2022-09 Vioswijzer 68-10

Page 1

VIOS WIJZER Beltrums sportclubblad CLUBBLAD VOOR LEDEN VAN DE BELTRUMSE SPORTVERENIGINGEN:

Maar eerst zetten we al deze zorgen aan de kant en gaan ons richten op ons Beltrums volksfeest. De wagenbouwers zijn druk bezig en zij willen dit jaar weer ouderwets ons van een fraai schouwspel laten genieten. Het kermisterrein wordt weer fraai ingericht om weer een volksfeest al van weleer te houden. En daarna gaan we ons met veel inzet richten op competities en wedstrijden die komen. Of gewoon de sport voor de ontspanning! Allemaal ook daarmee veel succes! Martin Bouwmeesters September 2022Voorwoord

V.I.O.S.-Wijzer

Redactie-adres: Meester Nelissenstraat 71, 7156 MB Beltrum. Tel. mtjmbouwmeesters@gmail.comE-mail:0544-481633

De meteorologische herfst is dan wel begonnen, maar terwijl ik dit schrijf hebben we nog steeds te maken met zomerse toestanden. En inmiddels hebben we eigenlijk allemaal last van de enorme droogte die ons treft. Vanzelfsprekend worden onze agrariërs, die al met zoveel problemen te maken hebben, zwaar getroffen. Ook lopen we in Nederland tegen meerdere problemen aan, om maar iets te noemen: stikstof, energieprijzen, inflatie, asielproblematiek en Alswoningtekorten.alleenditrijtje ziet, dan krijg je een negatief gevoel voor de toekomst. Er staat ons nog veel te wachten het komend najaar.

V.I.O.SSportcentraleBeltrum opgericht: 30-1-1953 Verschijnt 11x per jaar 68e jaargang no. 9 September www.sportcentralevios.nl2022

Rabobank Achterhoek-Oost, ten name “V.I.O.S.”Sportcentralevan:Beltrum.

3

Secretariaat: Avesterweg 1 7156 MA info@sportcentralevios.nlBeltrum

Bankrekeningnr.: IBAN: NL57RABO0105502146

V.I.O.S.-Wijzer 4 ADVIES VOOR HET LANDELIJK GEBIED ALS JIJ LEKKER AAN HET SPORTEN BENT BIJ VIOS, ZORGEN WIJ GOED VOOR DE VERGUNNINGEN VOOR JOUW BEDRIJF. ZOEK JE EEN PROFESSIONELE COACH NEEM DAN CONTACT MET ONS OP. HEELWEG 6, 7156 NJ BELTRUM 0544-482 492 INFO@WIK-ADVIESGROEP.NL

V.I.O.S.-Wijzer 5

Wij feliciteren: koning Arne Hoffman en koningin Lotte Wolterink

Wethouder brengt bezoek aan “de Sonders” Wethouder Arjen van Gijssel heeft op 18 augustus een bezoek gebracht aan ons sportpark. Hij is de nieuwe wethouder met o.a. sport in zijn portefeuille. Hij heeft zich uitgebreid laten informeren over de verenigingen die op de Sonders actief zijn. Hij is onder de indruk van de kwaliteit van de faciliteiten en zeer verheugd dat we in Beltrum dit met z’n allen onderhouden. Ook was hij geïnteresseerd in de plannen die er zijn om de sporthal voor de toekomst te kunnen behouden. Immers bewegen en ontmoeten zijn voor een kern als Beltrum van levensbelang. We hopen als bestuur op een fijne samenwerking met de gemeente in de komende periode.

Binnenkort ontvangen de cursisten een oproep voor de herhalingsavond hartreanimatie. Op maandag 7 november en donderdag 17 november worden deze gehouden in de bestuurskamer. Op het rooster die verstuurd wordt, staat aangegeven wanneer de deelnemer verwacht wordt. Uiteraard kan er geruild worden.

Adverteerders bedankt! Bij deze willen wij graag de adverteerders in de Vioswijzer bedanken. Zonder hen is het niet mogelijk om deze maandelijks te laten verschijnen. Daarnaast willen we met name ook Martin Bouwmeesters bedanken die al jarenlang de redactie op zich neemt en Marcel Helmers voor het coördineren van de verspreiding ervan. Top! Grote Clubactie 2022 Na een zeer geslaagde Grote Clubactie in 2021 hopen we in 2022 weer langs de deuren te gaan. De jaarlijkse Grote Clubactie wordt in Beltrum gehouden van vrijdag 7 oktober t/m zaterdag 15 oktober 2022. In de volgende Vioswijzer komen we hierop terug. Met sportieve groet, Dagelijks bestuur Sportcentrale Vios Jan Boverhof, Boet Leemreize en Monique Stapelbroek Herhalingsavonden Reanimatie

Wilt u bij verhuizing de adreswijziging tijdig doorgeven aan het secretariaat? Ook als u een nieuw banknummer hebt!

• Op kermiszondag verzorgt VIOS wederom de parkeerwacht tijdens het bloemencorso. Voor het eerst krijgen de wagenbouwers een derde deel van de opbrengst mee.

Volleybal secretariaat@volleybalviosbeltrum.nl

Ronny Stapelbroek Stef te Woerd Jeroen Schuurmans Kelly Rosendahl

Terug in de tijd (september 1997)

• De Vios Wijzer verschijnt in een nieuw jasje. Het ontwerp van de nieuwe omslag is het werk van een drietal VIOS-leden. Helaas ontbreken de namen.

