Page 1

1

BER G EN -VO SS N Y TT • 2 0 1 8

NYHETSAVIS FOR VESTLANDSKLASSIKEREN • 2018


2

BER G EN -VO SS N Y TT • 2 0 1 8

Innhold INNLEDNING............................................... 3

- WOW!

SISTE NYTT FRA BERGEN-VOSS............... 4

- Våre turritt er i stadig utvikling

VÆR TIDLIG UTE.......................................... 6

- Spar penger ved tidlig påmelding

STARTOPPSTILLING 2018.......................... 7

- Info om nye og “gamle” hastighetsgrupper

FOKUS PÅ EN VIKTIG SAK.......................... 8

- ALS handler om oss alle

SI HEI TIL EINAR NYSTAD........................ 10

- Ny rittleder for Bergen-Voss fra 2018

VOSS-GEILO............................................... 22

- Bilder fra Voss-Geilo 2017

BERGEN CK................................................ 30

- En klubb for unge og voksne syklister

Forside: Bergen-Voss felt sykler langs Hardangerfjorden. Til venstre: Syklister ved elven langs veien opp Kvamskogen.

Redaktør: Nils Olaf Solberg Layout og foto: Tom Guldbrandsen Bergen-VossNytt er en digital nyhetsavis som informerer om nyheter fra Vestlandsklassikeren og gir tips til deltakerne. Viktig informasjon blir også formidlet på vår Facebookside og vår hjemmeside. Facebook: www.facebook.com / Bergen-Voss-Vestlandsklassikeren Hjemmeside: www.bergenvoss.no


B ERG EN-VOSSNYTT • 2018

3

WOW! Bjørnar Vevatne Øverland og Kristoffer Madsen drar Fixit-laget opp Birkelundsbakken.

Jeg sier det igjen… WOW!!! For et mesterskap. Vi trodde på en folkefest, men det vi fikk overgikk alle forventninger. Stolte Bergensere stod for en fest i verdensklasse! Dette kan vi leve lenge på. Bergen CK er stolt av å ha 6 ryttere til start i 8 VM-øvelser: - Emelie Røe Utvik (K-junior tempo og fellesstart) - Ingrid Moe (K-senior fellesstart) - Vita Heine (K-senior tempo og fellesstart) - Kristoffer Madsen (M-senior lagtempo) - Bjørnar Vevatne Øverland (M-senior lagtempo) - Odd Christian Eiking (M-senior - fellesstart) Jeg tror er ikke det er mange klubber i verden som matcher denne statistikken.

ARVEN ETTER SYKKEL-VM Hva blir ettervirkningene etter Sykkel-VM i regionen vår? - Vi håper på økt rekruttering til klubbene. Selv registrerer Bergen CK en 12% økning i medlemstall siden sommeren. - Vi håper på økt rekruttering til de mange flotte arrangementene som klubbene står for.

- Bergen CK håper på økt økonomisk støtte til sitt sportslige utviklingsprogram. Hardt satsende ungdom trenger all den hjelpen de kan få. Ønsker din bedrift å samarbeide med Bergen CK sin talentfabrikk, kan undertegnede kontaktes på epost, eller på telefon for en uforpliktende samtale.

FOKUS PÅ EN VIKTIG SAK Tenker vi nok over hvor heldige vi er som er friske og raske og kan sykle mange mil, når det passer oss? Vi ønsker å sette fokus på en viktig sak. En av klubbens ivrige syklister kjemper nå en modig kamp mot nevromuskulær sykdommen ALS (amyotrofisk lateral sklerose). Denne alvorlige nevrologiske sykdommen angriper alle musklene i kroppen og fremtidsutsiktene er alt annet en oppløftende i og med at det per idag ikke finnes noen kur. Stiftelsen ALS Norsk Støttegruppe samler inn penger til forskning og vi setter pris på om du kan avse et beløp til denne viktige saken. Vipps til 10282 eller kontonr. 1207.25.02521 Les mer på side 8. For mer info om ALS se www.alsnorge.no for å bidra. Vi gleder oss til å se deg på startstreken i juni 2018! Sykkelhilsen fra Nils Olaf Solberg Daglig leder for Bergen Cykleklubb


