Sommar i Røldal

Page 1

UTGÅVE 1

SOMMAR RØLDAL 1


INNHALD Røldal stavkyrkje............................... 4 Nasjonal turistveg Ryfylke................. 5 Bygdemuseum.................................. 5 Preikestolen og Trolltunga................ 5 Røldalsmarknaden............................ 7 Shopping........................................... 7 Bading............................................... 7 Mikkelparken..................................... 7 Nyt livet på vatnet............................. 8 Opplev Røldal.................................... 9 Bading............................................... 9 Turen Røldal - Grytingsstøl ............. 10 Vannkraftmagasinet i Valldalen........ 11 Akustikken ved dammen i Votna...... 11 Reinstigen ....................................... 11 Trolltunga og Buerbreen.................. 12 Gorsbolten........................................ 12 Fiskekort........................................... 12 Sykkel.............................................. 13 Smaken av Røldal............................. 15 Turkart.............................................. 17

ULLSTØLEN

Kart Røldal....................................... 18

BRÅSTØLFLOTA OKSASTØLEN

AUSTDALEN

FJELLSTEINEN ØVREGARDSNUTEN

TJØRNA FRØYSTØL

E134

SE

NT

13

6

EG

LIV

KE

18

9 17 14

15 21 4

8

20

16 7

1

D

UN

ES

UG

EN

10

EL HAUK

19

OSLO

EN

IVEG

ER

11

EN

RG

BE

3

Fjellstøl

Hamre

34

E1

5

FJETLANDSNUTEN

12

Lynghamar

Håranes

Turtveit

Tveita

2 Breiborg

13

Håra

R Ø L DA L S VAT N E T Bratteteig

520

Nasjonal Turistveg Ryfylke

Nasjonal Turistveg Ryfylke

GRYTØYRSTØLEN Vika STEMMEN

SULDAL

R Ø L DA L S VAT N E T

Eikjevika

SA UD A

520

Nasjonal Turistveg Ryfylke

Utgjevar: Røldal Reiselivslag, 2019 13

Nasjonal Turistveg Ryfylke

Eikjestølen

Eikje

Bøen

Oddlandsstølen

Haugen Ytregarden Odland

Distribusjon: Magasinet blir distribuert av Røldal Reiselivslag på strategiske stadar i Rogaland og Hordaland. Produksjon: Omega Design. omegadesign.no Framsidefoto: Olaug Urdal Opplag: 3.600 Trykk: Haugesund Bok & Offset

2

21


SOMMAR RĂ˜LDAL Utfordrande sykkelturar, nydelege fjellturar eller minnerike kveldsbad i fjellvatn. Nyt magiske sommardagar i Røldal.

Foto: Oddvar Bratteteig

3


Røldal Stavkyrkje

4

irke lstavk #rolda

Den flotte stavkyrkja i Røldal er bygd omkring år 1250 og er godt kjend som pilegrimskyrkje. Røldal Stavkyrkje var det nest viktigaste pilegrimsmålet etter Nidarosdomen i katolsk tid. Også i moderne tid er det mange pilegrimsvandringar som har Røldal og stavkyrkja som mål. Mange av dei som vandrar ynskjer å oppleve krusifikset, som i følgje legenda, skal ha ei helbreidande kraft kvar jonsokaftan.

4 @sig7

På sommaren er stavkyrkja open for turistar.


Turistvegen gjennom Ryfylke er ei reise med sterke kontrastar. Her møter du majestetisk natur og flotte attraksjonar langs vegen. Nasjonal turistveg Ryfylke går mellom Oanes ved Lysefjorden og Håra i Røldal, og er 260 km lang. Over Saudafjellet til Røldal går vegen forbi dei nedlagde sinkgruvene i Allmannajuvet. I dag er gruve-området eit museum med industrielle og heilt spesielle bygningar som inneheld både kafe og galleri. I Suldal kan du også oppleve den arkitektteikna Høse bru som er blitt eit landemerke i kraftkommunen. Vil du vite meir om turistvegen? Sjekk ut nasjonaleturistveger.no

@norweg

ianscenic

routeryfy

lke

Foto: Røldal Bygdemuseum

Foto: Fredrik Fløgstad / Statens vegvesen

NASJONAL TURISTVEG RYFYLKE

Bygdemuseum Røldal Bygdemuseum ligg på garden Hauge, langs Bygdavegen midt i bygda. Dette er ein tradisjonell gard som viser korleis folk levde i Røldal frå 1850 til om lag 1950. Museet har fire bygningar: hovudhus, løe, eldhus og Rabbastova, eit lite hus som er flytt til området i seinare tid. Museet viser typisk arkitektur, inventar, reiskapar og ei særleg interessant samling tekstilar som mellom anna inneheld ei samling svært spesielle dåpshuver. Opningstider: Etter avtale med turistinformasjonen eller bestilling på tlf: 53 64 20 33

