Page 1

www.zilesinopti.ro

ORADEA • 20 IAN - 2 FEB 2017 citește articolul la pg. 8 >>


... În acest articol vă voi povesti despre începuturile fotografiei în Oradea. Am ales să vă prezint 3 fotografi, care, după părerea mea au fost pionerii acestui gen de artă în orașul nostru ...

Adam Freundlich Fotografia în Oradea Începuturi

Primul este Kohn József, fotograf orădean de origine evreiască. El a publicat în anul 1974 o carte în limba maghiară intitulata “Váradi emlekek, Váradi képek”, în traducere ”Amintiri din Oradea, fotografii din Oradea”. În acest volum se găsește una dintre primele fotografii de strădă realizate în Oradea. Imaginea reprezintă o doamnă ieșind din curtea Palatului Baroc într-o dimineață cețoasă de toamnă.

Sursa foto: Váradi emlekek, Váradi képek

Continuând în sfera fotografiei alb-negru, Darabont József a realizat în anii ’70-’80 o serie de fotografii reprezentative urbei. În fotografiile sale putem face cunoștință cu perisajul citadin de la acea vreme. Colecția sa conține fotografii din toate zonele reprezentative ale oraşului. Sursa foto: internet

|  CITY LIFE  |  FOTOGRAFIA ÎN ORADEA - ÎNCEPUTURI


Hans Oerlemans este un fotograf olandez care a realizat printre primele serii de fotografie color a Oradiei având ca temă transportul în comun orădean, în mod specific tramvaiul. Chiar daca nu este localnic, am ales să îl includ aici, deoarece fotografiile lui marchează o etapa importantă în evoluția artei fotografice orădene. Seria de imagini a fost realizată la începutulul anilor ’80.

Sursa foto: www.tramclub.org

Aceste fotografii au atât o valoare artistică cât si o valoare istorică. Ele trebuie privite ca niște opere de artă specifice erei în care au fost realizate. Desigur, calitativ nu se ridică nici una dintre fotografii la nivelul așteptărilor pe care le avem astăzi chiar și de la un telefon mobil. Totuși prin puținele detalii oferite de jocul de lumini și umbre, resprectiv culorile palide din fotografia domnului Oerlemans, prezintă cu o mare acuratețe atmosfera momentului imortalizat. Dacă doriți să vizualuzați mai multe fotografii din Oradea anilor ’70-’80 acestea se pot găsi în mediul online la o simplă căutare cu numele autorului.

Sursa foto: Adam Freundlich

ZILE ȘI NOPȚI  |  ORADEA 20 IAN.- 2.FEB. 2017  |


...

5aspecte care crează stres

mirilor înainte de nuntă ...

Andreea Ionescu Zile și… nunți

1

Bugetul De cele mai multe ori în organizarea nunții, banii ocupă un rol foarte important și crează stresul cel mai mare în cuplu. Din fericire pe piață există servicii pentru toate buzunarele. Caută furnizori cu experiență care să iți ofere varianta cea mai potrivită respectând bugetul tau.

2

Părinții Ai tăi sau ai lui se implică prea mult? Atât de mult încât vă îndepărtați de la tot ceea ce înseamnă nunta pentru voi ca și cuplu? Stabiliți o întâlnire pentru discuții. Spuneți deschis ceea ce este important pentru voi. Acordați-le și părinților atenție! Ei vor să fie implicați! Stabiliți aspectele foarte importante pentru voi și dați părinților posibilitatea de a se ocupa de unele aspecte mai puțin importante pentru voi.

|  CITY ZEN  |  ZILE ȘI... NUNȚI

3

Deciziile Pentru realizarea întreg puzzle-ului care reprezintă Ziua nunții, mirii trebuie să ia decizii la fiecare pas. Care este decizia corectă? Daca sunteți în dilemă și simțiți că nu vă puteți descurca singuri, există varianta unui organizator de eveniment care vă va scoate din impas. Acesta cunoaște piața și cunostințele lui pot face diferența între o decizie inspirată și o decizie mai puțin inspirată.

4

Kilograme în plus Pentru viitoarele mirese, dar în ultimii ani și pentru viitorii miri, kilogramele în plus reprezită un stres major. Înainte de eveniment încercați să nu faceți schimbări drastice în dietă. Păstrați o dietă echilibrată, hidratați-vă mult și nu săriți peste mese.

5

Nu încercați să mulțumiți pe toată lumea. Este imposibil! Până data viitoare iubiți și lăsați-vă iubiți :)


Experiența italiană

Coffee shopurile pe care le-am vizitat în Italia ne-au demonstrat din nou, dacă mai era cazul, că o cafea preparată corect ne face poftă de încă una și că aduce un plus de energie după fiecare masă, sau înainte de o activitate, când simțim că bateriile sunt descărcate.

câteva module din seminariile SCAE (Speciality coffee association in Europe), în calitate de trainer. Școala de cafea făcută la ea acasă ne-a ajutat să ne consolidăm cunoștințele și să aprofundăm metodele de preparare și extracție a diferitelor tipuri de cafea.

