Page 1

Københavns Universitet Medier,  Erkendelse  og  Formidling   Sommer  2012  


1


INDHOLDSFORTEGNELSE Side 3: Velkommen Side 5: Præsentation af tutorer Side 10: Kalender Side 11: Introdage Side 12: Rustur Side 14: Pædagogiks fagprofil Side 15: Semesterplan – fagene og deres undervisere Side 18: Universitetets ABC Side 19: Kort over KUA

2


VELKOMMEN Hjertelig tillykke med at du er blevet optaget på Pædagogik! Med denne lille guide vil vi byde dig velkommen. Det er altid en spændende og farverig rejse at begive sig ud i noget nyt, og vi er overbeviste om, at det bliver sjovt og hyggeligt, når du starter på verdens vigtigste fag! Vi ser frem til at guide dig gennem det vildnis af nye indtryk og de mange oplysninger, som du vil blive overdynget med i de kommende uger. For at give dig et hint om de næste ugers aktiviteter har vi samlet nogle oplysninger, vi finder relevante om introforløbet og om dit kommende studie – både det formelle og det uformelle. Vi har desuden lavet en overordnet studieguide der indeholder informationer der er brugbare hele din studietid. Det er en god ide at gemme studieguiden. Vi glæder os meget til at se dig og hjælpe dig til at føle dig hjemme på universitetet! Mange hilsner fra dine tutorer Katrina, Stella, Kasper, Anne og Mette!

3


Introdagene ligger den 20., 21., 23. og 24. august. Vi mødes mandag i lokale 27.0.17 kl. 9.30 på KUA (Københavns Universitet Amager). Der vil stå tutorer og tage imod dig ved hovedindgangen, ved Islands Brygge metrostation og ved Emil Holms Kanal. Introdagenes formål er dels at sætte dig ind i universitetets overordnede strukturer og KUAs lange gange og dels at præsentere dig for pædagogikstudiet og det dertil hørende miljø. Den foreløbige plan over introdagene finder du senere i denne pjece.

Rusturen varer fra mandag den 27. august til onsdag den 29.august. Rusturen er en fælles hyttetur til ’Lerbjergscentret’ i Hvalsø og er fyldt med sjov og spas, men også med hyggelige køkkentjanser og faglige indslag.

Immatrikulationen som er den officielle velkomst- og optagelsesceremoni på Universitetet, finder sted fredag d. 31. august i Universitetets Festsal på Vor Frueplads. Efter immatrikulationen er der fest i Konsistoriegården bag ved Universitetets hovedbygning, hvor der vil være mulighed for at møde andre nye studerende fra hele Københavns Universitet. Det aktuelle tidspunkt for immatrikulationen står i KU’s personlige invitation, du har modtaget med optagelsesbrevet. HUSK at medbringe den personlige invitation på dagen!

Trafikforbindelser til KUA, Njalsgade 76, Amager: Busser: Nr. 12 og 33 Metro mod Vestamager, stå af på ”Islands Brygge St.”

4


PRÆSENTATION AF TUTORER

Katrina Busch Hasselstrøm, 26 år, 9. semester Nattergalevej 65, st.tv 2400 København NV Tlf: 53 59 26 08 k.hasselstroem@gmail.com Hej nye pædagogik-studerende! Allerførst, velkommen til! Jeg startede i 2008 og skal til at begynde på 3. Semester af kandidaten. Puha! Jeg er utrolig glad for at læse pædagogik, både på grund af de faglige udfordringer, men også på grund af det skønne studiemiljø vi har. Ikke kun på pædagogik, men også sammen med de andre fag fra vores institut. Jeg håber, at du vil blive lige så glad for det som jeg. Jeg valgte at studere pædagogik, fordi jeg i gennem længere tid var begyndt at interessere mig for menneskers samspil, læring og uddannelse. Jeg overvejede længe, om jeg skulle blive pædagog eller lærer. Så opdagede jeg pædagogik på Københavns Universitet, læste fagbeskrivelsen og tænkte: ” det er da det jeg skal”. Blandingen af psykologi, sociologi og antropologi tiltalte mig meget. Både fordi alle 3 områder er spændende, men også fordi det giver mange muligheder for, hvad man kan beskæftige sig med. I min tid på pædagogik har jeg beskæftiget mig med lidt forskellige ting: Bl.a. It i folkeskolen og videregående uddannelser samt den nye gymnasiereform. Mit bachelor-projekt handlede om broadcasting af undervisning på professionshøjskoler, og hvilken indflydelse teknologien har på læring. En af fordelene ved pædagogik er, at genstandsfeltet er enormt stort. Fra børnehave til universitet og virksomheder. Netop det brede genstandsfelt gør, at jeg synes pædagogik er det vigtigste fag, og jeg er utrolig glad for, at det er det, jeg valgte at læse. Jeg håber du vil nyde din tid på pædagogik! Vi ses til nogle utrolig sjove og spændende introdage! Pædagogiske salutter :)

