Page 1

Nr. 3 september 2014

Intervju med

KÅRORDFÖRANDE

CV

Boosta ditt

SPETSA DIN

LinkedIn EFTER

Ingenjörsexamen Tema:

PartiKarta!

ENGAGERA DIG!


INNEHÅLL 4. 4.

Boosta ditt CV

5.

Betyg vs andra meriter

6.

Efter ingenjörsexamen

8.

Den ultimata partikartan

13.

12. Spetsa din LinkedIn 13. I studentbubblan: Intervju med kårordförande

6.

16. Sexspalt

2.

Vill du hellre läsa tidningen på mobilen eller i surfplattan? Skanna QR-koden!


LEDARE Det blir inte alltid som man tänkt sig. I förra numret skrev jag ”min sista ledare”, men nu sitter jag här och skriver igen. Kanske är det charmen med studenttiden, att få saker går att förutspå. Till dig som är ny student vid Karlstads universitet säger jag: Hjärtligt välkommen! Jag hoppas att du kommer få en trevlig studietid. Jag vill också passa på att ge ett råd som jag själv fick när jag började plugga. ”Du kommer troligen kugga 1:a, 2:a, 3:e och 4:e tentan. Men hoppa inte av bara för att det känns som att du har mycket efter dig. Det handlar inte om att du inte kan ditt ämne utan att du aldrig läst på universitet förut och det är mycket runt omkring som man skall vänja sig vid och ställa in sig på.” Jag kuggade inte mina fyra första tentor, men jag kuggade första och då tänkte jag på det min morbror sagt till mig och fann tröst i att det nog skulle gå bra ändå. Och i höst är det dags för mig att skriva min C-uppsats så nog har det gått bra. Om du vill ha fler tips kring studentlivet så har den nya kårordförande Lisa Knutsen knåpat ihop en toppenlista som du kan läsa på sidan 15.

Till dig som har studerat vid universitetet tidigare vill jag tipsa om en bra artikel på sidan 12. Där får du 5 heta tips på hur du kan förbättra din LinkedInprofil inför jobbsökandet. Kanske kan du till och med få jobben att komma till dig? På nästa uppslag kan du också läsa om hur du kan boosta ditt cv och fixa de bästa referenserna. Det blir inte alltid som man tänkt sig, och även om höstterminerna alltid bjuder på överraskningar så är kanske denna höst lite extra spännande i och med riksdagsvalet. När du läser detta är valresultatet troligen nysläppt och även om vi inte har möjlighet att bevaka valet så har vi valt att publicera den partikarta som vi tidigare publicerat på posters och facebook. På sidorna 8-11 kan du se hur partierna kommer att arbeta med olika studentfrågor.

tid då du skall investera i dig själv. Inte bara vad gäller studier utan värdesätt också möjligheten att träffa ditt livs bästa vänner och kanske till och med kärleken, det har jag gjort.

Ebba Larter Chefredaktör

Förhoppningsvis kommer hösten bli spännande för dig även på ett personligt plan och jag hoppas att du tar tillvara på de chanser som ges. Se studietiden som en tid för personlig utveckling och en

chefredaktor@karlstadstudentkar.se

PÅ OMSLAGET: Just nu söker Karlstads Studenttidning en ny redaktion. Du är välkommen att mejla in din ansökan och ett arbetsprov* till: chefredaktor@karlstadstudentkar.se

* Arbetsprovet skall vara ett exempel på ett alster som du skapat, exemepelvis en text du skrivit eller en bild du fotograferat. Ingenjören Per Andersson, Läs intervjun på sidan 14.

Linda Jungarå Fotograf

KARLSTADS STUDENTTIDNING

3.


Boosta ditt CV Skolstarten är en perfekt tidpunkt för att se över sitt CV och fundera på vad man vill göra i framtiden. Elin Frejd, informationsansvarig på Academic Work, tipsar om hur du som student kan stärka ditt CV genom att jobba extra, engagera dig och säkra din digitala närvaro. Jobba extra!

Engagera dig!

Säkra din digitala närvaro! Skapa ett konto på de digitala

Förutom ett extra tillskott i kassan kan ett extrajobb vara en väg in i arbetslivet. Alla arbetslivserfarenheter är bra och ett utmärkt sätt att ge CV:et extra tyngd. Det spelar ingen roll om det är på den lokala matbutiken, hos det välkända företaget eller i klädbutiken.

Engagera dig i studentkåren, anmäl dig till projektgruppen för nästa arbetsmarknadsdag eller jobba ideellt. Det är ett bra sätt att utöka kontaktnätet och få viktiga erfarenheter som stärker CV:et. Alla erfarenheter kan öppna dörrar till framtida jobb.

LinkedIn är en av de viktigaste sociala kanalerna när du ska söka jobb. Se till att skapa en profil, och håll den uppdaterad. Ladda upp en bild på dig själv, lyft din kompetens, vad du har gjort och vill göra. Följ företag som intresserar dig och interagera med personer som inspirerar.

plattformar som du gillar och använd dem medvetet. Det spelar ingen roll om det är Instagram, Facebook eller Twitter. Välj det som är naturligt för dig. Att blogga, fota eller twittra är ett bra sätt att ge en mer nyanserad bild av dig för framtida arbetsgivare.

och FIXA referenserna! När en rekryterare frågar efter dina referenser så kan du börja med att gratulera dig själv. För du har inte bara lyckats ta dig till en intervju, du har dessutom gjort riktigt bra intryck på rekryteraren. Du är högaktuell i rekryteringsprocessen och det är dags för referenstagningen. Vilka ska jag välja? De referenser som du väljer att lämna ska på ett informativt sätt kunna bekräfta hur du är som person, i professionella och arbetsrelaterade situationer. Dina referenser ska kunna beskriva hur du har valt att agera i vissa lägen på er gemensamma arbetsplats, vilken roll du har tagit i grupper, hur du har hanterat eventuella utmaningar hur du har vänt vissa av dina eventuella svagheter till styrkor. Exempelvis på bra referenser är arbetsgivare, arbetsledare, personalansvarig din butikschef och så vidare. Ligger ditt senaste arbete mest i linje med den tjänst du söker nu så skulle jag använda mig av den senaste referensen. Men återigen det viktigaste är att personen kan beskriva dig och din insats. Och nej, du behöver inte lämna din nuvarande chef som referens. Men ärlighet varar ju som bekant längst och därför kan det vara bra att flagga för chefen att du sökt ett annat jobb. Men passar det bättre 4.

att hålla det hemligt så vara bara tydlig och uppriktig mot rekryteraren med varför du inte vill använda din nuvarande chef som referens.

samtidigt för rekryteraren att du själv är medveten om att ni hade ett mindre lyckat avslut och redogör för vad detta berodde på.

För dig som är helt ny på arbetsmarknaden så är exempel på bra referenser; handledaren för ditt examenarbete, en kontakt på företaget där du skrev exjobb eller någon ansvarig för det studieprojekt du var engagerad i eller arbetsmarknadsmässan du arbetade med.

Det är heller ingen bra idé att lämna någon som är ovetande om att du använder henne eller honom. Det blir alltid ett svårare samtal för rekryteraren att ta och din referens kan hamna i en obekväm position när denne kanske har svårt att komma ihåg dig och dina arbetsuppgifter.

Vilka bör jag undvika? Det blir aldrig bra att lämna en nära släkting; mamma, pappa eller sambo. Punkt. Att lämna en referens som är mindre positiv till dig låter ju som en självklar varningsklocka. Men så behöver det inte vara. Kanske fick ni bara ett abrupt avslut men du vet att personen ändå kan återge en mycket detaljerad och saklig information om dina tidigare arbetsuppgifter. Var då inte rädd för att fråga personen och berätta

När ska jag lämna dem? Mitt tips är att du lämnar dina referenser när ansvarig rekryterare ber om dem. Då får du en chans att förbereda dina referenser och om du har fler får du också möjlighet att välja ut vem som är mest lämplig för det jobb som du söker. Därför är det inte särskilt klokt att skriva in referenser i ditt CV.

Hur många är rimligt? Förbered i möjligaste mån minst tre stycken referenser. Dels om du har haft en bred bakgrund- dels i fall referensen är på semester, föräldraledig eller av annan anledning inte finns anträffbar under en längre period.

Glöm inte att INFORMERA! Oavsett vem du väljer att ange som din referens, så är A och O att informera och förbereda denna! Dels för att din referens ibland behöver tid att dra sig till minnes, men se det även som ett sätt för dig att kontinuerligt hålla kontakt med ditt professionella nätverk. Är det en referens där ni har ett uttalat ”det är okej att du använder mig som referens”, uppdatera personen om vilket process du är i just nu genom att skicka ett mail eller ring ett samtal. Säkerställ även att personen fortfarande finns att kontakta på angett nummer och anträffbar för rekryteraren. Se dina referenser som början till ditt professionella nätverk, och glöm inte att tacka dem! Källa: Academic Work


...MEn BEtygen då? Ända sedan högstadiet har frågan angående betyg funnits med. Pressen att höga betyg hjälper dig att komma in på den utbildning du vill. Men hur ligger det till med dina universitet- och högskolebetyg ute i arbetslivet då? Vi har frågat två rekryterare hur betygen påverkar chanserna att få jobb.

Ekonomi, administration och kundtjänst Frida Bragazzi rekryterar främst till tjänster inom ekonomi, administration och kundtjänst. Inom hennes områden har höga betyg en liten betydelse. Hon berättar att det så gott som aldrig efterfrågas av hennes kunder. Hon själv lägger inte stor vikt vid det heller. - Huvudsaken är att man har ett examensbevis (om man är klar med

sina studier) och söker heltidsjobb. Är man student och letar extrajobb, så brukar jag inte titta alls på betygen.

och det är din inriktning sista året är det givetvis meriterande. Men i slutändan är det oftast personlighet, förklarar Linus.

Ingenjörsjobb

Extra meriterande att visa intresse

Jag ställer samma fråga till Linus Lanker som rekryterar inom IT . - Jag skulle säga att de är vanligare att de vill se på inriktning och intresse än själva betyget. Arbetar företaget med inbyggda system

Som Linus säger är det i de flesta tjänster mer meriterande att visa att man har ett intresse inom området än högsta betyg. Han ger programmeringstjänster som exempel där

KARLSTADS STUDENTTIDNING

det är extra meriterande att visa på ett fritidsprojekt. Berätta då gärna om att du sitter med programmering eller utveckling på fritiden, alternativt har haft ett extrajobb inom området. Här kan du lyfta mindre projekt som att du hjälpte ditt syskon att bygga en hemsida eller att du jobbade en sommar med att montera kretskort. Källa: Academic Work

5.


EFTER INGENJÖRSEXAMEN

På rättsmedicinalverket i Linköping insåg Per Andersson att han ville fördjupa sig mer än att analysera rutinmässiga labbprover. Idag, 2år och en masterexamen senare, arbetar han med det han brinner för: Naturen, papper och kemiteknik. Text Ebba Larter Bild Linda Jungarå 6.


Pers bästa tips – Efter en ingenjörsexamen i kemisk analysteknik sommarjobbade jag på rättsmedicinalverket i Linköping. Jag gjorde alkoholanalyser i trafik och obduktionsärenden för polisen och när sommarjobbet skulle avslutas blev jag erbjuden ett vikariat. Men det var ett rutinlabb och jag kände att jag ville jobba med forskning och utveckling, berättar Per. Därför bestämde han sig för att läsa en master med inriktning mot massateknik, pappersteknik samt ytbehandling och tryckning av pappersmaterial. Valet att läsa en master är också något som han tycker har gett utdelning. Mer ansvar och roligare arbetsuppgifter är att vänta när man inriktat sig mot något särskilt. – Kurserna på masternivå är mycket roligare än grundutbildningen. Om man vet vad man vill jobba med är det verkligen värt att läsa vidare, säger Per. Vi sitter i Stora Ensos lunchrestaurang och Per berättar om hur han från början var intresserad av Stora Enso som företag. Det började med ett sommarjobb, som sedan ledde till ett exjobb under höstterminen och som i februari mynnade ut i en anställning. – Nu jobbar jag med samma sak som jag gjorde som exjobb, fast mot ett annat bruk. Jag jobbar med kemikaliebalanser, att simulera natrium och svavelbalanser, för ett pappersbruk i Brasilien, förklarar han.

