Viisas Elämä -katalogi syksy 2023

Page 1

Kotimaiset...........................................................................3 Käännökset.......................................................................25 Uudistetut painokset........................................................33

JOHANNA BLOMQVIST

Filosofian tohtori Johanna Blomqvist on fyysikko, yrittäjä, kansainvälisestikin julkaissut kirjailija ja kylmävesiuintiin hurahtanut uimari, joka on tutkijan asenteella aina avoimesti valmis lähestymään mitä vain aihetta. Työssään usein myös tieteen rajamailla liikkuva Blomqvist yhdistää ainutlaatuisella tavalla monia eri aloja ja menetelmiä. Hänen aiempia teoksiaan ovat Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen (Viisas Elämä, 2016) sekä Hypertodellisuus – Olet olemassa ja merkittävä (Basam Books, 2020).

© Tuomas Mikkonen

VIISAS ELÄMÄ – SYKSY 2023

Veden mysteeri

Sukellus syvimpään olemukseemme

Johanna Blomqvist

Voiko vesi parantaa?

Muistaako vesi?

Miksi kylmävesiuinti kannattaa?

Vesi symboloi elinvoimaa, uudistumista, luovuutta ja muutosta. Se poikkeaa muista nesteistä muun muassa olomuodoiltaan, tiheydeltään sekä termodynaamisilta ja fysikaalisilta ominaisuuksiltaan. Vedellä on yhteys elämän syntyyn: kun etsitään elämää, etsitään vettä. Vesi on mysteeri, joka meidän pitäisi selvittää ymmärtääksemme myös itseämme — onhan meistä yli 70 % vettä.

Tässä kirjassa FT, fyysikko Johanna Blomqvist sukeltaa ennennäkemättömällä tavalla veden mysteeriin. Blomqvist perehtyy aiheeseen niin tieteen, fysiikan, uusimpien tutkimusten kuin kokemusten kautta. Lisäksi veden mysteeriä ratkotaan Blomqvistin omien kokemusperäisten vesitutkimuksien ja avantouinnin kautta.

Kirja haastaa ajatteluamme kysymyksillä:

• Miten meduusa, joka on lähes täysin vettä ja jolla ei ole sydäntä eikä aivoja, voi olla elollinen ja tietoinen reagoiva olento?

• Voimmeko vaikuttaa veteen ajatuksilla ja tunteilla?

• Muistaako vesi?

Veden mysteeri saa sinut näkemään veden uudella tavalla. Kirjan tarinoiden ja esimerkkien kautta löydät uudenlaisen yhteyden veteen — syvimpään olemukseemme.

288 s. / sidottu / mustavalkoinen / 55.6, 17.3

ISBN 978-952-384-117-8

Ovh 34,00 €

5 ILMESTYY ELOKUUSSA

SANDRA RANGEL

Sandra Rangel on lääkäri, kirjailija ja kansainvälinen puhuja, joka on erikoistunut holistiseen lääketieteeseen ja mikrobiomiin. Hän on tehnyt yhteistyötä yhden maailman johtavan holistisen terveysklinikan, Hippocrates Health Instituten kanssa. Rangel on omistautunut auttamaan ihmisiä yhdistämällä perinteisen lääketieteen ja holistiset parantamismenetelmät. Hän on luennoinut Suomessa mikrobiomista ja kroonisten sairauksien parantamisesta jo vuosikymmenen ajan.

© Markku Pajunen

Mikrobiomin parantava voima

Sandra Rangel

Mikrobiomin optimoiminen on avain huipputason terveyteen ja hyvinvointiin.

Tässä kirjassa lääkäri Sandra Rangel kertoo kehon ja eritoten suoliston mikrobiomin vaikutuksista terveyteemme lääketieteellisten läpimurtojen valossa.

Mikrobiomilla tarkoitetaan ihmisen elimistön bakteeriflooraa eli mikro-organismeja, jotka elävät kehossamme. Hyvinvointimme ja terveytemme on niistä täysin riippuvainen, sillä mikroorganismit edustavat 90 % ihmisen kehon soluista. Uuden tutkimustiedon mukaan suoliston mikrobiomiston hyvinvointi vaikuttaa aivojen toimintaan. Suolisto ja aivot ovat yhteydessä toisiinsa vagushermon kautta. Tutkimusten mukaan ravinto, joka on hyväksi suolistolle, on hyödyksi myös aivoille. Ajankohtaisessa kirjassa perehdytään muun muassa siihen:

• mikä aiheuttaa mikrobiomin epätasapainon ja miksi se aiheuttaa sairauksia

• mitkä sairaudet liittyvät suoraan mikrobiomin epätasapainoon

• miten suoliston mikrobiomi vaikuttaa aivoihimme ja kuinka se liittyy esimerkiksi ahdistukseen, masennukseen, ADD:hen ja autismiin

• mikä on vuotavan suolen ja suoliston bakteeriston yhteys

Kirja sisältää runsaasti käytännöllisiä vinkkejä ja helppoja luontaisia hoitokeinoja mikrobiomin tasapainottamiseksi. Kirjan helppojen ja herkullisten reseptien avulla tutustut vaivattomasti myös mikrobiomia hoitavaan ruokavalioon, jotta voit elää entistä terveempää ja energisempää elämää.

