Ear@line #3 - Earline Magazine

Page 1

ONLINE MAGAZINE voor de HOORBRANCHE

ONLINE AANPASSINGEN GROEIT

ECHTE INTERACTIE, WAT IS DAT? AUDICIENSCONGRES NAAR 2021


DE NIEUWE GENERATIE AI HOORTOESTELLEN

Het beste geluid in iedere omgeving

Met slechts een onopvallend, dubbeltikje op het oor, voert de Edge Modus realtime een op Kunstmatige Intelligentie gebaseerde analyse uit en maakt in een fractie van een seconde slimme aanpassingen voor uitstekend spraakverstaan en comfortabel horen in elke situatie.


ONLINE In deze zomeruitgave twee collega-audiciens aan het woord. Het aantal online aanpassingen blijft groeien en er is eenvoudiger en sneller overleg met zorgprofessionals. Dat zijn de positieve ontwikkelingen door corona. Onze Wendelina deelt 5 tips voor de goedhorende en voor de slechthorende deelnemers over online werken met gehoorverlies. Als het beeld niet goed meekomt, mist de slechthorende tenslotte gelijk het spraakafzien. Mooi en praktisch, dit soort vlogs! Lees en bekijk het allemaal in deze online uitgave van uw vakblad Earline. Wij wensen u een fijne zomer!

Hoofdredacteur

VOLGT U EARLINE EN HET CONSUMENTENPLATFORM HOREN ZIEN EN LEVEN AL?

DOEN! Earline Magazine Horenzienenleven Earline Magazine

eye@line

3


AUDICIEN AAN HET

WOORD

IK HEB MEER OVERLEG MET ZORGPROFESSIONALS “de winkel draait momenteel weer goed, ook met alle aanpassingen. ik sta er zelf heel nuchter in -wat moet dat moet. daarnaast werk ik in mijn eentje in de praktijk dus ik hoef verder geen medewerkers te instrueren. dat maakt het eenvoudig en heeft ervoor gezorgd dat alle maatregelen vrij vlot een tweede natuur zijn geworden. eigenlijk alles went, behalve de schermen. ik hoop dat die snel verdwijnen. Een positieve ontwikkeling van de afgelopen periode is dat ik meer overleg met de andere zorgprofessionals hier in het gebouw. We spreken elkaar nu gemakkelijker aan met bepaalde vragen én ik krijg meer klanten doorgespeeld. Zo helpen we elkaar”.


MARISKA MICHIELSEN VAN HOORCENTRUM WEERT


WENDELINA'S HOORIDEE Iedere dag werkt Wendelina Timmerman met mensen die een nieuwe stap willen zetten, nieuwsgierig zijn en willen weten wat er bestaat, beter kan en welke mogelijkheden er zijn. Zij hebben allemaal hun eigen vragen over leven en werken met gehoorverlies. In Wendelina's Hooridee schrijft ze daar elke Earline over. En Wendelina vlogt ook! Bekijk 'm hier!

ONLINE WERKEN MET GEHOORVERLIES

WWW.HOORIDEE.NL

6

eye@line


More to Love

Breng je klanten op meer dan één manier in beweging met onze nieuwe Discover Next hoortoestellen, inclusief de Moxi Move R, de kleinste lithium-ion RIC. › Met RogerDirect techniek › Direct streamen en hands-free bellen met zowel Android™ als iPhone® › Geluidsprestaties van wereldklasse › Vernieuwde Remote Plus app Meer weten? Bel 088-6008810.


MARTIN DIJKSTRA VAN HOORZORG FRIESLAND


AUDICIEN AAN HET

WOORD

AANTAL ONLINE AANPASSINGEN GROEIT “wij zijn vlak na de uitbraak van het coronavirus verhuisd. we zaten eerst bij een optiekzaak in, maar groeiden uit ons jasje. het is wel een bijzonder verhaal, want wij hebben een filiaal van een keten overgenomen. normaal zijn het de ketens die de zelfstandigen één voor één overnemen. In Friesland zijn we er wat corona betreft goed vanaf gekomen. Nadat we een korte periode dicht waren voor de verhuizing, vonden mensen het erg fijn dat ze weer mochten komen. De zaken zijn hier redelijk normaal doorgegaan, uiteraard met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Wat heel leuk is om te zien, is dat het aantal online aanpassingen begint te groeien. Er is zeker een doelgroep die daarop zit te wachten!”

eye@line

9


UNITRON ZORGT VOOR

ÉCHTE INTERACTIE hoe kom je tot de kern van de boodschap? als goedhorende versta je deze niet altijd, laat staan als slechthorende. het thema van unitron’s discover next is ‘move beyond the words’: de slechthorende verstaat door de ongelooflijke geluidsprestaties de diepere betekenis in gesprekken. hij of zij hoort namelijk hoe en met welke emotie iets gezegd wordt en heeft daardoor échte interactie.

10

eye@line


DIT IS DISCOVER NEXT!

