Page 1

Sara Casanellas Aitor Gonzรกlez 3r C

1

3n Trimestre

Curs 2018-2019


Benvinguts nens i nenes de l’escola! Apareix per fi, el nou número de la revista de l’escola Pau Boada! Podreu trobar un munt de coses: entrevistes,

, notícies

de les novetats,, entreteniments i sobretot, els finalistes dels concursos de la portada i de la biblioteca!

Però primerament, cal felicitar als alumnes de 4t, 5è i 6è que han elaborat la revista!

2

Alumnes del projecte de la revista del 3r trimestre del curs 2018-2019

Felicitats periodistes!


Les curiositats de l’Àngels

Pàg.4

El diari del Lucas

Pàg.5

Anunci: Menjar saludable

Pàg.6

La vida del Lluc

Pàg.7

Com és la vida de l’Àdam?

Pàg.8

Anunci: Jornades esportives

Pàg.9

La història dels cooperativistes

Pàg.10

40 anys de l’escola Pau Boada

Pàg.11

Anunci: No s’ha fet anunci

Pàg.12

Ja tenim nou hort a l’escola

Pàg.13

Sortida a l’auditori

Pàg.14

Anunci: Tastacontes

Pàg.15

Entreteniments

Pàg.16

Finalistes dels concurs de la portada

Pàg.18

Finalistes del concurs de la biblioteca Contraportada

Pàg.20 i 21 Pàg.22

3


Entrevista Les curiositats de l’Àngels Es diu Àngels Oñate Font , té 32 anys. És mestra de l’escola Pau Boada i viu a Vilafranca del Penedès.

        

     

Com et dius? Em dic Àngels Oñate Font. A on vius? Visc a Vilafranca del Penedès. Tens novio? Sí, tinc novio i estic casada. Tens fills? Quants? No tinc fills. T’agrada la teva vida? Sí, m’agrada molt. T’agrada ser mestra? Per què? Sí, perquè m’agrada molt estar amb nens/es. T’agraden els teus alumnes? Per què? Sí, estic molt contenta amb ells i elles. Quants anys portes a l’escola? Aquest any és el tercer. Has estat en moltes escoles? Quines? Sí, a moltes. A Badalona, a Vilobí, a Vilanova i aquí a Vilafranca he estat al Mas i Perera, al Baltà i Elias,... Què volies ser de petita? De petita volia ser astronauta. Què vas estudiar? I a on? Vaig estudiar Magisteri, per ser mestra de primària a Tarragona. Quin és el teu menjar preferit? Pff... és que menjar m’agrada molt. El meu menjar preferit són els canalons. T’agrada la verdura? Mmm… no massa. Fas esport? Sí. Quin? Voleibol. Quin és el teu esport preferit? Voleibol. T’agraden els videojocs? Depèn de quin. Per què? Si són de violència, no però si són d’aventures sí.

Escit per: Erik Ruiz, Noelia Fragoso, Adrian Ruiz, Sabrin Irmaki

4


Entrevista

EL DIARI DEL LUCAS Hem fet una entrevista al Lucas de 5è A, un alumne de l'escola Pau Boada. Té 10 anys i viu a Vilafranca del Penedès. 

Com et dius? Em dic Lucas.  Quants anys tens? Tinc 10 anys.  On vius? Visc a Vilafranca del Penedès.  On vas néixer? Vaig néixer a l`hospital comarcal de Vilafranca del Penedès.  Tens novia? Com es diu ? No, no tinc novia.  Quin és el teu color preferit? El meu color preferit és el Blau.  Quin és el teu esport preferit? El meu esport preferit és el futbol Per què? Perquè jugo des dels sis anys i m`agrada.  Quina marca de bambes t’agrada més? La marca que més m'agrada és la Nike. Per què? Perquè també tenen samarretes molt “xules”.  Quants amics i amigues tens? Tinc quatre amics i amigues.  T’agrada l’escola? Sí. Per què? Perquè els mestres són molt educats i amables.  Quina és la teva assignatura preferida? La meva assignatura preferida és matemàtiques. Per què? Perquè m'agrada fer sumes i tot allò.  Estàs a l’escola des de P3? Sí, porto a l’escola des de P3.  Quins han sigut els teus mestres des de P3 fins a 5è? Els mestres que tingut de P3 fins a 5è han sigut la Marta, el Joan Manel, també la Cesca i per últim la Núria.  Quins són els teus mestres preferits? El meu mestre preferit és el Joan Manel.

Escit per: Manel Blas, Manal Zouine, Eva López i Ayman El Jaouhari. 5-4-2019

5


6


Entrevista

LA VIDA DEL LLUC El Lluc és un alumne de l’escola Pau Boada que va a 5è B. Viu a Vilafranca del Penedès .i té 10 anys. Si vols saber més coses sobre la seva vida llegeix-te l’entrevista.

                

Com ets dius? Em dic Lluc. Quants anys tens? Tinc 10 anys. Com és la teva vida fora de l’escola? Jo, estic a l’escola me’n vaig a casa , dino i després torno a l’escola, faig extraescolars, faig deures, sopo, miro la televisió i a dormir. Què és el què t’agrada fer al teu temps lliure? Jugar a la “play station”,a la tauleta i córrer. Quin és l’esport que et fa més feliç? Jo faig pàdel i atletisme, els dos m’agraden però fa més temps que faig atletisme. Tens algun germà o germana? Sí. El meu germà es diu Ot. Quina edat té? Té 12 anys. Quina saga de pel·lícules és la que més t’agrada? A mi m’agraden moltes sagues de pel·lícules, però les que més m'agraden són de ciència ficció . Quin és el teu menjar preferit? El menjar que més m’agrada és el xai amb ous fregits. Què milloraries d’aquesta escola? D'aquesta escola milloraria als nens/es quan es queden al menjador perquè sempre tenen baralles i sembla que estan al parc. Quina és la teva assignatura preferida? La meva assignatura preferida és medi . Quin és el teu jugador de futbol preferit? El meu jugador de futbol preferit és Leo Messi. Quina és la teva marca de cotxe preferida? La meva marca de cotxe preferit és el Jaguar. T’agrada Vilafranca? Molt. Per què? Perquè com us he dit abans, faig extraescolars aquí i tinc la meva casa aquí . T’agrada on vius? Sí. Aniries a un altre lloc a viure? No. Ets vergonyós? No, ni mica. Has dit una mentida en alguna pregunta? Cap ni una. T’ha agradat que t’entrevistéssim a tu? Sí molt.

5/4/2019 Escit per: Luna Hernández, Lucas Romero, Chaimae Taoufik, Ibrahim el Hajjioui, Muhammad Rehman

7


Entrevista

COM ES LA VIDA DE L’ ÀDAM? L’Àdam és un home valent, té 39 anys i és mestre de l’escola Pau Boada de la classe de sisè.

               

Com et dius? Em dic Àdam. Quants anys tens? Tinc 39 anys. On vius? Visc a Canyelles. Quina és la teva assignatura preferida? La meva assignatura preferida és matemàtiques. Has tingut un altra feina? Per què? Sí, he sigut monitor de menjador, entrenador de bàsquet i treballava en un bar, perquè necessitava diners. T’agradaria treballar a una altra escola? Per què? No m’importaria treballar en una altra escola. Quants anys portes a l’escola? Aquest és el meu quart any que porto a l’escola. T’agrada la teva feina? Per què? M’agrada estar a la platja però m'agrada molt la meva feina. Quin és el teu animal preferit? Per què? El meu animal preferit és el gos perquè són molt carinyosos. Tens animals a casa? Per què? Tinc 2 gossos perquè em fan “mimitos”. T’agrada la música? Per què? M’agrada molt la música perquè em fa sentir bé. Quants instruments toques? Quins són? La guitarra, l’ukelele i ara estic tocant el violí. Quin és el teu instrument preferit? Per què? Jo crec que és el piano, perquè m’agrada molt com sona. T’has casat? Per què? Sí, perquè vaig trobar una noia que m’estimava molt i em vaig casar. Com es diu?Es diu Agnés. Tens fills/es? Quants fills/es tens? Com es diuen? Si, tinc 2 fills, que es diuen Noris i Gerbé.

Escrit per: Khadija Barakah, Nour chentouf, Ilyas el karroumi i Adrian Belmonte.

8


9


Notícia

LA HISTÒRIA DELS COOPERATIVISTES Els nens i nenes de l’escola Pau Boada de 5è han creat una cooperativa, on els alumnes han creat uns productes i els han venut a les fires de maig.

Aquestes són unes de les fotos de 5èA i 5èB venent productes.

Al principi de tot les classes de cinquè van donar 4 euros per comprar tot el material que necessitaven. Durant tot el curs han format una cooperativa, inventen productes i els venut al mercat. Primer cada soci havia creat un prototip, utilitzaven materials reutilitzables o altres que, van començar a crear els prototips a gener. Els prototips es van vendre a les fia les cooperatives havien participat 6 escoles, el Pau Boada, el Montagut, el Sant Elias, el Baltà i Elias i el Sant Josep. res de maig, el dissabte 18 de maig. van Vendre estoig, imants, joiers, portallapis, clauers, llibretes...Els productes valen entre 0,50 cèntims i 3 euros, els diners que van recaptar i van donar una mica dels seus diners a la ONG. i faran una activitat final. Si plou vendran dins de l’auditori i l’Ajuntament els hi va donar un diploma. S’organitzen per un equip directiu, el PRESIDENT/A, VICEPRESIDENT SECRETARI/A,VICESECRETARI i el TRESORER/A,VICETRESORER. Abans ho feien al mercat del dissabte i l’ajuntament ha decidir a les fires de maig. Havien donat diners a la ONG per què és bo ser solidari i és bo ajudar a la gent necessitada. Khadija Barakah, Nour chentouf, Ilyas El Karroumi, Adrian Belmonte i Aiman Nabaoui.

10


Notícia

40 ANYS DE L'ESCOLA PAU BOADA Aquest any, l’escola a fet 40 anys, i ho hem celebrat d’una manera molt especial. Si vols saber com ho hem celebrat segueix llegint aquesta notícia.

La primera foto és quan van arribar i seure. La segona foto quan els mestres ballaven i cantaven.

11

El dijous 25 d’abril del 2019 a les 10h del matí, tots els alumnes del Pau Boada van sortir de l’escola per anar a Cal Bolet. Per celebrar els 40 anys de l’escola, van anar a Cal Bolet i van fer un musical. Quan van arribar, tots els alumnes van seure a les cadires. La persona que va presentar va ser el mestre de 6è, l’Àdam Boria. L’Àdam anunciava quines classes sortiran, i quines classes, s’havien de preparar. Entre classe i classe ensenyaven fotos de l’escola des de que es va obrir. Cada classe va cantar una cançó: P3-El lleó petit, P4-Sant Jordi, P5-Paff el drac màgic, 1r-Boig per tu, 2n-Bon dia, 3r-Músic de carrer, 4t-Pa amb oli i sal, 5é- La petita rambla del poble sec i 6éCorren. Quan van acabar de cantar totes les classes, els professors van cantar una cançó. Van cantar: Mare meva. La celebració, la van organitzar els mestres de l’escola i l’equip directiu i les cançons les van triar l’Adam i el professor de la classe de 5è A, el Joan Manel. Els pares no van poder venir perquè no hi cabia més gent a Cal Bolet. Hi havia la càmera de televisió perquè va ser un moment molt important per l’escola. Quan tots van acabar de cantar i de mirar fotos van veure el nou Lip dub. Tot el que vam fer a Cal Bolet va durar 1h i 15 minuts. Lucas Romero ,Ibrahim El Hajjioui, Luna Hernández, Cahimae Taoufik, Muhammad Rehman.


Oh....Ens sap greu comunicar que un dels grups no ha creat el seu anunci. Per aquesta raó la pàgina està incompleta.

12


Notícia

JA TENIM NOU HORT A L’ESCOLA En aquesta notícia parlarem de l’hort, qui el cuida, com s’organitza, què s’hi planta i quan van començar a anar-hi els nens i nenes.

13 En aquestes fotos es veu com estan plantant. La nostra notícia va de l’hort de l’escola. De l’hort se n’encarreguen l’Imma i l’Esther. Cada dia hi van deu nens i nenes a l’hora del pati. Hi van els nens i nenes de: 1r,2n,3r,4t i 5è, alguns mestres i una mare que es diu Natàlia. Els nens van començar a anar a l’hort al segon trimestre. Ara a l’hort planten verdures i flors comestibles. Les verdures que planten son: cols, apis i enciams. Ara a l’hort estan regant i collint. L’hort està ubicat a l’entrada del costat dels bombers. Els nens i nenes han d’ anar a on està la Carme per apuntar-se a l’hort. Allà fan tallers i sortegen verdures. La Natàlia, què és la mare del Luca de 3r B, és la que fa el sorteig. A l’hort s’hi ha d’anar amb molt de compte per no trepitjar les verdures.

Adrián Ruiz Matas, Sabrin Irmaki, Noelia Fragoso Segura, Erik Ruiz Retamar.


Notícia

SORTIDA A L´AUDITORI Els nens i nenes de P3 P4 P5 van anar d'excursió a l’auditori a veure un esplèndid musical.

14 Ells són els dos protagonistes de l’espectacle “kaixes i kaixes”.

Els nens i nenes de P3, P4, P5 van anar a una sortida a l'auditori el dia 7 de maig del 2019. Van anar-hi 14 nens i nenes i hi van anar en autobús. Més tard, va començar l'espectacle de música “Kaixes i Kaixes” i els protagonistes eren un noi i una noia. S’ho van passar molt bé, va ser molt divertit. Al finalitzar van tornar a l’escola i van començar a esmorzar. Els nens i les nenes ens van dir que el que més els va agradar va ser la música i les cançons, que eren totes molts “xules”. També ens van dir que els actors ho van fer molt bé. Manel blas,Manal zouine,Eva lopez i Ayman El Jaouhari.


15


ENTRETENIMENTS BUSCA LES DIFERÈNCIES:

16

SAPS SORTIR DEL LABERINT?


PODRIES TROBAR LES PARAULES DE LES SOPES DE LLETRES?

17


FINALISTES DEL CONCURS DE LA REVISTA!

ENHORABONA!

18

Héctor Ruiz 1rA

Alba Bautista 1rB

Carla Berdié

Jina Irmaki

Ona Berdié

Sanae El Hammouchi

2nA

2n B


Eric Lorenzo

Laila Rabeh

Youssef Essebahi 3rA

Najwa Lakbaichi 3r B

19

Sara Casanellas Aitor González 3r C

Khadija Barakah Luna Hernández 5èB


DURANT EL SEGON TRIMESTRE, A LA BIBLIOTECA DE L’ESCOLA, HEM FET

DOS CONCURSOS SOBRE LLIBRES QUE TENIM RECOMANATS.

Aquest trimestre ha estat una mica més complicat, i tot i que han participat molts alumnes, no tots han aconseguit encertar-ho. Alguns dels participants les han aconseguit totes, i juntament amb les del primer trimestre, estan més a prop de tenir tota la col·lecció.

NAJWA LAKBAICHI CHAIMAE TAOUFIK SABRIN IRMAKI SARA C.

PIER

TIFAUT

NAIALA

MARYAM

KAWTAR

ZAKARIA

SARA B

JOSE

DAVID

Aquesta vegada han participat 25 persones però no tothom ha aconseguit fer-ho bé. Felicitats també a: LAILA, CLAUDIA, ALEXIA, ISMAEL, NAGORE, ALLISON, AYMAN, NOURA, MARIO, JULIÀ, LUNA I KHADIJA.

20


21


GRÀCIES PER HAVER XAFARDEJAT, LLEGIT,

OBSERVAT,

REFLEXIONAT,

JUGAT i INFORMAT D’ALGUNES DE LES COSES QUE ES FAN A L’ESCOLA! Falta poc per les vacances!

22

Ens veiem el curs vinent!

Profile for Escola Pau Boada

Revista Escolar 3r Trimestre 2018-2019  

Revista feta pels alumnes de l'escola

Revista Escolar 3r Trimestre 2018-2019  

Revista feta pels alumnes de l'escola

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded