Familienieuws winter 2015

Page 1

R e l a t i e m a g a z i n e

v a n

h e t

Fa m i l i e h u i s

“Verbinding ontstaat boven een goed glas wijn.� Wijnhandel Lenselinq over hun band met het Familiehuis.

6 manieren om te geven

Van het kopen van een notitieboekje tot het adopteren van een kamer.

D a n i e l

d e n

winter 2015

nieuws

H o e d


“Ik ben trots dat ik hiervan deel uit mag maken!” voorwoord van Tammo Beishuizen, voorzitter Familiehuis Daniel den Hoed Als nieuwe voorzitter heb ik het voorrecht om deze editie van het Familienieuws te mogen openen. Ik ben vanaf juli dit jaar officieel bij het Familiehuis Daniel den Hoed betrokken, maar kende het al wat langer. En ik mag zeggen dat ik er trots op ben om deel uit te mogen maken van zo’n mooie organisatie met kundige medewerkers en toegewijde vrijwilligers. Mijn voorganger, Wolter Oosterhuis, laat na elf jaar voorzitterschap een prima functionerend Familiehuis achter. Wij danken hem voor zijn grote betrokkenheid en inzet en waarderen het zeer dat hij bereid is ook in de toekomst als onze ambassadeur te blijven fungeren. Wat mij bij binnenkomst altijd opvalt in het Familiehuis is de glimlach van de vrijwilligers en goede sfeer. De warmte die de vrijwilligers uitstralen naar onze gasten is hard nodig.

Niemand kiest er immers voor om in het Familiehuis te logeren; het is bittere noodzaak om dichtbij het ziekenhuis te verblijven in een vaak spannende periode van ziekte en behandeling.

Voor ons staat voorop dat het een fijn Familiehuis moet blijven waar mensen een tijdelijk ‘thuis’ vinden. Een Familiehuis waar vrijwilligers plezierig en met veel voldoening werken.

Ook in het Familiehuis staan we als bestuur en directie voor spannende tijden. Het huis bestaat binnenkort 25 jaar. Ook hopen we op korte termijn de handtekening te zetten onder het contract voor het nieuwe Familiehuis.

De realisatie van een nieuw Familiehuis Daniel den Hoed kost vanzelfsprekend veel geld. We zijn blij met de toezegging voor een mooi bedrag vanuit de Roparun, maar er is nog veel meer nodig. In het komende jaar zullen we daarom een campagne starten waarmee we alle bedrijven, particulieren, verenigingen, scholen en netwerken in de regio willen betrekken om het benodigde geld voor het nieuwe huis te vergaren.

Als de oncologiepatiënten vanuit de huidige Daniel den Hoed in 2018 verhuizen naar de centrumlocatie van het Erasmus MC is het immers voor het Familiehuis cruciaal een plek dichtbij het ziekenhuis te betrekken. Alleen dan kunnen we familie en patiënt de mogelijkheid blijven bieden dicht bij elkaar te zijn.

Helpt u mee? Samen gaan we mogelijk maken dat mensen elkaar kunnen steunen in moeilijke tijden. Het Familiehuis en haar gasten kunnen niet zonder u!

Tammo Beishuizen

Colofon Uitgave: Familiehuis Daniel den Hoed, Groene Hilledijk 299, 3075 EA Rotterdam, telefoon: 010-704 11 05, e-mail: info@familiehuis.nl, www.familiehuis.nl, IBAN NL24 ABNA0491989075 Interviews en redactie: Petra van Rijn Vormgeving: Schinkelshoek Communicatie Fotografie: Richard Sinte Maartensdijk, Mirjam Lems Drukwerk: Platform P, 3.500 ex


25 jaar Familiehuis

Deel uw herinneringen

2016 wordt een bijzonder jaar. In april bestaat het Familiehuis 25 jaar. Geen reden voor een groot feest, maar natuurlijk willen we graag wel iets vertellen wat er in die jaren is gebeurd. Want het Familiehuis, dat is het leven in het klein. Een lach en een traan naast elkaar. Hechte vriendschappen die ontstaan, vreugde bij een goed bericht en verdriet bij verlies of tegenslagen. Welke herinneringen heeft u als gast aan het Familiehuis? Een bijzonder moment of gebeurtenis? Deel dit vóór 1 februari 2016 met ons via familiehuis@erasmusmc.nl. Foto’s mogen natuurlijk ook worden meegestuurd. Wie weet wordt uw herinnering gepubliceerd in onze speciale uitgave in het voorjaar van 2016.

