Jag har blivit med shiba eller är det tvärtom

Page 1

Jag har blivit med shiba eller är det tvärtom? Av Susanne Larsson ägare till Chonix Pujo-Kinhoshi-Kane Jag heter Susanne, och bor vid sjön Boren i Motala, en mycket bra plats att bo på om man gillar vatten, Göta Kanal är en fantastisk plats att promenera vid, lika så Vätterns strand. Genom åren - är numera 40 plus - har min mamma alltid haft hundar ,under sista åren New foundland, snälla bjässar att lita på. Det som var kul med dem var att de var så himla lätta att arbeta med, dra kärror eller pulka men framför allt intresset för vatten….har legat åtskilliga timmar i vattnet med våtdräkt och blivit livräddad av dessa snälla hundar. Herkules 70kg tung var min ögonsten. Men tyvärr är det en ras som inte är frisk, hade verkligen otur med rasen och nu finns ingen av dem kvar. Så för mamma blev det Japansk spets, vita lurviga yrväder… I hundsport från -96 fanns det ett nummer där de japanska raserna presenterades. Det var understruket, av mamma med gult, om japparna. Ville nämligen skaffa en egen hund och nu var det dags, tid fanns. Mannen var ju tvungen att vara med på tåget.. så han läste han med ..men inte om japansk spets, utan om SHIBAN.. en stor hund som bara är liten i mankhöjd. ”Via de mörka, sneda ögonen sugs man in i shibans magnetfält för att aldrig helt och hållet kunna ta sig därifrån(…) Att shiban i mångt och mycket anser sig vara guds gåva till mänskligheten, och som sådan i det närmaste ofelbar(.. ), övertalas till att samarbeta, lättlärd” En sådan hund måste bara upplevas!!! Jag tror vi ringde varenda shibauppfödare i Sverige.. fanns ingen hund att få tag på. För att få se dessa fina hundar fick vi kontakt med Explorers Kennel som var vänlig och tog emot oss. Mötet med dessa vackra trevliga hundar blev början på jakten på egen Shiba.. Så fick vi kontakt med Chonix och Annika. Åkte 43 mil till Malmö för att kolla in skånska shibor.. Som ni förstår ställde vi upp oss i kö…och väntade ..höll kontakt. .väntade.. Hade turen att få stiliga, charmiga Kazai som far

och sammetsögda vänliga Gogo som mor. Midsommarafton 2002 föddes P- kullen och i augusti hämtades han hem. Pujo är en sån shiba jag läste om…. Med shibor får man nya shibavänner och vänner skaffar shibor. Att ha kul ihop är mitt måtto. Vi är inte helt överens i den frågan men vi jämkar ihop det. Utställningar är ju jättekul med alla hundar och människor och gott fika. Pujo följer med för min skull och tycker nog att det är ganska ..bra.. Att shibor är ett lärande i hundens språk är kul. Att tala ”shibiska” är inte alltid helt enkelt, men jag går kurs hos Pujo och hans flickshibor och jag är riktigt bra.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.