Page 1

Pure Pleasure

08

JUNI 2012 ANNONCETILLÆG

VIND A LADY GARG TKONCE E BILLETT R

+

PÅ POPLICK.DK

ALPHABEAT ROBYN MÅNEDENS POPFAN MEDINA AVICII FESTIVALGUIDE

AURA

»Jeg kasserede en musikvideo til en halv million kroner«

JUSTIN BIEBER

klar med nyt album Stor reportage fra London

I K C I N J A N I M

R E D D A V H R Ø G G « ! E G I »J M R E S S A P


PRÆSENTERER

NICKI MINAJ’ BEDSTE GÆSTEVERS

playliste

Kanye West ft. Nicki Minaj 'Monster' UNIVERSAL MUSIC

David Guetta ft. Nicki Minaj 'Turn Me On'

EMI MUSIC

Usher ft. Nicki Minaj 'Lil Freak'

08

Pure Pleasure

JUNI 2012 ANNONCETILLÆG

SONY MUSIC

Drake ft. Nicki Minaj 'Make Me Proud'

VIND GA LADY GA ERTKONCTT ER BILLE POPLICK.DK PÅ

+

AURA

en »Jeg kasserede en musikvideo til r« halv million krone

ALPHABEAT ROBYN MÅNEDENS POPFAN MEDINA AVICII FESTIVAL GUIDE

UNIVERSAL MUSIC

JUSTIN BIEBER

Britney Spears ft. Nicki Minaj 'Till the World Ends'

klar med nyt album Store reportage fra London

KI NICA J MIN

SONY MUSIC

R

D DE R HVA !« G GØ R MIG »JEP ASSE

Behind the cover 10 TING DU IKKE VIDSTE OM NICKI MINAJ Hun er besat af Barbiedukker, Twitter og Gud. Og så opfatter hun sig selv som den kvindelige Lil Wayne. Den farverige rapper Nicki Minaj er i det hele taget ikke som nogen andre. Og det er præcis derfor, vi kan lide hende. WiMP 1. Barbie-besat. Okay, du vidste nok godt, at Nicki-pigen var slemt begejstret for Barbiedukker. Men vidste du også, at hun er decideret besat? Da hun skulle have taget billeder til sit første album, 'Pink Friday', havde hun følgende krav til fotografen: »Få mig til at ligne en Barbiedukke, der har fået revet benene og armene af«. Og det gjorde han så. 2. Fra Trinidad til New York. Nicki Minaj er født på den caribiske og engelsktalende ø Trinidad, men flyttede som 5-årig til Queens i New York. Hun har dog aldrig glemt sit caribiske/britiske fødeland og har blandt andet en forkærlighed for den særlige britiske cockneyaccent, hvilket kommer til udtryk i flere af hendes numre.

spredt ægteskabsrygter om sig selv og Drake. Og sidste år opstod et rygte om, at hun var lesbisk. Madonna havde nemlig kysset hende, og Nicki kunne lide det: »OH MY f'ingggg Gahhhh!!!!! MADONNA jus kissed me!!!!! On the lips!!!!!!!. It felt sooooo good. Soooo soft!!!! *passes out* aaahhhhh!!!!!!!!!«, som hun skrev. 5. 100 parykker and still counting. Nicki elsker parykker. Og vi mener eeeeelsker. Faktisk elsker hun parykker så meget, at ingen – ud over hende selv – ved, hvordan hendes rigtige hår ser ud. Rygterne siger, at Nicki har mere end 100 parykker. Det er hendes hårstylist Terrence Davidson dog ikke helt enig i. »Hun har mange flere«, har han udtalt.

3. What’s my name? Ja, kært barn har mange navne, men Nicki Minaj har endnu flere. Hendes første kunstnernavn var Cookie. Det ændrede hun senere til Harajuku Barbie og til sidst til Nicki Minaj. Derudover går hun også under navnene Nicki the Ninja, Roman og selvfølgelig sit rigtige navn, Onika Tanya Maraj.

6. Nipple-slip. Da Nicki Minaj sidste år skulle medvirke i det landsdækkende morgenprogram 'Good Morning America', lavede hun en vaskeægte ‘Janet Jackson’. Midt under et nummer smuttede bh’en, og hele familien Amerika havde udsigt til Nickis Barbie-bryster. Det blev selvfølgelig en stor skandale, og Nicki fik en masse sure forældre på nakken. Ups.

4. Twitter-rygter. Som en rigtig popstjerne er Nicki Minaj selvfølgelig på Twitter. Her har hun blandt andet

7. Gud, mor og far. Man skulle måske ikke tro det, men Nicki Minaj er kristen. »Mine to helte er min mor og

poplick |

Christina Aguilera ft. Nicki Minaj 'Woohoo' SONY MUSIC

Sean Kingston ft. Nicki Minaj 'Letting Go (Dutty Love)' SONY MUSIC

Trey Songz ft. Nicki Minaj 'Bottoms Up' WARNER MUSIC

Drake ft. Nicki Minaj 'Up All Night' UNIVERSAL MUSIC

Willow ft. Nicki Minaj 'Fireball' SONY MUSIC

Gud«, har hun udtalt, og på sin venstre arm har hun en tatovering med kinesiske bogstaver, der betyder: Gud, du er altid med mig. 8. Til mænd eller kvinder? Ja, det kan være lidt svært at finde ud af, om Nicki egentlig er til kvinder eller mænd. Eller nogen af delene. I et interview har hun udtalt, at hun hverken dater mænd eller kvinder. I stedet opfatter hun alle ens, siger hun, og går ikke op i, hvilket køn de er. 9. Lil Wayne-fan. »I am the female Weezy«, rapper Nicki Minaj på sit nye album, 'Pink Friday: Roman Reloaded'. Og det er da heller ikke nogen hemmelighed, at hun er kæmpe Lil Wayne-fan. Som hun selv siger: »Wayne har altid været min største inspirationskilde. Det er en lidt mærkelig følelse, når jeg sidder og snakker med ham, og han opfører sig som en helt normal person. Når jeg så går på scenen med ham, er der 20.000 mennesker, der skriger hans navn«. 10. Britney-fan. Og selvfølgelig er Nicki også stor fan af Britney Spears. Måske lidt for stor fan? Døm selv: »Britney er en smuk pige. Jeg elsker hende. Hun er sexet. Jeg bliver nødt til at rekruttere hende til min Barbie-hær«.

SCAN KODEN MED DIN SMARTPHONE OG HØR NICKI MINAJ’ BEDSTE GÆSTEVERS I WiMP

HVAD ER WiMP? WiMP er en reklamefri streamingtjeneste, der giver dig adgang til mere end 13 millioner sange. Midt i København sidder vores lokale, danske afdeling og skræddersyr de bedste playlister, interviews og musikoplevelser til vores danske brugere. ALLE KAN PRØVE WiMP GRATIS I 30 DAGE PÅ WWW.WiMP.DK


LEDER 10 SPØRGSMÅL VI ALDRIG NÅEDE AT STILLE NICKI MINAJ > Vi var blevet lovet 20 minutters interview med den amerikanske rap-furie, men efter kun fire minutter og halvtreds sekunder forlod Nicki Minaj telefonsamtalen med ordene 'sut min pik'. Som en lille ‘Poplick service’ til vore kære læsere følger her 10 spørgsmål, vi aldrig nåede at stille:

INDHOLD JUNI 2012

6 Interview: Alphabeat

Vi tog en snak med Stine og Anders om livets store spørgsmål. Blandt andet om hvorfor Stine maler nøgne damer i sin fritid.

1. Ud over dit stilskifte rent musikalsk, hvad har så været den største forandring i dit liv, siden du er slået bredt igennem som popstjerne? 2. Rygtet siger, at du har fået lavet større bryster og balder. Er det sandt? 3. Hvis nej, hvordan har du det så med de rygter? 4. Du har udtalt, at du drømmer om at få børn. Hvordan har du det med, at de i fremtiden vil kunne finde dine saftige videoer på YouTube?

8 Style: Fokus på Robyn

Den seje svensker er i første weekend af juni at finde på årets Skive Festival. I den anledning har vi har taget et grundigt blik på pop-divaens 90’er-inspirerede stil.

10 Reportage: Justin Bieber i London

Den 18. juni udsender teen-idolet albummet 'Believe'. Vi blev inviteret en tur til London for at få et smuglyt.

5. I din musik og dine videoer virker du ofte meget aggressiv. Har du også nogle bløde sider? 6. Havde du flest drenge- eller pigevenner som barn? 7. Hvorfor er du altid klædt i skrigende farver og udstoppede dyr? 8. Du kalder dig blandt andet Roman Zolanski, Nicki Teresa, Rosa, Martha og Harajuku Barbie. Hvorfor alle de alter egoer? 9. Hvad foregår der imellem dig og Lil’ Kim? 10. Drake har udtalt, at du er hans drømmekvinde. Er han din drømmemand?

