mijn lichaam al die jaren ontzettend heb verwaarloosd.”

Moed verzameld In het ziekenhuisbed drong het allemaal tot hem door. Dat hij veertig jaar roofbouw had gepleegd. Met al dat jakkeren, en elke week vijf pakjes shag en twintig flesjes bier. Toen had hij heel veel moed verzameld, de dekens opgetild en gekeken. “Wat je dan ziet…” Met zijn blik op die stomp onder de dekens neemt Peter een besluit: “Ik nam me voor dat ik het leven van Klasina hiermee niet zou gaan verpesten. Niemands leven.” Het gaf hem rust. “Ik had het geaccepteerd.” Pas toen mochten Klasina en de arts weer binnenkomen.

Beenprothese Peter revalideerde en ging meteen weer naar de zaak. “Ik werk nu op de heftruck. Dat gaat prima met mijn stalen beenprothese. Al schiet het stompje er weleens uit en dan lig ik op de grond.” De afleiding was ook meer dan welkom. En er was meer te verwerken. In minder dan twee jaar tijd verloor hij beide ouders, zijn broer, een nog heel jonge schoonzus. Klasina en hij kregen corona. Peter merkte niet zo veel, maar zijn vrouw moest worden opgenomen. In augustus van dit jaar vloog ook nog eens de keuken in de fik. De brandwonden op Klasina’s arm zijn nog niet genezen.

Ga naar de dokter Peter schiet weer vol. “Wat zíj allemaal niet voor me gedaan heeft. Elke ochtend stond ze om vier uur bij de wagen om me

uit te zwaaien. Zíj heeft de kinderen opgevoed. Het huis en de financiën bijgehouden. Alles heb ik aan Klasina te danken.” “Want ik verwijt dus niemand iets hè? Dat werken en die verwaarlozing, ik heb het echt allemaal zélf gedaan.” Daarom wil hij iedereen waarschuwen, zegt Peter ernstig. “Gá naar een dokter als je wat voelt. Bij mij is de liesader verstopt geraakt. Als ik twee jaar eerder aan de bel had getrokken, was ik gedotterd. Had ik nu mijn been nog gehad.”


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 41

Peter Slabbekoorn hoopt op 31 december 2021 te stoppen met werken. Van pensioenconsulent Richard Dudink wil hij weten of dat haalbaar is. Want niet meer werken betekent: geen salaris.

Nieuw: Zwaarwerkregeling Hij krijgt natuurlijk een AOW-uitkering, maar daar moet hij vanaf zijn pensioen op 1 januari 2022 nog zeventien maanden op wachten. Klasina is pas in 2026 aan de beurt voor haar AOW. Hoe overbruggen ze die tijd? Kan zijn pensioen alvast ingaan? Richard heeft zijn laptop opengeklapt. Peter en werkgever Simon kijken mee op een tweede scherm. Richard: “Je kunt zeker alvast een deel van je pensioen aanvragen. Maar eerst wat anders. Ken je de Zwaarwerkregeling? Die regeling is nieuw. Speciaal voor werknemers zoals jij, die een zwaar beroep hebben. Als je het eigenlijk niet redt – dat laatste stukje van je carrière – kun je stoppen. Met een uitkering van 1.850 euro bruto per maand totdat je AOW krijgt.” Richard legt de regeling op hoofdlijnen uit. Dat die wordt ingevoerd door de cao-partijen en dus losstaat van het pensioenfonds. Dat de uitvoering in handen is van de Stichting RVU Beroepsgoederenvervoer. En dat je alléén zo’n uitkering krijgt als je aan alle voorwaarden voldoet. Zo moet je ten minste twintig jaar lang in het beroepsgoederenvervoer hebben gewerkt. En in ieder geval het laatste jaar voor je gebruik maakt van de regeling in een zware functie. Alle voorwaarden vind je op de website van de stichting. Richard: “Jij voldoet aan alle voorwaarden. Ruim veertig jaar vrachtwagenchauffeur en nu logistiek medewerker. Ook die functie geldt als zwaar. En het mooie is: de regeling gaat in per 2022 – dus voor jou precies op tijd.” Richard loodst Peter door de Pensioenplanner op zijn laptop. Gaandeweg ontstaat een plan. Peter vraagt een uitkering aan bij de Stichting RVU Beroepsgoederenvervoer. Daarnaast laat hij alvast een deel van zijn pensioen ingaan. Zo vult hij de maandelijkse 1.850 euro bruto van de Zwaarwerkregeling met enkele honderden euro’s aan. Met die twee inkomstenbronnen samen kunnen de Slabbekoorns uit de voeten. Tot aan Peters 70e hebben ze dan gemiddeld zo’n 2.800 euro per maand, daarna een fractie minder. Richard: “Dankzij die Zwaarwerkregeling hoef je dus niet al te zeer in te teren op je pensioen.” Peter: “Ik ben zo dankbaar. Ik kan in elk geval in januari met Klasina naar Benidorm. Lekker met de scootmobiel over de boulevard!” Peter Slabbekoorn in gesprek met consulent Richard Dudink.

