2023-02 Vioswijzer 69-4

Page 1

Sportcentrale V.I.O.S Beltrum

opgericht: 30-1-1953

Verschijnt 11x per jaar 69e jaargang no. 4

Februari 2023

www.sportcentralevios.nl

Redactie-adres: (tijdelijk ivm afwezigheid Martin Bouwmeesters):

Tel. 06-82905793

E-mail: info@sportcentralevios.nl

Secretariaat:

Avesterweg 1 7156 MA Beltrum info@sportcentralevios.nl

Bankrekeningnr.:

IBAN:

NL57RABO0105502146

Rabobank Achterhoek-Oost, ten name van:

Sportcentrale “V.I.O.S.” Beltrum.

Voorwoord

Dat Beltrum een levendige gemeenschap is waar veel evenementen worden georganiseerd door vrijwilligers weten we allemaal. Dit is zeker iets wat we met elkaar moeten koesteren. Het leidt immers tot vele ontmoetingen en sociale verbondenheid. Ook onze sporthal is een plaats waar mensen elkaar tegenkomen en samen gezond bezig zijn. Het is een basisvoorwaarde voor een leefbaar Beltrum dat de sporthal ook voor de volgende generaties beschikbaar blijft.

We moeten onderzoeken hoe we Beltrum leefbaar kunnen houden voor de huidige en komende generaties. De Provincie samen met de Gemeente stellen geld beschikbaar voor heel Beltrum om dit te onderzoeken. Dit heet “Dorpendeal”.

Dorpendeal is een project waarin bekeken wordt welke activiteiten er nu al zijn en welke er zouden moeten komen. En waar dit het beste kan. De Raad van Overleg heeft de leiding en de Sportcentrale neemt hier actief in deel. Op 25 januari is de Dorpendeal gepresenteerd aan alle verenigingen, zodat we allemaal mee kunnen denken over de invulling hiervan.

Uit een enquête van de Raad van Overleg bleek in 2020 dat er grote behoefte is aan een fitnessruimte in Beltrum. Een logische gedachte dat dit ingevuld kan worden bij de sporthal. De sporthal is aan groot onderhoud toe. Misschien dat we een en ander kunnen combineren om ook de bezetting van het sportpark overdag te verbeteren. Ook andere activiteiten zijn denkbaar om het sportcomplex rendabel te krijgen voor de toekomst.

Door met elkaar samen te werken, er voor elkaar te zijn, kan Beltrum als een sterke levendige gemeenschap de toekomst tegemoet zien.

Jan Boverhof

V.I.O.S.-Wijzer 3
V.I.O.S.-Wijzer 4 ADVIES VOOR HET LANDELIJK GEBIED ALS JIJ LEKKER AAN HET SPORTEN BENT BIJ VIOS, ZORGEN WIJ GOED VOOR DE VERGUNNINGEN VOOR JOUW BEDRIJF. ZOEK JE EEN PROFESSIONELE COACH NEEM DAN CONTACT MET ONS OP. HEELWEG 6, 7156 NJ BELTRUM 0544-482 492 INFO@WIK-ADVIESGROEP.NL

Even voorstellen…

Nieuwe coördinator federatie VIOS: Irma Klein Tuente

Voor wie mij nog niet kent: ik ben Irma Klein Tuente, getrouwd met Rob en samen hebben we drie kinderen, Rick, Niek en Anne. Ben alweer ruim 20 jaar werkzaam bij Slagerij Kastelein in Diepenheim. In Beltrum zit ik bij de Dorpsboke, speel volleybal bij Dames Recreanten en regel samen met Marcel Scharenborg de Collecte van het Reumafonds.

Toen ik Johny Wolterink een keertje sprak, tijdens een kantinedienst en informeerde of de functie van Thijs al was vervuld, was dit nog niet het geval. Ik heb toen aangegeven, dat als er niemand zich zou melden ik dit wel zou willen doen. Samen met Johny lijkt me dit weer een hele leuke nieuwe uitdaging.

Vrijwilligers werk is vrijwillig, maar nog altijd niet vrijblijvend. Daarom vind ik het zelf heel belangrijk en probeer dat ook aan onze kinderen mee te geven. Als iederéén iets doet dan kunnen we samen heel veel doen. Fijn om te zien dat veel mensen in Beltrum hier net zo over denken. Dus mocht jij nog vrije tijd over hebben en het leuk vinden om eens te helpen in de kantine (is echt geen hogere wiskunde) meld je dan bij ons. Dan zorgen we met z’n allen, dat we deze diensten rond krijgen. Groeten, Irma Klein Tuente

Wij wensen Irma veel succes en plezier!

