Page 1

Daguitstappen en arrangementen voor groepen Domein Westhoek 10 Groo 0 jaar te O orlo g

2014

-18


In Oostduinkerke, te midden van de duinen en slechts op enkele minuten van het strand nodigt Domein Westhoek u uit voor een heerlijk verblijf aan zee, met het gezin of onder vrienden. Zijn groene zones en sportterreinen zullen u zeker ook kunnen bekoren.

91 ruime kamers met alle comfort Het beste van de zee op uw bord Themaweekends 9 polyvalente zalen voor seminaries en workshops Groepsverblijven Bar en zonneterras Tenniscourts, multisportterrein en fitnesszaal 36 appartementen met een bezetting tot 4 personen, voor een weekend, midweek of volledige week 1 Bistro, Ă la carte dineren 1 Nieuw! Zwembad en saunacentrum 1 1 1 1 1 1 1 1


Domein Westhoek vzw Centrum voor sociaal toerisme Noordzeedreef 6-8 B-8670 Oostduinkerke Tel.: +32 (0)58 22 41 00 Fax: +32 (0)58 22 41 99 E-mail: info@domein-westhoek.be www.domein-westhoek.be @domeinwesthoek


#1 Visserij, Westhoek, In Flanders Fields Daguitstap voor groepen – 40 euro per persoon

9:30

Start de dag met een kopje koffie en een koffiekoek in Domein Westhoek

10:15 p11:45

Geleid bezoek aan Navigo, het Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke

12:00 p13:30

Driegangenlunch in Domein Westhoek Soep, hoofdgerecht, dessert + glas wijn of bier en koffie

13:30 p16:00

Rondrit doorheen de Westhoek Met uw eigen bus, begeleiding door plaatselijke gids

16:00 p18:00

Bezoek In Flanders Fields Museum in Ieper

Optioneel Diner in Ieper: ovenkoek met warme beenhesp en drankje - 8 euro p.p. Opmerkingen − Groepsprijs geldig vanaf 20 deelnemers, prijs voor kleinere groepen op aanvraag. − Enkel op reservatie. − De groep staat zelf in voor het busvervoer, indien Domein Westhoek een autocar moet regelen, wordt deze prijs doorgerekend aan de groep. − Periode november – maart: In Flanders Fields Museum gesloten op maandag.

Domein Westhoek


#2 Musea en Last Post Daguitstap voor groepen – 48 euro per persoon

12:00 p13:30

Driegangenlunch in Domein Westhoek Soep, hoofdgerecht, dessert + glas wijn of bier en koffie

14:15 p15:45

Bezoek Memorial Museum Passchendaele 1917 of Bezoek Biscuiterie Destrooper in Lo

16:45 p18:00

Bezoek In Flanders Fields Museum in Ieper

18:15 p19:30

Maaltijd in restaurant 't Ganzeke Ovenkoek met warme beenhesp en streekbiertje of frisdrank

20:00 p20:15

Bijwonen Last Post aan de Menenpoort in Ieper

Opmerkingen − Groepsprijs geldig vanaf 20 deelnemers, prijs voor kleinere groepen op aanvraag. − Enkel op reservatie. − De groep staat zelf in voor het busvervoer, indien Domein Westhoek een autocar moet regelen, wordt deze prijs doorgerekend aan de groep. Sluitingsdagen musea − Biscuiterie Destrooper: vrijdagvoormiddag, zon- en feestdagen − Memorial Museum Passchendaele 1917: 15 december – 31 januari − In Flanders Fields Museum: november – maart: gesloten op maandag

Domein Westhoek


#3 Nieuwpoort of IJzertoren en Ieper Daguitstap voor groepen – 45 euro per persoon

12:00 p13:30

Driegangenlunch in Domein Westhoek Soep, hoofdgerecht, dessert + glas wijn of bier en koffie

14:00 p15:15

Geleid bezoek aan Nieuwpoort “Stad aan het water” of Bezoek aan de IJzertoren in Diksmuide

16:15 p18:00

Bezoek In Flanders Fields Museum in Ieper

18:15 p19:30

Maaltijd in restaurant 't Ganzeke Ovenkoek met warme beenhesp en streekbiertje of frisdrank

20:00 p20:15

Bijwonen Last Post aan de Menenpoort in Ieper

Opmerkingen − Groepsprijs geldig vanaf 20 deelnemers, prijs voor kleinere groepen op aanvraag − Enkel op reservatie. − De groep staat zelf in voor het busvervoer, indien Domein Westhoek een autocar moet regelen, wordt deze prijs doorgerekend aan de groep. − Periode november – maart: In Flanders Fields Museum gesloten op maandag.