4

BER G EN -VO SS N Y TT • 2 0 1 8

Siste nytt fra Bergen-Voss TEKST: NILS OLAF SOLBERG

FOTO: TOM GULDBRANDSEN

Våre turritt er i stadig utvikling og også i 2018 blir det en del forandringer som deltakerne bør vite om på forhånd. SYNES DU BERGEN-VOSS STARTER VEL TIDLIG? Veimyndighetene ønsker at vi passerer ut av byen før den øvrige trafikken tar seg opp. Derfor har BergenVoss historisk sett startet tidlig. Med redusert trafikk er det også lettere å forsvare de trafikale tiltakene som blir iverktsatt. Kollonekjøring gjennom Grimesvingen, enveiskjøring over Kvamskogen og kollonekjøring i Tokagjelet for å nevne noen. I forberedelser til 2018 utgaven av Bergen-Voss har vi likevel bedt veimyndighetene om å få utsette starten. Vi har sammen studert trafikkdata fra Statens vegvesen og rapporter fra tidtakersystemet vårt og på bakgrunn av dette fått aksept hos veimyndighetene for at Bergen-Voss 2018 først skal starte kl. 07.00. Vi tror en time ekstra på puten vil komme godt med, spesielt for de som har litt reisetid til start.

BERGEN-VOSS EARLYBIRDS Bruker du lang tid på turen til Voss og savner folk og liv i målområdet? I 2018 kan vi tilby deg å være med Bergen-Voss earlybirds. Med utsatt hovedstart vil vi i 2018 kunne sende de som bruker lang tid avgårde kl. 05.00 i en ren turgruppe. Med tre timers forsprang i forhold til tidligere bør ikke denne gruppen bli forbikjørt før de er på vei opp til Kvamskogen hvor trafikken fra før er regulert. Earlybird-syklister vil ankomme Voss tre timer før i forhold til tidligere år og kunne ta del i festen i Vangsgaten. Bergen-Voss Earlybirds vil starte før vakter og politiet er på plass. De vil derfor ledsages av Safer Cycling-guider og benytte sykkelveier i første del av traseen der det er hensiktsmessig. Matstasjoner derimot vil være klar til å ta imot denne flotte gjengen på vei til Voss. BERGEN-VOSS TO-DAGERS Synes du 165 km på en dag er i lengste laget? I 2018 tilbyr vi Bergen-Voss over to etapper. Med start etter fredagsrushet 1. juni vil Safer Cycling-guider følge


B ERG EN-VOSSNYTT • 2018

5

NORHEIMSUND-VOSS PÅ EL-SYKKEL For mange har el-sykkel vært en viktig motivasjon for å komme seg ut på to hjul. I 2014 syklet noen lokale Hardangerpolitikere fra Norheimsund til Voss på el-sykkel og med fornuftig bruk av motoren kom de seg helt frem til Voss med ekstra strøm på tanken. Fra 2018 ønsker vi alle el-syklister velkommen til distansen Norheimsund-Voss. Med god batterikapasitet og fornuftig bruk av motoren skal det være godt mulig å tilbakelegge de 8 milene fra Norheimsund til Voss på el-sykkel. Bli med, nyt den spektakulære naturen og ta del i festlighetene på Voss. BERGEN-VOSS FOR HELE FAMILIEN I 2017 utvidet vi Bergen-Voss til et familiearrangement. Sammen med Kvam Langrenn og Skiskyttarklubb arrangerte vi et barn- og ungdomsritt i Norheimsund, Bergen-Voss For Kids! Deltagelsen og innsatsen var det ingenting å si på og vi tror rekrutteringen for senere års Bergen-Voss er sikret.