12 Interview: Nicki Minaj

Rappens nye, kvindelige superstjerne gav sig tid til at tage telefonen og svare på vores spørgsmål. Sådan da... Efter fem minutter sluttede samtalen med ordene 'sut min pik'.

14 Popstjernernes festivalguide

Hvem er større festival-eksperter end dem, der optræder på dem? Vi har spurgt popstjernerne hvilke festivaler, de mener, man skal besøge i år.

Svarene lader vi stå åbne til næste gang, vi har Nicki Minaj i røret. God fornøjelse med resten af magasinet. Kristian Dam Nygaard Redaktør

20 Interview: Aura

Vi tog en snak med den farvestrålende sangerinde om at hitte stort, at ville bestemme selv og bagsiden ved at være nøgen på sit albumcover.

22 Poplick Service

Her kan du se hvilke koncerter, begivenheder og udgivelser, du skal holde øje med i juni.

POPLICK WHO? REDAKTØR Kristian Dam Nygaard ART DIRECTOR Lasse Høgh FORRETNINGSUDVIKLING Anders Rune Hansen (Salg), Jesper Vestergaard (Kreativ) ADM. DIREKTØR Lasse Kyed TEKST Nick Hvidtfeldt, Marie Søndergaard, Jette Arildsen, Mie Hansen, Kristian Dam Nygaard FOTO Martin Bendix, Patrick Pankalla, Emil Hougaard, Silas Staal KONTAKT mail@poplick.dk / +45 7020 0012 ANNONCERING metroXpress, +45 7730 5787 ANNONCETILLÆGGET POPLICK er blevet til i samarbejde med Soundvenue Studio A/S.

Tillægget udkommer i et deloplag af metroXpress torsdag den 31. maj 2012. Soundvenue Studio A/S er ansvarlig udgiver. ANNONCETILLÆG


måned giver vi dig smagsprøver på > LICKS Hver popuniversets søde og sure sider. Guf løs!

poplick

BACKSTREET BOYS og NEW KIDS ON THE BLOCK gav et brag af et oldschool boyband-show i Herning. Fansene var glade, anmelderne tilfredse, og der blev skrålet med fra start til slut. Kom snart igen!

Månedens bedste brugerkommentarer POPLICK.DK

MÅNEDENS POPFAN

Mathias og Alphabeat »Jeg har mødt Alphabeat 28(!) gange. Den 11. gang var på Roskilde Festival i 2008, hvor jeg havde vundet et møde via en konkurrence på DR’s hjemmeside. Jeg skulle møde dem om dagen, før de skulle spille om aftenen. Til stede var Stine, Rasmus og Troels. De tre Anders’er kunne ikke være med, da de skulle interviewes et andet sted. Jeg snakkede med dem i 20 minutter, og med til mødet havde jeg en

lille dagbog, hvori jeg og en veninde havde samlet billeder fra alle de Alphabeat-koncerter, vi havde været til igennem tiden. Alphabeat blev meget glade for bogen og sagde, at de kunne bruge den til at se, hvordan de havde udviklet sig. Om aftenen gav de måske en af de bedste koncerter, jeg har set med dem. Man kunne virkelig se, at Alphabeat nød at spille på Roskilde, og efter koncerten gik alle rundt og sang 'Fascination'«.

Vil du være månedens popfan? Send et billede og fortæl om dit møde til fan@poplick.dk (høj kvalitet, max. 10 MB).

VIL DU I PRAKTIK PÅ POPLICKS REDAKTION?

Vi søger en ny praktikant med mod på at skrive artikler, lave interviews og udvikle Danmarks mest ærlige og kantede popmusikmedie. Vi søger én praktikant med start i august og minimum tre måneder frem. Praktikken er fuldtid (mandag-fredag) og ulønnet med en mulig fridag om ugen. I din ansøgning bedes du skrive lidt om din baggrund, dine musikpræferencer og gerne også vedhæfte eksempler på nogle af dine tidligere tekster.

? ! F T W TILLYKKE MED HUEN

Så blev Justin Bieber student! Den unge popstjerne har ved siden af sang-karrieren gennemført sin high school. Tillykke til Bieber, mon vi får ham se komme kørende i hestevogn?

4

poplick / ANNONCETILLÆG

Ansøgningen sendes senest den 1. juni til redaktør Kristian Dam Nygaard på kdn@poplick.dk.

EMINEMS SÆRE HOTELKRAV

Når Eminem overnatter på hotel, kræver han, at vinduerne er dækket til med sølvpapir, ellers kan han ikke falde i søvn. Stakkels Eminem, hvis du nu tog dig sammen og besluttede at give koncert i Danmark, så vil vi godt sponsorere den første rulle.

BRITNEY SPEARS skal fra næste sæson være dommer i det amerikanske 'X Factor'. Uanset hvor stor musikalsk indsigt Britney kan prale af, så kan det kun blive underholdende.

Skuespiller Anne-Grethe Bjarup Riis kaldte i Politiken KESIs musik for lort. Kesi lod medierne skrive, hvad de ville og ringede i stedet selv Bjarup Riis op for at tage diskussionen. God stil, Kesi, selvom det vist er halv-ulovligt at lægge optagelsen ud på YouTube efterfølgende.

Kommentar til artiklen 'Nu er det officielt: Britney er ny 'X Factor'-dommer!' »Det bliver så fucking fedt!! Total optur! :D«. BRIAN GADE, 15. MAJ Kommentar til artiklen 'Video: Bieber efterligner Timberlake' »Note to Justin Bieber: Stop trying to be sexy! I wonder how he will look as he gets older. I mean he looks 14. Imagine when he is 30. Maybe he will look 18 by then. Skriver på engelsk så Justin selv kan læse det :D Suk«. MAHAD HIRSI, 9. MAJ

FACEBOOK.COM/POPLICK Kommentar til artiklen 'Video: Jon Nørgaard – 'Jeg kan faktisk ikke lide Kato'' »Sej overskrift :-) Jeg elsker jer, Poplick!!! :-)«. KATO, 14. MAJ

POP POOP

Kommentar til spørgsmålet: Nogen der var i Tivoli og se Medina i fredags? »Ja, det var pissedårligt. Og møgkoldt. Musikken var superfedt sat op. Hun stod bare og brægede...«. KIRSTINE JENSEN, 14. MAJ

ELLER

TWITTER.COM/POPLICKTWEETS En begejstret boyband-fan efter Backstreet Boys og New Kids on the Blocks koncert i Malmø den 13. maj »NKOTBSB!!! FUCK, hvor fik man bare et spark tilbage til 90’erne ;-)«. JOEY MOE, 14. MAJ En enkelt læser var ikke for begejstret for Poplicks live-dækning af NKOTBSB-koncerten i Herning »Hold dog kæft, hvor er I dumme at “høre” på. NKOTB er det bedste band ever. Så drop jeres pis«. BRITTA K. STABELL, 12. MAJ

Så blev det NIK & JAYs tur til at blive sammenlignet med 80’er-oldingen 'Re-Sepp-ten'. Kom videre, Danmark.

Til årets Spot Festival i Aarhus var branchefolk fra hele Europa inviteret til at opleve LUKAS GRAHAM live. Desværre måtte bandet melde afbud, da forsanger Lukas fik halsbetændelse.

LADY GAGA må hver aften efter sine koncerter kaste op af ren og skær udmattelse. Tag lige en slapper, Gaga, du skal være klar til Parken til september.

poplick LISTEN 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

NIK & JAY BEYONCÉ CHRISTOPHER BRUNO MARS RASMUS SEEBACH LIL WAYNE JUSTIN BIEBER LADY GAGA JENNIFER LOPEZ L.O.C.

Stem dine yndlingskunstnere op ad listen på poplick.dk


INTERVIEW

Alphabeat

MENS VI VENTER PÅ MUSIKKEN… Stine og Anders svarer på 8 af livets store spørgsmål fra Kristian Dam Nygaard, mens vi venter på, at Alphabeats næste album bliver færdigt til efteråret. FOTO MARTIN BENDIX

Hvordan får man en kvinde til at grine?

Anders: »Man siger noget sjovt«. Stine: »Det kommer jo lidt an på, hvilken form for humor, hun har. Mig kan man få til at grine, hvis man har masser af selvironi. Drengene i bandet kan godt få mig til at grine, men så skal de virkelig også være platte og jeg selv en smule overtræt«.

Hvad er jeres største fortrydelse?

