__MAIN_TEXT__

Page 1

Marts 2016

Odense Magasinet BMW

Ny vinimportør I Odense

fylder 100 år

Hvordan behandler

Nyt

man tinnitus

netværk

Månedens

kunstner

for kvindelige

iværksættere

1

Jens Lundin


Foto: Freja Hald

2


Velkommen til Odense Magasinet Marts 2016 Så er der Odense Magasin igen. Så er der fuld gang i ombygningen af Odense. Og foråret er begyndt at sætte kulør på naturen.

I dette nummer kan I møde en ”sommelier”. Det har ikke noget med landet Somalia at gøre. Det er en uddannet vintjener.

Så er der en ny netværksgruppe for selvstændige kvinder, der hedder Fynske Fruer. BMW fylder 100 år, og Odense har årets BMW-forhandler. Og så skal vi høre om noget som mange døjer med. Tinnitus. Anders Møller fra Audio Solutions, fortæller om sine egne erfaringer, og hvordan han har brugt det til at hjælpe andre.

Månedens Kunstner, laver digital kunst. Spændende billeder af Jens Lundin. Du kan læse de nye og de tidligere udgivelser på:

odensemagasinet.dk God fornøjelse.

3

Venlig hilsen Lars Qvick


4


5


Jeg er cand.scient. i Idræt & Sundhed ved SDU og har i 10 år lavet sundhedsordninger på fynske virksomheder. Midt i finanskrisen tog jeg springet ud i at uddanne mig til sommelier, som jeg blev færdig med i 2010. Sidste sommer startede jeg så vinimport op på baggrund af talrige opfordringer. Det går så godt nu, at jeg er stoppet med sundhedsordningerne og kan nu se at min forretning er bæredygtig. Og den er blevet taget rigtigt godt imod. 6


7


8


Jeg har mange gode kunder, såvel private. som gode restauranter som eks. Falsled Kro, Restaurant Bacchus og Svineriet mv.. Mit fokus er på såkaldte cool climate vine fra kølige egne. Temperaturerne på kIoden er opadgående, så hvad der før syntes ideelt, bliver måske for varmt i fremtiden. Jeg har lige fået en hel container hjem fra Canada med mere end 5.000 flasker. De laver fremragende vin i Ontario ved Niagra Falls, hvor mine vine kommer fra - både hvide og røde. Jeg sælger også vine fra England, Tyskland, Danmark mv. og naturligvis de gængse lande fra Frankrig og Italien.

Ud over lave talrige vinkurser og smagninger for bl.a. TV2, FOF og de gamle OB-klenoider, er jeg ved at træne til DM i blindsmagning for hold i København, som løber af stablen søndag d. 1. maj. Gennem talrige smagninger de seneste år, har jeg mødt og dannet mig et stærkt team - alle bestående af tidligere sportsmænd ligesom mig selv, der er tidligere 2 x Ironman. Min ene holdkammerat er Thomas Damgaard, der er tidligere juniorverdensmester i badminton, mens den anden er tidligere bokser André Berkholdt, der er daglig leder på Odenses nye vinbar Svineriet. Jimmi Korsholm - sommelier

www.korsholm-vin.dk 9


10


11


12


Fynske Fruer er lidt logeagtigt og eksklusivt for os små erhvervsdrivende Odense Magasinet, har spurgt Rikke Merton fra Fynske Fruer lidt ud om, hvad det er for noget, de er i gang med at starte. Vores forretningsområder spænder lige fra rådgivning og coaching på forskellige planer over hundepension og bogholderi til vikarbureau samt kursusafholdelse.

Vi er 4 voksne kvinder, der har startet netværket Fynske Fruer. Vi hedder Bente, Annika, Rikke og Marlene – og vi kender hinanden fra et andet professionelt netværk for forretningsdrivende. Vi har fundet ud af hvor stor gavn man kan have af hinanden på tværs af forretningsområder, og har set hvordan sparring og inspiration har udviklet vores forretninger med trivsel og vækst. Vi synes at der mangler et professionelt netværk specifikt for fynske kvinder med nyere og mindre forretninger. Derfor har vi nu startet netværket: Fynske Fruer. Og det er ikke noget rødstrømpe noget vi har lavet. Det handler udelukkende om udbud og efterspørgsel .