Gymnastiek Danielle Roerdink Haarstraat 31 06 114 851 32 Handbal Anouk Wiegerinck Zuivelstraat 13 06 170 075 59 Tafeltennis Walter Rouwhorst Kempersweg 9 0544 35 12 39

V.I.O.S.-Wijzer 6

• Het gymnstieklokaal “de Ringen” aan de Haarstraat wordt voor 28 uren per week door de afdelingen van VIOS afgehuurd. Het gebruik is zeer intensief.

Een ledenmutatie (aan- of afmelden, adreswijziging e.d.) kan alleen bij de contactpersoon van de desbetreffende vereniging doorgegeven worden. De peildatum voor de te betalen contributie is de eerste van de maand.

• Afdeling gymnastiek begint met “kids-aerobic”. Dit is bedoeld voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Uit de oude doos (september 1972)

Op de volgende pagina treft u de namen van de desbetreffende contactpersonen aan.

Ledenmutaties: Nieuw als lid Bedankt als lid Volleybal Anne Groot Kormelink Gymnastiek Mats Rooks Ise Pasman Voetbal Sten Wiegerinck Tijn JulianLuttikholdLuttikhold Bram MorrisPasmanSchonewille

• Er wordt in de Achterhoek op diverse plaatsen een campagne “55-plus in beweging” georganiseerd. Ook Vios neemt hieraan deel.

Tafeltennis Peter Kallenbach

Touwtrek Mart Arink Avesterweg 19a 06 294 656 55 Voetbal Jan Bouwmeesters Haarstraat 10h 0544 48 12 00

Sportcentrale Monique Stapelbroek info@sportcentralevios.nl

Vanuit het bestuur In de Vioswijzer van deze maand staan onze sponsoren centraal. We waarderen hun inbreng, op welke manier dan ook. Vandaar dat we onze sponsoren nog eens extra onder de aandacht brengen. Bestuur Vios Gym Een dankjewel aan onze sponsoren!

De contactpersonen per vereniging zijn: 1952 - 2022

Voetbal Marco Heutinck mthjheutinck@kpnmail.nl

Vincent Ribbers ribbers.halte@gmail.com

Inlevering kopij Voor het leveren van kopij heeft ook elke vereniging van sportcentrale Vios een contactpersoon. Aan deze personen dienen alle berichtjes e.d. doorgegeven te worden (bij voorkeur via e-mail). Zij zorgen er dan voor dat het op tijd (gelijk aan tijdstip van aan- of afmelden) bij de eindredacteur komt, die dan alles verwerkt tot de welbekende Vioswijzer.

Linda Hulshof linda.hulshof@hotmail.com

Het e-mailadres van de eindredacteur: mtjmbouwmeesters@gmail.com

De kopij voor de volgende Vioswijzer kan tot 7 oktober 2022 ingeleverd worden (eerste vrijdag van de maand).

Handbal Jeanne Slutter jeanneslutter@gmail.com

Touwtrek

V.I.O.S.-Wijzer

Volleybal Kim Hanselman nieuws@volleybalviosbeltrum.nl

Aan het begin van het nieuwe sportseizoen willen wij onze sponsoren bedanken. Ondanks het lang stil liggen van lessen en activiteiten zijn zij Vios Gym trouw gebleven en daar zijn we erg blij mee. We bedanken:

7

ContactPersoonVertrouwens

Gymnastiek

Tafeltennis info@ttv-vios.nl

Iris Groot Zevert en Marlies Stoteler vcp@sportcentralevios.nl

V.I.O.S.-Wijzer 8 WWW.PORSKAMP.COMMercatorstraat 7, 7131 PW Lichtenvoorde. T +31 (0)5443 - 72179 Garantie voor service, kwaliteit & samenwerking! vanInstallatiewerkmetdePorskamp Dan weet je dat het goed komt! BERENTSENAUTOBEDRIJFBELTRUM462091 uw vw , audi en opel specialist zowel nieuw als gebruikt ook voor onderhoud en a.p.k. keuring zowel benzine als diesel tevens beschikken wij over moderne uitlees apparatuur en doen wij airco's afvullen en reparatie's autobedrijf berentsen grolseweg 26 7156 lb beltrum tel BERENTSENAUTOBEDRIJFwww.autobedrijfberentsen.nl0544-462091BELTRUM462091uw vw , audi en opel specialist zowel nieuw als gebruikt ook voor onderhoud en a.p.k. keuring zowel benzine als diesel tevens beschikken wij over moderne uitlees apparatuur en doen wij airco's afvullen en reparatie's autobedrijf berentsen grolseweg 26 7156 lb beltrum tel www.autobedrijfberentsen.nl0544-462091

Het logo van deze bedrijven is te vinden op een bord in de sporthal. Zij steunen daarmee, naast Vios Gym, alle verenigingen die gebruik maken van de zaal.

-Groot Zevert -@Lotte’s-Geveltechniek-BeltrumB.V.kapsalon

V.I.O.S.-Wijzer 9

-Loonbedrijf Scharenborg -Zorghulpmiddelen online (Arc en Ciel) Scharenborg Beltrum b.v -Schildersbedrijf te Morsche Op onze website zijn deze bedrijven te vinden, op deze manier steunen zij onze vereniging. Neem eens een kijkje op www.viosgym.nl Namens bestuur, leiding en leden van Vios Gym dank voor de sponsoring het afgelopen seizoen en op naar seizoen 2022-2023!!