Bergen-Voss felt passerer Osterøybroen, juni 2017.

en turgruppe fra Bergen til Norheimsund. Sandven hotell har satt av et antall rom til våre to-dagers syklister. Etter en god frokost lørdags morgen er det strake veien til festlig mottagelse i Vangsgaten på Voss. Med koden 25177557 kan du bestille rom på hotellet i Norheimsund til kr. 1095,- for enkeltrom eller kr 300,ekstra for dobbeltrom inkl. frokost. Tilbudet gjelder et begrenset antall rom og frem til 1. april. Thon Hotel Sandven. Les mer om startavviklingen på side 7. HYTTE OG SYKKEL Har du hytte på Kvamskogen og trives godt på to hjul? I 2018 utvider TIDE returtilbudet mellom Voss og Norheimsund til også å inkludere Kvamskogen. Enten du sykler fra Bergen eller reiser til fjells på fredagen og sykler fra Norheimsund på lørdag så vil du kunne møte slekt og venner på hytten etter en flott sykkeltur langs Hardangerfjorden. Retur til Kvamskogen bestiller/etterbestiller du i påmeldingssystemet. Sykkelen følger deg på bussen, enkelt og greit.

I Vangsgaten på Voss fikk vi besøk av sykkelopplæringsprogrammet ”Alle barn sykler”. Her kunne barn i alle alder prøve seg på hinderløype eller spesialsykler mens de ventet på at mor eller far syklet i mål. I 2018 fortsetter vi med sykkelrelaterte tilbud for hele familien! SAFER CYCLING SYKKELPROGRAM FOR BEDRIFTER • Er du en sykkelambassadør på arbeidsplassen? • Har bedriften din et eget sykkelprogram? • Ønsker din arbeidsgiver aktive arbeidstakere og lavt sykefravær? I samarbeid med Bergen Cykleklubb kan din bedrift få skreddersydd et sykkelprogram som omhandler alt fra kjøp av sykler, vedlikehold, foredrag, gruppetrening og individuell oppfølging. Fellesmålet for våren blir selvfølgelig Bergen-Voss eller Norheimsund-Voss. Ta kontakt med Bergen CK på post@bergenck.no for mer info om hvordan din bedrift kan komme igang og bli sertifisert som offisiell Safer Cycling Bedrift.


6

BER G EN -VO SS N Y TT • 2 0 1 8

Det lønner seg å være tidlig ute 1. NOVEMBER - 31. DESEMBER Påmelding Bergen-Voss

kr 800,-

T-skjorte, teknisk kvalitet m rabatt

kr 50,-

Returtransport m rabatt

kr 400,-

Mat i idrettshallen

GRATIS

Bergen-Voss treningsplan

GRATIS

Påmelding til Voss-Geilo m rabatt

kr 700,-

1. JANUAR - 28. FEBRUAR Påmelding Bergen-Voss

kr 800,-

T-skjorte, teknisk kvalitet m rabatt

kr 99,-

Returtransport m rabatt

kr 425,-

Mat i idrettshallen

GRATIS

Bergen-Voss treningsplan

kr 100,-

Påmelding til Voss-Geilo m rabatt

kr 750,-

1. MARS - 1. JUNI Påmelding Bergen-Voss

kr 999,-

T-skjorte i teknisk kvalitet*

kr 199,-

Returtransport

kr 450,-

Mat i idrettshallen

GRATIS

Bergen-Voss treningsplan

kr 100,-

Påmelding til Voss-Geilo

kr 800,-

*) Så lenge lageret rekker

T-skjorte i teknisk kvalitet 2018

LES MER OM:

(KLIKK)

1. MAI: KONKURRANSE!

• Spørsmål og svar om påmelding?

Trekning av flotte premier blant påmeldte!

• Safer Cycling • TimeOut i Norheimsund • Bergen-Voss Treningsplan • Bergen-Voss løypen


B ERG EN-VOSSNYTT • 2018

Startavvikling 2018 START

BERGEN-VOSS TO-DAGERS Start fra Bergen fredag 1. juni, ca kl 17.00 Som nevnt på forrige side, kan de som synes 165 km på en dag er i lengste laget sykle Bergen-Voss over to etapper. Med start etter fredagsrushet 1. juni vil Safer Cycling-guider følge en turgruppe fra Bergen til Norheimsund. Start fra Norheimsund lørdag 2. juni, etter frokost Nyt en bedre frokost på ærverdige Sandven hotell før du sykler videre til Voss. Deltagere som sykler BergenVoss over to dager får et godt forsprang på resten av gjengen og kommer tidlig til Voss.

