Woningmagazine Roomen vd Bunt (Gelderland)

Page 1

Samen op zoek naar jouw thuis

MAAK KENNIS MET Van Roomen Van de Bunt

NVM makelaars pagina

DE 20 MEEST GESTELDE VRAGEN over het kopen en verkopen van een woning

pagina 21

ZONNEPANELEN GOEDE INVERSTERING? wat als de salderingsregeling wegvalt?

pagina

4
29

Checklist Waar op te letten tijdens de bezichtiging?

Voor de bezichtiging:

O Zijn er nog speciale wensen waaraan het huis moet voldoen? (ligging, aantal kamers etc.)

O Stel een lijstje op met vragen

O Neem een meetlint mee zodat je kamers kan nameten

O Plan de bezichtiging overdag in omdat gebreken beter te zien zijn

O Neem iemand mee die kritisch kan meekijken

Tijdens de bezichtiging:

O Hoe is de ligging?

O Welke voorzieningen zijn er?

O Check of alles in het huis werkt zoals het hoort; (werkt het water, het licht, gaan de ramen soepel open etc.)

O Maak een tweede / derde rondje door het huis om de details in je op te nemen;

O Loop een rondje door de buurt

Na de bezichtiging:

O Verdiep je in het bod en de eventueel op te nemen ontbindende voorwaarden zoals wel of niet een voorbehoud financiering en datum oplevering

O Als je twijfelt over de staat van het huis kun je een bouwkundige keuring aanvragen. Een bouwkundige keuring laten uitvoeren kan onderdeel zijn van de ontbindende voorwaarden

O Sluit tijdig een hypotheek af

O Nadat het bod is geaccepteerd, lever de benodigde documenten z.s.m. bij uw hypotheekadviseur aan zoals een werkgeversverklaring

O Houd rekening met bijkomende kosten zoals taxatiekosten, kosten notaris, overdrachtsbelasting en kosten voor het afsluiten van een hypotheek

O Offerte voor de keuken aanvragen bij van den Hazel Keukens

O Een goede nachtrust begint met een goed bed. Kom naar beddenwinkel Bedding in Ede

De makelaar met meerwaarde 2

Welkom bij Van Roomen Van de Bunt

NVM Makelaars

Bij Van Roomen Van de Bunt NVM Makelaars in Ede ben je al meer dan 50 jaar aan het juiste adres. Persoonlijke aandacht, initiatief en service zijn belangrijk voor ons en dat merk je!

Onze beoordelingen op Funda.nl zijn voortreffelijk en zijn voor jou een garantie dat je een makelaar in de arm neemt die verstand van zaken heeft, de woningmarkt in Ede en omgeving kent en alles voor je doet om jouw opdracht succesvol te vervullen. Ons gekwalificeerde team is enthousiast, weet de weg en helpt je graag!

Met vriendelijke groet,

Onno van Roomen

Adres:

Arnhemseweg 8 6711 HA Ede

Telefoon: 0318-619116

Mail: info@vdbunt.nl

Internet: vdbunt.nl

3 De makelaar met meerwaarde

Wij stellen ons graag even persoonlijk voor!

Heleen Melissen – Financieel medewerker

Ik ben Heleen Melissen. Ik woon in Ede met mijn man en drie kinderen. In 2000 ben ik als administratief medewerkster begonnen in het kantoor aan de Detmarlaan 2A. In december 2019 ben ik mee verhuisd naar ons mooie moderne kantoor aan de Arnhemseweg 8. Voor de hele financiële administratie kan je bij mij terecht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het innen van huur, het betalen en versturen van facturen en de boekhouding. We werken in een klein en fijn team, waarbij we zowel zakelijk als persoonlijk aan het werk zijn voor onze tevreden klanten.

Esther Lootens – Assistent makelaar

Ik ben Esther Lootens! Samen met mijn man Vincent woon ik in het mooie Ede. Sinds december 2019 werk ik bij Van Roomen Van de Bunt NVM Makelaars. Daarvoor heb ik een aantal jaren gewerkt als verhuurmakelaar, dus binnen de vastgoed branche voel ik mij als een vis in het water. Ik werk momenteel als assistent makelaar. Hierdoor kan ik de buitendienst en binnendienst combineren en is mijn werk heel divers. Ons team werkt iedere dag met enorm veel passie voor onze klanten en ik vind het super leuk dat ik daarin mijn steentje kan bijdragen.

De makelaar met meerwaarde 4

Maaike Kraan – Administratief medewerker

Een werkdag is hier nooit hetzelfde, een koopcontract opstellen, een tekst schrijven om de woning online te zetten, social media bijhouden en bezichtigingen inplannen. Dit zijn een aantal dingen die ik mag doen op een dag. Door deze afwisseling heb ik het erg naar mijn zin in mijn functie en het gezellige team maakt dat helemaal af! In mijn vrije tijd vind ik het leuk om lekker bezig te zijn, ik sport 4x in de week en in het weekend hou ik van gezelligheid met vrienden, familie en wijn. Ook vind ik het heel erg leuk om meer van de wereld te zien en probeer ik meerdere keren per jaar op vakantie te gaan of een stedentrip te boeken. Met een afgeronde cursus Engels op zak ga ik nu beginnen met Spaans zodat de vakanties nog leuker worden.

Onno van Roomen – Register makelaar-Taxateur

Met ruim 25 jaar ervaring en marktkennis in Ede en omstreken ben ik nog altijd gedreven in mijn vak. Makelaardij is 100% aandacht hebben voor je klanten en heel goed luisteren naar wat precies de verkoop/aankoop wensen zijn. Vervolgens je afspraken volledig nakomen. Een tevreden klant is de bekroning op mijn werk. In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden in de tuin, of besteed ik graag aan sport. Ik vind het heerlijk om gezellig een wijntje te drinken met vrienden. Het meest geniet ik met mijn gezin op vakantie in Italië of Frankrijk.

Susanne van Roomen-Vleesch du Bois –Fotograaf/Kunstenaar

Na mijn opleiding aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht, waar ik de richting Fotografische Vormgeving heb gevolgd, ben ik naast mijn werk in de kunst, gaan werken als freelance fotograaf. Het is fantastisch om huizen goed uit te laten komen. Ieder huis en iedere klant is anders en heeft een verhaal, dat maakt mijn werk geweldig en nooit saai. Ik vind het heerlijk om te koken en te borrelen met mijn gezin, familie en vrienden. De keuken vind ik dan ook de belangrijkste plek in een huis. In mijn vrije tijd sport ik graag, maar het liefst reis ik af naar Italië.

De makelaar met meerwaarde 5
! Keesomstraat 16 te Ede 0318- 240 311 Vind jouw droomkeuken

De Hypotheek

Wanneer je een huis koopt, heb je meestal een hypotheek nodig. Over het algemeen kan je dit regelen via een financieel adviseur of rechtstreeks bij de bank. Bij een zogenaamde hypothecaire lening dient je aangekochte woning als onderpand en betaal je een bedrag per maand aan aflossing plus een bepaald bedrag aan rente.

Welke hypotheekvorm kies je

Bij het afsluiten van een hypotheek zijn er verschillende opties waarin een adviseur je wegwijs maakt en je helpt bij het kiezen van de bij jou best passende hypotheekvorm. Op dit moment zijn de 2 meest gekozen vormen de lineaire en de annuïteitenhypotheek. Zeker voor starters, omdat dit de enige twee vormen zijn waarbij je recht hebt op hypotheekrenteaftrek.

Hypotheekrente

De hoogte van de hypotheekrente wordt bepaald door onder andere de banken zelf. Zij beïnvloeden hiermee hun eigen marktaandeel op de hypothekenmarkt. De internationale en nationale ontwikkelingen op de kapitaalmarkt zijn natuurlijk ook van invloed. Zo was er de hoge hypotheekrente van bijna 10 procent in de jaren ’90. Nog moeilijker voor te stellen is de situatie in het begin van de jaren ’80. Toen was de hoogte van de rente op zijn hoogtepunt, zelfs 13,4 procent als gevolg van de oliecrisis, hardnekkige inflatie en enorme overheidstekorten.

Hypotheekrenteaftrek

Tot eind 2012 bestond in Nederland nog de volledig aflossingsvrije hypotheek, een zeer gewilde hypotheekvorm

INVESTEREN IN ENERGIE ÉN GELD BESPAREN

Duurzame verbeteringen aan je woning kunnen voordelig uitpakken voor je maandlasten, de waarde van je woning, het wooncomfort én voor het klimaat! Er is meer mogelijk dan je denkt.

Energiezuinig huis

Met duurzame investeringen in je huis bespaar je op je energierekening én verhoog je het wooncomfort in huis. Denk aan het installeren van zonneboilers en zonnepanelen of het aanbrengen van gevel-, dak- of vloerisolatie.

Wil je meer weten? Loop eens binnen of plan een afspraak in op een moment dat het jou uitkomt.

De Hypotheekshop – Altijd een duidelijk verhaal over je hypotheek

De makelaar met meerwaarde 8
De Hypotheekshop Ede | Ruben Wateler
125, 6711 AW EDE | www.hypotheekshop.nl/ede
DUIDELIJK VERHAAL
0318-693499 Molenstraat

waarbij je dus alleen rente betaalt. Hierdoor was de gezamenlijke hypotheekschuld ruim 600 miljard euro, de hoogste ter wereld. Er waren veel bezwaren vanuit onder andere de EU en De Nederlandse Bank en er is besloten dat er vanaf 2013 een aflossingsplicht moest komen voor alle nieuwe hypotheken. Tevens is in het regeerakkoord besloten dat vanaf 2020 de hypotheekrenteaftrek versneld moet worden verlaagd met 3 procent per jaar tot 37 procent in 2023.

NHG

Een aanvullende optie bij de aanvraag van een hypotheek is de NHG, oftewel de Nationale Hypotheek Garantie. Met deze garantie is het mogelijk een hogere hypotheek aan te vragen dan zonder NHG en heeft de bank volgens het

NIBUD de “garantie” dat je aan je betalingsverplichting kunt voldoen. Tevens heeft een hypotheek met NHG een lagere hypotheekrente omdat de hypotheekverstrekker een lager risico heeft. NHG treedt namelijk op als vangnet door in sommige gevallen zelfs de restschuld bij gedwongen verkoop kwijt te schelden. De hoogte van de maximale hypotheek is in 2023 € 405.000,- en zelfs 6% hoger (dus: € 429.300) als je energiebesparende maatregelen neemt. Meer informatie is te vinden op www.nhg.nl

Voor meer informatie of een vrijblijvend oriëntatiegesprek over Hypotheken en Verzekeringen neem dan contact op met De Hypotheekshop Ede via 0318-693499 of kijk op de website www.hypotheekshop.nl/ede.

De makelaar met meerwaarde 9

Gratis Waardebepaling

door Van Roomen Van de Bunt NVM Makelaars

Vul onderstaande cheque in voor een gratis waardebepaling. We helpen je graag. De waardebepaling is gratis en verplicht je tot niets.

Waardecheque

Ja, ik wil graag een Gratis waardebepaling van mijn woning

De heer/mevrouw

Adres

Postcode

Woonplaats

Telefoonnummer

E-mailadres

Contact met

Van Roomen Van de Bunt

NVM Makelaars:

info@vdbunt.nl

De makelaar met meerwaarde 10

Jouw huis energiezuiniger maken?

Energie besparen is makkelijk, als je weet waarop je moet letten. Met goede isolatie blijft de warmte beter in huis. Zonnepanelen wekken je eigen duurzame stroom op. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar ook goed voor de portemonnee! Met deze snelle bespaartips verlaag je je energierekening zonder dat het je iets kost.

Warm water bepaalt een flink deel van je energieverbruik. In de douche en de keuken kun je met simpele ingrepen flink water besparen, zonder iets aan comfort in te leveren.

• Een zonneboiler zorgt voor warm water met energie van de zon. Daardoor bespaar je ongeveer de helft op je energieverbruik onder de douche en in de keuken. Maar hoeveel kost een zonneboiler en wat levert hij op? En wat heb je ervoor nodig? Goed om te weten: je kunt subsidie krijgen als je een zonneboiler koopt.

• Voor het milieu ben je goed bezig als je korter doucht. De gemiddelde Nederlander staat thuis 5 keer 9 minuten onder de douche per week. Voor deze warme waterval is veel gas nodig met de bijkomende CO2-uitstoot. Ontdek hoe je schoner kunt douchen.

Nog 9 van de 10 woningen gebruiken aardgas voor verwarming, warm water en koken. De overheid wil dat in 2050 alle huizen van het gas af zijn. Hoe kun je jouw woning klaarmaken voor aardgasvrij wonen?

