Sparkling Weekend 29.–31.20.2020

Page 1

SPARK LING WEEKEND

29.-31.10. raumaMILLISEKUNNEISSA LONTOOSEEN Miltä kuulostaisi verkkoyhteys, joka avautuu välittömästi minne tahansa? Liittymä, jolla perheenjäsenistä yksi surffaa, toinen katsoo telkkaria, kolmannella on videoneuvottelu ja neljäs pelaa – kaikki yhtä aikaa ilman minkäänlaista viivettä ja pätkimistä. Rauman Energian Sukkela on aitoa valokuitua alusta loppuun, mikä tekee siitä ylivertaisen muihin verrattuna. Unohda kuparikaapelit ja ruuhkautuvat mobiiliyhteydet, valitse Sukkela valokuitu.

TOIMII. Testaa saatavuus kotiisi: raumanenergia.fi/sukkela


NE

JOITA SEURATAAN. JOISTA PUHUTAAN. JOIHIN VERRATAAN.

HYBRID THINKING TAKES YOU FURTHER. Ladattavat hybridimme tarjoavat sekä ilmeikästä muotoilua että älykkäitä ja innovatiivisia ratkaisuja. Tehokas polttomoottori ja hiljainen sähkömoottori tekevät niissä saumatonta yhteistyötä. Tarjoamme upean malliston, josta löydät takuulla tarpeisiisi sopivan ladattavan hybridin. Vuonna 2020 valittavissa 11 ladattavaa sähköistettyä mallia. Nyt myös ensikertaa Touring-mallit saatavilla ladattavana hybridinä, xDrive-nelivedolla. Sen lisäksi BMW tarjoaa laajan kevythybriditekniikalla varustellun malliston, joka on entistä vähäpäästöisempi. Lue lisää osoitteesta BMW.fi/hybridit. BMW 530e A Sedan Plug-in Hybrid, alk. 57.643,87 €, sis. autoveron ja toimituskulut. *EU-yhd. kulutus 1,4 l/100 km, CO2-päästöt 31 g/km (530e A Sedan Charged Edition). Sähköinen toimintamatka 54-61 km. BMW 520d A Sedan xDrive MHEV, alk. 50.122,95 €, sis. autoveron ja toimituskulut. *EU-yhd. kulutus 5,1 l/100 km, CO2-päästöt 132 g/km (520d A Sedan xDrive MHEV-kevythybriditekniikalla). BMW 530e A Touring Plug-in Hybrid, alk. 59.766,04 €, sis. autoveron ja toimituskulut. *EU-yhd. kulutus 1,5 l/100 km, CO2-päästöt 35 g/km (530e A Touring Charged Edition). Sähköinen toimintamatka 52-56 km. *Kulutukset ja päästöt määritelty WLTP-testimenetelmän mukaisesti. Auton kulutukseen ja toimintamatkaan sähköllä vaikuttavat muun muassa sähköajon osuus, kuljettajan ajotapa, ajonopeus, lämpötila, keli- ja ajo-olosuhteet sekä auton kuormaus. Kuvien autot erikoisvarustein.

BMW X3 xDrive30e A Plug-in Hybrid, alk. 64.811,83 €, sis. autoveron ja toimituskulut. *EU-yhd. kulutus 2,3 l/100 km, CO2-päästöt 51 g/km (X3 xDrive30e Charged Edition xLine). Sähköinen toimintamatka 50 km.

PORI Hyväntuulentie 2 puh. 020 777 2304 Teemme kauppaa: ma–pe 10-18, la 10-15

#joyelectrified by

BMW X5 xDrive45e A Plug-in Hybrid, alk. 87.453,04 €, sis. autoveron ja toimituskulut. *EU-yhd. kulutus 1,2 l/100 km, CO2-päästöt 28 g/km (X5 xDrive45e Charged Edition). Sähköinen toimintamatka 87 km.

Huolto 020 777 2300 Puhelun hinta 0207-alkuiseen numeroon lankapuhelimesta 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv. 24%), matkapuhelimesta 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv. 24%)SPARK LING

MENU 29.10.–31.10. rauma MUKANA OLEVAT RAVINTOLAT OVAT LOIHTINEET OMAN YKSILÖLLISEN MENUNSA. VARAA OMA MENUSI AJOISSA!

Restaurant

TIEDUSTELUT JA PÖYTÄVARAUKSET RAVINTOLOIDEN OMILTA SIVUILTA.


KUVA: HANS LEHTINEN

PÄ Ä K I R J O I T U S

Koe kupliva elämys Vanhassa Raumassa

R

auman oma muotigaala Sparkling Night toteutetaan tänä syksynä aivan uudenlaisella tavalla. Poikkeuksellinen aika vaatii poikkeukselliset ratkaisut, joten tänä vuonna muodista ja kuplivasta tunnelmasta päästään nauttimaan yhden illan sijaan peräti kolmen päivän ajan. Lokakuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävä Sparkling Weekend kutsuu kaupunkilaiset vierailemaan liikkeissä ja ihailemaan juhlatunnelmaan valaistua Vanhaa Raumaa. Kolmipäiväisen tapahtuman huipennus nähdään perjantaina, kun lähes kymmenen liikkeen näyteikkunat heräävät tunniksi eloon. Sparkling Weekendissä mukana oleviin yrityksiin ja itse tapahtumaan pääset tutustumaan paremmin tämän lehden sivuilla. Vuoden muotielämys 2019 -ehdokas Sparkling Night on kasvanut vuosi vuodelta suuremmaksi tapahtumaksi ja liput on myyty loppuun silmänräpäyksessä. Tänä vuonna tapahtumasta pääsee nauttimaan turvallisesti kaikki halukkaat, kun näyttämönä toimii uniikki Vanha Rauma. Iso kiitos Rauman kaupungille ja Rauman Energialle, jotka ovat tukemassa elinvoimaista keskustaa ja mahdollistavat tämän tapahtuman järjestämisen. Vanhan Rauman tarjonta on kaupungin kokoon nähden