Meer weten? Kijk op

zwaarwerkregelingvervoer.nl


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 42

Welke gegevens heeft Pensioenfonds Vervoer over jou? Voor de berekening van je pensioen zijn veel gegevens nodig. Je werkgever meldt jou aan bij Pensioenfonds Vervoer en levert belangrijke informatie aan. Daarnaast krijgt het pensioenfonds gegevens over jou van jouw gemeente en van UWV en de Belastingdienst. Het pensioenfonds vergelijkt de verschillende gegevens en kijkt of alles klopt. Voorop staat dat jij het pensioen krijgt waar je recht op hebt.

UWV informeert het pensioenfonds als je arbeidsongeschikt bent.

Jijzelf kunt vertellen wat je voornaam is en hoe je graag berichten ontvangt. Woon je samen? Dan moet je zelf je partner aanmelden bij het pensioenfonds.


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 43

Je werkgever levert informatie aan over je loon en het aantal uren dat je werkt.

De Belastingdienst houdt bij waar je werkt en wat je totale inkomen is. Dat is belangrijk voor het berekenen van je netto inkomen!

De gemeente houdt bij waar je woont en stuurt een bericht naar het pensioenfonds bij belangrijke gebeurtenissen in je leven. Bijvoorbeeld als je trouwt of gaat scheiden en als je kinderen krijgt. Daarnaast geeft de gemeente door als jij of je partner overlijdt.


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 44

OP PAD MET

Berend Slijkhuis

Genieten van stu

Een regenachtige oktoberdag. Met zijn dieplader brengt Berend Slijkhuis twee luchtbehandelingskasten naar een lastig bereikbare parkeerplaats. Vanuit een smalle straat moet hij achteruit insteken door een krap hek. Daar komt stuurmanskunst bij kijken. Berend doet dit werk bedreven en met plezier. En graag nog een lange tijd.


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 45

uurmanskunst

Berend Slijkhuis

∫ 50 jaar ∫ woont in Barneveld ∫ is 30 jaar chauffeur ∫ werkt sinds 3 jaar bij G. Vlastuin Transport in Ede


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 46

Beveiligde parkeerplaats 06.00 uur, Ede. Berend haalt een bakkie koffie in de kantine van G. Vlastuin Transport. Zo meteen vertrekt hij naar Rotterdam. Op zijn dieplader staan twee luchtbehandelingsinstallaties, bestemd voor politiebureau Marconiplein. Berend controleert of de kasten goed vastzitten. Na het lossen gaat hij straks nog een keer twee kasten ophalen en naar Rotterdam brengen. Wat er daarna op het programma staat? “Dat weet ik nog niet. Elke dag is het weer een verrassing waar ik naartoe ga. Ik kom op de meest bijzondere plekken: een dierentuin of een pretpark of een ritje naar Schiermonnikoog. En vandaag dus een beveiligde parkeerplaats achter een politiebureau.” Goede balans Berend geniet zichtbaar van zijn werk. En dat blijft hij graag nog lang doen. “Vanochtend in de kantine had ik het met een jonge collega over pensioen. Aan stoppen denk ik nog niet. Ik heb veel te veel plezier in mijn werk. Ik ben 50 en zal nog zeker een aantal jaren mogen werken. Wel zorg ik ervoor dat er een goede balans is tussen werk en privé. Mijn vrouw en ik plannen vaak een weekje weg. Zo kan ik het goed volhouden.” Lastige omstandigheden 08.15 uur, Rotterdam. Berend rijdt door een smal straatje naar de ingang van het politieparkeerterrein. Hij overlegt met de mannen van Pradi, het installatiebedrijf, hoe hij het beste op het terrein kan komen. Het toegangshek ligt in een bocht. Dat wordt dus achteruitsteken onder lastige omstandigheden. In- en uitstappen om te checken of hij geen auto’s, lantaarnpalen of het hek zelf aantikt. De trailer staat bijna haaks op de trekker. Nog kan de draai niet gemaakt worden. Spiegels inklappen, optrekken, achteruitsteken. En dan na een kwartier manoeuvreren rijdt Berend het parkeerterrein op. Hij krijgt applaus van de mensen die zijn precisiewerk volgden.


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 47


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 48

Verschillende werkgevers In de dertig jaar dat hij achter het stuur zit, heeft Berend bij verschillende werkgevers pensioen opgebouwd. Ook in een andere bedrijfstak: de levensmiddelenbranche. “Ik heb dat pensioen over laten hevelen naar Pensioenfonds Vervoer. Alles zit nu in één pot. Dat is voor mijn overzicht makkelijk.” Af en toe checkt Berend op mijnpensioenoverzicht.nl het bedrag dat hij in totaal heeft opgebouwd. Het zit wel goed, denkt hij. Berend kijkt niet al te ver vooruit. “Een buurman van me leefde echt naar zijn pensioen toe. En nu het zover is, verveelt hij zich. Het lijkt wel of veel mensen plannen maken voor wat ze gaan doen als ze gestopt zijn met werken. Maar ik vind dat je ook nu leuke dingen moet ondernemen en niet moet wachten op je pensioen. Je kunt niet in de toekomst kijken. Dus doe het nu.” Welverdiend bakkie De mannen van Pradi en een kraanmachinist van De Gier staan klaar om de lading van de trailer te hijsen. Berend zet zijn helm op en klimt op de oplegger. Hij maakt de spanbanden los en bevestigt daarna trekbanden met kettingen aan de kasten. Binnen vijf minuten zweeft de eerste luchtinstallatiekast door de lucht. Berend ruimt de spanbanden en rubbers op. Daarna is de tweede kast aan de beurt. Tien minuten later staan de luchtinstallatiekasten op het dak van het politiebureau. Tijd voor een welverdiend bakkie.


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 49

Loopbaan in vogelvlucht Berend is een boerenzoon ∫ volgt de landbouwschool, maar ziet geen toekomst als boer ∫ als hij 16 jaar oud is, gaat hij een keertje mee als bijrijder naar Italië en is verkocht: hij wordt interna­tionaal chauffeur ∫ na zijn militaire dienst begint hij op de vrachtwagen ∫ eerste baan: veertien jaar bij Van Maanden in Barneveld, exceptioneel transport ∫ overstap naar Jonker en Schut in Barneveld, specialist in voedingsmiddelentransport ∫ na twaalf jaar vindt hij bulktransport saai worden en neemt contact op met een kennis bij G. Vlastuin ∫ sinds 2018 rijdt hij met veel plezier weer internationaal en exceptioneel transport.


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 50

PUZZEL AANVRAGEN AOW BEWEGING CONSULENTEN FIT GELD GENIETEN HOBBY KEUZES LEVENSFASE ONTSPANNEN ORIENTEREN PENSIOENFONDS PENSIOENPLAN PLANNEN RUST TOEKOMST TIJD UITSTAPJES VERVOER VOORBEREIDEN ZIN

P

E

N

S

I

O

E

N

F

O

N

D

S

A

A

N

V

R

A

G

E

N

D

E

N

N

V

E

R

V

O

E

R

D

K

O

O

N

E

E

P

Y

B

B

O

H

I

G

N

E

E

R

S

G

N

I

G

E

W

E

B

T

T

N

E

A

G

S

IJ

D

N

N

R

N

S

A

N

T

F

P

E

N

S

I

O

E

N

P

L

A

N

S

R

Z

L

E

O

L

B

V

A

Z

L

E

N

E

U

T

D

U

F

R

R

N

I

P

I

E

J

E

S

S

I

W

O

E

N

N

P

R

V

N

K

N

T

S

M

O

K

E

O

T

O

E

E

O

IJ

N

S

I

V

A

N

O

E

N

L

C

D

U

I

T

S

T

A

P

J

E

S

Streep de woorden weg in de puzzel. De overgebleven letters vormen een zin. Vul deze hieronder in.

OPLOSSING

Vul de oplossing in op

tonmagazine.nl Doe dat vóór

25 december 2021. TON loot uit de goede inzendingen 5 gelukkigen, die een VVV Cadeaukaart van 25 euro winnen.

Met de VVV Cadeaukaart kies je zelf je favoriete cadeau. Je kunt de kaart gebruiken in winkels en in webwinkels. En je betaalt er ook een deel van je dagje uit mee.


