Page 1

Nykki

Nakkilan yhteiskoulun tiedotuslehti 1-2019 (27) KUVATAIDE/ LEHTI-VIDEO


Erasmus+ Yhteiskoulu pääsi mukaan Erasmusohjelmaan. Tällä kerralla mukana ovat tutut koulut edellisistä projekteista. Albal, Espanja, St. Julien en Genevois, Ranska ja Rooma, Italia. Projektin aiheena on koulukiusaamisen estäminen, kouluviihtyvyyden parantaminen ja suomalainen Kivakoulu. Valitut aiheet eivät ole helppoja ja ne vaativat perehtymistä aina ennen kokoontumista. Projekti kestää kaksi vuotta. Ensimmäinen varsinainen kokoontuminen oli St. Julien en Genevoisissa, Ranskassa joulukuussa, jonne tulivat kaikkien kolmen muun maan ryhmät, kaksi opettajaa ja neljä oppilasta. Sitä ennen oli kuitenkin viikonmittainen vaihto Roomassa, jonne osallistui 15 oppilasta ja kaksi opettajaa Nakkilasta. Italialaiset tulevat vastavierailulle maaliskuun lopulla. Seuraava kaikkien ryhmien kokoontuminen on Nakkilassa toukokuun alussa. Tulevana kouluvuotena meillä on kahdenväliset vaihdot Espanjan ja Ranskan koulujen kanssa. Molempiin mennään isommalla ryhmällä ja isännöidään vastavuoroisesti aikanaan heitä. Sen lisäksi on yhteiskokoontumiset Roomassa tammikuussa 2020 ja Albalissa 2020. Meillä on ollut tämän vuoden alusta kahden kuukauden vaihdossa Elli-Maria Koivula ja Aurea Brenes Albalissa. Kun he palaavat maaliskuun alussa, tulevat vastavuoroisesti Alba Femenia Cosme ja Lucia Lloria Villanova meille kahdeksi kuukaudeksi.

Erasmus+ project Our school is participating into an EUgranted program Erasmus+ in 2018-2020. The name of the project is Responsible Students, Responsible Citizens. There are schools from Albal, Spain, Rome, Italy and St. Julien en Genevois, France. First meeting was between Nakkila and Rome on November in Rome. 15 students and 2 teachers visited Rome for a week. First general meeting was in St. Julien on December. Then 2 teachers and 4 students from each country met.

Annecy, Ranska. Joulukuisen kokoontumisen ohjelmaan St- Julien en Genevoisissa kuului matka historialliseen Annecyn kaupunkiin. Alpeilta tuleva vesi on uskomattoman kirkasta. Se virtaa Le Thiou -jokea pitkin kaupungin läpi ja päätyy Annecy-järveen. Kaupunki on rakennettu osittain joen päälle.

NYKKI on Nakkilan yhteiskoulun tiedotuslehti, jota tekevät kuvataiteen lehti/video -ryhmäläiset. Tällä kerralla mukana ovat olleet Viivi Heiskanen, Iida Oikonen, Hilla Aarikka, Ella Falck, Olivia Raikisto, Nea Haapanen, Miro Palomäki, Topias Kivioja, Arttu Edman, Sanni Valkeapää, Ellen Häjänen, Sohvi Suominen, Helmi Mustonen, Tomi Hintsala, Selma Kankeri, Miisa Aarikka, Iida-Maija Rajala, Ella Leppänen, Mira Pentikäinen. Opettaja Juha Kopio. Kannen kuva: Viivi Heiskanen joulutunnelmissa.


Rooman vaihto 12.11.-17.11.2018 ITIS Galileo Galilei - Nakkilan yhteiskoulu

Tapasimme roomalaisperheet rautatieaseman lähellä. Sanni Valkeapää kättelee Lorenzoa, jonka perheen luokse hän majoittui viikoksi.

Miisa Aarikka ja Tomi Hintsala webradio-ohjelmanteossa Roomassa. Koululla oli oma äänitysstudio.