O medie de patru cafele pe zi consumă majoritatea oaspeților shopurilor care au făcut obiectul studiului nostru, majoritatea cafele scurte (ristretto, cel mult espresso), de multe ori consumate în picioare.

Am avut ocazia să lucrăm trei zile direct într-o fabrică/ prăjitorie și într-un laborator de cafea, toate calibrate pentru cafele și barista campioni la concursuri internaționale.

Dimineața nu începe fără un mic dejun, sau cel puțin o gustare sub forma unui croissant, gogoașă ori brioșă lângă un cappuccino cremos.

Suntem nerăbdători să vă împărtășim ce-am învățat așa cum știm noi mai bine, prin gustul cafelelor de la Ristretto.

Campioni în gastronomie, italienii își permit să recomande un desert și o cafea după fiecare masă. Deși sunt mari iubitori de vinuri bune, șprițuri și frizzante, chiar și la prânz, mereu încheie masa cu un shot de cafea. Indiferent că este consumat după prânz sau chiar după cină, un ristretto ajută digestia și își îndeplinește cu brio rolul de antioxidant. Vizita în Italia a însemnat aprofundare, perfecționare și cercetare de piață. Am avut din nou șansa de a învăța de la maestrul barista Eddy Righi care ne-a predat |  CITY FOOD  |  EXPERIENȚA ITALIANĂ

RISTRETTO STR. REPUBLICII NR.11 0799.112.200


Cult TEATRU 1. "HANSEL ȘI GRETEL"

Sâmbătă, 21 ianuarie, ora 11:00 Sala Arcadia (4+)

Povestea basmului ”Hänsel şi Gretel” este cunoscută oricui, indiferent de vârstă. Scopul adaptării istorioarei celor doi copii care încearcă să găsească drumul spre casă după ce au fost părăsiți de părinții lor în pădure, nu a fost croirea unui veşmânt modern pentru un basm vechi, ci apropierea basmului de spectatori, ca să fie mai pe înţelesul copiilor de azi. Hänsel şi Gretel sunt, de fapt, doi copii care pălăvrăgesc, dar în gândurile lor putem să ne recunoaştem propriii noştri copii, vecinii, sau chiar pe noi înşine.

3. "DESCULȚ ÎN PARC"

Luni, 23 Ianuarie, ora 19:00 Sala Arcadia

Desculţ în parc” este o sclipitoare comedie romantică, care înfăţişează eforturile a doi tineri căsătoriţi de a-şi construi viaţa împreună şi, mai ales, de a-şi armoniza personalităţile ce dau naştere la manifestări şi sentimente adeseori contradictorii. Impulsivă şi impetuoasă, Corrie Bratter îşi asumă unicul rol de a fi „soţia lui Paul” şi îşi investeşte întreaga energie în a-l face pe el fericit, în pofida dificultăţilor inerente de la început de drum. Paul, avocat debutant care tocmai a câştigat primii săi şase cenţi într-un proces, are în schimb o fire mai rezervată şi o privire mai cumpătată asupra realităţii. Pe lângă aceştia, se adaugă prezenţele extrem de spirituale ale vecinului Victor Velasco şi ale mamei soacre, Ethel Banks, cu personalităţi la fel de diferite ca şi cele ale tinerilor căsătoriţi.

|  CITY CULT  |  TEATRU

2. "ISABELA, TREI CARAVELE ȘI UN MARE MINCINOS" Sâmbătă, 21 Ianuarie, ora 19:00 Sala Mare-Premieră Joi, 26 Ianuarie, ora 19:00 Sala Mare

Isabela, trei caravele și un mare mincinos” este o comedie în două acte, care se construieşte pe structura unor fapte reale și în jurului unei figuri istorice dominante, Cristofor Columb. Episoadele selectate de către Dario Fo din viața celebrului navigator sunt încercarea acestuia de a o convinge pe Isabela de Castilla să-i finanțeze călătoriile spre India pe o rută nouă și cele patru expediții întreprinse de acesta, prin care descoperă America. Toate aceste fapte de o adevărată importanță istorică rescrise, însă, sub semnul parodiei, din care se naște umorul.

4. "CONCERT EXTRAORDINAR ”DE ZIUA UNIRII” Marți, 24 Ianuarie, ora 19:00 Sala Mare

Ansamblul Artistic Profesionist „Crişana” vă invită să sărbătorim împreună prin concertul extraordinar „De Ziua Unirii” un eveniment de mare însemnătate naţională – Mica Unire sau Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza de la 24 ianuarie 1859. Îi veți putea aplauda pe minunații artiști Simona Costin, Otilia Haragoş Seghedi, Petrică Popa, Felicia Costin, Cornelia Covaciu, Luminiţa Tomuţa, Leontin Ciucur, Stângaciu și Cornel Borza, cărora li se alătură doi invitați de seamă: Petrică Mîțu Stoian și Laura Lavric


Cult TEATRU 5. "OMULEȚ"