Kl. 05:00 Bergen-Voss Earlybirds

Bruk dagen

Kl. 07:00

Over 38 km/t 36–38 km/t

Start fra Bergen lørdag 2. juni, kl 05.00 Bruker du lang tid på turen til Voss og savner folk og liv i målområdet? I 2018 kan vi tilby deg å være med Bergen-Voss Earlybirds. Med utsatt hovedstart vil vi i 2018 kunne sende de som bruker lang tid avgårde kl. 05.00 i en ren turgruppe. Med tre timers forsprang i forhold til tidligere bør ikke denne gruppen bli forbikjørt før de er på vei opp til Kvamskogen hvor trafikken fra før er regulert.

BERGEN-VOSS, ØVRIGE PULJER Start fra Bergen lørdag 2. juni, kl 07.00 Vi utsetter starten med en time i forhold til tidligere. En time ekstra på puten vil komme godt med, spesielt for de som har lang reisetid til start.

Start mellom kl 07:00 og 08:00

BERGEN-VOSS EARLYBIRDS

34–35 km/t 32–33 km/t 29–31 km/t 27–28 km/t

I påmeldingssystemet velger du den ønskede hastighetsgruppen.

23–26 km/t

Nøyaktige starttider blir publisert i mai 2018, noen uker før rittet. Det blir oppstilling i Nygårdsgaten med alle andre fra samme gruppe. Store hastighetsgrupper deles manuelt inn i mindre puljer ved start. Oppstilling 15 minutter før start.

Kl. 08:00

20–22 km/t

7


8

BER G EN -VO SS N Y TT • 2 0 1 8

Fokus på en viktig sak TEKST: NILS OLAF SOLBERG

I forbindelse med Bergen-Voss 2018 ønsker vi å sette fokus på en viktig sak. Det er Stiftelsen ALS Norsk Støttegruppe sin innsamling til forskning på nevromuskulær sykdomen ALS. Hvorfor fokus på annet en sykling? Når vi er friske og raske så har vi ofte lett for å glemme hvor heldige vi er. At vi tar oss tid til å reflektere over dette er et sunnhetstegn. På lange sykkelturer er dette både mulig og naturlig.

Det finnes per idag ingen kur mot sykdommen og det haster derfor med å få finansiert gode forskningsprosjekter.

Hvorfor akkurat ALS? Det finnes mange gode saker å støtte. Noen får mye oppmerksomhet fra før og andre svært lite. I 2016 ble en av våre klubbryttere diagnosert med sykdommen ALS. Frode Arnøy har vært en svært aktiv syklist og har bl.a. gjennomført Bergen-Voss 16 ganger! Denne alvorlige sykdommen frarøver dem det gjelder akkurat det vi setter mest pris på, å utfolde kroppen og bevege oss fritt rundt ved bruk av musklene.

Hva kan vi gjøre? Det bevilges lite offentlige midler til forskning på ALS i Norge. Derfor opprettet noen pårørende stiftelsen som til nå har bevilget nærmere 3 millioner kroner til Norsk ALS forskning. Stiftelsen er helt avhenging av private donasjoner. Om du ønsker å bidra til forskning på sykdommen ALS kan du støtte stiftelsen via Vipps eller bankkontoen deres. For mer info om sykdommen og arbeidet til stiftelsen: www.alsnorge.no

Støtt forskningen på ALS i Norge! Vipps: 10282 Bankkonto: 1207.25.02521 Stiftelsen ALS Norsk Støttegruppe


B ERG EN-VOSSNYTT • 2018

9


10

BER G EN -VO SS N Y TT • 2 0 1 8

Si hei til Einar Nystad TEKST: NILS OLAF SOLBERG

FOTO: TOM GULDBRANDSEN

Bo Andre Namtvedt har vært rittleder for Bergen-Voss siden 2005. Nå gir han stafettpinnen videre til Einar Nystad. Bo Andre Namtvedt er et kjent navn for de fleste sykkelinteresserte i Bergensområdet. De som ikke husker han som sykkelproff har kanskje vært innom sykkelforretningen hans, eller så kjenner de han som rittleder for Bergen-Voss, en oppgave han har hatt siden 2005. Bergen-Voss har vært gjennom en stor utvikling i Bo Andre sin tid som rittleder. Vi spurte Bo Andre om å dele noen gode minner fra Vestlandsklassikeren de siste 12 årene. - Umiddelbart tenker jeg på det gode samarbeidet vi har utviklet med vegvesenet og politiet. Reguleringen av Kvamskogen er et godt eksempel på hvordan vi sammen har funnet gode og sikre løsninger for våre deltagere. - Etableringen av matstasjonen i Norheimsund er noe annet jeg ser tilbake på med gode minner. Her fikk vi etablert et samlingssted underveis hvor deltagerne

tar seg tid til å stoppe opp, senke skuldrene mens de nyter nystekte vafler og en kopp kaffe. Matstasjonen i Norheimsund er et vakkert syn med masse blide folk som koser seg på sykkeltur. Hva skal du nå finne på, lørdag 2. juni når alle sykkelinteresserte stiller seg til start ved Grieghallen? - Da har jeg tenkt å stille til start, som alle andre. Hva slags ambisjoner har du for ditt comeback som syklist på Bergen-Voss? - Jeg har tenkt å samle en gjeng gode venner og ta Bergen-Voss som en tur. Som arrangør av Bergen-Voss må vi i Bergen Cykleklubb takke Bo Andre for en enorm innsats i mange år. Så gleder vi oss til å se han tilbake som deltager i Vestlandsklassikeren. Fra og med 2018 er Einar Nystad rittleder for våre to store turritt. Vi mener Einar er spesielt godt egnet til oppgaven. I tillegg til å være langt over gjennomsnitt sykkelinteressert og med lang fartstid som turrytter så har han en sterk faglig bakgrunn innen trafikk og sikkerhet. Han har lang fartstid som trafikklærer og har arbeidet med trafikksikkehetsarbeid i Statens vegvesen. For tiden arbeider han som rådgiver og lærer ved Os videregående skole. Einar, hva har Bergen-Voss og miljøet rundt rittet betydd for deg? - Bergen-Voss var starten på målbevisst trening over mange år. Jeg tilhørte nok den gruppen som skulle sykle litt fortere for hvert år og til tider var nok treningsiveren noe i overkant. Selv om sluttiden ikke alltid samsvarte


B ERG EN-VOSSNYTT • 2018

med treningsmengden som var nedlagt, var heldigvis gleden over å delta etter beste evne viktigere enn slutttiden i mål. Men siden jeg manglet talent tok jeg det igjen med antall timer på sykkelen. Jeg ble veldig godt mottatt i treningsmiljøet i Bergen CK. Det tok noen år før jeg klarte å holde følge med den harde kjernen blant veteranene, men ble alltid godt ivaretatt på treningene. BoA Sykler har også vært en viktig medspiller og motivator underveis.

11

aldri vært aktive rittsyklister, men på rittet får de kjenne litt på den gode følelsen det er å dra nytte av medsyklister for at det skal bli mulig å sykle til Voss på en så trygg og komfortabel måte som mulig. - I fremtiden ser jeg for meg at vi i enda større grad legger opp til at de som ønsker det, kan ta rittet som en dagstur med hovedvekt på tur og sykkelopplevelse.

Hva mener du er viktig for Bergen-Voss i fremtiden?

Vi har i noen år hatt Safer Cycling guider som veiledere og motivatorer, noe som har vært godt mottatt av deltagerne. Dette kan nok utvikles videre for å skape tryggere grupper som deltar på rittet.

- Bergen-Voss har fram til i dag vært et sykkelritt hvor tiden og prestasjonen har vært en viktig faktor for å opprettholde motivasjonen i treningsarbeidet.

Jeg ser for meg at vi også må ivareta interessene til de som ønsker en utfordrende tur, der tiden til Voss er av avgjørende betydning. Men vi ønsker at dette skal foregå med minst mulig risiko.

For andre har det vært viktig å oppleve et fantastisk fellesskap med andre syklister. De fleste rytterne har


12

BER G EN -VO SS N Y TT • 2 0 1 8

DET AERODYNAMISKE FORTRINNET!

