Page 1

PURE PLEASURE

Lady Gaga

+

11

SEPTEMBER 2012 ANNONCETILLÆG

Popfænomenet er tilbage på dansk jord – vi bad tre eksperter stille en diagnose

VIND

BILLETTER TIL

Jennifer Lopez KONCERT I KØBENHAVN PÅ POPLICK.DK

Sys Bjerre

Interviewet der gjorde Sys glad igen

L.O.C. vs. Medina

Hvem sidder øverst på tronen?

Christopher

Ét år i poppens overhalingsbane

MIKA / THE WANTED / USO / UFORSTÅELIGE MUSIKVIDEOER NABIHA / MÅNEDENS VIGTIGSTE UDGIVELSER / SMUKFEST


PRÆSENTERER

Playliste

LADY GAGAs 10 STØRSTE HITS Lady Gaga 'Alejandro' UNIVERSAL MUSIC

Lady Gaga 'Born This Way' UNIVERSAL MUSIC

Lady Gaga 'Bad Romance' UNIVERSAL MUSIC

Lady Gaga 'Poker Face' UNIVERSAL MUSIC

Lady Gaga 'Judas' UNIVERSAL MUSIC

Behind the cover 10 TING DU IKKE VIDSTE OM LADY GAGA Hun har gået i skole med Paris Hilton, hun har været afhængig af coke, hun er verdens største Britney-fan, og så elsker hun My Little Pony. Vi giver dig 10 skøre facts om tidens største kvindelige popstjerne.

Den italienske forbindelse

Hendes rigtige navn er selvfølgelig ikke Lady Gaga, men i stedet det meget længere og knap så catchy Stefani Joanne Angelina Germanotta. Efternavnet er italiensk og stammer fra hendes fars familie. Gaga-navnet har hun til gengæld lånt fra Queennummeret 'Radio Ga Ga'. Lady Gaga er nemlig kæmpe fan af bandets afdøde forsanger, Freddie Mercury.

Afhængig af coke

Lady Gaga har været helt åben omkring sit misbrug af coke tidligere i sit liv. Misbruget stod på, da hun var 19 år og meget ensom. »Det var som om, stofferne var mine venner«, har Gaga udtalt. »Men det er så dårlig en måde at løse problemet på. Tomrummet bliver bare større. Det er en falsk følelse«.

Fan af Britney

Lady Gaga er kæmpe Britney Spearsfan. Hun har både skrevet sange til Britney og flere gange udtalt sig i rosende vendinger om sin kollega: »Jeg elsker hende så meget. Da jeg var 13, var hun den mest provokerende kunstner, der fandtes. Hun er den mest ikoniske popsanger fra min generation«.

Telefon til Britney

Et af Lady Gagas største hits 'Telephone' er i virkeligheden skrevet til Britney Spears. Men da Britney droppede nummeret til sit album

poplick |

Lady Gaga ft. Beyoncé 'Telephone' UNIVERSAL MUSIC

Lady Gaga 'The Edge of Glory' UNIVERSAL MUSIC

Lady Gaga 'Just Dance' UNIVERSAL MUSIC

Lady Gaga 'Paparazzi' UNIVERSAL MUSIC

Lady Gaga 'Marry the Night' UNIVERSAL MUSIC

'Circus', indspillede Gaga det i stedet selv med Beyoncé. Ikke den klogeste beslutning, Britney.

Bare lår for bedstemors skyld

Lady Gaga optræder altid i bare ben, når hun er på TV. Hendes bedstemor er nemlig halvblind og kan ikke se mørke farver. »Jeg vil blive ved med at gå uden bukser... Så min bedstemor kan se mig«, siger Gaga. Det er da sødt.

Smil til kameraet!

Inden Lady Gaga blev til den megasælgende popartist, hun er i dag, måtte hun som 19-årig tage til takke med at optræde i det kiksede reality-program 'Boiling Points' på MTV, hvor hun sammen med to andre deltagere bliver udsat for nogle meget uhøflige tjenere og et skjult kamera. Gaga er selvfølgelig den første af de tre deltagere, der ikke vil finde sig i den dårlige betjening. Lidt stjerne har man jo lov til at være.

My Little Pony-fanatiker

»Som lille var jeg besat af tanken om de her væsener, der var født med noget magisk, som gjorde dem anderledes i forhold til de andre heste«, har Lady Gaga udtalt om My Little Pony. Det vides ikke, om hun stadig samler på det populære legetøj.

Hey, det er da... Amy Winehouse

Lad være med at forveksle Lady

Gaga med Amy Winehouse. Så bliver hun bare sur. Da hun i begyndelsen af sin karriere forsøgte at bryde igennem som sangerinde, blev hun konstant forvekslet med Winehouse. Derfor farvede hun sit hår lyst, så der ikke længere var nogen tvivl om, hvem der var hvem. »Jeg vil være kendt for mit eget udseende«, var forklaringen.

Gik i skole med Paris Hilton

»Det er rigtigt, at mig og Paris gik i skole sammen, men jeg opfatter ikke Paris Hilton som en kunstner«, har Lady Gaga udtalt om sin gamle skolekammerat. Men selvom de to gik på samme skole, var de absolut ikke venner, har Gaga slået fast. Tværtimod. »Jeg hang ikke ud med alle de der seje blondiner. Jeg var den kloge og flittige musik- og teater-fan og blev først blondine som 20-årig«.

Daddy’s girl

Lady Gaga har ti tatoveringer. Det er der måske ikke noget usædvanligt i. Til gengæld sidder de alle sammen på venstre side af hendes krop. Det er nemlig hendes fars ønske, at hun holder en side af sig selv fri for tatoveringer. Og det har hun adlydt. Bare fordi man er verdens største popsanger, kan man jo godt gøre, hvad ens far siger.

SCAN KODEN MED DIN SMARTPHONE OG HØR LADY GAGAS STØRSTE HITS

HVAD ER WiMP? WiMP er en reklamefri streamingtjeneste, der giver dig adgang til mere end 16 millioner sange. Midt i København sidder vores lokale, danske afdeling og skræddersyr de bedste playlister, interviews og musikoplevelser til vores danske brugere. ALLE KAN PRØVE WIMP GRATIS I 30 DAGE PÅ WWW.WIMP.DK


Indhold > September 2012

6 Interview: Christopher

»Der sad jeg bare med hjertebanken og tårer i øjnene og tænkte: 'Shit, mand. Det er fandeme fedt!'«. Christopher fortæller om sin succesfulde debut på den danske popscene.

8 Livefotos: Smukfest special

Poplicks Laura Lindskov Jensen har længe haft svært ved at afkode Sys Bjerre. Er hun sur eller bare genert? Laura tog en snak med Sys og blev meget klogere.

14 Interview: Mika

20 Interview: L.O.C. møder Medina

Vi fangede det albumaktuelle pop-geni til en snak om personlige problemer, virkelighedsflugt og en ægte kærlighedshistorie.

12 Portræt: Lady Gaga

Verdens største popstjerne er den 2. september tilbage på dansk jord for at give koncert i Parken. Vi bad tre eksperter gøre os en smule klogere på pop-monstret.

10 Interview: Sys Bjerre

Få et visuelt overblik over årets største popfest.

18 Interview: The Wanted

Fem unge briter er langsomt ved at overtage boyband-herredømmet. Vi fløj til Paris for at snakke med de eftertragtede drengerøve.

Hvem er størst på popscenen lige nu? Vi satte kongen over for dronningen og bad dem afgøre sagen.

22 Poplick Service

Her får du et overblik over månedens vigtigste koncerter, begivenheder og udgivelser.

Leder > Popmonstret er i byen > Jeg tror, Lady Gaga er et rumvæsen sat på jorden for at aflede vores opmærksomhed, alt imens invasionen langsomt forberedes (er der nogen, der husker at ringe til Will Smith?). Ja, ja, Wikipedia påstår, at hun er en ganske normal 26-årig New Yorker-pige med fransk, italiensk og canadisk blod i årene. At hun bag Gaga-masken hedder Stefani Joanne Angelina Germanotta gør ikke min mistro mindre – det navn klinger så iscenesat, at det næsten kun kan være købt hos en opfindsom falsk id-mager. Dem har de nemlig mange af i USA – jeg har for eksempel en kammerat, der for et par år siden med stor succes rejste rundt i USA under navnet B.S. Christiansen. Jeg tog en hurtig rundspørge på Poplicks

Facebook-side: Hvor mange tror, at Lady Gaga er et rumvæsen? 47 procent af jer svarede 'ja' (14 procent var i tvivl og svarede 'måske'). Jeg tog også en søgning på Google. Her faldt jeg over en gammel debat-tråd om netop dette emne. Man diskuterede ægget, hun lå i, da hun ankom til det amerikanske Grammy-show i 2011. Nogle sagde, at hun bare var superkreativ, andre at hun vist nok skulle være medlem af en hemmelig sekt. Én var en smule useriøs og mente, hun var en dinosaur, en anden at hun var fra fremtiden. Jeg ved ikke, hvad hun er, men én ting er sikker: Hun er fandens fascinerende. Man kan aldrig forudsige hendes næste træk. Hun ‘påfugler den’ fra scene til scene, fra den

røde løber til den næste fantastiske musikvideo. Siden gennembrudssinglen, 'Just Dance' fra 2008, er hun på rekordtid blevet et popfænomen på størrelse med Madonna, Michael Jackson og Prince, og når hun her den 2. september for anden gang sætter sine ben på dansk jord, bør alle med den mindste mistanke til hendes overnaturlige væsen sætte sig godt til rette og tage notater – det kan være, hun afslører sin hemmelighed. God monster-fest i Parken og god fornøjelse med resten af magasinet. Kristian Dam Nygaard Redaktør

poplick

REDAKTØR Kristian Dam Nygaard ART DIRECTOR Lasse Høgh FORRETNINGSUDVIKLING Anders Rune Hansen ADM. DIREKTØR Lasse Kyed TEKST Anders Reinholt Jonssen, Christian Mejdahl Buhl, Laura Lindskov Jensen, Tamara Plancic, Nick Hvidtfeldt, Kristian Dam Nygaard FOTO Laura Lindskov Jensen, Kristian Dam Nygaard, Vibeke Schneider KONTAKT mail@poplick.dk / +45 7020 0012 ANNONCERING metroXpress, +45 7730 5787 ANNONCETILLÆGGET POPLICK er blevet til i samarbejde med Soundvenue Studio A/S.