In de studio van Marcel Krijger zijn de voorbereidingen voor de campagne inmiddels in volle gang.

Verhuizing en campagne ‘Niet zonder jou!‘ Het duurt nog even maar in 2018 staat dan toch echt de verhuizing van het Familiehuis te gebeuren. Vanaf dan zullen wij een plek betrekken dichtbij het nieuwe Erasmus MC Kanker Instituut. Maar voor het zover is zullen wij onze portemonnee flink moeten vullen om dit nieuwe huis te realiseren. Vanaf 2016 zullen er tal van evenementen en acties worden georganiseerd om het benodigde geld bijeen te krijgen. Het Familiehuis kan daarbij niet zonder jou. Iedere euro is welkom. Met elkaar maken we een nieuw Familiehuis waarin zoveel mensen een fijne plek krijgen dichtbij hun geliefde. Want ook zij kunnen niet zonder elkaar.


“Hypotheekzusters vind je hier niet.� Interview met Mariska van der Lans, verpleegkundig onderzoeker afdeling kliniek Hematologie


De patiënt staat altijd centraal, benadrukt Mariska van der Lans. Zij vindt het belangrijk om in de begeleiding van studenten en verpleegkundigen ook hen te stimuleren vanuit die instelling optimale zorg te bieden. Alert en met aandacht. Op de afdeling Klinische Hematologie van het Erasmus MC Kanker Instituut worden mensen met kwaadaardige aandoeningen van bloed en bloedbereidende organen, zoals leukemie, behandeld. Mariska werkt al 27 jaar in dit vakgebied en vindt het nog steeds boeiend. ‘Ons werk is veelzijdig. Van preventie tot diagnostiek, van curatie (genezing – red.) tot palliatie. De diagnose komt vaak onverwacht en als verpleegkundige heb je een belangrijke rol in begeleiding van patiënt en familie. Daarnaast is het echt een high care specialisme waarin je de ontwikkelingen goed moet bijhouden.’ Gedrevenheid ‘Iedereen die hier werkt is zeer gedreven. Verpleegkundigen die stipt op tijd naar huis willen om de aardappels op te zetten – ik noem ze ‘hypotheekzusters’ - vind je hier niet. Je moet hier altijd alert zijn. Soms moet je à

la minute handelen als zich een complicatie voordoet. We werken hier immers met een kwetsbare groep patiënten.’ Veel patiënten hebben een lage weerstand en liggen weken in isolatie. Bezoekers en patiënt moeten dan rekening houden met strikte voorzorgsmaatregelen op hygiëne. ‘Die verschillen per situatie. Zo moeten bezoekers die verkouden zijn een mondkapje dragen en niet alle cadeautjes en eetwaren mogen de kamer in. Dat is wel even wennen, ja.‘ Mariska heeft in de 27 jaar dat ze in het vak werkzaam is veel veranderingen meegemaakt. ‘Vroeger lagen mensen bijvoorbeeld in een plastic isolatietent, nu in een eenpersoonskamer. Waar mogelijk wordt ook steeds meer ambulante zorg geboden. Mensen mogen dan na de chemokuur naar huis en komen drie keer per week voor controle naar het ziekenhuis.‘ ‘Recent is door ons een studie met een intensiever nazorgtraject gestart voor mensen die een stamceltransplantatie hebben ondergaan. Men realiseert zich vaak niet dat na terugkomst uit het ziekenhuis de zware

periode thuis pas begint. Fysiek en ook mentaal. We gaan dan met patiënt en familie om de tafel en verwijzen soms ook door naar een externe hulpverlener.’ Mariska benadrukt de belangrijke rol van een verpleegkundige om gevolgen van ziekte en behandeling bespreekbaar te maken. ‘Denk aan jonge mensen, een kwetsbare groep. Zij worstelen vaak met vragen die te maken hebben met school of studie, omgang met vrienden, en relaties zoals bijvoorbeeld onvruchtbaarheid. Dan is het belangrijk om dat te bespreken.’ Het Familiehuis Het Familiehuis is volgens Mariska absoluut noodzakelijk voor ‘haar’ patiënten. ‘Er is ruimte nodig waar familie kan verblijven en ruimte in het ziekenhuis zelf is schaars. Voor familieleden is het fijn om een eigen plek te hebben buiten de ziekenhuissfeer. Tegelijkertijd zijn ze wel zo dichtbij dat ze het gevoel hebben het traject samen door te maken. Ook voor de patiënt een hele geruststelling als je vrouw na het bezoekuur niet meer in het donker naar Brabant hoeft af te reizen. Dan ga je beter slapen.’


