__MAIN_TEXT__

Page 1

2012 ANNONCETILLÆG PURE PLEASURE NOVEMBER

13

STORT INTERVIEW

VIND

BILLETTER TIL

DMA 2012 PÅ POPLICK.DK

Kidd

Manden bag årtiets mest fucked up historie

Taylor Swift

20 minutter med den amerikanske sweatheart

Tre dage i hælene på poppens nye vidunderdreng

Xander

+

FLO RIDA CHRISTOPHER MÅNEDENS VIGTIGSTE UDGIVELSER MADS LANGER MEDINA


PRÆSENTERER

PLAYLISTE XANDERS YNDLINGSSANGE Michael Jackson ‘Black or White’ SONY MUSIC

Anne Linnet ‘Tusind stykker’ SONY MUSIC RE

PURE PLEASU

13

NOVEMBER 2012 ANNONCETILLÆG

Anne Linnet Band ‘Det er ikke det du siger’

IEW

STORT INTERV

SONY MUSIC

Kidd

Manden bag årtiets mest ie fucked up histor

VIND

BILLETTER TIL

DMA 2012

Kanye West ‘Power’

Taylor Swift

PÅ POPLICK.DK

med 20 minutter ke den amerikans sweatheart

ene Tre dage i hæl på poppens nye vidunderdreng

Xander

UNIVERSAL MUSIC

+

Beyoncé ‘Yes’

FLO RIDA CHRISTOPHER MÅNEDENS VIGTIGSTE UDGIVELSER ER MADS LANG MEDINA

SONY MUSIC

Behind the cover »MICHAEL JACKSON ER DEN STØRSTE«

Den populære sanger og 'Voice'-dommer er både inspireret af sin mor, Anne Linnet, Sebastians 'Skatteøen' og megastjerner som Kanye West, Jay-Z og Beyoncé. Vi har bedt Xander om at vælge sine yndlingssange. Michael Jackson ‘Black or White’

»Jeg kunne have fyldt hele den her liste bare med Michael Jackson. Han er den største nogensinde og den første kunstner, der sådan for alvor fangede min opmærksomhed. Det her nummer er nærmest umuligt at sidde stille til. Ud over min mor selvfølgelig så er det ham, der har præget mig mest inden for musikken. Ok, jeg kunne blive ved med at snakke om ham her, lad os bare hoppe videre, hehe«.

sindssygt nummer. Jeg kan godt lide idéen i teksten om at have magt over alting og til sidst at have så meget magt og kontrol, at man kan se det smukke i at have magten til bare at kaste sig selv ud ad vinduet. Måske umiddelbart et fucked billede, men det er en sjov tanke, for i virkeligheden har alle jo magten over deres eget liv. Men tanken om at have så meget magt at man ligefrem kan se det smukke i bare at give slip og smide det hele væk, synes jeg er genial«.

Anne Linnet ‘Tusind Stykker’

Beyoncé ‘Yes’

»‘Jeg er jo lige her’-albummet kom ud det år, jeg blev født. Så den her sang var nok en af de første, jeg nogensinde hørte. Langt de fleste af hendes sange betyder selvfølgelig rigtig meget for mig, og ikke kun de gamle. Der er for eksempel to numre på hendes nye album, som jeg synes er noget af det bedste, hun nogensinde har lavet«.

Anne Linnet Band ‘Det er ikke det du siger’

»Vidunderlig sang. Efter min mening en af de bedste sange min mor har skrevet. Sanne Salomonsen synger helt fantastisk generelt, men især på det her nummer kravler hun helt ind under huden på én«.

Kanye West ‘Power’

»Kanye er også én af de største inspirationer i mit liv, så selvfølgelig skal han også på listen. Det her er et

poplick |

»Bliver nødt til at have et Beyoncénummer med på listen. Der er jo et hav af vilde sange at vælge imellem. Jeg har valgt ‘Yes’. Det var aldrig en single eller noget og måske ikke en ørehænger som sådan, men jeg synes, det er SÅ fed en produktion, og teksten er rigtig godt tænkt, specielt omkvædet«.

Jay-Z ‘Girls, Girls, Girls’

»Har alle Jay-Z’s album, så det er svært at vælge et enkelt nummer ud. Men den her er en klassiker, som jeg stadig hører tit. Jeg føler den her sang, haha. Og så står den i stor kontrast til det Beyoncé-nummer før – man kan jo undre sig lidt over, hvordan de to kan være gift, når deres holdninger er så forskellige. Måske har han skruet lidt ned for charmen de sidste par år«.

Stevie Wonder ‘Lately’

»Stevie Wonder har jeg også altid

været vild med. Skønne harmonier, smukke melodier og rammende tekster. ‘Lately’ er et rigtig godt eksempel på det«.

Jay-Z ‘Girls, Girls, Girls’ WARNER MUSIC

Stevie Wonder ‘Lately’ UNIVERSAL MUSIC

Sebastian ‘Hispaniola’ EMI MUSIC

Ray Charles ‘Georgia on My Mind’ EMI MUSIC

Billy Paul ‘Me and Mrs. Jones’ SONY MUSIC

Sebastian ‘Hispaniola’

»Det her nummer minder mig om, da jeg var helt lille. Min storebror spillede nemlig den lille dreng, Jim, som er hovedrollen i ‘Skatteøen’. Og jeg kan huske på et tidspunkt i stykket, at nogle af de farlige sørøvere greb fat i hans arm og kastede ham rundt. Dér begyndte jeg at græde for sygt, haha. Men ud over det har det altid været et super fedt stykke med nogle skønne sange af Sebastian«.

Ray Charles ‘Georgia On My Mind’

»Så smukt. Elsker de gamle, støvede strygere. Hvis man tjekker nogle gamle live-optagelser ud, virker det nærmest som om, at han sidder og finder på ordene, mens han synger dem, han chiller bare derudad. Dejlig vibe«.

Billy Paul ‘Me and Mrs. Jones’

»Her er den lyd igen. Den her sound har jeg nok mest fra min far. Han kan ikke selv spille på noget som helst, men han ved, hvad han laver, når det kommer til damer. Og den her gamle stil, det er klart hans favorit. Så min kærlighed til hele den her lyd skal jeg nok takke min far for«.

SCAN KODEN MED DIN SMARTPHONE OG HØR XANDERS PLAYLISTE

HVAD ER WiMP? WiMP er en reklamefri streamingtjeneste, der giver dig adgang til mere end 16 millioner sange. Midt i København sidder vores lokale, danske afdeling og skræddersyr de bedste playlister, interviews og musikoplevelser til vores danske brugere. ALLE KAN PRØVE WIMP GRATIS I 30 DAGE PÅ WWW.WIMP.DK


Indhold > November 2012

04 Licks: Christopher på chatten

Mandag i uge 42 fik vi besøg af Christopher på kontoret, hvor han sad klar til at chatte med sine fans.

08 Q&A: Flo Rida

Vi mødte den amerikanske rapper til en snak om inspirationskilder, drømme og fremtidige samarbejdspartnere.

14 Q&A: Taylor Swift

»Jeg er ikke så rebelsk. Jeg hader ballade! Det betyder ikke, at du ikke kan have det sjovt og være spontan. Jeg ved bare, hvor grænsen går«. Vi fik æren af 20 minutters telefontid med den amerikanske darling.

06 En gylden dame

For tredje gang i karrieren løb Medina med titlen ‘Best Danish Act’ ved MTV Europe Music Awards. Vi ringede hende op for at sige tillykke.

10 Portrætinterview: Kidd

Du kender musikken og har hørt om skandalerne. Her fortæller en ærlig Nicholas Westwood Kidd sin version af sin egen vilde historie.

22 Poplick Service

Jennifer Lopez, Christina Aguilera og Nephew. Få et overblik over november måneds vigtigste koncerter, begivenheder og udgivelser.

18 Cover-story: Xander

Perfektionist, legebarn og utrolig musikalsk. Vi fulgte tre dage i hælene på Voice-coachen, der snart er klar med sit nye album.