Tillægget udkommer i et deloplag af metroXpress torsdag den 30. august 2012. Soundvenue Studio A/S er ansvarlig udgiver. ANNONCETILLÆG


måned giver vi dig smagsprøver på > LICKS Hver popuniversets søde og sure sider. Guf løs!

Carly Rae Jepsens 'Call Me Maybe' er nu officielt 2012’s (hidtil) største hit med rekordslående ni uger øverst på den amerikanske Billboard Hot 100-liste.

USO 10 ting jeg ikke kan undvære > Min mobiltelefon > Min computer > Min PlayStation med FIFA

Så blev punk-veteranen Steen Jørgensen skiftet ud med Xander i den nye omgang af 'Voice – Danmarks største stemme'. Spændende.

PÅ TOPPEN AF POPPEN

Nabiha om at være med i TV2’s 'Toppen af Poppen' TEKST OG FOTO: LAURA LINDSKOV JENSEN

Jeg tør godt afsløre...

...at jeg kommer til at græde en del. Det var en ret vild oplevelse at sidde sammen med så store artister og opleve dem krænge deres sjæl ud og fortolke andre artisters numre. Jeg er sådan en, at hvis jeg føler et eller andet, så er jeg nødt til at slippe en tåre.

var noget særligt, så er det ham. Jeg boede lige over for ham, så vi kom til at snakke meget sammen. Han har en ung sjæl, og jeg kunne slet ikke mærke, at han kom fra en helt anden generation.

...har været ude at drikke kaffe et par gange sammen siden. Ham holder jeg rigtig meget af. Vi brugte hinanden meget under 'Toppen af Poppen', da vi jo var de to yngste, der var af sted.

Peter Belli er min nye helt...

Vi bor jo lidt spredt.

...for hvis der er nogen, der kan stille sig op på en scene og fyre den af i første ‘take’ og bagefter sætte sig ned som om, det ikke

poplick / ANNONCETILLÆG

Køleskabet er meget vigtigt for mig. > Marokkansk mynte-the

Trods rutineprægede præstationer fra flere af de optrædende må årets Smukfest siges at være en smuk succes med godt vejr, god musik og meget få voldssager.

POP POOP eller

Den SKAL jeg have en gang imellem. Det bliver jeg nødt til. > Arabisk mad

Det er jeg generelt meget glad for.

> At være i studiet

Det kan jeg aldrig leve uden. Jeg elsker at lave musik. Det er også derfor, at mit nye album hedder 'Elektrisk', for jeg har aldrig været så klar på at lave musik, som jeg er nu. Det kan lyde lidt sjovt, men sådan er det. Der bliver skrevet sange hver dag.

USOs NYE ALBUM, 'ELEKTRISK', UDKOMMER DEN 24. SEPTEMBER LÆNGERE INTERVIEW MED

USO

PÅ POPLICK.DK

Christopher har fået stjålet sin tourbus. Hvem stjæler en tour-bus? Vi ved det ikke. Heldigvis havde han ikke brugt den i et stykke tid, så der var ikke noget værdifuldt i bussen.

Sanne er rykket til Sverige, og Kasper (Winding, red.) bor i London, men jeg håber at se mere til dem alle sammen.

STOR TAK TIL FITNESS.DK, FIELDS for lån af deres swimmingpool i forbindelse med skydningen af forsiden til Poplick Paper #10 4

> Mit køkken

Nu har vi spillet rigtig mange jobs hen over sommeren, og så kan man godt tænke: 'Puha, nu vil jeg gerne slappe lidt af på sofaen'. Men så går der ikke ret længe, så savner man sgu at komme ud og spille igen.

Sanne Salomonsen var...

...en af dem, jeg var mest nervøs over at skulle fortolke numre af. Hendes musik er jeg vokset op med, og da jeg første gang så tv-reklamen for programmet, hvor hun siger, min optræden var ‘mindblowing’, røg jeg op i luften. Det var virkelig store ord fra en stor artist.

Mads Langer og jeg...

> Min sofa

Den er jeg rigtig glad for, men jeg har desværre ikke fået set så meget til den for tiden.

> Mine shows og mine fans

Gamle, sure Elton John langer igen ud efter Madonna i et nyt interview, hvor han kalder hende en kusse, en stripper og hævder, at hendes karriere er slut. Liiidt over stregen, måske?

En mand, der angiveligt skulle være Veronica Maggios lydmand, blev natten til mandag efter årets Smukfest fundet død på en sjællandsk motorvej. Forfærdelig historie.

poplick LISTEN 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

NIK & JAY L.O.C. CHRISTOPHER JUSTIN BIEBER MICHAEL JACKSON BEYONCÉ BRUNO MARS JENNIFER LOPEZ LIL WAYNE DÚNÉ

Stem dine yndlingskunstnere op ad listen på Poplick.dk


MacBook Air Alle burde have

en bærbar, der er så avan ceret. Og nu har alle mulighed en.

ir MacBook A at

rab med studie ,9 4 0 . 7 . r k a fr

70215353 / humac.dk / shop.humac.dk København: Vesterbrogade 12 / Gl. Mønt 12 / Magasin (Kgs. Nytorv) Frederiksberg: Åboulevard 15 Lyngby: Lyngby Hovedgade 19A Hillerød: SlotsArkaderne 231 Aarhus: Fredens Torv 2 Odense: Vestergade 94 Aalborg: Lille Nygade 8 Vejle: Bryggen (Søndertorv 2)


INTERVIEW / CHRISTOPHER JUBILÆUM / ET ÅR PÅ TOPPEN

»I starten var det syret at blive genkendt« Det er et år siden, at Christopher dukkede op med hitsinglen 'Against the Odds', og siden er interessen for den smukke popdreng eksploderet. Her fortæller han Laura Lindskov Jensen om året, hvor drømmen gik i opfyldelse, men også om et år hvor alt blev vendt op og ned i hans liv.

Når du tænker tilbage på året, der er gået, hvad kommer du så først til at tænke på?

»Så tænker jeg på min første turné – de job, som jeg havde i seks store byer i Danmark, hvor jeg var ude at spille mine egne koncerter, og folk var ude for at se mig. Det var virkelig... Det var sgu stort. Inden da havde jeg været opvarmning for Xander og Medina, hvor folk ligesom kom for at se et andet ‘act’, og så var jeg der ligesom bare også. Men at folk havde købt billet for at se mig en aften og høre mit album, det var fandeme stort altså. Og selvfølgelig da mit album udkom - det jeg havde arbejdet på i seksotte måneder, at det kom på gaden og stod

6

poplick / ANNONCETILLÆG

i Fona og nede på en tankstation - 'aaah, det er mig' (Christopher efterligner sig selv i øjeblikket, red.). Det var stort. Det var virkelig stort. Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da det album kom ud«.

Hvornår tænkte du første gang: 'Det her kan blive til noget stort'? »Da jeg så min første musikvideo, tror jeg. Jeg er jo min egen største kritiker, og sangene skulle bare være så superfede. Jeg må sige, at da jeg havde hørt 'Against the Odds' første gang, og jeg vidste, at det var den sang, jeg ville satse på, der var jeg sådan 'okay, det kan godt gå hen at blive til noget, det her', men da vi havde

lavet musikvideoen, der sad jeg bare med hjertebanken - og tårer i øjnene skulle jeg næsten til at sige - og tænke: 'Shit, mand, det er fandeme fedt. Det er mig, som står der. Lige der'. Det så bare så professionelt ud, og jeg kunne ikke fatte, at det var mit navn. Der stod Christopher, og så er man en artist, ikke? Når jeg er gammel og sidder på plejehjemmet og spiser svesker, så vil jeg altid kunne sige: 'Det er mig, det der'. Det var sådan et vendepunkt. Det var på en gård i Faxe (at videoen blev filmet, red.), og plottet i musikvideoen er ligesom, at jeg er vild med denne her pige, og der er så også en anden fyr, der er vild med hende, og det er bare alle mine venner og min daværende kæreste, som er med i musikvideoen, og vi havde det bare fedt, og solen skinnede. Da jeg så det første gang og så, at det så så professionelt ud, fik jeg virkelig et chok. Det var bare ‘wauw, mand, det ligner sgu da en rigtig musikvideo’, haha«.

Hvordan har det ændret dit liv, at du med ét blev en kendt sanger?

»Det har ændret mit liv på rigtig mange måder. Jeg vil sige, den måde mit liv er ændret mest på er, at nu er jeg jo i studiet og øver med bandet og gør klar til efterårsturné, og der er hele tiden noget. Jeg skal passe på min stemme - det tænker jeg rigtig meget over. Altså jeg kan sgu ikke lige gå ud og drikke hver weekend, og der er ikke så meget tid til vennerne om aftenen. Det er svært for nogen at forstå, især for vennerne, for 'du skal jo først spille om en

»Når jeg er gammel og sidder på plejehjemmet og spiser svesker, så vil jeg altid kunne sige: 'Det er mig, det der'«

uge. Du kan da godt gå med i byen i dag', men jeg kan hurtigt mærke, hvis der sidder noget i halsen, og så er jeg bare nødt til at gå hjem og drikke en kop the, og det er bare så nederen. Og nu er jeg jo også flyttet hjemmefra, rykket væk fra mine forældre og min bror og sådan noget. Det har sgu også været et rimelig stort skridt. Musikalsk har jeg bare udviklet mig så meget, og jeg tænker hele tiden i sange og inspiration og er hele tiden åben. Det fungerer for nogen sådan, at nu er de ikke på arbejde, så nu er de ikke åbne for inspiration, men det kommer bare så pludseligt, og jeg går bare hele tiden og har lyttebøfferne ude og går og leder og fisker og tænker. Den kører konstant. Jeg tænker anderledes. Når jeg har fri, så laver jeg det, som jeg gør, når jeg går på arbejde. Jeg laver det, jeg elsker, og jeg får nogle oplevelser, som der ikke er mange forundt. På den måde er jeg privilegeret«.