6 manieren om te geven Het Familiehuis kan niet bestaan zonder donateurs en vrijwilligers. Bedrijven, verenigingen, scholen, maar ook u als betrokkene of oud-gast kunt ons helpen. Namens al onze gasten die zo graag dichtbij het ziekenhuis willen logeren:

dank u wel

1 Koop wijn Op zoek naar een fles goede wijn of een mooi cadeaupakket voor de feestdagen? Wijnimporteur LenselinQ uit Rotterdam draagt een deel van de omzet af aan het Familiehuis. U vindt ze naast de Laurenskerk aan de Oppert. www.lenselinq.nl

2

Doneer...

... zoals bijvoorbeeld familie De Jonge. Voor hen stond in 2013 een wandeltocht in Schotland gepland. Daar kwam echter een dikke streep door te staan toen er bij hun dochter Linda van 26 acute leukemie werd geconstateerd. Na behandeling, diverse kuren en stamceltransplantatie in het Erasmus MC heeft ze haar actieve leven inmiddels weer opgepakt. In april 2015, twee jaar na planning, werd alsnog afgereisd naar Schotland en de 154 km lange West Highland Way door vader, moeder en dochter gelopen. Een zeer geslaagde tocht, die Yvonne en Piet de Jonge deed besluiten om een mooie symbolische donatie aan het Familiehuis te doen en â‚Ź 154,= op onze rekening over te maken.


3

Adopteer een kamer

Voor een bedrag van â‚Ź 25.000 per jaar kan een kamer in het Familiehuis geadopteerd worden. Daarmee helpt u honderden families om dichtbij elkaar te blijven in tijden van ziekte. Er worden nu kamers geadopteerd door stichting Zabawas, het Dr. C.J. Vaillant Fonds, Nidera B.V. en de Roparun.

5

4 Krabbel je creatief Een krabbel, schetsje of actie noteren? Het wordt een stuk leuker met dit relatiegeschenk. Verras je medewerkers of zakelijke vrienden met dit notitieboekje. 10% van de opbrengst gaat naar het Familiehuis Daniel den Hoed. Interesse? Mail naar info.nl@buy-aid.com

Schenk Een mooie manier om ook na het leven familieleden van kankerpatiĂŤnten te kunnen helpen is het Familiehuis in testament op te nemen. Als ANBI hoeven wij geen successiebelasting of schenkingsrecht te betalen. Uw legaat komt daarmee 100% ten goede aan de mensen die het zo hard nodig hebben. Ook tijdens leven kan gedoneerd worden met belastingvoordeel. www.familiehuis.nl (helpen > periodiek schenken en nalaten)

6

Lever je flessen in In de maand december kun je bij 40 Albert Heijn winkels in Rotterdam, Rhoon, Ridderkerk, Barendrecht, Rozenburg, Spijkenisse en Hoogvliet je lege flessen inleveren voor het Familiehuis.


Gast aan het woord Gasten Jo-ann en Madeline Ridderstap Logeerperiode in het Familiehuis februari - juli 2015 Woonplaats Oranjestad, Aruba

In februari voelde Jo-ann Ridderstap (33) zich niet goed. ‘Ze danste niet meer’ zegt haar zus Madeline. Na een bezoek aan een arts en bloedonderzoek ging het balletje snel rollen. ‘Voor we het wisten zaten we in het vliegtuig naar Nederland. Ik had geen idee wat er met me aan de hand was. Pas later hoorde ik dat ik acute myeloïde leukemie had en snel behandeld moest worden. In een paar dagen tijd staat je leven volkomen op zijn kop.’ Inmiddels loopt Jo-ann weer in Aruba langs haar geliefde zee. We spraken de zussen vlak voor hun vertrek uit Nederland. Behandeling en herstel Jo-ann liet haar man en twee kinderen (2 en 7) achter en vertrok met haar zus naar Nederland. ‘In het vliegtuig hebben we veel gepraat en bewust besloten om alles los te laten. Onze kinderen, ons werk, onze dagelijkse zorgen – de energie moest worden gericht op behandeling en herstel. Positief denken door alle angst heen. Vertrouwen dat het allemaal goed zou komen’.

“Vooral genieten van de mensen om me heen.”

In Rotterdam kreeg Jo-ann meteen een chemokuur en onderging een autologe stamceltransplantatie (waarbij stamcellen van de patiënt zelf worden afgenomen en later weer toegediend – red.). Die sloeg goed aan. Ook de eerste twee chemokuren doorstond ze goed. Het leek voorspoedig te gaan maar na de derde en laatste kuur ontstond een forse complicatie in haar lever. ‘Gelukkig grepen de artsen tijdig in. Mijn lever ging weer functioneren waarna ik me gelukkig weer beter voelde.’ Daarna was het aftellen tot de terugreis. Eind juli stapten de zussen in het vliegtuig naar Aruba om hun gezinnen weer in de armen te sluiten. Meer dan werken Ondanks de angst en onzekerheid kijkt Jo-ann ook met dankbaarheid terug op de maandenlange periode van ziekte en behandeling. ‘Jarenlang heb ik niet goed voor mezelf gezorgd. Veel zorgen, slecht slapen, slecht eten. Het heeft me ondermijnd. Tijdens mijn ziekte had ik voor het eerst sinds lange tijd ruimte en aandacht voor mezelf. Ik ben in deze maanden het leven op een andere manier gaan zien. Ik besef nu dat er meer is dan alleen werken en zorgen voor anderen.


Mijn creativiteit is ontwaakt; ik ben in het ziekenhuis sieraden gaan maken, tekenen en schilderen. En dat blijf ik doen. Ik ga vooral genieten van het leven en van de mensen om me heen. Deze periode goed afronden en alles verwerken.’ Sterke verbinding Een maandenlang verblijf in het Familiehuis heeft de onderlinge band tussen de zussen enorm versterkt. Madeline aarzelde geen moment om mee te gaan naar Nederland. ‘Ook ik moest mijn gezin en werk halsoverkop achterlaten. Maar er was geen keus. Jo-ann had me nodig en het was goed om er voor haar te zijn. We hebben heel veel gepraat in deze maanden. Vreugde en angst gedeeld. Het was ook mooi samen.’ ‘De verbinding met andere mensen is zo mooi’ zegt Jo-ann instemmend. ‘Contact met dokters en verpleegkundigen. De harpiste die muziek kwam maken in het ziekenhuis en een liedje voor me componeerde. De fijne momenten met medepatiënt Roy, die het helaas niet heeft gered. Warme gesprekken met andere gasten in het Familiehuis. Dit alles doet je beseffen wat echt waardevol is in het leven. Het lijken kleine dingen maar ik ben er eeuwig dankbaar voor.’

“The water of my it flows, it moves. The trust and hope in me will tell me I’m alive!” Jo-ann


“Verbinding ontstaat boven een goed glas wijn.� Een interview met Chris en Martijn van de Rotterdamse wijnhandel Lenselinq. Zij hebben zich de komende jaren verbonden met het Familiehuis.


Hij deed zijn grote kennis van wijn onder meer op bij toprestaurant De Zwetheul en kan gepassioneerd vertellen over de authentieke wijnen die hij nu importeert. Zij combineert culinaire vaardigheden met haar kunstzinnige achtergrond. Voor beiden staat pure eigenheid en de verbinding tussen mensen centraal bij alles wat ze doen. Martijn en Chris van de Rotterdamse wijnhandel LenselinQ hebben zich voor de komende jaren verbonden met het Familiehuis en dragen dat met verve uit in hun winkel. Wie het creatief ingerichte pand aan de Oppert naast de Laurenskerk binnenstapt, voelt meteen de bijzondere sfeer. Het is een plek waar mensen samenkomen. Martijn laat zijn klanten graag kennismaken met wijn die op natuurlijke wijze is geproduceerd. Wijn van familiehuizen, die hij persoonlijk kent. De insteek van LenselinQ is om de kosten zo laag mogelijk te houden waardoor topkwaliteit wijnen tegen een redelijke prijs kunnen worden geleverd. Bij LenselinQ hoeft het niet allemaal groot en ingewikkeld. En dat proef je. ‘Op zaterdag lopen hier soms twintig of dertig mensen in de winkel rond.

