Partillebo PåTapeten No1 2024

Page 1

TAPETENPå

Tidningen för Partillebos kunder Nr 1 / 2024

Välkommen till Vågkanten

sid. 6 – 7

Jonsereds Trädgårdskafé

öppnar igen

sid. 3

Hyresgäster gör sina röster hörda

sid. 4 – 5

Mångsidiga

Reningsborg

sid. 8 – 9

ordet

Dina åsikter

vägleder oss framåt

På Partillebo strävar vi tillsammans mot en gemensam målsättning: att erbjuda dig som hyresgäst bästa möjliga service. Efter att ha analyserat resultaten från vår senaste kundundersökning känner jag mig stolt över att kunna meddela att vi gör framsteg inom flera områden. Fler hyresgäster känner sig trygga och trivs i sina bostadsområden, och vi fortsätter att få positiv feedback gällande vårt bemötande och den service vi tillhandahåller.

Våra insatser ger tydliga resultat. Både städningen av trapphus och tvättstugor har varit områden där många önskat förbättringar – och vi har verkligen tagit stora steg i rätt riktning, även om vi inte är helt i mål ännu. Det är för dig som hyresgäst vi finns till och det gläder mig därför att se att fler tog chansen att svara på vår senaste enkät jämfört med tidigare år. Det ger oss möjlighet att fokusera på rätt åtgärder i vår fortsatta utveckling av bostadsområdena.

Ett av våra senaste byggprojekt är Vågkanten, ett spännande initiativ mitt i hjärtat av Partille. Kanske har du redan lagt märke till det vågformade huset som växer fram intill Kulturum? I oktober kommer våra nya hyresgäster att flytta in. Just nu pågår uthyrningen för fullt, så tipsa gärna vänner och bekanta – eller överväg en flytt till ett nytt och modernt hem mitt i centrum!

Som VD för Partillebo kan jag stolt konstatera att vi är med och formar framtiden – i en kommun där människor trivs och känner sig hemma!

Tack!

I årets väggkalender från Partillebo är det våra hyresgäster som fotograferat. Stort tack till alla som skickat in naturbilder från Partille –det var så roligt att välja bland era fina bidrag!

Extra tack till årets fotografer:

Annika Lagerholm (januari), Tobias Lundkvist (februari), Balint Doman (mars, maj, september, oktober och november),

Patrick Tolic (april), Jessica Wallin (juni), Ana Eriksson (juli), Steve Carlsson (augusti) och Marieke Wolter (december).

VD
har
Almanacka 2024 Januari Maj September Februari Juni Oktober Mars Juli November April Augusti December
På tapeten

just nu!

Jonsereds Trädgårdskafé i ny skrud

Sommaren 2018 var rekordvarm med oräkneliga soltimmar. Malin Magnander och Sayuri Jäwert serverade mängder av räkmackor och kylda drycker till gästerna som pustade ut under stora parasoller. Då var Jonsereds Trädgårdskafé nyöppnat men mycket har hänt sedan dess. Nu huserar kaféet i nya vackra lokaler och snart kan Malin och Sayuri ta emot sina första gäster. – Det är så stort och härligt, utropar de båda samstämmigt. Vilken rymd!

Vi slår oss ned vid de trädoftande och helt återbrukade möblerna. De går fint i färg till väggarnas lindblomsgröna bröstpanel. Om drygt två veckor vankas invigning och Sayuri och Malin har fullt sjå med att få allt i ordning.

– Det ska fyllas på i förråd och kylar och så vi måste vi pynta och göra fint förstås. Det är viktigt, säger Sayuri med ett skratt.

