Page 1

Välkommen till Grillska Gymnasiet Örebro

ÖREBRO Bettorpsgatan 12 703 69 Örebro 019–603 28 30 grillska.se/orebro orebro@grillska.se

Vi är den lilla skolan med det stora hjärtat. Hos oss kan du välja mellan fyra nationella program och tre introduktions­ program. Du som vill kan kombinera studierna med idrott på olika nivåer – oavsett program (NIU, LIU, idrottsprofil inom egen idrottssatsning, personlig träning och e-sport). Vi har tillgång till flera fina idrottsanläggningar. Skolan ligger strax utanför centrala Örebro och du tar dig enkelt hit med kollektivtrafiken.

Följ oss! Se vad som händer på skolan genom att följa oss här:

/grillskaorebro

av eleverna uppger att skolan arbetar efter princi­pen om allas lika värde.

av eleverna uppger att de känner sig trygga på skolan.

Fokus på hälsa – för studie­ motivation, hållbara levnads­ vanor och balans i livet.

Prova oss! Är du nyfiken på hur en skoldag ser ut hos oss? Boka en prova på-dag!

Rektor Kristoffer Carlring

97% 97%

Värdeskapande lärande skapar mening och motivation att lära och ger ökade kunskaper och djupare förståelse.

/grillskaorebro

”Det viktigaste för mig är att du på vår skola får en utveckling – att du kommer så långt som möjligt i dina studier, och att du får en personlig utveckling.”

Varför Grillska?

Undervisning i sammanhållna längre lektioner ger arbetsro och varierade arbetssätt.

/grillskaorebro

På Grillska-skolorna arbetar vi efter en pedagogisk modell med fokus på lärande och kunskapsutveckling. Utbildningarna utmärks av samhällsengagemang, entreprenörskap och hälsa, och har en tydlig verklighetsanknytning. Vi satsar på en elev­ hälsa som finns här för dig och stöttar när du behöver. Vi vill vara den bästa skolan för dig som väljer oss. Här finns en levande värdegrund som utgår från allas lika värde. Medmänsklighet och tolerans är grundläggande för oss – alla ska få möjlighet att växa. Därför sätter vi stort värde på det personliga mötet. Vi vill att du ska lyckas och genom höga förväntningar både på dig och på oss själva ger vi dig de bästa förutsättningarna. Målet är att du ska ta studenten med goda kunskaper, en positiv självbild, ett samhälls­engagemang och en vilja att bidra till ett bättre samhälle för alla.

El & energi Ekonomi Estet Samhälle Introduktionsprogram Elitfotboll Idrottsprofil

Utbildning i personlig utveckling för stärkt självledarskap och ökade chanser att nå dina mål.

Planerade öppna hus Torsdag 15/10 17.00-19.00 Tisdag 10/11 17.00-19.00 Tisdag 1/12 17.00-19.00 Torsdag 21/1 17.00-19.00 Torsdag 22/4 17.00-19.00

Lär dig påverka samhället genom bland annat Ung Företagsamhet, förberedande volontärutbildning, omvärldssamtal och projekt. Aktivt arbete med närvarofrämjande åtgärder.

Håll dig uppdaterad om eventuella förändringar på grillska.se/orebro

Hälsoprofil på caféet och i lunchrestaurangen. Lunch i egen matsal med flera olika lunchalternativ och en stor salladsbuffé.

En friskola utan vinstutdelning Grillska Gymnasiet är en friskola som bärs av idén att utbildning gör skillnad.­ Utbildning förebygger utanförskap och stärker din tro på dig själv och din egen förmåga. Skolan drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse – en av Sveriges största idéburna skolaktörer, och vår stiftelsegrundare Stockholms Stads­ mission har bedrivit skola sedan 1857. Då vi drivs i stiftelseform sker ingen vinstutdelning, utan skolpengen investeras i våra skolor. Vi drivs av vår vision om en skola för ett mänskligare samhälle, där elever får kunskap och kraft att göra skillnad – skillnad för sig själva, för andra och för vårt samhälle. Läs mer  grillska.se/var-pedagogiska-modell  grillska.se/om-stadsmissionens-skolstiftelse

Örebro

SMS:a GYVAL till 72660, så får du mer information! Foto: Richard Ström

2021/2022

”Grillska har blivit mitt andra hem. Både personal och program är fantastiska. Att kombinera studier med PT gör skolan ännu roligare!” Henry, ekonomiprogrammet år 3


Introduktionsprogram Programinriktat val För dig som vill läsa el- och energi eller estetprogrammet, men ännu inte är behörig.

Estet

Samhälle

Dator- & kommunikationsteknik – IT

Ekonomi

Estetik & media

Beteendevetenskap

För dig som gillar datorer, kommunikation, nätlösningar, nätsäkerhet eller e-sport.

För dig som vill studera vidare på högskola eller arbeta med stora idéer som för samhället framåt i eget eller andras företag.

För dig som gillar att skapa och uttrycka dig kreativt i olika former, medier och kanaler.

För dig som vill arbeta med människor, organisation och utveckling och vill lära dig mer om samhället, hälsa, sociologi och psykologi.

Om utbildningen Yrkesexamen – för dig som vill gå direkt till jobb. Välj högskoleförberedande kurser om du vill plugga vidare. Kursexempel Webbutveckling, kommunikationsnät, elek­ tronik och mikrodatorteknik, nätverksteknik, entreprenörskap.

Drömmer du om att plugga på högskola eller vill du hellre gå direkt ut i jobb? Föredrar du praktik framför teori? Vad vill du få ut av din gymnasietid? Gör ett val som passar dig och dina drömmar!

