HammaröNytt maj -23

Page 1

HAMMARÖS HELT EGNA LOKALTIDNING | WWW.HAMMARONYTT.SE TÄVLA OCH VINN MASSAGE – i samarbete med REALITY LIFT NUMMER 5, MAJ 2023 HAMMARÖS HELT EGNA LOKALTIDNING SEDAN 2012 www.hammaronytt.se
NYTT
. Blomqvist SENSING YOGA – HAMMARÖ KAMMARKÖR – ELEVER LÄRDE ELEVER FISKA I LILLÄNGSHAMNEN MELINDA RIDLÄRARE Seniorrabatt! Seniorrabatt! Seniorrabatt! Seniorrabatt! Så här fungerar seniorrabatten: ↳ Gäller på ett köp per vecka, tis–to ↳ Från det år du fyller 65 år ↳ Laddas på ditt stammiskonto ↳ Så länge du handlat med ditt kopplade kort de senaste fyra månaderna. Rabatten gäller på hela sortimentet förutom tobak, beställningar, bokningar, spel och tidningar.
Hammaro
.
7%

Redaktionen

Foto: HÅKAN

KRISTINA ÖIJEBERG

Ansvarig utgivare, reporter, fotograf koi@koiproduktion.se

0734-36 80 90

ANNIKA GUSTAFSSON

Originalare, reporter annika@koiproduktion.se

054-203 46 46

JOHANNA HOLMSTEN Frilansande journalist info@fatcatdepartment.se

Foto: privat

Foto omslag: KRISTINA

HammaröNytt ägs och ges ut av Koi Produktionsbyrå. Vi är en reklambyrå med säte på Hammarö (var annars?) som – utöver HammaröNytt – även arbetar med marknadsföring och reklam. Läs gärna mer om oss på koiproduktion.se och vad vi är riktigt duktiga på.

TIPSA OSS!

0734-36 80 90

054-203 46 46

redaktionen@hammaronytt.se

NÄSTA NUMMER 17-18 JUNI DELAS UT

ANNONSERA!

HAMMARONYTT.SE /ANNONSERA

SVANENMÄRKT

DIN HJÄLP BEHÖVS FORTFARANDE!

Swisha till 900 80 79 Ange "Värmland"

Går till Röda Korsets arbete i Ukraina.

I DETTA NUMMER

SID 2  Redaktionen | Ledare | Tävling

SID 4  Melker etablerar i USA

Pingisklubben 50 år

Järnia blir Bolist

Vägen genom Utteråsen

Boule nu även på kvällen

Succé för pubkvällar

Djupängen bjöd på disco

Omstart på Udden

SID 8  Inställd träff äntligen genomförd

SID 9  Elever lärde elever fiska

SID 10–11 

Personporträtt: Melinda Blomqvist

SID 14  Helande Sensing Yoga

SID 15  Glatt gäng sjunger tillsammans

SID 17  Krönika: Kommunpolisen

SID 18  Valborgsfirande på Hammarö

LEDARE

(En ytterst personlig reflektion som inte speglar tidningens politiska inriktning. Som inte finns, för vi är helt oberoende.)

Tävl a! med HammaröNytt och Reality Lift Det gör ont. Jätteont.

JA VISST GÖR det ont när knoppar brister. Varför skulle annars våren tveka? Så inleds dikten ”Ja visst gör det ont” av den framlidna Karin Boye. Dikten skrevs 1935 men känns lika aktuell idag. Den här våren som nu äntligen har anlänt har verkligen låtit vänta på sig. Maj har anlänt men vi gick länge och huttrade så här i början av våren, och morgnarna bjöd ovanligt länge på isiga bilrutor som skulle skrapas. Slutsatsen kan ju bara vara att det gör fruktansvärt ont när knoppar brister. Det är bara att bita ihop och hoppas på bättre tider. För visst kommer de?

REDAKTIONEN DÄR VI håller till ligger vägg i vägg med byns blomsteraffär. Utanför vårt fönster ställer de ut sina blomstervagnar fulla av otaliga skönheter. Här trängs bland annat olivträd med penséer, lavendel, stjärnögon och blomsteruppsättningar. Färgprakten är ögonbedövande och alldeles, alldeles underbar. Nu hoppas jag på att värmen kommer så vi kan börja fylla alla krukor och pottor där hemma med blommor. För det, om något, kan verkligen sätta lite guldkant på tillvaron. Det och en och annan mjukglass.

Upplaga: 9 000 exemplar.

Tryck: Exakta Group

Utgivningsplan: se www.hammaronytt.se

Distribution: Svensk Direktreklam

HammaröNytt utges av Koi Produktionsbyrå.

Adress: Clevevägen 2, 663 30 Skoghall.

Telefonnummer: 054-203 46 46

Internet: www.hammaronytt.se.

 Denna månad du chans att vinna en timmes klassisk svensk massage från Reality Lift. Svara på frågan Hur många armhävningar kan Daniel göra i ett svep?

Svaret hittar du på Reality Lifts instagramsida. Du lämnar svaret på hammaronytt.se/tavla eller via mail på tavla@hammaronytt.se

HammaröNytt, Clevevägen 2, 663 30 Skoghall.

Grattis säger vi till Bengt Hansson och Mariann Reinert som vann en varsin ost- och charkbricka för två från Marguerites. De visste att Art deco är inredningsstilen som avspeglas i butiken Marguerites.

Tidningen delas ut till samtliga hushåll på Hammarö samt cirka 760 hushåll på Kanikenäsholmen, och finns i centralt placerade tidningsställ på Hammarö. Tidningen är religiöst och politiskt obunden.

Trycksak 3041 0417

Äntligen är banan öppen!

SPELA | TRÄNA | TÄVLA | SHOPPA | ÄT

Här kan du, förutom att spela och tävla på vår 18-hålsbana, öva på våra övningsgreener, slå några hinkar på ranchen, spela fotbollsgolf, ta grönt kort och få golflektioner av golfproffs, även spela padel, äta gott i restaurangen, köpa en kôrv i kiosken och shoppa något du villhöver i golfshopen.

Eller bara hänga med oss i en fantastisk miljö. Du är alltid välkommen.

Välkommen till golfpärlan vid Vänern!

Det naturliga valet för alla!

Melker etablerar i USA

Text: ANNIKA

 Melker of Sweden som grundades på Hammarö 2015 har hittat ny mark genom återförsäljare i Nordamerika. Detta efter att Melker of Sweden gjort en lyckad charmoffensiv på den amerikanska kontinenten. Fokuset ligger just nu på området runt "the Great Lakes" men kommer snart att riktas även mot väst- och östkust samt Kanada. I Chicago kommer det att finnas en Flagship store som är riktad direkt mot slutkund. HammaröNytt har tidigare skrivit om ägaren Pelle Stafshede och hans fina kajaker.

Pingisklubben 50 år

 23 april avslutade Skoghalls bordtennisklubb säsongen med det årliga klubbmästerskapet. I samband med detta firade de även att klubben funnits i 50 år. I nya hammarhallen spelades mycket bordtennis, de grillade och bjöd på tårta. Björn Ling bjöds in som hemlig gäst och underhöll under dagen. – Det blev en väldigt trevlig dag, berättar Peder Karlsson.

Skoghalls Bordtennisklubb bildades 1973 och har idag cirka 100 medlemmar i alla åldrar.

Föreningen har en starkt växande ungdomsverksamhet med cirka 30 barn i pingisskola och fortsättningsgrupper.

Skoghalls bordtennisklubb håller till i gamla Nyskolan vid Hammarö Auktionsverk på Skoghall.

Järnia blir Bolist Succé för pubkvällar

 Redan hösten 2018 gick Järnia och Bolist samman, och hösten 2022 började arbetet med att samla allt under ett och samma varumärke. Detta innebär att Järniabutiker allt eftersom skyltas om till Bolist. 22 mars blev det Hammarös tur, och butiken som först hette Bygg och Fritid, senare Järna, är nu en Bolistbutik. Bolist Hammarö Järnhandel är det nya namnet. –Det är ingen skillnad för våra kunder, bara en orange skylt istället, berättar Stefan Bood som driver butiken med sin bror Christer.

Vägen genom Utteråsen

Text och foto: KRISTINA

 Som vi berättade om i augusti förra året vill boende vid Utteråsen få en ny och trafiksäker bilväg ut mot Rud-Lindesnäs. Två förslag har ställts mot varandra där kommunen vill dra en separat gång- och cykelväg söder om Utteråsen, medan de boende starkt förordar en ny bilväg med sträckning längre söderut mellan Hägensberg och Geterud med gång- och cykelväg parallellt med bilvägen. En enligt dem en mycket mer trafiksäker lösning.

Nu har hela 176 hushåll skrivit på en namninsamling.

Boule nu även på kvällen

 I mitten av maj började Hammarö bouleförening erbjuda spel på banorna vid Björkebo två kvällar i veckan fram till 15 juni.

 PRO Hammarö i samarbete med Skoghalls folkets hus har arrangerat pubkvällar en gång i månaden sedan förra våren. Intresset bara ökar, och vid senaste pubkvällen 3 maj kom hela 145 personer. Under kvällen underhöll Green Road Band – Man måste inte vara medlem i PRO för att få komma, alla som fyllt 18 år är välkomna, berättar Jan Staaf, vice ordförande och initiativtagare.

Musikkvällarna varvas med quizkvällar och mat och dryck erbjuds från Restaurangen i Folkets hus.

Djupängen bjöd på disco

 I mitten av april bjöd Djupängens äldreboende in till generationsdisco. En stund för både unga och gamla att umgås och att dansa tillsammans till svängig musik från förr till dagens moderna popdängor. Det bjöds på popcorn och saft vilket var mycket uppskattat. Barnen och deras föräldrar hade fått inbjudan via annonser ute på kommunens förskolor. Arrangemanget var en del av kommunens Må Bra månad som skedde under april. Att det var en populär aktivitet märktes tydligt. Lokalen blev snabbt full och på dansgolvet såg flera till att få utlopp för sin dansglädje.

Omstart på Udden

– Vi är glada att så många har engagerat sig. Vi önskar att fler följer och bevakar kommunens nya detaljplaner på östra Hammarö för att se vad som skulle kunna inkräkta på vägfrågan, säger Christina Ellström som bor på Utteråsen.

– Vi brukar spela ungefär två timmar. Det här gör vi för att de som arbetar dagtid också ska kunna vara med, berättar ordförande Erik Gustafsson som välkomnar fler både yngre och äldre spelare.

 1 november tog Gith Arnoldsson och Johan Östling över Udden och döpte om verksamheten till Skärgårdsudden. Runt årsskiftet hoppade Gith av och Camilla Thydén Wikström tog hennes plats. Camilla är från Hammarö men flyttade till Norge i början av 90-talet där hon fortfarande har sin familj.

– Jag bor i sommarstugan i Trumman när jag är här, men åker hem så ofta jag kan, berättar Camilla.

I början av april hoppade Johan av och Camilla fick tillbaka Gith som delägare i restaurangen.

Klassisk husmanskost

4 HammaröNytt 20 maj 2023 NOTERAT
Text: KRISTINA Text: ANNIKA Foto: KRISTINA Text: KRISTINA Text: KRISTINA
Lunch vardagar
RESTAURANGEN I SKOGHALLS FOLKETS HUS 054-51 55 02 SKOGHALLSFOLKETSHUS.SE
11–14
Text: KRISTINA Text: KRISTINA

I Plockomat hittar du produkter från hela Värmland under samma tak. Genom att plocka med dig en bit av Värmland hem gynnar du dig själv, lokala producenter och miljön. Vi hoppas att du kommer upptäcka många goda exempel som kan inspirera dig till att utforska Värmland som mat- och dryckesregion.

Under tisdagar och fredagar finns färskt bröd i butiken från Norra Sanna Bageri.

Plockomat är obemannad och låses upp genom identifiering med mobilt BankID. Enbart självscanning och Swish-betalning.

Öppet varje dag 06.30-22.00

Vid Ica Kvantum Hammarö på Nolgård Läs mer på plockomat.se

KARLSTAD 054-516800

www.kaffekompaniet.se

SNART STUNDAR FESTLIGA TIDER!

Jag hjälper dig med stassen!

● Ändring av bal- och bröllopsklänningar

● Sy upp eller ner

● Ta in eller ut

● Byta dragkedja

Östra Tyevägen 18, Hammarö

Tel: 076 800 47 21 | syverkstan3@gmail.com

HammaröNytt 20
Med reservation för eventuella ändringar och felskrivningar SE HELA VÅRT UTBUD OCH KÖP ERA BILJETTER PÅ SKOGHALLSFOLKETSHUS.SE ELLER RING OSS PÅ 054 - 51 55 00 HÅLL ER UPPDATERADE VÄLKOMMEN TILL SKOGHALLS FOLKETS HUS ETT LITET URVAL AV VÅRA KOMMANDE FILMER & EVENEMANG, SE HELA VÅRT UTBUD PÅ VÅR HEMSIDA
maj 2023
BRITT-MARIE NYLÉN

Stäm upp din glädjesång

Konfirmations- och skolavslutningstid. Vårkonsert. En gudstjänst med de välkända sommarpsalmerna. Dop och vigsel med eftermingel i det gröna. Försommaren bjuder in till många kyrkaktiviteter.

Ur psalm 199, vers 2: "Man hörer fåglar sjunga med mångahanda ljud, skall icke då vår tunga lovsäga Herren Gud? Min själ, upphöj Guds ära, stäm upp din glädjesång till den som vill oss nära och fröjda på en gång." Välkommen till Hammarö församling i sommar.

/Regina Piscator, kyrkoherde

händer i kyrkan

Hammarö kyrka är öppen varje vardag kl 10-16 samt i samband med gudstjänster under lördag och söndag. Välkommen att läsa mer på svenskakyrkan.se/hammaro eller ring oss på 054-51 24 00 för ytterligare information.

Lördag 20 maj

Kl. 16.00 Kulturskolans stipendiekonsert i Skoghalls kyrka. Elever från Hammarö kulturskola under ledning av Wanja Reese och Ingrid Sandén. Fri entré.

