Page 1

B Y D E L S A V I S A

Nr. 1 • 7. juni 2017

Liv i Gamlebyen på Sverresborg

Hvert år er målet å åpne minst ett hus i Gamlebyen på Sverresborg. I år blir det to. Den 11. juni åpnes både gamle Kafé Erichsen og Edith Serine Thomassens keramikkverksted i Schjølberggården.

SIDE 10

Serverer sushi på Migosenteret

Unge og eldre sammen i unikt suksessprosjekt To dager i uka inviterer elever ved Byåsen videregående skole eldre fra nærområdet til et litt annerledes dagtilbud på skolen. Prosjektet får støtte fra Trondheim kommune, og i forrige uke besøkte kommunalråd Sissel Trønsdal og bystyremedlem Turid Stenseth skolen for å lære mer. SIDE 4–5

Åpningstider Langåpent til og med 25. juni Hverdager 08:00-19:00 Lørdager 09:00-15:00

BILSENTERET FOSSEGRENDA AS

Gründerne bak Kimchi Sushi mener det er på høy tid at det kommer en egen sushirestaurant på Byåsen.

SIDE 6

Ju

Snart klar for ny Jentebølge

– Jentebølgen er ikke et idrettsarrangement, vi er en folkefest! Det sier «Jentebølgengeneral» Reidar Isachsen, som håper å kunne sende 3000 spreke damer i alle aldre over startstreken til årets Jentebølge.

SIDE 12–13

Bratsbergveien 189 7036 Trondheim Tlf. 73826141

lei rag com . l artneri@ i a @gm

Fossegrenda 34, 7038 Trondheim

Tlf. 73 96 55 00

le

ha

n


2

LOKALT 7. JUNI 2017 | NR. 1 | BYDELSAVISA BYÅSEN

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

rd Kystad Gå kk e fi barnehag ita ordfører R å Ottervik p k kakebesø

Ordføreren besøkte Kystad Gård barnehage i forbindelse med at barnehagen har sertifisert seg til Grønt Flagg. Hun gratulerte barnehagen med den store dagen og hun fortalte at hun prioriterte å være med på slike arrangement fordi hun syntes det var så viktig.

Grønt flagg-fest med storfint besøk Fredag 2. juni hadde Kystad Gård barnehage storfint besøk av ordfører Rita Ottervik og to representanter fra Grønn Barneby, Bjørn Arild Silseth og Roy Inge Sivertsen. De var her i forbindelse med Grønt Flagg sertifiseringen, som barnehagen fikk for sitt arbeid med kildesortering og grønnsakhage. Det ble en flott seremoni med tale av ordføreren og representant fra Grønn barneby, flaggoverrekkelse og gaver.

HEISTE DET GRØNNE FLAGGET: Daglig leder Liv Kristina Uhlin-Hansen, sammen med Lone Beisvåg.

Som takk for besøket fikk all tre overrakt blomster som barna hadde laget av gjenbruksmateriale. Festen ble avsluttet med sang av «Kystad Gård barnehagekor», kaker, is og leker for barna. Av: Mette Louise Skaret Administrativ koordinator, Kystad gård barnehage

Våre tre lokalaviser når ut til

De tre bydelsavisene Byåsen, Heimdalsbladet og Strinda dekker til sammen store deler av Trondheim. Vi treffer leserne der de bor, med innhold som er tett på og superlokalt. For våre annonsører gir dette gode muligheter til å nå bredt ut!

60.000

husstander i Trondheim!

Annonsere hos hos? Kontakt oss i dag for et godt tilbud!

www.bydelsavisa.no

Utgiver: Aragon Media AS Daglig leder: Stig O. H. Larssen Org.nr: 812 796 712 Tlf.: 952 08 513 Opplag: 14.000

EILIF BERGE

ANSVARLIG REDAKTØR Tlf: 924 33 180 E-post: eilif@bydelsavisa.no

Bidragsytere i denne utgaven: Renate Brødreskift, journalist, Jan-Are Hansen, journalist, Asbjørn Gravås, journalist, Grafisk/produksjon: Ann Rita Fosli – annrita@bydelsavisa.no

Trykk: Polaris Trykk Distribusjon: Norpost Distribusjon AS


ANNONSER

Benjamin Solli Avd. Byåsen

Ønsker d u et trygt boli gsalg? Vi gir deg salgs

garanti!

Med Heimdals salgsgaranti blir det enklere og tryggere å selge bolig. Hvis du ikke får solgt din bolig til en pris du aksepterer skal du heller ikke betale noe. Vi tar alle utlegg og du mottar ikke noen regninger før boligen er solgt.

Over 9 av 10 velger oss igjen Mer enn 9 av 10 som har solgt boligen sin gjennom Heimdal Eiendomsmegling sier at de vil bruke oss igjen og anbefaler oss til venner og kjente. Det er vi selvsagt svært fornøyd med, men vi jobber kontinuerlig for at tallet skal være 10 av 10.

Velkommen til en hyggelig boligprat på vårt kontor i Osloveien 1 Benjamin Solli 980 70 657 solli@hem.no

Vegard Jørgensen 913 78 069 vj@hem.no

Alexander V. Fiskum 974 80 572 avf@hem.no

Olaf Edvard Rønning 478 69 306 oer@hem.no

Vi er til stede – alltid Når du velger Heimdal Eiendomsmegling velger du også tilstedeværelse. Vi er tilgjengelig for deg gjennom hele salgsprosessen, og vi veileder deg fra første møte til boligen er solgt. For oss er det en selvfølge. For deg betyr det tid og trygghet til å konsentrere deg om den morsomme delen – å skape et nytt hjem.


4

BYENS MEST UNIKE DAGTILBUD? 7. JUNI 2017 | NR. 1 | BYDELSAVISA BYÅSEN

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

ELDRESATSING: EMU får støtte fra Trondheim kommune, og i forrige uke besøkte kommunalråd Sissel Trønsdal og bystyremedlem Turid Stenseth skolen for å lære mer om prosjektet. Her sammen med elevene Elvis Tha Mwey og Bway Ku Po. Foran sitter Eva Wold, Wiggo Wold og Alf Eriksson.

Suksess med møte mellom eldre og unge To dager i uka inviterer elever ved Byåsen videregående skole eldre fra nærområdet til et litt annerledes dagtilbud på skolen.

Det er vg1-elevene ved helse- og oppvekstfag som står bak dagtilbudet, i samarbeid med Byåsen frivilligsentral. Hver torsdag og fredag møtes en gruppe eldre på skolen, der de spiser lunsj og prater sammen, og har ulike aktiviteter. Det er elevene selv som legger opp aktivitetene og som drar hjem til de eldre og henter de hvis de trenger hjelp til det.

hjemmeboende eldre, og vi er opptatt av at det må skapes livsglede også til de som bor hjemme. Her ser vi at de har fått mye ut av små midler. Jeg er sikker på at dette betyr like mye for ungdommene som for de eldre, sier Trønsdal. – Forhåpentligvis gir det de unge lyst til å jobbe med eldre senere. Mange har heller ikke den samme kontakten med eldre som da vi vokste opp, så dette er vinn-vinn for begge parter, sier Stenseth.

Politikerbesøk

Unikt prosjekt

Prosjektet, som har fått navnet EMU (Eldre møter unge), får støtte fra Frivilligmillionen i Trondheim kommune, og har vært i drift siden høsten 2013. Fredag 2. juni hadde kommunalråd i Arbeiderpartiet Sissel Trønsdal og bystyremedlem for Arbeiderpartiet Turid Stenseth tatt turen til Byåsen vgs. for å bivåne akivitetstilbudet. – Vi ønsker at Frivilligmillionen skal gå til prosjekter rettet mot

Prosjektleder for EMU Gunn-Cathrine Espenes sier prosjektet har vært en suksess. – Det at ungdommene får invitere de eldre inn på sin arena oppleves som verdifullt, både for ungdommene selv og de eldre. De eldre oppleves som aktive bidragsytere og ikke passive mottakere, noe som ofte skjer på tradisjonelle dagsenter, sier Espenes. Hun peker på at det ikke finnes noe tilsvaren-

Av Renate Brødreskift

de dagtilbud for eldre i Trondheim kommune, der driftskostnadene og egenandelen er så lave. – Deltakerne betaler 50 kroner per gang, og det går i sin helhet til lunsj, transport og aktiviteter. EMU fungerer samtidig som en fullverdig opplæringsarena for elever i videregående skole. Vg1-elevene på helse- og oppvekstfag har dette som sin praksisplass, og er med i planleggingen av aktiviteter og innhold. Dette er virkelighetsnær opplæring. På en annen praksisplass er det ferdige rammer og dagen er lagt. Her er det elevene som driver det, som planlegger lunsjen og aktivitetene, sier hun.

Gode tilbakemeldinger Lærer ved helse- og oppvekstfag på Byåsen vgs. Mona Fjærem forteller om gode tilbakemeldinger fra både elever og de eldre. Hun sier flere av elevene som er med i prosjektet velger helsearbeiderfaget på vg2, og tror prosjektet gir mange unge en kjærkommen kontakt med eldre. – De fleste deltakerne er rundt 90 år gamle, og mange av de unge har kanskje ikke så gamle mennesker rundt seg. Dette blir

en mykere tilnærming til det å jobbe med eldre, enn på et sykehjem. De sier de blir som en liten familie, og de blir veldig glade i hverandre. Elevene har med seg aviser på skolen slik at de har noe å snakke om, og de kommer med ideer også når de ikke jobber med EMU. De eldre tenker kanskje at de er i dårlig form en dag og orker ikke å komme hit, men så blir de med når elevene kommer og henter de, og sier de er glade de kom likevel, sier Fjærem.

Nytt syn på eldre Elevene Elvis Tha Mwey (16) og Bway Ku Po (16) har vært med i EMU-prosjektet siden høsten 2016, og sier arbeidet har gitt de et nytt syn på eldre. – Vi lærer å se hele mennesket. Vi lærer mye om både fysisk og psykisk helse, og vi må ta initiativ til å snakke med de eldre, sier Bway. – Jeg tror man forandrer sitt syn på eldre. Når jeg ser eldre på gata, ser jeg ikke bare en gammel person, men jeg ser hele mennesket. Jeg er blitt mer obs på eldre på fritida og spør for eksempel om de trenger hjelp, sier Elvis. – Hva snakker dere med de eldre om?

« Dette blir en mykere tilnærming til det å jobbe med eldre, enn på et sykehjem. De sier de blir som en liten familie, og de blir veldig glade i hverandre.

– Vi snakker om hvordan det var på deres tid, og sammenligner med hvordan ting er i dag. Så snakker vi om Snapchat og Instagram. En gang hadde vi datahjelp, og så har vi også hatt spa her, forteller Elvis. Ekteparet Wiggo Wold (85) og Eva Wold (91) har vært med på EMU siden starten for fire år siden, og synes det er flott å ha dette tilbudet i nærområdet sitt. Ekteparet har vært gift i 62 år og har bodd på Munkvoll siden 1952. – Jeg er sikker på at både vi og elevene har lært mye av hverandre. Vi blir jo godt kjent med elevene, og hilser på de når vi treffer de ute. Og mange av elevene her møter vi nok igjen som sykepleiere på Munkvoll helse- og velferdssenter, sier Wiggo.


ELDREOMSORG

www.bydelsavisa.no

7. JUNI 2017 | NR. 1 | BYDELSAVISA BYÅSEN

LÆRERIKT: Vg1-elevene Elvis og Bway sier det å jobbe med EMU-prosjektet har gitt de et nytt syn på eldre, og mener flere unge burde få mulighet til å jobbe med eldre

ELEVSTYRT: Frida Almåsbro og Maiken Nilsen tilbereder lunsjen som består av karbonader og ertestuing.

LÆRINGSARENA: - EMU er med på å skape en forståelse av hvor viktig og innholdsrik jobben som helsefagarbeider er, og elevene tar med seg en yrkesstolthet inn i utdanningsløpet sitt, sier prosjektleder for EMU Gunn-Cathrine Espenes.

KOMMER SEG UT: - Dette er helt fenomenalt. Det er godt å komme seg ut og snakke med andre, sier Alf Eriksson (80). Her sammen med prosjektleder for EMU Gunn-Cathrine Espenes.

SOMMERTRENING! Tips en venn!

KUN

s

tid

I

nge

n bin din g

Tren på alle 3T-senter og få tilgang til alle treningstilbud! Sommertilbudet selges 1. juni til 31. juli 2017, og har ingen bindingstid. Ukespass (399,-) og dagspass (220,-) er også tilgjengelig. For andre priser og medlemskap, se 3t.no/innmelding. Om videre medlemskap inngås, får du fri innmelding og 3T-sekken på kjøpet.

5


6

AKTUELT 7. JUNI 2017 | NR. 1 | BYDELSAVISA BYÅSEN

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

o s å p t d e r e b r Fo g e d i v r e lp je h t re te n r e o -S IK F E å P

På EIK

5.890,? n e r e m m o s å p t Forbered n e r! s r geå e en tr m du t m de o ed m MER EFFEKTIV g de p vi t r d pe el e hj r t Forbe På EIK-Sentere Gjestene skal bli godt tatt i mot forsikrer Lee Young Schouten og Mirkan Warci.

TORO AUTO 55

10. MAI 2017

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Lee Yong Schouten tilbereder sin sushimeny.

VERDENSLEDENDE ROBOTGRESSKLIPPNING

Vår desiderte bestselger takket være meget høy klippekvalitet i kombinasjon med med Automatic Drive, driftssystemet som ingen av våre konkurrenter har. 55 cm TRIMMER klippebredde.

ed det På EIK-Senteret hjelper vi deg m

23

du trenge

6.190,Endelig 5.890,6.190,5.890,? n re e m m 5.999,o s å p t d re e rb o F ? enMER sushin re e m m o s å p t d EFFEKTIV MED HUSQVARNA! re e rb o F Forberedt på sommeren? restaurant 6.190,21.999, 5.890,6.190,5.890,6.190,5.890,5.999,på Byåsen MER EFFEKTIV MED HUSQVARNA! 24.999,MOTORSAG 545, 550MED XP®/XP®G PÅ KJØPET*

PRISSFRA MODELL 1205

TORO AUTO 55

Vår desiderte bestselger takket være meget høy klippekvalitet i kombinasjon med med Automatic Drive, driftssystemet som ingen av våre konkurrenter har.På 55 cm EIK-Senteret klippebredde.

MOTORSAG 545, 550 XP®/XP®G PRIS FRA

FOR HELE HUSQVARNA

AUTOMOWER® 400-SERIEN Modell 1205 S er en lett og praktisk tilhenger med maksimale MODELL 1205 BATTERITRIMMER 115 LiLS VERDI 2.599,kjøreegenskaper. TORO AUTO 55 Tilhengerens Modell 1205 S er en lett og ! kassemål gjør den enkel å opnger du tremed ed dettilhenger m g de praktisk maksimal vi er Vår desiderte bestselger takket elp hj et er nt Se KEI pbevare, og den kan derfor også På meget høy ® kjøreegenskaper. Tilhengerens d det dui trenger! AUTOMOWER være klippekvalitet deg me vihøykant. 420 lperpå hje lagres Kassemål: Arbeidsområde 2200 m² (± 20 %) kassemål gjør den enkel å opkombinasjon med med Automatic nger! 204x116x35. Totalvekt: 750 kg. tre du t de d me g de vi lper pbevare, og den kan derfor også hje Drive, driftssystemet som et teringen På EIK-Sen NYE VERNEKLÆRlagres på høykant. Kassemål: av våre konkurrenter har. 55 cm MODELL Finn den perfekte størrelsen for1205 S Totalvekt: 750 kg. 204x116x35. klippebredde. 25 LITER MODELL TORO AUTO 55 1205 S Modell best mulig ytelse og resultater.1205 S er en lett og

BESTSELGEREN

Modellbestselger 1205 S er en lett og praktisk tilhenger med maksimale Vår desiderte takket HUSQVARNA praktisk med maksimale ® MODELL 1205 Sen? er kjøreegenskaper. Tilhengerens m væreAUTOMOWER meget høy tilhenger klippekvalitet i t p m so 430X å TECHNICAL EXTREME ed er rb kjøreegenskaper. Tilhengerens TORO AUTO 55m² 2 Fo XP POWER kassemål kombinasjon med med Automatic Modell gjør 1205den S erenkel lettåog Arbeidsområde 3200 (± 20 %) r!opkassemål gjørFR den enkel å op- MA INKL. nge treen du kan det dKLIPPEAGG. FRONTRIDER 2213 me TECHNICAL deg pbevare, ogtilhenger den derfor også praktisk med maksimale vi r Vår desiderte bestselger takket Drive, driftssystemet som ingen lpe hje ret nte -Se EIK pbevare, og den kan derfor også På RYDDESAG 545/555 FX/FXT, 535 FBX PÅ KJØPET! BESTkjøreegenskaper. Tilhengerens være meget høy klippekvalitet i lagres på høykant. Kassemål: av våre konkurrenter har. 55 cm lagres på høykant. Kassemål: FUNCTIONAL kassemål gjør den enkel å opkombinasjon med med Automatic 204x116x35. Totalvekt: 750 kg. klippebredde. Effektiv Frontrider med robust klippeaggregat med PRISSELGEREN FRA 204x116x35. Totalvekt: 750 kg. pbevare, og den kan derfor også Drive, driftssystemet som ingen CLASSIC 6.190,545, 550 XP®/XP®G NYE VERNEKLÆR Sushi har blitt populært. På tide medMOTORSAG en sushi-

BESTSELGEREN

TORO AUTO 55

Vår desiderte bestselger takket ® i være meget høy klippekvalitet kombinasjon med med Automatic Drive, driftssystemet som ingen SAMLER FOLKET: Svend Arne Sørum har også syddkonkurrenter sammen et spennende avi år våre har. 55 cm program i forbindelse med 17mai-markeringen i Klæbu. klippebredde.

lagres på høykant. Kassemål: av våre har. 55 cm mulighet forkonkurrenter både mulching ogstørrelsen bakutkast. Den avan5.890,FRONTRID MODELL Finn den perfekte for1205 S Totalvekt: 204x116x35. 750 kg. klippebredde. 25 LITER TORO AUTO 55 Modell 1205 S er en lett og restaurant på Byåsen, tenkte Lee Yong Schouten. best mulig ytelse og resultater. serte leddstyringen gir enestående manøvrerbarhet og praktisk tilhenger med maksimale Vår desiderte bestselger takket HUSQVARNA ® BESTBEST- NYHET! AUTOMOWER 440 Effektiv Fro kjøreegenskaper. Tilhengerens være meget høy klippekvalitet i TECHNICAL EXTREME ® POWER 2 XP gjør den å opkombinasjonAutomatgir med med Automatic Arbeidsområde forkassemål komfortabel SELGEREN liten svingradius. 4000 m²enkel (± 20 %) betjening SELGEREN TECHNICAL pbevare, og den kan derfor også Drive, driftssystemet som ingen Og sushi har han god erfaring med, ikke NYHET! mulighet f PÅ KJØPET! BEST-har. Av Eilif Berge lagres på høykant. Kassemål: av våre konkurrenter 55 cm FUNCTIONAL og frontmontert klippeaggregat som gjør det minst etter mer enn åtte år i jobben på re204x116x35. Totalvekt: 750 kg.lett å klippebredde. FRONTRIDER FR 2213 MA INKL. KLIPPEAGG. SELGEREN serte ledds 535Bar FBX CLASSIC Onsdag 24.RYDDESAG mai åpnet den 545/555 første sushi- FX/FXT, stauranten Sushi i Trondheim. Lee er komme til under busker og hjørner, med god oversikt restauranten på Byåsen, Kimchi Sushi, på veldig opptatt av at det skal være topp kvaEffektiv Frontrider med robust klippeaggregat med PRIS FRA liten sving BESTMigo-senteret på Selsbakk. Bakmulching etablerin- og litet på råvarene.Den Han bruker for eksempel fraMA førersetet. Klippebredde 94 cm. mulighet for både bakutkast. avanFRONTRIDER FR 2213 INKL. KLIPPEAGG. SELGEREN og frontmo NYHET! gen står Lee Yong Schouten og Ulas Cifci. lokale leverandører som Lerøy. serte og ® FR 2213 MA INKL. KLIPPEAGG. – Vi tror det erleddstyringen på tide at Byåsengir får enestående egen – Detmanøvrerbarhet erFRONTRIDER vel ikke noe som slår norsk laks, AUTOMOWER 450X RYDDESAGEffektiv 545/555 Frontrider FX/FXT, 535med FBX robust klippeaggregat med komme til 2213 MA INKL. KLIPPEAGG. liten svingradius. foringenting komfortabel betjening Effektiv Frontrider med FR PRIS Arbeidsområde 5000 m² (± 20 %) sushirestaurant, sier Schouten. Automatgir og erFRA bedre ennmed at robust den i klippeaggregat tilleggFRONTRIDER mulighet for både mulching og bakutkast. Den avanmulighet for både mulching og bakutkast. DenFrontrider avanFRONTRIDER 2213klippeaggregat MA INKL. KLIPPEAGG. fra førerse Han har års erfaringklippeaggregat fra sin tidli- kommer fra trøndelagskysten, sier han. Effektiv med FR robust med ogmange frontmontert som gjør det lett å gir enestående Førpris serte leddstyringen manøvrerbarhet og Svend Arne Sørum fikkmå en konkret oppserte leddstyringen gir enestående manøvrerbarhet og mulighet for både mulching og bakutkast. Den avanEffektiv Frontrider med robust klippeaggregat med gere jobbkomme i Sushi Bar. Men andre varer importeres, slik som Alle priserFRONTRIDER er veil. inkl. mva. FR 2213 MA INKL. KLIPPEAGG. til under busker og hjørner, med oversikt liten god svingradius. Automatgir for komfortabel betjening Traktor/redskap -bakutkast. Hageutstyr - Olje - Service mulighet forgir både mulching og Den og avan- - Dekk serteAutomatgir leddstyringen enestående manøvrerbarhet liten svingradius. for komfortabel tunfisk. Det 33.999,37.924,gave i 2003. var å lage et 17.mai-proEffektiv Frontrider med robustbetjening klippeaggregat med og frontmontert klippeaggregat som gjør det lett å Førpris fra førersetet. Klippebredde 94 cm. serte leddstyringen gir enestående manøvrerbarhet og mulighet for både mulching og bakutkast. Den avanliten svingradius. Automatgir for komfortabel betjening – God start Å startekomme egen til restaurant harogLee alltid Snøfres -som Slangepressing - Vedutstyr underog busker hjørner, med klippeaggregat god oversikt frontmontert gjør girdet lett manøvrerbarhet å betjening serte leddstyringen og Førpris liten svingradius. Automatgir forenestående komfortabel 37.924,PRIS FRA

5.999,-

9.149,-

Fyller Klæbu- 33.999,- 29.999,33.999 9.149,- hallen på nytt 33.999,9.149,-

34.999,-

33.999,33.999,-

gram som fikk folket som gjør det lett å førersetet. Klippebredde cm.å og frontmontert klippeaggregat Schouten er fornøyd med starten etter bare i Klæbuhallen drømt om.fra Han innrømmer at han 94 ertil veldig liten svingradius. Automatgir for komfortabel betjeningFørpris frontmontert klippeaggregat gjør det lett å Førpris komme til under busker ogbusker hjørner, medklippeaggregat god oversikt komme tilog under hjørner, medsom god oversikt ogog frontmontert som gjør det lett å Førpris en uke: spent på hvordan den nye restauranten blir komme til under busker og hjørner, med god oversikt tilbringe et par timer der. fra førersetet. fra komme til under busker og hjørner, med god oversikt 37.924,førersetet. Klippebredde 94 cm. 37.924,37.924,Klippebredde 94 cm. fra førersetet. Klippebredde 94 cm. – Vi må nok regne med at det tar litt tid mottatt. fra førersetet. Klippebredde 94 cm. Alle priser veil. inkl. mva. Alle priser veil.alltid inkl. mva. - Hageutstyr Dekk å bli kjent. Men jegerhar hatt en drøm Men jeg tror ater-mange vil benytte-seg av- Olje - Service Traktor/redskap - Hageutstyr - –Dekk -Traktor/redskap Olje Service Snøfres - Slangepressing - Vedutstyr AV:bød SVEIN HALVOR MOE om å starte noe selv,- så når muligheten takeaway fra oss etter hvert som de blir klar Traktor/redskap - Hageutstyr - Dekk - Olje - Service Snøfres Slangepressing - Vedutstyr Snøfres - Slangepressing - Vedutstyr - Hageutstyr - Dekk -- Dekk Olje -- Olje Service seg, var det bare å kaste seg ut i det, vi er over at detEiksenteret finnes et slikt tilbud på Byåsen, - Hageutstyr - ServiceADRESSE FORHANDLERENS Trondheim tlf: 72 83Traktor/redskap 92 00 Traktor/redskap FORHANDLERENS ADRESSE Snøfres Slangepressing Vedutstyr Snøfres Slangepressing Vedutstyr Eiksenteret Trondheim tlf: 72 83 92 00 optimistiske, sier han. sier han. Traktor/redskap Hageutstyr Dekk Olje Service www.eiksenteret.no Eiksenteret Trondheim 72 83 www.eiksenteret.no Det har itlf: aller høyeste grad 92 han og00Arneer Sørum har også denne gangen FORHANDLERENS ADRESSE – De som har spist hos oss gir oss positive Lee Young Schouten født i Sør-Korea, Eiksenteret Trondheim tlf: 72 83 92 00 Vi utfører også montering service. - Slangepressing - Vedutstyr Eiksenteret Trondheim tlf: 72og83 92 00 de som har ansvaret for 17.mai-arran- vært Snøfres opptatt av bredden på det som www.eiksenteret.no tilbakemeldinger og er fornøyde, forteller menmed har vokstdenoppskal i Nederland sine www.eiksenteret.no presenteres påhos scenen. gementet lykkes ettersom www.eiksenteret.no Mirkan Marchi, som har ansvaret for seradoptivforeldre. som før både band og mye årlige konserten i bygdas storstue er Det blir ALLE PRISER ER INKL. Eiksenteret Trondheim tlf: 72MVA. 83 92 00 vering og service. – At jeg Sørum endtehar opp med komme til Norge et høydepunkt for mange. annet.å Underholdningen starter *TILBUDET GJELDER SÅ LENGE LAGERET REKKER. hanTrondheim skal sy sammeneretlitt nesten med en gang toget ankommer Nå i starten er det disse to som skali bakhodet sørge atog tilfeldig, smiler han, og www.eiksenteret.no program sombetror faller i oss smakathos allevar kjærligheten skolen og hallen. Svend Sørum for at både maten er god og servicen topp. det til eiArne jente mellom ett og 100 år for å sette det har en aldri så liten tese om at det somtusen gjorde detsiste valgetsom enkelt. på spissen. Flere har de var bra i år ikke behøver å være

Eiksenteret Trondheim tlf:37.924,72 83 92 00 Traktor/re FORH Snøfres -S www.eiksenteret.no Eiksente www.eiks

Erfaring og kvalitet

årene hatt gode opplevelser i hallen.

Matlaging har Lee Yong Schouten alltid -Jeglikt. prøver å være bevisst på at

17.mai er en festdag. Det handler om å få engasjert både barn, ungdommer og voksne som kan lage et program som appellerer til et tverrsnitt av

bra nok neste år. Han tenker hele tiden utvikling og har så langt lyktes med å få de rundt seg til å gjøre det samme. Lista er for lengst lagt og den håper han å passere. -17-mai er en fin mulighet til å vise

Få med deg det som skjer i ditt lokalmiljø


ANNONSER facebook.com/ byaasenbutikksenter

SOMMERLØRDAG på Byåsen Butikksenter Lørdag 10. juni Bla om for mer info om dagen og gode tilbud fra butikkene!

Milkasjokolade er alltid populært. Den får man vanligvis kun kjøpt i utlandet eller på taxfree.

Julia Antoniak (16) liker å bruke fritiden til å jobbe i familiens butikk Candy Corner som du finner på Byåsen Butikksenter. Personlig favoritt-godteri er en Ptasie Mleczko med jordbærsmak. – Den må du bare smake, smiler hun.

Byåsens mest spennende butikk? Det startet med mange spennende godsaker i september 2015. Etter hvert har det blitt flere og flere matvarer; dagligdagse matvarer som brukes mye i hjemlandet Polen. – Vi har tatt inn flere forskjellige varer som kunder har spurt oss om vi kan skaffe, forteller Julia Antonjak, som jobber deltid i foreldrenes butikk.

Selv om mange av kundene har tilknytting til Polen, er det også veldig mange som kommer hit for å finne noe nytt og spennende som de ikke får kjøpt i andre butikker. – Vi har spesialisert oss på å importere varer hovedsakelig fra Polen. Her finner du innbakt sildefilet i eddik, som er en av flere typer sild

Med innholdet i dette spannet har du utgangspunktet for å lage en god polsk kake.

vi selger. Eller du kan velge mellom ulike typer surkål, som for eksempel surkål med gulrot. Og vi skal ta inn mer av kjøttvarer, avslører Julia.

Selv er hun også med på driften av nettbutikken, og skal jobbe mer med den etter hvert: – Det er mange som har hørt om oss, som bor utenfor Trondheim, og som ønsker å bestille varer fra oss, forteller hun, og legger til at de også ønsker seg mer plass på butikksenteret, noe det jobbes med å finne en løsning på. – Ta en titt innom oss når du er på sentret, så er jeg sikker på du skal finne noe spennende, både søtsaker og matvarer, oppfordrer hun med et smil.

I hyllene hos Candy Corner finner du mange typer surkål på glass, som Julia mener kan passe godt til norsk tradisjonsmat som skinkestek.

ÅPNINGSTIDER: Hverdager 9–20 | Lørdager 9–18 | (Rema 1000: Man–lør 7–23)


ANNONSER

SOMMERLØRDAG på Byåsen Butikksenter Lørdag 10. juni

Velkommen til en trivelig handledag på vårt sommerpyntede senter! Fra kl 13.00 blir det hårshow hos Headsup Hårstudio og demo i kransebinding fra Byåsen Blomster.

Pocket

69

fra

KJØP 1 - FÅ 1 TIL

HALV PRIS

Norli kjører tegnekonkurranse for barna hele dagen.

Gratis servering av kake og kaffe mellom kl 13 – 15! Lavendel

Åpent hver dag: 07.30-23.00

Design annonse: Bydelsavisa Byåsen

49,-

Byåsen

VELKOMMEN INNOM FOR GRATIS SMAKSPRØVER!

Milky Splash:

20,-

(Før: 27,-)

Vi lager hodekranser ute i fellesarealet fra kl 13–15!

20%

ekstra soletid med solpass app!

Krowka Wawel og Krowka Mieszko:

Last ned “Brun og blid solpass” app i Google Play eller Appstore i dag. Byåsen Blomster · Telefon: 72 56 63 65 Åpent: 09 - 20 (09 - 18)

25,-

(Før: 39,-)

Telefon: 450 69 269 Åpningstider: 09-20 (09-18) Tilbudene gjelder så langt lageret rekker. Vi tar forbehold om feil i annonsene.

VÅRE BUTIKKER: Byåsen Blomster ¬ Candy Corner ¬ Heads Up Hårstudio

Narvesen ¬ Nille ¬ Norli ¬ Rema 1000 ¬ Rosenborg Bakeri ¬ Synsam ¬ Vitusapotek

ØVRIGE SERVICETILBUD: Brun og Blid ¬ Byåsen legesenter ¬ Byåsen tannhelse ¬ EiendomsMegler1 ¬ SpareBank1


ANNONSER

facebook.com/ byaasenbutikksenter

Wienerstang

60,-

Ord. pris: 75,-

Sebastian, hele serien -40%

Kakestykke og kaffe

49,-

LED - Glasslykt

35,-

Ingers grovbrød

14 cm. Ord. pris: 79,-

Matrix

2 for 159,-

Hårshow klokka 1 3! (lørdag

25,-

Ord. pris: 48,-

10. juni)

WIENERBRØD OG KA NÅ

Telefon: 72 56 08 37 Åpningstid: 09-20 (09-18) www.headsup.no

45,-

FFE

INGERS RUGBRØD

(Før 70,-)

Telefon: 974 74 191 · www.nille.no

OPPTIL

50%

(Før 49,-)

Telefon: 960 93 580 www.rosenborgbakeri.no

Vi har også avdeling på Moholt: Vegamot 8 – Tlf: 73 95 40 00

SALG

25,-

-30%

Baconpølse

Verdikupong

Drikke til maten

Vitusapotek Byåsen Butikksenter Fjellseterveien 1, 7020 Trondheim Tlf: 72 56 74 00 Fax: 72 56 74 19 byasenbutikksenter@vitusapotek.no Åpningstider: man-fra 09-18, lør 09-16

22–.

på ett valgfritt produkt

29–. Denne kupongen gir deg

40% i rabatt

3-21

Ved kjøp av ett valgfritt produkt.

*Tilbudet gjelder kun Vitusapotek Byåsen Butikksenter i løpet av desember 2016 og ikke resepter, legemidler, L’Occitane, Dermalogica, Crescina eller allerede rabatterte produkter.

+ pant

PÅ UTVALGTE INNFATNINGER

i-

Verd gir deg Denne kupongen Verdiupong k 40% i rabatt ng Butikksenter kupoByåsen 30% i rabatt Vitusapotek Denne kupongen gir deg

Ved kjøp av ett valgfritt produkt.

Fjellseterveien 1, 7020 Trondheim *Tilbudet gjelder kun Vitusapotek Byåsen Butikksenter Ved kjøp av ett valgfritt produkt. Tlf: 72 56 74 00 Fax: 72 56 74 19 i løpet av desember 2016 og ikke resepter, legemidler, L’Occitane, byasenbutikksenter@vitusapotek.no *Tilbudet gjelder kun Vitusapotek Byåsen Crescina Butikksenter. Dermalogica, eller allerede rabatterte produkter. Åpningstider: man-fra 09-18, lør 09-16

Gjelder valgfri 0,5 l. brus/vann/ 0,4 l. juice og Noisy. TINE IsTe/0,4

Gjelder ikke resepter, legemidler, L’Occitane, Dermalogica, Crescina eller allerede rabatterte produkter. Varer t.o.m. 17. juni

© 2016 016 The Coca-Cola Company. All rights reserved. COCA-COLA, the CONTOUR BOTTLE, the RED DISK ICON and TASTE THE FEELING are registered trademarks of The Coca Cola Company.

3-7

Gjelder ved kjøp av komplett brille. Tilbudet gjelder fra 6.juni – 30.juni.

SYNSAM TRONDHEIM BYÅSEN BYÅSEN BUTIKKSENTER, 7020 TRONDHEIM TLF 73 53 78 00

Velkommen til en trivelig handel! Vitusapotek Byåsen Butikksenter Tlf: 72 56 74 00 | Man-fre: 09-18 – lør: 09-16

ORDINÆRE ÅPNINGSTIDER: Hverdager 9–20 | Lørdager 9–18 | (Rema 1000: Man–lør 7–23)

3 TIMER GRATIS KUNDEPARKERING!


10

KULTUR & UNDERHOLDNING 7. JUNI 2017 | NR. 1 | BYDELSAVISA BYÅSEN

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

Keramikkverksted og gjenoppbygget Kafé Erichsen i Gamlebyen:

LIV I GAMLEBYEN: Avdelingsleder i publikumsavdelingen, Ingeborg Collin Høgseth, ønsker publikum velkommen til åpningen av en enda mer innholdsrik Gamlebyen den 11. juni. I det grønne huset til høyre i bakgrunnen etableres “nye” Café Erichsen.

–Velkommen til Sverresborg og årets nye attraksjoner! – Hvert år er det vårt mål å åpne minst ett hus i Gamlebyen her på Sverresborg. I år blir det to! Av Stig O. H. Larssen Det sier avdelingsleder i publikumsavdelingen, Ingeborg Collin Høgseth, til Bydelsavisa Byåsen. – Vi har en drøm om å få liv i alle husene i Gamlebyen, fortsetter hun, –å gjenskape bymiljøet slik det var i midtbyen med detaljist-

forhandlere, verksteder og liv på torget. De fleste byggene i Gamlebyen kom på plass på 90-tallet og har i noen grad stått tomme. Men det fylles etter hvert opp i nye hus med aktiviteter og utstillinger slik at de blir tilgjengelige for publikum.

Kafe med løksuppe Den 11. juni åpnes både gamle Kafé Erichsen og Edith Serine Thomassens keramikkverksted i Schjølberggården. Museet har iherdig samlet originale gjenstander fra Kafé Erichsen. Mange har bidratt slik at den kjære møteplass-atmosfæren igjen kan sies å være til stede på Sverresborg. Den originale løksuppa, servert på Kafé Erichsen siden 70-tallet, står fortsatt på menyen.

Dagsprogram sommeren 2017 Fra og med søndag 11. juni gjelder dette dagsprogrammet hver dag hele sommeren: • 10–17 hele dagen, alle dager Besøk familien på Nesset og ta del i livet på gården slik det var på begynnelsen av 1900-tallet. Her holder dyrene til; geiter, griser, høner, kyr og kaniner. • 10–17 hele dagen, alle dager Kunnskapsrike formidlere ønsker deg velkommen til museets perler; Oppdalstunet, Stavkirka, Kystavdelingen og Gamlebyen med blant annet den nyåpnede Café Erichsen! • 10.15, alle dager. Vi mater dyrene på Nesset / Frokost på Nesset Vet du hva grisen spiser til frokost, eller hva slags lyder kua lager når den spiser?

LØKSUPPA Eilert Lysfjord, Hans Petter Ingdahl og Torunn Herje smaker på løksuppa fra Kafé Erichsen i bildet over. Line Volden, til venstre, er ansvarlig for kafedriften.

• 11.00, alle dager: Vandreteater på bygda Spekeskinka har forsvunnet fra gården Nesset! Hjelp Lensmann Lars å finne ut hvem som kan ha tatt den!

• 13.00, alle dager: Norske og samiske eventyr. Hva skjedde da gutten kappåt med trollet? Eller da mannen skulle stelle hjemme? Eventyrstund for barn og voksne i Kystavdelingen. • 14.00, alle dager: «Birkebeinerene inntar borgen» Møt datteren eller sønnen til Kong Haakon og skyt med pil og bue, slå egne mynter og (for de eldre barna) lær deg sverdkamp. Oppmøte på borgplatået ved Kong Sverres borg. • 16.00, alle dager: Vandreteater i byen: «Spiser Gjert Hornemann iskrem til middag?» Fantes det iskrem på 1700tallet? Var maten i Trondheims gullalder bokstavelig talt dekket med spiselig gull, hadde de take-away, drakk de brus? Bli med inn til Hans Nissen og inn i Gramgården og finn ut hvem som spiste hva og opplev forskjellene mellom fattig og rik.


ANNONSER

Arrangør: Strindheim IL Friidrett

Årets sto re jentefest meld deg – på I DAG!

Tirsdag 7. juni kl. 19.00 – Solsiden, Trondheim

Arrangør:

Følg oss på

Strindheim IL

facebook.com/jentebolgentrondheim Gjør som tusenvis av andre jenter bli med på årets store jentefest! Showet starter kl. 17.30. 5 km for jenter i alle aldre. Start og innkomst på Solsiden. For påmelding: www.jentebolgentrondheim.no reidar@jentebolgentrondheim.no / 924 34 576 Påmeldingsfrist 27. mai Tak på 3000 deltakere. Hovedsamarbeidspartnere:

BLI MED!

Samarbeidspartnere:

Generalsponsor:

Hovedsamarbeidspartnere:

Generalsponsor:

Tirsdag 13. juni går startskuddet for den 25. Jentebølgen i Trondheim!

Generalsponsor:

Hovedsamarbeidspartnere:

Generalsponsor: Generalsponsor:

Hovedsamarbeidspartnere: Hovedsamarbeidspartnere:

Hovedsamarbeidspartnere: Generalsponsor:

Hovedsamarbeidspartnere:

Samarbeidspartnere:

Samarbeidspartnere:

: Samarbeidspartnere:

Samarbeidspartnere:

Samarbeidspartnere: Samarbeidspartnere:

Påmelding via nettsiden www.jentebolgentrondheim.no Hovedsamarbeidspartnere: til og med onsdag 7. juni Etterpåmelding kan skje ved oppmøte på egen stand på MENY på Solsiden fra og med 10. juni.

Design: Bydelsavisa Byåsen

Generalsponsor:


12

JENTEBØLGEN 2017 7. JUNI 2017 | NR. 1 | BYDELSAVISA BYÅSEN

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

FOLKEFEST: – Jentebølgen er ikke et idrettsarrangement, vi er en folkefest, sier Reidar Isachsen, som har som mål å rekruttere 3000 deltakere til årets Jentebølge. (Foto: Roger Midtstraum)

INGEN ALDERSGRENSE: Jentebølgen trekker spreke damer i alle aldre. Den yngste deltakeren har vært 2 mnd gammel, og den eldste godt over 90 år. (Foto øverst: Torgeir Dragland / foto nederst: Roger Midtstraum)

Klar for Jentebølge nummer 25 Jentebølgen-general Reidar Isachsen har sørget for å sende nærmere 130 000 spreke damer over startstreken siden 1993. Av Renate Brødreskift Tirsdag 13. juni går startskuddet for den 25. Jentebølgen i rekken. Bortsett fra en kort pause, har Isachsen vært med og arrangert det populære sentrumsløpet helt siden starten i 1993, til å begynne med «bare» som frivillig funksjonær, men etter hvert som prosjektansvarlig for Jentebølgen og primus motor for det meste som har med det populære trimarrangementet å gjøre.

Rekrutteringsturné – Jeg synes jo det er «rålænt», og treffer utrolig mye hyggelige folk både blant deltakere og samarbeidspartnere, sier Isachsen, som fyller 70 år i år, uten at det legger noen brems på engasjementet. De siste to-tre månedene før Jentebølgen jobber han med arrangementet hver dag. Sponsorer og funksjonærer skal skaffes, og deltakere skal rekrutteres.

– Akkurat nå driver jeg og kjører fra Levanger og ned til Berkåk for å rekruttere deltakere. Da er jeg innom butikkene og sier hei og god dag, forteller Isachsen. Målet er å komme opp i 3000 deltakere. – Vi er ikke der enda, men vi ligger bra an. I gamle dager hadde vi hurtigsvarspremie, og da meldte 80 prosent seg på innen fristen vi hadde satt. Nå drøyer folk det litt, sier Isachsen.

Kremåret 1997 Vi kommer ikke unna 1997 når vi ber Isachsen trekke frem høydepunktene fra Jentebølgens 24 år lange historie. Året da Trondheim feiret 1000-årsjubileum og Jentebølgen satte deltakerrekord under Festuka med 12 700 deltakere og sannsynligvis like mange tilskuere. – Uansett hvordan man snur og vender på det, så er det 1997 som er kremåret. Det er bare å glemme å komme opp i det deltakerantallet igjen, sier Isachsen. Et annet

høydepunkt er 2005, da skilandslaget for damer, med Marit Bjørgen i spissen, la treningsleiren sin til Trondheim for å kunne være med på Jentebølgen. Daværende trener for skilandslaget Svein Tore Samdal var starter, og snakker i følge Isachsen enda om Jentebølgen når de møtes.

Populære harer Siden 1998 har deltakerne i Jentebølgen blitt anført av en hare i form av en profilert kjendis. Sportsankeret Davy Wathne var Jentebølgens første hare og var fast innslag i «Bølgen» i flere år. – Jeg ble jo mer eller mindre personlig venn med ham. Davy flyttet til og med VM-studio i fotball til Trondheim på grunn av Jentebølgen. Han har vært unik, og det er bare Jentebølgen i Trondheim han stiller opp på, sier Isachsen. I fjor var det sauebonde Odin Jensenius (Klaus Sonstad) som løp foran damene i slagstøvler, og årets hare er tidligere skiløper og Mesternes Mester-deltaker Eldar Rønning. Blant tidligere harer finner vi både gamle idrettshelter og TV-personligheter. – Tore Strømøy var stand-in for Davy da han ikke kunne stille, og

SISTE INNSPURT: Reidar Isachsen er midt oppe i siste innspurt før året NKS Jentebølgen, noe som innebærer å reise rundt med Jentebølgenbilen for å rekruttere flere deltakere fra distriktet.

Oddvar Brå sprang så fort at ingen så ham, så jeg måtte sende ham ut på en runde til. Intensjonen er jo at haren bare skal springe noen meter. Men det må være topp kjendiser. Det året Roar Strand var hare, begynte jeg å skjønne viktigheten av det. Da var det ei dame som sa til meg «Reidar, jeg var sååå langt unna Roar Strand». Vi er ikke et idrettsarrangement, men en folkefest, sier Isachsen.

Flere generasjoner Jentebølgen samler damer i alle aldre, og Isachsen husker særlig godt møtet med en dame på 87, som fikk startnummer på brystet for første gang da hun deltok på Jentebølgen. – Det var noen som hadde bestilt taxi til henne etter løpet, men hun skulle være med de andre damene ut på byen etterpå. Så hadde vi også «Selbudrekin», som


JENTEBØLGEN 2017

13

www.bydelsavisa.no

7. JUNI 2017 | NR. 1 | BYDELSAVISA BYÅSEN

LØP I SLAGSTØVLER: Sauebonde Odin Jensenius (Klaus Sonstad) løp foran som hare under fjorårets Jentebølgen, iført slagstøvler.

stilte med 18 personer fra samme familie, fra oldemor til oldebarn, og var med i flere år. Den yngste deltakeren har vært to måneder og den eldste godt over 90 år. Men tyngden ligger på mellom 35 og 60, sier Isachsen.

Stort apparat Han sier den største forskjellen på Jentebølgen da og nå er at arrangementet har blitt mer profesjonelt. De to første årene kalte man det et trimløp, og det var så vidt man hadde en liten scene og en speaker. Nå er det et helt apparat med frivillige som sørger for at arrangementet går knirkefritt for seg. – Jeg gjør ikke dette alene, og jeg har gode medhjelpere. Det er mellom 50 og 60 frivillige som er med og arrangerer dette. Så har du Nidaros Domers, som er med som startsperre og rigger opp og

t Boka senas

ned scene, og du har Tore Johansen som har vært med siden 1995, de siste årene som speaker.

Gir seg neste år Da Strindheim IL Friidrett tok over arrangøransvaret for Jentebølgen i 2011, var det under forutsetning av at Isachsen fortsatte som prosjektansvarlig. Når Isachsen nå lufter tanken om å gi seg som Jentebølgen-general neste år, dukker spørsmålet om hvem som skal ta over etter ham opp. – Jeg har sagt at neste år blir siste gang, som så mange ganger før. Men det må jo komme noen etter meg. Det krever mye, man må være folkelig og vise at man er glad i folk. Jeg mener at Jentebølgen nærmest har blitt en institusjon, nesten alle vet jo hva Jentebølgen er. Men jeg er jo litt inhabil da, sier Isachsen.

MANNLIG HARE OG STARTER: Sportsanker Davy Wathne var Jentebølgens første hare, og var et fast innslag i løpet i flere år. Roar Strand og Odin Jensenius har også vært harer, og Are Sende Osen og Vebjørn Rodal har vært startere.

15 juni

tt! a b a r % 0 2 - få /hostglod dayclub.se li o h å p a k o 17” B jkod ”trond n a p m a k e ang

Höstglöd Åre 15-17 september en träningshelg för kropp och själ

Träna för bland annat Fröydis Hansvik, Eva Katrine Thomsen, Therése ”Yoga Stories” Furudal och Leila ”Life by Leila” Lindholm. Ord. pris från 2595 kr inklusive boende, mat och träning. Boka på holidayclub.se/hostglod med kampanjkod ”trond17” senast 15 juni och få 20% rabatt.


14

JENTEBØLGEN 2017 7. JUNI 2017 | NR. 1 | BYDELSAVISA BYÅSEN

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

SYNLIG: 3T har vært med på å sette sitt preg på NKS Jentebølgen i mange år, og står blant annet for oppvarmingen av deltakerne. (Foto: 3T)

SAMARBEIDSPARTNER: Media- og kommunikasjonsansvarlig i 3T Monica Halvorsen Berg skal sørge for at 3T stiller med flere hundre deltakere til start i årets NKS Jentebølgen.

3T drar jenter til «bølgen»:

Foto: 3T

– Skal stille enda sterkere i år NKS Jentebølgens samarbeidspartner 3T stilte med rundt 500 deltakere på fjorårets trimarrangement. I år er målet å stille med enda flere på startstreken. Av Renate Brødreskift Det sier Monica Halvorsen Berg, som er media- og kommunikasjonsansvarlig i 3T. – Det blir flere og flere som er med, og vi har satt oss som mål å bli enda flere i år. Vi er spente på om vi klarer det, det endelige tallet får vi ei uke før arrangementet, sier hun.

Setter preg på «bølgen» 3T er den organisasjonen som stiller med flest deltakere på Jentebølgen, både i form av ansatte og medlemmer, og bidrar med hele 25 prosent av det totale deltakerantallet. Treningskjeden har vært sponsor av det populære trimarrangementet i mange år, og har satt sitt preg på «bølgen» både før og etter målgang på Solsiden. – Vi har oppvarmingen med instruktører som lager en koreografi til Jentebølgensangen, og vi arrangerer trening i startområdet på dagtid, der vi har en boot camp-gruppetime som alle kan være med på. Det er med på å skape blæst rundt arrangementet tidligere på dagen, sier Halvorsen Berg. De siste årene har treningskje-

den gjort en helaften ut av Jentebølgen ved å arrangere After run på Clarion Hotel & Congress på kvelden. I år er det gjort plass til 300 damer som samles til buffet, moteshow, konkurranser og goodiebags. – Vi forventer at det blir smekkfullt i år også, sier Halvorsen Berg.

Flere i aktivitet – Hvordan skal dere rekruttere enda flere deltakere? – Vi er et større team som jobber med NKS Jentebølgen, og har ambassadører på hvert senter slik at vi når ut til flere. Vi har løpekvelder i forkant, og vi ser at etter hvert som arrangementet vokser seg større blir det også lettere å få med folk. – Hva betyr det for 3T å være del av et slikt arrangement? – For det første så bidrar vi til å få flere i fysisk aktivitet. Terskelen til treningssenteret blir kanskje litt lavere, og man ser at dette er ufarlig. Så er det den sosiale biten. Å se alle damene som går sammen og er blide uansett vær er helt fantastisk. Jeg har vært med og sprunget selv noen ganger, og den mestringsfølelsen man får er jo en følelse det er verdt å ta var på, sier

Halvorsen Berg.

Eget tempo Hun understreker at løpet kan gjennomføres i det tempoet man selv vil, selv om man stiller til start under 3T. – Vi er jo et treningssenter, men vi har blitt flinkere til å dra ned terskelen til at man kan ta det i sitt tempo. Man kan velge å ta løpet som en fin rusletur rundt Nidelva hvis man vil. Det er det viktig for

oss å få frem, sier hun. – Hvor viktig er Jentebølgen med tanke på rekruttering til treningssenteret? – Vi bruker å dele ut et eget innmeldingstilbud i gaveposene, men nå er ikke juni den største måneden for innmelding, og det er ikke nødvendigvis rekruttering som er det viktigste for oss. Vi ønsker og assosieres med NKS Jentebølgen fordi det er en sunn merkevare i Trondheim, sier Halvorsen Berg.

TIPS OSS: Telefon: 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

« Vi er jo et

treningssenter, men vi har blitt flinkere til å dra ned terskelen til at man kan ta det i sitt tempo. Man kan velge å ta løpet som en fin rusletur rundt Nidelva hvis man vil. Det er det viktig for oss å få frem.


ANNONSER

Salgssuksessen Kia Niro Hybrid:

Norges smarteste hybridkjøp Stor utstyrspakke • Gunstig pris • Norges beste nybilgaranti på hele 7 år!

Automatgir • Cruisekontroll • Bakkestartassistent

Varme i rattet

El. justerbare og oppvarmede sidespeil DAB-radio

Filskiftvarsler • Automatisk klimaanlegg

Farget glass

0,38 l/mil • 141 hk motoreffekt

427 l bagasjerom

1300 kg hengervekt*

Høy bakkeklaring LED kjørelys • Automatisk lyskontroll

Niro Classic til kun

275.400,Priser levert forhandler, årsavgift tilkommer. Forbehold om trykkfeil og avvik fra avbildet modell. CO2-utslipp fra 88 g/km, forbruk fra 0,38 l/mil v/bl. kjøring. * Kan bestilles mot tillegg.

KIA TRONDHEIM

Østre Rosten 8, 7075 Tiller Tlf 73 82 41 20, www.kiatrondheim.no

Mobil: 95421007-94805037-93255636-40227667


16

KULTUR & UNDERHOLDNING 7. JUNI 2017 | NR. 1 | BYDELSAVISA BYÅSEN

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

Gjest Baardsen - en romantisk og rettferdig gentlemanstyv, eller en simpel kjeltring?

Trondheimsbandet Ævintyr bruker livet til mestertyven Gjest Baardsen som bakteppe for debutskiva si.

En gentlemanstyv eller en hardbarket kjeltring? i over 30 år. – I likhet med mange på min alder kjøpte jeg gitar for konfirmasjonspengene. Gjennom årene har det blitt en god del band og prosjekter, smiler han. Tungrock med historiske personer og tema som bakteppe, er noe han alltid har hatt stor forkjærlighet for. Som gitarist og tekstforfatter var han blant annet med på starte gruppa Lumsk som ga ut skiva «Åsmund Frægdegjevar» på starten av 2000-tallet. – Tekstene der var satt sammen og hentet fra boka «Norske folkeviser» av Gerhard Munthe. – Du har sansen for norsk historie? – Det kan du godt si. Det er

Bjørnar Selsbak (49) fra Flatåsen og bandet hans Ævintyr, har valgt en av norgeshistoriens kanskje mest kjente forbrytere, mestertyven Gjest Baardesen, som tema for debutskiva si. Historisk bakteppe

Av Jan-Are Hansen – Jeg var vel bare guttungen da jeg så en gammel svart-hvitt film om Gjest Baardsen på TV. Jeg husker at den fascinerte meg voldsomt. Livshistorien hans har ligget i bakhodet siden, og for et par år siden bestemte jeg meg endelig for å sette musikk til den, forklarer Selsbak.

Sjangermessig så kan vel Ævintyr best plasseres i grenselandet mellom tungrock og folkrock med innslag av både blåsere og strykere. For Selsbak har det vært viktig å skape et lydbilde som sitter godt sammen med de særegne tekstene. – Vi har fokus på norske klanger og atmosfære, forklarer bandlederen som har holdt på med musikk

SOLSKJERMING - Markiser - Persienner - Zipscreen - Levegg - Lamellgardiner - Plisségardiner - Rullegardiner

Gratis befaring! Marius Berg tlf.: 976 86 880 marius.berg@scandic.no

04990

Slank, fresh og festfin! Lipway Ultralyd Fettsmelting! • Markedets mest effektive ultralyd. • Fjerner fettceller på en kontrollert og sikker måte. • Umiddelbare resultater • Medisinsk godkjent.

Pr 10 min

Kr

300,-

- et soleklart valg!

www.scandic.no

Søbstadvn. 3 - Heimdal • Tlf. 926 86 967 • www.unnissalong.no

utrolig mye spennende å basere musikk på bare man graver og er nysgjerrig, understreker han.

Historier og myter Kort oppsummert var Gjest Baardsen (1791-1849), en norsk forbryter og forfatter fra Sogndalsfjøra i Sogndal. Han er kjent for sine mange rømninger fra fengsel. Han satt blant annet arrestert to ganger i Trondheim - først i kjelleren på rådhuset, og deretter i det som i dag er kystmuseet ved Royal Garden. I «Protokoll over uærlige slaver paa livstid ved Agershuus Fæstnings Slaverie» fra 1832, blir Gjest Baardsen beskrevet slik: «62 tommer (161 cm) høi, mørkebruun af haar, blaa af øine, sortsmudsket af ansikt med enkelte koparr, mørkladen af hud, maadelig og noget undersat af bygning. Særkjende; På høire forarm 2de hjerter hvori 2de pile, nedenunder I.S.G., og på venstre arm en saakaldet havfrue. Et arr på venstre kindbeen. Det vises paa ryggen at han har været kagstrøgen (pisket).» – Litt av en karakter dere lager musikk rundt? – Det er sikkert og visst. Det mangler ikke på historier, myter og fortellinger om Baardsen, og om hans reiser og gjerninger. Materialet er omfattende, sier Selsbak.

Bruker Baardsens egne ord Ævintyr har skrevet tekstene til musikken på bakgrunn av Gjest Baardsens egen selvbiografi «Sogndalsfjærns Levnetsløb», som han skrev i fangenskap på Akershus slott. – Han forfattet mye i verseform.

Vi har tatt oss noen friheter for å tilpasse disse til en moderne musikkform, men i all hovedsak beskriver vi livet hans slik han førte det i pennen selv, forklarer Selsbak. Historikere er imidlertid svært skeptiske til sannhetsgehalten til selvbiografien der han i stor grad konstruerte en versjon av sitt eget liv som en romantisk og rettferdig gentlemanstyv. – Han var ikke helt Robin Hood med andre ord. – Nei. Selvbildet hans samstemte nok ikke helt med virkeligheten. Han var en skurk, rett og slett. En kjempespennende person, men likefullt en kjeltring.

Nye prosjekter Bandet legger i disse dager siste hånd på albumet som naturlig nok har fått navnet «Gjest Baardsen». – Hva er planene framover? – Fokus akkurat nå er å flikke og få ferdig skiva. Deretter så planlegger vi å ta med oss musikken og spille live for publikum, sier Selsbak som allerede har begynt så smått med et nytt prosjekt basert på et annet kjent navn fra norgeshistorien. – Kan du røpe litt? – Det er i idéfasen ennå, men jeg har lyst til å ta for meg Peter Wessel Tordenskjold og livet hans. – Baardsen og Tordenskjold - to ytterpunkter. Selbak ler godt. – Det kan du godt si. Men samtidig utrolig fascinerende historiske personligheter, avslutter han.


ANNONSER

TA MED DENNE SLIPPEN OG FÅ 10% RABATT

NY

SUSHI-

RESTAURANT PÅ BYÅSEN MIXET

Asaga (48pieces): kr. 547,-

8 x laks tataki 4 x kveite sashimi 4 x tunfisk sashimi 4 x laks nigiri 2 x kveite nigiri 2 x kampskjell nigiri 2 x tunfisk nigiri 6 x tempura rull 8 x sterk tunfisk maki 8 x sakura maki (fisk, skalldyr, gluten, melk, sesam, chili, egg, soya) Alt kommer med ingefær og wasabi

KIMCHI

2-3 personer

Ayame (44 biter): kr. 531,-

8 x sake maki 8 x sterk tunfisk maki 8 x jordbær maki 8 x kamskjell maki 6 x tempura futo 6 x stekt laks futo (fisk, skalldyr, melk, egg, gluten, chili, sesam, soya)

Renge (42 biter): kr. 542,-

6 x tempura futo 8 x stekt laks maki 8 x kokt scampi maki 4 x laks nigiri 2 x tunfisk nigiri 2 x kveite nigiri 4 x laks tataki 4 x tunfisk tataki 4 x laks katsu (fisk, skalldyr, gluten, seasam, egg, soya)

SUSHI MENY

Singel 1 person

Sakura (18 biter): kr. 239,4 x laks nigiri 6 x sterk laks maki 8 x sake maki (melk, sesam, fisk, chili)

Mono (18 biter): kr. 270,-

Daglig skiftende kokkens meny

Edamame: kr. 51,-

kokt soybønner med chili salt og lime (soya)

Sushi ris: kr. 28,marinert ris

2 x tunfisk nigiri 2 x kokt scampi nigiri 2 x laks nigiri 4 x laks tataki 8 x sterk tunfisk maki (chili, gluten, sesam, skalldyr, fisk, soya)

Ingefær: kr. 41,-

Kiku (l8 biter): kr. 269,-

Goma Wakeme: kr. 41,-

6 x laks nigiri 4 x kokt scampi nigiri 4 x tunfisk nigiri 4 x kveite nigiri (fisk, skalldyr)

syltet ingefær

Kimchi: kr. 41,sterk marinerte kål

tang salat (soya, sesam, gluten)

Japansk teriaki saus: kr. 28,soyabasert søt saus (soya, gluten)

Ume (l 8 biter): kr. 289,6 x laks sashimi 3 x kveite sashimi 3 x kokt scampi sashimi 3 x kampskjell sashimi 3 x tunfisk sashimi l x boks sushi ris (fisk, hysefisk)

Sumire (18 biter): kr. 269,-

Kimchi Sushi Spesial (44 til 50 biter): kr. 695,-

SIDERETTER OG SAUSER

6 x tempura futo 6 x sterk tunfisk maki 8 x sake maki (fisk, skalldyr, gluten, sesam, chili, egg, melk)

Kimchi Sushi spesial (20 til 26 biter): kr. 359,Daglig skiftende kokkens meny

TEMPURA/ KATSU

Singel 1 person

laks Katsu: kr. 179,-

10 x dyp stekt panko fritert laks (fisk, gluten, soya)

tempura scampi: kr. 179,10 x tempura fritert scampi (skalldyr, gluten)

fritert mix: kr. 179,-

6 x fritert laks katsu 6 x tempura scampi (fisk, skalldyr, gluten, soya) kommer med Japansk teriaki, sushi ris og salat

Tirsdag - Søndag

1400 - 2100 Mandag stengt

Holder til på Migosenteret Tlf. 45 39 89

90

kimchisushi


18

VALUTA 7. JUNI 2017 | NR. 1 | BYDELSAVISA BYÅSEN

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

fp-interiør

solskjerming, tepper og interiør

VALUTA PÅ LAGER: Filialsjef Jacques Bromet hos Forex Bank i Trondheim kan tilby 50 ulike valuta fra sine to filialer, på Sentralstasjonen og i Munkegata. Bromet viser stolt frem Forex Banks el-sykkel. – Er den ikke fin, sier han med et glimt i øyet, og påstår at dette er byens peneste el-sykkel. El-sykkel er et fint fremstkomstmiddel, når han skal forflytte seg mellom de to filialene. 

Vi har det meste innen innvendig solskjerming. Alt blir laget etter mål og skreddersydd ditt vindu.

Ferietid er valutatid Forex Bank har alltid valuta på lager. – Skal du ut å reise kan det fortsatt være smart å ha med seg kontanter i tillegg til kort, sier filialsjef hos Forex Bank i Trondheim, Jacques Bromet. Av Stig O. H. Larssen Ferietiden nærmer seg for mange, og skal du ut på reise til utlandet er valuta et viktig stikkord. Han får daglig besøk av både nye og gamle kunder som skal ut på reise, og som gjerne ønsker å ha med seg litt kontanter. – Kort og kontanter er den

beste kombinasjonen, mener han. Forex bank har 50 ulike valuta på lager, både de vanlige og de ikke fullt så vanlige. – Hellas, Spania og Kroatia er på topp i feriesesongen, fulgt av bulgarsk lev, opplyser Bromet. Tyrkia har hatt en nedgang på grunn av de urolige tidene. – De prisbevisste finner

gjerne veien innom oss, sier Jacques Bromet. – Vi har ingen gebyrer ved kjøp av valuta, og ligger vanligvis litt under i vekslingskurs i forhold til landets største bank, DNB. Vi endrer kurser to ganger pr. dag, og holder hele tiden øye med konkurrentene. – En annen fordel ved å kjøpe valuta hos oss er at du får sedlene i «gangbare» valører, for eksempel i euro med de små som 10 og 20-sedlene som alle aksepterer i landet du reiser til, sier Bromet.

Stort showrom og butikk. Best i pris og utvalg?

Nå også med innlevering til Marthes rens og vask

fp-interiør

Fossegrenda Senter - Fossegrenda 44 7038 Trondheim -Tlf: 480 00 124

Åpent : mandag–fredag 09 - 17 • torsdag 09 – 19 • lørdag 10 – 16 • søndag 11 – 16

Velkommen til

Nypan Hagesenter ■ Her har vi alt i busker og trær, stauder og

sommerblomster. Frukt og bær. Samt jord, gjødsel, kalk, dekkbark og leca kuler. Godt utvalg til balkong og terrasse av potter og kar. Vi lager sammenplantninger og planter i potter og kasser for deg. ■ Spør oss gjerne om råd og veiledning til hagen ■ Våre gartnere kan hage. Vi tegner, bygger og vedlikeholder hage og uterom. ■ Vi har og ferdig plen, ferdig hekk, ferdig busk,

■ ■ ■ ■

■ ferdig tre -- > kom og se! ■

Kom og se vår nye utstilling i beleggstein, heller, kantstein, trapp og murer!

Telefon: 48 50 50 80 • 7083 Leinstrand • www.nypanhagesenter.no


ANNONSER

Velkommen til

CIRCLE K BYÅSEN

Splitter ny butikk - utvidet servering!

Selvvask

Nyhet Hamburgere

Ny Bilvaskemaskin

Servicehall

Med samme gode service som alltid! VI UTFØRER: Oljeskift Hjulskift Montering av DAB-adapter Circle K Byåsen - Breidablikkveien 136, 7020 Trondheim - Telefon: 72 56 03 38


ANNONSER

LADING AV ELBIL Utfordring med elbillading? Mange boligselskaper har få eller ingen ladepunkter til sine beboere. Dette kan det gjøres noe med. ON Energi har løsningen for ditt boligselskap.

Antall elbiler forventes å firedobles i løpet av tre år.

2017

2020

Tilgjengelighet Ladeplasser for elbil bør bli en naturlig del av tilbudet til beboerne – og er noe ditt boligselskap bør forholde seg til de kommende årene. Å etablere en ladeplass for elbil er i de fleste tilfeller både enkelt og billig. ON Energi er deres beste sparringpartner for å finne en god løsning.

Sikkerhet Å lade elbil via vanlig stikkontakt er en potensiell brannfelle. Det frarådes på det sterkeste å belaste en vanlig stikkontakt mer enn 10A sammenhengende over to timer. Laderen som er levert med bilen for slik stikkontakt er å betrakte som nødløsning. De færreste av oss kjenner til el-kravene – og hvilke muligheter som finnes.

Hvem er ON Energi? TrønderEnergi Elektro og Elnett Energi – to betydelige aktører i den midtnorske energi- og elektrobransjen – har slått sammen sine kompetansemiljøer og er nå ON Energi. Vi har blant annet solid kompetanse på utbygging av ladesystemer for elbil.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat. ON Energi AS • post@onenergi.no • 73 60 59 00


BIL & MOTOR

21

www.bydelsavisa.no

7. JUNI 2017 | NR. 1 | BYDELSAVISA BYÅSEN

Nye Toyota Yaris hybrid:

SPORTY UTSEENDE. Nye Toyota Yaris Hybrid har fått en vellykket ansiktsløfting. Selv om kanskje de mest positive forbedringene ligger skjult under panseret.

Kraftigere motor, bedre sikkerhetspakke og mindre støy Dette er noen av endringene det er verdt å merke seg på den siste utgaven som kom nå i mai. Av Eilif Berge Toyota Yaris Hybrid har fått et mer moderne design, mer motorkraft og ikke minst så har sikkerhetspakken blitt bedre. Den har f eks automatisk blending av lys, skiltgjenkjenning, kollisjonsvern og filskiftvarsling.

Mer motorkraft Den nye hybrid-utgaven har fått en 1,5 l motor på 100 HK. Forbruket er oppgitt til å være 0,33 l pr mil ved blandet kjøring. Litt mere krefter gir en mer behagelig kjøring, og gjør at man opplever

mindre motorstøy. Den elektronisk styrte automatgirkassen gjør kjøringen mer behagelig. El-motoren er på 53 kW.

Toyota Safety Sence er standard Det fokuseres på sikkerhet i bilene til Toyota. F eks er automatisk skifte av fjern- og nærlys når det kommer biler i mot, eller ved kjøring etter annen bil, både nyttig og gir økt sikkerhet. Filskiftvarsling som gir signal når bilen beveger seg ut av kjørefeltet uten at blinklys er satt på, er en annen sikkerhetsforananstaltning. At føreren på infoskjermen i bilen får beskjed om f eks fartsgrense og andre skilt langs veien, er betryggende. Og ikke minst at kollisjonsvernet i bilen utfører en automatisk nedbremsing hvis det oppstår en risikofarlig situasjon.

skjellige utstyrsvarianter. Alle har automatgirkasse inkludert. Active Go hybrid får du fra kr 233 700,-. Velger du utstyrsversjon BI-Tone er prisen fra kr 258 000,00. Til gjengjeld får du da en mer sporty og bedre utstyrt bil. F eks har disse utgavene todelt farge, med sort tak. Interiøret er også litt sprekere. Alle bilene leveres med 5 dører. Toyota Bilia leverer bilen med en serviceavtale på 3år/50 000 km inkludert.

OVERSIKTLIG FØRERPLASS: Bilen er godt utstyrt. Føreren har godt utsikt alle veier, og interiøret er moderne og godt avstemt. Det er mulig å velge tofarget interiør på noen av utgavene.

Forhandlere i Trondheim: Toyota Bilia Trondheim Leangen Alle 4,7044 Trondheim Tel: 98 29 49 00 toyota.bilia.no/trondheim

Alternative pakker Toyota Yaris Hybrid tilbys i fire for-

Annonsere her? Ring 924 33 180

OPPGRADERT BAKPART: Bilen har fått en mer moderne bakpart. Nye LED-lys både foran og bak. Et mer sportslig preg på bakluken gjør seg.


22

AKTUELT 7. JUNI 2017 | NR. 1 | BYDELSAVISA BYÅSEN

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

Klage fra Melhus avvist av Justisdepartementet:

Heimdal får nye Politistasjon Sør lensmannskontor, Oppdal lensmannskontor.»

tet. Likeså at bl.a. Melhus lensmannskontor skulle avvikles. Alt dette var i tråd med anbefalinger fra politimesteren i Trøndelag. Uventet var det likevel ikke at Politidirektoratets avgjørelse om å legge Stasjon Sør til Heimdal og å legge ned lensmannskontoret i Melhus, vakte sterke reaksjoner fra melhusbyggene.

Mister lensmannen

«Skinnprosess»

Det sto også uttrykkelig i direktoratets januar-vedtak at Heimdal skulle være administrasjonssted for det nye politistasjonsdistrik-

Kommunens politikere, anført av ordfører Gunnar Krogstad (A) , sendte da også en formell klage. Den fokuserte særlig på valget

HEIMDAL: Politistasjon Sør skal ligge på Heimdal. Dette ble spikret i forrige uke, da Justisdepartementet blankt avviste klagen fra Melhus – støttet av en rekke andre kommuner – på Politidirektoratets vedtak om å legge den nye stasjonen til Heimdal. Av Asbjørn Gravås asbjorn@gravas.net I vedtaket som Politidirektoratet kunngjorde 13. januar, sto følgende om endringer i den lokale politistrukturen: «Sammenslåing av Heimdal po-

litistasjonsdistrikt og lensmannsdistriktene Klæbu, Melhus, Midtre Gauldal, Holtålen, Røros, Oppdal og Rennebu, til Gauldal politistasjonsdistrikt. Politistasjonsdistriktet har følgende tjenestesteder: Heimdal politistasjon, Midtre Gauldal lensmannskontor, Røros

Heimdal blir administrasjonsstedet for det nye politidistriktet. Av oppdragsmengden for enhetene Melhus, Klæbu og Heimdal ligger rundt 80 prosent i ansvarsområdet for dagens Heimdal politistasjon.

av Heimdal som lokasjon for politistasjon Sør. Det hevdes også i klagen at behandlingen av politistruktur-saken har vært «en skinnprosess, med manglende involvering av kommuner, i strid med god forvaltningsskikk og i strid med retningslinjene fra Politidirektoratet». Et hovedkrav fra Melhus kommunes side er at politistasjon Sør lokaliseres utenfor Trondheim kommune. På dette punktet har Melhus fått støtte fra en rekke andre sørtrønderske kommuner – og fra Stjørdal: Ny politistasjon

ANT T N KO OLEN SK R J

VIL DU NIPPE LITT TIL DENNE

SÅ I GLEM DISSE Utenlands så er kontanter fremdeles den mest brukte betalingsmetoden, så ikke glem å veksle før du reiser. Ha en fantastisk tur!

Velkommen til FOREX Bank i Trondheim Sentralstasjon, Fosenkaia 1 • Munkegatan 34 – 36 • w w w.forex.no


AKTUELT

23

www.bydelsavisa.no

7. JUNI 2017 | NR. 1 | BYDELSAVISA BYÅSEN

Sør må plasseres utenfor byens grenser, og helst i Melhus.

Folkerike Heimdal Klagen fra Melhus og innspillene fra de andre kommunene er vurdert av Politidirektoratet, som har konkludert med at det ikke er fremkommet opplysninger som tilsier en endret konklusjon. Når Melhus kommune etterlyser en politifaglig begrunnelse for å plassere enda en politistasjon i Trondheim kommune, svarer politimester, direktorat og departement med å vise til fremskrivning av folketall som viser at nye Gauldal politistasjonsdistrikt (Sør) i 2040 vil ha ca. 88 500 innbyggere, hvorav ca. 59 000 vil bo i Heimdal krets.

Få et nytt og moderne kjøkken på en enkel, hurtig, miljøvennlig og rimelig måte UTEN å rive det gamle. Vi bytter dører, skuffer, benkeplater etc hvor alt tilpasses eksisterende skapstammer. Uansett alder eller mål. Bygger også overskap opp mot tak. Stort utvalget av farger og profiler.

Kontakt Kjell for GRA TIS befa ring Tlf. 958 00 058

Bedre tjenester Av oppdragsmengden for enhetene Melhus, Klæbu og Heimdal ligger rundt 80 prosent i ansvarsområdet for dagens Heimdal politistasjon. «At ny politistasjon blir lagt til heimdalsområdet, vil etter Politidirektoratets vurdering bl.a. kunne ha betydning for responstid og øvrig politiarbeid,» heter det i begrunnelsen for klageavgjørelsen. Justisdepartementet følger opp med å understreke fordelene ved å lokalisere politistasjonen til et sted der det daglige behovet er størst. Større tjenesteenheter vil gjøre det enklere å tilby hensiktsmessig polititjeneste bl.a. ved omdisponering av mannskaper til operativ tjeneste. Økt patruljevirksomhet vil kunne gi kortere responstid.

Informasjonsmøte om Sluppenplan TRONDHEIM: Statens vegvesen/Miljøpakken arrangerer informasjonsmøte om Reguleringsplanen for Rv. 706 Sluppen – Sivert Dahlens veg som nå er lagt ut til offentlig ettersyn. Møtet er åpent for alle og holdes i auditoriet i Statens hus onsdag 7. juni kl 18.3020.00. Dagen etter blir det «Åpen dag» om prosjektet kl. 09.00-16.00. Også det i Statens vegvesens lokaler i Statens hus.

tlf. 958 00 058 - www.aktivkjokken.no

Annonsere her? Ring 924 33 180

Illustrasjon: Statens Vegvesen.

Velkommen til Rammeverkstedet • Innramming av bilder, grafikk, malerier og broderier • Kunstverk av kjente kunstnere i stor utstilling • Oppspenning av maleri, andre typer lerret og broderi • Laminering og oppklebning • Tilskjæring av speil og glass

20%

rabatt på innramming av bilder kjøpt hos FineArt AS

Rammeverkstedet holder til Tordenskiolds gate 17, i krysset mellom Sandgata og Tordenskiolds gate. Ta gjerne turen innom for å se på vårt utvalg. Åpningstider: Mandag-Torsdag: 09-17, Fredag: 10-17, Lørdag: 10-15. www.rammeverkstedet.no


Selge bolig?

Benytt en lokalkjent megler Vår jobb er å gjøre boligsalget enkelt og trygt for deg. Som Norges største eiendomsmegler selger vi boliger oftere enn alle andre i Norge, og du drar nytte av all vår samlede kunnskap og erfaring. Våre lokalkjente meglere på Heimdal sitter med kunnskap om boligmarkedet akkurat der du bor og skal selge. De er daglig i kontakt med potensielle kjøpere til din bolig og kjenner prisutviklingen i ditt område. De kan gi gode råd om hva som er riktig pris for boligen og hvordan den bør vises frem for å oppnå best mulig salg.

Kom gjerne innom for en uforpliktende boligprat. Du finner oss samlokalisert med SpareBank 1 SMN i Heimdalsveien 7 eller på Byåsen butikksenter.

Vi vet hva vi selger – og verdien av det.

Avdeling Sør Vest

Eivind André Løkken Vigdis Benjaminsen Avd.leder/ Megler BL Eiendomsmegler Tlf. 932 17 928 Tlf. 995 76 155

Avdeling Sør Øst

Andreas Lund Megler/Jurist Tlf. 993 43 800

Kjetil Sandmo Eiendomsmeglerfullmektig Tlf. 482 72 235

Yasin Unal Eiendomsmeglerfullmektig Tlf. 97 40 64 38

Marius Lyng Avd.leder/ Eiendomsmegler Tlf. 905 64 736

Avdeling Byåsen

Daniel Lanto Eiendomsmeglerfullmektig Tlf. 938 53 070

Thomas Melum Avd.leder/ Megler Tlf. 450 35 210

Christian F. Aa Eiendomsmegler Tlf. 975 70 128

Sigbjørn Vestå Eiendomsmeglerfullmektig Tlf. 404 50 884

Stian Berg Eiendomsmeglerfullmektig Tlf. 901 58 296

Bydelsavisa Byåsen 1/2017  

Bydelsavisa Byåsen. Utgivelse onsdag 7. juni 2017.

Bydelsavisa Byåsen 1/2017  

Bydelsavisa Byåsen. Utgivelse onsdag 7. juni 2017.

Advertisement