Page 135

PROMAGAZINE.se 19 tonmeter. Företaget har under de senaste åren satsat kraftigt på Z-kranarnas produktutveckling och resultatet är den toppmoderna 21-serien. Till de nya egenskaperna hör bland annat helt inkapslade hydraulrörsystem och slangläggningar, nu även i lyftbommen.

TRANSPORT En intressant nyhet är Kesla 2117, en 17 tonmeters kran med rak bom som tillhör den nya generationen av 21-serien som fick sin premiär med de första modellerna för några år sedan. Den nya kranen är perfekt för terminaler, industrianläggningar och matning av flishuggar och krossar.

Tack vare hänganordningen KesLINK är slangarna som leder till griparen skyddade inne i hänganordningen. Lyftcylinderns vidvinkelled möjliggör ett jämnt lyftmoment genom hela rörelsebanan. Keslas Z-kranfamilj utökas och nya til�läggsutrustningar tillkommer ständigt. Kunden har därför allt bredare möjligheter att välja exakt den kran som bäst lämpar sig för behovet.

Bioenergikranar

Kesla erbjuder ett skräddarsytt kransortiment för bioenergibranschens växande behov. Sortimentet inkluderar lämpliga lösningar för all hantering av biomassa: matning av flishuggar och krossar, hantering av kvistar och stubbar, lastning av biomassa och flis samt effektiv terminalanvändning. Kranarna är avsedda för krävande, tung och kontinuerlig användning med hög utnyttjandegrad och är utformade för högsta möjliga driftsäkerhet och effektivitet. De nya Kesla-kranarna 2110, 2112 och 1200 (med rak bom) är idealiska för bioenergibranschen. Kranarna har helt interna, välskyddade hydraulrör och slangar på både vrid- och lyftbommen som minimerar risken för slangbrott. Alla kranar har en V-formad nedre del för ökad precision vid manövrering. Höghållfast stål gör de nya lyftkranarna avsevärt lättare än de gamla utan att göra avkall på hållfastheten.

Industrikranar

Keslas industrikranar är utformade för miljöer som kräver extrem hållbarhet och effektivitet. Kranarna kan hantera material som trä, skrot, avfall och olika typer av biomassa. Kranarna manövreras manuellt eller elektroniskt, antingen med den öppna manövreringsenheten, från kranens hytt eller med fjärrkontroll. Även radiostyrning är möjlig. De intelligenta manövreringssystemen effektiviserar arbetet och bidrar med utmärkta köregenskaper. Slangarnas och komponenternas goda avskärmning och servicevänliga design förbättrar kranens driftsäkerhet avsevärt. Vid behov kan Kesla erbjuda en totalleverans som förutom kranen även omfattar nödvändiga monteringsstativ och hydraulaggregat för stationär montering.

Förarhytter och sittnockar

Keslas fordonskranar kan styras med ett öppet styrdon eller från hytten. Det öppna styrdonet finns i tre olika versioner: normal, E- och sidostyrversion. E-versionen har den minsta svängradien

och sidoversionen erbjuder i sin tur den bästa sikten när kranen arbetar. Alla öppna styrdon kan förses med väderskydd. Keslas proCAB-hytter finns i två storlekar, normal och XL. Hytten erbjuder en trivsam arbetsmiljö i ur och skur. Keslas nya proCAB-förarhytter effektiviserar professionellt kranarbete. ProCAB erbjuder överlägsna egenskaper: – Hytten är belägen närmare kranens pelare, vilket minskar belastningen under körning och förlänger maskinens livslängd. – Hytten har en lätt men ändå robust aluminiumram. – Den integrerade lyftenheten sparar utrymme och gör hytten rymligare. – Hyttens goda ergonomi och ljudisolering bidrar till en trivsam arbetsmiljö vid långa arbetspass utan avbrott. – God ventilation garanterar en hälsosammare arbetsmiljö. – Fri sikt i alla riktningar ökar säkerheten och effektiviteten avsevärt. – För uppvärmning och kylning finns flera lätthanterliga alternativ som lätta att underhålla. Kesla proCAB XL är rätt förarhytt för långa arbetspass, till exempel matning av flishuggar eller krossar. Det generösa innerutrymmet, det ergonomiska styrsystemet och den effektiva uppvärmningen och luftkonditioneringen höjer arbetets effektivitet och hjälper operatören att orka i arbetet. Den effektiva luftfiltreringen säkerställer hälsosam luft i hytten även vid dammande arbete.

Gripar

I Keslas gripsortiment hittar man en lämplig produkt för både hantering av virke och bioenergimaterial, användning med grävmaskin, trädfällning och många

Kesla har Z-kranar från den lätta 5 tonmetersmodellen och ända fram till 19 tonmeter. Företaget har under de senaste åren satsat kraftigt på Z-kranarnas produktutveckling och resultatet är den toppmoderna 21-serien.

andra användningsområden. Keslas huvudserie av gripar har namnet proG och inkluderar ett stort antal olika gripar från 0,18 till 0,5 m². Serien är särskilt utformad för en optimal geometri på käftarna och maximal hållbarhet. Inte konstigt att gripen har fått goda omdömen i tester och bland kunder runt om i

världen. Griparna är även kompatibla med kranar från andra tillverkare.

135

Profile for Ammattilehti.fi

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se