OTA SEURANTAAN SPARKLING WEEKEND -KANAVAT PAPERILEHTI.FI/SPARKLINGWEEKEND @SPARKLINGNIGHTRAUMA

@SPARKLINGNIGHTRAUMA

Vanhan Rauman tarjonta ei kalpene vertailussa suuremmille kaupungeille.

poikkeuksellisen hyvä, eikä kalpene vertailussa suuremmillekaan kaupungeille. Tärkein tekijä ainutlaatuiselle ulkokauppakeskukselle olet sinä, te ja me kaikki yhdessä. Tuetaan paikallisia kivijalkaliikkeitä ja pidetään keskusta elinvoimaisena tulevaisuudessakin. Toivottavasti tapaamme sinut Vanhan Rauman kaduilla ja liikkeissä 29.–31.10.2020. Tervetuloa aistimaan kuplivaa syysiltaa, lämpimän yhteistyön tulosta ja muodin kimallusta!

MANU AADELI & IIDA L AMPI

Sparkling Weekend -yrittäjien puolesta

JULKAISIJA VIESTINTÄOSAKEYHTIÖ BONDE TUOTTA JA SANNA PERÄNTIE | ULKOASU MIKKO OLLIKAINEN PAINOPAIKKA SANOMA MANU OY, TAMPERE | PAINOS 13.000 KPL JAKELU POSTI, KOTITALOUDET 26100 JA 26200 RAUMA


Sparkling Night – sielun kupliva elämys

8

|

PA PE R I L E H T I

KUVAT: HANS LEHTINEN

SPARKLING WEEKEND | 29.–31.10.2020


SPARKLING WEEKEND | 29.–31.10.2020

S PA R K L I N G N I G H T O L I V U O D E N M U O T I E L Ä M Y S 2 0 1 9 -E H D O K A S

S

e on enemmän kuin tapahtuma, se on elämys. Elämys, joka tarjoaa mahdollisuuden laittaa parasta päälle ja lähteä ystävien kanssa nauttimaan illasta muodin, hyvän ruoan ja juoman sekä musiikin parissa. – Tapahtuman nimi kertoo olennaisen. Kyseisenä iltana kaikki saavat säkenöidä: vieraat, mallit, järjestäjät, asut, ruoka ja valot, Café Salin yrittäjä Iida Lampi hymyilee. – Sparkling Nightin järjestämisessä paras palkinto on ollut huomata, että olemme luoneet yhdessä jotain todella hienoa. Upea nähdä ihmisten nauttivan tapahtumasta täydellä sydämellä. Rauman oma muotigaala Sparkling Night on järjestetty 13 kertaa ja tapahtumasta on viime vuosina tullut jo oma käsite. Tänä syksynä ilta vaihtuu viikonlopuksi, kun Sparkling Weekend valtaa Vanhan Rauman 29.–31.10. Kolmipäiväisen tapahtuman huipennus nähdään perjantaina, kun ihmiset pääsevät ihailemaan muotinäytöksiä mukana olevien liikkeiden näyteikkunoista.

sukulaisia ja ystäviä, Westlookin yrittäjä Manu Aadeli naurahtaa. Myöhemmin mukana olevien yritysten määrä on lisääntynyt ja tapahtuma on kasvanut muutenkin merkittävästi. Sparkling Nightin 10. kerta oli ensimmäinen iso näytös ja sijainti vaihtui Café Salista Superlonitehtaalle. Vuosina 2017 ja 2018 tapahtuma järjestettiin Tarvontorilla ja viime vuonna vanhan Iskun tiloissa. Tilan kasvaessa myös vierasmäärä on viisinkertaistunut. Tapahtuma on kerännyt paljon kiinnostusta ja viime vuoden tapahtumaan myynnissä olleet 500 lippua menivät ennen kuin myynti ehti kunnolla alkaa.

Rauman oma muotigaala Sparkling Night on järjestetty 13 kertaa.

LOPPUUNMYYTY MUUTAMASSA TUNNISSA

Vuonna 2012 alkunsa saanut Sparkling Night järjestettiin aluksi kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Sittemmin tapahtuma on järjestetty kerran vuodessa. Ensimmäistä tapahtumaa olivat järjestämässä Westlook, Café Sali, Candida, Kauppahuone Riveri ja silloin Raumalla toiminut yritys K26. – Ensimmäiset näytökset järjestettiin Café Salissa, jonne mahtui paikalle 100 ihmistä. Heistä varmaan 70 oli järjestäjien

EHDOLLA VUODEN MUOTIELÄMYKSEKSI

Etenkin viime vuosina Sparkling Nightin järjestelyjä on voinut huoletta verrata isompien kaupunkien tapahtumiin. Punainen matto, pitkä jono ihmisiä odottamassa ovien aukeamista, ulkotulet, sisällä käteen lasi kuohuvaa, kuvausseinä, näyttävä valaistus, koristeet, ruokatarjoilut, catwalk-lava ja sata mallia. Sparkling Nightin näyttävä kokonaisuus ei ole jäänyt muotialan ihmisiltä huomaamatta, sillä raumalaisten yrittäjien järjestämä tapahtuma sai kunnian olla yksi viidestä Vuoden muotielämys 2019 -ehdokkaasta. Fashion Finlandin järjestämää palkintogaala juhlittiin Helsingissä helmikuun lopulla. – Vaikka voittoa ei tullut, niin olihan se aivan uskomaton kokemus olla ehdolla ja matkustaa porukalla gaalaan. Vielä kun paikalla oli koko julkkiskerma, Kotivakan Leena Kujansuu ihastelee.