Söndag 21 maj

Söndagen före pingst

Kl. 11.00 Högmässa i Hammarö kyrka.

Kyrkomusiker: Maria Carlson. Präst: Dan Winander.

Kl. 15.00 Gudstjänst i Skoghalls kyrka.

Kyrkomusiker: Maria Carlson. Präst: Dan Winander.

Torsdag 25 maj

Kl. 12.00 Lunchmusik med känsla av sommar i Skoghalls kyrka. Svensk filmmusik från bland annat Änglagård och Skärgårdsdoktorn.

Vid orgeln: Johnny Larsson.

Efter musiken serveras sommarlunch i församlingshemmet. Fri entré.

Kl. 19.00 Musikafton i Skoghalls kyrka.

Vårkonsert med kören Viva Voce under ledning av Maria Carlson. Fri entré.

Lördag 27 maj

Pingstafton

Kl. 11.00 Konfirmation med mässa "Sång- och musikgruppen" i Hammarö kyrka. Kyrkomusiker: Maria Carlson. Präst: Tomas Frylmark.

Söndag 28 maj

Pingstdagen

Kl. 11.00 Konfirmation med mässa "Filmgruppen" i Hammarö kyrka. Kyrkomusiker: Berit Heinemann. Präst: Anders Ekelund Carlsson. Kl. 18.00 Mors dagskonsert i Skoghalls kyrka. Hammarö kammarkör framför försommarmusik av framförallt svenska tonsättare.

prenumerera

På Hammarö församlings webbplats kan du läsa mer om vad som händer i verksamheten. Använd kameran på mobilen och scanna QR-koden här bredvid så kommer du rätt direkt!

Du kan också e-postprenumerera på månadens program. E-posta till hammaro.forsamling@svenskakyrkan.se

Måndag 29 maj

Annandag pingst

Kollekt

Kl. 18.00 Dansmässan - Den Stora Berättelsen i Karlstad domkyrka. Präst: Eva-Lott Isaksson. En dansmässa med musiker kopplade till Wermlands operan i Heliga dansertradition! Mässan tar upp en tråd i Bibeln som betonar skapelsen och vishetstraditionen och Jesus som en framkomlig väg för en bättre värld. Många av danserna är sprungna ur en glädje över att tillsammans kunna bygga ett bättre liv, fast det är krångligt att vara människa och trots att vi ställer till det väldigt mycket. Sammanlyst gudstjänst för hela stiftet.

Söndag 4 juni

Heliga trefaldighets dag

Kl. 11.00 Gudstjänst i Hammarö kyrka

Kyrkomusiker: Johnny Larsson. Präst: Tomas Frylmark.

Kl. 15.00 Mässa i Skoghalls kyrka.

Kyrkomusiker: Johnny Larsson. Präst: Tomas Frylmark

Lördag 10 juni

Kl. 11.00 Messu ja kirkkokahvit - mässa på finska med kyrkkaffe i Hammarö kyrka. Kyrkomusiker: Maria Carlson. Präst: Jonatan Edlund.

Söndag 11 juni

Första söndagen efter trefaldighet

Kl. 11.00 Högmässa i Hammarö kyrka.

Kyrkomusiker: Maria Carlson. Präst: Regina Piscator. Medverkan av Thea Piscator på violin.

Kl. 15.00 Gudstjänst i Skoghalls kyrka.

Kyrkomusiker: Maria Carlson. Präst: Regina Piscator. Medverkan av Nova Cantica.

Onsdag 14 juni

Kl. 18.00 ”Kom och sjung” med Peter & Kerstin i Skoghallsparken Kerstin Andeby och Peter Wanngren uppträder med sång och musik och glädje för barn/familj. Hammarö församling bjuder på fika.

Söndag 18 juni

Andra söndagen efter trefaldighet

Kl. 11.00 Gudstjänst i Hammarö kyrka.

Kyrkomusiker: Berit Heinemann. Präst: Anders Ekelund Carlsson.

Kl. 15.00 Mässa i Skoghalls kyrka.

Kyrkomusiker: Berit Heinemann. Präst: Anders Ekelund Carlsson.

vi tar EMOT PRESENTKORTET!

svenskakyrkan.se/hammaro, 054-51 24 00
Swisha gärna din kollekt till oss på 123 199 55 47

 På initiativ av skolkuratorer och skolsköterskor i Hammarö kommun anordnades i slutet av april en stor länsträff i Skoghalls Folkets hus.

DENNA TRÄFF SKULLE ha genomförts under 2020 men pandemin gjorde att den fick ställas in. Men nu när den gick att genomföra träffades cirka 170 skolkuratorer och skolsköterskor från Värmland inklusive några från Bengtsfors och Åmål. Syftet med dagen var att utbyta erfarenheter och vara kompetenshöjande för deltagarna.

– Det var första gången länsträffen anordnades för både skolkuratorer och skolsköterskor samtidigt, och dagen blev både lyckad och uppskattad, säger Gunilla Björn, skolsköterska Hammarö kommun.

Programmet för dagen var noga genomtänkt och flera aktuella ämnen gicks igenom under de föreläsningar som hölls. Bland annat togs ämnen som skolnärvaro, skolhund och syntestning av skolelever upp.

Pedagogen Pernilla Sjöqvist arbetar som hemkunskapslärare på högstadiet här på Hammarö, men är även skolhundsförare. Hon berättade hur skolhundar kan användas för att få elever motiverade, sitta stilla och koncentrera sig eller bli mer aktiva. Hennes två hundar Skoja och Lilja är utbildade vid Svenska Terapihundskolan i Göteborg.

HAMMARÖS GODASTE MJUKGLASS?

Alltid två smaker!

Och du, ena smaken är låglaktos!

STÖRST PÅ SPEL

PÅ HAMMARÖ!

DELTAGARNA FICK ÄVEN lära sig om könsdysfori som innebär att det kön personen uppfattar sig som mentalt eller psykologiskt inte stämmer överens med det juridiska, biologiska eller sociala könet. Mia Mark och Maritha Andersson från Lundströmmottagningen i Alingsås höll i föreläsningen. Mottagningen de representerar är Västa Götalands utredningsenhet för könsidentitetsstörningar.

Länsstudiedagen är årligen återkommande både för skolsköterskor och skolkuratorer och värdskapet alternerar mellan de värmländska kommunerna.

RABATTKUPONG | RABATTKUPONG | RABATTKUPONG 69:/kg

Kundens namnteckning:

Andelsspel varje dag. Många fina vinster i år! Mån-tor

HammaröNytt 20 maj 2023
9–20, fre-lör 9–21, sön 10–18
2, Skoghall Tel: 054-51 01 45 facebook.com/mywayskoghall www.mywayskoghall.se
Björkhagsgatan
Gäller till och med 4 juni 2023 och ett köp/hushåll. LÖSGODIS
 
PERSONLIG TRÄNING, GRUPPTRÄNING KLASSISK SVENSK MASSAGE Solgatan 9, Skoghall reality.lift@hotmail.com Instagram: @realitylift Daniel: 0766–11 44 59 Michaela: 0738–25 59 06 Daniel & Michaela häng med på Gratis Utomhusträning! HELA SOMMAREN MÅNDAGAR KL. 17:15–18:00 HIMLABACKEN (VID SKOGHALLS BANGOLF)
Text: ANNIKA Foto: KRISTINA
Inställd träff äntligen genomförd

Elever lärde elever fiska

Text och foto: KRISTINA

 I Hammarö kommuns projekt Destination härliga Hammarö involverades eldsjälar från näringsliv, föreningar och organisationer.

