__MAIN_TEXT__

Page 1

Januar 2014

Odense Magasinet Strup & Strup

Netværk for håndværkere

Netværk for Odenses Erhvervskvinder Smykkedesigner Morten Timm

Gode links til nyttige sider for iværksættere

Daniel Møller

Månedens Kunstner

Pladeselskabsmand

1

Eva Vestergaard Mahony


2


Velkommen til Odense Magasinet Januar 2014 Denne gang er er der fokus på at starte virksomhed. Mange holder sig tilbage fra at leve deres drøm ud, fordi det kan være svært at overskue regnskab, markedsføring, eller bare det at låne penge i banken. I dag kræver det heldigvis ikke så mange penge at starte op. Og på internettet ligger en masse onlineprogrammer der kan hjælpe med det at holde styr på regnskabet. Og netværk og videoer med erfarende iværksættere er der heldigvis også mange af.

Så hvis du har en god idé til at starte virksomhed, eller har lyst til at være med i et netværk, så læs med i dette nummer.

Husk at tryk på annoncerne og linkene der er i bladet!!! Så kommer I videre til hjemmesider og web-shops. God fornøjelse. Indhold: 04-11: Strup & Strup 12-25: Morten Timm—Design-smykker 26-29: Nyttige link 32-37: Daniel Møller—Pladeselskabsmand 40-49: Netværket Power Qvinder 52-61: Håndværkernetværket: Mand & Bil 3

66-81: Månedens Kunstner: Eva Vestergaard Mahony


Gite Glibstrup og Jeannette Refstrup.

4


Sammen – og hver for sig Strup & Strup Kommunikation er et kommunikationsbureau, der i fem år har haft kontorer i både Horsens og Odense. Odense Magasinet har mødt de to Strupper til en snak om at have fælles virksomhed på afstand.

Hvem er Strup & Strup?

Vi har altså været i gang i mere end 5 år nu, og vi har indtil nu haft hvert sit kontor i hver sin by.

Strup & Strup Kommunikation er et kommunikationsbureau, der arbejder med strategisk rådgivning af virksomheder og offentlige kunder inden for kom- Hvordan er det at arbejde munikation og markedsføring. sammen på afstand? Bag virksomheden står Gitte Glibstrup, journalist og kommunikationsrådgiver fra Odense, og Jeannette Refstrup, journalist og kommunikationsrådgiver fra Horsens. Hvordan fandt I hinanden? Vi mødte faktisk hinanden for mere end 10 år siden, da jeg (Gitte) var barselsvikar for Jeannette, da hun arbejdede på dagblad.

Det har fungeret rigtigt godt for os. Men vi gør også en dyd ud af at kommunikere på alle tænkelige platforme. Telefon. Sms. Facebook-chatten. WhatsApp. Instragram og så videre. Men vigtigst er nok Skype, som vi har brugt nærmest dagligt. Vi holder møder, ideudvikler, sparrer, læser korrektur og alt muligt andet.

Jeg begyndte derefter som selvSkype har været vores livline og stændig, og da jeg så i 2008 blev har gjort, at vi fint har kunnet gravid, trådte Jeannette til – og have virksomhed sammen – og Strup & Strup blev en realitet. hver for sig.” 5


Hvad kan I hjælpe iværksættere med? Vores speciale er at hjælpe virksomhedsejere og iværksættere med at udvikle og planlægge indhold til deres forskellige platforme.

Med platforme mener vi sociale medier, nyhedsbreve, websites, kundemagasiner, i pressen eller lignende.

På ny-dansk hedder det Brand Journalism eller Content Marketing, og handler dybest set om, at vi hjælper vores kunder med at få øget synlighed og dermed mere forretning. Helt lavpraktisk udvikler vi strategier og udfører dem ved for eksempel at skrive nyhedsbreve, tekster til hjemmesiden, passer forskellige sociale medier for en række virksomheder og udfører pressearbejde.

www.strupkommunikation.dk 6


Det tager tid

Men gør sig umage med at fortælle, hvilke vine der passer til hvilken type mad.

Det kan virke lidt langhåret, men måske kan et eksempel hjælpe på forståelsen.

Eller et kommunikationsbureau som vores.

Der svarer på spørgsmål og giver gratis gode råd via Den gammeldags måde at facebook og Linkedin eller i en tænke salg og markedsføring artikel som denne, for på den på handler om at PUSHE dine budskaber ned i halsen på dine måde at demonstrere, at vi ved, hvad vi taler om. kunder. Den nye måde handler om at TILTRÆKKE dine kunder, så de kommer af sig selv.

Det er det, der kaldes content marketing

Forestil dig for eksempel en tandlæge, som selvfølgelig har en pæn klinik og en pæn hjemmeside.

Med content marketing kan du tiltrække kunder uden at du behøver jage dem. Og det behøver ikke koste kassen.

På den måde ligner han alle andre tandlæger.

Det tager tid – men det er du som iværksætter nok klar over.

Men udover det, så har han en facebook side, hvor han en gang om ugen giver et godt råd til tandhygiejne eller fortæller seneste nyt om tand-trends i Hollywood.

Markedsføring handler om at skabe vækst for virksomheden i det lange løb, mens salg drejer sig om at gøre forretning her og nu.

Eller forestil dig en vinhandler, som i sit nyhedsbrev ikke bare sender tilbud af sted.

Begge dele er vigtige, så det er bare med at holde balancen. 7


Bliv synlig på mikrobudget Det er svært at trænge igennem selvstændige og iværksættere som ny iværksætter, men her er en række muligheder. nogle råd til dig, der gerne vil i Strup & Strup taler især om det, gang. der kaldes content marketing. Som iværksætter er markedsføring det allervigtigste, du kan lære dig selv.