Sedan starten den där varma sommaren har det gått riktigt bra för kaféet. Inte ens pandemin satte käppar i hjulet för verksamheten men när

restriktionerna väl var över drabbades den ursprungliga lokalen av vattenläcka och kaféet fick omedelbart stängas. – Hjälp, det var faktiskt lite chockartat. Dock fick vi ganska snart flytta in i den närliggande Grindstugan, charmigt men mycket mindre och utan kök. Och endast sittplatser utomhus. Vi fick låna köket i Jonsereds herrgård och det blev en massa spring varje dag. Lättare när vi fick ett mobilt kök i en foodtruck invid Grindstugan, berättar Malin. Men vi är väldigt flexibla båda två och man vänjer sig vid allt!

Det doftar nytt och fräscht i de nya lokalerna med plats för 60 sittande gäster inomhus och 40 på den fina uteplatsen i trädgården. Sayuri och Malin har ett nära samarbete med Jonsereds Trädgårdar och vid säsong plockar de både sallader och örter från odlingarna. Menyn varierar beroende på årstid och det mesta lagas från grunden, med stor omsorg.

– Den 1 mars är det invigning och vi hoppas att så många som möjligt hittar hit. Vi har öppet från klockan 11 till 16, i stort sett dagligen under högsäsong. Åh, vad det ska bli kul med nyöppning, säger Sayuri och ler stort.

3
Malin Magnander och Sayuri Jäwert är laddade inför nyöppningen i mars.

Ännu fler hyresgäster gjorde sina röster hörda

Fler hyresgäster än tidigare svarade på den kundenkät som gick ut i höstas och hela 5 000 kommentarer skickades in.

– Det är bra att så många gör sina röster hörda, säger Shano Westerlund, boendeutvecklare på Partillebo. Med hjälp av alla svar kan vi prioritera rätt saker!

I tidigare enkät, som gjordes 2020, svarade 67 procent av våra hyresgäster. I höstens enkät svarade 73 procent – höga siffror jämfört med det nationella snittet på 55 procent. – Jag hoppas att våra hyresgäster märker att vi tar till oss av deras åsikter. Vi jobbar med svaren utifrån hur man har svarat där man bor och alla servicetekniker får ta del av resultat från sitt område, säger Shano.

Hon förklarar att det är vissa synpunkter som går igenom i alla områden. I andra frågor skiljer det sig åt – ibland går det till och med att se skillnad från en trappuppgång till en annan. En gemensam nämnare är att många är nöjda med bemötandet från våra servicetekniker.

– Ett bra bemötande är grunden i allt vi gör och vi kommer jobba för att behålla det fina resultatet, berättar Shano. Det är viktigt att inte bara fokusera på sådant som gått ner, utan också att hålla kvar det som uppskattas.

Möjlighet till källsortering är en av de frågor där vi tar ett rejält kliv framåt jämfört med 2020. De senaste åren har vi börjat införa miljörum i våra områden och i Partille centrum som var först ut ser vi en ökad nöjdhet med 22 procentenheter.

– Där vi infört miljörum är betydligt fler nöjda med sophanteringen. Miljörum kommer vi att fortsätta med i fler områden, så det är positivt att se.

Förutom att analysera och jämföra siffror berättar Shano att Partillebo också går igenom alla så kallade fritextsvar, det vill säga där man kommenterar med egna ord. Den här gången kom det in nästan 5 000 sådana svar.

– Kommentarerna är viktiga, påpekar Shano. De gör att vi förstår exakt vilken lekplats som uppskattas, om det är någon funktion som saknas på hemsidan eller om det är någon särskild plats man upplever som otrygg i ett område.

I Björndammen och Sävedalen visade resultaten från förra enkäten att färre var nöjda med städningen i trapphus. Sedan dess har vi arbetat med städbolaget vi anlitar, för att säkerställa en högre nivå. I trapphusen finns nu listor som signeras efter varje städning, för att kunna följa upp leveransen på ett bra sätt.

Att öka tryggheten har också varit i fokus. Från säkrare lås och dörrar, till bättre belysning och avgränsning av källargångar. Trygghetsindex som helhet ökade med två procent jämfört med förra mätningen.