ENGAGEMANGET UNDER STUDIETIDEN Utöver att jobba på mässor för att promota Karlstads universitet och utbildningen i Kemiteknik har Per också engagerat sig i studentkåren och deras

verksamhet. Det började med en plats som ledamot i fullmäktige, som sedan ledde till en plats som ledamot i Karlstad Studentkårs styrelse. Dessutom arbetade han som projektledare för Sex & Sånt under läsåret 2012-2013. – Arbetsgivare har faktiskt frågat om mitt engagemang i Karlstad Studentkår och fullmäktige, berättar Per. Det är så många som går ut med examen nu. Rekryterarna kan välja och vraka. Det krävs att man har något extra för att särskilja sig och det är då som sommarjobb och engagemang verkligen lönar sig. Per blir tyst en stund och funderar över vad han just sagt och över frågan om vad engagemanget har lett till. – Genom föreningsengagemang får man lära sig mycket om organisationsstrukturer, förklarar han. Dessutom får man öva på saker som sedan återkommer som anställd, exempelvis lönesamtal och vilka rättigheter man har.

kontakt med HR-personal är extra lönsamt eftersom HR-avdelningen ofta har koll på vad företaget har för behov och vilken personal de letar efter. När första löneinbetalningen syns på kontot kan det kännas frestande att spendera. Att köpa allt du inte haft råd med under studietiden. Pers råd lyder: GO CRAZY. Spendera varenda slant av din första lön som anställd. Jag köpte en ny dator och en resa till London. Det är viktigt att belöna sig själv efter studietiden. Ha också i åtanke att inte höja sina utgifter med en gång efter en ny anställning. Det finns mycket pengar att spara som van vid studentlivet och genom att exempelvis bo kvar med samma hyra kan du spara massor av pengar till resor, bil eller lägenhet.

1 2 3

När du söker exjobb: Kolla var tidigare studenter har gjort sitt exjobb då företag som tar in exjobbare ofta kan göra det igen. Sök jobb och exjobb även hos de företag som inte annonserar då de kan ha platser lediga ändå. Utgå från ett företag som intresserar dig och en verksamhet som du kan stå för och känna dig en del av. Var inte rädd för att din kompetens inte räcker till. På universitet lär du dig att lära. På arbetsplatsen blir du utbildad i vad du skall göra där och det finns alltid en inlärningsperiod. Ingen förväntar sig att du skall kunna allt från början.

ATT KOMMA UT I ARBETSLIVET Att bli erbjuden en längre tjänst genom ett sommarjobb har alltså funkat för Per två gånger och han tror att det kan vara ett av de lättaste sätten att få en fot in. – Ta allt på allvar. Även testuppgifter, sommarjobb och exjobb. Du kanske tänker att du bara gör det för pengarna men om du lägger ner dig kommer det tillbaka i goda referenser och kanske en fast anställning. Att göra exjobb är också en bra arbetsövning. Per understryker också att det lönar sig med kontakter och att engagemang i exempelvis Clear River Racing eller HotSpot kan vara värdefullt. Direkt-

KARLSTADS STUDENTTIDNING

7.


Här är en repris av den valguide som vi tidigare släppt på universitetet. Nedan kan du läsa hur partierna kommer jobba med olika studentfrågor.

STUDENTERNAS Alliansen

CENTERpARTIET

EKONOMI

CSN

Oförändrat

LÅNETAK

J

Centerpartiet vill att fribeloppet som bestämmer hur mycket studenter får tjäna samtidigt som de får studiemedel ska höjas. På sikt vill vi att det ska avskaffas helt. Centerpartiet vill även möjliggöra för studentmedarbetarskap.

FOLKPARTIET Alliansregeringen har genomför kraftfulla höjningar av studiemedlet till nivån att köpkraften nu är det högsta någonsin. Vi vill från och 2015 höja studiemedlet med ytterligare 1000 kr.

Höjd lånedel Oförändrad bidragsdel

Moderaterna

KRISTDEMOKRATERNA

Moderaterna menar att Sveriges studenter ska ha de ekonomiska förutsättningarna att studera på heltid. Därför vill vi höja studiemedlet med 1000 kr per studiemånad. Vi vill även se ett fortsatt högt fribelopp så att man som student kan jobba utan att CSN påverkas.

Kristdemokraterna vill att de sociala trygghetssystemen bättre anpassas till studenter. Vi vill också bland annat även avskaffa inkomsttaket för inkomster vid sidan av studier. Vi vill också verka för att bygga fler billigare studentbostäder.

Höjd lånedel Oförändrad bidragsdel

Oförändrat

Oförändrat

Höjt

Oförändrat

Oförändrat

BARNTILLÄGG

Höjt

Oförändrat men följa KPI

Oförändrat

Oförändrat

INKOMSTTAK

Höjt, och på sikt avskaffat

Oförändrat

Oförändrat

Avskaffat

SGI GRUNDANDE 1

Nej

Ja

Ja

SJUKSKRIVNING 2

Ja

Ja

Ja

Ja

Oförändrat

Oförändrat

Oförändrat

Oförändrat

Genom sänkta arbetsgivaravgifter för unga, anpassade turordningsregler, samverkan mellan näringsliv och lärosäten och tydligt jobbfokus i skolan vill vi göra det lättare för unga att få ett jobb. Vi vill också göra så att fler får förmedla de lediga jobb som finns. På så sätt kan olika arbetsförmedlingar bli specialister på olika områden.

