Familienieuws zomer 2019

Page 1

R e l a t i e m a g a z i n e

v a n

h e t

Fa m i l i e h u i s

D a n i e l

d e n

zomer 2019

nieuws

H o e d


De belangrijkste huiskamer van Nederland Sander de Kramer, ambassadeur

Samen. Volgens De Dikke Van Dale betekent dit ‘in elkaars gezelschap’. Sinds ik drie jaar geleden ambassadeur van Familiehuis Daniel den Hoed ben geworden, heeft ‘samen’ zo’n ongelofelijk sterke betekenis gekregen. Want op geen enkele plek op aarde ben ik mensen tegengekomen die zo enorm samen optrekken als in dit prachtige project in Rotterdam. Mensen die tegen kanker strijden, kunnen in het Familiehuis samen zijn met hun meest dierbaren. Juist in zo’n onzekere en emotionele periode is dat zó ongelofelijk belangrijk. Maar patiënten en hun familie putten ook heel veel kracht uit elkaars gezelschap. Ronald Turenhout verwoordde het zo treffend. De jonge man vocht meer dan tien jaar tegen een agressieve hersentumor.

Ronald kon in het Familiehuis samen met z’n vrouw Kim en dochtertje Lot zijn. Hij wist zeker dat hij door dat samen-zijn en de fantastische sfeer in het Familiehuis, vijf jaar langer heeft geleefd dan de artsen hem gaven. Eind 2018 verloor de moedige Ronald uiteindelijk toch zijn strijd, maar wat was hij dankbaar dat hij nog zo lang van zijn gezin heeft kunnen genieten. Thuis, en in de veilige haven die het Familiehuis heet. Het gevoel van samen geven ook de trouwe vrijwilligers. Oh, wat zijn deze mensen hun gewicht in goud waard. Ik heb met eigen ogen gezien hoe zij mensen een warme arm om de schouders slaan, niet alleen de patiënt maar óók hun naasten. Ernstig ziek zijn is vreselijk, maar samen is alles een stuk draaglijker.

Het Familiehuis. Wat een ongekend mooi initiatief. Ik ken het huis door de documentaire die ik het afgelopen jaar heb mogen maken, inmiddels van binnen en van buiten. En ik overdrijf geen spat, als ik zeg dat het Familiehuis de gezelligste maar vooral de belangrijkste huiskamer van Nederland is. Waar gehuild wordt, maar ook veel gelachen. Waar de vrijwilligers met een kopje koffie komen, maar daarnaast juist ook een luisterend oor bieden. Waar patiënten en familie van patiënten gewoon helemaal zichzelf mogen zijn. Waar Ronald in z’n badjas op de bank plofte om een spelletje te doen met zijn dochter Lot. Mijn oog viel gisteravond nog een keer op De Dikke Van Dale. Over ‘samen’ zegt het ook: samen uit, samen thuis. Hoe raak, hoe treffend. Uit en thuis in het Familiehuis.

Colofon Uitgave: Familiehuis Daniel den Hoed, Groene Hilledijk 299, 3075 EA Rotterdam, 010-704 11 05, familiehuis@erasmusmc.nl, www.familiehuis.nl, IBAN NL24 ABNA0491989075 Interviews en redactie: Petra van Rijn Vormgeving: Schinkelshoek Communicatie Fotografie: Nik Lijnis, Richard Sintemaartensdijk, Mirjam Lems, Marcel Krijger, Liefstmeer Fotografie Oplage: 3.000 ex


uit het gastenboek

“Wat is het toch fijn om zo ver van huis een warm plekje te hebben! De deur stond altijd open. Jullie dachten altijd mee. Veel dank voor jullie goede zorgen en betrokkenheid tijdens de behandeling van mijn vrouw Toos. We hebben samen het leven gevierd.� Familie Matse


4 vragen over stamceltransplantaties In het Familiehuis logeren veel familieleden van patiënten die een stamceltransplantatie ondergaan. “Een belangrijke behandeling voor patiënten met kanker van bloed, beenmerg of lymfeklieren die we willen genezen of, als dat niet mogelijk is, ten minste een langere tijd van leven willen bieden. Een stamceltransplantatie is onderdeel van een intensief traject met grote impact op patiënt en familie” legt Annoek Broers, internist-hematoloog in het Erasmus MC, uit. “Die hebben dan ook intensieve zorg en begeleiding nodig van artsen, verpleegkundigen en paramedici. Ook de nabijheid en steun van hun geliefden is ontzettend belangrijk, vandaar dat wij vanuit het Erasmus MC ook zo blij zijn met het Familiehuis.”