Je ziet dan ook gesprekken ontstaan tussen volslagen onbekenden’ vertelt Chris. ‘Door het persoonlijk contact met onze klanten horen we ook over hun sores. Een klant van ons wordt behandeld tegen kanker waardoor zijn smaak vermindert. Voor een wijnliefhebber natuurlijk geen pretje. Dan gaan we samen op zoek naar wijnen die hij nog wel lekker vindt’ vult Martijn aan. Martijn en Chris vinden het mooi om het Familiehuis te steunen. ‘Onze ervaring is dat wijn verbindt. En dat horen we ook terug uit het Familiehuis. Gasten die daar met elkaar samen zijn in angstige tijden en dan met een fles wijn op tafel mooie gesprekken voeren. De sterkste mens is nooit een eenling. Als je iets samen doet is het altijd mooier. Daarom zijn we blij om - samen met hopelijk veel Rotterdammers - iets te kunnen betekenen voor kankerpatiënten en hun familie. Het Familiehuis is een plek waar je je realiseert dat samen kunnen zijn niet zomaar vanzelfsprekend is. Iets dat in onze samenleving van meer-meermeer weleens wordt vergeten’. Een deel van de winkel is ingericht met speciale wijn en (cadeau)pakketjes waarvan een deel ten goede komt aan het Familiehuis. De pakketjes zijn, dankzij de creatieve hand van Chris, fraai ingepakt en bevatten naast

wijn ook ambachtelijke artikelen als chocola, olijfolie en zeep gemaakt van druivenschillen. ‘Een cadeau dat je echt met aandacht kunt geven, en waarmee je ook nog een Rotterdams goed doel steunt. Een persoonlijk geschenk met een verhaal. Waardevol in deze tijd van vluchtigheid en vervlakking’. Tot slot: heeft Martijn nog een tip voor de wijnliefhebber? ‘Nooit een Vacuvin gebruiken. Die trekt niet alleen de zuurstof uit de fles maar ook de smaak en de geur. Onze wijnen kunnen gemakkelijk minstens een week open blijven staan’.

Cadeau met aandacht Bij LenselinQ kun je vanaf nu terecht voor een enkele fles wijn tot een geschenkpakket waarmee je het Cadeau met aandacht Familiehuis steunt. Voor een verjaardag of een persoonlijk relatiegeschenk. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.lenselinq.nl


Ik wilde even vragen... Welke faciliteiten zijn er in het Familiehuis? In het Familiehuis beschikt u over een eigen slaapkamer en badkamer. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig; deze hoeft u niet zelf mee te nemen. Daarnaast kunt u gebruik maken van de gezamenlijke woonkamer, eetkamer en keuken. In uw eigen koelkast en voorraadkastje kunt u boodschappen opbergen. Er zijn fietsen aanwezig die u mag lenen en bij onze vrijwilligers kunt u altijd terecht met vragen, voor een praatje of een kop koffie.


Hoe kan ik het Familiehuis helpen? Het Familiehuis is afhankelijk van donateurs om de eigen bijdrage van gasten zo laag mogelijk te houden. Wij zijn daarom heel blij met uw steun. Wat u kunt doen? Een donatie overmaken op ons rekeningnummer NL27INGB0000007585. Voor 25 euro maakt u al mogelijk dat iemand een nacht dichtbij zijn geliefde kan blijven. Daarnaast kunt u speciale Familiehuiswijn kopen bij importeur LenselinQ in Rotterdam. Een eigen actie starten kan ook, bijvoorbeeld op de school van uw kinderen. Of tijdens uw (verjaardags)feest een cadeau vragen in de vorm van een donatie. Wij zijn blij met elke euro die binnenkomt!

Wat doen vrijwilligers in het Familiehuis? Als stichting zouden wij niet kunnen bestaan zonder onze vrijwilligers. Zij hoeven geen ervaring in de gezondheidszorg te hebben maar staan met een warm hart en een luisterend oor voor onze gasten klaar. Licht huishoudelijke en administratieve taken horen ook tot hun bezigheden. Dankzij onze 55 vrijwilligers kan het Familiehuis zeven dagen per week, 365 dagen per jaar, open staan voor allen die dat nodig hebben. Zie ook onze website: www.familiehuis.nl


Bedankt dat jij er was

Vijf mensen bedanken iemand die er voor hun was in een moeilijke periode van hun leven. Zonder wie kunt u niet?