192 s. / nidottu / mustavalkoinen / 59.34, 59.4

ISBN 978-952-384-128-4

Ovh 33,50 €

7 ILMESTYY LOKAKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – SYKSY 2023

MARIA NORDIN

Maria Nordin on kirjailija, arkkitehti, hyvinvointivalmentaja, Free to Heal® -menetelmän kehittäjä ja neljän lapsen äiti. Häneltä on aiemmin ilmestynyt myyntimenestys Eroon oireista (Viisas Elämä, 2020), lasten satukirja Taikamatka (Viisas Elämä, 2021), Kiitollisuuden vuosi 2022 -kalenteri (Viisas Elämä, 2021) ja Uuden ajan kalenteri – Vuosi 2023 (Viisas Elämä, 2022).

© Olga Poppius

Maria Nordin

Löydä juurisyyt kehon ja mielen haasteisiin

Oivalla mistä kehon ja mielen haasteet voivat johtua ja löydä uusia näkökulmia

niiden käsittelyyn.

Millaisia juurisyitä on hyvinvoinnin haasteiden taustalla?

Entä millaiset kokemukset voivat johtaa oireiden ilmenemiseen tässä hetkessä?

Usein fyysisen oireen taustalla on omassa elämässä tai menneiden sukupolvien taustalla koettu trauma. Löydä juurisyyt kehon ja mielen haasteisiin sisältää runsaasti esimerkkejä ja kuvailee erilaisia haasteita, joiden avulla voit ymmärtää, miten mennyt tapahtuma voi vaikuttaa tähän päivään. Lisäksi teoksessa on selkeä aakkosellinen hakemisto haasteista.

Kirja sopii kaikille, jotka ovat avoimia tutkimaan uusia näkökulmia hyvinvointiin ja etsimään syitä kehon ja mielen haasteisiin.

288 s. / sidottu / mustavalkoinen / 59.3, 59.4

ISBN 978-952-260-986-1

Ovh 36,00 €

Sisäisen viisauden vuosi 2024 -kalenteri

Haluatko vahvistaa yhteyttä itseesi ja löytää oikean suunnan elämällesi?

Maria Nordinin itsetuntemusta vahvistava Sisäisen viisauden vuosi 2024 -kalenteri antaa avaimet oman sisäisen gurusi viisauteen ja tarjoaa oivalluksia parempien valintojen tekemiseen.

Sisäisen viisauden vuosi on kalenteri, joka haastaa sinut löytämään oman sisäisen viisautesi. Kalenterin kysymysten ja tehtävien avulla syvennyt pohtimaan, mikä on oikea suunta juuri sinulle ja millaiset asiat tukevat hyvinvinvointiasi.

Voit kirjata A5-kokoiseen kierresidottuun kalenteriin omien menojesi ja muistiinpanojen lisäksi ylös asioita ja tilanteita, jotka ovat päiväsi aikana tuoneet sinulle varmuutta omista toiveistasi, tavoitteistasi ja sisäisen gurusi opastuksesta. Vuoden kuluessa tulet huomaamaan, miten asiat elämässäsi kehittyvät kohti toivomaasi polkua.

192 s. / kierrekansi / mustavalkoinen / 17.3

ISBN 978-952-384-126-0

Ovh 32,90 €

ILMESTYY MARRASKUUSSA
ILMESTYY SYYSKUUSSA 9 VIISAS ELÄMÄ – SYKSY 2023 KANSI TULOSSA

SATU RASA

Satu Rasa on Espoossa asuva filosofian maisteri ja kolmen lapsen äiti. Hän toimii yrittäjänä markkinointiviestintätoimistossa ja on erikoistunut terveysviestintään.

© Emma Rinneheimo

Kaamosväsymys Pimeän kauden selviytymisopas

Satu Rasa

Kaada kaamosoireet tehokkailla hyvinvointia tukevilla keinoilla.

Tiesitkö, että neandertalinihminen nukkui talviunia? Tai että ihminen on trooppinen laji? Ei siis ihme, että talvisin sisäinen kellomme menee sekaisin ja jopa 85 % suomalaisista kärsii kaamosväsymyksen oireista.

Kaamosväsymys – Pimeän kauden selviytymisopas paneutuu kaamosväsymyksen oireisiin ja syihin nykytutkimuksen valossa. Kirjassa esitellään erilaisia apukeinoja perinteisistä metodeista kokeilevampiin kaamosoireiden kaatajiin. Buustaa oloasi esimerkiksi kirkkaan valon ja liikunnan tehoyhdistelmällä tai selätä jatkuva väsymys kylmäaltistuksen, saunafulnessin ja dopamiinipukeutumisen eli kirkkaiden värien avulla.