5


Stella Stegger Jacobsen, 24 år, 5.semester. Frankrigsgade 5, 4.tv 2300 København S Tlf.: 28 91 88 87 stellastegger@hotmail.com Yo Pæd’er! Fedt at I er blevet pædagogikstuderende, dét skal I sgu være glade for. Det er et virkeligt spændende fag, og det sociale er heller ikke helt at kimse af. Pædagogik var ikke min første prioritet, men fordi jeg var for doven i gymnasiet, kunne jeg ikke komme ind på Psykologi. Jeg har dog fået det bedste ud af det, og er nu blevet rigtig glad for Pædagogik! Fordi det er et så alsidigt fag, har jeg formået at vinkle det, så det tilgodeser mine interesser inden for det voksenpædagogiske område, hvor jeg især ønsker at fokusere på den erhvervs og organisatoriske del af pædagogikken! I skal ikke fortvivle, hvis I endnu ikke kender jeres interesseområder inden for pædagogikken, for det kommer helt naturligt, når I bliver introduceret for de forskellige områder igennem fagene. Så selvom Pædagogik ikke har været din første prioritet, vil jeg råde dig til at se det an – ikke mindst pga. det sociale, som er helt topdollar! Jeg har selv været med i festudvalget og været hjælpetutor sidste år, fordi jeg mener det sociale er mindst ligeså vigtig som det faglige. Derfor ser jeg også frem til at gøre DIN intro på Pædagogik helt fab! Anne Wedel Jacobsen, 24 år, 9. semester Krusågade 8, 3.tv 1719 København V Tlf. 60 75 98 20 annewedeljacobsen@gmail.com Kære nye stud.pæd! Jeg startede på pædagogikstudiet i 2008 efter lange overvejelser om hvad min fremtidige uddannelse skulle indeholde. I mange år havde jeg troet, at jeg skulle være kreativ og bestemt ikke skulle på universitetet. Derfor var det et rent tilfælde, at jeg faldt over pædagogikstudiet på uddannelsesguiden på nettet. Men hvilket held at jeg gjorde! Ud over min kreative selvopfattelse har jeg nemlig altid interesseret mig for dannelse, socialt samspil og opdragelse, men jeg troede at det var en psykologisk interesse som man var nødt til at studere psykologi for at få mættet. Og ren psykologi var for voldsomt til min smag og manglede desuden mange af de sociologiske og antropologiske aspekter, som jeg også fandt spændende. I Pædagogik er der lidt af det hele, og det er det, der er med til at gøre pædagogik til et fag lige efter mit hoved. Her er der mulighed for at stifte