Met sportieve groet, Dagelijks bestuur Sportcentrale Vios

Jan Boverhof, Boet Leemreize en Monique Stapelbroek

V.I.O.S.-Wijzer 5

Terug in de tijd (februari 1998)

- Jan Klein Nijenhuis ontvangt de KTV-Prijs van Verdienste 1997 tijdens de jaarlijkse Eibergse Sportverkiezing.

- Afdeling touwtrek houdt in de sporthal een mattentournooi voor de schooljeugd.

Uit de oude doos (februari 1973)

- Enkele technische leden van DVV uit Voor-Beltrum hebben de publicatieborden van een lichtschakelaar voorzien. Een druk op de knop zorgt voor beter leesbare informatie.

- Afdeling gymnastiek heeft een “open huis” gehouden. Dit is een geslaagd evenement geworden en voor herhaling vatbaar.

Ledenmutaties

Nieuw als lid

Gymnastiek Linde Klein Gunnewiek

Masha Overkamp

Nikki Tiemessen

Bente Tiemessen

Handbal Liran Bokkers

Bedankt als lid

Floor Pape

Touwtrek Guus te Woerd

Voetbal Suus Onstenk

Sam Klein Gunnewiek

Dani Dute

Siem Nijenhuis

Ramon te Kaat

Volleybal Lieke Penterman

Rozann Winkelhorst

Jade Ars

Jenske Roerdink

Pleun Schilderinck

Wilt u ledenmutaties tijdig doorgeven aan de vereniging?

Een ledenmutatie (aan- of afmelden, adreswijziging, nieuw bankrekeningnummer e.d.) kan alleen bij de contactpersoon van de desbetreffende vereniging doorgegeven worden. De peildatum voor de te betalen contributie is de eerste van de maand

Volleybal secretariaat@volleybalviosbeltrum.nl

V.I.O.S.-Wijzer 6
Contactgegevens ledenmutaties Gymnastiek Daniëlle Roerdink Haarstraat 31 06 114 851 32 Handbal Anouk Wiegerinck Zuivelstraat 13 06 170 075 59 Tafeltennis Walter Rouwhorst Kempersweg 9 06 401 951 22 Touwtrek Mart Arink Avesterweg 19a 06 294 656 55 Voetbal Jan Bouwmeesters Haarstraat 10h 0544 48 12 00

Inlevering kopij Vioswijzer

Voor het leveren van kopij heeft ook elke vereniging van Sportcentrale Vios een contactpersoon. Aan deze personen kunnen alle berichtjes e.d. doorgegeven worden (bij voorkeur via mail). Zij zorgen ervoor dat het tijdig bij de eindredacteur komt, die dan alles verwerkt tot de welbekende Vioswijzer.

Contactgegevens Vioswijzer

Sportcentrale Monique Stapelbroek info@sportcentralevios.nl

Gymnastiek Linda Hulshof linda.hulshof@hotmail.com

Handbal Jeanne Slütter jeanneslutter@gmail.com

Tafeltennis info@ttv-vios.nl

Touwtrek Vincent Ribbers ribbers.halte@gmail.com

Voetbal Marco Heutinck mthjheutinck@kpnmail.nl

Volleybal Kim Hanselman nieuws@volleybalviosbeltrum.nl

VertrouwensContactPersonen Iris Groot Zevert en Marlies Stoteler vcp@sportcentralevios.nl

De kopij voor de volgende Vioswijzer kan tot 3 maart 2023 (eerste vrijdag van de maand) ingeleverd worden.

Advertentie halve pagina (in jan. editie op pagina 22 advertentie Pauline van Veen)