MÅLET MED PROJEKTET var att "identifiera och tillgängliggöra unika värden och upplevelser för besökare och kommuninvånare i Hammarö kommun". Projektet finansierades med medel från Leader närheten och EU:s landsbygdsprogram och avslutades under våren 2023.

Peter Wiklund, Hammarö Trolling och Anita Veines, Fritidsbanken, slog sina kloka huvuden ihop och födde idén om att låta elever på Lillängsskolan få lära sig fiska med hjälp av elever från sportfiskegymnasiet.

– Det ingår i deras utbildning att hålla kurser med barn, berättar Lilleman Engqvist från Forshagaakademin.

TISDAG 9 MAJ begav sig klass två från Lillängsskolan ner till Lillängshamnen där Fritidsbanken stod för flytvästar och metspön och eleverna från sportfiskegymnasiet hade med sig bete i form av mask och maggot. Åttaåringarna fick under förmiddagen lära sig hur man metar.

– Här kan ju väckas ett intresse hos barnen som förhoppningsvis resulterar i många positiva saker, till exempel minskad skärmtid. Att vara ute i naturen är ju också hälsofrämjande, säger Peter Wiklund.

TVÅ TIMMAR FISKE på bryggorna resulterade tyvärr inte i någon fångad fisk. Orsaken till detta är troligtvis den sena våren, det var helt enkelt lite för kallt i vattnet.

– Denna aktivitet planerade vi för redan i höstas, då valde vi en tidpunkt då så få båtar som möjligt skulle vara i sjön, berättar Peter.

Efteråt bjöd Lillängsskolan alla inblandade på lunch i skolmatsalen.

Både lärare på Lillängsskolan och Forshagaakademin var mycket nöjda med aktiviteten.

– De små eleverna var mycket frågvisa och fin interaktion uppstod mellan stora och små elever, fortsätter Peter.

REDAN NU PLANERAS ett revanschmöte i höst med samma elever både från akademin och Lillängsskolan. Därutöver planeras ytterligare en aktivitet till hösten, då med en klass i mellanstadiet på Lillängsskolan.

Prislista smörgåstårtor

Räktårta, Ost- och Skaldjurstårta Rostbifftårta, skinktårta, deluxe Italiensk tårta Tonfisktårta, Vegetarisk tårta

Räktårta

Räkfyllning och skinkröra. Klädd med rökt skinka, räkor, ägg, frukt och grönsaker.

Italiensk tårta

Fetaost- och ostfyllning. Klädd med ruccola, salami, parmaskinka, mozzarella, oliver och tomat.

Skaldjurstårta deluxe

Skagenröra. Klädd med ruccola, lyxiga handskalade räkor, kallrökt lax, kräftor, rom, ägg och grönsaker.

3-4 port 200:- 160:- 275:6-8 port 380:- 300:- 530:9-12 port 560:- 440:- 785:580:- 1 040:720:- 1 295:-
En riktig mataffär Öppet alla dagar Måndag–söndag 6:30–22 Bivägen 11, Hammarö · Tel 054-774 51 00 ICA.se/kvantum/hammarö SVENSKA SPEL
 Isak Fröling, klass 2 Lillängsskolan, visade stort tålamod.  Lilleman Engqvist, sportfiskeinstruktör med sina elever i bakgrunden.
Mer
 Peter Wiklund, Hammarö Trolling
på hammaronytt.se!

Årets ridlärare trivs på ön

träffar Melinda Blomqvist

 Om du håller på med hästar här på Hammarö så har du säkert stött på Melinda Blomqvist i något hästrelaterat sammanhang. Hon är verksamhetsansvarig och ett av ansiktena utåt för Hammarö Ryttarförening.

VI TRÄFFAR MELINDA

hemma i huset som hon delar med sambon Kenny och barnen Thor och Belle. Huset ligger lantligt med stall, ridbana och tillhörande gröna hästhagar. Som hästägare måste detta vara en dröm att bara kunna slänga ett öga ut genom fönstret och se sina fyrbenta vänner bara några få steg bort. Att paret tycker om inredning märks tydligt. Kenny är snickare till sin profession och det syns. Huset är modernt renoverat men med en lantlig, charmig och personlig stil.

Melinda är född i mitten av 80-talet och började sitt leverne med att tulta runt i hemmet i Filipstad där hon är född. I Filipstad

gick hon även på gymnasiet och läste då Samhälls- och ekonomisk linje. I Filipstad fanns också den ridskola där Melindas intresse för hästar och ridning startade.

– Jag var runt åtta år när jag började rida på Filipstads ridskola men första sejouren blev inte så lång. Jag red något halvår innan jag blev rädd och slutade, säger Melinda.

Det tog dock inte så lång tid innan hon insåg att hon var tvungen att ge ridningen och hästarna en andra chans. Sen var hon fast.

– Mina föräldrar var inte så intresserade av hästar och ridning. Jag har fått ordna och fixa detta med

hästeriet helt själv, fortsätter hon. Och som hon fixade. Som 16-åring köpte hon sig första egna häst. Hon jobbade då extra under lov och helger på Wasa knäckebröd för att kunna finansiera sin hobby.

EFTER GYMNASIET BAR det av till Nora för jobb som hästskötare och ridlärare. Lusten att lära sig mer och utvecklas som ryttare gjorde att hon styrde kosan mot Skåne. Där fick hon jobb som elev i ett tävlingsstall hos Jens Fredricson, en av våra stora kända svenska tävlingsryttare inom hoppning. Hon tog sin häst med sig och ekipaget utvecklades mycket under den tiden. När så erbjudandet om en tjänst i Nora på hennes gamla arbetsplats dök upp tackade hon ja och återvände hemåt.

Filipstad är väl inte känt för att vara någon stor nöjesmetropol så när Melinda och hennes kompisar ville slå runt ordentligt drog de till Karlstad. Under en av dessa nöjestripper träffade hon Kenny. Det berömda klicket uppstod

och kärleken började spira. – Kenny kunde inte tänka sig att bo i Filipstad och jag ville inte flytta till Degerfors som Kenny är från utan vi skaffade en lägenhet på Herrhagen i Karlstad, berättar Melinda.

STEGET FRÅN LÄGENHET till hus på Skoghall var inte så långt. Ungefär samtidigt fick Melinda tjänst som ridlärare på Hammarö Ryttarförening. Då hade hon inte sin utbildning till ridlärare klar utan den läste hon in på distans vid Hästsportens Folkhögskola. Jobb, studier med många tentor och egna hästar som hon även tävlade hoppning med gjorde att hon hade mer än fullt upp. Under tiden renoverade Kenny deras hus. Paret var dock inte nöjda med att bo mitt i ett villaområde utan drömmen om en egen gård låg och grodde.