Beltrum b.v. De Hoofdzaak @Lotte’s kapsalon

-Marboma Marboma is onze kledingsponsor, hun logo is te zien op de shirts van onze volwassen leden en op de trainingspakken van de leiding. Mede door hun bijdrage hebben wij een kledingfonds kunnen oprichten waardoor ook de jeugdleden altijd van passende kleding voorzien zijn. -Floreel bloemen Al jarenlang sponsort Floreel ons door het leveren van de meest prachtige bloemen die wij kunnen gebruiken voor verschillende doeleinden binnen onze Scharenborgvereniging.

Wie komt ons helpen? Voor het bestuur van Vios Gym zijn we op zoek naar enthousiaste, betrokken ouders, leden of andere betrokken mensen die het leuk vinden om samen te zorgen dat de gym goed draait en er leuke activiteiten georganiseerd kunnen worden. Bestuurlijke ervaring is niet nodig. We vullen elkaar aan waar nodig. Lijkt het je leuk om toe te treden tot het bestuur en zo je steentje bij te dragen of wil je meer weten neem dan contact op met een van de bestuursleden. Het is altijd mogelijk om een keer een vergadering bij te wonen.

V.I.O.S.-Wijzer 10 Kledingcommissie

Dorian Scharenborg (06 - 13 46 54 44) Wanneer het lidmaatschap wordt beëindigd kan de kleding worden ingeleverd bij Danielle Roerdink Penningmeester (06 - 11 48 51 32). Voor meer informatie kijk op www.viosgym.nl

Zit je nog niet op gym en lijkt het je leuk om eens mee te doen? Dan ben je altijd van harte welkom! Vooraf aanmelden is niet nodig.

Vriendjes en vriendinnetjes gymles

Bij een nieuw lidmaatschap is er voor ieder jeugdlid (met uitzondering van de ouder en kind gym en de springgroep) gymkleding in bruikleen te verkrijgen via de kledingcommissie. Mocht de huidige kleding beschadigd zijn of qua maat niet meer kloppen dan kan eveneens contact opgenomen worden met de kledingcommissie.

Ook zijn we op zoek naar kantinemedewerkers. Je kunt je hiervoor alleen of samen met iemand opgeven. We zijn blij met iedere gedraaide kantinedienst. Het levert Vios Gym een mooie bijdrage op waardoor we o.a. de contributie laag kunnen houden. Wil je ons helpen of wil je meer weten over de kantinediensten, neem dan gerust contact met ons op. Danielle Roerdink, Willem Vaags, Lotte Geerdinck en Linda Hulshof

Vrijdag 23 september mag je je vriendjes en/of vriendinnetjes meenemen naar de gym/springgroep! Gezellig samen een uur gymmen. Wie neem jij mee?

Bettine Vriesekoop, oud tafeltennisster en Europees kampioen zal op die dag de aftrap verrichten met een clinic die ook voor niet tafeltennissers erg interessant is.

V.I.O.S.-Wijzer 11 Tafeltenniscompetitie

U hoeft alleen zelf te zorgen voor goede sportschoenen en gemakkelijk zittende kleding We ontvangen U graag in sporthal “de Sonders” op deze dinsdag, 8 november 2022. Voor opgave en verdere informatie kunt u contact opnemen met: Tafeltennisvereniging V.I.O.S. te Beltrum: www.ttv-vios.nl, email: wrouwhorst@planet.nl of Walter Rouwhorst, mobiel: 06 401 952 22 ** Zie het volledige artikel met foto van Bettine Vriesekoop in de Vioswijzer van augustus j.l.

Vios gaat op 8 november 2022 van start met “OldStars tafeltennis” ** Zoals ok in de vorige editie van de Vioswijzer voor de eerste keer werd aangekondigd gaat Vios tafeltennis op dinsdag, 8 november a.s. het startsein geven voor de promotie van tafeltennis voor met name 55 plussers.

gaat weer van start!!

Op maandag, 12 september a.s. gaat het najaarsseizoen 2022 van de tafeltenniscompetitie weer van start. De spelers hebben er weer zin in om strijd te leveren met omliggende steden en dorpen met na afloop weer een gezellige derde ronde als toetje.

Elke maand zal zoals gewoonlijk weer verslag worden uitgebracht van de behaalde resultaten. Dat zal dus in de editie van de maand oktober zijn. Veel tafeltennisplezier dames en heren!!

V.I.O.S.-Wijzer 12 U weet hoe u wilt leven. Nu en straks. Wij zorgen dat u dat financieel goed regelt. Verzekeren, pensioenen, hypotheken en bankzaken. Alles onder één dak. Geen afdelingen, maar betrokken vakmensen. Samen vinden we de oplossing die het best bij u past. We zijn er voor u. Bank - Hypotheken - Verzekeringen Scharenborg Beltrum b.v. Hassinkstraat 2 7156 LZ Beltrum (0544) 48 15 www.scharenborg-beltrum.nlinfo@scharenborg-beltrum.nl41 Hindernissensamennemen...Scharenborgiservooru.

WK Holten Op het moment van schrijven wordt er nog keihard getraind en wel al een tijdje drie keer in de week.

Competitietoernooi

Bart Reinders deed bij ’t Touwtje mee in de 680kg klasse. Ze behaalden een 5e plaats in het dagklassement.

Gewest Oost Tilligte Zondag 28 augustus was het 7e competitietoernooi van Gewest Oost. De Bisons waren deze dag te gast bij TTV Koapman te Tilligte.

Voor de klasses 680kg en de 600kg was dit de laatste competitiedag. De Bisons kwamen in de 680kg klasse goed voor de dag. Bijna alle wedstrijden werden gewonnen. De allerlaatste wedstrijd tegen OKIA werd een zware, maar men kon de winst niet naar zich toehalen. De Bisons tweede in het dagklassement en ook tweede ( dus zilver) in het totaalklassement. OKIA werd eerste en Heure werd derde.

Bisons nog de competitie afsluiten op 5 september in Vorden. In de 640kg klasse staat men nu bovenaan en wil men het Oostelijk Kampioenschap in de 640kg klasse graag naar zich toe trekken.

Eén keer in de week alleen de eigen club en twee keer in de week met TTV Eibergen. Trainingen met TTV Eibergen staan vooral in het teken van het Nationale team dat de Bisons samen met TTV Eibergen vormt in de 640kg klasse, maar natuurlijk ook voor beide verenigingen om goed voor de dag te komen in de Open Klasse op het WK in Holten.

Eerste werd OKIA, tweede Eibergen en derde Heure.

V.I.O.S.-Wijzer 13

In de 600kg klasse kon men niet echt mee met de top. Er werd fel gestreden elke wedstrijd weer, maar punten kwamen er te weinig. Vierde in het dagklassement en vierde in het totaalklassement.

De WK zal gehouden worden in Holten en wel van 15 t/m 18 september. Bekend is al wel dat een heel groot aantal teams zal deelnemen vanuit de hele Eerstwereld.voorde

Van de bestuurstafel . . .

Het zal voor het hoofd opleiding en coördinatoren in ieder geval tijd op leveren, doordat we leden gericht kunnen vragen omdat men heeft aangegeven hierin voor de club wel wat te willen doen. En binnen de club zal een klimaat ontstaan dat niet enkelen veel doen en anderen niets, maar dat we allemaal bij dragen aan de continuïteit en het succes van de club.

Ik wil de leden die ons het komend jaar gaan helpen dan ook hartelijk danken

Het moet wel gebeuren want we willen het beste voor onze jeugd. Maar neemt u van mij aan dat dit een hele klus is en niet altijd makkelijk is, want een ieder die je vraagt heeft het druk of heeft andere zaken. En ik kan dat weten want ik heb het jaren zelf mogen doen. Ik heb dan ook veel vertrouwen in de vrijwilligerscommissie die nu is samengesteld en die samen met het bestuur het vrijwilligers beleid gaat beschrijven en van de grond tillen.

De volgende stap. Met twee ku-j meer dan alleen!

V.I.O.S.-Wijzer 14

Willen we als club overleven dan zullen de leden hierin moeten bijdragen en wie weet kunnen we als grootste vereniging ook nog wat betekenen voor anderen in ons dorp! Want er is veel kennis en kunde binnen onze club. Het streven is in ieder geval dat de leden te zijner tijd gericht worden benaderd voor een taak of functie omdat men heeft aangegeven hierin wat voor de club te willen doen.

Vanuit de jeugd commissie kunnen we melden dat de vacatures die er waren binnen het kader zijn ingevuld en dat waren er ook dit jaar weer een kleine twintig. Waarvan akte! Voor een ieder die dit leest, is het goed om te weten dat de coördinatoren en zeker ook het hoofd opleidingen hier menig uurtje heeft ingestopt. Uiteindelijk is het hen toch gelukt om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. Hetgeen een compliment is naar de coördinatoren en zeker ook Michel Ballast, als hoofd opleiding.

15

V.I.O.S.-Wijzer

Bovendien kan de vrijwilligerscommissie

die tijd gebruiken om beleid te maken en van de grond te tillen Aan het begin van dit seizoen gaat het bestuur hierin actie ondernemen. Want uiteindelijk kun je met twee meer dan één en met meerderen nog veel meer.

Wat dat betreft is het ook mooi dat er komend seizoen een MO17 elftal komt van DEO en VIOS B. Een wens van de jeugd commissie en vooral ook van Carmen te Bogt als coördinator van het meiden voetbal. Zij heeft zich de laatste jaren met veel energie en inzet en vooral creativiteit zich voor deze Datmeiden.haar dit goed is gelukt blijkt wel uit het feit dat deze meiden VIOS zijn trouw gebleven en ook heeft bijgedragen aan de continuïteit van het dames voetbal binnen de vereniging. Door de samenwerking aan te gaan met DEO kunnen we deze meiden bieden waar ze recht op hebben. Goede training en het recht om wedstrijden te voetballen. Willen we het meiden voetbal continueren dan zullen we moeten samenwerken omdat er bij de jeugd niet genoeg meiden voetballen om een meiden team te formeren. Omdat DEO met hetzelfde gegeven zit was in deze 1+1=2! De gesprekken over de samenwerking verliepen op een transparante en respectvolle manier. Carmen heeft samen met Michel Ballast en met ondergetekende op de achtergrond dit voortvarend opgepakt, zodat we volgend jaar een MO17 team hebben. HULDE! We hebben veel vertrouwen in de samenwerking. En het mooie is dat we als VIOS B. ook wat te bieden hebben met de huidige accommodatie en met het beleid zoals het hoofd opleiding dit heeft beschreven en we willen als VIOS B. best wel delen op het gebied van jeugdvoetbal. Zeker als er sprake is van een win/win situatie voor beide verenigingen. En dat is er nu! Het voelt in ieder geval goed en er is zeker een basis om dit verder uit te bouwen en te continueren. Ook in deze geldt twee kunnen meer dan één. Waarvan akte! Jullie horen van ons en de MO17. Namens de jeugd commissie Benny Krabbenborg

dat ze het voortouw hebben willen nemen om wat te doen als kaderlid voor de VIOS jeugd komend seizoen. En met jullie afspreken dat jullie het seizoen erop dit ook blijven doen. Dat scheelt veel werk voor volgend seizoen en is goed voor de continuïteit! (Op de site hebben jullie kunnen lezen wie komend seizoen kader is binnen de verschillende jeugd elftallen.)