Vineri, 27 ianuarie, ora 17:00 Sala Studio Arcadia

OMULEŢ este un băieţel năzdrăvan şi curios, care în urma unei căzături pe cinste, reuşeşte să-şi rătăcească părticele din corp. Picioruşele, mânuţele, ochişorii, urechiuşele, gura, chiar şi mereu înfometata burtică se ascund ștrengărește prin pădure şi încep a se ţine de şotii, numai să nu asculte porunca spiriduşului de a se reîntregi. Picioruşele se plimbă voiniceşte, guriţa nu mai tace, ochişorii aleargă după fluturaşi, năsucul adulmecă miresmele pădurii, urechiuşele ascultă curioase, fiecare face ceea ce ştie dintotdeauna să facă, însă umblând însingurate de ici–colo. Totuşi, pentru ca un OMULEŢ să fie întreg e nevoie de fiecare părticică din corpul său, de aceea, după ce aleargă nestingherite prin pădure, se întorc pentru a-i reda băiețelului toate simțurile de care un om are nevoie.

6. "MIC SAU MARE ?"

Sâmbătă, 28 Ianuarie, ora 11:00 Sala Studio Arcadia

MIC SAU MARE ?” este un spectacol care le oferă celor mai mici spectatori ocazia de a pătrunde, pe înţelesul lor, în lumea magică a teatrului. Atmosfera familiară în care sunt primiţi, momentele artistice create special pentru ei şi fundalul sonor atent selectat, sunt elementele care îi întâmpină pe copiii curioşi să facă primii paşi în lumea teatrului de păpuşi. Trupa Arcadia vă invită, astfel, la primul ei spectacol de teatru pentru copiii cu vârsta între 0 şi 3 anişori

8. "ÎNDRĂGOSTIȚII DIN ANCONA” 7. "O POVESTE FOARTE SIMPLĂ" Sâmbătă, 28 Ianuarie, ora 19:00 Sala Arcadia

Spectacolul este o poveste foarte simplă. O poveste despre dragoste: dragostea dintre un băiat și o fată, dragostea față de semeni, dragostea față de animale… O poveste despre chinurile alegerii și despre spiritul de sacrificiu. O poveste cu oameni, animele și chiar și îngeri. Cu râs, cu plâns… un amestec de comedie, dramă și lirism. Ca și în viață, toate aceste trei elemente merg mână-n mână.

Duminică, 29 Ianuarie, ora 19:00 Sala Mare

Ce se întâmplă când o moldoveancă ajunge în Italia? Da, este exact aşa cum vă imaginaţi: cu pitorescul şi candoarea sa reuşeşte să cucerească inima Don Juanului italian, dar şi să stârnească un val întreg de controverse. Mai ales când bietul îndrăgostit descoperă cine e cu adevărat frumoasa moldoveancă. “Îndrăgostiţii din Ancona”, o comedie savuroasă, la care veți râde în hohote minute în șir.

ZILE ȘI NOPȚI  |  ORADEA 20 IAN. - 2 FEB 2017  |


Failte go

Morrigan’s!

Bine ați venit la Morrigan’s! Un Irish Pub nu e definit de decor, de locație sau de lemnul folosit pentru tocărie. Oamenii sunt cei care definesc aceste lucruri. Fiecare strop de bere care lasă o urmă pe masă, fiecare pas care ne calcă pragul, fiecare prietenie care se naște de la un pint de bere, toate aceste lucruri dau viața locului. La Morrigan’s am vrut să combinăm frumusețea plină de viața și atmosfera pub-ului într-o locație care să fie perfectă atât pentru un pint după o zi grea de muncă (sau un meci pierdut de echipa favorită), cât și un loc unde îți poti petrece weekend-urile ascultând numai muzică bună și fiind în compania celor mai bune beri. Iar în timpul zilei te așteptăm cu cafea fierbinte numai bună pentru vremea rece de afară, într-o atmosferă care să te încălzească și cu un staff care poate oricând să te înveselească!

urmau să candideze iși făcuseră un obicei din a ține discursuri electorale în aceste pub-uri. Odata cu trecerea timpului și omogenizarea societății, pub-urile și-au păstrat același stil și oameni din ce în ce mai diferiți au început să le viziteze pentru simplitatea interacțiunilor care se întâmplau în ele. Berea era bere, muzica ori era ori se cânta pe loc, iar oamenii se înțelegeau sau... se mai îmbrânceau puțin până spiritele se linișteau. Acum, spiritul pub-ului a rămas păstrat în fiecare amintire pe care o lași când ne treci pragul. Te așteptăm pentru un pahar de Guiness și Slainte!

Primele pub-uri apărute în zona Dublin-ului au fost de fapt centre unde se bea bere distilată în micile berării din jurul orașului și unde se strângeau muncitorii de la fabricile din jur pentru a-și vărsa of-urile (și berile) și pentru a gusta ultimele creații ale berarilor. În jurul acestor ‘hale’ sociale s-a creat viața socială a păturii sociale de mijloc, au devenit adevărate centre culturale, unde se discutau subiecte cum ar fi sportul, cultura și chiar politica. Până într-un punct în care primarii care |  CITY LIFE  | 

FAILTE GO MORRIGAN'S! BINE AȚI VENIT LA MORRIGAN'S!

