Page 1

Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

1


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

ÍNDEX Presentació del pàmpol.....................................................................................1

Activitats i sortides: Dia de l’esport.................................................................................2 Sant Jordi........................................................................................4 Caramelles.......................................................................................5 Cantània...........................................................................................6 Jornades esportives.......................................................................7 El nostre hort..................................................................................8

Entrevistes a mestres: Jonathan Moragrega......................................................................9 Marta Fernández...........................................................................11

Enquestes als alumnes Enquesta sobre alimentació........................................................12 Enquesta sobre d’oci...................................................................14

Entreteniments Recepta..........................................................................................16 Sudokus.........................................................................................17 Acudits...........................................................................................19 Sopa de lletres..............................................................................20 Mots encreuats.............................................................................21 Tira còmica....................................................................................22

PRESENTACIÓ DEL PÀMPOL 2


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

Hola! Els alumnes de l’Escola Pau Boada hem realitzat el Projecte de “La Revista” perquè pugueu conèixer els moments i/o esdeveniments més importants dela nostra escola i puguem gaudir amb nosaltres d’aquests moments que hem passat junts a l’escola.

ACTIVITATS I SORTIDES

3


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

DIA DE L’ESPORT

El dia 4 d´abril a l´escola Pau boada vam celebrar el dia de l'esport, que consistia en obrir les portes de la nostre escola a totes les persones del barri durant l´hora del pati. També a la tarda a les 16:30h, tots

el alumnes,

professors i famílies van fer esport.

Van

donar

bàsquet

i

pilotes de

de

futbol,

després van fer una cursa amb els peus cordats, també van fer una cursa de carros i de cavalls, i al final van jugar al joc d'estirar la corda.

Va ser una bona oportunitat per compartir-ho conjuntament amb les famílies, els alumnes i els mestres. Va

ser

una

entretinguda,

tarda

molt

divertida

i

diferent.

4


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

SANT JORDI 5


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

El dia de l´obra de teatre va ser el dilluns 23 d´abrila les 15:15h. Primer de tot, els alumnes de 4rt A i B,van baixar a la sala d´estudi, i els hi van donar el guió de l’obra de teatre que havien de fer. Cada cop sortien a assajar personatges diferents, un cop els bufons,un altre els reis,etc. Fins que tots van sortir a practicar. Abans de fer la obra definitiva davant de les famílies van fer un assaig general al pati. Els mestres de 4rt els hi van donar les disfresses, i just abans de representar l'obra els alumnes de 3er van fer una dansa. Va ser una obra molt divertida.

Els nens de 6è van fer una paradeta a la porta de l´escola on van vendre llibres i roses, per recol·lectar diners per a la sortida de fi de curs.

CARAMELLES 6


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

El dia 24 d’Abril, els alumnes de primària van anar a cantar a diferents llocs del poble. Van visitar llocs com ara el mercat i el casal de gent gran del barri. Com érem molts alumnes ens vam repartir a l’hora d’anar a actuar, els alumnes de 1r i 2n van anar al casal, i els alumnes de 6è van anar al mercat.

CANTÀNIA (2018) 7


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

Els alumnes de 6è han estat preparant tot el curs la Cantània. El dia 30 de maig a les 17:30h, van actuar amb cinc escoles.Van fer deu cançons a l'auditori de Vilafranca del Penedès. Les entrades es van esgotar molt ràpid i va anar tot molt bé!

JORNADES ESPORTIVES

Els alumnes de l'escola des de 3r fins a 6è van anar a les jornades esportives.

8


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

Es van dividir per grups, van anar a fer esport amb totes les escoles de la comarca, vam fer moltes activitats. Quan tots els grups van acabar el seu itinerari van anar a dinar, després de dinar van anar al camp de futbol, per descobrir l’escola més forta de la comarca. Aquesta prova consistia en estirar una corda. Com eren tantes escoles van fer equips de dos escoles contra dos escoles. La nostra escola va quedar semifinalista. Ens ho vam passar súper bé!!!

EL NOSTRE HORT

Aquest maig hem baixat a l’hort 9


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

per plantar carbassons i pebrots. Les pastanagues que vam plantar al segon trimestre se les va menjar algun animaló així que n’hem plantat de noves!! A més a més, també hem fet un joc per descobrir les diferents plantes aromàtiques que s’amaguen a la nostre escola.

10


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

ENTREVISTES

Volem conèixer una mica més als nostres mestres. Què fan els mestres en el seu temps lliure i també si els agrada la seva feina. Per aquest motiu em decidit fer dues entrevistes a dos mestres, que són

a en Jonathan

Moragrera, mestre de 6è B i a la Marta Fernández, mestra de 1rA.

ENTREVISTA A EN JONATHAN MORAGRERA

1. T’agrada fer classe en aquesta escola? Per què? Si, perquè els nens són del barri.

2. Quin esport t’agrada? Fas algun esport després de l’escola? M’agrada fer la majoria dels esports. Si, en faig natació.

3. En quin medi de transport vens a l’escola? Vinc a l’escola amb la meva furgoneta.

4. Quin tipus de música t’agrada escoltar? M’agrada el“Punk”.

5. Quants anys portes treballant de mestre/a? I en aquesta escola quants en portes? En general, porto treballant de mestre 11 anys, i en aquesta escola en porto 2 cursos.

11


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

6. T’agrada viatjar? A quins països has viatjat? Si, m’agrada molt. He viatjat a França, a Itàlia, al Marroc, a Alemanya, a Holanda, a Grècia, a Turquia, a Mèxic, a Watemala i a Andorra.