REINO NORDIN ESIINT YMÄSSÄ V U O D E N 2 0 1 8 TA PA H T U M A S S A

PA PE R I L E H T I

|

9


SPARKLING WEEKEND | 29.–31.10.2020

S PA R K L I N G N I G H T -K U VA U S E I N Ä L Ö Y T Y Y TÄ N Ä V U O N N A C A F É S A L I S TA

”Yhdessä on ollut hyvä suunnitella SPARKLING WEEKEND ja toteuttaa.” KAIKILLE AVOIN SPARKLING WEEKEND

Tänä syksynä kuplivaa elämystä on lähdetty toteuttamaan aivan uudella tavalla. Lokakuun viimeisenä viikonloppuna 29.–31.10. tapahtuman tunnelmasta pääsee nauttimaan kaikki halukkaat. Vanhan Rauman sydämessä on tilaa nauttia muodista ja tapahtuman tunnelmasta turvallisesti. Sparkling Weekend käynnistyy torstaina 29. päivä, kun tapahtumassa mukana olevat liikkeet ovat auki aina iltakahdeksaan asti. Tapahtuman huipennus nähdään perjantaina, kun lähes kymmenen liikkeen näyteikkunat heräävät eloon. Kello 19–20 kaikki halukkaat pääsevät kiertämään katuja ja ihailemaan näyteikkunoiden muotinäytöksiä.

10

|

PA PE R I L E H T I

Torstaina ja perjantaina Café Salissa on mahdollisuus kuvauttaa itsensä ja ystävänsä perinteisen Sparkling Night -kuvausseinän edessä. Keskustassa asiaan kuuluvaa tunnelmaa on myös luomassa näyttävä valaistus mukana olevien liikkeiden edustalla. Mukana Sparkling Weekendissä ovat Alus­asuliike Helmi, Café Sali, Cameo Boutique, Candida, Heidi A. Design (POP UP Cafe Salissa tapahtuman ajan), Kauppahuone Riveri, Koti-Vakka, Salon Fiin, Silmäoptikot Palmu ja Westlook. Tapahtuman järjestämisessä ensimmäisistä vuosista lähtien mukana ollut Manu Aadeli huomauttaa kyseessä olevan hyvin poikkeuksellinen tapahtuma. – En ole vastaavanlaiseen toteutukseen aiemmin törmännyt. Uskoisin tämän olevan aika uniikki tapahtuma, kun ottaa huomioon upean Vanhan Rauman miljöön ja useamman liikkeen, joiden näyteikkunassa toteutetaan muotinäytöstä samanaikaisesti, Aadeli pohtii. Tapahtuman suunnittelu on tänäkin vuonna vaatinut paljon aikaa, päitä ja käsiä, mutta joka vuosi Sparkling Nightin – tässä tapauksessa Weekendin – järjestäminen antaa enemmän kuin ottaa. – Meillä on kasassa upea porukka, joka on vuosittain valmis antamaan täyden panoksensa tämän hienon elämyksen järjestämiseen. Yhdessä on ollut hyvä suunnitella ja toteuttaa, Iida Lampi kiittelee.

L I S Ä Ä S PA R K L I N G W E E K E N D I N O H J E L M A S TA J A A I K ATA U L U S TA L E H D E N TA K A S I V U L L A .


Kuninkaankatu 10, Vanha Rauma • Puh. 02 8378 6000 • www.silmaoptikot

Kuninkaankatu 10, Rauma | (02) 8378 6000 | silmaoptikot.fi


- for your sparkling moments -


KUVA: SANNA PERÄNTIE

SPARKLING WEEKEND | 29.–31.10.2020

Kohti vastuullisempaa vaateteollisuutta

K

uluttajat ovat yhä enemmän kiinnostuneita vaateteollisuuden vastuullisuudesta ja vaikutuksista ympäristöön. Westlookin yrittäjä Manu Aadeli kertoo trendin näkyvän myös heidän tavarantoimittajillaan. – Monet valmistajat pyrkivät jatkuvasti kehittämään tuotteidensa vastuullisuutta innovoimalla uusia materiaaleja. Tekemällä monikäyttöisiä ja laadukkaita vaatteita uusiomateriaaleista, kuten pressuista, muovipusseista ja muusta jätteestä otetaan tärkeitä askelia kohti vastuullisempaa vaateteollisuutta, Aadeli kertoo. Vastuullisuus lähtee jo pellolta. Esimerkiksi maailmalla tuotetusta puuvillasta vain kaksi prosenttia on vastuullisesti valmistettua. Westlookin brändeistä esimerkiksi Filippa K käyttää tuotteissaan ainoastaan tätä vastuullisesti tuotettua puuvillaa. Tämä väistämättä näkyy myös tuotteen hinnassa.

MUUTOS LÄHTEE KULUTTAJISTA

Vaikka vastuullisuus kiinnostaa, lopullisen ostopäätöksen määrää edelleen vastuullisuuden sijaan raha. – Vaateteollisuudella on suuret ympäristövaikutukset, mutta silti pikamuotia saa halvemmalla kuin ikinä ennen ja sitä ostetaan enemmän kuin koskaan, Aadeli huokaa. –On tärkeää saada ihmiset ymmärtämään, että vähemmällä vaatemäärällä pärjää ja laatuun kannattaa panostaa. Pikamuotia on halpaa ja helppoa hankkia, mutta hinta usein viittaa siihen, että vastuullisuudesta niin tuotteen materiaalien kuin työolojenkin suhteen on tingitty. Lisäämällä kuluttajien tietoa ympäristövaikutuksista voidaan edistää vastuullisempien ostopäätösten tekoa. Alan muutos lähtee pitkälti kuluttajista, sillä kysyntä määrää tarjonnan. – Osalla valintoihin vaikuttaa elämäntilanne, kuten työttömyys tai opiskelut, jolloin rahati-

“Uusiomateriaaleja hyödyntämällä otetaan tärkeitä askelia kohti vastuullisempaa vaateteollisuutta.” lanne ei välttämättä mahdollista vastuullisuuden tukemista, vaikka halua siihen olisi. Monet kuitenkin toivovat pystyvänsä tulevaisuudessa ostamaan tuotteita vastuullisuus edellä. Se on hyvä merkki muutoksesta oikeaan suuntaan. WESTLOOK KUNINKAANKATU 11, RAUMA

PA PE R I L E H T I

|

13


KUVAT: SANNA PERÄNTIE

SPARKLING WEEKEND | 29.–31.10.2020

Mikä on sinun värivuodenaikasi?

V

Värivuodenaika-analyysi auttaa löytämään itselle parhaiten sopivat sävyt pukeutumiseen. Pukeutumisneuvoja, värikonsultti ja Cameo Boutiquen omistaja Sirke Lehtinen on myynyt raumalaisille vaatteita jo 35 vuoden ajan. Lehtinen auttaa mielellään asiakkaitaan löytämään oikeat värisävyt, jotka tukevat kauniisti henkilön omaa väripersoonaa. KEVÄT-TYYPIN

hiukset ja iho ovat usein lämminsävyiset ja sisältävät K E VÄT melko runsaasti punapigmenttiä. Omat värit ovat vaaleat, joiden pariksi sopii loistavasti kirkkaat ja keväisen luonnon lämpimät värit. Hempeän keltapohjaiset värit, kuten koralli, vaaleanvihreä tai kameli, sopivat kevät-tyypille hyvin. KESÄ-TYYPIN

iho on vaalea ja se ruskettuu usein helposti. Hiusten väri ja mahdolliset pisamat ovat enemmän harmaita kuin punapigmenttisiä.

14

|

PA PE R I L E H T I

Kesä-tyypiltä ei löydy paljoa väripigmenttiä, jonka vuoksi kovat ja kirkkaat värit KESÄ eivät sovi kyseiselle värityypille. Sopivia sävyjä sen sijaan ovat kylmät, harmaalla taitetut pastellivärit, kuten vaaleanpunainen ja -sininen sekä vaalea hiekan sävy. SYKSY-TYYPPI

on väripigmentiltään lämminsävyinen. Silmissä ja ihossa on SYKSY enemmän keltaista kuin harmaa ta ja hiukset ovat usein punapigmenttiset. Syksy-tyypille sopivat mausteiset, lämpimät ja vahvat keltapohjaiset värit, kuten oliivinvihreä, sinapinkeltainen tai tiilenpunainen.

TALVI-TYYPPI

on neljästä tyypistä helpoimmin tunnistettava. Tällaisella ihmisellä on usein vaalea, kylmäsävyinen iho sekä tummat ja kylmäsävyiset hiukset. Talvi-tyypille sopii parhaiten kylmät, kovat ja kirkkaat värit, jotka sisältävät paljon TA LV I pigmenttiä, kuten musta, smaragdinvihreä tai sähkön­ sininen. Itselle sopimatonta väriä ei tarvitse kokonaan karsia vaatekaapista, vaan sitä voi olla asukokonaisuudessa pienempänä määränä. Hyvä keino on myös yhdistää huonommin itselle sopiva väri esimerkiksi oikean sävyisen huivin kanssa, sillä merkittävintä on, mikä väri on lähimpänä kasvoja. Kasvojen lähellä olevaa väriäkin tärkeämpää on kuitenkin se, että itse pitää vaatteistaan ja ne tuntuvat mukavalta päällä.

CAMEO BOUTIQUE KAUPPAKATU 7, RAUMAJUHLANNE SYDÄMELLÄ www.cafesali.fi


KUVA: HANS LEHTINEN

SPARKLING WEEKEND | 29.–31.10.2020

Jokainen juhla on ainutlaatuinen

S

parkling Night sai alkunsa vuonna 2012 torin laidalta kahvila Café Salin tiloista. Kahdeksan vuoden aikana vierasmäärä on viisinkertaistunut ja tilaisuus siirtynyt suurempiin tiloihin. Kasvun myötä järjestelyt ovat vaatineet yhä enemmän aikaa ja suunnittelua. – Aluksi meillä oli niin sanottu kotikenttäetu, kun kalusteet, astiat ja ruoat olivat valmiiksi samassa tilassa kuin tapahtuma. Neljä viimeisintä vuotta on kuitenkin vaatinut enemmän organisointia, että kaikki tarvittava saadaan juhlapaikalle, Café Salin yrittäjä Iida Lampi kertoo. Isossa tapahtumassa on paljon huomioitavaa esimerkiksi ruoka- ja juomatarjoiluihin liittyen. Ruoan pitää riittää­ kaikille, valikoimassa on huomioitava erityisruokavaliot IIDA LAMPI

ja ruoan pitää pysyä lämpimänä. – Aikataulutus pitää suunnitella tarkkaan, jotta kaikki menee jouhevasti. Sparkling Nightissa on aina tarjoiltu kuohuviiniä alussa, joten pelkästään juoman kaatamiseen 600 lasiin pitää varata aikaa tunti. PIENISTÄ TARJOILUISTA SUURIIN TAPAHTUMIIN

Iida Lammen arki koostuu pääasiassa kahvilan pyörittämisestä, mutta vuoteen mahtuu myös pitopalvelua ja tapahtumien järjestämistä. Café Sali järjestää tilaisuuksia niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin. Joissain tapahtumissa vastuualueeseen kuuluu tarjoilut, toisissa koko juhlatilaisuuden suunnittelu ja järjestely. – Vuoden päivistä melkein joka toisena järjestämme jonkinnäköistä tilaisuutta. Väkimäärät vaihtelevat yleensä kymmenestä pariin sataan. 500 vieraan Sparkling Night on siis ainakin toistaiseksi ihan omassa luokassaan, Café Salin myyntipäällikkö Linda Sallmén pohtii. Oli kyseessä sitten iso tai pieni tapahtuma Café Salin väki on järjestelyissä mukana täydellä

”Pelkästään kuohuviinin kaatamiseen 600 lasiin pitää varata aikaa tunti.” sydämellä ja panoksella, sillä jokainen juhla on ainutlaatuinen. – Haluamme jokaisessa tilaisuudessa, että järjestäjä ja vieraat voivat keskittyä vain nauttimaan tapahtumasta ja luottaa siihen, että kaikki asiat ovat meillä hoidossa, Iida Lampi päättää.

CAFÉ SALI KUNINKAANKATU 22, RAUMA

PA PE R I L E H T I

|

17


Hyvinvointivalmentaja Maija Haapasella SportMaxin kehykset | Kuva: Essi Miettinen | Mainos: Creative Corner, Heli Lehtonen


Kuninkaankatu 10, Vanha Rauma • Puh. 02 8378 6000 • www.silmaoptikot.fi Tyylikkäät silmälasikehykset ovat osa asukokonaisuutta Yhä useampi haluaa silmälasiensa olevan muutakin kuin apuväline näkemiselle. Silmäoptikot Palmun uniikista valikoimasta löytyy useita laatubrändejä, joiden tyylikkäillä kehyksillä kruunaat niin arki- kuin juhla-asusikin. Optisen alan erikoismyyjä Salla Puumalaisen avulla jokaiselle löytyy omiin kasvoihin täydellisesti sopivat kehykset.

Ammattitaidolla tehty näöntutkimus takaa mukavan näkemisen Tyylikkäät kehykset kaipaavat parikseen laadukkaat linssit. Silmäopikot Palmun kokeneet optometristit Katariina Ahtola, Aki Nordling ja Pekka Palmu pitävät huolen, että taiten tehdyssä näöntutkimuksessa löydetään juuri oikeanlaiset voimakkuudet kaikille asiakkaille. Huippuluokan tutkimuslaitteisto yhdessä vuosien ammattitaidon ja laadukkaiden tuotteiden kanssa takaavat asiakkaille aina parhaan lopputuloksen.

Paikallista yhteistyötä raumalaisten parhaaksi Silmäoptikot Palmu on ollut jo useamman vuoden mukana Sparkling Night -tapahtumassa. Syksyisin järjestettävä muotigaala on loistava esimerkki paikallisesta yhteistyöstä. Jokaisella yrityksellä on aito tahto toimia yhdessä aktiivisen kaupunkielämän puolesta, auttaa toisiaan ja palvella asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Näöstäsi huolehtii Silmäoptikot Palmu – jo vuodesta 1981


KUVA: SANNA PERÄNTIE

SPARKLING WEEKEND | 29.–31.10.2020

Syksyn luottoasu PIRTEÄSTI KUVIOIDULLA

Kiireisen päivän pelastaa toimiva asukokonaisuus, jolla selviää aamusta iltaan. Tällä Kauppahuone Riveristä kootulla asulla voit lähteä aamulla töihin, käydä lounaspalaverissa, siirtyä töistä Lukon peliin ja illalla vielä ravintolaan syömään.

paidalla tuot helposti ilmettä asuusi. Lämpimässä sisäilmassa neule on helppo riisua päältä, jolloin paita toimii hyvin yksinäänkin.

SYKSYN PARAS HANKINTA

100% MERINOVILLANEULE

on mukavan lämmin, mutta silti todella ohut ja hengittävä. Loistava valinta niin toimistoon kuin vaikka ulkoiluun takin alle. Tällä viimeistelet siistin ilmeen asuusi.

on veden- ja tuulenpitävä lämmin takki, joka sopii jokaiseen säähän. Nykyaikaiset vanut takin sisällä ovat niin kehittyneitä, että ohuestakin takista saadaan lämmin. Kruununa syksyn herkullisin väri: oranssi.

KLASSIKON PALUU!

