Page 1

INFORMASJON

VINTER OG VÃ…R 2017


storstuggu.no roroskino.no e-billett mobilapp Billettluka tlf. 905 96 514 mandag - fredag 17.00-20.00 lørdag 13.00-16.00 søndag 17.00-20.00 Adresse: Ol-Klemmetsaveien 50 7374 Røros

Arrangere på Storstuggu? Røros kommune forestår all drift av kulturaktivitet og kino i Storstuggu. Skal du sette opp teaterforestilling, konsert, foredrag eller et annet kulturarrangement? Vi har rom og tekniske løsninger som passer alle – uansett størrelsesorden! Ta kontakt med kulturhusleder (72 41 95 01) for mer informasjon. atle.auran@roros.kommune.no


Et utvalg av vårens premierefilmer. Marcus & Martinus

premiere 20. januar

Fifty Shades Darker

premiere 10. februar

Fast and Furious 8

premiere 14. april Marcus & Martinus

Fifty Shades Darker

Fullstendig kinoprogram finner du på: www.roroskino.no

Bergstaden filmklubb Filmklubben viser filmer annenhver mandag kl 20.00 i kinosalen på Storstuggu. Billetter er tilgjengelig i alle Storstuggus salgskanaler, men medlemsskap må kjøpes i billettluka. For program se bergstadenfilmklubb.no eller storstuggu.no

Fast and Furious 8


Ørnulf Holte og Sigmund Sæther “Trøndervisan” søndag

8. januar

klokka

18.00

pris

275

Etter mange år på veien har Ørnulf Holthe og Sigmund Sæther funnet hverandre i et prosjekt som de har valgt å kalle “Trøndervisan”. Mange som har levd en stund savner de gamle klassikerne fra visekunstnere som Otto Nielsen, Alv Schieflo, Birger Jørstad og Arne Pedersen med flere. For å dekke behovet for høre igjen disse visene fra en svunnen tid, har Ørnulf og Sigmund samlet et knippe av de mest kjente, og vil presentere dem i konsertform på Storstuggu. Med den spesielle scenesjarmen disse to ringrevene besitter, kombinert med en musikalitet av rang, er det ingen tvil om at mange vil bli varmet av kjente og kjære nostalgiske toner.


Russerevyen 2017 “Senkveld med russen” 13. - 15 klokka pris januar 19.00 200 (ord.) / 150 (u. 15 år)

Latter, kjendiser, levende musikk og sprudlende russ! Dette er noe av det rødrussen ved Røros VGS kan by på når vi nå serverer et talkshow helt utenom det vanlige. Vi ønsker velkommen til en forestilling der vi både parodierer og hyller en rekke TV-programmer, og alt dette gjør vi selvfølgelig med et lokalt tilsnitt. Med entusiasme og godt humør lover vi et show der overraskelsene står i kø. Du er herved invitert til en stjernespekket aften, direkte på Storstuggu! Regi: Eli Wintervold og Ane Linn Haagaas


Riksteatret “Heia Flåklypa!” onsdag klokka pris 18. januar 18.00 240 (ord.) / 195 (familiepris) / 190 (Coop)

Dra meg baklengs inn i fuglekassa! Endelig blir det teater av Solan, Ludvig og Reodor Felgens verden! Førsteklasses familieunderholdning. Den tradisjonelle melkespannkastekonkurransen nærmer seg, og alle i Flåklypa er sikre på at deres representant Emanuel Desperados går av med seieren. Men det går skumle rykter om at en sterk konkurrent fra Oslo nærmer seg bygda. Samtidig står det gode gamle meieriet i fare for å bli solgt til storkapitalen. Hva i all verden skal Solan og Ludvig gjøre for å forhindre katastrofen? Med en herlig historie og mye sang og musikk, skal Kjell Aukrusts kjente og kjære skikkelser få liv på scenen. Aukrust har fanget den norske folkesjelen, sies det, og nå skal Riksteatret fange det norske folk. Endelig skal det avgjøres hvem som er best, Flåklypa eller Oslo