13


Vi går efter at støtte op om de små så de har modet til at vækste.

Der skal være et særligt trygt rum, for de Fynske Fruer med lidt forkælelse og masser af inspiration

Når de så er vokset anviser vi dem til et mere målrettet netværk for det stadie Man bliver ikke stoppet før man selv er de så er på. klar til det og har lyst til at komme videre. Derved bliver der plads til en ny mindre virksomhed i Fynske Fruer.

Med mindre man overstiger maksimalt 5 ansatte. Så bliver man kærligt guidet Vi vil ikke være så mange som muligt. videre. Også for sin egen skyld.

14


Vi er 4 iværksættere med vidt forskellige virksomheder der har mødt hinanden via et erhvervsnetværk. Vi er gået sammen om et nyt netværk for kvinder med eget CVR nummer og Max 5 ansatte. Dansk erhvervsliv har jo sukket efter kvindelige iværksættere de senere år på Fyn.

Fynske Fruer mødes 4 gange årligt til morgen/formiddagsmøder, som vi aftaler os frem til hvordan passer bedst i forhold til deltagernes respektive forretninger og liv. Dette har du også indflydelse på som medlem. Og det står dig frit for at mødes med andre fra netværket ved siden af efter behov og lyst. Men 4 gange årligt har vi erfaret at man i hvert fald godt kan overkomme som selvstændig. Hver gang vi mødes er der et indlæg med faglige input og mentale boosts til dig og din virksomhed. Ligesom der hver gang er afsat tid til at drøfte dagens input med dine borddamer i mindre grupper. Møderne er á 3 timers varighed. Cirka.

Ses vi den 29. april 2016 i Gallerie Rasmus kl. 9.00? Det tror vi nok at vi gør ;)

Læs mere på:

www.fynskefruer.dk 15


16


17


18


19


20

Bayern AutoGroup Odense


BMW fylder 100 år Og Bayern AutoGroup Odense er blevet kåret til Årets BMWforhandler, for andet år i træk BMW står for ”Bayerische Motoren Werke” og kom til Danmark i 1967, hvor Nic. Christiansen Group startede med at importere BMW, og man etablerede bilkæden.

BMW-fabrikken ville i 2003 ændre på importledet. Forhandlerne blev færre, men større. 2011 blev forretningen overtaget af den nuværende ejer, og blev til Bayern AutoGroup.

21


22

Bayern AutoGroup Odense


Det var en glad direktør, der tog imod, da Odense Magasinet kom forbi.

”Vi er lige blevet kåret som ”Årets BMWforhandler, for andet år i træk. Og det er vi helt vildt stolte af.” smiler Jan-Erik Gaba. Alle de her ting sammen, gør ”Salget er gået rigtigt godt, efter at BMW vinder markedsandele, i øjeblikket.” krisen. Det er som om, at folk har fået flere penge mellem hænderne. Og det segment, der ”Hvordan er det gået med elkøber Mercedes, AUDI og BMW, bilerne” har været stabilt, men stigende. ”Ja, de har jo lidt under de nye De nye afgiftsændringer, har afgiftsændringer. Men sidste år også givet en positiv ændring, så solgte BMW 525 el-biler på det er blevet mere tilgængeligt at landsplan. Blandt andet med en få sin drømmebil.” stor ordre til ARIVA, som køre som DriveNow-biler, i Køben”Der er da også sket noget med havn. designet på BMW” ”Ja, designet er blevet mere skarpt. BMW vil gerne være kendt for køredynamik og køreglæde. Vi udnytter motorkræfterne bedre, og forurener mindre. Og for tolvte år i træk, er BMW det mest bæredygtige bilmærke.

Ellers er el-bilsalget stoppen lille smule op.”

23


24

Bayern AutoGroup Odense


”Prisen, som ”Årets BMWforhandler”, består af tre dele: En del kundetilfredshed på salg, en del på kundetilfredshed på service, og en kategori der hedder Mystery Shopping, hvor vi bliver vurderet ud fra vores præstation, i et stort skema.

Den samlede vurdering, gjorde så, at vi løbe med sejren for andet år i træk. Og det er ret fedt, for det er en holdpræstation, at det er hele huset, der har vundet den. Så det er vi stolte af.”

25


26

Bayern AutoGroup Odense


”Hvordan skal I så fejre prisen”

holdpræstation, hvor alle har været med.

”Ja, vi har jo vundet en ”pop-up -dinner, hvor der kommer en Det giver lige sammenholdet en kok og laver mad til os, og en lille smule mere.” tilhørende bartender, der kommer og laver drinks til os. Odense Magasinet siger tillykke herfra med prisen. Jeg selv giver morgenbrød og

kagemand på fredag. Og så nyder vi lige, før det bliver Tryk på billedet herunder, for at hverdag igen, at det er en fed se videoen med Jan-Erik Gaba.

27


28


29


Eksklusive ansigtsbehandlinger I klinikken eller hjemme hos dig selv

www.evaine.dk Stenløsevej 103 5260 Odense S Tlf. +45 61 41 73 76 info@evaine.dk 30


NYHED: Jeg kan nu tilbyde ansigtsbehandlinger hjemme hos dig selv! Ring og hør nærmere, eller gå ind på hjemmesiden og læs mere om produkter og behandlinger.

Å b n i n g s ti d e r

JAPANSK LIFT INTRA-CEUTICALS® - MADONNA-BE-HANDLINGEN DERMA-ROLLER® DIAMANT MICRO-DERMA-BRASION

BEAUTY ANGEL NO AGE / QUICK-LIFT LUKSUS MED FRUGTSYRE SPECIELT FOR HÆNDER FRUGTSYREBEHANDLING 31

Mandag: Lukket Tirsdag: Lukket Onsdag: Lukket Torsdag: Lukket Fredag: 12.00 - 21.00 Lørdag: 10.00 - 17.00 Søndag: 10.00 - 20.00 Beauty Angel har åbent alle ugens dage 7.00 - 22.00 Kræver IKKE tidsbestilling


32


33


34


35


Anders Møller fra Audio Solutions lider selv af tinnitus.

Det er nu blevet hans levevej. Jeg har arbejdet med tinnitus i et par år nu, fordi jeg, som lærer, havde jeg fundet ud af en måde at holde min egen tinnitus ud på og som virkede for mig. Jeg fandt ud af at lyd kunne noget helt specielt, og jeg ville gerne hjælpe andre. Så jeg startede Tinnituscare.

Samtidig arbejder jeg med nogle nostalgiprojekter der giver folk med demens en bedre hverdag. Det handler om at skabe nogle lydsekvenser eller lydbilleder, der får dem tilbage til den bevidsthed de husker. Og jeg arbejder sammen med en teknikker der laver ting som

36


I Audio Solutions, er der fire kategorier.

Støj skaber stress. Og især fra stemmer. Så derfor skal vi blive bedre til at sænke stemmen i skolerne.

Demens

Skoler

Lydcolager

Tinnitus

Jeg har selv undervist, så det jeg har iagttaget som lærer, har jeg taget med mig, og arbejder med, så vi kan udvikle nye ting, der gør at vi får mindre stress.

Vi har udviklet en støjmåler, så man i klasserne kan se, hvornår Jeg har lavet undersøgelser om, der er for meget støj, og på den hvordan lyd kan hjælpe demens- måde gøre at eleverne bliver mere bevidste om det. ramte i hverdagen. Demente husker jo ikke så godt, men via musik og lyde, kan de vende tilbage til en bevidsthed, og genkende sig ting fra før de fik demens.

Med skole-delen, vi skal prøve at på ændre adfærden i skolerne. Når man går ind på et bibliotek, sænker man automatisk stemmen. Og det er jo ikke noget vi er født til at gøre. Så det er jo noget vi er blevet opdraget til. 37

Lydcolager, er lyden af noget organisk. F.eks. lyden af hav eller skov. Det er afslappende og meditativt og skal give en mere naturlig ro.