A: »Vi har for det meste ja-hatten på. Vi siger ja til det meste«. S: »Det kunne da have været fedt at have været på turné med Katy Perry«. A: »Jo, men så havde vi skullet udskyde vores andet album med et år. Vi har heller aldrig fortrudt, at vi sagde nej tak til at varme op for Spice Girls. Det blev jo aldrig det store comeback for dem«. S: »Så skulle de have spurgt os for 15 år siden. Dengang løb jeg rundt derhjemme i stuen og legede, at jeg var Melanie C«.

Hvad betragter I som jeres største bedrift?

S: »Der er efterhånden mange ting, man skal fortælle børnebørnene«. A: »For popmusikken var det sejt, at vi spillede på Roskilde (i 2008, red.). Vi er uden tvivl det mest poppede, danske navn, der har spillet på festivalen«.

Hvad er det bedste overlevelsestrick, I kender?

S: »Hmm... Vi er ikke særlig udendørsagtige«. A: »I musikbranchen er det meget godt at kunne smalltalke. Det er jeg ekstremt dårlig til. Så tror jeg, man bliver nødt til at analysere sin musik. Se hvad der fungerer, og hvad folk godt kan lide. Det er vigtigt at kende sit publikum«. Kristian: »Hvornår begyndte I at kunne leve af jeres musik?« A: »Det var i 2008, da vi flyttede til London og fik en pæn kontrakt at lave musik for«. K: »Hvad havde I af jobs ved siden af før det?«. A: »Stine var facer. Sådan en, der går og irriterer folk på strøget«. S: »Jeg arbejdede for Folkekirkens Nødhjælp«. A: »Du gik og spurgte folk, om de havde to minutter«. K: »Var du god?«. S: »Det var jeg. Jeg fik blandt andet Thøger Seidenfaden til at give et bidrag. Han gik fra mig to gange, og jeg måtte råbe efter ham. Til sidst fik jeg ham overtalt«. A: »Sådan!«. S: »Det er jeg lidt stolt over«. A: »Jeg arbejdede i en børnehave i to år«. K: »Så I har begge noget at falde tilbage på?«. A+S: »Ja, det må man sige, haha«.

Hvorfor maler Stine nøgne damer i sin fritid? A: »Det er hun megagod til«.

6

poplick / ANNONCETILLÆG

og oprigtig i den måde, man opfører sig over for andre mennesker«. A: »Og lattermild«. S: »Ja, det er også en god kvalitet«. S: »Ja, det er jeg faktisk, men det er også det eneste, jeg kan tegne«. K: »Efter model eller fri fantasi?«. S: »Fantasi«. A: »På et tidspunkt fik vi alle sammen i bandet en nøgen dame på vores setliste, når vi spillede. Så sad Stine og tegnede før koncerten og spurgte, om vi ville have lyst eller mørkt hår«. S: »Og hvor behårede de skulle være«. A: »De var smukke«. S: »Ja, med gode, runde former«. A: »Altid lidt asymmetriske bryster«. S: »Som kvinder jo har«. K: »Er det noget, der skal udstilles?«. S: »Altså, min kæreste har lige hængt et af billederne op derhjemme, så det er i hvert fald en start«.

Hvilken kvalitet ved en kvinde sætter I mest pris på?

A: »Den kan du også være med på, Stine«. S: »Jeg er jo lidt af en drengepige og kan virkelig ikke udstå piger, der er lidt falske. Så for mig er det nok noget med at være ægte

Hvilket råd ville I give, hvis I mødte jer selv som unge?

S: »Ja, 25 år er jo også en alder«. A: »Jeg ville sige til mig selv, at jeg skulle ‘man up’ og være mindre genert«. S: »Ja, det ville nok være godt til dig. Jeg ville sige til mig selv, at den der naive idé om at man bliver mere organiseret som voksen, det passer ikke«.

Hvem er jeres største helte?

A: »Vi har altid haft en svaghed for Nik & Jay«. S: »Det er rigtigt«. A: »Dem har vi fulgt fra starten«. S: »Jeg var nok ligesom alle andre. Jeg kunne ikke kapere dem i starten, men efter et halvt år så var jeg på«. A: »Så fik vi snakket om det i bandet og blev enige om, at det var fedt«. K: »Hvorfor har vi aldrig set et samarbejde mellem jer og Nik & Jay?«. A: »Prøv at høre her. Vi har tit snakket om det«. S: »Altså vi har snakket med Nik & Jay om det. Ikke bare internt i bandet«. A: »Vi spiller jo tit på de samme festivaler«. S: »Det er måske bare lidt svært at forestille sig vores musik med rap«. A: »Vi kan altid lave noget hiphopagtigt. Det må folk så gå og vente på«. •


FOKUS PÅ

MÅNEDENS BEDSTE POPSTJERNETWEETS

Robyn

GOD STIL DIREKTE UD AF 90’ERNE

Glem alt om svenskergarn og håbløse IKEA-møbler. Når Robyn i første weekend af juni rocker årets Skive Festival, står der sjælden god svensker-stil på menuen. Jette Arildsen guider dig her igennem den svenske dynamos 90’er-inspirerede look.

Striktrøje og Buffalo-sko

Spoler vi frem til 2011 og videoen til 'Call Your Girlfriend', er det tydeligt for enhver, at Robyn er en 90’er-pige. Iført en kort, fluffy striktrøje, gamacher med print og et par seriøse Buffalos giver Robyn den gas på dansegulvet. Og platformssko er såvel som det korte, lyse garn blevet en fast del af ‘Robynhabitten’. Derfor har Timberland, ‘kongerne af vandrestøvler’, udstyret et par af deres støvler med en giga-plateau – særligt til Robyn. Som tak for denne betænksomme gestus valgte Robyn i år at troppe op til Grammy Awards i en kort, hvid kjole og... Sine, ja, platform-combat boots. Ikke ligefrem en kombination svenskeren høstede ros for i pressen. Tværtimod toppede Robyn alverdens ‘worst dressed’-lister og slog både fastelavnsris som Nicki Minaj og Lady Gaga.

NIK & JAY

@nikandjay – 5. maj bjørn fra bjørn & okay der nu follower os. er du den ægte bjørn?

Det begyndte med en page

Da Robyn i 1997 udsendte videoen til hittet 'Show Me Love', gik der ikke mange sekunder, før hver en pige i folkeren (inklusiv denne skribent) stod i kø for at få en kopi af Robyns signatur-page. Robyn-pigen er meget tro mod sin stil og har holdt et fast snuptag i korthårede frisurer og lyse lokker lige siden. Dertil er det Robyns ‘thing’ kun at bære ørering i det ene øre. Beklædningsmæssigt er Robs ofte inspireret af, hvad hun svøbte sit spændstige korpus i som barn. »Jeg har en svaghed for Dr. Martens, Timberlands og bomber jackets«, har Robyn udtalt til modesitet Refinery29.

CHRISTOPHER

@StopherMusic – 26. april HVA SÅ PARKEN!!! Fedeste oplevelse! Blev lige Christopher 12 år igen, da jeg skulle hilse på Michael Laudrup! :)

Vil ikke sættes i designer-bås

Selvom Robyn altså tydeligvis holder sin stil kørende, har hun udtalt til style.com, at hun helst ikke vil forbindes med specifikke designere. Meeen, Robyn er jo kun et menneske og falder i med begge ben, hvis modefolkene rammer de helt rigtige 90’ervibes. Dette har designere som Alexander McQueen og Alexander Wang blandt andet haft held med. Robyn indrømmer samtidig, at hun har en svaghed for Balenciaga. »Det har altid været og er stadig min favorit«. At Robyn formår at ‘pull off’, hvad der af nogle stemples som beklædningsrædsler fra fordums tid, bragte hende i 2010 det amerikanske modemagasin Elle’s Best Style Icon of the Decade Award. Vi bøjer os i støvet.

LADY GAGA

@ladygaga – 8. maj On my way to TOKYO!!! I’m so excited I’m gonna sit by the pilot on the planes and ask him to go faster!! *are we there yet* :))

NICK CARTER

@nickcarter – 12. maj I freaking love Europe! Today the sky was cloudy in copenhagen but beautiful, very strange how cool the vibe was.

LUKAS GRAHAM

@LukeTheDuke_ – 15. maj Would you pass me the sugar, sugar? Please give me the honey, honey <3 Ræk mig lige mælken din ko... Og lidt bacon din so #TrueLove

FØLG POPLICK PÅ TWITTER.COM/POPLICKTWEETS

8

poplick / ANNONCETILLÆG


REPORTAGE

Justin Bieber i London

»MAN SKAL IKKE SAMMENLIGNE MIG MED JUSTIN TIMBERLAKE« Justin Bieber inviterede i slutningen af april verdenspressen til London til snigpremiere på sit nye album. Kristian Dam Nygaard tog imod invitationen, og her følger hans oplevelse af den 18-årige superstjerne.

J

eg er netop ved at gå til frokost, da jeg onsdag den 4. april modtager en mail fra Universal Music. Pladeselskabet har deres ‘golden boy’, Justin Bieber, i London om to uger til et lyttearrangement på hans kommende album, og jeg er meget velkommen til at tage med. Ud over at høre albummet, der skal følge op på Justin Biebers millionsælgende debutalbum, 'My World 2.0' fra 2010, vil der også være mulighed for at stille teenageidolet spørgsmål under seancen. Jeg må stille to spørgsmål, og spørgsmålene skal sendes (til godkendelse) før afrejse. Jeg får yderligere en mail med en hilsen fra Universals engelske afdeling: »Stil venligst kun spørgsmål vedrørende musikken og andre aspekter af Justins karriere (skuespil, parfume-produkter osv.). Det er naturligvis i orden at stille letsindige spørgsmål om emner som hobby, sport og ting, han laver i sin fritid, men lad venligst

10

poplick / ANNONCETILLÆG

være med at stille spørgsmål om hans kærlighedsliv«, lyder det i beskeden. Jeg siger naturligvis ja tak til tilbuddet. Canadiske Justin Bieber har, siden hans mor i 2007 lagde de første hjemmevideoer af ham op på YouTube, vokset sig større end sin genre. Han er ikke bare endnu et teen-idol. Han er idolet over dem alle med teenage-piger konstant i hælene parate til at ofre alt for deres unge gud. Man tør slet ikke tænke på, hvad der ville ske, hvis Justin Bieber (7-9-13) en dag kom ud for en alvorlig ulykke.

Kontrol-helvede ved indgangen

To uger senere befinder jeg mig i Londons nordvestlige rigmandskvarter, Notting Hill. Regnen siler ned, og foran natklubben The Supperclub er den røde løber rullet ud, og fans og fotografer står klar til at få et lille glimt af aftenens hovedperson. Jeg træder indenfor og bliver straks holdt tilbage af en bredskuldret, skaldet dørmand, som beder mig aflevere taske og overtøj. Herefter går den helt store kropsvisitation i gang. Min mobiltelefon bliver lagt i en gennemsigtig plasticpose og ned i en kasse. Man frygter, at Justin Biebers nye album vil blive lækket på nettet før tid, så der tages ikke nogen chancer ved indgangen. Selv min kreditkortholder får sig en tur igennem vagternes grundige scanningssystem. I hovedlokalet fimser tjenere rundt med sølvbakker og serverer rødvin, hvidvin, øl og kyllingespyd. Jeg følges med en journalist fra Euroman, der tidligere på dagen havde fået et kort interview med Justin Bieber på tomandshånd. Han kan fortælle, at Justin har en sjov vane med at knipse med fingrene, hver gang en ny person træder ind i rummet. Vi sætter os og venter på, at showet skal gå i gang. Der er branchefolk og journalister fra hele verden. En radiovært fra Malaysia placerer sig til venstre for mig og begynder straks at plapre løs om, hvor spændt han er på at høre Justins nye album. Jeg taber i et øjebliks åndsfravær mit hvidvinsglas og

gennembløder de foransiddendes koncertsko. »Så må ham Justin Bieber godt snart gå på«, tænker jeg og siger undskyld.

Sprænger en højtaler

Endelig sker der noget på scenen. En publikumsopvarmer træder ind og starter med at præsentere en lille gruppe fans bagerst i lokalet, som Justin Bieber har givet lov til at komme med indenfor. Publikumsopvarmeren kan justere lydniveauet for pigernes begejstrede skrig ved at hæve sin arm op og ned. Og så. Justin Bieber dukker op, giver hånd til publikumsopvarmeren, smiler og siger tak fordi, vi er kommet. Publikumsopvarmeren er i virkeligheden en engelsk journalist og vil styre aftenens arrangement. Med sig har Justin Bieber sin manager og ‘opfinder’, den 30-årige, amerikanske talentspejder Scooter Braun. Iført læderjakke, kasket og Mickey Mouse-T-shirt stiller Scooter sig til højre for scenen med en lille computer, hvorfra han vil afspille de nye sange. »Lad os starte med 'Boyfriend'«, siger Scooter. »Den har de jo hørt«, udbryder Justin irriteret, men giver sig: »Okay, her kommer 'Boyfriend'... (Lille kunstpause, red.) Lavet af mig, haha«. Justin, der er ulasteligt klædt som Barbies perfekte lillebror, sætter sig hen til værten og rocker stille med i stolen. Vi når dog ikke at høre nummeret færdig, før Justin igen, rejser sig op for at slukke musikken. Han vil hellere spille de nye sange. »Den næste hedder 'Die in Your Arms'«, præsenterer han og råber til Scooter om at skrue op for musikken. Scooter skruer op, hvilket får konsekvenser under næste nummer, 'All Around the World', hvor der pludselig lyder et kæmpe brag. Natklubbens højtalere kan ikke holde til lydniveauet. De får teknikken til at virke,

men vi når ikke længere end til næste omkvæd, før Justin igen stopper musikken. »Det lyder så dårligt«, siger han.

Vil ikke sammenlignes med Timberlake

Den engelske journalist begynder i stedet at stille spørgsmål, og Justin fortæller om de mange stjerner, der optræder på albummet: »Timbaland, Drake, Kanye, Taylor Swift«, opremser han. »Du vil ikke tro, det giver mening at have Drake og Taylor på samme album, men det gør det! Alle venter på det her album, og jeg er sikker på, at folk vil blive blæst fuldstændig bagover, når de hører det«. De får gang i musikken igen, og den eurodance-inspirerede 'All Around the World' pumper hårdt ud af de nye højtalere. Justin kan ikke lade være med at rappe med på Ludacris' gæstevers og sidder og kaster diskrete håndtegn i sin læderstol. Den engelske journalist fortsætter med sine spørgsmål. Han påpeger, at mange har sammenlignet Justin Bieber med den ældre Justin – Justin Timberlake. »Min stemme lyder slet ikke som ham. Han bruger meget mere falset, så man skal slet ikke sammenligne os«, afviser han. Scooter sætter nummeret 'Believe' i gang på computeren. »Den er til mine fans. Jeg skrev den ved midnatstid på min fødselsdag«, fortæller Justin og lader det storladne nummer folde sig ud. Justin Bieber har aldrig modsagt sig sin kristne tro, hvilket skinner tydeligt igennem på nummeret, der slutter af med et emotionelt gospelkor.

Pop-revolutionen udebliver

»Den næste sang skrev jeg i flyet på vej til et eller andet tilfældigt land«, siger Justin, og Scooter kommer ham til undsætning: »Det var på vej til Indonesien«. Justin griner. »Den hedder 'Be Alright' og er bare mig og en guitar. Den lyder som en blanding mellem Fergie (frøken Black Eyed Peas, red.) og Jesus, haha«. Endelig vil Justin spille et nummer, der hedder 'Right Here', men Scooter mener ikke, det er klart. »Det er bare fordi, vi ikke har den version, hvor Drake er med på med«, beklager Justin sig. Scooter trykker play, og klassisk R&B-fløde flyder ud af højtalerne. Til sidst er det tid til spørgsmålene fra verdenspressen. Det første er fra et belgisk medie: Er du en god kæreste? »Ja«, svarer Justin uden at blinke og forklarer, at en god kæreste skal være tålmodig og kærlig. En engelsk avis vil høre, om han vil indspille en sang med boybandet One Direction. Det kan han ikke svare på. »Men det er godt, at unge gør det, de elsker«. Endnu et belgisk medie får læst sit spørgsmål op, og Justin griner og roser Belgien for sin evne til at lave vafler. Et svensk medie får et ja til spørgsmålet, om han kommer til Sverige og spiller, og før den engelske vært når at stille mine spørgsmål, siger han tak for i aften. Justin rejser sig op og siger endnu en gang tak, fordi vi kom. Han håber, at vi alle sammen går ud og køber albummet. Derefter skriver han et par autografer, og så er han væk. Jeg stiller mig i kø for at komme tilbage ud i virkeligheden. Jeg noterer mig, at Justin Biebers nye album ved første gennemlytning ikke giver forhåbninger om en revolution af popmusikken. Men rollen som verdens største teen-idol vil han fortsat spille til perfektion. •

'BELIEVE' UDKOMMER DEN 18. JUNI


»Du vil ikke tro, det giver mening at have Drake og Taylor på samme album, men det gør det! Alle venter på det her album, og jeg er sikker på, at folk vil blive blæst fuldstændig bagover, når de hører det«