Superjoustavat samettihousut ovat mitä mukavimmat päällä, olit sitten työpaikalla, kotikonttorilla tai nauttimassa ravintolan antimista.

20

|

PA PE R I L E H T I


Joka päivä

uutta ja yllättävää!

Olit sitten oman elämäsi ihmemies tai -nainen SPARKLING WEEK tapahtuman aikana (29.10-31.10) asioineiden kesken arvomme 2 kpl 250€:n arvoisia lahjakortteja.

Lähes 1000m2 jättimyymälästämme löydät kaikkea kivaa vaatetukseen liittyvää, oli sitten kyseessä arki tai juhla. Iloinen ja asiantunteva henkilökuntamme auttaa aina löytämään juuri sinulle sopivat vaatteet.

KUNINKAANKATU 22, RAUMA

SPARKLING week aukioloajat: To 10-20 Pe 10-18,30 La 10-15 www.kauppahuoneriveri.fi


KUVA: JOHANNA KAISJOKI

SPARKLING WEEKEND | 29.–31.10.2020

Mekkomania

V

iimeisen vuoden aikana mekot ovat päätyneet yhä useammin naisten päälle myös arkena. Trendi on huomattavissa niin maailmalla kuin paikallisestikin. Raumalainen vaateliike Candida on vuoden sisään myynyt mekkoja selvästi aiempia vuosia enemmän. – Naiset haluavat nyt mekkoja ihan jokapäiväiseen käyttöön. Ennen mekko miellettiin juhlavaatteeksi, mutta kynnys sen pukemiseen on laskenut huomattavasti, Titta Laine kertoo. Mekkoja ostetaan kaikissa mitoissa, kuoseissa ja väreissä – iästä riippumatta. Yksi merkittävä syy lisääntyneen mekkojen käytön taustalla on kenkämuodin vapautuminen ja rohkeus yhdistellä mekkoa vapaasti muiden vaatteiden ja asusteiden kanssa. Ennen mekko kaipasi parikseen korkokenkiä, mutta nykyään jalkaan voi laittaa tennarit, maiharit tai vaikka pitkävartiset saapikkaat.

22

|

PA PE R I L E H T I

ASUSTEIDEN AVULLA ERILAISIA VARIAATIOITA

Erilaiset yhdistelmät tekevät mekosta monikäyttöisen vaatekappaleen. – Koruja, kenkiä ja muita asusteita vaihtamalla mekosta saa monta eri variaatiota. Arkisesta mekosta saa juhlavamman esimerkiksi näyttävillä koruilla ja siisteillä kengillä, äitinsä kanssa työskentelevä Linda Laine selventää. – Kesällä mekko on helppo pukea päälle sellaisenaan. Kylminä vuodenaikoina mekkoa on hauska pukea kerroksittain paksujen sukkahousujen, neuleiden, neuletakkien, slipoverien, jakkujen ja huivien kanssa. Huomattuaan mekkojen mukavuuden ja helppokäyttöisyyden monet haluavat hankkia niitä käyttöönsä lisää. Tällä hetkellä ihmiset ovat ihastuneet etenkin väljiin ja rentoihin mekkoihin. – Mekot ovat keränneet positiivista huomiota niin mainoksissa, näyteikkunoissa kuin meidän

“Kehotan jokaista kokeilemaan rohkeasti hauskoja yhdistelmiä.” päälläkin, Titta kertoo. Kuten moni muukin nainen, myös Titta ja Linda ovat hurahtaneet mekkojen maailmaan. – Parasta mekoissa on tällä hetkellä se, että mikään yhdistelmä ei ole outo vaan kaikki on sallittua. Kehotan jokaista kokeilemaan rohkeasti hauskoja yhdistelmiä, Linda rohkaisee.

CANDIDA KUNINKAANKATU 6, RAUMAKUVA: HANS LEHTINEN

SPARKLING WEEKEND | 29.–31.10.2020

Rohkeat oman elämänsä supermallit

Y

htään muotinäytöstä on mahdotonta järjestää ilman malleja, jotka ovat valmiina nousemaan lavalle keskelle yleisön katseita. – Olen älyttömän kiitollinen jokaiselle mallillemme. Vaatii rohkeutta mennä lavalle alusvaatteissa omana itsenään, Alusasuliike Helmen yrittäjä Tinja Koivuviita hehkuttaa. Parhaimmillaan Alusasuliike Helmeä on edustanut 15 mallia, joista viisi on ollut miehiä ja 10 naisia. Kaikki malleista ovat paikallisia, eikä aiempaa kokemusta lavalla kävelystä ole ollut välttämättä lainkaan. Ennen lavalle nousua takahuoneessa on aistittavissa jokaisesta mallista hyvä alkujännitys. Näytöksen jälkeen monet ovat Koivuviidalle hehkuttaneet hyvää fiilistä. – Moni on ylittänyt itsensä lähtemällä mukaan ja on ollut mahtavaa huomata, millaisen itseluottamuksen osa on kokemuksesta saanut.

