Page 1

B Y D E L S A V I S A

Nr. 2 • 20. september 2017

SIDE 10–11

Historisk gode resultater for Selsbakk friidrett Malin Kulseth (20) og Abduljaleel Hir (22) sørget for tre gull under junior NM i Harstad i august.

SIDE 2

Elvis og kirka

– Skjemmes over andre hundeeiere

I høst kan du oppleve det lokale Elvis tribute-bandet Graceland Band i Byåsen kirke. Bandet vil vise at Elvis var mer enn bare rock n’ roll.

Hundeeiere skjemmes over andre hundeeiere som lar hunde­posene ligge igjen i marka. De etterlyser flere søppel­kasser i Bymarka.

SIDE 4–5

Ugla skole først ut med psykisk helse på time­planen SIDE 6

Kampanjetilbud som overbeviser Ytterdør uten sidefelt

fra 9.490 *

Automatisk garasjeport fra 10.490 *

Med forbehold om endringer og trykkfeil. * Veiledende priser inkl. mva. for kampanjestørrelser. Gjelder frem til 31.12.2017. Frakt til forhandler kommer i tillegg. Informasjon om kampanjeproduktene finner du på www.hoermann.no.

Ytterligere informasjon får du hos din Hörmann-forhandler: • Salg • Service • Montasje • Befaring • Utstilling • Nettbutikk Telefon 91 67 50 50 • post@portleverandoren.no Besøk oss: Øvre Flatåsvei 14, 7079 Flatåsen Din leverandør av Hörmann dører og porter www.portleverandoren.no

LEVERANDØREN

BILSENTERET FOSSEGRENDA AS

SUPERTILB ! UD I ALLE BUTIKKENE – VELKOMMEN

22.–23. SEPTEMBER

Fossegrenda 34, 7038 Trondheim

Se side 7–9

Tlf. 73 96 55 00


2

KULTUR 20. SEPTEMBER 2017 | NR. 2 | BYDELSAVISA BYÅSEN

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

DANSEBAND: Et par ganger i året spiller Graceland Band til dans på Restaurant Da Vinci på Hallset. I november kan du høre dem i Byåsen kirke.

Hyller Elvis i kirka HALLSET: I høst kan du oppleve det lokale Elvis tribute-bandet Graceland Band i Byåsen kirke. Bandet vil vise at Elvis var mer enn bare rock n’ roll. Av Renate Brødreskift Første mulighet til å høre Elvis i kirka blir onsdag 15. november, under en veldedighetskonsert som bandet arrangerer i samarbeid med Byåsen kirke, Trondheim Politikor og Bjørn Hellem, som er Kvitt eller Dobbelt-vinner i emnet Elvis. Søndag 19. november opptrer bandet sammen med Trondheim Politikor under gudstjenesten i kirka.

Gospel Vokalist og gitarist i bandet, Per Arne Eriksen, sier de ønsket å

VI TRENGER MENN...

… SOM VIL HA ET STED Å SYNGE UT! Blandakoret Sangkoret Viljen er i SKRIKENDE MANKO PÅ MANNFOLK, og stiller i dag kun med maskot-rekke bak damene. Vi har ingen dusj du kan synge i, men kom og prøv likevel! Du finner oss på Facebook. www.facebook.com/sangkoretviljen/ Tlf: 400 91 284 E post: arbendik@gmail.com

gjøre noe ekstra i forbindelse med at det i år er 40 år siden Elvis gikk bort. Konserten 15. november har fått tittelen «Elvis gospel & inspirational songs». Det blir med andre ord lite rock n’ roll og hoftevrikking denne kvelden. På repertoaret står blant annet How Great Thou Art, som er en av de mest kjente gospel-låtene til Elvis, og Crying in the Chapel, som Elvis gjorde en cover-versjon av. – Det er jo mange låter å velge i. Elvis ga ut tre album med gospel­-låter i tillegg til flere EP-er og singler oppover i 60-årene. Gospel var en stor del av Elvis’ karriere, og var utgangspunktet for mye av musikkinteressen hans. Moren og faren hans tok ham med i kirka der det var gospel, og hans første møte med musikken var gospel, sier Per Arne.

– Musikk berører Sokneprest i Byåsen kirke, Steinar Leirvik, tror det blir en fin opplevelse å høre Elvis-sanger i kirkerommet. Han var ikke vond å be da bandet la frem ideen om å holde konsert i kirka. – Jeg synes det er spennende, og synes kirka skal være åpen for å prøve nye ting. Musikken berører på et annet plan og dette er musikk folk er glad i. Og så er det jo artig når vi får en slik henven-

Utgiver: Aragon Media AS Daglig leder: Stig O. H. Larssen Org.nr: 812 796 712 Tlf.: 952 08 513 Opplag: 12.800

ELVIS OG KIRKA: Anne Eriksen Valstad og Per Arne Eriksen håper å nå ut til et annet publikum en det de vanligvis spiller for når de i høst skal holde konsert i Byåsen kirke. Sokneprest Steinar Leirvik (t.h.) mener mange av Elvis’ låter passer godt inn med kirkas budskap.

delse fra et lokalt band, sier han. Selv er ikke soknepresten noen stor Elvis-kjenner, men har fått med seg at gospel var en stor del av livet til kongen av rock n’ roll. – Elvis startet blant annet hver morgen med gospel-musikk og han fikk tre Grammys for gospel-sangene sine. Gospel-musikken har vært viktig i veldig mange kirker, og er en av plattformene kirken er bygget på. Vi synes jo at vi har et fantastisk budskap i kirka, men vi er kanskje ikke flinke nok til å få det frem. Da kan det kanskje komme frem gjennom musikken, mener Leirvik.

Ingen Elvis-etterligning Anne søster board håper

EILIF BERGE

Eriksen Valstad, som er til Per Arne og spiller keyog er vokalist i bandet, på fullsatt kirke under

ANSVARLIG REDAKTØR Tlf: 924 33 180 E-post: eilif@bydelsavisa.no

konserten og gudstjenesten. Hun understreker at de ikke prøver å etterligne Elvis, men at de spiller musikken hans på sin måte. – Mange blir overrasket over at Elvis hadde denne typen låter. De fleste forbinder ham med rock n’ roll, men han favnet så mange sjangre i musikken, sier hun. Når bandet er ute og holder konserter opplever Anne ofte at folk blir berørt av musikken til Elvis. – Flere ganger har folk kommet bort til meg og sagt at «den delen gjorde noe med meg». Det sitter alltid noen i salen som har minner knyttet til den og den låten, sier hun.

Spiller til dans Graceland Band består i dag av fire musikere, der tre av de kommer fra Byåsen. Per Arne har

vært med helt siden starten i 1992, da bandet bestod av musikere fra Trondheim politikammer og het Lovens Lange Arm. Bandet hadde også den gang en del Elvis-låter på repertoaret, men det var først for et års tid siden at de tok navnet Graceland Band. I dag er bandet kun en hobby for de fire musikerne, som i hvert fall et par ganger i året er å finne på Restaurant Da Vinci på Migosenteret, der de spiller til dans. Synes du det er lenge å vente til kirkekonserten den 15. november, kan du få med deg Graceland Band på Restaurant Da Vinci lørdag 21. oktober. – Da blir det Elvis fra A til Å med sanger fra 1954 til 1977, sier Per Arne.