Leder > Ikke ét ord om hans mor > Da jeg forberedte mig til denne måneds forsideinterview med Xander, fældede jeg ét dogme ned for mig selv: Du spørger ikke til hans mor. Det kan være svært for danske journalister at komme uden om Xanders mor, Anne Linnet. Ét fordi præsidenterne på landets kultursektioner er nået op i den alder, hvor de ikke kan forholde sig til musik lavet i det nye årtusinde, to fordi det er en god historie, at en af landets største sangskrivere har fået en søn på hitlisterne. Men den historie er skrevet. Vi har hørt om opvæksten i Casa Linnet, nu må vi videre.

Det er tid til at sætte Xander i spotlyset, og det klarer han jo så glimrende selv. Debutalbummet kastede flere uundgåelige hits af sig, og for tiden giver han L.O.C., Aqua-Lene Nystrøm og Sharin Foo kamp til stregen som forfriskende ‘lige ud af posen’-coach i ‘Voice’ i den bedste sendetid. Lige om lidt sender Xander albummet ‘Hvis jeg skrev dig en sang’ på gaden. Da vi mødtes til interview, spurgte han mig, hvad jeg syntes om det. Jeg ville ikke svare, da jeg kun havde hørt det overfladisk og tænkte, det ville være farligt at live-anmelde foran kunstneren, jeg den

næste times tid skulle have en samtale med. Nu har albummet efterhånden fået lov til at bundfælde sig, og det er blevet et af de album, der vokser på anlægget. Xander er en éner på den danske popscene. Han følger ikke strømmen, men følger sin egen intuition. Jeg hører ikke ‘instant hits’, men jeg hører et album, jeg får lyst til at sætte på langt ind i vintermørket. God fornøjelse med magasinet. Kristian Dam Nygaard Redaktør

poplick

REDAKTØR Kristian Dam Nygaard ART DIRECTOR Lasse Høgh ART DIRECTOR ASSISTENT Thomas Bille FORRETNINGSUDVIKLING Anders Rune Hansen ADM. DIREKTØR Lasse Kyed TEKST Christian Mejdahl Buhl, Jeppe Elkjær Andersen, Toke Jacobsen, Laura Lindskov Jensen, Kristian Dam Nygaard FORSIDEFOTO Petra Kleis FOTO Andreas Højberg Andersen, Jeanett Bolomini Rommedahl, Anders Debel Hansen, Petra Kleis, Sigurd Høyen KONTAKT mail@poplick.dk / +45 70200012 ANNONCERING metroXpress, +45 7730 5787 ANNONCETILLÆGGET POPLICK er blevet til i samarbejde med Soundvenue Studio A/S. Tillægget udkommer i et deloplag af metroXpress torsdag den 25. oktober 2012. Soundvenue Studio er ansvarlig udgiver.

ANNONCETILLÆG


måned giver vi dig smagsprøver på > LICKS Hver popuniversets søde og sure sider. Guf løs!

Da dette blad blev sendt i trykken, missede koreanske PSY lige nøjagtig førstepladsen på den amerikanske Billboard-liste. Vi jubler og tænker, at der stadig er håb for menneskeheden.

Adele leverer soundtracket til årets James Bond-film – og hvilket match made in heaven. Adele er i den grad tilbage!

Da Christopher besøgte Poplick Mandag i uge 42 kom Christopher forbi Poplickkontoret for at chatte med sine fans. Det udløste som ventet masser af hjerter og dybe suk i cyberspace.

SCAN KODEN OG SE EN LILLE VIDEO FRA CHRISTOPHERS BESØG PÅ POPLICK.DK

L.O.C. valgte som bekendt at donere overskuddet fra sit nye album til Røde Kors. Det resulterede i den første uge i en donation på over 480.000 kroner. Stående applaus herfra.

Udvalgte Christopher-svar fra chatten: »Jeg bruger en parfume, der hedder 1Million. Den er i en guldbar«. »Jeg er 190 cm høj. Med rulleskøjter«. »Jeg synes, Justin Bieber er meget sej! Jeg synes, han er mega talentfuld og fortjener den succes, han har«.

POP POOP eller

»Jeg mødte Medina første gang, da jeg skulle varme op for hende på hendes Danmarksturné«. »Jeg var cirka fem år gammel, da jeg begyndte at synge rigtigt, tror jeg«. »Mit yndlingstal er 13«. »Ja, jeg spiser nogle gange på McDonald’s. Det er lågsus«.

En forfærdelig usund vane med at brække sig på scenen har spredt sig i popland. Både Justin Bieber og Lady Gaga måtte i oktober kalde på en brækspand under en koncert.

»Det første, jeg kigger på ved en pige, er klart hendes øjne«.

TEKST: KRISTIAN DAM NYGAARD FOTO: ANDREAS HØJBERG ANDERSEN

»Ja, selvfølgelig må man stoppe mig, hvis man ser mig på gaden... Man skal«. »Kan du lide kaniner? Hvad er din yndlingsparfume? Hvad er din yndlingsfarve? Vil du ikke nok ringe til mig? Følg mig på Instagram! PLEAAASE!« Christopher måtte holde koncentrationen på et højt niveau, da han mandag den 15. oktober besøgte Poplick-kontoret for første gang i sin pop-karriere at forsøge sig ud en live-chat med sine fans. I de to timer chatten stod på, var der konstant 300-400 nysgerrige teenagepiger online, og der blev bogstaveligt talt spurgt om alt. »Det gik simpelthen så hurtigt. Der var så mange spørgsmål, så jeg blev nødt til at vælge dem, der gik igen, og dem, der var lettest at gå til. Jeg blev jo nødt til at svare hurtigt«, fortæller Christopher. »Jeg havde ingen forventninger. Eller jeg

4

poplick / ANNONCETILLÆG

troede jo, at der bare ville have siddet en 20 stykker, som jeg kunne skrive lidt med«. I løbet af chat-seancen, der foregik ved hjælp af Spotify-app’en Soundrop, gik bølgerne på et tidspunkt så højt, at en ung pige blev nødt til at ringe ind til Poplick i håb om, at Christopher ville være i den anden ende. Og da Christopher havde afsluttet dagens chat, stod der 10 piger nede på gaden i håb om at få en autograf og et billede. »Folk er virkelig loyale og dukker op alle steder«, griner Christopher. »Jeg får tilsendt cirka 50 fanbreve om måneden til mit pladeselskab, som jeg en gang imellem sætter mig ned og svarer tilbage på. Det er superfedt«.

CHRISTOPHER HAR NETOP TAGET HUL PÅ SIN NYE DANMARKSTURNÉ

»Ja, jeg kan godt lave mad, men det smager ikke særlig godt«. »Ja, jeg synes, L.O.C. er mega fed«.

Popscenen bliver helt sikkert en del mere trist og grå efter partyrockgutterne LMFAO har valgt at trække stikket og gå hver til sit.

»Jeg skal helt klart både skydive og springe bungeejump på et tidspunkt«. »Hvis jeg kunne bytte liv med en mand i en dag, ville det måske være en komiker. Anden måske«. »Hvis jeg skulle vælge en superkraft, ville det klart være at kunne flyve«. »Ja, jeg græder til ‘Titanic’«. Se flere svar på Poplick.dk.

I en lækket video fra den nye sæson af ‘American Idol’ har Nicki Minaj og Mariah Carey gang i et heftig skænderi om, hvem der er den største kælling. Meget umodent. Meget underholdende.


VINDER AF MTV EMA ‘BEST DANISH ACT’ 2012

Nu går Medina efter Europa For tredje gang i karrieren løber Medina med prisen ‘Best Danish Act’ ved MTV Europe Music Awards. Med en stor tysk turné foran sig ser hun prisen som et muligt springbræt til det store internationale gennembrud. Tekst: Christian Mejdahl Buhl Foto: Sigurd Høyen

»Altså først og fremmest er jeg jo virkelig glad! Det er jo tredje gang, at jeg vinder den, og det havde jeg virkelig ikke regnet med. Jeg var jo oppe imod nogle virkelig dygtige artister med virkelig store fanbaser. At jeg vinder igen viser bare, hvor dedikerede mine fans er«, lyder det glad fra Medina. Over 20.000 var inde på MTV’s hjemmeside og stemme i kategorien, hvor Medina vandt over Aura, Nik & Jay, Rasmus Seebach og L.O.C. Medina ser dog længere ud i fremtiden end at modtage den danske MTV-pris: »At man vinder den danske pris betyder, at man måske står nævnt i de danske blade i en uges tid. Men jeg er jo alligevel i de danske blade hele tiden, så det gør ingen forskel. Det er den videre nominering, som er vigtig«.