Hvordan har du det med at blive genkendt?

»Ja, det var jo virkelig syret i starten, at folk kunne genkende én og sådan noget... Alle folk - folk, som måske ikke kender dig - har en holdning til dig. Folk, som du ikke kender, kan synes, du er et røvhul uden nogen grund. Der er også ‘haters’, og jeg tror, jeg har lært at være ligeglad på en eller anden måde. Måske ikke helt endnu. Og pressen kan skrive nogle mærkelige ting, og der er bare lige pludselig nogle eksterne faktorer, som gør, at du ikke altid bare kan være dig selv og ikke altid bare kan gå ned i Netto i joggingtøj - lige dét kan jeg så faktisk godt, for så ligeglad er jeg trods alt, men sådan nogle ting, ikke. Det har aldrig været sådan, at jeg ikke gik uden for en dør bare fordi, jeg ikke havde sat hår, men på vej hjem fra en bytur så stiller jeg mig ikke bare op ad et træ og pisser, for der kunne godt blive taget nogle billeder, og det er bare ikke fedt, hvis der lige pludselig ligger billeder overalt med det. Det er sådan nogle små ting, hvor jeg før ikke kunne være mere ligeglad. Men det er jo småting og sjove ting, men det er alligevel noget, man tænker over, og som jeg tror, man er nødt til at tænke over«. •


PEPSI MAX & POPLICK SØGER MUSIKANMELDERE Går du med en journalistdrøm i maven og drømmer om at dække de største koncerter og bedste artister? Så har du chancen nu. Pepsi Max leder efter den helt rette til nedenstående koncerter – og belønner opgaven med gratis koncertoplevelser for dig og en ven.

NIKLAS

Hvem gemmer sig bag solbrillerne? Vi ved det ikke, men manden bag har et ualmindelig godt øre for fængende pop-sange og et overraskende live-show. Er du blevet overrasket af Niklas i en 7/11, ved du hvad vi taler om.

ALEXANDER BROWN

Sammen med Hampenberg er Alexander Brown på kort tid blevet et af landets internationalt mest eftertragtede djs/producers. Senest har han blandt andet skrevet amerikanske giganter som Pittbull og Busta Rhymes på cv’et.

VOICE ‘12

Når sommerens festivaler er overstået, og du langsomt indstiller dig på kulde, mørke og klaustrofobiske indendørs spillesteder, står The Voice ‘12 som dit sidste håb for en udendørs popfest. Med Flo Rida, Cheryl Cole, Medina og L.O.C. øverst på plakaten, kan det kun blive en fest.

JOEY MOE

Amagerdrengen er 1. oktober aktuel med tredje del af sin dansksprogede album-trilogi. Førstesinglen ‘Gi’ Mig’ er allerede blevet et solidt sommerhit, så Joey må være topmotiveret for at komme ud og spille med musklerne live.

* med en volumenandel på 29,7% jf. ref.nr. 353, juli 2012. Kilde: Nielsen Dagligvare Indeks inkl. Convenience og Hard discount, scanning data År til dato Juni 2012. Salg i volumen 100 liter i segmentet Cola i kategorien CSD. (Copyright © Nielsen.)


CHRISTOPHER

HEJ MATEMATIK

DE ENESTE TO

LIVEFOTOS

Smukfest special

WAFANDE OG SHAKA LOVELESS

David Guetta, Medina, Burhan og Seebach. De var der alle sammen på årets Smukfest. Læs anmeldelser, interviews og se gallerier fra årets største popfest på Poplick.dk.

FOTO: KRISTIAN DAM NYGAARD, LAURA LINDSKOV JENSEN OG VIBEKE SCHNEIDER

SYS BJERRE

DAVID GUETTA

KIDD

AURA

ELECTRIC LADY LAB

KATO

BURHAN G

BURHAN G

8

poplick / ANNONCETILLÆG


BILLETLUGEN.DK 70 263 267

AEG LIVE & ICO CONCERTS PRESENT

Forum Lørdag 3. November

NY SINGLE DANCE AGAIN UDE NU JENNIFERLOPEZ.COM

CONCERTS.DK


INTERVIEW / SYS BJERRE

»Mange troede at jeg var skidesur«

Under årets Smukfest mødte Laura Lindskov Jensen albumaktuelle Sys Bjerre til en snak om at finde tilbage til historiefortællingen, om at tage sig rigtig god tid til sine fans og om at være så genert, at folk tror, man er sur.

F

»Jeg er meget genert, men det arbejder jeg jo også med hele tiden. Det er man jo også tvunget til, kan man sige«

10

poplick / ANNONCETILLÆG

ør interviewet med Sys Bjerre går det op for mig, at det er et møde, som jeg har glædet mig til i ualmindelige tider. Én ting er, at Sys Bjerre tør skrive politiske pop-tekster, men mest fordi den unge, rødhårede sangerinde efterhånden har udviklet sig til lidt af et mysterium for mig. Ikke kun har hun skiftet udseende med hårfarven, der gik fra skrap rød til blond - Sys som person står også for mig som lidt af en kamæleon. Plantet foran tv-skærmen har jeg oplevet to udgaver – den mutte, tenderende til tvære tv-vært på 'Boogie' og den søde, ærlige og åbne Sys Bjerre, der var med i TV2’s 'Toppen af Poppen'. Poplick skulle med dette interview afdække album-releasen, men jeg var også interesseret i at afdække fænomenet Sys Bjerre. Det var planen, og jeg synes, den holdt. »Vil du ikke lige hjælpe mig med at sætte den her bænk på plads først?«, spørger Sys, da jeg beder hende følge mig til presseteltets terrasse for at lave interview. Bænken havde hun trukket over i solen til et forgående interview, og mens jeg slæber på bænk og tænker, at det da er ligegyldigt, om vi lige havde ladet den bænk stå, er det magtpåliggende for Sys Bjerre. Okay så, ingen divanykker der, noterer jeg, og interviewet kan gå i gang. Mens Sys – lidt rusten efter flere dages fest på festival – labber chips og kaffe i sig i lænestolen ved siden af mig, taler hun glad om sin deltagelse i sidste efterårs 'Toppen af Poppen' på TV2 og ikke mindst de ting, programdeltagelsen har ført med: Et ældre, mere modent publikum og en ændret opfattelse af hendes person. »Der er jo rigtig mange mennesker, som hele tiden har troet, at jeg var skidesur... Der er i hvert fald mange, der efter 'Toppen af Poppen' har sagt: 'Ej, du virker bare så sød og glad' (hun imiterer med sin stemme folk, der kommer op til hende, red.), og det er bare sådan ‘ja, det er jeg også’«, siger Sys

med et skævt smil og forklarer, hvad hun tror er årsagen: »Jeg har selvfølgelig også været lidt genert i begyndelsen og sådan noget, og det har nok også været med til at gøre, at folk tror, jeg er sur«. Jeg spørger, om hun stadig er genert, og svaret kommer prompte: »Jeg er meget genert, men det arbejder jeg jo også med hele tiden. Det er man jo også tvunget til, kan man sige«. Ja, hvis alle - som jeg - er klar til at tænke 'sur', når man bare er genert, så er det måske ikke så let, tænker jeg skamfuldt over min tidligere Boogie-vært-dom, men sådanne domme er Sys Bjerre nu alligevel ved at være ligeglad med, fortæller hun. »Med tiden og specielt med den her plade, der kommer ud nu, er der så meget kærlighed, og det er det eneste, jeg fokuserer på. Hvis du er på arbejde, og en eller anden siger noget lort, så er det som om, det som regel er dét, man kommer hjem med, selvom der som regel også er alle mulige andre, der har sagt alle mulige fede ting og har rost dit arbejde, og der skal man bare øve sig i at fokusere på det positive, og det synes jeg, jeg er blevet god til. Meget. Når man går rundt på den her festival, så er folk bare så søde – helt vildt søde. Så kan det godt være, at der er en eller anden, der siger noget åndsvagt, men hvis der er 80, som siger noget sødt, så skal det fylde mere«, siger hun bestemt.

Går tidligere ud ad døren, så der er tid til fans

Og der er masser af kærlighed til Sys Bjerre. Og bestemt også den anden vej. På hendes Facebook-side skriver fans ofte, og Sys bruger hver uge timer på at svare dem, og da jeg ved, at hun selv fester med på årets Smukfest, spørger jeg, om hun kan få lov at gå i fred for de mange fans. Svaret er et fast nej. Det kan hun aldrig. Mens nogen stjerner går ud ad døren og håber ikke at blive genkendt, har Sys Bjerre valgt den modsatte filosofi. »Du kan lige så godt sige til dig selv, at det her kommer højst sandsynligt til at ske (at man bliver genkendt, red.), og så sørger jeg for at gå ud ad døren i så god tid, at jeg har tid til at skrive autografer, eller hvis nogen vil sige hej og have taget et billede. Jeg ville da have været blevet vildt ked af det, da jeg var lille, hvis jeg havde mødt Steffen Brandt på Strøget, og han ikke havde haft tid til at skrive en autograf til mig. Og hvis der er nogen som helst unger i Danmark, som har det sådan med mig, så synes jeg, det er min pligt at stoppe og give dem en krammer«.