– Trygghet är en prioriterad fråga för oss och jag är glad att se att vi är på väg åt rätt håll. Det är en fråga där vi samverkar mycket med kommunen och andra aktörer, säger Shano.

Men allt pekar inte uppåt. Bland de frågor med minskad nöjdhet hittar vi bland annat ”Snöröjning och sandning” och ”Möjlighet att få tvättider”. Sammantaget är dock många nöjda och vi går åt rätt riktning inom de flesta områden.

– Vi tar hyresgästernas synpunkter på största allvar och kommer jobba mycket med dessa frågor framöver. Samtidigt är vi så stolta över att se en effekt av de insatser vi gjort och att allt fler är nöjda med oss och vår service, förklarar Shano.

boendeutvecklare

4
Shano Westerlund,

Städutrustning i tvättstuga

Städning av tvättstuga

av trapphus

”Vill ha mer belysning utomhus. Särskilt vid parkeringen.” ”Snabb återkoppling. Tydlig och rak kommunikation.” ”Hade velat ha mer info om planerat underhåll på fastigheten.”
”Personalen är alltid trevlig i bemötandet.”

Snöröjning och sandning vintertid

Möjlighet att få tvättider

Utformning av gård och närmiljö

2023 (2020)

Procenttalen anger hur många som gett betyget ”bra” eller ”mycket bra” till respektive fråga.

(2020)

Bytt telefonnummer?

För att du så snabbt som möjligt ska få viktig information om ditt boende behöver vi ditt telefonnummer och din mejladress. På Mina sidor ser du vilka kontaktuppgifter du har angett och kan själv uppdatera om det skett någon förändring.

Siffror inom parentes gäller 2020. PARTILLEBO

Paus för inloggning via BankID

Ska du logga in på Mina sidor? Från 1 maj är det tillfälligt bara användarnamn och lösenord som gäller.

Det blir alltså en paus för inloggning med BankID. Till hösten kommer du kunna logga in med BankID igen och möts då av nya Mina sidor – med ett helt nytt utseende. Har du glömt ditt lösenord återställer du det via en länk under knappen Logga in. Vill du ha hjälp med inloggningen, kontakta oss på uthyrningen@partillebo.se eller 031 ­ 44 07 70.

5
Städning
79% (62%) 71% (62%) 76% (67%)
76% (80%) 85% (88%) 85% (87%) 2023
INFORMERAR
’’

Ett boende utöver det vanliga

På Vågkantens takterrass är utsikten svindlande. Just denna dag ligger dimman trolsk över Lexby och Brattefjäll men vid klar sikt ser man Karlatornet trona i fjärran, berättar Fredrik Ståhlberg, projektledare på Partillebo. Vågkanten har sju våningar med totalt 58 lägenheter på vardera 35 kvadratmeter med ett rum och kök. Inflyttning beräknas till den första oktober 2024 och uthyrningen har redan startat.

Mitt i centrala Partille är nu Vågkanten under uppbyggnad. Ett lekfullt hus där arkitekterna hämtat inspiration från den ringlande Säveån och de omgivande bergens siluett. Fasaden mot norr ska bli silvergrå med en yta som reflekterar ljuset i dalen på dagen och förstärker Vågkantens form. På kvällen ger ljussättningen huset en svävande, sval karaktär. Mot söder blir byggnaden mer omfamnande, med en varmare färgskala.

– Det här är en riktigt häftig byggnad, med karaktär. Jag tror att det kommer passa många människor i olika livssituationer, säger projektledare Fredrik Ståhlberg.

Tillsammans med platschefen

Martin Svensson visar han oss runt på byggarbetsplatsen. Till hösten ska allt vara klart men redan nu får man en känsla av att Vågkanten är ett boende utöver det vanliga. Förutom den unika formen, byggs huset på fyra meter höga pelare som skapar en gigantisk uteplats. Tanken är att det här ska bli en självklar del av den befintliga stadsparken.