Omdat afscheid nemen méér is dan alleen uitvaart

V.I.O.S.-Wijzer 7
06 18 19 50 23 - 24/7 bereikbaar - www.paulinevanveen.nl

Installatiewerk met de van Porskamp

AUTOBEDRIJF BERENTSEN

BELTRUM 462091

AUTOBEDRIJF BERENTSEN

BELTRUM 462091

uw vw , audi en opel specialist zowel nieuw als gebruikt

ook voor onderhoud en a.p.k. keuring zowel benzine als diesel tevens beschikken wij over moderne uitlees apparatuur en doen wij airco's afvullen en reparatie's

uw vw , audi en opel specialist zowel nieuw als gebruikt

ook voor onderhoud en a.p.k. keuring zowel benzine als diesel

autobedrijf berentsen grolseweg 26 7156 lb beltrum tel 0544-462091

www.autobedrijfberentsen.nl

tevens beschikken wij over moderne uitlees apparatuur en doen wij airco's afvullen en reparatie's autobedrijf berentsen grolseweg 26 7156 lb beltrum tel 0544-462091

www.autobedrijfberentsen.nl

V.I.O.S.-Wijzer 8 WWW.PORSKAMP.COM Mercatorstraat 7, 7131 PW Lichtenvoorde. T +31 (0)5443 - 72179
Garantie voor service, kwaliteit & samenwerking!
weet je dat het goed komt!
Dan

Carnaval

Vrijdag 17 februari is het zover! Dan vieren we Carnaval op de gym. Je mag deze les verkleed komen. We maken er een gezellig gymfeestje van! Bestuur en leiding Vios Gym

Kledingcommissie

Bij een nieuw lidmaatschap is er voor ieder jeugdlid (met uitzondering van de ouder en kind gym en de springgroep) gymkleding in bruikleen te verkrijgen via de kledingcommissie.

Mocht de huidige kleding beschadigd zijn of qua maat niet meer kloppen dan kan eveneens contact opgenomen worden met de kledingcommissie: Dorian Scharenborg (06 - 13 46 54 44)

Wanneer het lidmaatschap wordt beëindigd kan de kleding worden ingeleverd bij Daniëlle Roerdink Penningmeester (06 - 11 48 51 32).

Voor meer informatie: kijk op www.viosgym.nl

V.I.O.S.-Wijzer 9

Tussenstand en programma competitie 2022-2023

We hervatten de competitie met 3 thuiswedstrijden op rij. We hadden niet beter kunnen startten, want de eerste wedstrijd werd overtuigend gewonnen tegen HCW met 30-14. De tweede wedstrijd kregen we de dames (+ een bank vol publiek) vanuit Grolle op bezoek. Gelukkig hadden we zelf ook het nodige, enthousiaste publiek op de bank zitten (Super leuk!!) Extra genieten was het met al dat volk uit Grolle om ook deze week ruim te winnen met 25-16. De dames van Grol probeerden de scheids af en toe nog van het nodige advies te voorzien, maar hier was hij helaas voor hen, niet gevoelig voor. Een heerlijke overwinning.

Coach Eddy kwam na de wedstrijd heel trots naar zijn publiek om nog even te zeggen dat ‘hij’ het goed gedaan had. Het ziet er met deze resultaten inderdaad nog niet naar uit dat hij ontslagen wordt

Op naar thuiswedstrijd 3 op rij, tegen de nummer 2 van de poule, Quintus!! Spannend!

De wedstrijd van 5 maart tegen Ha-Stu is niet meer te zien op het programma, omdat dit team zich teruggetrokken heeft. We zijn dus nog met 7 teams over.

V.I.O.S.-Wijzer 10
� � �

Rouwhorst bokaal 2022-2023

Dit keer werd het onderlinge toernooi gehouden in januari. Op de speelavonden 9 en 16 januari namen een 9 personen deel aan de onderlinge. Dit selecte gezelschap werkte het toernooi met een zogenaamd voorgift systeem. Hierbij worden de spelers van een lager niveau gecompenseerd met een voorsprong in punten bij aanvang van iedere set. Hierdoor ontstonden er mooie “gevechten” achter de tafel met hier en daar een verrassende uitslag. Helaas konden een tweetal spelers niet alle wedstrijden uitspelen. Walter deed een dappere poging maar moest het toernooi laten varen i.v.m. diverse blessures en Nabel had zichzelf getrakteerd op een vakantie in het warme zuidoosten.

Uiteindelijk wist Willy met 15 punten het toernooi op zijn naam te schrijven en bleef Wim F. helaas steken op een tweede plek met 13 punten. Deze teleurstelling was voor hem echter van korte duur aangezien hij zijn twee “aartsrivalen” Paul en Wim H., met ieders 10 punten, ruim achter zich te laten. Een mooie derde plaats was weggelegd voor Marjolein met 12 punten. In de onderste regionen was er nog plek voor Arnold met 7 punten en Martijn met 2 punten.