Vokser på verdensmarkedet

Medina henviser til reglen om, at vinderen af ‘Best Danish Act’ går videre i kategorien ‘Best European Act’. En pris som hun tror, hun efterhånden er ved at have en chance for at kunne vinde: »Igennem de sidste par år har jeg arbejdet mig større og større på verdensmarkedet, så mine chancer bliver bedre og bedre. Og hvis jeg vinder, kommer der enormt meget presse og international opmærksomhed, og det er jo indlysende en god ting«. Skønt Medina skovler priser ind, har hun ingen særlig plads til dem derhjemme. »For øjeblikket står de alle sammen i et rum, jeg ikke bruger så meget, haha. Mine priser har aldrig stået til skue. De står helt præcist på en hylde fordi... Det var bedre end, at de stod på gulvet. Der kommer jo flere og flere, haha. Sikke et luksusproblem. Ej, jeg er selvfølgelig rigtig glad for dem«. Medina er især populær i kategorierne, hvor publikum skal stemme. Og det er noget, hun er særlig opmærksom på: »Lige netop i denne konkurrence (‘Best Danish Act’, red.) har jeg været meget obs på ofte at huske mine fans på at stemme, fordi den som sagt har været meget vigtig for mig«.

For travlt til den røde løber

Føler Medina et pres over at modtage så mange priser? »Nej, jeg føler, at jeg har opbygget noget med mine fans, som vi værner om. Man skal ikke tage sin karriere for givet, hvilket jeg bestemt ikke gør. Jeg gør bare, som jeg plejer og prøver at være innovativ med musikken. Og jeg bruger heller ikke tid på at spekulere over, om jeg nu vinder den næste pris. Det gør jo ikke noget, hvis ikke man vinder«. Som vinder af ‘Best Danish Act’ inviteres man automatisk med til det store MTV EMA-show i Frankfurt. Her skal vi dog ikke regne med at se Medina komme hen ad den røde løber: »Jeg kommer, hvis jeg vinder noget. Ellers har jeg virkelig ikke tid. Jeg skal på tysklandsturné her lige om lidt, hvor der næsten er udsolgt. Og derefter skal jeg hjem igen og skyde en ny musikvideo, og så når det næsten at blive december, før jeg kan holde lidt fri igen«. •

6

poplick / ANNONCETILLÆG

»Mine priser har aldrig stået til skue. De står helt præcist på en hylde fordi… Det var bedre end, at de stod på gulvet«


Q&A FLO RIDA

»Jeg forsøger altid at være mig selv«

Hele sommeren fik han dig til at fløjte med på megahittet ‘Whistle’. Her svarer amerikanske Flo Rida på Christian Mejdahl Buhls spørgsmål om inspirationskilder, drømme og fremtidige samarbejdspartnere.

Foto: Jeanett Bolomini Rommedahl

Synes du, det er sjovt, når folk laver ‘whistle’ jokes?

»Ja, helt sikkert. Bare det at lave nummeret var hylende morsomt. Og nu hvor alle kender ‘Whistle’, og jeg til koncerterne kan holde mikrofonen ud til publikum, der er med på den, det er fantastisk at opleve. Og jo mere folk snakker om den, jo mere eksponering får jeg, haha«.

Som rapper hvordan er det blive sat i bås som popartist?

»Pop betyder jo bare, at du er populær. Og hey, det vil jeg da gerne være. Jeg får lov at rejse jorden rundt og få folk til at smile i hele ansigtet. Og folk har mulighed for at købe forskellige souvenirs, de kan tage med sig hjem. Det er kun fantastisk, og jeg vil ikke bytte det for noget i verden«.

‘ Whistle’ har solgt over fire millioner eksemplarer, og dit seneste album, ‘Wild Ones’ hitter over hele verden. Hvordan bevarer du jordforbindelsen?

»Det gør jeg via min opvækst. Jeg forsøger altid at være mig selv. Jeg tror på karma. Det, du sender ud, får du igen. Sådan er jeg blevet opdraget af mine forældre. Jeg tager tit tilbage til mit barndomskvarter for at inspirere dem, der gerne vil inspireres. Jeg kan aldrig blive højrøvet. Det ligger bare ikke til mig«.

Hvad inspirerer dig, når du laver musik?

»Succesen fra mit forrige album. Jeg elsker bare musik. Jeg elsker at optræde. Det giver mig mulighed for at rejse verden rundt og møde mine fans«.

Er der ellers noget, du bliver inspireret af?

»Der er masser af ting i verden, man kan tale om, som ikke er blevet berørt endnu. Det er den udfordrende del ved at være kunstner. Du kan være kreativ på så mange forskellige måder. Man kan se på en lampeskærm, gøre det til en hverdagssituation og så synge om det. Sådan var det med ‘Whistle’. Jeg bliver inspireret af alt omkring mig«.

Når du ikke arbejder med din egen musik, hvad lytter du så til?

»Det kan være Prince med ‘Purple Rain’. Eller Michael Jackson eller Bob Marley. Jeg elsker at se dokumentarfilm om kunstnere. Jeg lytter også rigtig meget til gospelmusik. Og så elsker jeg 2Pac, Biggie Smalls og nyere artister som 2 Chainz og Lil Wayne«.

Du har arbejdet sammen med en masse forskellige kunstnere. Er der nogen, du mangler?

»Ja, helt sikkert. Jeg vil rigtig gerne lave noget med OutKast. Dem lytter jeg meget til på min iPhone. Rihanna ville jeg heller ikke have noget imod at arbejde sammen med. Og Beyoncé! Der er så mange«.

8

poplick / ANNONCETILLÆG

Hvad med Sia? I lavede ‘Wild Ones’ sammen. Vil I fortsætte samarbejdet?

»Det ville ikke skade min karriere, haha. Da vi lavede ‘Wild Ones’, ville jeg lave ti sange mere, fordi jeg var så imponeret over hendes talent og stemme. Og så er hun så fantastisk ydmyg og har en fantastisk humor. Jeg ville bestemt ikke have noget imod at lave endnu et nummer med hende«.

»Jeg kan aldrig blive højrøvet. Det ligger bare ikke til mig«

Hvad med endnu et Ke$ha-samarbejde?

»Det ville jeg heller ikke have noget imod. Da vi lavede ‘Right Round’, tog vi det til et helt nyt niveau. Det var fantastisk at arbejde med hende. Man sad der og så, hvordan hun bare voksede og voksede«.

Har du stadig drømme, eller har du opnået det, du ville?

»Jeg har helt sikkert ikke nået toppen endnu. Jeg ville da ikke have noget imod at vinde et par priser. Og så har jeg lige startet mit eget pladeselskab, der hedder ‘International Music Group’. Jeg ville elske at se mine kunstnere få succes i fremtiden«.

Er der nogen steder, du selv gerne vil optræde?

»Jeg har jo nærmest været overalt. Men jeg tager gerne turen igen. Jeg vil bare gerne fortsætte med at gøre det her så langt ind i fremtiden som muligt«. •


INTERVIEW NICHOLAS WESTWOOD KIDD

Barn af en anden verden Hjemløs kokainmisbruger på toppen af Danmark. Nicholas Westwood Kidd fortæller åbenhjertigt Jeppe Elkjær Andersen sin egen fucked up historie, der startede med en plan om at tage røven på den etablerede del af musikbranchen. FOTO: ANDERS DEBEL HANSEN

10

poplick / ANNONCETILLÆG


Introduktion

En ung mand på 21 år går hen ad Nørrebro. Det er aften. Han er alene. Han har ikke noget sted at sove. Hvis han skal have et, bliver det hos en ven eller en pige, han møder i byen. Maden, som han lige har spist, var ikke lækker. Den var nødvendig. Og så var den stjålet. Stjålet fra en tilfældig butik for der var ikke flere penge i lommen. Den 21-årige mand har ikke noget job, han har en drøm. Lige nu er det blot en drøm, men han er sikker på, at den nok skal gå i opfyldelse. Ressourcerne er små, men han ved, han er bedre til det, han gør, end alle andre derude. Der er en plan, og hvis planen lykkes, behøver han ikke tænke på, hvor den næste nat skal bruges, hvor det næste måltid skal findes, eller hvor pengene til den næste druktur med vennerne skal komme fra. København, oktober 2012 »Undskyld jeg først er her nu. Det er jeg ked af«, siger Kidd. Han har sit velkendte smil på læben, men der er alligevel noget undskyldende i hans ansigt. 23-årige Nicholas Westwood Kidd er godt og vel tre og en halv time forsinket til vores interviewaftale. Om ikke så længe udkommer dokumentarfilmen ‘Kidd Life’, der skildrer den næsten uvirkelige rejse om den unge, hjemløse dreng på Nørrebro, der for lidt under to år siden bogstaveligt talt over en nat blev til et musikfænomen herhjemme. En film, der viser, at Kidd er meget mere end ‘Kysset med Jamel’. Kidd er faktisk højere end forventet. Og så bærer han på en tallerken fyldt med salat (klokken er halv tre om eftermiddagen, men for Kidd er det morgenmad), som han har fået fra frokostbuffeten på hans pladeselskab, hvor vi sidder med udsigt over det København, han i 2011 erobrede med sin musik.