#trolltunga

PREIKESTOLEN OG TROLLTUNGA Røldal med sine fantastiske naturopplevingar og koselege atmosfære er ein flott stad å stoppe dersom du som så mange andre har planar om å gå til Preikestolen og Trolltunga. Kva med ein kviledag i Røldal ? Her kan du handle på det lokale bakeriet, gå på kafe, leige båt eller ta deg ein flott topp-tur medan du ventar på å reise vidare til Preikestolen eller Trolltunga. Vite meir om Trolltunga? Sjekk ut: hardangerfjord.com Foto: George Alexandru Novac, Unsplash

Vite meir om Preikestolen? Sjekk ut: preikestolen.no

5


Omega Design

Sport 1 Odda - Ekte utstyr - Ekte sport - Ekte opplevelser - Hele året!

Regionens beste

Sportsbutikk!

Vi hjelper deg med alt tilbehør til bunaden

Ski-/ sykkelutstyr Tur-/ friluftsutstyr

SPORT 1 ODDA Røldalsveien 17 5750 Odda Tlf. 53 64 30 22

ÅPNINGSTIDER: Man-ons 09 - 17 Tors-fre 09 - 18 Lør 09 - 15

Det er hos oss du får epleblomstøl til sølvbelte og maljer

Følg oss på:

Godt utvalg av kjente merkevarer

Velkommen til Odda By ÅPNINGSTIDER:

Mandag: Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

9-17 9-17 9-17 9-18 9-17 10-15

(I hele skoleferien har butikkene åpent til 18.00 mandag-fredag)

NB: Åpningstidene kan variere noe fra butikk til butikk, dagligvarebutikker har åpent til 23.00)

til Røldalsbunaden. Vi lager også belter på dagen! Velkommen til oss i Odda By


Foto: Oddbjørn Lynghammar

RØLDALSMARKNADEN Røldalsmarknaden går av stabelen jonsokhelga kvart år, og samlar om lag 100 utstillarar innan kunst, handverk, mat og andre produkt. I tillegg har dei eit flott kulturprogram, med blant anna dans og folkefest på kveldane.

Foto: Odda By

SHOPPING

Les meir på roldalsmarknaden.no

I Røldal og Odda er det mange flotte butikkar for deg som gjerne legg inn ein handletur i ferien. Ein rundtur i Røldal og Odda med shopping, gode matopplevingar og flotte attraksjonar kan og vere eit herleg avbrekk for familien på hyttetur.

Foto: Hovden badeanlegg

BADELAND Somme dagar passar det godt med eit besøk i badeland. Både Hovden og Sauda kan tilby flotte badeanlegg der både små og store storkosar seg. Saudahallen i Sauda består av innandørs svømmehall og utandørs badeanlegg, inkludert blant anna barnebasseng, hoppbasseng og rutsjebane. På Hovden har dei utandørs basseng med solsenger, vass-sklie, hindringselv med ringar, boblebad, fossefall og spa-avdeling. Her er også barnebasseng, kafe og swimshop.

I Røldal finn du hotell, kafe og bakeri, samt daglegvarebutikk, bensinstasjon og gåvebutikk. I Odda, som ligg ein halvtimes køyretur unna, har dei blant anna klesbutikkar for store og små, skobutikkar, sportsbutikkar, helsekost, blomsterbutikk, jernvare og elektrovare. I Odda finn du og butikkar og tenester som bank og apotek.

Vil du vite meir? Sjekk ut badeland.com og

Vil du vite meir om kva Odda kan tilby? Sjekk ut Odda By på Facebook eller på

saudahallen.no

oddaby.no

MIKKELPARKEN

@mikkelp

arken

Foto: Mikkelparken

Opplevingsparken Mikkelparken ligg i Kinsarvik, om lag 1,5 times køyretur frå Røldal. Her kan barna bade i Tropeland, klatre i Jungelløypa, leike i Skoskogen, treffe på Mikkel og Mikkeline eller grave etter ekte gull. Vite meir om Mikkelparken? Sjekk ut mikkelparken.no

7


Foto: Anne Alden

NYT LIVET PÅ VATNET

@alexa

ndraog

lise

Sjekk ut meir på roldal.no

8

#roldal

Hordatun Hotel har utleige av familievennlege kajakkar som ein gjerne kan fiske frå. Dei har single kajakkar, i tillegg til ein tomanns.