“Frivillighetens dag” torsdag klokka pris

19. januar 19.00 gratis Knykengjengen v/Magne Fossbakk: “Hvordan holde engasjementet oppe!” Knykengjengen fikk Ildsjelprisen 2014. Siden arbeidet startet i Knyken skisenter har dugnadsgjengen lagt ned arbeid som tilsvarer ufattelige 40 millioner kroner. Knykengjengen har bidratt på mange områder i Orkdal, og er et høyst levende eksempel på hva som er mulig å få til. Det vil også bli utdeling av Røros kommunes frivillighetspris for 2016 til Ester Mikkelsen. Underholdning og servering. Alle frivillige i lag og foreninger, idrett, kultur og samfunn er velkommen.


Tenorane med Steffen Horn “Tenorane med ein Horn i sida” lørdag klokka pris

28. januar 19.00 325 “Tenorane med ein Horn i sida” er ei førestelling smekkfull av klassiske perler, sjølvironiske betraktningar, ein slump alvor og store mengder humor. Vakker song blir avløyst av sjølvironisk harselas over eigne divanykker. Ærlege refleksjonar over eigne liv går hand i hand med ville historiar om usannsynleg kjærleik. Publikum får oppleve vare og kraftfulle tonar, spenstig koreografi, humørfylte sprang og overraskingar. Regissør og koreograf Tomas Glans har jobba fram showet saman med Tenorane. Andreas Birger Johansen har skrive manus, og Ingrid Bjørnov, Tore Nysæther, Ragnar Hovland, Arnt Birkedal og Per Olav Kaldestad bidrar med tekstar og Teodor Janson har bidratt med regi og koreografi.


Bergstadkoret “Vinterfestival” Søndag klokka pris

5. februar

11.00 gratis

Bergstadkoret arrangerer Vinterfestival i Bergstaden, og tradisjonen tro inviterer de til Sangerkafé på Storstuggu. 10 kor byr på variert underholdning og lekne toner. Her kan du kose deg med kaffe, kaker og gode venner - samtidig som du får høre vakker korsang.

foto: Galleri Galåen


Riksteatret “Kollaps i kulissene” mandag

6. februar

klokka pris 475 (ord.) / 385 (honnør/stud) / 375 (Coop)

19.00

Når alt som kan gå galt, går enda verre! Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle i spissen for et topplag av norske komedieskuespillere. Publikum ler så de hyler og kritikerne jubler for The Play That Goes Wrong. Teaterstykket går på tredje året i London og er blitt kåret til «Årets beste komedie 2015». Med tittelen Kollaps i kulissene presenterer Riksteatret og Chat Noir nå suksessen i Norge, og løyene er i de beste hender hos publikumsyndlinger som Hege Schøyen, Ingar Helge Gimle, Bartek Kaminski og Jan Martin Johnsen. Knut Nærum oversetter og Kim Haugen har regi. Hva skjer når et overentusiastisk amatørteaterlag skal sette opp sin første store forestilling, et mordmysterium i ekte Agatha Christie-stil? Mer enn noen kan fatte! Ja, hvis du trodde at du visste hvor mye som kan gå galt på teater, må du nå tro om igjen.


Daniel Larsen “Magiens Verden” søndag klokka pris 19. februar 15.00 210 (ord.) / 150 (barn)

Magiker Daniel Larsen, “Master of Magic”, inviterer til barne- og familieshow på Storstuggu. Dette blir en forestilling spekket med humor og overraskelser. Daniel får barna til å hyle, skrike og le av begeistring … før de blir stumme av forundring over magien som utspiller seg på scenen foran dem. Daniel Larsen er en av landets mest erfarne illusjonister. Han har jobbet som profesjonell artist i over 20 år, og bare de siste 5 årene har han holdt over 1200 show i Norge og i utlandet. Det gjør ham til en av de mest hardtarbeidende magikerne i Norge. Daniel Larsens varemerke er kvalitet og god kontakt med publikum. Han er kjent for sine forrykende og humoristiske barneshow som er tilpasset hele familien. Og barna elsker det!