Du er med på, at det er interview om dit liv?

»Ja, det er jeg«.

Skal vi så ikke bare gå i gang? »Jo, lad os det«.

Du er født og vokset op i Skotland. Hvad er dine minder om det?

»Det var et lykkeligt hjem. Vi boede i Dundee, og jeg har kun gode minder fra min barndom i Skotland. Min far er skotte. Men min mor er halvt dansker, halvt inder, og derfor har vi familie i Danmark. Vi var på besøg hver sommer, og på et tidspunkt besluttede mine forældre så at flytte til Danmark«.

Hvor gammel var du, da I flyttede til Danmark?

»Jeg var ti år. Det var et kæmpe kulturchok at komme hertil. Hvor jeg kom fra, kunne jeg læse og skrive. Det kunne jeg lige pludselig ikke mere, så jeg blev sat i en speciel modtagerklasse med personer, som aldrig havde lært at læse og skrive. I Skotland var jeg vant til kæft, trit og retning, så det var helt anderledes i Danmark. Jeg har altid været meget ADHD-agtig, så jeg kunne ikke finde ro, specielt da jeg skulle gå i en dansk skole. Det gjorde nok, at jeg blev en rod. Jeg blev blandt andet smidt ud af min første folkeskole«.

Hvad mener du med, at du blev en rod? »Jeg var vel en klassisk teenage-rod. Jeg har altid søgt ballade«.

Ballade?

»Jeg har lavet meget ballade, da jeg var yngre. Det kan være alt. Alt fra at stjæle biler til at stjæle punge fra folk«.

Har du stjålet biler?

»Ja, det har jeg. Flere gange. Der var ikke noget ondt i det. Bare teenage-ballade«.

»Er du sindssyg, hvad jeg har været på af stoffer, alkohol og tjald. Det var en ren selvmordsmission« Hvor boede I, da I flyttede til Danmark?

»De første år boede vi i Nødebo i Nordsjælland. Det er faktisk der, jeg har haft store dele af mine unge år. Det er noget, alle har fået galt i halsen. For i modsætning til hvad alle skriver, så er jeg faktisk ikke en Nørrebro-dreng. Jeg boede det første lange stykke tid i Nødebo. Faktisk vil jeg gerne væk fra Nørrebro snart«.

Du virker ret selvsikker. Hvordan kunne du være så sikker på, at du ville få succes?

»Det var jeg bare. Jeg er bare bedre end alle andre. Så jeg vidste, jeg ville få succes«.

Hvad ville du gøre, hvis du ikke lavede musik? Du har jo ingen uddannelse. »Jeg ville stadig lave musik. Der er ingen chance for, at jeg ikke ville få succes. Jeg ville aldrig nogensinde kunne stoppe med musik. Det er mit liv«.

Det er ikke engang to år siden, du slog igennem med ‘Kysset med Jamel’. Hvordan var det?

»Jeg er færdig med gaden. Jeg vil gerne have en fast base. Og det skal være et lidt mere stille område«.

»Det var helt sindssygt. Vi havde siddet en aften, jeg mener, det var den 1. marts 2011, og lavet det hele færdigt og lagt videoen på YouTube. Så røg vi nogle pinde og gik kolde. Jeg kan huske, at jeg vågnede op dagen efter, og så havde videoen allerede over 5.000 visninger. Det var helt vildt. Fra den ene dag til den anden snakkede alle lige pludselig om én. Og så gik det rigtig stærkt. Nu var det blevet et hit, og så skulle vi til at optræde. Det betød, at jeg lige pludselig kun havde fem dage til at lave et set, jeg kunne stå på scenen med«.

Hvornår og hvorfor kom du til København i første omgang?

Og så er resten næsten historie. Men hvordan har det været at blive en succes så hurtigt?

Hvor vil du så gerne flytte hen?

»Jeg vil gerne flytte til Østerbro eller Indre By. Det kunne også være fedt med Frederiksberg«.

Hvordan kan det være?

»Jeg kan godt lide mine forældre. Men da jeg var 16, kunne jeg simpelthen ikke holde ud at sidde hjemme hos dem længere, så jeg måtte væk. Jeg var også træt af Nødebo og Hillerød. Derfor flyttede jeg til København, hvor jeg heldigvis kom ind på Det Fri Gymnasium på Nørrebro. Det første lange stykke tid havde jeg ikke noget sted at bo. Så jeg boede hos venner«.

Du var hjemløs?

»Det var jeg i rigtig lang tid. Når jeg endelig fik et sted at bo, en fast base, så blev jeg træt af det. Så det havde jeg sjældent ret lang tid ad gangen. Dengang kom jeg meget på Nørrebro og på Staden (Christiania, red.). De personer, som jeg blev interesseret i, var der. Dengang gik jeg meget op i politik og samfund, og jeg kom meget i det venstreorienterede miljø. Men senere fandt jeg ud af, at det ikke var noget for mig«.

Hvorfor ikke?

»Selvom jeg havde mange venner i miljøet, så trak jeg mig ud. Jeg synes ikke, verden er så firkantet, som de mange gange gør den til«.

Hvordan gik det på gymnasiet?

»Jeg blev aldrig færdig. Jeg droppede ud efter syv-otte måneder. Når jeg ser tilbage, så brugte jeg mest Det Fri som et springbræt til at få en vennekreds. Og det fik jeg. Efter jeg droppede ud af gymnasiet, arbejdede jeg kort i Døgn Netto. Det gav mig lyst til at skyde mig selv, så det stoppede jeg også hurtigt med. Men så havde jeg ikke nogen penge«.

»Det har været helt vildt. Det gik vildt stærkt. Samtidig har det gjort mig voksen på kort tid. Sådan er det, når alle kigger på dig. Men det var godt, at jeg havde en pause her i sommeren 2012. For det var ved at være lidt for meget«.

Når du tænker tilbage på de seneste to år, hvad tænker du så?

»Det er vildt så mange op- og nedture, der er. Det har bare været vildt«.

Var du overhovedet klar til den her succes?

»Jeg troede, vi (resten af Cheff Records, red.) var verdenserobrere. Og som jeg ser det, var vi både klar og ikke klar til den succes, vi fik. For vi havde overhovedet ikke et ordentligt setup. Men på de her knap to år der er jeg gået fra at være 18 år til at være 23 år. Det har modnet mig og alle de andre ekstremt meget. Og det er en god ting. For nu er vi ikke længere nogle små drenge. Vi er blevet ansvarsfulde mænd«.

Hvorfor valgte I at starte Cheff Records?

»Det gav ingen mening, at andre skulle eje min musik, når jeg lavede alt arbejdet. Skrev musikken, lavede musikvideoerne og så videre. Derfor startede vi Cheff Records. Jeg troede, at det var en lille ting. Men man kan sige, at vi fik et lynkursus på to år i den danske pladebranche. Men det var virkelig voldsomt, og vi kunne ikke kontrollere det hele selv. Det er også derfor, jeg har fået en manager, der ikke er en af drengene. Der skulle styr på det«. •

Hvordan fik du så mad?

»Jeg har altid været god til at stjæle mad fra supermarkeder. Så det har aldrig været et problem. Det var der mange i min vennekreds, der gjorde. Så det er ikke noget specielt«.

Og du havde ikke noget sted at bo?

