Page 1

PURE PLEASURE

Joey Moe

Viser nye melankolske sider af sig selv

Orgi-E »Jeg har ikke følt mig dygtig nok«

12

OKTOBER 2012 ANNONCETILLÆG

Shaka Loveless Mere end en glad reggae-dreng

Carly Rae Jepsen

+

MUSE THE KILLERS THOMAS TROELSEN THE ASTEROIDS GALAXY TOUR LADY GAGA

Dagbog fra toppen af hitlisterne

?

Har One Direction overhalet Justin Bieber


PRÆSENTERER

Playliste

DET SANG CARLY RAE JEPSEN I 'CANADIAN IDOL' Macy Gray 'I Try' SONY MUSIC

Natalie Imbruglia 'Torn' SONY MUSIC

Dido 'White Flag' SONY MUSIC

Bob Marley & The Wailers 'Waiting in Vain'

UNIVERSAL MUSIC

Ray Charles 'Georgia on My Mind' WARNER MUSIC

Queen 'Killer Queen' UNIVERSAL MUSIC

Behind the cover 10 TING DU IKKE VIDSTE OM CARLY RAE JEPSEN

Hun står i gæld til Justin Bieber, hun elsker at læse erotisk litteratur og så er John Mayer måske forelsket i hende. Vi giver dig 10 facts om den canadiske sangerinde bag megahittet 'Call Me Maybe'. 01 Bieber gjorde forskellen

Det var ingen ringere end Justin Bieber, der for alvor satte gang i Carlys karriere. Da Bieber var hjemme i Canada på juleferie, hørte han 'Call Me Maybe' i radioen og skrev efterfølgende til sine 22 millioner followers på twitter, at det var den mest iørefaldende sang, han nogensinde havde hørt. Og ja, så var Carly Rae Jepsen pludselig verdensberømt.

02 Personligt brev fra John Mayer

Selvom Carly Rae Jepsen står i gæld til Justin Bieber, så er der en anden sanger, som hun er særlig glad for. Da John Mayer hørte 'Call Me Maybe', sendte han nemlig et personligt, håndskrevet brev i en lille træboks til Carly. I brevet stod der: »Nyd dit første hit, det er kun begyndelsen«. Sødt eller creepy, døm selv.

03 Fan af ‘mommy’ porn

Når Carly skal slappe af, læser hun bøger. Hun er stor fan af 'The Hunger Games', 'Game of Thrones' og såmænd også den erotiske kæmpesucces – og såkaldte ‘mommy’ porn roman – 'Fifty Shades of Grey'. »Læsning virker afstressende på mig. Det er en god afveksling, når man har gang i tusind ting«, siger hun.

poplick |

04 Just call me!

Carly foretrækker selvfølgelig, når en fyr har selvtillid nok til at ringe. Ikke noget med at sende sms’er frem og tilbage. Flere af hendes fans fortæller i øvrigt, at sangen har hjulpet dem til at ringe i stedet for at skrive. »Jeg er vild med, at sangen har bragt folk sammen«, siger Carly.

05 Ryan Gosling vs. Ryan Reynolds

Hvis Carly skal vælge mellem den lækreste af de to canadiske skuespillere Ryan Reynolds og Ryan Gosling, så vælger hun 'Drive'-skuespilleren Gosling. »Uden tvivl!«, har hun udtalt.

06 Viralt YouTube-hit

Alle elsker at synge med på 'Call Me Maybe'. Justin Bieber, James Franco, Katy Perry, det amerikanske militær og det olympiske svømmehold har alle mimet til Jepsens uimodståelige pophit og lagt videoer ud på YouTube, der er blevet set millioner af gange.

07 Kære dagbog

Carly er noget af en dagbogsfanatiker. Faktisk ejer hun mere end 60 forskellige dagbøger, som hun bruger til inspiration til sine sange. Når hun ikke ved, hvad sangen skal handle om, bladrer

Anna Nalick 'Breathe (2AM)' SONY MUSIC

Melissa Etheridge 'Come to My Window' UNIVERSAL MUSIC

Rickie Lee Jones 'Chuck E’s In Love' WARNER MUSIC

Ella Fitzgerald 'My Heart Belongs to Daddy' UNIVERSAL MUSIC

hun bare igennem en af sine dagbøger, der er fyldt med gamle bekendelser og hjertesorger fra Carlys liv, og vupti, så har hun en idé til en ny sang.

08 Forklædt som teenager

Lad ikke tøjet og udseendet snyde dig. Carly Rae Jepsen er faktisk ældre, end man lige skulle tro. Hun fylder 27 til november og er altså hele otte år ældre end Justin Bieber. Derfor er der også nogen, der har anklaget Carly for at gå i for ungt tøj.

09 Erfaren sangerinde

Det kan godt være, at Carly Rae Jepsen først er blevet verdenskendt i 2012, men hun har faktisk lavet musik i en del år. I 2007 blev hun nummer tre i 'Canadian Idol', og i 2008 udgav hun sit debutalbum, 'Tug of War'. Albummet blev ikke den store succes, men det rådede Carly som bekendt bod på i 2012 med monsterhittet 'Call Me Maybe'.

10 Skru tempoet op!

Det lyder vanvittigt, men ’Call Me Maybe’ skulle i virkeligheden have været en langsom, akustisk sang. Heldigvis fandt produceren Josh Ramsay på at skrue tempoet lidt op og forvandle en stille, akustisk sang til en catchy, elektronisk popsingle, der var umulig at få ud af hovedet igen.

SCAN KODEN MED DIN SMARTPHONE OG HØR CARLY RAE JEPSENS 'CANADIAN IDOL'-PLAYLISTE

HVAD ER WiMP? WiMP er en reklamefri streamingtjeneste, der giver dig adgang til mere end 16 millioner sange. Midt i København sidder vores lokale, danske afdeling og skræddersyr de bedste playlister, interviews og musikoplevelser til vores danske brugere. ALLE KAN PRØVE WIMP GRATIS I 30 DAGE PÅ WWW.WIMP.DK


Indhold > Oktober 2012

6 Interview: Joey Moe

Joey Moe havde så meget krudt i røven, at hans pladeselskab ikke kunne følge med.

16 Interview: Muse

Vi mødte forsangeren i et af verdens største rockbands til en snak om rumskibe, hiphop og kunsten at kunne grine af sig selv.

20 Interview: The Killers

Vi tog til Oslo for at snakke med de genopståede stadionrockere om blandt andet at blive overhalet indenom af det forfærdelige internet.

8 Diskussion: Boyband eller solo-kunstner?

Justin Bieber er afgjort verdens største teenage-idol, men er han ved at blive overhalet af boybandet One Direction?

18 Interview: Shaka Loveless

Singlen 'Tomgang' sendte ham hen over sommeren i spidsen af den nye dansksprogede reggae-bølge, men Shaka Loveless er meget mere end det.

12 Portræt: Carly Rae Jepsen

YouTube-hysteri, champagne-sprøjt og en påstået sex-video. Læs historien om årets største hit.

22 Interview: Orgi-E

Dansk raps beskidte hund fortæller om præstationsangst, kærlighed og »alle de kvinder, han har kneppet«.

23 Poplick Service

L.O.C., Scissor Sisters og Taylor Swift. Få et overblik over oktober måneds vigtigste koncerter, begivenheder og udgivelser.

Leder > Årets hit / Årets brøler > Hver dag får vi på Poplick tilbudt interviews af pladeselskaber og pr-folk med store som små popnavne. På grund af det store udbud må vi desværre sige nej tak til de fleste, og det kan vi sagtens leve med, men særligt ét navn ærgrer jeg mig i dag over at have afvist. Tilbage i januar måned fik jeg nemlig en mail af pladeselskabet Universal Music. Om vi kunne have lyst til at snakke med deres nye, canadiske popsangerinde, som skulle være ‘the next big thing’. ‘Ja, ja’, tænkte jeg, det siger de om dem alle sammen, og selvom pladeselskabet fortsatte deres salgsretorik med, at Justin Bieber skulle være stor fan af pigebarnet, fortsatte jeg mit nej og tænkte: 'Carly hvem?'. Jeg havde endnu ikke hørt hendes power-single, men det skulle jo vise

sig, at Carly Rae Jepsen med singlen 'Call Me Maybe' gik hen og blev årets største hit. Doh! Hende ville man jo gerne have haft i røret. Da august blev til september, og vi skulle til at se på, hvem der ville egne sig godt til denne måneds forside, lå Carly Rae Jepsen lige til højrebenet, da hun midt i september udsendte sit internationale debutalbum, der skulle følge op 'Call Me Maybe'. Jeg hev fat i pladeselskabet og forsøgte at få sat et interview op, men nu havde Carly pludselig for travlt til at tale med Danmark. Sådan kan det gå. Jeg indrømmer, at jeg i januar begik en stor fejl i ikke at tage den telefonsamtale. I stedet har jeg i denne måned forsøgt at sætte mig ind i hovedet på Carly Rae. Hvordan er det som upcoming, canadisk popsangerinde

pludselig at blive kastet ind i Justin Biebers gigantiske pr-maskine og kørt i stilling som popmusikkens nye håb? Jeg har gennemtrævlet interviews, læst blogs, Twitter- og Facebookkommentarer om og af Carly Rae Jepsen fra det sidste års tid og kogt det sammen til en fiktiv dagbog. Selvfølgelig ved jeg ikke, hvordan Carly præcis har tænkt i de givne situationer, men jeg håber dagbogs-formen vil give et lille indblik i Carlys verden, der det sidste års tid har bevæget sig på toppen af hitlisterne. God fornøjelse med magasinet. Kristian Dam Nygaard Redaktør

poplick

REDAKTØR Kristian Dam Nygaard ART DIRECTOR Lasse Høgh FORRETNINGSUDVIKLING Anders Rune Hansen ADM. DIREKTØR Lasse Kyed TEKST Christian Mejdahl Buhl, Toke Jacobsen,

Mille Schneekloth Christiansen, Nick Hvidtfeldt, Anders Reinholt Jonssen, Zakaria Lamnaouar, Jonas Kleinschmidt, Cecilie Engholm Skov, Siri Hollmén, Kristian Dam Nygaard FOTO Anders Debel Hansen, Sigurd Grunberger KONTAKT mail@poplick.dk / +45 7020 0012 ANNONCERING metroXpress, +45 7730 5787 ANNONCETILLÆGGET POPLICK er blevet til i samarbejde med Soundvenue Studio A/S. Tillægget udkommer i et deloplag af metroXpress torsdag den 27. september 2012. Soundvenue Studio er ansvarlig udgiver. ANNONCETILLÆG


måned giver vi dig smagsprøver på > LICKS Hver popuniversets søde og sure sider. Guf løs!

Glem de sure, gamle anmeldere. Lady Gaga gav et fantastisk show i Parken, og hvilket forfriskende, jordnært syn det var at se hende cykle gennem Strøget dagen efter.

Vurderet ud fra hvem, der efterfølgende klarer sig bedst på iTunes-listen, er Mads Langer denne sæsons konge af 'Toppen af poppen'. Vi anbefaler, at du tjekker hans fortolkning af Johnsons 'Ik’ Hate' ud på YouTube.

Denne måned er det væltet ind med gode nyheder fra Rihanna, Christina Aguilera og Robbie Williams, som alle har fået lyst til at udsende nyt album til november. Kan vi få oktober overstået hurtigst muligt, tak.

METTE LINDBERG THE ASTEROIDS GALAXY TOUR

Tre minder fra verdensturnéen TEKST: TOKE JACOBSEN

1

Sidste år var vi i Brasilien og spille til verdens største festival, 'Rock in Rio'. Der var sindssygt mange mennesker – op mod en million. Vi har været på turné med Katy Perry, og da hun også skulle spille samme aften, fik vi lige pludselig hjælp af hendes band på scenen. Det var langt ude. Vi havde i forvejen et portugisisk band med, så da vi i slutningen af koncerten spillede 'Golden Age' og Katys folk kom på, stod vi 16-17 mennesker på scenen.

2

Jeg kan helt vildt godt lide at spille i USA. Jeg synes, det er vildt spændende. Vi tager af sted igen til oktober, og så er det faktisk tredje tour på ét år alene i USA. Det er sindssygt fedt. Vi tager væk en måned og spiller 25 shows. Jeg føler mig virkelig privilegeret over at kunne tage derover og spille. Nogle gange spiller vi de samme steder igen. Men tre gange på ét år, det er alligevel ret vildt.

4

poplick / ANNONCETILLÆG

3

I Vietnam spillede vi nytårsaften sidste år. Vi spillede foran deres operahus, hvor de havde stoppet al trafik midt i Hanoi. Vi skulle spille fem sange, og til sidst skulle jeg så synge 'Imagine' (John Lennon, du ved, red.) sammen med en vietnamesisk superstjerne helt frem til nedtællingen til midnat. Vi havde næsten ikke øvet, og der ville komme 100.000 mennesker foran den her kæmpe scene, og det ville blive transmitteret til 86 millioner mennesker i Asien. Om dagen stod der pludselig ti mennesker i uniform og så os øve. Det var simpelthen fordi, der var så meget kontrol, at de skulle sikre sig, at vi ikke kom med nogen politiske budskaber undervejs. Det var sgu også en meget speciel oplevelse.

THE ASTEROIDS GALAXY TOUR HAR NETOP TAGET HUL PÅ DERES DANSKE EFTERÅRSTURNÉ.

10 TING JEG IKKE KAN UNDVÆRE

Thomas Troelsen

01 Plader med Prefab Sprout Fordi det er noget af det bedste popmusik, der nogensinde er lavet. Det kan ikke blive ret meget federe. Og jeg kan blive ved med at lytte til dem og finde nye ting i det. 02 God vin Det er sgu da noget af det fedeste ved livet. 03 Gode sokker Det er enormt vigtigt med godt fodtøj. Gode strømper betyder alt. Det kan godt være, at andre ikke kan se det, men du kan selv mærke det. 04 En god familie Det er basen for et godt liv. 05 Børn De gør dig opmærksom på, at du ikke længere er udødelig. Den følelse havde

POP POOP eller

Den 28. august var 50 Cent en tur forbi 'Go’ Morgen Danmark'-studiet, og nøj, hvor vi krummede tæer. De to værter Kamilla Walsøe og Pelle Hvenegaard stod nærmest på tæerne af hinanden for at virke mest skolepige-forelsket.

Vi er store fans af Hej Matematik og deres fantastiske sangunivers, men deres seneste single 'Sikke en fest' med reference til Johnny Reimar er desværre lidt for meget af det gode. Og hvorfor nu være husorkester i 'Husk Lige Tandbørsten'?

Var der nogen, der så MTV VMA? Vi gjorde, lige indtil vi faldt i søvn. Gaaab, en kedelig årgang hvor eneste højdepunkt var One Directions priskamp imod Justin Bieber.

LÆS ET LÆNGERE INTERVIEW MED

THOMAS TROELSEN PÅ POPLICK.DK

poplick.dk

BLIV OPDATERET PÅ DE SENESTE POPNYHEDER

jeg tidligere. Men efter jeg har fået et barn, er jeg glad for, at jeg kan leve videre i ham, den dag jeg ikke er her mere. 06 Musik 07 Espresso Det skal jeg have dagligt. 08 Mit rygestop Det kan jeg heller ikke undvære. Selv om jeg savner at ryge nogle gang. 09 Min hustru Hun er altid god til at inspirere mig på den ene eller den anden måde. Hun er en god livspartner. 10 Smukke ting Jeg kan godt lide at omgive mig med smukke og gennemtænkte ting. Du skal have et eller andet, der fryder dit øje. Jeg skal have flotte ting at kigge på.


INTERVIEW

Anders Reinholdt Jonssen mødte albumaktuelle Joey Moe til en snak om at skrive sange på diskoteker, om at nå ud til et bredere publikum og starte på en frisk med et nyt pladeselskab i ryggen.

JOEY MOE EFTER BRUD MED PLADESELSKAB: D »Nu har jeg lavet den bedste plade«

et er blæsende tidligt efterår i København. Joey Moe bryder sig ikke om, at den sommer, hvor han netop har skrevet 24 popsange på vej hjem fra provinskoncerter i sommerlandet, er slut. »Måske en fjerdedel af pladen er skrevet i tourbussen på vej hjem efter en optræden, når jeg har sluttet af et sted i Jylland klokken tre om natten, hvor solen er på vej op, og det stadig har været nat – der har jeg terpet lidt og skrevet masser af numre. Jeg har også lavet nogle af sangene, fordi jeg skulle vise nogen, hvordan man laver en sang. Sådan er 'Gi’ Mig' for eksempel blevet til«, fortæller Joey Moe siddende i en sofa på Disco:wax danske hovedkontor. Den unge amarkaner har været rundt i hele Danmark med albummet 'Fuldmåne' -forløberen for 'Midnat' – og her har han været så inspireret, at det har været ret nemt for ham at skrive det kommende album. »Jeg kan godt lide at arbejde om natten. Der er tit så meget i løbet af dagen, men om natten er jeg alene, og hele nattekulturen elsker jeg. Jeg har tit fundet min mobil frem på et diskotek i et hjørne og lige tastet et par rim ind«, siger Joey Moe.

Pladeselskabet sagde stop

Han havde så mange ideer og blev meget inspireret af den amerikanske hiphop-kultur, hvor kunstnere spytter musik ud konstant. Det ville Joey også – men pladeselskabet sagde stop. »Jeg begyndte lidt at gøre nogle ting, der var uden for Copenhagen Records standarder. Og det var ikke fordi, vi blev uvenner, men så sendte vi 'Skakmat' ud, så sendte vi det næste ud en måned efter. Og hvis man kigger på normerne, er det måske lidt idiotisk. Men jeg ville have mere – give mere. Det er jo også det, Rihanna gør. Og hun er verdens største stjerne. Så jeg kunne ikke se, hvorfor de ikke var med på, at ville have mere ud, flere videoer. Hele tiden. De begyndte at få deres ideer, mens jeg bare gerne ville fodre folk. Derfor blev vi enige om, at jeg skulle finde et nyt pladeselskab. Og der er de altså mere fleksible her på Disco:wax. De har givet mig en følelse af, at det er samarbejde. Det har jeg aldrig prøvet før, men det er fedt«, siger Joey Moe. Nu kaster Disco:wax albummet ud i Joeys navn. Og begge parter kan næste ikke vente med at se, hvordan det kommer til at gå. »Jeg håber, at det her album kommer helt ud til alle, men jeg bliver heller ikke skuffet, hvis det kun pusher et par tusinde«, siger Joey Moe, der tidligere har kæmpet med dårlige salgstal – men til gengæld utrolig mange downloads på diverse streamingtjenester. Her følger Joey også selv med. »Vi også følger med på Spotify – og følger udviklingen. Der kan jeg se, at alle mine sange bliver spillet. Og

6

det giver mig mod på mere, for ellers kunne man lige så godt bare udgive singler eller en EP. For forretningen ville det nok være bedre bare at smide singler ud, men det giver mig så meget energi at se med mine egne øjne, at folk altså lytter til hele albummet. Derfor forventer jeg, at dem, der kan lide min lyd, de falder bagud over det her album, for det er by far den bedste plade jeg har lavet i denne her form for lyd«, siger Joey Moe, der både synger falset og viser en helt ny side af sig selv på pladen.

En storcharmør fuld af følelser

»Det her er den første plade, der er mest reel, fordi jeg også viser en lidt melankolsk Joey Moe. Der er så meget, så mange sider og følelser. Og så er denne her plade til, fordi jeg vil vise hele mig. Jeg har selv lavet cover. Selv fundet på ideerne omkring det og det hele«, siger Joy Moe. Han har med pladen også løsrevet sig fra Nik og Jays Nexus-kollektiv, selv om drengene fortsat bliver brugt som sparringspartnere, når Joey laver musik. »Jeg bruger Nik og Jay sindssygt meget som sparringspartnere. Jeg er så inspireret af dem og ser op til dem i alle formater. Det fungerer virkelig for dem. De er lidt ligesom mig, fordi de kom frem på fordomme. De har levet hele deres karriere på, hvornår stopper det? Jeg har levet hele min karriere på, okay – så kan han stadig lidt mere«, siger Joey Moe.

»Det her er den første plade, der er mest reel, fordi jeg også viser en lidt melankolsk Joey Moe« En popartist i skyggen afstjernerne

Han har i mange år levet i skyggen af de største danske popidoler, men efter optrædenen i 'Toppen af poppen' på TV2 har Joey Moe vundet gehør i hele landet. »Jeg vil virkelig gerne helt til tops med det her, men man er naiv, hvis man tror, man kan gøre det selv. Jeg kan producere, og jeg kan lave et cover. Jeg kan endda tage telefonen, hvis det skal være, men jeg tror også bare, jeg bliver nødt til at fokusere på studiet og musikken, mens de andre mere kvalificerede, kan tage sig af alt det udenom«, siger Joey Moe, der dog også er helt klar over, hvordan vejen til at blive megastjerne ser ud. »Jeg ved godt, at hvis jeg lavede ti yndefulde numre om kærlighed og tog en pæn skjorte på, så havde den nok været der nu – så havde jeg været rigtig stor i Danmark. Men jeg kan bare godt lide at lave lidt, der er kantet. Men ret skal være ret. Jeg har spillet alt det her og produceret så mange fede ting – og det vil jeg da gerne have, at folk anerkender, og jeg vil vildt gerne frem og blive stor med det, jeg elsker at lave«, slutter Joey Moe. •

'MIDNAT' UDKOMMER DEN 1. OKTOBER.


NYHED / SENSATION 2012

VERDENS STØRSTE FEST tager på Danmarksturné Det hollandske fest-fænomen, Sensation, ruller i oktober den hvide løber ud over Danmark som optakt til den store fest i Parken den 3. november. TEKST: KRISTIAN DAM NYGAARD

Når mørket sænker sig, skruer Sensation op for lyset. Sådan har det været, siden man i 2000 begyndte at holde den kæmpe rave-fest i Amsterdam, og sådan vil det fortsætte den 3. november, når det hollandske fest-fænomen for femte gang afholdes på dansk jord – nærmere bestemt i Parken, der endnu engang forvandles til en gigantisk hvid-rave-bule.

Vil nå bredere ud

» Vi har mange Sensation-gæster, der kommer fra Jylland og Fyn, så i år vil vi prøve at komme dem i møde...«

Som noget nyt har man i år valgt at sparke lys-festen i gang allerede halvanden måned tidligere, hvor Sensation VIP Tour by Smirnoff vil rulle den hvide løber ud i provinsen. »Vi har mange Sensation-gæster, der kommer fra Jylland og Fyn, så i år vil vi prøve at komme dem i møde ved at holde forfester rundt omkring i landet. På den måde får vi også præsenteret vores fantastiske dj’s for et bredt publikum «, forklarer Allan Skov, der er pr-ansvarlig på turen.

DJ Kongsted bag pulten

Det første klub-arrangement løb af stablen den 14. September på Crazy Daisy i Næstved, hvor søde Smirnoff-piger bød de sydsjællandske dance-fans indenfor i varmen, hvor den anerkendte danske dj Kongsted stod for musikken. Klubturen vil fortsætte rundt i landets større byer frem mod det endelig show i Parken. Det er endnu ikke offentliggjort, hvem der spiller til hovedshowet i København, men med tidligere navne som Tiësto, Swedish House Mafia, David Guetta, Fedde Le Grand og Felix Da Housecat på plakaten, kan man godt skrue forventningerne i vejret for endnu et brag af en Sensation. •

SENSATION VIP TOUR BY SMIRNOFF BESØGER I OKTOBER MÅNED AARHUS, ODENSE, AALBORG, VEJLE, VIBORG, VEJEN OG SLAGELSE. poplick / ANNONCETILLÆG

7


DISKUSSION ONE DIRECTION VS. JUSTIN BIEBER

H Spørgsmål: Er One Direction større end Justin Bieber?

vis du så MTV VMA 2012, vil du vide, at det show kun handlede om én ting i år: One Direction. De er lige pludselig overalt. 'What Makes You Beautiful' ser ud til at blive ved med at være et hit, selvom singlen oprindeligt blev udgivet for et år siden. Det hjælper heller ikke, at USA lige er blevet smittet med den såkaldte 'One Direction Infection' (det lyder egentlig ret vammelt), for nu skal hele verden have smidt de fem britiske drenge i ansigtet for alvor!

Bieber voksede på hate

Du er ikke noget, før USA elsker dig, og når det så er sket, så følger resten af verden med på et øjeblik. Det bedste eksempel på sådan et fænomen er det ultimative teen-idol Justin Bieber, der i en alder af 18 har bygget et helt musikimperium op i løbet af kun få år og må siges at være blevet en sand verdensstjerne. Han blev opdaget på YouTube og sang sidenhen megahittet 'Baby', der til dato stadig er verdens mest sete video nogensinde – dét er en stjerne i særklasse. Og den særklasse blev skabt af tre ting: internettet, fansene og de såkaldte ‘haters’. Uden internettet ville Justin Bieber aldrig være blevet så udbredt (eller opdaget for den sags skyld), uden fansene ville han aldrig være blevet en succes, og uden sine ‘haters’ ville han aldrig være blevet den største. Lad mig minde om, at videoen til 'Baby' også er den mest ‘dislikede’ video nogensinde og får flere negative kommentarer end nogen anden video. Det er derfor, den er den mest sete – dårlig omtale er stadig omtale (husker du Rebecca Black), og det har givet JB så ufattelig meget opmærksomhed. Derfor er han verdens største nu – eller er han stadig det?

POPULARITET

One Direction overtager spotlightet

'Believe'albummet udkommer

Justin Bieber One Directions

VMA

'Never Say Never'filmen udkommer

1D slår igennem i USA Singlen 'Baby' udkommer 1D dannes i 'X-factor'

2009

8

2010

2011

poplick / ANNONCETILLÆG

Singlen 'What Makes You Beautiful' udkommer

ÅR 2012

Justin Bieber er afgjort verdens største teen-idol, men kan man sidde på sådan en titel og så blive ignoreret til et af årets største award-shows? Zakaria Lamnaouar stiller skarpt på magtkampen imellem Bieber og det fremadstormende britiske boyband One Direction.

Du har sikkert regnet ud, hvem jeg ellers har i tankerne, men her er så mit næste spørgsmål: Hvordan kan One Direction blive mindst lige så store som Justin Bieber? Klart, de har deres Directioners bag sig. Men Bieber har jo sine Beliebers? Og, at det er antallet af charmerende unge fyre, der hæver populariteten, er bare banal. Klart, boybands har fået et massivt comeback efter at både Take That og Backstreet Boys blandt andet har fundet sammen igen. Men 1D (som One Direction så populært forkortes) er jo ikke et klassisk boyband med danserutiner og matchende tøj, så en anden faktor må spille ind. Internettet har spillet en lige så stor rolle for 1D i deres udbredelse som for Bieber, men de britiske drenge er stadig lige så populære uden den samme mængde intense ‘haters’, som gjorde JB så stor. Hvad er One Directions hemmelighed så? Mit bud er deres image. 1D har aldrig skullet sættes i bås med et særligt image. De er blot fem unge drenge, der lever drømmen. Bieber derimod har længe måttet leve på sit rene image og sit ‘never say never’-fis, der var så børnevenligt, at han til tider har siddet fast i rollen. For eksempel har Justin lige fået sin syvende tatovering (det er alligevel et par stykker for en 18-årig) og viste den stolt frem på Twitter med et billede af toppen af sin nøgne overkrop. Kom ikke her og fortæl mig, at det ikke ødelægger hans børnevenlige image! Det kan i hvert fald forklare, hvorfor han måske ikke ligger på toppen mere – hans yngre publikum kan simpelthen ikke følge med, og opmærksomheden fra hans ‘haters’ er faldende. Så er det meget nemmere for 1D at tage spotlightet, hvilket kan være årsagen til den massive tilgang af 1D-fans. De er det nye, de er hot, de er in!

Bieber ignoreret ved VMA

Det kan godt være, at Bieber er den største endnu, men ikke længe – VMA 2012 (hvor One Direction blandt andet vandt to priser foran Bieber) markerer et seriøst vendepunkt i toppen af poppen, for jeg er sikker på, at den ‘hate’, Bieber løbende mister vil ryge direkte over til 1D, og så er det et spørgsmål om tid, før tronskiftet er fuldført. •


Publikum anmelder

»Voice gjorde det igen«

Vi sendte i samarbejde med Pepsi Max otte læsere ind og gæsteanmelde det store Voice ’12 show, der i år blev afholdt den 24. september i Tivoli. Med navne som Flo Rida, Medina og L.O.C. øverst på plakaten kunne det ikke gå galt, eller kunne det? Læs videre og få anmeldernes dom. Foto: Mathias Bojesen 20.000 popfans til fest i Tivoli

D Anmeldere Rasmus Thomsen (20 år) Maiken Thomsen (21 år)

agen startede meget våd og kold, men i løbet af aftenen formåede de fantastiske artister at løfte humøret og levere et sublimt show fuld af fantastisk musik. Udover at høre en masse musik fik vi også muligheden for at møde og interviewe en af Danmarks største dj’s - det er selvfølgelig Kato. Han var utrolig interessant at snakke med, nede på jorden og virkelig smilende. Vi så ham efterfølgende, da han i samarbejde med forskellige artister leverede et fedt show med sprød musik. Hen af aftenen stiftede vi bekendtskab med nye såvel som gamle artister. Vi fik hørt en del musik, set forskellige personligheder og oplevet en del forskellige genre. Det har været en af de bedste koncerter, vi har været til. Der var simpelthen noget magi over scenen. Et af de bands, vi glædede os til at opleve, var Outlandish. Vi synes, det er nogle gutter med hjertet på rette sted, og så leverer

de musik fra hjertet. En anden, vi gerne vil rose, er L.O.C. og hans medartist Barbara Moleko – en fantastisk kvinde med en dyb og mærkelig, men stadig smuk stemme. Der var selvfølgelig også et par internationale stjerner som gjorde sig ekstra bemærkede. Det er selvfølgelig Loreen, som gjorde det utrolig godt. Hendes stemme skiller sig ud fra dagens musik, og det er noget, vi sætter pris på. Cheryl, det britiske talent med en skøn stemme og et performerhjerte, viste, hvordan man leverer et ordentligt show. Sidst, men ikke mindst, Flo Rida, selvfølgelig. En ting der overraskede os, da Flo Rida kom på scenen, var sangerinden som fulgtes med ham. Hun var meget iøjnefaldende med hendes skrigende pink og hvide hår, og den fantastiske stemme hun havde. Hun ramte mange hjerter den aften med hendes rene og uskyldige stemme, og vi var bestemt nogle af dem hun fik ramt på.


K Anmeldere Malene Mau (21 år) Betina Hansen (21 år)

lokken 19 gik det løs med et lækkert line-up med blandt andre Christopher, Niklas, Outlandish, Flo Rida, Medina og min favorit, L.O.C. Atmosfæren var rigtig god blandt publikum fra start af. Vi, som vindere af Pepsi Max MOST WANTED konkurrence, fik mulighed for at interviewe Medina. Hun var rar, imødekommende og roste sine fans og sidste års publikums vedholdenhed og dedikation selv om vejrforholdene var imod dem. Apropos vejret, startede det mildt ud med lidt støvregn i luften, men regnen tog til og silede ned i flere timer. Publikum virkede dog upåvirkede af situationen, og fortsatte med at bakke kunstnerne op helt til sidste sang var sunget færdigt klokken kvart i tolv. Den ene smækre kunstner efter den anden dukkede op på scenen og gav den fuld gas. Da Christopher kom på scenen smeltede alle teenagepigers hjerter på stedet og hans tiljuble blev kun overgået af hans kæreste Medina, L.O.C. og Flo Rida. Det var en meget taknemmelig og overrasket Christopher, der

L Anmeldere Casper Holmberg (22 år) Simon Bebe Østergaard (22år) CASPER OG SIMON ANMELDTE L.O.C.’S OPTRÆDEN TIL VOICE12.

iam O’ Connor (født 10. juli 1979 i Aarhus, Danmark), bedre kendt under kunstnernavnet L.O.C., er nationalt regnet som en af Danmarks absolut bedste rappere. Internationalt er han velset for sin ûber unikke vokal, hvor han bl.a. har haft West Coast rapperen Dub C (WC) med hen over sin aktuelle plade 'Prestige, Paranoia, Persona Vol. 1'. Den tætte folkemængde af generelt unge fans holder humøret højt, trods det yderst våde vejr! Gode gamle Liam træder ind på den, for ham, velkendte Tivoli-scene, hvor han bliver mødt af en torden af ung-pige skrig og skrålen. Det dårlige vejr har absolut ingen indflydelse på hverken publikum eller Liam. Han er i hjertet af København, og han leverer varen som sædvanligt! Hvilket dog heller ikke er specielt krævende, hvis man tager i betragtning, at han har uhyggeligt mange tophits, som har fyldt de forskellige radiostationer. Ergo var de ‘få’ sange han spillede alle

modtog dette års The Voice-pris. Medina gjorde det helt fantastisk. Hun havde et særdeles flot og lysende outfit på, grundet hendes seneste singleudspil 'Lyser i Mørke'. Man kunne se på hende, at hun nød at høre publikums entusiasme, når der blev sunget med på 'For Altid', 'Lyser i Mørke' og 'Kl. 10'. Hun virkede hjemmevant på Voicescenen, som en af gengangerne, og det kom til udtryk i hendes kæmpe overskud til sine fans. Hun har en skøn og fyldig stemme, som virkelig varmede i regnen. Liam O’ Conner er fantastisk til at få sit publikum med. Hans attitude og udstråling blandet med hans ørehængende tekster og melodier var en kæmpe succes. Han havde også taget sin ven med, USO, som kom og sang med på 'Momentet'. Flo Rida lukkede aftenens bal med en genial optræden! Næsten alle var blevet til det sidste, og den fik ikke for lidt. Han havde blandt andet et større entourage med. I sit sidste nummer vil han ud til sine fans, og “rider” derfor rundt på sin bodyguard blandt publikum. Så Flo Rida sluttede af med manér.