Et album med simpelhed og endnu en forelskelse

Sys Bjerre slog igennem med hittet 'Malene' i sommeren 2008 i en alder af blot 22 år. Forinden havde hun sunget duet og optrådt med Thomas Buttenschøn og været på turné med Tue West. Hun leger med ord, udleverer sig selv og har vundet både guld og platin for sine hits og ørehængere. Nu, fire år efter det hele begyndte, har hun allerede tre album i bagagen, hvoraf det ene, albummet 'Sys', er helt friskt fra fad – og

så igen. Smagen er den samme som fra det første album. Der er atter skrællet helt ind til benet – al orkestermusikken og de elektroniske elementer, der prægede album nummer to, er historie. »Det er sådan lidt tilbage til guitaren, tilbage til den gode melodi og tilbage til historien, hvor min anden plade var lidt mere koncentreret omkring produktioner. Jeg boede sammen med en producer-‘dude’, min ekskæreste, og så åbnede hele den der verden sig for mig, det der med ‘wauw, man kan sidde her og lave en lyd ud af de her chips, og så kan man optage den og køre den igennem dit og dat’ – det var jeg vildt fascineret af«. Nu er både chipslyde og højsvungen symfonimusik strøget. Men hvorfor? »Fordi jeg blev lidt træt af, at man skal have et symfoniorkester med på bånd, når man skal ud og spille. Det synes jeg er lidt irriterende. Jeg kan godt lide at spille akustisk, og jeg tror også, at det med tiden er gået op for mig, at jeg nok mere end noget andet er historiefortæller, så jeg tror, der skal være plads til historierne. Det var der måske ikke så meget på min anden plade, for da blev baggrunden så massiv. Der er nok også mere kærlighed på den her plade, fordi jeg har været meget forelsket, meget alt muligt«, forklarer Sys Bjerre. Interviewet er slut, og Sys siger meget pænt farvel og tak for et hyggeligt møde. Og mens jeg forsøger ikke at lade mit objektive ‘journalistiske jeg’ påvirke af den venlige sangerinde, må jeg stræbende indrømme, at det vitterligt var hyggeligt. Den mutte Boogie-vært havde jeg ikke set noget til - kun den søde, åbne pige fra 'Toppen af Poppen' viste sig foran mig i de 54 minutter, interviewet varede. Måske Sys Bjerre i virkeligheden ikke skifter farve som en kamæleon. Hun er bare farverig. Mystery solved. •

SYS BJERRES TREDJE ALBUM, 'SYS', UDKOM DEN 27. AUGUST


Hvad er dine overvejelser, når det kommer til at skrive politiske tekster? »Jeg synes bare, at hvis man har noget, man gerne vil ud med, så skal man bare sige det, hvis man kan finde ud af at formulere det. Og det kan jeg godt. Og så er det bare, at jeg ikke sætter så mange dogmer for mig selv. Jeg skriver bare om det, jeg har lyst til. Hvis jeg vil have, at folk skal høre efter, så kan jeg ikke hele tiden synge om, hvad man skal gøre, og hvad man ikke skal gøre, hvad Danmark skal være, og hvad det ikke skal være. Der bliver nødt til at være noget med at bolle med de forkerte, så kan der være noget om integration, og så kan der være noget om min demente farmor. Jeg er ikke protestsanger«.

»Man kan ikke bare skælde ud på folk hele tiden«

SYS BJERRE OM AT SKRIVE POLITISKE TEKSTER

Hvorfor vil du ikke karakterisere dig selv som protestsanger? »Jeg er nok bare en popsangerinde, der nogle gange skriver protestsange, og det er ikke fordi, jeg ikke mener, at der er en masse ting, der skal laves om, men jeg tror også, at man skal passe på... Sådan var jeg meget i starten - jeg skældte nærmest ud på folk, ikke? Jeg har meget travlt med at mene alle mulige ting og specielt også om ungdommen nu til dags, dem er der også nogle sange om på min nye plade, men jeg tror bare, man skal gøre det i moderate mængder. Det er noget, jeg har fundet ud af nu, at man ikke hele tiden bare kan skælde ud på folk, for så bliver de jo også trætte af én. Man gider jo heller ikke selv få skæld ud hele tiden. Jeg er ikke kun protestsanger, men jo, der er da også nogle protester«. Så du skal lægge lidt bånd på protesterne? »Haha, ja, det skal jeg. Det har jeg lært nu«. Hvad har responsen været på dine politiske sange såsom 'Hey Vanessa' (en sang om opholdstilladelse)? »Der er mange mennesker, som skriver til mig, som også har været i samme situation, og som også har elsket nogen i et andet land. Der er nogen, som lægger mærke til det (at sangen er politisk, red.), og så er der nogen, som ikke lægger mærke til det, og så er der måske nogen, som tænker, at jeg skal lade være med at blande mig i alle mulige ting. Jeg vil hellere skabe en reaktion end ingen reaktion. Når jeg kommer med noget musik, så har alle en holdning til det, og det synes jeg bare er fedt, for så kommer der noget debat. Det er jo noget af det største, man kan opnå«. poplick / ANNONCETILLÆG

11


»Hun er indbegrebet af markedsføring. Hun er et produkt, mere end hun er en kunstner« ANNE GLAD, REKLAMEOG LIVSSTILSEKSPERT

12

poplick / ANNONCETILLÆG


LADY GAGA TIL DANMARK

»Hun er kynisk og kalkulerende« Der er langt fra budskabet om blot at danse i Lady Gagas gennembrudshit til den digitale pengemaskine, som popstjernen og performance-kunstneren er blevet synonym med i dag. Imponerende og kynisk, mener eksperter, som Poplicks Anders Reinholdt Jonssen har snakket med op til Lady Gagas kommende koncert i Parken.

O

tager det til sig. Og der har Gaga altså formået at gøre de her ret specielle og kinky kjoler til en normal ting. Det viser også den humoristiske tilgang, Lady Gaga har til sine outfits. Og det kan man faktisk også se og høre i nogle af hendes sange«, siger Henrik Milling.

prindeligt hed hun Stefani og var kun kendt af diskoteksgæster på klubber på New Yorks Lower East Side. I dag hedder hun Lady Gaga og er kendt og forgudet af folk i hele verden. Det er sket på blot fire år, siden Gaga som blond, mystisk og moderne femme fatale sprang ind i popverdenen i 2008 med megahittet 'Just Dance'. »Man har først brug for en dåseåbner, altså et stort gennembrudshit. Der var 'Just Dance' den rigtige sang på det rigtige tidspunkt. Det er der slet ingen tvivl om, og jeg synes faktisk, det er hendes bedste nummer nogensinde. Den er pissegod. Når man laver sådan noget, skal man kunne følge det op med et fedt image og så tilføje virkeligt talent. Det har Gaga formået, og der er jo ingen, der har lyst til at stille op i en syngeog klaver-battle med Lady Gaga, for der får du røv«, siger Henrik Milling, der er musikekspert hos P3 og selv Lady Gaga-fan.

Udnytter digital eksponering

Shit - hvad finder hun nu på?

Kalkulerende og kynisk kunstner

Han er begejstret for Gagas musik, som han betegner som techno-pop. Men endnu mere begejstret er han for de glamrock-elementer, Lady Gaga tilfører sit look, og mener, at popstjernen har tilført det at være popkunstner en helt ny dimension. »Lady Gaga har sat selviscenesættelse op på en ny piedestal. Man ved ikke, hvad hun kan finde på. Det gør hende farlig og uberegnelig på en måde, så selv Nicki Minaj er bange for, hvad hun mon nu kan finde på. Lady Gagas verden handler i virkeligheden ret meget om show, mere end den handler om musik«, siger Henrik Milling.

Kinky kjoler

Men det handler også om look. Og Lady Gaga er efterhånden blevet et ikon inden for modemæssige provokationer efter blandt andet den ikoniske rå kødkjole og afklædte showseancer, hvor Gagas koncertoutfits ofte har lignet kollektionsprøver fra en pornotøjsbutik. »Lady Gaga har samlet alt, hvad der hedder fetich- og burlesque-kjoler op og gjort dem til en pæn og naturlig del af garderoben. Det betyder også, at unge mennesker

Humor er dog ikke hele forklaringen på Lady Gagas udseende - Gaga er også en del af en ny bølge, der kynisk udnytter eksponering på de digitale medier, mener modeekspert og redaktionschef på Cover, Chris Pedersen. »Hvis man tænker på, hvordan Madonna har brugt det visuelle udtryk til at forstærke de plader, hun har lavet, så er Rihanna, Lady Gaga og Nicki Minaj en del af en internetkultur. Der handler det ikke så meget om at bruge tøjet som en forstærkelse af det album, de står med, men mere om at den visuelle kultur går stærkere, end den nogensinde har gjort før. Hvor man i gamle dage kom med et nyt look, når man kom med en ny plade, så ser man nu, at de skaber et look fra dag til dag. Det handler om at gå ind på Hotel Ritz i et vildt outfit og så komme ud af døren på samme hotel senere med et nyt og endnu vildere outfit«, siger Chris Pedersen.

gaden heller. Der er skabt et nyt fænomen, som ikke handler om mode, men mere om perfomance-kunst på internettet. Det er en meget digital form for påklædning, som Gaga dyrker«, siger Chris Pedersen.

Opmærksomhedsskabende diva

Men selv om modeverdenen ikke har taget Gaga til sig, påvirker hun alligevel de helt unge piger, fordi hun bliver ved med at tage noget vildere og vildere på. Og mere og mere pornoagtigt, påpeger Chris Pedersen. Senest ryddede en ung, russisk afgangselev alle forsider på de russiske nyhedsmedier ved at møde op til sin dimission kun iført trusser, støvler og en blondecorsage, mens hun hyldede Lady Gaga. »Men det ser man jo ikke på Strøget i København. Det er kun Gagas fans, der tager det til sig. Det er ikke som tidligere, hvor Cyndi Lauper for eksempel farvede sit hår – og så gjorde alle det. Det ser man slet ikke nu«, siger Chris Pedersen, der trods alt har stor respekt for popstjernen. »Lady Gaga er bedre til at skabe opmærksomhed, end nogen anden popkunstner nogensinde har været i stand til«, mener han.