MORRIGAN’S IRISH PUB VASILE ALEXANDRI 19 REZERVĂRI: 0756.254.680


Restaurante & Pizzerii ALLEGRIA

CARO

HANUL PESCARILOR

OLD MILL

QUEEN'S MUSIC PUB

SUPPA BAR

str. Republicii nr. 33

str. Kogălniceanu nr. 21A

Saldabagiu de Munte

str. Kogălniceanu nr. 26

str. Primăriei nr. 23

str. Ady Endre nr. 2

0359 449 899

0755 080 114

0259 210 045

0740 155 055

0730 434 434

0721 707 478

AMERICAN GRILL

CIUPERCA

HUGO'S (SKY HOTEL)

OLIVE

QUICK FOOD

SUBWAY

str. Vasile Alecsandri nr. 1

str. Graurilor nr. 1

str. Nufărului nr. 128

str. Menumorut nr. 9/11

str. Republicii nr. 9

Piața Unirii 2-4, B-dul Can-

0746 595 775

0259 411 978

0746 080 030

0754 029 060

0259 414 898

temir nr.12, Era Park – Calea

AROMA

CORSARUL

KFC

PAPRIKA HOUSE

RIVO RESTAURANT &

Aradului

str. Gen. Traian Moșoiu nr. 5

Piața Creangă nr. 6

str. Nufărului nr. 30

str. Mihai Eminescu nr. 29

LOUNGE

0359 444 530

0359 191 596

0259 449 494

0259 414 996

0758 607 269

Aleea strandului nr. 3A

TAVERNA

BETTER FOOD

CRINUL ALB

LA BORCANE

PIADINERIA DUE FRATELLI

0359 444 445

str. Mihai Eminescu nr. 2A

str. Ady Endre nr. 41

Parcul Traian nr. 31

str. Moscovei nr. 12A

str. Republicii nr. 13

ROMANADA

0745 144 604

0736 244 505

0259 417 731

0259 447 746

0723 255 559

str. Vasile Alecsandri nr. 1

THE BRIDGE

BISTRO BLUES CAFFE

CYRANO

LA TURCU KEBAP

PIZZA LA DANI

0761 888 686

Aleea Emanuil Gojdu nr.2

Piața 1 Decembrie nr. 12

str. Republicii nr. 7

str. Republicii nr. 14

Pasajul Vulturul Negru

ROSECAȘ

0259 472 644

0748 228 822

0728 284 722

0763 840 037

0758 632 682

str. Traian Moșoiu nr. 17

THE HUB (RAMADA)

BURRI PIZZA & PIZZANTERII

DAVID'S PIZZA & COFFEE

LACTOBAR RETRO-BISTRO

PIZZERIA DUE FRATELLI

0756 260 185

str. Calea Aradului nr. 9

str. B. Șt. Delavrancea nr. 3

B-dul Decebal nr. 66

str. Republicii nr. 11

str. Roman Ciorogariu nr. 39

SCORILLO

0359 403 333

0753 777 222

0359 419 142

0746 055 004

0359 194 194

Piața 1 Decembrie nr. 4

TRATTORIA DI TOSCANA

BUTOIUL DE AUR

DON GIOVANNI

LAURUS MEDITERRANEAN

PIZZERIA MAMMA MIA

0799 924 555

str. Kogălniceanu nr. 7

str. Iosif Vulcan nr. 1

Str. Vasile Alecsandri nr. 13,

(DOUBLETREE BY HILTON)

DON FELIPE

SPOON RESTAURANT

0259 420 562

0723 410 902

str. Avram Iancu nr. 14

Aleea Strandului nr. 9

Piața Cetății nr. 28

Aleea Emanuil Gojdu

VANDANA

CAPITOLIUM

0359 804 020. 0753 681 138

0259 259 228

0735 777 288

0259 708 989

str. Sf. Apostol Andrei nr. 24 0756 164 944

str. Avram Iancu nr. 8

HANUL CU NOROC

MCDONALD'S

PIZZERIA WHY NOT

STOKKER

0259 420 551

str. Mihail Kogălniceanu nr. 7

str. Republicii nr. 30

str. Bicazului nr.1B

str. Petofi Sandor nr. 16

VINOTERA

0359 199 466

0259 406 141

0744 136 666

0359 444 994

str. Căii Ferate nr. 9 0259 468 989

Cafenele AVENUE THE CLUB

COLUMBUS CAFE

GREEN PUB

LAZER STAR ARENA

MOSZKVA CAFE

SEMIRAMIS CAFÉ

str. Vasile Alecsandri, nr. 5

Pasajul Vulturul Negru

Piața Unirii, nr. 2-4

str. Vasile Alecsandri, nr. 5-7

str. Moscovei, nr. 8

str. Primăriei, nr. 23

0755 283 683

0359 800 001

0771 990 990, 0771 721 923

0755 355 317

0741 328 256

0747 129 662

BILLYART CLUB

CROWN PUB

HANGAR

LIFE CLUB

NEPTUN CAFFE

SHADOWS CLUB

Lotus Center

str. Teatrului, nr. 1-2

Piața Unirii, nr. 2-4

str. Alexandru Vlahuță, nr. 2

B-dul Dacia, nr 36

str. Vasile Alecsandri, nr. 7-9

0359 800 868

0359 101 042, 0724 353 725

0724 415 100

0721 990 990

0746 885 450

0359 467 467

BLACK EAGLE PUB

DOMINION CAFE

ICON CAFFE

LION CAFE

PELLINI

SILENT CAFÉ BAR

Piața Unirii, nr. 4

str. Transilvaniei, nr. 20

str. Vasile Alecsandri, nr. 8

str. Independenței, nr. 3(1)

Lotus Center, Era Sp. City

str. Moscovei, nr 8

0743 507 997

0737 040 875

0359 425 808

0742 035 258, 0755 348 655

0745 074 394

0259 268 698

BOOKAFÉ

EDISON PUB

JUICE

LORD'S PUB

PETIT CAFE

VIOLET CAFEBAR & LOUNGE

str. Nicolae Jiga, nr. 25

Piața Unirii, nr. 2-4

str. V. Alecsandri, nr. 13-15

Piața Unirii, nr. 2-4

Parcul Libertății

Lotus Center

0771 663 761

0724 313 472

0359 424 214, 0727 707 404

0733 961 221, 0722 231 575

0359 418 968

0359 463 356, 0723 273 149

BROADWAY COFFEE

THE PIPE

KOSHER ART

MONCA CAFFE

RA CAFE

YELLOW SUBMARINE

Pasajul Vulturul Negru

str. Vasile Alecsandri, nr. 15

str. Crinului, nr 2

str. Tudor Vladimirescu, nr. 10

str. Republicii, nr. 9

str. Vasile Alecsandri, nr. 10

0744 720 372

0736 222 222

0359 464 105

0758 002 703

0751 845 394

0745 370 373

CAFE FREI

GEKKO

LA BODEGA

MORRIGAN'S IRISH PUB

RISTRETTO

WINDOW PUB

str. Republicii, nr 1

str. Tudor Vladimirescu, nr. 40

str. Arany Janos, nr. 7

str. Vasile Alecsandri, nr. 10

str. Republicii, nr. 11

Pasajul Vulturul Negru

0724 557 977

0770 163 920

0735 800 070

0765 254 680

0728 830 643

0753 064 084

ZILE ȘI NOPȚI - EDIȚIA DE ORADEA apare bilunar - gratuit | Nr. 1/2017 | 20 ianuarie - 2 februarie Project manager: Alina Teorean 0725 00 66 99 oradea@zilesinopti.ro www.zilesinopti.ro/oradea

Zile și Nopți este membru BRAT și SNA

Dacă doriți să semnalați un eveniment le e-mail: oradea@zilesinopti.ro. Redacția nu își asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

Ediţiile Zile și nopţi în România: 235.000 exemplare lunar. Săptămânale: București, Cluj, Timișoara/Arad. Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Iași, Sibiu (Mediaş), Bacău/Piatra Neamţ/ Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava (Rădăuţi), Iași, Tg. Mureș.


winter

SALE for fashion addicts


SPLIT Regia: M.Night Shyamalan Cu: Kim Director, James McAvoy, Anya Taylor-Joy Gen: Horror, Thriller Durata: 116 minute Distribuit de: Ro Image 2000

SCANEAZĂ PENTRU TRAILER CINEMAP.RO

LIVE BY NIGHT LEGEA NOPȚII Premiera: 13.01.2017 Regia: Ben Affleck Cu: Zoe Saldana, Scott Eastwood, Ben Affleck Gen: Crimă, dramă Durata: 128 minute Distribuit de: Freeman Entertainment

SCANEAZĂ PENTRU TRAILER CINEMAP.RO

|  CITY FILM  |  FILM

Split Regizat de ”Maestrul Suspansului” „Tulburările de identitate disociativă rămân și astăzi un mister pentru psihologii din întreaga lume. Thriller-ul regizat și scris de M. Night Shyamalan prezintă încă un caz cutremurător al unui tânăr cu 23 de personalități. Iar cea de-a 24-a, care abia se formează, este cea mai imprevizibilă și violentă dintre ele. Kevin, interpretat de James McAvoy, este inteligent, iar psihologul la care se tratează confirmă capacitățileluicognitive,darcenuștiedr.Fletcher (BettyBuckley)estecă„Bestia”vaajungesădomine celelalte23depersonalitățialeluiKevin.Luptasa interioarăîncepecândnouapersonalitaterăpește trei adolescente, printre care se numără și Casey (AnyaTalor).Înpericolsuntșiceicareîncearcăsă-l ajute pe Kevin.”

PREMIERĂ

Live by night / Legea nopții Până și în rânul proscrișilor există reguli „AcțiuneafilmuluiscrisşiregizatdeBenAffleck,se desfăşoarăîneraprohibiţiei,lamijloculanilor20’, cândtraficulilegaldealcoolpuneatoatăputerea în mâinile bandelor de gangsteri, iar legea nu mai putea ţine pasul. Pentru că suficient curaj şi ambiţie garantau puterea şi banii, Joe Coughlin (BenAffleck),fiulinpectoruluipoliţieidinBoston, a renunţat de mult la rigorile legii şi se bucură de beneficiilepecareileaduceviaţadeinfractor.Dar până şi în rândul proscrişilor există reguli, iar Joe o încalcă pe cea mai importantă, furându-i banii şi amanta unuia dintre cei mai periculoşi mafioţi. Mişcarea se încheie tragic, ducându-l pe acesta pe un drum al răzbunării şi trufiei, direct în inima mafiei din Tampa.”


A DOG'S PURPOSE Premiera in Romania: 27.01.2017 Regia: Lasse Hallström Cu: Britt Robertson, Josh Gad, Dennis Quaid Gen film: Comedie, Dramă, Familie Durata: TBA minute Distribuit de Freeman Entertainment SCANEAZĂ PENTRU TRAILER CINEMAP.RO

XXX – THE RETURN OF XANDER CAGE Premiera: 20.01 2017 Regia: D.J. Caruso Cu: Vin Diesel, Samuel L. Jackson, Donnie Yen, Deepika Padukone, Gen: Acțiune, Aventuri, Durata: 107 minute Distribuit de Ro Image 2000 SCANEAZĂ PENTRU TRAILER CINEMAP.RO

|  CITY FILM  |  FILM

PREMIERĂ

Câinele, adevăratul meu prieten „Câinele, adevăratul meu prieten” prezintă destinul unui devotat patruped care îşi descopră menirea prin prisma stăpânilor săi, pe care îi învaţă să radă şi să iubească. Josh Gad împrumută vocea sa personajului principal necuvântător. Acest film pentru toată familia e spus din perspectiva câinelui și îi are în rolurile principale pe Britt Robertson, KJ Apa, John Ortiz, Juliet Rylance, Luke Kirby, Peggy Lipton, Pooch Hall și Dennis Quaid. „Pe măsură ce timpul trecea, îmi dădeam seama că timpul pe care îl petreceam cu Ethan se apropia de sfârșit. Și apoi, s-a întâmplat: m-am întors pe pământ. Aveam un nou scop, eram folositor din nou și din nou și din nou.”

PREMIERĂ

Triplu X: Întoarcerea lui Xander Cage Cei care au văzut cele două filme din franciză știu că Xander (Vin Diesel) a fost declarat mort în ceea de-a doua parte și probabil că sunt foarte curioși să vadă ce soluție au găsit scenariștii de a-l readuce la viață. În cea de-a treia aventură, Xander trebuie să urmărească și să recupereze o armă mortală, de neoprit, cunoscută drept Cutia Pandorei. Xander își strânge o gașcă nouă, din oameni capabili să facă față unei provocări pe măsură și salvează, din nou, lumea. Regia îi revine lui D.J. Caruso, iar din distribuția filmului mai fac parte Samuel L. Jackson, Toni Collette și Donnie Yen – superstarul chinez al filmelor cu arte marțiale.


THE FOUNDER Premiera in Romania: 27 ianuarie 2017 Regia: John Lee Hancock Cu: Patrick Wilson, Michael Keaton, Linda Cardellini, Laura Dern Gen film: Biografic, Dramă Durata: 115 minute

SCANEAZĂ PENTRU TRAILER CINEMAP.RO

LION Premiera in Romania: 20.01.2017 Regia: Garth Davis Cu: Sunny Pawar, Rooney Mara, Priyanka Bose, Nicole Kidman, Dev Patel Gen film: Dramă Durata: 118 minute Distribuit de: Forum Film România

SCANEAZĂ PENTRU TRAILER CINEMAP.RO

|  CITY FILM  |  FILM

PREMIERĂ

Fondatorul Ray Kroc este timpul afaceristului american, ce a profitat de oportunitatea venită la momentul potrivit. În 1954 i-a întâlnit pe fraţii McDonald, cei care dețineau un lanț fast-food cu un meniu simplu și unde se punea accent pe calitate și rapiditatea servirii. Kroc a văzut în această afacere potențialul pe care frații McDonald nu l-au sesizat, așa că le-a cumpărat afacerea ce avea să devină imperiul pe care îl cunoaștem astăzi. În 1958, McDonald’s vânduse deja al o sutălea trilion de hamburgeri, iar secretul, precizia cu care Kroc dicta cantităţile de ingrediente din fiecare hamburger din fiecare franciză, astfel încât peste tot gustul McDonald’s să fie la fel.

PREMIERĂ

Saroo: Drumul spre acasă Regizorul Garth Davis a adaptat pentru marele ecran povestea lui Saroo, copilul din India care a ajuns să fie adoptat de un cuplu de australieni și care, la 25 de ani de la adopție, își dă seama că trebuie să se întoarcă acasă. Când avea doar 5 ani, Sarroo s-a pierdut de fratele lui după ce a adormit într-un tren. A mers câteva zile, într-un vagon cu ușile închise, până la Gara Centrală din Calcuta. Ajuns într-un orfelinat și incapabil să le spună îngrijitorilor numele satului din care vine, copilul pierdut a avut șansa de-a fi adoptat de o familie generoasă din Australia. După ce caută pe Google Street View locul care i-ar fi putut fi satul natal, Sarroo decide să plece în căutarea părinților naturali. Tânărul nu are nicio certitudine: va reuși să ajungă într-adevăr în satul părinților lui?


COMPLEXUL GRAND PALACE Situat în inima orașului Oradea, este locul în care momentele obișnuite se transformă în clipe magice pline de farmec. Misiunea noastră este să dăm viață celor mai frumoase amintiri indiferent că este vorba de o întâlnire cu prietenii, un business lunch, o cină romantică, un eveniment sau o nuntă.

Ballroom Grand Palace

Bistro Blues Caffe

Terasă Coquette

Restaurant & Ballroom Grand Palace Oradea este o locație demnă de o nuntă ca-n povești cu aranjamente luxoase, decorațiuni mirifice și meniuri speciale care satisfac cele mai înalte standarde. Vă așteptăm alături de noi pentru a trăi momentele importante din viața dumneavoastră într-o atmosferă unică, în care toate visele pot deveni realitate.

Un nou concept pe piața restaurantelor orădene! Bistro Blues Caffe, primul restaurant care aduce bucătăria evreiască în Oradea, un blend perfect de muzică live și remixuri în bucătărie. Distracție, muzică live, ambianță prietenoasă și mâncare pentru toate gusturile și buzunarele!

Terasa de vară Coquette reprezintă locația ideală pentru nunți restrânse, botezuri, majorate, petreceri private și alte evenimente cu caracter deosebit. Un loc cochet, intim, cu muzică în surdină și parfum de trandafiri! Vă așteptăm cu preparate rafinate decorate ingenios, deserturi fine și dulci, cafea bună și limonadă zâmbind la soare!

25% reducere

 AFLĂ MAI MULT PE ZILESINOPTI.RO/NOUINORAS

|  CITY LIFE  |  COMPLEXUL GRAND PALACE

Prezintă acest voucher cadou în restaurantul Bistro Blues Caffe și primești pe loc o reducere de 25% la consumația ta (Excepție face consumația de la meniul zilei)


B U C U R I A D E A DÄ‚ R U I Talismane din argint 925 de la 159 RON Din 9 Decembrie in Lotus Center


Dr. Alin Iova

A

bsolvent al Facultății de Medicină, secția Medicină Generală în anul 2001, absolvent în prima generație a secției de Fiziokinetoterapie a Facultății de Medicină Oradea și licențiat la Universitatea Carol Davila, București în 1998, absolvent al Liceului Sanitar Oradea în anul 1993.

Prin aceste manevre pielea este frământată, fricționată și rulată și se distrug astfel depozitele de grăsime, se activează circulația sanguină, se reactivează capacitățile locale de drenare, se sparg conglomeratele fibroase celulitice, ajutând la reducerea vergeturilor și corectând sensibilitatea cutanată, se îmbunătățesc procesele reflexogene, se stimulează activitatea lipolitică în celule și se realizează un micromasaj ce ajută la eliminarea reziduurilor și toxinelor.

A

ctivitate profesională 2000-2004 Fizioterapeut și apoi Medic la echipa de fotbal Fc Bihor în perioada promovării în divizia A 20042009 Medic la Centrul de Fotbal Liberty.

Această tehnică a fost descoperită, dezvoltată și promovată de Dr. Alin Iova în ultimii 14 ani cu rezultate notabile și îmbunătățiri permanente datorate experienței continue.

Începând cu anul 2010 activează ca medic în cadrul clubului Fc Bihor până în 2014. Din 2015 colaborează cu CSM Oradea secția de baschet dar și cu cele de Polo, Judo, Handbal, Tenis pe partea de refacere și recuperare medicală și sportivă, dietetică, prevenție și tratamente.

Făcând 2 ședințe pe săptămână timp de 6 săptămâni, urmate de ședințe de întreținere săptămânale sau la fiecare 15 zile, această tehnică ameliorează aspectul inestetic al "coajei de portocală", reduce circumferința și dimensiunile corpului, scade procentul țesutului adipos, crește circulația periferică, reface elaticitatea pielii și te apropie de obiectivele propuse.

Experiența acumulată în cadrul echipelor sportive constituie baza activității de Lipoterapie, multe din metode regăsindu-se în evaluarea și tratarea sportivilor profesioniști. În paralel, din 2000 a elaborat o terapie proprie adresată îndepărtării țesutului adipos și celulitei, numită Lipoterapie pe care a dezvoltat-o în ultimii 17 ani cu rezultate remarcabile evaluate pe mai mult de 10000 de pacienți. În cadrul Centrului de sănătate și Lipoterapie Dr. Alin Iova  activează 10 persoane, colaboratori instruiți și pregătiți de Dr. Alin iova care realizează evaluările inițiale, lipoterapia, tratamentele corporale, tratamente detox și energizante, consultanță în nutriție și abordarea unui stil de viață sănătos, programe de antrenament personalizat.

|  CITY ZEN  |  DR. ALIN IOVA

L

IPOENDERMOLIZA este o tehnică de manualoterapie, integrând manevre care prelucrează hipodermul (unde se găsesc celulele adipoase și celulita) prin intermediul dermului.

C 

UI SE ADRESEAZĂ Această metodă de remodelare și anticelulitică NU este alternativă nici unei alte metode anticelulitice actuale fiind diferită, adresabilitatea fiind generală: toate persoanele care își doresc să scape într-un mod fiziologic de depunerile de celulită sau să-și remodeleze aspectul fizic prin reducerea depozitelor de grăsime, netezirea denivelărilor cutanate, redobândirea fermității pielii și, nu în ultimul rând, creșterea sau redobândirea încrederii în sine. RATA DE SUCCES A ACESTEI METODE ESTE DE 100%! Succesul ei depinde de cât de mult vă doriți acest lucru.


TOP

5

REZOLUȚII

de Anul Nou... despre timpul liber Se încheie 2016 și toată lumea își face ordine în gânduri. Sigur ai avut realizări anul acesta, sigur ai avut și eșecuri, pentru că așa e viața. Cu toții ne gândim la ce a fost bine, la ce n-a mers așa cum am fi dorit și la ce am vrea să schimbăm în 2017. Unii își fac și celebra LISTĂ DE REZOLUȚII, de care cei mai mulți uită din prima săptămână a noului an. În topul listei obișnuite se află celebrele decizii: „mă las de fumat”, „voi fi mai responsabil”, „voi economisi mai mulți bani”, „merg la sală”, „voi fi mai bun”. E bine să existe și aceste rezolții pe lista ta din 2017. Dar ce-ar fi să incluzi și unele pentru timpul tău liber?

3

„Să descopăr un nou loc din oraș în fiecare lună!” – obișnuitul e cel care face zilele banale, plictisitoare chiar. Noul e cel care sparge monotonia, toată lumea știe asta! Sigur vei avea locuri noi de descoperit în oraș, în lunile ce vor veni. Mergi la un restaurant nou, plimbă-te pe o stradă total necunoscută, privește-ți orașul cu ochi de turist. Vei fi uimit de câte secrete are să-ți dezvăluie.

1

„Să merg la un eveniment cultural o dată pe lună!” - iată o decizie care va da calitate timpului tău liber. Dacă vei participa la cel puțin 12 activități culturale în 2017, nu vei simți că ai pierdut timpul degeaba. La finalul fiecărei luni sigur vei rămâne cu o amintire frumoasă, cu un gând bun, cu o lecție învățată. Fie că va fi vorba de o piesă de teatru, o expoziție de pictură sau poate un concert de muzică clasică, arta va da culoare și însemnătate zilelor tale.

2

4

„Să citesc cel puțin patru cărți!” o carte la trei luni pare a fi o rezoluție ușor de urmat chiar și pentru cei mai ocupați oameni. De ce e bine să citești știi deja, iar dacă spui că nu ai timp, n-am să te cred. Sigur vor fi zile în care nu vei avea chef să te vezi cu prietenii, în care vei vrea să stai tolănit pe canapea. În loc să te plictisești butonând telecomanda mai bine începi o carte. Nu există timp pierdut când citești.

5

„Să particip la cel puțin trei festivaluri importante!” - e rezoluția care te va face activ în societate, vei face și tu parte din viața orașului. Acele câteva zile de muzică bună, de spectacol, de distracție nu te vor lăsa să ai impresia că în oraș nu se întâmplă nimic. Fii activ și vei descoperi că amintirile frumoase se vor strânge încet, încet până la finalul anului. La festivaluri simți pulsul orașului, așa că pune-le pe listă.

|  CITY LIFE  |  TOP 5 REZOLUȚII DE ANUL NOU DESPRE TIMPUL LIBER

„Să mă informez mai bine despre orașul meu!” – poate că aceasta ar fi una din cele mai importante decizii de luat cu privire la petrecerea timpului liber. Vei fi determinat să participi la evenimentele din oraș, dacă știi că acestea au loc. Am auzit de multe ori replica „n-am știut că e festival/ concert/ party/ etc. Aș fi venit și eu”. Așa că informează-te și vino în oraș. Surse sunt destule, iar pe una dintre ele o ai chiar acum în fața ochilor. Îți doresc un nou an cu timp liber petrecut cu folos. Ne vedem în oraș și în 2017!


www.zilesinopti.ro

ORADEA • 20 IAN - 2 FEB 2017

Zile si nopti oradea 20 ianuarie  
Advertisement