Page 1


2


3


4


de Hooghe heerlyckheid De omgeving Wonen in het hartje van Rhoon. Omringd door de natuur en de wereldstad Rotterdam om de hoek.

8 de ontwikkelaar “Op een eerlijke, plezierige en integere manier werken en recht doen aan elkaar�, de missie van U-build Ontwikkeling.

18 De plattegronden Benieuwd naar de indeling van de appartementen? De plattegronden geven u gedetailleerde informatie per verdieping.

22 De Appartementen Een kleinschalig nieuwbouwproject met sfeervolle koopappartementen. Bekijk de verschillende typen 3 en 4 kamerappartementen.

37 5


heerlijk wonen in rhoon Rhoon is een dorp midden tussen de stad en het groen. Omringd door agrarisch landschap, met volop mogelijkheden voor fiets-, wandel- en vaarmogelijkheden. In Rhoon is het fijn en veilig wonen.

7


de omgeving

Gemeente albrandswaard 4 oppervlakte 2.400 ha 4 ca. 25.000 inwoners (2015) 4 2 winkelcentra 4 sportclubs & zwembad 4 diverse restaurants

HORECA IN RHOON Welke keuken is uw favoriet? Rhoon en omgeving kent een diversiteit aan gezellige eetgelegenheden voor lunch, borrel en diner.

8


DICHTBIJ DE STAD Rhoon ligt op een steenworp afstand van Rotterdam. De binnenstad is uitstekend bereikbaar via openbaar vervoer en de omliggende autosnelwegen.

.. RECREEREN In de gemeente Albrandswaard is de natuur altijd dichtbij. Het landschap heeft historische polders met fraaie dijkenstructuren, monumentale boerderijen, oude bomen, een jachthaven en het prachtige Kasteel van Rhoon.

9


Sfeerimpressie De Hooghe Heerlyckheid

10


Golf Niets is fijner dan de dag starten in de natuur. Op de prachtige 18 holes golfbaan van Rhoon waan je je in een heus stiltegebied met uitgebreide beplanting, royale waterpartijen en brede fairways.

12


13 13

“BINNEN EEN PAAR MINUTEN STA JE MET JE VOETEN IN DE OCHTENDDAUW.”


Interview

wonen aan de dorpsdijk VOORMALIGE EIGENAREN KRANENBURG MODE ‘Een levendige omgeving, aantrekkelijk en centraal gelegen in het dorp’, zo omschrijven Dick en Ineke Kranenburg de locatie van ‘De Hooghe Heerlyckheid’. Sinds 1961 hebben Dick en Ineke met veel plezier aan de Dorpsdijk gewoond. “De nieuwe woningen sluiten qua uitstraling in kleur en vormgeving goed aan bij de omliggende gebouwen. Het hele plaatje past binnen Rhoon.”, omschrijft Dick. Je kent je buren “Rhoon is een dorp waar je blijft wonen of naartoe terugkeert. Je kent je buren en komt elkaar tegen op de diverse actieve sportverenigingen”, vertelt Ineke. “Het is leuk om te zien dat kinderen die zijn opgegroeid in Rhoon, vaak in Rhoon blijven wonen. Een plek dichtbij de stad en de rustgevende natuur. Alle voorzieningen en faciliteiten zijn op loopafstand, binnen 3 minuten ben je

voor de alledaagse boodschap bij de supermarkt.” ‘De Hooghe Heerlyckheid’ is een project voor jong en oud. Van de starter met een drukke baan in de stad tot de vitale 60-plusser die van een grote woning naar een mooi appartement wil. Er is voor ieder een passend type woning met genoeg diversiteit. Het type penthouse is bijvoorbeeld ideaal als je van ruimte om je heen houdt. Een luxe terras en mooi uitzicht op Rotterdam maakt het plaatje compleet. “In onze ogen zijn de aspecten natuur en dichtbij de stad beide positief voor deze locatie”, vertelt Ineke. “Met mooi weer ben je zo in de mooie polder, maar je staat ook binnen korte tijd in het centrum van een wereldstad.”