– Både belysning och pelarnas omfång är anpassade för att skapa en trygg och välkomnande miljö. Vi vill att platsen ska bjuda in till naturligt umgänge för våra hyresgäster, säger Fredrik med eftertryck.

Vi tar hissen upp till husets gemensamma takterrass och går längs loftgången mot den stora uteplatsen i västerläge. Utsikten är magnifik och under soliga eftermiddagar kommer ljuset att flöda in här. Det ska finnas fast möblering för den som vill sola, vila eller dela en måltid med vänner på terrassen. I direkt anslutning byggs ett uterum under tak, för att kunna förlänga sommaren eller tidigarelägga våren.

Samtliga lägenheter är genomgående med ingång från en bred loftgång i söder och med utsikt mot berg och grönområden i norr. Lägenheterna

6
Den 1 oktober ska det vara klart för inflyttning på Vågkanten. Projektledare Fredrik Ståhlberg på den blivande takterrassen.

ÅKANTEN 3, INTERIÖRVY

Interiörvy, med förslag på inredningslösning.

Bild: PE Teknik & Arkitektur

byggs i miljövänliga material med hög standard, såsom helkaklade badrum och enhetliga laminatklädda golv. Även om alla lägenheter har exakt samma storlek så finns de i lite olika format. – Ja, jag skulle nog säga att det är tre olika lägenhetstyper. Rektangulära, koniska eller i vinkel. De är jättebra

Vågkanten, vy från norr. Bild: PE Teknik & Arkitektur

ÅKANTEN 3, VY FRÅN NORR

alla tre och det finns möjlighet att på ett enkelt sätt skapa sovutrymme, matplats och ”vardagsrum”, ler Fredrik nöjt och Martin nickar instämmande.

Vågkanten

ÅKANTEN 3, TYPPLAN

Vågkanten är ett perfekt boende för den som söker en livsstil i det mindre formatet, men med stora värden. För studenter, vuxna med ett rikt liv utanför hemmet, särbos som vill bo nära men var för sig eller de som flyttat för jobb i närområdet. Listan kan göras lång, Vågkanten passar många.

Text Louise Lagerkvist Olemyr

Foto Helena Sellgren

• 7 våningar och 58 lägenheter med 1 rum och kök på 35 m2 Hyra cirka 6 500 kr/månad.

• Hög standard med helkaklade badrum och enhetliga laminatgolv.

• Gemensam takterrass i västerläge samt loftgångar i söderläge, inga balkonger.

• IMD – Individuell Mätning och Debitering vid förbrukning av varmvatten, kallvatten och el. Debitering sker för faktisk förbrukning.

• Parkeringsplatser och cykelparkering i intilliggande varmgarage i Åkanten 2, Gamla Kronvägen 68 A­C.

• Miljöbyggnad nivå silver enligt Sweden Green Building Council.