Jolanda Hermens-Heesakker, eigenaar van Hoorus is enthousiast: “De Discover Next is ook in een FLEX-uitvoering beschikbaar en juist met dat element onderscheiden we ons ten opzichte van de concurrentie. We laten de klant zelf de hoortoestellen ervaren in zijn of haar eigen omgeving en dat wordt zeer positief ontvangen. Fantastisch om van de klant uit te gaan in plaats van het product. FLEX geeft een mooi,

objectief beeld dat echt onderscheidend en transparant is, van advies tot aankoop. De acceptatie van de Discover Next is daardoor heel goed. Daarnaast ziet het toestel er goed uit, de klank is geweldig en het toestel is te koppelen met een smartphone. Gewoon een fijn en kwalitatief goed hoortoestel”. SoundCore™ is van groot belang Belangrijk voor alle hoortoestellen van Unitron is SoundCore™, de krachtige technologiemotor, die belangrijke spraaknuances en signalen uit de omgeving levert om een realistische luisterervaring te bieden. In rustige en rumoerige omgevingen hoort men uit welke richting een stem komt en welke intonatie gebruikt wordt. Nieuwsgierig wat Discover Next voor jou kan betekenen?

jolanda hermens-heesakker

CHECK HET HIER!

eye@line

11


STARKEY Livio Edge AI Wat is Edge? Als audicien weet u dat het eenvoudig niet mogelijk is om een ​​hoortoesteldrager écht voor elke luistersituatie voor te bereiden. De Edge modus verandert dat, want het is nu niet meer nodig om meerdere programma’s in te stellen en te kiezen. De gebruiker beschikt voortaan over een onbeperkt en oneindig aantal persoonlijke hoortoestelprogramma’s. Een langdurige proef - en meerdere controles - met hoortoestellen komt doorgaans omdat klanten op zich wel tevreden zijn, maar net in 10 procent van hun specifieke geluidssituaties nog niet. Hiervoor komen zij herhaaldelijk terug naar de winkel.

12

Personal AI De Edge Modus voorkomt dit, door juist ook voor die 10 procent van de situaties persoonlijke, op kunstmatige intelligentie gebaseerde, automatische instellingen aan te bieden. Met slechts een onopvallend, dubbel tikje op het oor voert de Edge Modus direct een hoogstpersoonlijke, Kunstmatig Intel-

ligente, analyse van de hooromgeving uit, maakt in een fractie van een seconde – en met inzet van álle features van de toestellen - slimme aanpassingen en zorgt voor optimaal spraakverstaan en comfortabel horen specifiek in dié situatie. Twee tikjes op het oor is voldoende om weer terug te gaan naar het vorige programma. Edge Modus is altijd direct beschikbaar is, zelfs zonder dat een smartphone is verbonden is met de toestellen. En het werkt in alle situaties. In een rustige omgeving zorgt het voor nog meer comfort, in de auto voor het wegfilteren van verkeersgeluid of in een restaurant voor een extra verbetering van het verstaan in spraak en het verlagen van dat specifieke omgevingsgeluid. Livio Edge AI combineert het beste van beide werelden: een toonaangevend geluidsplatform voor dagelijkse situaties plus de volgende generatie geluidsverwerking voor unieke luisteromgevingen. Geavanceerde, on-demand prestaties dus, alleen mogelijk met Starkey Livio Edge AI hoortoestellen.

www.starkey.nl

www.kindhoren.com

eye@line


NEXT-GENERATION SOUND NEVER BEFORE POSSIBLE


AUDICIENSCONGRES

AuDidakt naar

2021

Als gevolg van de situatie rond het coronavirus heeft AuDidakt besloten dat er dit jaar geen Audicienscongres meer plaatsvindt. Begin maart was besloten om het congres te verplaatsen van 9 en 11 mei naar 26 en 28 september. De afgelopen periode zijn de mogelijkheden en consequenties van een Audicienscongres in aangepaste vorm in kaart gebracht. Hierover is ook overleg gevoerd met onder andere audiciensbedrijven en zelfstandige audiciens. Hoewel er momenteel weer wat meer ruimte komt voor de organisatie van evenementen vanuit de Rijks-

overheid, is er te weinig draagvlak en zijn er teveel obstakels om een kwalitatief volwaardig congres van deze omvang neer te zetten. In 2021 vindt er zeker opnieuw een Audicienscongres plaats. Interessante programmaonderdelen rond het thema innovatie blijven staan. De vorm waarin het Audicienscongres plaatsvindt wordt afhankelijk van de omstandigheden bepaald. AuDidakt werkt aan de ontwikkeling van een digitaal scholingsaanbod over enkele relevante onderwerpen. Hierover meer in de loop van dit jaar.

WWW.AUDIDAKT.NL 14

eye@line


EEN WEBINAR MAAR DAN ANDERS

in deze tijd van webinars probeert iedereen onderscheidend te zijn. contactlensleverancier bausch + lomb, een klant van earline's zusje eyeline, vroeg de hulp in van lt media. In ĂŠĂŠn dag filmden we drie afleveringen van De Tafel van Vier in het Muntgebouw in Utrecht. Een vast format met 3 tafelheren en 1 gast. We ontwikkelden het logo, diverse teasers en hostten de afleveringen via een eigen platform met mogelijkheden voor een live chat.

Wilt u ook gebruikmaken van de brede expertise van LT Media? Vraag Mandy Mooren naar de mogelijkheden: +31 (0)6 10439665, mandy.mooren@ltmedia.nl.

BEKIJK HIER ONZE TEASER

eye@line

15


uitgever LT Media BV creatief directeur Loes Brussen, loes.brussen@ltmedia.nl hoofdredactie Anneke Pastoor, anneke.pastoor@ltmedia.nl eindredactie Marie-Catrien van Deijck redactie Mark Zwartkruis, mark.zwartkruis@ltmedia.nl webredactie Emma Hofstede, webredactie@ltmedia.nl cover Annet Scholten vormgeving Christel Giezen, Brigitte van Mierlo fotografie Loek Peters sales & marketing Eric Smid, eric.smid@ltmedia.nl Mandy Mooren, mandy.mooren@ltmedia.nl traffic Dennis Sรถser, traffic@ltmedia.nl, +31 (0)26 3616960 www.earline-magazine.nl www.facebook.com/earline.magazine


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.