Koulumme osallistuu jälleen Erasmus+ projektiin, jossa mukana on neljä maata. Projektin ensimmäinen vaihto järjestettiin jo entuudestaan tutun italialaisen ystäväkoulun kanssa. Vaihto varmistui syyskuussa ja matkalle lähdettiin marraskuussa. Matka siis tuli melko lyhyellä varoitusajalla ja saimme isäntäperheemmekin tietoon vasta muutama päivä ennen matkalle lähtöä. Tästä huolimatta kaikki sujui hyvin. Matkalle lähti viisitoista oppilasta Art in English ryhmästä sekä tietysti kuvaamataidon opettaja Juha Kopio ja koulumme rehtori Jari Koski. Maanantai 12.11. Jouduimme kaikki heräämään aikaisin koska bussi lähti koulun pihalta jo klo 6.00. Bussimatkalla pysähdyimme Forssan autokeitaalle. Saavuimme HelsinkiVantaan lentokentälle n. puoli kymmenen aikaan. Lentokentällä kaikki sujui ongelmitta ja lento lähti ajallaan klo 12.10. Lentokoneessa

Rehtori Jari Koski ITIS Galileo Galilein lukion edessä Roomassa. Koulu sijaitsee aivan keskellä kaupunkia.

kaikkia väsytti ja matka menikin nukkuessa, musiikkia kuunnellessa ja jutellessa siitä, mitä seuraava viikko tuo tullessaan. Lentomatka kesti n. 3 tuntia. Kun saavuimme Rooman lentokentälle, meitä odotti siellä kaksi tilausautoa, jotka veivät meidät Rooman keskustaan, noin puolen tunnin ajomatkan päähän. Kun istuimme autossa, jännitys alkoi nousta. Pian näkisimme isäntäperheemme. Monille oppilaille tämä ei kuitenkaan ollut ensimmäinen vaihto, koska osa oli ollut jo Espanjan yksityisessä vaihdossa helmikuussa 2018. Kun pääsimme tapaamispaikalle, parimme odottivat jo siellä perheidensä ja opettajiensa kanssa. Tälle illalle meille ei ollut järjestettyä ohjelmaa vaan, kun omat perheet oli löydetty, erkaannuimme muista suomalaisista ja lähdimme omien perheidemme kanssa viettämään iltaa. Jotkut olivat käyneet kaupungilla katselemassa paikkoja ja toiset taas olivat loppuillan kotona.


Ida Rossi ja yksi koulun suihkukoneista.

Koulun katolla on sähköpaneelit, joita kävimme katsomassa.

Tiistai 13.11. Koulu alkoi kello 8.00, mutta koska asuimme kaikki eripuolilla Roomaa, jouduimme kaikki heräämään eri aikoihin. Useimmat oppilaat käyttivät koulumatkaan junaa, metroa tai raitiovaunua. Kun pääsimme kouluun, tutustuimme koulun tiloihin ja sen toimintaan pari tuntia, jonka jälkeen söimme perheidemme tekemiä eväitä. Iltapäivällä puolet ryhmästä teki Schools Across Europe webradiolähetystä ja toiset tekivät projektityötä ryhmissä. Sitä tehtiin noin kaksi tuntia, jonka jälkeen söimme taas eväitä. Päivän päätteeksi suunnittelimme vielä koristeita kouluun, joka täyttää 100 vuotta. Koulupäivä päättyi vasta 17.30 ja sen jälkeen oli taas vapaa-aikaa. Illalla lähes koko porukka meni Rooman keskustaan kiertelemään ja syömään Hard Rock Cafessa. Illalla palasimme kaikki omiin koteihimme ja menimme nukkumaan. Keskiviikko 14.11. Koululla oli määrä olla taas kahdeksalta. Sieltä lähdimme kävellen kohti Colosseumia, joka oli lähellä koulua, noin 1,5

Opettaja Rossi esitteli sähkölaitteiston kytkentäharjoitusta.

Colosseumilla Ida Oikonen, Topias Kivioja ja opettaja Juha Kopio.

kilometrin päässä. Sinne päästyämme odottelimme hetken sisäänpääsyä, kaikilta tarkastettiin reput. Colosseumilla kiertelimme ja otimme paljon kuvia. Sen jälkeen katselimme Forum Romanumia, eli muinaisen Rooman ydinaluetta ja kävimme Palatinus-kukkulalla, joka sijaitsee Colosseumin, Forum Romanumin ja Circus Maximuksen välissä. Sitten meillä oli puolituntia vapaata kiertelemistä, jolloin etsimme mukavan paikan, jossa söimme eväitä. Eväiden syönnin jälkeen matkamme jatkui Piazza Venezialle, joka on yksi Rooman keskeisimmistä aukioista. Kävimme myös toisella aukiolla, Piazza Navonalla. Näimme matkalla myös Pantheonin, joka on antiikinaikainen monumentti, jossa vierailimme pikaisesti. Kävimme myös Espanjalaisilla Portailla, johon kaikki kävimme heti istumaan, koska väsymys alkoi painaa jalkoja. Lounasta syötiin Rooman keskustassa. Kello 15.15 lähdimme kohti koulua. Sinne saavuttuamme jatkoimme webradio-ohjelman tekemistä kaksi tuntia ja kuudelta pääsimme koulusta.


Torstai 15.11. Torstaiaamuna kahdeksalta aloimme esittämään omia powerpointtejamme ja videoitamme vandalismista ja sen jälkeen vastavuoroisesti katsoimme italialaisten tekemät esitykset. Teimme myös yhteistä esitystä ryhmissä, joissa oli sekä italialaisia että suomalaisia oppilaita. Noin kymmenen aikaan lähdimme kävellen kohti Diocletianin kylpylämuseota, jossa meillä oli opastettu kierros englanniksi. Museon jälkeen söimme eväitä ja lähdimme Montemartini Power Station -museoon, jossa oli myös järjestetty opastettu kierros. Neljän jälkeen ohjelma oli ohi ja meillä oli loppuilta vapaata. Perjantai 16.11. Viimeisenä päivänä menimme aamulla kouluun ja jatkoimme vielä ryhmissä powerpoint-esityksiä. Kymmeneltä suuntasimme Ostian kaupunkiin joka on n. 30 km Roomasta länteen. Sinne päästyämme vierailimme arkeologisessa puistossa. Vietimme puistossa puolitoista tuntia ja yhdeltä lähdimme kohti koulua. Koululla oli ”potluck dinner”, jonne jokainen perhe oli tuonut italialaisia herkkuja ja ruokia, joita juttelun lomassa söimme. Kun ruuat oli syöty, lähdimme viimeisen kerran koululta ja menimme omien perheidemme kanssa koteihin. Viimeisen illan kunniaksi lähdimme lähes kaikki kuitenkin vielä illaksi kaupungille syömään ja viettämään aikaa. Kun olimme kaikki päässeet koteihimme illalla, tuskin nukuimme ollenkaan, koska meidän täytyi herätä keskellä yötä. Lauantai 17.11. Tapasimme muut Vittoria Emanuele -aukiolla klo 04.10. Odotimme että kaikki pääsivät paikalle ja sitten hyvästelimme parimme ja heidän perheensä. Vaikka emme olisi halunneet lähteä ja hyvästely oli vaikeaa, lopulta meidän piti kantaa matkalaukkumme tilausautoihin ja nousta kyytiin. Vilkutimme vielä ikkunasta pareillemme, kun auto lähti liikkeelle. Autossa oli itku lähellä, mutta onneksi tiesimme näkevämme heidät jo maaliskuussa uudelleen. Toiminta lentokentällä sujui ongelmitta ja pääsimme koneeseen joka lähti n. 7.30. Koska olimme valvoneet niin kauan ja matka oli ollut muutenkin väsyttävä, takaisintulomatka meni nukkuessa. Koneemme laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle puoliltapäivin. Noudimme matkalaukkumme ja hyppäsimme bussiin, joka vei meidät jälleen tuttuihin maisemiin ja Forssan autokeitaalle, jossa söimme. Pysähdyksen jälkeen bussi jatkoi matkaa kohti Nakkilaa, yhteiskoulun pihaan, jossa meitä oli vastassa omat perheemme tai läheiset. Kaiken kaikkiaan reissu oli onnistunut ja odotamme jo innolla heidän vastavierailuaan!

Galileo Galilein koulu on erikoistunut robotiikkaan. He esittelivät meille rakentamiaan jalkapallorobotteja.

Molemmat koulut olivat valmistelleet esitelmiä vandalismista ja koulun säännöistä.

Italialainen isäntäkoulumme täytti 100 vuotta. Teimme koristelua yhdessä isäntiemme kanssa.

Valmistautumista yhteiskuvaan Forum Romanumilla.


Meeting in Rome 15 students and 2 teachers from Nakkila visited Rome on November 12-17, 2018. They brought videos about school regulations and behavior in the classroom and cafeteria. Also a video about vandalism in Nakkila. they made also a web radio program during the visit. Hosts had arranged field trips to monuments of Ancient Rome and Ostia.

Varoituskyltti Colosseumilla. Colosseum oli Rooman aikainen amfiteatteri, johon arvellaan mahtuneen 50 000 katsojaa. Rakentaminen aloitettiin 70luvulla ja se valmistui 80-luvulla jälkeen Kristuksen syntymän.

Forum Romanum oli muinaisen Rooman ydinalue, jonka ympärille kaupunki vähitellen kasvoi. Se oli hallinnon ja poliittisen vallan keskus. Alun perin alue oli suo, joka kuivatettiin.

Viktor Emanuele II:n monumentti on tunnettu myös Altare della Patria nimellä. Sen suunnitteli Giuseppe Sacconi vuonna 1885, mutta se valmistui 1925. Se on 135 m leveä ja 70 m korkea.

Pantheonin kattoaukosta lankeaa valo. Pantheon on parhaiten säilynyt antiikin rakennus Roomassa. Alunperin se oli pyhäkkö seitsemälle planeetalle ja niiden jumalille. Nykyään se on katolinen kirkko. Sinne on haudattu mm. Rafaello ja Italian ensimmäinen kuningas Viktor Emanuel II. Pantheonin arkkitehtuuria on aina ihailtu ja jäljitelty. Se on rakennettu vuoden 120-124 välisenä aikana vanhan, Agrippan temppelin paikalle. Ei osata sanoa, kuinka paljon alkuperäistä temppeliä on jäljellä.


Sephorassa olisi ollut enemmänkin ostettavaa.

Taidetta ja tekniikkaa Montemartinin sähkölaitoksella. Suljettu voimala on otettu taidemuseokäyttöön. Sinne on tuotu suuri määrä “Ikuisen Kaupungin” alta löytyneitä esineitä.

Espanjalaiset Portaat on kuuluisa ulkoportaikko Piazza di Spagnan aukiolta Trinita dei Montin kirkolle. Nimi tulee aukiolla sijaitsevasta Espanjan Pyhän Istuimen suurlähetystöstä. Portaikko rakennettiin vv. 1723-1726. Portaiden edessä on Fontana della Barcaccian suihkulähde. Veneen muoto tulee Tiberin tulvien mukaan.

Diocletianin kylpylä on ajalta 298-306 eKr., opas esittelee valtavan alueen pienoismallia.

Michelangelon (1475-1564) suunnittelema puisto.

Varhaiskristillisen aikakauden alttaritauluun on piilotettu uskonnollinen sanoma.


Meeting in St. Julien December 10-15, 2018 was the first meeting for all participants. 4 students and 2 teachers from each country met in St. Julien en Genevois. The town is right next to Geneva, Switzerland. Students compared school regulations between countries and wrote articles on internet.

Erasmus-matka Ranskaan 10.-15.12.2018

Lycee Mme de Staelin koulurakennus on moderni. Luokkatilat ovat kahdessa kerroksessa levittäytyen sormienmuotoisten käytävien varrelle.

Lähdimme kello 8 koulun pihalta opettaja Kopion autolla. Matkalla pysähdyimme Forssan Autokeitaalla sekä vielä Ostoskeskus Jumbon Hesburgerissa ennen lentokenttää. Lentokentällä tapasimme opettaja Kivelän, joka oli ollut viikonlopun Helsingissä. Opettaja Kopio vei sillä välin autonsa parkkiin. Lentokentällä kävimme vielä Burger Kingissä syömässä. Lensimme KLM:llä ensin Amsterdamiin. Kaikkien yllätykseksi lennolla olikin ruoka, vaikka opettaja sanoi vahvistaneensa lentoyhtiöstä, että pelkkä välipala, ”kahvia ja pähkinöitä”. Amsterdamin lentokenttä oli mielenkiintoinen. Meillä oli riittävästi aikaa tehdä ostoksia, vaikka paljoa emme ostaneet, koska keskitimme ostokset perille Ranskaan ja Sveitsiin. Saavuimme Geneven lentokentälle illalla. Hillan isäntäperheen äiti on lentokenttävirkailija ja hän oli meitä jo vastassa matkalaukkuhihnan vieressä. Jakaannuimme meitä vastassaolleisiin perheisiin ja jätimme opettajille hyvästit. He menivät hotelliin.

Ella Falck kertoi oman logo-ehdotuksemme taustoista. Taululla ovat kaikken maiden ehdotukset. Oikeanpuoleinen, ranskalainen ehdotus voitti.

Saimme osallistumistodistukset miltei heti. Vararehtori ja englanninopettaja Ingrid Sumner jakoivat todistukset.