»JE H PAS

12

poplick / ANNONCETILLÆG


EG GØR HVAD DER SSER MIG!« INTERVIEW

Nicki Minaj

Den 11. juni besøger albumaktuelle Nicki Minaj København på sin Pink Friday Tour. Nick Hvidtfeldt havde fået tyve minutters telefoninterview med den bramfri rapbarbie, som fire minutter og halvtreds sekunder inde i samtalen valgte at smide røret på med slutreplikken: »Sut min pik!«. FOTO ED MILES/NICKI MINAJ/IPC + SYNDICATION

N

icki Minaj er en travl dame. Meget travl. Den succesfulde rapper er i fuld gang med at promovere sit andet album, 'Pink Friday: Roman Reloaded', og har netop taget hul på sin første verdensturné, som rammer Danmark denne måned. Faktisk er hun så travl, at det er svært overhovedet at komme til at snakke med hende. Helt eksklusivt for danske medier har Poplick fået en aftale på plads om tyve minutters telefoninterview. Det skal dog vise sig at blive lettere aftalt end udført. Da dagen oprinder, får jeg en mail om, at mit interview med Nicki er aflyst. Hendes folk har lavet en dobbeltbooking. Dog får jeg heldigvis et nyt interview med hende aftenen efter, og som planlagt ringer Nickis management til mig på det nye tidspunkt. En venlig dame fortæller mig, at de mange interviews inden mit har gjort, at tidsplanen er skredet, så jeg får besked på at vente cirka tyve minutter, før de er klar. Som sagt så gjort. Og der går tredive minutter. Og fyrre, halvtreds og tres så klokken bliver 21.40 dansk tid. Jeg ringer Team Nicki op og bliver denne gang stillet om til en mand, som siger, at han vil hente hovedpersonen med det samme. Jeg kan høre i baggrunden, at han snakker med nogle andre. Nicki er åbenbart gået i bad, fortæller de ham, og hun er derfor

ikke til at få fat på. »Vi ringer til dig om tyve minutter«, lyder beskeden igen, og jeg må tålmodigt acceptere endnu en udskydelse. Samtidig får jeg at vide, at jeg kun har ti minutter med hende. »Jamen, jeg er blevet lovet tyve«, forklarer jeg sandfærdigt, og fyren går med til at give mig femten. Jeg venter. Og venter. Og venter lidt mere. Efter fyrre minutter mister jeg tålmodigheden og ringer op igen, hvorved jeg får fat på samme mand – og samme smøre. »Vi ringer til dig om tyve minutter«. Der går yderligere tredive minutter, før jeg langt om længe modtager det opkald, jeg har ventet på: Nu skulle Nicki være klar til at snakke. Jeg skal bare lige ringe til dem først, hvilket jeg gør med det samme. Men forbindelsen ryger. Jeg prøver endnu en gang. Og pludselig er der hul igennem. Endelig er det rent faktisk Nicki, der siger hej til mig med sin karakteristiske newyorker-accent. Hun fortæller, at hun allerede har haft en lang dag med en masse interviews. Lige nu sidder hun i Malibu og spiser chips, og bagefter har hun tænkt sig at gå ud og kigge på ny bil. Åh, det hårde liv for en rapstjerne!

Ingen undskyldninger

Jeg går straks i gang med at stille et af de mange spørgsmål, jeg gerne vil nå i det kvarter, eller hvor lang tid det nu end er, jeg har til rådighed med Minaj. Hun har tidligere udtalt, at Nicki Minaj er en karakter, hun har skabt. Hendes rigtige navn er Onika Maraj. Men hvad er lige forskellen på Onika og Nicki? »Øhm... Jeg vil sige, at Onika nok er lidt mere indadvendt«. Og hvordan er Nicki så i sammenligning

med hende? »Hun er mere... Udadvendt«. Oplever du tit at blive fortalt af dine folk, hvad du skal gøre og ikke gøre? »Nej, ikke rigtig. Jeg gør, hvad der passer mig!«. Så du styrer selv dit image hundrede procent? »Absolut, absolut«. Hvornår fik du sidst et nej af dit team? »Hmm... Når vi laver tour-plan (hvilket Nicki og hendes team for nylig har gjort, red.), er der nogle gange nogle byer, jeg gerne vil have med, men hvor mit management siger: 'Nej, dem kan vi ikke have med'. Jeg spørger hvorfor, og de forklarer mig det, og så finder vi ud af en måde at gå på kompromis på. Det var nok sidste gang, jeg fik et nej«. Dengang du stadig lavede mixtapes, var din musik en del mere ‘undergrund’ end mange af dine nyere numre. Hvordan har du det med, at muntre, polerede popsange som 'Super Bass' og 'Starships' nu er de største hits i din karriere? »Det er ironisk. Det er helt sikkert ironisk. Men denne slags musik, 'Starships' og 'Super Bass', er sange, der får folk til at have det godt, og det vil jeg ikke undskylde for. Jeg har ikke tænkt mig at løbe fra noget, der får folk til at have det godt. I sidste ende er det det, musik handler om, synes jeg. Og det gør mig glad, at børn i deres påskeferie ‘fist pumper’ til 'Starships'. Du ved, de fleste mennesker arbejder ‘nine to five’ og er stressede hele tiden, og den musik er deres åndehul. Det er dog ironisk, at en mixtape-hiphoprapper fra New York leverer store popsange, men jeg leverer også virkelig hotte hiphopnumre som 'Champion' fra det nye album og kommer med mine ‘punch lines’ og metaforer. Jeg gør det hele. Så det er ikke fordi, jeg kun gør det ene eller det andet. Jeg gør begge ting, og det kan jeg ikke se, at der skulle være noget i vejen med«.

NICKI-FACTS • Onika Tanya ‘Nicki Minaj’ Maraj • Født: 8. december 1982 i Trinidad og Tobago • Diskografi: 'Pink Friday' (2010), 'Pink Friday: Roman Reloaded' (2012) • Største hits: 'Super Bass', 'Stupid Hoe', 'Starships', 'Turn Me On'.

»Sut min pik!«

Hvad siger du til folk, der kritiserer dig for at være for mainstream disse dage, og som synes, at du har ‘solgt ud’? »Hvad jeg siger til folk, der siger, at jeg har ‘solgt ud’?! Jeg siger, at de kan sutte min pik!«. Hvornår synes du selv, man kan sige, at en kunstner ‘sælger ud’? Stilhed. Hallo? Stilhed. Nicki svarer ikke. Hendes managermand bryder ind og hævder, at mine spørgsmål ikke giver nogen mening. »Nå«, udbryder jeg undrende. »Kan jeg så få lov til at stille et andet?«. »Har du fået nok?«, svarer han upåvirket og lyder som om, at jeg har talt med Nicki i flere timer. Jeg har haft hende i røret i fire minutter og halvtreds sekunder. »Kan jeg få fem minutter mere?«, prøver jeg. »Jeg tror, at du har stillet nok spørgsmål nu. Vi mistede... Jeg mistede... Af en eller anden grund fik jeg afbrudt forbindelsen, jeg ved ikke, hvad jeg gjorde galt«, spytter manden hakkende ud. Jeg synes, jeg kan høre nogen famle med en dør bag ham. »Men jeg må se på, hvornår vi kan lave et nyt interview«. Jeg gør det klart for den afvisende herre, at interviewet med Nicki er vores forsidehistorie, og at det derfor er meget vigtigt, at vi får det gennemført. »Okay, tak«, lyder hans eneste kommentar tørt. Det sidste, han siger til mig, inden han lægger på, er, at han vil ringe. Det skete aldrig. Og sådan gik det til, at jeg kun fik fem minutter med Nicki Minaj. Jeg forsøgte via Nickis pladeselskab i Danmark at få arrangeret et nyt interview, men det var ikke muligt. Vi må håbe, at Nicki Minaj er til stede for fuld udblæsning, når hun giver koncert i Falkoner Salen i København den 11. juni. Jeg vil i hvert fald stå klar på forreste række. • ANNONCETILLÆG | poplick | 13


TID TIL

Festival

POPSTJERNERNES FESTIVALGUIDE Hvem er større festivaleksperter end dem, der optræder på dem år efter år? Vi har spurgt de danske popstjerner hvilken festival, man skal besøge denne sommer.

DÚNÉ V. MATTIAS KOLSTRUP Hvilken festival skal man tage til i år?

»Northside. Det har udviklet sig til en enormt fed festival. Tør jeg sige, at den har det bedste musikprogram af dem alle?«.

Hvad skal man se?

»Ud over at du selvfølgelig skal komme og se os spille en røvfuld friske sange, så er det jo et tag selv-bord af interessante navne. Personligt glæder jeg mig mest til Garbage, der er blandt mine barndomshelte«.