192 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3

ISBN 978-952-384-103-1

Ovh 32,50 €

11 ILMESTYY SYYSKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – SYKSY 2023

MAGNUS APPELBERG

Magnus Appelberg on koulutukseltaan tanssitaiteen maisteri ja Rebalancing-kehoterapeutti. Hän on toiminut astangajoogan ohjaajana viimeiset kaksikymmentä vuotta. Appelberg on suosittu vierailija joogakouluissa ympäri Suomea, Pohjoismaita, Viroa ja Puolaa. Magnuksen opetustyyli on lämminsydäminen, kannustava ja humoristinen. Hänen syvin päämääränsä on valaa iloa kaikkiin kohtaamiinsa ihmisiin.

© Mikko Säteri

Jääkylmä mielenrauha

Haluatko vähentää stressiä, nostaa henkistä sietokykyäsi, parantaa terveyttäsi ja vahvistaa palautumiskykyäsi?

Jääkylmä mielenrauha on syväsukellus rohkeuden ja rentouden lähteille. Mukaansatempaava opas esittelee Magnus Appelbergin kehittämän kylmäaltistusmenetelmän, joka on erittäin tehokas ja oivaltava yhdistelmä joogan syvimpiä viisauksia ja avantouinnin vähemmän tunnettuja saloja.

Kirjan inspiroivat ja viihdyttävät tarinat kertovat elävästi kirjailijan kokemuksista joogaohjauksen ja avantouinnin parissa sekä hänen uransa aikana kohtaamistaan ihmisistä, jotka ovat tuoneet oman panoksensa menetelmän kehittymiseen.

176 s. / sidottu / mustavalkoinen / 17.3

ISBN 978-952-384-113-0

Ovh 33,50 €

13 ILMESTYY ELOKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – SYKSY 2023
Magnus Appelberg
Löydä kylmäaltistuksesta työkalu stressinpoistoon, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja parempaan elämään.

JOHANNA RÄIKKÖNEN

on

joka on toiminut yli kymmenen vuotta yliopistotutkijana, terveydenhuollon aikuiskouluttajana sekä apteekkiproviisorina. Räikkösen laaja ja kokonaisvaltainen osaaminen painottuu erityisesti kehon toiminnallisuuteen ja ravinnon vaikuttavuuteen. Hän on valmentanut ja tukenut satoja asiakkaita erilaisissa terveyshaasteissa.

© Samuli Räikkönen Johanna Räikkönen farmasian tohtori,

Voiko vatsasi hyvin?

Ruoansulatuskanavan hyvinvointi lääkehoidon aikana

Johanna Räikkönen

Tue terveyttäsi, lievennä lääkehaittoja ja voi hyvin!

Vatsan vointi vaikuttaa merkittävästi terveyteesi, energisyyteesi ja vastustuskykyysi. Lääkehoito voi monella tavalla häiritä ruoansulatuskanavan tervettä tasapainoa. Voiko vatsasi hyvin? -kirjan konkreettisilla ohjeilla tuet vatsan ja suoliston terveyttä lääkehoidon yhteydessä. Käytännönläheisen oppaan avulla voit ennaltaehkäistä ja vähentää ruoansulatuskanavaan aiheutuvia haittoja.

Teos käsittelee muun muassa ravitsemusta, ruoansulatusta, stressinhoitoa sekä suoliston limakalvoterveyttä ja mikrobistoa. Se vastaa esimerkiksi kysymyksiin, miten ravinto ja elintavat vaikuttavat vatsaan ja suolistoon, miten lääkehaitat vaikuttavat ruoansulatukseen ja ravitsemustilaan ja millä tavoilla haittoja voi vähentää ja ehkäistä.

Kirja soveltuu lääkkeiden käyttäjille, omaisille, terveydenhoidon ammattilaisille ja kaikille ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta kiinnostuneille.

176 s. / sidottu / mustavalkoinen / 59.34, 59.4

ISBN 978-952-384-114-7

Ovh 33,50 €

15 ILMESTYY SYYSKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – SYKSY 2023

TIIA MINAYA

Tiia Minaya on mindfulness-ohjaaja CFM®, sertifioitu TRE-ohjaaja ja ratkaisukeskeinen valmentaja (LCF Life Coach). Hän on ohjannut Jännittäjäkursseja Hellä Mieli -yrityksensä kautta vuodesta 2017. Jännittäjän verkkokurssin kautta Tiia on auttanut jo satoja sosiaalisesta jännittämisestä kärsiviä ihmisiä.

© Antonio Minaya

Vapaudu sosiaalisesta jännittämisestä Käytä kehosi viisautta

Jännittäjän ehdoton ykkösopas rennompaan elämään.

Kärsitkö sosiaalisesta jännittämisestä? Eivätkö terapia, altistus tai lääkitys ole tehonneet jännitysoireisiin?

Vapaudu sosiaalisesta jännittämisestä – Käytä kehosi viisautta muuttaa täysin ajatuksesi sosiaalisesta jännittämisestä. Ongelma ei suinkaan ole korviesi välissä, vaan oireiden juurisyyt ja hoitokeinot löytyvät viisaasta kehostasi. Kirjan avulla oivallat, miten traumaattiset kokemukset muokkaavat aivojamme, hermostoamme ja tapaamme reagoida asioihin.

Oppaan kehomieli-harjoitukset auttavat vapautumaan jännitykseen liittyvästä häpeästä ja palauttavat kehosi tasapainoon. Apunasi ovat myös kehon ja mielen yhteyttä selvittävä tieto sekä kirjoittajan syvä ymmärrys kehon viisaudesta ja sen kyvyistä toipua traumoista.

160 s. / sidottu / mustavalkoinen / 17.3

ISBN 978-952-384-102-4

Ovh 30,00 €

17 ILMESTYY ELOKUUSSA
Tiia Minaya
VIISAS ELÄMÄ – SYKSY 2023

MERVI ENQVIST

Mervi Enqvist (Inderjit Kaur Khalsa) on kundaliinijoogaopettaja yli 20-vuoden kokemuksella. Hän on Kundaliinijooga Helsinki -joogastudion perustaja ja omistaja. Suomen lisäksi hän on opettanut kundaliinijoogaa Yhdysvalloissa sekä Turkissa. Mervin aikaisemmat

kirjat Voiman tie (Tammi 2009), Chakrapolku (Tammi, 2014), Tie tasapainoon (Tammi, 2018) sekä

Aikamatka – sielun reissukirja (Viisas Elämä, 2021) ovat ilmestyneet

nimellä Inderjit Kaur Khalsa. Mervi on Energy Activation -menetelmän

kehittäjä sekä opettajakouluttaja

@Academy of Higher Consciousness. Tällä hetkellä Mervi asuu ja opettaa Helsingissä.

© Elina Simonen

VIISAS

Kadotettu tieto Muinaiskansojen viesti maailmalle

Mervi Enqvist

Kadotettu tieto – Muinaiskansojen viesti maailmalle kuljettaa lukijan sivilisaation synnyn historiaan. Sukellamme myyttisten tarinoiden kautta eri viisausperinteiden tietoon. Tutkimme perinteiden ja tarinoiden alkuperiä sekä sitä, miten ne liittyvät toisiinsa.

Teoksen tarinoiden ytimessä on serpent, käärme tai kundaliinienergia. Myyttien kautta kirja avaa lukijalle kundaliinimysteerin. Teos käsittelee sitä, mistä ja missä vaiheessa energia saapuu meihin, miksi se on ihmiskunnan kehitykselle tärkeä, entä minkä vuoksi olemme unohtaneet sen ja jättäneet omaan arvoonsa?

Kirjan sydänmeditaatio ohjaa kohti valoa ja itsemme näköistä elämää. Sen avulla jokainen voi valjastaa oman todellisuuden sekä ikiaikaisen viisauden yhdeksi luovuuden ja rakkauden mahdollisuudeksi.

192 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3

ISBN 978-952-384-120-8

Ovh 32,00 €

19 ILMESTYY SYYSKUUSSA
Voisiko jokainen maailman viisausperinne olla lähtöisin samasta paikasta, yhtenä tiettynä aikakautena? ELÄMÄ – SYKSY 2023

TAAVI KASSILA

Taavi Kassila on joogan, meditaation ja joogafilosofian opettaja. Hän on kirjoittanut 25 kirjaa. Kassilan Meditaation kultainen kirja (Viisas Elämä, 2022) valittiin vuoden 2021 rajatietokirjaksi.

© Julia Alakulju

Rakkauden monet kasvot

Taavi Kassila

Ajatelmia rakkauden inspiroivasta, eheyttävästä ja hoivaavasta voimasta.

Rakkaus on elämää ohjaava ja ylläpitävä tekijä. Rakastavat vanhemmat kasvattavat ehjiä ja tasapainoisia aikuisia. Ystävyyssuhteiden rakkaus kantaa meitä vaikeuksien ylitse. Työhönsä ja oppilaisiinsa rakkaudella suhtautuvat opettajat tekevät opiskelusta riemullista ja saavat innostuksen tarttumaan myös oppilaisiin.

Taavi Kassilan uutuuskirja uppoutuu syvällisesti rakkauteen sen monissa ilmenemismuodoissa.

Kirja pohtii myös rakkauden korkeinta muotoa ja sitä, kuinka henkinen kasvu on kasvua rakastamisen kyvyssä.

Tuhansia vuosia vanhaan sutra-tyyliin kirjoitettu kirja sisältää lyhyitä ajatelmia siitä, miten rakkaus näyttäytyy kaikilla elämänalueilla. Kirjan ajatelmia seuraa kommentaari, joka avaa ajatelman aihetta ja sisältöä. Kaunista kirjaa kuvittavat Taavi Kassilan ottamat valokuvat.

288 s. / sidottu / mustavalkoinen / 17.3

ISBN 978-952-384-116-1

Ovh 34,00 €

21 ILMESTYY LOKAKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – SYKSY 2023

ILKKA KOPPELOMÄKI

Ilkka Koppelomäki on itsensä johtamisen valmentaja ja oman elämän ohjaamiseen tarkoitetun Saa mitä haluat -menetelmän kehittäjä. Ilkka on reilun 10 vuoden aikana auttanut menetelmällään tuhansia suomalaisia tekemään arjestaan parempaa ja saavuttamaan tavoitteitaan. Ilkan perustama Uskalla Innostua -tiimi on tehnyt vaikuttavaa työtä itsensä kehittämisen eteenpäin viemiseksi jo vuodesta 2007 asti. Ilkan missiona on ”vähemmän katkeria vanhuksia ja enemmän elämäänsä tyytyväisiä ihmisiä”.

Suositussa Saa mitä haluat -sarjassa Viisas Elämä on julkaissut teokset Saa mitä haluat – Opas omannäköisen elämän toteuttamiseen (2019), Saa mitä haluat – Elämäsi kirja (2020), Saa mitä haluat -muistikirja (2021) ja Saa mitä haluat: Nuoren kirja – Kasva keneksi haluat (2022).

©
Julia Alakulju

Onnellisuusminuutti

Ilkka Koppelomäki

Onnellisuusminuutti on yksinkertainen tapa luoda onnellisuutta elämän jokaiseen päivään olosuhteista ja elämäntilanteesta riippumatta.

Jokainen meistä haluaa olla onnellinen. Entä jos voisit todeta elämän lopuksi, että koit onnellisuutta elämäsi jokaisena päivänä?

Onnellisuudesta on kirjoitettu paljon kirjoja ja sitä on kautta aikojen lähdetty etsimään maailman ääriin. Silti ihminen on hyvin lahjakas tekemään yksinkertaisista asioista paljon monimutkaisempia. Arkipäiväiset asiat hämäävät onnellisuuttamme, emmekä osaa olla onnellisia, vaikka kaikki on monelta osin paremmin kuin koskaan aiemmin maailman historiassa

Onnellisuusminuutti tekee onnellisuudesta yksinkertaista ja vaikuttaa koko elämään positiivisesti. Teos on uusin osa Ilkka Koppelomäen Saa mitä haluat -kirjasarjassa.

112 s. / sidottu / mustavalkoinen / 17.3

ISBN 978-952-384-127-7

Ovh 32,00 €

23 ILMESTYY SYYSKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – SYKSY 2023

ADHD-lapsen toiveet ja tarpeet

Opas vanhemmille onnistuneeseen arkeen ja elämään

Sharon Saline

Tue ja kannusta ADHD-lasta kohti onnistumisia ja pysyviä muutoksia.

Toistuvatko lasten ja nuorten haasteet läksyjen, kotiaskareiden ja harrastusten kanssa perheessäsi päivittäin? Tämä oivaltava ja käytännönläheinen opas on juuri sinulle. Teoksen tosielämän esimerkit ja neuvot selvittävät, miten vanhemmat voivat muuttaa yhteistä dynamiikkaa ja auttaa ADHD-lapsia onnistumaan.

Kokenut psykologi Sharon Saline perehtyy kirjassaan lasten ja nuorten kokemuksiin tarkkaavaisuushäiriöstä. Salinen menestysresepti kannustaa toimimaan yhteistyössä, joka motivoi ja innostaa lasta tekemään positiivisia muutoksia.

Kirjassa käsitellään muun muassa yhteisten tavoitteiden asettamista, opiskeluhaasteiden helpottamista, ystävyyssuhteiden muodostamista, järjestelmällisyyden kohentamista sekä muiden arkipäiväisten haasteiden selättämistä. Kirjan harjoitusten ja helposti muistettavien tekniikoiden avulla löydät useita erilaisia käytännöllisiä tapoja pysyviin muutoksiin.

272 s. / nidottu / mustavalkoinen / 38.1, 17.3

Alkuteos: What Your ADHD Child Wishes You Knew, Suomennos: Laura Haavisto

ISBN 978-952-384-119-2

Ovh 34,00 €

Sharon Saline on psykologian tohtori, joka työskentelee erityisesti ADHD-lasten ja -nuorten sekä mielenterveyskuntoutujien parissa. Hän on puhunut tarkkaavaisuushäiriöstä ja kehittyvistä aivoista Yhdysvalloissa ja maailmalla. Salinen koulutukset ja työpajat ovat keränneet useita tuhansia osallistujia vanhemmista opettajiin ja mielenterveyden ammattilaisiin.

26 ILMESTYY ELOKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – SYKSY 2023
Kuva kirjailijan luvalla.

Tunne melankolian eheyttävä voima

Susan Cain

Täydellinen käsikirja surullisuuden supervoiman valjastamiseen.

