BOVAGkrant 04-2018

Page 10

AFTERSALES

BOVAG BEREKENT IMPACT VAN ELEKTRISCHE AUTO OP DE WERKPL A ATSOMZET

Elektrisch zet aftersales onder spanning Het aandeel elektrische voertuigen (EV) in het Nederlandse wagenpark neemt toe. Iedereen weet dat autobedrijven dat gaan merken in hun aftersales, maar in welke mate, daar was niets over bekend. Tot nu toe. BOVAG heeft de impact van EV op de werkplaatsomzet berekend. De uitkomsten liegen er niet om. Tijd om met voorbereidingen te beginnen.

10 BOVAGkrant NUMMER 4 / MEI 2018

O

ver de opkomst van elektrische voertuigen zijn de afgelopen jaren al heel wat dingen gezegd. “Media en fabrikanten buitelen over elkaar heen met berichten over wat er allemaal aan elektrische auto’s op de markt komt en hoe die de komende jaren al dan niet de markt gaan overnemen”, zegt Geert Brummelhuis, branchemanager bij BOVAG. “Er wordt kwistig gestrooid met opvattingen en prognoses. Zo wordt vaak geroepen dat elektrische auto’s geen bewegende onderdelen en geen olie hebben, en daarom een fikse knauw gaan geven aan de aftersales in de branche. En aan de andere kant: we hebben een wagenpark van acht miljoen personenauto’s, dus voordat nieuwe aandrijftechnieken daarop een voelbare invloed uitoefenen, zijn we jaren verder.” Te midden van het lawaai van al die meningen, jubelprognoses en doemscenario’s raakt de kern van de zaak voor de branche al snel uit zicht.

Brummelhuis: “Ja, de opkomst van elektrische auto’s heeft impact op aftersales. De vraag is hoeveel en wanneer. Dat wist niemand.” Reden voor BOVAG om dat met onderzoeksbureau VMS| Insight precies uit te zoeken.

Miljarden geïnvesteerd De bevindingen liegen er niet om. Een samenspel van ontwikkelingen binnen en buiten de branche maakt de discussie over óf de elektrische auto door zal zetten eigenlijk overbodig: alles wijst erop dat dat het geval is. Ten eerste zijn er algemene ontwikkelingen, zoals aandacht voor de luchtkwaliteit in steden en voor klimaatverandering. Overheden maken daar beleid voor dat uitstootvrije auto’s stimuleert, consumenten laten ‘groen’ zwaarder meewegen in hun keuze voor een voertuig. Hoewel fabrikanten aanvankelijk terughoudend waren op het gebied van elektrische aandrijving, zijn de ontwikkelingen aan de aanbodzijde de