MADONE

FJØSANGERVEIEN 207 - TLF. 55 27 14 50 - WWW.BOASYKLER.NO


B ERG EN-VOSSNYTT • 2018

13


FOTO: ADRIAN SØGNEN

Når du har gjort ditt er det vår tur til å gjøre vårt

Under årets Bergen-Voss sørget Tide for at over 800 syklister kunne lene seg tilbake og nyte en avslappende tur hjem fra Voss. I visshet om at deres sykler lå trygt i bagasjerommet slik at de fikk den med seg rett fra bussen. Under neste års arrangement vil vi igjen stå på for å sikre deg som reisende at opplevelsen skal bli så komfortabel og fin som mulig. Det som er viktig for deg er det aller viktigste for oss. Små, viktige detaljer gir deg enda større reiseopplevelser. Små, viktige detaljer gir deg enda større reiseopplevelser.

Leie turbuss

Kontakt oss på tur@tide.no tlf. 05505

tide.no


Et unikt julebord for din bedrift. De beste minner skapes i godt selskap. Ta med dine ansatte til vür fantastiske julebuffet fra kr. 590,-. Vi har lokaler for büde smü og store selskap, opp til 250 personer. Byens største innen selskaper gir deg unike rammer for julebordet. Boking: booking@debergenske.no / tlf: 55212500 / www.debergenske.no


16

BER G EN -VO SS N Y TT • 2 0 1 8

I 2014 arrangerte vi Norheimsund-Voss for første gang som et prøveprosjekt. Nærmere 100 syklister stilte til start. Nå er distansen et verdig alternativ til fulldistansen fra Bergen. Med 75 km og småkupert profil, er Norheimsund-Voss

spesielt godt egnet til bedriftslag og andre grupper med sammensatt nivå. Rittet er også perfekt for aktive mennesker i Hardangerregionen, og mulig for alle da Tide Reiser transporterer deltakere fra Bergen og Voss til Norheimsund før start.

Lørdag 2. juni 2018 - påmelding: www.bergenvoss.no


B ERG EN-VOSSNYTT • 2018

Timeout i hverdagen Vis hensyn til hverandre. Alle skal frem. Sykkelbyen Bergen i samarbeid med Safer cycling.

@Sykkelby

Sykkelbyen Bergen

sykkelbyenbergen.no

17


18

BER G EN -VO SS N Y TT • 2 0 1 8

Vi skal sykle Bergen-Voss 2. juni 2018!

BERGEN-VOSS passer for alle! - om du vil sykle full fres eller med senkede skuldre, full distanse eller den korte varianten, med kollegaer, naboen, venner eller familien. Bergen-Voss er ikke bare en av landets største og mest kjente sykkelbegivenheter, men også et av verdens vakreste turritt. Fra Bergen, over Kvamskogen, gjennom vakre Hardanger og målgang på Voss. Velg mellom full distanse, Bergen-Voss (162 km) eller kortdistanse, Norheimsund-Voss (78 km).


B ERG EN-VOSSNYTT • 2018

19

- Hva med deg?

BERGEN-VOSS, lørdag 2. juni 2018 Meld deg på før 1. januar og spar penger! Påmelding og info: www.bergenvoss.no


BER G EN -VO SS N Y TT • 2 0 1 8

Norheimsund Syklist, støtteapparat eller tilskodar: Velkomen til ein hyggeleg dag i Norheimsund! Her finn du meir enn 50 butikkar og serviceverksemder: Hotell, vinmonopol, apotek, bank, post, mote, sport, fritid., osb. pygme.no 2016.05.20

20

Livet é herleg!


B ERG EN-VOSSNYTT • 2018

HARD TRENING. ENKEL RESTITUSJON. Restitusjonsfasen starter så fort siste steg er tatt. Valgene du tar etter trening, er like viktige som de du tar under økta. Karbohydrater restituerer musklene dine, proteiner bygger nye. YT har i samarbeid med Toppidrettssenteret utviklet en serie restitusjonsdrikker som gjør det enkelt å spise riktig etter trening. Ta restitusjon på alvor, og få mer ut av treningen din.

Som en del av et variert kosthold bidrar proteiner til muskelvekst, mens påfyll av karbohydrater etter hard trening bidrar til restitusjon av normal muskelfunksjon.