14


15

“DE ASPECTEN NATUUR EN DICHTBIJ DE STAD ZIJN BEIDE POSITIEF VOOR DEZE LOCATIE.”


DE GESCHIEDENIS

Van ‘heerlijkheid roeden‘ naar rhoon

16


RHOON IS ONTSTAAN OP EEN ZANDPLAAT IN DE OUDE MAAS. DE ZEEUWSE JONKER BIGGO VAN DUYVELAND KREEG DEZE PLAAT IN 1199 IN PACHT VAN GRAAF DIRK VII VAN HOLLAND.

Biggo van Duyveland liet de plaat indijken en met een kasteel bebouwen, wat het begin van Rhoon vormde: de Heerlijkheid Roeden (het huidige gebied tussen de Dorpsdijk, Oud-Rhoonsedijk en Werkersdijk). Terug naar 1199 In 1199 krijgt Biggo van Duyveland het recht om grienden in te polderen. Het land van Poortugaal was als eerste aan de beurt, wat al drooggelegd was. De nieuwe polder werd Rhoon. Als dank voor bewezen diensten wordt Rhoon in 1297 door de graaf van Holland verheven tot een ‘Hooge Heerlijkheid’. De Heer van Rhoon mag zelf belastingen opleggen en tol heffen, rechtspreken, aangeslibde grond bedijken en benoemingen doen. Hij krijgt ook een zetel in de Staten van Holland. Tot 1297 mocht de Heer van Rhoon alleen kleine vergrijpen bestraffen. Nadat Rhoon een Hooge Heerlijkheid is geworden moet hij ook zorgen voor een gevangenis: voordien moest hij de misdadigers naar Dordrecht of ’s Gravenhage brengen. De toren en de kelders van het Kasteel van Rhoon werden hiervoor gebruikt. De Gerechtsplaats, waar misdadigers werden terechtgesteld, was op de hoek van de Dorpsdijk en de Rijsdijk. Hier staat tegenwoordig een bronzen beeld van Biggo. Recht tegenover dit beeld wordt het project ‘De Hooghe Heerlyckheid’ gerealiseerd.

17


Interview

“ALS IK OVER 10 JAAR LANGS RIJD EN ZIE DAT HET NOG STEEDS EEN LEVENDIGE PLEK IS, DAN HEBBEN WE HET GOED GEDAAN.”

18


Remon Vermaire

Eigenaar U-build Ontwikkeling “In oktober 2014 liep ik met mijn compagnon Bert en architect René, van De Roon Architecten, een rondje om de Rabobank aan de Rijsdijk”, begint Remon. “Het gebouw stond te koop en er lag een idee voor de verbouwing van het pand naar 8 appartementen. Wij hebben na dat bewuste rondje dat idee losgelaten. Wij vonden dat het centrum van Rhoon meer verdient dan een typisch jaren 80 pand dat met nieuwe kozijnen en wat muurverf weer ‘anno nu’ moest worden.” Coördinatie vanuit de gemeente Albrandswaard Het project ‘De Hooghe Heerlyckheid’ wordt verkocht door meerdere eigenaren. “Dat vraagt om een goede coördinatie”, vertelt Remon. “De projectleider vanuit de gemeente Albrandswaard begeleidt de processen op een zeer positieve en georganiseerde manier. Dat uit zich in een positieve samenwerking.“ Chique en toch dorps Opvallend aan dit project is de architectuur. Aan de buitenzijde sluit deze aan de ene kant aan op het statige pand aan de Rijsdijk. Aan de andere kant zie je in de architectuur heel duidelijk ook het dorpse karakter dat weer goed aansluit bij de sfeer van de Dorpsdijk. Het complex zorgt daarmee voor een natuurlijke verbinding tussen deze werelden.

19

Een verbetering “Bij U-build Ontwikkeling willen we mooie dingen maken”, vertelt Remon enthousiast. “Wij willen iets neerzetten waarvan iedereen zegt ‘Wat een mooie plek!’. Op die manier heeft het een positieve werking op winkeliers en omwonenden. Als ik over 10 jaar langs rijd en het is nog steeds een levendige plek die goed functioneert en geheel gevuld is, dan hebben we het goed gedaan. Een ontwikkeling moet altijd een verbetering zijn voor meerdere partijen. Met ‘De Hooghe Heerlyckheid’ doen we dat op verschillende manieren: het verbindt diverse soorten architectuur, verbetert de winkels en de omgeving en het voorziet in de vraag naar appartementen. Dat past bij ons gedachtegoed; integer ontwikkelen waarbij alle betrokkenen recht doen aan elkaar.” Fijne en duurzame woonplek Het appartementencomplex bevindt zich tussen de levendigheid van alle voorzieningen. Het zijn levensloopbestendige woningen waarin je oud kunt worden. Zo is de basisindeling van de badkamer zo ingedeeld dat er zorg verleend kan worden. Bovendien hebben de woningen een duurzaam karakter. Ze zijn voorzien van zonnepanelen, maken gebruik van warmtepompen en in de keuken zit geen gasaansluiting, maar is een inductiekoopplaat opgenomen. Kortom, echt een woning van deze tijd.


20


Sfeerimpressie De Hooghe Heerlyckheid

21


Plattegrond BEGANE GROND

2

19

28

18

27

17 7

Ondergrondse afvalcontainer 3

9

14

6 4

31

15

26

16

25

25

26

29

24

22

7 6

29

Rijsdijk

15 5 21

1

13 12 11 10

22

2

28

20

1

9

30

23

Deze plattegrond is niet op schaal.

8

5

30

31

8

27 in- en uitrit parkeerterrein

14


w z

Dorpsdijk

N o

COMMERCIËLE RUIMTEN autovrije zone

10

16 16

17

18

19

20

21

Tsjaikovskistraat

22

4

3

R1

R5

R2

R6

R3

R7

R4

11

23

12 R8

24

13 vrij

DOWNLOAD ALLE TEKENINGEN OP WWW.HEERLIJKRHOON.NL

Sibeliusstraat (expeditiestraat)

23


Plattegrond 1E VERDIEPING

5

Rijsdijk

4 3

Deze plattegrond is niet op schaal.

24

6

7

8


w z

Dorpsdijk

N o

9

10

11

Tsjaikovskistraat

groendak

12

13

DOWNLOAD ALLE TEKENINGEN OP WWW.HEERLIJKRHOON.NL

Sibeliusstraat

25


Plattegrond 2E VERDIEPING

16

Rijsdijk

15 14

Deze plattegrond is niet op schaal.

26

17

18

19


w z

Dorpsdijk

N o

20

21

22

Tsjaikovskistraat

23

24

DOWNLOAD ALLE TEKENINGEN OP WWW.HEERLIJKRHOON.NL

Sibeliusstraat

27


Plattegrond 3E VERDIEPING

27

Rijsdijk

26 25

Deze plattegrond is niet op schaal.

28

28


w z

Dorpsdijk

N o

29

30

Tsjaikovskistraat

31

DOWNLOAD ALLE TEKENINGEN OP WWW.HEERLIJKRHOON.NL

Sibeliusstraat

29


Gevelaanzichten

Gevel Dorpsdijk

Gevel Rijsdijk

Gevel Sibeliusstraat 30


Gevel Tsjaikovskistraat 31


Gevel A

Gevel B

Gevel C 32


Gevel B

Gevel

Gevel D 33

A

Gevel Gevel

C

D


34


Sfeerimpressie De Hooghe Heerlyckheid

35


Interview

’ de roon Rene

Architect De Roon Architecten Architect René de Roon mocht ‘De Hooghe Heerlyckheid’ ontwerpen. Uitgangspunt in het ontwerp was het terug laten komen van de historiserende architectuur. “Die architectuur kenmerkt zich door verschillende elementen”, legt René uit. “Zo heeft het complex een afwisseling van zogenaamde beukmaten. De beukmaat is de breedte van het appartement. Deze appartementen hebben aan de buitenzijde om en om wisselende stenen die verschillen van kleur. Deze verscheidenheid is niet alleen spannend, maar ook zo typerend voor het dorpse karakter. Verder wordt dit karakter benadrukt door kleinere ramen, het type dakpannen, en de dakkapellen.” Toren Een echte eyecatcher in het complex is de prominente toren op de hoek. “Die toren markeert eigenlijk het begin van het winkelgebied. Als een soort entree”, licht René toe. “Bovendien fungeert het als opvallende verbinding tussen de Dorpsdijk en de Rijsdijk. Ook deze toren draagt bij aan het dorpse karakter.” Parkeergelegenheid Het complex heeft een centraal binnengebied met parkeergelegenheid voor de bewoners. Deze parkeervoorziening heeft een groendak met beplanting zodat bewoners die daarop uitkijken geen auto’s zien staan. Daarnaast zal er, op verzoek van de gemeente, extra openbare parkeergelegenheid komen. “Een royaal appartement in een mooi en sfeervol complex, dichtbij alle voorzieningen… Als ik wat ouder was, zou ik het wel weten!”

“IN HET ONTWERP ZIE JE DUIDELIJKE KENMERKEN VAN EEN HISTORISERENDE ARCHITECTUUR.”

36


de appartementen VIER TYPEN

HET COMPLEX BESTAAT UIT 31 VERSCHILLENDE APPARTEMENTEN DIE ONDER TE VERDELEN ZIJN IN VIER TYPEN. OP DE VOLGENDE PAGINA’S WORDEN DE VIER TYPEN AAN DE HAND VAN VOORBEELDPLATTEGRONDEN EN INTERIEURIMPRESSIES NADER TOEGELICHT.

Energiezuinig Alle appartementen zijn voorzien van moderne, duurzame en energiezuinige installaties, zoals zonnepanelen, een lucht/water warmtepomp voor centrale verwarming en warm water. De appartementen zijn voorzien van vloerverwarming met de mogelijkheid tot koelen.

Keuken en badkamer De appartementen zijn voorzien van een moderne en ruime Bruynzeel keuken met inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, een koel(vries)combinatie, een combi-oven, een recirculatie afzuigkap en een inductiekookplaat. De badkamer is compleet uitgerust met een inloopdouche, wastafel, hangend toilet en electrische handdoekradiator. De badkamer en het toilet zijn met hoogwaardige vloer- en wandtegels afgewerkt. Zowel de keuken als de badkamer zijn qua indeling, vormgeving en afwerking aan te passen naar uw eigen wens. Daarbij zijn diverse standaardkeuzes en maatwerkopties mogelijk.

Parkeren Elk appartement beschikt over één of twee parkeerplaatsen. Deze bevinden zich op een afgesloten en overdekt parkeerterrein. De kosten van deze parkeerplaats(en) zijn bij de V.O.N.-prijs van de appartementen inbegrepen.

37 37


• Type A

(bouwnummers 1, 2, 6, 7, 10, 11, 17, 18, 21 en 22)

(gelegen op de begane grond, eerste en tweede verdieping)

voorbeeldplattegrond bouwnummers 6 en 10 38


kenmerken • woonoppervlakte: ca. 81 - 100 m2

• oppervlakte badkamer: ca. 6 - 7 m2

• oppervlakte buitenruimte: ca. 6 - 9 m2

• separaat toilet

• aantal slaapkamers: 2

• inpandige berging van ca. 5 m2 op beg. grond

• aantal parkeerplaatsen: 1

• ligging buitenruimte: Zuiden en/of Westen

• oppervlakte woonkamer + keuken:

• type buitenruimte: balkon of logia

ca. 35 - 50 m2

vanafPrijs 235.000,- euro (v.o.n.) 39


• Type B

(bouwnummers 5, 12, 13, 16, 23 en 24)

(gelegen op de eerste en tweede verdieping)

kenmerken • woonoppervlakte: ca. 110 - 120 m2

• oppervlakte badkamer: ca. 8 - 9 m2

• oppervlakte buitenruimte: ca. 10 - 16 m2

• separaat toilet

• aantal slaapkamers: 2

• inpandige berging van ca. 5 m2 op beg. grond

• aantal parkeerplaatsen: 1

• type buitenruimte: balkon of logia

• oppervlakte woonkamer + keuken: ca. 49 - 59 m2

vanafPrijs 298.000,- euro (v.o.n.)

40


voorbeeldplattegrond bouwnummers 13 en 24 41


• Type C

(bouwnummers 3, 4, 8, 9, 14, 15, 19 en 20)

(gelegen op de eerste en tweede verdieping)

voorbeeldplattegrond bouwnummers 4 en 15 42


kenmerken • woonoppervlakte: ca. 127 - 134 m2

• oppervlakte badkamer: ca. 7 - 8 m2

• oppervlakte buitenruimte: ca. 10 - 11 m2

• separaat toilet

• aantal slaapkamers: 3

• inpandige berging van ca. 5 m2 op beg. grond

• aantal parkeerplaatsen: 1

• ligging buitenruimte: Zuiden en/of Westen

(bouwnr. 3, 4, 14 en 15 hebben 2 parkeerplaatsen)

• type buitenruimte: balkon of logia

• oppervlakte woonkamer + keuken: ca. 59 - 68 m2

vanafPrijs 355.000,- euro (v.o.n.) 43


• Type D

(bouwnummers 25, 26, 27, 28, 29, 30 en 31)

(gelegen op de derde verdieping)

kenmerken • woonoppervlakte: ca. 114 - 217 m2

• oppervlakte badkamer: ca. 8 - 11 m2

• oppervlakte buitenruimte: ca. 11 - 91 m2

• separaat toilet

• aantal slaapkamers: 3

• inpandige berging van ca. 5 m2 op beg. grond

(muv bouwnummer 27: 2 slaapkamers)

• ligging buitenruimte: Zuiden en/of Westen

• aantal parkeerplaatsen: 2

• type buitenruimte: balkon of dakterras

• oppervlakte woonkamer + keuken: ca. 53 - 100 m2

vanafPrijs 380.000,- euro (v.o.n.) 44


voorbeeldplattegrond bouwnummer 30 45


keuken & badkamer

keuken en badkamer De appartementen worden in basis voorzien van een complete Bruynzeel keuken, mooi sanitair en dito tegelwerk. Al deze onderdelen zijn uiteraard verder door u op smaak te maken. Het sanitair kiest u uit via het online platform van Uw Huis Uw Wensen. Vloer- en wandtegels zoekt u uit in de showroom van Lingen Keramiek. En de showroom medewerkers van Bruynzeel helpen u graag bij het selecteren en indelen van uw ideale keuken. Op deze pagina vindt u alvast enkele sfeerbeelden om u te inspireren.

46


Bruynzeel Keukens Pesetastraat 34-36 2991 XT Barendrecht t. 010 - 486 86 00 www.bruynzeelkeukens.nl Lingen Keramiek Rivium Westlaan 22 2909 LD Capelle aan den IJssel t. 010 - 202 15 15 www.lingenkeramiek.nl Uw Huis Uw Wensen www.uhuw.nl

47


EERLIJK VERHAAL “Als trotse bouwer van ‘De Hooghe Heerlyckheid’ en eigenaar van U-build Bouw sta ik voor eerlijk, veilig en kwalitatief bouwen. Dat is geen loze belofte, daar mag u mij aan houden. Heeft u vragen of zorgen tijdens de bouw, bel me dan gerust.“

BERT VAN DER LEUN 06 - 3708 9250

48


U-BUILD BOUW

WENST ALLE

TOEKOMSTIGE

BEWONERS EEN HEERLIJKE

BOUWPERIODE EN VEEL WOONPLEZIER

49 49


Interview

Wiljan mookhoek

NVM Makelaar Zomerhof Muys Het bijzondere aan dit kleinschalige nieuwbouwproject is de ligging in het centrum, op loopafstand van winkels, een huisarts en het metrostation. ‘De Hooghe Heerlyckheid’ is geschikt voor mensen die levensloopbestendig willen gaan wonen. Zij kunnen de auto laten staan en alle dagelijkse voorzieningen gemakkelijk te voet bereiken. “Het aanbod van gelijkvloerse appartementen maakt het project speciaal. Dit woningtype is namelijk schaars in Rhoon”, legt Wiljan uit. “Als men nu naar een soortgelijke woning wil overstappen, is men vrijwel altijd genoodzaakt het dorp te verlaten. Met ‘De Hooghe Heerlyckheid’ kan deze doelgroep genieten van prachtige gelijkvloerse koopappartementen in de eigen omgeving.“ Ruimere woningen De woningen zijn, op verzoek van de geïnteresseerden, groter dan in eerste instantie bedacht. Uit onderzoek onder deze geïnteresseerden kwam naar voren dat men vaak een extra kamer mist. De grootte van de woningen varieert van 85 - 134m2, met een uitschieter naar 217m2. Dat er veel vraag is naar deze woningen, is terug te zien aan het grote aantal geïnteresseerden. Elk appartement heeft de beschikking over een eigen berging en een parkeerplaats op het afgesloten parkeerterrein. Tevens voorziet het project in extra openbaar toegankelijke parkeerplaatsen. “‘De Hooghe Heerlyckheid’ is een verrijking voor het centrum van Rhoon, en een appartement in dit complex is een goede investering.”

“HET AANBOD VAN GELIJKVLOERSE APPARTEMENTEN MAAKT HET PROJECT SPECIAAL.”

50


Verkoopinformatie Zomerhof Muys Makelaars & Taxateurs B.V. Dorpsdijk 132 3161 CE Rhoon Telefoon: (010) 501 33 22 woningmakelaars@zomerhofmuys.nl Contactpersoon: Wiljan Mookhoek

www.heerlijkrhoon.nl

Alle tekeningen en impressies in dit magazine zijn zogenaamde ‘artist impressions’. Deze geven slechts een impressie weer, waaraan geen rechten of verrekening ontleend kunnen worden. Dit magazine maakt geen onderdeel uit van het contract. Het betreft een project in ontwikkeling. Alles in deze publicatie is onder voorbehoud van druk- en zetfouten. maart 2017

ColofON Opdrachtgever Ontwikkeling Bouw Architect Notaris Kopersadvies

Fotografie De Hooghe Heerlyckheid Rhoon C.V., Ridderkerk 3D visualisatie U-build Ontwikkeling, Ridderkerk Vormgeving U-build Bouw, Ridderkerk Drukwerk De Roon Architecten, Barendrecht Notariskantoor Bijdorp, Barendrecht Lenco Zelfbouwsupport, Delft

Jurgen Jacob Lodder, Rotterdam Studio i2, Delft Schinkelshoek Communicatie, Ridderkerk Drukkerij Tripiti, Rotterdam


www.heerlijkrhoon.nl

Profile for Nick Schinkelshoek

Magazine De Hooghe Heerlyckheid  

Nieuwbouwproject 'De Hooghe Heerlyckheid' te Rhoon

Magazine De Hooghe Heerlyckheid  

Nieuwbouwproject 'De Hooghe Heerlyckheid' te Rhoon

Advertisement