Page 1

FOSEN - BRANDSØY 64˚nord 17 REGULERTE TOMTER


FOSEN - BRANDSØY 64˚nord 17 REGULERTE TOMTER

04

BRANDSØY & VOLLEVIK

05

ROAN KOMMUNE PÅ FOSEN

06

BELIGGENHET

08

TOMTENE

14

FOSEN FRA A - Å


3


4

BRANDSØY PÅ FOSEN DEN VAKRE OG VILLE ØYA I HAVGAPET Brandsøy ligger sør-vest, med storhavet og skipsleia som næmeste nabo. Det er en av de siste øyene på Fosen som enda har fastboende igjen, dette er trolig på grunn av fastlandsforbindelsen som Brandsøy har. Det går bro inn til Nesvika, der ifra er det kort vei til Roan, som også er tettsted og kommunesenter. På Fosen er det naturen som spiller hovedrollen, det er den de lever av og alltid har levd av. Men naturen har alltid også gitt mye rom for rekreasjon. Ikke mye kan måle seg med å sitte på en bergknaus, med vinden i håret og bølgebrus så langt øyet ser.


5

ROAN - KOMMER AV NORRØNT róða - STANG BRUKT OM FJELLTOPPER Terrenget er kuppert på Roan, det er kort vei ifra fiskebåten og strendene til små fjelltopper der utsikten kan nytes så langt bare øyet rekker. De høyeste fjelltoppene på Fosen er mellom 400-600 høydemeter. Langs kysten finnes vakre og nesten uberørte sandstrender, svaberg og sjøboder, som vitner til et aktivt sjøliv da øyene i Roan var bebodde. Om en reiser til nabobygda, med det noe underlige navnet, Utro, finnes der mulighet for båtutleie og tilrettelagte steder for å behandle selvfanget fisk.


6

Rørvik

Osen Namsos Brandsøy Roan Stokkøya

FOSEN Åfjord

Steinkjer

Rørvika TRONDHEIM

BELIGGENHET Roan er en kommune på halvøya Fosen, som ligger i SørTrøndelag. Det tar ca 2,5 time med bil i fra Trondheim, med bilferge til Rørvik og deretter gjennom Åfjord. I fra byene Steinkjær og Namsos tar turen omlag 2 timer.

Kristiansund

Ålesund

AVSTANDER Trondheim (lufthavn, hurtigruta)

ca 145 km

Steinkjer

ca 136 km

Namsos (lufthavn)

ca 130 km

Rørvika (fergeleie)

ca 130 km

Oslo

TOMTENE


8

TOMTENE De 17 regulerte tomtene er fordelt på et xx stort område helt i sjøkanten på sørsiden av Brandsøya. Området er svært rolig, og ligger helt i enden av veien som går til ut til øya. Tomtene er fordelt i utkantene av et område som er regulert til fritid. I tillegg er hele strandlinjen fritatt for bebyggelse og regulert som et allment fritidsområde.

BYA: TU: BRA:

XX XX XX

BYA: XX TU: XX BRA: XX

BYA: XX TU: XX BRA: XX

BYA: XX TU: XX BRA: XX

BYA: XX TU: XX BRA: XX

BYA: XX TU: XX BRA: XX

BYA: XX TU: XX BRA: XX

BYA: XX TU: XX BRA: XX

BYA: XX TU: XX BRA: XX

BYA: XX TU: XX BRA: XX

BYA: XX TU: XX BRA: XX

BYA: XX TU: XX BRA: XX

BYA: XX TU: XX BRA: XX

BYA: XX TU: XX BRA: XX

BYA: XX TU: XX BRA: XX

BYA: XX TU: XX BRA: XX

BYA: XX TU: XX BRA: XX


9

5 6

3

4

7

2

8

1

16

17 9 10

11

12 13

SJØ/KYST

14 15

FRILUFTSFORMÅL FRITIDSBEBYGGELSE JORDBRUK UTHUS/NAUST/BADEHUS KJØREVEI VANN/TJERN tomt-17: Eksisterende gårdsbruk


tomtegrid


12

SÅ LANGT ØYET REKKER


13


FOSEN FRA A - Å ET STED I HAVGAPET, SOM HAR MYE Å BY PÅ


15

A B D E

Allmenning er en betegnelse på et felles areal, et område som alle, eller en bestemt gruppe har bruksrett til. I kystsamfunn er dette oftest et kaiområde, der en finner gamle handelsteder idag. Bessakerfestivalen er et årlig arrangement som avholdes 3. helg i juli hvert år. De omtaler seg selv som en fiskefestival som byr på alt som hører med til tradisjonelle bygdedager. Les mer på www.feskfestival.no Brandsøy - Vakkert og uberørt, med 17 regulerte tomter.

F G H

Drageeid - ligger helt nord på Fosen. Det er verdt å ta turen for å ta en nærmere titt på Skjeletthula. Der er det funnet skjeletter i fra over to tusen år tilbake. Dette er en litt krevende tur, men verdt bryet, da det er både mystisk og spennende.

I

Eventyrlige opplevelser er det mange av på Fosen. Den vakre naturen gir deg mange muligheter, enten du velger å være aktiv, eller en roligere variant.

J

Fosen - ”Norge på sitt sanneste”, er ofte brukt om halvøya på

Trøndelagskysten. Her finnes sørlandsk skjærgårdsidyll, nordnorsk barskhet og østlandske fjellvidder. Flatland og stupbratte fjell i stadig variasjon, med det evige ”Atlanterhavet” direkte inn. Det er flere Grotter i kystlandskapet på Fosen, Halvikhula i Halvika, er den største grotta i Nord-Europa. For å nå denne må man benytte båt. Hurtigruten passerer rett utenfor Brandsøy og hele veien oppover langs Fosen. Nærmeste stoppested er Trondheim. Men i Osen kan du likevel få vinke til Hurtigruten. Der har de en egen ”Hurtigrutevinkebalkong”, absolutt verdt å få med seg. Innseilingen er vakker i skjærgården. På Fosen finnes flere gjestehavner om det blir ønskelig å ta egen båt rundt på oppdagelsesferd. For mer info om småbåthavnene. www.fantastiske-fosen.no Jettegryta på Hofstad ved Reppkleiv bro er Nord-Europas største granitt. Der er egen trapp opp, som består av 136 trinn

LOKALE AVSTANDER Roan kommunesenter

ca

8 km

Utro

ca 10 km

Osen

ca 50 km

Bessaker

ca 42 km

Åfjord

ca 65 km

Stokkøya

ca 100 km


16


17


18

K L M

N

Kirken på Roan er så flott at den også blir kalt FosenKaterdralen. Kirken ble bygd i 1702, men de eldste gjenstandene i kirken er datert helt tilbake til 1639. Laksefiske, - fiske etter småsei eller torsk i fjordene, - Det er godt tilrettelagt for havfiske i de fleste havnene på Fosen. Museer om kystlivet finnes det flere av på Fosen På museet Kystens Arv vises en utstilling knyttet til lofotfisket, ”Lofotdrifta”, basert på Johan Bojers skildringer i boken ”Den Siste Viking”. Staværingsbåten ”Den Siste Viking” er midtpunkt for den levende framstillingen av fiskernes tøffe kår. Munkstigen - Liker du utfordring, kan du prøve deg på NordEuropas lengste klatresti. Den ligger ved RV 755 til Leksvik, en times kjøring fra Trondheim. Nord - Brandsøy på Fosen ligger på breddegraden 64˚nord.

O P R

Osen - nabokommunen til Roan. Innbyggere: 1175 Areal: 386 km2 Hovednæringer: Havbruk- og fiskerinæring, jordbruk, bergverksindustri, servicenæring. På Fosen-Portalen finnes oversikt over alle arrangementer som er i området gjennom året. www.fosen.net Roan - en kystkommune som tilbyr mange spennende kulturog naturopplevelser. Her finner du den enkle gjestfriheten som særpreger dette området og kan dyrke det gode livet med fiske- og friluftsaktiviteter på havet, i elver og varierte utmarksområder. Innbyggere: 1160 Areal: 373 km2 Hovednæringer: Jordbruk, fiske, havbruk.


19

S T U V

Stokkøya Sjøsenter ligger på Hosnasand, en av de fineste sandstrendene i Midt-Norge. Stokkøya er kanskje mest kjent for sin egen strandbar. Les mer på www.stokkoya.no Trondheim - midtnorges hovedstad ligger ca 2,5 times kjøring i fra Brandsøy. Utro - først av alt et særegent stedsnavn. Men også vel værdt og besøke. Gammel boplass og utrosted for fiskeriene. Typisk bebyggelse for boplasser i ormådet på 1800-tallet. I dag finnes det flere historiske bygninger her. Det finnes også en rekke gamle gjenstander på Bygdatunet, båter, inventar m.m. Bygdatunet er åpent hver søndag i juli. Veiene på Roan er en egen attraksjon, da en kjører under bratte fjellheng, gjennom knappe svinger og ulendt terreng.

Ø Å

Ørland Kysthotell, ligger i Brekstad, Ørland kommune. Her finner du omgivelser som inspirerer. I det frodige kystlandskapet med hav på tre sider, er naturen selv mesteren som stadig skaper nye malerier. Åfjord - kommunen med et blomstrende foreningsliv og allsidig og flott natur. Høyfjell, frodige daler og brede bygder og to gode lakseelver gjør at natur-/fiskeinteresserte finner Åfjord fristende. Åfjord kommune ligger midt på Fosenhalvøya, drøyt halvannen times reise fra Trondheim. De 3242 innbyggerne har 995 km2 variert natur til disposisjon sammen med et stadig økende antall fritidsbeboere og andre som besøker kommunen.


20

KONTAKT FOR MER INFORMASJON ........... her kommer kontaktinfo.

Fosen - 17 tomter  
Fosen - 17 tomter  
Advertisement