21


22

BER G EN -VO SS N Y TT • 2 0 1 8

Voss-Geilo

- et turritt med omdømme SITAT: OLE CHRISTIAN NYMOEN FOTO: TOM GULDBRANDSEN

Ole Christian Nymoen fra CK ValdresEkspressen er ingen nykommer ved Norges største turritt. Det var nok derfor sykkelbladet Landevei spurte nettopp han om en vurdering da de skulle sette fokus på turrytternes rittfavoritter. Vi siterer fra Ingeborg Scheve sin flotte artikkel i sykkelbladet Landevei. Voss-Geilo er et arrangement som skårer høyt hos Nymoen. - Selv om logistikken rundt dette rittet er en utfordring, så

Smilene sitter løst hos deltagerne.

er dette et ritt som likevel kommer langt opp på lista hos meg, sier han. - Voss-Geilo er kanskje det proffeste arrangementet jeg har kjørt. Der er sikkerheten virkelig i høysetet. Jeg har aldri kjørt et ritt med så mye løypevakter, sier Nymoen. - At det ikke publiseres resultatlister etter rittet, gir også en avslappet atmosfære i feltet. Først ble jeg litt skuffet da jeg oppdaget at det ikke ville bli kjørt ut lister, men så tenkte jeg at det er faktisk slik et turritt bør være. Du får jo tida, men det er null fokus rundt det. Det bør egentlig bli flere slike turritt, mener Nymoen.


B ERG EN-VOSSNYTT • 2015 2018

Syklistene på vei oppover Espelandshøgda mellom Granvin og Ulvik.

23


24

BER G EN -VO SS N Y TT • 2 0 1 8

På vei over Hardangerbroen.

Måbødalen - et av høydepunktene på Voss-Geilo.

Fra matstasjonen ved Vøringsfossen.

Herlig utforkjøring ned serpentinene i Skjervet.


B ERG EN-VOSSNYTT • 2015

25


26

BER G EN -VO SS N Y TT • 2 0 1 8

Syklistene blir små i det enorme landskapet nedenfor Vøringsfossen.


B ERG EN-VOSSNYTT • 2018

27

Voss-Geilo

Lørdag 18. august 2018 VOSS-GEILO arrangeres for 6. gang lørdag 18. august 2018. Det venter 160 km og 2150 høydemeter i spektakulær vestlands- og høyfjellsnatur. FULL DISTANSE Voss-Geilo 160 km KORT DISTANSE Dyranut-Geilo 55 km LØYPEN • Voss (start) • Skjervefossen (135 m fall) • Espelandshøgda (355 moh) • Hardangerbroen (1300 m lang) • Eidfjord (0 moh) • Måbødalen (35 km stigning - 0 til 1230 moh) • Vøringsfossen (182 m fall) • Dyranut (1230 moh), start kortdistanse • Hardangervidda (3422 km²) • Geilo (mål km 160)

For mer informasjon og påmelding: www.vossgeilo.no

www.vossgeilo.no


Hold deg tørr i regnet! PI DryTM teknologien gjør klærne permanent vannavstøtende ved at det blir påført på fiber nivå. For den ultimate å helt tørre opplevelsen uten kompromi av passform eller komfort.

DISTRIBUTED BY

SHIMANO NORDIC CYCLE

ENDURE & ENJOY


B ERG EN-VOSSNYTT • 2018

Gavekort og Treningsplan Gavekort til Bergen-Voss er den perfekte julegaven for sykkelinteresserte venner, familier og kollegaer. Ved bruk av gavekortet innen 31. desember får den heldige mottakeren vår nye 20 ukers treningsplan kostnadsfritt. En gave som varer i 20 uker! I salg fra 1. desember på www.bergenvoss.no. Ved kjøp av gavekort har du sikret en av dine bekjente rett til en plass i turrittet Bergen-Voss 2018. Kjøp av gavekort gjøres online og du kan skrive ut gavekortet etter betaling. Gavekortet er personlig og løses inn online ved bruk av en tildelt påmeldings/rabattkode.

Gratulerer Len e Lindquist!

Du er den heldi ge mottaker av et gavekort til turrittet Bergen -Voss, 10. juni 2017. Dette er en gave fra Nils Olaf So lberg.