7
35,3 m² 1 ROK, TYP 2 LGH 1209 35,4 m² 1 ROK, TYP 1 LGH 1206 35,1 m² 1 ROK, TYP 3 LGH 1201 35,4 m² 1 ROK, TYP 1 LGH 1207 35,3 m² 1 ROK, TYP 2 LGH 1208 35,3 m² 1 ROK, TYP 2 LGH 1210 35,1 m² 1 ROK, TYP 3 LGH 1211 35,4 m² 1 ROK, TYP 1 LGH 1202 35,3 m² 1 ROK, TYP 2 LGH 1204 35,4 m² 1 ROK, TYP 1 LGH 1205 35,3 m² 1 ROK, TYP 2 LGH 1203 HS ST VS KM HT BADRUM 4,2 m² PASSAGE / KÖK 4,9 m² ALLRUM 13,9 m² 11,6 m² VS HT BADRUM 4,2 m² PASSAGE / KÖK 4,9 m² 13,9 m² HALL / MATPLATS 11,6 m² HS FG FG HS KM VS K/F HALL / MATPLATS 9,2 m² PASSAGE KÖK 6,3 m² 4,2 m² ALLRUM 14,7 m² HS FG FG HS KM HT K/F HALL / MATPLATS 9,2 m² PASSAGE / KÖK 6,3 m² 4,2 m² ALLRUM 14,7 m² HS FG FG HS VS HT HALL / MATPLATS 9,2 m² PASSAGE KÖK 6,3 m² 4,2 m² ALLRUM 14,7 m² HS HS FG HT ALLRUM 10,9 m² BADRUM 4,2 m² HALL / MATPLATS 12,5 m² PASSAGE KÖK 6,6 m² VS HS HS FG HT ALLRUM 10,9 m² BADRUM 4,2 m² HALL / MATPLATS 12,5 m² PASSAGE / KÖK 6,6 m² VS HS HS VS KM HT BADRUM 4,2 m² PASSAGE / KÖK 4,9 m² ALLRUM 13,9 m² HALL / MATPLATS 11,6 m² K/F HS FG FG HS KM K/F HALL / MATPLATS 9,2 m² PASSAGE / KÖK 6,3 m² BADRUM 4,2 m² ALLRUM 14,7 m² HS FG FG HS KM VS K/F HALL MATPLATS 9,2 m² PASSAGE / KÖK 6,3 m² BADRUM 4,2 m² ALLRUM 14,8 m² HS ST HS KM HT BADRUM 4,2 m² PASSAGE / KÖK 4,9 m² ALLRUM 13,9 m² HALL / MATPLATS 11,6 m² K/F LGH 1105, 1206, 1306 1207, 1307 LGH 1107, 1208, 1308, 1406, 1505, 1605 LGH 1209, 1309, 1407, 1506, 1606, 1704 LGH 1109, 1210, 1310, 1408, 1507, 1607, 1705 LGH 1102, 1203, 1303, 1403, 1503, 1603, 1703 LGH 1104, 1205, 1305, 1405 LGH 1204, 1304, 1404, 1504, 1604 LGH 1201, 1301, 1401, 1501, 1601, 1701 LGH 1202, 1302, 1402, 1502, 1602, 1702 LGH 1211, 1311, 1409, 1508, 1608, 1706 PE Teknik & Arkitektur AB 010-516 00 00 www.pe.se PE | ÖVERSIKT PLAN LÄGENHETER ÅKANTEN 3 Arkitektur Teknik och Arkitektur AB
Fredrik Ståhlberg i glatt samtal med platschef Martin Svensson vid de fyra meter höga pelarna.

Reningsborg – så mycket mer än second hand

För två år sedan inledde Partillebo ett samarbete med hjälporganisationen Reningsborg. Sedan dess har de tagit hand om övergivna cyklar från våra förrådsrensningar.

De cyklar som är i gott skick säljs direkt, men även de i sämre skick tas om hand, restaureras och blir som nya i Reningsborgs cykelverkstad i Frölunda. Här träffar vi eldsjälarna Henrik Orrbeck och Mats Andersson som ger oss en rundvandring i de enorma lokalerna. Secondhandbutiken är hjärtat i verksamheten men Reningsborg är så mycket mer än bara möbler, kläder och husgeråd.

Det sjuder av kreativitet i verkstäder och ateljéer. Återbruk är en självklarhet och alla föremål som lämnas in gås noggrant igenom samt lagas och rengörs vid behov. Det är ordning och reda precis överallt. Mängder av olika plagg hänger prydligt på stängerna och i den stora butikslokalen kan man hitta det mesta till hem och fritid.

Men Reningsborg är så mycket mer. – Går man ut på vår hemsida kan det kanske te sig lite spretigt, för vi gör så mycket. Men vi jobbar alla mot samma mål; att skapa hopp och framtidstro. Som att hjälpa unga att

utvecklas genom en meningsfull fritid, relevant utbildning och slutligen ett bra jobb. I såväl Göteborg som utomlands, säger Henrik Orrbeck engagerat.