Med content marketing får dine kunder - og dine potentielle kunder - et superpositivt billede For du kan være den allerbedste af dig som én, der er gavmild til dit fag, men hvis INGEN med sin viden og kender sit fag. hører om det, får du aldrig den succes, du drømmer om. Du kan positionere dig som ekspert og dermed skaffe Og mulighederne for at opnå kunder uden at skulle sælge synlighed på et mikrobudget er på den klamme måde. større nu end nogensinde før. Du fjerner fokus fra salg, salg, Med sociale medier, gratis cms- salg og ser i stedet på at hjælpe systemer til hjemmesider, billige dine kunder og dit community systemer til nyhedsbreve og en med gode råd, tips og vidensdeling. række nye medier, har vi som

www.strupkommunikation.dk 8


5 gode råd til at komme i gang! 1. Hvem er din målgruppe? Har du et skarpt billede af din målgruppe, kan du meget nemmere kommunikere direkte til den. Som man siger: Hvis du taler til alle, taler du til ingen!

2. Hvor finder du din målgruppe? Er de på facebook? Linkedin? Instragram? Læser de altid den samme avis eller det samme fagblad? Går de til netværksmøder? Eller måske på en bestemt messe i Odense? Når du kender din målgruppe, ved du også hvor den færdes. Og så skal du være der.

3. Lav din egen ”kanal-søgning” - hvor kan du kommunikere med din målgruppe.

4. Lær målgruppen endnu bedre at kende. Hvad gør dig særlig for den, og hvilket problem hjælper du den med at løse?

5. Lav en plan for dit indhold. Hvilke blogindlæg? Nyhedsbreve? Opdateringer på sociale medier. Når du har en plan, så gør du dig selv en stor tjeneste. Det tager tid at lave, men det sparer dig tid og ærgrelser.

”Den gammeldags måde at tænke salg og markedsføring på handler om at PUSHE dine budskaber ned i halsen på dine kunder. Den nye måde handler om at TILTRÆKKE dine kunder, så de kommer af sig selv.” 9


www.strupkommunikation.dk 10


Hjælper I både små og store virksomheder?

Hvor kan man møde jer? Vi tror på, at man selv skal ”gå vejen” for at kunne rådgive om og udføre god kommunikation. Så hvis man gerne vil høre mere til os, så kan man finde os nærmest alle steder.

Ja. Vi har både store virksomheder, enmands-virksomheder og samt offentlige institutioner, kommuner og regioner blandt vores kunder.

www.strupkommunikation.dk Hvad har været den største udfordring med for jer, når I arbejder i hver sin by?

Twitter: StrupStrup

Vi har netop ansat to nye medarbejdere, som skal hjælpe os med at skabe godt indhold til os selv og vores kunder, og i den forbindelse er vi faktisk på udkig efter et fælles kontor.

Facebook: www.facebook.com/ strupkommunikation LinkedIn: www.linkedin.com/company/ strup-&-strup-kommunikation

Vi vil gerne have et arbejdssted, Instagram: så vi kan skabe vores egen www.instagram.com/strupstrup ”Strup & Strup kultur”. Så den største udfordring er nok, når man vil vækste. ”Vores speciale er at hjælpe virksomhedsejere og Hvad har været den største iværksættere med at udvikle og fordel? planlægge indhold til deres Det har helt klart givet os en stor forskellige platforme. fleksibilitet, ligesom vi har haft Med platforme mener vi sociale mulighed for at netværke i to forskellige områder. Vi er begge medier, nyhedsbreve, websites, kundemagasiner, i pressen eller aktive i en række netværk, og lignende.” der når vi bredere ud. 11


12


13


14


Morten Timm er et klart bevis på at det ikke kun er i New York, Milano og Paris man kan skabe sig et navn, inden for luxusvare og høj kvalitet med stil Jeg startede i børnehaven med at med at lave perler.

Der er mange der laver brands med deres eget navn.

Men på det tidspunkt ved man jo ikke at man skal lave det til et firma.

Og min familie har jo et navn man lægger mærke til.

Og der er mange der synes at ”det er bare perler”.

Min storebror har også været professionel fodboldspiller, så navnet var jo kendt i forvejen.

Men det er det ikke for mig. Det gik hurtigt for mig. Og jeg Som 17 årig var jeg model for et fik nogle kendte mennesker til smykkefirma, og ham der havde at gå med mine smykker. Og det firmaet ville gerne have mig med gav god omtale, og det var en god måde at brande sig selv på. i firmaet. Og efter et stykke tid, regnede jeg lidt på det, og fik lyst til at lave sådan et firma selv.

Og når jeg gør noget, så gør jeg det 200 procent. 15


16


Jeg blev også tilbudt at sælge Jeg har lavet nogle målsætninfirmaet, og jeg snakkede med en ger for mig selv og hvor jeg vil masse folk om hvordan jeg greb hen med mine smykker. det an. Og jeg vil gerne holde det unikt, Vi sagde så pænt nej tak, for jeg så det ikke er noget der ligger i kunne se at det gik rigtigt godt alle forretninger. fremad, og jeg kan selv lave det.

Det man ikke dør af gør jo en stærkere Jeg bliver meget inspireret af naturen og i budismen. Og når jeg har en idé, så går jeg all in for det.

Det gælder om at knokle og knokle. Og selv om det ikke lykkedes første gang, så kan man se at det giver pote at blive ved.

Det man får af erfaringer kan man jo dele med andre.

Og på den måde kan man give hinanden meget, og på den måde nå længere.

Jeg er meget inspireret af LEGO, der virkelig har skabt et stort brand i hele verden, selv om de startede med at være et lille snedkerfirma.

Og det er lidt det samme med mine smykker, med at der er så mange måde at lave det på, og det handler meget om at lave, hvad man kan lide.

Jeg sidder og laver det hele i hånden. Og det tager jo noget tid, for der er meget med at lave detaljer. Og det skal også kunne passe til enhver.

Det er vigtigt at det bliver gjort ordenligt. Og det gør mig stolt og glad at så mange kan lide det jeg laver. 17


18


19


20


Jeg får tit henvendelser fra folk der spørger mig om, hvilke smykker jeg selv bedst kan lide.

Men jeg kan lide dem alle sammen, for det er jo mig der sidder og laver dem.

Og på den måde har jeg jo et forhold til hver enkelt smykke, for jeg har jo taget stilling til hver detalje på alle smykkerne.