»Nej, det havde jeg ikke. Jeg boede rundt om hos venner. Jeg vil faktisk sige, at jeg var meget lykkelig, da jeg ikke havde en base. Det kan være svært at forstå for mange, men sådan var det. Men samtidig var jeg ved at gå i panik over, at jeg pludselig var blevet over 20 og endnu ikke havde opnået eller udrettet noget. Derfor blev jeg nødt til at gøre et eller andet. Jeg måtte handle. Og så blev det musikken, jeg gik til«.

Hvorfor blev det lige musikken?

»Jeg vidste, jeg var bedre end alle de andre i musikbranchen. Dansk musik var noget plastik. Der var kun enkelte, der lavede god musik. Og der var slet ikke noget, der samlede folk. Det vidste jeg, at jeg kunne«.

poplick / ANNONCETILLÆG

11


Du skrev tidligere på året på Twitter, at du var færdig med musik og sagde det samme hos Clement Kjersgaard. Hvorfor er du her endnu med de samme numre? »Jeg havde vildt mange tømmermænd, da jeg var hos Clement. Det var også derfor, jeg svedte sådan. Tømmermændssved. Men det ændrer ikke ved, at jeg skulle have formuleret mig ordentligt. Det var ikke ment sådan, at jeg ville stoppe med at være Kidd. Det kan jeg ikke. Mit navn er jo Nicholas Westwood Kidd, det er ikke et kunstnernavn. Men det jeg mente var, at de første mange numre, jeg havde lavet, var en ironisk distance til alt andet musik. Alt skulle være modsat, eksempelvis billige og knap så pæne musikvideoer som til ‘Kysset med Jamel’. Sådan skulle hele universet være. Det var den del af Kidd-projektet, som var færdigt. Det er utroligt, at folk kunne tro på så meget lort. Det var jo en facade, jeg byggede op. Samtidig var jeg også blevet træt af at være kendt. Det er pisseirriterende, at jeg ikke bare kan gå en tur på gaden, uden folk stopper mig. Men samtidig har det hjulpet, at jeg har verdens bedste fans. Ingen har fans som Kidd. Og på en måde har de alle sammen været en del af successen fra start«.

I dokumentarfilmen ‘Kidd Life’ kan man se dig med blodigt ansigt, efter du har fået tæsk. Hvad skete der?

»Det er en typisk alfahan-ting. Det er fyre, som ikke kan lide mig. De kan ikke lide, at deres kæreste kigger på mig, og så vil de gerne slå på mig. Jeg plejer normalt at være ligeglad, men den episode du ser i filmen, der var jeg fuld. Og så kan jeg ikke altid lade være med at svare igen. Og så kom der pludselig en masse af hans venner. Det er latterligt. Hvis du ikke kan lide min musik, så lyt til noget andet. Det er lidt det samme, som Nik & Jay har været udsat for. Men jeg har fået slag et par gange. Og der er steder, jeg ikke kan gå hen«.

Hvor?

»Det vil jeg ikke fortælle her«.

NICHOLAS WESTWOOD KIDD

Hvordan kan du sige, at du er blevet ansvarsfuld, når du går i byen, drikker og tager stoffer, som man også ser i filmen?

Født 1989 i Dundee, Skotland. Barn af en skotsk far og en halvt dansk, halvt indisk mor. Flyttede som 10-årig til Danmark, hvor han måtte lære at læse og skrive helt forfra i en specialklasse i en lille by i Nordsjælland. Blev smidt ud af folkeskolen, droppede ud af gymnasiet og turede herefter hjemløs rundt hos venner, mens han levede af at stjæle mad fra supermarkeder, indtil han i marts 2011 lagde 'Kysset med Jamel' ud på YouTube. FOTO: JAMEL SUNDOO

»Jeg har ikke været i byen i lang tid. Så på den måde er jeg blevet mere moden og ansvarsfuld«.

Mener du virkelig, at du ikke tager i byen mere?

»Jeg prøvede at tage i byen i lørdags, men jeg tog hjem efter to-tre timer. Jeg kunne simpelthen ikke«.

Hvad med stofferne? Man kan se i dokumentarfilmen, at der bliver røget meget hash og taget en del kokain.

»Jeg rører ikke stoffer længere. Det er slut. Men er du sindssyg, hvad jeg har været på af stoffer, alkohol og tjald. Det var en ren selvmordsmission. Og det er derfor, jeg er stoppet. Jeg skal have min krop i orden igen«.

I dokumentaren kan man også se, at du gør en kvinde gravid. Skal du være far og med hvem? »Ja. Jeg skulle have været far. Det var med en pige, som var min kæreste i lang tid. Men nu er hun sammen med en anden og er stadig en af mine gode veninder«.

Men hvorfor skal du ikke være far?

»Fordi jeg var en idiot. Hun ville beholde barnet. Og det ville jeg ikke. Så jeg var en tarvelig idiot, skældte hende ud og bad hende om at få en abort. Til sidst endte hun så med ikke at beholde barnet. Jeg har det ikke så godt med den måde, jeg var på over for hende«.

Er du et paradoks?

»Jeg kan godt være et paradoks. Ja. Jeg kan være meget selvmodsigende«.

»Jeg var en tarvelig idiot, skældte hende ud og bad hende om at få en abort«

12

poplick / ANNONCETILLÆG

Nu kommer der snart en ny plade. Hvad skal du så?

»Den nye plade bliver et fucking hit. Jeg kan ikke skrive andet. Hvis jeg kan lide musikken, så kan andre folk også lide den. Og jeg er vild med den. Derfor bliver den et hit«.

Lad os nu sige, den bliver et hit. Hvad skal du så bagefter?

»Så skal jeg forsøge at indtage Skandinavien. Norge og Sverige. Det er vi allerede i gang med. Og så vil jeg gerne prøve at rappe på skotsk på et tidspunkt. Det kunne være rigtig fedt«. •

DOKUMENTARFILMEN ‘KIDD LIFE’ HAR PREMIERE DEN 3. NOVEMBER


ANNONCE

KUN FANTASIEN SÆTTER GRÆNSER Igen i år lægger verdens største og mest innovative dance event, Sensation, vejen forbi København. Smirnoff er partner på ”Sensation - Source of Light”, og det skyldes, at Sensation er lig med innovation og nyskabelse, hvor kun fantasien sætter grænser. Gør, som du plejer, eller oplev noget fantastisk sammen med tusindvis af andre mennesker. Det opsummerer valget, som du står over for med Sensation – Source of Light. Sensation er ikke blot verdens største dance event, men også en innovativ begivenhed, som overskrider grænserne for, hvad man normalt forbinder med en fest. Smirnoff, som er verdens største brand inden for vodka, er officiel samarbejdspartner til festen i København, ligesom man er det på VIP Tour. Den har de seneste måneder turneret rundt i landet som opvarmning til kulminationen i Parken, der byder på et spektakulært

show med visuelle effekter, akrobater og dansere i verdensklasse samt pyroteknik og laser. ”Vi er partnere med Sensation, fordi vi ønsker at støtte op om unikke oplevelser, som du kun får én gang i livet. Heri er der en enorm nerve og et drive, og som altid er det spektakulære omdrejningspunktet for, hvad der ubetinget er den mest innovative fest i Danmark,” siger Michael Holm, Customer Marketing Director i Diageo.   Sensation – Source of Light foregår i Parken d. 3. november, hvor tusindvis af hvidklædte mennesker danser og fester til den lyse morgen. Det er femte gang, at Sensation bliver afholdt i Danmark.

DJ-LINE UP • Mr. White • Riva Starr • The Man With No Shadow • Sharam • Sander van Doorn

ALKOHOL BØR NYDES MED OMTANKE


Q&A TAYLOR SWIFT

Det handler om at være et godt menneske

Hun har solgt over 50 millioner singler, 20 millioner album og vundet seks Grammyer – deriblandt ‘Årets album’ som den yngste nogensinde. Toke Jacobsen fik æren af 20 minutters telefontid med den amerikanske darling Taylor Swift. Hej Taylor. Hvordan har du det? »Rigtig godt. Jeg er i Nashville lige nu«.

Hvad laver du der? »Jeg bor her, hehe«.

Nå ja, selvfølgelig. Du har et nyt album ude. Hvordan er det?

»Jeg er så stolt. Jeg har arbejdet på det i to år, så jeg har bare gået og ventet på, at folk skulle høre det«.

