Page 1

AALTER KMO-PARK


DE PLEK VOOR UW BEDRIJF! Kampt uw bloeiende KMO met een nijpend plaatsgebrek? Wilt u met uw onderneming voet aan de grond krijgen in een nieuwe regio? Of overweegt u een investering in vastgoed? BVI.BE is uitgegroeid tot dĂŠ specialist in de ontwikkeling van KMO-parken en de verkoop van KMO-units, dankzij een pak ervaring in dit specifieke vastgoedsegment gekoppeld aan een unieke dienstverlening die de klant en zijn noden centraal stelt.

KMO-PARK AALTER

2

E40


BRUGGE

KMO-PARK AALTER

GENT E403

E40

E17

ONTDEK KMO-PARK AALTER

P4

DE LOCATIE, UW GROOTSTE TROEF

P6

PROFITEER MEE VAN DEZE BEPROEFDE EN VERNIEUWDE SITE

P8

ONTDEK DE UNITS

P12

WAAROM INVESTEREN IN KMO-PARKEN?

P 20

DE SPECIALIST IN KMO-UNITS

P 22

3


ONTDEK KMO-PARK AALTER

4


In Aalter ontwikkelt BVI.BE, dé specialist in vastgoed voor bedrijven, een gloednieuw KMO-park op de voormalige Bekaert-site, gelegen aan de Venecolaan in het industrieterrein ‘Lakeland’ . Semi-industrieel en B2B-vastgoed van BVI.BE is uitermate geschikt voor KMO’s en bedrijven op zoek naar ruimte om te groeien. Net als bij onze andere projecten bieden we potentiële klanten van KMO-park Aalter daarbij een complete dienstverlening aan die steunt op jaren ervaring in de sector. Dit garandeert de klant gunstig gelegen vastgoed van topkwaliteit op maat, stipt nagekomen afspraken en een eerlijke en correcte handelswijze. Getuige daarvan zijn de vele positieve referenties van tevreden klanten die BVI.BE door de jaren heen heeft opgebouwd.

Wens naar ruimte

Elk bedrijf moet op een bepaald moment op zoek naar ruimte. KMO-park Aalter ontwikkelt iets meer dan 8000m² KMO-units, met een individuele oppervlakte vanaf 250m². Deze units zijn bijna ongelimiteerd combineerbaar en bieden voldoende mogelijkheden voor KMO’s die op zoek zijn naar magazijnen, ateliers, kantoorruimte of showrooms, al dan niet in combinatie. Ook is er op het terrein meer dan voldoende parkeermogelijkheid voorzien. De opleverdatum valt in het voorjaar van 2018.

5


DE LOCATIE, UW GROOTSTE TROEF! Het spreekt voor zich dat locatie voor eender welke KMO één van de belangrijkste, zo niet hét belangrijkste, aspect is van een vestiging. In vele facetten van het dagelijkse reilen en zeilen van uw zaak brengt een goede locatie een hele reeks voordelen met zich mee. Aansluiting ve r z e ke r d

Locatie is essentieel voor de bereikbaarheid van uw zaak. De ligging van KMO-park Aalter langs de Venecolaan garandeert u als bedrijf een vlotte toegang voor klanten en leveranciers uit de directe omgeving. KMO-park Aalter bevindt zich langs de N44 en is slechts twee kilometer verwijderd van afrit 11 van de E40. Het klaverblad met de E17 ligt bovendien op minder dan 20km,

6

zodat de aansluiting op heel het nationale wegennet verzekerd is. Als bonus levert deze locatie in de buurt van enkele belangrijke verkeersaders een hoge zichtbaarheid op die uw merk indien nodig constant in de kijker zet. Bovendien blijft de gemeente Aalter investeren in de bereikbaarheid van de KMO-zone. Watergebonden transport en activiteiten zijn immers van toenemend belang in de regio gelegen langs het kanaal Oostende-Brugge-Gent. Bedrijven die van deze duurzame manier van transport gebruik willen/kunnen maken, doen dus zeker hun voordeel met een vestiging in Lakeland. Een gloednieuwe brug over het kanaal zal de aansluiting met andere bedrijventerreinen aan de oevers verzekeren.


O P M A A T V A N D E K L A N T V a n 25 0m 2 t o t 3 0 0 0 m 2

HOE DE LOCATIE MIJN BEDRIJF VOORUIT HIELP! “Als artisanale smid heb ik dankzij BVI.BE een mooie en veilige locatie gevonden waar ik mijn ambacht in alle rust kan uitoefenen zonder mijn omgeving te storen. De uitstekende ligging garandeert dat ik mijn klanten, verspreid over heel het land, makkelijk kan bedienen.”

Smederij Bart Beirinckx

Sleutel op de deur afwerking binnen het polyvalent concept van BVI.BE gebeurt altijd op maat van de klant. Onze complete dienstverlening is volledig toegespitst op het gelijkstemmen van het geleverde vastgoed met de wensen van uw KMO. Specifiek aan elk project toegewezen projectleiders begeleiden daarbij met veel aandacht het hele proces van planning tot oplevering. Alle opties open

De hedendaags vormgegeven gebouwen met nutsvoorzieningen tot in elke unit, kunnen gekocht, gehuurd of geleased worden om het best overeen te komen met de vraag en de financiële mogelijkheden van uw KMO. De units kunnen bovendien qua volume aangepast en gecombineerd worden. Vanuit een basispakket bieden we de mogelijkheid aan om units aan te vullen met extra kantoorruimte, ateliers, noem maar op. Wat betreft het eindresultaat staat BVI.BE open om elke mogelijkheid vrijblijvend te bespreken. Zo kan de klant kiezen voor uitkragende kantoorruimte, niet enkel vanuit de gevel maar ook naar binnen toe. Tot de andere opties behoren extra glas in de gevel, de mogelijkheid om een showroom op de gelijkvloerse verdieping in te richten, het plaatsen van een lichtstraat, of extra opslagruimte op een tussenverdieping.

7


PROFITEER MEE VAN DEZE BEPROEFDE EN VERNIEUWENDE SITE! Dankzij de strategische ligging nabij het Seine – Scheldetraject kunnen bedrijven die zich aan een van deze oevers vestigen, gebruik maken van de vlotte scheepvaartverbinding tussen Antwerpen en Parijs, twee van Europa’s meest toonaangevende en bloeiende steden in Europa. Ook verbindingen met Brussel, Gent, Kortrijk, Brugge en de haven van Zeebrugge behoren tot de mogelijkheden.

Met de ontwikkeling van het nieuwe KMO-park in het industrieterrein Lakendal maakt BVI.BE eigenlijk deel uit van enerzijds een lange lokale economische geschiedenis, en anderzijds een groter ambitieus project dat zich ter hoogte van Aalter over beide zijden van het kanaal Gent – Oostende uitstrekt. Ten eerste: De plek waar BVI.BE nu het KMO-park Aalter ontwikkelt, heeft eigenlijk zijn economische waarde voor de streek en de bedrijven die er zich vestigen al lang bewezen. Bekendste bedrijf met vestiging in wat toen nog Lakendal heette is ongetwijfeld Bekaert, dat vorig jaar een halve eeuw aanwezigheid op de site mocht vieren. En ten tweede, aan de overkant van de BVI.BE-site – of de westelijke kant van het kanaal – wordt het gloednieuwe bedrijventerrein Woestijne ontwikkeld.

Omwille van deze logistieke troef richt het Woestijne-project zich voornamelijk op watergebonden activiteiten. Een ander belangrijk punt waarin Woestijne zich onderscheidt van het BVI.BE KMO-park Lakendal, is het feit dat de locaties enkel in concessie worden gegeven en dus niet verkocht worden. Bovendien is de schaal van units bij Woestijne iets groter dan bij BVI.BE.

Oostende

Antwerpen l Ge Kanaa

tend e AALTER

O os

n

t-

Gent

Roeselaere

Brussel l 8


P AR TNER SHIPS

Niemand onderneemt alleen. De gunstige ligging langs beide zijden van twee belangrijke verkeersaders, het kanaal en de N44, maakt partnerships niet alleen mogelijk, maar ook onderling versterkend en aanvullend. Voeg daarbij het gegeven dat de lokale overheden en de NV Waterwegen en Zeekanaal samenwerken om flink te investeren in de site, en het recept voor een economisch succesvol nieuw bedrijventerrein is klaar. Deze investeringen bestaan in de eerste plaats uit de bouw van de cruciale brug over het kanaal maar bijvoorbeeld ook door de aanleg van groenbuffers en open ruimte.

Wilt u dus met uw bedrijf deel uitmaken van deze innovatieve en tegelijkertijd betrouwbare site, maar bent u niet noodzakelijk aan het water gebonden of verkiest u om de locatie van uw bedrijf voor 100% zelf in handen te hebben, dan bieden de KMO-units van BVI.BE u exclusief de kans daartoe. Mis deze spreekwoordelijke boot niet en vestig uw onderneming op Lakendal, in een bedrijfsvriendelijke omgeving met een reeds bewezen potentieel.

M eer toekom s t ig e inve s t e r ing e n

Dat de nieuwe Aalterse industrieterreinen Lakendal en Woestijne de komende jaren een toonaangevende rol zullen spelen binnen de economische groei van de streek, blijkt des te meer uit een reeks geplande potentiĂŤle investeringen. Zo is er sprake van een aanzienlijke schaalvergroting waarbij het kanaal toegankelijk kan worden gemaakt voor schepen tot 2000 ton (ter vergelijking: nu is het kanaal geschikt voor schepen tot 1350 ton). Ook de bouw van een biomassacentrale, waarvoor de grondstoffen volledig langs het water kunnen worden aangevoerd, behoort tot de mogelijkheden.

9


KMO-UNITS VAN BVI.BE DE PERFECTE KEUZE VOOR UW BEDRIJF

KENMERKEN VAN DE KMO-UNITS: DUURZAME KWALITEIT •

Gebouw in staal- of betonstructuur

Gebouwd volgens de nieuwste EPB-norm (isolatie)

Onze units beschikken over de hoogste brandklasse C

“Waarom ik voor BVI.be koos?

Voldoende privé-parkeermogelijkheden

Vrije hoogte van 6m

Polybetonvloer met een draagvermogen

Alle units voldoen steeds aan de strengste brandveiligheidsvoorschriften. Zo weet ik altijd dat alles in orde is!”

van 2.5 ton/m2 •

Nutsleidingen tot in de units met de meters reeds geplaatst

Mogelijkheid tot het inbouwen van kantoorruimten

Het moduleerbaar gevelgedeelte in sandwichpan- elen maakt verschillende geveltypes mogelijk met aangepaste glaspartijen voor kantoor, showroom, atelier...

10


Wilt u zich bovendien tijdens de ontwikkeling van een nieuwe vestiging non-stop kunnen blijven concentreren op het dagelijkse bestuur? Bij BVI.BE geloven we al 25 jaar in een complete dienstverlening met betrekking tot het bouwen aan/van uw KMO. Ons vaste team bestaat uit professionals die hun

sporen in de projectontwikkeling hebben verdiend. Als aanvulling op ons team werken we met een wijd vertakt netwerk van makelaars, architecten en aannemers met wie we gedurende de laatste kwarteeuw een goede relatie hebben opgebouwd. Het resultaat is een efficiĂŤnte samenwerking in het voordeel van uw KMO.

11


ONTDEK DE UNITS

12


13


14


Unit 2

Unit 3

Unit 4

Unit 5

Unit 6

Unit 7

Unit 8

252m²

252m²

252m²

252m²

252m²

252m²

567m²

Unit 9 216m²

Unit 10 216m²

Unit 25

Unit 26

Unit 27

Unit 28

Unit 29

288m²

288m²

300m²

300m²

300m²

Unit 11 216m²

Unit 12 216m²

Unit 34

Unit 33

Unit 32

Unit 31

Unit 30

288m²

288m²

300m²

300m²

300m²

Unit 13 216m²

Unit 19

Unit 18

Unit 17

Unit 16

Unit 15

Unit 14

257m²

257m²

257m²

252m²

252m²

735m²

DE BESCHIKBAARHEID IS STEEDS UP-TO-DATE TE RAADPLEGEN OP DE PROJECTPAGINA OP BVI.BE


16

TYPE A

TYPE B

Ruime opslagruimte.

• • •

Ruime opslagruimte Kantoor op het gelijkvloers Bijkomende opslagmogelijkheden op de eerste verdieping


TYPE C

TYPE D

• •

• • •

Ruime opslagruimte Kantoor op het gelijkvloers en de eerste verdieping

Ruime opslagruimte Een professionele B2B-showroom op het gelijkvloers Kantoorruimte op de eerste verdieping

17


18


19


WAAROM INVESTEREN IN KMO VASTGOED? Voor bedrijven en particulieren kan vastgoed de juiste investering zijn. Liquide middelen investeren in gelijk welke soort van vastgoed, voor het eigen bedrijf maar ook daarbuiten, is een verstandige manier om te groeien. Maar waarom precies investeren in bedrijfsvastgoed? Het bezitten van residentieel vastgoed levert helaas vaak zorgen op. Onderhoud van faciliteiten, het steeds op zoek moeten naar nieuwe huurders, concurrentie in de verhuurmarkt, noem maar op. Een professionele huurder brengt in vergelijking daarmee tal van voordelen met zich mee. Vaak worden langdurige contracten ondertekend waarbij de huurder zelf instaat voor de