Oletko joskus ihmetellyt, miksi pidät surullisesta musiikista? Tai miksi sadepäivät ovat sinusta lohduttavia ja inspiroivia? Tai miksi reagoit niin voimallisesti musiikkiin, taiteeseen, luontoon ja kauneuteen?

Bestseller-kirjailija Susan Cain paneutuu tällä kertaa surullisuuden supervoimaan. Myös melankolia on täynnä vahvuuksia, joista on hyötyä elämässämme. Cain yhdistää kirjassaan tutkimuksia ja omia kokemuksiaan selvittääkseen, miten suru ja kaipaus voivat olla todellinen polku luovuuteen ja yhteyteen.

Voimauttava kirja opastaa, kuinka voimallista ja elintärkeää on oppia kestämään tuskan ja menetyksen aikoja. Vain kohtaamalla surun voimme elää täyttä elämää.

#1 NEW YORK TIMES BESTSELLER

400 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3

Alkuteos: Bittersweet

Suomennos: Sanna Lönnfors

ISBN 978-952-384-121-5

Ovh 36,00 €

Susan Cain on puhuja ja kirjoittanut palkintoja voittaneen kirjan Hiljaiset: Introverttien manifesti Hiljaiset on käännetty yli neljällekymmenelle kielelle. Se on noussut myydyimpien kirjojen listoille ja pysynyt seitsemän vuotta New York Timesin bestseller -listalla. Susan Cainin TED-puhetta introverttien voimasta on kuunneltu yli 40 miljoonaa kertaa.

27 ILMESTYY LOKAKUUSSA
© Aaron Fedor
VIISAS ELÄMÄ – SYKSY 2023

Työuupumuksen loppu

Miksi työ kuluttaa ja kuinka rakennat paremman elämän

Jonathan Malesic

Mistä työuupumus johtuu ja miten sen voi välttää?

Professori Jonathan Malesic yhdistää kirjassa tieteen ja oman kokemuksensa, jotta ymmärtäisimme työuupumusta paremmin. Malesic perehtyy syvällisesti syihin, miksi niin monet meistä tuntevat olonsa väsyneiksi ja tarpeettomiksi työssämme. Hän tutkii miten työihanteet poikkeavat todellisuudesta sekä selvittää elämäntehtävän ja työpaikkojen eroa toisistaan.

Kirja paneutuu työuupumuksen historiaan ja psykologiaan, ja tutustuttaa meidät yhteisöihin, jotka pyrkivät eroon kulttuurisesta pakkomielteestämme työhön. Kirjan tarjoamien esimerkkien ja sen kuvaamien vaihtoehtoisten elämäntapojen avulla opit tunnistamaan työuupumuksen taustalla piilevät todelliset vaikuttimet ja irrottautumaan työkeskeisestä ajattelusta.

Työuupumuksen loppu on nimetty yhdeksi Amazonin parhaista kirjoista vuonna 2022.

272 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3

Alkuteos: The End of Burnout

Suomennos: Kia Kujala

ISBN 978-952-384-112-3

Ovh 34,00 €

Jonathan Malesic on palkittu yhdysvaltalainen kirjailija, journalisti ja tieteilijä, joka on toiminut yliopistotason opettajana kahden vuosikymmenen ajan. Muun muassa New York Times, Washington Post, The Atlantic ja The New Republic ovat julkaisseet hänen esseitään.

28 ILMESTYY LOKAKUUSSA
© Sarahl Wall
ELÄMÄ – SYKSY 2023
VIISAS

Viisauden koodit

Uudista tunteesi ja ajatuksesi

ikiaikaisten

sanojen kautta

Gregg Braden

Muokkaa aivojesi neurologisia yhteyksiä sanojen avulla.

Biologian ja neurotieteiden tuoreimmat löydökset paljastavat, kuinka kielen rakenne ja käyttämämme sanat voivat muuttaa aivojen neuronien yhteyttä toisiinsa.

Jo esi-isämme ymmärsivät sanojen ja aivojen yhteyttä. He muodostivat toistuvia sanayhdistelmiä luodakseen vaikeisiin aikoihin vahvuutta, turvallisuuden tunnetta, paranemista ja sisäistä voimaa. Nämä voimakkaat sanayhdistelmät ovat säilyneet sukupolvien ajan rukouksissa, mantroissa, hymneissä ja pyhissä kirjoituksissa.

Gregg Braden selvittää tässä kirjassa sanoihin kätketyt viisauden koodit ja antaa nämä voimakkaat sanat sinun käyttöösi. Koodit leikkautuvat suoraan elämän suurimpien haasteiden, vaatimusten ja opetusten ytimeen.

Kirjan luvut keskittyvät esimerkiksi menetyksestä ja surusta toipumiseen, pelkojen kohtaamiseen, varmuuden löytämiseen epävarmojen valintojen keskellä sekä anteeksiantoon. Kunkin viisauden koodin yhteydessä saat ytimekkään selvityksen, mitä koodi tarkoittaa, miksi se on tärkeä ja kuinka sovellat sitä elämääsi.

240 s. / sidottu / mustavalkoinen / 17.3

Alkuteos: The Wisdom Codes

Suomennos: Tuikku Ljungberg

ISBN 978-952-384-109-3

Ovh 33,50 €

Gregg Braden on viisinkertainen New York Times bestseller-kirjailija, tieteilijä ja kansainvälinen kouluttaja. Hän on työskennellyt yli kaksikymmentä vuotta ongelmanratkaisijana Fortune 500 -yritysten kriisitilanteissa. Tänä päivänä hän soveltaa taitojaan ihmisyyden arvoitusten ratkaisemiseen. Braden on kirjoittanut 12 palkittua kirjaa, jotka on käännetty yli 40:lle kielelle.

29 ILMESTYY SYYSKUUSSA
© Melissa Corter
VIISAS ELÄMÄ – SYKSY 2023

Rakastumisefekti

Maanpäällisen taivaan tiede

Bruce Lipton

Innostava ja inspiroiva lukukokemus jokaiselle, joka haluaa luoda rakastavan parisuhteen.

Muistatko sen kokemuksen, kun rakastuit päätä pahkaa? Tunsit olevasi elossa ja täynnä energiaa. Jokainen päivä tuntui huumaavan ihanalta – kuin taivaalta maan päällä.

Maailmankuulu solubiologi Bruce H. Lipton avaa kirjassaan, miten suuren rakastumisen kokemuksen eli rakastumisefektin voi kokea uudelleen ja uudelleen. Liptonin kepeän viihdyttävä kirja tuo kvanttifysiikan, biokemian ja psykologian tärkeimmät opit parisuhteisiin. Rakastumisefekti kuljettaa rakastuneiden taian suoraan solutasolle ja opettaa meidät luomaan rakkauden huumaa omaan elämäämme.

Kirjan avulla opit strategioita, joilla luot menestyksekkäästi yhteyksiä muihin ihmisiin ja palautat hohdon takaisin niihin ihmissuhteisiin, joilla on eniten merkitystä. Opit säätelemään alitajuista ohjelmointiasi ja muuttamaan keskeisimmät käytösmallisi, jotta löydät rakastumisefektin kaikissa suhteissasi koko loppuelämäsi ajan yhä uudelleen.

204 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3

Alkuteos: The Honeymoon Effect

Suomennos: Sanna Lönnfors

ISBN 978-952-384-108-6

Ovh 32,50 €

Bruce H. Lipton, PhD, uuden biologian pioneeri, on kansainvälistä tunnustusta saanut johtohahmo tieteen ja hengen yhdistämisessä. Bruce on koulutukseltaan solubiologi, joka opetti Wisconsinin yliopiston lääketieteen laitoksella ja teki myöhemmin mullistavaa kantasolututkimusta Stanfordin yliopistossa. Hän on kirjoittanut bestseller-kirjan Ajatuksen biologia (Viisas Elämä, 2018) sekä yhdessä Steve Bhaermanin kanssa uudemman kirjan Spontaneous Evolution.

30 ILMESTYY KESÄKUUSSA
Kuva kirjailijan luvalla.
VIISAS ELÄMÄ – SYKSY 2023

Tarinat, joita kerron itsestäni

Kokoelma kirjoituksia todellisen minän löytämiseksi

Adyashanti

Millainen on elämäntarinasi? Onko se onnellinen ja seikkailullinen? Vai surullinen ja yksinäinen?

Jokainen meistä määrittää elämäänsä kertomusten linssin läpi. Sisäinen narratiivimme vaikuttaa siihen, miten näemme itsemme: sankarina tai uhrina, hyvänä tai huonona ihmisenä.

Tarinat, joita kerron itsestäni sukeltaa sisäisten tarinoiden rajoja syvemmälle, todelliseen minuuteen. Adyashantin johdolla opit löytämään sisäisen narratiivisi takana piilevät perustavanlaatuiset totuudet itsestäsi. Voit esimerkiksi huomata, miten valitsemasi asiat muokkaavat elämänpolkusi suuntaa ja miten kaikkein vaikeimmissakin olosuhteissa on mahdollista löytää suurta elinvoimaa.

Adyashantin opeilla voit löytää suurta viisautta niin yllättävissä, surullisissa kuin haastavissakin tilanteissa. Kirjan terävät huomiot ja opettavaiset tarinat herättelevät huomaamaan, ettei kukaan meistä ole yksin tai erillään kaikesta olevaisesta.

176 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3

Alkuteos: The Most Important Thing

Suomennos: Teija Hartikainen

ISBN 978-952-384-110-9

Ovh 30,50 €

Adyashanti on yhdysvaltalainen henkinen opettaja. Hänen keskustelunsa, retriittinsä, online-kurssinsa ja livelähetyksensä tavoittavat kymmeniätuhansia ihmisiä Yhdysvalloissa ja maailmalla. Adyashanti on julkaissut 11 kirjaa.

