Viisas Elämä -katalogi syksy 2024

Page 1

Kotimaiset...........................................................................3 Käännökset.......................................................................23 Kortit.................................................................................27

HANNA SKYTTÄ

Hanna Skyttä on fitness-lajien moninkertainen maailmanmestari, toimittaja ja ravitsemusasiantuntija. Hannalla on kauppatieteiden maisterin tutkinto, tohtorin väitöskirjaopintoja Australian arvostetusta korkeakoulusta sekä ravintotieteiden koulutus. Hanna on toipunut kahdesta melanoomasta, molempien lonkkien yhtäaikaisesta leikkauksesta, lihansyöjäbakteerin kourista sekä selkäydinleikkauksesta. Hänen aiempia kirjojaan ovat mm. Fuelfood (Tammi, 2013), Detox (Gummerus, 2012) ja Proteiiniherkut ja -välipalat (Tammi, 2014).

© Ben Kuhn

Maailmanmestarin mindset

Hanna Skyttä

Kehitä asenteesi uudelle tasolle maailmanmestarin opeilla.

”Jalokiveä ei voi kiillottaa ilman hankausta eikä minustakaan tullut 12-kertaista maailmanmestaria ilman kovaa harjoittelua. Tämän saavuttamiseksi tarvittavan fyysisen ja psyykkisen suorituskyvyn äärirajoille vieminen useamman kerran päivässä on mahdollista vain jos yksi asia on kunnossa: asenne.”

Millainen on moninkertaisen maailmanmestarin ajatusmaailma? Miten toistuvista vastoinkäymisistä noustaan yhä uudelleen? Miten oma lahjakkuus valjastetaan käyttöön?

Hanna Skyttä on 12-kertainen fitness-lajien maailmanmestari, Ms Universe ja kolminkertainen Suomen mestari. Vakavista vammoista ja sairauksista huolimatta Hanna on pystynyt jatkamaan uraansa urheilun huipulla. Maailmanmestarin mindset pureutuu moniulotteisesti Hannan ajatusmaailmaan ja asenteeseen.

Teos on ensisijaisesti tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään itseään ja ajatteluaan sekä hakemaan uusia näkökulmia elämään ja haasteiden selättämiseen. Kirja avaa myös huippu-urheilijan arkea ja suhtautumista esimerkiksi ruokaan, harjoitteluun ja vapaaaikaan. Hanna ei nosta urheilusaavutuksia jalustalle, vaan haluaa sytyttää lukijan ajattelemaan omaa tilannettaan uudesta perspektiivistä.

Syvenny poikkeukselliseen tarinaan elämästä, sinnikkyydestä ja siitä, miten jokainen voi haastaa asennettaan ja ajatteluaan.

192 s. / nidottu / mustavalkoinen

17.3, 59.3 / ISBN 978-952-384-135-2

Ovh 34,00 €

5 ILMESTYY SYYSKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024
Kansi: Jonna Nisu. Kannen kuva: Ben Kuhn

BEN FURMAN

Ben Furman on kansainvälisesti arvostettu ratkaisukeskeisen psykologian sanansaattaja. Hänen aikaisempia kirjojaan ovat mm. ihmisten selviytymiskykyä korostava Ei koskaan liian myöhäistä saada onnellinen lapsuus (WSOY, 1997), kasvatusalan ammattilaisille suunnattu Muksuopin lumous (Lyhytterapiainstitutti Oy, 2016) sekä lasten vanhemmille suunnattu Ben Furman ja lasten haasteet taidoiksi (Viisas Elämä, 2023).

Julia
©
Alakulju

Ratkaisuja koulutyön haasteisiin

Selätä koulumaailman haasteet ratkaisukeskeisen psykologian menetelmillä.

”Sen keksiminen, miten oppilas voi hyödyntää omia vahvuuksiansa, taitojansa tai kiinnostuksen kohteitaan, edellyttää luovaa ajattelua, mutta se on kannattavaa; haasteiden voittaminen on aina ihmiselle helpompaa, jos hän löytää tavan tehdä sen omia vahvuuksiaan, taitojaan tai kiinnostuksen kohteitaan hyödyntäen.”

Psykiatrian erikoislääkäri Ben Furmanin uutuuskirja paneutuu koululaitoksen ongelmien selvittämiseen. Oli kyseessä sitten oppilaiden käytösongelmat, kiusaaminen, lisääntyneet poissaolot, huoltajien vaativuus, huono luokkahenki tai oppilaiden heikko opiskelumotivaatio, kirja tarjoilee kiehtovan ja monipuolisen valikoiman erilaisia ratkaisukeskeisen psykologian inspiroimia keinoja, joiden avulla voidaan tehokkaasti ehkäistä ja ratkaista koulumaailman ongelmakohtia.