– Att hitta en gård här på Hammarö var inte lätt. Vi åkte runt och la lappar i brevlådorna och hörde oss för bland vänner och bekanta. Till slut fick vi napp på den här gården, berättar Melinda.

HammaröNytt 20 maj 2023
Text: ANNIKA Foto: KRISTINA, NILS LIDÉN
– Vi
Mer på hammaronytt.se!
"Att hitta en gård här på Hammarö var inte lätt"
 Melinda med familjens ponny Dröm.

HÄR BOR FAMILJEN idylliskt. Det är lite av Bullerbykänsla över den lilla byn där grannar finns men på lagom avstånd. Barnen har stora ytor att leka på och avstånden till parets respektive arbeten är relativt korta. Melinda kan till och med se sin arbetsplats som ligger på andra sidan om de stora fälten. Och när det gäller yrkesval har Melinda valt helt rätt.

– Jag trivs verkligen med mitt jobb. Det är roligt att jobba och när man jobbar med människor och djur kan man vara säker på att dagarna sällan är lika varandra, säger Melinda.

SOM ETT STORT och fint tecken på att tjejen från Filipstad valt rätt väg här i livet är väl utmärkelsen hon fick av Värmlands Ridsportförbund 2022. Hon blev utsedd till Årets Ridlärare och det var många fina ord i juryns motivering om Melinda och det arbete hon utför. Att Melinda är en driven tjej är tydligt. Det sprakar om henne under vårt samtal och

idéerna om både sitt privatliv som yrkesliv ploppar upp hela tiden. Ögonen glittrar när hon pratar

Värmlands Ridsportförbund utsåg

Melinda Blomqvist, Hammarö Ridklubb, till årets ridlärare.

Motivering:

Melinda är ridläraren som har varje ridelevs utveckling i fokus, varje enskilt barns och vuxens resa i att utvecklas som ryttare. Hon uppmuntrar, gör sina elever modigare än de känner sig, motiverar dem att våga och ser alltid alla deras försök att lära och bli bättre både på hästryggen och tillsammans med hästen i stallet.

Melinda förklarar svåra övningar på ett väldigt tydligt sätt och bekräftar alltid elevernas ansträngningar.

Melinda lägger också stor vikt vid hästens välbefinnande och ser till att varje häst och ponny får det den behöver för att göra ett bra arbete på ridskolan.

”Melinda får oss alla att känna sig duktiga och bra, hon peppar oss och hon är alltid på gott humör och är alltid glad. Och man blir själv alltid väldigt glad när man ser henne."

om sin familj och trakten där hon numera bor. Vi hoppas att hon trivs så bra att hon stannar för gott.
HAM MARÖ HANTVE R KSPIZZA HAMMARÖ BACCERIA.SE | APPEN | 054-44 44 255 450° ALLTID DE BÄSTA RÅVARORNA. PIZZA, SALLAD OCH HAPPY KITCHEN SUSHI Äkta Napolitansk pizza alla dagar 11–20
 Foto: Nils Lidén

TASSEMÂRTEN

26–27 MAJ SKOGHALL CENTRUM

MASSOR AV FINA ERBJUDANDEN I OCH UTANFÖR BUTIKERNA!

PONNYRIDNING LÖRDAG KL. 13–15

VIKINGASHOW

SUMOBROTTNING FREDAG KL. 16–19

MOTORSÅGSKONST

MISSING PEOPLE

skoghallhammaro.se

TASSEMÂRTEN

20% på alla produkter Välkommen!

FIKA MED OSS

FREDAG 10–17

SMAKA PÅ MAT

FRÅN ANDRA LÄNDER

LÖRDAG 10–16

Björkhagsgatan 4, Skoghall

PROGRAM FREDAG 26 MAJ 10 Marknaden öppnar 12 Gurka Av Tomhet 14 Motorsågskonst 15 Gurka Av Tomhet 16:30 Thea Piscator 17 Röda Korsets modevisning 18 Gurka Av Tomhet 18:45 Godisregn LÖRDAG 27 MAJ 10 Marknaden öppnar 11 Gurka Av Tomhet 12 Vikingashow 13 Thea Piscator 14 Gurka Av Tomhet 14:30 Vikingashow 15 Gurka Av Tomhet 15:30 Thea Piscator 15:45 Godisregn Tack för i år!
• Björkhagsgatan 6, 663 30 Skoghall, tel: 054-51 61 62, 0765-52 23 43
VI TAR EMOT PRESENTKORTET!

Vi

gärna kommun- och rikspolitik och är intresserade av dina tankar och synpunkter.

Vi arbetar nu för att få igenom följande:

 Höjt barnbidrag, 400 kr/månad och barn  Höjt flerbarnstillägg 

Detta vill vi finansiera genom att pausa ROT-avdraget. Vad tycker du?

FiraTASSEMÂRTEN med oss 26-27 maj! Nettans Blommor Clevevägen 2, Skoghall Tel. 054-51 33 54 10% på allt i butiken under Tassemârten! Gäller ej redan nedsatta priser och presentkort. VI TAR EMOT PRESENTKORTET! Clevevägen 2 054-51 80 50 •• Fredag: FEST I BUTIKEN med en massa demos och extra bra priser Hela helgen: 59:LÖSVIKTSGODIS • PELARGON Till exempel: 4 99:- FÖR BLOMMARKNAD FREDAG OCH LÖRDAG! Massor av blommor till fantastiska priser! VI TAR EMOT PRESENTKORTET! FINA ERBJUDANDEN PÅ TASSEMÂRTEN! Och glöm inte blomman till... MORS DAG SKOLAVSLUTNING STUDENTEN • SOMMARPLANTOR 6-PACK Till exempel: 3990 /st /kg Fyndbord utanför butiken! • NYGRILLADE ANGUSBURGARE MED 33 CL. DRICKA OCH KÖKETS TILLBEHÖR! UTANFÖR BUTIKEN FREDAG 11–14 OCH LÖRDAG 11–16 59:Välkommen! Önskar gänget på ICA Tummen Om fantasin är ljummen finns inspiration på ICA Tummen! facebook.com/VansterpartietHammaro Lillemor Larsson, 070 326 32 38 TRÄFFA OSS PÅ TASSE!
pratar
Ensamståendetillägg
(Bild för uppmärksamhet. Inte just denna, men vår egen supergoda variant kommer serveras utanför butiken under Tassemârten.)

Helande Sensing Yoga

 I en källarlokal på Solgatan ett stenkast från Skoghall centrum erbjuder Helene Rudström Sensing yoga.

LOKALEN ÄR LJUS och rymlig och Helene har inrett den för att inge lugn och harmoni. På golvet ligger yogamattor utspridda och på alla ligger ett fårskinn och en filt som är formad till ett hjärta. Mycket kärleksfullt inbjudande.

Helene jobbar som förskollärare, ett jobb som många gånger kan vara både tungt och stressigt. Detta, i samband med brist på ordentlig återhämtning, resulterade i att hon gick in i den berömda väggen. – När jag fick min utmattning så förstod jag inte riktigt vad som hände. Jag hade en massa kroppsliga symptom, bland annat återkommande ryggskott och värk i kroppen, migrän, dålig sömn och mage, oro och hjärndimma, som så här i efterhand var tydliga signaler från kroppen att något var fel, berättar Helene.

VÄGEN TILL SJÄLVHJÄLP började med att hon läste till avspännings- och stresspedagog. Förutom att hjälpa sig själv fick hon även insikten att hon med sina kunskaper skulle kunna hjälpa andra. För att fördjupa sig än mer utökade Helene med fler kurser med fokus på återhämtning. Stress sätter som sagt spår i kroppen och som så många andra gick Helene omkring med mycket värk i kroppen. För tre år sedan kom hon i kontakt med Sensing Yoga och det blev en riktig wow-upplevelse

– Det här var inte yoga utan något helt annat. Här fick jag röra kroppen mjukt och redan efter första gången kände jag mig bland annat mycket bättre i ryggen, berättar Helene.

SENSING YOGA ÄR en rörelseform som inte innebär någon stretch utan är mjuk, kravlös och görs på kroppens egna villkor. Och alla kan göra det, från riktigt små barn till äldre. Den kan göras från golvet, sittandes på en stol eller stående. Rörelserna är inspirerade av hur djur, naturfolk och små barn rör sig. En av grundbitarna i Sensing Yoga är pandikulationen, eller kroppsgäspen som man också kan kalla den. Det är den där sträckningen man gör på morgonen när man precis har vaknat eller suttit vid skrivbordet alldeles för länge.

Aktiveringen skickar en signal till hjärnan hur det är ställt i våra muskler och mjuka vävnader. Hjärnan i sin tur skickar en åtgärd tillbaka för att släppa på spänningar och låsningar. Dessutom frigör pandikulationen kärlekshormonet oxytocin som hjälper till att sänka stresshormonet kortisol.

– Rörelserna i Sensing är gungande, vaggande och spiralande. De lugnar ner nervsystemet och återfuktar bindväven, fascian, vilket leder till mjukare kroppar med mindre värk. Det är återhämtning för både kropp och själ, och vi kan självläka, säger Helene.

DE ALLRA FLESTA som provar på Sensing Yoga för första gången blir väldigt positiva till den. Själva ordet Sensing betyder att känna av och det är precis det man gör under övningarna. Man lär sig att lyssna inåt på sin kropp, på kroppens egna signaler. En sorts mindfulness och meditation på en och samma gång. Så vill du bli av med värk, få en mjukare kropp och minska stressnivån kan Sensing Yoga verkligen rekommenderas. På hammaronytt. se kan du se en liten film där Helene visar och berättar kort om Sensing Yoga.

VI BYTER NAMN TILL

14 HammaröNytt 20 maj 2023
Text: ANNIKA Foto: KRISTINA
94 41 Hammarö
står för fiolerna!
Fiolspel kan ju skapa glädje fiolen finner du hos oss!
054-51
Vi
BOLIST!
till Nolgård!
Thomas & Marie aviamus79@gmail.com | 0730-51 53 26
Samma sortiment, expertis och engagemang - bara lite mer orange. Välkommen
Stefan & Christer,

Glatt gäng sjunger tillsammans

Text och foto: KRISTINA

 Hammarö kammarkör har funnits sedan 1978 och består av närmare 30 medlemmar, både kvinnor och män. Närmast står en konsert tillägnat mor.

KÖREN BILDADES 1978 av lärare på Hammarlunden. En av grundarna var Ingrid Olsson, men varken hon eller någon av de som fanns med i starten är längre kvar i kören. Många av körens medlemmar är dock aktiva väldigt länge, nuvarande rekord är cirka 40 år.

Det är en blandad kör med två damstämmor (sopran och alt) och två herrstämmor (tenor och bas). Totalt är de närmare 30 medlemmar, i dagsläget 17 damer och 12 herrar.

Idag är Charlotta Nelsson körledare, efter Peter Kronlöw som hade den rollen i hela 25 år. Charlotta började som körsångare redan 1994 innan hon tog över som körledare 2019.

Kören är inte knuten till någon kyrka eller annan organisation utan är helt fristående. De hyr in sig i

Gunnar Turessonsalen på Hammarlunden och övar en gång i veckan. Under sommarlovet tar de paus och drar igång igen lagom tills skolan börjar. Kören brukar ha en till två konserter per termin, där julkonserten är ett stående inslag. Sedan kan hela eller delar av kören sjunga på privata fester, företagsevent och personalfester.

– Det skulle vi vilja göra mer av, det är både väldigt roligt och utvecklande för kören, och det ger ett litet tillskott till körkassan, berättar Charlotta.

DENNA VÅRTERMIN HAR de för ovanlighetens skull två större arrangemang. 23 april framförde de fredsverket The Armed Man tillsammans med kören Voicette och Karlstad Orkesterförening i Domkyr-

kan i Karlstad. Detta fredsverk skrevs av Karl Jenkins och är tillängnat alla offer i Kosovokonflikten, vilket känns högaktuellt med tanke på kriget i Ukraina.

– Denna fredsmässa beskriver krigets fasor men slutar med hopp om fred, berättar Charlotta.

Söndag 28 maj kan vi gå till Skoghalls kyrka för en morsdagskonsert. Det blir huvudsakligen svensk musik där sångerna kommer varvas med diktläsning.

Efter denna konsert sätter kören tänderna i höstens projekt, ett program med körsånger ur musikaler. Charlotta jobbar just nu med att sätta repertoaren.

–Jag googlar och beställer hem noter för att se om de fungerar. Det finns solosånger som arrangerats om för att passa körer, och det finns i musikalsånger som från början är skrivna för flerstämmigt, så det finns både och, berättar Charlotta.

DE FLESTA KONSERTER håller kören på Hammarö, oftast i Skoghalls kyrka, men de har även varit i Gunnar Turessonsalen och i Skoghalls folkets hus.

– Det beror lite på vad det är för musik. Vi använder ju oftast inte mikrofoner, utan lokalen ska bära klangen. Då finns det inte så många lokaler att välja på här ute, skrattar Charlotta.

FESTEN ÄR RÄDDAD!

Klassisk prinsesstårta

Hallonsylt, vaniljkräm, grädde och grön eller rosa marsipan.

229:-/6–8 p.

Gräddtårta

Hallonsylt, vaniljkräm och grädde. Garneras med bär efter säsong.

229:-/6–8 p.

Kolatårta

Kolakräm, vaniljkräm och grädde. Garneras med choklad.

229:-/6–8 p.

White Dream

Vaniljkräm, hallon och hallongrädde. Garneras med vit choklad.

229:-/6–8 p.

En riktig mataffär
alla dagar Måndag–söndag 6:30–22 Bivägen 11, Hammarö · Tel 054-774 51 00 ICA.se/kvantum/hammarö SVENSKA SPEL
Öppet

Snart kommer kärlen för matavfall!

Det har nu gått några månader sedan ni fick skicka in valblanketterna för utsorteringen av matavfall. Sedan dess har alla blanketter och digitala formulär gåtts igenom, det har gjorts listor på vilka adresser som ska ha matavfallskärl och inte, samt vilka adresser som ska byta kärlstorlek på restavfallskärlet.

Fram till nu har vi ställt ut matavfallskärl hos kommunens interna verksamheter, bland annat skolor, förskolor och i kommunhuset.

Nu är det även dags för privatpersoner att börja sortera sitt matavfall.

Vi har tillsammans med vår sophämtningsentreprenör PreZero sett till så att de som tidigare haft säckar ska få kärl istället. Detta arbete pågår fortsatt. Parallellt har det också skapats nya körlistor, det har gjorts nya rutter och utställningen av kärl har pågått i våra samverkanskommuner Grums och Forshaga.

Förhoppningsvis kan vi börja leverera matavfallskärlen någon gång i början av juni.

När du får ditt matavfallskärl kommer du även få en årsförbrukning av matavfallspåsar, en så kallad MatHilda att ställa matavfallspåsen i samt ett informationsblad. Där kommer du se när din första tömning av restavfallet kommer ske. Tömning kommer ske vid olika tillfällen, till exempel beroende på om du har valt hämtning var fjortonde dag eller en gång i månaden.

Du kan också gå in på hammaroenergi.se och knappa in din adress för att se när dina sophämtningsdagar är.

När kärlen börjar ställas ut kommer information om vilka områden som får sina matavfallskärl vecka för vecka finnas på vår facebooksida och på hammaroenergi.se.

Det kan bli förändringar av vilka dagar era kärl töms jämfört med idag. När ni får ert matavfallskärl så kommer detta framgå i informationsbladet.

Frågor?

Avfall och återvinning:

054-29 22 00, renhallning@hammaro.se

Läs mer på hammaroenergi.se

Tacka polisvädret för en lugn valborg!

Text: ANDERS VON WACHENFELDT Foto: KRISTINA

 Så har vi lämnat storhelgerna valborg och första maj bakom oss. Helgerna blev mycket lugnare än vad vi inom polisen hade förväntat oss.

VI FÅR NOG tacka det kalla och blöta vädret för det. Med andra ord det perfekta polisvädret.

Nu stundar nya tider. Det går i en rasande fart mot juni och när skolorna slutar hoppas vi att värmen kommit för att stanna. Nu när sommaren är på ingång blir uteaktiviteterna så många fler. I Karlstad kommer musikfestivalen

Lots of love att arrangeras på Sandgrundsudden i samband med skolavslutningen. Jag är helt säker på att många hammaröungdomar kommer att vara där. Festivalen

är helt drogfri men det är ju ingen garanti för att de som är där är nyktra. Vi inom polisen kommer att se till att vi är många i tjänst den här dagen. Ordningsvakter, personal från fritidsgårdarna och fältarbetare kommer också vara finnas på

Rött gult grönt = nu kör vi!

plats. Men det utesluter inte att du som förälder fråntas ditt ansvar. Nej, se till att vara tillgänglig och helst på plats den här dagen och alla andra dagar när ungarna är ute och rumlar runt.

MED SOMMAR OCH värme vaknar

även båtlivet till. Ljuvliga tid! Ni glömmer väl inte bort att hålla koll på båten och stöldmärk så mycket som möjligt. Med dagens mobiltelefoner är det lätt att fotodokumentera. Skriv upp serienummer på båt och motor. Det är till hjälp för oss i poliskåren om något hamnar på villovägar.

KAFFET ÄR UPPHÄLLT och jag sitter ute och njuter denna ädla dryck. Sparkar av mig skorna och tar av strumporna och låter fötterna få

känna på det gröna sommargolvet. Njuter av denna lilla stund av frid som uppstår innan barnen och frugan hittar mig. Det gäller att ta vara på varje sekund av ro som går.

TA HAND OM VARANDRA!

Papricaklubben bjuder in barn 0-13 år till ett

SUPERSKOJ MOTIONSEVENT

LÖRDAG 27/5

Heja, heja! Äntligen är det dags för Grönis, Gulis och Rödis motionsevent där alla barn får chansen att röra på sig tillsammans med våra paprikavänner.

Anmälan sker från 10:30 den 27/5. Starten går utanför butiken kl. 11.00.

Alla deltagare får medalj!

Vi bjuder på frukt, korv med bröd och festis till både deltagare och publik efter loppet.

VÄLKOMMEN!

Papricaklubben välkomnar alla barn mellan 0 och 12 år. Tillsammans med Grönis, Gulis och Rödis har de chansen att upptäcka hur roligt, intressant och gott det är med frukt och grönsaker. För att anmäla ditt barn behöver du som vårdnadshavare ett giltigt ICA-kort.

ÖPPET ALLA DAGAR 6:30-22

Bivägen 11, Hammarö

054-774 51 00

ICA.se/kvantum.hammarö

HammaröNytt

Här kan du avnjuta delikatesser från sjö och hav!

Bryggsnacks • Kräft- & räkfrossa • Familjebuffé • Varmrökt laxsallad Lillängshamnens klassiska räksmörgås • Rökmästarens smakplanka Hamnens laxtallrik • Fish & chips på Vänergös Veckans fångst • Skaldjurslådor • Kulglass från Klingglass

VARJE TORSDAG

8 JUNI - 10 AUGUSTI Kräft- & räkfrossa

Bryggfrossa på havskräftor och räkor hela sommaren.

345:-/person

(75:- för barn upp till 12 år)

SÖN DAGAR

Boka ditt bord i restaurangen på lillangshamnen.se för garanterad plats med bästa utsikt!

Fullständiga rättigheter. Mer info! 

      LOPPET 2022
Tel 054-51 73 30 | lillangshamnen.se
VI HAR ÖPPNAT RESTAURANGEN!
KL 13–16 28 MAJ - 13 AUGUSTI Familjebuffé Vår eka är uppfylld med rökt fisk och andra delikatesser från sjö och hav. 299:-/person (75:- för barn upp till 12 år) ÖPPETTIDER MAJ Butik: tis-ons 10-16, to-fre 10-18, lör 10-15 Restaurang: ons-sön 11-16 SE VÅRT CATERINGUTBUD PÅ LILLANGSHAMNEN.SE/BUTIK/CATERING! HAMMARÖ FÖNSTERPUTS & Fastighetsservice 073-505 16 25 hammarofonsterputs.se Anders FÖNSTERPUTS | FASADTVÄTT | FASTIGHETSSERVICE

Valborgsfirande på Hammarö

Text och foto: KRISTINA

 För första gången anordnade Hammarö Skoghall Centrumförening valborgsfirande.

VID SKOGHALLSÅDRAN BJÖD föreningen med stöd av Hammarö kommun in hammaröborna till valborgsfirande. Kören Söt Likör sjöng klassiska vårsånger, Trygghetsvandrarna stod för serveringen i kiosken och kommundirektör

Caroline Depui höll tal. Brasan tändes vid åttatiden under överseende av Räddningstjänsten.

ARRANGEMANGET BLEV VÄLBESÖKT och föreningen är mycket nöjd. – Vi tyckte att hammaröborna även på den här sidan av ön skulle få möjlighet att fira in våren, berättar Anders Haster, medlem i föreningen.

LOTTER SÅLDES VILKET resulterade i att många av de cirka 1200 besö -

karna hade ett litet mjukisdjur under armen när kvällen avrundades. – Förhoppningsvis är detta starten på en ny tradition. Om vi gör detta igen kommer vi försöka få hit kören i samband med att brasan tänds, och ordna fler aktiviteter så man har något kul att göra när man väntar på höjdpunkten när brasan ska tändas, fortsätter Anders Haster.

ÄVEN PÅ LÖVNÄS firades traditionsenligt valborgsmässoafton. Lövnäskyrkans församling och Equmenia Hammarö bjöd på vårtal av Anneli Sandberg, underhållning av Tingvallakyrkans musikkår och vårsånger under ledning av Lina Svensberg. Lotteri, chokladhjul och tipspromenad fanns också i väntan på att brasan tändes av scouterna.

18
20
2023
HammaröNytt
maj
 Systrarna Mary och Astrid Gustavsson med kompisen Elli Hjalmarsson.  Signe och Olivia njöt av värmen från brasan.  Caroline Depui höll vårtal.  Exotisk gäst på Valborg.
Mer på hammaronytt.se! Leg.
& Elisabeth
Tel 070-603 82 33 • Malmtorgsgatan 18, Karlstad info@mariaoptik.se • www.mariaoptik.se Synvårdskliniken i Klara
 Trygghetsvandrarna stod för serveringen.
Opt. Maria Adolfson Gustafsson
Frykblom
Ring eller maila oss för mer information om Nattlinser.

Perfekta gåvan till mor!

Köp presentkort till mor och få 20 % rabatt. Även 20 % rabatt på produkter. Varmt välkommen!

NU ÄR BLOMMARKNADEN IGÅNG!

ÖPPET ONS-SÖN 10-18

LÖRDAG 27/5

Träffa Sjöräddningssällskapet och Civilförsvarsföreningen som bjuder på fika!

Finissage & Vernissage kl 12-16

Jag bjuder på överraskningar till alla barn kl 11, 12 & 13!

“Kreativa-gänget”avslutar sin succéutställning med bl a konstnärer från Lerins Lärlingar. Samtidigt har vi vernissage med spännande konstnärer “På tillfälligt besök”. Vi bjuder på dryck och choklad!

Fi M s g 28 j 4 FÖR 100k 25 LITER

AMPEL 25-27 CM 179k

MÖT VÅREN HOS OSS!

Mycket nyinkommet i butiken. Vi hoppas ni ej blir besviken.

ÖPPET TISDAG TILL FREDAG KL. 11-18 | LÖRDAG 11-14

Second Hand

Björkhagsgatan 4, Skoghall 0725-30 98 24

2 för 1!

Vi firar fem år och bjuder på den billigaste rätten igen!

Gäller mot kupong mån–fre kl. 15–21, lö–sö kl. 12–21 till och med 11 juni 2023.

Vi erbjuder en genuin asiatisk streetfoodupplevelse med rykande färska rätter som tillagas i det öppna köket först efter beställning. Detta gör att vi kan erbjuda snabb service som en fastfood-restaurang men utan att försaka kvaliteten och den autentiska smakupplevelsen. Varmt välkommen!

Se menyn på spicenrice.se

Bivägen 11, Nolgård. Tel 054-444 40 16

Stora Coop Hammarö öppet 7-22 alla dagar. Erbjudandena gäller 22-28/5 2023 med reservation för ev. slutförsäljning.

HammaröNytt 20 maj 2023

19
VÅRKÄNSLOR PÅ HAMMARÖ
VI TAR EMOT PRESENTKORTET!
 
www.maxikarlstad.se Öppet alla dagar 7-22 Vi firar 20 år! Kom och fira med oss! • Vi firar med fantastiska priser, tårtbjudning, plantmarknad, florist i butik, tävlingar och mycket mer. Följ oss på våra sociala medier för mer information. IcaMaxiKarlstad @icamaxikarlstad 59:KYCKLINGFILÉ Kronfågel. Ursprung Sverige. 1000 g. Jfr pris 59:00/kg. Max 2 köp/hushåll. Gäller så långt lagret räcker. 20:POTATISGRATÄNG ROTFRUKTSGRATÄNG Peka. 700–800 g. Flera olika sorter. Jfr pris 25:00–25:57/kg. Max 2 köp/hushåll. /st 6990 KARRÉ MED BEN ICA. Ca 1 000 g. Skivad. Ursprung Sverige. Jfr pris 69:90/kg. Max 2 köp/hushåll. /kg Tårtbjudning! ONSDAG 24/5 KL. 12–16 + pant Vecka 13. Alla erbjudanden gäller 27/3–2/4 • 2023 20år! Komochfiramedoss! VISPGRÄDDE Arla. 5 dl. Jfr pris 40:00/liter. 20k /st KYCKLINGFILÉ Kronfågel. Ursprung Sverige. 1000 g. Jfr pris 59:00/kg. Max 2 köp/hushåll. 59k/st +pant 1ª ENERGIDRYCK Nocco. 330 ml. GÄLLER ENBART SMAKERNA PÅ BILDEN. Jfr pris 30:30/liter. Max 24 köp/hushåll. 10k/st Priset gäller endast 22–28/5 2023 Priset gäller endast 22–28/5 2023 Priset gäller endast 22–28/5 2023 Florist i butik! Lördag–söndag kl. 10–16 ALLA ERBJUDANDEN GÄLLER ENDAST 22–28 MAJ 2023 OCH SÅ LÅNGT LAGRET RÄCKER. Stort sortiment av grillar! Vi har allt till Mors dag! Välkommen till oss önskar Christer med personal 1699:/st KOLGRILL ORIGINAL 57 CM Weber. Ord. pris 2 399:-/st. SPARA 700:- 10:ENERGIDRYCK Nocco. 330 ml. Gäller endast smakerna Focus Pearade, Focus Ramonade, Limón del Sol, Juicy Breeze, Pearade och Cassis. Jfr pris 30:30/liter. Begränsat parti. Max 24 köp/hushåll. Gäller så långt lagret räcker. /st Priset gäller endast 22–28/5 2023 ÖPPETTIDER Plantmarknaden Onsdag 24/5 – fredag 26/5: kl. 10–19 Lördag 27/5 – söndag 28/5: kl. 10–16 4 129:PLANTJORD/TOPPDRESS/ NATURGÖDSEL/ TÄCKBARK/BARKMULL ICA Garden. 40 liter. Svenskproducerad. Gäller ej KRAV-märkt plantjord. Ord pris 39:90/st. FÖR 39:SOMMARPLANTOR 6-PACK Blomsterboda. Tagetes, Lobelia, Petunia. /st 99:HORTENSIA Blomsterboda. /st PELARGON ZONALE Blomsterboda. 4 99:- FÖR Varmt välkommen till vår PLANTMARKNAD utanför butiken! KALASPRISER!