populære hits, som publikum kunne synge med på! Han er generelt kendt for at give den max gas, og der var da heller ikke lagt fingre imellem på noget tidspunkt! Liam havde, som så mange gange før, hevet den hurtigtrappende jyde USO med, som featurede ham på kæmpehittet 'Momentet', hvor han dog ikke rapper hurtigt, men derimod giver los for sin sprøde vokal – hvilket altid er en sikker vinder! Taget de mange besøgende kunstnere i betragtning, var L.O.C. uden tvivl et af de mest hypede navne! Trods den veludførte koncert var det dog ikke noget ud over det sædvanlige, da han generelt altid leverer topklassepræstationer! Ikke dermed sagt, at koncerten ikke var god, men han har en standard for hver koncert, som er SÅ høj, at bare at holde standarden er svært! Han har jo uden tvivl opnået status som Danmarks klart bedste rapper! Alt I alt en fed koncert, og det skal alle kunstnerne have en del af æren for.


T Anmeldere Rikke Rasmussen (18 år) Maria Johansen (19 år)

he Voice gjorde det igen! For ottende gang i træk dannede Tivoli rammerne for en stjernespækket koncertoplevelse, det The Voice selv kaldte for ‘årets koncertoplevelse’. I år kunne man danse med til sange af blandt andre Loreen, Christopher, Kato, L.O.C. og ikke mindst the one and only Flo Rida, for bare at nævne nogle få. Det er da også L.O.C. og Flo Ridas optræden, der står stærkest i erindringen her dagen efter. Trods det yderst dårlige vejr formåede de at få folk med og starte en sand fest. Især Flo Rida fik skabt god kontakt til publikum med en æresrunde blandt folket. Også Kato skal nævnes for at sprede virkelig sprøde vibes. Aftenen startede dog en smule sløvt med en række tekniske problemer i forbindelse med lanceringen af det nye Radio Play. Budskabet kom aldrig helt igennem før til sidst i showet. Regnen skal selvfølgelig også

nævnes. Vi var ærlig talt på dybt vand hele aftenen igennem, som Svenstrup og Vendelbo synger, da det stod ned med regn fire timer i træk. Takket være de fine præstationer på den store scene, glemte man dog hurtigt, at man var gennemblødt fra yderst til inderst. Og ja, så var der selvfølgelig mødet med Burhan G. En mikrofon, et kamera, to nervøse håndtryk og fem minutter senere var interviewet med Burhan G i kassen – eller det tror vi i hvert fald. Det gik over al forventning. Det var uden tvivl et af de absolutte højdepunkter på aftenen. Alt i alt kan den regnfulde mandag på plænen i Tivoli siges at være en uforglemmelig aften. Regndans til god musik og et møde med Burhan var det hele værd. Vi glæder os til at se, hvem der næste år kommer til at gæste plænen sidst i september. Kan dette års line up overgås? Vi må vente og se. Vi ses næste år til The Voice ‘13!

se levelse PePsi Max vil også give dig en helt sPeciel oPlevel til: soM PePsi Max Most Wanted MusikanMelder

BarBara Moleko / dMa / naBiha

kom med til disse fede koncerter sammen med en ven og få efterfølgende offentliggjort jeres koncertanmeldelser i Poplick og på facebook.

scan Qr koden, send ‘pepsimax’ til 1919 dk eller gå ind på facebook.com/PepsiMaxdk og vaer med i konkurrencen. kilde: nielsen dagligvare index inkl. convenience *Med en voloumeandel på 29,7% jf. ref.nr. 353, juli 2012. 100 liter i segmentet cola i kategorien csd og hard discount, scanning data Juni 2012. salg i volumen (copyright © nielsen.)


PORTRÆT CARLY RAE JEPSEN

Kære dagbog, this is crazy! Før Justin Bieber gjorde Carly Rae Jepsens 'Call Me Maybe' til årets største hit, skrev hun dagbog for sine fans på sin – for resten af verden ukendte – blog. Her forestiller Kristian Dam Nygaard sig hvordan, dagbogen ville være skrevet, hvis hun var fortsat med at opdatere.

12

poplick / ANNONCETILLÆG


1. september 2012 > Kære dagbog, så er albummet næsten klar!

Den 21. september 2011 udsender den spirende, canadiske popstjerne, 25-årige Carly Rae Jepsen, singlen 'Call Me Maybe' med den håbefulde Facebook-hilsen ud til sine trofaste fans: »Vær sød at ønske den på din lokale radiostation«. Singlen er et popeksperiment fra den tidligere 'Idol'-deltager, der på sit debutalbum tre år tidligere havde dyrket den mere folkede singer/songwriterstil. Nu havde Carly fået lyst til at forsøge sig med den rendyrkede pop, og det var der pludselig en vis ung og ualmindelig magtfuld teenager der fik ørerne op for.

30. december 2011 > Kære dagbog, Justin har tweetet om min sang!

This is crazy! Justin FUCKING Bieber har skrevet om 'Call Me Maybe' på Twitter. Jeg fik det at vide af min søster. Hun ringede mig op for en halv time siden. Fuldstændig hysterisk i telefonen var hun, haha. »Carly! Har du set det?« Nej, hvad? »Justin«. Hvem? »JUSTIN BIEBER! Han har skrevet om dig. Han skriver: 'Call Me Maybe' af Carly Rae Jepsen er formentlig den mest iørefaldende sang, jeg nogensinde har hørt'«. Er det ikke vildt?! Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre af mig selv. Jeg har været inde og tjekke, og den er god nok. Og nu begynder folk at skrive til mig fra hele verden. Jeg har netop svaret en rigtig sød besked fra en pige fra Tyskland. Det er sindssygt. Det er lidt ligesom første gang, jeg hørte den i radioen (bare vildere). Der var jeg blevet interviewet til radioen, og bagefter spillede de den. Den dag holdt jeg en lille champagnefest med min roommate. Der skal helt sikkert champagne på bordet igen om lidt. Kys fra en rigtig glad Carly Humør: Armene i vejret Justin Bieber havde ved et tilfælde hørt Carly Rae Jepsens single i radioen, da han var hjemme i Canada og holde jul med familien og ringede straks til sin manager og bad ham om at arrangere et møde.

21. februar 2012 > Kære dagbog, sikke en start

Hvor skal jeg starte? Der er sket så meget den sidste tid. Jeg har skrevet kontrakt med Justins pladeselskab! Hans manager, Scooter, ringede til mit pladeselskab og spurgte, om jeg havde lyst til at blive udgivet i hele verden. Wow. Og Justin vil være min personlige mentor! Det var ikke særlig svært at sige ja til, hihi. Scooter og Justin er helt

oppe at køre over mit nummer. Scooter kalder det for sexet hippie pop. Han har fortalt mig, at direktøren i deres firma synes, jeg minder om en ung Gwen Stefani! Og ja, ja, jeg ved godt, du sidder og venter på, at jeg skal fortælle om Justin. Om hvordan han er. Han er rigtig sød. Scooter inviterede mig til L.A. for, at vi alle sammen skulle mødes. Vi begyndte hjemme hos Scooter (er du sindssyg et hus. Tænk 'Entourage', bare meget vildere). Vi sad og ristede skumfiduser ude i haven og snakkede og tog så hen til studiet, hvor Justin ventede. Første indtryk: Justin er en charmør :) Men også bare helt vildt sød og passioneret omkring sin musik. Jeg blev lidt overrasket over at finde ud af, at han selv skriver sange, men han er så vild. Han har mere talent i sin lillefinger, end alle andre har i resten af kroppen. Han spurgte, om jeg ikke ville synge med på en af hans nye sange, og pludselig stod jeg i vokalboksen sammen med Justin Bieber! Nu vil min søster have, at jeg arrangerer en dag, hvor vi hænger ud med Justin. Helt sikkert, søs, haha.

Maybe'-videoer. Det redder virkelig min dag, hver gang jeg falder over en ny. Jeg så en med Katy Perry i går. Årh, hun er så sød. Det er så vildt. Jeg vågner nogle gange og tror, jeg ligger i koma og bare ligger og drømmer. Alle de steder jeg får lov til at se. Jeg har for eksempel lige fået at vide, at jeg skal til Australien i næste måned. Nå, jeg må videre.

Kys, Carly Humør: I den syvende himmel

14. juni 2012 > Kære dagbog, skål i champagne!

23. februar 2012 > Har du set videoen?

Har du set videoen? Nej, hvor er det bare sødt af dem. Jeg så den første gang hjemme hos min mor. Jeg sad på Facebook, da jeg pludselig blev tagget i en video. 'Hey, det er jo Justin. Og Selena?', tænkte jeg. Helt skørt. De har simpelthen lavet en video sammen med nogle af deres venner, hvor de danser til 'Call Me Maybe'. Jeg måtte se den tre gange, før det gik op for mig, at de virkelig havde lavet den. Jeg kan slet ikke følge med. Forleden spurgte min købmand, om han måtte få taget et billede sammen med mig, og der stod jeg så i hjemmesutter for at købe mælk. Betyder det, at jeg ikke længere kan købe ind i pyjamas? Haha. Nå, men tag at se videoen, den er ret sjov. Den 14. februar gør Justin Bieber det officielt i tv-programmet 'New Music Live': Hans pladeselskab, School Boy Records, har skrevet kontrakt med Carly Rae Jepsen, og Carly sendes ud på en lang promo-tour. Samtidig har Justin Bieber og hans kæreste, Selena Gomez, udgave af 'Call Me Maybe' startet en sand 'Call Me Maybe'-lavine på YouTube, der langsomt flyder over med playback-videoer i alle afskygninger.

17. april 2012 > Kære dagbog, selvfølgelig har jeg selv skrevet den

De spørger alle sammen, om jeg virkelig selv har skrevet 'Call Me Maybe'. Selvfølgelig har jeg det. De siger også, at mit tøj ikke passer til min alder. Hold da kæft. Hvem siger det? Jeg skal lige vende mig til så mange journalister på én gang. Ej, de er nu søde nok. Selvom det er ved at være trættende med deres evige telefon-jokes. De vil alle sammen have mit nummer, så de måske kan ringe til mig. Ja, ja, I get it. Jeg bliver aldrig træt af at se 'Call Me

Kys fra den berejste Carly Humør: Flyvende P.S.: Jeg har prøvet at være dommer i en græskarkonkurrence. Det var mig og borgmesteren, der var dommerne. Der var en af deltagerne, der havde skåret mit ansigt i et græskar. Sygt! 'Call Me Maybe' stryger i løbet af foråret til tops på alverdens hitlister (inklusiv den danske), og midt i juni rammer Carly Rae Jepsen så den forjættede førsteplads på den amerikanske Billboard-liste foran navne som Gotye, Maroon 5, One Direction og mentoren Justin Bieber.

#1! Wuhu! Champagne til alle! Hvor er det sindssygt. Det er det her, jeg har drømt om, siden jeg var syv år. Jeg ved ikke, hvordan det er sket. Jeg har bare været heldig. Og de utroligste oplevelser bliver ved og ved. Jeg har for eksempel spillet foran 300.000(!) mennesker i Mexico sammen med Justin. Så har jeg også indspillet en ny sang sammen med Owl City. Jeg glæder mig til, at I skal høre den. Den er blevet rigtig fin, synes jeg.

Så så man lige Carly være med i 'Beverly Hills 90210'. Den nye udgave, fandt jeg ud af, for jeg kunne ikke finde Dylan nogen steder. Jeg skulle sige to replikker og havde virkelig svært ved at huske dem, haha. Nå, men albummet er ved at være færdigt. Jeg kan ikke vente med at dele det med jer. Det er blevet så godt. Jeg føler mig som Alice i Eventyrland. Det er svært at forstå alt, der er sket. Om ti år bliver jeg nødt til at sætte mig ned og tænke dybt over det hele. Jeg er blevet interviewet til Fashion Magazine. Forsiden! Jeg fik noget vildt flot tøj på designet af Alexander McQueen. Det var jeg lidt nervøs over at skulle lave. Journalisten spurgte til alle mulige ting. Om hvilke typer drenge jeg for eksempel godt kunne lide. Jeg kom vist til at sige, at jeg godt kunne lide 'bad guys'. Jeg mente selvfølgelig, at de skal være søde indeni. Jeg håber ikke, det bliver blæst stort op. Jeg blev også spurgt, om jeg var den nye Britney. Suk. Det er der ingen, der kan være. Jeg vil bare være den bedste Carly Rae. Nå, men køb magasinet – jeg synes, det blev nogle vildt flotte billeder. Og ja, jeg har fået en ny kæreste. Han hedder Matthew og spiller guitar. Han er vildt sød. Og virkelig talentfuld. Vi tager hele tiden ud på små, spontane eventyr. Og så elsker jeg at lave mad til ham. Især hjemmelavet sushi for det synes jeg nemlig, jeg gør ret godt. Kys og kram Carly Humør: Spændt og sulten Den 17. september udsendte Carly Rae Jepsens sit internationale debutalbum, 'Kiss', der ud over megahittet 'Call Me Maybe' indeholder duetter med Owl City og Justin Bieber. Sidstnævnte tager hende i oktober med som opvarmning på den nordamerikanske del af sin verdensturné, før hun i 2013 er klar til på egen hånd for alvor at erobre verden og bevise, at hun er mere end en enkelt catchy popsang. •

Skål! Humør: Tipsy Hen over sommeren slår Carly Rae Jepsen rekorden som indehaver af den bedst sælgende single i USA i år med ni uger i træk øverst på Billboard-listen. Alt er godt, men så begynder sladderpressen at skrive om en sex-video.

5. august 2012 > Kære dagbog, anal maybe?

Skør morgen. Jeg har lige opdaget, at man skriver, at jeg har lavet et sexbånd! Hvor er det åndssvagt. Selvfølgelig er det ikke mig. Jeg har faktisk fundet ud af, at pigen på billederne hedder Destiny. En af mine venner viste mig hendes Twitter-profil. Her har hun skrevet: »Er blevet forvekslet med Carly Rae... Anal maybe«. Haha, det synes jeg er ret sjovt skrevet. Jeg kan også lige så godt fortælle, at jeg ikke er sammen med Jordi længere. Han er den sødeste, jeg kender, og jeg er virkelig taknemmelig over, at han valgte at tage en pause fra arkitektstudiet for at rejse rundt med mig, men jeg har simpelthen for travlt til, at vi kan være ordentligt sammen. Han betyder stadig meget for mig, men ja... Har jeg ikke fortalt, at det er ham, jeg synger om i 'Call Me Maybe'? Han rødmer stadig, når han hører den, den søde fyr. Humør: Anal-fikseret

poplick / ANNONCETILLÆG

13


Top 3 / Stjerner der døber deres børn underlige navne

På repeat

Fire numre som Poplickredaktionen har optur over.

Se mig, jeg er popstjerne. Selvfølgelig skal mit barn have et unikt navn. TEKST: CECILIE ENGHOLM SKOV

TEKST: NICK HVIDTFELDT

SCAN KODERNE OG LYT TIL NUMRENE MED DET SAMME CHRISTINA AGUILERA 'YOUR BODY' SONY MUSIC

Xtina er tilbage! Og ikke bare med ny single. Hendes hitsikkerhed er også på plads igen, og vi tilslutter os hypen omkring 'Your Body', som både byder på blændende powervokaler og frække tekster en masse. Der er ikke andet for end at knalde næven i vejret og skråle med!

1

MARIAH CAREY

Mariah Carey og ægtemanden, Nick Cannons, børn er døbt Monroe efter Marilyn Monroe og Moroccan efter det værelse, hvor Nick friede til Mariah. Værelset var nemlig indrettet i marokkansk stil.

2

MICHAEL JACKSON

Michael Jackson løb tydeligvis tør for idéer, da han skulle finde på navnet til sin anden søn. Han endte med at kalde ham det samme som sin ældste søn, Prince Michael. Gad vide, hvordan de kringler den juleaften, når der skal pakkes gaver op?

USHER 'DIVE'

3

GWEN STEFANI

Ok, det ville næsten have overrasket mere, hvis Gwen Stefani havde nøjes med at kalde sine børn for almindelige navne som Jack og Kevin, men Kingston og Zuma, det er bare FOR mærkeligt. Selv for Gwen.

Månedens bedste popstjerne-tweets

NIK & JAY

@nikandjay – 30. august har planer om at være den første der skyder musikvideo på mars

CHRISTOPHER

@StopherMusic – 5. september Haha fik et kæmpe chock :) Troede et kort øjeblik at København var ved at blive bombet af terrorister!!

LUKAS GRAHAM

@LukeTheDuke_ – 6. september En bajer og et blow job. Så bliver det hvist ikke meget bedre! Medmindre jeg også havde en cheese burger...

KATY PERRY

@katyperry – 8. september Headed to a baby shower today. Can’t wait to play “Is it baby poop or a melted snickers?” *pops the yaz*

What the f**k!? / Lady Gaga edition

SONY MUSIC

Nogle kalder Ole Henriksen for cremekongen, men ved nærmere eftertanke må den titel altså tilfalde Usher. Hans seneste udspil, 'Dive', er så ømt, simpelt og gennemført fesent, at det er genialt. Vi lukker øjnene og lader tankerne vandre ind i den forførende førsteelskers sjaskvåde vandland. Mmh...

CARLY RAE JEPSEN 'THIS KISS' UNIVERSAL MUSIC

Med på sin nye single har Carly Rae Jepsen fortsat fat i den lange ende. Tracket er skarpt produceret, fuld af flirtende vibes, og den lyse 80’er-lyd klæder pastelpigen ufatteligt lækkert. Lyrisk omhandler sangen, at hun gerne vil kysse på en fyr, selvom de begge har en kæreste og aldrig før har utroskab har aldrig lydt så godt!

NOAH 'OVER BYEN'

COPENHAGEN RECORDS

Noah kan noget. Hvad det er, har vi svært ved at sætte en finger på, men er du vimmer, hvor er deres musik dog dejlig. Forsanger Troels’ stemme er helt fantastisk, og med 'Over Byen' beviser duoen, at 'Alt Er Forbi' ikke var en enlig hitsvale. Virkelig smukt nummer, drenge.

Engangslyt ENRIQUE IGLESIAS FT. SAMMY ADAMS 'FINALLY FOUND YOU' UNIVERSAL MUSIC

LADY GAGA PÅ STRØGET

Dagen efter Lady Gagas koncert i Parken besluttede hun sig for at cykle en tur ned ad Strøget. Selvom man er kendt, har man vel ret til at begive sig ud på sightseeing?! Se video af Gagas indkøbstur på Poplick.dk

14

poplick / ANNONCETILLÆG

ER LADY GAGA SATANIST?

En kvinde fra den religiøse sekt Faderhuset har indledt et regulært korstog imod Lady Gaga, som hun mener er satanist. Kvinden, der hedder Kristina Djarling, har blandt andet lavet en musikvideo om det. Tjek den ud på Poplick.dk.

VILD TATOVERING

Og så har Lady Gaga som en hyldest til fotografen Terry Richardsons afdøde mor ladet sig barbere i nakken og fået lavet en engle-tatovering.

'I Like It' var et sikkert hit, 'Tonight (I’m Fucking You)' var megafed, og 'Dirty Dancer' var okay, men på hr. Iglesias’ nyeste dance-single er luften feset ud af ballonen. Den er hverken god eller dårlig. Den er der ligesom bare. Og nu har du snart opbrugt din ‘festmusik featuring rapper’kvote, Enrique.


PRÆSENTERER INTERVIEW / MUSE senest har I optrådt til den olympiske åbningsceremoni. Hvad får jer til at blive ved? »Det er svært at svare på. Vi har alle sammen lyst til at leve. Vi har ikke lyst til at dø, så vi kæmper bare mod den uundgåelige slutning. Det hele falmer. Energien, kroppen, solen og universet. Du kan vælge at lade det hele falme, eller du kan kæmpe imod. Og det er bare lidt sjovere at kæmpe imod end at give op, synes jeg. Og så har vi det bare virkelig sjovt sammen, når vi er i studiet. Vi bliver ikke deprimerede af at spille musik. Vi har skrevet mange sange, som udtrykker en deprimeret tilstand, men det, der driver os, er helt klart, at vi har det sjovt sammen«.

Tør ikke lave hiphop

Albummet 'Absolution' fra 2003 markerer et vendepunkt for jer, hvor I blev til det band, I er i dag. Hvad skete der? »Vi brugte de tre første plader til at finde vores lyd. Vi havde ikke rigtig turneret på den første plade, på den anden plade afprøvede vi den heavy og crazy side af bandet, og på det tredje album ramte vi plet. Og siden dengang er vi bare blevet mere direkte og mere selvsikre for hvert album«. Er du tilfreds med, hvor I er i dag som band? »Vi har lært meget om os selv på det her album, og vi har åbnet nogle nye døre, som har et spændende potentiale i fremtiden. Men jeg tror ikke, rejsen slutter lige foreløbig«.

»Vi har ikke lyst til at dø« Muse bliver ved, indtil de falder om og har ingen planer om at stoppe, mens legen er god. Jonas Kleinschmidt fra WiMP har mødt forsanger Matt Bellamy til en snak om rumskibe, hiphop og kunsten at kunne grine af sig selv.