24

|

PA PE R I L E H T I

ITSEVARMUUTTA ALUSVAATTEISTA

Koivuviita aloitti Alusasuliike Helmen yrittäjänä miehensä kanssa vuonna 2014 ja heti seuraavana vuonna he olivat mukana Sparkling Nightissa. Alusta asti oli selvää, että lavalle olisi hienoa saada kaiken ikäisiä, kokoisia ja näköisiä malleja. – Olemme kaikki erinäköisiä ja jokainen on oman elämänsä supermalli. Tätä sanomaa haluan tuoda esille mallien kautta, sillä jokainen nainen voi näyttää kauniilta hyvin istuvilla ja mukavilla alusvaatteilla, Koivuviita hymyilee. Mallit saavat itse esittää toiveita housujen mallista tai haluaako aamutakin harteilleen. Koivuviita voi esittää mallille toiveen asusta, mutta kenenkään ei tarvitse pukea päälle mitään, mitä ei halua. – Se ei palvelisi ketään, jos pakottaisin jonkun lavalle epämiellyttävissä alusvaatteissa. Haluan, että malleilla on lavalla itsevarma olo. Silloin he myös kantavat vaatteet parhaiten.

Alusasuliike Helmen mallit Sparkling Night 2019 -tapahtumassa.

Ihmisiä ei ole valettu samasta muotista, jonka vuoksi alusvaatteitakin pitää löytyä erikokoisia ja erilaisia vaatimuksia vastaamaan. Miellyttävät alusvaatteet usein myös kohottavat itsetuntoa, vaikka ne eivät näkyisi päivän aikana kenellekään muulle. alusasuliike

ALUSVAATELIIKE HELMI KAUPPAKATU 9, RAUMA

miellyttävän palvelun erikoisliikeKUVA: SANNA PERÄNTIE

SPARKLING WEEKEND | 29.–31.10.2020

Tuplasti juhlaa

T

uleva vuosi 2021 on Kauppakadulla sijaitsevalle Koti-Vakalle 60-vuotisjuhlavuosi. Yrityksen perusti vuonna 1961 nykyisen omistajan Aila Laihon äiti Ilja Salo. Salon ja Laihon jalanjäljissä Koti-Vakan toimintaa on jatkamassa jo kolmas polvi, Laihon tytär Leena Kujansuu. – Olen kasvanut yritykseen vahvasti kiinni. Kun on pienestä pitäen pyörinyt liikkeessä, niin eihän sitä muuta työtä osaisi edes kuvitella tekevänsä, Kujansuu naurahtaa. – Rakastan työskennellä vaatteiden parissa ja kohtaamiset asiakkaiden kanssa ovat minulle tärkeä osa työtäni. Ensimmäisiä kertoja Kujansuu oli töissä liikkeessä kesätöiden muodossa. Vuodesta 2012 lähtien hän on työskennellyt Koti-Vakassa pääsääntöisesti. Yhdessä äidin kanssa työskennellessä on oppinut paljon yrityksen arjesta ja alasta. – Ensimmäisenä oppina mieleeni tulee asiakkaiden tasapuolinen kunnioittaminen. Esimerkiksi ulkonäön perusteella ei ikinä voi määritellä jotakuta asiakasta paremmaksi kuin toista.

26

|

PA PE R I L E H T I

MARIMEKKO MUKANA ALUSTA ALKAEN

Koti-Vakan liikkeestä löytyy useampia laadukkaita brändejä, kuten Marimekko, Ritva Falla, Masai ja Nanso. Pikku-Vakan puolelta löytyy lastentuotteita, jotka löytyvät myös verkkokaupasta.

“Juhlavuoden pääpaino on todennäköisesti syksyllä 2021.” – Marimekkoa meillä on ollut myynnissä koko 60-vuotisen historian ja se onkin aina ollut meille tietynlainen tukipilari. Ajan saatossa suosion määrä on hieman vaihdellut, mutta esimerkiksi tällä hetkellä brändi on vahvasti pinnalla, Kujansuu kertoo. Vuosi 2021 on juhlavuosi myös Marimekolle, sillä yritys täyttää 70 vuotta.

KOTI-VAKAN MYYMIEN MERKKIEN TUOTTEITA VOI TILATA VERKKOKAUPPOJEN SIJAAN SUORAAN KOTI-VAKASTA. NÄIN TUET PAIKALLISTA KIVIJALKALIIKETTÄ.

– Meillä on ensi vuonna tuplasti aihetta juhlaan ja ajatuksena onkin yhdistää Koti-Vakan ja Marimekon pyöreiden vuosien juhlintaa. Vallitsevan tilanteen vuoksi juhlan pääpaino on varmaan syksymmällä, mutta katsotaan, jos keksittäisiin pientä kivaa pitkin vuotta, Kujansuu vihjaa.