foto: jørgensen


Hellbillies “Martnaskonsert” fredag klokka pris

24. februar 20.00 440 Hellbillies har holdt det gående i 25 år. På denne tiden har de gitt ut 14 album og solgt ca 840.000 eksemplarer. Bandet har siden starten turnert landet rundt og etter hvert blitt et av Norges mest folkekjære band. Hellbillies oser av spilleglede og musikalsk overskudd for tida. Rockefavorittene fra Ål i Hallingdal har i løpet av karrieren solgt plater til gull og platina, vunnet Spellemannspriser i fleng og reist ekvator rundt flere ganger i bandbussen, på vei mot konsertsaler, samfunnshus og festivaler. Det er knapt noen hemmelighet at hallingdølene er et fantastisk liveband; dette kan bevitnes av alle som har opplevd dem på konsert. Nå er Hellbillies igjen klare for å innta scenen på Storstuggu, og vi ser fram til en heidundrende martnaskonsert. 18 års aldersgrense.

foto: Kai Hansen


Ørjan Burøe “Fordommer” fredag klokka pris

3. mars

21.00

325

Dette er Ørjan Burøe sin aller første soloforestilling. I over 18 år har han reist rundt som komiker, men det er først nå han står alene - og Ørjan står stolpestøtt. Dette er en forestilling som røsker deg i sjela og Ørjan beveger seg hårfint på kniveggen hele veien. Med nærmere 50% skilsmisser i året mener han det er på tide at man tar seg selv, forholdet og barna på alvor. Forestillingen tar tak i tabubelagte temaer som sjalusi, sorg, fordommer, men også de trivielle hverdagslige ting vi kanskje ikke snakker så mye om. Ørjan er en komiker med svært mye på hjertet og det tok ikke lang tid før bloggen hans var blant Norges mest leste. Med lang fartstid på radio, TV og ikke minst scene er dette en morsom og sterk forestilling med tette punchlines, som gjør at du ler og ler og ler og kanskje til og med gråter en liten skvett.


Riksteatret “En mann ved navn Ove” tirsdag

7. mars

klokka

19.00

pris

425 (ord.) / 345 (honnør/stud) / 325 (Coop)

Sven Nordin i en teaterforestilling om kjærlighet, ordentlige verktøy og viktigheten av å kjøre Saab. Suksessromanen “En mann ved navn Ove” ble i fjor til både film og teater. I Stockholm fikk oppsetningen strålende mottakelse og ble omtalt som “feelgood-teater med mening”. Nå kommer teaterversjonen til Norge med Sven Nordin på scenen. Ove er 59 år og kjører Saab. Han er sur og tverr og alle naboers skrekk. Hver morgen går han på en inspeksjonsrunde i borettslaget for å se at alt er på stell. Det til tross for at han for lengst er avsatt som styreleder – en hendelse han selv omtaler som statskuppet. Ove sparer på strømmen og pruter i butikken, og har alltid et uvennlig ord til de fleste. Vi kjenner alle en mann som ham. Men under overflaten på denne innbitte, steile mannen finnes en annen Ove: En ensom mann som sørger over tapet av sin kone.


Åge Aleksandersen og Gunnar Pedersen “En akustisk aftentur” fredag

10. mars

klokka

19.00

pris

450 (unummerert/flatt gulv)

Hei! Nå kommer Gunnar og jeg på besøk. Vi tar en Akustisk Aftentur... Denne gangen har vi utvidet det lille bandet vårt med en mann. Kjell Magne Robak på Cello. Vi spiller kjente sanger, ukjente sanger, gamle sanger, nye sanger – og vi spiler sanger som ikke får plass i Sambandets repertoar. Vår forrige akustiske tur var en fantastisk opplevelse for oss to. Vi fikk oppleve en nærhet og kontakt med publikum som satte spor. Det var allsang og trampe-klapp, det var flotte anmeldelser og vi fikk vel vist fram noen nye sider av oss som musikere og historiefortellere. Denne gangen har vi også med oss et arsenal av strengeinstrumenter. Gunnar briljerer, jeg hører på, spiller litt og applauderer. Ser fram til å møte dere.