Det måste vara intressant för företag att anställa här så skatten på arbete får inte vara för hög. Vi vill behålla de sänkta arbetsgivaravgifterna för unga samt sänka andra trösklar. Vi vill bland annat ändra dagens turordningsregler som vid uppsägningar missgynnar unga, eftersom de utgår från anställningstid istället för den enskildes kompetens.

Vi har halverat arbetsgivaravgiften för unga, skapat nystartsjobb och instegsjobb, en starkare koppling mellan skola och arbetsliv och fler lärlingsplatser. Vi arbetar vidare med att göra arbetsmarknaden mer inkluderande och flexibel. Fokus är att skapa fler och enklare vägar in på arbetsmarknaden för unga.

Vi vill reformera arbetsförmedlingen och införa en jobbpeng där förmedlarna ersätts för varje förmedlat jobb. Jobbpengens storlek bestäms av den arbetssökandes risk för långvarig arbetslöshet. Vi motsätter oss alla förslag på höjda arbetsgivaravgifter för unga. Vi vill istället ha kvar de halverade arbetsgivaravgifterna för unga.

BOSTADSBIDRAG

JOBB

1. SGI är förkortning för sjukpenningsgrundande inkomst , vilket innebär din sammalagda årliga arbetsinkomst. Denna ligger till grund för hur mycket du får ut i sjuk- och föräldrapenning. Idag räknas CSN inte som en arbetsinkomst vilket till exempel innebär att nyblivna föräldrar som studerar och inte arbetat innan studierna får minstabeloppet i föräldrapenning. Det är också svårt för studenter att arbeta upp sin SGI eftersom en förhöjd inkomst idag innebär ett sänkt CSN. En lösning kan vara att göra CSN SGI-grundande. En annan lösning kan vara att höja inkomsttaket och på så vis möjliggöra mer arbete vid sidan av studierna. 2. Om en studet behöver sjukskriva sig idag måste hen vara sjukskriven på heltid och pausa sina studier. Det är inte möjligt för studenter att sjukskriva sig på deltid vilket innebär att många studenter med behov av en deltidssjukskrivning blir tvugna att hoppa av sin utbildning. Det är heller inte möligt att rehabliteras tillbaka till sina studier efter en period av sjukskrivning. Vi har frågat patierna om de planerar att arbeta för en deltidssjukskrivning och möjlig rehablitering.

8.


PARTIKARTA Övriga

De rödgröna

VÄNSTERPARTIET

Socialdemokraterna

MiljöpARTIET

Feministiskt initiativ

Höjningar av CSN-medlet. För att motverka sociala snedrekryteringar till högskolan kan dock inte hela höjningen göras genom att man låter studenterna ta mer lån. I en höjning av studiemedlet med 1000 kr/mån bör därför ingå en höjning av bidragsdelen med 650 kronor.

Mer än häften av studenterna säger att studiemedlet inte täcker alla levnadsomkostnader. Vi tycker att det ska gå att klara sin försörjning under studietiden utan extraarbete eller ekonomiskt stöd från anhöriga. Vi höjde bidragsdelen men regeringen har minskat den.

Vi vill se en höjning av bidragsdelen under mandatperioden och studierna ska vara sjukpenninggrundande, inte CSN. På så sätt omfattas alla studenter av trygghetssystemen, inte bara de som tar CSN. På längre sikt har vi förslag om ett nytt socialförsäkringssystem.

En total översyn av studiefinansieringssystemet ur ett könsmaktsperspektiv och att studiefinansieringen på sikt ersätts med studielön. Ett system där alla studenter har tillgång till de sociala trygghetssystemen och kunna kombinera föräldraskap med heltidsstudier etc.

Höjd lånedel Höjd bidragsdel

Oförändrat

Oförändrad lånedel Höjd bidragsdel

Ersätta CSN med studielön

Oförändrat

Höjt

Oförändrat

Oförändrat, men mer flexibelt

Oförändrat

Oförändrat

Oförändrat

Höjt 50kr/månad

Oförändrat

Oförändrat

Oförändrat

Oförändrat

Oförändrat

Nej

Nej

Ja, även för studenter som inte tar CSN

Ja, även för studenter som inte tar CSN

Nej

Ja

Ja

Ja

Ja

Nej

Oförändrat

Oförändrat

Höjt takbelopp

Höjt för barnhushåll

Det allra viktigaste för att minska arbetslösheten bland unga är att skapa fler jobb i ekonomin i stort. Vi vill göra stora investeringar inom välfärd, bostadsbyggande och infrastruktur. Men vi föreslår också en särskild traineesatsning riktad till nyexaminerade. Många myndigheter står inför stora pensionsavgångar.

Vi vill ge fler möjlighet att gå vidare till högre utbildning och skapa större arbetsmarknadsanknytning genom att se till att alla studenter som läser ett program har minst ett moment i utbildningen där de har kontakt med potentiella arbetsgivare. Vi avser att avskaffa regeringens ineffektiva skatteundantag och lägga på utbildning.

Det är viktigt att förbättra relationen mellan högre studier och arbetsmarknaden. Vi föreslår bättre praktikmöjligheter inom samtliga utbildningar och karriärcentrum vid lärosätena. Den sänkta arbetsgivaravgiften för unga omfattar få nyexade. Istället är det investeringar i den gröna omställningen som ger fler arbetstillfällen.

Arbetstidsförkortning till på sikt 6 timmar med bibehållen lön - dela på jobben för folkhälsan, jämställdhetens och klimatets skull. Ta bort sänkta arbetsgivaravgiften för unga, eftersom det inneburit få och dyra jobb. Arbetsförmedlingen skiljs från sin kontrollerande funktion och istället inriktar sin verksamhet effektiv matchning.

De halverade arbetsgivaravgifterna har varit ineffektiva vad gäller att minska arbetslösheten. Därför avskaffar vi dem till förmån för sänkningar riktade mot småföretag. Utöver det driver vi Fler händer i vården – en satsning som kommer att generera över 20000 nya jobb. Inte minst till unga.

Sverigedemokraterna Sverigedemokraterna sade nej till regeringens förslag om sänkt studiebidrag.

– markerar då partet valt att avstå från att svara. Källa: Mejlintervju med varje partis pressekreterare. I valet av partier har vi utgått från de partier som röstades in i EU-parlamentet i maj 2014. KARLSTADS STUDENTTIDNING

9.


Alliansen

CENTERpARTIET

FOLKPARTIET

Moderaterna

KRISTDEMOKRATERNA

Lägre byggkostnader är viktigt för att vi ska öka byggandet. För att få det behövs ökad konkurrens, regelförenklingar och mer industriellt byggande. Vi vill korta handläggningstiderna och förenkla Plan- och bygglagen för att sänka kostnaderna. Tidsbegränsade bygglov för studentbostäder och avskaffad fastighetsavgift för studentkorridorer/studentbostäder.

Snabbare planprocesser och minskat regelkrångel ökar konkurrensen och pressar kostnaderna för produktion. Det ger billigare bostäder för konsumenten. Produktionskostnaderna måste ner så att fler kan efterfråga de bostäder som byggs. Vi vill dessutom göra studentbostäder till ett riksintresse och vi är redo att se över regelverken för utformningen av studentbostäder.

Vi vill möjliggöra för minst 20 000 nya studentbostäder redan till 2020. Det innebär närmare 3 000 nya bostäder per år, att jämföra med cirka 1 500 studentbostäder per år de senaste tio åren. Under nästa mandatperiod vill vi att 15 000 nya studentbostäder byggs. För detta krävs ökad tillgång på mark och att det blir billigare och enklare att bygga studentlägenheter.

Kristdemokraterna vill att universitet och högskolor ska kunna hyra ut studentbostäder i andra hand. Underlätta verksamheten för studentkårer som har egna bostadsbolag. Vi vill se över besittningsrätten. Genom att ta några fåtal poäng under en lång tid, samtidigt som man sedan länge förvärvsarbetar utöver studierna, kan man förfoga över en studentlägenhet.

HYRESNIVÅER

Vi anser att det är marknaden som ska bestämma priserna. Genom regelförenklingar, normförenklingar och en snabbare planprocess kan det skapas fler studentbostäder vilket ger högre konkurrens på marknaden som påverkar hyrorna.

Minskat regelkrångel för lägre produktionskostnader ger större ekonomisk effekt än att införa subventioner.

Regelförenklingar så som förlängd maximal tid för tidsbegränsat bygglov, uppdrag till Boverket om att göra förenklingar i byggreglerna för att förenkla byggande av små bostäder, samt möjligheter för att minska ytan för studentlägenheter.

Subventioner har visat sig fungera styrande och begränsande. Istället måste regelverket förenklas så att det kan byggas fler studentbostäder till rimliga kostnader.

UTBILDNING

Centerpartiet ser gärna ett resurstilldelningssystem som i än högre grad premierar hög kvalitet, men också samverkan och öppenhet mot det omgivande samhället. Centerpartiet vill att alla svenska lärosäten arbetar mer med distansundervisning och MOOC-kurser.

Kvalitet har prioriterats framför fler platser och ersättningen som universitetet får för varje student har höjts i flera omgångar för att studenterna ska kunna få mer lärarledd tid. Utbildningar som efterfrågas både av studenterna och på arbetsmarknaden byggs ut, t.ex. sjuksköterske- och förskollärarutbildningarna.

Nya Moderaterna och Alliansen har givit besked att vi vill bygga ut högskolan med ytterligare 10 000 platser under nästa mandatperiod. Merparten av utbildningsplatserna kommer att ligga inom lärarutbildningen. Regeringen har tillsatt en utredning om högskolans kursutbud och i uppdraget ingår att särskilt se över sommarkurser och distansutbildningar.

Universiteten ska ha ett brett utbildningsutbud och huvuddelen av forskningsmiljöerna. Högskolorna ska ha ett smalare och vassare utbud av grundutbildning och en bra forskningsanknytning. Högre utbildningens viktigaste uppgift är att förmedla kunskap. Då krävs kompetenta högskolelärare och forskare, en stimulerande arbetsmiljö samt studiesocial trygghet.

Nej

Nej

Nej

Nej

BOSTÄDER

KVOTERING 1

1. Innan 2010 tillämpade majoriteten av Sveriges universitet en positiv särbehandling vid antagning till utbildningar. Det innebar att kurser och program med en markant ojämn könsfördelning kunde kvotera in studenter av det motsatta könet, exempelvis män till sjuksköterskeutbildningen eller kvinnor till vissa ingenjörsutbildningar. 2010 beslutade Alliansen att ta bort regeln om positiv särbehandling ut högskoleförordningen. Vi har undersökt vilka partier som idag är för kvotering till universitetsutbildningar.

10.


De rödgröna

Övriga

VÄNSTERPARTIET

Socialdemokraterna

MiljöpARTIET

Feministiskt initiativ

Sverigedemokraterna

Vänsterpartiet vill bygga fler hyresrätter, vilket löser bostadsbristen även för studenter. Vi vill att det ska byggas 40 000 nya bostäder om året i tio år framåt. Minst hälften ska vara hyresrätter.

Enligt regeringens utredare finns ett samlat behov av 20 000 studentbostäder. Den akuta bristen gör att staten måste ta sitt ansvar för att få igång nyproduktionen. Därför föreslår vi en byggbonus på 1 miljard kronor år 2014 till byggande av studentbostäder och små hyreslägenheter.

Vi vet att det behövs 20 000 nya studentbostäder i Sverige. Därför har vi presenterat ett omfattade paket för att lösa studenternas bostadsbrist. Paketet innehåller medfinansiering till nyproduktion av 10 000 nya studentbostäder, kraftigt sänkt fastighetsavgift på studentkorridorer och möjligheter för fler att delta i bostadsförsörjningen.