6


bekendtskab med, og gøre brug af, mange forskellige tilgange til ligeså mange forskellige aspekter af emner som dannelse, socialisering og opdragelse. Det er dog også denne brede fagramme der kan gøre det svært at forklare sine forældre, venner og sommetider sig selv, præcis hvad det er man studerer! Du vil i løbet af studiet måske komme til at opleve, at der er så meget information, fra så mange kilder, at det er svært at holde styr på det hele. Men fortvivl ej! Jeg tør godt love at der er meget mere der synker ind end du går og tror – og at der langsomt, men stødt vil komme mere og mere sammenhæng mellem de forskellige kurser og deres indhold. Før du ved af det er du vaskeægte pædagogikstuderende, og den titel kan man godt være stolt af! Velkommen til, jeg glæder mig til at møde dig på studiet! Kasper Steen Bergstrøm, 21 år, 3. semester Vejlands Allé 4, 3. 2300 København S Tlf.: 24 42 54 25 Kasper.bergstroem@hotmail.com Hej!! Jeg har altid haft en stor interesse for det pædagogiske fag og har arbejdet meget med børn og unge. Jeg har altid synes at det er fascinerende hvordan man kan kombinere det teoretiske med det praktiske arbejde. Derfor var der ingen tvivl om at jeg skulle have en uddannelse indenfor det pædagogiske område. Jeg havde længe overvejet at tage pædagoguddannelsen, men ønskede samtidig at få nogle flere faglige udfordringer. Jeg ville også gerne have en uddannelse der kunne give mig adgang til det private arbejdsmarked, hvis det er det jeg vil. Så da jeg opdagede at man kunne studere pædagogik på Københavns Universitet, vidste jeg at det var perfekt på for mig. Det pædagogiske felt favner bredt og man kan derfor bruge denne uddannelse til mange ting. Det er både dens største styrke og et stort frustrationspunkt for nogle. Du bliver ikke uddannet til et bestemt type job – men lærer nogle generelle færdigheder som kan bruges mange steder. Derfor glæder jeg mig meget til at jeg kan vælge tilvalgsfag, hvor jeg får en chance for at specialisere min uddannelse. I starten var jeg bange for at jeg ikke kunne klare universitets faglige niveau og tilpasse mig de nye sociale rammer. Men jeg fandt hurtigt ind i universitets rytme og føler nu at det er et af de dejligste steder at studere. Der er en afslappet stemning og det er dig selv der styrer dit studie. Det stiller en del krav til dig, men giver dig også stor frihed. Du studerer sammen med ligesindede som har valgt nøjagtig den samme uddannelse som dig og man finder hurtigt ud af at man har en del til fælles. Jeg glæder mig meget til at møde jer og byde jer alle sammen velkommen på pædagogik.

7


Mette Kølbæk Pedersen, 23 år, 5. Semester Vermlandsgade 74, 3. 2300 København S Tlf: 25 71 90 83 mettekoelbaek@live.dk Hej alle søde nye! Jeg startede på pædagogik i 2010 efter mange overvejelser. Jeg har egentlig altid tænkt, at jeg skulle læse psykologi og vidste slet ikke, at pædagogik fandtes. Da det krævede et højt gennemsnit at komme ind på psykologi, gik jeg ind på ug.dk, for at se efter andre muligheder. Under fag der mindede om psykologi stod pædagogik, og det fangede min interesse - faktisk ramte det endnu mere plet end psykologi. I mit sabbatår arbejdede jeg som pædagogmedhjælper, og syntes at det pædagogiske arbejde var meget interessant, og jeg har altid haft en generel interesse for opdragelse, dannelse, identitet og socialt samspil. Jeg synes at pædagogisk arbejde er det vigtigste i verden – og derfor er det jo perfekt at studere pædagogik! Det var en udfordring, at starte på universitetet, fordi det er en så anderledes måde at uddanne sig på, end noget jeg havde prøvet før. Der er få undervisningstimer og meget selvstudie, og i starten var det svært at finde ud af. I løbet af andet semester fandt jeg ud af, hvad meningen med galskaben var, og jeg er blevet virkelig glad for det. Jeg synes at det er fedt at få bred indsigt i et spændende område med mange forskellige vinkler. For ikke at få et ensomt studieliv, hvor man tilbringer mere tid med bøger end med mennesker og kun har samtaler over Facebook, kan det være en god ide at engagere sig socialt i sit studieliv. Personligt har jeg haft meget glæde af at have en læsegruppe, som jeg både har brugt fagligt og socialt. Derudover skaber det at være tutor eller hjælpetutor også sociale bånd på tværs af årgange, hvilket jeg har været virkelig glad for. Det hele bliver bare lidt nemmere, hvis man har en social tilknytning til universitetet – og så har man også nogen at spørge om hjælp, hvis man er i tvivl om noget :) Jeg glæder mig meget til at se jer, og jeg er sikker på, at vi får det mega grineren!