Reningsborg är en ideell förening som grundades i början av 1990talet av visionären och entreprenören Ingemar Götestam. Då rådde tuffa tider och många ungdomar tvingades ut i bostads­ och arbetslöshet. Götestam lät renovera det gamla reningsverket i Frölunda som sedan byggdes om till secondhandbutik och bostäder. På så sätt sattes ungdomarna i arbete och

fick samtidigt tak över huvudet. Kort därefter började även hjälpsändningar skickas ner till Östeuropa.

– Idag arbetar vi utifrån tre ben: second hand, utlandshjälp samt barn och ungdomar. Vi brinner för alla tre inriktningar men att få unga människor på fötter och i rätt riktning känns extra viktigt just nu, berättar Henrik.

För barn och ungdomar anordnas bland annat fritidsklubb och lägerverksamhet med aktiviteter inom idrott, kultur, teknik och hållbarhet. Med stöd från näringslivet har Reningsborg även

8
Mats Andersson och Henrik Orrbeck visar det velodromformade cykelförrådet.

På Reningsborg hittar man också Ateljé Spaljé, som fått i uppdrag att ta fram unika skyltar med rumsnummer till ett hotell. Ulrika Hagby berättar om projektet.

anställt trygghetsvärdar på ett antal skolor i utsatta områden. De samtalar med eleverna, hjälper till att lösa konflikter och lugna ner stämningen när det blir bråk. För unga mellan 18 och 26 år som avbrutit sina gymnasiestudier, finns möjlighet att slutföra utbildningen genom Framtidsspår – en folkhögskolekurs som motsvarar en gymnasieexamen.

Utlandshjälpen bygger på ett nära och långsiktigt samarbete med fem lokala hjälporganisationer i Polen, Moldavien, Serbien, Rumänien och Eswatini (f.d. Swaziland).

– I de här länderna handlar det om att stötta och förbättra livsvillkoren för människor som lever i olika typer av utanförskap. På grund av långtidsarbetslöshet, missbruk eller funktionshinder, till exempel. I Moldavien är människohandel ett betydande problem, och i Eswatini är fattigdomen omfattande. Här serveras 900 skolelever en näringsrik frukost varje morgon genom vårt stöd, för många barn det enda mål mat de får på ett dygn, säger Henrik med en suck. Då känns det ju extra bra att kunna sträcka ut en hjälpande hand!

Det är Mats Andersson och hans kollega Göran Kjell som ansvarar för cykelhanteringen och det är till dem Partillebo hör av sig angående över­

givna cyklar i våra förråd. De hämtas upp av Reningsborg och körs ut till verkstaden i Frölunda för rengöring och eventuell restaurering.

– Vi hämtar även upp större möbler och andra skrymmande ting. Det är bara att höra av sig till Reningsborg i Partille och det är jättebra om man skickar en bild på föremålen också, förklarar Mats samtidigt som vi vinkar hejdå och tackar för en mycket inspirerande och lärorik förmiddag.

Text Louise Lagerkvist Olemyr Foto Helena Sellgren

Alla inlämnade böcker kontrolleras och placeras sedan i rätt kategori i ”bokhandeln”.

Reningsborg i Partille

Laxfiskevägen 4A i Lexby

Tel. 031­47 90 10

Öppettider butik:

Tisdag och torsdag kl. 11–15

Lördag kl. 10–14

Öppettider inlämning:

Måndag – torsdag kl. 8–16

Fredag kl. 8–14

Lördag kl. 10–13

I butiken kan du fynda begagnade möbler, kläder, porslin och mycket mer till låga priser. Och det finns ett mysigt bokkafé att koppla av i.

www.reningsborg.se

9

Vad händer

i Partille i vår?