Mer om programmet • 15 veckors praktik (APL) utvecklar förmågor som krävs i arbetslivet. • Lokala samarbetspartners, t ex Atea, MediaMarkt, Sigma, IT-mästaren och Landstings-IT. • Behovet av personer med kunskap om informationsteknik och digitalisering ökar. Vi förbereder dig för framtidens arbets­ marknad. • Fokus på att träna kunskaper och färdig­ heter i yrkesrelaterade programvaror och system samt att kunna ge god service. Med reservation för ändringar

Lär dig att starta eget företag! Alla elever på nationella program har möjlighet att driva UF-företag med ett socialt/hållbart perspektiv.

Ekonomi

Välj profil: Välj e-sport som idrottsprofil. Coachas av en meriterad e-sports­ instruktör och lär dig teknik och taktik, att bygga lag och att arrangera event. Exempel på framtida yrken: Nätverkstekniker, IT-utvecklare, system­ ansvarig, IT-säljare, supporttekniker eller IT-tekniker.

Om utbildningen Högskoleförberedande. Kursexempel Företagsekonomi, privatjuridik, marknads­ föring, ledarskap och organisation.

Om utbildningen Högskoleförberedande. Kursexempel Medieproduktion, digitalt skapande, entrepre­­­nörskap, visuell kommunikation, film/foto.

Mer om programmet • Verklighetsanknuten undervisning om framtidens företagande. • Lär dig om studieteknik och personlig utveckling. • Arbeta med socialt entreprenörskap. • Välutbildade lärare som ger dig möjlig­heten att lyckas utifrån dina förutsätt­ningar.

Mer om programmet • Kommunikation i digitala kanaler och sociala medier. • Medieproduktion i verkliga och värdeskapande projekt, både externt och ”in house”. • Samarbeten med näringslivet. • Blandning av teori och praktik. • Vi använder professionella program från Adobe, t ex Photoshop.

Välj profil: Kombinera med elitfotboll (NIU eller LIU). Välj egen idrott eller personlig träning som idrottsprofil.

Välj profil: Välj e-sport som idrottsprofil. Coachas av en meriterad e-sports­ instruktör och lär dig teknik och taktik, att bygga lag och att arrangera event.

Exempel på framtida yrken Jurist, civilekonom, egenföretagare, fastighetsmäklare, revisor, säljare eller marknadsförare.

Exempel på framtida yrken Grafisk formgivare, AD, social media manager eller kommunikatör.

”Att välja ekonomiprogrammet på Grillska är mitt livs bästa beslut!” Arvid, ekonomiprogrammet år 3

Introduktionsprogram Språkintroduktion För dig som saknar betyg från grundskolan och ännu inte är behörig till ett nationellt program.

Om utbildningen Högskoleförberedande.

• Fokus på svenska språket för att du ska kunna gå vidare till något annat program i gymnasieskolan, eller annan utbildning. • Undervisning i svenska och andra grund­ skole- och gymnasieämnen. • Undervisning utifrån dina förkunskaper. • Fokus på inkluderande arbetssätt. • Språk- och yrkespraktik.

Kursexempel Psykologi, ledarskap och organisation, socio­ logi, kommunikation, pedagogiskt ledarskap. Mer om programmet • Arbeta med verklighetsanknutna och samhällsnära projekt. • Utveckla ditt ledarskap i praktiska situationer. • Lär dig om studieteknik och personlig utveckling. • Välutbildade lärare som ger dig möjlig­heten att lyckas utifrån dina förutsättningar. Välj profil: Kombinera med elitfotboll (NIU eller LIU). Välj egen idrott eller personlig träning som idrottsprofil. Exempel på framtida yrken Psykolog, lärare, beteendevetare, hälsocoach, polis eller statsvetare.

”Det bästa med estet är den kreativa friheten. Det är riktigt kul att använda skolans utrustning och teknik.”

”Alla lärare vill det bästa för eleverna och man får grym feedback efter och under sina arbeten.”

Johannes, estetprogrammet år 2

Lia, sam-beteende år 3.

Introduktionsprogram Individuellt alternativ För dig som saknar behörighet till ett nationellt program och är i behov av särskilt stöd.

Elitfotboll – NIU/LIU • Gå i en klass med enbart fotbollsspelare. • Elitidrottsanpassat schema där studie­ gången är anpassad både för en elitsats­ ning på fotboll och studier. • Fotboll och träning genomsyrar utbildningen i olika kurser. • Nära samarbete med flera olika klubbar. • Individuell coachning på hög nivå med hjälp av elitutbildade fotbollstränare och tillgång till målvaktstränare, fystränare, sjukgymnast, rehabilitering, alternativ träning och mental träning. Läs mer om elitfotboll på grillska.se/orebro

Idrottsprofil • Två träningspass i veckan i egen idrotts­ satsning, personlig träning eller e-sport. • Tillgång till utbildade instruktörer, fina träningsanläggningar och gym. • Egna träningskläder, återhämtningsmål efter träning samt möjlighet att åka på träningsresa.

• Studera grundskoleämnen du saknar betyg i. • Studera hela eller delar av gymnasie­ skolans kurser. • Förbereder för studier på yrkesprogram eller annan utbildning. • Undervisning utifrån dina behov och förutsättningar. • Pedagogiskt och socialt stöd.

Läs mer på grillska.se/orebro

Med reservation för ändringar

Vilket program passar dig bäst?

El & Energi

• Läs ämnen du saknar för behörighet till gymnasiet, samtidigt som du går i en el- eller estetklass. • Läs in ämnen från grundskolan. • Effektiv språkinlärning. • Undervisning utifrån dina förkunskaper. • Fokus på inkluderande arbetssätt. • Praktik.

Profile for Grillska Gymnasiet

Grillska gymnasiet Örebro  

Informationsfolder för läsåret 2021/2022

Grillska gymnasiet Örebro  

Informationsfolder för läsåret 2021/2022

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded