Mechanische ventilatie

Page 1

Mechanische ventilatie

RVICE

S SE 24-UUR


MECHANISCHE VENTILATIE

reken op de 24/7 servicedienst van Jonkers. U wilt zeker zijn van schone en gezonde lucht in huis en bedrijf? Draag dan zorg voor gereinigde ventilatiekanalen. Eén van de meest voorkomende oorzaken van het verspreiden van ziekmakende bacteriën, is een mechanische ventilatie waarbij de kanalen niet schoon zijn. Het ‘sick building syndrome’ is realiteit! De mechanische ventilatie voert vervuilde lucht in huis en bedrijf af. Dat gebeurt via de afzuigers in de badkamer, douche, keuken en in bedrijfsruimtes.De frisse lucht van buiten komt binnen via ventilatieroosters of een open raam.

ur per dag, Wij staan 24 u k voor u klaar. wee 7 dagen in de

Om die reden is regelmatige controle en grondige schoonmaak van de filters en ventielen van de mechanische ventilatie nodig. Daarmee vermindert u meteen eventuele geluidsoverlast van de ventilator die harder moet werken om –bij een vervuilde doorlaat- de lucht aan of af te voeren. Tevens kan u wel tot 10% capaciteitsverlies in een jaar voorkomen met alle financiële voordelen van dien: minder slijtage, minder energieverbruik, schonere lucht, minder zieken.

Hoe weet u of het tijd wordt voor onderhoud aan uw mechanische ventilatie? Het is tijd voor onderhoud aan uw mechanische ventilatie als: - de laatste keer 4 jaar of langer geleden is - de luchtvochtigheid in huis of bedrijf hoog is (benauwd) - als u last heeft van schimmel in de badkamer, toilet, kelders, zolder of in andere ruimtes waar geen schimmel hoort te zitten - Bij allergie, hoesten, branderige ogen of een droge keel zonder aanwijsbare reden

Denk ook aan de warmte Terug win-installatie! Een WarmteTerugWin-installatie voert niet alleen ‘vieze’ lucht af. Deze blaast tevens frisse lucht naar binnen. De warmte van de afgevoerde lucht helpt om uw woning te verwarmen. Onderhoud aan uw wtw-installatie is noodzakelijk. Jonkers onderhoudt en reinigt ook deze systemen. Desgewenst op abonnementsbasis, dus éénmaal per twee jaar, tegen een vastgesteld bedrag. Vraag hiernaar bij onze medewerkers!

ICE V R E S S 4-UUR

2

E

S SERVIC

24-UUR

Jonkers Rioleringswerken & Onderhoudsbedrijf Perosistraat 87, 5049 LA Tilburg T: 013-45 56 344 Goeseelsstraat 35, 4817 MV Breda T: 076-72 00 920 Tesselschadestraat 2, 5216 JW Den Bosch T: 073-72 00 954

WIJ STAAN 24 UUR PER DAG VOOR U KLAAR!

E: info@jonkers-bv.com | M: 06-10 78 10 77 (24/7)


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.