Påmeldingskoden din er Y0205D2 Se www.bergenv 42104. oss.no for påm eldingsprosedyr er og betingelse r. NB! Husk å bru ke gavekortet inn en 1. mai 2017.

29


30

BER G EN -VO SS N Y TT • 2 0 1 8

Bergen CK .

- et tilbud for alle aldersgrupper Bergen Cykleklubb har stor aktivitet for syklister i alle aldre. Med ca 500 medlemmer mellom 10 og 70 år, er vi en av landets største sykkelklubber. Vi ønsker at alle som kommer til klubben skal føle seg velkommen og finne sykkelvenner å trives med, uansett ambisjonsnivå. Vi har medlemmer fordelt over hele byen og våre klubblokaler ligger ved Krambua på Fjøsanger, nær vår samarbeidspartner BoA Sykler.

NOE FOR ALLE ALDERSGRUPPER

SYKKEL OG ANDRE IDRETTER

Hovedaktiviteten til sykkelgruppen foregår på landevei og med desidert størst aktivitet fram mot vårens vakreste eventyr, turrittet Bergen-Voss i begynnelsen av juni. Ungdomsgruppen og junior/senior-rytterne deltar på lokale og nasjonale ritt og jobber aktivt for å bygge et godt sosialt og -treningsmiljø for å inspirere unge ryttere til å satse på sykkelsporten. Vi arrangerer også cycklocross ritt enten på senhøsten eller tidlig vår.

Bergen CK er per definisjon et fleridrettslag, ettersom vi er medlemmer i både Sykkelforbundet, Triatlonforbundet, Skiforbundet og Friidrettsforbundet, men vi er først og fremst en sykkelklubb. Vi har ingen organisert aktivitet for andre idretter enn sykkel, men medlemskapet i de andre særforbundene opprettholdes for å gi våre medlemmer anledning til å konkurrere i andre idretter, uten å måtte melde seg inn i flere klubber.

Bergen CK har en stor aldersbestemt gruppe fra 10 til 16 år, likeså en aktiv junior og seniorgruppe. De som likevel utgjør den desidert største medlemsgruppen er veteranene (30+). Her finnes alle ambisjonsnivåer fra de som satser seriøst og målbevisst og til de som kun ønsker et treningsfellesskap uten spesielle ambisjoner. Vi har og en del jenter iblant medlemmene våre og vi ønsker å legge tilrette for god vekst og et positivt treningsmiljø for denne gruppen. I vinterhalvåret er vår egen spinningsal i klubblokalet flittig i bruk.

VI ER STØRST PÅ LANDEVEI

MER INFORMASJON For mer informasjon om ritt, trening, turer osv, viser vi til vår nettside www.bergenck.no. Vi ønsker deg velkommen som medlem av Bergen Cykleklubb!


SYKKELVE YE

ER NN

FÅ N

B ERG EN-VOSSNYTT • 2018

Bergen CK sykkelskoler

Bergen Cykleklubb har tilbud til barn som ønsker å teste ut sykkelsporten før de evt. melder seg inn i klubben. - Om våren arrangeres det sykkelskole en dag i uken for de yngste syklistene mellom 5-9 år. - Om sommeren arrangerer vi sommersykkelskole for sykkelinteresserte barn mellom 10-14 år. - Høsten 2017 startet vi opp et lavterskeltilbud på terrengsykkel. MÅLSETNINGER FOR SYKKELSKOLENE:

• Å være i aktivitet • Å gi barna en introduksjon til grunnleggende sykkelteknikk • Å gi barna en introduksjon til grunnleggende trafikksikkerhet • Fokus på forutsigbar adferd på sykkelen • Rekrutere flere barn til sykkelsporten • Viktig bakteppe for tilbudene er Barneidrettsbestemmelsene

Mer informasjon på www.bergenck.no

31


Foto: Tom Gulbrandsen

32

BER G EN -VO SS N Y TT • 2 0 1 8

OPPOVER. NEDOVER. UANSETT. VI ER HER. PES Stolt støttespiller av Bergen CK og alle som digger sykling. Heia! Heia!

Bergen-Voss-Nytt 2018  

Siste nytt fra Bergen-Voss 2018. Våre turritt er i stadig utvikling...

Advertisement