KOTI-VAKKA KAUPPAKATU 9, RAUMA


SPARKLING WEEKEND | 29.–31.10.2020 KAMPAUS: SALON FIIN / SANNIKA

Hääpuku, joka täyttää kaikki toiveesi

H

KUVA: JOHANNA JASU PHOTOGRAPHY KUVAT: HANS LEHTINEN

n

He

ääpukuliikkeiden kiertely ja oikean liikkeestä ostettujen mekkojen hinnan päälle mekon etsintä voi olla välillä tursaattaa tulla korjaustyöt. hauttavaa. Jos tuntuu, että sopivaa Harva mekko sopii suoraan rekistä kenenmekkoa ei löydy tai energiaa suukään päälle täydellisesti, joten korjauksia rempaan etsimiseen ei edes ole, kannattaa viijoudutaan usein tekemään. Mittatilauksessa meistään siinä kohtaa ottaa pohdintaan puku valmistetaan suoraan morsiamen hääpuvun teettäminen mittatilaustyönä. mittojen mukaan. HEIDI A. DESIGN Heidi A. Design tekee juhlapukuja – Ensin otetaan mitat ja suunnitellaan POP UP mittatilauksena ja tietää, että mittatilaus yhdessä pukua. Sen jälkeen valmistan CAFÉ SALISSA mielletään usein kalliiksi. Automaattiaina ensin mekosta lakanaversion, jonka SPARKLING WEEKENDIN sesti niin ei kuitenkaan ole. avulla katsotaan istuvuus ja muutokset, AJAN. – Toivon, että tulevat morsiamet joita lopulliseen pukuun tehdään. ottaisivat rohkeasti yhteyttä ja kertoiMorsiamen mekon lisäksi valituista sivat toiveistaan mekon suhteen, jolloin pystyn kankaista on helppo samalla tehdä esimerkiksi antamaan jonkinlaista hinta-arviota, Heidi morsiusneidolle mekko tai morsiuspojalle rusetti. Ahlbom sanoo. .A.Desig idi HEIDI A. DESIGN – Mittatilauksessa hintaan vaikuttaa merkitP. 050 059 5907 tävästi kankaan materiaali. Lopullista hintaa INFO@HEIDIADESIGN.COM laskiessa ja verratessa hääpukuliikkeiden ILTASENKATU 4, RAUMA mekkoihin, kannattaa myös huomioida, että

Salon Fiin on kauneuden erikoisliike, joka tarjoaa kattavan valikoiman palveluja kauneutesi ja hyvinvointisi hyväksi. Palvelutarjontaamme kuuluvat kampaamo- ja kosmetologi­ palvelut sekä kynsi-, ripsi- ja kulmapalvelut. Tarjoamme asiakkaillemme miellyttävän, rentouttavan ja ennen kaikkea onnistuneen hetken palvelujemme parissa. ​ Olet lämpimästi tervetullut! KAUPPAKATU 8, RAUMA

PA PE R I L E H T I

|

27


SPARK LING

TESTAA TAPAHTUMAN NIMIKKODRINKKI!

DRINK

29.–31.10. @barhehku KUNINKAANKATU 17, VANHA RAUMA | BARHEHKU.FI

SYÖ – JUO – HEHKU OSALLISTU ARVONTAAN JA VOIT VOITTAA

500 € OSTOSRAHAA

SPARKLING WEEKEND -LIIKKEISIIN* NIMI POSTINUMERO PUH. NUMERO (arvontaan) SÄHKÖPOSTI

Haluan saada tietoa seuraavasta tapahtumasta ja tietojani saa käyttää markkinointitarkoituksiin.

PALAUTA KUPONKI Sparkling weekend -liikkeeseen tapahtuman aikana 29.10.–31.10.2020. (*Mukana ovat Alusasuliike Helmi, Café Sali, Cameo Boutique, Candida, Heidi A. Design (POP UP Cafe Salissa 29.–31.10.), Kauppahuone Riveri, Koti-Vakka, Salon Fiin, Silmäoptikot Palmu ja Westlook).

SPARK LING WEEKEND

29.-31.10. rauma


RAUMAN

SUURIN

LIIKUNTAKESKUS EI SITOVIA JÄSENYYKSIÄ

KUNTOSALI SEKÄ TOIMINNALLINEN TILA

YLI 1500m2 TREENITILAT

ALOITTELIJOISTA AMMATTILAISILLE

W W W. K U N T O M A X . F I


Business Boost By Bonde If your brand needs to be boosted, please contact our Butler of Business Boost JUHA-PEKKA KETONEN +358 44 765 7850 juha-pekka.ketonen@bonde.fi

Bonde.fiS p ark l i ng we e k e nd Van h a s s a R a u ma s s a 2 9 .–3 1 . 1 0. 2 02 0 S PA R K L I N G W E E K E N D I N A I K A N A • • • •

Merkkien edustajien vierailuja liikkeissä Kaikille liikkeistä* ostaneille tarjolla kuohuviiniä Café Salissa Sparkling Weekend -nimikkodrinkki myynnissä Bar Hehkussa Uniikit Sparkling Menut tarjolla Ravintola Sydvestissä, Wanhan Rauman Kellarissa sekä Ravintola Kalatorissa

(* Sparkling Weekendissä mukana ovat Alusasuliike Helmi, Café Sali, Cameo Boutique, Candida, Heidi A. Design ( POP UP Cafe Salissa 29.–31.10.), Kauppahuone Riveri, Koti-Vakka, Salon Fiin, Silmäoptikot Palmu ja Westlook)

Torstai • Sparkling Weekend -liikkeet avoinna kello 10–20 • Perinteinen Sparkling Night -valokuvaus Café Salissa kello 18–20 • Sparkling-valot syttyvät kello 18

P e r j a nt a i • Sparkling Weekend -liikkeet avoinna kello 10–18 • Perinteinen Sparkling Night -valokuvaus Café Salissa kello 17–19 • Ilmainen take away -kahvi Café Salista muotinäytöskierrokselle lähteville • MUOTINÄY TÖS NÄY TEI KKUNOI SSA ke llo 19–20 Sparkling Weekend -liikkeiden näyteikkunoissa liveshow

Lauantai • Sparkling Weekend -liikkeet avoinna kello 10–15 O TA S E U R A N TA A N S PA R K L I N G N I G H T I N S O S I A A L I S E N M E D I A N K A N AVAT J A TA PA H T U M A N N E T T I S I V U T @ S PA R K L I N G N I G H T R A U M A W W W.PA P E R I L E H T I .F I

@ S PA R K L I N G N I G H T R A U M A


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.