Ukritiske unge piger

Det stadfæster sig også i Gagas nye parfume, der for nylig slog alle salgsrekorder i Tokyo for, hvor meget en ny parfume kan sælge på to uger. »Igen er det ikke et produkt, der er bundet op på mode. Det er bundet op på hendes person og kunstneren Lady Gaga. På den måde har hun løsrevet sig fra mode og i stedet skabt et brand«, siger Chris Pedersen.

Det er kun muligt, fordi folkene omkring Lady Gaga har en strategi for, hvor brandet skal bevæge sig hen. Og når man først har et solidt fundament, som Gaga de seneste år har skabt, er det muligt at bygge ovenpå. »Lady Gaga har en klar strategi. Det hele er tilrettelagt og passer sammen. Hun er en utrolig vedholdende vare, der har ophøjet sig selv til en mærkevare og et modebrand«, siger Anne Glad. Det udmønter sig blandt andet ved, at strategifolkene godt kan se, at det er de unge piger, der bruger penge på deres idoldyrkelse. Derfor overrasker det heller ikke Anne Glad, at nyeste skud på Gagastammen – den nyligt lancerede parfume i Asien, der kan gøre én gagalicious – solgte så godt. »Der er et stort, sultent marked for en Lady Gaga-parfume. Og hun har i forvejen fat i de helt unge piger, der ukritisk gerne vil have accessories fra deres idol. Det udnytter Lady Gaga«, siger Anne Glad.

Musikken er kun en flig af Gaga

Gaga er sig selv

Han uddyber, at popkunstnerne hele tiden er tvunget til at fodre internetkulturen med billeder, der slår til med det samme i den digitale verden, vi lever i i dag. »Lady Gaga har som en af de første forstået at forfine denne her kultur og få sine billeder ud til hele verden. Hun siger selv, hun er en ‘perfomance artist’. Jeg synes, det er meget mere kalkuleret, og at hun arbejder med internetmediet på en ret kynisk måde«, siger Chris Pedersen.

Lady Gaga som brand

Ingen trusser uden røv i H&M

Og det brand har en kæmpemæssig værdi. Der er ingen andre kunstnere på popscenen i øjeblikket, der udnytter deres kommercielle potentiale lige så meget, som Lady Gaga dyrker og bruger det, mener reklame- og livsstilsekspert Anne Glad, strategisk direktør i Envision og kendt fra DR1-programmet 'Kender du typen?'. »Lady Gaga skiller sig ud fra andre popstjerner, fordi hun er indbegrebet af markedsføring. Hun er et produkt, mere end hun er en kunstner. Hun er et brand, som er tænkt ud i alle facetter. Musikken er kun en lille flig af Lady Gaga som brand, fordi hun er til stede på så mange forskellige

Alligevel mener modeguruen ikke, at Gaga er indbegrebet af mode. Tværtimod har hun utrolig lidt indflydelse på, hvordan modebilledet er, fordi kvinder på gaden ikke klæder sig som popstjernen. Kvinderne kan simpelthen ikke nå at afkode Lady Gagas look, før der er en ny måde, popikonet ser ud på. »Der bliver jo ikke solgt trusser uden røv i Zara eller H&M. Det er jo ikke det, vi ser på

platforme. Alting hænger sammen – og det er mere fænomenet omkring hende, der skaber brandet, end det er sangene. Det er en helt ny måde at være popkunstner på, selv om vi tidligere har set eksempler som gruppen Kiss, der også blev markedsført på alle fronter«, siger Anne Glad.

Hun pointerer også, at Gaga udnytter den digitale verden til at være kommerciel. Men hun er hele tiden troværdig, og det er det, der er med til at gøre hende til den store kunstner, hun er blevet i dag. »Lady Gaga har alderen til at være til stede på de sociale medier. Og så er hun meget troværdig. Nogle mærker prøver at have en Twitter-strategi uden at være ærlige. Sådan er det ikke med Gaga. Hun fremstår som sig selv. Det køber folk«, siger Anne Glad. •

LADY GAGA SPILLER I PARKEN SØNDAG DEN 2. SEPTEMBER poplick / ANNONCETILLÆG

13


INTERVIEW / MIKA

Mika efter uhyggelig ulykke: »Nu tør jeg være ærlig« Efter to turbulente år rammer popguruen Mikas tredje album, 'The Origin of Love', pladebutikkerne den 17. september. Anders Reinholdt Jonssen fangede Mika til en snak om personlige problemer, virkelighedsflugt og en ægte kærlighedshistorie.

14

poplick / ANNONCETILLÆG


fbi præsenterer

MICK ØGENDAHL’S

D

et er sommer i London. Klokken er lidt over 11, mens Mika forgæves har forsøgt at få fat på en taxa flere gange. Han skal til møde med en række designere, der skal lave coveret til popstjernens kommende album. »Jeg er lige lidt stresset lige nu. Der er meget at se til, og så er det hamrende irriterende, at min taxa ikke kommer...«, siger Mika til mig, mens hans assistent forsøger at ringe efter en ny vogn. Mika afventer information et øjeblik, før interviewet fortsætter inde i taxaen. Her falder Mika ned i et roligt øjeblik. Dem har han ikke haft mange af den seneste tid. Specielt fordi netop en vogn har haft stor betydning for Mikas liv det seneste halvandet år og for den kommende plades indhold. »Jeg har altid levet op til andres forventninger og måske ikke altid gjort det, jeg selv havde lyst til. Men så fik jeg virkelig et ‘wakeup call’ med ulykken. Min søster blev ramt af en bil og svævede mellem liv og død. Jeg sad lang tid ved hendes side, indtil hun blev stabil. Det var så vildt at indse, at man kan miste alt, man elsker på 30 sekunder«, fortæller Mika.

Væk fra problemerne

Ulykken blev startskuddet til en lang periode, hvor Mika tog sit eget liv op til revision for at finde ind til de værdier, der virkelig betyder noget for ham. »En februarmorgen vågnede jeg op og tænkte, at jeg bare skulle væk fra det hele. Væk fra min familie og væk fra mine problemer. Jeg pakkede en kuffert og tog et fly til Montreal«, siger popstjernen. Uden et udgangspunkt - og uden at have skrevet sange i lang tid - tog Mika direkte fra lufthavnen i Canada til et pladestudie og skrev titelnummeret til den kommende plade. »Jeg blev der i seks måneder og skrev løs. At skrive en plade er ret egoistisk. Det er hårdt at være i en kreativ proces, men jeg fik en ny form for frihed i den proces. Jeg havde ikke lyst til at rejse tilbage, før jeg var færdig. Jeg havde ventet så lang tid på at skrive et album, hvor jeg havde noget på hjerte, og det har jeg virkelig med 'The Origin of Love'. Det føles så godt«, siger Mika.

Mere simple budskaber

I det canadiske vildnis, langt væk fra Londons larmende liv og søsterens ulykke, omgav Mika sig med dygtige producere som

»En februarmorgen vågnede jeg op og tænkte, at jeg bare skulle væk fra det hele« blandt andet Pharrell Williams, William Orbit og Benny Benassi, og så fandt han også nye, upcoming navne til at indgå på pladen. De var hele tiden omkring ham og havde det hamrende sjovt sammen. Det var nyt for stjernen, der er ellers er vant til at krybe i hi og arbejde alene med sine sange. Det har også givet et helt nyt resultat. »Tidligere konstruerede jeg tegneseriefigurer og sindssyge tekster. Denne gang skrev jeg simpelthen bare sange. Da jeg havde skrevet den første sang, blev jeg klar over, hvor fedt det ville være at skrive et album med tolv forskellige kærlighedssange og tolv forskellige budskaber. Konceptet er meget mere simpelt end tidligere, men det

hele kommer direkte fra mit hjerte«, forklarer Mika og pointerer, at musikken i hvert fald ikke er simpel.

Ned med paraderne

»Albummet er lidt som en bog, der ligger og ligner noget akademisk. Og når man så åbner den, så vælter der skøre og vilde farver ud, der omfavner en«, siger Mika. Et eksempel på det er singleforløberen 'Celebrate', der optræder som et sjovt og lettere elektronisk præget sommertrack, mens andre af kærlighedssangene har relationer til Fleetwood Mac, Beck, Bee Gees og Paul Simon fyldt med glæde. 12 alternative popsange, som Mika har skrevet til sig selv. Den proces har gjort den nu 28-årige sanger mere voksen. »Jeg har det faktisk sådan lidt dårligt med termen ‘at jeg er blevet mere voksen og laver mere voksen musik’, for nogle gange kan kunstnere skabe musik, der er så svært at relatere til, at de laver et hegn rundt om sig selv, som lytteren ikke kan komme hen over. Og det er ikke en god ting. Men jeg er blevet mere voksen og mere glad i denne her proces. Og fordi jeg er blevet mere glad, har jeg også fået langt mere selvtillid end tidligere. Derfor er mine parader væk. Jeg har simpelthen fået det så godt med at være mig. Med at være Mika«, lyder det fra den glade popsanger.

Et solidt fremtidsfundament

Og han er ikke kun glad, fordi han har fundet sig selv. Mika er også glad, fordi han har fundet kærligheden – den helt ægte af slagsen. Det får popstjernen til at smelte af lykke indefra. »Mit eget kærlighedsliv er et rigtig dejligt sted lige nu. Det er på vej i en fantastisk retning. Det er lidt som en dagbog. Først var der hele den umiddelbare forelskelse, så kom det totale sammenbrud, og nu er det som en bygning, der er i gang med at blive bygget op fra grunden som et solidt fundament. Det er ægte kærlighed, som jeg også har brugt på albummet. Og i virkeligheden reflekterer albummet jo også mit kærlighedsliv, så det kunne godt være ‘the never ending album’, for man kan aldrig sætte et punktum for kærligheden«, konstaterer Mika. Det kan man til gengæld med livet. Og selv om der ikke blev sat punktum for Mikas søster, var det alligevel så tæt på, at popstjernen aldrig mere vil tage noget for givet.