31 ILMESTYY MARRASKUUSSA
ELÄMÄ – SYKSY 2023 © Mukti
VIISAS

Kotiinpaluu – 108 oppia tietoisesta läsnäolosta Jon Kabat-Zinn

Omaksu helposti mindfulnessmenetelmän keskeisimmät opit.

Kotiinpaluu kokoaa yksiin kansiin mindfulnessin kehittäjän Jon Kabat-Zinnin keskeisimmät oivallukset tietoisesta läsnäolosta.

Kirjan 108 syvällistä ja inspiroivaa mietelmää auttavat lukijaa keskittymään tähän hetkeen sekä löytämään tyytyväisyyden ja rauhan tunteen olosuhteista riippumatta.

Professori Kabat-Zinnin kehittämää menetelmää käytetään menestyksekkäästi muun muassa masennuksen, uupumuksen, kroonisten kipujen sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa.

144 s. / sidottu / mustavalkoinen / 17.3

Suomennos: Nina Valtavirta

ISBN 978-952-384-124-6

Ovh 28,00 €

ILMESTYY HEINÄKUUSSA

Kehon ja mielen viisaus: Meditaatio

Perehdy meditaation hyötyjen perusteisiin.

Mindfulnessin opettajan, kirjailija Jon Kabat-Zinnin Kehon ja mielen viisaus -kirjasarjan ensimmäinen osa selvittää, mitä meditaatio on ja miksi sitä kannattaa harjoittaa.

Kirja perehtyy muun muassa syihin, miksi tietoisuuden harjoittaminen on radikaali rakkaudellinen teko ja miksi huomion harjoittaminen on ylivertaisen tärkeää. Kirja soveltuu kaikille meditaatiosta kiinnostuneille tai sitä jo harjoittaneille.

Kirja sisältää aiemmin julkaistun Kehon ja mielen viisaus (2008) -teoksen osat 1 ja 2 sekä Jon Kabat-Zinnin uuden esipuheen.

208 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3

Suomennos: Tuikku Ljungberg

ISBN 978-952-384-125-3

Ovh 32,50 €

34 UUDISTETUT PAINOKSET SYKSY 2023
MARRASKUUSSA
ILMESTYY

07/23

Peggy Rowe-Ward ja Larry Ward

RAKKAUDEN PUUTARHA

Rakkauden puutarha on käytännönläheinen opas täysipainoisiin ihmissuhteisiin ja onnelliseen elämään. Ikivanhasta buddhalaisesta perinteestä ja kirjailijoiden omista kokemuksista ammentava teos opastaa, miten rakkaus saadaan kukoistamaan parisuhteessa ja muissa ihmissuhteissa. Kirjan konkreettiset harjoitukset auttavat harjoittamaan tarkkaavaisuutta, ymmärrystä ja myötätuntoa elämän haastavissa tilanteissa.

ISBN 978-952-384-122-2. Suomennos: Nina Valtavirta 192 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Ovh 32,50 €

MIELEN

PARANTAVA VOIMA

10/23

ISBN 978-952-384-129-1. Suomennos: Katariina Blomqvist ja Olli Holopainen, 256 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Ovh 32,50 €

Jonathan Haidt

ONNELLISUUSHYPOTEESI

Onnellisuushypoteesi tutkii onnellisuutta, sen historiaa ja saavuttamista kymmenen muinaisen viisauden avulla. Kirjassa sosiaalipsykologi Jonathan Haidt tarkastelee ikiaikaisia onnellisuuskäsityksiä neurotieteen ja kognitiivisen psykologian viimeaikaisten tutkimustulosten valossa. Vanhojen viisauksien ja modernin tieteen rajapinnalle rakentuu onnellisuushypoteesi, ajatus onnellisuuden synnystä ja ylläpitämisestä alati muuttuvassa maailmassa. Kirja sisältää myös käytännön neuvoja onnen ja merkityksen löytämiseksi.

ISBN 978-952-384-123-9. Suomennos: Jaana-Mirjam Mustavuori 368 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Ovh 34,50 €

UUDISTETUT
PAINOKSET SYKSY 2023
Tiibetinbuddhalaisessa perinteessä mieli on avain terveyteen. Kun ihminen saavuttaa mielenrauhan, hän voi hyvin niin henkisesti kuin fyysisesti. Tyyni ja avoin mieli on rakkauden, tasapainon ja onnellisuuden lähde. Mielen parantava voima esittelee selkeitä ja oivaltavia keinoja kehon, mielen, hengen ja sydämemme parantamiseksi. Yksinkertaiset ja käytännölliset harjoitukset opastavat, kuinka jokaisella meistä on mahdollisuus löytää mielensä parantava voima ja astua henkisen kasvun eheyttävälle polulle. Tulku Thondup 07/23 35
Viisas Elämä Oy Mekaanikonkatu 19 A 00880 Helsinki myynti@viisaselama.fi www.viisaselama.fi
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.