V.I.O.S.-Wijzer 16 Industrieweg 1, 7156 PA Beltrum. T 0544 - 48 1779 autobedrijfnijhuis.nl

Tijdens het Pinksterweekend van 2022 zijn we met 46 enthousiaste kinderen (JO8 t/m JO13) en 15 (misschien nog wel enthousiastere) kampleiders op pad gegaan voor eindelijk weer een weekend VIOS voetbalkamp. Na een afwezigheid van 2 jaar, zijn we blij dat het dit jaar allemaal weer mogelijk is. Dit jaar zijn we in Lievelde geweest, bij Groepsaccommodatie Beusink. Check de foto’s voor de sfeerimpressie!

Vrijdag 3 juni Na aankomst in Lievelde en inrichting van de slaapzalen werden de groepjes bekend gemaakt. We zijn vrijdagavond gestart met de Alleskunner, ook wel bekend van het tv-programma. De kinderen kregen allerlei opdrachten die ze moesten oplossen. Denk hierbij aan: met gevouwen vliegtuigjes zo ver mogelijk gooien, met zijn allen in een big bag zo snel mogelijk naar de overkant of zo goed mogelijk één minuut schatten. Het doel van elke ronde is om te zorgen dat je niet afvalt. Hierdoor hoef je dus niet elk spel te winnen, zolang je maar niet verliest. Na een spannende afvalrace bleek het eindspel een prooi voor Jorn Wiegerinck.

V.I.O.S.-Wijzer 17

Een geslaagd VIOS Voetbalkamp 2022!

V.I.O.S.-Wijzer 18 M e e ster Nelissenst raat 11, 715 6 M A Belt r um T ( 0 5 4 4 ) 4 8 15 75 E info @ rateringinst allatie.nl ww w. ra t e r i ng i n s t a l l a t i e . n l Gedegen advies en vakmanschap!

Het werd na het toernooi al snel tijd om de spullen te pakken. De vrachtwagen zou om 12.00 uur namelijk richting Beltrum gaan. ’s Middags stond alweer het laatste spel op het programma: de zeskamp bij VIOS. De dag werd afgesloten met patat, waarna de kinderen om 18.00 na een mooi kamp weer opgehaald werden.

Vandaar dat de zondag alweer de laatste dag bij Groepsaccomodatie Beusink was. In de ochtend werd er met je eigen team een voetbaltoernooi gespeeld.

Zaterdag 4 juni Op de zaterdagochtend was het tijd voor voetbal, het is nota bene een voetbalkamp. Op het programma stond het mix-toernooi. Kleine wedstrijdjes waarbij, er verdeelt over 6 rondes, een toernooi werd gespeeld met verschillende teams. Elke ronde was in een andere samenstelling, waarbij de kinderen punten konden verdienen bij winst, maar ook voor elke goal die werd gescoord. Het bleek een goed kamp voor de familie Wiegerinck. Na de winst van Jorn bleek de meest waardevolle speelster uit dit toernooi namelijk Merle Wiegerinck. ’s Middags was het tijd voor het stadsspel in Lichtenvoorde. Hierbij was het doel het Over De Top Festival te helpen opbouwen. Op zoek naar zoveel mogelijk muntjes van het festival, kreeg iedereen een bandje als entreebewijs. Alle tenten werden fictief bezocht en er was zelfs een reuzenrad. Sommige bezoekers waren wat slordiger en lieten zomaar muntjes slingeren, mooi om te vinden maar zorg wel dat je op het terrein blijft de bewaking is onverbiddelijk en pakt zo je bandje af.

Fanatiek als altijd werd er in de vroege ochtend gestreden om de punten.

Door omstandigheden was het kamp dit jaar een dagje korter dan gebruikelijk.

Zondag 5 juni (1e Pinksterdag)

V.I.O.S.-Wijzer 19

In de schans werden ’s avonds de bosspelen gespeeld. Levend Cluedo en levend Stratego waren de twee spellen die werden gespeeld. ’s Avonds werd de dag afgesloten met een dansje en daarna natuurlijk nog een kussengevecht!

Groeten - VIOS kampleiding 2022 Oefenprogramma vv VIOS B - heren 1 De eerste selectie van vv VIOS B. is de voorbereiding op het seizoen 20222023 gestart. De oefencampagne ziet er als volgt uit: Programma VIOS Beltrum 1e selectie Augustus & September 2022 / Voorbereiding seizoen 2022-2023

V.I.O.S.-Wijzer 20 Het groepje dat VIOS voetbalkamp 2022 heeft gewonnen was: FC Achterhoek (Nout, Siem, Jens, Lotte, Jibbe). Onder de leiding van JOrdi Scharenborg en Rein Lepping. Wij, als kampleiders, vonden het een super geslaagd jeugdkamp met lieve en geweldige kinderen! Veel dank en waardering gaan uit naar de gezellige, super enthousiaste en toffe mix van kampleiders: Bob Groot Kormelink, Carmen te Bogt, Christian Ballast Fenne Knops, Gijs Berendsen, Ian Groot Zevert, JOrdy Zieverink, JOrdi Scharenborg, Lars Bleumink, Luc Nijhuis, Luke te Woerd, Lynn Heutinck, Rein Lepping, Roel Goldewijk en Sven Haarlink.