7. Quants idiomes parles? Quins? Parlo 3idiomes. El català, el castellà i l’anglès.

12


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

ENTREVISTA A LA MARTA FERNÁNDEZ

1. T’agrada fer classe en aquesta escola? Per què? M’encanta. Perquè hi ha un equip de mestres molt macos i divertits i perquè

els

alumnes

són

treballadors,carinyosos,simpàtics

i

intel·ligents. I aprenc moltes coses tant amb els mestres com els nens/es.

2. Quin esport t'agrada? Fas algun esport desprès de l'escola? Si, faig pàdel i vaig al gimnàs.

3. En quin medi de transport vens a l'escola? En el meu cotxe.

4. Quin tipus de música t'agrada escoltar? M’agrada escoltar el “Rock” i el “Pop”.

5. Quants anys portes treballant de mestre/a? I en aquesta escola quants en portes? Porto 10 anys treballant com a mestra, i en aquesta escola en porto 5 anys.

6. T'agrada viatjar?Aquins països has viatjat? Si m’encanta. He viatjat a Tailàndia, a Panamà, a Filipines i a molts més països.

7. Quants idiomes parles?Quins? En parlo 2 idiomes. El català i el castellà. 13


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

ENQUESTES

Us deixem dues enquestes que hem fet a totes els alumnes de primària de la nostra escola, des de 1r fins a 6è. D’aquesta manera hem fet dues enquestes. Una enquesta tracta sobre l’alimentació i una altra que tracta sobre l’oci (el temps lliure). Els hi em fet les següents peguntes:

Enquesta sobre l’alimentació:

1- Quin menjar t’agrada més? a) La lasanya =4 b) Les croquetes =13 c) La pizza =59 d) Altres =18

2- Quin és el menjar que no t'agrada gens? a) La amanida =7 b) La verdura = 18 c) El sushi =45 d) Altres =21

3- Quina es la teva beguda preferida? a) El suc de préssec =12 b) El suc de taronja = 22 c) El suc de pinya =23 d) Altres =35 14


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

4- Quin tipus de peix t'agrada més? a) Les sardines =5 b) El bacallà = 10 c) El salmó =33 d) Altres =23

5- Quin tipus de carn t'agrada més? a) La vedella =8 b) El xai =28 c) El porc =23 d) Altres =24

6- Quin tipus de sopa t'agrada més? a) La sopa de fideus =39 b) La sopa de peix =7 c) La sopa de galets=19 d) Altres=17

A continuació, us farem un resum dels resultats que ens han sortit en aquesta enquesta. A la pregunta “1” el que ha sortit més és la pizza.A la pregunta “2” és el sushi.A lapregunta “3” altres. A la pregunta “4” és el salmó. A la pregunta “5” és altres. I a la pregunta “6” és la sopa de fideus.

15


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

Enquesta sobre l’oci

1. Què fas durant el teu temps lliure? a. Jugar =20 b. Fer esport = 15 c. Ballar o escoltar música =27 d. Altres =20

2.Quin tipus de música t’agrada més? a. Rock =4 b. Reggaeton =37 c.Pop =28 d. Altres =20

3.Quin joc de taula t’agrada més? a. Escacs =8 b. Parxís =14 c. Dominó =8 d. Altres =44

4.Quin tipus de llibre t’agrada llegir? a. Ciència-ficció = 18 b. Acció =10 c. Fantasia =26 d. Altres =26

16


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

5. A què t’agrada jugar al pati? a. Futbol =31 b. Bàsquet =5 c. Mataconills =30 d. Altres =16

6. Quina activitat extraescolar feu després de l’escola? a. Bàsquet =8 b. Futbol =10 c. Patinatge =7 d. Altres =32

Seguidament també us farem el resum d’aquesta enquesta......Del temps lliure!! A la pregunta “1” el que ha sortit més és ballar o escoltar música. A la pregunta “2” Reggaeton. A la pregunta “3” altres. A la pregunta”4” un empat entre fantasia i altres. A la pregunta “5” el futbol i finalment la pregunta “6” altres.

17


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

ENTRETENIMENTS

RECEPTA Amanida russa Ingredients 

Patates

Ous

Tonyina

Olives

Maonesa

Elaboració 1.Es couen les patates i els ous a part. 2.Es tallen en quadradets els ous i les patates. 3.Es posa la tonyina i les olives,per la meitat. 4.Es posa la maonesa i es barreja tot.

18


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

SUDOKUS

Fàcil

2 2

2

3

1

4

3

1

Fàcil 3

3

4 3

2

2 2

3

19


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

DifĂ­cil

4 4

2

4

1 1

Molt difĂ­cil

3 4

3

20


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

ACUDITS

-Qui és el germà de James Bond? Car Bon -Qui és el porter que millor para? ¡El de PARA-GUAY!

-Quin es el país que primer et crida i després t’espanta? EE.UU - Escolta, ¿Et sona Juan Bermúdez? No, jo me sono sol!

- Sec al davant de l’ordinador i se’m desperta la gana...(sóc un gat) Deu ser pel ratolí.

21


Revista 3r Trimestre. Curs 2017-2018

Escola Pau Boada

22

Revista de l'Escola Pau Boada - 3r Trimestre  

Revista escolar feta pels alumnes.

Revista de l'Escola Pau Boada - 3r Trimestre  

Revista escolar feta pels alumnes.

Advertisement