Fi vill ge statliga subventioner till miljövänligt nybyggande av billiga hyresrätter och det byggs fler flexiblare hyresrätter. Lägenhetshus som passar både studenter, kollektiv, storfamiljer och äldre. För att motverka segregering ska bostäder vara tillgänglighetsanpassade och hyrorna rimliga.

Sverigedemokraterna satsar 489 miljoner kronor mer än regeringen under mandatperioden för att öka antalet studentbostäder. Vi skattebefriar andrahandsuthyrning och slopar fastighetsavgiften för studentbostäder. Dessutom kommer fler studentbostäder kunna byggas genom att man förenklar byggnormen för den typen av boenden.

Vi vill utforma ett statligt stöd för att stimulera ökat bostadsbyggande med inriktning mot hyresrätter till rimliga hyror och med låg energiförbrukning och bästa möjliga miljöhänsyn. Subventioner är aktuella.

Att hyran är hög beror främst på att det finns brist på bostäder. Vi vill åtgärda bristen med vår byggbonus.

Vi håller nere hyran genom en sänkt fastighetsavgift för studentkorridorer. Ett rum i en studentkorridor beskattas i dag med samma avgift som en stor lägenhet, cirka 1 300 kronor per år. Det är inte rimligt utifrån studenternas ekonomiska villkor.

Vi vill införa statliga subventioner till miljövänligt nybyggande av billiga hyresrätter i en mångfald av varianter för olika slags familjer och konstellationer.

Varken maxtak eller subventioner är effektiva ekonomiska styrmedel. Vi vill slopa fastighetsskatten på studentbostäder, göra undantag i byggnormen för att minska kostnaden för nybyggnation och skattebefria andrahandsuthyrning för att öka på utbudet.

2000 fler utbildningsplatser än regeringen har aviserat. Vi vill särskilt se fler platser inom lärarutbildningarna. En stor del av undervisningen sker i form av föreläsningar. Det måste också finnas utrymme för mer resurskrävande undervisningsformer, fler undervisningstimmar och högskolor över hela landet. Anslagen till högskolan måste därför höjas.

Vi föreslår 16 000 nya platser på yrkeshögskola och högskola. Vi vill få högre kvalitet genom fler lärarledda timmar. Som första steg investerar vi 100 miljoner kronor för högre kvalitet i lärarutbildningen. Vi tar steg mot ett treterminsystem när vi utökar antalet relevanta sommarkurser så studenter kan slutföra sin utbildning på kortare tid.

Vi har föreslagit en genomsnittlig garanterad undervisningstid om 10 h/v för varje student oavsett utbildning. Tillsammans med ett lyft för högskolepedagogiken ger det förutsättningar för högre kvalitet i den högre utbildningen. Vi vill se fler utbildningsplatser och möta efterfrågan på högre utbildning och i dialog se över dimensioneringen av dessa platser.

Avgiftsfri högre utbildning för alla studenter. Könspyramiden brytas: minst ca hälften kvinnor på alla poster och nivåer inom akademin. Forskningen stärkas inom samhällsvetenskap och humaniora. Utbildningen genomsyras av genus-, funktionalitets-, hbtq- och antirasistiskt perspektiv, innehålla klimatkunskap och verksamheten bedrivas med hänsyn till miljön.

Sverigedemokraterna vill förändra finansieringssystemet för högskola och universitet för minska incitamenten för att tillhandahålla förhållandevis breda utbildningar med snabb genomströmning. Det går ut över kvaliteten och behöver ses över.

Nej

Nej

Ja, vid lika meriter.

Kvotering för att främja arbetslivserfarenhet

– markerar då partet valt att avstå från att svara. Källa: Mejlintervju med varje partis pressekreterare. I valet av partier har vi utgått från de partier som röstades in i EU-parlamentet i maj 2014. KARLSTADS STUDENTTIDNING

11.


5

Tips för en LinkedIn-profil som ger dig jobbet

Har du inte en LinkedIn-profil ännu är det hög tid att du skaffar dig en! Om du tar dig tiden att sätta ihop din profil så att rekryterarna kan hitta dig, kommer du inte behöva spendera tiden på att leta upp drömjobbet. De kommer att leta upp dig. Text Jesper Åström

Varje vecka får jag mellan 5-10 förfrågningar om att söka olika jobb från rekryterare. Till en början trodde jag att det berodde på 16 år av hårt slit inom den digitala branschen som fått upp deras ögon för mig. Men efter att ha tagit några initiala intervjuer, insåg jag att rekryterarna oftast inte visste vad jag jobbat med, innebörden av mina olika tjänster eller att jag nu faktiskt är en glad egenföretagare som inte alls är intresserad av att bli anställd. Jag insåg ganska snart att anledningen till att rekryterarna kontaktade mig var att jag var hittbar. De hittade min profil överst på sökningar relaterade till populära tjänster.

ANVÄND RÄTT SÖKORD Jag hade använt de sökord rekryterarna använde i sina sökningar. Många rekryterar var ute efter personer som hade jobbat med gaming och marknadsföring. Jag hade repeterat båda de orden många gånger i beskrivningarna av mina tjänster. Andra varianter på orden fanns också med, såsom poker, casino och bingo

kombinerat med marknadsföring, marketing, promotions, social media osv.

RekomMEndationer Jag hade många vänner som rekommenderat mig. Det vill säga att jag hade satt i system att be folk ge mig publik feedback efter uppdrag jag utfört. På LinkedIn finns en perfekt sådan funktion i form av deras rekommendationer. De hade använt kategorier och ord i sina rekommendationer som rekryterarna sökte på.

Antalet kontakter Jag hade många kontakter och det tycks vara så att antalet kontakter påverkar hur högt du syns, liksom hur många gemensamma kontakter du har med rekryteraren. Man kan tänka sig att det är samma princip som på facebook.

grupper Jag var med i grupper som många rekryterare var med i och var aktiv i de grupperna. Efter kontakter, är grupperna viktiga för att visa personer i söket.

