Page 100

BIOENERGI

PROMAGAZINE.se

Global leverantör av mobila flishuggar Alltsedan Bruks AB grundades för över 50 år sedan har en av nyckelprodukterna varit mobila flishuggar. I början konstruerades och byggdes mindre skivhuggar för jordbrukstraktorer. I takt med att behovet av förnyelsebart bränsle från skogen ökade utvecklades maskinerna från Bruks till dagens högproduktiva system med trumhuggar som bas. Under alla dessa år har Bruks tillsammans med sina kunder varit en drivande kraft i utvecklingen av hela branschen. Att lyssna på kunderna och förstå deras behov kommer alltid att vara den viktigaste faktorn i utvecklingen av maskiner och system för en effektiv och optimal skörd av bioenergi från skogen. Bruks mobila flishuggar är kända för hög kapacitet, hög driftsäkerhet, lång livslängd och har ett brett användningsområde.

Världsledande på mobila flishuggar

– Idag är Bruks en världsledande leverantör av mobila flishuggar och förutom att vi har erkänt bra produkter så har vi skapat oss denna position genom att erbjuda tjänster som utbildning för förare, hjälp vid igångkörning och en utomordentlig teknisk support till våra kunder, berättar Thomas Treppe, Bruks AB, Area Sales Manager, Mobile Chippers. Bruks mobila flishuggar har ett välbeprövat koncept kombinerat med nya innovativa lösningar för att producera förnyelsebart bränsle. – Våra mobilhuggar och system revolutionerar sättet att skörda energi direkt i eller vid skogen. Här produceras flis med hög densitet, renhet, en perfekt anpassad flisfraktion samt låg fukthalt och därmed högt energiinnehåll, säger Treppe.

Bruks 1006 ST är ett flishuggpaket som drivs av en egen kraftfull Volvo dieselmotor med en effekt på 565 kW (768 hk), vilket garanterar att huggen får den effekt som krävs för flisproduktion med riktigt hög kapacitet. Enheten är helt självförsörjande med eget el- och styrsystem samt hydraulsystem. Bild fråm Finland.

nader är förutom Norden alla europeiska länder med fliseldning samt Ryssland, USA, Kanada, Chile och Australien, berättar Treppe.

En del av Bruks Group

Bruks Mobile Chippers är idag det affärsområde inom Bruks Group som konstruerar, tillverkar och säljer mobila flishuggar. Affärsområdet har sitt säte i Arbrå i Hälsingland, men verkar genom egna säljare och återförsäljare världen över.

Totalt finns över 500 mobilhuggar från Bruks i användning, nästan hälften av Bruks är också världsledande inom kondem utanför Sverige. struktion och tillverkning av utrustning – Hemmamarknaden är viktig för oss för bulkmaterialhantering. Det breda promed tanke både på försäljningen och på duktsortimentet inkluderar bland annat produktutvecklingen. Våra exportmarkfasta flisanläggningar och transportsystem för industrin. Tillverkningen finns på fabrikerna i Arbrå och tyska Hirtscheid.

100

Mobile Chipper 1006

Bruks nya flishugg 1006 erbjuder helt nya möjligheter för mobil flisning. Bruks

1006 är utvecklad med företagets samlade erfarenhet från över 40 år i branschen och ett stort gehör för kundernas behov. Resultatet är en robust och kraftfull flishugg med hög kapacitet. Den flisar kvistar, grenar, stockar – men äter också gladeligen hela träd till frukost och fortsätter arbeta med full kapacitet hela dagen lång. Bruks 1006 ST är ett flishuggpaket som drivs av en egen kraftfull Volvo dieselmotor med en effekt på 565 kW (768 hk), vilket garanterar att huggen får den effekt som krävs för flisproduktion med riktigt hög kapacitet. Enheten är helt självförsörjande med eget el- och styrsystem samt hydraulsystem. Den nya trumman har en diameter på 1 000 mm och en inmatningsöppning på 72 x 120 cm. Detta ger maskinen möjlighet att effektivt flisa grenar och toppar, så kallad grot, samt stockar med en diameter på upp till 60 cm. Flistransport sker genom ett flisgaller in till den hydrauldrivna flisacceleratorn och vi-

dare upp och ut genom flisröret. Enheten kan utrustas med en svängkrans för ökad flexibilitet. Flishuggpaketet installeras på skotare, lastbil eller annan passande bärare i Bruks verkstad eller hos auktoriserad påbyggarverkstad. Bruks 1006 PT flishugg och kran byggs på ett lastbilschassi och drivs av lastbilens motor. Byggnationen blir helt integrerad med lastbilen som förses med påbyggarram, transmission med en kraftig fördelningsväxellåda, hydraulsystem och ett intelligent styrsystem. Lastbilarna ska vara av de större modellerna med motoreffekter över 700 hk. Bilarna kan vara 3eller 4-axlade, med inmatning på höger eller vänster sida och ett antal olika kranar finns att välja på. Vårt unika modulsystem

Profile for Ammattilehti.fi

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se