8


SPONSOR

9


KALENDER

20, 21, 23 & 24. august: Introdage på universitetet (se nærmere nedenfor). 27-29. august: Rustur i Lerbjergcentret (se nærmere nedenfor). 31. august: Vi mødes på Studenterhuset og følges til immatrikulationen. Husk at have kontanter med til efterfølgende fest. 8. september: Olympiade for alle nye studerende på Filosofi, Retorik, Pædagogik, Kommunikation og IT samt Film- og Medievidenskab (dvs. hele MEF-instituttet). Fra klokken 12 – ca. 16. 14. september: Rusfest for alle nye studerende på MEF kl. 21 – 03. Inden festen begynder, mødes vi og spiser pizza. 3. september: Første undervisningsgang i Modul 1: Pædagogik – faget historisk med Maja Plum, mandag kl. 8–12 (Hold 1) og 12-14 (Hold 2) i lokale 16.1.08. Derefter er der undervisning fast hver mandag i samme tidsrum og lokale. 5/6. september: Første undervisningsgang i Modul 2: Udvikling og Læring med Laura Detlefsen, onsdag kl. 13–17 i lokale 16.1.20 (Hold 1) og torsdag kl. 10-14 i lokale 16.1.08 (Hold 2). Til faget knyttes instruktortimer. Derefter er der undervisning fast hver onsdag og torsdag i samme tidsrum og lokale. 7. september: Første instruktortimer til Modul 2 i lokale 24.1.26. Herefter fast hver fredag kl. 10-12 (Hold 1) og 14-16 (Hold 2). Starten af semesteret: Semesterstartsfest for alle studerende på instituttet, se opslag på instituttet når tiden nærmer sig.

10


INTRODAGENE - Der kan forekomme ændringer i programmet Mandag Kl. 09.30: Morgenmad og Velkomst Kl. 10.30: Officiel velkomst - ved institutleder Maja Horst og Professor i Pædagogik Karen Borgnakke Kl. 11.15: Pause Kl. 11.30: Studievejleder Sisse Engsig Karlsson fortæller om studiets opbygning. Kl. 12.00: Navneleg Kl. 13.00: Fællesfrokost Kl. 13.40: Rundvisning på KUA Kl. 14.40: Fælles afslutning

Tirsdag Kl. 09.00: Morgenmad hos din tutor Kl. 11.30: Mødes på KUA Kl. 11.45: Præsentation af undervisere for Modul 1: Maja Plum og Modul 2: Laura Detlefsen samt instruktorer Kl. 12.30: Oplæg ved Studenterpræst Birgitte Kvist Kl. 12:45: Fællesleg Kl. 13.15: Frokost Kl. 14:00 Info om rustur Kl. 14.45: Københavnerløb Kl. 18:00: Afslutning på Københavnerløb Kl. 21:00: Fest på studenterhuset

Torsdag Kl. 09.00: Velkomst og dagens program Kl. 09.15: Oplæg om fagforbundet Kommunikation og Sprog Kl. 09.30: Oplæg om CA A-Kasse Kl. 09.45: Oplæg ved Studienævnsrepræsentant Gerd Christensen Kl. 10.00: Oplæg om SU Kl. 10.15: Pause Kl. 10.30: Oplæg om caféer og udvalg Kl. 11.15: Pause Kl. 11.45: Oplæg ved Pædagogisk Fagråd og Studienævnsrepræsentant for de studerende Signe Aller Kl. 12.00: Frokost med mulighed for bogkøb Kl. 13:00: Fælles IT-præsentation: Husk din computer! Kl. 14:00: Oplæg om studieliv ved hjælpetutorer Kl. 15.00: Afgang til Kanalrundfart