• Koken met inductie

• Goede isolatie

• Ventilatie met warmteterugwinning

• Warmtepomp

Ga je voor een nieuwe cv-ketel, dan kies je natuurlijk een zuinige hr-ketel. Het liefst combineer je die met een slimme thermostaat. Als je huis voldoende geïsoleerd is, kun je er

ook een hybride warmtepomp aan koppelen. Daarmee bespaar je flink op je gasverbruik. Voor (zeer) goed geïsoleerde huizen buiten de bebouwde kom is een volledige warmtepomp een goede keuze.

4. Goede ventilatie is belangrijk voor je gezondheid. In een goed geventileerd huis heb je minder last van schimmel, is de lucht schoner en heb je minder warmteverlies, kou en tocht.

5. Betere isolatie, een warmtepomp of zonnepanelen: waar betaal je het van? Check altijd of er subsidies en leningen beschikbaar zijn. En misschien kun je extra lenen via je hypotheek.

• Ga je een huis kopen? Voor verduurzamen mag je extra lenen. Neem in de hypotheek ruimte voor bijvoorbeeld betere isolatie en zonnepanelen. Je krijgt weliswaar hogere hypotheeklasten, maar je betaalt iedere maand minder voor energie. Bovendien stijgt de waarde van je nieuwe huis, help je het klimaat en ben je beter voorbereid op wonen zonder aardgas.

Bij het afsluiten van je hypotheek mag je extra lenen voor energiebesparende maatregelen: tot 6 procent van de waarde van je woning, met een maximum van € 9.000 euro. Voor € 9.000 heb je in een gemiddelde eengezinswoning bijvoorbeeld 10 zonnepanelen, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Vraag je adviseur of hypotheekverstrekker naar de regeling 'extra hypotheek voor energiebesparende voorzieningen' of 'financiering van EBV'.

6. Bijna 40 procent van je energierekening gaat op aan elektriciteit. Met zuinige apparaten sla je 2 vliegen in één klap: je bespaart geld en het is beter voor het milieu.

De makelaar met meerwaarde 11
4. 5. 1. 2. 3. 6.

Scan de qr-code en plan direct een adviesafspraak bij Bedding!

Goed slapen bepaalt mede de kwaliteit van leven, maar lekker en ontspannen slapen is niet altijd heel vanzelfsprekend. Iedereen heeft andere wensen als het gaat om een bed, een kussen en slaaphoudingen. Een nieuw bed of matras koopt u niet zomaar, daar komt veel bij kijken. Bedding Slaapcomfort heeft meer dan 35 jaar ervaring in slaapoplossingen. Wij nemen ruim de tijd om u, op basis van uw wensen, het beste advies te geven voor de juiste slaapcombinatie van een bed, matras en kussen.

Bij BISTRO TWAALF 14 in het centrum van Ede ontvangen chef-kok Michael en zijn partner Brigitte je in een Franse bistro met een moderne knipoog.

Bij BISTRO TWAALF 14 in het centrum van Ede ontvangen chef-kok Michael en zijn partner Brigitte je in een Franse bistro met een moderne knipoog.

BISTRO TWAALF 14 is goed te herkennen: we zitten in het blauwe pandje aan de Stationsweg.

BISTRO TWAALF 14 is goed te herkennen: we zitten in het blauwe pandje aan de Stationsweg

BISTRO TWAALF 14

BISTRO TWAALF 14

Stationsweg 12-14

Wij serveren gerechten uit de Franse bistrokeuken met klassiekers als Franse

Wij serveren gerechten uit de Franse bistrokeuken met klassiekers als Franse uiensoep, tournedos en slakken, zijn ons handelsmerk

uiensoep, tournedos en slakken, zijn ons handelsmerk

BISTROTWAALF14.NL

BISTROTWAALF14.NL

6711 PP Ede centrum

Stationsweg 12-14

6711 PP Ede centrum

0318-612 435 info@bistrotwaalf14.nl

0318-612 435 info@bistrotwaalf14.nl

12 De makelaar met meerwaarde ARNHEMSEWEG 5 | 6711 GP EDE | T 0318-617863 | INFO@BEDDING.NL | WWW.BEDDING.NL LEDIKANTEN | BEDTEXTIEL | COMFORT BEDDEN | MATRASSEN | DEKBEDDEN & KUSSENS
Flynth. Het beste advies dat we je kunnen geven.
12
13 De makelaar met meerwaarde 13 Kleurplaat

Ontdek de kracht van zonne-energie

Als u op het punt staat om zonnepanelen aan te schaffen of u wilt geïnformeerd worden over de mogelijkheden en toepassingen van zonnepanelen, energieopslag middels batterijen en slimme energie management systemen? Dan vindt u bij Solention alle informatie die u nodig heeft.

Hoveniersbedrijf H.Melissen V.O.F. Klomperweg 110 6741 PJ Lunteren 06-18400709

hoveniersbedrijfh.melissen@gmail.com

ZONNESTROOM: START NU!

De makelaar met meerwaarde 14
www.solention.nl
Ede
Ook de kracht van zonne-energie ontdekken? 0318 - 304612 | info@solention.nl
|

Al 50 jaar de specialist in onroerende zaken

In de 50 jaar van haar bestaan heeft Van Roomen Van de Bunt NVM Makelaars uit Ede aangetoond een betrouwbare, deskundige en onafhankelijke partner te zijn voor mensen die een woning willen kopen of verkopen. Een daadkrachtig en enthousiast team van medewerkers staat cliënten met raad en daad terzijde; vanaf de eerste ontmoeting tot en met het moment van aan- of verkoop.

Van Roomen Van de Bunt NVM

Makelaars gaat al heel veel jaren terug. Ruim 50 jaar geleden neemt Ton van de Bunt het makelaarskantoor van zijn vader over aan de Detmarlaan

2A in Ede, waar Onno van Roomen in 1995 komt werken. In 2013 besluit Ton om afstand te nemen van het makelaarskantoor. Zo komt Onno aan

het roer te staan en doopt in 2018 de bedrijfsnaam om naar Van Roomen Van de Bunt NVM Makelaars. Dat is niet de enige verandering die het bedrijf door maakt. In december 2019 verhuisd het makelaarskantoor van de Detmarlaan

2A naar de Arnhemseweg 8 in Ede. Een nieuw team, een nieuw pand, maar dezelfde manier van werken. Namelijk: Betrokken, persoonlijk, korte lijntjes en snel schakelen.