WAT IS EEN STAMCELTRANSPLANTATIE PRECIES?

Bij deze behandeling worden stamcellen uit het beenmerg toegediend aan de patiënt. Dat kunnen stamcellen van de patiënt zelf zijn (autologe stamceltransplantatie) of van een gezonde donor (allogene stamceltransplantatie). Stamcellen hebben het vermogen om schade of verlies aan cellen, die na een chemokuur is ontstaan, te herstellen. Daardoor is het mogelijk een hogere dosis chemotherapie te geven waardoor de kans op genezing wordt vergroot. HOE WERKT EEN AUTOLOGE STAMCELTRANSPLANTATIE?

Bij een autologe transplantatie worden stamcellen vanuit het beenmerg of bloed van de patiënt zelf “geoogst” en in bevroren toestand bewaard. Na de chemotherapie worden deze ontdooid en vervolgens aan de patiënt toegediend. De bloedwaarden herstellen zich gemiddeld na vier weken waarna de patiënt naar huis mag. Een autologe transplantatie geven we bijvoorbeeld aan patiënten met acute leukemie, de ziekte van Kahler of lymfeklierkanker. Ook bij zaadbalkanker en borstkanker wordt deze behandeling wel toegepast. Als mogelijke bijwerkingen zien we beschadiging van haren, mond en maag/ darmkanaal, misselijkheid, braken en onvruchtbaarheid. Daarnaast kunnen patiënten last hebben van vermoeidheid, concentratieproblemen en geheugenverlies en vatbaarder zijn voor infecties.

WANNEER IS EEN ALLOGENE STAMCELTRANSPLANTATIE NODIG?

Voor patiënten met een ernstige vorm van bloed-, beenmerg- of lymfeklierkanker kan worden overgegaan tot een allogene stamceltransplantatie. Daarbij worden stamcellen uit het beenmerg of bloed van een gezonde donor afgenomen en aan de patiënt toegediend. Doordat de afweercellen van de donor kleine verschillen op de kankercellen herkennen, treedt het immuunsysteem in werking en worden de kankercellen aangevallen. Als donor komen bijvoorbeeld familieleden in aanmerking of anders een van de meer dan 20 miljoen donoren die geregistreerd staan in de wereldwijde donorbank. Ook kunnen stamcellen worden geoogst uit navelstrengbloed van baby’s. De kans is dus groot dat er een geschikte donor wordt gevonden.

WAT IS DE BELANGRIJKSTE AFWEGING OM EEN STAMCELTRANSPLANTATIE UIT TE VOEREN?

Bij sommige kwaadaardige ziekten is reguliere chemotherapie niet afdoende en is een hogere dosis chemo noodzakelijk. In dat geval hebben we nieuwe stamcellen nodig voor herstel. Maar nogmaals, het is een uitdagende behandeling met veel kans op complicaties en bijwerkingen. Er moet dus altijd een goede afweging plaatsvinden of de patiënt het echt nodig heeft, of dat we toe kunnen met een minder intensief traject.

“NABIJHEID EN STEUN VAN GELIEFDEN IS ONTZETTEND BELANGRIJK” Annoek Broers, internist-hematoloog Erasmus MC


“De Rotterdamse warmte maakt veel goed” Mia van der Wouwer


Wie

Huub en Mia van der Wouwer

Komen uit

Beek (Limburg)

Wat

verbleven begin 2019 in het Familiehuis

Bij Huub van der Wouwer (64) werd vorig jaar lymfeklierkanker vastgesteld. Deze diagnose kwam voor hem en zijn vrouw Mia als een donderslag bij heldere hemel. Vanuit zijn woonplaats Beek was het ziekenhuis in Sittard voor de Limburger de eerste logische behandellocatie dichtbij huis. Helaas sloegen de chemokuren daar onvoldoende aan. De daaropvolgende behandeling in het ziekenhuis in Maastricht bood eveneens onvoldoende resultaat. Toen bleef er nog één optie over: meedoen met een wetenschappelijke studie van het Erasmus MC in Rotterdam. “Daarbij zijn mijn eigen stamcellen afgenomen. Deze zijn vervolgens in Amerika bewerkt en in het Erasmus MC weer teruggeplaatst” vertelt Huub aan de keukentafel in het Familiehuis. “Voor Mia was heen en weer reizen naar Limburg uiteraard geen optie maar gelukkig was er een kamer in het Familiehuis beschikbaar”. Tijdens het wekenlange verblijf van Huub in het ziekenhuis verbleef Mia eerst alleen in het Familiehuis; haar man voegde zich na ontslag uit het ziekenhuis bij haar. “Huub moest die eerste periode binnen een half uur in het ziekenhuis kunnen zijn voor het geval zich een complicatie voordeed, werd ons verteld.