Jeg læser meget og meditere.

Det vigtigste er ikke at tjene penge.

Det giver et overskud til at klare opgaver, for man lære sig selv at kende.

Det vigtigste er at følge sin drøm

Og det er gør at man kan stå igennem som iværksætter.

Mange gange lægger man jo ikke Jeg har været i Tailand og hente selv mærke til om det er hverdag eller weekend, for når man inspiration. laver det man elsker, så kan Det var en stor oplevelse. man jo arbejde hele tiden. De har en meget stor passion for det de laver Det er jo svært at sige, hvornår Jeg satte mig for at opleve så man er på arbejde, som selvmeget som muligt. Så jeg boede stændig, og hvornår man har både på et 5 stjernet hotel og at fri. For jeg bliver F.eks. meget bo i en jungle. inspireret af at gå i naturen, og så er det jo også noget jeg Og det har bare givet så meget bruger i sit firma. gejst og inspiration for mig. 21


Morten Timm har haft sin smykkevirksomhed i fire år. Han har mere end 50.000 der følger ham på den ene facebookside: Morten Timm og mere den 110.000 på den anden facebookside: Morten Tim Jewerlry. Se også hans blog: http://goodenergy.dk/ Webshop: http://mortentimm.dk/

22


23


24


25


Her kommer en lille liste over nyttige sider og links til spændende sider, hvor du kan finde blanketter, kurser, messer, netværk, regnskabsprogrammer og videoer, så du kan komme godt fra start. SKAT Her kan du finde blanketter, vejledning, videoer og ikke mindst kalender med datoer for regnskaber og indbetalinger. www.skat.dk

Virk.dk Vejledning ved start af virksomhed, blanketter, indberetninger, links til diverse myndigheder, samt emneoversigt. www.virk.dk

Udvikling Fyn Her finder du rådgivere, kurser, mentorer, iværksætterfestival, foredrag og meget andet for iværksættere på Fyn. www.udviklingfyn.dk

Dansk Iværksætter Forening Forening der kæmper for iværksætternes vilkår. Læs nyheder og magasinet IVÆRKSÆTTEREN www.ivaerksaetteren.dk 26


Iværk-tv Rigtig mange videoer for iværksættere. Både danske og udenlandske iværksættere og foredragsholdere kommer med gode råd. Og det er ganske gratis. Der er også en PRO-udgave på vej. www.ivaerk-tv.dk

Iværk&Vækst Iværksættermesser, her er også et godt nyhedsbrev man kan tilmelde sig, www.ivaerk.dk

Martin Thorborg En af Danmarks mest markante serieiværksættere. Står blandt andet bag Spamfigther, AMINO og DINERO. Han har lavet mere end 500 gratis videoer og podcast, til iværksættere, med gode råd, klap på skuldrene og nogle ordenlige los i røven, så man kan komme i gang. www.thorborg.tv

Lokalebasen.dk Find dit nye kontor, lager, produktion eller butik. www.lokalebasen.dk 27


Syddansk Universitet Erhverv Få studerende i ptaktik eller som studiejob. En god måde at kombinere faglighed og teori på. www.sdu.dk

Fonden For Entreprenørskab - Young Enterprise Uddannelsesprogrammer og events for studerende. www.ffe-ye.dk

Stjerneskibet Rådgivning af iværksættere, kurser og lokaler. Kursusforløb for iværksættere, hvor der gennemgås de forskellige emner der berøre nystartede, som moms, salg, og markedsføring. www.stjerneskibet.dk

Iværksætterhøjskolen Sparing, uddannelse og træning. www.iv-hojskole.dk

Ryslinge Højskole Korte og lange kurser, foredrag og netværk. www.ryslinge.bizz 28


Noget af det de rigtig mange er bange for, når de skal starte virksomhed, er regnskab. Især når man kommer fra et håndværksfag, hvor man har haft mere fokus på udførelse af arbejde, materialer og tid. Her er nogle billige og ret brugervenlige programmer til at lave regnskab i. Og de kan desuden være med til at holde godt styr på priser, kundekartotek, og ikke mindst overblik over hvordan økonomien ser ud. e-conomic

Online regnskabsprogram. Pris: fra 159 kr. pr. mdr. www.e-conomic.dk

Billy´s Billing

Online regnskabsprogram. Pris: 129 kr. pr. mdr. www.billysbilling.dk

Dinero Online regnskabsprogram. Pris: Gratis til den første million er omsat. Pro-udgave: 97 kr. pr. mdr. www.dinero.dk 29


30


På hjemmesiden

IVÆRKSÆTTERPAKKEN - DIN VEJ TIL EN GOD START

www.iværksætterpakken.dk findes der mange flere udtalelser fra tidligere deltagere.

150 personer gennemført uddannelsesforløbet IVÆRKSÆTTERPAKKEN, og næsten 60 % har Mange har efterfølgende holdt fast i det netværk, der er blevet etableret efterfølgende etableret egen virkpå de 6 ugers uddannelse og har somhed. stadig stor gavn at den sparring, det giver. Da vi startede udviklingen af IVÆRKSÆTTERPAKKEN, var vi enige om, at det ikke skulle være Fra drøm til virkelighed en tung teoretisk uddannelse, Hvis du drømmer om et liv som men snarere et forløb, hvor vi selvstændig, kan du stadig nå at kunne bidrage med alle vores komme med. Vi står klar til at klæde praktiske erfaringer. dig på - til at tage springet, afslutter De instruktører, der indgår på Lene Lundquist. forløbet, er alle selvstændige, og vi har derfor masser af praktisk viden, gode råd, tips og tricks at kunne bidrage med, siger Birgitte Feldborg, som i dag er en af drivkræfterne bag uddannelsesforløbet.

Et af de vigtige redskaber i er en velbearbejdet forretningsplan, som for de fleste vil fungere som en god guideline, når man først skal i gang med at udføre alt det praktiske arbejde, såsom at definere sin kundegruppe, fremstille markedsføringsmateriale, opstille budgetter, udarbejde salgsplaner m.v.