Het kantoor, dat ook aandacht besteed aan de ontwikkeling en verkoop van nieuwbouwprojecten, laat zich niet afleiden door ook verzekeringen, hypotheken en andere verwante zaken aan te bieden. Die besteedt zij uit aan deskundige adviseurs die zich weer uitsluitend daarmee bezighouden. Want, zo luidt de redenatie, wil je alle

ontwikkelingen op de woningmarkt op de voet kunnen volgen en de cliënt voorzien van een zo goed mogelijk advies, moet je daar je volle aandacht op richten.

Van Roomen Van de Bunt NVM Makelaars zorgt voor op maat gesneden voorlichting en advies; vrijblijvend en onafhankelijk. Deze werkwijze zorgt ervoor dat er tussen de uitgangspunten van de klant en die van het kantoor geen kloof bestaat. Bel eens of kom langs!

De makelaar met meerwaarde 15 15

Het kopen van een huis doe je niet iedere dag. Daarom is het - naast een leuke - ook een spannende aangelegenheid. Je moet in een vaak korte tijd belangrijke beslissingen nemen over onderwerpen waar je weinig tot nooit mee te maken hebt gehad. Dat is lastig: zeker als het aankomt op de koopovereenkomst. Er wordt vaak gebruik gemaakt van de standaard NVM koopovereenkomst, maar hoe standaard zijn die bepalingen precies en kan je blind tekenen, of zijn er onderwerpen waar je op moet letten?

Een probleemloze overdracht van je huis begint bij een goede koopovereenkomst. Alle tussen de koper en de verkoper

gemaakte afspraken moeten daarin worden vastgelegd. Daarom is het belangrijk dat je gedurende de onderhandelingsfase al te kennen geeft welke condities voor jou belangrijk zijn. Ook is het van belang om te luisteren naar de condities van de verkoper. Deze moeten immers wel aansluiten op jouw verwachtingen. Wat je hebt afgesproken met elkaar moet vervolgens worden opgenomen in de koopovereenkomst, maar ook niet meer dan dat. Je kan dus niet blind tekenen en je zal de koopovereenkomst goed moeten lezen om te controleren of de afspraken juist zijn opgeschreven.

Let bij het lezen van de koopovereenkomst in elk geval op de volgende drie zaken:

Ik wens je heel veel succes en plezier met de aankoop van je nieuwe woning! Heb je vragen over de koopovereenkomst? Laat de overeenkomst beoordelen door een van onze advocaten. - Artjan de Putter

www. certusadvocaten.nl

linkedin.com/certusadvocaten

info@certusadvocaten.nl

Certus Advocaten - Keesomstraat 11 - 6717 AH Ede - 0318 743 880

Zo maakt u uw huis verkoopklaar en maakt u een goede eerste indruk.

De 1e indruk is van groot belang en blijvend!

• Heeft u een voortuin? Dan worden hier de eerste stappen naar verkoop gezet. Zorg ervoor dat deze er netjes bij ligt. Dit geldt uiteraard ook voor de achtertuin. Tevens is uw voordeur het visitekaartje van uw woning. Een voordeur die schoon is, strak in de verf zit en niet klemt is een goede binnenkomer!

• Schone ramen geven kijkers een heldere kijk op uw woning. Het is een belangrijke stap voor het verkoopklaar maken van de woning. Even een spons en een zeem erover en alles ziet er veel beter uit, dit geldt ook voor spiegels.

• Zet een verse bos bloemen op tafel. (pas op met sterk ruikende bloemen).

• Een aangename temperatuur tijdens een bezichtiging, vooral in de winterperiode, is ontzettend belangrijk. Zet eventueel wat kaarsen neer, die de makelaar kan aansteken voor de bezichtiging, dit geeft een prettige en gezellige sfeer.

• Zorg voor een opgeruimde keuken. Vuile vaat, etensluchtjes, aangekoekte vlekken op het fornuis, een vieze vaatwasser e.d. werken niet verkoop bevorderend. Een fruitmand vol vers fruit is een stuk aantrekkelijker!

• Less is more! Haal zoveel mogelijk onnodige en persoonlijke spullen weg en sla die ergens op. Een vol huis benauwt mensen; ze kunnen hun eigen spullen er niet meer in projecteren. Foto’s, knutselwerkjes van de kinderen en dergelijke leiden af en benadrukken dat je door een huis van een ander loopt.

• Het succes van de juiste geur zit in de subtiliteit ervan. Hoe creëer je een ‘huiskamergevoel’?

Maak in de winter gebruik van gezellige geuren; zoals kruidig van winterthee, kaneel en appeltaart. En in de zomer lekkere frisse geuren. Vermijd geuren van huisdieren en sigaretten.

• De slaapkamer is een van de meest persoonlijke ruimtes in huis, zorg er dan ook voor dat de kijker zich op zijn gemak voelt. Zorg voor een frisse geur, dichte kledingkast, opgeruimd nachtkastje en het belangrijkste een opgemaakt bed (het liefst met een sprei in neutrale kleurstelling). En vaste kasten? Die worden open gemaakt…

• Een schone en frisse badkamer is voor het verkoopklaar maken een pré. Ventileer indien mogelijk met frisse buitenlucht en probeer met speciale schoonmaakmiddelen eventuele kalkaanslag te verwijderen. Haal persoonlijke spullen zoals medicijnen of scheermesjes weg. Denk er ook aan dat de klep van de wc-bril naar beneden is!

• Repareer kleine gebreken. Losse deurkrukken, barsten in ruiten, piepende scharnieren en loszittend behang zijn zaken die met een kleine inspanning eenvoudig te verhelpen zijn. Deze kleine dingetjes zorgen er wel voor dat de potentiele kopers een goede indruk van het huis krijgen.

De makelaar met meerwaarde 17

Bezoek ons: Openingstijden

Antonie Fokkerstraat 6

3772 MR Barneveld

0342 - 224077

barneveld@sani4all.nl

Ma t/m Vr 09:30 - 17:00

Zaterdag 10:00 - 16:00

Dan bent u bij Steenbergen Wand- en vloertegels aan het juiste adres! Van landelijk naar hotel chique, bricks of mozaïek. Ontdek het allemaal zelf en kom langs in onze prachtige showroom.

het genot van een bak koffie helpen wij u graag verder.