Domein Westhoek


#4 Arrangement 14-18

Domein Westhoek

Brugge, Ieper, Diksmuide 1 4 overnachtingen in Domein Westhoek 1 Uitgebreid ontbijtbuffet 1 Dag 1: diner in Domein Westhoek 1 Dag 2: Brugge Historische stadswandeling met gids, lunch, boottochtje op de Reien en vrije tijd, diner in Domein Westhoek 1 Dag 3: Ieper Bezoek In Flanders Fields Museum, lunch, geleid bezoek begraafplaatsen Essex Farm en Tyne Cot, diner en bijwonen Last Post aan de Menenpoort 1 Dag 4: Diksmuide Bezoek Memorial Museum Passchendaele 1917, lunch, geleid bezoek IJzertoren en Dodengang, diner in Domein Westhoek Dubbele kamer

Single kamer

Inclusief busvervoer op dag 2, 3 en 4

416 euro/persoon

476 euro/persoon

Exclusief busvervoer op dag 2, 3 en 4

371 euro/persoon

431 euro/persoon


Op het pad van de herinnering Groepsarrangement in Castel Les Sorbiers en Domein Westhoek Blijft de Groote Oorlog een raadsel voor u? Ontdek tijdens dit vijfdaagse verblijf de gedenktekens en de slagvelden onder begeleiding van een gids. Het pad van de herinnering leidt u naar Verdun, de Gaume, de Ardennen, Dinant, Namen, de streek rond Charleroi, ‌ en eindigt in Vlaanderen met een bezoek aan Ieper, de stad die onlosmakelijk met de Groote Oorlog verbonden is.

herbeleven we het bloedbad van augustus 1914 in Dinant. We bezoeken er ook de Citadel. Nadien komen we tot rust met een diner in Castel Les Sorbiers.

Dit programma wordt aangeboden in volpension (drank aan tafel inbegrepen) en omvat 2 nachten in Castel Les Sorbiers en 2 in Domein Westhoek.

Dag 2 Vandaag steken we de grens over naar Verdun waar een van de bloedigste veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog gewoed heeft. We bezoeken er onder meer het Memorialmuseum, de slagvelden bij de Argonne en het ossuarium van Douamont.

Dag 1 Verwelkoming in Castel Les Sorbiers met een aperitief en driegangenlunch. In de namiddag

Dag 3 In de voormiddag bezoeken we de fortengordel en de citadel van Namen. Na de lunch in Castel Les


10 Groo 0 jaar te O orlo g

2014

-18

Sorbiers vertrekken we naar Domein Westhoek. 's Avonds wordt daar een diner met koud en warm buffet aangeboden. Onderweg stoppen we om de Slag bij Charleroi te herdenken met bezoeken aan de begraafplaatsen van Tamines en Auvelais. Dag 4 De dag begint in de gezonde zeelucht met een geleid bezoek aan Nieuwpoort, stad aan het water. Nadien volgt een driegangenlunch in Domein Westhoek. In de namiddag trekken we richting het Memorial Museum Passchendaele 1917 en het In Flanders Fields Museum. We nemen het avondmaal in 't Ganzeke in Ieper en wonen tot slot de Last Post bij aan de Menenpoort.

Dag 5 Na het uitgebreid ontbijtbuffet in Domein Westhoek zit dit herdenkingsarrangement er op. 1 Vanaf 436 euro per persoon in een tweepersoonskamer. Opmerkingen − Groepsprijs geldig vanaf 20 deelnemers, prijs voor kleinere groepen op aanvraag. − Enkel op reservatie. − De groep staat zelf in voor het busvervoer, indien Castel Les Sorbiers / Domein Westhoek een autocar moeten regelen, wordt deze prijs doorgerekend aan de groep. Sluitingsdagen musea − Memorial Museum Passchendaele 1917: 15 december – 31 januari − In Flanders Fields Museum: november – maart: gesloten op maandag


Arrangementen en Daguitstappen voor groepen Castel Les Sorbiers 10 Groo 0 jaar te O orlo g

2014

-18


Op een steenworp van Dinant, niet ver van de Lessevallei, nodigt Castel Les Sorbiers u uit om zijn unieke toeristische omgeving te ontdekken en om te genieten van de voortreffelijke en befaamde regionale keuken. 1 Kasteel aan de Maas in een park van 18 hectare geschikt voor ontspanning. 1 30 kamers met alle comfort. Elke kamer beschikt over een tv, telefoon, koelkast, badkamer en toilet. 1 Castel Les Sorbiers heeft een bar met ruime keuze aan streekbieren, een restaurant met befaamde regionale keuken en een terras aan de oever van de Maas. Er zijn ook petanquebanen. 1 Gratis parking.


Castel Les Sorbiers vzw Centrum voor sociaal toerisme Rue des Sorbiers 241 B-5543 Heer-sur-Meuse Tel.: +32 (0)82 64 31 11 Fax: +32 (0)82 64 31 99 E-mail: info@castellessorbiers.be www.castellessorbiers.be


#1 In de sporen van de Groote Oorlog Groepsarrangement - 252 euro per persoon in een tweepersoonskamer De Groote Oorlog heeft onuitwisbare sporen nagelaten in de Ardennen. Toeristen kunnen in de provincies Namen en Henegouwen herinneringen aan deze gruwelijke periode ontdekken. In het Franse Verdun hangt het stigma van de oorlog nog boven de stad. 1 Welkomstdrink 1 3 dagen/2 nachten in volpension (vanaf lunch op de 1e dag tot lunch op de 3e dag) 1 Dranken inbegrepen aan tafel 1 Alle uitstappen onder begeleiding van een professionele gids Highlights: bezoek aan de fortengordels rond Dinant en Namen, en een dag in Verdun.

Opmerkingen – De prijs van het arrangement is geldig voor groepen vanaf 20 volwassenen die instaan voor hun eigen vervoer (autocar of wagen). Prijzen voor kleinere groepen of met vervoer zijn verkrijgbaar op aanvraag. – Het voorgestelde arrangement kan gewijzigd worden. Castel Les Sorbiers stelt een programma op maat samen op aanvraag.

Castel Les Sorbiers


#2 Op ontdekking naar de Slag der Grenzen Groepsarrangement - 326 euro per persoon in een tweepersoonskamer Vanaf 1914 trokken de bezetters naar de Franse en Luxemburgse grenzen, de slagvelden zijn nog steeds zichtbaar. Dit arrangement geeft een beeld van de geopolitieke belangen in de oorlog. 1 4 dagen/3 nachten in volpension (vanaf lunch op de 1e dag tot lunch op de 4e dag) 1 Dranken inbegrepen aan tafel 1 Alle uitstappen onder begeleiding van een professionele gids Highlights: Namen, Rossignol, Auvelais, Tamines en Verdun.

Opmerkingen – De prijs van het arrangement is geldig voor groepen vanaf 20 volwassenen die instaan voor hun eigen vervoer (autocar of wagen). Prijzen voor kleinere groepen of met vervoer zijn verkrijgbaar op aanvraag. – Het voorgestelde arrangement kan gewijzigd worden. Castel Les Sorbiers stelt een programma op maat samen op aanvraag.

Castel Les Sorbiers


#3 Dinant, Ardennen en Gaume Groepsarrangement - 136 euro per persoon in een tweepersoonskamer Dit herinneringsarrangement focust op de martelaarssteden in de Ardennen en Gaume. De tol van de oorlog was zwaar voor de inwoners van Anloy, Tintignies en Rossignol. 1 2 dagen/1 nacht in volpension (vanaf lunch op de 1e dag tot lunch op de 2e dag) 1 Dranken inbegrepen aan tafel 1 Alle uitstappen onder begeleiding van een professionele gids Highlights: Dinant, Rossignol, Latour

Opmerkingen – De prijs van het arrangement is geldig voor groepen vanaf 20 volwassenen die instaan voor hun eigen vervoer (autocar of wagen). Prijzen voor kleinere groepen of met vervoer zijn verkrijgbaar op aanvraag. – Het voorgestelde arrangement kan gewijzigd worden. Castel Les Sorbiers stelt een programma op maat samen op aanvraag.

Castel Les Sorbiers


#4 Herdenkingsdag Daguitstap - 49 euro per persoon De represailles tegen de burgers maakten deel uit van de gruwel van de zwarte oorlogsjaren. Deze herdenkingsdag staat stil bij die systematische represailles tegen onschuldige burgers. 9:30

Ontvangst met koffie

12:30

Lunch

17:00

Einde van de daguitstap

Highlights: Dinant, Namen

Opmerkingen – De prijs van de daguitstap is geldig voor groepen vanaf 20 volwassenen die instaan voor hun eigen vervoer (autocar of wagen). Prijzen voor kleinere groepen of met vervoer zijn verkrijgbaar op aanvraag. – De voorgestelde daguitstap kan gewijzigd worden. Castel Les Sorbiers stelt een programma op maat samen op aanvraag.

Castel Les Sorbiers

Grooteoorlog nl  
Grooteoorlog nl