Terug naar huis was dus geen optie, maar gelukkig konden we toen samen in het Familiehuis blijven. Heel geruststellend om dichtbij het ziekenhuis te zijn en toch je eigen plekje te hebben” vertelt Mia. Ze is dankbaar voor alle vriendelijkheid. “Iedereen is zo aardig, artsen en verpleegkundigen, de vrijwilligers, de chauffeurs van het pendelbusje dat mij dagelijks naar het ziekenhuis bracht. Uiteraard missen we de Limburgse vlaai, maar de Rotterdamse warmte maakt veel goed” lacht ze. “Ik maak me het meeste zorgen om mijn familie. Voor mij als patiënt wordt goed gezorgd maar hoe zal het verder gaan? Het voelt nu als kop of munt” vertelt Huub in februari 2019. “Juist in zo’n onzekere tijd is het Familiehuis een grote meerwaarde. Alle gasten hier zitten in hetzelfde wankele schuitje. Je kunt hier je hart luchten bij elkaar en ook bij de vrijwilligers vinden we een luisterend oor. Ze leven allemaal mee en zorgen goed voor mijn vrouw. Dat is een hele geruststelling”, benadrukt hij nogmaals.


RACHEL MARÉCHAL OVER HET NIEUWE FAMILIEHUIS De bouw van het nieuwe en grotere Familiehuis, in Little C tegenover het Erasmus MC, vordert gestaag. Het Familiehuis zal haar intrek nemen in de bovenste 6 etages (6 t/m 11) van gebouw The Scott aan de zijde van de ‘s Gravendijkwal. In 2018 is gestart met de aanleg van de kelder onder het hele project en inmiddels worden de contouren van de 15 gebouwen van Little C zichtbaar. In de zomer van 2019 worden de 6 etages van het Familiehuis afgebouwd en komend najaar prijkt naar verwachting de vlag op het hoogste punt! “Met hulp van velen wordt het nieuwe onderkomen gerealiseerd en worden de beschikbare middelen zo goed mogelijk besteed. Diverse adviseurs op het gebied van bouw en inrichting staan ons bij en leveranciers wordt verzocht een bijdrage “in natura” te leveren. Bij de inrichting van het nieuwe Familiehuis streven we weer naar warme gastvrijheid, een huiselijke plek waar gasten zich welkom voelen en waar alle faciliteiten aanwezig zijn om het “normale leven” toch een beetje door te laten gaan. De zes etages van het Familiehuis worden zo efficiënt mogelijk ingedeeld en bieden de mogelijkheid om, indien gewenst, lotgenoten te ontmoeten. Vanuit de entree op de begane grond neemt men de lift naar de 6e etage waar zich de ontvangstruimte, lobby, spreekkamer en kantoren bevinden. De 7e etage biedt ruimte aan de gezamenlijke keuken, eetkamer, woonkamers en de vrijwilligersruimte. Op de 8e tot en met de 11e etage vinden we 24 comfortabele gastenkamers met eigen badkamer. Ook bieden we 6 studio’s voor langdurig verblijf en speciale kamers voor mindervaliden. Gasten kunnen zich ontspannen op het dakterras, in de fitnessruimte, de serre of de woonkamers. Via de loopbrug direct naast het Familiehuis bereikt men in korte tijd het Erasmus MC. We zien ernaar uit om ook in het nieuwe logeerhuis weer vele gasten een tijdelijk tweede thuis te kunnen bieden dichtbij het ziekenhuis.”

Overleg met het projectteam waaronder Peter Gorter (adviseur bouw), Anna Tuns-Mulder (architect en bestuurslid Familiehuis) en Femke Touwslager (adviseur inrichting).


Op weg naar het nieuwe Familiehuis tegenover het Erasmus MC

Najaar 2020 oplevering gebouw en start inrichting

Najaar 2019 het hoogste punt van het nieuwe Familiehuis wordt bereikt.

Eind 2020 ingebruikname nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed


Geen black-tie gala maar een swingende popavond: Harry-Jan Bus (Walhalla en De Tunes) en Michael Arbman (Bytesnet) bedachten samen een ludieke invulling van een benefietavond voor het Familiehuis Daniel den Hoed. In Kantine Walhalla stonden op 31 januari vele Rotterdamse amateur-artiesten ĂŠn zanger Thomas Berge op het podium. Begeleid door het Groot Niet Te Vermijden orkest zongen zij zich schor voor de nieuwbouw van het Familiehuis Daniel den Hoed. Hun optredens werden gesponsord door vrienden en relaties en brachten samen â‚Ź 65.000 op: een resultaat waar je stil van wordt!


€65.000 opbrengst dankzij deze toppers: Harry-Jan, Marco, Jurgen, Derek, Rob, Raymond, Hans, Peter en Edgar, Femke, De Meisjes van Walhalla, Jan Willem en Mira, Iris, Ellie, Monique en Jos.

Met dank aan: Kantine Walhalla, Het Groot Niet Te Vermijden, Bytesnet, SAM Reclame&Communicatie, Drukkerij Van Beuzekom, Richard Sintemaartensdijk, Mirjam Lems, Nik Lijnis, alle artiesten en hun sponsoren.

VOLGENDE EDITIE DONDERDAG 13 FEBRUARI 2020! WWW.ZINGJESCHOR.NL


Acties en donaties Het Familiehuis Daniel den Hoed ontvangt geen financiële steun vanuit overheid of ziekenhuis. Zowel voor de exploitatie van het huidige logeerhuis in Rotterdam-Zuid als voor de realisatie van het nieuwe en grotere Familiehuis bij het Erasmus MC zijn we afhankelijk van giften en donaties. We zijn dankbaar voor de vele acties en donaties die we al hebben mogen ontvangen en die we hier helaas niet allemaal kunnen vermelden. Wil je ook iets voor het Familiehuis betekenen? Laat het ons weten via familiehuis@erasmusmc.nl Wij lichten de mogelijkheden graag toe en helpen je met promotiemateriaal. Kankerpatiënten kunnen niet zonder familie, het Familiehuis Daniel den Hoed kan niet zonder jou!

Taart en koek in het Erasmus MC

Baktalenten met witte jassen konden zich uitleven. Op 13 december organiseerden medewerkers van de Intensive Care van het Erasmus MC een Bake Off voor het Familiehuis Daniel den Hoed. “Omdat we dagelijks op de IC zien hoe belangrijk het is dat familie dichtbij de patiënt kan zijn” aldus Bram Valkenburg. Collega Yvonne Wijnstekers voegt eraan toe “Het is uniek wat vrijwilligers in het Familiehuis doen voor familie en patiënten. Zo belangrijk dat het nieuwe Familiehuis er komt!”. Taarten en koek vonden gretig aftrek en de verkoop leverde € 1104 op.

30 SECONDS VOOR HET GOEDE DOEL Vijf studenten van de Hogeschool Rotterdam organiseerden rondom het razend populaire spel 30seconds een toernooi en haalden daarmee € 1500 op voor het Familiehuis!


Doneer je eindejaarsgeschenk

Vier het leven !

Vier het leven, vier de liefde .. onder dit motto konden Rotterdammers in februari bij o.a. Winebar Mendoza en Muller & Co een Valentijnsmenu of glaasje bubbels nemen voor het nieuwe Familiehuis.

Geen etenswaren in je voorraadkast maar kankerpatiĂŤnten helpen. Veel medewerkers van de Gemeente Rotterdam zagen eind vorig jaar af van hun kerstgeschenk. Dat leverde het Familiehuis een prachtig bedrag op van â‚Ź 3983!

Trakteer het Familiehuis Iets te vieren? Doe net als Marijn, Renko en vele anderen en vraag voor je zoveelste verjaardag, trouwdag of wat je dan ook gaat vieren een donatie aan het Familiehuis Daniel den Hoed. Geven blijft leuker dan krijgen!

SNEL DONEREN? Scan onderstaande QR code voor een donatie naar eigen keuze aan het Familiehuis:


Hartverwarmende wafels Drie jaar geleden overleed Peter van Opdorp op 36-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. Zijn ouders en vrouw logeerden in die tijd regelmatig in het Familiehuis. Nog steeds dragen ze het huis een warm hart toe en doen ze wat ze kunnen om ons te steunen. Onlangs kwamen ze vanuit Limburg speciaal naar Rotterdam gereden met de inmiddels beroemde versgebakken “Harry’s wafels”. De zoontjes van Peter overhandigden namens opa Harry ieder een mooie cheque van €500,- uit de opbrengst van de wafelverkoop.


Met de hele school in actie Het hele Emmauscollege in RotterdamAlexander kwam dit schooljaar in actie voor het Familiehuis. Met sportieve prestaties, een filmmarathon, een pubquiz, een multiculturele avond en een Valentijnsactie werd ruim €20.000 opgehaald. Een supermooi bedrag!

Doneer als bedrijf De grootste koeriersdienst ter wereld, UPS, ondersteunt graag goede doelen, zeker als er medewerkers zijn betrokken. Rik van Zijp werkt met plezier bij UPS én als vrijwilliger bij het Familiehuis Daniel den Hoed en kwam namens UPS Nederland een prachtige donatie overhandigen!

Voices4Life 16 koren traden op tijdens het benefietkorenfestival Voices4Life en haalden op 6 april een geweldige opbrengst van bijna € 6000 binnen voor het Familiehuis!


“Vier uurtjes per week, waar gaat het over?” Interview met Ennie Vos en Karin Hartman, vrijwilligers in het Familiehuis

Al ruim twintig jaar is Ennie Vos uit Hoek van Holland vrijwilliger. Via een plaatsgenoot kwam ze destijds binnen en het Familiehuis sprak haar meteen aan. Al langer had ze een sterk verlangen om zinvol vrijwilligerswerk te doen. “Je kunt ook koffieschenken in de kantine van een sportvereniging maar voor mij persoonlijk is dit een verrijking” vindt Ennie. “De waardering van de mensen maakt je dankbaar dat je dit mag doen .” Die verrijking zit ‘m ook in alles wat je leert, zegt Ennie. Bijvoorbeeld door de medische informatie van artsen die regelmatig in het Familiehuis een lezing houden. “Reuze

interessant. En tevens erg gezellig om met je collega-vrijwilligers nog even na te praten met een drankje.” Karin Hartman uit Rotterdam is als Familiehuisvrijwilliger nog een “jonkie”. Vorig jaar werd ze op het werk aangestoken door de enthousiaste verhalen van collega Sandra. “Ik had me nooit gerealiseerd dat ik, naast mijn gezin en drukke werk, één avond per week vrijwilligerswerk kon doen. Het is mooi dat die flexibiliteit er is” vertelt Karin bevlogen. Op de vraag van Ennie of dit niet zwaar is naast een full-time baan, glimlacht Karin. “Het gevoel om iets voor een ander te doen, maakt alles goed.


Als iedereen dat zou doen, zou de wereld een stuk minder ellende en eenzaamheid kennen. Vier uurtjes per week, waar gaat dat nou over?” Naast een wekelijkse “dienst” in huis zijn er ook andere vrijwilligersactiviteiten. Ennie voorzag jarenlang het ziekenhuis van promotiemateriaal over het Familiehuis en Karin stond als lid van het promotieteam bij de laatste editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam. Vrijwilligers zorgen ervoor dat het Familiehuis schoon en netjes is maar een gesprek met gasten blijft toch het mooiste, zeggen beiden eensgezind. “Je geeft mensen een warm welkom, leidt ze rond door het huis, verzorgt de inschrijving en administratie als ze weer vertrekken. Of je komt ze tegen in de keuken en vraagt hoe het met ze gaat. Dan hoor je tussen de potten en pannen veel persoonlijke verhalen. Mensen bevinden zich door de ziekte in een onzekere situatie en vinden het fijn om hun hart te kunnen luchten.”

Karin leidt een nieuwe gast rond.

Karin herinnert zich de ontmoeting met Iris van Assen (het gezicht van de fondsenwervende campagne Niet Zonder Jou, red.) . “Ik kende haar van de folders en dan zie je ineens iemand in levende lijve en in goede gezondheid. Dat was een bijzonder moment. Andersom is het even slikken als je mensen regelmatig hebt ontmoet en je later een rouwkaart ziet.” Afscheid van gasten went nooit, beaamt Ennie. “Zeker niet als het om jonge mensen gaat. Ik herinner me de moeder van een jongen die net zo oud was als mijn zoon. Dat vond ik moeilijk; mijn zoon ging trouwen en die van haar was doodziek.” Toch vindt ze het vrijwilligerswerk niet te zwaar. “Tijdens de autorit naar huis neem ik al afstand. Dat moet ook wel, anders kun je dit werk niet doen. De dankbaarheid overheerst.”


