Page 1


DET VAR EN OVANLIG NATT mitt i sommaren. Jag vaknade av något som lät som ett skott. Jag blev jätterädd, för Alice låg inte i sängen. Min första tanke var: Tänk om någon har skjutit henne! För det lät så nära.


Jag hittade Alice i kรถket. Det var dรถdstyst efter skottet. Det var bara jag som hรถrt det.


Det blåste ganska mycket. Jag såg att dörren till vedboden var trasig. Så kom jag ihåg att Millas moster hade kommit igår. Jag hade fått följa med in till stan och hämta henne.


Millas moster har en busig hund som hette Hasse. Milla berättade att när hennes moster hälsade på dem förra gången lekte Hasse med Höganäs, Fabians hund, nästan hela tiden. Då hade Fabians föräldrar beställt en tavla med hundarna på. Det var den mostern skulle måla nu.


Men när vi kom hem till Fabian morrade Höganäs åt Hasse. – Hon känner visst inte igen honom, sa jag. – Dumma dig inte nu, sa mostern och drog i Höganäs. Då högg hon efter mostern. – Hon vill inte, sa Fabian. – Då får jag väl hitta på något annat, suckade mostern. Kom Hasse, här är vi visst inte populära.


På eftermiddan var vi hemma hos Milla. Höganäs var inte med. Fabian var orolig för henne. – Hon ligger bara i sin korg och vill inte gå ut, sa han. Då fick jag syn på ett konstigt spår. – Titta Milla! sa jag. Är det du som har spillt ketchup? Milla flämtade till när hon såg det. Så skakade hon sakta på huvudet. – Jag har inte ätit ketchup på flera dar. – Det där är ingen ketchup, sa Tim med is i rösten. Det är blodspår.

När vi följde spåret genom trädgården hörde vi konstiga ljud. – Har ni skaffat grisar? undrade Tim. – Näe, sa Milla. – Vem är det då som grymtar? sa Tim och härmade lätet. Det kom genast ett långt grymtande till svar. – Det låter nästan som ett vildsvin, sa Fabian. Då såg jag att det låg någon i hängmattan …


– Dom är tillbaka igen, viskade Milla. – Om dom försvinner i natt skuggar vi dom, viskade Fabian.


Precis innan solen gick upp samlades vi i högkvarteret. – Dom är borta redan! sa Milla. Tim visslade till. – Vad var det jag sa, utbrast han. I vanliga fall är Höganäs jätteduktig på att spåra. Men nu funkade hon inte alls. Hon bara såg på Fabian med sina snälla ögon. – Vad är det gumman? viskade Fabian. Vad vill du säga?


började attefter det small, i natten. Sedan blev Höganäs, – Sööök!Det viskade vi. med Sööök Millasmitt moster! Fabians hund, jättekonstig ville bara hem hela tiden. Är det Motvilligt började Höganäs nosa och i marken. farten? När undersöker saken finner Hon togtjuvskyttar några stegi framåt. MenBlåbärspatrullen plötsligt dehon att spåren pekar springa mot en mystisk tvärvände och började åt andraperson som smyger i skogen på hållet. nätterna: Millas moster! Det kändes läskigt när inte Höganäs var med. – Tänk om tjuvskytten är i närheten, sa jag. – Tänk om det inte är en tjuvskytt utan en mördare, sa Fabian. Häng med på Blåbärspatrullens tredje äventyr i naturen!

OPAL ISBN: 978-91-7299-294-8

– Hon springer hem, sa Fabian. Jag tror hon är sjuk.

9789172992948  
9789172992948  

DET VAR EN OVANLIG NATT mitt i sommaren. Jag vaknade av något som lät som ett skott. Jag blev jätterädd, för Alice låg inte i sängen. Min fö...