Page 1

X

X

MAGAZIN

februarie 2018

Nunta perfectă

972583

„ Tendinţele anului 2018 în materie de nunţi „ Căsătorii în Cetatea Oradea „ Botezul rochiei de mireasă


FEBRUARIE 2018

2 Nunta perfectă

FEBRUARIE 2018

Nunta perfectă 7 ă

Tendinţele anului 2018 în materie de nunţi Pentru 2018 ne aşteptăm să vedem o mulţime de inspiraţii de nuanţe ultraviolet. 2018 - un alt an, un alt aflux de tendinţe de nuntă proaspete, care ne vor încânta privirile. În timp ce o mulţime de tradiţii de nuntă vor rămâne la fel ca în anii trecuţi, apar tendinţe noi, personalizate. Tendinţe care se reflectă atât în modă, cât și în aranjamente florale, decoruri, torturi și prăjituri. Ultraviolet, culoarea anului 2018 „Ultraviolet” a fost stabilită drept culoarea anului 2018 de către Institutul Pantone, care o descrie

drept „provocatoare”, „invitând la reflecţie” și reprezentând individualitatea și spiritualitatea, scrie The Guardian. Potrivit companiei, această culoare face aluzie la misterele cosmosului și la necunoscut. Acest lucru este întotdeauna un indicator important al ceea ce urmează să vină în tendinţele nunţii „Culoarea stabilită de Pantone a ajuns să însemne mult mai mult decât ceea ce este în trend în lumea designului. Acum reprezintă cu adevărat nevoile lumii din prezent”, a spus Laurie Pressman, vicepreședinte al Pantone Colour Institute. „Trăim într-o lume în care este nevoie de inventivitate și imaginaţie. Acea inspiraţie pentru cre-

Cei cărora le place scăldatul, chiar și îmbrăcaţi, și nu îi deranjează hainele ude, pot alege o sesiune de „trash the dress” într-un cadru natural al unui lac. O alternativă este și apa unei piscine.

Pe două roţi Pentru genul de cupluri tot timpul în mișcare și cărora le plac aventurile și plimbările, este ideală o sesiune foto „trash the dress” pe două roţi, fie că vorbim de biciclete sau motorete.

Buchet în nuanţe de ultraviolet

Aranjamente florale ultraviolet

aţie cu care este asociată culoarea Pantone 18-3838 ultraviolet, care ne ridică nivelul de conștientizare și

Vă invităm în lumea noastră dulce, cu diverse dulciuri diferite, combinaţii îndrăzneţe, atât pe placul celor mici, cât şi a celor mari.

potenţialul. De la explorarea noilor tehnologii și a unei părţi mai mari din galaxie, la exprimarea artistică și reflecţia spirituală, culoarea violet reprezintă ceea ce urmează să vină”, a spus Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului. În fiecare an, experţii în culoare de la Pantone Colour Institute stabilesc culoarea anului făcând analize în domenii precum design, film,

Parcul de distracţii

Marea ne cheamă la ea

Pentru cuplurile pe care le încântă mașinuţele, caruselurile, culorile și forfota, destinaţia potrivită este parcul de distracţii. Încercând toate comediile și aparatele de entertainment din incinta unui astfel de parc, se vor simţi în largul lor.

Marea este una dintre locaţiile considerate romantice, misterioase și pline de căldură, care se potrivește celor care vor cadre cât se poate de boeme, dar și celor care sunt pasionaţi de acest peisaj și îi încântă ideea unui decor albastru cu nisip strălucitor.

Gara este locul multor povești de iubire și al poveștilor de viaţă, în general. Vă mai amintiţi filmele artistice în care unul pleacă și celălalt aleargă după tren sau îl așteaptă cu nerăbdare în gară, să îl revadă după vreme îndelungată? Peronul gării este o locaţie pe cât de romantică, pe atât de industrială pentru o ședinţă foto „trash the dress”. „Trash the dress” nu înseamnă doar o ședinţă foto, înseamnă mai degrabă un joc al mirilor, surprins în cadre remarcabile. SURSA: SAVETHEDATE.RO

SCALA

Cofetăria una dintre primele cofetării din Oradea. Cofetăria SCALA îţi oferă bucuria gustului prăjiturilor din copilărie, o aromă desăvârşită a calităţii superioare a produselor dulci.

Terenul de fotbal

Sugar Spice

Este un spaţiu cel puţin provocator când vine vorba de cadre fotografice pentru o sesiune „trash the dress”, mai ales că face deliciul aproape oricărui mire. Dacă este ușor timid și stângaci într-ale fotografiei, cu siguranţă terenul de fotbal va fi locul care îl va relaxa și îl va ajuta și pe el să își lase creativitatea să lucreze, pentru cadre cel puţin interesante.

Poalele muntelui Dacă vă place un decor mai natural și departe de agitaţia orașului, atunci un câmp la poalele muntelui poate fi cadrul perfect pentru o ședinţă „trash the dress”. Trebuie ţinut cont că ședinţele foto trebuie făcute dimineaţa sau seara, deoarece căldura și lumina din plină zi nu sunt câtuși de puţin favorabile.

O cofetărie cu tradiţie din 1990! B-dul Decebal 58 0259/479-730 NOU! Meziadului 14 0359/459-730 Cofetaria Scala Oradea cofetaria_scala@yahoo.com

La plimbare, prin oraş

Combinaţii inedite, inserţii, decoruri speciale cu pastă de zahăr şi ciocolată, tendiţe noi cu glazură oglindă, care să încânte privirea şi să vă asigure la evenimentele dvs. speciale acel “ceva” special. MAI MULTE DETALII:

972573

Grup Facebook Sugar Spice... un dulce diferit! Masă festivă în tendinţele anului

Pentru cei curajoși, cărora le plac lucrurile privite de la înălţime sau cei care vor să încerce ceva deosebit, zborul cu parapanta, saltul cu parașuta sau mai liniștita plimbare într-un balon cu aer cald sunt idei grozave de a surprinde momente inedite, care, cu siguranţă, nu vor fi câtuși de puţin regizate.

Celor cărora nu le plac călătoriile în nu știu ce vârf de munte pot alege orașul pentru poze romantice. Precis că sunt câteva locuri preferate din oraș în care au petrecut clipe frumoase sau de care îi leagă povești idilice.

Să intrăm la... apă!

972580

Aventura la înălţime

Tel.: 0749/970-686

La gară


FEBRUARIE 2018

6 Nunta perfectă

FEBRUARIE 2018

Nunta perfectă 3 ă

Idei creative pentru un „trash the dress”

Explozie de culoare

Totul ultraviolet

Pentru cuplurile mai dezinvolte, care vor să experimenteze, asemeni unui copil care se mâzgălește pentru prima oară sau sunt mari amatoare de artă, fotografiile în care se folosesc vopselurile, prafurile sau acuarelele sunt ideale.

gastronomie, modă, artă și divertisment, precum și în ceea ce privește materialele, turismul, sportul și tehnologia. Declarată culoarea anului 2018, ultraviolet este nuanţa potrivi-

tă mirilor ce vor să fie mereu în tendinţe. Este o culoare provocatoare, asociată de mulţi și cu spiritualitatea. Ultraviolet poate face parte din decor, ţinute, tort și chiar buchetul miresei.

Pentru 2018 ne așteptăm să vedem o mulţime de inspiraţii de nuanţe ultraviolet. De la îmbrăcăminte pentru miri și mirese, la decoruri și aranjamente florale, invitaţii de nuntă și bijuterii.

SURSA FOTO: BRIDESMAGAZINE.CO.UK, GHIDULMIRESEI.RO

Magazinul tău de bijuterii! str. C. Coposu nr. 7

Tel.: 0727/714178 La prezentarea revistei în magazin veţi beneficia de

10% reducere la verighete şi inele de logodnă cu diamant, până la data de 972585

„Trash the dress” este deja un concept bine cunoscut de miresele din aglomeraţiile urbane și foarte popular în rândul celor care vor deopotrivă cadre romantice, feerice sau ieșite din comun. „Trash the dress” tradus în limba română înseamnă „botezul rochiei de mireasă”, adică un fel de sesiune foto unde îi faci de petrecanie rochiei după bunul tău plac și al fotografului. Unele mirese aleg să stropească rochia cu diferite culori și să tragă niște cadre care l-ar face gelos până și pe Pablo Picasso, în timp ce altele se cufundă în mare, asemenea unor adevărate sirene.

Oricare ar fi stilul miresei, important este ca rochia de mireasă să îi deservească cel puţin încă o dată în afara zilei nunţii și să creeze o amintire demnă de pus în cele mai preţioase rame. Am preluat din Ghidul miresei câteva idei de peste mări și ţări care sunt reprezentative pentru acest obicei și care pot deservi ca inspiraţie pentru „trash the dress”, care nu numai că trebuie să fie memorabile, dar trebuie să fie și relaxante.

972587

Botezul rochiei de mireasă sau „trash the dress” este un concept tot mai folosit de miri.

Dealer autorizat ARGYOR

1 Mai 2018!


FEBRUARIE 2018

4 Nunta perfectă

FEBRUARIE 2018

Nunta perfectă 5 ă

Paşi pentru oficierea căsătoriei Potrivit informaţiilor Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Oradea, primul pas pentru oficierea căsătoriei civile este fixarea locaţiei, a datei şi orei încheierii căsătoriei. Pasul doi este obţinerea certificatelor medicale prenupţiale pentru ambii viitori soţi, de la medicul de familie sau la oricare centru medical particular din municipiul Oradea. Certificatul medical prenupţial centralizează analize medicale efectuate, deci presupune îndeplinirea unor demersuri anterioare emiterii. Eliberarea, de către medic, trebuie făcută între a 14-a și a 10-a zi înainte de data încheierii căsătoriei. Pasul numărul trei: cei care vor să se căsătorească vor face, personal, declaraţia de căsătorie la Serviciul de Stare civilă unde urmează a se încheia căsătoria. Când persoana se află la prima căsătorie are nevoie de: cartea de

identitate - original și copie; certificatul de naștere, original și copie; certificatul medical prenupţial - original. Dacă persoana nu se află la prima căsătorie, pe lângă documentele de mai sus, prezintă și dovada desfacerii sau încetării căsătoriei anterioare, respectiv: certificat de divorţ sau sentinţă de divorţ, definitivă și irevocabilă, certificat de deces al fostului soţ - original și copie.

Când se depun actele Pentru oficierea căsătoriei într-una din zilele de vineri actele se depun luni, marţi, miercuri în săptămâna precedentă încheierii căsătoriei. Pentru oficierea căsătoriei sâmbăta, actele se depun marţi, miercuri sau joi în săptămâna precedentă

încheierii căsătoriei. Cei care doresc să se căsătorească duminica vor depune actele miercuri, joi sau vineri în săptămâna precedentă

Nu se fac nunţi în 2018 În toate zilele de post de peste an; În zilele Praznicelor împărăteşti şi în ajunul acestora; În săptămâna lăsatului sec de carne (11 februarie 17 februarie); În Postul Sfintelor Paşti (18 februarie - 08 aprilie); În Săptămâna Luminată (09 aprilie - 15 aprilie); În Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (04 iunie - 28 iunie); În Postul Adormirii Maicii Domnului (1 august - 15 august); În postul Naşterii Domnului (14 noiembrie - 24 decembrie); În perioada de la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie - 6 ianuarie). SURSA: crestinortodox.ro

încheierii căsătoriei. Miercuri - în săptămâna încheierii căsătoriei se depun, obligatoriu, cărţile de identitate (în original) ale viitorilor soţi și copia cărţilor de identitate a doi martori, care vor semna actele de stare civilă, odată și împreună cu mirii, la momentul încheierii căsătoriei. Căsătoria civilă se oficiază în Oradea la Casa Căsătoriilor din Cetatea Oradea (vineri și sâmbătă) și în Sala „Traian Moșoiu” a Primăriei Oradea (sâmbătă și duminică).

Viceprimarul Mircea Mălan a oficiat prima căsătorie în Cetatea Oradea

Momentan, la Cetatea Oradea sunt amenajate două săli pentru cununiile civile, dar va fi dată în folosinţă încă una. Amenajarea unei așa-numite Case a Căsătoriilor în Cetate este un proiect vechi al Municipalităţii, datând de prin 2007. Dispunând de sălile necesare și oferind o atmosferă specială, Cetatea era soluţia evidentă. Ideea nu s-a pus în practică din cauza curţii veșnic înnoroiate în acea vreme. Din acest an, orădenii dornici să își oficializeze relaţiile vor putea face asta și între zidurile Cetăţii medievale. Serviciul de stare civilă a primit trei săli pentru a oficia cununii, situate imediat lângă intrarea dinspre Centrul civic. „Vor fi două săli mai mici și una mai mare, în funcţie de alaiul cu care vin cuplurile”, spune Gheorghe Seica, șeful Serviciului Stare Civilă. ORADEA.

de 26 de ani, viaţa tuturor celor care îi trec pragul.

Prăjiturile noastre sunt realizate din ingrediente naturale, decorate cu iubire şi glazurate cu suflet.

Prima pereche căsătorită în Cetatea Oradea

FOTO: C.DE.

Căsătorii în Cetatea Oradea

Cofetăria SWEET MOCCA îndulcește ,

Fie că este vorba de o nuntă, un botez, o aniversare, sau pur şi simplu doriţi să savuraţi o delicioasă prăjitură de casă, gama noastră satisface până şi cele mai pretenţioase nevoi.

FOTO: C.DE.

Vă aşteptăm în Oradea, pe strada Anatole France, ance, nr.68, de luni până sâmbătă, între 08:00019:00. De asemenea, ne puteţi eţi contacta la numărul de telefon: 0744/771-503. 03.

„În Cetate este altă atmosferă, pe care multe cupluri o apreciază, judecând după numărul mare de fotografii de nuntă făcute acolo. Sper să le placă însurăţeilor”, a declarat Gheorghe Seica. Statistica ultimilor ani arată că în Oradea numărul de căsătorii încheiate anual este în jur de 1.600, cu tendinţa de scădere. Anul trecut, serviciul de specialitate a consemnat 1.564 de cununii civile. Majoritatea acestora s-au încheiat fie la Primărie, fie în sala de la Lotus. Totuși, pentru cei care au dorit să minimizeze deplasările, în contul unei taxe de 1.000 de lei, ofiţerii stării civile s-au deplasat în alte spaţii.

„Anul trecut am avut 27 de cupluri care au vrut să li se încheie cununia civilă în sălile de evenimente, unde au ţinut și nunţile”, spune Seica.

Prima căsătorie În ajun de Sf. Ioan, viceprimarul Mircea Mălan a fost cel care a oficiat prima cununie civilă în noua sală din Cetatea Oradea. Vizibili emoţionaţi, Daniel și Anca au trecut de formalităţile oficiale cu brio. Proaspeţii miri s-au declarat încântaţi de locaţie. „Nouă ni s-a părut un loc mai special, mai ales pentru că am avut invitaţi și din alte localităţi. Cetatea este un simbol al orașului și inspiră o atmosferă medievală adaptată la zilele noastre”, a precizat, la unison,

noua familie Maghiar. Reamintim că Municipalitatea pune la dispoziţie două locaţii, pentru cei vor să își oficializeze relaţiile: sala Primăriei Oradea și noile săli din Cetatea Oradea. Daniel și Anca au precizat că nu regretă alegerea făcută și chiar o recomandă și viitorilor miri. „Astăzi am avut bucuria de a oficia prima căsătorie civilă la Cetatea din Oradea. La sfârșitul ceremoniei, le-am urat mirilor ca peste 50 de ani, ţinându-se de mână și înconjuraţi de copii, nepoţi și strănepoţi, să participe la Nunta de Aur, organizată de Primăria Oradea în semn de preţuire pentru orădenii care au învins lupta cu timpul și au rămas împreună o jumătate de veac!”, le-a urat viceprimarul proaspeţilor căsătoriţi.

Capacitate limitată La Cetatea Oradea sunt amenajate momentan două săli pentru cununiile civile, dar va fi dată în folosinţă încă una. Capacitatea primelor două săli este însă limitată, lucru dovedit de la prima cununie civilă. Cu aproximativ 20 de locuri pe scaune şi alte încă atâtea în picioare, sălile se pot dovedi a fi neîncăpătoare în cazul nunţilor mai numeroase.

Pentru umpluturi, folosim creme fierte cu diverse arome, precum ciocolată, vanilie, caramel, cafea, pirure de castane, iaurt. Diversitatea continuă şi în ceea ce priveşte decorul exterior: marţipan, frişcă, ciocolată, şi nu numai. Ne place să ne răsfăţăm clienţii şi nu dăm înapoi, indiferent de provocare. De aceea suntem în permanenţă pregătiţi pentru a vă surprinde cu cele mai deosebite torturi personalizate.

FOTO: C.DE.

Caseta redacţională Supliment editat de SC Inform Media Press SRL973513

Dacă veniţi cu acest cupon beneficiaţi de 10% reducere!!

Atmosferă de basm în Cetatea Oradea

Sălile nu sunt prea încăpătoare

FOTO: C.DE.

Redacţia Jurnal bihorean: Oradea, Bdul Dacia nr. 34, CP 262, OP 1.

Redactor-coordonator: Dan Birta Director de vânzări: Andrada Buhaş Departament tehnic: Dana Crăciunescu Departament difuzare: Rais W. István


FEBRUARIE 2018

4 Nunta perfectă

FEBRUARIE 2018

Nunta perfectă 5 ă

Paşi pentru oficierea căsătoriei Potrivit informaţiilor Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Oradea, primul pas pentru oficierea căsătoriei civile este fixarea locaţiei, a datei şi orei încheierii căsătoriei. Pasul doi este obţinerea certificatelor medicale prenupţiale pentru ambii viitori soţi, de la medicul de familie sau la oricare centru medical particular din municipiul Oradea. Certificatul medical prenupţial centralizează analize medicale efectuate, deci presupune îndeplinirea unor demersuri anterioare emiterii. Eliberarea, de către medic, trebuie făcută între a 14-a și a 10-a zi înainte de data încheierii căsătoriei. Pasul numărul trei: cei care vor să se căsătorească vor face, personal, declaraţia de căsătorie la Serviciul de Stare civilă unde urmează a se încheia căsătoria. Când persoana se află la prima căsătorie are nevoie de: cartea de

identitate - original și copie; certificatul de naștere, original și copie; certificatul medical prenupţial - original. Dacă persoana nu se află la prima căsătorie, pe lângă documentele de mai sus, prezintă și dovada desfacerii sau încetării căsătoriei anterioare, respectiv: certificat de divorţ sau sentinţă de divorţ, definitivă și irevocabilă, certificat de deces al fostului soţ - original și copie.

Când se depun actele Pentru oficierea căsătoriei într-una din zilele de vineri actele se depun luni, marţi, miercuri în săptămâna precedentă încheierii căsătoriei. Pentru oficierea căsătoriei sâmbăta, actele se depun marţi, miercuri sau joi în săptămâna precedentă

încheierii căsătoriei. Cei care doresc să se căsătorească duminica vor depune actele miercuri, joi sau vineri în săptămâna precedentă

Nu se fac nunţi în 2018 În toate zilele de post de peste an; În zilele Praznicelor împărăteşti şi în ajunul acestora; În săptămâna lăsatului sec de carne (11 februarie 17 februarie); În Postul Sfintelor Paşti (18 februarie - 08 aprilie); În Săptămâna Luminată (09 aprilie - 15 aprilie); În Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (04 iunie - 28 iunie); În Postul Adormirii Maicii Domnului (1 august - 15 august); În postul Naşterii Domnului (14 noiembrie - 24 decembrie); În perioada de la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie - 6 ianuarie). SURSA: crestinortodox.ro

încheierii căsătoriei. Miercuri - în săptămâna încheierii căsătoriei se depun, obligatoriu, cărţile de identitate (în original) ale viitorilor soţi și copia cărţilor de identitate a doi martori, care vor semna actele de stare civilă, odată și împreună cu mirii, la momentul încheierii căsătoriei. Căsătoria civilă se oficiază în Oradea la Casa Căsătoriilor din Cetatea Oradea (vineri și sâmbătă) și în Sala „Traian Moșoiu” a Primăriei Oradea (sâmbătă și duminică).

Viceprimarul Mircea Mălan a oficiat prima căsătorie în Cetatea Oradea

Momentan, la Cetatea Oradea sunt amenajate două săli pentru cununiile civile, dar va fi dată în folosinţă încă una. Amenajarea unei așa-numite Case a Căsătoriilor în Cetate este un proiect vechi al Municipalităţii, datând de prin 2007. Dispunând de sălile necesare și oferind o atmosferă specială, Cetatea era soluţia evidentă. Ideea nu s-a pus în practică din cauza curţii veșnic înnoroiate în acea vreme. Din acest an, orădenii dornici să își oficializeze relaţiile vor putea face asta și între zidurile Cetăţii medievale. Serviciul de stare civilă a primit trei săli pentru a oficia cununii, situate imediat lângă intrarea dinspre Centrul civic. „Vor fi două săli mai mici și una mai mare, în funcţie de alaiul cu care vin cuplurile”, spune Gheorghe Seica, șeful Serviciului Stare Civilă. ORADEA.

de 26 de ani, viaţa tuturor celor care îi trec pragul.

Prăjiturile noastre sunt realizate din ingrediente naturale, decorate cu iubire şi glazurate cu suflet.

Prima pereche căsătorită în Cetatea Oradea

FOTO: C.DE.

Căsătorii în Cetatea Oradea

Cofetăria SWEET MOCCA îndulcește ,

Fie că este vorba de o nuntă, un botez, o aniversare, sau pur şi simplu doriţi să savuraţi o delicioasă prăjitură de casă, gama noastră satisface până şi cele mai pretenţioase nevoi.

FOTO: C.DE.

Vă aşteptăm în Oradea, pe strada Anatole France, ance, nr.68, de luni până sâmbătă, între 08:00019:00. De asemenea, ne puteţi eţi contacta la numărul de telefon: 0744/771-503. 03.

„În Cetate este altă atmosferă, pe care multe cupluri o apreciază, judecând după numărul mare de fotografii de nuntă făcute acolo. Sper să le placă însurăţeilor”, a declarat Gheorghe Seica. Statistica ultimilor ani arată că în Oradea numărul de căsătorii încheiate anual este în jur de 1.600, cu tendinţa de scădere. Anul trecut, serviciul de specialitate a consemnat 1.564 de cununii civile. Majoritatea acestora s-au încheiat fie la Primărie, fie în sala de la Lotus. Totuși, pentru cei care au dorit să minimizeze deplasările, în contul unei taxe de 1.000 de lei, ofiţerii stării civile s-au deplasat în alte spaţii.

„Anul trecut am avut 27 de cupluri care au vrut să li se încheie cununia civilă în sălile de evenimente, unde au ţinut și nunţile”, spune Seica.

Prima căsătorie În ajun de Sf. Ioan, viceprimarul Mircea Mălan a fost cel care a oficiat prima cununie civilă în noua sală din Cetatea Oradea. Vizibili emoţionaţi, Daniel și Anca au trecut de formalităţile oficiale cu brio. Proaspeţii miri s-au declarat încântaţi de locaţie. „Nouă ni s-a părut un loc mai special, mai ales pentru că am avut invitaţi și din alte localităţi. Cetatea este un simbol al orașului și inspiră o atmosferă medievală adaptată la zilele noastre”, a precizat, la unison,

noua familie Maghiar. Reamintim că Municipalitatea pune la dispoziţie două locaţii, pentru cei vor să își oficializeze relaţiile: sala Primăriei Oradea și noile săli din Cetatea Oradea. Daniel și Anca au precizat că nu regretă alegerea făcută și chiar o recomandă și viitorilor miri. „Astăzi am avut bucuria de a oficia prima căsătorie civilă la Cetatea din Oradea. La sfârșitul ceremoniei, le-am urat mirilor ca peste 50 de ani, ţinându-se de mână și înconjuraţi de copii, nepoţi și strănepoţi, să participe la Nunta de Aur, organizată de Primăria Oradea în semn de preţuire pentru orădenii care au învins lupta cu timpul și au rămas împreună o jumătate de veac!”, le-a urat viceprimarul proaspeţilor căsătoriţi.

Capacitate limitată La Cetatea Oradea sunt amenajate momentan două săli pentru cununiile civile, dar va fi dată în folosinţă încă una. Capacitatea primelor două săli este însă limitată, lucru dovedit de la prima cununie civilă. Cu aproximativ 20 de locuri pe scaune şi alte încă atâtea în picioare, sălile se pot dovedi a fi neîncăpătoare în cazul nunţilor mai numeroase.

Pentru umpluturi, folosim creme fierte cu diverse arome, precum ciocolată, vanilie, caramel, cafea, pirure de castane, iaurt. Diversitatea continuă şi în ceea ce priveşte decorul exterior: marţipan, frişcă, ciocolată, şi nu numai. Ne place să ne răsfăţăm clienţii şi nu dăm înapoi, indiferent de provocare. De aceea suntem în permanenţă pregătiţi pentru a vă surprinde cu cele mai deosebite torturi personalizate.

FOTO: C.DE.

Caseta redacţională Supliment editat de SC Inform Media Press SRL973513

Dacă veniţi cu acest cupon beneficiaţi de 10% reducere!!

Atmosferă de basm în Cetatea Oradea

Sălile nu sunt prea încăpătoare

FOTO: C.DE.

Redacţia Jurnal bihorean: Oradea, Bdul Dacia nr. 34, CP 262, OP 1.

Redactor-coordonator: Dan Birta Director de vânzări: Andrada Buhaş Departament tehnic: Dana Crăciunescu Departament difuzare: Rais W. István


FEBRUARIE 2018

6 Nunta perfectă

FEBRUARIE 2018

Nunta perfectă 3 ă

Idei creative pentru un „trash the dress”

Explozie de culoare

Totul ultraviolet

Pentru cuplurile mai dezinvolte, care vor să experimenteze, asemeni unui copil care se mâzgălește pentru prima oară sau sunt mari amatoare de artă, fotografiile în care se folosesc vopselurile, prafurile sau acuarelele sunt ideale.

gastronomie, modă, artă și divertisment, precum și în ceea ce privește materialele, turismul, sportul și tehnologia. Declarată culoarea anului 2018, ultraviolet este nuanţa potrivi-

tă mirilor ce vor să fie mereu în tendinţe. Este o culoare provocatoare, asociată de mulţi și cu spiritualitatea. Ultraviolet poate face parte din decor, ţinute, tort și chiar buchetul miresei.

Pentru 2018 ne așteptăm să vedem o mulţime de inspiraţii de nuanţe ultraviolet. De la îmbrăcăminte pentru miri și mirese, la decoruri și aranjamente florale, invitaţii de nuntă și bijuterii.

SURSA FOTO: BRIDESMAGAZINE.CO.UK, GHIDULMIRESEI.RO

Magazinul tău de bijuterii! str. C. Coposu nr. 7

Tel.: 0727/714178 La prezentarea revistei în magazin veţi beneficia de

10% reducere la verighete şi inele de logodnă cu diamant, până la data de 972585

„Trash the dress” este deja un concept bine cunoscut de miresele din aglomeraţiile urbane și foarte popular în rândul celor care vor deopotrivă cadre romantice, feerice sau ieșite din comun. „Trash the dress” tradus în limba română înseamnă „botezul rochiei de mireasă”, adică un fel de sesiune foto unde îi faci de petrecanie rochiei după bunul tău plac și al fotografului. Unele mirese aleg să stropească rochia cu diferite culori și să tragă niște cadre care l-ar face gelos până și pe Pablo Picasso, în timp ce altele se cufundă în mare, asemenea unor adevărate sirene.

Oricare ar fi stilul miresei, important este ca rochia de mireasă să îi deservească cel puţin încă o dată în afara zilei nunţii și să creeze o amintire demnă de pus în cele mai preţioase rame. Am preluat din Ghidul miresei câteva idei de peste mări și ţări care sunt reprezentative pentru acest obicei și care pot deservi ca inspiraţie pentru „trash the dress”, care nu numai că trebuie să fie memorabile, dar trebuie să fie și relaxante.

972587

Botezul rochiei de mireasă sau „trash the dress” este un concept tot mai folosit de miri.

Dealer autorizat ARGYOR

1 Mai 2018!


FEBRUARIE 2018

2 Nunta perfectă

FEBRUARIE 2018

Nunta perfectă 7 ă

Tendinţele anului 2018 în materie de nunţi Pentru 2018 ne aşteptăm să vedem o mulţime de inspiraţii de nuanţe ultraviolet. 2018 - un alt an, un alt aflux de tendinţe de nuntă proaspete, care ne vor încânta privirile. În timp ce o mulţime de tradiţii de nuntă vor rămâne la fel ca în anii trecuţi, apar tendinţe noi, personalizate. Tendinţe care se reflectă atât în modă, cât și în aranjamente florale, decoruri, torturi și prăjituri. Ultraviolet, culoarea anului 2018 „Ultraviolet” a fost stabilită drept culoarea anului 2018 de către Institutul Pantone, care o descrie

drept „provocatoare”, „invitând la reflecţie” și reprezentând individualitatea și spiritualitatea, scrie The Guardian. Potrivit companiei, această culoare face aluzie la misterele cosmosului și la necunoscut. Acest lucru este întotdeauna un indicator important al ceea ce urmează să vină în tendinţele nunţii „Culoarea stabilită de Pantone a ajuns să însemne mult mai mult decât ceea ce este în trend în lumea designului. Acum reprezintă cu adevărat nevoile lumii din prezent”, a spus Laurie Pressman, vicepreședinte al Pantone Colour Institute. „Trăim într-o lume în care este nevoie de inventivitate și imaginaţie. Acea inspiraţie pentru cre-

Cei cărora le place scăldatul, chiar și îmbrăcaţi, și nu îi deranjează hainele ude, pot alege o sesiune de „trash the dress” într-un cadru natural al unui lac. O alternativă este și apa unei piscine.

Pe două roţi Pentru genul de cupluri tot timpul în mișcare și cărora le plac aventurile și plimbările, este ideală o sesiune foto „trash the dress” pe două roţi, fie că vorbim de biciclete sau motorete.

Buchet în nuanţe de ultraviolet

Aranjamente florale ultraviolet

aţie cu care este asociată culoarea Pantone 18-3838 ultraviolet, care ne ridică nivelul de conștientizare și

Vă invităm în lumea noastră dulce, cu diverse dulciuri diferite, combinaţii îndrăzneţe, atât pe placul celor mici, cât şi a celor mari.

potenţialul. De la explorarea noilor tehnologii și a unei părţi mai mari din galaxie, la exprimarea artistică și reflecţia spirituală, culoarea violet reprezintă ceea ce urmează să vină”, a spus Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului. În fiecare an, experţii în culoare de la Pantone Colour Institute stabilesc culoarea anului făcând analize în domenii precum design, film,

Parcul de distracţii

Marea ne cheamă la ea

Pentru cuplurile pe care le încântă mașinuţele, caruselurile, culorile și forfota, destinaţia potrivită este parcul de distracţii. Încercând toate comediile și aparatele de entertainment din incinta unui astfel de parc, se vor simţi în largul lor.

Marea este una dintre locaţiile considerate romantice, misterioase și pline de căldură, care se potrivește celor care vor cadre cât se poate de boeme, dar și celor care sunt pasionaţi de acest peisaj și îi încântă ideea unui decor albastru cu nisip strălucitor.

Gara este locul multor povești de iubire și al poveștilor de viaţă, în general. Vă mai amintiţi filmele artistice în care unul pleacă și celălalt aleargă după tren sau îl așteaptă cu nerăbdare în gară, să îl revadă după vreme îndelungată? Peronul gării este o locaţie pe cât de romantică, pe atât de industrială pentru o ședinţă foto „trash the dress”. „Trash the dress” nu înseamnă doar o ședinţă foto, înseamnă mai degrabă un joc al mirilor, surprins în cadre remarcabile. SURSA: SAVETHEDATE.RO

SCALA

Cofetăria una dintre primele cofetării din Oradea. Cofetăria SCALA îţi oferă bucuria gustului prăjiturilor din copilărie, o aromă desăvârşită a calităţii superioare a produselor dulci.

Terenul de fotbal

Sugar Spice

Este un spaţiu cel puţin provocator când vine vorba de cadre fotografice pentru o sesiune „trash the dress”, mai ales că face deliciul aproape oricărui mire. Dacă este ușor timid și stângaci într-ale fotografiei, cu siguranţă terenul de fotbal va fi locul care îl va relaxa și îl va ajuta și pe el să își lase creativitatea să lucreze, pentru cadre cel puţin interesante.

Poalele muntelui Dacă vă place un decor mai natural și departe de agitaţia orașului, atunci un câmp la poalele muntelui poate fi cadrul perfect pentru o ședinţă „trash the dress”. Trebuie ţinut cont că ședinţele foto trebuie făcute dimineaţa sau seara, deoarece căldura și lumina din plină zi nu sunt câtuși de puţin favorabile.

O cofetărie cu tradiţie din 1990! B-dul Decebal 58 0259/479-730 NOU! Meziadului 14 0359/459-730 Cofetaria Scala Oradea cofetaria_scala@yahoo.com

La plimbare, prin oraş

Combinaţii inedite, inserţii, decoruri speciale cu pastă de zahăr şi ciocolată, tendiţe noi cu glazură oglindă, care să încânte privirea şi să vă asigure la evenimentele dvs. speciale acel “ceva” special. MAI MULTE DETALII:

972573

Grup Facebook Sugar Spice... un dulce diferit! Masă festivă în tendinţele anului

Pentru cei curajoși, cărora le plac lucrurile privite de la înălţime sau cei care vor să încerce ceva deosebit, zborul cu parapanta, saltul cu parașuta sau mai liniștita plimbare într-un balon cu aer cald sunt idei grozave de a surprinde momente inedite, care, cu siguranţă, nu vor fi câtuși de puţin regizate.

Celor cărora nu le plac călătoriile în nu știu ce vârf de munte pot alege orașul pentru poze romantice. Precis că sunt câteva locuri preferate din oraș în care au petrecut clipe frumoase sau de care îi leagă povești idilice.

Să intrăm la... apă!

972580

Aventura la înălţime

Tel.: 0749/970-686

La gară


X

X

MAGAZIN

februarie 2018

Nunta perfectă

972583

„ Tendinţele anului 2018 în materie de nunţi „ Căsătorii în Cetatea Oradea „ Botezul rochiei de mireasă

Supliment Jb - Nunta perfectă  
Supliment Jb - Nunta perfectă  
Advertisement