Met het diploma Juniorentrainer op zak zal Ian dit seizoen de spelers van de

*wijzigingen voorbehouden Presentatie juniorentrainers seizoen 2022 – 2023

Ian was vorig seizoen trainer van de JO15-1 en zal dus met een aantal Jongens meegaan naar de JO17.

Ewald was jarenlang assistent-trainer bij Manfred Graven bij Heren 1 en komt dus na een aantal seizoenen terug bij de club waar hij als speler ook jarenlang eerste elftal speler was. Ewald, welkom terug!

V.I.O.S.-Wijzer 21 Week Dag Datum Tijd Activiteit 35 Dinsdag 30-8-2022 19:45 uur Training Donderdag 1-9-2022 20:00 uur Hoeve Vooruit 1 - VIOS B. 1 Zondag 4-9-2022 Kermis GEEN activiteit 36 Dinsdag 6-9-2022 Kermis GEEN training

JO17-1

Michel zal naast zijn functie als Hoofd Opleidingen ook de JO19-1 trainen en op de zaterdagen coachen.

Donderdag 8-9-2022 19:45 uur Training Zondag 11-9-2022 14:00 uur VIOS B. 1 - DEO 1 37 Dinsdag 13-9-2022 19:45 uur Training Donderdag 15-9-2022 19:45 uur Training Zondag 18-9-2022 14:00 uur VIOS B. 1 - Buurse 1 38 Dinsdag 20-9-2022 19:45 uur Training Donderdag 22-9-2022 19:45 uur Training Zondag 25-9-2022 n.n.t.b. Start competitie

De jeugdcommissie is achter de schermen de afgelopen maanden druk bezig geweest met de voorbereidingen voor aankomend seizoen. Ook moest er gezocht worden naar een aantal nieuwe trainers. Hieronder worden alle (nieuwe) juniorentrainers voor aankomend seizoen aan u voorgesteld.

JO19-1 Trainers: Ewald Wolterinck (nieuw) en Michel Ballast

Trainers: Ian Groot Zevert en Jeroen Gideonse (nieuw)

V.I.O.S.-Wijzer 22

Juniorentrainer op zak zal Ian dit seizoen de spelers van de JO17-1 naar een hoger niveau tillen.

Carmen is al jarenlang betrokken bij het Meidenvoetbal als coördinator. Ze heeft veel energie gestopt in de samenwerking met Deo en mag als trainer/ coach die meiden samen met Britt van oefenstof voorzien.

JO17-1 naar een hoger niveau tillen. Jeroen Gideonse is nog niet zo lang woonachtig in Beltrum en is vorig seizoen begonnen als speler van Heren 3. Nu hij de club goed kent wil hij ook meer doen voor de club dan alleen spelen en we heten hem dan ook veel welkom als trainer van de JO17-1. Jeroen, succes met je nieuwe uitdaging!

DEO / VIOS B. MO17-1

Trainers: Carmen te Bogt en Britt Kuijpers (nieuw)

Dit seizoen gaat ze samen met Carmen de mooie samenwerking met Deo in goede banen leiden als trainer en coach. Britt, succes! JO15-1

Trainers: Coen te Woerd (nieuw) en Hugo te Woerd Coen is jaren terug met veel plezier en kunde trainer geweest bij de circuittraining. We zijn erg blij dat hij positief heeft gereageerd om terug te komen als trainer en we wensen hem dan ook veel succes met deze nieuwe Hugouitdaging.heeft vorig seizoen de JO15-2 getraind en zal ook dit seizoen veel van die Jongens terug zien als trainer van de JO15-1. Hij gaat proberen op de woensdagavond het team klaar te stomen voor de wedstrijden op de Metzaterdag.hetdiploma

Jeroen Gideonse is nog niet zo lang woonachtig in Beltrum en is vorig seizoen begonnen als speler van Heren 3. Nu hij de club goed kent wil hij ook meer doen voor de club dan alleen spelen en we heten hem dan ook veel welkom als trainer van de JO17-1. Jeroen, succes met je nieuwe uitdaging!

Britt Kuijpers is vorig seizoen bij VIOS Beltrum komen voetballen bij Vrouwen 2 en heeft afgelopen seizoen een jeugdteam bij Longa’30 training gegeven.

V.I.O.S.-Wijzer 23

V.I.O.S.-Wijzer 24 06 18 19 50 23 - 24/7 bereikbaar - www.paulinevanveen.nl Omdat afscheid nemen méér is dan alleen uitvaart

Dit seizoen gaat ze samen met Carmen de mooie samenwerking met Deo in goede banen leiden als trainer en coach. Britt, succes!

Presentatie pupillentrainers seizoen 2022 – 2023 De jeugdcommissie is achter de schermen de afgelopen maanden druk bezig geweest met de voorbereidingen voor aankomend seizoen. Ook moest er gezocht worden naar een aantal nieuwe trainers. Hieronder worden alle

Britt Kuijpers is vorig seizoen bij VIOS Beltrum komen voetballen bij Vrouwen 2 en heeft afgelopen seizoen een jeugdteam bij Longa’30 training gegeven.