Fucking ærlig

»Det er bare at være fucking ærlig og gøre de ting, du har lyst til uden at give en skid for andre mennesker, for i sidste ende er det meningsløst, hvis du mister alt uden at have gjort det, du gerne ville. Det er først efter ulykken, at min søster og jeg har turdet være ærlige over for hinanden - og jeg over for min musik«, siger Mika, der også fortæller, at søsteren netop har taget sine første skridt og ikke er helt lam længere. •

DU KAN HØRE HELE KÆRLIGHEDSHISTORIEN OG DE 12 FORSKELLIGE SANGE DEN 17. SEPTEMBER, NÅR 'THE ORIGIN OF LOVE' UDKOMMER I DANMARK.

over

60.000 billetter

solgt !

STAND-UP TOUR 2012 billetter og info: mickogendahl.dk 30. AUG. 31. AUG. 31. AUG. 1. SEP. 1. SEP. 6. SEP. 6. SEP. 7. SEP. 7. SEP. 14. SEP. 14. SEP. 21. SEP. 22. SEP. 27. SEP. 28.SEP. 28.SEP. 29. SEP. 3. OKT. 4. OKT. 4. OKT. 5. OKT. 6. OKT. 10. OKT. 11. OKT. 12. OKT. 13. OKT. 13. OKT. 25. OKT. 26. OKT. 27. OKT. 31. OKT. 1. NOV. 1. NOV. 2. NOV. 3. NOV. 7. NOV. 8. NOV. 9. NOV. 14. NOV. 15. NOV. 16. NOV. 22. NOV.

20:00 19:00 21:30 19:00 21:30 19:00 21:30 19:00 21:30 19:00 21:30 19:00 19:00 19:00 19:00 21:30 19:00 19:00 19:00 21:30 19:00 19:00 19:00 19:00 19:00 19:00 21:30 19:00 19:00 19:00 19:00 19:00 21:30 19:00 19:00 19:00 19:00 19:00 19:00 19:00 19:00 19:00

ODENSE, DEN FYNSKE LANDSBY BILLET HORSENS NY TEATER EKSTRA HORSENS NY TEATER EKSTRA HORSENS NY TEATER FÅ BILL. HORSENS NY TEATER FÅ BILL. MUSIKHUSET AARHUS BILLET MUSIKHUSET AARHUS BILLET MUSIKHUSET AARHUS FÅ BILL. MUSIKHUSET AARHUS FÅ BILL. SVENDBORG TEATER UDSOLGT SVENDBORG TEATER FÅ BILL. GLASSALEN, TIVOLI EKSTRA GLASSALEN, TIVOLI EKSTRA VIFTEN, RØDOVRE FÅ BILL. BIRKERØD, MANTZIUSGÅRDEN BILLET BIRKERØD, MANTZIUSGÅRDEN BILLET BORNHOLM, MUSIKHUZET FÅ BILL. SKJERN KULTURCENTER BILLET STOUBY MULTIHUS UDSOLGT STOUBY MULTIHUS EKSTRA FREDERIKSHAVN, DET MUSISKE HUS FÅ BILL. MUSIKHUSET ESBJERG EKSTRA NÆSTVED, KULTURHUSET BILLET BALLERUP, BALTOPPEN BILLET SKIBBY, FABRIKKEN BILLET SKRÅEN, AALBORG EKSTRA SKRÅEN, AALBORG EKSTRA SKANDERBORG, KULTURHUSET FÅ BILL. HADERSLEV, HARMONIEN BILLET HØRSHOLM, TROMMEN FÅ BILL. STRUER, FOLKETS HUS FÅ BILL. RINGE, FODERSTOFFEN FÅ BILL. RINGE, FODERSTOFFEN EKSTRA HOLBÆK TEATER FÅ BILL. RINGSTED KONGRESCENTER EKSTRA VÆRLØSE, GALAKSEN BILLET AABENRAA, SØNDERJYLLANDSHALLEN BILLET SØNDERBORG, ALSION BILLET ASSENS, TOBAKSGAARDEN EKSTRA HILLERØD, STØBERIHALLEN EKSTRA ROSKILDE KONGRES- OG IDRÆTSCENTER BILLET NAKSKOV TEATER poplick / ANNONCETILLÆG BILLET

15


Top 3 / Musikvideoer vi ikke fatter en brik af

På repeat

Fire numre som Poplickredaktionen har optur over.

Nogle musikvideoer er bare for sære og skøre til at give mening. TEKST: TAMARA PLANCIC

TEKST: NICK HVIDTFELDT OG CHRISTIAN MEJDAHL BUHL

SCAN KODERNE OG LYT TIL NUMRENE MED DET SAMME TAYLOR SWIFT 'WE ARE NEVER EVER GETTING BACK TOGETHER' UNIVERSAL MUSIC

NELLY FURTADO 'ALL GOOD THINGS (COME TO AN END)'

LADY GAGA 'JUDAS'

LANA DEL REY 'VIDEO GAMES'

Okay, så Jesus og hans disciple er øjensynligt alle medlemmer af Hells Angels MC-klub (javel, ja!), og selvom Lady Gaga er sammen med frelseren, så er hun håbløst forelsket i bøllen Judas. Så langt så godt. Men hvorfor bliver Gaga næsten druknet af en kæmpemæssig bølge for så til sidst at blive pisket ihjel? Og hvad sker der for, at Judas hælder en dåseøl ud over Mother Monsters bagparti? Hmm...

Vi er hooked på både smukke Lana Del Rey (eller Lizzy Grant som hun rigtigt hedder) og dette vidundernummer. Videoen derimod er os en gåde. Det virker som om, Miss Rey har rodet rundt i en bunke gamle videoer og lavet en collage af filmklip, som er blevet sat sammen hulter til bulter. Vi kan i hvert fald hverken finde hoved eller hale i videoen.

(2011)

(2006)

Et træbord hænger omvendt i luften i en skov. Under det står Nelly Furtado sammen med kæresten og kæler og krammer. Det lyder umiddelbart smukt og poetisk. Og det ville det også være, hvis bare vi forstod, hvorfor hulen de får drysset salt på hovedet. Huh?

(2011)

Månedens bedste popstjerne-tweets

Taylor Swift er tilbage med en mindre country-præget stil, og hendes blanding af Katy Perry, Avril Lavigne og Kelly Clarkson er dejlig forfriskende. Vi nyder humoren og er specielt glade for, at nogen tør sige noget til de indie-smarte kærester, der ikke kan finde ud af, hvad de vil.

ALPHABEAT 'LOVE SEA'

COPENHAGEN RECORDS

På 'Love Sea' fortsætter Alphabeat sommerfesten, og vi kan ikke elske dem nok for denne sang! Der er dømt feriestemning, tropenætter og gigantiske smil på læben, når først de fantastiske seks går i gang med Whitney- og 80’er-viben på dette muntre nummer. Bandet er i storform, og vi fløjter lystigt med.

THOMAS HOLM 'BYEN KALDER' HBU RECORDS

LUKAS GRAHAM

@LukeTheDuke_ - 6. august Let me pull you out of bed so i can fuck you in my kitchen

MEDINA

@MedinaMusic - 9. august Alt fra læger til penge eksperter som IKKE kender mig, der udtaler sig om mit liv! Fucking KLAPHATTE!!!!!

RASMUS SEEBACH @R_Seebach - 13. august Godnat derude!

KIDD

@ungekidd - 13. august godnat Rasmus

JUSTIN BIEBER

@justinbieber - 14. august and yes we are in rehearsal again getting real sexy for the tour. real sexy...i mean real sexy. so sexy right now. #BELIEVEtour

Thomas Holm er gået væk fra den skæve stil, der ellers kendetegner hans musik, og har bevæget sig hundrede procent ind på klubterritorium med 'Byen Kalder'. Men humor eller ej - Thomas har her skrevet endnu en ørehænger, som vi ikke kan stå for. Og manden fungerer bestemt også på et dansegulv!

DAVID GUETTA FT. SIA 'SHE WOLF (FALLING TO PIECES)'

EMI MUSIC

'Titanium'-makkerparret gør det igen! David Guetta og Sia er klar med mere rå, emotionel elektrotrampe-trampe, og vi stemmer altså for, at de laver et helt album sammen. Sias rørende vokal sidder lige i skabet, og versenes tungsindige vibe kombineret med det balstyriske omkvæd river os nådesløst rundt i vores følelsesregister.

What the f**k!?

Engangslyt 3OH!3 'YOU’RE GONNA LOVE THIS' WARNER MUSIC

FALSK HACKER

For at skabe opmærksomhed omkring deres nye video bildte PULS deres fans ind, at deres Facebook-side var blevet hacket af en mand ved navn Patrick Bergmann. Det var der mange fans, der ikke kunne se det sjove i.

16

poplick / ANNONCETILLÆG

DYRT SLAGSMÅL

For et par måneder siden røg Drake og Chris Brown i totterne på hinanden på en natklub i New York. Det gik så voldsomt for sig, at flere af klubbens gæster nu har lagt sag an. Hvad koster et rask pop-slagsmål? 85 millioner kroner!

ROBBIE SCHWARZENEGGER

Med et nyt solo-album på trapperne og en baby lige rundt om hjørnet har man brug for at være i topform. Det ved den gode Robbie Williams alt om. Tjek bare de guns, han har fået opbygget! Booyah!

Til trods for titlen er vi ikke helt sikre på, at vi elsker 3OH!3’s nyeste udspil. Drengene er siden sidste album blevet overhalet indenom i deres genre af LMFAO, og 'You’re Gonna Love This' kan slet ikke måle sig med duoens tidligere hits som 'Don’t Trust Me' og 'Starstrukk'. Øv.


MUSIKNYHEDER

TINA DICKOW

& SYS BJERRE Sys

Release 3/9

Blandt albummets 11 nye sange findes de to nye hits ”Hey Vanessa” og ”Sku’ ha’ gået hjem” der fint demonstrerer Sys Bjerres flair for både den gode popsang og den skæve, underfundige lyrik.

Where Do You Go To Disappear?