Seuraavana aamuna tulimme kouluun nimeltään Lycee Mme de Stael. Se on suuri, oppilaita on liki tuhat, rakennus on uudehko, noin 20-vuotias, ja tyylikäs. Keskellä on iso aula, josta on käytävät vähän kuin käden sormet eri suuntiin. Luokkatilat ovat kussakin ”sormessa” kahdessa kerroksessa. Saimme vierailija-kortit, jotka suositeltiin pitämään kaulassa koko viikon ajan. Meille esiteltiin koulurakennusta ja kerrottiin viikon ohjelmasta. Sen jälkeen oli vuorossa esitellä oma koulumme. Muut projektin koulun ovat kaikki suuria, jopa 1200:n oppilaan laitoksia. Meillä on Teimme pienryhmissä tehtäviä, jotka liittyivät oman koulumme noin 200 oppilasta. Lounaan jälkeen palasimme opiskeluympäristön parantamiseen. luokkaan. Vuorossa oli projektin logon valinta. Jokainen logo piti esitellä, mitä se esittää ja miten liittyy projektiin. Ella esitteli meidän ehdotuksemme, jonka oli piirtänyt Sanni Hakanen. Esittelyiden jälkeen oli äänestys, piti antaa ääniä 4, 2 tai 1. Ranskalaisten logo voitti, me saimme vähiten ääniä. Sen jälkeen oli vuorossa oppituntien seuraaminen. Menimme isäntiemme kanssa eri luokkiin ja teimme muistiinpanoja miten koulun järjestyssäännöt toteutuvat käytännössä. Menimme taas luokkaan, jossa kirjauduimme Twinspaceen tekemään kokemastamme raporttia. Ilta päättyi tervetulojuhlaan. Saimme osallistumistodistukset aulassa, sen jälkeen oli pienen St. Julienin koulu on kuuluisa ruokansa laadusta. Pääkokki oikealla takana. iltapalan aika koulun ruokalassa. Koulun pääkokki oli loihtinut henkilökuntansa kanssa pieniä makeita ja suolaisia paloja, jotka oli koristeltu erittäin taidokkaasti.

Maukas kouluateria lisukkeineen.

Järjestyssäännöt powerpoint-esityksen aiheena.

Keskiviikkona esittelimme, kukin osallistujakoulu, vuorollamme järjestyssäännöt. Niistä oli tehty lyhyt, noin kymmenen sivun powerpointesitys. Teimme muistiinpanoja esityksistä. Lopuksi meidät jaettiin ryhmiin ja vertasimme niissä järjestyssääntöjä ja teimme parannusehdotuksia. Koulu päättyi ennen puoltapäivää, joten olimme vapaita menemään Geneveen, jonne kaikki isäntäperheet meidät kuljettivat. Keskiviikon iltapäivä näytti olevan useimmilla aloilla puolipäivää. Muutoin ranskalaiset tekivät pitkiä päiviä Sveitsin puolella rajaa. St. Julien en Genevois on aivat Sveitsin rajan pinnassa, joten tuntui hassulta ylittää raja ja olla toisessa maassa, jossa on eri raha ja muutenkin erinäköistä. Geneve on kaunis, hyvin puhdas ja järjestelmällinen. Joulun ansiosta se näyttäytyi entistäkin kauniimpana vallankin, kun tuli ilta ja saattoi nähdä kaupungin jouluvalaistuksessa.


ʻLiikuntatunnin seinäkiipeilyä oli kiva seurata.

Geneve Sveitsin puolella oli lähin iso kaupunki. Kävimme siellä perheiden kanssa keskiviikkona, kun koulupäivä oli lyhyt.

St. Julienin viereinen laakso on suojeltu rakentamiselta.

Viiniköynnöksiä koulun vieressä olevassa laaksossa.

13.12. oli kylmä päivä ja kiertelimme koulualueen läheisyyden historiallisissa paikoissa muutaman tunnin. Koulun vieressä oleva laakso on suojelualuetta. Sen maanviljelyksellinen ilme halutaan säilyttää myös tulevaisuudessa. Sinne ei siis voi esimerkiksi rakentaa asuntoja. Siellä oli myös pieni luonnonsuojelualue, joka oli aidattu. Suunnistimme koululle takaisin ryhmissä. Iltapäivällä meidät jaettiin kolmen hengen ryhmiin. Seurailimme Ranskan tavallisia oppitunteja. Sen jälkeen palasimme kaikki tietokoneluokkaan ja teimme raportin kuluneesta päivästä pienryhmissä. Tämän jälkeen palasimme koteihimme ja vietimme aikaa perheiden kanssa keskustellen.