Schenken en nalaten maak het verschil tussen alleen en samen

Uw gift is een rechtstreekse en bijzonder waardevolle bijdrage aan het welzijn van kankerpatiënten. U maakt daarmee mogelijk dat zij in de moeilijke periode van ziekte en behandeling verzekerd zijn van de nabijheid en steun van hun familie. Wilt u ons helpen? Lees hieronder over de verschillende mogelijkheden of kijk op onze website www.familiehuis.nl onder ‘helpen of doneren’. Uw vraag kunt u telefonisch (010-7041105) of per e-mail stellen (familiehuis@erasmusmc.nl).

“Familie moet altijd dichtbij zijn als een patiënt dit nodig heeft! In het Familiehuis - het woord zegt het al - wordt de familie met open armen ontvangen, te woord gestaan, begeleid als men dat wil. Wij hebben zelf ervaren dat het Familiehuis als een warme deken voelt en helpen vanuit onze stichting graag mee aan dit goede doel. Geweldig dat jullie er zijn!“ Clémy en Anne-Mieke, Stichting Melogu

Wat kan ik doen en hoe regel ik dat? 1) Schenken met warme hand Een gewone gift doet u gemakkelijk via een overschrijving, Tikkie of een machtiging voor automatische afschrijving. Een gewone gift is fiscaal aftrekbaar als deze minimaal 1 procent van het belastbaar inkomen bedraagt. Daarbij geldt wel een drempel en een maximum. U kunt ook kiezen voor een periodieke gift waarbij u jaarlijks ten minste 5 jaar achtereen een vast bedrag doneert. Deze gift is 100% aftrekbaar via de aangifte inkomstenbelasting. Hierbij geldt géén drempel. Een periodieke gift wordt vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst tussen u en het Familiehuis Daniel den Hoed. U hoeft hiervoor niet naar de notaris.


2) Schenken na overlijden Draagt u kankerpatiënten een warm hart toe en wilt u hen ook steunen als u er niet meer bent? Dan is het wellicht een optie om het Familiehuis Daniel den Hoed op te nemen in uw testament waardoor u van uw einde een nieuw begin maakt.

Wat kan ik doen?

Er zijn diverse mogelijkheden. Zo kunt u vast laten leggen dat het Familiehuis Daniel den Hoed een deel van de erfenis ontvangt. In dat geval benoemt u het Familiehuis tot (mede)erfgenaam. Of u kiest voor een legaat, waarbij het Familiehuis een door u bepaald vast bedrag in geld of goederen ontvangt, zoals bijvoorbeeld een huis of een effectenportefeuille.

Hoe regel ik dat?

Door uw wensen vast te laten leggen in een testament houdt u zelf in de hand hoe uw nalatenschap wordt verdeeld. Het kan rust geven om te weten dat dit goed geregeld is. Neem contact op met een notaris in de buurt of regel het online via www.nunotariaat.nl “Onze wereld is compleet ingestort, maar jullie liefdevolle steun was troostend, helend en verzachtend.” Josien Bosscha, te gast in het Familiehuis

GOED OM TE WETEN •

• •

Het Familiehuis Daniel den Hoed is een zelfstandige stichting die géén financiële ondersteuning krijgt vanuit het Erasmus MC of overheden. Wij zijn dus afhankelijk van u als vrijwilliger of donateur om ons werk te kunnen voortzetten. Wij betalen als ANBI géén belasting over uw schenking. Als wij via een testament een legaat of erfenis ontvangen betaalt het Familiehuis ook geen erfbelasting. Als u besluit om het Familiehuis op te nemen in uw testament heeft u de volgende statutaire gegevens nodig: Stichting Familiehuis Daniel den Hoed, Rotterdam, KvK nummer 41131635.


ROPARUN BEDANKT!

Stichting Roparun is een belangrijke en trouwe sponsor van het Familiehuis. Op 10 juni 2019 worden 325 sportieve teams weer dankbaar onthaald op de Groene Hilledijk. Chapeau!


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.