Trainers: Carmen te Bogt en Britt Kuijpers (nieuw)

JO15-1 Trainers: Coen te Woerd (nieuw) en Hugo te Woerd Coen is jaren terug met veel plezier en kunde trainer geweest bij de circuittraining. We zijn erg blij dat hij positief heeft gereageerd om terug te komen als trainer en we wensen hem dan ook veel succes met deze nieuwe Hugouitdaging.heeft vorig seizoen de JO15-2 getraind en zal ook dit seizoen veel van die JOngens terug zien als trainer van de JO15-1. Hij gaat proberen op de woensdagavond het team klaar te stomen voor de wedstrijden op de zaterdag.

DEO / VIOS B. MO17-1

Tom is al een aantal keer benaderd om trainer te worden bij de jeugd en dit seizoen trekt hij de handschoen aan en zal één keer in de week onze JOngste elftal van trainingsstof voorzien. Als speler van Heren 1 mag hij als voorbeeld genoemd worden voor de spelers met ambities. Succes Tom!

Carmen is al jarenlang betrokken bij het Meidenvoetbal als coördinator. Ze heeft veel energie gestopt in de samenwerking met Deo en mag als trainer/ coach die meiden samen met Britt van oefenstof voorzien.

JO13-1

Trainers: Thijmen Stortelder (nieuw) en Tom Walterbos (nieuw) Thijmen is speler van Heren 3 en gaat samen met Tom het gat vullen dat is ontstaan door het afscheid van Christian en Chiqo. Omdat Thijmen bezig is met afstuderen zal hij na de winterstop als trainer starten en op de zaterdag als coach meegaan. Tot die tijd zoeken wij een trainer die de JO13-1 wil trainen op (maandag- of) dinsdagavond totdat Thijmen zijn diploma binnen heeft. Thijmen, succes met afstuderen!

V.I.O.S.-Wijzer 25

pupillentrainers voor aankomend seizoen aan u voorgesteld.

JO9 Trainers: Bob Groot Kormelink en Raun te Bogt

We zijn erg blij dat Stijn net als vorig seizoen de JO10-1 gaat trainen op de woensdagavond. Hij krijgt een mooi team tot zijn beschikking die veel plezierige trainingen zullen krijgen van hem, maar ook veel zullen leren.

Vorig seizoen is Bob rond de winterstop, na een korte periode zonder trainer te zijn, trainer geworden van de JO8-1 nadat daar een vacature was ontstaan. Hij heeft hiervan genoten en gaat als trainer mee met deze groep naar de JO9. Bob zal de JO9-geel van training voorzien. Raun was vorig seizoen trainer van de JO9 in zijn eerste seizoen als jeugdtrainer. Ook dit seizoen wilde hij graag training geven aan deze leeftijd en dus zal hij de JO9-rood van de nodige oefenstof voorzien.

JO10-1 Trainer: Stijn Berentsen

JO11-1 Trainer: Jasper te Boome Jasper was vorig seizoen trainer van de JO10-2 en krijgt dus dit seizoen te maken met een aantal spelers die ook vorig seizoen training van hem kregen. Jasper is zelf speler van Heren 2 en gaat aankomend seizoen zijn team het positiespel ontwikkelen nu ze op een groter veld gaan spelen.

JO12-1

V.I.O.S.-Wijzer 26 (nieuwe)

Trainers: Loek te Woerd (nieuw) en JOrdy Zieverink Loek is zelf nog jeugdspeler bij de JO19-1 en heeft vorig seizoen met veel plezier training gegeven bij de circuittraining. Hij gaat nu de JO12-1, voor zijn eigen training, op de maandagavond met veel plezier training geven. Loek, veel Jordysucces!isalstrainer

en coördinator al jaren actief als vrijwilliger binnen VIOS Beltrum. Net als vorig seizoen zal JOrdy de JO12-1 op de woensdagavond de meiden en JOngens voorbereiden voor de wedstrijden.

V.I.O.S.-Wijzer 27

Eline en Linde zijn de trainers die de Jongste jeugdleden kennis laten maken met het mooie spelletje dat voetbal heet. En dit doen ze al een aantal seizoen met veel geduld, plezier en enthousiasme. Dat de JO7 elk seizoen naarmate het seizoen vordert groeit met nieuwe jeugdleden bewijst maar weer eens hoe goed de dames dit doen.

Circuittraining Hoofdtrainer: Diederick Brinkerhof

JO8-1 Trainer: Nout Ribbers (nieuw)

Trainers: Jesse Luttikholt, Marcel Nijbroek (nieuw), Eize Stevens, Fedde Kasteel (nieuw), Ties Maarse (nieuw), Hennie Bokstart (nieuw) en Jenneke DiederickAbbink

We wensen alle trainers een mooi seizoen toe!

zal zijn derde seizoen ingaan als hoofdtrainer van de circuittraining. Wat misschien niet iedereen weet, is dat Diederick ook keeperstrainer is binnen de club.