Keskustassa teimme pienen kävelykierroksen ja sovimme tapaamispaikan. Tämän jälkeen oli vapaa-aikaa ja menimme syömään sekä ostoksille. Takaisintullessa bussissa ranskalainen opettaja jakoi meille logokilpailun palkinnot. Olimme neljännellä sijalla ja saimme postikortit. Korteissa oli Genevestä maisemakuva. Kouluun saavuttuamme oli jäähyväisten aika. Loppuillan vietimme perheiden kanssa.

Perjantai oli viimeinen koulupäivä. Koulussa söimme aamupalaa, esimerkiksi croisantteja ja kaakaota. Sen jälkeen lähdimme bussilla Saint Julienista Annecyyn klo 9.45. Ranskalaiset parimme jäivät kouluun. Matkalla Annecyyn pysähdyimme näköalapaikalla sekä vanhalla sillalla. Molemmista sai erinomaisia maisemakuvia rotkosta. Annecyssa kävelimme järven rantaa pitkin ja oli hienot maisemat!

Lauantaina lähdimme kodeistamme lentokentälle noin yhdeltä iltapäivästä. Geneven lentokentällä oli kallista. Lentokentällä sanoimme hyvästit isäntäperheille sekä muutamalle ranskalaiselle opettajalle, jotka olivat myös saattamassa. Lentokentällä vietimme muutaman tunnin, kunnes lentomme lähti kohti Amsterdamia. Odotusaikaa Amsterdamissa oli noin tunti. Sitten lentomme lähti kohti Suomea. Suomessa olimme noin puolenyön aikaan. Ja Nakkilassa koululla klo 4.00 yöllä sunnuntaina. Kaikki nukkuivat automatkan (paitsi kuljettaja) ja teimme kaksi pysähdystä: Autokeitaalla ja toisen kerran kun opettaja Kivistö jäi kyydistä pois.


Espanjalainen ryhmä rotkon partaalla. Opettaja Carmen Martin ikuisti heitä kännykkäkamerallaan.

Rotkon päällä oli vierekkäin vanha ja uusi silta.

Annecyn vanhan keskustan arkkitehtuuria. Le Thiou -joki Annecyn keskustassa.

Joulukatu oli täynnä kioskeja, joissa myytiin kaikenlaisia joulutuotteita.

Ella Falck, Nea Haapanen, Hilla Aarikka ja Olivia Raikisto onnistuneen jouluostoskierroksen jälkeen Annecyssa.


joulujuhlan juontajat Veikka Heiskanen ja Selma Kankeri. Sanni Valkeapää soitti huilua Eeva Karin säestäessä.

Joulujuhla

Kaisa Ojaniitty ja Nea Haapanen soittivat nokkahuilua Tonttutalentissa.

Joulujuhla alkoi klo 19. Kokoonnuimme ensin luokkiin, joista siirryimme juhlasaliin luokanvalvojan johdolla. Juontajina toimivat Veikka Heiskanen ja Selma Kankeri. Alkujuonnon jälkeen oli Tonttutalentin vuoro. Ensimmäinen esitys oli Olivia Raikiston ja Anni Viitaniemen tanssiesitys. Sitten oli Nea Haapasen ja Kaisa Ojaniityn huiluesitys. Sen jälkeen oli tanssiesitys jossa oli Topias Kivioja, Arttu Edman, Sohvi Suominen, Viivi Heiskanen, Sanni Valkeapää, Iida-Maija Rajala ja Ella Leppänen. Neljäs esitys oli Mira Pentikäisen ja Liisa Isoniemen keppihevosesitys. Viidentenä esiintyi Ida Kalliokorpi joka esitti oman runonsa. Sitten laulettiin Heinillä härkien kaukalon, jonka jälkeen oli vielä tukioppilaiden esitys. Christmas party Christmas party of the junior high school was on December 20th, at 7 pm. Students of all grades participated into the show, but especially 9th graders. Following morning was a service at the church, then students received their report cards and started enjoying their vacation.

Tonttutanssiesitys.

7., 8. ja 9. luokkalaisten kuoroesitys.

Rehtorin jouluaiheinen puhe.

Profile for Jari Koski

Nykki 27  

Nykki 27  

Profile for jarikoski
Advertisement