Revista Escolar 2n Trimestre 2018-2019

Page 1

Myriam Galcerán 5èB

1

2n Trimestre

Curs 2018-2019


Benvinguts nens i nenes de l’escola! Apareix per fi, el nou número de la revista de l’escola Pau Boada! Podreu trobar un munt de coses: entrevistes,

, notícies

de les novetats,, entreteniments i sobretot, els finalistes dels concursos de la portada i de la biblioteca!

Però primerament, cal felicitar als alumnes de 4t, 5è i 6è que han elaborat la revista!

2

Alumnes del projecte de la revista del 2n trimestre del curs 2018-2019

Felicitats periodistes!


Qui vol saber les respostes més interessants de la CARME?

Pàg.4

El substitut del conserge de l’escola Pau Boada

Pàg.5

Anunci: Carnaval

Pàg.6

Els secrets del Karam

Pàg.7

Descobrim com és el Joan en realitat

Pàg.8

Anunci: L’escola fa 40 anys

Pàg.9 3

Qui vol saber les coses més interessants de la sortida al poble espanyol?

Pàg.10

Els nens i nenes de l’escola Pau Boada van a la piscina del complex aquàtic

Pàg.11

Anunci: Participeu a la curs

Pàg.12

Les mestres de pràctiques de 2n i 5èB

Pàg.13

Són xulos els ambients de P3, P4 i P5?

Pàg.14

Anunci: La representació de Sant Jordi

Pàg.15

Entreteniments

Pàg.16

Finalistes dels concurs de la portada

Pàg.18

Finalistes del concurs de la biblioteca

Pàg.20

Contraportada

Pàg.21


Entrevista Qui vol saber les respostes més interessants de la CARME? La Carme té 45 anys. Va néixer a Igualada, el seu esport preferit és el hoquei patins i menja 3 peces de fruita cada dia.

        

  

Quants anys tens? Tinc 45 anys. On has nascut? He nascut a Igualada. Quin és el teu esport preferit? El meu esport preferit és el hoquei patins. Quin és el teu menjar preferit? Arròs blanc amb un ou ferrat. Quantes peces de fruita menges cada dia? Menjo 3 peces de fruita cada dia. On t’agradaria viatjar? M’agradaria visitar bastantes capitals europees. Què recordes de quan eres petita? Recordo que també anava a l’escola com vosaltres, tenia molts deures i abans tot era fitxa, fitxa i fitxa. Quina o qui va ser el teu mestre preferit quan eres petita? Els mestres de mates perquè m'agradava molt i eren molt bons. Per què ets tècnica d’educació infantil? Perquè m’agraden molt els nens/es petits, m’agradava fer de cangur i al final vaig decidir ser tècnica d’educació infantil. I al principi vaig estar una temporada a la llar d'infants. A quines escoles has estat? Vaig estar a Igualada a dues llars d'infants i després a l’escola Pau Boada. Quants anys fa que estàs a l´escola? Porto 12 anys a l'escola. T’agrada treballar a l'escola Pau Boada? Per què? Sí, perquè estic molt bé i els nens/es són molts agraïts.

Escit per: Alba, Sofia, Mario i Ayoub.

4


Entrevista

EL SUBSTITUT DEL CONSERGE DE L’ESCOLA PAU BOADA El Pere Giménez Gutiérrez, el substitut del conserge Jordi, va néixer a Igualada. Viu a Vilafranca del Penedès i té 54 anys.

               

Quin és el teu nom complet? Em dic Pere Giménez Gutiérrez. Quants anys tens? Tinc 54 anys. On vas néixer? Jo vaig néixer a Igualada. On vius? Visc a Vilafranca del Penedès. Estàs casat? Quant fa? Sí , fa 26 anys. Tens fills? Quants? Sí, en tinc dos. Es diuen Pau, de 22 anys, i Ana de 20 anys. Tens germans? Com es diuen? Sí, es diuen Manel, Ramon i Maria Dolors. Has anat a la universitat? Quina? No hi he anat a la universitat. Portes tatuatges? On? Jo no tinc cap tatuatge. Tens animals domèstics? Quin/s? A casa no tinc animals domèstics però a fora de casa sí, tinc un gos i un gat. Quina botiga de roba és la teva preferida? No ho sé… Però les més habituals són Nike i Addidas. Quin és el teu esport preferit? El meu esport preferit és La Marató. On treballaves abans? Abans treballava als mercats de l’ajuntament. Per què has vingut a l’escola Pau Boada? Per què l’ajuntament m’ha dit que havia de venir a fer una substitució. T’agrada fer de conserge? Per què? A veure, doncs és una cosa nova que mai havia fet. Dins del que cap sí que m’agrada. T’agraden els nens/es? Per què? Sí, perquè jo havia sigut casteller i havia estat amb nens/es grans i petits.

Escit per: Amina Tazouti, Laura Tomàs, Alex Sanchez i Mohamed Ziani. 25/01/2019.

5


6


Entrevista

ELS SECRETS DEL KARAM El Karam és un nen que ha nascut a Barcelona hi ha vingut a aquesta escola. Volem saber més coses d’ell.

            

Quin és el teu nom complet? Karam Sokowinder Ouali. Quants anys tens? Tinc 11 anys. De quina població ets? Sóc del Marroc. Quan vas venir sabies l’idioma? Sí que sabia l’idioma. A on has nascut? He nascut ha Barcelona. Tens germans/es? No tinc germans ni germanes. T’agrada el lloc on vius ? Sí, m’agrada el lloc on visc. A quina escola anaves? T’agradava? Per què? L’escola Les Drassanes. No m'agradava. Per què has vingut a aquesta escola? Perquè he canviat de ciutat. Fas extraescolars? Quines? No en faig. T’agrada el Pau Boada? Per què? Sí perquè són molt amables. I els mestres? Per què? Sí, perquè també són molt amables. Quina assignatura t’agrada més? M'agraden les matemàtiques.

Escit per: Khadija, Ainhoa, Irene, Lluc, i Ibtisam.

7


Entrevista

DESCOBREIX COM ÉS EL JOAN EN REALITAT El Joan Aragón viu a Vilanova i la Geltrú i té 27 anys. Porta 1 any treballant a l’escola Pau Boada. És monitor del menjador i és el dinamitzador de la biblioteca de l’escola.             

Quants anys tens? Tinc 27 anys. On vius? Visc a Vilanova i la Geltrú. Tens fills? T'agradaria tenir fills? Per què? No, però m’agradaria tenir fills. T’agrada aquesta escola? Sí, estic molt a gust en aquesta escola. De què treballes? I t'agrada? Per què? Treballo d’entrenador de bàsquet, de vetllador i de monitor del menjador. És l’única escola on has treballat? A quantes escoles has treballat? No, he treballat a 4 escoles diferents. Practiques algun esport? Per què? Practico el bàsquet i snowboard i els practico perquè m'agraden molt els esports. Tens un equip propi? Tinc 3 equips i són de bàsquet. Quants idiomes parles? Quins són? Parlo 2 idiomes el català i el castellà i xampurrejo l’anglès. Quin és el teu menjar preferit? La pasta a la carbonara. Saps cuinar? Què és el que més t'agrada cuinar? Sí que se cuinar i el que m’agrada més cuinar és l´arròs amb verdures. Quina és la teva assignatura preferida? Per què? Les matemàtiques perquè el meu pare en sap molt. Per tu és complicat treballar en aquesta escola? Per què? Hi ha moments de tot.

Divendres 25 de gener del 2019 Escrit per: Claudia Pérez, Eloi Machuca, Yahia Bensliman i Zakaria Mchiouer..

8


9


Notícia

QUI VOL SABER LES COSES MÉS INTERESSANTS DE LA SORTIDA AL POBLE ESPANYOL? Els nens i les nenes de 5è i de 6è de l’Escola Pau Boada es van tira per uns tobogans de molts metres i també van veure des de molt lluny la Sagrada Família i la Torre Agbar.

10

Els nens i les nenes de 5è i 6è estan jugant als tobogans del parc de les escultures.

L’escola Pau boada va anar al poble Espanyol. El divendres 1 de febrer del 2019, van anar-hi 5éB, 5èA i 6è amb autobús. Van anar-hi perquè els mestres els van agradar les activitats. Les activitats eren una gimcana pel poble espanyol i al final es van tirar pels tobogans. Una cosa que no els va agradar va ser el clima i el que els va agradar molt va ser la gimcana. També van aprendre que les escultures són importants. Els tobogans eren molts grans i divertits . El museu era molt bonic i molt curiós. El nens i les nenes de 6è abans de fer la gimcana van veure un vídeo de totes les festes d’Espanya i era molt bonic i mentre feien tot això, el nens i les nenes de 5èA i 5èB jugaven als tobogans i es divertien. Quan van acabar van començar a dinar. I abans d’anar a dinar van anar a veure el vídeo d’Espanya. S’ho van passar molt bé. Sofía Carayol, Alba Andreu, Ayoub Ait Alibou i Mario Gonzalez.


Notícia

ELS NENS I NENES DE L'ESCOLA PAU BOADA VAN A LA PISCINA DEL COMPLEX AQUÀTIC! Els nens i nenes de l'escola Pau Boada van a la piscina del Complex Aquàtic.

11

Aquests són els nens i nenes de cicle de mitjans de l’escola Pau Boada que van a la piscina del Complex Aquàtic.

Els nens i nenes de P3,P4,P5,1r,2n,i3r van a la piscina i hi van amb autocar. A la piscina on van a nedar es diu Complex Aquàtic . Algunes famílies

van a

ajudar els nens/es petits a canviar-se de roba i a eixugar-se. A la piscina hi van a aprendre a nedar , també a aprendre a flotar, etc. I el que més els agrada fer és jugar amb l'aigua, fer carreres, fer la bomba, enfonsar-se… No els agrada anar a la piscina gran perquè si els obliguen a entrar a la piscina els fa por ofegar-se. No els ensenyen a bussejar i els nens i nenes els agradaria molt. Els petits estan 50 minuts dins l’aigua, i els nens i nenes de 1r, 2n i 3r hi estan entre 80 i 90 minuts a la piscina. Claudia Pérez, Eloi machuca, Yahia Bensliman i Zakaria Makiber .


12


Notícia

LES MESTRES DE PRÀCTIQUES DE 2nB I DE 5èB Hem investigat coses molt interessants de les mestres de pràctiques de les classes de 2n B 5è B.

13 A la foto de l’esquerra, surt l’Aida la mestra de pràctiques de la classe I a la dreta, surt la Claudia la mestra de pràctiques de la classe

Miquel Pedrol que era de 5è B, de 22 anys. José Ventura que era de 2n B, de 21 anys.

Hem investigat a la Claudia José Ventura i a l’Aida Miquel Pedrol, de 21 anys i 22 anys, que són les mestres de pràctiques de 2n B i 5è B. Van venir el 8 de gener i van marxar el 8 de febrer. Són de Vilafranca del Penedès i van estudiar a la UB (Universitat de Barcelona). Els hi ha agradat molt estar amb els nens i nenes, tenen un caràcter molt bo, són bones persones, obertes i carinyoses. Els agrada molt estar a les classes, però el que menys els va agradar va ser que els nens/es no les escoltessin. Elles ajuden als nens/es amb més dificultats. Van venir a fer pràctiques perquè és el seu primer any a la universitat i t’ obliguen a fer un mes de pràctica. A tothom li va agradar que vinguessin. Àlex Sanchez, Laura Tomàs, Mohamed Ziani i Amina Tazouti.


Notícia

SÓN “XULOS” ELS AMBIENTS DE P3, P4 i P5? A continuació explicarem com fan els ambients, qui els fa i moltes coses més.

14

Els nens i nenes estan fent ambients al parvulari i són els nens de P3, P4 i P5.

En primer lloc, els nens i nenes de P3,P4 i P5 fan ambients al parvulari, amb les següents mestres: Eva, Vito, Míriam, Cesca, Rosa, Maria, Fran, Josep, Carme i Laura. A l’edifici gran, fan la part de música amb la Vito i psicomotricitat amb la Míriam. De la mateixa manera al parvulari fan construccions amb la Cesca, art amb la Maria, contes amb la Laura , experimentació amb la Rosa i “vilaxica” amb l’Eva. Els ambients els fan a la tarda cada dia, perquè diuen que a la tarda tenen més temps. Diuen que els ambients més “xulos” són el d’experimentació, el d’art i “vilaxica” i que no hi ha cap ambient que no els agradi. A mode de conclusió diuen que els ambients ajuden als nens i nenes en tots els aspectes . Khadija Oufli, Irene Perea, Ainhoa Sanchez, Lluc Peñafiel i Ibtisam Elfarchou.


15


ENTRETENIMENTS BUSCA LES 5 DIFERÈNCIES:

16

SAPS SORTIR DEL LABERINT?


PODRIES TROBAR LES PARAULES DE LES SOPES DE LLETRES?

17


FINALISTES DEL CONCURS DE LA REVISTA!

ENHORABONA!

18

Iman 1r A

Carla Berdié 2n A

Alba Bautista 1r B

Irene Perea i Julieta Fornabal 2n B


Èric Lorenzo 3r A

Dani Parra 3r C

19

Enrique Cañete 3rB

Georgi Georgiev 4t

Khadija Oufli 5 A


DURANT EL SEGON TRIMESTRE, A LA BIBLIOTECA DE L’ESCOLA, HEM FET

DOS CONCURSOS SOBRE LLIBRES QUE TENIM RECOMANATS.

Aquest trimestre ha estat una mica més complicat, i tot i que han participat molts alumnes, no tots han aconseguit encertar-ho. Alguns dels participants les han aconseguit totes, i juntament amb les del primer trimestre, estan més a prop de tenir tota la col·lecció.

NAJWA LAKBAICHI 20

MARIAM AIT MYRIAM GALCERÁN DAVID CEDRÁN DOAE TAOUFIK LAILA RABEH KATALINA TRINIDAD


GRÀCIES PER HAVER XAFARDEJAT, LLEGIT,

OBSERVAT,

REFLEXIONAT,

JUGAT i INFORMAT D’ALGUNES DE LES COSES QUE ES FAN A L’ESCOLA! Falta poc per setmana santa!

21

Ens veiem el trimestre vinent!


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.