Bedste festivalminde:

»Jeg husker tydeligt Le Tigre på Roskilde i 2005. Vores kære tangentbokser, Ole Bjørn, og jeg var selv taget hen for at se dem, fordi vi syntes, de havde et fedt bandnavn. Tre seje tøser, der simpelthen ikke gav en ‘shit’. De lavede en fest af de helt store uden virkemidler, og de havde ikke engang en trommeslager. Svedigt«.

FOTO MARTIN BENDIX

ALPHABEAT

FOTO MARTIN BENDIX

Hvilken festival skal man tage til i år?

MADS LANGER

»Northside Festival i Aarhus har virkelig gang i nogle spændende ting. Får de booket nogle flere toiletter, styr på mobilnettet og madboder uden timelange køer, så skal det nok blive en publikumssucces i år«.

Hvilken festival skal man tage til i år?

»Northside er blevet en seriøs konkurrent til Roskilde. Det program, jeg har set, ser helt vildt ud. Har du penge i overskud, skal du naturligvis også tage til Roskilde«.

Hvad skal man se?

»Naturligvis Justice. De to drenge skruer op, når andre skruer ned. The Hives er en helt vildt cool booking. Og så skal man se Choir of Young Believers, som måske er et af de mest ambitiøse, danske bands. The XX, Bat For Lashes og James Blake er ikke superaktuelle navne, men også helt klart et genhør værd«.

Hvad skal man se?

»På Northside vil jeg gerne se Little Dragon. På Roskilde skal man se Bon Iver og Bruce Springsteen«.

Bedste festivalminde:

Bedste festivalminde:

»Vi spillede på Glastonbury i 2008. Det er den engelske udgave af Roskilde, bare meget større, og så har den i mange år været kendt som rock-festival med stort R. Det er kun inden for de seneste år, at popnavne som Lady Gaga, Jay-Z og Beyoncé har fået lov til at spille der. Vi tvivlede derfor på, at der ville dukke nogen op på den regnfulde eftermiddag, men klokken 15.15 tittede solen frem, og vi gik på scenen foran 10.000 mudderindsmurte festivalgæster. Det blev den vildeste fest«.

NIK & JAY

Hvilken festival skal man tage til i år?

»Det var fedt at spille på Skanderborg sidste år. Jeg har prøvet at stå foran syv mennesker i Vejle, så jeg bliver altid så glad, når der kommer mange mennesker til min koncert. Og til Skanderborg var der bare vildt mange! Som tilskuer står Radioheads koncert på Roskilde for et par år siden som noget stort. Jeg er kæmpe fan, og det var første gang, jeg så dem live«.

»Northside Festival ser rigtig fed ud«.

Hvad skal man se?

»Folk bør ikke snyde sig selv for Justice live. Sygt shit«.

Bedste festivalminde:

»Det har vi stadig til gode. Det bliver stadig vildere og vildere. I år er det ‘todo rojo & negro’. Kom og se det! Peace fra rødderne«.

14

poplick / ANNONCETILLÆG

FORTSÆTTES


POPSTJERNERNES

Festivalguide

Få flere

FESTIVALTIPS FRA POPSTJERNERNE PÅ POPLICK.DK

OUTLANDISH

SYS BJERRE

»Afgjort Distortion. Det er vanvittigt, hvordan byen (København, red.) transformerer sig og går i fest- og musik-mode. Man kunne godt udvide det genremæssigt, så man får en blandet skare af artister ind. Men det er fedt, at festen tages ud på gadeplan«.

»Jeg vil gerne til Northside i år. Jeg var der ikke sidste år, men jeg har hørt mange gode ting om festivalen, og så synes jeg, at de har et fantastisk lineup«.

Hvilken festival skal man tage til i år?

Hvad skal man se?

»Det er ligegyldigt, da energien er fed til Distortion uanset hvem, der spiller. Det er som om, at de optrædende og publikum fra første tone er enige om, at det her er en fest«.

Bedste festivalminde:

»Nu har vi aldrig været telt og mudder-typerne, så vi har primært opholdt os på festivaler for at optræde. Vores anden Roskildekoncert på Arena i 2000 var helt skudt i vejret. Vi spillede dagen før den tragiske ulykke til Pearl Jam-koncerten, så vi nåede at få den fantastiske stemning, solnedgang, store flag og 20.000 festende publikummer med. Det gjorde indtryk på tre brune drenge fra 2660 (Brøndby Strand, red.)«.

Hvilken festival skal man tage til i år?

Hvad skal man se?

»Garbage! Og jeg kan slet ikke vente. Det er jo et legendarisk band, som de fleste på min alder har været kæmpe fan af. Jeg opdagede popmusik meget sent, da mine forældre kun gad tage mig med til klassiske koncerter. Derudover vil jeg gerne se Emeli Sandé og Malk De Koijn. Jeg kan alle deres tekster udenad«.

Bedste festivalminde:

»Jeg er altid at finde på Roskilde Festival, og det vil jeg også være i år. Vi har altid en fantastisk lejr. Jeg mindes Björks koncert på Orange Scene i 2003 som noget af det mest fantastiske. Jeg arbejdede i spaghettiboden og skulle have været på arbejde, men jeg skabte mig så meget, at jeg fik lov at gå tidligt og var helt lykkelig hele koncerten«.

5 hurtige til

RIKKE ØXNER

TALSKVINDE FOR ROSKILDE FESTIVAL TEKST MIE HANSEN

Hvor er popmusikken på årets program?

»Det kommer an på, hvordan man definerer genren. Hvis man ikke synes, Janelle Monae er poppet, så definerer man det anderledes, end vi gør det. Der er Bernhoft fra Norge, som nogle siger er Nordens svar på Justin Timberlake. Så er der Penguin Prison, og Mac Miller er da også ovre i den poppede ende af hiphop. Vores primære opgave er at finde dem, som bliver store. Vi er ikke bare en hitparade«.

Har I overvejet Lady Gaga?

»Det kunne vi sagtens, men hun har ikke været på tour i vores periode, så det har ikke været aktuelt. Jeg vil slet ikke afvise hende, og hun kunne jo ende med at lave andet end pop, og så bliver det jo interessant at se«.

Hvad med Eminem?

FOTO MARTIN BENDIX

CHRISTOPHER

USO

»Jeg vil både anbefale Skive, Roskilde og Skanderborg (Smukfest, red.). Jeg spiller selv på Skive og Skanderborg, og jeg vil gøre alt for, at det bliver det svedigste år nogensinde«.

»Smukfest. Som aarhusianer har det været lidt af en tradition for mig at tage til Skanderborg, nok fordi der ikke er så langt hjem. Omgivelserne gør festivalen til noget helt specielt, og musikken fejler bestemt heller ikke noget«.

Hvilken festival skal man tage til i år?

Hvad skal man se?

»På Roskilde vil jeg anbefale Mew, Spectors, The Cure, Mac Miller, Malk De Koijn, Jack White og Wiz Khalifa. På Skive er jeg nødt til at se Robyn og Calvin Harris. På Skanderborg skal jeg se Choir of Young Believers, Turboweekend, Mads Langer og Ice Cube«.

Bedste festivalminde:

»Jeg vandt engang to billetter til Skanderborg i en konkurrence på P4 og hev min bedste ven med. Vi var helt alene, men endte selvfølgelig med at møde en masse mennesker og var både backstage til koncerter og fik gratis øl. Jeg havde også en fantastisk Roskilde Festival sidste år. En nat vågnede vi i vores telt, som lå i 20 centimeter vand, mudder, æblejuice, pølsehorn og tis. Det var ikke sjovt i situationen, men det er blevet grint meget af efterfølgende«.

16

poplick / ANNONCETILLÆG

Hvilken festival skal man tage til i år?

Hvad skal man se?

»Hvis man er til hardcore west coast-rap, så bør man helt sikkert tjekke Ice Cube. Jeg har selv været til to koncerter med manden, og han leverer varen hver gang. Der er masser af gode rap-artister på de andre festivaler, men vil man se en levende legende i aktion med et repertoire, som de fleste kun kan drømme om, så bør man tage til Smukfest 2012«.

Bedste festivalminde:

»Som publikum helt sikkert Tech N9ne på Roskilde 2006. Den aften lærte jeg noget om ‘crowd control’. De fleste, der var mødt op, havde ikke rigtig noget kendskab til ham, men han fik sat ild til hele Roskilde den aften. Så var det en ekstra bonus, at han inviterede mig op på scenen. Som musiker er det uden tvivl Orange Scene sammen med L.O.C. sidste år. Det var et af højdepunkterne i min karriere, og jeg fik kuldegysninger, da jeg hørte 60-70.000 mennesker synge med på noget, jeg har skrevet. Og bedst af alt: Jeg fik lov at dele oplevelsen med en af mine bedste venner«.

