Page 1

Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

BOSNALIJEK Чувари на Вашето здравје


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

РЕГИСТРИРАНИ ПРЕПАРАТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА


Generated by Foxit PDF Creator Š Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.


Generated by Foxit PDF Creator Š Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

Стоп за настинката и грипот!


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

ROYAL JELLY 24 капсули со 200 мг Матичен млеч

(лиофилизиран, пречистен и концентриран) ØЗа имунитет ØПротив стрес, неплодност и импотенција ØПомага при дијабетес, анемии, менопауза, артритис, кожни заболувања итн.

Употреба‫׃‬ Возрасни и деца над 10 години по една капсула дневно


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

CVit® таблети за џвакање ü 10 и 50 таблети со 500 мг витамин Ц со освежителен вкус на грејп ü Посебно погоден за лица со гастроинтестинални тегоби ü Најсоодветна дозажна форма за анемични пациенти ü Употреба‫׃‬ Возрасни‫ ׃‬1-2 таблети на ден Деца над 12 години‫ ׃‬1 таблета на ден МАКСИМАЛЕН ЕФЕКТ ЗА МАКСИМУМ ЗДРАВЈЕ


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

POLIBEVIT® Витамини од Б комплекс

Ø Со висока концентрација на Б12 Ø Спречува појава на метаболни и функционални пореметувања во организмот Ø Само една Polibevit® дражеа дневно го превенира недостатокот од Б витамини


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

KOFAN Instant® Состав‫׃‬ Ø Парацетамол + Пропифеназон + Кофеин Не содржи кодеин- супстанца која предизвикува зависност

Индикации‫׃‬ Ø Забоболка Ø Главоболка Ø Менструални болки Ø Болки при повреди Ø Болки после оперативни зафати

Кутија со 20 таблети

НАЈБРЗО РЕШЕНИЕ КОГА НЕШТО ЌЕ ВЕ ЗАБОЛИ


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

KAMFART® крем ОТСТРАНЕТЕ ЈА БОЛКАТА

КАМФАРТКАМФАР Единствена комбинација на 4 компоненти‫׃‬ Бензил никотинат, Метил салицилат, Камфор и Ментол Т


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

Venosan® гел Сигурен и ефикасен локален венотерапевтик Комбинација на‫ ׃‬есцин, есенцијални фосфолипиди и хепарин

ü Ја отстранува болката со пријатно чувство на ладење ü Го намалува воспалението и чувството на напнатост ü Брзо се апсорбира


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

Знаеш ли да чуваш тајна?

Лосион со 2% миноксидил За обнова и зајакнување на косата


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

Единствен клинички докажан лек против алопеција Пази сега!

Спреј со 5% миноксидил


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

LOPRIL® lisinopril tbl, 20 x 5mg; 20 x10 mg; 20 x 20 mg

Индикации: Индикации: - Eсенцијална и реноваскуларна хипертензија

- Конгестивна срцева инсуфициенција - Акутен инфаркт на миокардот - Дијабетична нефропатија - Други бубрежни заболувања проследени со протеинурија

На позитивна листа !


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

LOPRIL H® таблети vLopril H 10 (10 мг лизиноприл + 12.5 мг хидрохлортиазид) - Единствен на пазарот по концентрациите на активните компоненти v Lopril H 20 (20 мг лизиноприл + 12.5 мг хидрохлортиазид)

Комбиниран антихипертензив Ефикасно и сигурно лекување со само 1 таблета дневно


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

ESSELIP forte® Esselip forteод 50 капсули Хепатопротектив, пакување Есселипфорте есселип форте есселип рорте есселипф есссслип

Драгоцена помош при‫׃‬ - Хепатитиси - Стеатози - Цирози - Алцхајмер - Хиперлипидемии - Васкулитиси - Атеросклероза - Терапија со статини, хормони, цитостатици... Единствена комбинација од есенцијални фосфолипиди, Б-комплекс и витамин Е


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

® ENTEROFURYL Состав Нифуроксазид Нифуроксазид-- цревен антиинфектив 24-48 часа ü Ги запира дијареите за 24ü Безбеден за примена кај бремени жени, доилки и деца на возраст од над 1 месец ü Делува локално, без несакани ефекти ü Ефикасен во лекување на H. pylori Доза Дозажни жни форми Ø Капсули од 100 мг х 30 Ø Капсули од 200 мг х 16 Ø Суспензија 90 мл (40 мг/5 мл)

На позитивна листа!


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

STRUMEX® Најчесто употребуван тиреостатик при хиперфункција на тироидната жлезда 20 таблети од 20 мг тиамазол

STRUMEX

На позитивна листа!


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

NOMIGREN® Комбиниран антимигреник ü Ги запира акутните напади на класична мигрена ü Ја отстранува болката ü Ги отстранува пропратните симптоми (мачнина, повраќање)

NOMIGREN филм таблети

Кутија со 20 филм таблети

Употреба‫׃‬ - 1 до 4 таблети дневно - Максимум 8 таблети неделно


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

Профилакса на забен кариес NAF таблетите се потребни за : ü

Превенција и контрола на забен кариес

ü

Кај деца со висок ризик од развој на кариес

Редукција на појава на забен кариес до 50% кај млечни и до 30% кај трајни заби ü

ü

Забрзана реминерализација на забно ткиво

ü

Локален ефект на забите во развој

Неопходен во местата каде водата за пиење е сиромашна со флуор (< 0.07 ppm) ü

NAF® Bosnalijek tableti 400 x 0.25 mg; 250 x 1 mg

На позитивна листа


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

ARGEDIN® ДЕРМОАНТИСЕПТИК 1 гр.крем содржи 10,00 мг.SULFADIAZIN SREBRO o Дејство –бактерицидно , фунгицидно и вироцидно o Широк спектар-Staphylococcus spp.,Streptococcus pyogenes, Pseudomonas spp., Escherichia coli , Clebsiela spp.,Proteus spp. и др. o Активната компонента продира во некрозното ткиво и ескудат o Го скратува времето потребно за лекување o Мала токсичност o Исклучително ретки компликации

На позитивна листа !


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

ULCOBOS ® omeprazol Високо селективен инхибитор на протонска пумпа 14 капсули 20 мг. 14 капсули 40 мг.

Индикации и дозирање : l Улкус дуоденум

20 мг

2-4 недели

l Улкус на желудник

20 мг

4-8 недели

l Рефлуксен езофагитис

20мг

4-8 недели

l Рефрактерен улкус

40 мг

4-8 недели

l Zollinger-Ellison синдром

60 мг

додека е индициран

На позитивна листа !


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

NIZON® Prednisone Кутија со 10 таблети од 5 мг

ü Антиинфламаторно ü Антиалергиско ü Имуносупресивно дејство

BOSNALIJEK


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

BOSNYL® sulpirid Индикации: - Акутна и хронична шизофренија - Депресии - Гастродуоденален улкус - Вертиго и мигрена - Антиеметичен ефект

Кутија со 30 капсули x 50 мг.


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

Paracetamol сируп 100 мл,

120 мг / 5мл

Бистар безалкохолен стабилен раствор со пријатен вкус и арома на јагода и малина

Aa


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

DIFEN® rapid

diklofenak K 50 mg

Нестероиден антиревматик со докажано: - Антинфламаторно - Аналгетско - Антипиретско дејство Брз и делотворен аналгетски ефект при: - Акутни болни состојби - Примарна дисменореа - Мигрена - Стоматолошки оперативни зафати

Пакување од 10 обложени таблети

BOSNALIJEK  

Bosnalijek

BOSNALIJEK  

Bosnalijek

Advertisement