Mvh Åge


UKM - Ung Kultur Møtes 11. og 12. pris mars 150 (ord.) / 50 (u. 15 år)

I 2017 er en hel helg satt av til UKM – for å virkelig få vist frem hva ungdommene våre driver med av kulturaktivitet og produksjon! Det blir utstilling, filmvisning og forestilling på scene – og kanskje også noe helt nytt? Følg med på Storstuggus hjemmesider for mer info utover senvinter/tidlig vår! Påmeldingen er åpen frem til 3. mars på ukm.no for deltagere. Alle mellom 10 og 20 år kan være med! Se ukm.no/sor-trondelag/roros

foto: UKM


Vinterfestspill i Bergstaden 16. - 19.

mars

se vinterfestspill.no for fullt program

FestspillOpp

Torsdag 16. mars kl 20.30 (kr. 975,-) Vinterfestspillenes tradisjonsrike kulinariske og musikalske meny med festspillmusikere i toppslag. Billettsalg via Røros Hotell.

Bare Bjørnov

Lørdag 18. mars kl 21.00 (kr. 425,-) Ingrid Bjørnov er Norges ledende humorpianist. Hun spiller klassisk musikk baklengs, hun gurgler O mio babbino caro i original toneart, og hun påstår at Benny Andersson og Edvard Grieg er én og samme person. Billettsalg via ticketmaster og vinterfestspill.no

Solrennings- konsert

Søndag 19. mars. Frokost kl 09.00, konsertstart kl 09.30 (220,-) Få en flott start på søndagen med frokost og solrenningskonsert. Billettsalg via ticketmaster og vinterfestspill.no

foto: Yina Chen


Øivind Blunck med Christine Guldbrandsen “Absolutt Øivind” søndag klokka pris

26. mars 18.00 475,Morsomt og musikalsk show med en av Norges største komikere - Øivind Blunck - på sitt aller beste! I flere tiår har Øivind Blunck vært en humørspreder i Norge. Fra ”Klabb og Babb” i NRKs spede begynnelse via legendarisk ungdomsidol på 80 tallet i ”Reidar og Bitten” til den slagkraftige ”Fridtjof” fra Ytre Enebakk. I tillegg har han spilt store roller i musikaler som ”Les Miserables” og ”Cats”. Nå viser han sitt hele spekter og talent i et nytt show. Med seg har han noen av Norges beste kvinnelige sangere og dansere med Bergens egen Christine Guldbrandsen i spissen. Øivind Blunck har tidligere hatt stor suksess med showet ”Diva & the Beast” på Chat Noir i Oslo. I hans nye show, som nå er på Norgesturné, presenterer han flere nummer herfra. Selvsagt får vi også et gjensyn med hans legendariske karakterer ”Reidar” og ”Fridtjof”. Kall det gjerne et … ”Best of Øivind Blunck”.


10. trinn ved Røros skole «Prima vare - sekunda ikke» 28. og 29. klokka pris

mars

19.00

200

Hvert år setter 10.trinn ved Røros skole opp et musikkspill. Årtets 10. klassinger har valgt musikalen Bør Børson, fritt etter Johan Falkberget. Kortreist og bærekraftig teatermusikal - prima vare, sekunda ikke. Pr Olderdalen pro ainno. Ta med glatte glade glitterpæng - det e alt du træng!

foto: Håvard Dahl


Kulturskolen «Kulturskolens vårslepp» onsdag

5. april

se storstuggu.no for mer informasjon

Kulturskolen åpner påskeegg, og ut strømmer et mangfold av musikk, sang, dans og billedkunst. Møt opp på Storstuggu og opplev noe av alt det spennende som skjer på kulturskolen. Det blir flotte sceneinnslag og utstilling av produkter som kulturskoleeleven har laget gjennom året.


«Bisarre personligheter i LennonMcCartney-Harrisons Poetiske Univers» torsdag klokka pris

20. april

17.30 og 19.30

se storstuggu.no

En forestilling av og med Bergstaden Shakespearianerensemble. Basert på et lite utvalg av The Beatles’ poetisk-musikalske gullkorn har vi fantasert fram en liten historie midt imellom det realistiske og det surrealistiske, det musikalske og det teatralske. Vi får møte Rocky Raccoon, Dr. Robert, etterhvert Eleanor Rigby - med den navnløse «Fool on the Hill» som gjenoppdukkende kulissefigur. Pluss at noen vidløftige historiske/kulturelle forbindelseslinjer forsøkes knyttet. Varighet ca. 1 time.


Røros Storband og kulturskoleelver “Vårkonserten 2017” fredag klokka pris 12. mai 19.00 150 (ord.) / 50 (u. 17 år)

Også i år vil Røros storband ta med seg en hel masse kulturskoleelever på scenen i selve Falkbergetsalen, den flotteste scena vi har i distriktet. Storbandet og elevene fra kulturskolen vil fremføre mye fin musikk. Publikum vil få en svært variert konsert med solister som yter sitt aller beste og et storband som er bedre enn noen gang. Er vi heldige får vi kanskje høre en kommende stjerne?


“Jesus Christ Superstar” 16., 17. og 18 klokka pris juni 19.00 350 (ord.) / 250 (stud. og u. 16 år)

Endelig er det duket for rockeopera i Storstuggu. Den tidløse musikalen “Jesus Christ Superstar” gjester Falkbergetsalen på Røros, med både profesjonelle og semiprofesjonelle aktører. Dette blir en strålende mulighet til å oppleve en av de store musikalklassikerene med blant annet Snorre Ryen Tøndel i en av de bærende rollene. Musikk: Andrew Lloyd Webber Tekst: Tim Rice


Ungdommens Hus Ungdommens Hus er et møtested og aktivitetssenter for ungdom i alderen 8. trinn til 18+. Her kan ungdom møtes på egne premisser. Ungdommens Hus arrangerer konserter med kjente og litt mindre kjente artister og band. Konsert med Einar Stray Orchestra, torsdag 16. februar kl 20.00 Ungdommens Hus Røros gleder seg stort og ønsker velkommen til konsert med Einar Stray Orchestra. Dette blir artugt og kulturstaselig. Etter to kritikerroste album, to EP’er og mer enn 250 konserter i Europa og Asia slipper Einar Stray Orchestra sin tredje fullengder til høsten. Indiepopkvintetten blander fortsatt kompromissløst klassisk musikk og folk med pop og rock som sender tankene mot Sufjan Stevens, Arcade Fire og Sigur Rós. Tross deres unge alder er de et av landets mest erfarne, lekne og spennende band. To år har snart gått siden den post-rockklingende debuten «Chiaroscuro» ble fulgt opp av denselvransakende og personlige «Politricks». Det nye albumet er coprodusert av Marius Drogsås Hagen (Team Me) og Øyvind Røsrud Gundersen (Rumble In Rhodos/Hanne Kolstø). Fra utsolgte konsertsaler i Tyskland, Russland og Kina tar poporkesteret turen til noen få utvalgte norske klubber og festivaler. For mer info, sjekk ut Ungdommens Hus på Facebook! https://www.facebook.com/UHRoros/ Ove Testad Marte Solbakken 72 41 95 16 / 918 10 347 913 74 771 ove.testad@roros.kommune.no marte.solbakken@roros.kommune.no


Røros folkebibliotek Bøker kan bestilles på Røros og hentes på Glåmos skole. Røros Man/ons kl 14.00 - 19.00 Tir/tor kl 11.00 - 16.00 Fredag kl 12.00 - 17.00 Lørdag kl 11.00 - 14.00 Hver siste lørdag i måneden er det fortellerstund. Annonseres på facebook og hjemmeside. Brekken Mandag kl 10.00 - 12.00 Torsdag kl 16.00 - 19.00 72 41 94 25 / roros.kommune.no