‘Red’ er dit fjerde album i en alder af 22. Hvordan er det at have opnået så meget i en så ung alder?

»Det var vidunderligt at få lov til at udgive mit første album som 16-årig. Det gav mig muligheden for tidligt at udvikle min stil og den måde, jeg har lyst til at lave musik på. På mit nye album har jeg brugt en helt ny indgangsvinkel og for eksempel arbejdet sammen med flere af mine helte som producerne Max Martin og Shellback (de svenske hitmagere, der gennem tiden har leveret hits til alt fra Backstreet Boys, Britney Spears og Katy Perry, red.) og Ed Sheeran og Gary Lightbody fra Snow Patrol«.

Hvordan vil du beskrive dit nye album?

»Det er en helt ny lyd, som man aldrig har hørt fra mig før. Det er sange om at komme videre fra forhold. Det var vigtigt for mig at skrive om alt det, jeg har været igennem de sidste to år af op-

14

poplick / ANNONCETILLÆG

og nedture, kærlighed og ‘break ups’. Jeg tror, jeg har nemmere ved at forstå mine problemer, hvis jeg skriver om dem«.

Du har mange unge fans, særligt piger. Hvordan er det at være rollemodel?

»Jeg elsker, når folk siger, jeg er en rollemodel for unge piger, for jeg tager ansvar for mine handlinger og alt, hvad jeg siger og gør. Jeg vil aldrig skuffe mine fans, og de skal vide, at jeg altid tænker på dem«.

Hvad gør du for at være tæt på dem?

»Jeg spiller en masse shows og laver en masse ‘meet’n’greets’. Vi laver en masse konkurrencer, hvor folk kan vinde muligheden for at møde mig. Jeg prøver også at holde kontakten på Facebook og Twitter. Jeg kan godt lide, at jeg gennem sociale netværk kan tale til dem, præcis når jeg vil, og at jeg med ét tweet kan nå ud til 18.5 millioner mennesker«.

Vi ser hele tiden berømtheder trække overskrifter for deres privatliv. Hvordan holder du dig ude af den negative omtale?

»Jeg er ikke så rebelsk. Jeg hader ballade! Det betyder ikke, at du ikke kan have det sjovt og være spontan, jeg ved bare, hvor grænsen går. Man er nødt til at leve efter en sund fornuft, når man er i offentlighedens søgelys. Men altså... Man kan nok aldrig føle sig sikker på at undgå dårlig omtale. Jeg håber bare, at mine fans stadig stoler på mig, hvis jeg skulle havne i problemer«.

Hvad er det bedste ved at være Taylor Swift for tiden?

»Jeg tror, det bedste er at se singlen (‘We Are Never Ever Getting Back Together’, red.) klare sig så godt. At den bliver spillet i lande, jeg aldrig er blevet spillet i før. Jeg er meget håbefuld for tiden«. •

TAYLOR SWIFTS FJERDE ALBUM ‘RED’ UDKOM DEN 22. OKTOBER

»Jeg tror, jeg har nemmere ved at forstå mine problemer, hvis jeg skriver om dem«


Mads Langer 10 TING JEG IKKE KAN UNDVÆRE

01 Min guitar 02 Mit klaver

Det bliver en livslang ven.

03 Bøger

Dem bruger jeg rigtig lang tid på, når jeg er ude at rejse. John Steinbecks ‘Øst for Paradis’ er nok den bog, der har gjort størst indtryk på mig. Det er en klassiker, der beskriver mennesket fra alle sine bedste og værste sider.

04 Venner

Og min familie og min kæreste.

På repeat

Fire numre som Poplickredaktionen har optur over.

TEKST: NICK HVIDTFELDT

SCAN KODERNE OG LYT TIL NUMRENE MED DET SAMME RIHANNA ‘DIAMONDS’ UNIVERSAL MUSIC

Vi havde ikke set et så tungsindigt udspil komme fra provoprinsessen over dem alle, men Sia... Undskyld, Rihanna lyder blændende godt på det modne track med sin tykke accent og mørke vokal. 'Diamonds' skiller sig positivt ud fra tidens fistpumpende uptempo-produktioner, og vi er SÅ klar på at høre mere fra denne RiRi-skuffe.

THE WANTED ‘I FOUND YOU’ UNIVERSAL MUSIC

05 Mad

I princippet kan de fleste jo overleve på vand i flere måneder, men jeg kan godt nok ikke undvære mad, haha.

06 Fodbold

Jeg elsker fodbold. Det er en dejlig måde at koble hjernen fra. Det nyder jeg at se og spille. Jeg følger rigtig meget med, når Danmark spiller. Når man rejser meget, bliver man let meget patriotisk.

07 Min fiskestang

Jeg fisker meget i mine ferier. Hvis jeg er på turné, og vi har to dage fri, kører vi ofte ud og fisker ved en sø. Jeg har desværre aldrig fanget noget særligt.

08 Mit kamera

Jeg elsker at tage billeder, når jeg er ude at rejse.

09 Min iPad

Den kan jeg simpelthen ikke leve uden.

10 Sushi

Jeg synes, det er pengene værd.

Månedens bedste popstjerne-tweets

One Direction er ikke det eneste britiske boyband, der forsøger at overtage verdensherredømmet. Også gruppen The Wanted er værd at lægge mærke til. Deres spritnye single er en lidt spøjs størrelse, men medlemmet Nathans solosang i nummerets C-stykke er simpelthen ikke til at stå for. Wauw!

KELLY CLARKSON ‘CATCH MY BREATH’ SONY MUSIC

Kelly Clarkson har en ‘greatest hits’-skive på trapperne, og førstesinglen herfra er en fyrig powerpop-sag, der kigger tilbage på hendes allerede 10 år i branchen. Fuld af overskud minder Kelly sig selv om, hvor langt hun er kommet og minder samtidig alle os andre om, hvor fantastisk sprød en stemme hun har.

BRUNO MARS ‘LOCKED OUT OF HEAVEN’ WARNER MUSIC

Hvad, der starter som en funky retro-godbid, udvikler sig pludselig til et melodramatisk stykke elektro-lækkerhed i omkvædet på Bruno Mars’ nye, tempofyldte tåreperser. Den ukuelige romantiker er tilbage for fulde gardiner, og hans kække kærestekvaler går lige i både hjertet og dansebenene på os!

Engangslyt MISSY ELLIOTT FT. TIMBALAND ‘9TH INNING’ WARNER MUSIC

P!NK

@Pink – 26. september We got a lovely welcome to the neighborhood last night with a dozen eggs thrown at our door! But we also got an Anzac slice so it's all good

16

NIK & JAY

@nikandjay – 3. oktober knækker en munk en myg, monstro ?? altså; klasker en zen-munk en myg når han er alene ??

poplick / ANNONCETILLÆG

L.O.C.

@LiamOConnor – 4. oktober Sidder og kæderyger noget voksenslik og drikker kogt vand der har lagt i ske med nogle kaffebønner.. #Overtræt

ORGI-E

@klamfyr – 8. oktober Er sidst blevet set i "Redlight District" -Paris, i færd med at købe nylonstrømper og læbestift

LADY GAGA

@ladygaga – 11. oktober do you now how hard it is to have albums+albums of new music that i can't play u. let me just lay on the floor + cry *stupid popstar rules*

Der var engang, hvor Missy Elliott og Timbaland var indbegrebet af groovy beats, røvrystvenlige rytmer og sjove tekster. Sådan er det ikke længere. Deres nyeste samarbejde er ikke andet end en deprimerende omgang desperado-pralerier. Drop bitterheden, og giv os den gamle Missy tilbage!


STOR KONKURRENCE FRA SOUNDVENUE OG ADIDAS Vis din loyalitet til din lokale sneakerbutik og vind adidas-gear for 15.000 kr.

Besøg din favorit-sneakerbutik. 2 Tag et billede med Instagram af fx. din yndlingssneaker og dig selv. 3 Publicér billedet med kampagnens* samt butikkens unikke tag og du er med i konkurrencen! 1

De deltagende butikker og deres unikke tag: LE FIX #represent_lefix REZET STORE #represent_rezet NAKED STORE (Pilestræde) #represent_nkd NAKED STORE (Klostergade) #represent_nkd * #represent, #adidas_soundvenue

Se mere i butikkerne eller på Soundvenue.com/adidas hvor alle billeder bliver fremhævet.