Foto: Anne Alden

Vil du nyte Røldalsvatnet frå kajakk? Kva med å ta med heile familien på nydeleg kajakktur der ein verkeleg får oppleve det flotte Røldalsvatnet og fjella omkring. Ingenting er så fredeleg som å gli bortover vassoverflata og berre nyte utsikta, og kven veit, kanskje blir det fisk ein kan grille på bålet etterpå?


Opplev Røldal #roldal

Magiske sommardagar i Røldal med aktiviteter og opplevingar for heile familien.

it

Foto: Ola ug Urdal

Foto: Anne Alden

@hegenordtve

Bading Ein kan bade både i Røldalsvatnet, fjellvatn og bekkar omkring Røldal. Passar godt for dei som likar ein frisk dukkert!

9


Turen Røldal Grytingstølen Einerhaug

Tjødna og Grøndalen

Austdalen

Vel framme i Grøndalen er det passe for ein rast att på stølsvollen. Dette er Seimsfolket sin støl. Ola Åsen miste livet i eit snøras som tok husa her i 1913.

Turen startar ved skilt på Einerhaug. Stien er lett og sjå, heile vegen. Når ein er komen på toppen går det litt ned att mot Austdalen. Her kan du gå til høgre mot utkikkspunketet Havrenos som er 896 meter over havet. Følg skilt.

Om du fortset på stien kjem du til Austdalen. Her ligg ei av dei eldste stølsbuene me kjenner til som er mura av stein. Her på stølsvollen er det fint og rasta, berre hugs på og ta med deg papir og søppel attende til bygda. I mange steinar på vollen er det innhogge namn. Du får ei føling av korleis det var her den gongen folket på Hamre og Gryting støla her.

10

Før du kjem inn til husa i Austdalen er brua som fører til Grøndalen. På vegen opp der passerar du Tjødna som og var støl for Hamrefolket.

Bråstøl og Grytingstølen

Om du fortset mot aust, forbi husa i Austdalen og videre nord austover kjem du til skiltet som viser veg til Bråstøl. På vegen inn dit passerar du Sporandsheller. Her miste Gulleik Saltvold livet i eit snøras i 1942.

Grytingstølen

Frå vegskiljet kan du fortsetja mot Grytingstølen i Valldalen. Eit fint alternativ er å gå motsett veg. Då startar du på Grytingstølen og går attende til Røldal. Det er fin sti stort sett heile vegen som gjeng i eit nydeleg landskap på nordsida av Storavatnet. På denne turen passerar du gamle stølsmurar. Desse har ikkje vore i bruk på svært lang tid, men minnene ligg der og vitnar om bruken av fjellet som folket her var avhengig av i eldre tider. Ut frå denne informasjonen ser du at det er mange forskjellige turar du kan gå her. Følg skilting, så er det lett å finna fram.

God tur !


Vasskraftmagasinet i Valldalen Dette er ein av Norges høgste fyllingsdam. Øvre regulerte vasstand er 745 meter og lågaste regulerte vasstastand er 660 meter. Eit imponerande byggverk som og viser eit enormt naturinngrep. I denne dalen låg det 17 stølsbruk som alle no er under vatn. Hydro Energi AS sin produksjon i dette området gir nok straum til 190 000 norske heimar eller nok til og produsera 227000 tonn med aluminium.

ROLDAL.NO Akustikken ved dammen på Votna

fylke

cenicroutery

#ROLDAL

Urdal Foto: Olaug

Foto: Ola

ug Urdal

@norwegians

N #REINSTIGE

Dammen på Votna har ein voldsom akustikk. Her bør ein ha kjentfolk med. Det er på framsida av dammen ein får svar på det ein ropar om.

Reinstigen Turen opp Reinstigen til Driftastein startar ved Fjellstøl. Denne turen er bratt og stien er nokre stader vanskeleg og følgja. Turen tek omlag 3 timar tur retur.

11


Trolltunga og Buerbreen med og utan guide

Me køyrer buss/bil til Skjeggedal og går derifrå. Eit alternativt er å ta skyttelbuss videre frå Skjeggedal til toppen av Mågelia.

#buerbre en

Turen tek 9 timar inkludert køyring frå Røldal.

Foto: Dong Zhang, Unsplash

@aneta

kolcz

Gorsbolten

Heile turen er steinut og går mykje over berg. Vel framme får du ei oppleving du ikkje vil gløyma. Plutseleg kjem du fram på denne «osten» av ein

nut som ein gong i tida vart kløyvd frå fjellet og her er det ei «gjel» som du kan sjå ned gjennom, og der ser du Gorsvatnet og Seljestadjuvet. Om du lyfter augene får du syn mot Folgefonna og mange nutar og fjell rundt dette fjellmassivet.

Foto: Oddbjørn Longhammar

Denne turen er middels krevjande og tek omlag fem timar, tur retur. På vegen opp passerer du ei dyregrav (fangstgrop) som var i bruk for mange hundre år attende. Gropa ligg heilt oppunder berget i toppen av ei ur som er til dels vanskeleg og gå i. Når du er komen forbi ura er det ein grei veg og gå.

Ver særleg merksam om de har born med. Det er ikkje merka kor stupet byrjar, og det er svært høgt. Røldal Aktiv kan stille med guide inkludert lunsj som vert servert med nykokt kaffi/te på toppen.

Fiskekort Det er mogeleg og kjøpa fiskekort som dekkar mange statsalmenningar. Private vatn må ein ta kontakt med grunneigar for fiskekort.

12

Foto: Oddbjørn Longhammar

Fiskekort kan kjøpast på nettstaden www.inatur.no.


SYKKEL På sommaren kan du oppleve Røldal med sykkel. Her er flotte sykkelturar i både utfordrande og vakkert terreng. Perfekt for deg som vil på sykkeltur med familien eller deg som vil kjenne adrenalinet pumpe litt ekstra. Stort sett er sykkelrutene på grusvegar, men det er og mogleg med stisykling. Med unntak av hovudvegen gjennom bygda, E 134, er det særs lite trafikk og stort sett trygt å sykle, sjølv på riksvegane. Ver allikevel varsam og bruk hjelm. Hugs at snøen ligg lenge i fjella våre, og derfor er det snø på dei høgastliggande vegane heilt fram til juli månad. Sykkel kan du leige på Hordatun og på Turistinformasjonen ved Coop-butikken. Lese meir om sykkelturar i området? Sjekk ut

akrafjorden.no

Opplev Langfoss Eit fossefall på 612 meter - kåra til ein av verdas 10 vakraste CNN Travel

@fjord

Foto: Espen Mills

katt

#fjordcruise #traktorsafari #gardsbesøk #vandring #topptur #villmarksleir #sykkel #strikkhopp

l

@byakse

#roldal

aakrafjorden.no @byaksel

13 13


Omega Design Omega Design

Dagligvarer i sentrum Post i butikk. MyPack. Medisinutsal. Tipping. Rikstoto.

Opningstider sommar: Måndag – fredag 9-20

Kyrkjevegen 27, 5760 Røldal • Telefon 53 65 71 26 / 938 39 378 e-post: roldal@marked.coop.no

Laurdag 9-18

Ein naturleg stoppestad mellom aust og vest • nysmurte baguetter og matpakker • hamburger og pølser

Boller

• boller og kaffi • ladeuttak usb og wifi • softis om sommaren

kr 10 søndagar

• tilbud på smågodt på laurdagar

Shell Røldal

Velkommen innom til oss!

propan, ved og diverse daglegvarer

sjølvvaskanlegg, dekkverkstad og dekkhotell


Foto: Sandøya Handelshus

#smakenavrøldal

Foto: Privat

I Røldal får du ekte geitost, fersk kvitost, fetaost og youghurt frå Røldal Geitostysteri. Geiter og ysting har lange tradisjonar i Røldal, difor er gleda ekstra stor over at ein no kan tilby ekte geitost igjen, som er produsert i Røldal. Osten frå Røldal får du kjøpt på Coop-butikken i bygda og på Åkrafjordtunet for å nemne nokre stadar. I tillegg til ysteri har og Røldal sitt eige bakeri, Seim Gardsbakeri, som tilbyr ulik type bakst frå vedfyrt steinomn frå bakeriet på Seim gard/camping i Røldal. Opningstidene vil bli annonsert via Facebooksida. I tillegg kan du nyte gode måltid på Vetlelia Cafe, Skysstasjonen kro & camping, Hordatun Hotel, Røldasterassen og Røldalsgarasjen.

Foto: C

lay Ban ks, Uns

plash

Smaken av Røldal

Mat er viktig, og fortel mykje om den bygda du besøkjer, her får du nokre tips til å finne smaken av Røldal.

15


HORDATUN

HOTEL-RØLDAL

Odda kommune

Hotel Leiligheter Cafe’

møteplass mellom aust og vest – nord og sør – no som før.

Trampoliner Trimrom Kajakker

Overnatting midt i Røldal sentrum

Selskapslokaler Møter/Kurs

Startpunkt for fjellturar i fjella rundt Røldal og Odda. 20 sengeplasser i sentrum. Gratis wi fi. Vi har og rom til leige i Skjeggedal, startpunktet for turen til Trolltunga. Les meir på www.trolltunga.eu

Bar m/afterski og livemusikk vinter

Hordatun Hotel ▪ Tlf: 93 45 02 93 booking@hordatun.no ▪ www.hordatun.no

Telefon +47 909 93 551 www.roldalstunet.no

URBAN RABBE ARKITEKTAR AS sunn a r k i t e k t u r , planlegging og design Haukelivegen 90, 5760 Røldal - Strandgaten 19, 5013 Bergen tlf. 971 88 067 - tlf. 55 56 00 92 e-post: arkitekter@urbanrabbe.no - www.urbanrabbe.no

fkra.no/fkbutikken

Kraftmuseet fortel den norske vasskrafthistoria, og om pionerarbeidet som bygde industrisamfunnet. Den vakre kraftstasjonen Tysso I ligg som eit monument ved fjorden i Tyssedal. Ein kort fottur tar deg til eventyrlege Lilletopp øvst i røyrgata.

Avd. Etne: Tlf. 53 77 11 30

Middalsbu

Eit museum for heile familien

E

Reisemål Odda kommune helsar heile året for Marknaden, ynskjer store og små.

- med KraftLaben i Odda som festleg attraksjon for dei små.

Foto: Christine R. Brataas

vel møtt og lukke til medHøljanosa ein viktig Ibygdedugnad.

Kristiansand-Oslo

K Midnuten

Havrenos F A B

Gauthellernuten

C C

ntrapper

es outes

Røldal

Foto: Olaug Urdal

J

kraftmuseet.no

L

Vo t na www.odda.kommune.no

15 10

G

14 M


E E

L L Høljanosa Høljanosa I I

Kristiansand-Oslo Kristiansand-Oslo

K

Odda Haugesund Odda Stavanger Haugesund Bergen Stavanger Bergen

K

Midnuten Midnuten Havrenos

J

HavrenosMiddalsbu

F AF B A B

J

Gauthellernuten Gauthellernuten

E C C L

Steintrapper

15 15

10 10

9 Hordatun Panorama 9 Hordatun Hordatun Hotel Panorama

N

Stordals nibba

Sauda Sauda

Stordals

Hordatun Hotel

Kristiansand-Oslo

K

Grytdalen Grytdalen

Midnuten

Havrenos

nibba

C D D

Sand Sand

Gauthellernuten

Hordatun Hotel

Geitanosa

Vo t n a

Turkart

Sand

Grytdalen

Utsiktspunkt/Viewpoint

1

G

Røldal byr på flotte turar både sommar Hagaminne camping, +47 53 64 72 5 Her er nokre flotte forslag til turar både til3 fots, Røldal overnatting, +47 900 65 051 4 på sykkel og ski. Lyst til å vite meir? Sjekk ut roldal.no og ut.no

5

Røldal Hytteutleige, +47 53 64 71 53

6

Skysstasjonen Røldal, +47 53 64 73 85

7

Røldal hyttegrend, +47 900 54 464

8

Seim Camping, +47 53 64 73 71 Gravhaugane

9

Hordatun Hotel, +47 93 45 02 93 Hordatun Panorama

10

Håradalen hytteutleige AS, +47 913 66 442

11

Shell Røldal, +47 53 64 73 60

12

Coop Røldal, +47 53 64 71 26

13

Røldal Stavkyrkje (frå år 1250)

14

Håradalen utvikling (tomter), +47 991 63 760 Røldalsterrassen/Røldal Booking, +47 958 505 00

Geitanosa

Sørfjordsenteret 7-23 (8-21)

Utsiktspunkt/Viewpoint

Velkommen til hyggelig handel!

Røldal bygdemuseum

2

Rabbe fjellgard, +47 907 60 784

3

Hagaminne camping, +47 53 64 72 51

Røldal bygdemuseum

Rabbe fjellgard, +47 907 60 784 og2 vinter.