Bidragsytere i denne utgaven: Renate Brødreskift, journalist, Jan Vestre, journalist, Grafisk/produksjon: Ann Rita Fosli – annrita@bydelsavisa.no

Trykk: Polaris Trykk Distribusjon: Norpost Distribusjon AS


ANNONSER

www.hem.no/kampanje

Benjamin Solli Avd. Byåsen

ET GODT SALG STARTER MED GOD MARKEDSFØRING! Vi tilbyr nå 50% på vår største markedspakke med avisannonsering til deg som signerer salgsoppdrag med oss i september. Da får du stor dobbelside i Adresseavisens BoligGuide på fredag, 1/4- dels boligannonse i Adresseavisen på lørdag samt bred annonsering på internett og sosiale medier.

hem.no/kampanje

% 0 5 p å m a rk e d

spakke

Tilbudet gjelder salg av bruktbolig, og gjelder for de som signerer oppdrag med oss innen 1. oktober 2017. Boligen må være lagt ut for salg innen 30.04.2018. I tillegg til halv pris på markedspakken (ordinær pris kr 19.900) kommer salgsomkostninger for eiendomsmeglere: provisjon til megler (fra 1,5% til 4 % avhengig av boligtype og beliggenhet), tilrettelegging kr 14.900, sikringsobligasjon kr 525/kr 430, opplysninger fra kommunen kr 1.188/ kr 2.851, nabolagsprofil kr 375, grunnboksutskrift kr 172, kopi pantebok kr 172 pr. stk. og evt. gebyr fra forr.fører.


4

AKTUELT 20. SEPTEMBER 2017 | NR. 2 | BYDELSAVISA BYÅSEN

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

ILL.FOTO: UNSPLASH.COM

MANGE IRRITERER SEG OVER HUNDEPOSER I « Jeg må si jeg skjemmes mange

ganger over at hundeeiere tar opp etter hunden sin for så å kaste posen i skogen etterpå. (…)­ Problemet er nok ikke alltid at folk ikke finner søppelbøtter, men mange er sløve og gidder rett og slett ikke ta opp etter hunden sin.

HUNDEEIER, TIL BYDELSAVISA BYÅSEN

– Skjemmes over andre hundeeiere BYMARKA: Hundeeiere skjemmes over andre hundeeiere som lar hunde­posene ligge igjen i marka. De etterlyser flere søppel­kasser i Bymarka.

ne vi møter er ikke imponert over hundeeiernes oppførsel. – Dette er kanskje en måte å vise at de savner en søppelkasse her, men det ser jo ikke trivelig ut. Folk må heller ta med seg posene hjem, sier en annen turgåer.

– Skjemmes Av Renate Brødreskift Etter at Adresseavisen i forrige uke omtalte hundeposeproblematikken i Bymarka, har Bydelsavisa Byåsen kontaktet flere turgåere for å høre hva de mener om saken.

– Ta med posen hjem – Jeg synes det er trist at det er sånn. Vi gikk og snakket litt om dette på turen, og er enige om at

det burde vært en søppelkasse her. Samtidig er det ikke noe problem å ta med seg posen i bilen. Jeg har hund selv, og synes ikke det er noe problem å plukke opp og ta med posen hjem og kaste den, sier en turgåer vi møter på parkeringsplassen ved Henriks­ åsen. Noen dager etter at saken ble omtalt i Adresseavisen ligger det fortsatt flere hundeposer slengt i en haug på samme sted. Turgåer-

Flere hundeeiere vi har vært i kontakt med forteller at de ofte plukker opp poser som andre hundeeiere har kastet fra seg. De synes det er synd at noen hundeeiere er med på å sette andre hundeeiere i et dårlig lys. – Jeg må si jeg skjemmes mange ganger over at hundeeiere tar opp etter hunden sin for så å kaste posen i skogen etterpå. Jeg skjemmes også når det ligger hundedritt midt på stiene,

i skiløyper og der folk ferdes. Problemet er nok ikke alltid at folk ikke finner søppelbøtter, men mange er sløve og gidder rett og slett ikke ta opp etter hunden sin. Men når det er sagt så er det alt for få søppelkasser ved turløypene, sier en hundeeier.

Flere søppelkasser Hun forteller at hun ofte går tur i området Granåsen, Grønlia og Rønningen, der det er langt mellom søppelkassene. – Du kan gå fra parkeringen i Granåsen og helt opp til Grønlia, uten å se en eneste søppelkasse. Det er langt å bære posen om hunden gjør fra seg tidlig på turen og du må bære den helt til Grønlia. Og på grunn av lukt så er de ikke så fornøyde med at vi kaster

posene der heller. Fra Smistad til Rønningen har de satt ut flere søppelkasser langs veien, og der ser jeg det er mye mindre med både poser og møkk, sier hun. – Jeg tror hundeeiere setter igjen posene som en kritikk av at det ikke finnes søppelkasser. Det lukter jo ganske mye av bæsjeposene, og det er ikke så hyggelig å gå rundt med, sier en annen hundeeier. Hun påpeker at det er satt ut søppelcontainere både ved Theisendammen og Baklidammen, og mener det også bør plasseres ut søppelcontainere ved utfartssteder som Henriksåsen.

– Bruk sunn fornuft Driftsleder i Trondheim bydrift, Odd Arne Nilsen sier de ikke opp-


AKTUELT

5

www.bydelsavisa.no

20. SEPTEMBER 2017 | NR. 2 | BYDELSAVISA BYÅSEN

FOTO: FOVEA

BYMARKA:

Byåsen sangkors tradisjonsrike julekonsert tirsdag 5. desember i Byåsen kirke TRIST SYN:–-Det ser jo ikke trivelig ut. Folk får heller ta med posene hjem og kaste de, sier turgåere på parkeringsplassen ved Henriksåsen.

Jorunn Beate Foss, sekretær i Byåsen sangkor, kan fortelle at det også i år blir konsert i Byåsen kirke. – Programmet er ikke helt ferdig, men kan jeg kan røpe at Tillerblæsen og Chorus kommer til å delta på konserten, sier hun. I tillegg håper vi å få på plass et kor til. Tillerblæsen har vært gjester tidligere, og vi gleder oss over at de ønsker å bli med i år. Konserten er en tradisjon i koret, og vi gleder oss til å spre juleglede for de som

kommer. I tillegg til nydelig korsang og korpsmusikk, vil det og bli noe allsang av noen kjente og kjære julesanger. Byåsen sangkor er et blandet kor med 76 medlemmer. Den yngste er 26 år, mens den eldste er 85 år. Koret dirigeres av Petra Bjørkhaug. Følg med, det vil komme mer informasjon om konserten på www.byasensangkor.no

Vil du skrive for oss? Vi trenger freelancere/skribenter som kan dekke mange typer stoff­områder. Nyheter, sport, bolig, næringsliv og bil – og mye mer! Kontakt Eilif for å få vite mer: eilif@bydelsavisa.no / tlf: 924 33 180

FLATÅS Flatås Julecup 2016 – 30 år! JULECUP

AVFALLSCONTAINER: Trondheim bydrift har ingen planer om å sette opp flere avfallscontainere i Bymarka, slik som det er gjort her på parkeringsplassen ved Baklidammen.

« Dette er kanskje en måte å vise at de savner en

søppelkasse her, men det ser jo ikke trivelig ut. Folk må heller ta med seg posene hjem.