TON PENSIOENSPECIAL 2021 • p 51

COLOFON TON is het magazine voor mensen die werken in transport en logistiek. TON verschijnt zes keer per jaar. TON wordt gemaakt in opdracht van werkgeversorganisaties TLN, VVT en werknemersorganisaties FNV Transport & Logistiek, en CNV Vakmensen. UITGEVER en REDACTIE Boss en Wijnhoven BV,

Pensioenfonds Vervoer biedt een complete pensioenregeling, die voor een zo goed mogelijke uitkering zorgt in goede en slechte tijden. We richten ons volledig op de werknemers, werkgevers en gepensioneerden in de sector vervoer en logistiek. We houden altijd het belang van de mensen voor wie we werken in het oog. We hebben geen winstoogmerk. Alles voor een goed pensioen.

Vondellaan 156, 3521 GH Utrecht, 06 38 07 67 51, info@tonmagazine.nl REDACTIECOMMISSIE SPECIAL bestaat uit Annemarie van Hekken (Pensioenfonds Vervoer), Nienke de Jong (TKP Pensioen), Peter Boss (Boss en Wijnhoven). MET BIJDRAGEN VAN Peter Boss, Yessie Vanden Branden, Mariëtte de Bruijn, Daphne Doemges-Engelen, Carien Neeleman, Erik Pathuis,

We geven inzicht in je pensioen We zorgen ervoor dat je in staat bent je een goed beeld te vormen van het pensioen dat je later ontvangt. Dat zal in het begin nog een ruwe inschatting zijn, maar naarmate je ouder wordt, kun je steeds preciezer zien wat je inkomen is als je met pensioen bent. We helpen bij het maken van keuzes Belangrijke keuzes maak je niet van de ene op de andere dag. Daarom helpen we je. We geven aan wat de mogelijkheden zijn binnen onze regeling. En we laten zien wat de gevolgen zijn van iedere keuze. Dat doen we op een manier die jij prettig vindt: bijvoorbeeld online of via één van onze pensioenconsulenten. Zo ontvang jij je pensioen wanneer het jou het beste uitkomt.

Shamrock, Geert Wijnhoven. FOTOGRAFIE Daphne Doemges-Engelen, Marco Hofsté, Annelies van ’t Hul, Ruud Jonkers, Harry Linker. ONTWERP en OPMAAK Via Bertha, Utrecht DRUK Habo da Costa, Vianen WEBSITE tonmagazine.nl FACEBOOK facebook.com/magazineton ISSN 1871-1790 TON wordt gratis toegestuurd aan alle werknemers voor wie de Cao Beroepgoederenvervoer geldt én naar de leden van TLN en VVT. TON wordt verzonden door Pensioenfonds Vervoer. Omdat Pensioenfonds

We maken het persoonlijk We doen ons best om goed te begrijpen wat er speelt bij jou en je werkgever. Daar passen we onze dienstverlening zoveel mogelijk op aan. We willen graag dat je ervaart dat we er zijn voor jou, vanaf het moment dat je begint met de opbouw van je pensioen tot het moment dat je met pensioen gaat, en daarna.

Vervoer het blad zelf verzendt, is de privacy van je gegevens gewaarborgd. Je gegevens worden niet aan derden verstrekt. Deelnemers in Pensioenfonds Vervoer worden niet als abonnee geregistreerd. Meer informatie pfvervoer.nl/privacybeleid ADRESWIJZIGINGEN hoef je niet aan TON door te geven. TON komt automatisch op je nieuwe adres.

Hoe maak je een pensioenplan?   Wat zijn de gevolgen van een scheiding voor je pensioen?   Mag je werken als je met pensioen bent? We staan klaar om te helpen Je vindt veel informatie op onze website. Je kunt ook met ons bellen, mailen of chatten. 088 33 22 999 pensioen@pfvervoer.nl pfvervoer.nl/chat Ook kun je met vragen terecht bij een van onze drie pensioenconsulenten: Michael, Ben en Richard helpen je graag!

Soms gaat daar enige tijd overheen. Heb je toch het idee dat er iets niet goed gegaan is? Stuur dan een mail naar info@tonmagazine.nl OPLAGE 155.000 exemplaren © TON Magazine 2021 Boss en Wijnhoven/ Pensioenfonds Vervoer/SOOB Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen en/of gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever en/ of zijn partners. TON wordt mede mogelijk gemaakt door

Deze TON pensioenspecial is mogelijk gemaakt door


Wil je dat iemand met je meedenkt over je pensioen?

Scan mij!

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Ben

Mich a e l

Pensioenconsulenten Pensioenfonds Vervoer

Meer weten? www.pfvervoer.nl