Ratkaisuja koulutyön haasteisiin on suunnattu ensisijaisesti opettajille, rehtoreille sekä muulle opetushenkilöstölle, mutta kirjassa esitetyt ratkaisuideat kiinnostavat varmasti kaikkia koulun nykytilasta huolestuneita ja sen kehittämisestä kiinnostuneita.

Haluatko kehittää kouluarkea? Ota käyttöön kirjan toimivat työkalut helposti ja nopeasti. Kirja toimii apunasi kiireisessäkin opetusmaailmassa.

Kansi: Marika Tynnilä. Kannen kuva: Julia Alakulju

138 s. / sidottu / mustavalkoinen

38 / ISBN 978-952-384-162-8

Ovh 34,00 €

7 ILMESTYY ELOKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

LAURA HOLMSTRÖM

Laura Holmström on koulutettu ammattijärjestäjä, tv-esiintyjä, kouluttaja, luennoitsija, verkkovalmentaja ja somen ammattilainen. Laura on tullut tutuksi yleisölle hyvän mielen realityohjelmasta Kaaoksen kesyttäjät (MTV3), jossa hän auttaa perheitä päästämään irti elämää haittaavista tavaramääristä. Lauralla on taito tempaista ihmiset mukaan sekä lavalla että sosiaalisessa mediassa. Hän opettaa turhien asioiden kyseenalaistamista ja auttaa kehittämään ymmärrystä tavarasuhteen, ympäristön ja mielen merkitystä elämässämme sekä rohkaisee toteuttamaan arjen prioriteetit oman näköiseen elämään.

© Julia Alakulju

Järjestä elämäsi

Irti kodin ja mielen tavarataakasta

Laura Holmström

Opi luopumaan tavaroista ja raivaa tilaa elämälle.

”Kierrämme epämiellyttäviä tunteita, joita tavarat meissä herättävät. Siksi tavarakarsinnan aloittaminenkin on hankalaa. Vetäydymme kotitöiden ja kodin järjestämisen edessä. Haluamme välttää turhaa energiankuluttamista tavaroiden läpikäyntiin ja siivoamiseen. Välttämisreaktiota pitäisi kuitenkin oppia välttämään.”

Ammattijärjestäjä Laura Holmströmin kirjassa perehdytään tunteiden syntymekanismeihin ja niiden vaikutuksiin luopumisprosessissa. Saat keinoja työstää omia tunteitasi suhteessa tavaraan, ympäröiviin ihmisiin ja kulttuuriin. Järjestä elämäsi selvittää, miksi luopuminen on välillä niin vaikeaa ja ahdistavaa.

Saat haltuusi kodin järjestämisen keinoja ja raivausmenetelmiä ammattijärjestäjä Holmströmin kokemuksella ja vinkeillä. Voit hyödyntää kirjan neuvoja oman elämäsi tunteiden selvittämiseen ja niistä aiheutuvien tavarakasamysteerien ratkaisemisessa.

Tunteiden järjestäminen, elämän priorisointi ja päätöksentekotaito on opeteltavissa. Luopumislihasta voi harjoittaa käytännöllisillä ajatuksilla. Jokainen voi löytää uudenlaisen järjestyksen, kunhan on valmis päästämään irti vanhasta.

224 s. / nidottu / mustavalkoinen

17.3, 68.4 / ISBN 978-952-384-153-6

Ovh 33,50 €

9 ILMESTYY SYYSKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024
Kansi: Jonna Nisu. Kannen kuva: Julia Alakulju

NOORA MUSTAJOKI

Noora Mustajoki on Kittilässä asuva tietokirjailija, kustannustoimittaja ja kirjastotoimenjohtaja. Sivutyönään hän on kundaliinijoogan opettajakouluttaja, ja ikiaikainen joogaharjoitus on läsnä hänen arjessaan. Mustajoki on aiemmin kirjoittanut viisi tietokirjaa. Joogan filosofiaan pohjaavat Viihdy omassa arjessasi – Mielen ja kehon harjoituksia kaaoksen keskelle (Otava, 2017) ja Selviytymisopas elämän kriiseihin (Otava, 2020) sekä yhdessä Emilia Vasko-Kujalan kanssa teokset Nainen omassa voimassaan (Viisas Elämä, 2022), Naisen elämänkaari (Viisas Elämä, 2022) ja Naisen syklit (Viisas Elämä, 2023).