D

er er noget tegneserieagtigt over Muse. Bandets himmelstormende rocksange er nærmest komisk storslåede, og koncerterne er opvisninger i ‘full-blown’ storhedsvanvid, der kunne gøre selv Kanye West og Jay-Z imponerede. For Muse laver ikke stadionrock, der er skabt til at blive fremført på Jorden. Muse laver stadionrock, der er skabt til at blive spillet på Mars. Af et symfoniorkester bestående af aliens selvfølgelig. Det er, for at sige det på en mere jordnær måde, ikke ambitioner, Muse mangler. Sådan har det været siden 1994, hvor de tre medlemmer, Matt Bellamy (guitar og vokal), Christopher Wolstenholme (bas) og Dominic Howard (trommer og synths), mødte hinanden i den engelske kystby Teignmouth og besluttede at danne et band. Trioen debuterede i 1999 med albummet

16

poplick / ANNONCETILLÆG

'Showbiz', men gennembruddet kom først med 'Origin of Symmetry' fra 2001. Siden da er både musik og fanbase vokset eksplosivt med hver udgivelse. Bandets nye album, 'The 2nd Law', er ingen undtagelse. De store kanoner er kørt i stilling på OL-singlen 'Survival', der blander opera og heavy metal, førstesinglen, 'Madness', er følsom elektropop, der lyder som en blanding af Queen og U2, og 'Unsustainable' handler om jordens undergang, mens et tonstungt dubstep-beat a la Skrillex truer med at flænse nummeret midt over.

Rockstjerner om bord på et rumskib

Jeg møder Bellamy på et hotel i Stockholm. Han er klædt helt i sort, tilbagelænet, flink og imødekommende som bare pokker. En rockstjerne ganske vist, men en rockstjerne

med begge ben på jorden. Sådan da. For der er også noget flyvsk over ham. Igennem hele interviewet bliver han ved med at snakke om evolution. Han drømmer om en verden, hvor vi kan bygge rumskibe og rejse ud i rummet på jagt efter nye planeter, fortæller han. Først ved jeg ikke helt, om han mener det. Men det gør han. Heldigvis kan han også grine af sig selv. Han fortæller for eksempel, at han ikke kan lytte til bandets nye nummer 'Survival' uden at bryde sammen af grin. »Selve fremførelsen af 'Survival' er ret seriøs, men hvis du tænder for radioen i det øjeblik, hvor nummeret er mest intenst, så kan musikken godt lyde ret fjollet«, siger Bellamy og uddyber: »Vi er udmærket klar over, hvordan vores musik lyder og fremstår. Vi bilder ikke os ind, at vores musik skal tages dødseriøst. Der er et element af humor i det, vi laver. Det svarer til at klæde sig ud til fastelavn. I en rustning. Det er cool, men fjollet på samme tid«.

Er der noget, I ikke tør kaste jer ud i genremæssigt? »Jeg tror ikke, vi nogensinde vil forsøge os med hiphop. Det ville være ét skridt for langt og meget ubehageligt for alle parter. Men hvis du tænker inden for genren ‘storslået rockmusik’, så tror jeg ikke, at der er noget, vi ville være bange for at kaste os ud i«. Er der nogle nye sider af bandet, som du kunne tænke dig at afprøve i fremtiden? »Det kunne være sjovt at lave noget mere minimalistisk og akustisk; virkelig begrænse os selv og vores virkemidler. Vi har altid lavet musik ud fra idéen om, at der ikke var nogen begræns-ninger, og at alt er tilladt. Men det kunne være sjovt at se, hvad der ville ske, hvis vi for eksempel kun måtte bruge et vist antal instrumenter – guitar, bas, trommer – og lavede et helt album på den måde. Det ville være en kæmpe udfordring for os«. Hvordan ville det fungere på et stadion? »Det ville det ikke, haha. Vi ville blive nødt til at spille små klubkoncerter igen«. •

Hvor meget af Muse er så ren sjov, og hvor meget er alvor? »Jeg tror nogle gange, vi tager os selv alvorligt til et punkt, hvor det til sidst bliver komisk«.

Den ultimative drengedrøm

Drømte du om at blive rockstjerne, da du var yngre? »Det er et godt spørgsmål. Som teenager drømte jeg selvfølgelig lidt om det. Jeg kan huske, at jeg hørte Rage Against the Machine, Jeff Buckley og Nirvana, da jeg var 15-16 år og tænkte, at det at spille i et rockband virkede som den sjoveste måde at lave musik på. Men jeg kunne lige så godt være endt med at spille jazz. Det virkede bare lidt mere spændende at spille rock«. I har solgt mere end 15 millioner album, spillet et hav af udsolgte stadionkoncerter, og

Scan koden og hør Matt Bellamys inspirationskilder på WiMP


Kom billigt til comedy aften

NYT MATTHESEN SHOW ★★★★★★ ★★★★★★ ★★ CphCulture

JP

EB

     ★★★★★★ ❤❤❤❤❤ ★★ ”I en klasse for sig selv, Danmarks suveræne King of Comedy”

BØRSEN

BT

BERL.

”Anders Matthesen er den bedste… suveræn og tankevækkende underholdning”

JP

Politiken

EB

”Sådan! Der er stadig ingen over. Der er ingen ved siden af.”

BT

”Jeg grinede i et væ endnu et smukt ku

Børsen

POL

”Fandme om ikke han har gjort det igen!”

“Hamrende morsom se, nyd og grin De

Comedy clubpris

125,-

Show + buffet kr. 450

Crowne Plaza lancerer nu Hotel Comedy Club sæson 2.0. Igen i år bliver der fyret op under lattermusklerne med en række crazy comedy-arrangementer. Oplev Sabastian Dorset, Jen Brister, Daniel Ryan Spaulding, Daniel Lill og Ruben Søltoft med flere. Kombiner show med buffet spar Kr. 75 Her får du en buffet, med lækkert kød af bedste kvalitet, udsøgte saucer og krydderurter fra egen køkkenhave. buffet + 2 øl/vand + show .....................................kr. 450

Bestil på www.clubmetroxpress.dk

Sted

Crowne Plaza Hotel Ørestads Boulevard 114-118 2300 København S

Datoer

04. oktober kl. 19.30 18. oktober kl. 19.30 01. november kl. 19.30 15. november kl. 19.30 29. november kl. 19.30 13. december kl. 19.30

NYT MATTHESEN SHOW SE HELE TOURPLANEN PÅ WWW.ANDEN.DK

BILLETTER KØBES PÅ TELEFON 70156565 / WWW.BILLETNET.DK


INTERVIEW SHAKA LOVELESS

Mere end en glad reggae-artist E

r du bange for at blive sat i en musikalsk bås? Spørgsmålet afføder en lille pause, og Shaka Loveless tager et sug af sin cigaret. »Ja«, svarer han så, hvorefter mundvigene hæves simultant i hver side for til sidst at fryse i et smil lige så smittende som de iørefaldende rytmer i hans storhit 'Tomgang'. Sangen har sammen med hits fra blandt andre Wafande, EaggerStunn og Kaka i den grad (gen)åbnet danskernes øjne for reggaens karakteristiske vuggende melodier, og medierne har været hurtige til at kalde drengene for 'den nye reggae-bølge'. Her er Shaka Loveless dog ikke meget for at plaske rundt. »Det er virkelig ikke fordi, jeg ikke kan lide bølgen, og det er heller ikke fordi, jeg ikke har fået en masse ud af den, for det har jeg. Den har været god for mig. Det er fordi, jeg simpelthen ville synes, at det var løgn, hvis jeg påstod at være reggae-artist. I reggaemiljøet, som jeg bevæger mig meget i, er der jo ingen, der kalder mig det. Derfor vil jeg ikke sættes i den bås«. Faktisk mener den 28-årige pladeaktuelle nørrebrogenser, at det er helt forkert at skære artister over én kam. »Helt ærligt, så tror jeg, at medierne har været med til at køre den her bølgesnak lidt op. Det lyder nærmest som om, at vi har holdt et møde og aftalt, at det her er sejt, og sådan har det jo naturligvis ikke været. Der er blevet gjort lidt for meget ud af at se det som en bølge. Jeg synes, at vi er utrolig forskellige musikere«, siger Shaka Loveless, der dog erkender, at den brede befolkning ikke nødvendigvis kan skelne på samme måde som en garvet musiker som ham selv. Dog er han overbevist om, at hans dage i den omsluttende reggae-bølge er talte, for når det første soloalbum fra hans hånd udkommer den 1. oktober, vil alle nemlig selv kunne høre, at han spænder langt bredere, og at han ikke er bange for at lege med forskellige stilarter. Og det vil forhåbentlig komme bag på nogen, lyder det fra sangeren. »Når pladen kommer, kan folk selv høre det. Det var vores intention, at den skulle være åben og alsidig. Jeg håber, at nogen bliver overrasket, for det er godt at rykke lidt på folk af og til. Jeg håber og tror helt klart,

18

poplick / ANNONCETILLÆG

Shaka Loveless hittede stort hen over sommeren med nummeret 'Tomgang' og blev i manges øjne automatisk en del af den genopblomstrende, danske reggae-bølge. Nu er han klar med sit debutalbum, og han er meget mere end jamaicansk dansemusik, fortæller han Mille Schneekloth Christiansen. FOTO: ANDERS DEBEL HANSEN

at nogen kommer til at få et lille chok, men det skal de også bare have lov til«, siger han endnu en gang med et smil, der indrømmet er svært ikke at gengælde.

Summen af forældrenes pladesamling

I mere end 10 år har Shaka Loveless haft gang i musikkarrieren, så det er en erfaren herre, der denne grå efterårstirsdag sidder over for mig i sit øvelokale på Amager. Længe inden 'Tomgang' blev uundgåelig i sommerens radiohøjtalere, har man kunnet høre Shaka Loveless levere både vokal og basgang som medlem af grupperne The Gypsies og Are We Brothers. Og det er blandt andet denne musikalske baggrund og erfaring, der har gjort, at hans første soloalbum er blevet så forskelligartet og legende. »Vi plejede altid at sige, at Gypsies’ musik var summen af vores forældres pladesamlinger. Og jeg tror, at det er den vej, jeg er blevet ved med at gå. Jeg har altid selv hørt meget forskellig musik, og jeg ville nærmest synes, at jeg løj lidt, hvis jeg lavede et rendyrket reggae-album, for det er ikke sådan, jeg er. Jeg får inspiration mange steder fra, og jeg har valgt at gå efter enhver impuls, og så må det være min nasale vokal og teksterne, der strømliner albummet«, fortæller han. Det er begyndt at trække op udenfor. I horisonten truer et mørkt skytæppe med at få eftermiddagen til at ligne aftenskumring. Man skulle næsten tro, at vejrguderne kendte til det mere seriøse spor, samtalen for en stund bevæger sig ind på. For på trods af mange af de nye numres glade rytmer er det et alvorligt og ikke mindst meget personligt tekstunivers, Shaka Loveless præsenterer på debutalbummet. Pengemagt, anderledeshed, forurening og Jordens mulige undergang er blot nogle af

de emner, sangskriveren berører. Alt sammen set fra hans eget perspektiv og taget ud fra egne erfaringer. »Både i forhold til tekster og musik prøver jeg at give et indblik i, hvordan jeg ser verden. Jeg syntes, at når jeg nu skulle lave en soloplade, var det vigtigt, at jeg havde noget at komme med. Ellers synes jeg egentlig ikke, at der er så meget idé i det. Hvis jeg skal skrive en tekst, der kan røre andre, er det altafgørende, at den kan røre mig selv først«, siger han og fortsætter: »Jeg vil selvfølgelig først og fremmest gerne have, at folk får en god lytteroplevelse. Og når de så har fået den, vil jeg blive rigtig glad, hvis folk kan spejle sig i nogle af teksterne. Og det tror jeg egentlig også, at de fleste vil kunne, fordi jeg berører emner, de fleste har prøvet: venskab, kampen med sig selv og lignende. Så mange vil nok kunne genkende noget, afhængigt af hvor vildt de har levet«.