Zondag 22 januari werd het toernooi afgesloten met een hapje en een drankje waarbij Willy uit handen van Martijn de verdiende bokaal in ontvangst nam.

V.I.O.S.-Wijzer 11

Hindernissen samen nemen... Scharenborg is er voor u.

U weet hoe u wilt leven. Nu en straks. Wij zorgen dat u dat financieel goed regelt. Verzekeren, pensioenen, hypotheken en bankzaken. Alles onder één dak. Geen afdelingen, maar betrokken vakmensen. Samen vinden we de oplossing die het best bij u past. We zijn er voor u.

Hassinkstraat 2

7156 LZ Beltrum

(0544) 48 15 41

info@scharenborg-beltrum.nl www.scharenborg-beltrum.nl

V.I.O.S.-Wijzer 12
Bank - Hypotheken - Verzekeringen Scharenborg Beltrum b.v.

Tafeltennisvereniging V.I.O.S. Beltrum 50 jaar.

Op 6 april 2023 is het exact 50 jaar geleden dat Tafeltennisvereniging V.I.O.S zich aansloot bij de Sportcentrale V.I.O.S. Een commissie is bezig een feestelijke avond te organiseren voor alle leden om dit te vieren.

Nader bericht volgt.

Nieuwjaarsborrel

Vrijdagavond 27 januari konden we, na twee jaar afwezigheid door Corona, weer een nieuwjaarsborrel met elkaar drinken. Een groot aantal leden was deze avond aanwezig. En volgens goed gebruik was er ook een kleine activiteit georganiseerd.

Ditmaal was het ‘De Handige Bliksem Der Bisons – Alleskunner Editie’. Allerlei opdrachten moesten voldaan worden, van het lopen met een tennisbal tussen de knieën tot stapelen van moertjes.

De Grootste Bliksem werd uiteindelijk Rik Baak, op de voet gevolgd door Dana Tuinte en Bram Baak.

Trainingen

Vanaf 7 februari zal er weer twee keer in de week getraind worden, op dinsdag- en donderdagavond vanaf 20.30. Zowel de wedstrijdtrekkers als de recreanten trainen op dit tijdstip. Ook voor nieuwelingen en belangstellenden is dit een mogelijkheid om kennis te maken met de touwtreksport.

V.I.O.S.-Wijzer 13

Van de bestuurstafel…

De winterstop is weer voorbij. Na een korte periode van winterstop, waarin het voor de velden, gezien de hoeveelheid regen, misschien maar goed was dat er niet gevoetbald werd zijn alle competities inmiddels weer begonnen. Aan alle teams om er een mooie en sportieve 2e seizoenshelft van te maken, met hopelijk aan het eind van het seizoen één of meerdere kampioenschappen te vieren! Maar het plezier voor iedereen blijft uiteraard het belangrijkst van allemaal!

Ondanks de winterstop, een periode waarin er geen wedstrijden zijn gespeeld, heeft de jeugd tijdens deze periode allesbehalve stil gezeten. Tijdens de winterstop zijn er als vanouds weer allerlei winteractiviteiten voor de jeugd georganiseerd. De jongste jeugd is naar Megapret en Hof van Eckberge geweest en voor de iets oudere jeugd was er een stadiontour bij Ajax, het zwemmen en het uitje naar Jump XL. Alle activiteiten waren erg geslaagd en we willen de jeugdcommissie dan ook hartelijk bedanken voor het organiseren van deze activiteiten voor onze jeugdleden.

Op zondag 15 januari was de nieuwjaarsreceptie in de kantine, dit jaar georganiseerd door Dames 1. Waar normaal gesproken de jubilarissen werden gehuldigd tijdens deze middag, is er dit jaar voor gekozen om de jubilarissen persoonlijk aan huis te bezoeken. Misschien missend op de nieuwjaarsreceptie, maar hierdoor kwamen alle bloemen en oorkondes wel direct op de juiste plek!

V.I.O.S.-Wijzer 14
Jan Maarse (70 jaar lid) Jan Elshof (70 jaar lid)

Maar liefst 22 jubilarissen werden blij verrast met een bos bloemen en de bijbehorende oorkonde! Noemenswaardig zijn toch wel de jubilarissen die al maar liefst 70 jaar lid zijn van onze vereniging, te weten Jan Maarse en Jan Elshof. Zij werden naast de bos bloemen en de oorkonde ook nog verrast met een ingelijst Vios shirt met “70” er op bedrukt!