38


Hvis man får tinnitus…

Jeg har selv tinnitus, og den er der hele tiden.

Det jeg gør, ved mine behandlin- Efter jeg har lavet de her ger, er at genskabe tinnitussens behandlinger er den dæmpet så meget at det er til at holde ud. frekvens. Og så prøver jeg at maskere den lyd. Det gør jeg med at lave mine egne lyde, og ramme det mere præcist på nervesystemet. Og det har altså en effekt.

Der bliver brugt rigtigt mange penge i samfundet, på at sende patienter fra læge til ørelæge, til speciel-læge, til hørecentralen, hvor man så får høreapparater, der ikke virker på tinnitus. Det bliver lavet, så det er skræddersyet til hver kunde, for Men i det ”etablerede system” folks tinnitus er individuel. kan mine behandlinger ikke godkendes. Folk reagere jo forskelligt, og Og sådan har det været med mange andre ”alternative behandlinger”. Men nu er der flere læger der både udføre behandling med kiropraktor og akupunktur.

har det jo ikke alle i samme grad. Hvis man selv er med i sin egen behandling, virker den også bedre. Så det er vigtigt at gøre det grundigt og personligt. 39


40


Det er super spændende at arbejde med. Vi udvikler hele tide nyt, og er i gang med flere spændende ting, og det kunne være godt at få nogle investorer ind over, og kunne fordybe sig i at forske og udvikle endnu mere.

Som iværksætter er det mere vigtigt at have en økonomisk sikkerhed, end at være i en masse forløb der ikke føre det rigtige sted hen

Se mere om Audio Solutions på hjemmesiden:

audiosonutions.dk

Det er vigtigt at få noget fokus på det der er kerneydelsen. Og for mig er det, at forske i hvordan lyd påvirker. Jeg skaber lydmiljøer, og det er det jeg brænder for.

Så nu er jeg også konsulent for skoler og andet, hvor jeg tager ud og rådgiver om lydmiljøer og støj. 41


42


43


44


45


46


Proudplus.dk er førende indenfor strømper i plus size. Vi forhandler kvalitets strømper fra Glamory, Cette og Pamela Mann. Vores store udvalg af strømper til kurvede kvinder betyder at pluspiger har samme muligheder for farvede, mønstrede strømper i forskellig denier og stil. Hos os finder du også selvsiddende og hofteholder strømper, og alle modeller er lavet specielt til plus size. Det betyder at de er lavet med ekstra vidde i lår og skridt området hvilket sikrer god fantastisk pasform og komfort.

Vores lingeri er fra Shirley of Hollywood, som er kvalitets lingeri fra USA. Her hos os behøver du ikke at lede for at finde noget der passer en plus pige- det gør dét hele. 47


48


49


50


audiosolutions.dk 51


52


Foredrag

TID! Mere nærvær, mindre stress

Rigdom handler ikke nødvendigvis om penge. For mange er tiden meget mere værdifuld. Sammen med CM Coaching holder jeg den 6. april 2016 et foredrag om TID. Vær med når vi sætter tiden i fokus, og bliv bevidst om (værdien af) din egen tid. Under foredraget kommer vi ind på - nærvær - værdiskabelse - prioritering - stress - stressfaktorer

Du er hermed inviteret. Vi glæder os til at se dig onsdag den 6. april kl. 17.30-19.30 på Fugleviglund Produktionshøjskole, Lergyden 38, 5492 Vissenbjerg. Entre: 50 kr. som betales i døren. Du tilmelder dig her Tilmeldingsfristen er 3. april kl 12. 53


MÅNEDENS

54


KUNSTNER

Jens Lundin

Jeg er en selvlært digital kunstner, som er under konstant udvikling, da jeg finder det motiverende at udforske nye muligheder og skabe nye unikke ting. Jeg laver udelukkende min kunst i min fritid ved siden af mit fuldtidsarbejde, som IT professionel. Mit atelier er ikke fysisk, da det hele jo produceres i forskelligt elektronisk udstyr, som er mobilt, og ofte kan anvendes der, hvor jeg nu lige befinder mig. Det giver en stor frihed, at kunne lave sin kunst lige der, hvor man f.eks. får en impuls, inspiration eller idé, ud over de mere langstrakte ideer og projekter jeg altid kan vende tilbage til. Specielt nu når tingene skal laves i fritiden.

Med en IT karriere finder jeg det oplagt, at udforske om IT ikke kan bruges til noget andet, og det er jeg jo så i fuld gang med nu.

55


Jeg har i mange år fotograferet, og har været hus-fotograf til portrætter, arrangementer og højtideligheder ved familie og venner så længe jeg kan huske. I de senere år er jeg stille og roligt skiftet fra, at billedet skal ligne motivet 100% til mere at være en fortolkning af motivet så modtagerens

fantasi får større råderum, og resultatet kan rent faktisk indeholde ting, der ikke var i det oprindelige motiv. På et tidspunkt erhvervede jeg mig en smartphone, og fandt ud af, at man utroligt let kan manipulere fotos man har taget med den, ved hjælp af Apps. Det skulle vise sig at være et vendepunkt for mig.

56


Jeg blev utrolig produktiv med, at lave skæve vinkler på billeder og lave collager o.s.v., da det kunne laves på mobilen, mens jeg sad og ventede eller under transport o.l. - det var altid ved hånden - ideer kom til udtryk meget hurtigt. Det er noget jeg fortsat gør, men nu bruger jeg det mere som skitser og afprøvning af ideer.

Jeg forsøgte mig nemlig med at få nogle af mine kreationer printet på papir og lærred, og måtte her sande, at sådan en mobil ikke leverer nok opløsning og detaljer til det. Jeg begyndte derfor at lave værker på min PC i stedet, og bruge et rigtigt digitalt kamera i stedet for mobilen, hvis der skal indgå et eller flere foto, så opløsning og detaljer nu sagtens kan bære store print. 57


58


59


60


Jeg eksperimenterer med Programmerne laver en slags mange ting, herunder at lave skelet eller trådmodel med computer generede billeder som begrænset flade og tekstur på. “Spøgelsesskibet” og “Toppene”. En stor del af det efterfølgende Begge disse er lavet med hjælp arbejde består derfor i, at tage fra såkaldte fraktal programde ønskede dele af modellen mer, som kan lave billeder ud og farvelægge, samt give den fra de matematiske formler man tekstur, lys og skygge. fodrer programmerne med.

61


62


63


64


Det har jo så også betydet, at jeg nu har fået en helt anden arbejdsgang, hvor rigtigt mange af mine ideer slet ikke når at komme til udtryk længere. Til gengæld bruger jeg nu langt mere tid på detaljer og udvælgelse af nye idéer og teknikker.

De første 4 er lavet udelukkende på mobilen, og er fra den periode, hvor jeg eksperimenterede rigtigt meget med at lære de forskellige værktøjer at kende. Et af mine første billeder er “Tidsrejsen” - det er lavet ved at fotografere en murstensvæg, som er drejet rundt, tilføjet et ur og et kompas.

Jeg vil her gerne benytte lejligheden til at give dig en lille rejse Det giver en fornemmelse af fart gennem nogle af mine værker i andre dimensioner, hvor tiden over tid. og retning er symboler.

65


Lidt i samme stil er “Den uendelige rejse” et billede af en strand med en skonnert i horisonten, samt en måge over stranden lavet ved at dreje horisonten rundt, så skonnerten sejler i det uendelige. Rejser på det store hav kan virke uendelige og give tid til refleksion. For mig er billedet et symbol på indre fred og ro.

66


“Uventet destination” er et billede af en Charter rejse på vej mod sydens sol og varme - her så sat ind et helt andet sted. Billedet skal symbolisere, at ikke alle rejser her i livet ender, hvor man forventede eller planlagde det.