SAIK:s poängpromenader

Söndagar 17 mars – 21 april kl. 10 – 12

Tipspromenad med avslutande servering i SAIK­stugan. Tipspromenaden är cirka tre km lång och barnvagnsvänlig. I stugan serveras bland annat kaffe, saft, våfflor, smörgåsar och bullar. Avgift: Tipspromenad 25 kr, barnbingo 10 kr.

Betalas på plats, helst med Swish. SAIK­stugan, Koudden/norra sidan om Kåsjön. Arr: Sävedalens AIK.

Berättelsen om Bellman

Onsdag 20 mars kl. 12 – 13

Berättelsen om Bellman är en lättillgänglig lunchföreställning med vackra melodier och fantastisk ordkonst som både den inbitne Bellmanälskaren och nybörjaren kan njuta av. Lena Lövdahl försöker ringa in vår internationellt kände skald och teckna en bild av honom och hans omgivning. Med många roliga och intressanta anekdoter, somliga sorgliga och andra dråpliga. Fri entré. Caféscenen, Kulturum. Arr: Partille kommun.

Påsklovsbio: Kung Fu Panda 4

Torsdag 4 april kl. 16 – 18

Efter att i tre dödsföraktande äventyr ha besegrat skurkar i världsklass med sitt oöverträffade mod och sina galna kampsportfärdigheter, blir drakkrigaren Po utvald att bli andlig ledare i Fredens Dal. Utan att veta ett dugg om andligt ledarskap måste Po hitta och träna upp en ny drakkrigare. I ständig kamp mot den mäktiga magikern Kameleonten, som vill ta Visdomens Stav från Po. Avgift: 70 kr/vuxen, 50 kr/barn. Stora scen, Kulturum.

Arr: Partille kommun.

Live Show: Morgan Larsson

och David Urwitz

Fredag 12 april kl. 18 – 20

Välkommen till en föreställningen där Morgan och David, från SöndagsMorgan i P4, bjuder på en blandning av musik, dråpliga minnen, skruvad quiz och en och annan överraskning. Som direktsänd radio när den är som bäst – men utan radio! Avgift: 395 kr/vuxen, 195 kr barn. Stora scen, Kulturum. Arr: Partille kommun.

Föreläsning: Barns nätvanor

Måndag 6 maj kl. 18 – 19

Så kan vi se, fråga och hjälpa barn till en trygg miljö online: Caroline Engvall är författare, journalist och föreläsare specialiserad på sexualbrott mot barn på nätet. Hon har skrivit flera böcker om barn i svensk sexhandel och är aktuell med boken ”Fällan – en reportagebok om nätsexbrott mot barn i Sverige”. Fri entré. Utställningshallen, Kulturum. Arr: Partille kommun.

Vandring i bokskogen

Söndag 12 maj kl. 10 – 13

Vi vandrar i Bokedalens naturreservat i bitvis starkt kuperad terräng och upplever vårens skira grönska bland prasslande löv. Vi avslutar i Herrgårdsträdgården. Vandringen är runt sju kilometer och vi är ute cirka tre timmar. Ingen avgift, ta med egen matsäck. Samling kl. 10 vid Jonsereds station, spår 2. Arr: STF Lerum­Partille och Studiefrämjandet.

Promenadkonsert på Jonsereds herrgård

Söndag 26 maj kl. 14 – 16.30

Dags igen för musikstudenternas kammarmusik på Jonsereds herrgård! Konserten är en redovisning av vårens undervisning med Tobias Granmo, lektor på de klassiska musikerutbildningarna på Högskolan för scen och musik. Guidad promenad i området av Jonsereds hembygdsförening innan konserten, följt av kaffepaus på herrgården. Avgift: 100 kr inkl. kaffe och smörgås. Arr: Jonsereds herrgård/Göteborgs universitet.

Korsord

Lös

korsordet och vinn trisslotter!

Skicka lösningen till Partillebo eller maila till patapeten@partillebo.se, senast 31 maj 2024. Vi lottar bland bidragen och belönar tio personer med två trisslotter vardera.

PROMENERAT

MÄRR SATT FINT

ÄTLIG PADDEL

VIRVLADE RUNT HÅLLER BANTARE

RISTID

LEDER TILL MÅL

LANDROVER UTSÅG

SVAVEL STIGER I BJÖRK

DEN KAN GÅ TILL MALAGA

DET HAR ROULETTBORD VARGTJUT

OKOKT

CLOWNER GÖR LOK

LOCKBETE VID JAKT

1

LIGGA BAKOM

Skriv namn, adress samt lägenhetsnummer. Klipp ur denna talong och lägg din lösning på postlådan. Portot är redan betalt.

Namn

Adress

Lägenhet nr

Lösning: 1 2 3 4 5 6

AAA LJUSTRÅD

BLÖT PUSS YTTRADE

ANGÅR

KRYDDA I OUZO EL. BRÖD FN I NEW YORK

DOJA

LEDER BLOD

SÅ SKRIVS Ä I GRANNLAND VALFETT

KVINNA I GBGVITSAR

VÄRDE PÅ FRIMÄRKE

GÖR FISKERULLAR HAND

HEDERN

GER MUREN MOT VINDEN

HOPPSAN!

GREVAR & BARONER GRAM

VASKAR EL. GÖR UVEN

BLEV LP-SKIVAN

GJORDE KATTEN I HINKEN?

BLEV DEN SOM FÖRSOV SIG

SÖKER

BILIST I STAN

KÄKADE HUM YR I MÖSSAN SYRE RÄVBO

SUDDA VAN DER POEL

EXISTERADE

SPRIT I TANKEN

UNDERBYXAN STÅLAR

SÄNKT PRISET NORTH DAKOTA

DEN BÄR DÖDEN PÅ

PÅ KLACK MESFÅGEL

NÄPEN LÅSNAGEL I HJUL GRÖNA ÖN-ARMÉ

STADSDEL I STHLM KAN LEDA EL LUGNET

GÖR “BÄST” ÄNNU BÄTTRE

OANVÄND

GRÖNVALL PÅ

SCEN

KAN TID OCH PENGAR

IFALL MENING

JOBBAR ANDRÉ POPS PÅ

FULL PÅ ÄR EN FÅNIG INSEKT?

3 4 5 6

JOBBA ELLER GNIDA GESSLE

LÄGGER FOLK UT PÅ KAN SLUTAS EFTER FÖRHANDLINGAR

RÖDA TRÅDAR

SYDOST

2
ÄR

Partillebo AB Svarspost 410466800

433 01 Partille

Frankeras ej

Partillebo betalar portot

Bilen för farligt avfall och second hand

Tre gånger per år kan du lämna mindre mängder farligt avfall och saker du vill ge bort till farligt avfall­ och second handbilen. Bilen stannar på tio platser i Partille kommun. Nytt stopp i år är på Yllegatan i Partille centrum, intill återvinningsstationen vid Willys. I år kör bilen sina turer under mars, maj och september. Bilen tar emot hela och rena textilier samt saker som väskor, böcker och

spel – allt lämnas sedan vidare till en hjälporganisation. Exempel på farligt avfall som du kan lämna till bilen är batterier, lampor, lysrör, färg, lösnings­ och bekämpningsmedel samt mindre el­ och hushållsprodukter. Det farliga avfallet ska vara förpackat och märkt med innehåll.

Se kommunens hemsida för turlista och platser: partille.se/farligtavfall

Partillebo AB, Box 87, 433 22 Partille. Telefon 031-44 07 70.

Ansvarig

utgivare: Mats Nilsson, Partillebo AB | Produktion: Billes.

Skribent: Louise Lagerkvist Olemyr, Rut och jag | Foto: Helena Sellgren.

ENAVS N M ÄRKET Miljömärkt trycksak 3 0 4 1 0 1 2 9 MIn 12 mm hög

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.