20

inrichting en het onderhoud van het interieur. Ook wordt de roerende voorheffing betaald door de huurder, samen met de beheerskosten. Dit alles zorgt ervoor dat een investering in een KMO-unit van BVI.BE u een rendement van om en bij de 5% kan opleveren, in combinatie met een pak minder kopzorgen. Bovendien kan dit percentage nog hoger liggen wanneer de recuperatie van de BTW op de grond en het gebouw in rekening worden gebracht, zoals het geval is bij ondernemingen.


KMO -PARKEN VAN BVI, KLAAR VOOR UW TOEKOMST Eerst en vooral doen we er bij BVI.BE doorheen het ontwikkelingsproces van ons vastgoed alles aan om onze toekomstige klanten na oplevering met zo weinig mogelijk extra kosten op te zadelen. Degelijkheid moet de tand des tijds kunnen weerstaan. Onze KMOunits vormen een katalysator voor uw toekomst, geen rem erop. Tot in de details

EEN INVESTERING DIE LOONDE! “Voor mij was een KMO-unit van BVI.BE de beste investering die ik kon doen om als bedrijf te evolueren. Oorspronkelijk in casco gekocht met doorheen de jaren eerst kantoren op het gelijkvloers, later op verdieping en tegenwoordig in mezzanine. Zo werd de groei van het bedrijf gereflecteerd in de evolutie van het flexibele bedrijfsgebouw.”

Peter

Daarnaast is dé toekomst ook uw toekomst. Bij BVI.BE nemen we onze verantwoordelijkheid op het vlak van milieubewust zaken doen. Niet alleen gebruik van milieuvriendelijke materialen en bijvoorbeeld hoe overschotten worden verwerkt zijn daarbij van belang, maar ook hoe duurzaam en onderhoudsvriendelijk die materialen zijn. Dankzij het doordacht ontwerp en creatief design van onze KMO-units worden de energiekosten tot een minimum beperkt. Wanneer we bij BVI.BE op zoek gaan naar een nieuwe locatie, kijken we niet alleen naar de huidige situatie binnen een bepaalde omgeving, maar kunnen we dankzij onze jarenlange ervaring in de sector nauwkeurig inschatten hoe een bepaalde site zich in de toekomst zal ontwikkelen. Dat stelt ons in staat om opportuniteiten te zien. We laten onze klanten daar graag mee de vruchten van plukken.

21


BVI.BE, DÉ SPECIALIST IN KMO-UNITS

Kontich Gebouw: 8000 m² Aantal units: 30

Onze klanten ontzorgen

BVI.BE heeft van commercieel & industrieel vastgoed echt een specialiteit weten te maken. Dankzij KMO-parken op toplocaties overal in Vlaanderen, gevuld met klanten tevreden over de mogelijkheid om te groeien, kan BVI.BE vandaag een indrukwekkende portfolio voorleggen.

22

Bij BVI.BE geloven we écht in een complete dienstverlening. Die filosofie maakt dat onze klanten drie keer hun zorgen in verband met de uitbreiding van hun KMO volledig aan ons kunnen overlaten om zich 100% te concentreren op het dagelijks bestuur van hun zaak. Ten eerste regelt BVI.BE alle vergunningen, houdt de administratie zo eenvoudig mogelijk en houdt al van bij het ontwerp rekening met de specifieke noden van de klant. Ten


WOMMELGEM Gebouw: 9000 m² Aantal units: 20

tweede staat BVI.BE tijdens de bouw in voor de opvolging van het bouwproces. Daarbij werken we met, wat we uit onze ervaringen geleerd hebben, de beste aannemers en materialen. Tenslotte genieten onze klanten ook na de oplevering van de know-how en de ervaring van BVI.BE. Onze duurzame gebouwen blijven immers hun waarde behouden. Uw unit is dankzij onze expertise en die van onze partners meteen perfect ingericht om aan uw noden te

voldoen zodat er later geen onverwachte budgetten meer nodig zijn. Zo kunt u heel het uitbreidingsproces van uw KMO op twee oren slapen.

23


BVI.BE nv Uilenbaan 90, 2b B-2160 Wommelgem tel 03 355 09 09 email info@bvi.be web www.bvi.be

24

BVI.BE - Brochure KMO-park Aalter  
BVI.BE - Brochure KMO-park Aalter  
Advertisement