Issuu on Google+

Harde pakker under treet?

B Y D E L S A V I S A

En spennende bokhøst har gjort at det bare er å velge fra øverste hylle til årets julegavebøker, mener Vanja Helen Oknes ved Norli på Byåsen Butikksenter.

SIDE 19

Nr. 7 • 30. november 2016

Polet tilbake på Byåsen Kulturutveksling og håndarbeid

Fatiha Farkane og Gisela Johannessen vil bringe norske og utenlandske kvinner sammen gjennom den nystartede gruppa «Byåsen Internasjonale Håndverksgruppe».

SIDE 17

I forrige uke åpnet Sverresborg senter. Det var godt oppmøte og stor interesse på åpningsdagen. Nå har bydelen igjen fått eget vinmonopol, 25 år etter at det forrige ble lagt ned. – På tide, mener kunde Fridtjof Simonsen.

Taxisjåfør helt utenom det vanlige

SIDE 4–5

Prosjektet Livsgledesjåfører dyrker den gode, gamle taxisjåføren, som bruker tid på de eldre og som gjerne bistår med å bytte ei lyspære eller to. Arne Woldseth fra Trondheim er landets første godkjente livsgledesjåfør. SIDE 6

Vi teller dagene til jul! Stor adventskalender inni avisa!


2

LOKALT

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

30. NOVEMBER 2016 | NR. 7 | BYDELSAVISA BYÅSEN

CAFE ERICHSEN: Slik så kafeen ut mot slutten av forrige århundre.

Vil gjenskape Cafe Erichsen på Sverresborg

VIL GJENSKAPE: Direktør Torunn Herje vil gjerne ha en «ny» Cafe Erichsen i byavdelingen på Sverres­borg Trøndelag Folkemuseum til sommeren.

Sverresborg museum har bestemt seg for å gjenskape Cafe ­Erichsen-atmosfæren i museets byavdeling. Målet er at prosjektet skal være ferdig til sommeren 2017. – Vi skal først og fremst prøve å vekke til live noe slik at mange kan kjenne seg igjen fra sin tid på Cafe Erichsen, sier direktør Torunn Herje ved Trøndelag Folke-

museum på Sverresborg.

Solgt på auksjon Da kafeen ble nedlagt i 2007, ble stort sett alt solgt på auksjon. – Vi ønsker derfor at publikum kan hjelpe oss med å bygge opp

kafeen, sier Herje. Vi er interessert i det meste; bilder, møbler, utstyr, historier og opplevelser man kan fortelle om. Ta kontakt med museet hvis du har noe som kan bidra med å gjenskape Cafe Erichsen

Kjøpmann Frode Sørgård og Colonialmajor Odd Reitan på åpningsdagen 23. november (Foto: Privat)

Førjulskonsert med Byåsenkoret Rolling Tones i Havstein Kirke – Rolling Tones holder for sjette år på rad førjulskonsert i Havsteim kirke. «DesemberLys» har blitt et populært arrangement, så i år må vi faktisk ha to konserter på samme dag, forteller en fornøyd Marte Hegstad.

To konserter – Julekonserten «DesemberLys» i Havstein Kirke arrangeres

søndag 4. desember. Det blir to konserter samme dag, en klokken 1700 og 1930. Repertoaret er både tradisjonelt og av nyere dato, sier Hegstad. – Nytt fra i år, er at noen av sangene er jazz-inspirerte, og det håper vi publikum vil sette ekstra stor pris på. Med jazzmusikere og noter fra Duke Ellingtons repertoar, ønsker Rol-

UTGIVER: ARAGON MEDIA AS Daglig leder: Stig O. H. Larssen Org.nr: 812 796 712 Tlf.: 952 08 513 Opplag: 15.000

ling Tones velkommen til en litt utradisjonell julekonsert: – Samtidig må du ikke frykte om du er glad i de «gode, gamle» julesangene , for disse får du også, kan Marte Hegstad garantere på vegne av koret. Koret er under ledelse av dirigent Simon-André Jacobsen.

EILIF BERGE

ANSVARLIG REDAKTØR eilif@bydelsavisa.no Tlf: 924 33 180

Rema Havstein ­gjenåpnet Etter ett år uten butikk har en fornøyd Rema-­ kjøpmann Frode Sørgård igjen åpnet dørene. Eiendommen med det nye veinavnet Josefinesvingen har fått en vesentlig bedre utnyttelse enn tidligere. I 1. etasje er Rema-butikken økt i areal fra 400 kvadratmeter til 900 kvadratmeter, og det vil etter hvert ferdigstilles 26 ganske spesielle leiligheter over butikken. Sørgård var kjøpmann

Bidragsytere i denne utgaven: Renate Brødreskift, journalist, Jan Vestre, journalist Odd Arne Ruud, j­ournalist, Produksjon: Ann Rita Fosli

i 3 år før ombyggingen, og er fornøyd med å presentere en vesentlig lysere og luftigere butikk ett år etter at den gamle stengte. – Det har vært hyggelig å få hilse på mange gamle kunder igjen, sier Frode Sørgård, –og ikke minst mange nye.

Trykk: Polaris Trykk Distribusjon: NorPost


Vi feirer 10 år med kontor på Byåsen med: Jubileumstilbud til de som signerer før 1. januar 2017! Vi benytter samtidig anledningen og ønsker alle våre kunder en rktig fin jul!

Thomas Melum Avd.leder/Megler

Telefon 450 35 210

Terese Matheson Bones Fagansvarlig/ Eiendomsmegler MNEF

Telefon 922 02 750

Magnus Rostad

Christian Furuhaug Aa Eiendomsmegler

Eiendomsmeglerfullmektig

Telefon 414 59 805

Telefon 975 70 128

Telefon 901 58 296

Eiendomsmegler

Stian Berg

Sigbjørn Vestå

Salgsleder BL / Eiendomsmeglerfullmektig

Telefon 404 50 884


4

NÆRE NYHETER

Ring oss: Tlf: 924 33 180

Send oss mail: tips@bydelsavisa.no

Vi er på nett: bydelsavisa.no

facebook.com/ bydelsavisa

Instagram: @bydelsavisa

Twitter: @bydelsavisa

BYDELSAVISA BYÅSEN NR. 7 | 30. NOVEMBER 2016

NYTT NÆRSENTER: Eiendomsdirektør i NorgesGruppen Eiendom Midt-Norge, Ivar Sølberg, mener det er plass til to butikksentre på Byåsen.

Åpnet 24. november:

Stor interesse for nytt nærsenter Flere titalls byåsinger møtte opp da Sverres­borg senter åpnet dørene. and fall til polet her på Byåsen. Jeg begynte å jobbe på polet i 1971, Etter et og et halvt år med bygge­ og i 1972 åpnet polet på butikkarbeid på den gamle Villa Italia-­ senteret på andre siden av gata. tomta i Gamle Oslovei 1-5, Der holdt det til frem til 1991, da kunne kundene endelig ta det det ble lagt ned på grunn av at de nye butikksenteret nærmere i hadde et tak på antall butikker. øyesyn. Det NorgesGruppen-ei- Så tok det 25 år før det kom hit de senteret huser fire leietakere: igjen. Som byåsing må jeg si det Meny, Vinmonopolet, Apotek1 var på tide, sier Simonsen. og Heimdal Eiendomsmegling. Han er ikke overrasket over at Størst interesse har det nok vært det åpner et nytt senter i samme knyttet til det nye polutsalget, nabolag som godt etablerte hvis plassering har vært gjen- ­Byåsen butikksenter. stand for mye debatt etter at Vin– Det er jo sentralt og fint her, monopolet for seks år siden be- og polet ligger jo bare hundre sluttet å åpne utsalg på Byåsen. meter fra der det opprinnelig lå. Det plopper jo opp senter over25 år uten vinmonopol alt, og det skorter ikke på muligByåsing og medlem i Byåsen heter til å handle for oss på Byåhistorielag, Fridtjof Simonsen sen, sier han. (65), synes det var på høy tid med et polutsalg på denne siden Bor på feil side av bommen av byen. Søstrene Gudlaug Golte og Berit – Jeg har vært med på the rise Husby synes det nye senteret ser Av Renate Brødreskift

PARKERINGSKJELLER: Sverresborg Senter er på 2500 kvadratmeter, og har egen parkeringskjeller med plass til 50 biler.

fint ut. De bor på Ugla, og må dermed betale bompenger for å komme til det nye senteret. – Kjører vi til Meny på Tiller blir det gratis. Men det er jo fint at Meny kom her også, sier Berit. De to utelukker ikke at det vil bli noen turer til det nye senteret likevel. – Meny har jo et fantastisk tilbud, med fantastiske råvarer, fine grønnsaker og fint kjøtt, sier Gudlaug. – Jeg har faktisk bodd på hybel i huset ved siden av her, så det er jo litt spesielt, legger hun til.

– Et tyngdepunkt Eiendomsdirektør i Norgesgruppen Eiendom Midt-Norge, Ivar Sølberg, sier de håper å bli et samlingssted for handlende på Byåsen. Han mener ikke det er problematisk med to butikk­ sentre i samme veikryss. – Vi håper dette blir et nærsenter som gjør at vi får et nytt tyngde­punkt på Byåsen og Sverresborg. Så tror jeg det går an å leve sammen med naboen vår. Det er absolutt plass til begge.

PÅ TIDE: Fridtjof Simonsen synes det var på tide at Byåsen fikk eget vinmonopol, 25 år etter at polet på Byåsen ble lagt ned.

Det er jo ikke slik at all handel ønsker å være alene. Handel gir mer handel, sier han, og viser til at Byåsen med sine 30 000 innbyggere er større enn både Stjørdal kommune og Steinkjer kommune. Sølberg mener også det er liv

laga å legge en fullsortiments­ butikk i et område der lavpriskjedene regjerer. – Vi tror det er en fordel. Vi har en fullsortimentsbutikk med 12.000 varesorter. En vanlig lavprisbutikk ligger vel på rundt


Leietakerne om det nye senteret: Ida Mari Skålvik (39) Apotek1:

– Det er jo et veldig eksklusivt senter. Vi har store forventninger og håper vi får masse kunder. Det var på tide med et Apotek1 her på Byåsen, og det er jo et bra tegn når kundene står utenfor før vi åpner.

Mer å lese på www.bydelsavisa.no

Benjamin Solli (32) Heimdal Eiendoms­ megling

– Endelig er vi på Byåsen. Dette er jo et helt nytt senter, og vi regner med en god kundestrøm i og med at dette er et godt kjent område. Det er jo cirka 30 000 som bor på Byåsen, så det er nok boliger å ta av. (PÅ BILDET: F.v. Vegard Jørgensen, Benjamin Solli og Even Letnes Wærnes)

Christian Bassøe (40) Meny:

– Vi er spente, og håper butikkene kan utfylle hverandre. Vi får et større totaltilbud på mat, som går ut over dette med pris. Vi frykter ikke lavprisbutikkene i området, fordi normalt sett er en Rema-kunde også en Meny-kunde.

VIL GI BARNEFAMILIER EN GOD JUL­ AFTEN: – Det er et enormt press rundt jula!

Frank Thorshaug (38) Vinmonopolet:

– Vi er spente, og har jo hørt mye snakk om at polet har vært etterlengtet her oppe. Vi merker at kundene setter pris på at vi er her. Plasseringen er veldig bra, med bussholdeplass rett utenfor og et butikksenter som allerede er etablert i området.

TAR MED BYFOLKET I JULETRE­ SKOGEN: I flere år har Roald og Gjertrud Eriksen tilbudt folk å komme på gården og hogge sitt eget juletre.

er fornøyd med å ha fått integrert bussholdeplassen i Gamle Oslovei i senteret, slik at man kan gå tørrskodd mellom holdeplassen og senteret. Ved å gjøre om veikrysset utenfor til et såkalt vrimlekryss, er sikkerheten til fotgjengere som skal til og fra senteret ivaretatt. Fotgjengere kan med det gå skrått over krysset mellom Byåsen Butikksenter og Sverresborg Senter. – Da er det grønn mann overalt samtidig, så vi slipper at folk spurter over på rødt. Vi kjempet en stund for å få til dette, sier Sølberg.

Boligprosjekt KUNDER: Søstrene Gudlaug Golte (t.v.) og Berit Husby synes det nye senteret ser fint ut, og synes det er bra at man har fått en Meny-butikk på Byåsen.

3000. Det er kanskje dette Byåsen trenger, sier han.

50 parkeringsplasser Senteret er 2500 kvadratmeter stort og har egen parkeringskjeller med

50 parkeringsplasser. Sølberg forklarer at gateparkeringen i området skal ta unna noe av parkeringen. – Vi håper jo også at det vil bli en del som går eller sykler til senteret, sier han, og legger til at de

I tillegg til næringsdelen i første etasje, bygger Norgesgruppen 22 leiligheter på toppen av bygget. 20 av disse ble solgt i løpet av to måneder. De resterende to leilighetene er tatt av markedet for en stund for å gjennomgå en oppgradering. Hele prosjektet skal være innflyttingsklart i februar 2017. – Leilighetene gikk raskt unna, så her har vi truffet markedet, konstaterer Sølberg.

FANT STØTTE I GODE TRENINGS­ KAMERATER: Da Pål Erik Venås (46) gikk på en smell var det på det lokale trenings­ senteret han hentet støtte. twitter.com/ bydelsavisa

facebook.com/ bydelsavisa

Instagram: @bydelsavisa

Tips oss! tips@bydelsavisa.no


6

NÆRE NYHETER

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

30. NOVEMBER 2016 | NR. 7 | BYDELSAVISA BYÅSEN

LANDETS FØRSTE: Taxisjåfør Arne Woldseth er landets første livsgledesjåfør.

SAMFUNNSANSVAR: Salgssjef i Trøndertaxi, Bjarne Aas Farbu, sier livsgledesjåførsatsingen er en del av taxiselskapets samfunnsansvar, og mener behovet for denne typen tilbud vil øke fremover.

Arne er livsgledesjåfør MOHOLT: Taxisjåfør Arne Woldseth er landets første sertifiserte livsgledesjåfør. Han er en del av et pilotprosjekt som skal føre til et mer omsorgsfullt naboskap og demensvennlig samfunn. Av Renate Brødreskit Woldseths arbeidsgiver, Trøndertaxi, har som første taxiselskap i landet inngått et samarbeid med Livsglede for eldre, Nasjonalforeningen for folkehelsen og Trondheim kommune om å kurse taxisjåfører til å bli livsgledesjåfører. Målet er at Trondheim kommune skal bli en livsglede­kommune, der eldre kan bo hjemme lengre og aktiviseres på hjemmebane.

Ser de eldre – Å være livsgledesjåfør er egentlig det samme som å være en vanlig taxisjåfør. Men man må være glad i å jobbe med eldre, og være oppmerksom på dagshumøret og hjelpe til med å oppmuntre, sier Woldseth. Han har kjørt taxi i over 30 år og skulle egentlig vært pensjo-

nist. I stedet fortsetter han i taxi­ sjåførjobben, som han trives så godt i. I dag kjører han fire livsgledeturer i uka, blant annet til og fra et dagsenter. Å være livsgledesjåfør vil si at man ser de eldre fra de blir hentet og til de blir satt av. Det kan innebære alt fra å hjelpe til med praktiske oppgaver til å avdekke symptomer på demens. – Vi er jo de første som møter de eldre, utenom hjemmesykepleien. Av og til må vi hjelpe av og på med yttertøyet, eller det kan hende de har forlagt nøklene sine og vi må hjelpe de og lete. Vi bruker den tida vi trenger, sier Woldseth. Han tar også sykehuskjøring, der passasjerene kan være svært syke. I noen tilfeller kan livsgledesjåføren være den første som ser symptomer på demens hos kunden. – Man føler det på seg når det er noe som ikke stemmer. Da er

det viktig at man likevel møter de med et smil, sier han.

Samfunnsansvar Til nå er mellom 50 og 60 sjåfører kurset som livsgledesjåfører. Prosjektet er enda i startgropa, men salgssjef i Trøndertaxi, Bjarne As Farbu, sier målet på sikt er å kunne tilby livsgledesjåfører til alle som ønsker det. Han understreker at en livsgledetur ikke skal koste mer enn en vanlig taxitur. – Vi ønsker å vise publikum at dette er viktig for oss. Tilbakemeldingene vi får på turene, både fra de eldre og pårørende, er veldig gode. Vi ønsker jo å bli forbundet med noe positivt, og dette er positivt for hele næringa, ikke bare Trøndertaxi. Det viser at taxisjåførene tar samfunnsansvar, sier Aas Farbu om satsingen. Han minner at dette er arbeid som taxisjåfører har utført i mange år. – Dette er ikke en ny type jobb, men vi setter det bare i system. Det er sjåførene som har all erfaringen, og nå får de dokumentasjon på at de har kompetansen. Det er litt tilbake til gammeltida, da det var ok å være med kunden inn, bære inn varer, skifte lyspærer og så videre. Vi får flere

« Det er litt tilbake til gammeltida, da det var ok

å være med kunden inn, bære inn varer, skifte lyspærer og så videre.

og flere eldre, og det er nok flere som ser i denne retningen, sier Aas Farbu.

Krav til sjåføren Taxisjåfør Woldseth mener den viktigste oppgaven hans er å skape trygghet. Mange eldre føler seg trygge når det er den faste sjåføren som kommer, og når både sjåfør og bil er tydelig merket. – Enkelte kan være skeptisk til hvem det er som kommer og henter de, og mange blir utilpass hvis de ikke kjenner igjen sjåføren. Gjenkjennelsesfaktoren er viktig, sier han.

Aas Farbu sier de stiller krav til sjåførene som ønsker å bli livsgledesjåfører. – Det er den relasjonsbyggende egenskapen vi ønsker. Det kan for eksempel være å sette på gammeldans på radioen eller prate med de eldre. Sjåføren skal også kunne gjenkjenne symptomer på demens, og får ikke forlate en adresse før han har status på den. Sjåførene i dag har ikke så god tid som de hadde tidligere, men vi tør å satse på dette fordi vi ser at det lønner seg. Det blir flere og flere eldre, og det er rimeligere å ha folk hjemme enn på et hjem, sier Aas Farbu.

Annonsere hos oss? Telefon: 924 33 180 / E-post: eilif@bydelsavisa.no


God førjulstid øn skes fra alle oss Byåsen Butikks­ på enter – hjertelig velkommen inn om!

Kjære besøkende

Så var advent her igjen, og vi vet at jula nærmer seg med stormskrit t!

Her på Byåsen Butikksenter pynter vi nå til jul, og lager skikkelig julestemning til våre kunder. Et tilbakeblikk på 2016 viser at det på mange måter har vært et spennende år for Byåsen Butikksenter. August ble en viktig måned. En milepæl var da Rema 100 0 åpnet sin nye og flotte butikk. Børge & Co kun ne endelig stolt få ønske kundene velkommen til en moderne og mer praktisk butikk. Senterets hyggelige og sosiale samlingspunkt, Rosenborg Bakeri, fikk både ny plassering og nye fasiliteter. De trofaste frokost, lun sj -og ettermiddags­

vennene har nå funnet sine plas ser. I tillegg ble det søndagsåpent hos Rosenborg Bakeri. Tilbudet er veldig godt mottatt, spesielt blant turgåere som kan ta seg en kopp kaffe sam men med dagens bakst før eller etter søndagstur en. Sverresborg Senter åpnet sine dører torsdag i forrige uke og vi ønsker våre nye naboer velkommen. Jeg håper vi sam men kan gjøre området til et naturlig sentrum for alle på Byåsen, samt nærliggende byd eler. Nå er det ingen grunn til å legge helgeha ndelen til et annet sted.

Husk å ta turen innom Anne Marie og de andre «markedsdamene» på senteret vårt – der er det mye fint å finne!

Jeg vil på vegne av oss alle på Byåsen Butikksenter ønske deg en fin adventstid og ei god og fredelig jul!

Hilsen Turid Senterleder

Lokal kjøpmann med ambisjoner

Ny kjøpmann på Narvesen på Byåsen butikksenter, Elisabeth Holm (41), vil gjøre kiosken mer synlig i nærområdet.

NY KJØPMANN: Elisabeth Holm er født og oppvokst på Byåsen, og starter denne uka som kjøpmann på Narvesen.

Den nye kjøpmannen vender tilbake til barndommen og ungdommens trakter når hun denne uka begynner i den nye jobben. Holm er født og oppvokst på Byåsen, og bor i dag på Ugla med mann, tre barn, to hunder og en stasjonsvogn. – Jeg har stått i kø for å kjøpe kremboller på butikken her da jeg gikk på ungdomsskolen, sier hun med et smil.

Søndagsåpent

BOLLER OG BLADER: Den nye kjøpmannen vil fortsatt satse på nystekte boller og et stort utvalg i magasiner, samtidig som det vil komme en del nytt i butikken. Her sammen med butikkmedarbeider Hanne Følstad (t.v.).

Holm mener det ligger mye potensial i Narvesen-kiosken, og sier et av målene hennes er å profilere det søndagsåpne tilbudet i større grad. – Det har vært lite reklamert for at vi har åpent på søndager. Blant annet baker vi hele søndagen, slik at du får lukten av nystekte sjokoladeboller hele dagen. Vi kommer også til å dukke opp i akebakken utenfor

her for å selge boller, lover hun.

Mer mat Holm sier målet er å øke omsetningen med ti prosent i løpet av det første året. Matog drikkesalget skal stå for det meste av økningen. – Vi kommer til å kjøre et bredere spekter på mat, slik som baguetter og kylling. Det blir ikke bare boller. Vi retter oss mot familier, de som skal på tur i marka, eller de som kommer innom etter jobb. Det er jo helst de som er på farten som kommer innom oss, sier hun. Et annet satsingsområde vil være spill, der Holm sier de vil tilby flere valgmuligheter. Ellers vil kiosken fortsatt ha et stort utvalg blader og magasiner, og softismaskina vil bestå.

Glad i å prate – Det er også viktig at vi har et

fristende utvalg, og at det bugner i disken. Det skal ikke ligge bare ei pølse på grillen, sier Holm, som ser frem til å møte kundene på Byåsen. Hun kommer fra en lederstilling i et inkassobyrå, og jobbet før det som leder i et teleselskap. Nå blir det franchisedrift med fem ansatte. – Dette blir jo på en måte det fjerde barnet mitt, der jeg går fra å være ansatt til å bli arbeidsgiver, sier hun. Holm beskriver seg selv som sosial og utadvendt, noe som vil være en fordel i kjøpmannsjobben. – Jeg snakker høyt og flirer høyt. Det er jo mange kjente fjes her på Byåsen, noe som er koselig. Jeg går jo fra å sitte på et kundesenter til å være ute blant kundene. Jeg må bare passe på så jeg ikke prater meg bort når de kommer innom, sier hun og smiler.


NYHET

ÅPNINGSTIDER I DESEMBER: Søndagsåpent 11.12: 14–19 Søndagsåpent 18.12: 14–19 Julaften: 09–13 Romjul: 09–18 Nyttårsaften: 09–16

399

TILBUD

149 FØR 379-,

TILBUD

149

NYHET

299

SPILL

FØR 349-,

60%

il

oppt

Tilbudene gjelder t.o.m. 31.12.2016, så langt lageret rekker.

Her finner du blant annet Selbusjokoladen, Kaffe fra Stavanger kaffebrenneri, Lakriskuler fra Johan Bulow, Rochester ingefærdrikk, Pukka te og Vivanisjokolader!

O jul med din kaffe og valgfri bakst til

Ta turen innom for en hyggelig julehandel hos oss!

Åpningstider: man–fre 08.30 - 22 · lør 09 - 20 · søn 10-21

Byåsen Helsekost

Telefon: 72 56 57 10 Åpningstid: 09-20 (09-18)

Vi tar forbehold om trykkfeil i annonsene.

25,-


Alle LED kubbelys

-50%

Telefon: 974 74 191 · www.nille.no

Gode tilbud på en rekke hårpleieprodukter! Ta turen innom, så hjelper vi deg med å finne de rette produktene for deg!

SYNSAM TRONDHEIM BYÅSEN · Tlf 73 53 78 00 Byåsen Butikksenter, 7020 Trondheim

Telefon: 72 56 08 37 Åpningstid: 09-20 (09-18) www.headsup.no Vi har også avdeling på Moholt: Vegamot 8 – Tlf: 73 95 40 00


Julegavetips!

3for 2

Gjelder Apotekets julegodt

Fra 59,-

JULEBAKST Bakt med smør og godt humør på Rosenborg Bakeri!

99,-

299,-

4 FOR 3 (esker)

429,-

ÅPENT 07-23 (man-lør)

Telefon: 72 56 00 58

Vitusapotek Byåsen Butikksenter Tlf: 72 56 74 00 Åpningstider: man-fra 09-18, lør 09-16

Vi har flotte julegrupper fra kr. 250,nen Vi utfører alt in i blomsterbinder

Byåsen Blomster Telefon: 72 56 63 65 Åpent: 09 - 20 (09 - 18)

Vi tar forbehold om trykkfeil i annonsene.

Telefon: 960 93 580 · www.rosenborgbakeri.no

229,-


1

Dagstilbud 1. desember

2

Dagstilbud 2. desember

3

Dagstilbud 3. desember

4

Dagstilbud 4. desember

-50%

PUKKA TE Hele serien

A-Derma Exomega Cream 400 ml

49,-

Før 415,-

Nå 20750

(veil. pris 59,-)

SOLBRILLER FRA RAYBAN For voksne -400 kr i rabatt

-400 kroner

ALLE PØLSER 25,-

25,-

Byåsen Helsekost

9

Dagstilbud 9. desember

10

Dagstilbud 10. desember

11

Dagstilbud 11. desember

12

Dagstilbud 12. desember

-50%

15,-

Kinderegg Før: 20,-

Design annonse: Bydelsavisa Byåsen

17

Dagstilbud 17. desember

Svibler

19,-

(per stk)

18

Nycoplus høykonsentrert Omega-3 1000, 120 kaps

-10%

Før 279,-

Nå 13950

På alle varmeverktøy

Dagstilbud 18. desember

19

Dagstilbud 19. desember

20

Dagstilbud 20. desember

79,-

-50%

99,BOKTIPS: Jorid Linvik “Den store votteboka”

Amaryllis

49,-

Ptasie Mleczko Før: 69,-

Alle lykter: -50%

HUSK SØNDAGSÅPENT: 11. & 18. DESEMBER KL. 14–19!


5

Dagstilbud 5. desember

69,-

Dagstilbud 6. desember

Gratis hodebunnsmassasje m/kur

7

Dagstilbud 7. desember

-50%

Gjelder kunder som bestiller eller har time denne dagen, samt drop in-kunder.

BOKTIPS: Eyvind Hellstrøm

“Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagateller”

13

6

Dagstilbud 13. desember

14

Sirupskake

Før 45,- / Nå 22,50,-

Dagstilbud 14. desember

15

Dagstilbud 15. desember

8

Dagstilbud 8. desember

5,Kubbelys, røde, 7x10 cm, ca 35h, ord. pris 14,90 – MAKS 10 stk/kunde

16

Dagstilbud 16. desember

50%

49,-

PUKKA TE Hele serien (veil. pris 59,-)

SOLBRILLER FRA RAYBAN For voksne -400 kr i rabatt

-400 kroner

21

22

+ gratis napp av bryn

Gjelder kunder som bestiller eller har time denne dagen, samt drop in-kunder.

Byåsen Helsekost

Dagstilbud 21. desember

på farge av vipper og bryn

Dagstilbud 22. desember

23

PUKKA TE Hele serien

49,-

(veil. pris 59,-) Byåsen Helsekost

Dagstilbud 23. desember

24

Dagstilbud 24. desember

-50%

15,Julebrød

Før 45,- / Nå 22,50,-

Nybakt croissant 15,-

Scholl Diamond el. fotfil

Før 479,-

-25%

PÅ HELE BUTIKKEN

Nå 23950

BYÅSEN BUTIKKSENTER

–Et lite senter med et stort hjerte

Vi tar forbehold om trykkfeil i annonsene.

-50%


14

LOKALT

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

30. NOVEMBER 2016 | NR. 7 | BYDELSAVISA BYÅSEN

«Folk vil ha selbustrikk og tovede votter» «Alle» vil ha hjemmestrikkede sokker og votter til jul. Damene bak julemarkedet på Byåsen butikksenter forbereder seg på nok en travel førjulstid. MARKEDSDAMENE PÅ BYÅSEN: Anne Marie Tiller (t.v.) og Nelly Krangnes selger hjemmelagede, tovede votter og sokker på Byåsen butikksenter.

Av: Renate Brødreskift

SMYKKER: Anne Marie Tiller selger også smykker med ekte Swarovski-­ krystaller, kjøpt i Østerrike. Smykkene har hun tegnet og laget selv.

– Jeg begynner å produsere i januar. Jeg må jo ha noe å holde på med, sier Anne Marie Tiller. Hun har stått på julemarkedet på butikksenteret i 15 år, og kan i så måte regnes for en av de «gode, gamle traverne», som hun selv sier. Tiller selger både hjemmestrikkede produkter og smykker som hun har laget selv. – Det var egentlig smykkene jeg begynte med, sier hun, og viser frem øredobber med ekte Swarovski-krystaller og ferskvannsperler. Krystallene har hun selv vært i Østerrike og kjøpt.

Trendy strikk Blant strikkevarene er det Mariusmønsteret og Selbustrikk som er bestselgerne, i følge Tiller. – Man må følge litt med på trendene for å selge. Men vi lever ikke av dette, og har ingen fortjeneste. Det meste går vel opp i spinninga, sier hun, og legger til at alle som selger varene sine på markedet ligger på samme prisnivå. – Det handler om at vi har lojalitet til hverandre, sier Tiller.

– Hyggelige folk Til tross for at hjemmelagde produkter er svært populære, blir det færre og færre av mar-

kedsdamene. – Til å begynne med var vi vel en 10-12 stykker, så ble vi færre og færre. De fleste av oss er pensjonister, og mange av oss har faste kunder her oppe. Vi har jo vært så heldige at vi har fått stå her i mange år, og møter veldig mange hyggelige folk her på senteret, sier hun. Selv har hun bakgrunn som formingslærer, men opplevde at tiden ikke strakk til til å drive med håndarbeid hun var yrkesaktiv. Som pensjonist har hun god tid til å dyrke hobbyen sin. – Det er veldig trivelig å holde på med dette. Og så er det så fint å komme seg ut og møte folk, sier Tiller, som blir å finne på julemarkedet på butikksenteret denne uka.

Velkommen til nye Vitusapotek Byåsen Butikksenter Vi skifter navn 1. desember, og feirer dette med å gi deg

-40% på en valgfri vare*

Velkommen til en hyggelig handel, med mange gode tilbud.

Vitusapotek Byåsen Butikksenter Fjellseterveien 1, 7020 Trondheim Tlf: 72 56 74 00 Fax: 72 56 74 19 byasen@vitusapotek.no Åpningstider: man-fra 09-18, lør 09-16

Verdikupong

Denne kupongen gir deg

40% i rabatt Ved kjøp av ett valgfritt produkt.

*Tilbudet gjelder kun Vitusapotek Byåsen Butikksenter 1.12 - 31.12 2016 og ikke resepter, legemidler, L’Occitane, Dermalogica, Crescina eller allerede rabatterte produkter.


NYHET: Kia Niro Hybrid – Nå blir det gøy å være fornuftig

Kia Niro Hybrid – en ekte crossover! Kåret til Norges beste nybilgaranti av Forbrukerrådet, januar 2016.

fra

270.400,-

Med nye Kia Niro hybrid får du en miljøvennlig og drivstoffgjerrig bil med imponerende teknologi og førsteklasses kjørekomfort. Kia Niro er rett og slett et veldig bra valg hvis du ønsker en bil med masse utstyr, tøff design og Norges beste nybilgaranti på hele 7 år! Priser levert forhandler, årsavgift tilkommer. Forbehold om trykkfeil og avvik fra avbildet modell. CO2-utslipp fra 88 g/km, forbruk fra 0,38 l/mil v/bl. kjøring.

KIA TRONDHEIM

Østre Rosten 8, 7075 Tiller Tlf 73 82 41 20, www.kiatrondheim.no

Mobil: 95421007-94805037-93255636-40227667


16

HELSE & VELVÆRE

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

KIROPRAKTOR

30. NOVEMBER 2016 | NR. 7 | BYDELSAVISA BYÅSEN

KIROPRAKTORENS SPALTE

med spisskompetanse på muskel- og skjelettplager! Vi har bred erfaring på blant annet Prygg P nakke Pidrettsskader Pgravide TEAMET: Kjell Georg Eilertsen, Kiropraktor D.C. Håvard Nordås, Kiropraktor D.C Elin Kvåle, Fysiopat

Kiropraktor

Kjell Georg Eilertsen AS Besøksadresse: Bratsbergveien 30, 7037 Trondheim

Telefon: 73 95 12 12 (Klinikken) E-post: post@kiropraktorkge.no | www.kiropraktorkge.no VI ER PÅ FACEBOOK: www.facebook.com/KiropraktorKGE

Kiropraktor Håvard Nordås

Et liv i bevegelse Vi har alle hørt om viktigheten av fysisk aktivitet, uansett alder. Men hvor viktig er det egentlig? Kiropraktor Håvard Nordås brenner for en bedre folkehelse, og jobber aktivt med hvordan man kan fremme dette i hverdagen. Fysisk aktivitet er et bredt begrep og i sum kan man si at det kan grovt sett defineres som det å bevege seg, å bruke kroppen. Folkehelseinstituttet publiserte for første gang nylig en rapport om sykdomsbyrden i Norge 19902013. I rapporten kommer det frem at høyt blodtrykk, usunt kosthold og røyking er de viktigste risikofaktorene for død i den norske befolkningen, men at muskel-og skjelettsykdommer og psykiske lidelser og ruslidelser står for de viktigste årsakene til helsetap i Norge. I klinikken hos oss jobber vi med helsefremmende arbeid på flere områder.

Ryggsmerter

Årstiden der flest plages med halsbrann og sure oppstøt Vår erfaring er at desember er en måned der mange flere enn vanlig plages med halsbrann og sure oppstøt. Årsaken til dette er nok for de fleste at vi går inn i en tid der vi spiser mer fet mat og drikker mer alkohol til maten enn det vi vanligvis gjør. Dette kan føre til plager som halsbrann eller sure oppstøt. Opplever man halsbrann av og til, kan reseptfrie midler hjelpe mot plagene. Det kan være lurt å være forberedt på dette. Er man ofte plaget bør man oppsøke lege.

Råd og tips fra: Kristin Midttun/ Vitus Apotek Byåsen Butikksenter

Folk blir stadig bedt om å være fysisk aktive og delta i trening på grunn av de mange fordelene det bidrar til vår fysiske og psykiske helse. Når det er sagt, er det en stor del av mennesker som opplever ryggsmerter som nøler med å trene. Mange tenker at opplevelsen av ryggsmerter alltid er et tegn på skade, og frykter at trening kan skape forverring. Dette er derimot

ikke alltid tilfellet! Forskning viser at forlenget hvile og aktivitetsunngåelse for folk med ryggsmerter, faktisk fører til at folk med smerter blir enda mer hemmet. For eksempel er det ikke hensiktsmessig å være sengeliggende over tid, og dette er assosiert med høyere smertenivå, større hemning, tregere forbedring og lengre tid borte fra jobb. Det virker faktisk som at desto lengre tid man holder seg inaktiv grunnet ryggsmerter, jo verre blir smerten. Regelmessig trening har blant annet følgende effekter på smerte og ikke minst på vår generelle helse: • Reduserer muskelstramhet og følsomheten til nervesystemet ved å aktivere kroppens naturlige smertedempende stoffer (f.eks. endorfiner). • Forbedrer humør. • Øker muskelstyrke og fleksibilitet. • Forbedrer søvnkvalitet. • Reduserer utmattelse, trøtthet og øker energinivå. • Forebygger og reduserer stress og angst. • Reduserer risikoen og

utvikling av store livstruende tilstander som hjertesykdom, bryst og lunge problemer, diabetes type 2, og nevrologiske sykdommer (f.eks. multippel sklerose). • Hjelper med vektkontroll supplert med et sunt kosthold.

Mengde Hvor mye trening du utfører er mest sannsynlig viktigere enn hvilken type trening. Kun én av tre oppfyller Helsedirektoratets minimumsanbefalinger for fysisk aktivitet om minst 150 minutter moderat fysisk aktivitet per uke eller 75 minutter med høy intensitet. Og på generell basis synker det totale nivået for fysisk aktivitet med alder. Til slutt: Det er minst like viktig at du finner en aktivitet som du liker og trives med. Da øker sjansen for at du vil gjennomføre aktiviteten, og i tillegg gjenta den. Du selv kan og bør gjøre en innsats! Gjør et riktig valg for din egen helse! Det er så lite som skal til for at du skal få et sunnere liv; vær aktiv - lev et liv i bevegelse! Innholdet er levert av Kiropraktor Kjell Georg Eilertsen AS Bratsbergveien 30, 7037 Trondheim. Tlf: 73 95 12 12. E-post: post@kiropraktorhn. no

Tips oss om det som skjer - der du bor! tips@bydelsavisa.no Telefon: 924 33 180 / E-post: eilif@bydelsavisa.no


FRIVILLIGHET

17

www.bydelsavisa.no

BYDELSAVISA BYÅSEN | NR. 7 | 30. NOVEMBER 2016

FLERKULTURELT: Fatiha Farkane (t.v.) og Gisela Johannessen har startet en internasjonal håndverksgruppe for kvinner på Byåsen.

Integrering gjennom håndarbeid HALLSET: Gisela Johannessen og Fatiha Farkane vil bringe norske og utenlandske kvinner sammen gjennom den nystartede Byåsen Internasjonale Håndverksgruppe. Håndverksgruppa er et samarbeid mellom Byåsen Frivilligsentral, Byåsen Husflidslag og Hallset Internasjonale Kvinnegruppe, og retter seg mot utenlandske og norske kvinner - både med og uten barn- som ønsker å komme sammen og lage noe, og samtidig utveksle språk og kultur.

felles interesse for håndarbeid, brenner de begge for å skape aktivitet og et inkluderende fellesskap på Byåsen. Gjennom frivilligsentralen har de fått låne lokalet til dagsenteret på Munkvoll helse- og velferdssenter, og ved å inkludere Hallset Internasjonale Kvinnegruppe får de førstehånds kjennskap til det flerkulturelle miljøet i nærområdet.

Flerkulturelt samfunn

Kultursjokk

Ideen ble sådd i husflidslaget for en stund siden, og ble satt ut i live da Johannessen, som er leder i husflidslaget, kom i prat med leder for Byåsen Frivilligsentral, Marit Helen Erland. Foruten en

– Det å lære språket, samfunnet og kulturen for å integreres i det norske samfunnet er ikke lett, sier Farkane. Hun kom selv til Norge fra hjemlandet Marokko for 12 år siden, og opplevde det å

Av Renate Brødreskift

Våre tre lokalaviser når ut til

60.000

husstander i Trondheim!

komme inn i sin norske svigerfamilie som et realt kultursjokk. – Jeg er gift med en norsk mann, og vi hadde bodd sammen i Marokko i to år før vi kom hit. Men svigerforeldrene mine var ikke vant til utenlandske folk. For meg var det for eksempel uvant å spise måltider med kniv og gaffel, sier hun. Farkane kom i kontakt med den internasjonale kvinnegruppa, og sier hun fikk mye hjelp derfra da hun skulle komme seg ut på det norske arbeidsmarkedet.

Flere med minoritetsbak­ grunn Hallset Internasjonale Kvinnegruppe teller i dag mellom 50 og 60 medlemmer, fra rundt 30 forskjellige land. Gruppa samles hver onsdag, enten hjemme hos noen eller i Byåsen kirke, for å prate og drikke kaffe. Noen tar med seg strikketøy, andre liker å male. For kvinnene som er hjemmeværende er dette en mulig-

het til å komme seg ut i løpet av dagen. Det er imidlertid ikke noe must at man er interessert i håndarbeid for å bli med hverken i den internasjonale gruppa eller i den nystartede håndverksgruppa. – Mange kan ikke det norske språket, og må hele tiden ha med seg noen til å tolke. Når man er med i denne gruppa føler man at man er en del av samfunnet, sier Farkane, og legger til at antallet kvinner med minoritetsbakgrunn har økt på Hallset siden hun kom hit i 2004.

Åpent for alle Johannessen understreker at de enda er i planleggingsfasen når det gjelder håndverksgruppa, og sier det første møtet vil bli en slags strikkekafé, der de som vil tar med seg håndarbeid. Det er gratis å være med, og barn er også velkommen. – Dersom noen har garn, strikkepinner, heklenåler eller lignen-

de til overs, så vil vi gjerne ha det. Disse kan man levere til frivilligsentralen. Man må ikke kunne strikke for å være med, men kan jo lære det når man er her. Vi vil også vise ulike hekleteknikker og slikt. Gruppa er åpen for alle, og man kan også ta med seg noen man kjenner, sier Johannessen. Håndverksgruppas første møte er tirsdag 10. januar klokka 18–20, på dagsenteret på Munkvoll helse- og velferdssenter. Ta kontakt med Byåsen Frivilligsentral dersom du vil vite mer om gruppa. Ellers er det bare å møte opp.

Tips oss! Tips oss gjerne om små og store begivenheter i ditt nærområde.

tips@bydelsavisa.no

De tre bydelsavisene Byåsen, Heimdalsbladet og Strinda dekker til sammen store deler av Trondheim. Vi treffer leserne der de bor, med innhold som er tett på og superlokalt. For våre annonsører gir dette gode muligheter til å nå bredt ut!

www.bydelsavisa.no Annonsere hos hos? Kontakt oss i dag for et godt tilbud!


Kom innom for et godt åpningstilbud!

Vegard Jørgensen

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF Tlf. 913 78 069 vj@hem.no

Benjamin Solli

Avdelingsleder / Partner Tlf. 980 70 657 bs@hem.no

Vi har åpnet ny avdeling på Byåsen! Torsdag 24. november åpnet vi ny avdeling i det nye butikksenteret på Sverresborg. Kom innom for en kopp kaffe og et godt åpningstilbud!

Heimdal Eiendomsmegling avd. Byåsen Gamle Oslovei 1, 7020 Trondheim www.hem.no


LESESTOFF TIL JUL

19

www.bydelsavisa.no

BYDELSAVISA BYÅSEN | NR. 7 | 30. NOVEMBER 2016

En spennende bokhøst har gjort at det bare er å velge fra øverste hylle til årets julegavebøker, mener Vanja Helen Oknes ved Norli på Byåsen Butikksenter. (Foto: Eilif Berge)

Harde pakker Bøker er populært til jul, både å gi og å få. – Ja, nå er julehandelen i full gang her! Veldig mange ønsker å både gi og få bøker i julegave, så vi er godt besøkt når julegavene skal handles inn. Det sier Vanja Helen Oknes, bokhandler ved Norli på Byåsen Butikksenter. – Bokhøsten byr på utrolig flotte titler, så det er i grunnen bare å velge på øverste hylle. Av erfaring vet vi at vi selger godt av lokallitteraturen; Byåsen historielags siste utgivelse, «Byåsminner 2016», står i hylla og vi vet mange må ha med seg denne. I tillegg har vi i år Per Christiansens «Det sto i Adressa», som allerede har solgt veldig godt, samt Sørensen og Søraas «Historiske Trondheim», som i år omhandler Nidarø, Ila og Byåsen.

Bøker mange venter på På romansiden har vi i år mange etterlengtede utgivelser, blant annet Anne B. Ragdes oppfølger til Neshovbøkene, «Alltid tilgivelse». Elena Ferrante har også kommet ut med fjerde og avsluttende bok i Napolikvartetten, «Historia om det tapte barnet», og så har vi selvfølgelig Jon Michelets femte bok i serien om krigsseilerne, «Brennende skip». Vigdis Hjorth vant i år bokhandlerprisen for sin nyeste roman «Arv og miljø», en verdig vinner som jeg mer enn gjerne anbefaler! Også på faktasiden har vi i år sterke utgivelser som jeg vet vil få en stor leserskare. Åsne Seierstads «To søstre» går allerede godt, det samme

med Bruce Springsteens «Born to run» og Jens Stoltenbergs «Min historie», forteller Vanja. Bydelsavisa Byåsen ber henne trekke frem noen hun spesielt vil anbefale: – Det er vanskelig å velge ut noen få blant høstens mange gode utgivelser, men her kommer et knippe bøker jeg gjerne anbefaler, og som jeg vet vil egne seg godt under mange juletrær i år.

«Arv og miljø» av Vigdis Hjorth Som tidligere nevnt, vant Hjorth bokhandlerprisen 2016 for denne kritikerroste romanen. «Arv og miljø» er en meget sterk roman som på mesterlig måte tar opp et vanskelig tema. Vi følger Bergljot, eldste datter i en familie på seks. Bergljot står midt i en arvestrid angående to familiehytter på Hvaler, som foreldrene har bestemt skal gå til de to yngste søsknene. Vi skjønner likevel raskt at stridens kjerne egentlig ikke dreier seg om de to hyttene, og at det underliggende temaet i boken er langt mer alvorlig. Bergljot har sin egen versjon av familiens historie, og må kjempe hardt for å bli tatt på alvor og å få komme til uttrykk med sine opplevelser.

Jeg vil på det sterkeste anbefale denne, som leser kommer man ikke uberørt fra det.

«Brennen­ de skip» av Jon Michelet Dette er den femte boken i serien om norske krigsseilere. Jon Michelet har mottatt strålende kritikker for sitt romanepos, hvor vi følger skogsmatrosen Halvor Skramstad. Boken begynner der forrige bok sluttet; på D-dagen i Normandie 6.juni 1944. Halvor Skramstad er om bord i damperen «Malviken», som frakter amerikanske soldater til Omaha Beach. Nye prøvelser møter ham i Normandie, og vi følger ham på veien videre som matros og skytter på «M/S Morgedal», hvor han havner i verdenshistoriens største sjøslag, Leyte-slaget. Halvor og skipskameratene møter her et nytt, uhyggelig fenomen: japanske selvmordsflygere.

«To søstre» av Åsne Seierstad Dette er nok en av årets viktigste utgivelser på faktasiden. Åsne Seierstad forteller i «To søstre» en fars dra-

matiske historie. Han opplevde i 2013 at tenåringsdøtrene ikke kom hjem til vanlig tid. Senere på kvelden kom meldingen om at døtrene var på vei til Syria, og faren reiser etter for å spore opp barna sine. Reisen fører ham inn i det borgerkrigsherjede landet, og områder som er kontrollert av Den islamske staten. Finner han døtrene, og vil de bli med ham tilbake til Norge? Åsne Seierstad forteller ikke bare farens historie i denne boken, hun går også journalistisk til verks og forsøker å finne svar på hvorfor muslimsk ungdom oppvokst i vesten radikaleres. Hva førte til at de to søstrene valgte å forlate livene sine i Norge til fordel for Syria? Dette er en historie om jentene som dro, familien som ble igjen, og om oss, Norge i dag.

«Det sto i Adressa» av Per Christiansen Dette tror jeg blir en stor julegavefavoritt i Trøndelag i år! «Det sto i Adressa» er en visuell reise gjennom et kvart årtusen, og boka inneholder over 650 bilder og illustrasjoner. Her inviteres vi med på en reise gjennom Adresseavisens historie, og vi får et unikt innblikk i de viktigste hendelsene i Trondheim og Midt-Norge gjennom 250 år. Vi får også et innblikk bak kulissene

i Norges eldste avis, på hvordan redaktører, eiere og medarbeidere gjennom skiftende tider har klart å holde Adresseavisen levende. Med sine flotte bilder og illustrasjoner har dette blitt en ordentlig praktbok!

«Lises jul: Mine beste opp­ skrifter» Dette er en bok for alle kokebokentusiaster der ute, jeg vet det er mange av oss! Lise Finckenhagen har her samlet alle sine julefavoritter mellom to permer, og det har blitt en utrolig flott og inspirerende bok. I tillegg til å presentere «de kjente og kjære» julerettene, har hun også tatt med en rekke nye retter for de som søker litt ny inspirasjon. Jeg kan nesten garantere julestemning bare av å bla i boken, her presenteres nydelige oppskrifter, delikate bilder og personlige juleminner. Som en av Norges mest profilerte kokker, kan vi stole på at hennes kyndige veiledning kan hjelpe oss vel i havn med julens familiemiddager og sammenkomster. Finckenhagen er nominert til kokebokprisen 2016 for denne boken. Her er det bare å lese og la julestemningen komme!.


20 QUIZ TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

30. NOVEMBER 2016 | NR. 7 | BYDELSAVISA BYÅSEN

Av: Jan Vestre

Aktuelt:

Media:

1. Hvor ligger den omstridte oljerørledningen flere norske banker har hatt eierandeler i gjennom fond? a) Nord Dakota b) Minesota b) Texas

1. Hvilken strømmetjeneste sender «Fear The ­Walking Dead»? a) Netflix b) HBO Nordic c) Viaplay

2. Rudy Giuliani har vært en setnral skikkelse i kretsen rundt Donald Trump under valgkampen. Hva er 72 åringen mest kjent som? a) General under den første KRETSEN RUNDT DONgolfkrigen b) Borgermester i New ALD TRUMP: Det har blitt York c) Tidligere CIA direktør

3. Hvem har reagert på årets julekalender på NRK? a) Redd Barna b) Norsk Fosterhjemsforening c) Human Etisk Forbund

3. Hvilket land ønsker Mulla Krekar utlevert? a) Italia b) Tyrkia c) Tyskland 4. Hvilken kommune valgte å droppe årets julegudstjenester? a) Tana b) Voss c) Drammen

spekulert om Rudy Guiliani vil få en fremskutt posisjon i den Trumpskabinet. Hva er Guiliani mest kjent som? (Foto: Jason Bedrick)

5. Magnus Carlsen fikk en saftig bot under sjakk VM. Hvorfor? a) Han glemte å skrive ned ett av trekkene b) Han forlot pressekonferansen c) Han bannet høyt under spillet 6. Sylvia Listhaugs politiske rådgiver Espen Teigen har fått mye av æren for statsrådens suksess på Facebook. Hvor kommer han fra? a) Melhus b) Stjørdal c) Orkanger 7. Hvor mye ønsket Venstre å øke dieselavgiftene med under budsjettstriden? a) 1 krone b) 65 øre c) 35 øre 8. EU parlamentet bestemte seg forrige uke for å fryse EU-forhandlingene med hvilket land? a) Montenegro b) Tyrkia c) Albania 9. I hvilket land har det den siste tiden vært store demonstrasjoner mot presidenten? a) Hviterussland b) Colombia c) Sør-Korea 10. Og i hvilket land barket det forrige uke flere tusen migranter og politi sammen? a) Frankrike b) Bulgaria c) Polen

Lett blanding:

2. Radio Konrad var en tidligere nærradiostasjon i Trondheim. Når la den inn årene? a) 1987 b) 1990 c) 1997 3. Solsiden kjøpesenter ble åpnet i 2000. Hvem holdt til i dette området tidligere? a) Trondhjems Mekaniske Verksted b) Nidaros teglverk c) A/S Foki Sardinfabrikk 4. Hvilket borettslag har en egen TV-kanal? a) Ringvegen b) Romolslia c) Risvollan

2. Hvilken kjent person treffer Macaulay Culkin i «Home Alone 2»? a) Donald Trump b) Magic Johnsen c) Mike Tyson

6. Hvilken avis var sentral i avsløringen av Watergate skandalen? a) Washington Post b) New York Times c) Wall Street Journal 7. De tidligere «Top Gear»-programlederne er ute med nytt program på Amazon? Hva heter det?

KONGEFILM: Anders Baasmo Christiansen og Jesper Christensen spilte henholdvis Kronprins Olav og Kong Haakon. Men hvem regiserte kinosuksessen «Kongens Nei?» (Foto: Stillbilde fra filmen /Filmweb.no)

Bygg og anlegg: 1.

I forbindelse med ombyggingen av Heggstadmoen gjenvinnings­ stasjon er det opprettet et gratis gjenbrukstorg. Hva kalles dette? a) BrukOM b) REturen c) TaMED

2. Vertshuset Grenaderen har blitt brukt til både kontorer, smie, bøssemakerverksted og salmakerverksted. I hvilket år ble det første gang en restaurant i de staselige bygningene? a) 1830 b) 1945 c) 1965

5. Hvor er takhøyden i Ranheimshallen? a) 7 meter b) 9 meter c) 12 meter

c) Jakobsli

5. Hvor har NTNU en biologisk stasjon og fjellhage? a) Kvikne b) Kongsvold c) Gjende

8. En bunker på Persaunet ble fredet i 2010. Hvilket nummer er det på bygget? a) 8 b) 15 c) 18

6. Hvilket sted kalles Trondheims «kjøkkenhage»? a) Frosta b) Leksvik c) Stadsbygd

9. I hvilket år gikk Adresse­ avisen over til tabloid format? a) 1999 b) 2002 c) 2006

7. Odd Reitan etablerte sammen med sin far Ole Reitan den første REMA-­ butikken i 1979? Hvor? a) Lade b) Bromstad

10. I hvilket år ble Siemens-­ bygget pyntet med juletre for aller første gang? a) 1959 b) 1964 c) 1971

10. Og hvem hadde regi for «Kongens nei»? a) Erik Poppe b) Harald Zwart c) Per-Olav Sørensen

5. Hvem grunnla CNN i 1980? a) Ted Turner b) Michael Bloomberg c) Rupert Murdoch

4. Den eldste bygningen på Sverresborg Museum er en stavkirke fra 1170. hvor kommer den fra? a) Lom b) Haltdalen c) Uvdal

FORELSKA I LÆRER’N: «Norske jenter» var debutalbumet til trønderrockerne «The Kids». Hvor gammel var den kjekke læreren?

9. Hvem spiller i serien «Nobel»? a) Kristoffer Hivju b) Thorbjørn Harr c) Aksel Henie

4. Hvem vant i forrige uke Brageprisen i klassen skjønnlitteratur? a) Åsne Seierstad b) Vigdis Hjort c) Monika Isakstuen

3. Det karakteristiske runde bygget ved Elgseter bru har vært Studentersamfundets tilholdssted siden 1929. Tidligere holdt de til ved nåværende Prinsen kino. Hva ble bygget kalt? a) Offisersalen b) Cirkus c) Akademika

1. Trøndergruppa «The Kids» hadde en monsterhit med «Forelska i lærern» i 1980. Hvor gammel var den omtalte læreren? a) 20 år b) 30 år c) 40 år

a) «Rush b) The Grand Tour c) Tires 8. En stor medieskandale har rystet Danmark? Hvem er involvert? a) DR (Danmarks Radio) b) Se & Hør c) Politiken

6. Scandic Hotell Lerkendal rager 75 meter til værs og har 21 etasjer. Men hvor mange rom har hotellet? a) 275 b) 390 c) 400 7. Hvem holder til på Kuhaugen? a) Luftkrigsskolen b) Trondhjems Sjøfartmuesum c) Sivilforsvaret 8. Hvem driver Lade behandlingssenter? a) Røde kors b) LHL c) Blå kors 9. Hva kaltes krigsfangeleiren på Rotvoll? a) Kroaterbrakka b) Serberleiren c) Rotvollhaugen 10. Og hva lagret tyskerne på Ranheim Papirfabrikk under 2. verdenskrig? a) Våpen b) Jernbanesviller c) Melsekker

UBETJENT STASJON: Leangen stasjon åpnet i 1881. I hvilket år ble den ubetjent?

Årstall: 1. I hvilket år ble Leangen stasjon ubetjent? a) 1976 b) 1984 c) 2001 2. Allerede i 1896 ble det anlagt fisketorg i Ravnkloa. I hvilket år ble dagens fiskehall reist? a) 1979 b) 1994 c) 2000 3. Sykkelheisen Trampe i Brubakken markedsføres i dag under navnet CycloCable. I hvilket år åpnet denne turist­ attraksjonen? a) 1989 b) 1993 c) 2002 4. Ola By Rise er i dag kommunaldirektør i Trondheim. I hvilket år debuterte han som keeper på Rosenborg? a) 1974 b) 1977 c) 1982 5. Bunnpris åpnet sin første butikk på Øya i Trondheim. Hvilket år? a) 1979 b) 1981 c) 1987 6. Lian Restaurant er en av byens eldste restauranter. I hvilket år åpnet man den? a) 1933 b) 1940 c) 1945 7. AtB er eid av Sør Trøndelag Fylkeskommune. I hvilket år ble administrasjonsselskapet etablert? a) 2001 b) 2004 c) 2009 8. I hvilket år åpnet City Syd? a) 1984 b) 1987 c) 1992 9. I hvilket år ble Rosendal kino nedlagt? a) 1986 b) 1991 c) 2002 10. I hvilket år gikk Tiller-raset? a) 1789 b) 1816 c) 1905


QUIZ

www.bydelsavisa.no

BYDELSAVISA BYÅSEN | NR. 7 | 30. NOVEMBER 2016

POPULÆRE GUTTER: Marcus og Martinus er store idoler. Hvor ­kommer guttene fra?

For de yngste: 1. Hva er kallenavnet til Rosenborg trener Kåre Ingebrigtsen? a) Bruttern b) Fattern c) Troillungen 2. Jens Stoltenberg var statsminister før Erna Solberg. Hvor jobber han nå? a) EU b) NATO c) Stortinget

THE DOUBLE: Rosenborg har tatt «the double» hele 9 ganger. Men hvilket lag var det første til å vinne både cup og serie? (Foto: Knut Inge Røstad /RBK.no)

Sport:

3. Hva var det Donald Trump ville bygge mot Mexico? a) Et hotell b) En mur c) En bro 4. Hva heter Europaveien som går gjennom Trondheim? a) E6 b) E39 c) E16 5. Hvor bor Ole Brumm? a) Tusenmeterbakken b) Hundremeterskogen c) Trollskogen 6. Hvor finner du de store pyramidene? a) Kina b) Tunisia c) Egypt

1. Rosenborg vant i år «the double» for 9. gang. Hvilket lag var i 1938 det første til å vinne både serie- og cupmersteskapet? a) Brann b) Fredrikstad c) Lyn

2. Og hvem er sportslig leder i klubben? a) Stig Inge Bjørneby b) Ivar Koteng c) Tove Moe Dyrhaug

7. Hvilken tidligere norsk fotballspiller skal delta i en ny TV-serie på NRK sammen med Ane Dahl Torp? a) John Carew b) John Arne Riise c) Jostein Flo

3. Hvilken skøyteklubb representerte Hjalmar «Hjallis» Andersen? a) Leinstrand b) Trondhjems skøyteklubb c) Sportsklubben Falken

7. Hvor kommer Marcus og Martinus fra? a) Trofors b) Hamar c) Oslo 8. Hvor mange land grenser Norge til? a) 1 b) 2 c) 3 9. Hva er valgspråket til Kong Harald? a) Alt for Norge b) Staten det er meg c) Med lov skal landet bygges

4. Det har blåst rundt Therese Johaug den siste tiden. Hvor kommer hun fra? a) Støren b) Tolga c) Dalsbygda

10. Hva heter presidenten i USA akkurat nå? a) Donald Trump b) Barack Obama c) Hillary Clinton

5. Blåst har det også gjort rundt Per-Mathias Høgmo og hans etterlønn. Hva får eks-landslagssjefen utbetalt neste år?

Vei og trafikk:

Politikk:

1. Hvilken bensinstasjonskjede er den første du treffer på etter Elgseter Bru når du kjører ut av byen sørover? a) YX b) Shell c) Esso

1. Skuespiller Kristoffer Joner gjorde seg nylig bemerket med et stunt på Facebook. Han representerer også Arbeiderpartiet i hvilken by? a) Sandnes b) Haugesund c) Stavanger

2. Hva koster dagsoblat for piggdekk i Trondheim (lett kjøretøy)? a) 28 b) 35 c) 50 3. Hva er fartsgrensen i Okstadbakken? a) 70 b) 80 c) 90 4. Sandmoen kro er et populært stoppested for trailersjåfører. Fra ­hvilken by ble bygget i 1994 fraktet? a) Namsos b) Tynset c) Lillehammer 5. Skrives det «Grillstadtunnelen» (to L-er) eller «Grilstadtunnelen» (én L)? a) To L-er b) Kan skrives på begge måter c) Én L 6. Og hvilken tunell er kortest? a) Stavsjøtunellen b) Helltunellen c) Væretunellen 7. I hvilken gate blir det nå forsøksordning med miljøgate? a) Nedre Møllenberg gate b) Innherredsveien c) Søndre Gate 8. TrønderTaxi var den første drosjesentralen i Norge som monterte datautstyr og turtildelingssystem i alle drosjebilene. Når? a) 1983 b) 1992 c) 1997 9. Når stenger Biltilsynet på Sluppen på ukedagene? a) 17.00 b) 15.15 c) 16.30 10) Hva er maks parkeringstid utenfor Vinmonopolet på Solsiden? a) Parkering forbudt b) 30 minutter c) 2 timer

POPULÆRT STOPPESTED: Bygget som i dag huser Sandmoen kro ble i 1994 flyttet fra ­hvilken by?

SVAR: MUSIKK: 1-b, 2-a, 3-b, 4-c, 5-c, 6-a, 7-a, 8-b, 9-a, 10-b

MEDIA: 1-b, 2-a, 3-b, 4-c, 5-a, 6-a, 7-b, 8-b, 9-c, 10-a

POLITIKK: 1-c, 2-b, 3-a, 4-a, 5-a, 6-b, 7-c, 8-b, 9-b, 10-a

VEG OG TRAFIKK: 1-b, 2-b, 3-b, 4-c, 5-a, 6-c, 7-b, 8-a, 9-b, 10-b

SPORT: 1-b, 2-a, 3-c, 4-c, 5-b, 6-b, 7-a, 8-c, 9-a, 10-c

BYGG OG ANLEGG: 1-a, 2-c, 3-b, 4-b, 5-a, 6-c, 7-a, 8-c, 9-b, 10-c

ÅRSTALL: 1-b, 2-c, 3-b, 4-b, 5-b, 6-a, 7-c, 8-b, 9-a, 10-b

FOR DE YNGSTE: 1-a, 2-b, 3-b, 4-a, 5-b, 6-c, 7-a, 8-c, 9-a, 10-b

LETT BLANDING: 1-a, 2-b, 3-a, 4-c, 5-b, 6-a, 7-b, 8-c, 9-c, 10-b

AKTUELT: 1-a, 2-b, 3-a, 4-b, 5-b, 6-b, 7-a, 8-b, 9-c, 10-b

21

a) 2,3 mill b) 3,8 mill c) 5,9 mill

6. I hvilket år ble den første hoppbakken i Granåsen åpnet? a) 1932 b) 1940 c) 1952

8. Fotballstjernen Lionel Messi ble tidligere i år dømt for hvilket forhold? a) Slått ned en utagerende fans b) Råkjøring c) Skattesvik 9. Hvem er eldst av brødrene Northug? a) Petter b) Even c) Tomas 10. Hvem har ikke vært trener for Ranheim Fotball a) Trond Nordsteien b) Per Joar Hansen c) Fredrik Winsnes

2. Rita Ottervik er Trondheims lengstsittende ordfører. Hvor er den 50 år gamle AP-politikeren født? a) Rissa b) Hitra c) Inderøy 3. Og hvilket parti tilhører varaordfører Hilde Okupu? a) MDG b) SV c) Uavhengig 4. Hvilken del av Trondheim vokste utenriksminister Børge Brende opp? a) Nardo b) Midtbyen c) Moholt 5. Tidligere ordfører Anne Kathrine Slungård ble i september ny rådmann i hvilken kommune? a) Stjørdal b) Melhus c) Meldal 6. Neste år er det presidentvalg i Frankrike. For hvor mange år velges presidenten? a) 7 b) 5 c) 4 7. Hva heter parlementarisk leder av Senterpartiet? a) Ola Borten Moe b) Trygve Slagsvold Vedum c) Marit Arnstad

FLYTTET TIL JAKOBSLI: Chand Thorsvik flyttet i fjor høst til Trondheim. Hvilket program slo han gjennom i?

Musikk: 1. Bruce Springsteen holdt konsert i Granåsen tidligere i år. Men hvor gammel er rockelegenden? a) 64 b) 67 c) 71 2. Steven Van Zandt er kjent fra Springsteens E-street band. Hvilken kjent TV-serie har han medvirket i? a) Sopranos b) NCIS c) Sex in the City 3. Hvilket land vant Eurovision Song Contest i 2016? a) Sverige b) Ukraina c) Russland 4. Chand Torsvik bor i dag på Jakobsli. Hvilket program slo han gjennom med? a) The Voice b) Idol c) X Factor

8. Hvilken organisasjon er tidligere statminister Thorbjørn Jagland generalsekretær for? a) OSSE b) Europarådet c) Nobelkomiteen

5. Hvem deltok ikke på VG lista i Trondheim i 2016? a) Sandra Lyng b) Katastrofe c) Isac Elliot

9. Boris Johnsen var sentral i kampen om å melde Storbritania ut av EU og er i dag utenriksminister. Hva var han tidligere? a) Partileder av UKIP b) Borgemester i London c) Leder i Underhuset

7. Rolling Stones kommer denne uken med nytt album. Hvilket selskap brukte låta «Start me up» i sin markeds­føring. a) Microsoft b) Nike c) Coca Cola

10. Fra 2020 blir Klæbu som bydel i Trondheim å regne? Hva heter kommunens nåværende ordfører? a) Kirsti Tømmervold b) Jorid Jagtøyen c) Ingrid Aune

6. Justin Bieber slo nylig en fans til blods. Hvilken norsk artist fikk han støtte fra? a) Astrid S b) Ina Wroldsen c) Freddy Kalas

8. Hvilken norsk artist hylles nå i en TV-serie på TV Norge? a) Ole Paus b) Jahn Teigen c) Åge Aleksandersen 9. Hvilken gruppe saksøkte nylig Levanger vel? a) Hellbilies b) Karpe Diem c) Ole Ivars 10. Hvem skrøt nylig på seg sex med Spice Girls? a) Simon Fuller b) Robbie Williams c) Simon Cowell


22

MAT & DRIKKE

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

30. NOVEMBER 2016 | NR. 7 | BYDELSAVISA BYÅSEN

Mikael Aune deler noen gode tips for hvordan man lager et deilig lutefisk-måltid.

Øl til lutefisken: Her er det mye godt å velge mellom, i følge Jan Gravvold. Butikkens øl-avdeling, som han er ansvarlig for, har mottatt pris for sin satsing på godt øl.

Julestemningen på plass Ferskvaresjef Mikael Aune hos Bunnpris og Gourmet Nyborg sørger for at julemat av alle slag er klar. Av: Eilif Berge – Vi er veldig opptatt av at vi kan levere julemat med god kvalitet. Pinnekjøtt fra Røros og ribbe fra Meråker er noe av det han har å by på av kortreist mat, forteller ferskvaresjefen. – Vi tror kundene er veldig godt fornøyd med at de kan komme til oss og få hjelp med det meste. Selv har han jobbet med dette

i over tjue år. Så jeg tør påstå vi kan by på både gode råd og praktisk hjelp. Om du kjøper en hel ribbeside fra Hognamat, så hjelper vi til med å skjære den opp slik du ønsker, sier Aune. Vi merker at folk er mer opptatt av god kvalitet på den maten de skal kose seg med. Og at den gjerne skal være kortreist. – Så hva vil du anbefale denne uken?

– Liker du fisk, så må du prøve denne lutefisken, sier han. – Av torsk. Når du skal sjekke kvaliteten på lutfisk må du se på at den ikke skal være pløsen. Den skal være fast i fisken, smiler han. – Er det vanskelig å lage et godt lutefiskmåltid? – Jeg anbefaler å bake den i stekeovn. Varm ovnen til 200 grader. Legg fisken med skinnsiden ned i en langpanne og strø godt med salt på. La den stå 40-50 minutter med salt. Sett deretter fisken i ovn på 200 grader. La den trekke 30-40 min. Husk å dekke til den med alminiumsfolie. Da blir det et godt resultat.

Tilbehør – Til lutefisken kan du ha mandelpoteter. Bacon og ertestuing vil jeg si man må ha. I tillegg bruker noen både sirupdypp og revet brunost. Og man kan f eks ha lefse til. Alt etter hva man liker av smaker. Det er det som er så bra med lutefisk, man kan velge tilbehør etter eget ønske, sier ferskvaresjefen. – Hva vil du anbefale som drikke til lutefisken? – Øl er vel kanskje det aller beste. Noen serverer vel også en aquavit i tillegg. Jan Gravvold, som er ansvarlig for avdelingen med øl, trer støttende til:

– Det er mange gode juleøl typer å velge mellom nå. Men selv ville jeg ha valgt Inderøy Gårdsbryggeri sitt Sodd øl eller Barsk. Men også Klostergården håndbryggeri sitt WIT tror jeg vil passe. Dette er bare et lite utvalg av det lokalølet de selger. Og han er snar frempå og forteller at de faktisk har fått pris for sin satsning og utvalg i øl: – Man trenger ikke være redd for å prøve litt nye smaker. Det er vel kanskje den beste metoden for å finne det som passer den enkeltes smak best. Alkoholfri øl er absolutt noe som passer, avslutter han.

Eiendomsmegler 1 med 10 år som bydelsmegler på Byåsen 2646 solgte boliger.

noe vi er svært stolte av, forteller salgslederen.

Spesialist på nærområdet

JUBILEUM: Eiendomsmegler 1 på Byåsen feirer nå 10-årsjubileum i nyoppussede lokaler på Byåsen ­Butikksenter. Bildet er tatt ved en annen anledning tidligere i år. (Foto: Renate Brødreskift).

Siden vi startet opp kontoret vårt i 2006 har vi i Eiendomsmegler 1 solgt 2646 boliger på Byåsen. Det vil si at vi i løpet av denne 10-års­ perioden har hjulpet 5292 boligkjøpere og boligselgere, forteller salgsleder Sigbjørn Vestå. – Nå er lokalene på Byåsen Butikksenter nyoppusset, og vi er klar for nye ti år, smiler han. – Vi lever av fornøyde kunder og det er nok hovedårsaken til at vi fortsatt vokser. Vi har nå nesten 50 % markedsandel på Byåsen,

– For å gi best mulig kundeopplevelser har vi spesialisert oss på nærområdene på Byåsen. Vi har 3 meglere som jobber opp mot fast eiendom og 3 meglere som jobber opp mot borettslag og sameier. På denne måten sikrer vi at våre kunder alltid får en megler som har spesialisert seg på boligmarkedet i nærområdet, sier Vestå. – Vi har opparbeidet oss en unik og god kjennskap til bydelen gjennom vår tilstedeværelse i 10 år, avslutter han.


BIL & MOTOR 23 www.bydelsavisa.no

BYDELSAVISA BYÅSEN | NR. 7 | 30. NOVEMBER 2016

Ny hybrid fra Kia

Modellutvalget er i ferd med å bli veldig bra hos Kia. Siste tilskudd er hybrid cross­ overen Kia Niro. Av Odd Arne Ruud Kia fornekter seg ikke, og byr stadig på noen godbiter som slår godt an ute i markedet. SUV’en Kia Sportage og den elektriske bilen Kia Soul begynner å bli et hyppig syn ute i gatene. En overkommelig pris og markedsledende garantiordninger ser ut til bære gode frukter. Nå er de klare med Kia Niro, en hybrid som fort kan bli en konkurrent til hybridene fra Toyota, et marked som japanerne stort sett har vært ganske alene om å betjene.

To kilder Niro er en crossover, altså ikke noe SUV, men en bil bygd på et personbil-chassis med et utseende som gir assisasjoner til en SUV og som har et litt større innvendig rom for passasjerene enn de tradisjonelle personbilene. Niro er også en hybrid, noe som betyr

at den har drift både fra en forbrenningsmotor og en elektrisk motor. Niro har en bensinmotor på 1.6 liter med en ytelse på 105 hk og en elektrisk motor som yter 43,5 hk. Ved oppstart og mild akselerasjon vil hybridsystemet kun bruke kraft fra den elektriske motoren.

Smarte løsninger Bilen er priset fra 264 900 kroner og kommer i utstyrsvariantene Classic, Active og Exlusive. Bilen har en sekstrinns automatisk girkasse med dobbeltclutch, noe som gir god kjøredynamikk med raske girskift. Når det gjelder eksteriør og interiør er det uten tvil de innvendige detaljene som imponerer mest. Av smarte løsninger kan vi nevne ventilerte forseter som gir en avkjølende luftstrøm på varme dager, oppvarmet ratt til kjølige dager og AC Inverter til drift

FORNUFTIG LØSNING: Kia Niro har en hybridløsning som gir et lavt drivstofforbruk, oppgitte data er 0,38 l/mil. Den samlede motorytelsen er 141 hk og bilen har et totalt dreiemoment på 256 Nm. Batteriet er på 1,56 kWh og har som bilen ellers 7 års garanti. (Foto: Kia)

av laptop eller andre apparater som krever 220 V.

Flere sikkerhetssystemer Sikkerheten er ivaretatt av Kia’s nye førerassistent-system DRIWE WiSE. Dette systemet byr på en rekke funksjoner, deriblant automatisk nødbrems som sørger for full bremsekraft ved behov, dette i forhold til foranliggende kjøretøy og fotgjengere som befinner seg foran bilen. Selv om de fleste sikkerhetsystemene følger med i innstegsvarianten Classic kan det være smart å gå opp et hakk eller to til Active eller Exlusive, da for å få fullt utbytte av tilgjengelig systemer.

GOD BALANSE: Interiør og instrumenter er tiltalende, produsenten har lykkes med å finne en grei balanse mellom teknologi og komfort. (Foto: Kia.)

Forhandlere i Trondheim: Kia Trondheim Østre Rosten 8 7075 Tiller www.kiatrondheim.no Bilmerker: Kia Daglig leder: Per Arne Megård

– Kia Niro hybrid er en bil vi allerede har fått stor oppmerksomhet rundt, forteller Marita Kynnø hos Kia Trondheim. – En hybrid crossover som helt sikkert vil slå an i dette markedet forsikrer hun.

Annonsere hos oss? Telefon: 924 33 180 / E-post: eilif@bydelsavisa.no


VI BESTÅR med samme gode service som i alle år!

KOPPEN 2017

Servicehall

STANDARD

Maskinvask

299,-

Selvvask

VI UTFØRER: Oljeskift Hjulskift Montering av DAB-adapter

VA RM DR IKK E HE LE ÅR ET CIRCLE K BYÅSEN

Breidablikkveien 136 7020 Trondheim Tlf. 72 56 03 38

Circle K Byåsen - Breidablikkveien 136, 7020 Trondheim - Telefon: 72 56 03 38


Bydelsavisa Byåsen 7 / 2016