IVÆRKSÆTTERPAKKEN består af teamet. Dorthe Do, Birgitte Feldborg, Sten Olin, Lene Lundquist

31


32


At følge sit hjerte og jagte sine drømme og tro på sit talent…

Daniel Møller

I bund og grund startede jeg det her fordi at jeg ikke følte at der var plads til mig hos andre musikere.

Thrillbeats er et helt nyt og ungt Jeg fik meget kritik for min musik stil. dynamisk pladeselskab, der har fokus på unge talenter som ikke helt er blevet Den ene dag kunne jeg finde på at lave spottet endnu. et ondt og dysteret Hiphop track, og næste dag lave mig et Techno beat. Vi har speciale i genren Hiphop, Reggae/Dancehall og R&B. Jeg havde på det tidspunkt svært ved at finde min genre. Jeg stiftede i 2012 dét her selskab med navn "Thrillbeats". Derfor bestemte jeg mig for at jeg selv vil starte min lyd op.

Jeg kom på navnet Thrillbeats da en af mine favorit sange fra rapstjernen Wiz Khalifa hedder "The Thrill".

Jeg ville stå for hvornår og hvem der skulle med på mine udgivelser. 33


Jeg syns at hele Thrillbeats projektet er blevet taget både godt og skidt imod.

Men sådan er det vel altid når man skaber noget nyt.

Folk troede ikke på mig Og jeg havde ikke den største op-gejst fra venner og bekendte. Tværtimod, så var folk faktisk ret lede.

I mit tilfælde var den dårlige modtagelJeg fik ikke den støtte som man burde se nok lidt større. få.

34


Jeg kan huske engang, da jeg var mine tidligere kollegaer Pharfar og Kaka ude at spille på en ungdoms klub i Fåborg, hvor mine tidligere venner var publikum.

Dét at jeg var med Så store navne med ud at spille, tænkte jeg bare i mig selv "hvad sagde jeg".

Bare det at jeg allerede var kommet så langt At få et omdømme. At nå det stadie hvor folk henvender sig til en. I stedet for man henvende sig til dem. Det med at skulle skabe sig det rigtige hold til at være med på idéen. Jeg vil sige at jeg har fået mig et rigtig godt hold og nye dygtige artister.

Jeg, som solo artist, udgiver nok mest den R&B, hiphop tune. Men er aldrig bleg for et fedt nummer med gang i den. På min nye EP' er stilen meget dybe beats. Altså, et beat med dyb dyb sjæl. Lyd som får dig til at tænke. Pga. at musikken skal leve op til sit navn "Milestone". Men har dog luret et enkelt Club track ind.

35


I selskabet Thrillbeats, laver vi stort set alle slags beats, som folk bestiller hos os.

Mennesker som Jonny Hefty & Jøden, som ville medvirke på mit tidligere album, var jo over mine forventninger.

Alt fra westcoast hiphop til et tænkefuldt R&B nummer.

Tiden hvor jeg arbejde sammen med Kaka, var også udfordrerene og mega sjovt.

Min hidtil største succes, må være de mennesker jeg har fået lov til at møde og arbejde sammen med.

Jeg lærte utrolig meget hvor meget man skal ligge i det man elsker. Jeg fik åbnet mine øjne meget op dengang. 36


Det nye musik, i ungdommen er Reggae/Dancehall og Hiphop musikken fra København.

For vi bliver nød til at åbne øjne op for de Originale talenter. Dem som kommer med en ny energi som aldrig er set!

Den nye tid ser lovene ud, og ser rigtig fed ud

Lige som BOC, og Stanley Most, kom med genren Grime.

Den bølge ville være en ære at være med på.

Eller da, Topgunn og gutterne fra CHEFF, overtog det hele med deres digi dancehall stil.

Men jeg tror at det næste, vil blive lidt rodet.

Jeg vil sige at folk skal gøre det de er bedst til.

Alle vil være dj's, rappere, stjerner..

Går du med en drøm? Så gør noget ved det.

Enten på den ene eller anden måde.

Men de fortjener det ikke uden et talent.

Jeg gjorder noget ved mine, og jeg arbejder hårdt på den. Hvor der er vilje er der vej. Og min vej har bestemt ikke været uden bump.

Det syntes jeg er en skam.

Se mere på:

thrillbeatmusic.webs.com/ www.facebook.com/ThrillBeatsmusic

37


Teater95b præsenterer Den Lalleglade Brigade

Den kvindelige impro-comedygruppe Den Lalleglade Brigade indtager Odense Fredag d. 24. januar kl. 20.30 Den Lalleglade Brigade blev i efteråret 2013 Danmarksmestre i impro comedy.

Pigerne er midt i tyverne, og er alle autodidakte skuespillere. Den Lalleglade Brigade blev etableret i Odense og holder nu til i København. De har kun eksisteret i lidt over halvandet år og dystede mod grupper med mere end 25 års erfaring. Den Lalleglade Brigade er både vindere af DM i impro comedy 2013 og Impro Fight Night 2012. Gruppen består af fem eksplosive kvinder, og hvert eneste show er unikt, da scenerne skabes i nuet. Ud fra publikums idéer og skuespillernes skæve påfund opstår den ene komiske scene efter den anden. Den Lalleglade Brigade leverer et improviseret comedy show fuld af energi, komik, dans, sang og masser af musik.

De optræder på teatre i bl.a. København, Odense og Århus og er netop hjemvendt fra danmarksturné, som blev afsluttet med sejren til DM på Den Fynske Opera i Odense.

Se mere på: www.teater95b.dk 38


39


40


Power Qvinder – Odenses nye stærke netværk for erhvervskvinder ”Det du giver er det du får”- Dette er ideen bag Odenses nye erhvervsnetværk for kvinder. Power Qvinder er et professionelt business netværk for kvinder, der tør være åbne i nye relationer og netværke med andre fantastiske kvinder. Power Qvinder i Odense er et relativt nyt netværk. Netværket blev startet af Helle Zederkof og Marianne Johnsen i 2012. De havde ikke fundet, hvad de søgte i

andre netværk og blev inspireret af Herrenetværket i Odense, startet af Allan Bülow. Ønsket var at skabe et fantastisk og levende forum, hvor kvinder mødes og skaber relationer uden en formel dagsorden. Troen på, at det er relationer mellem mennesker, der kan skabe grobund for at lave unikke forretninger og udvikle givende venskaber.