Stoffer skabte 'Tomgang'

For vildt kan man vist uden de store protester sige, at Shaka Loveless har levet – selvom det ikke umiddelbart synes at ligge til højrebenet, når man sidder over for ham. Lytter man eksempelvis til teksten på 'Tomgang', finder man hverken feriestemning, solskin eller andre reggaeklichéer. »Vi var en gruppe, der levede vildt og tog en masse stoffer, men jeg var begyndt at blive træt af mig selv. Og så havde jeg en ven, for hvem det var ved at løbe helt af sporet, og jeg ville gerne have ham til at ændre sig, men jeg kunne ikke nå igennem. Samtidig tog jeg jo selv stoffer, så med hvilken ret kunne jeg egentlig også sige noget? Den frustration kom der en sang ud af. For mig er det en vigtig sang, for selvom jeg egentlig skrev den til en anden, er den nok i virkeligheden skrevet til mig selv«.

Oplevelsen har sammen med mange andre formet Shaka Loveless som musiker. To ting har dog altid holdt ved: Musikken skal ‘sige noget’, og den skal turde at være inderlig – hvilket 'Tomgang' blandt andet er et eksempel på, mener han. Og at nummeret blev modtaget som en munter sommersang kom da også helt bag på Shaka Loveless. »Jeg blev meget overrasket over reaktionen. Der er uden tvivl mange, der har sunget med på teksten uden at have tænkt over, hvad den betød. Så ja, det har været ret mærkeligt, men også rigtig fedt. For dét at den virker så positiv er nok også derfor, så mange børn godt kan lide den. Og det er jeg helt vildt rørt over. Selvom det er lidt specielt at stå og se børn skråle: 'Jeg har røg på hjernen'«, griner Shaka Loveless og får samlet sig igen: »Men jeg synes faktisk, at det er flot, at sangen kan virke på flere forskellige planer. Musik er jo først og fremmest lydbølger, der går ind i vores ører, og så synes jeg egentlig, at det er fuldt forståeligt, at man reagerer på dem først. Så må den der ‘oversættelse’ ske bagefter. Jeg tror ikke, at det er fordi, folk ikke gider at lytte til teksterne. Det andet kommer bare først«. Og mens regnen har brudt skytæppet udenfor og nu slår på vinduet og minder os om, at sommeren for alvor er ved at være slut, finder samtalen alligevel som en fin lille sløjfe tilbage til de solbeskinnende reggae-rytmer. For netop dét at pakke seriøse og alvorlige budskaber varmt ind er en af de helt store forcer ved genren, mener Shaka Loveless. »Der er noget positivt i grundrytmen, og den appellerer til noget helt basalt i mennesket, som gør, at man danser til det. Men selvfølgelig må folk ikke helt glemme at lytte til teksterne. Det er en balancegang. Det er bare nu engang sådan, at når vi tænder for radioen, har vi jo ikke bestilt en masse digte, så bestiller vi noget lyd. Hvis der så er noget, som fanger os, tager vi det med videre«. Og det håber Shaka Loveless utvivlsomt, at danskerne vil gøre, når hans soloplade udkommer. Og på trods af seriøse tekster mener sangeren helt klart, at pladen kan bringe lidt varme rytmer til den kolde vinter. •

SHAKA LOVELESS’ SOLODEBUT 'SHAKA LOVELESS' UDKOMMER DEN 1. OKTOBER.


»Vi var en gruppe, der levede vildt og tog en masse stoffer«

poplick / ANNONCETILLÆG

19


INTERVIEW THE KILLERS

»Vi er ikke tilhængere af Facebook« Den 17. september udsendte The Killers deres fjerde album, 'Battle Born'. To uger forinden tog Kristian Dam Nygaard til Oslo for opleve dem live og for at interviewe forsanger Brandon Flowers og trommeslager Ronnie Vannucci Jr. Det blev som forventet en skizofren oplevelse.

O

slos svar på Store Vega, Sentrum Scene, er tætpakket med 1200 spændte, norske Killers-fans. Det er fire år siden, Las Vegas-bandet udsendte det millionsælgende album 'Day & Age', og nu er de tilbage i Skandinavien for at promovere den helt nye 'Battle Born'. Siden sidst har bandet været adskilt, forsanger Brandon Flowers har forsøgt sig med et soloalbum, og stadionrocken lider af iltnød i en tid, hvor sexede popduller stjæler overskrifterne. Kan de spille den op fra slap? Det er der vist ingen tvivl om, at de kan. Da bandet dukker frem på scenen og går i gang med deres imponerende parade af hits, går publikum amok og skråler med fra start til slut. Fadøl flyver begejstret igennem luften, mens Brandon Flowers hopper frem og tilbage imellem sine to opsatte mikrofoner og sender salen langt væk fra den almindelige forblæste efterårs-tirsdag, det rent faktisk er.

Tør backstage-humor

Et par timer forinden sidder jeg backstage på en skammel og venter på at komme ind og snakke med Brandon Flowers og trommeslageren Ronnie Vannucci Jr. Jeg er af pladeselskabet blevet advaret om, at de godt kan virke ret stille i interviewsituationer,

20

poplick / ANNONCETILLÆG

og jeg har da også i min research læst, at Brandon Flowers decideret hader at snakke med journalister. Det hjælper ikke på det hele, at jeg er den 12. mand, de i dag skal snakke med, tænker jeg, da jeg bliver vist ind i omklædningsrummet. Kristian: »Hej«. Brandon og Ronnie mumlende i kor: »Hej« (Ronnie synger åndsfraværende med meget lys stemme: »Just when I thought a moment...«). K: »Har det været en lang dag?« B: »Nej, det er okay«. K: »Jeg vil jo gerne høre lidt om jeres nye album. Er I blevet tilfredse med resultatet?« R: »Hm... (Han ser træt på mig. Jeg ved, det var et utrolig intetsigende, men dog stadig meget høftligt indledende spørgsmål, så jeg fornemmer straks den tørt ironiske tone, da han køligt svarer:) Vi kunne godt have gjort det bedre«. (Jeg kigger på Brandon) R: »Hahahaha. Vi har gjort det så godt, vi kunne. Nu må vi se, hvad der sker«. K: »Hvordan vil I beskrive albummet. Er I gået i en ny retning?« R: »Der vil både være noget nyt og noget genkendeligt. Vi har forsøgt at gøre det, vi er bedst til«.

K: »Og hvad er det?« R: »Årh, det bliver for detaljeret at forklare. Det er måden, vi skriver sange på, de lyde vi bruger«. K: »Ok...« R: »Yeah, man«. K: »I har holdt en lille pause fra hinanden. Var det godt for jer?« B: »Ja... Jeg tror, det var nødvendigt«. R: »Dave og Mark (bandets guitarist og bassist, red.) ville gerne holde en pause, så hvem ved, hvad der var sket, hvis vi ikke havde taget en. Så det var godt for os. Vi er her stadig, vi har et nyt album klar, og i aften rocker vi Oslo«. K: »Hvordan var det for jer andre at se Brandon alene på scenen?« R: »Det var godt. Det var cool. Det var godt at få set mere til familien... Jeg ved det ikke...« K: »Savnede du at spille med Brandon?« R: »Ja...« K: »Hvad fik jer til at finde sammen igen?« R: »Penge! Hihihi. Ej, da vi gik fra hinanden aftalte vi, allerede dengang, at vi skulle finde sammen igen en 6-12 måneder senere. Og det gjorde vi. Så det føltes bare som en lille ferie«. K: »Er der sket nogen forandringer i The Killers siden sidste album?« B: »Næh... Vi er de samme fyre, der bare gør det, vi gør«. K: »I har været sammen i 10 år. Hvad er forskellen på The Killers nu og dengang?« R: »Jeg kan ikke se nogen forskel«. B: »Det føles ikke dramatisk anderledes. Det har bare været en lang, mærkelig rutchebanetur«. R: »Yeah«. B: »Hahaha«. K: »Hvis det har været en rutchebanetur, er I så på vej op eller ned nu?« R: »Vi er på vej op mand! (Han ser på mig, som om jeg har stillet verdens dummeste spørgsmål) Hvorfor skulle man tænke negativt? Vi er altid på vej op. Sådan tænker vi. Vi er optimistiske. Vi sigter efter stjernerne«. K: »Har I oplevet en forandring i musikindustrien siden jeres sidste album?« R: »Ja, det er en døende, ødelagt maskine«. K: »Hvordan det?« R: »Man kan ikke sælge plader mere på grund af den her lille ting, man kalder internettet. Ingen ved, hvor det fører hen. Alt, du kan gøre, er at være selvsikker, være et godt

band og skrive gode sange. Og så bliver du nødt til at være god live«. K: »Har det påvirket jer?« B: »Det ved jeg ikke... Vi nåede at få foden indenfor, før det gik amok. Så vi har været heldige. Vi har et publikum. Vi har fans, vi kan falde tilbage på«. K: »Det er blevet meget normalt, at bands er i kontakt med deres fans på steder som Facebook og Twitter. Er det noget, I bruger?« R: »Nej, det er vi ikke tilhængere af. Det forventede jeg heller ikke af mine idoler. Jeg elskede mystikken omkring dem. At se dem komme ud gennem røgen på scenen og lytte til deres plader derhjemme. Det var nok for mig. K: »Men I har en Facebook-profil. Hvad bruger I den så til?« R: »Vi bruger den kun til at reklamere for koncerter og den slags«. B: »Vi blev nødt til at oprette profiler, for ellers ville der bare blive lavet falske i vores navne«. R: »Så ja, vi bruger dem ikke så personligt. Måske gør vi det forkert?« B: »Hvem ved...« K: »Lad os sige, jeres nye album sælger dårligt. Så bliver I måske nødt til at være mere tilgængelige for jeres fans?« R: »Ja, måske«. K: »I har indtil videre udgivet tre succesfulde album, og I har forsøgt jer på egen hånd hver især. Hvad er drømmen nu?« R: »Hmm... Jeg tror bare, vi bliver ved med at lave musik. God musik. Der er mange gode bands derude, og vi håber at være iblandt dem«.