Var aktiv Jag hade postat länkar till min blogg som många andra användare hade gillat, och därför valde LinkedIn att premiera min profil framför andra. Eftersom jag inte ville bli hittad i samma utsträckning bestämde jag mig för att korrigera mina tjänstebeskrivningar genom att använda andra ord. Jag gick ur flera grupper där många av rekryterarna var delaktiga och jag slutade att posta länkar om jag inte absolut behövde få feedback på. Jag sa inte upp några kontakter, men jag var nära att göra det med. Slutligen visade det sig att det räckte med att göra de första ändringarna. Genom att korrigera min profil så syntes jag inte i lika många sökningar och fick därmed många färre besökare till min profil. Förfrågningarna avtog snabbt och jag slapp ta ställning till de förfrågningar som kom in. Om du vill att din LinkedIn skall hjälpa dig i ditt jobbsökande skall du självklart tänka tvärt om. Sammantaget leder det till att du syns på fler sökningar som rekryterarna gör och jag slår vad om att första förfrågan inte är långt borta!

1

Fundera på vilka sökord en rekryterare kan tänkas använda för de tjänster som är aktuella för dig. Använd dessa ord i din profil och i beskrivningen av dina tidigare jobb – gärna i rubriker – men, smakfullt och med måtta, annars ser det bara kladdigt ut.

2

Be några kollegor rekommendera dig.

3

Gå med i grupper på LinkedIn där du märker att det finns många rekryterare. Vanligtvis funkar bransch-grupper bra för detta.

4

Dela länkar till poster som är intressanta, även om du inte skrivit dem själv.

5

Låt ditt nätverk växa genom att öka ditt kontaktnätverk på LinkedIn. De flesta svarar ja, om du bara har ett gediget intresse av personen du vill göra till din kontakt.

12. Källa: Academic Work


Livet i studentbubblan

Efter 6 år som student i Karlstad rundar Lisa nu av med flaggan i topp. Sista året på universitetet blir som ordförande för Karlstads studentkår. Under det kommandet året hoppas hon stärka den studentkultur som hon själv saknat. Text Ebba Larter Bild Linda Jungarå

KARLSTADS STUDENTTIDNING

13.


– Du får kalla mig för testkanin om du vill, säger Lisa Knutsen, nya kårordförande, till mig när vi sitter och pratar om vikten av att göra fel. – Jag läste information och PR men när det var ett år kvar kände jag mig inte redo att examineras, berättar Lisa. Endast 21 år gammal hade hon inte hunnit med annat än sommarjobb och kände att hon inte hade tillräckligt med erfarenhet för att inleda sin karriär. Därför valde Lisa att pausa sina studier och uppfylla drömmen om att bo i Göteborg. – Jag skaffade ett sommarjobb och köpte lägenhet för där skulle jag bo men vantrivdes enormt och saknade Karlstad så jag flyttade tillbaka, förklarar Lisa. Väl tillbaka i Karlstad tänkte Lisa att hon nog ville arbeta med att lära ut och började läsa till lärare. Men det kändes inte helt rätt så det blev en termin genusvetenskap innan hon insåg att hon nog ville lära ut inom ramarna för den utbildning som hon först påbörjat och läste därför sista året på programmet Information och PR. Som färdigexaminerad valde Lisa sedan att arbeta ett år för studentkåren som medlemsansvarig.

14. 14.

– Tanken var aldrig att jag skulle stanna i Karlstad såhär länge. När jag började jobba som medlemsansvarig för studentkåren förra året tyckte jag att ett år på kåren blir bra, men jag sitter fortfarande här för det känns rätt just nu, berättar Lisa. Inte allt för otippat så har den nya ordföranden höga krav på sig själv när det kommer till karriär- och livsval. Hon beskriver att hennes universitetsresa inte alltid har varit helt lätt men uppmuntrar alla studenter att sluta ha en prestationsbunden självkänsla. – Lägg inte prestigen i dina betyg eller vad du har uppnått. Lägg den i dig själv, förklarar Lisa. Jag vågade lämna min tvååriga utbildning och mina vänner när det inte kändes helt rätt. Hade jag inte gjort det hade jag fortfarande suttit här och längtat efter dagen då jag kan flytta ner till Göteborg.

Orföranderollen Det är också erfarenheterna från studentlivet som Lisa Knutsen nu bär med sig i rollen som kårordförande. Hennes mål med året som ordförande är att verka för en mer

attraktiv studentstad och en starkare studentkultur. Lisa förklarar att hon efter 4år av Karlstads studentliv vet vad som saknas och vad som behöver arbetas mer med. Som student tillhör man en särskild grupp i samhället och Lisas önskan är att kårmedlemskapet skall vara en naturlig del av det. – Jag hoppas att kårmedlemskapet ännu tydligare skall bidra till en gemenskap och tillhörighet, säger Lisa Knutsen. Som ordförande hoppas Lisa också att fler studenter skall få vetskap om studentkårens arbete och hennes examen inom information kommer troligen väl till pass då hon skall sprida studentkårens budskap. För henne ligger vikten vid att göra studenter medvetna om det viktiga utbildningspolitiska arbete som studentkåren bedriver. – Jag är inte den som krigar hårdast för mina åsikter och heller inte den som kan allt. Jag tror att jag kan samla och leda organisationen. Sedan har jag flera kompetenta personer runt mig som kan sköta sina påverkansjobb med sin kompetens. Jag är personen som för vidare det.

tidigare engagemang Även om Lisa inte själv identifierar sig som en student som engagerat sig så var det just engagemanget som gav mersmak. Under andra året på programmet Information & PR satt hon som ordförande för föreningen Inferno, och det var bland annat minnena och upplevelsen från den tiden som lockade Lisa till att söka sig till studentkåren. – De personer jag kände som hade jobbat för kåren pratade väldigt gott om organisationen och därför ville jag testa, berättar Lisa. Det är svårt att rekrytera folk med argumentet ”du kommer att få många vänner”, men samtidigt är det en av de främsta fördelarna som studenter lyfter fram efter att de engagerat sig, fortsätter hon. Lisa tipsar också om att engagemanget kan vara ett sätt att hitta det man vill göra. Det kan handla om utbildningsval eller inriktning, men också på ett personligt plan. Hon beskriver att hon själv lärde sig mycket om sin egen person genom ordförandeskapet i föreningen Inferno. – Engagemang tror jag utvecklar, sedan vad det utvecklar är nog väldigt olika, avslutar hon.