»Hvis han kommer med noget interessant, så ville det absolut være en oplagt Roskilde-ting. Det er ikke nok bare at være et navn og have lavet noget godt for noget tid siden. Bliver han ved med at lave interessante konstellationer og musik, så kan han sagtens komme til at spille. Hvis han altså er ude på at spille festivaler i Europa«.

Hvad skal der til, for at navne som Rihanna, Beyoncé og Justin Timberlake bliver Roskilde-relevante? »Popverdenen har haft berøringsangst over for festivaler, fordi det er noget andet end at komme til en stor ‘venue’, hvor det hele er givet til dem. Hvis Rihanna begynder at spille festivaler, så vil vi seriøst overveje at booke hende«.

Kommer vi nogensinde til at opleve Nik & Jay på Roskilde?

»Sagtens. Der har aldrig været et 'fandme nej'. Folk har en forestilling om, at det slet ikke passer på en festival, men vi har haft navne som Robbie Williams og Avril Lavigne, og de klarede sig rigtig godt. Det plejer at blive en succes, for der er altid mange, der vil over og have en god popsang«.


> PÅ REPEAT/ENGANGSLYT

Fem numre som Poplick-redaktionen har optur over, og et vi ikke har brug for at høre igen. Scan koderne og lyt til numrene med det samme. Nick Hvidtfeldt

JUSTIN BIEBER 'BOYFRIEND'

CHERYL 'CALL MY NAME'

NIK & JAY 'VI VANDT I DAG'

Den påtagede ‘sexyness’ og de kiksede metaforer tændte os fuldstændig af i starten, og vi vidste ikke helt, hvordan vi skulle forholde os til Biebers nye jeg... Men siden da har vi taget os selv i at lytte til 'Boyfriend' frivilligt. Flere gange. Og i kor udbrudt et højlydt 'swaggie'. Damn you, voksen-Justin!

Det samme er tilfældet med Cheryls 'Call My Name', som ved første lyt føltes som et halvslattent rip-off af 'We Found Love'. Hurtigt sneg det dansevenlige nummer sig dog ind på os med sin legesyge Calvin Harris-produktion, og vi må indrømme, at tracket er et labert comeback fra Englands smækre sweetheart.

Det var en kæmpe satsning at sende 'Vi Vandt I Dag' på banen som officiel EMhymne for det danske fodboldlandshold, men selvom nummeret må dømmes ude som fællesskabsfavnende stadionslagsang, er det altså en klokkeklar kasse til vores Nik & Jay-playliste. Lå-lålå-lålå!

KATY PERRY 'WIDE AWAKE'

KELLY CLARKSON 'DARK SIDE'

Som regel beruser Katy Perry os i et bombastisk sukkerchok, men på 'Wide Awake' har den nyskilte dame taget de seriøse briller på for en stund. Hun beruser os dog lige så meget med sin storladne selverkendelse, og det er rart at høre lidt mere tekstmæssig tyngde i det festlige fastelavnsbolleunivers.

Skrøbelig og usårlig, blid og rå. Kelly Clarkson kombinerer på smukkeste vis de forskellige ender af følelsesspektret på sin nye powerballade og blæser os bagover med sin blændende vokal. Den er ikke for ‘diva’, den er ikke for ‘sødsuppe’, 'Dark Side' er bare for vild!

UNIVERSAL MUSIC

EMI MUSIC

UNIVERSAL MUSIC

SONY MUSIC

COPENHAGEN RECORDS

WTF!? TELEFONBOKSEN ER DA UDDØD

På Maroon 5’s seneste single, 'Payphone', klager forsanger Adam Levine over, at han står i en telefonboks og er løbet tør for mønter. Hallo, Levine! Der er da ingen, der ringer fra en telefonboks mere. Har du ikke råd til en mobiltelefon? Se videoen på poplick.dk.

ADELES USYNLIGHEDSKAPPE

USHER 'SCREAM' SONY MUSIC

Det er ikke fordi, 'Scream' er direkte forfærdelig. Den kører bare over samme gamle, slidte dance-formel, som vi er blevet stopfodret med de sidste par år, og denne store omgang ligegyldighed er en koloenorm skuffelse som opfølger til den overraskende fede 'Climax'. Du er SÅ meget bedre end det her, Usher! Stram op!

Den succesfulde sangerinde trækker i sin pyjamas, når hun vil gå ubemærket igennem Londons gader. »Det virker«, kvidrer Adele begejstret, og rådet er hermed givet videre til hjemlige paparazzi-ofre.


> LIVEFOTOS MEDINA

Her får du de bedste skud fra månedens koncerter og events. Se mange flere fede koncertfotos på poplick.dk.

TIVOLI, KØBENHAVN 11.05.2012 FOTO: PATRICK PANKALLA

DONKEYBOY

VOXHALL, AARHUS 04.05.2012 FOTO: SILAS STAAL

Se et

STØRRE GALLERI fra koncerterne PÅ POPLICK.DK

AVICII

18

FORUM, KØBENHAVN 04.05.2012 FOTO: EMIL HOUGAARD

poplick / ANNONCETILLÆG


20

poplick / ANNONCETILLÆG


INTERVIEW

Aura

»JEG KASSEREDE EN MUSIKVIDEO TIL EN HALV MILLION KRONER« Marie Søndergaard har mødt den farvestrålende Aura til en snak om at ville bestemme selv, slå stort igennem og bagsiden ved at være nøgen på sit albumcover. Aura, hvordan begyndte det hele? »Musik har altid været en stor del af mit liv. Mine forældre mødte hinanden på Roskilde Festival, og de har altid elsket musik. I min familie har musiker har altid været det vildeste, man kunne blive. Ikke præsident eller advokat, men musiker. Jeg har aldrig følt det som et valg, men som en nødvendighed at skrive musik. Det er noget, jeg har været nødt til at gøre for at kunne føle mig som et helt menneske. Jeg har altid haft enormt stærke karaktertræk og en enorm stærk vilje og behov for at udtrykke mig, og det har overskygget alt andet«.

»Jeg har ikke følt mig mere nøgen på coveret, og man kan jo ikke se noget, så jeg er ret overrasket over, at nogen kunne blive forarget. Vi lever i 2012, og der er sgu da fisser ud over det hele«

Hvorfor er det så lige musikken, du udtrykker dig igennem?

»Det er lettest at udtrykke sig gennem det, man er god til. En del af mig har valgt, og resten har fulgt med. Det er først nu, jeg føler, jeg egentligt har et valg. Jeg skulle først prøve at sende en million singler ud og ligge nummer 1 i forskellige lande, for før kunne jeg ikke slappe af. Jeg er et konkurrencemenneske, og nu har jeg brug for at sætte DK på verdenskortet og sige... TAAADAAAAA!«.

Hvad er det for at valg, du synes, du har nu?

»Nu føler jeg bare, at jeg har bevist rigtig meget, og nu kan jeg lave musik på en anden måde, fordi jeg er blevet dygtigere. Jeg ved, hvad jeg skriver, og jeg kan mærke, det er et hit. Når du har skrevet mere end 1000 sange, kommer der et tidspunkt, hvor du kan slappe mere af i det. Jeg forestiller mig, at det er ligesom at være balletdanser, hvor du ikke kan undgå at være elegant. Jeg ved, hvad jeg kan, og hvad jeg står for, og hvad jeg vil og ikke vil. Det er en fantastisk følelse«.

Du ved, hvad du vil, og hvad du ikke vil. Når det kommer til styling, musikvideoer og din musik, er det dig, der har det sidste ord. Har det været nemt nok? »Jeg har alle ord. Jeg tror, det har været

nemmest for alle. Der er ikke nogen, der har reddet mig, fundet mig eller skabt mig. Jeg har lavet alt selv. Skrevet alle sange og produceret alle sange. Det kan godt være, jeg ikke kan spille alle instrumenter, men jeg har selv valgt dem, og der har været syv guitarister på 'Geronimo' og over ti pianister på en anden sang, fordi jeg ikke var tilfreds. Det er fantastisk for folk, jeg arbejder med, at de aldrig er i tvivl om, hvem der sidder i førersædet. Jeg kasserede den første video til 'Geronimo', fordi jeg ikke kunne lide den. Den kostede en halv million kroner, og det er rigtig mange penge, men jeg er fucking ligeglad. Det er mig, der skal repræsenteres, og det er fucking mig, det går ud over«.

Hvilke overvejelser har du haft omkring coveret til 'Before the Dinosaurs', hvor du ikke har tøj på?