Nasjonal turistveg National Tourist Route

1

Nasjonal turistveg National Tourist Route

Geitanosa

N Stordalsnibba.

9 Hordatun Panorama

G G

I

M MN

Fjelltur/Hiking routes Sykkeltur/Bicycle routes Sykkeltur/Bicycle routes Spasertur/Casual walk Spasertur/Casual walk Fjellturforslag i nærområdet Røldal

C

Høljanosa

14 14

F A B

Votna Votna

L

Turforslag Turforslag Fjelltur/Hiking routes

A Fjellturforslag Austdalen - Bråstøl. Dagstur elller i nærområdet Røldal kortare alternativ. A Austdalen - Bråstøl. Dagstur elller B Røldal Grøndalen. Sti kortare-alternativ. C Bruleite- -Grøndalen. Tjødna. Sti B Røldal D Bruleite Ekkjeskar- Tjødna. - utsiktspunkt. C tur, ca- utsiktspunkt. 15 min D Kort Ekkjeskar E Hyttejuvet Storavatnet. Sti Kort tur, ca- 15 min F RøldalHavrenås. Bratt, flott E Hyttejuvet - Storavatnet. Sti utsikt frå toppen. F RøldalHavrenås. Bratt, flott utsikt G frå Votnadammen - Fjetlandsnuten. toppen. sti, umerka. G Delvis Votnadammen - Fjetlandsnuten. H Delvis Røldalssåta. Delvis sti, umerka. sti. Merka/ varda frå Saudavegen. Utanfor kartet. H Røldalssåta. Delvis sti. Merka/ I varda Austmannalia - Bråstøl -Utanfor Frøystølkartet. frå Saudavegen. Røldal, Delvis merka. I Austmannalia - Bråstøl - Frøystøl J Elversvatnen Hallet grøne. Røldal, Delvis merka. K Nyastøl - Steingardslia. Umerka. J Elversvatnen - Hallet grøne. L Nyastøl Røldalsfjellet (”Hardingefjellet”). K - Steingardslia. Umerka. Seljestad Røldal. L Røldalsfjellet (”Hardingefjellet”). M Seljestad Breiborg. - Røldal. N Breiborg. Stordalsnibba. M

C

C

Steintrapper

15

Røldal skisenter, +47 53 65 48 00

16

Saltvold Camping, +47 990 37 165 Røldal turistkontor, +47 53 64 20 33

Klær til dame, herre & barn i Odda sentrum. MeMini, Wheat, MarMar & Elomi undertøy m.m Nettbutikk: ulldis.no


GRØNDALEN

LD AL

E134

SK

IS

EN

TE

R

EN

E UG HA

G VE

DA

I EL

OD

UK HA

ND SU 11

EN

RG

BE

3

Fjellstøl

34

E1

5

12

Håranes

Turtveit

2 Breiborg

13

Håra

R Ø L DA L S VAT N E T

Bra

520

Nasjonal Turistveg Ryfylke

Nasjonal Turistveg Ryfylke

Vika

SULDAL

R Ø L DA L S VAT N E T

Ekkjevika

SA UD A

520 13 Ekkjestøl

18

Nasjonal Turistveg Ryfylke

Bøen

Nasjonal Turistveg Ryfylke

Haugen Ekkje

Odland


ULLSTØL

BRÅSTØLFLOTA/ BRÅSTØL

OKSESTØL

AUSTDALEN

FEDLESTEIN ØVREGARDSNUTEN

TJØDNA FRØYSTØL

OSLO

GEN LIVE

KE HAU

13

6

9 17

18 10

15 21 4

14

8

E134

19

20

16 7

1

Hamre FJETLANDSNUT Lynghamar

Tveita

atteteig

Røldal STEMMEN

1 Røldal Stavkyrkje

11 Håradalen Hytteutleige

2 Hordatun Hotel

12 Håradalen Utvikling

3 Røldal Skisenter

13 Røldal Taxi

4 Coop

14 Røldalsgarasjen AS

5 Røldalsterrassen

15 Røldal Bygdeteneste

6 Røldal Service Senter

16 Røldal Bygdemuseum

7

Røldal Hyttegrend & Camping

8 Røldal Overnatting Oddlandsstølen

9 Røldalstunet 10 Seim Camping

GRYTØYRSTØLEN

17 Skysstasjonen 18 Shell Røldal 19 Vetlelia Café 20 YX Røldal 21 Turistinformasjon

19


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.