CD

13995

14995

Efter et par afstikkere med filmmusik og et livealbum er Tina Dickow tilbage med et regulært nyt studiealbum: Where Do You Go To Disappear? Tina Dickow beskriver selv albummet som sit ”mest dynamiske til dato”, og de 12 nye sange er alle indspillet og produceret på Island i samarbejde med Helgi Jonsson.

Shop også online på STEREOSTUDIO.DK Vi har altid åbent!

www.stereostudio.dk

Find butikker, åbningstider samt online shop på hjemmesiden.

VIND VIP-BILLETTER TIL DESIGNER FORUM OG HOTELOPHOLD På Designer Forum kan du blive inspireret og bl.a. finde super gode tilbud på tøj, sko og tilbehør til mænd, kvinder og også lidt til de mindste. Der er besparelser på 40-80% på alle varer. Du finder et stort udvalg af nye varer, kollektionsprøver og restpartier. Nye varer hver dag! Se udstillere og mærker på designerforum.dk. Fredag den 28. september er der VIP aften fra 17-20. Det betyder, at du kan være blandt de få der i ro og mag kan komme først til de gode tilbud. Der er også åbent lørdag 10-17 og søndag 10-16. Det hele afholdes i Forum København.

DELTAG OG VIND EN AF DISSE PRÆMIER: 1.-præmie: En overnatning for to personer på Hotel Alexandra, og 2 stk. VIP billetter til Designer Forum fredag den 28. september. 2.–5.-præmie: 2 stk. VIP billetter til Designer Forum fredag den 28. september (kan også benyttes enten lørdag eller søndag).

Sådan kan du deltage 7u ... 127 N TIL SMS CMX DESIG d r e g a t l e d n a Såd Koster kun alm. SMS takst.

SCAN QR-KODEN

Scan QR-koden med din smartphone. Har du ikke en scanner kan disse hentes gratis i App Store eller Android Market.

PROJEKT X VIND DVD

VIND DVD

CLUBMETROXPRESS.DK deltagelse Konkurrencen slutter 20. september 2012. Ved og 24timer må giver du samtidig samtykke til, at Metroxpress SMS og email. kontakte dig med informationer og tilbud via Afmeld: Send MXSTOP til 1277.

Der tages forbehold for trykfejl, udsolgte og ikke fremkomne varer.

CD


INTERVIEW / THE WANTED

Eftertragtede drengerøve The Wanted er en af Storbritanniens hotteste drengegrupper og står lige nu på spring til at indtage resten af verden. Nick Hvidtfeldt fløj til Paris for at møde drengene til en ærlig snak om livet som boyband.

S

eneste skud på boyband-stammen i Storbritannien hedder The Wanted, og deres fanskare vokser for tiden kraftigt verden over i takt med en omfattende promo-rundrejse, der lige nu har bragt gruppen til Paris, hvor Poplick møder dem. De blev sammensat på god, gammeldaws vis gennem en masse-audition i 2009 og har indtil videre udgivet to album og en ep med stor succes. Men de fem fyre er ikke lige så renskurede og uskyldige i deres image som mange af deres forgængere. Nej, The Wanted ved, hvad de vil, tager ikke imod ordrer og lægger heller ikke fingre imellem, når de bliver interviewet. I rejser verden rundt hele tiden og er konstant sammen med hinanden på scenen, backstage og i tour-bussen. Har I nogensinde noget privatliv? Jay: »Vi bor hver for sig i London, så når vi ikke er på tour, kommer vi hjem i vores lejligheder og kan slappe af - men selv der ser vi hinanden tit. Men når man er på tour, er der ikke noget privatliv. Man går op og ned af hinanden hele dagen, så man er nødt til at komme godt ud af det med hinanden«.

3 klichéer

Hvem af jer vil højst sandsynligt...

...få den bedste solokarriere? »Siva! For han ser bedst ud. Vi lever i et meget overfladisk samfund disse dage, så det er det eneste, det kommer an på. De kindben! Men Nathan er ung, han har stadig masser af år tilbage... Vi siger Nathan!«. ...være den første til at forlade gruppen? »Nathan, haha! For han har en solokarriere, der ligger og venter, som han vil tjene meget mere på. Og al respekt for at han skrider. Så tjener vi andre en femtedel mere!«. ...optræde på forsiden af et magasin om fem år under overskriften: »Ja, jeg er bøsse!«? »Nathan igen! Han skal have noget opmærksomhed omkring sin solokarriere, så han timer det med sit album. Men Siva er altså om nogen det lyserøde medlem af The Wanted. Når vi optræder på homoklubber, eeelsker de ham, fordi han ser så godt ud!«.

18

poplick / ANNONCETILLÆG

Max: »Vi bruger meget tid sammen, og vi er rigtig tætte venner, men når vi har fri, og vi ikke arbejder, så taler vi faktisk næsten ikke sammen. Men det er godt. Det har vi heller ikke brug for, for vi er bedste venner. Vi har ikke behov for at have kontakt hver eneste dag. Hvilket nok også er en del af grunden til, at vi er bedste venner«. Bor I på samme værelse, når I er på hotel? Siva: »Det plejede vi. Men nu er budgettet blevet større, så nu har vi råd til enkeltværelser«. Max: »Nathan tog alt for mange piger med op, og til sidst måtte jeg bare sige: Nu kan det være nok! Jeg kunne ikke holde ud at se på det længere, jeg blev jaloux, så vi fik vores egne værelser«. Nathan: »Tja, hvad kan jeg sige?«. Det må være svært altid at blive enige, når man er fem personer i en gruppe. Hvordan finder I ud af hvilke numre, der skal med på jeres album, eller hvem, der skal synge hvilken del af en sang? Jay: »Det meste, såsom bandets retning,

hvordan vi skal se ud, hvad vi skal synge, er normalt den nemme del. At udvælge numre er mere interessant, for vi skriver også sangene til albummet. Man har det med at holde fast i de tracks, man selv har skrevet, fordi man synes, at det er den bedste sang nogensinde, så det er altid en interessant samtale. Men vores indstilling er, at i sidste ende betyder det ikke noget, om ens track er med eller ej. Det skal være det bedste album, det kan blive. Så man argumenterer bare for sin mening og kommer igennem det og finder til sidst frem til en beslutning. Vi tager det meget stille og roligt alle sammen, synes jeg«. Der er en del fordomme omkring, at boybands og pigegrupper er mere kontrolleret i forhold til image og karriere end soloartister. Hvordan oplever I det? Jay: »Sådan er det ikke med os«. Max: »Alle beslutninger er faktisk vores.

Måske ikke så meget på det første album...«. Jay: »Nej, der lod vi meget være op til pladeselskabet. Dengang fik vi tøj, vi skulle tage på, og vi havde ikke noget at sige, når det kom til musikvideoer og en masse andre ting. Men pladeselskabet indså hurtigt, at vi ikke var særlig tilfredse med det, for det lagde vi ikke skjul på. De opdagede også, at vi har en god fornemmelse omkring, hvad vi er som band - en smule rå, meget ægte. Alle vores videoer er vi nu involveret i, den næste single vi udgiver har vi udvalgt, ikke pladeselskabet, så nej, ingen giver os ordrer«. I mange grupper har hvert medlem lidt en rolle, for eksempel ‘den lækre frontmand’ eller ‘ham den søde’. Føler I, at I er blevet castet til en bestemt rolle i bandet? Jay: »Ja, jeg tror ikke, at casting-folkene kun kiggede på, hvordan vi kom ud af det med hinanden, og hvordan vi sang. De tænkte nok også på ‘hvem vil kunne lide ham her, og hvem vil kunne lide ham her?’. Det var nok meget gennemtænkt«. Max: »I vores fans’ øjne er Jay ham, der kommunikerer mest med fansene. Han får flest gaver ud af os alle sammen. Nathan er den unge charmør, som ingen af pigerne kan stå for. Tom er den skøre - lige meget om folk er fans af Jay, Nathan, Siva eller mig, så elsker alle Tom for den, han er - selvom han er en lort. Siva er sådan ham den cool, ham den mystiske. Og jeg er...«. Nathan: »...pikhovedet«. •


PARKEN, KØBENHAVN 3. NOVEMBER BILLETSALG PÅ SENSATION.COM OG BILLETLUGEN.DK / 70 263 267

Tegn abonnement på Soundvenue ...og få Dannmarks bedste mode- og musikmagasin sendt direkte til døren. Soundvenue.com/opret

299,499,-

Screwed cap + 3 x Soundvenue

NYT SHOW

ANDERS ‘ANDEN’ MATTHESENS FØRSTE SOLOSHOW I 3 ÅR. UNDGÅ UDSOLGT. KØB BILLETTER NU!

SE HELE TOURPLANEN PÅ WWW.ANDEN.DK BILLETTER PÅ TLF. 7015 6565 / WWW.BILLETNET.DK


INTERVIEW / MEDINA OG L.O.C.

Kongen møder dronningen

Hvem er størst i landet her?

L.O.C. og Medinas fælleshistorie begyndte lang tid før, de endte som landets to største popikoner. Laura Lindskov Jensen bad de to regenter fortælle om deres første møde, deres indbyrdes yndlingsnummer og afgøre hvem, der sidder øverst på tronen lige nu. FOTO: RASMUS WENG KARLSEN OG THILDE DEHLSEN

Medina om L.O.C. > Hvem af jer er størst?

»I mine øjne er Liam størst. Han er jo størst fysisk, haha – ej, men han er jo vildt høj og meget boss-agtigt. Han har meget autoritet, og det har han haft, siden jeg var meget lille, fordi han har været rapper, siden han var meget ung«.

> Hvad ser du op til ved L.O.C.?

»Hans autoritet på scenen. Den er megamassiv. Det er meget inspirerende at se ham optræde, for han formår at få alle med«.

> Hvad tænkte du om L.O.C., første gang du mødte ham?