»Folk kender mig som Aura, som altid har specielt tøj på, og vi har en kunstner som Lady Gaga, som har presset citronen så meget, at hun til sidst tog en kødkjole på. Jeg følte, at det eneste, jeg kunne gøre for at skabe balance i tingene og komme ‘back to basics’, var at stille mig nøgen op og være en ren kvinde. Jeg havde slet ikke overvejet den fordømmelse, jeg fik. Det er utroligt i et land som Danmark, hvor vi er så obs på, at man ikke skal være tildækket og have slør på, at man så i hvert fald heller ikke må være nøgen. For mig er det noget af det smukkeste og reneste at stille sig op og være sig selv. Den følelse af at være nøgen, er den følelse, jeg har ganget med ti, når jeg står på scenen og synger mine mest følsomme sange. Jeg har ikke følt mig mere nøgen på coveret, og man kan jo ikke se noget, så jeg er ret overrasket over, at nogen kunne blive forarget. Vi lever i 2012, og der er sgu da fisser ud over det hele. Sorry, men det er rigtigt. Hvor er ‘peace, love, and harmony’, og hvorfor må man ikke få lov til at være kvinde?«.

Dit første album blev udgivet på et mindre label, men nu har du signet hos Universal? Hvorfor tog du det valg? »Jeg følte, at det var Universal, der kunne tage bedst vare på mig, og at det var et pladeselskab, hvor der ikke blev tabt noget på gulvet. Når det går rigtig hurtigt, sidder der 25 mennesker, der kun arbejder på min plade, og et lille selskab har måske kun to ansatte. Det var hyggeligt, men det gik måske ikke hurtigt nok«.

HVOR STAMMER NAVNET AURA FRA?

»Det er et kælenavn, jeg fik, da jeg var teenager. Det var en veninde, der fandt på det, fordi jeg gik i farvestrålende tøj og var åben og lysende. Alle begyndte at kalde mig det, og så hang det fast. Jeg har ikke skiftet navn eller noget. Jeg er døbt Maria«.

Kan du beskrive forskellene på det første og andet album?

»På mit første album anede jeg ikke, hvad jeg lavede. Jeg fulgte bare min intuition med mine sange og min guitar. På den seneste plade har jeg lært at være på landevejen og på radiostationer. Jeg havde ikke lyst til at lave en lille guitar-indie-plade, hvor alt var indadvendt. Jeg ville lave en fantastisk, storslået popplade, som kunne nå hele vejen rundt«.

Er det andet album så mere dig?

»Nej, det kan man ikke sige. Det er en naturlig udvikling. Min sangskrivning er blevet meget bedre, og jeg er enormt stolt af at kunne lave et så stærkt album«.

Hvad tænker du om fremtiden?

»Jeg tænker ikke så meget, for musikken er jo den, der bestemmer over mig. Jeg er slave af min musik. Der er fantastiske mål, som ville være vilde at opnå, men jeg elsker også bare, at musikken er musikken, og det er den, der styrer mig. Det er min kraft, og så må man se, hvad der sker«. •

AURA KAN OPLEVES HEN OVER SOMMEREN PÅ DIVERSE FESTIVALER ANNONCETILLÆG | poplick | 21


> POPLICK SERVICE JUNI 2012

Poplick håndplukker den kommende måneds fedeste koncerter, udgivelser og begivenheder. Her er hvad du ikke bør gå glip af i juni. Kristian Dam Nygaard

30/5-2/6

Festival

10/6

Koncert

18/6

Udgivelse

CHERYL 'A MILLION LIGHTS'

> Det tidligere Girls Aloud-medlem, der i 2009 hittede stort med singlen 'Fight for This Love', er tilbage med sit tredje solo-album. Vi har fået lov at høre fire sange fra albummet, og de kunne alle godt gå hen og blive hits.

SKIVE FESTIVAL

LUKAS GRAHAM

> Den lille havnefest ved Limfjorden har de sidste par år vokset sig større og større og kan i år præsentere internationale navne som Linkin Park, The Offspring og Scooter. Tag til Skive og fest igennem, som var det 1999. Nå ja, så kommer altid fantastiske Robyn og Rihannas yndlings-dj, Calvin Harris, også.

> Vi forudser, at fristaden får ny tilskuerrekord, når hjemmedrengene fra Lukas Graham giver udendørs gratiskoncert som en del af Christianias nye søndagskoncerter. Graham-drengene har allerede for længst cementeret sig som ‘årets nye navn’, og bliver vejret godt, kan det gå hen og blive årets danske live-oplevelse.

SKIVE

11/6

Koncert

NEMOLAND, CHRISTIANIA

18/6

Udgivelse

VIND BILLETTER PÅ POPLICK.DK

NICKI MINAJ

JUSTIN BIEBER

> Intet er givet på forhånd, når den iltre rapbarbie træder speederen i bund og river sit live-publikum rundt i manegen. Hendes seneste album er et sprudlende miskmask af pop-hits og soundtracks til sindssygeanstalten. Det kan kun blive underholdende.

> For alverdens Beliebers er dette århundredes vigtigste udgivelse. Justin har udtalt, at han med sit nye album vil tage skridtet ind i de voksnes rækker med en mere moden lyd. At dømme ud fra førstesinglen, 'Boyfriend', kan vi godt høre, hvilken anden Justin han gerne vil være, når han den 18. juni bliver stor.

FALKONER SALEN, KØBENHAVN

22/6

Koncert

'BELIEVE'

25/6

Udgivelse

27/6

Koncert

26-30/6

Festival

RASMUS SEEBACH & VENNER

MAROON 5

SNOOP DOGG

PEACE & LOVE (S)

> Det bliver pop med pop på, når Rasmus Seebach giver koncert i Horsens gamle statsfængsel sammen med vennerne Burhan G, Xander og Ankerstjerne. To uger forinden vil Metallica have testet, om murene kan holde til høj musik. Mon de også vil kunne holde til høje pige-skrig?

> Kan de amerikanske pop-rockere med energiske Adam Levine i front overgå sidste års megahit 'Moves Like Jagger'? Det bliver svært, men med førstesinglen, 'Payphone', tyder det på, at de atter har fundet en opskrift, der går rent ind på hitlisterne. Maroon 5 har proklameret, at 'Overexposed' vil være deres mest poppede album til dato. Vi ser frem til at høre, hvad det skal betyde.

> Katos nye ‘BFF’ er efter blot otte måneders fravær tilbage på dansk grund for atter at fyre op for en gevaldig hashkage af en rap-koncert. Om det er de danske piger, Christianias grønne urter eller Kato, der trækker, vides ikke, men det er altid en fest, når Snoop går på scenen.

> Hvorfor nu nævne en svensk festival? Fordi de har formået at gøre det, Roskilde Festival ikke kunne/ville: Fået Rihanna på plakaten. Peace & Love-festivalen er Sveriges største med omkring 40.000 gæster, og ud over Rihanna kan man i år blandt andet opleve det amerikanske dubstep-fænomen Skrillex. Eneste minus: Festivalen ligger 260 kilo-meter nordvest for Stockholm. Det er pænt langt ude i skoven.

FÆNGSLET, HORSENS

22

poplick / ANNONCETILLÆG

'OVEREXPOSED'

VEGA, KØBENHAVN

NORDVEST FOR STOCKHOLM


turboweekend

Din clubpris

kr. 250 inkl. ny cd

release koncert+ cd Turboweekend udgiver nyt album mandag den 25 Juni og Club metroXpress kan nu tilbyde dig at komme med til en eksklusiv og intim release koncert med bandet i Pumpehuset på release-dagen! Turboweekend vil på aftenen spille mange numre fra det nye album: ‘Fault Lines’, heriblandt hitsinglen: ’On My Side’ Med i prisen får du en CD og bliver dermed en af de første til at stå med det nye album i hænderne. Efter koncerten er der selvfølgelig mulighed for at få signeret CD’ en.

Dato og steD 25. juni kl. 20.00 Pumpehuset Studiestræde 52 1554 København K Køb Din billet på www.clubmetroxpress.dk

Bliv inspireret. Abonnér på ny musik og mode.

INTRO-TILBUD

12 NUMRE

349,SPAR 371,-

SOUNDVENUE.COM/OPRET

Opret abonnement på magasinet i dag. Inkluderet i prisen er koncertrabatter og et månedligt gavebevis på 100 kr. til tøjbutikken Pede & Stoffer.


“WARRIOR//WORRIER” Nyt album ude nu

præsenterer

Nyt internationalt album ude 1 juni

Poplick Paper #8  

Læs stort interview med Nicki Minaj, kom på reportage til London med Justin Bieber, læs Aura fortælle om sit gennembrud, få popstjernernes f...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you