Fredag Kl. 10.00: Velkomst og dagens program Kl. 10.15: Job-bazar Kl. 11:15: Pause Kl. 11.30: Debat ved Ph.d studerende Sune Jon Hansen Kl. 12.00: Oplæg ved Studenterrådgivningen Kl. 12.15: Fællesleg Kl. 12.45: Oplæg om læsegrupper Kl. 13.00: Frokost Kl. 13.45: Praktisk information om rustur Kl. 14.00: Forberedelse til rustur Kl. 14-00: Leg og hygge i gården Kl. 17.00: Fredagsbar

11


RUSTUR Den 27-29. august inviterer Det Pædagogiske Filmakademi på tur! Vi mødes udklædt mandag d. 27 august kl. 10.30 ved KUAs hovedindgang, Njalsgade 76, tæt ved Islands Brygge metrostation. Derefter kører vi til lerbjerghytten i bus. Lerbjergcentret Lerbjergvej 25 4330 Hvalsø Prisen er 450 kr., som dækker kost, logi, transport og aktiviteter. Medbring udendørstøj og sko, som kan tåle lidt af hvert. Da vi også skal feste og hygge, beder vi jer medbringe festtøj, ipods/mp3-afspillere, penge til baren, samt to viskestykker hver (vi slipper desværre ikke for at vaske op). OBS: der er ingen kiosk i nærheden, så husk eventuelle cigaretter. Vi lover at fortælle jer meget mere om den spændende rustur i løbet af introdagene! I kan forvente at være tilbage på KUA onsdag eftermiddag da vi kører fra hytten ca. kl. 14.00.

12


KU Mentornetværk Bliv mentor!     -­‐  og  modtag  udvekslingsstuderende  med  åbne  arme,  kindkys  og  vink     Når  sommeren  ebber  ud,  og  I  kommer  til  KU-­‐Amager  (nogle  tullende,  andre   buldrende),  skal  I  vide,  at  I  ikke  er  de  eneste  nye,  forvirrede,  kompendie-­‐  og  kaffekøs-­‐ fyldende  studerende.  Ind  ruller  også  en  stor  flok  glade,  nysgerrige  (og  måske  også   forbløffede)  udvekslingsstuderende  fra  alskens  lande  og  kulturer.  Som  mentor  kan   du  vaere  med  til  at  byde  dem  velkommen  til  Amager,  Danmark  og  hygge.     Bliv  mentor,  fordi  det  er  hyggeligt  såvel  som  interessant.  Bliv  mentor  for  de  store,   men  også  de  små  overraskelser  og  oplevelser.  Som  at  lære  Ping  fra  Hong  Kong  at   svømme.  Som  at  feste  rundt  om  en  flaske  vodka  med  Otto  fra  Ukraine.  Og  som  at  lytte   til  Italiensk  emo-­‐rock  med  Antonio.  Bliv  mentor,  fordi  det  er  fedt.     Som  mentor  vil  du  være  en  del  af  en  buddygroup,  hvor  3-­‐4  mentorer  går  sammen  om   at  have  6-­‐8  mentees.  Det  er  det  sociale,  der  er  I  højsædet,  og  studiekvaler  vil  være   forbeholdt  de  internationale  vejledere  og  andet  dertil  ansat  administrativt  personale.     Jeres  opgave  er  at  kontakte  jeres  mentees,  inden  de  rejser  hjemmefra,  byde  dem   velkommen,  når  de  ankommer  til  Danmark,  og  mødes  med  jeres  buddygroups  I  løbet   af  september  over  en  is,  en  kaffe  eller  hvad  der  nu  behager.  Herudover  kan  I  være   med  til  at  arrangere  nogle  seje  arrangementer  for  MEF-­‐instituttets  mentorer  og   mentees.     Hvis  I  har  lyst  til  at  være  med,  så  send  en  mail  til  mentor_mef@hum.ku.dk.     Den  20.  august  vil  der  være  et  møde,  hvor  I  kan  møde  de  andre  mentorer,  danne   buddygroups  og  drømme  om  de  fede  oplevelser  og  arrangementer,  vi  skal  have  med   de  internationale  studerende.     Så  bliv  mentor  og  oplev  at  kindkysse  med  det  franske  og  i  cirkel  vinke  til  Asien.     Med  kram,  kindkys  eller  vink     Rikke  Groth  Nielsen   Mentorkoordinator.  MEF   Mentor_mef@hum.ku.dk    

13


PÆDAGOGIKS FAGPROFIL Når du læser Pædagogik på universitetet læser du et teoretisk fag, der dog tager meget udgangspunkt i den pædagogiske praksis. Alle mennesker oplever gennem deres liv forskellige eksempler på pædagogisk praksis gennem opdragelse og uddannelse, og alle danner sig meninger og holdninger undervejs om, hvad de betegner som gode eller dårlige læringsoplevelser eller opdragelseseksempler. På pædagogikstudiet trækker vi på mange andre videnskabelige discipliner i vores arbejde. Herunder for eksempel psykologi, sociologi, antropologi osv. og bacheloruddannelsen bærer i store træk præg af, at de studerende skal stifte bekendtskab med metoder og teorier indenfor mange fagdiscipliner. I løbet af din studietid vil du blive præsenteret for mange forskellige måder at forstå og forholde sig til viden på. Du vil således skulle prøve kræfter med forskellige analysetilgange, teoretiske metoder og videnskabelige traditioner. I forlængelse af fagets indholdsmæssige bredde, kan den studerende vælge at beskæftige sig med forskellige fagelementer og temaer afhængig af interesse. Du kan eksempelvis fokusere på småbørnspædagogik, ungdomspædagogik eller voksenpædagogiske problemstillinger. Aktuelle temaer under disse problemstillinger kan blandt andet være: PISA-undersøgelsernes betydning for folkeskolen, integration, kønsperspektiver, specialpædagogik, kompetenceudvikling, identitetsdannelse, socialforskning, organisatorisk læring og meget andet! Studiet Pædagogik adskiller sig fra den pædagogiske praksis samtidig med, at det netop er praksis, som er fagets egentlige grundlag. Vel at mærke praksis set gennem de teorier, som udgør analyseredskaber og indfaldsvinkler for studiet. Grundet et større fokus på pædagogikken som en selvstændig videnskab har den pædagogiske forskning efterhånden bidraget med en række væsentlige teoridannelser, der har påvirket andre videnskabers virke. Pædagogik er derfor et bredt fag med mange berøringsflader til såvel praksis som andre teoretiske fagområder.

14


GODE RÅD I FORBINDELSE MED STUDIESTARTEN

• • • • • •

Fortæl hvad du ved til andre, der har brug for det: har du læst en relevant bog, set et jobopslag osv.? Husk at universitetet også er et socialt sted hvor der skabes netværk og venskaber Vær ikke bange for at stille ”dumme” spørgsmål! Husk at dine tutorer også er der efter studiestarten! Hold dig orienteret om, hvad der sker på instituttet; det er oftest her, opslag om fester, foredrag og lignende annonceres Stol på din egen kritiske sans – dine undervisere repræsenterer forskellige synspunkter og kan også tage fejl

SEMESTERPLAN – FAGENE OG DERES UNDERVISERE Modul 1: Pædagogik – faget historisk Underviser: Maja Plum Tidspunkt: mandag kl. 8–12 (Hold 1) og 12-14 (Hold 2) i lokale 16.1.08. Første undervisningsgang: mandag den 3. september. Instruktorer: Marie og Ann Sofie Tidspunkt: løbende vejledning som aftales med instruktorerne. Præsentation af underviser Maja Plum, Adjunkt Jeg skal i efteråret undervise jer I fagelementet ‘Pædagogik – faget historisk’. Jeg er uddannet i Pædagogik og Forvaltning, og forsvarede i 2011 min ph.d. afhandling. Den handler blandt andet om skiftende samfundsmæssige bekymringer og hvordan sådanne bekymringer kan ses i forhold til historiske forestillinger om, hvad børn egentlig er for et fænomen. Sådanne skift i syn på, hvad børn er og hvad opdragelse, undervisning og uddannelse dermed vil sige, skal vi beskæftige os med i dette fagelement. Gennem et historisk tilbageblik skal vi blive klogere på nogle grundproblematikker inden for faget pædagogik. På denne måde skal det historiske bidrage til at forstå, hvordan aktuelle pædagogiske debatter indeholder nye tendenser. Men også gøre det muligt at se, at meget af det nye måske indeholder kendte og grundlæggende problemstillinger, som vi kan opnå en større forståelse for, hvis vi kigger på faget historisk. Mine forskningsmæssige interesser koncentrerer sig primært om administrative og politiske reformer indenfor det pædagogiske område, og hvad sådanne reformeringer betyder for pædagogiske handlemåder og syn på børn. I kan læse mere om mig og min forskning på www.mef.ku.dk under ansatte.