41


42


Et netværk i udvikling Netværket er efterfølgende blevet videreudviklet med bl.a. et Advisory Board, og der arbejdes nu med en mere formel dagsorden, men stadig med troen på, at ”det du giver, er det du får”. Netværket er vokset betydeligt igennem det seneste år og består i dag af +30 medlemmer.

Målsætningen er, at netværket i løbet at de næste 2 år skal vokse til ca. 60 medlemmer. Gruppen består af en blanding Powerfulde Kvinder. Alt fra direktører, ledere, selvstændige erhvervsdrivende til studerende. Årsagen til succesen har været en række arrangementer med stærke emner.

På denne måde har medlemmerne fået et fagligt indhold, som de kunne tage med hjem og anvende i deres daglige arbejde, samtidig med, at de har mødt og netværket med andre erhvervskvinder. Netop denne forskellighed gør, at netværksaftenerne aldrig er helt ens, og der skabes altid nye relationer og forretninger på tværs af erhverv og branche.

Det er altafgørende, at der er god tid til både small talk, faglig snak og formel networking til hvert arrangement. 43


På LinkedIn deltager alle medlemmer i en lukket gruppe, og her bliver der netværket og skabt forretning, også udenfor de formelle arrangementer. Eksempler på arrangementer i 2013 var:

”Skab forretning i krisetid” (Middelfart Sparekasse), ”Hvordan skaber du forretning gennem dit netværk?” (Restaurant Pasfall)

Advisory Board I et voksende netværk, har det været en naturlig del, at få flere kræfter til og dette ligger til grund for at Advisory Board blev dannet i 2013.

Gruppen består af 4 medlemmer. Eva Pasgaard, Manager af Brandt Klædefabrik Odense, Anja Sølvhviid, Selvstændig grafisk designer, Heidi Jørgensen, Salgschef hos TDC

samt grundlægger af PowerQvinder Odense, Marianne Johnsen, Business”Personlig effektivisering – få det coach.

bedste ud af din arbejdsdag” (Med erhvervscoach Marlie Medlemmernes forskellige erhvervsHede) mæssige baggrunde, kompetencer og erfaringer, tilfører gruppen en drivkraft og ”Hvordan kan Studenterhuset af strategisk sparring.

skabe et stærkt miljø for de studerende i samarbejde med erhvervslivet? Og hvordan kan man netværke sig til job?”

Gruppen mødes flere gange om året, hvor netop kreativiteten og drivkraften sætter gang i nye idéer, og bidrager til at tænke nyt og tænke kreativt. 44


45


Hvordan netværker vi? Netværk og relationer kommer ikke af sig selv, og derfor træner vi networking hver gang i forskellige former.

Arrangementer i 2014 Advisory Board afholdt strategi seminar tilbage i november 2013, og er nu klar med kommende emner og arrangementer for 2014 som bl.a. byder på:

Således lærer du at skabe relationer og aktivere dit netværks netværk.

"Business - forandring - åbning og nærvær"

Alle medlemmer netværker med hinanden gennem netværksøvelser, hvor du præsenterer hvem du er og hvad du arbejder med i din virksomhed, så andre har mulighed for at tænke på dig i relevante situationer.

"Odense Kommunes Business Task Force" "CSR -social ansvarlighed" "Sociale medier"

Der udveksles visitkort, og det er ligeledes et krav at have en Linkedin profil, så andre medlemmer kan være dine ambassadører.

”Bestyrelsesarbejde” og "Personlig Branding"

46


47


Hvad koster det at være medlem? Power Qvinder adskiller sig fra mange andre veletablerede netværk ved, at det er relativt billigt at være medlem.

Prisen pr. år er blot 700 kr. ekskl. moms. Derudover vil der være mere intime arrangementer kun for medlemmer af Power Qvinder imellem de større netværksarrangementer. Her bydes bl.a. på en tur på glatbanen, boble smagning hos Skjoldburne og en ishockey kamp med Odense Bulldogs. Årsagen til, at prisen kan holdes så lavt er, at Advisory Board arbejder ganske frivilligt. Kontingentet går dermed direkte til oplægsholdere, markedsføring, kontorforhold m.m.

Mindre arrangementer, hvor man får mulighed for at netværke mere intimt og intenst.

Ønsket har været at etablere et netværk, hvor alle kan være med økonomisk, også mindre selvstændige erhvervsdrivende.

Det giver en større diversitet i medlemmerne, da der både er selvstændige og ansatte i både store og mindre virksomheder, og det skaber en helt unik energi. 48


Hvordan bliver jeg medlem Power Qvinder inviterer altid dig som gæst første gang. Du hilser på os, og vi hilser på dig. Man tilmelder sig blot til arrangementet over Billetto. Let og enkelt. Efterfølgende sender du ansøgningen om medlemsskab, hvorpå du får besked, om du er optaget i Power Qvinder. Se mere på www.powerqvinder.dk

og på facebook Power Qvinder Odense

49


Er du jobsøgende? Har du brug for at få boostet troen på dig selv? 6 ugers kursus med fokus på dig! Hvad er dine egenskaber og kompetencer? Hvor er dine stærke og svage sider?

Hvordan bevarer du troen på job, efter flere afslag? Hvilket job er det rette for dig? Hvordan når jeg mit mål? Kan du nikke genkendende til disse spørgsmål, og mangler du svar, så er dette noget for dig. Vi vil arbejde med din målsætning, skabe grobund for den nødvendige personlige udvikling, og du vil sidst i forløbet få mulighed for at få hjælp til lige præcis den ansøgning, der kan sende dig ud på arbejdsmarkedet.

Kursusleder: Psykoterapeut MPF Ulla Jane Jensen Ansøgningsassistance: Rikke Merton, direktør Labvikar

Tidspunkt: Onsdage kl. 16-18 første gang d. 21. januar 2014 Pris: 2295,- kr. Sted: Villa Vokseværk, Bøllemosegyden 10, 5491 Blommenslyst Tilmelding: Tlf. 2482 8428 eller kontakt@villavoksevaerk.dk

Ulla Jane Jensen | Bøllemosegyden 10 | 5491 | Blommenslyst | tlf. 24828428 | www.villavokseværk.dk

50


51


52


Mand&bil er startet i 2006 og er i dag et netværk af flere end 30 små praktiske enkeltmandsvirksomheder – mænd, værktøj og kassevogne. De leverer praktisk hjælp (vedligeholdelse af hus og have) til private og selvkørende arbejdskraft til alle typer erhvervskunder.

Hvorfor startede du Mand & bil? forskellige udfordringer som opstarten rummer. Alt for mange ufaglærte der starter enkeltmandsvirksomhed De mange fallitter anses af mansom handyman, multiservice eller hus- haveservice knækker ge for at være en naturlig del af en økonomisk renselsesproces ikke koden og går fallit. der skaber økonomisk vækst og Det samme gælder rigtig mange dynamik. faglærte der starter virksomhed Men jeg anser det for at være som anlægsgartner, murer, unødig kynisk. tømrer,maler osv. Den meget lave overlevelsesgrad Og fra et samfundsøkonomisk skyldes ikke mangel på arbejde synspunkt, uhensigtsmæssigt. men i langt højere grad at iværksætteren ikke forstår at balancere og løse de mange www.mandogbil.dk 53


54


www.mandogbil.dk Mange mislykkede iværksætter er i første omgang et problem for den enkelte iværksætter og deres familier.

forhold mellem lønarbejderen og den selvstændige og de to kulturer.

Derfor er det meget vigtigt at Mange får en vældig økonomisk selve arnestedet for iværksætlussing og mange af Danmarks terkulturen – enkeltmandsfattige skal findes i denne grup- virksomheden – anerkendes pe af nystartede små praktiske og styrkes. enkeltmandsvirksomheder. I et lidt større perspektiv er det De få internationale videnstunge et problem at selve iværksættervækstvirksomheder er mere kulturen får et dårligt ry og rygiøjnefaldende og appetitlige end te. de mange små enkeltmandsDe mange fallitter er dræbende virksomheder. for en levende iværksætterkulOg ja det er sjovere og mere tur der ikke bare kan skabes af spændende at se de professioenkeltstående succeshistorier nelle sportsfolk som Nicki P og som Dyne-Larsen, Skype eller Caroline W vinde (og tabe) end LEGO. det er at se breddeidræt. Iværksætterkultur skabes gennem generationer.

Men det er nu engang på DGIs landsstævne med de 25.000 ældre damer i gamacher og badedragter at fundamentet lægges og vinderne skabes.

Det er børn af iværksættere der modner frugterne og det er børn af selvstændige der på forunderlig vis formår at På samme måde er det i de undslippe og udfordre den 270.000 danske enkeltmandsdominerende lønarbejderkultur. virksomheder at den grundlægJeg mener at samfundet med gende iværksætterkultur manifordel kan få et mere ligeværdigt festerer sig. 55


De tidligere selvstændige som Odense kommune bruger som iværksætterrådgivere har kun generel rådgivning i deres værktøjskasse og har klart nok ikke mulighed for at give den enkelte iværksætter lige nøjagtig den information og de konkrete redskaber som vedkommende har brug for på et givent tidspunkt.

Hvad går dit koncept ud på? Udgangspunktet for netværket Mand&bil er en analyse af hvor det går galt for de små praktiske enkeltmandsiværksættere og efterfølgende en udvikling af løsninger og redskaber til at imødegå disse udfordringer.

Man kan inddele problemerne og løsningerne i nogle hovedgrupper.

Men det har vi i netværket Mand&bil og formålet er altså at gøre det nemmere for små praktiske selvstændige at overleve og Markedsføring, viden om opnå sunde forretninger til gavn drift af virksomhed og og glæde for dem selv og deres fordeling af arbejdstid omgivelser – familie og samfund. 56


Løsning er i alle tilfælde samarbejde

www.mandogbil.dk

Samarbejde om at brande vores virksomheder og vores produkt.

Samarbejde om at udvikle det materiale som vi bruger til markedsføring.

Samarbejde om hvordan og hvornår materialet bedst bruges.

Samarbejde om hvilke kundegrupper det giver mening at kontakte.

Samarbejde om hvilken sygeforsikring, erhvervsforsikring, regnskabshjælp osv. der er den bedste og billigste.

Samarbejd om at gøre os attraktive overfor erhvervskunder. Kort sagt samarbejde om at samarbejde.

Man kunne måske kalde opbygningen af netværket for ”social ansvarlig franchising”, en nænsomt topstyret andelsvirksomhed eller en køreskole for selvstændige.

Samarbejde om at tage flere og større opgaver, om at udnytte hinandens spidskompetencer om at holde kunderne i netvær- Alt i alt er denne opbygning så ket og give dem den bedste ser- unikke og særegne at den har vice. fået sit egent navn: OpenLogo. 57


OpenLogo I et OpenLogo definerer en iværksætter en standard – et produkt – og skaber et tilhørende brand.

Herefter kan underleverandører der leverer op til standarden (de kan altså levere det rigtige produkt i den rigtige kvalitet) bruge brandet til at afsætte deres service eller produkt.

www.mandogbil.dk

Iværksætteren bag det åbne logo tjener altså ikke penge på underleverandørernes produkt men på at yde leverandørerne en service som gør det muligt for dem at sælge deres produkt.