»Første gang jeg så ham, var han iført sådan nogle MC Hammer-Everlast Boxer-bukser med mange farver. Han dansede hiphop med en dansegruppe, der hed 'Black Top Team'. De var en gruppe fra Gjellerupparken (i Aarhus Vest, red.), og de kom ud for at lære os i fritidshjemmet at danse. Det var første gang, jeg så ham, og jeg lagde mærke til hans farverige bukser og tænkte: 'Shit, hvor fanden får man fat i dem?'. Jeg har været omkring 12 år gammel«.

> Hvad sætter du størst pris på hos L.O.C.?

L.O.C. om Medina > Hvem af jer er størst?

»Medina er størst, for hun er hele Danmarks darling. Hun er den største kvindelige sangerinde, vi har herhjemme, og det kan jeg jo ikke sige, at jeg er, haha.

> Hvad ser du op til ved Medina?

»Jeg ser ikke op til andre end ham her (L.O.C. peger på USO, der sidder ved siden af ham under interviewet, red.)«.

> Hvad tænkte du om Medina, første gang du mødte hende?

»At hun var meget flink. At hun var sød... Første gang jeg mødte Medina var igennem en af mine venner, som Medina faktisk var kærester med. Så hvad tænker man om en vens kæreste? Vi har en masse fælles venner i Aarhus. Så dengang forholdt jeg mig til hende på alt andet end en kunstnerisk måde. Dengang var det bare venskabeligt, for det var før, hun begyndte at lave musik«.

> Hvad sætter du størst pris på hos Medina?

»Det er helt klart, at hun lod mig voldtage og ødelægge 'Kun for mig'. Jeg lavede et remix af det til et mixtape ('Nyt fra Vestfronten 3', red.). Da jeg hørte nummeret første gang, tænkte jeg, at hun ramte et eller andet. Der var på det tidspunkt ingen, pigerne kunne

20

poplick / ANNONCETILLÆG

se op til. De kunne alle sammen godt tænke sig at blive gift med Nik & Jay, men der var ingen, hvor de kunne sige 'hende gad jeg godt være ligesom', og det ramte hun jo – samtidig med at hendes musik var gennemfed. Jeg spurgte, om jeg måtte få lov til at ødelægge nummeret, og det gav hun mig lov til. Min far er også glad, for nummeret gav en guld-plade, og dem samler han på«.

> Hvad er dit favoritMedina-nummer?

»'Kun for mig'. Det er et skelsættende nummer på mange måder«.

> Hvem af jer har den bedste stil? »Modemæssigt er hun jo i front. Jeg går bare i jakkesæt eller noget med neutrale farver, da jeg jo er farveblind. Der er forskel på stil og mode, haha. Det kan du jo ikke spørge en mand om: 'Hvem har den bedste stil? Dig eller en kvinde?'. Medina går så meget op i det, så den må hun gerne få«.

> Hvem af jer vil blive spillet i radioen længst?

»Vi er lige gode om det. Hvis vi stoppede med at udgive musik, så kunne jeg godt forestille mig, at de ville blive ved med at spille Medinas musik i radioen. Selvom jeg også er mainstream, så er min musik trods alt lidt mere nichepræget. Selv Nik & Jay har problemer med at få spillet deres musik«.

»Det er nok det venskab, jeg ved, jeg har med ham i form af, at jeg ved, at jeg kan komme til ham, hvis jeg har et kunstnerisk problem. Vi er lidt i samme bås på mange måder. Det er rart, at man ved, at man har en ven, som man kan komme til en gang i mellem, og det har jeg da i hvert fald også udnyttet nogle gange. Det er rart med venner i samme branche«.

> Hvad er dit favoritL.O.C.-nummer?

»Det er nok 'Undskyld'. Jeg kan egentlig bedst lide hans nyere musik, da det er blevet meget melodisk, men jeg kan især godt lide 'Undskyld', da jeg husker en køretur, vi havde sammen, da nummeret kom ud. Her

fortalte han om alle de her piger, som havde henvendt sig, fordi de troede, at sangen var skrevet til dem. Jeg vidste, hvem den i virkeligheden var skrevet til, og det syntes jeg var meget sjovt. Det er altid sjovt, når folk tror, at en sang er skrevet til dem«.

> Hvem af jer har den bedste stil? »Han er jo farveblind... Jeg kan huske engang, han kom hjem til mig, hvor jeg skulle ud og spille. Han havde været ude at købe en masse Burberry-tøj og stod så med den her lyserøde, ternede skjorte. Han havde bare nedtur over sit køb, og jeg grinte så meget af det. Men ja, vi er jo to vidt forskellige mennesker, og man kan ikke sammenligne mænd og kvinders stil. Liam har en sindssyg god stil, og det er fedt, at han tit optræder i jakkesæt«.

> Hvem af jer vil blive spillet i radioen længst?

»Åh, det er svært at sige. Man kan ikke rigtig sammenligne vores musik. Jeg tror, vi bliver spillet lige lang tid, for rap bliver mere og mere mainstream, og jeg er sikker på, at om ti år bliver han taget lige så meget op som jeg. Han formår at fremstå så sympatisk og dejlig, som han er, og han har været med i et tv-program, der gør, at folk har lært ham at kende. Jeg ser ham faktisk også lidt som en ‘dansk darling’. Det er han blevet. Han er vokset med opgaven. Jeg synes fandeme, han har formået at gøre megasej rap til noget, som ikke kun de farlige gangstere hører«.


More information?

Scan and watch video

“There had to be something better — if I couldn’t find it, I wanted to create it...”

introducing over-ear wired headphones by 50 cent ©2012 SMS Audio, LLC. All Rights Reserved.

www.smsaudio.com


> POPLICK SERVICE SEPTEMBER 2012 Poplick håndplukker den kommende måneds fedeste koncerter, udgivelser og begivenheder. Her er hvad du ikke bør gå glip af i september. TEKST: KRISTIAN DAM NYGAARD

2/9

Koncert

7/9

Koncert

LADY GAGA

MEDINA

> Halloween falder tidligt i år, når Lady Gaga indtager Parken for at afholde årets største monsterfest. Forvent hitparade i særklasse tilsat Gagas sædvanlige ustyrlige sceneshow. Popmusik bliver ikke større lige nu.

> Oplev Medina i intime rammer, når hun opfører sine pophits i afdæmpede, akustiske versioner. Den travle sangerinde er som altid i gang med et nyt album, så måske man kan være heldig at få smagsprøver på det næste danske?

PARKEN, KØBENHAVN

8/9

Koncert

17/9

Udgivelse

MIKA

> Den hemmelige hitmager tager i efteråret ud på en stor danmarksturné, så hvis du endnu ikke har oplevet 7-Eleven-profilen live, så anbefaler vi en tur ind på dit lokale spillested for at rocke med på 'Veninder', 'Top Swag', og hvad YouTube-bagkataloget ellers kan præstere.

> Den farverige brite med den høje falset er tilbage i rampelyset med sit tredje studiealbum, hvorfra vi allerede kender singlen 'Celebrate'. Mika lover et mere seriøst, voksent album end tidligere med elementer af Daft Punk og Fleetwood Mac.

17/9

Udgivelse

Udgivelse

GLASSALEN, TIVOLI, KØBENHAVN

NIKLAS TRAIN, AARHUS

17/9

'THE ORIGIN OF LOVE'

17/9

Udgivelse

ORGI-E 'KLAMFYR'

> Suspekts klamme fyr er gået solo og debuterer med et album, der som ventet er fyldt med liderlig ondskab. Suspekt-kammeraten Rune Rask sidder bag knapperne, og derudover gæstes albummet af blandt andre Marwan, Xander, Jooks, Bai-D og Wafande.

24/9

Udgivelse

24/9

Udgivelse

P!NK

CARLY RAE JEPSEN

USO

ALPHABEAT

> Poppens rapkæftede diva er klar med sit første ‘nu er jeg blevet mor’-album. Albummet gæstes af blandt andet Eminem og ‘comeback kid’ Lilly Allen, så succesen bør være hjemme. Førstesinglen, 'Blow Me (One Last Kiss)', har i hvert fald genrejst P!nkbegejstringen på redaktionen.

> ‘One-hit wonder’ eller den nye store stjerne på popscenen? Ingen tvivl om at Carly Rae Jepsens megahit 'Call Me Maybe' bliver en af de sange, man husker 2012 for. Nu bliver det så spændende at se, om albummet kan leve op til hypen.

> Med 'Hey Shorty' og 'Momentet' står USO bag to af de senere års største hits. Nu fortsætter han festen med sit første soloalbum i fem år. På gæstelisten kan blandt andet nævnes L.O.C., Jon Nørgaard, Kato, Niarn, Johnson, Pede B, Per Vers, Young og mange, mange flere. Hvis ikke det kan sætte en fest i gang, så...

> Du læste historien i Poplick Paper #10, nu er det tid til at høre musikken. Alphabeat er efter popeventyret i England tilbage på dansk jord med deres tredje album, som er spækket med glad popmusik, lige som vi kan lide det.

'THE TRUTH ABOUT LOVE'

22

poplick / ANNONCETILLÆG

'KISS'

'ELEKTRISK'

'EXPRESS NON-STOP'


RELEASE-KONCERT

KOncertdatOer

Oplev Danmarks største pop band live og hør dem desuden fortælle om det nye album, ‘Express Non-Stop’, der udkommer den 24. september. En eksklusiv aften hvor du får mulighed for at opleve og møde ALPHABEAT helt tæt på. Billetter kan kun købes via Clubmetroxpress.

24/9 København, Jazzho use 25/9 Aalborg, Viva 26/9 Aarhus, V58 Billet

Billet+ CD

Kr.160 Kr.260 Ink l. gebyr

Inkl. gebyr

clubmetrOxpress .dK

l love sea – Ny single ude nu! Lyt med på alphabeat.dk

Køb billet


Poplick Paper #11  

Læs stort portræt af Lady Gaga i anledningen af hendes koncert i Parken. Medina og L.O.C. diskuterer hvem der er størst, Sys Bjerre fortælle...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you