INTERVIEW / XANDER

»Jeg havde paraderne lidt for højt oppe« Han havde svært ved at tage alle de pæne ord til sig, da han i 2010 bragede ind på den danske popscene med debutalbummet ‘Over skyer, under vand’. I dag nyder han hvert et øjeblik, imens han knokler løs med sit nye album og gør den som stjerne-coach i ‘Voice’. Kristian Dam Nygaard fulgte tre dage i hælene på Xander. FOTO: PETRA KLEIS

Xander er blevet væk. Eller ikke væk, hans manager ved bare ikke præcis, hvor han er. Jeg har manageren i røret. »Kan vi ikke bare mødes ved Illum, så har jeg fundet ham, når du er her. Han render rundt på Strøget et eller andet sted og køber tøj til photoshootet«. Et kvarter senere er Xander fundet med fire store poser tøj i hænderne. Han fortæller, at han har en dårlig vane med konstant at glemme sin jakke ude i byen, så der skal ofte shoppes ind til knagerækken derhjemme. Vi sætter os ind på en café i ly for efterårskulden for at få en kop varm kakao, en, på Xanders bestilling, cremet gulerodskage og en snak om, hvordan det er at være Xander lige nu her midt i albumindspilning, ‘Voice’-optagelser og en generel indstigning i danskernes bevidsthed. »Jeg er jo ikke så gammel, og det hele er stadig meget nyt for mig, så jeg kan sagtens holde til det, men der er meget at se til«, begynder Xander. Han fortæller, han kun har fået tre timers søvn i nat, da albummet skulle høres igennem en sidste gang, og de sidste ting til coveret skulle rettes til med grafikeren, før det blev sendt til tryk. Perfektionisten overlader intet til tilfældighederne. Især ikke når det handler om musik. Samtidig er han i gang med at filme musikvideo, lave interviews, og så er der jo lige rollen som talent-coach på TV2 i bedste sendetid, der skal passes. »Det er super grineren’ at være med. Det er klart noget helt andet, end hvad jeg er vant til, og jeg er stadig ved at lære spillereglerne. Liam kendte jeg i forvejen. Og Lene og Sharin er bare skidesøde. Jeg har set så meget af det, jeg kunne, og kan da godt se, det bliver klippet lidt groft sammen, så det ligner, vi er uvenner, men sådan er det jo ikke i virkeligheden. Men sådan skal det være. Det er jo godt tv, haha«.

18

poplick / ANNONCETILLÆG

»Liam, du er for lækker«, råber tre fnisende piger på forreste række. L.O.C. kigger desperat efter hjælp fra TV2-folk, men de står alle sammen henne ved Xanders røde stol. Xander har valgt at tage kasket på til dagens optagelse, og det falder ikke i god jord. Den skygger for ansigtet, og det er ikke godt tv. Producenterne argumenterer frem og tilbage, men Xander rokker sig ikke. Han har besluttet, at hvis han skulle sige ja til at være coach i ‘Voice’, så skulle det være på den betingelse, at ingen skulle bestemme, hvordan han skulle se ud eller opføre sig. Og selvom sådan en kasket måske er en smule åndssvag at kæmpe for, så holder han fast i sit princip. Og han får sin vilje. Det tager mere end tre timer at optage et enkelt afsnit, og Xander ligner skiftevist, en der gabende har svært ved at holde koncentrationen, og en, der vil give sin højre arm for at vinde programmet. »Det her er ikke bare sådan noget tv-pis. Jeg ved virkelig ikke, hvem jeg skal vælge«, udbryder han stående i sin stol, da han efter ti minutters (det føles som en time) lovprisning af sine to deltagere på scenen ikke kan beslutte sig for hvem, der skal gå videre. Da optagelserne endelig er overstået, råber Xander, der åbenbart også har haft tankerne uden for studiet, ud til publikum: »Er der nogen, der ved, hvad den står imellem Chelsea og Juve?« Xander er født ind på hitlisterne. Bogstaveligt talt. Han kom til verden præcis samme dag, som hans mor, Anne Linnet, udsendte sit til dato bedst sælgende album, ‘Jeg er jo lige her’. Han voksede op på samme gade som Rasmus Seebach, han hang i teenageårene ud med Lukas Graham på Christianshavn, og i dag er rapperen Kesi blandt hans allerbedste venner. For Xander har det aldrig været noget valg at blive musiker, det har han altid bare været. Men derfor kan det godt være surrealistisk pludselig at se sit navn på plakater og høre sig selv i radioen. »Det hele gik pludselig så stærkt. Og det var svært at overskue det hele. Men jeg har jo været vant til, at de spillede min mors musik, så når jeg for eksempel står på en klub, og de spiller min musik, så er det bare grineren’. Men det er totalt surrealistisk, når pigerne skriver til en, at de vil gøre det ene og det andet med én, når de ikke rigtig kender mig, haha«.

Jeg spørger, om han har nogen deciderede stalker-fans. »Nej, ikke helt ekstremt, men der er nogle, der er på grænsen. Jeg er jo først lige startet, så det kommer nok an på, hvordan mit nye album kommer til at klare sig, om jeg får en masse psykosefans. Så må jeg bare skaffe mig nogle bodyguards, haha. Jeg vil sige, at generelt set så klager mine venner ikke. Når det regner på præsten, så drypper det på degnen. Er det ikke det, man siger? Haha«. Xanders debutalbum, ‘Over skyer, under vand’ var én lang kærlighedshistorie på 13 sange. Når han den 5. november udsender efterfølgeren, han har døbt 'Hvis jeg skrev dig en sang', er den store, lange fortælling lagt til side til fordel for en mere umiddelbar tilgang til musikken. »Jeg synes, det er fedt at give mig selv en bunden opgave. Jeg har også prøvet at skrive et teaterstykke, hvor man forestiller sig, hvad karaktererne siger i den og den situation. Men det gør også, at der er grænser for, hvad man kan tillade sig. Jeg kunne sagtens have skrevet videre på historien fra det første album, da den ligger meget tæt op ad mit eget liv, men jeg havde også bare lyst til at lave et album, der var 10 stærke enkeltstående sange«. Allerede fra det nye albums første skæring, ‘Guld og diamanter’, kan man høre en inspiration fra Østen. Både musikalsk. men også i teksten, der kredser om temaet ‘problematisk kærlighed’.


»Jeg har også haft mine ‘Kanye moments’« »Jeg tror, det udspringer lidt af at 80-90 procent af min vennekreds er... Nu skal jeg passe på, hvad jeg siger«, smiler han, »...Ikke-etniske danskere. Jeg har venner fra hele verden. Så det har sikkert påvirket mig ubevidst. Jeg har boet overalt i København. På Frederiksberg, Nørrebro, Christianshavn, Hellerup. Jeg har også boet i Italien. Så min vennekreds er totalt blandet«. Vennekredsen tæller som nævnt Nørrebro-rapperen Kesi, som er blandt de fem feats på Xanders nye album. »Det er også helt mærkeligt, at han ikke var med på mit første. Der passede det bare ikke rigtig ind. Da han udsendte sit eget album i starten af året, havde jeg desværre for travlt til at være med på det, men nu passede det bare ind. Vores venskab stammer tilbage fra, at jeg spillede noget teater, da jeg var yngre. Mig og Stanley Most var med som rappere i stykket, og jeg tror, Kesi og resten af B.O.C.slænget kom ind og så os 10 gange, fordi de syntes, det var så fedt. Siden har vi bare hængt ud sammen«. Man finder også Outlandish på albummet, som giver deres bidrag på nummeret ‘Når solen den går ned’. »Det har jeg total optur over. Jeg var nok omkring 12 år, da deres første album kom ud og har altid været kæmpe fan. En dag ringede telefonen. Jeg tror, det var Isam, der ringede. Han spurgte, om jeg ikke havde lyst til at producere et nummer på deres næste album. Jeg var total målløs, for jeg har altid •