På punktform har det åbne logo Mand&bil følgende mål:

1) - at definere en standard for et produkt eller serviceydelse 2) - at skabe et tilhørende brand 3) - at være åben for leverandører, der lever op til standarden 4) - at være ansvarlig for god og billig markedsføring af standarden. Herunder PR og udvikling af praktiske værktøjer, som de tilknyttede leverandører evt. selv kan bruge til afsætning og salg af deres produkt 5) - at knytte strategiske partnerskaber. Herunder at opnå de rigtige prise på produkter som leverandørerne typisk har brug for 6) - at være ansvarlig for udveksling af information og erfaring imellem de tilknyttede leverandører 7) - at fremme samarbejde mellem de tilknyttede leverandører. 8) - at sikre en form for demokratisk leverandørindflydelse på virksomhedens vigtigste beslutninger 58


Mand&bil har helt sikkert været katalysator for at en del arbejdsløse dagpengemodtagere er blevet skattebetalende selvstændige.

Dette er sket blandt en gruppe faglærte og ufaglærte mænd som generelt har det svært på arbejdsmarkedet, bl.a. har netværket mange tidligere landmænd som medlemmer.

”Ufaglærte” som er vant til at være selvstændige men som er blevet tvunget ud af et erhverv med tilbagegang.

Via Mand&bil kan disse ”bonderøve” konvertere deres praktiske færdigheder til en service som der er brug for i byerne.

De kan altså bibeholde deres livsstil på landet og skabe sig et levebrød i byerne. 59


60


Der er utrolig mange gode grunde til at blive iværksætter, men penge er ikke en af dem Det kan også fremhæves at så godt som alle der forlader netværket igen forlader det til fordel for lønarbejde og ikke som konsekvens af at de går fallit.

Endelig er det også mit indtryk at næsten alle opnår gode, frie og afvekslende arbejdsliv.

Arbejdslivet som ufaglært/ faglært håndværker er præget af ensformighed og effektivitet og det er efterhånden en kvalitet at have et job som man psykisk og fysisk kan påregne at have til man gå på pension.

Min vurdering er at netværket Mand&bil hjælper medlemmerne til at skabe et arbejdsliv der passer til dem, hvilket er en kæmpe fordel for personen, faMand&bil skaber altså ikke bare milierne og samfundet. selvstændige arbejdspladser, men kommer også til at virke som en udvidet jobansøgning. Hvad er dine ambitioner med Mand & Bil? De selvstændige viser at de har initiativ og møder mange erhvervskunder når de kommer rundt.

Mit mål er at netværket skal gøres landsdækkende i løbet af 2014/15 og at det langsomt og organisk skal vokse til en passende og rimelig størrelse i løbet af de næste 5 år.

På den måde viser de sig frem og gør sig attraktive også for det almindelige lønarbejderbaserede Se mere på: arbejdsmarked.

www.mandogbil.dk

61


62


Stand – Up på Teater 95B Kom og få din griner på til Odenses nye comedyklubaften!

Torsdag d. 23. januar kl. 20 præsenteres stand-up i særklasse på Teater95b.

De medvirkende er:

Anders Stjernholm har de seneste år slået sit navn klækkeligt fast, både som TV-vært og stand-up komiker. Hvad enten man er til drengerøvskomikere, der opererer under bæltestedet eller en skarp og satirisk samfundskritiker - Stjernholm kan begge dele!

Ane Høgsberg har i løbet af de sidste par år indtaget den danske stand-up scene med sin jyske lune og meget personlige stil. Ane er historiefortæller og beretter gerne komisk om kæresters sære opførsel, pinlige forældre, og om det at være 1.generations københavner. Ane er sød, betagende og en af de stand-up komikere der er svær ikke at holde af.

Niels Forsberg er en komiker med stor alsidighed og et selvironisk væsen. Siden 2009 har han fungeret som primus motor på comedy scenen i Huset-KBH hvor han ofte kan opleves som humørspredende og guitarspillede vært. Niels sætter en ære i at skabe den gode stemning uanset konteksten, og er en af landets mest alsidige komikere. Niels garanterer gode vibes.

For Yderligere info:

www.teater95b.dk 63


64


65


M책nedens Eva Vestergaard Mahony er en kvinde med mange talenter. Hun maler med flotte farver, der giver en god energi.

www.mahony.dk

66


Kunstner Jeg kan 100% tilslutte mig H. C. Andersens citat ”At rejse er at leve”. Og jeg rejser alt, hvad jeg kan komme af sted med. Hvor udstiller du? Jeg har eget galleri i mit hjem i Marslev ved Langeskov. Jeg udstiller fast i Kunstkælderen i Rosengårdcentret i Odense og på Sortekilde i Kerteminde. Herudover har jeg atelier og galleri i Fredericiagade i København tæt ved Amalienborg Slot. Og jeg er i forhandling om endnu et galleri. Denne gang i Store Kongensgade – lige ovefor Marmorkirken. 67


68


HVORNÅR STARTEDE DU MED AT MALE Mit første ”værk” – en blyantstegning af Kong Frederik og Dronning Ingrid, blev ”nomineret”, da jeg som syvårig deltog i en tegnekonkurrence i Fyns Stiftstidende. En ”rigtig” tegneblok og en stor æske med ”rigtige” farve- kridt kom til mig med posten. Alene farven lilla talte 20 stykker farvekridt i forskellige lilla nuancer. Det var stort for mig.

Den samme følelse stod jeg med, da jeg i 2006 kunne åbne mit eget galleri. Et langt arbejdsliv med kalkulationer, tørre tal, systemudvikling og webdesign var blevet vendt til en leg med former og farver og var blevet min nye levevej.

En drøm jeg aldrig havde turdet drømme.

69


Hvad inspirerer dig? Handler det om maleriet, er det regnbuen, der inspirerer mig – regnbuens farver.