Nout heeft op vroege leeftijd al het streven om jeugdtrainer te worden. Afgelopen seizoen heeft hij Raun te Bogt bij de o9 geassisteerd en dit seizoen mag hij op eigen benen staan als trainer van de JO8-1. Nout, veel succes gewenst! JO7 Trainers: Eline Wolterink en Linde Bleumink

Net als vorig seizoen zullen ook Jesse, Eize en Jenneke weer van de partij zijn. Daar zijn we erg blij mee. Marcel Nijbroek, vorig seizoen trainer van de JO17-1, wilde graag weer training geven aan de JOngste jeugd. Hennie Bokstart, bekend als scheidsrechter binnen de club, gaat dit seizoen ook als trainer aan de slag. Ties (speler JO19-1) gaat stage lopen bij de circuittraining als jeugdtrainer en Fedde Kasteel gaat ook zijn eerste stappen zetten als trainer. Zelf speelt hij in de JO17-1.

Wedstrijdschema:

V.I.O.S.-Wijzer 28

Dag Veld Tijd Team Maandag A 18.30 – 20.00 Jeugd C1 A 20.00 – 21.30 Dames recreanten B 19.00 – 20.30 Dames 1 B 20.30 – 22.00 Heren recreanten Dinsdag A 19.00 – 20.30 Dames 5 B 19.00 – 20.30 Dames 4 B 20.30 – 22.00 Jeugd A1 C 19.00 – 20.30 Dames 2 C 20.30 – 22.00 Heren 1 Woensdag B 18.00 – 19.30 CMV 4 – 5 B 20.30 – 22.00 Dames 2 C 17.30 – 19.00 CMV 2 C 19.00 – 20.30 Dames 3 C 20.30 – 22.00 Dames 1 Donderdag A 18.30 – 20.00 Jeugd B1 B 18.30 – 20.00 C1 + CMV 6 C 18.30 – 20.00 C1 + CMV 6 Hallo allemaal! Begin augustus zijn in alle teams de tijden van trainingen gedeeld, hieronder een overzicht van de trainingen en het wedstrijdschema:

Overzicht van alle wedstrijden zijn te vinden op nevobo.nl of in de Nevobo app Veel Denkensucces!!jullie eraan bij de eerste thuiswedstrijd een teamfoto te maken en deze te sturen naar nieuws@volleybalviosbeltrum.nl. Alvast bedankt!

Ledenshop Bij aanvang van het nieuwe seizoen, ook een nieuw trainingstenue nodig? Of nieuwe accessoires waarmee jij het competitieseizoen in kan gaan? Bezoek eens de ledenshop van Vios volleybal! Vios volleybal heeft, in samenwerking met Intersport, een verenigingsgebonden ledenshop opgezet. Wat houdt dit in?

Let op! een klant van de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek is niet per definitie lid. Via de website van de Rabobank kan je een lidmaatschap aanmaken. We hopen op jullie steun!

V.I.O.S.-Wijzer 29

Rabo ClubSupport VIOS volleybal doet dit jaar weer mee met de actie ‘Rabo ClubSupport’ van de HetRabobank.doelis om de jeugdafdeling binnen VIOS Volleybal te professionaliseren door middel van een volleybalspeeltuin. De Volleybalspeeltuin is een programma dat bestaat uit tien lessen die vier keer herhaald worden. Ook zijn enkele themalessen toegevoegd, zoals Carnaval en Pietengym. Tijdens de lessen zijn de kinderen (4 tot 6 jaar) vooral lekker aan het spelen en bewegen, terwijl ze ongemerkt aan hun motorische vaardigheden werken. Om dit te realiseren is budget nodig voor alle materialen.

Van 5 t/m 27 september kan jij als lid van de Rabobank stemmen op onze vereniging onder de naam: VIOS Volleybal Beltrum. Dit kan via www.rabobank.nl/clubsupport.

• De ledenshop is ingericht met een clubcollectie waarbij eventuele bedrukking van het verenigingslogo van Vios volleybal mogelijk is. Naast de geselecteerde clubcollectie, kan er ook uit andere kledinglijnen gekozen worden.

• Dit houdt in dat alle leden van Vios volleybal, via de website, met 10% korting (onderdelen van) trainingstenues en/of accessoires kunnen aanschaffen. Denk bij accessoires aan sporttassen, sokken, kniebeschermers, e.d.

• Door je bestelling via de website te plaatsen, ontvangt Vios volleybal een financiële bijdrage. Deze bijdrage kan weer geïnvesteerd worden in de vereniging. Zo maak je met een aankoop in de ledenshop dus niet alleen jezelf of iemand anders blij, maar doe je ook iets goeds voor de vereniging! Je kan de ledenshop bezoeken via: https://clubs.deventrade.com/nl/vios-beltrum of via de link op onze website!

V.I.O.S.-Wijzer 30 Reminder Een reminder voor alle seniorenteams en steunende leden, tot 24 september! Tot slot; hebben jullie als team wat te melden voor in de VIOS wijzer en/of social media, geef dit dan door via ofnieuws@volleybalviosbeltrum.nlmailadres:aaneenvandebestuursleden. VerenigingsactiviteitenViosGym 14 september Jubileumactiviteit conditiegroep, gemengde groep en damesgroep 19.00 u Marveld ?? september Jubileumactiviteit woensdagochtendgroep 23 september Vriendjes en vriendinnetjes gymles Vios Tafeltennis 8 november OldStar Sport, clinic Bettine Vriesenkoop Vios Volleybal 24 september feestavond Vios Touwtrek 15 - 18 september WK Outdoor te Holten Vios Voetbal 12 september vergadering vv VIOS B. - info secretariaat. 17 oktober ledenvergadering vv VIOS B.

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.