poplick / ANNONCETILLÆG

19


syntes, deres produktioner har været superfede. Vi lavede så ‘Når solen den går ned’ sammen, som desværre ikke nåede med på deres album, men så er det bare sindssygt fedt, at jeg kunne få den med på mit«. Den 1. januar skrev Xander på Twitter: »Ydmyg er godt nok i starten, når man har et kendt efternavn. Men jeg er fucking ligeglad i 2012. Jeg er den bedste. Har været ydmyg nok i 2011«. Er den nye tilværelse som popstjerne i Danmark steget ham til hovedet? »Jeg har også haft mine ‘Kanye moments’«, griner Xander. »Du må endelig få med, at det nok var en kommentar, man skulle have holdt for sig selv og vennerne. Jeg har det ikke sådan nu, men jeg har ment det 100 procent, da jeg skrev det. Det, der står imellem linjerne, er bare, at ‘hey, man, hvis du har øvet dig på noget i lang tid, så vær stolt af det, og gør din ting’. Alle render rundt i Danmark og er så underdanige. Du skal fandeme ikke stikke næsen frem. Du skal ikke tro, du er noget. Du skal selvfølgelig have en ydmyg tilgang til tingene, og det har jeg også. Jeg er totalt elskværdig over for alle mennesker, jeg møder – specielt over for dem jeg ikke kender og er totalt nede på jorden«. Men Twitter-kommentaren bunder nok alligevel i et debut-år på popscenen, hvor Xander har haft svært ved at skelne ros fra ris. »Jeg havde paraderne lidt for højt oppe sidste år. Når folk kom med ros, smilede jeg bare høfligt, men tog det ikke ind. Jeg ville ikke køre med på en hype, for musikken bliver jo hverken bedre eller dårligere af en masse anmeldelser og YouTube-kommentarer. Men man skal også huske at nyde det, og det er jeg blevet bedre til nu. Vi lever kun én gang, så man er en idiot, hvis man ikke tager lidt af det til sig og bliver oprigtig glad, hvis man får en skøn kommentar«. Carlsberg-hallernes svar på et spillested i Valby, Tap 1, fyldes fredag aften langsomt op med popfans, der har givet ‘Husk lige tandbørsten’ og ‘Vild med dans’ den lange midterfinger for at synge med på Xander, Burhan G, Ankerstjerne og Auras radiohits. Det er næstsidste stop på turnéen, og

»Det er totalt surrealistisk, når pigerne skriver til én, at de vil gøre det ene og det andet« 20

poplick / ANNONCETILLÆG

ALEXANDER THEO LINNET Født 1988 i København. Udsendte i 2010 debutalbummet ‘Over skyer, under vand’ hvorfra singlen ‘Det burde ikk være sådan her’ blev et af årets største hits. Medvirker desuden på album fra kunstnere som Wafande, Ankerstjerne og Orgi-E. Den 5. november udsender han sit andet album, ‘Hvis jeg skrev dig en sang’. Xander glæder sig til at afslutte de gamle sange og komme ud og spille med det nye album. Da han kommer ind i backstagerummet efter en kort omgang meet'n'greet med smil og tilhørende autografskrivning, har han endnu en gang glemt sin jakke, som ligger derhjemme. Han får en taxachauffør til at køre hjem og hente den, imens han hilser på bandet, der langsomt er ved at pakke ud. Da han ser en fodbold, begynder han straks at kaste den op på foden til ære for sin egen legesyge og Poplicks fotograf, der knipser løs. Ankerstjerne træder ind og skruer op for Jay-Z på boomboxen. Efter en hurtig tallerken ris samler Xander holdet i en rundkreds, og så er det tid. Op ad trappen, på med mikrofonen, ind på scenen. Han er født til at gøre det. •


LIVE KONCERT ØKSNEHALLEN, KØBENHAVN DEN 5. NOVEMBER 20:00

MEDINA AURA DIONE INFERNAL CHRISTOPHER KATO OG MANGE FLERE KØB BILLETTER NU FOR KUN 125 KR PLUS GEBYR

PÅ BILLETLUGEN.DK


> POPLICK SERVICE NOVEMBER 2012

Poplick håndplukker den kommende måneds fedeste koncerter, udgivelser og begivenheder. Her er hvad du ikke bør gå glip af i november. TEKST: KRISTIAN DAM NYGAARD

2/11

Udgivelse

3/11

Koncert

Nephew

Jennifer Lopez

> Efter en kort pause er Nephew tilbage med femte studiealbum, og man kan sagtens høre, at der er kommet nye input udefra. Musikalsk er der højt til loftet, og tekstmæssigt har Simon Kvamm aldrig lydt klarere i spyttet.

> Vi har svært ved at tro det, men det er faktisk første gang, Jennifer Lopez spiller i Danmark, og selvom hun efterhånden er blevet 43 år og mor til et sæt tvillinger, så er hun still going mere end strong.

‘HJERTESTARTER’

5/11

Udgivelse

5/11

Udgivelse

Robbie Williams

> Du har læst interviewet på side 18. Nu er det tid til at høre musikken. Xander fortsætter sin fremdrift mod toppen af den hjemlige popscene med endnu et slidstærkt popalbum.

> Vi krydser fingre for, at Robbie Williams med sit nye album leverer et brag af et comeback efter et par sløje solo-album. Den succesfulde genforening med Take That sidste sommer giver håb.

9/11

Koncert

VIND BILLETTER

‘TAKE THE CROWN’

10/11

KLAMFYR Orgi-E

PÅ POPLICK.DK

TRAIN, AARHUS

> Kan Orgi-E klare sig uden resten af Suspekt? Ja, han kan. ‘Klamfyr’ strøg i sidste måned direkte ind på albumhitlistens førsteplads, og nu er det tid til at spille ubehagelighederne live for fuld udløsning.

22

poplick / ANNONCETILLÆG

Koncert

FORUM, KØBENHAVN

Xander

‘HVIS JEG SKREV DIG EN SANG’

14/11

DMA

FORUM, KØBENHAVN

Show

VIND BILLETTER PÅ POPLICK.DK

> Så er det tid for dansk musik at fejre sig selv. Lukas Graham ligger forrest i feltet med syv nomineringer, men også Rasmus Seebach, L.O.C. og Malk De Koijn kan ende aftenen badet i hæder og ære.

Chris Brown FORUM, KØBENHAVN

> Overfaldet på Rihanna i 2009 har i den brede offentlighed overskygget musikken lige siden, men nu er Chris Brown tilbage i Danmark for at bevise, at han stadig regnes som én af R&B-musikkens hovedpersoner.

12/11

Udgivelse

19/11

Udgivelse

Christina Aguilera

Rihanna

> Christina er tilbage! Millenniumgenerationens største stemme har de sidste par år ligget i dvale til fordel for en rolle som ‘The Voice’-coach, men nu er hun klar til at hævne forrige albums sløje modtagelse.

> Legemliggørelsen af sex, drugs and pop’n’roll, Rihanna, er klar med sit syvende(!) album, hvorfra vi kender førstesinglen, ‘Diamonds’, som allerede er blevet et globalt hit.

‘LOTUS’

‘UNAPOLOGETIC’


JULEBRYG-DAG! Vi har pakket årets bedste julegave ind i lækre nye flasker. Se dem, smag dem og find din Royal X-Mas favorit. PÅ GADEN 2. NOVEMBER KL. 20.59.


PEPSI MAX VIL GIVE DIG EN HELT SPECIEL OPLEVELSE SOM PEPSI MAX MOST WANTED MUSIKANMELDER TIL:

BARBARA MOLEKO / DMA / NABIHA

Kom med til disSe fede koncerter samMen med en ven og få efterfølgende ofFentligGjort jeres koncertanmeldelser i Poplick og på faceboOk.

Scan QR koden, send ‘pepsimax’ til 1919 elLer gå ind på faceboOk.com/PepsiMaxDk og vaer med i konkurRencen. Kilde: Nielsen Dagligvare Index inkl. Convenience *Med en voloumeandel på 29,7% jf. ref.nr. 353, juli 2012. 100 liter i segmentet Cola i kategorien CSD og Hard discount, scanNing data Juni 2012. Salg i volumen (Copyright © Nielsen.)

Profile for Poplick

Poplick Paper #13  

Voice-coach og album-aktuelle Xander pryder forsiden. Derudover får du stort interview med Kidd, Taylor Swift, Flo Rida, Medina og Christoph...

Poplick Paper #13  

Voice-coach og album-aktuelle Xander pryder forsiden. Derudover får du stort interview med Kidd, Taylor Swift, Flo Rida, Medina og Christoph...

Profile for poplick
Advertisement