De makelaar met meerwaarde 20 VERANDA’S GLAZEN WANDEN TUINAANLEG ONDERHOUD Maandag t/m vrijdag: 07:00
17:00 uur T. (06) 15 69 19 65 dennis@diepeveen-houtbouwentuinen.nl www.diepeveen-houtbouwtuinen.nl Bestel op: zwartdouglashout.nl of bel +(31) 318 - 576 968 Wij bezorgen het bij u op locatie! Profiteer van onze speciale inbouw apparatuur acties! MONTAGE, LOODGIETERSWERK, CV-WERK, ELECTRA en TEGELWERK Frankeneng 17e - Ede T. 0318-642453 www.axikeukens.nl 30JAAR
zoek naar uw droomvloer?
-
Op
1000 m² showroom Exclusieve PVC vloeren A-kwaliteit keramiek Groot assortiment Persoonlijk en deskundig advies www steenbergentegels nl 0318-573 413 Post Covid of andere klachten? Tel: 06 38275492 www.praktijkvoor optimalegezondheid.nl Bergweg 74, 3904 HR Veenendaal
Onder

De 20 meest gestelde vragen over het kopen en verkopen van een woning

Het kopen of verkopen van een woning is niet iets dat je dagelijks doet. Het is dus niet zo vreemd dat je tijdens het kopen of verkopen van een woning tegen allerlei vragen aanloopt. Een NVM-makelaar kan de vragen waar je tegenaan loopt beantwoorden. De 20 meest voorkomende vragen heeft de NVM voor je op een rij gezet.

De makelaar met meerwaarde 21
Bron: NVM

1. Wanneer ben ik in onderhandeling?

Je bent pas in onderhandeling met de verkopende partij als deze reageert op je bod door:

a) Een tegenbod te doen.

b) Expliciet te melden dat jullie in onderhandeling zijn. Je bent dus nog niet in onderhandeling als de verkopende makelaar zegt dat hij je bod met de verkoper zal bespreken.

2. Mag een verkoopmakelaar doorgaan met bezichtigingen als er al over een bod onderhandeld wordt?

Ja, dat mag. Een onderhandeling hoeft namelijk niet tot een verkoop te leiden. Bovendien zal de verkoper waarschijnlijk graag willen weten of er meer belangstelling is. Ook mag er met meerdere geïnteresseerde kopers tegelijkertijd onderhandeld worden. Een NVM-makelaar moet dit wel duidelijk aan alle partijen melden. Vaak zal de verkopende NVM-makelaar belangstellenden mededelen dat er al een bod ligt of dat er onderhandelingen gaande zijn. De NVM-makelaar doet geen mededelingen over de hoogte van de biedingen. Dit zou overbieden kunnen uitlokken.

3. Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs of meer biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

4. Kan de verkoper de vraagprijs van een woning tijdens de onderhandeling veranderen?

Ja, de verkoper kan besluiten de vraagprijs te verhogen of te verlagen. Daarnaast heb je als potentiële koper ook het recht tijdens de onderhandelingen je bod te verlagen. Zodra de verkopende partij een tegenbod doet, vervalt namelijk je eerdere bod.

5. Mag een NVM-makelaar tijdens de onderhandeling het systeem van verkoop wijzigen?

Ja, dat mag. Soms zijn er zo veel belangstellenden die de vraagprijs bieden of benaderen, dat het moeilijk te bepalen is

De makelaar met meerwaarde 22
“De verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen.”

wie de beste koper is. Op dat moment kan de verkoper – op advies van zijn makelaar – besluiten de biedingsprocedure te wijzigen in bijvoorbeeld een inschrijvingsprocedure. In deze procedure krijgen alle bieders een gelijke kans om een bod uit te brengen. De makelaar dient uiteraard eerst eventueel eerder gedane toezeggingen of afspraken na te komen, voordat de procedure veranderd wordt.

6. Mag een NVM-makelaar een exorbitant en onrealistisch hoge prijs vragen voor een woning?

De verkoper bepaalt in overleg met zijn NVM-makelaar voor welke prijs hij zijn woning wil verkopen. De koper kan onderhandelen over de prijs, maar de verkoper beslist.

7. Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:

a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden

van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVMmakelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVM-makelaar of dergelijke opties worden gegeven.

De makelaar met meerwaarde 23

8. Moet de makelaar met mij als eerste in onderhandeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging? Of als ik als eerste een bod uitbreng?

Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

9. Hoe komt de koop tot stand?

Als verkoper en koper het eens zijn over de belangrijkste zaken - onder andere prijs, leveringsdatum, ontbindende voorwaarden en eventuele afspraken over roerende zaken-, dan legt de verkopende NVM-makelaar de afspraken vast in de koopovereenkomst. Pas als beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend, komt de koop tot stand.

Ontbindende voorwaarden zijn een belangrijk aandachtspunt. Als je deze opgenomen wilt hebben in de koopovereenkomst, dan moet je dit meenemen in de onderhandelingen. Als koper krijg je niet automatisch een ontbindende voorwaarde. Koper en verkoper moeten het eens zijn over aanvullende afspraken en ontbindende voorwaarden voordat de koopovereenkomst wordt opgemaakt.

Voorbeelden van ontbindende voorwaarden zijn:

1. Financieringsvoorbehoud.

2. Geen huisvestingsvergunning.

3. Negatieve uitkomst van een bouwkundige keuring.

4. Het niet verkrijgen van Nationale Hypotheekgarantie.

5. NVM No-Risk clausule.

De koop komt pas tot stand op het moment dat de koopovereenkomst door beide partijen is ondertekend. Dit vloeit voort uit de Wet Koop onroerende zaak en heet het schriftelijkheidsvereiste. Een mondelinge of per e-mail bevestigde afspraak is dus niet voldoende. Zodra de verkoper en de koper de koopovereenkomst hebben ondertekend en de koper (en eventueel de notaris) een afschrift van de overeenkomst heeft ontvangen, treedt voor de particuliere koper de wettelijke bedenktijd in werking (zie vraag 11). Binnen deze tijd kun je als koper alsnog afzien van de koop. Na deze tijd is de koop definitief rond, tenzij de ontbindende voorwaarden van toepassing zijn.

10. Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag.

24 De makelaar met meerwaarde
“Veel mensen durven geen woning te kopen voordat hun eigen huis verkocht is”

Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.

11. Wat is de NVM No-Risk clausule?

Veel mensen durven geen woning te kopen voordat hun eigen huis verkocht is en stappen daardoor bij voorbaat niet over naar een andere woning. Koop je met de NVM No-Risk clausule dan kun je die overstap vaak wel maken.

De NVM No-Risk clausule is een ontbindende voorwaarde. Deze voorwaarde voorkomt dat de koper met dubbele lasten komt te zitten.

De koper kan de koop ontbinden als de verkoop van zijn huidige woning onverwacht langer duurt. De verkoper dient uiteraard eerst akkoord te gaan met deze ontbindende voorwaarde in de koopovereenkomst. Tijdens de looptijd van de NVM No-Risk clausule doet de koper al het mogelijke om zijn huis te verkopen. De verkoper gaat gedurende die tijd door met de verkoop van het reeds verkochte huis. Vindt de verkoper een andere koper, die onder gelijke voorwaarden het huis wil kopen, zonder de No Risk clausule, dan krijgt de eerste koper bedenktijd om de koop definitief te maken óf om af te zien van de koopovereenkomst. In het laatste geval verkoopt de verkoper vervolgens het huis aan de tweede koper.

12. Waar vind ik de Algemene Voorwaarden?

De NVM kent de Algemene Consumentenvoorwaarden

NVM en de Algemene Voorwaarden NVM voor professionele opdrachtgevers. De meest recente voorwaarden zijn te vinden via www.nvm.nl/voorwaarden, op te vragen via cv@ nvm.nl of verkrijgbaar via je NVM-makelaar. De Algemene Consumentenvoorwaarden NVM zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis.

13. Valt de makelaarscourtage onder de ‘kosten koper’?

Nee, deze courtage zit er niet in. Onder ‘kosten koper’ vallen:

a) Overdrachtsbelasting.

b) Notariskosten, onder andere voor het opmaken van de leveringsakte en het inschrijven ervan in het Kadaster.

Naast bovengenoemde kosten kunnen er notariskosten zijn voor het opmaken en inschrijven van de hypotheekakte. Als de koper een aankoopmakelaar heeft ingeschakeld, komt de courtage voor deze aankoopmakelaar voor rekening van de koper. Die wordt over het algemeen verrekend via de eindafrekening die de notaris opmaakt. De kosten van de verkopende makelaar zijn voor rekening van de verkoper.

14. Mag ik als koper advies van de verkopende makelaar verwachten?

De verkopende makelaar vertegenwoordigt de belangen van de verkoper. Hij zal de verkoper adviseren tijdens het verkoopproces.

De makelaar met meerwaarde 25
“Iedere NVM-makelaar mag zijn eigen tarieven en courtages bepalen. ”

15. Wat zijn de tarieven voor de dienstverlening van NVMmakelaars?

Iedere NVM-makelaar mag zijn eigen tarieven en courtages bepalen. De prijs die je betaalt is uiteindelijk afhankelijk van de samenstelling van het dienstenpakket dat je afneemt. Maak daarom een afspraak met een NVM-makelaar bij jou in de buurt voor een vrijblijvend gesprek over de gewenste dienstverlening. Zo kan hij een berekening voor je maken van de courtage. Naast de courtage kan de NVM-makelaar de gemaakte kosten voor bijvoorbeeld advertenties of kadastraal onderzoek doorberekenen. Over het maken van deze kosten zal de makelaar afspraken met je maken.

16. Heeft de makelaar recht op een vergoeding na het intrekken van de opdracht?

Op basis van de Algemene Consumentenvoorwaarden NVM heeft een NVM-makelaar recht op vergoeding van de gemaakte kosten. Daarnaast kan er, als dit in de opdracht tot dienstverlening is afgesproken, een percentage van het loon berekend worden. Dit wordt ook wel intrekkingskosten genoemd.

17. Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam wil zeggen dat de kosten voor het overdragen van de woning voor rekening van de verkoper komen. Hierbij kun je denken aan de overdrachtsbelasting en notariskosten. De notariskosten voor het vestigen van een hypotheek vallen hier niet onder; die zijn voor rekening van de koper. Vaak worden nieuwbouwwoningen v.o.n. te koop aangeboden. Informeer vooraf duidelijk welke kosten voor rekening zijn van verkoper en welke voor koper. Zo voorkom je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.

18. Hoe wordt het aantal vierkante meters van een woning bepaald?

NVM-makelaars zijn verplicht het aantal vierkante meters van een woning te meten volgens een branchebreed afgesproken meetinstructie. Deze instructie beschrijft precies wat er wel of niet wordt meegerekend als gebruiksoppervlakte van een woning of appartement. Hierbij wordt onderscheid gemaakt naar vier ruimten:

a) Woonruimte, zoals woon- en slaapkamers, wc, gang en meterkast.

b) Overige inpandige ruimte, zoals aangebouwde garage en zolder met vlizotrap.

c) Gebouwgebonden buitenruimte, zoals balkon en loggia. d) Externe bergruimte, zoals losstaande schuur en losstaande garage.

Aandachtspunt bij het bepalen van de gebruiksoppervlakte is bijvoorbeeld dat alleen daar wordt gemeten waar de hoogte minimaal 1,5 meter is. De buitenmuren worden niet meegemeten, de binnenmuren wel. Nissen kleiner dan 0,5 m2 worden genegeerd. Op www.nvm.nl vind je meer informatie over het bepalen van de gebruiksoppervlakte.

19. Heeft mijn woning een energielabel nodig?

Vanaf 2008 is een energielabel verplicht bij de verkoop en verhuur van een woning, op enkele uitzonderingen na. Het energielabel voor woningen geeft met klassen en kleuren een indicatie hoe energiezuinig een woning is. Vanaf 1 januari 2015 wordt er toegezien op de naleving van het hebben van o.a. een energielabel bij de eigendomsoverdracht. Bij het leveren van een woning zonder een definitief energielabel kan door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een sanctie aan de verkoper worden opgelegd. Dat kan gaan om een boete van maximaal €405,- of om een last onder dwangsom met de verplichting om alsnog een label aan te vragen. Deze wettelijke verplichting is niet uit te sluiten in een koopovereenkomst. Meer informatie kun je vinden op de website van de rijksoverheid www.rijksoverheid.nl

20. Wat zijn de marktontwikkelingsgegevens van de woningmarkt in mijn regio?

Op www.nvm.nl kun je bij de marktinformatie de recente verkoopcijfers uitgesplitst in vijf typen woningen vinden, zowel per regio als voor geheel Nederland. Je treft hier ook een technische toelichting op de cijfers aan, zodat je weet welke berekeningsmethode is toegepast. Ook kun je hier de historische marktinformatie voor heel Nederland en per regio vinden. Wil je meer specifieke informatie dan is deze tegen betaling (mits beschikbaar) verkrijgbaar, vanaf €150,-. Je kunt hiertoe een schriftelijk verzoek indienen via het invulformulier vermeld op www.nvm.nl bij ‘Marktinformatie op maat’ of per mail via info@nvm.nl

Meer informatie?

Dit is slechts een greep uit de onderwerpen die komen kijken bij de aan- of verkoop van een woning. Wil je meer weten? Ga dan naar www.nvm.nl of loop binnen bij een NVM-makelaar bij jou in de buurt. Hij of zij helpt je graag.

Wat is jouw mening?

Op funda.nl kun je je mening geven over jouw ervaring met NVM-makelaars of lezen over de bevindingen van anderen. We bedanken je alvast voor je bijdrage.

De makelaar met meerwaarde 26
“De buitenmuren worden niet meegemeten, de binnenmuren wel.”
De makelaar met meerwaarde 27 27 Al ruim 60 jaar dé schadehersteller van Lunteren en omstreken www.vanderwerfautoschade.nl Postweg 67 Lunteren | T 0318-487273 Adv_VanderWerf_185x133mm.indd 1 13-04-2315 14:13 - VVn Idee tot Ontwerp - Voorbereidinn en Uitvoerinn - Beheer en Onderhoud - enovVtie en Herbestemminn ViscoseeVVn 33 6716 WC 088 - 88 33 210 info@vdbeekbouwVdvies ne www vdbeekbouwVdvies ne ’t Anthonie 50, Westervoort 06-51164851 • 026-7856130 • www.bdto.nl • Gratis dakinspectie • Dakrenovatie • Dakreparatie • Lood- en zinkwerk • Schoorsteenvegen, € 25,- per kanaal • Dakgoot reinigen, € 2,- per meter BEL 06 - 51 16 48 51 VOOR MEER INFORMATIE Écht deskundig advies OPENINGSACTIE: 15% korting op alle pvc vloeren! 4,6 sterren op Google! Laagste prijs garantie Grootste assortiment van NL Parketloods Rhenen Oude Veensegrindweg 50a 3911 TA Rhenen 020 - 261 3907 info@parketloods.nl www.parketloods.nl Donderdag & vrijdag: 10:00 uur - 17:00 uur Zaterdag: 10:00 uur - 16:00 uur Hier in vertrouwde handen!

Recenties

Karel Doormanstraat 11 10,0 10,0

We ervaren de makelaar met zijn team als vriendelijke, betrouwbare en deskundige beslissers, die je op een heel fijne en ontspannen wijze door de processen helpen. Niets ontgaat je door hun snelle terugkoppeling en handelwijze. Met de verkoop van ons huis zijn we de vierde binnen ons gezin die -tot volle tevredenheid- voor van Roomen VdB heeft gekozen. Een aanrader met deze makelaardij verder te komen!

Adamsdreef 199

Prima contact met het kantoor, uitgebreide informatie en duidelijke afspraken. Alle afspraken zijn 100% nagekomen, uitstekende service!!! Woning binnen 3 dagen verkocht voor de vraagprijs dank zij vasthoudendheid van de makelaar.

Hertespoor 38

Super goed geholpen! Onno is zeer deskundig en staat altijd klaar voor advies. Het huis was dan ook snel verkocht

9,5

De makelaar van Ede wat ons betreft, persoonlijk, klantgericht, heldere en duidelijke afspraken en (wederom) een succesvolle verkoop van onze woning.

Erg fijn geholpen met de verkoop van ons huis. We wilden graag snel verkopen en Onno en zijn team hebben ons prima geholpen daarbij. We hadden 1 tegenslag en die loste Onno binnen een uur op. Daar heb je wat aan! We zouden ze dan ook aan iedereen aanraden.

Na verschillende bezichtingen bij diverse huizen en makelaars hebben we Onno uitgenodigd voor een kennismaking. Hij was goed voorbereid en gaf ons professioneel en eerlijk advies. De verkoop ging erg snel met een positief resultaat. De prettige samenwerking met de makelaar en zijn team maken Roomen van de Bunt tot een aanrader!

De makelaar met meerwaarde
28

Zijn zonnepanelen een goede investering?

Door het plaatsen van zonnepanelen investeer je niet alleen in duurzaamheid, maar ook in een flinke besparing op de energielasten. Door de korte terugverdientijd lijken zonnepanelen een zeer lucratieve investering, maar blijft dat ook zo als de zogenaamde salderingsregeling wegvalt?

In 2022 zijn mede door de oorlog in Oekraïne de prijzen voor stroom sterk gestegen. Inmiddels zijn de prijzen alweer gezakt, maar je kunt ervan uitgaan dat energie duur blijft. Door de hoge energieprijzen wordt het aanschaffen van zonnepanelen steeds aantrekkelijker. Nu is het ook aantrekkelijk om meer energie op te wekken dan je gebruikt. Het overschot kun je namelijk verkopen aan het energiebedrijf. Het verrekenen van de zonne-energie wordt ook wel salderen genoemd, maar het kunnen salderen wordt afgebouwd per 2025.

Wat houdt de salderingsregeling in?

In de zomermaanden leveren zonnepanelen veel energie op. Vooral op zonnige dagen wekt je meer op dan je verbruikt. Niet gebruikte zonne-energie lever je terug aan het energienet. En dat is dankzij de salderingsregeling heel gunstig. Teruggeleverde stroom mag je (tegen hetzelfde tarief!) wegstrepen (=salderen) tegen de stroom die je afneemt van de energieleverancier. Hier zit echter wel een maximum aan. Lever je meer stroom terug dan dat je afneemt, dan ontvang je over het 'teveel' dat je aan energie teruglevert een lagere terugleververgoeding. Deze vergoeding verschilt per energiebedrijf. In een voorbeeld leggen we de huidige salderingsregeling uit.

Vanaf 2025 wordt de salderingsregeling afgebouwd

In de Eerste Kamer ligt het plan om de salderingsregeling vanaf 2025 geleidelijk af te bouwen. In stapjes wordt het voordeel van de teruglevering steeds kleiner. In 2024 mag je de volledige teruglevering aan het stroomnet nog verrekenen met het verbruik. In 2025 mag het nog maar voor 64%. Jaarlijks zakt het voordeel van het salderen, tot het salderen per 2031 volledig verdwijnt. Het zijn nu nog plannen, maar het lijkt door te gaan.

Wat leveren zonnepanelen jou op?

Zonnepanelen zijn er in verschillende kwaliteiten en maten. De opbrengst van zonnepanelen is ook sterk afhankelijk van het aantal zonuren in één jaar. Een zonnig voorjaar levert meer op dan de eerste helft van het voorjaar van 2023 met somber weer. Volgens Vattenfall kun je uitgaan van een opbrengst van de volgende formule: aantal zonnepanelen x vermogen x 0,85 x stroomprijs. Uitgaande van een prijs van €0,40 per kWh, kom je voor bijvoorbeeld 10 zonnepanelen uit op: 10 x 405 x 0.85 x €0,40 = €1.377

Kan het aanschaffen van zonnepanelen uit?

In bovenstaand voorbeeld zijn we uitgegaan van de huidige salderingsregeling. Vanaf 2025 lever je in op het rendement op zonnepanelen. Een verdere stijging van de energiekosten zorgt voor een hoger rendement. Een steeds verdere stijging van de kosten is zeker niet uit te sluiten. Bij het afbouwen van de salderingsregeling zal het investeren in zonnepanelen minder interessant worden, maar op langere termijn ga je de investering nog steeds terugverdienen.

De makelaar met meerwaarde 29
“Door de hoge prijzen wordt het aanschaffen van zonnepanelen steeds aantrekkelijker.”
Bron: Nexxtmove
Dé tandarts voor de hele familie! 6 dagen per week geopend ook ’s-avonds en op zaterdag. Zeer deskundige tandheelkunde en alle specialismen onder één dak. Arnhemseweg 10-A 6711 HA Ede T: 0318-617485 E: info@tandartsede.nl W: www.tandartsede.nl Nieuwe patiënten zijn welkom!

Checklist Verhuizen

Twee maanden voor de verhuizing:

O Eventueel huur opzeggen;

O Verhuisservice gebruiken;

O Beginnen met opruimen;

O Internet en televisie overschrijven;

O Vloerbedekking, meubels en wandbekleding kopen;

O Afspraak maken met schilder en of stukadoor;

O Bij verbouwingsplannen bouwkundig adviesbureau inschakelen;

Een maand voor de verhuisdag:

O Verhuisberichten uitsturen;

O Verhuisdozen laten brengen;

O Nieuwe adres doorgeven bij bestellingen;

O Verhuisbedrijf of autoverhuurbedrijf regelen;

O Vrienden en/of familie om verhuishulp vragen;

O Electra en gas opzeggen en/of verhuizen;

O Spullen opruimen die niet meeverhuizen;

Paar weken voor de verhuizing:

O Adreswijziging regelen bij instanties en bank;

Keramische tegels voor binnen en buiten voor spotprijzen! Naast tegels bieden we ook sanitair, tegellijmen en overige toebehoren.

O Gas- en waterlevering opzeggen en aanvragen;

O Cv-onderhoud en glazenwasser opzeggen;

O Belangrijke documenten opbergen;

O Inschrijven bij nieuwe gemeente;

O Afspraak maken ophalen grofvuil;

De week voor de verhuizing:

O Sleutels bijmaken en sleutels terugvragen aan buren en familie;

O VVE (appartement) inlichten;

O Diepvries leeghalen en ontdooien;

Dé grote dag zelf:

O Meterstanden opnemen, waterleiding aftappen bij vorst;

O Zorg voor voldoende geld op zak;

O Bewaar wat dozen voor de laatste spullen;

O Sleuteloverdracht;

O Trommelbeveiliging wasmachine aanbrengen;

O Belangrijke zaken bij u houden;

O Sluit ramen en deuren goed;

O Houd uw legitimatiebewijs bij de hand;

Keramische tegels voor binnen en buiten voor spotprijzen! Ook sanitair, tegellijmen en voeg.

Na de grote dag:

Neem dan een kijkje in de outlet, lang niet alles staat op de site!

Wandtegels

vanaf € 4,95 per m2

Vloertegels vanaf € 7,95 per m2

Tuintegelsvanaf € 14,95 per m2

Bezoek onze outlet of neem een kijkje op www.tegelsonline.nl

Lumierestraat 15, 6716 AG, Ede 06 54 98 11 44 info@tegelsonline

Uw reclame in cortenstaal?

Uw reclame in cortenstaal? cortenstaal?

Uw reclame in cortenstaal?

U het idee…. wij de uitvoering!

Ook leveren wij staal, aluminium en RVS

U het idee…. wij de uitvoering!

www.cortenstaal.com

Ook leveren wij staal, aluminium en RVS

www.cortenstaal.com

www.cortenstaal.com

cortenstaal

metaalproducten - cortenstaal

metaalproducten - cortenstaal

De makelaar met meerwaarde 31
O O
De professionele vervoersachtergrond van Johan Rijopleiding geeft extra inzicht in de complexe verkeerssituaties van vandaag de dag. vlot halen van je rijbewijs en zorgt dat je je vertrouwd voelt met auto en verkeer, zodat je veilig op weg kunt. Johan Rijopleiding geeft les in Ede, Bennekom, Harskamp, Lunteren, Otterlo, Veenendaal, Wageningen en Wekerom. Staat je woonplaats er niet bij? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. www.johanrijopleiding.nl tel. 06 29 47 97 87 Verantwoord en met plezier op weg naar het praktijkexamen U het idee…. wij de uitvoering! Ook leveren wij staal, aluminium en RVS Uw reclame in cortenstaal?
U het idee…. wij de uitvoering!
Ook leveren wij staal, aluminium en RVS
ET2_2024 kwart 93 x 136,5 Bezoek onze outlet of neem een kijkje op www.tegelsonline.nl Lumièrestraat 15, 6716 AG, Ede                  06 54 98 11 44                  info@tegelsonline.nl Op de site niets gevonden?
Arnhemseweg 8, 6711 HA Ede Gld 0318-619116 / info@vdbunt / www.vdbunt.nl Het WoningMagazine is een uitgave van: World International Media BV te Apeldoorn T. 055 - 203 20 95 | info@wi-media.nl | www.wi-media.nl
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.