Vanuit het bestuur en de jeugdcommissie is er voor de jeugdleiders, trainers of scheidsrechters op vrijdag 3 maart een uitje gepland naar de wedstrijd De Graafschap – Helmond Sport. Dit om hen nogmaals extra te bedanken voor hun inzet.

Allen veel succes en plezier gewenst in de 2e seizoenshelft en tot ziens op Sportpark de Sonders!

Maarten en Nick verlengen contract!

Maarten te Velthuis en Nick van der Luyt zijn met ingang van seizoen 20222023 de trainers van vv VIOS B. Na het vertrek van Kevin Vos waren zij al snel in beeld bij de Technische Commissie van vv VIOS B. Januari 2022 werd het eerste contract ondertekend.

Inmiddels is het winterstop seizoen 2022-2023, een periode waarin de trainerscarrousel volop draait. Voor clubs en trainers de mogelijkheid om te wisselen. Voor zowel Maarten en Nick als ook voor de Technische Commise was hiertoe geen aanleiding. Voor Maarten en Nick is het werken bij vv VIOS B. een feestje, zo gaven zij al eens aan. Nog mooier is dat het ook op de ranglijst tot uitdrukking is gebracht met de titel 'Herbstmeister'.

Geen reden om stil te zitten en op de lauweren te rusten maar motivatie om verder te gaan op de ingeslagen weg. Voor beide partijen was het dan ook niet moeilijk om tot overeenstemming te komen. Maarten en Nick verlengen hun contract bij vv VIOS B.!

V.I.O.S.-Wijzer 15
V.I.O.S.-Wijzer 16 Industrieweg 1, 7156 PA Beltrum. T 0544 - 48 1779 autobedrijfnijhuis.nl

Vrogger!

‘Vrogger was alles better’, zegt ze vake. Maor is dat zo? Ik had het er laatst over met iemand met wie ik vroeger in de jeugd hebt gevoetbald. Hij als links binnen en ik als rechts binnen. We kwamen erop omdat Jan Elshof 70 jaar lid was van vv VIOS B! Ut is wat! Jan was onzen leider bij de jeugd en was zien tied ver vooruut.

We hadden best een goed elftal, aangezien we toch een aantal keer onder zijn leiding kampioen zijn geworden! Maar Jan vond het vooral belangrijk dat we plezier hadden. De wedstrijdbespreking was altied zeer kort. Jongs lekker voetballen! En aan het begin van het seizoen ”Jongs ie mag alles verliezen a-j maor van Grolle wint!” Wat logisch was, want hij woonde toen in Groenlo en hij wou natuurlijk niet de hele week het gezeik in de vorm van grolse wind aan horen. We zorgden natuurlijk wel dat we wonnen van Grol, was nooit een probleem of moeilijk. Jan weer tevreden en we kregen bij Dute een ijsje! (Dat was vrogger wal better.)

Wat vrogger neet better was dat wi-j naor uitwedstrijden moesten fietsen! Jan reed d’r dan met de auto achter aan. Vooral de uitwedstrijd naor Mariënvelde was hopeloos. Was een pokke end fietsen, zeker as ut kold was. (In onze beleving werden d’r vrogger ook bijna nooit wedstrijden afgelast!) Of ie mossen al tot de enkels in de modder wegzakken. Want dan trapte je het hele veld voor een halfjaar naar de gallemiezen. En dat was niet de bedoeling!

Absoluut hoogtepunt was dat je, je er na de wedstrijd mocht wassen bi-j de pompe die een centrale plek had op het sportpark. Douches kende ze toen daar nog neet. De handen een betje nat maken, (want anders sprongen de bloemen spontaan op je buik), um de meeste zwarte grond van de bene te wrijven. De rest ging in de handdoek waar moeders dan weer niet blij mee was. De terugweg duurde altijd lang want de wedstrijd werd verbaal nog een keer gespeeld. De ene wist het nog better dan de ander.

Verder hadden we de hele weg en beide bermen nodig, om ook onze kunsten op de fiets aan elkaar te tonen. Onzen keeper had daar veural een handje van. Ik wil geen namen noemen maar hij heette Theo. Zo ok een keer toen wi-j van KSV de Vragender bulten afkwamen. Met een noodvaart sjeesde hij ons veurbij door de berm om in volle vaart deur een de A-paol te fietsen.