15


Modul 2: Udvikling og Læring Underviser: Laura Detlefsen Tidspunkt: onsdag kl. 13–17 i lokale 16.1.20 (Hold 1) og torsdag kl. 10-14 i lokale 16.1.08 (Hold 2).. Første undervisningsgang: 5/6. september. Instruktorer: Tidspunkt: fredag kl. 10-12 og 14-16 i lokale 24.1.26 Første instruktortime: fredag den 7. september Præsentation af underviser Laura Detlefsen, Ekstern Lektor I efteråret skal jeg i samarbejde med tre studenterinstruktorer undervise i faget ’Udvikling og læring’, der har til formål at give jer indsigt i centrale forhold vedrørende subjektdannelse. I den forbindelse vil I blive introduceret for de gennem tiden mest indflydelsesrige udviklings- og læringsteorier, deres historiske kontekst og betydning i pædagogiske sammenhænge. Jeg selv er uddannet her på stedet med primært kønsstudier som tilvalgsfag. I min specialeafhandling undersøgte jeg nutidens obligatoriske seksualopdragelse af barnet i en skolekontekst ved at kigge nærmere på denne opdragelses historiske mulighedsbetingelser. Bl.a. var jeg optaget af forskellige dominerende udviklingsforestillinger om barnet som et seksuelt barn og af de opdragelses- og læringsmæssige tiltag, der i relation til dette barn er blevet initieret over tid fra slutningen af 1700-tallet over mellemkrigstiden til i dag. Velkommen til et fantastisk studie – jeg ser frem til at møde jer!

16


17


UNIVERSITETS ABC – NYT LIV, NYE ORD For at kunne begå sig ordentligt i akademika-land er det nødvendigt at foretage nogle justeringer i sit ordvalg. Læs nedenstående ABC igennem, lær den udenad, og oplev selv de ældre studerendes spontane accept og dine medstuderendes beundrende blikke.

Depot: Materialelager Elev: Studerende Emneuge: Temadage Fag: Kursus Ferie: Undervisningsfri Forsinkelse: Det akademiske kvarter Frikvarter: Pause Fritidsjob: Studierelevant arbejde Fritime: Aflysning Gymnastiktime: Cykelturen over Langebro Kammerater: Medstuderende Kladdehæfte: Notatblok/bærbar Klasse: Hold Klasseværelse: Auditorium/lokale Klassens time: Evaluering Kontor: Sekretariat

Lave lektier: Studere Lærer: Underviser Madpakke: Sort, sur kaffe og smøger Skolepsykolog: Læsegruppe Pedel: Betjent Pjækkedag: Selvstudium Skolen: Studiet Skolebod: Kantinen Skolebøger: Kompendier Skoleinspektør: Studieleder Skoleskema: Undervisningsplan Skoletaske: Håndtaske/Rygsæk Skoleår: Semester Studietur: Ekskursion Time: Undervisning Vikar: Ekstern lektor

18


KORT OVER KUA

Her mødes vi!

Sponsorer:

19


VELKOMMEN TIL PÆDAGOGIK!

VI GLÆDER OS TIL AT SE DIG!

20

Ruspjece 2012  

Ruspjece for Pædagogik, KU 2012