Marge Peekel bedankt man Theo en zoons Stefan en Roland

‘Tien jaar geleden werd ik opgeschrikt door het bericht dat ik leed aan eierstokkanker. De prognose was heel slecht en mijn wereld stortte in. Na de operatie bleek gelukkig dat de tumor goed te verwijderen was. Er volgden hele spannende jaren van controle en angst. Jaren waarin ik me zeer gesteund voelde door mijn man Theo en mijn beide zonen Stefan en Roland. In april dit jaar werd ik weer opgeschrikt door de ontdekking van een knobbeltje in mijn borst en de daaropvolgende uitslag: borstkanker. Opnieuw moest ik mijn kinderen die inmiddels beiden in New York wonen, het moeilijke bericht vertellen. Vanaf dat moment realiseer je je welke dingen echt belangrijk zijn in het leven. De volgende dag stond onze oudste zoon op de stoep, twee dagen later onze jongste met zijn vrouw. Ondanks de afstand leven zij ontzettend met me mee en steunen me waar mogelijk. Natuurlijk zou ik niet zonder mijn man Theo kunnen. Moeilijke maar ook de mooie momenten beleven we echt samen. Samen met onze voeten in de zee na de eerste chemo. Even skypen met de kinderen na een spannend doktersbezoek. Samen.’

Laura Flier bedankt vriendin Nicole en dochter Marinda Ik wil graag mijn vriendin Nicole en dochter Marinda bedanken, die mij in mijn strijd tegen borstkanker hebben bijgestaan. Zij hebben zichzelf compleet weggecijferd om mij te helpen, door hun baan en hun studie op te geven, tijdens ziekte bij zwangerschap. Ze gingen met mij mee naar chemo’s, bestralingen, artsenbezoek en hielpen mij in huis met koken, schoonmaken en boodschappen doen. Tijdens deze hele periode, een jaar lang, heb ik heel veel hulp gehad van ons gezin, familie en vrienden maar Nicole en Marinda zijn wel heel speciaal voor mij. Ze mogen nooit vergeten wat dat voor mij heeft betekend, ze zijn mijn “bedankt dat je er was” meer dan waard!


Els Troost bedankt dochter Lies

Vier jaar geleden ben ik geopereerd aan longkanker en lag toen drie keer op IC. Mijn dochter Lies zat in Australië op dat kritieke moment – als enig kind was dat voor haar heel moeilijk. Vanaf het moment dat ze weer in Nederland was, is zij er altijd voor mij geweest. Nu gaat ze nog steeds met mij mee naar het ziekenhuis. Ik wil via deze weg Lies erg graag bedanken omdat ze er altijd voor mij is en was.

Wij danken staf en vrijwilligers van het Familiehuis Daniel den Hoed voor de mogelijkheid die ze ons hebben geboden om veertien dagen in de nabijheid van onze ernstig zieke zoon te kunnen verblijven. De warmte en troostrijke gastvrijheid die we ondervonden en de eminente entourage van het huis die we mochten genieten, hebben ons goed gedaan in voor ons droeve tijden. Lieve vrijwilligers en directie,

Coby en Bert Bommels

in de tijd dat mijn man in het ziekenhuis verbleef zijn we dicht bij elkaar geweest. De behandeling en de verpleging waren fantastisch maar het feit dat ik dichtbij was in het Familiehuis heeft zijn verblijf nog aangenamer gemaakt. Ook voor mij was het minder belastend. De sfeer is erg fijn hier en het is een mooie plek om te ‘zijn’. Onze dank is groot, en veel bewondering voor de enthousiaste mensen die zich vrijwillig inzetten om dit alles mogelijk te maken. Heb geen woorden hiervoor, dank u, dank u, dank u! Veel liefs, Monique Lanos ook namens Roel Horemans

Wilt u ook iemand bedanken voor nabijheid in een moeilijke periode in uw leven? Stuur uw bedankje in een paar regels inclusief een foto naar Petra van Rijn via familiehuis@erasmusmc.nl. Wie weet staat uw verhaal dan in het volgende Familienieuws.


Uw relaties blij...

Op zoek naar een echt zinvol cadeau of relatiegeschenk? Geef een mooie fles wijn of wijnpakket van LenselinQ cadeau en steun met de aankoop het werk van het Familiehuis. LenselinQ Oppert 294, Rotterdam (naast de Laurenskerk) www.lenselinq.nl

... zij daardoor dicht bij haar zieke zoon


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.