67


68


“Speed” er nogle svampe formationer, som er fotograferet i en vejkant og efterfølgende fotomanipuleret til dette dragende billede. Når man nu ved, at det er svampe kan det jo godt give anledning til tanker på f.eks. hallucinationer, men der er ikke nogen dybere mening med det fra min side.

69


De efterfølgende billeder er alle lavet på PC - nogle er designet fra bunden, andre er fotos taget med et digital kamera, som efterfølgende er bearbejdet med forskellige programmer og teknikker. Min mest gennemgående signatur er abstrakte billeder, som ofte har et eller flere epicentre billedet rent visuelt drejer sig omkring. Nogle gange bliver et eller flere billeder af denne type anvendt, som elementer i det færdige billede. Så ofte består det færdige billede af flere andre billeder.

70


Når man lukker sine øjne, efter at have kigget på nogle lysende og farverige ting, opstår der så at sige ekkoer inde i hjernen af disse ting. “Retina” er et billede der hylder de oplevelser, man kan få på denne måde.

“Piano”, “Flydende hul”, “Abstrakt fugl”, “Ugle” og “Tegneserie insekt” er eksempler på billeder, der illustrerer min mest gennemgående signatur. De er alle lavet ved først at lave et abstrakt værk med en overvejende del af linjer og farver, der bryder billedet. Efterfølgende er der brugt en del tid på at dreje og bøje disse med værktøjer, således at resultatet fremstår som et helt unikt kunstværk. Ved at bruge denne teknik opnår jeg de bløde og runde former, som skal gøre bevægelsen i billedet mere elegant. De fleste af mine abstrakte værker er en fastfrysning af en bevægelse i tid og sted, så man har mulighed for at fordybe sig inden det rejser videre. 71


72


Ved først at lave et almindeligt billede, og efterfølgende bruge dette i en 3D computermodel har jeg produceret billeder, som “Buketten”, “Isblomsten”, “Majestæterne” og “Star Trek”. Med denne teknik starter jeg med at lave et billede, som indeholder figurer i bestemte farver og mønstre, som jeg ved vil give bestemte effekter, når de anvendes som model for generering af et 3D billede. Meget af arbejder her består her derfor af, at lave en slags flad “støbeform” til billedet, som så bruges til at “støbe” selve det rummelige billede i et program. Det efterfølgende arbejde består igen af at farvelægge, give tekstur samt lys og skygger.

73


74


75


76


Noget af det seneste jeg er gået i gang med at udforske er, at male digitalt. Eksempler på disse er “Sommerfuglen”, “Skovstien”, “Det gamle hus” og “Havene brydes”. I eksemplerne her er der først taget et foto af motivet, som jeg efterfølgende har brugt som inspiration. Nogle er rimelige tro mod proportioner og udtryk, mens andre ligger meget langt fra fotoet, enten fordi de er blevet meget forenklede i udtrykket, eller bare har fået et abstrakt præg.

Du kan se mere af min kunst på http://lundinart.dk som løbende udbygges med nye værker i enten samme stil eller med helt nye teknikker som jeg er ved at afprøve.

77


78


Tak fordi du kiggede med i Odense Magasinet. Husk at det er et online-magasin. Og at de tidligere numre af Odense Magasinet også ligger på hjemmesiden.

I er også meget velkomne til at følge med på facebooksiden, hvor der bliver delt aktuelle opslag, og arrangementer og begivenheder i Odense.

FACEBOOK

Venlig hilsen Lars Qvick

ODENSE MAGASINET Att.: Lars Qvick Parkvej 2 St.Th. L84 5260 Odense Tlf.: 60 16 88 11 Mail: odensemagasinet@gmail.com CVR: 27 45 41 00 79


80

Profile for Odense Magasinet

Odense magasinet marts 2016  

Odense Magasinet Marts 2016, Nyt iværksætter-netværk for kvinder: Fynske Fruer, Korsholm Vin, Årets BMW-forhandler, digital kunst med Jens L...

Odense magasinet marts 2016  

Odense Magasinet Marts 2016, Nyt iværksætter-netværk for kvinder: Fynske Fruer, Korsholm Vin, Årets BMW-forhandler, digital kunst med Jens L...

Advertisement