I mange af mine malerier er hele farvepaletten i brug – hver farve med hver sin betydning. ”Lilla indeholder energien og styrken fra farven rød med spiritualiteten og integriteten fra farven blå. Lilla symboliserer foreningen af krop og sjæl, som skaber en balance mellem vores fysiske og vores åndelige energier. Lilla er magisk og unik, individuel og uafhængig” Jeg vil gerne være lilla  Handler det om livet, inspireres jeg af hele verden omkring mig. Maleriet ”Verden er i farver”, er inspireret af Lis Sørensens sang af samme navn. 70


71


Indtil videre har jeg promoveret mig som kunstner på samme måde som de fleste andre kunstnere, nemlig ved at udstille i virksomheder og institutioner m.v. rundt omkring I Danmark.

iværksætter, som jeg er kunstner har jeg kastet mig ud i et større projekt, hvis primære formål er markedsføring af god kunst. Jeg har købt domænenavnet

www.artinternational.dk

Men da jeg er mindst lige så meget

72


hvor projektets stade inden længe kan følges løbende.

Som kunstner er jeg ikke specielt ambitiøs.

Art International bliver en portal for markedsføring af god kunst i hele Danmark og I udlandet.

Jeg er selvfølgelig dybt taknemmelig for, at det har været muligt for mig at gøre kunsten til min levevej.

Men jeg har ikke på nuværende tidspunkt planer om at lade mig censurere eller at søge udstillingmulighed de “rigtige” steder.

Det kan være det kommer. Den anerkendelse jeg får, når jeg mærker mine kunders glæde ved mine malerier, er på nuværende tidspunkt den bedste anerkendelse, jeg kan få. Min målgruppe er ganske almindelige mennesker, som ønsker, at unik kunst skal være en del af udsmykningen i deres hjem. Her er det Jette fra Århus, som modtager sin 50 års fødselsgave fra hendes mand Henrik. Det gør mig selvfølgelig ekstra glad, når mine kunder sender mig fotos. 73


74

Her er det Connie ved maleriet Tranepar� i køkkenet.


Mange af mine malerier hænger i Kunst er for mig drømmeboliger eller liebhaverhjem. “håndværksmæssig kunnen”, som er ordets helt oprindelige betydning. Hvilket jeg bestemt ikke er ked af. Jeg har flere gange været I Bo Bedre – det er rigtig fin reklame. Jeg har netop besøgt Connie og Mogens i Kerteminde, som bor på andet år I deres drømmebolig flot beliggende med havudsigt.

Jeg maler på bestilling, når udgangspunktet er mine egne malerier. Ligesom arkitekter opfylder kunders ønsker, når drømmehuset skal projekteres, så opfylder jeg mine kunders ønsker om drømmemaleriet At kunne glæde andre føler jeg som et af de største privillegier såvel ved at være kunstner som i alle andre af livets sammenhænge. Billedet herunder er fra Fyens Stiftstidende den 25. april 2010 fra artiklen “Byliv I nye højder”, hvor Alice og Ebbe Wind er flyttet ind i en penthouselejlighed på Falen I Odense.

Foto fra parrets spisestue

Foto fra parrets badeværelse

Her har parret fra deres altan en smuk udsigt over Odense med Ansgar Kirke I baggrunden.

75


76


77


Jeg er langt fra færdig med at male fugle.

Jeg har tegnet min mands ældste søn og en af hans mange heste i et travløb i Sverige.

Men da jeg I de seneste 15 år – gennem min mand og hans drenge har haft rigtig meget med heste at Som teenager red jeg en del, men gøre, så har jeg fået rigtig meget mod holdt op, da jeg blev smidt af I en på at male heste. mødding.

78


De heste, som jeg vil male, er de vilde tyre og et rigt fulgeliv – bl.a. masser af heste. flamingoer. Jeg har været i størstedelens af byerne langs den franske reiviera.

De vilde fugle, er jeg heller ikke “færdig” med endnu.

Men jeg mangler at aflægge et besøg i La Camargue, hvor der også er sorte

79


Under et udstillingsprojekt i Vintapperstræde i Odense i efteråret 2010 erhvervede jeg mig en skade i min højre skulder. Da jeg bestemt ikke ønsker at lade mig operere, må jeg “spare” på min højre arm.

Jeg har altid elsket at fotografere, men jeg er først for et års tid siden begyndt at lade mig uddanne. Som fotokunstner er jeg stadig på begynderstadiet, så det vil vare et godt stykke tid, inden jeg kan vise fotokunst på mit website.

Min første akvarel lavede jeg under Heldigvis er der så meget andet, min uddannelse som byggetekniker jeg har lyst til at forsøge mig med – tilbage omkring 1978 – også her bl.a. fotografi. skal jeg være tilfreds, før der vil være noget at vise frem.

80


Jeg inspireres af menneskers forskelligheder.

Her har jeg atelier indtil 2015, hvor de lyse og skønne bygninger må lade livet til fordel for andelsboliger.

Maleriet ”Mangfoldighed” herunder Men sammenholdet kan ingen tage symboliserer menneskers forskelligfra os. hed – forskellig i udtryk, nationalitet, adfærd og sind. Sidst men ikke mindst inspireres jeg af de fantastiske kollegaer, som jeg arbejder samme med på Sortekilde i Kerteminde.

81

Se mere på:

www.mahony.dk


82


Tak fordi du kiggede med i Odense Magasinet. Husk at det er et online-magasin. Og at de tidligere numre af Odense Magasinet også ligger på hjemmesiden.

I er også meget velkomne til at følge med på facebooksiden, hvor der tit bliver delt aktuelle opslag, og arrangementer og begivenheder i Odense.

FACEBOOK

Venlig hilsen Lars Qvick

ODENSE MAGASINET Att.: Lars Qvick Kragsbjergvænget 4, 1.Th. 5000 Odense Tlf.: 60 16 88 11 Mail: odensemagasinet@gmail.com CVR: 27 45 41 00 83


84

Profile for Odense Magasinet

Odense magasinet januar 2014  

Iværksættertema, Morten Timm, Power Qvinder, Mand & Bil, Daniel Møllers pladeselskab, Strup & Strup, Månedens Kunstner Eva Vestergaard Mahon...

Odense magasinet januar 2014  

Iværksættertema, Morten Timm, Power Qvinder, Mand & Bil, Daniel Møllers pladeselskab, Strup & Strup, Månedens Kunstner Eva Vestergaard Mahon...

Advertisement