Stadionrockens fremtid

En mand fra pladeselskabet afbryder Ronnies svar og siger, at tiden er gået. Da jeg rejser mig for at gå, spørger Ronnie, om jeg ikke vil stille et sidste spørgsmål. K: »Nej, det er ok. I virker lidt trætte, så jeg tror, I trænger til at lade op til koncerten i aften«. B: »Hahaha«. R: »Ja... Jeg har også lige spist, så bliver jeg så træt«. B: »Hahaha, vi ses«. K: »Vi ses«. Og som beskrevet først i artiklen gik The Killers et par timer senere på scenen i Oslo og gav, som klichéen lyder, et brag af en koncert, der beviser at The Killers nok er sløve overfor journalister, men på en scene nok skal sørge for at stadionrocken har en fremtid. •


INTERVIEW ORGI-E når der nu står nogen og kigger på en«.

Selvmord var ikke sjovt

Det er ikke nogen hemmelighed, at Emil er glad for damer. Med konstante raptekster om sex og piger, der i 2003 kulminerede med den berømte 'Kinky Fætter', kommer vi ikke uden om det: damerne. Får du mange søde blikke ude i byen? »Tja, det synes jeg da«. »Vagt svar«, tænker jeg. Så let får han ikke lov at slippe, så jeg prøver igen: Har du tal på dem? »Jeg blev spurgt her forleden i 'Sexministeriet' (tv-program på DR HD, red.). Jeg svarede: 'Et sted mellem 10 og 500', tror jeg. Når man har sin seksuelle debut som 14-årig - så har jeg jo kneppet i 18 år – så er det jo umuligt at huske, hvor mange du har kneppet«, griner han. Fint, vi lader den ligge der. Selvom det ikke er længe siden, at Emil udsendte singlen 'Singlepik', kan håbefulde ungmøer dog godt opgive alt: Emil er nemlig i et forhold igen efter sin skilsmisse sidste år og er, efter eget udsagn, meget forelsket. Det er dog ikke noget, han lige går og planlægger at lave sange om. »Det lavede vi på 'Selvmord'. Det synes jeg ikke var specielt sjovt. Det prøvede vi af der, så vi kunne se, hvordan det er. Det var ikke mig. Det er jo en del af mig, for jeg har jo også været forelsket – og er forelsket lige nu i en sød og dejlig pige. Men det er bare ikke dér, jeg maler mine malerier«, siger han og tilføjer: »Det kan Sys Bjerre få lov til«.

Alene med ansvaret

»Jeg har H ikke følt mig dygtig nok« »Jeg laver bare det, en murer laver. Jeg er bare rapper«. Beskedenhed. Ikke unormalt, men overraskende når man taler med en af dansk raps allerstørste. Toke Jacobsen tog en snak med Orgi-E om image, kærligheden og det nye solo-album.

22

poplick / ANNONCETILLÆG

ovedpersonen kommer traskende rundt om hjørnet iført klipklapper og et par slidte shorts. Vi skal ud og træne, Orgi-E og jeg. Eller Emil Simonsen, som hans mor døbte ham for godt og vel 32 år siden. Og ja, jeg er vel nok en smule nervøs. Normalt er jeg ikke just typen, der ‘pumper jern’. Træning er et vigtigt element for Orgi-E, der, ifølge eget udsagn, altid har været lidt af en vildbasse. Foruden styrketræning, som er det, han og jeg skal til at give os i kast med, har der stået boksning og fodbold på programmet. »Jeg spillede i noget, der hedder AIF – Albertslund Idrætsforening. Andreas (Bai-D fra Suspekt, red.) spillede faktisk også fodbold. Det var der, vi mødtes. Så lærte jeg Rune (Rune Rask, red.) at kende igennem skolen, og så gik det rimelig slag i slag. Vi begyndte at lave musik sammen, og på et tidspunkt blev vi så gode, at vi valgte at udgive det«. Og det er nemlig derfor, vi er her. Ikke for at snakke om Emils fodbold- eller boksekarriere. Men fordi han har lavet noget musik, der bestemt var godt nok til at blive udgivet. »Det var fedt, at du havde mod på at komme med op og træne«, siger Emil. »Nu har jeg ligget syg ret længe, så jeg trænger til det«. »Pyh«, tænker jeg, »så kan det være, jeg ikke falder helt igennem«. Mens vi ligger og laver lidt blid opvarmning, kan jeg ikke dy mig for at spørge, om det er på grund af sit image, at han synes, det er vigtigt at få trænet? »Nej, men det er vigtigt for mig selv. Men man kan sige, at jeg jo er mit eget image«, siger han, inden han tilføjer: »Men det er da en meget god måde at motivere sig selv på,

Midt i september udkom så det længeventede soloalbum, der har fået titlen 'Klamfyr'. Men hvorfor skulle der gå så lang tid? »Det var fordi, vi skulle prøve en masse ting af. Det har altid været mere interessant for mig at lave noget med Suspekt. Det er en nøgen følelse på en eller anden måde. Der er altid de andre man kan gemme sig lidt bag. Nu er det mig, der lægger navn til det hele, og det er også mig, der få hug, hvis det er noget lort«. Er det modet, der har manglet? »Mod og dygtighed. Jeg har ikke følt mig dygtig nok til at lave mit eget. Jeg vil gerne måle mig med nogle af de debutplader, jeg synes var rigtig fede. Det synes jeg, at jeg kan nu. Hånden på hjertet, jeg ville fandeme ikke udgive det, hvis jeg ikke syntes, det var godt nok.« Mens vi snakker om albummet, kommer ydmygheden snigende frem i ham igen. »Jeg håber det helt vildt (at albummet bliver en succes, red.), selvfølgelig gør jeg det. Jeg håber, at folk køber min plade, og at folk siger, det er vildt fedt. Det gør man jo, når man laver noget. Så vil man vildt gerne have, at folk synes, det er fedt. Jeg står ikke ovre i hjørnet og siger: 'så kan I også bare hade det og skride hjem, hvis du ikke vil'. Jeg håber vildt meget, at folk vil ‘bange’ det i deres biler, høre det til deres grillfester og sætte det på til vinter, når de savner noget mental varme. Gu’ fuck gør jeg det. Men jeg forventer det ikke. Jeg håber det bare«. På vej ud tilbyder Emil mig et lift. Jeg skal kun lige rundt om hjørnet, men siger ja tak. Hans bil hedder Hasan og er en gammel Mercedes – med soltag og træinteriør. Ikke prangende og ekstravagant, men stilbevidst tidløs. Ligesom sin ejer. På køleren er der et tydeligt aftryk af en kvindes trutmund og et telefonnummer. »Ja, der var vist en, der fandt ud af, det var min bil«, griner Emil.

ORGI-ES SOLO-DEBUT, 'KLAMFYR', UDKOM DEN 17. SEPTEMBER.


> POPLICK SERVICE OKTOBER 2012

Poplick håndplukker den kommende måneds fedeste koncerter, udgivelser og begivenheder. Her er hvad du ikke bør gå glip af i oktober. TEKST: CHRISTIAN MEJDAHL BUHL OG KRISTIAN DAM NYGAARD

1/10

Udgivelse

1/10

Udgivelse

Shaka Loveless

L.O.C.

> Over sommeren opnåede Shaka Loveless gigantisk succes med 'Tomgang', og hans seneste single, 'Ikke Mere Tid', har også klaret sig flot. Nu følger debutalbummet, der ud over de to singler er fyldt med stærke, reggaeinspirerede sange.

> L.O.C.’s 'Helt Min Egen' er blevet et af efterårets største hits. Nu kommer albummet, der skal leve op til forårets 'Prestige Persona, Paranoia Vol. 1' - et album, der blev downloadet mere end 100.000 gange i et partnerskab med TDC. Der hviler et vist pres på L.O.C.!

'SHAKA LOVELESS'

1/10

Udgivelse

2/10

Koncert

Lukas Graham

> 'Midnat' er sidste del i Amagerdrengens dansksprogede trilogi, og det fejrer han ved at udsende det som dobbeltalbum. Det første album er et traditionelt hitspækket Moealbum, det andet er en samling af remixes og YouTube-bangers.

> Vi forventer savlende Frederiksbergcougars på de forreste rækker, når Lukas Graham indtager hovedstadens pæne kvarter. Håber vi på smagsprøver på nyt materiale? Ja, vi gør!

11/10

Koncert

Scissor Sisters AMAGER BIO, KØBENHAVN

> Den feststemte popgruppe er med deres nye album, 'Magic Hour', klar til at spille i Amager Bio. De har senest opnået stor succes med singlen 'Only the Horses', og hvem husker ikke deres hits 'Take Your Mama' og 'I Don’t Feel Like Dancin’'?

Koncert

'PRESTIGE, PERSONA, PARANOIA VOL 2'

Joey Moe 'MIDNAT'

20/10

FALCONER SALEN, FREDERIKSBERG

20/10

Koncert

The Asteroids Galaxy Tour STORE VEGA, KØBENHAVN

> Hvordan kan man have over 150.000 Facebook-fans og stadig være et relativt ukendt pop-navn i Danmark? Måske vi kender dem lidt bedre, når de den 20. oktober afslutter deres danske efterårsturné i et brandvarmt Store Vega.

Alina Devecerski TRAIN, AARHUS

> Alina Devecerski er med gennembrudssinglen 'Flytta På Dej' Sveriges hotteste popnavn og sammenligningen med svenskernes power-dronning Robyn ligger lige til. Årets musikalske knytnæveslag vi er nødt til at opleve live.

22/10

Udgivelse

29/10

Koncert

Taylor Swift

MIKA

> Taylor Swift gik med førstesinglen 'We Are Never Ever Getting Back Together' ind som nummer ét i USA og slog alle rekorder. Albummet handler ifølge Swift om kærlighed og forelskelsens op- og nedture. Vi håber på mere ‘bitter-ekskæreste-pop’!

> Vores anmelder gav MIKAs nye album fem ud af seks stjerner med ordene: »‘MIKA har gjort det igen!’«, og det er med dette nye, stærke udspil i ryggen, at den flamboyante brite har tænkt sig at gøre det danske efterår lidt sjovere.

'RED'

STORE VEGA, KØBENHAVN

poplick / ANNONCETILLÆG

23


PEPSI MAX VIL GIVE DIG EN HELT SPECIEL OPLEVELSE SOM PEPSI MAX MOST WANTED MUSIKANMELDER TIL:

BARBARA MOLEKO / DMA / NABIHA

Kom med til disSe fede koncerter samMen med en ven og få efterfølgende ofFentligGjort jeres koncertanmeldelser i Poplick og på faceboOk.

Scan QR koden, send ‘pepsimax’ til 1919 elLer gå ind på faceboOk.com/PepsiMaxDk og vaer med i konkurRencen. Kilde: Nielsen Dagligvare Index inkl. Convenience *Med en voloumeandel på 29,7% jf. ref.nr. 353, juli 2012. 100 liter i segmentet Cola i kategorien CSD og Hard discount, scanNing data Juni 2012. Salg i volumen (Copyright © Nielsen.)

Poplick Paper #12  

Læs stort portræt af Carly Rae 'Call Me Maybe' Jepsen, interviews med Joey Moe, Shaka Loveless, Orgi-E, The Killers, Muse og meget meget mer...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you