I Studentbubblan: Det är helt okej att... - Sitta helt clueless på en föreläsning och inte fatta någonting - Lära känna fel folk och inse att jag vill inte umgås med den här typen av människor - Hitta rätt folk och utvecklas med sin omgivning - Inte ringa mamma på tre dar - Inte åka hem på tre månader - Åka hem varje helg - Ha hemlängtan - Ringa mamma och gråta om det känns jobbigt - Inte förstå hur man rensar ett avlopp - Exprimentera i köket - Glömma bort hur man kokar vatten utan vattenkokare - Låna sin grannes trådlösa nätverk - Hänga lite för mycket på studentpubben - Känna att man är jävligt duktig när man klarar en 3-poängs tenta - Käka mackor till lunch - Leva på nudlar i perioder - Känna dig jätte jätte fattig – det varar inte förevigt - Vardagslyxa - Äta ute på en tisdag för att man klarat en tenta, trots att man inte har råd - Ångra sitt utbildningsval - Misslyckas på tentor

Det är INTE okej att... - Glömma bort sig själv mellan alla boktravar och höga ambitioner - Jämföra sin personlighet med sina tentaresultat - du är inte bara vad du presterar - Jämföra sig själv med andra – utgå från dina egna förutsättningar - Avstå saker bara för att man är rädd - Stanna kvar i något som du inte trivs i; vänner, boende eller studier - Stanna kvar för att göra någon annan nöjd eller stolt - Ta skit från lärare - Inte våga ställa frågor - Känna sig dum i huvudet för att man inte förstår – om ingen annan ställer frågor beror det troligen på att ingen annan förstår heller - Hoppa av för att man känner sig fattig - Jobba gratis om du inte själv känner att meriten är värd det - Godta orättvisa arbetsvillkor bara för att man är student - Acceptera en dålig boendesitation för att du ”bara är student”

Note to self: Jag skulle gjort en utlandstermin

KARLSTADS KARLSTADS STUDENTTIDNING STUDENTTIDNING

15. 15.


Behåll gnistan i höst Alla har vi upplevt de så kallade förhållandekriserna. Men vad beror de på? Finns det en koppling mellan vardag, bekvämlighet och attraktion? För visst är sex ändå en viktig del i ett förhållande? Och det får mig att undra hur sextorkan undviks i höstmörkret.

1. Ersätt casualfriday med sexyfriday.

2.

Intresset brister helt klart när att det blir okej att uträtta behov med öppen badrumsdörr eller att spendera varje kväll med uppknäppta byxor framför en film. Att helt plötsligt bortse från alla sociala regler som annars är helt naturliga. Aldrig att vi under vår första date pruttar rakt ut, för det är ju sjukt osexigt. Men ändå verkar många gått genom liknade faser. Därför är det viktigt att nu till hösten inte bli bästa vän med soffan eller sluta med motionen! I stället för att låta kärleken få drömkroppen ensam - häng på du med. Endorfinerna som vi får av träningen kan brukas i sänghalmen sedan.

Knulla med ansvar!

3. Ge din partner komplimanger.

4. Se till att skydda dig mot överförbara sjukdomar. Även mot sådant som kan spridas via händerna.

6. Läs erotiska böcker för att spicea upp singellivet eller få en nytändning med din partner.

Jag tror egentligen inte att det finns något svar på dessa frågor utan det är självklart individuellt. Klart finns det faktorer som påverkar ens sexlust både i en relation och som singel under vinterhalvåret. Kanske är det därför som vi har sommarflirtar men aldrig har hört talas om höstromans. Något som påverkar är ens engagemang. Med hösten och vintern kommer kortare dagar och mörkret ligger över vårt land som är konstant hinna. Det minskar ofta vår ork och motivation i vardagen. Men undvik lathet eller bekvämlighet!

5. Våga prova nya ställningar.

Skapa mer spänning i vardagen genom att byta ut casualfriday mot en sexyfriday. Vardag får vi ändå så mycket av, så det behövs inte en specifik dag för det. Därför kan jag tycka att det är roligare att locka till håret, sätt på sig snyggaste blåsan och ta ett glas vin, hemmavid eller varför inte ute i minglet. Herregud vad vardagen kan vara oattraherande. Förstår verkligen varför det så kallade spelet är så pass viktigt i början av en relation. Spänning och nervositet leder till ökad lust och en mer intressant vardag. Situationer som kan framkalla heta stunder i den kalla höstbrisen kan vara att experimentera. Varför inte inför skaffa en sexleksak, använda rollspel eller ta några vändor på Koriander tillsammans. Allt för att hotta upp vardagen. Det var också mycket snack om att mångas sexliv blev bättre efter att ha läst fifty shades of grey. Kanske var den boken ett uppvaknade angående det tråkiga vanliga svenssonlivet som leder till sex på rutin då samma ställningar förekommer varje gång för att det fort ska vara överstökat. Ta vara på hösten och våga skapa njutning i er vardag.

Hörs snart igen, Ellinor

Ellinor Pettersson Projektledare för Sex & Sånt

Nästa nummer av Karlstads Studenttidning kommer ut den 3 december 16.

Facebook tidning#3  
Facebook tidning#3  

Karlstads Studenttidning, nummer 3, 2014

Advertisement