Røros frivilligsentral En frivillig møteplass for frivillig arbeid, for et varmere og tryggere lokalsamfunn. Har du et spørsmål, en idé eller kanskje noen timer å gi, ta gjerne kontakt. Berit Kristin Sevatdal 72 41 94 75 / 917 38 114 berit.sevatdal@roros.kommune.no www.roros.frivilligsentral.no

Finner du ikke det du leter etter? Har du prøvd biblioteket?


Kulturkontoret Røros kommune BERGSTADSTIPENDET Røros kommune kan hvert år dele ut Bergstadstipendet. Stipendet tildeles på grunnlag av søknad – og kan søkes av kulturarbeidere, kunstnere eller forskere som gjennom sitt arbeid er knyttet til Rørosdistriktet. Stipendet består av en gavesjekk på kr 15 000 og et diplom. For mer informasjon og fullstendig statuttoversikt, se www.roros.kommune.no Søknadsfrist 1. mai. TILSKUDDSORDNINGER KULTUR Røros kommune har flere tilskuddsordninger innenfor kulturfeltet – full oversikt over retningslinjer finner du på våre hjemmesider. Arrangementsstøtte: en ordning som skal bidra økonomisk til gjennomføring av arrangement av en viss størrelse. Gjelder både for eksisterende arrangement og fremtidige arrangement. Søknadsfrist 1. mai. Tilskudd til fritidskulturlivet: ordningen skal stimulere og videreutvikle det lokale, frivillige kulturlivet; utvikling av frivillige kulturaktørers aktivitet, prosjekter og åpne enkeltarrangement i Røros kommune. Søknadsfrist 1. mai. Ung kultur – raskt svar: Ordningen skal være en økonomisk støtte for ungdom mellom 13 og 20 år som ønsker å arrangere noe selv! Fortløpende behandling. Tilskudd til idrettsformål: Generelt tilskudd til idrettslige formål, idrettsrådets behandling er retningsgivende for formannskapets behandling. Søknadsfrist 1. mai. Prosjektstøtte: Tilskuddsordning som skal støtte kunst- og kulturproduksjoner/prosjekt/arrangement som bidrar til kvalitet og mangfold i Røros kommunes kunst- og kulturtilbud. Fortløpende behandling. Morten Tøndel Ane Linn Haagaas 72 41 95 06 72 41 95 00 morten.tondel@roros.kommune.no ane.linn.haagaas@roros.kommune.no


Røros hotell

På Storstuggu går gjestene tørrskodd mellom seng, scene og konferanser. Her får du hvile i de deiligste senger og spise det beste regionen har å by på. Ta et morgenbad før frokost og en skitur før forestilling. Bedre backstage får du ikke! Tlf: 72 40 80 00 www.roroshotell.no

Rørosteknikk Storstuggu tilbyr det beste av lys- lyd og AV-utstyr. Rørosteknikk er allsidig og gjør alt fra konferanser til større konserter og teaterforestillinger. Det er derfor de lett tilpasser seg våre ulike behov og er den foretrukne lys- og lydleverandøren i regionen. www.rorosteknikk.no

Infonett

Storstuggu og Røros kino er avhengig av sikker og stabil nettforbindelse. Infonett Røros er vår garanti for at vi kan tilby de beste forutsetningene for gode kulturopplevelser, uansett om du er publikum eller arrangør. infonett.rev.no


BILLETTER Storstuggu og Røros kino storstuggu.no roroskino.no e-billett mobilapp Billettluka tlf. 905 96 514 mandag - fredag 17.00-20.00 lørdag 13.00-16.00 søndag 17.00-20.00

SAMARBEIDSPARTNERE

Røros kommune

Røros hotell

Rørosteknikk

Infonett Røros

Storstuggu v17  

Program for vinter/vår-halvår 2017 på Storstuggu

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you