TURGÅER, TIL BYDELSAVISA BYÅSEN

lever dette som et utbredt problem, og mener de fleste hundeeiere er etterrettelige. – Som med alle andre ting her i livet så gjelder det å bruke sunn fornuft. Har man først tatt med seg en pose og plukket opp etter hunden, så må man ta med seg posen hjem og kaste den. Dersom hunden gjør fra seg inne i skogen, kan man bare ta en pinne og vippe det til side for stien så tørker det i løpet av kort tid, sier han. – Ville man ikke fått bukt med problemet ved å sette ut flere søppelkasser? – En søppelkasse vil også generere annet søppel, ikke bare hundedritt. Da ville vi vært nødt til å bruke ressurser på å fjerne dette. Det er også en stor kostnad å drifte en søppelkasse. Selve søppelkassen koster ikke så mye, men den skal også tømmes ukentlig, og det koster å deponere avfall. Da bruker vi

heller pengene på forskjønnelse og på å legge til rette for aktiviteter i marka, og så håper vi at folk kan bruke sunn fornuft, sier Nilsen. Han legger til at de hele tiden gjør en vurdering av hvilke tiltak som må gjøres, men sier de ikke har noen planer om å sette ut flere søppelkasser i Bymarka med det første.

TIPS OSS: Telefon: 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

Flatås Fotball har gleden av å invitere til Flatås Julecup for 30. gang! Som alltid er vi i Kotenghallen på Rosten. Det blir futsal for de eldste og 3v3 med vant for de yngste. I fjor fylte vi 5 helger med 380 lag, og håper å kunne gjøre det samme i år!

2017

Spilledatoer og kull 31. gang! J12. J13, J15/16/17, G9 11.-13. november for J9, J10, G10, G13 18.-20. november J14, G11, G14 25.-27. november J11, G7, G8,til G15 2.- 4. desember Flatås Fotball har gleden av å G6, invitere J6, J7, J8, G12, G16 9.-11. desember

Flatås Julecup for 31. gang!

Priser

Som alltid6-8 er vi Rosten. Det blir futsal for de eldste, åri Kotenghallen på700,og 3v3 med vant I fjor fylte vi 5 helger med 380 lag, og håper å 9-12 år for de yngste.1.100,13-16/17 år i år! 1.200,kunne gjøre det samme

Spillform, og premiering Spilledatoerantall og kullkamper, Merk atsluttspill J9 betyr jenter 9 år osv Priser - 6-8 åringer 3v3, 17.-19. november G11,spiller G12, J12, J13 5 kamper à 10 minutter 7-8 år 700,- + gebyr 24.-26. november G9, J11, G14 5v5, 3 kamper à 15 minutter - 9-12 åringer spiller 9-12 år 1.000,- + gebyr 1.-3. desember J9, J10,spiller G10, G15 - 13-14 åringer 5v5, 3 kamper à 18 minutter 13-16 1.200,- + gebyr 8.-10. desember G7,og G8,eldre G13, J15/16 - 15-åringer spiller 5v5, 3 kamper à 20 minutter 15.-17. desember - Sluttspill J7, fraJ8, 13J14, år G16 og oppover med lagspremiering for 1.-4. plass - Personlig premiering for 6-12 åringer

Spillform, antall kamper, sluttspill og premiering

Mer informasjon og 7-8 åringer spiller 3v3, 4 kamper à 10 minutter Kontaktinformasjon (telefon etter 17:00): påmelding finnes på: 9-12 åringer spiller 5v5, 3932 kamper 15 minutter (turneringsleder) Frode Kvamsoy 00 à164 julecupen.flatas.no 13-14 åringer spiller 5v5, 3 kamper à 18 minutter Bodil Pedersen 906 77 301 (turneringsleder) 15-16 åringer spiller 5v5, 3 kamper à 20 minutter Epost: julecupen.fotball@flatas.no Sluttspill fra 13 år ogfinnes oppoverpå med lagspremiering for 1.-4. plass Mer informasjon våre hjemmesider julecupen.flatas.no. Personlig premiering for 7-12 åringer Påmelding Påmelding: julecupen.flatas.no Påmeldingsfrist: 1. november. Kontaktinformasjon (telefon etter 17:00): Frode Kvamsøy, 932 00 164 (turneringsleder) / Epost: julecupen.fotball@flatas.no / Påmeldingsfrist: 2 uker før kamphelg. Hjertelig velkommen til Flatås Julecup 2016 Sportslig hilsen

Hjertlig velkommen til Flatås Julecup 2017

Flatås Julecup

TRONDHEIM  KOMMUNE


6

AKTUELT 20. SEPTEMBER 2017 | NR. 2 | BYDELSAVISA BYÅSEN

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

Ungdomsskole med psykisk helse som fag Å takle press, kjenne igjen og tolke egne følelser er noe av det ungdomsskole­elevene ved Ugla skole skal lære i det nye faget ­Livsmestring. Tekst: Roald Lund Fleiner / kommunikasjonsrådgiver i napha.no - Jeg gleder meg til dette. Jeg har undervist mye i psykisk helse tidligere, blant annet i videregående skole og barneskolen, og vet at det er nyttig og virkningsfullt. Det

handler om å gi dem verktøy for å mestre sin psykiske helse, sier psykiatrisk sykepleier Helen Jensen til napha.no.

– Alminneliggjøre

Hun skal stå for undervisningen i faget Livsmestring, som gis til syv klasser på 9. trinn ved Ugla skole i Trondheim fra høsten. – En viktig del av faget er å alminneliggjøre psykiske problemer, som er tabubelagt. De lærer kognitive - Markiser teknikker, mindfulness - Persienner og om å kunne kjenne - Zipscreen igjen sine følelser, tolke - Levegg disse og gi uttrykk for - Lamellgardiner de. De får en innføring - Plisségardiner i noen av de vanligste psykiske lidelsene - Rullegardiner som angst og depreGratis befaring! sjon. Vi kommer også til å snakke om selvMarius Berg tlf.: 976 86 880 mordstanker, og om marius.berg@scandic.no hva man kan gjøre hvis mor og far er psykisk syk, sier Jensen.

SOLSKJERMING

04990

Får 25 timer

- et soleklart valg!

www.scandic.no

Undervisningen vil vare en klokketime hver uke. – Hver klasse får omtrent 25 timer frem til påske 2018, sier Jensen.

FOTO: EILIF BERGE

Også lærerne ved skolen vil få opplæring i samtaleteknikk for å kunne fange opp ungdom med psykiske problemer. Denne opplæringen til lærerne vil bli gitt av Ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging - RVTS.

Første gang i Norge Førsteamanuensis ved NTNU, Anne Torhild Klomsten, skal forske på effekten av prosjektet. – Ideen om et slikt forskningsprosjekt har vært en drøm for meg i mange år. Ingen har tidligere forsket på norske skoler som har psykisk helse som obligatorisk fag på timeplanen, systematisk og over lang tid, sier Klomsten.

Spørreundersøkelse og dybde­intervju Det blir en kvantitativ spørreundersøkelse blant elevene ved skoleårets begynnelse, som gjentas ved skoleårets slutt. – Målet med prosjektet er at elevene skal få en subjektiv opplevelse av å ha det psykisk bra, på en sånn måte at de opplever å mestre det stresset de utsettes for i hverdagen. Derfor vil spørsmålene utformes ut fra dette, sier hun. I tillegg vil hun gjøre kvalitative intervjuer med et utvalg av elevene. – Det kan blir både intervjuer med enkeltpersoner og gruppeintervjuer. Jeg ser for meg å intervjue rundt 10 ungdommer, for å få mer dybdeinnsikt, sier hun.

– Bør gis til alle Klomsten har en visjon om at psy-

SKAL FORSKE: – Målet med prosjektet er at elevene skal få en subjektiv opplevelse av å ha det psykisk bra, på en sånn måte at de opplever å mestre det stresset de utsettes for i hverdagen, sier førsteamanuensis ved institutt for pedagogikk og livslang læring på NTNU, Anne Torhild Klomsten. FOTO: Privat.

kisk helse på sikt skal inn som obligatorisk fag på alle barne,ungdoms- og videregående skoler i Norge.  – En rekke forutsetninger må på plass før et slikt fag kan bli en realitet. Skolepolitiske myndigheter må se verdien av psykisk helse som et obligatorisk fag, i tillegg til at livsmestring skal inngå som sentralt i alle fag. Kunnskap om psykisk helse må inn i lærerutdanningen, og ikke minst må man finne tid til denne under-

visningen i skoledagen. Dette vil koste betydelige ressurser. Spørsmålet blir om det ikke er verdt å tenke nytt, psykiske helseplager koster samfunnet veldig dyrt. For meg er det innlysende at man i større grad bør satse ressurser på primærforebygging blant alle barn og unge i Norge, sier hun.


ANNONSER facebook.com/ byaasenbutikksenter

SØNDAGSÅPENT: Marianne Leinhardt og Karin Sletten viser frem noen av de ferske brødvarene de selger på søndager.

Ferske bakervarer på søndager Frister det med en fersk fletteloff til søndagslunsjen, bør du ta turen innom Rosenborg bakeri på Byåsen Butikksenter. Kafeen er åpen hver søndag fra 9 til 16. Etter at Rosenborg bakeri begynte med søndagsåpen kafé på butikksenteret for et år siden, har mange byåsinger benyttet seg av tilbudet om rykende fersk bakst på hviledagen. I disken ligger ferske brød, rundstykker, påsmurt lunsj, wienerbrød, kaker og annet godt man kan servere til søndagsbrunchen eller ta med seg på tur i Bymarka.

Bydelskafé Marianne Leinhardt forteller at søndagene bruker å være relativt rolige fra morgenen av, med et par faste gjester som kommer innom for en kopp kaffe. Deretter tar det seg opp utover dagen med salg av både kaffebrød, brød og kaker. - Det er ingen annen plass på Byåsen der du får ferskt brød på søndager, påpeker hun. Kafeen selger flere sorter grovt brød på søndager, i tillegg til loff. Stekte karbonader og egg kan du også få servert. Da kafeen startet med søndagsåpent i fjor, sa daglig leder i Rosenborg bakeri Heidi Helgesen at de håpet å nå ut til både byåsinger og resten av Trondheims befolkning. - Målgruppa vår er egentlig alle som setter pris på fersk bakst. Og de som er her daglig og som vil treffe naboer og kjente. Vi vil bli en bydelskafé, sier Heidi.

Byens eldste bakeri Rosenborg bakeri er Trondheims eldste bakeri, med 115 års kompetanse. Bakeriet har gjennom fire generasjoner styrt etter de samme verdiene; kvalitet, ferskhet, innovasjon og tradisjon. Det var Heidis oldefar som startet bakeriet i 1902, og fremdeles bruker bakeriet de gamle reseptene til Magnus Helgesen: - Vi tar i bruk gamle baketeknikker der vi får utviklet aromaene i brødet og bruker den tiden brødet trenger for å få det saftig, sier Heidi. Klokken seks hver morgen begynner bakerne på hovedbakeriet i Rosenborg gate på jobb, slik at bakervarene kan leveres rykende ferske til de 12 bakeriene og kafeene som bakeriet driver i Trondheim. Og brødet er naturligvis like rykende ferskt på søndager som i resten av uka. - Vi baker brødene våre hver SUPERTILB ! UD I ALLE BUTIKKENE – VELKOMMEN eneste dag, sier Heidi Helgesen.

22.–23. SEPTEMBER

Bla om for mange gode tilbud!

ÅPNINGSTIDER: Hverdager 9–20 | Lørdager 9–18 | (Rema 1000: Man–lør 7–23)


ANNONSER

Supertilbud under BB-dagene! Gjelder fredag og lørdag

-30% Gjelder alt av Vichy-produkter

SUPERTILB ! UD I ALLE BUTIKKENE – VELKOMMEN

22.–23. SEPTEMBER På lørdag kl 13.00 treffes Sylfest som både tryller, buktaler og lager morsomme ballongfigurer.

Tilbudene gjelder kun hos Vitusapotek Byåsen Butikksenter 14. mars 2017, og ikke på allerede rabatterte produkter.

Vitusapotek Byåsen Butikksenter Fjellseterveien 1, 7020 Trondheim Tlf: 72 56 74 00, Fax: 72 56 74 19 byasen@vitusapotek.no Åpningstider: man-fre 09-18, lør 09-16

Velkommen til en trivelig handel! Vitusapotek Byåsen Butikksenter Tlf: 72 56 74 00 | Man-fre: 09-18 – lør: 09-16

Design annonse: Bydelsavisa Byåsen

Åpent hver dag: 07.30-23.00

Alle leverposteier

EIMI

nå 15,(ca. 12 ulike smaker)

HELE SERIEN

-40%

Joico style & finish spray

2 for 159,Telefon: 72 56 08 37 Åpningstid: 09-20 (09-18) www.headsup.no Vi har også avdeling på Moholt: Vegamot 8 – Tlf: 73 95 40 00

20%

Drikke fra Hortex

ekstra soletid med solpass app!

19,2 L: 29,1 L:

Last ned “Brun og blid solpass” app i Google Play eller Appstore i dag.

Telefon: 450 69 269 Åpningstider: 09-20 (09-18) Tilbudene gjelder så langt lageret rekker. Vi tar forbehold om feil i annonsene.

VÅRE BUTIKKER: Byåsen Blomster ¬ Candy Corner ¬ Heads Up Hårstudio

Narvesen ¬ Nille ¬ Norli ¬ Rema 1000 ¬ Rosenborg Bakeri ¬ Synsam ¬ Vitusapotek

ØVRIGE SERVICETILBUD: Brun og Blid ¬ Byåsen legesenter ¬ Byåsen tannhelse ¬ EiendomsMegler1 ¬ SpareBank1


ANNONSER

FREDAGS- OG LØRDAGSTILBUD

! p p u k e g l e H Alle leker

30% Tilbudet gjelder fredag 22. og lørdag 23. september

VI HAR LEKER FRA

facebook.com/ byaasenbutikksenter

To grens orkidé

ALLE KUBBELYS

139,-

30%

Kalanchoe dessert surprice

99,-

Vi trekker ut 10 barn til å lage sin egen blomsterdekorasjon. Levér navn og telefonnummer innen 22.09, så ringer vi opp de heldige. Anbefalt alder fra 7-12 år. Dekorasjonene lages lørdag 23.september kl. 13.00-14.00

Byåsen Blomster · Telefon: 72 56 63 65 Åpent: 09 - 20 (09 - 18)

Telefon: 974 74 191 · www.nille.no

Byåsen

Gode tilbud under BB-dagene

SKJERMTRØTTE ØYNE? Vi har glassene som hjelper deg

En verden full av lesestoff!

Ankerstokk, halv pris Kr 25,- (før: 49,-) Kanelstang Kr 50.- (før: 85,-)

Synsam Trondheim Valentinlyst Anders Estenstadsvei 4 · Trondheim TLF 73 91 90 30

SYNSAM TRONDHEIM BYÅSEN · Tlf 73 53 78 00 Byåsen Butikksenter, 7020 Trondheim

Telefon: 960 93 580 www.rosenborgbakeri.no

ORDINÆRE ÅPNINGSTIDER: Hverdager 9–20 | Lørdager 9–18 | (Rema 1000: Man–lør 7–23)

3 TIMER GRATIS KUNDEPARKERING!


10

SPORT & FRITID 20. SEPTEMBER 2017 | NR. 2 | BYDELSAVISA BYÅSEN

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no KLAR FOR FELLESTRENING: Bortsett fra i aldersgruppen 11-14 år er jentene i flertall i Selbakk friidrett, så også på ukens første fellestrening på Øya. Foran (f.v.): Vilde Eid, Helena Bolghaug, Kamelia Parvanova, Maja Grauff Erntsen Bak (f.v.): Martin K. Andersen, Vegard Myklegard Kristiansen, Sigurd Fagerholt, Noah Abraha.

Historisk gode resultat for Selsbakk friidrett Etter å ha ligget brakk i en årrekke ble det for noen år siden blåst nytt liv i Selsbakk friidrett. I dag ypper stadig flere av klubbens utøvere seg i toppen av norgeseliten. Av Jan Vestre –Kom igjen! Noen få raske drag til nå! Det er tirsdag ettermiddag og

ukens første fellestrening i regi av Selsbakk friidrett er godt i gang på idrettsbanen på Øya. Selv om trener Martin K. Andersen står klar med stoppeklokka er det ikke rundetidene som står i fokus denne dagen.

Rivende utvikling

Utfører alt innen tømrerarbeid. Tlf 483 18 271 Andreasaune@yahoo.no

–For å unngå belastningskader og lange treningsavbrekk er det viktig at den enkelte utøver så tidlig som mulig finner den rette løpeteknikken og finsliper denne. Det hjelper fint lite om man er rask om man stadig må stå over stevner på grunn av skader. Andersen som selv er en habil langdistanseløper la egne piggsko på hylla for to år siden til fordel for trenerrollen. Han kan fortelle om en rivende utvikling i den tradisjonsrike Trondheimsklubben. – Selv om de gamle klubbrekordene til Martin Stokken på 5000

GODE TRENINGSFORHOLD: I sommerhalvåret trener Selsbakk friidrett i likhet med de fleste andre klubber på idrettsbanen på Nidarø. I vinterhalvåret flytter man innendørs til Ranheimshallen og gymsalen på Romolslia skole. Løpende fra venstre mot høyre: Maja Grauff Erntsen, Kamelia Parvanova, Helena Bolghaug, Vilde Eid, Sigurd Fagerholt, Vegard Myklegard Kristiansen, Noah Abraha.

og 10000 fortsatt står, så har de fleste sprint- og mellomdistanserekordene både på dame- og herresiden falt bare i løpet av de siste

to-tre årene.

Knallplassering i Lagserien I 2014 suste Selsbakk friidrett rett

inn på en 8. plass i 1. divisjon for kvinner i Lagserien. Klubben befestet også i 2015 og 2016 sin posisjon som Sør Trøndelags beste


SPORT & FRITID

11

www.bydelsavisa.no

20. SEPTEMBER 2017 | NR. 2 | BYDELSAVISA BYÅSEN

GLADE VINNERE: Sverresborg jenter 14, bak f.v. Celine, Malin, Tone Rebecca, Bella, Maja, Åsne, Hanna, Eliza, Gea, Mie, Sofie, Oda. Foran f.v. Marie, Nora, Marlene Sofie, Nora, Eirin og Lise.

Sverresborg jenter ’03 vant Kippermocupen

HISTORISKE NM-GULL: Malin Kulseth (20) og Abduljaleel Hir (22) sørget for tre gull under junior NM i Harstad i august.

friidrettsklubb på kvinnesiden. Og lista for 2017 er for lengst lagt: – Hadde det ikke vært for et par Bergens-klubber kunne vi i fjor smykket oss med å være beste klubb «nord for Sinsen-krysset». Den «tittelen» får vi satse på å ta i år, smiler Andersen. Men selv om akkurat det skulle ryke kan klubben allikevel se tilbake på et historisk godt år rent resultatmessig.

Gull, gull og atter gull Under junior-NM i Harstad i august sørget Abduljaleel Hir (22) og Malin Kulseth (20)for hele tre gullmedaljer til Selsbakk. Det beste klubbresultatet på over 50 år. Selsbakk ble med det Midt Norges beste klubb. Under NM i Friidrett i Sandnes deltok Selsbakk friidrett med flere utøvere. Her gikk Sara Havang og Turid Loe til finale på 400 meter på lørdag, mens Malin Kulseth løp 200-finale på søndag. Under 1000 meter stafett for kvinner tok Selsbakk bronsemedalje med Cecilia Johanna Carneiro Håkegård, Malin Bårdsgård Kulseth, Turid Loe og Sara Havang.

Klippermocupen gikk av stabelen i Mosjøen 23.-25. juni. Med 333 lag totalt, hvorav 10 i J14-klassen, er cupen Norges nest største helgecup. Trener Roald Lund Fleiner oppsummerer kampen slik. – Det stod lenge 1-1, og Hållingen hadde initiativet både på banen og tribunen, med stor supportergjeng med kubjeller mot Sverresborgs fem tilreisende supportere. Jubelen var derfor stor da et hardt langskudd fra midtbanespiller Sofie ga 2-1 til Sverresborg da de trengte det som mest. Deretter løsnet det med scoringer av sideback Eliza på corner og spiss Marie på et godt gjennomløp. De to finalelagene skal møtes igjen i 1. divisjon i høst.

Andre lag Sverresborg møtte i cupen var Fauske/Sprint, Vinger, Spillum, Åga og Hattfjelldal. Jentene syntes det var artig å møte lag de aldri hadde spilt mot før. Kippermocupen har vært arrangert siden 1983, og har hatt jevn vekst fra 21 lag det første året til 333 i år. I J14-klassen ble alle kamper spilt på gress, på et stort og flott anlegg med alle banene samlet.

Godt lagmiljø – Laget har 25 spillere, en økning på to siden i fjor. Det er et svært godt miljø i laget, en flott gjeng med masse humor, som må få hovedæren for det laget presterer. De aller fleste har spilt fotball sammen siden

Kaptein Eliza (t.h.) tar i mot pokalen sammen med keeper Oda.

de var 7 år gamle, og over halve laget spiller håndball sammen om vinteren, forteller Roald. I tillegg er det stort engasjement og innsats fra foreldergruppen. – I høst skal Sverresborg delta i Trond jentecup, og

neste år blir det store å delta i Dana cup, sier Roald Lund Fleiner, som er en av flere trenere til laget. Foto: Morten Klaussen/ Kippermocupen

Tannlege Svensson Vi har utvidet teamet og ønsker

TANNLEGE LINDA ULVAN OLSEN velkommen til oss

Tannlegene Johan Svensson · Agnar Svendsen · Linda Ulvan Olsen ønsker deg velkommen til vår tannklinikk. Åpent: man–tors 8.00–15.30 fredag: 8.00–14.00

Kjøpmannsgata 14 Tlf 73 53 28 88

Vi tilbyr studentrabatt!


ANNONSER

Velkommen til

CIRCLE K BYÅSEN

Splitter ny butikk - utvidet servering! Fersksmurte matpakker fra

kr.

49,-

Selvvask

Nyhet Hamburgere

Ny Bilvaskemaskin

Servicehall

Med samme gode service som alltid! VI UTFØRER: Oljeskift Hjulskift Montering av DAB-adapter Circle K Byåsen - Breidablikkveien 136, 7020 Trondheim - Telefon: 72 56 03 38


INNSENDT 20. SEPTEMBER 2017 | NR. 2 | BYDELSAVISA BYÅSEN

Gravmonumenter Direkte fra våre produksjonslokaler på Melhus

SENTRALT PÅ MELHUS Gratis parkering og stor utstilling. Rullestolvennlige lokaler med heis.

Gyllevegen 4, 7224 Melhus | Tlf: 72 87 26 70 info@trondheim-steinindustri.no

Privat forslag i Trondheim bystyre 28. september 2017:

Trafikksituasjonen i Schønings­ dalen gjennom Fagerlia Trafikken opp til Gamle Bynesveien via Fagerlia og Schøningsdalen har økt betraktelig de siste årene. Både beboere og den lokale velforeningen har gjennom mange år klaget over forholdene til kommunen. Tidligere målinger har i sommermånedene vist en døgnbelastning på over 1000 passeringer, og belastningen er størst om ettermiddagene og kveldene når folk er hjemme. Når man kombinerer en stor gjennomgangstrafikk med en svingete, bratt og smal vei hvor mange barn leker, så får vi en meget farlig blanding hvor ulykker kan skje. Trafikkøkningen skyldes en økt aktivitet i Trondheim Golfklubb og dels at flere turgåere søker til områdene ved Lavollen. I tillegg så er det på den smale veien meget stor busstrafikk med barnehager og skoler som skal til området ved Lavollen. Det er ingen som ønsker å frata muligheten til aktivitet i området og det er en økende interesse for golf som gjør at golfbanen skal bevares også i fremtiden. Politikerne har tidligere signalisert at trafikken til golfbanen på Sommersetra skal gå via Schøningsdalen og Gamle Bynesvei. Samtidig har man bestemt at trafikken i Bymarka skal reduseres

og at det i utgangspunktet er uaktuelt å bygge nye veier i marka. Pensjonistpartiet innser det åpenbare at menneskene i en bydel som Schøningsdalen er mye viktigere enn at noen trær og blomster langs en ny vei må fjernes. Mesteparten av bymarka ligger jo ikke inntil trafikkerte veier, og det er utallige muligheter til å finne skjermede og fredfulle turalternativer ellers i bymarka.

Åpent: Mandag - fredag 09:00 - 18:00 | Lørdag 10:00 - 15:00

www.trondheim-steinindustri.no

fp-interiør

solskjerming, tepper og interiør

Forslag: Bystyret ber rådmannen vurdere trafikkforholdene i Schøningsdalen på nytt slik at disse kan bedres. Det må settes opp målinger som viser trafikkbelastningen på veien gjennom hele året. Det må vurderes om man kan lede trafikken opp til bl.a Sommersetra og Gamle Bynesvei via Fjellseterveien og opp en opparbeidet vei forbi Tunga gård. Førerløs transportmiddel og bedre parkeringsmulighet ved Fjellseterveien kan bedre trafikksituasjonen i Schøningsdalen. Det legges frem en priskalkyle på en slik trase, samt eventuelle problemer en slik trase vil føre med seg for områdets brukere.

Vi har det meste innen innvendig solskjerming. Alt blir laget etter mål og skreddersydd ditt vindu. Stort showrom og butikk. Best i pris og utvalg?

Svein Otto Nilsen Pensjonistpartiet

Nå også med innlevering til Marthes rens og vask

Vil du skrive for oss? Vi trenger freelancere/skribenter som kan dekke mange typer stoff­områder. Nyheter, sport, bolig, næringsliv og bil – og mye mer! Kontakt Eilif for å få vite mer: eilif@bydelsavisa.no / tlf: 924 33 180

fp-interiør

Fossegrenda Senter - Fossegrenda 44 7038 Trondheim -Tlf: 480 00 124


14

MAT & DRIKKE 20. SEPTEMBER 2017 | NR. 2 | BYDELSAVISA BYÅSEN

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

SKAPER INTERESSE: Ferskvaresjef Mikael Aune sier de har fått flere faste kunder fra alle kanter av byen etter at de fikk de spesielle tørrmodningsskapene tidligere i år.

TØRRMODNING: Storfekjøtt fra hereford-okser henger til tørk i det spesielle tørrmodningsskapet.

Mørt og modent kjøtt på Nyborg Bak ferskvaredisken på Bunnpris & Gourmet på Nyborg henger kjøttet til tørk i flere uker for å bli ekstra smakfullt og mørt. Av Renate Brødreskift Ferskvaresjef Mikael Aune viser frem tørrmodningsskapene der ytrefileter fra hereford-okser er i ferd med å modnes. Kjøttstykkene modnes med beinet på, og på denne måten fordamper væsken i kjøttet og kjøttet får en nøtteaktig og konsentrert smak. Skapene holder hele tiden riktig temperatur og luftfuktighet slik at kjøttet trygt kan henge i flere uker. Jo lengre det henger, jo mørere blir det.

Eget slakteri Butikken på Nyborg er hittil den eneste dagligvarebutikken i byen som tørrmodner kjøttet i spesielle skap på denne måten. Aune forteller at ryktet om at de har godt kjøtt på Nyborg har spredt seg over hele byen. – Vi har fått en del faste kunder på dette, også fra andre kanter av byen. Folk er nysgjerrige, for dette er jo noe nytt. I USA har man holdt på med dette i mange år, men i dagligvaren her hjemme er det ingen som har gjort dette

før, sier han. Kjøttet kommer fra Bunnpris’ eget slakteri, som har faste leveringer til butikken hver 14. dag. Kjøttet er litt dyrere enn vakuumpakket kjøtt, men vel verdt prisen, mener Aune. Tørrmodning er en tidkrevende prosess, der kjøttet kan henge til tørk i alt fra 20 til 40 dager. Etter 25 dager blir kjøttet testet. – Det er jo litt artig for oss som jobber her også. Hver gang kjøttet skal prøvestekes vil alle smake, sier Aune. Kjøper du storfekjøtt pakket i emballasje kommer dette uten bein, og modningen foregår i emballasjen.

Godt på grillen – Det er litt uvant for kundene å steke kjøttet med beinet på. Men det stekes i panna som en biff. Så kan man ettersteke i ovnen i ti minutter etterpå på lav temperatur. Det er også utrolig godt å grille dette kjøttet, og jeg har flere kunder som sier at de aldri skal gå tilbake til vakuumpakket kjøtt igjen, sier Aune. Til jul vil det bli tørrmodning av ribbekjøtt i butik-

ken, og ferskvaresjefen har også et ønske om å modne kjøtt fra hest på denne måten. – Jeg har etterspurt hest, men det slaktes ikke så ofte og er derfor vanskelig å få tak i, sier han.

Økte sortimentet Kjøpmann Magnar Lie trekker frem at butikken på Nyborg er Byåsens mest velassorterte butikk, som siden 1961 har hatt et eget gourmet-utvalg. Han er glad for at Bunnpris-kjeden har byttet grossist fra Rema 1000 til Norgesgruppen, og dermed kan tilby et større utvalg til kundene på Byåsen. – Siden nyttår har vi økt sortimentet med 4 000 varer, og har nå et sortiment på 11 000 varer. Og ferskvaredisken vår er 15 meter lang, sier Lie. Ferskvaresjef Aune sier de ønsker å skape interesse og skille seg litt ut med å bruke de spesielle tørrmodningsskapene. Han merker at kundene vil vite mer om kjøttet de kjøper, og at det er viktig at kjøttet smaker godt. – De vil for eksempel vite hvor kjøttet kommer fra. Da kan jeg si at dette kommer fra hereford-okser fra Åsen, sier han, og legger til at de også selger kjøtt fra limousin- og angus-okser.

Få et nytt og moderne kjøkken på en enkel, hurtig, miljøvennlig og rimelig måte UTEN å rive det gamle. Vi bytter dører, skuffer, benkeplater etc hvor alt tilpasses eksisterende skapstammer. Uansett alder eller mål. Bygger også overskap opp mot tak. Stort utvalget av farger og profiler.

Kontakt Kjell for GRA TIS Tlf. 958 befaring 00 058 tlf. 958 00 058 - www.aktivkjokken.no

TIPS OSS: Telefon: 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no


ANNONSER

Vårt kvalitetsløfte er Norges beste nybilgaranti

Norges smarteste bilvalg!

NYHET!

NYHET!

Niro Plug-in Hybrid

Optima sw Plug-in Hybrid

2.850,-

* pr. mnd.

• Inkl. vinterhjul og met. lakk • Tillatt hengervekt 1300 kg • Hele 58 km el. rekkevidde • Dobbelt-clutch automatkasse

3.200,-

* pr. mnd.

• Inkl. vinterhjul og met. lakk • Tillatt hengervekt 1500 kg • Klassens lengste el. rekkevidde på hele 62 km

Soul Electric

2.840,-

* pr. mnd.

• Inkl. vinterhjul, met. lakk og 3 års service • Nå med lengre rekkevidde • Romslig 5-seter

Norske kjøreforhold og avgifter gjør at noen bilvalg er smartere enn andre. Nye Niro Plug-in Hybrid, Optima sw Plug-in Hybrid og Soul Electric har ekstra lave driftskostnader, er svært prisgunstige og fulladet med utstyr. På kjøpet får du vårt kvalitetsløfte: Norges beste nybilgaranti på hele 7 år! Forbehold om trykkfeil og avvik fra avbildet modell. CO2-utslipp fra 29 g/km, forbruk fra 0,13 l/mil v/bl. kjøring. *Leiebeløp er basert på 36 mnd/30.000 km. Årsavgift kommer i tillegg. Alle priser er inkl. mva. (Soul Electric er fritatt for mva.) Finansieringstilbud via Bertel O. Steen Finans AS. Niro Plug-in Hybrid Active 2.850,- pr. mnd. Finansieringstilbudet er basert på bilpris 337.865,-. Startleie/etableringsgebyr 51.750,-. Minimumkostnad 88.748,-. Totalkostnad 154.206,-. Nominell rente 1,99%. Soul Electric Exclusive 2.840,- pr. mnd. Finansieringstilbudet er basert på bilpris 278.678,-. Startleie/etableringsgebyr 53.400,-. Minimumkostnad 91.066,-. Totalkostnad 155.341,-. Nominell rente 3,7%. Optima sw Plug-in Hybrid 3.200,- pr. mnd. Finansieringstilbudet er basert på bilpris 415.580,-. Startleie/ etableringsgebyr 69.250,-. Minimumkostnad 110.798,-. Totalkostnad 184.306,-. Nominell rente 1,99%. Tilbudene gjelder t.o.m. 31.12.

KIA TRONDHEIM

Østre Rosten 8, 7075 Tiller Tlf 73 82 41 20, www.kiatrondheim.no

Mobil: 95421007-94805037-93255636-40227667


16

BIL & MOTOR 20. SEPTEMBER 2017 | NR. 2 | BYDELSAVISA BYÅSEN

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

SPORTY DESIGN: Hyundai Ioniq electric har et sporty og moderne design. Det er lagt vekt på at bilen skal ha minst mulig luftmotstand.

GODT UTSTYRT: Oversiktlig interiør og godt utstyrt bil som er lett å betjene.

Hyundai Ioniq electric:

Årets bil 2017 Hyundai Ioniq har høstet mange godord siden den ble lansert i 2016. Den ble kåret til Årest Bil 2017.

Av Eilif Berge Juryleder i Årets Bil og ansvarlig redaktør for motorredaksjonen i Aller Media, Espen Stensrud, uttalte på Din Side at Ioniq er en meget verdig vinner, og at bilen scorer høyt på kriteriene som juryen legger til grunn; totalopplevelse, utstyr og gunstig pris.

Kan velge mellom 3 driv­ linjer Ioniq leveres med tre forskjellige drivlinjer. Hybrid, ladbar hybrid og ren el-bil. Vi prøvekjørte den med ren elektrisk drivlinje. Rekkevidden på denne er oppgitt til 280 km. Ladetid på hurtiglader er litt i overkant av 20 minutter (lades

opp til 80 %). Ved hjemmelading over vanlig strømkurs må man beregne 10-12 timer. Ved 32 A kurs tar det ca 4 timer.

Prisgunstig Prisen på kr 265 000 er absolutt konkurransedyktig med de mer etablerte el-bilene som Nissan Leaf, Kia Soul og VW Golf. Bilen er topp utstyrt, har et sporty design, og er behagelig å kjøre.

Åtte års garanti Batteriet garanteres i åtte år eller 200 000 km. Hyundai Ioniq electric er utstyrt med et Litihium-ion-polymer batteri på 28 kWh. Den elektriske motoren er på 120 hk.

Salgsansvarlig Asgeir Bøgeberg hos Okkenhaug Bil AS i Trondheim er meget godt fornøyd med å ha Ioniq i sin Hyundai-portefølje. – Dette er en bil som har fått positiv oppmerksomhet også hos yngre kjøpergrupper, kan han fortelle. Vi har solgt veldig bra med biler allerede, og har stor tro på at det blir mange Hyundai Ioniq å se på de trønderske veiene, avslutter han.

Forhandler i Trondheim: Okkenhaug Bil AS Tlf: 73 80 40 00 www.okkenhaug.no Bilmerke: Subaru, Hyundai Daglig leder: Ina Okkenhaug Driftssjef: Bjørn Røsjordet

ROMSLIG: Bilen virker romslig og er praktisk innredet.

GOD SKJERM: All nødvendig informasjon er lett tilgjengelig på skjermen. Hvor nærmeste ladestasjon er, hvor langt du kan kjøre med batteriet etc.

Rekkeviddeangst?

Det er fortsatt mye fokus på hvor langt man kan kjøre på en lading. De fleste nye elbiler har fått økt rekkevidden i form av større batteri. I sjiktet på oppgitt rekkevidde mellom 200 og 300 km ligger de fleste elbilene i prisklassen opptil kr 300 000. Hvis man bruker litt tid på å analysere hva man bruker bilen til og hvor langt man skal kjøre hver dag, er det enklere å få et bilde på hvilken løsning på drivlinje som passer best. Det tar ca 20-25 minutter å lade opp batteriet til 80% kapasitet med en hurtiglader.


ANNONSER


ANNONSER

Røskaft vokser !

Nå åpner vi ny flott butikk i Drammen. Vi feirer åpningen med samme knallgode tilbud også i våre avdelinger i Trondheim og Stjørdal

-: 25% by

e s u på H natur Sig -: 40%

på utvalgte modeller fra

4for3 på

Introduksjonstilbud på Røros ONE – ventilator og platetopp fra

0,-

Platetopp inkludert uten kostnad ved kjøp av 3 stk. AEG hvitevareprodukter

Snart 3 butikker i Trondheim

I tillegg til vår 700 kvm store avdeling i sentrum (Kongens gate 51), har vi åpnet den ene av våre to nye Røskaft-butikker rett ved City Lade. Den andre åpner til høsten. Avd. Trondheim sentrum: Kongens gate 51, 7012 Trondheim - Tlf. 73 88 05 50 Åpent: Ma/ti/on: 9 -17 To: 9 -19 Fr: 9 -16 Lø: 10 -15 Avd. Lade: Haakon Magnussons gt. 14-16, 7041 Trondheim - Tlf. 72 88 98 85 Åpent: Ma/ti/on: 10 -18 To: 10 -19 Fr: 10 -17 Lø: 10 -15 Avd. Stjørdal: Kjøpmannsgata 22, 7500 Stjørdal - Tlf. 74 82 01 10 Åpent: Ma/ti/on: 9 -17 To: 9 -19 Fr: 9 -16 Lø: 10 -15

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

roskaft.no


SPORT & FRITID

19

www.bydelsavisa.no

20. SEPTEMBER 2017 | NR. 2 | BYDELSAVISA BYÅSEN

Chairobics i Nyborg IL – trening med mening! Stoltrim, på godt norsk. Enkelt, artig og effektivt. – Dette er noe jeg oppfordrer flere idrettslag til å starte med, sier idrettsfaglig rådgiver i Sør-Trøndelag idrettskrets, Maj Elin Svendahl. Chairobics-gruppen i Nyborg IL teller i dag ti personer, og utøverne sitter altså i rullestol eller på en vanlig stol gjennom hele treningstimen. Til fengende musikk trener de styrke, kondisjon, bevegelighet og avspenning. Den enkelte justerer øvelsene etter eget funksjonsnivå, og det er hovedsakelig armer, mage og rygg som blir styrket. Og kan du bruke beina, så gjør du det.

Får opp pulsen De fleste utøverne kommer fra Byåsen-området, men noen av

dem kjører flere mil for å komme til Nyborg skole for å trene. – Det er fint med trening som passer for personer både med og uten fysiske funksjonsnedsettelser, sier Kari Dragsnes. Hun har vært med på treningen siden starten for fire år siden og påpeker at dette passer for folk i alle aldre, både kvinner og menn. Hilde Dahl begynte for tre år siden og forteller at hun ikke har problemer med å få opp pulsen under treningen. – Det er din egen innsats som avgjør hvor svett du blir, smiler hun. Hun synes hun har godt utbytte av chairobics, ikke minst med tanke på forebygging av belastningsskader i jobben som kokk. Både Kari og Hilde fremhe-

ver det trivelige miljøet, der latteren aldri er langt unna.

over stafettpinnen.

Trenes av fysioterapi­ studenter

Folk som har lyst til å begynne med chairobics er hjertelig velkommen til trening. Trenere, kroppsøvingslærere, fysioterapeuter og andre må gjerne komme innom for å bli kjent med treningsformen. Maj Elin fra idrettskretsen inviterte like godt seg selv til en trening for å finne ut om chairobics kan være aktuelt som mosjonstilbud også i andre idrettslag. – Jeg ble positivt overrasket over hvor god trening

Treningen har siden starten vært ledet av fysioterapistudenter fra NTNU. Dette har vist seg å være en god løsning. De to studentene som har hatt ansvaret de siste årene, begynte i turnustjeneste og flyttet i høst. De sørget for å lære opp nye studenter før de dro, og dette året er det Henriette Prøsch Hage og Cecilie Hara som har tatt

Bli kjent med chairobics

dette er, også for meg som regner meg som funksjonsfrisk, sier hun. – Fengende rytmer, flink instruktør og god trening for hele kroppen. Og sist, men ikke minst; veldig morsomt og sosialt! FAKTA: Chairobics i Nyborg IL Nyborg skole, tirsdager kl. 1930-2030 Kontaktperson: Astrid Hesselberg – chairobics@nyborgil.no www.nyborgil.no www.chairobics.no

TILHENGERSENTERET I BØRSA E C I V R E S R E P Y T PÅ ALLE RE! E G N E H L I T

BESTSELGER:

TYSSE 6301 NF

KASSEMÅL: 250/150/35 TOTALVEKT: 2000KG

Jobbe i høyden? Vi selger TYSSE-stillashenger og JAMAX stillas

Stort utvalg i varehengere!

TILHENGERSENTER Børsa | tlf 72 86 31 24 / | post@tilhenger.no


Selge bolig?

Benytt en lokalkjent megler Vår jobb er å gjøre boligsalget enkelt og trygt for deg. Som Norges største eiendomsmegler selger vi boliger oftere enn alle andre i Norge, og du drar nytte av all vår samlede kunnskap og erfaring. Våre lokalkjente meglere på Heimdal sitter med kunnskap om boligmarkedet akkurat der du bor og skal selge. De er daglig i kontakt med potensielle kjøpere til din bolig og kjenner prisutviklingen i ditt område. De kan gi gode råd om hva som er riktig pris for boligen og hvordan den bør vises frem for å oppnå best mulig salg.

Kom gjerne innom for en uforpliktende boligprat. Du finner oss samlokalisert med SpareBank 1 SMN i Heimdalsveien 7 eller på Byåsen butikksenter.

Vi vet hva vi selger – og verdien av det.

Avdeling Sør Vest

Eivind André Løkken Vigdis Benjaminsen Avd.leder/ Megler BL Eiendomsmegler Tlf. 932 17 928 Tlf. 995 76 155

Avdeling Sør Øst

Andreas Lund Megler/Jurist Tlf. 993 43 800

Kjetil Sandmo Eiendomsmeglerfullmektig Tlf. 482 72 235

Yasin Unal Eiendomsmeglerfullmektig Tlf. 97 40 64 38

Marius Lyng Avd.leder/ Eiendomsmegler Tlf. 905 64 736

Avdeling Byåsen

Daniel Lanto Eiendomsmeglerfullmektig Tlf. 938 53 070

Thomas Melum Avd.leder/ Megler Tlf. 450 35 210

Christian F. Aa Eiendomsmegler Tlf. 975 70 128

Sigbjørn Vestå Eiendomsmeglerfullmektig Tlf. 404 50 884

Stian Berg Eiendomsmeglerfullmektig Tlf. 901 58 296

Bydelsavisa Byåsen 2/2017  

Bydelsavisa Byåsen med utgivelse 20. septemeber 2017

Advertisement