V.I.O.S.-Wijzer 17
V.I.O.S.-Wijzer 18 M e e ster Nelissenst raat 11, 715 6 M A Belt r um T ( 0 5 4 4 ) 4 8 15 75 E info @ rateringinst allatie.nl ww w. ra t e r i ng i n s t a l l a t i e . n l Gedegen advies en vakmanschap!

De stroomdraden liepen toen nog bovengronds over de A-palen. Noo staot d’r nog wat bij Maarse in de weide (De eigenaar daar is trouwens ok 70 lid!). Ie kunt ze zien a-j aover het pad naor de speklappen buurte gaot. D’r zit alene geen stroom op.

Zee bunt d’r neergezet voor de vogels voor als ze moe zijn. Maor goed onzen keeper vloog in volle vaart tussen den A-paol deur. Maar wat hij niet zag en dat kon ok niet want het lange gras was in wekken niet gemaaid, was dat er tussen een groot gat zat tussen de palen. Met als gevolg dat hij werd af geschoten richting Grolle. Slinger in het rad, fietse kapot. Bokse kapot. Jan hellig. Zien Vaa en moo hellig. Ut koste nogal dat voetbal. Wij hadden natuurlijk de grootste schik en de weg naor Beltrum duurde nog heel lang want er viel genoeg te praten. En de ene wist ut nog better dan de ander.

Dus was vrogger alles better? Dacht het niet maor, het was wel anders en met veulle schik. Tegenwoordig geet de jeugd met auto’s naar de uitwedstrijden. En wat ik van de bestuurders hoor wordt er op de terug weg ook veel gelachen en geouwehoerd. En dat mot ok, anders heb je later niets waar je op terug kunt kieken en proaten.

Namens de jeugd comissie, Benny Krabbenborg, bestuurslid jeugd zaken.

JO09 zit er warmpjes bij!

De voetballers van VIOS JO9-geel en JO9-rood blijven deze winter tijdens de trainingen en wedstrijden lekker warm.

DGS Processing Solutions heeft deze teams gesponsord met heerlijk warme mutsen en handschoenen. De ouders van Max Wiegerinck zijn beide werkzaam bij dit bedrijf en hebben voor de sponsoring van deze materialen gezorgd. Een mooi initiatief en erg leuk voor de voetballers van de JO9.

We willen DGS Processing Solutions bedanken voor deze sponsoring. De voetballers en trainers zijn er erg blij mee.

V.I.O.S.-Wijzer 19

OPROEP! OPROEP! OPROEP!

Sinds enkele jaren bestaat binnen VIOS B, Het heanig An Team, HAT). Bestaande uit een aantal leden die op zondagmorgen van 10.00u tot 11.00u trainen, door onderling een partijtje te spelen. Naast een 12-tal mannen maken ook drie vrouwen deel uit van het HAT team. Hulde aan Patricia, Carla en Betty. En dat gaat prima samen.

Er worden geen hoge eisen gesteld aan de kunde of leeftijd van eenieder. Zelfs een kleine handicap is geen probleem. Eenieder die graag wat aan sport en/of bewegen wil doen is welkom. Eigenlijk zijn er maar twee eisen van belang:

1. Dat we om 10.00u alle hesjes kunnen uitdelen, want dan hebben we twee mooie teams.

2. Dat je lid bent van vv VIOS B, want je mag dan ook gebruik maken van alle faciliteiten. Ook ben je dan gedekt door een collectieve KNVB-verzekering.

We trainen op de zondag maar niet in competitieverband omdat de behoefte er vooral was om geen verplichtingen te hebben Het biedt je ook de mogelijkheid om op een zondag te kiezen voor wat anders zonder dat dit ten koste gaat van je team. Zoals dat wel is, als je in de competitie speelt.

We willen vooral lekker bezig zijn. Het is geen walking voetbal. Als je een sprint wilt trekken moet je dat vooral doen. Of er dan iemand achter je aan komt is een tweede, want er zegt niemand wat over als jij denkt: “die kan wel erg hardlopen”.

Plezier en lekker bezig zijn voor jezelf staat voorop. En na het douchen even wat drinken in de kantine. Want dat hoort erbij, maar is niet verplicht. Moar is altied gezellig.

OPROEP!

We kunnen bij het HAT team nog wel wat “Nieuwe leden gebruiken, zo wel mansleu, maar zeker ok vrouwleu. Lijkt bovenstaande, als VIOS-lid jou wat. Laat dat dan weten op nummer 06 23 959 369. Dan spreken we een dag af dat je geheel vrijblijvend op een zondag een keer mee traint. Ik zou zeggen schroom niet, kom gerust eens kieken en kom in beweging op een manier die bij jou past. Je bent van harte welkom. Hoe meer zielen ……………..

Namens het Heanig An Team

V.I.O.S.-Wijzer 20

NOJK

Twee teams hebben meegedaan aan het NOJK en hebben een leuk verslag geschreven over die dag!

Zaterdag 7 januari mochten wij ons melden in Ootmarsum voor het NOJK, voor meiden van de A-jeugd. Wij kwamen met een samengesteld team en daarom hebben wij afgelopen woensdag 4 januari onze voorbereiding mogen doen bij het kniepertjes toernooi van de senioren. Nogmaals dank hiervoor!

We hebben een korte voorbereiding gehad, maar dit heeft de pret niet mogen drukken. We wisten dat we voor een moeilijke opgave stonden en daarom was de doelstelling, laten zien dat wij het leukste team van de hal zijn! Dit is gelukt! De eerste wedstrijd was echt inkomen, het tempo lag hoog. Voordat we het wisten was de wedstrijd al voorbij. De 2de wedstrijd was een hele leuke, we waren gewaagd aan elkaar. Het werd 1-1! We hebben een set gepakt! De laatste wedstrijd kwamen wij niet meer in het ritme en verloren wij helaas. We kunnen terugkijken op een gezellige en leerzame dag.

Groetjes, Mette, Emma, Jet, Wiep, Jitkse, Bente, Maud, Femke, Jente, Julia, Tamara en Dian

V.I.O.S.-Wijzer 21
V.I.O.S.-Wijzer 22

Wij hebben afgelopen zaterdag met meisjes C meegedaan aan het NOJK in Deventer. Dit ter voorbereiding op onze "promotie" naar de hoofdklasse in de C.

De eerste wedstrijd hadden we geen echte tegenstand, maar in de volgende wedstrijd liet de tegenpartij even zien wat ons te wachten staat in de hoofdklasse. Onze laatste wedstrijd in de poule, was een leuke. We waren aan elkaar gewaagd en het werd 1-1. Uiteindelijk zijn we uitgeschakeld in de kruisfinale, maar zijn we een ervaring rijker.

Het was een leuke en leerzame dag.

Gr. Minke, Mijs, Milou, Pippa, Sanne, Suze, Anne, Wietske, Fieke & Christel.

V.I.O.S.-Wijzer 23

CMV-toernooi

Op 28 januari heeft het CMV-toernooi voor niveau 1, 2 en 3 plaatsgevonden met een goede deelname. Alle mensen die hierbij geholpen hebben; bedankt!

V.I.O.S.-Wijzer 24

Pass de bal

Dankjewel Sjors voor het passen voor de bal.

Hallo ik ben Fieke Groot Wassink en ik ben 10 jaar. Ik woon in Voor-Beltrum samen met papa, mama, Aniek, Milou en Ramon. Ik zit in groep 7 op de St. Willibrordusschool.

De eerste helft van het seizoen waren we nog niveau 5.1 en nu volleybal ik in cmv niveau 6.2 samen met Sjors, Elle en Pem.

Ik train op dinsdag samen met niveau 6.1 en op de woensdag met niveau 4 en 6. Ik heb net de eerste wedstrijd op niveau 6 gespeeld. Helaas hebben we verloren, maar het was wel een leuke wedstrijd. Ik vind niveau 6 erg leuk, omdat je dan ook tot de 25 punten gaat. Ik zit ook nog op de AVA-training in Doetinchem, dat is op zondag.

Mijn hobby’s zijn: volleybal, dansen, armbandjes maken en tekenen.

Ik pass de bal door naar Noortje te Braak.

Groetjes Fieke

V.I.O.S.-Wijzer 25

Agenda / Verenigingsactiviteiten

Sportcentrale Vios

1 maart 2023

Vios Gym

17 februari 2023

Vios Voetbal

13 februari 2023

13 maart 2023

Vios Volleybal

9 maart 2023

15 april 2023

Federatie- en Jaarvergadering

Carnaval op de gym

Vergadering vv VIOS B. - info secretariaat

Vergadering vv VIOS B. - info secretariaat

Jaarvergadering

Feestavond

V.I.O.S.-Wijzer 26
W W W. D U T E B E LT R U M . N L - 0 5 4 4 – 2 0 4 0 2 0
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.