MANUELA BOSCO

Manuela Bosco on taidemaalari, kundaliinijoogaopettaja ja suurperheen äiti. Hän on myös entinen huippuurheilija, kirjailija, näyttelijä ja podcasttuottaja. Boscon elämän perusta on henkinen yhteys, ja hänen suurimpia opettajiaan ovat luonto, jooga, lapset, parisuhde, elävä astrologia, seremoniatyöskentely ja yhteisöllisyys. Boscolta on aiemmin ilmestynyt omaelämäkerrallinen romaani Ylitys (Teos, 2012), keittokirja Vegemania (Cozy Publishing, 2016) sekä yhdessä Pamela Tolan kanssa kirjoitettu lastenkirja Pöytä joka tahtoi kodin (Otava, 2015).

© Nikola Tomevski © Ville Juurikkala

Manuela Bosco: Yhteys luontoomme

Noora Mustajoki

Mitä vapaus, luovuus ja luontosuhde merkitsevät Manuela Boscolle? Kuinka hän kokee luomisen prosessin?

”Luonto on kaunis, harmoninen, rauhallinen ja hiljainen. Luonto on hurja, villi, äänekäs ja kivulias. Jos antaudumme luovuuden prosessiin, jos antaudumme elämälle, koemme kaikki luonnonvoimat itsessämme.”

Yhteys luontoomme on syväsukellus maan uumeniin, alkumereen, valkeaan tuleen ja villiin tuuleen. Samalla teos on meditatiivinen pysähdys oman luovuuden – ja luonnon – äärelle. Henkinen ja fyysinen luominen kiertyvät teoksessa yhteen syvällisesti ja konkreettisesti. Luovuuden sykli avautuukin kirjassa voimallisesti, inspiroivasti ja maanläheisesti.

Teos pohjaa taidemaalari Manuela Boscon kirjaa varten luomiin maalauksiin sekä keskusteluihin luovuudesta, jotka tietokirjailija Noora Mustajoki on kirjannut ylös. Hänen tekstinsä johdattelee syvemmälle ihmisluontoon, luonnonlakeihin ja jatkuvaan kiertoon.

Boscon maalaukset ovat kuin portaaleja, joiden kautta käydään sisään erilaisiin luomisen vaiheisiin. Kirjan ilmestyessä avautuu myös Boscon näyttely, jossa kirjan maalaukset ovat nähtävillä.

Manuela Boscon maagisen taiteen ja Noora Mustajoen selkeän kirjoitustyylin yhdistelmä tekee teoksesta ainutlaatuisen; helposti lähestyttävän monenlaisille lukijoille, henkisen polun kulkijoille ja luovuudesta ja luontoyhteydestä kiinnostuneille.

17.3 / ISBN 978-952-384-168-0

Ovh 42,00 €

11 ILMESTYY SYYSKUUSSA
224 s. / sidottu / nelivärinen
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024
Kansi: Jonna Nisu. Kannen kuva: Ville Juurikkala

KRISTA LOMAS

Krista Lomas on ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, neurokirjon kokemusasiantuntija ja äiti, jonka kolmesta lapsesta kahdella on yhteensä viisi diagnoosia. Krista on kahden nepsy-lapsen omaishoitaja ja työskentelee nepsy-valmentajana sekä luennoitsijana. Työssään hän tapaa paljon lapsia, nuoria ja aikuisia, joilla on neuropsykiatrisia haasteita. Kristan missiona on tukea ja innostaa erityislasten vanhempia ja toimia kaikkien nepsy-lasten äänenä.

© Julia Alakulju

Ihana kamala nepsy-arki

Krista Lomas

Toivoa ja vertaistukea

nepsy-perheiden haasteisiin.

”Haluan, että kaikilla lapsilla on samat mahdollisuudet, niin myös nepsy-lapsillani. Samat mahdollisuudet, kuin muillakin lapsilla. Ei haittaa, vaikka joudun tekemään enemmän töitä ja näkemään vaivaa, että tämä toteutuu. Vaikka joskus tuntuu, että olen äiti, jolla on vaikean vanhemman leima otsassa, en koskaan lopeta puolustamasta ja tekemästä töitä sen eteen, että kaikki lapset ovat tasavertaisia.”

Kymmenen vuotta sitten Krista Lomas seisoi sairaalan pihalla neljävuotiaan juuri diagnosoidun autistisen poikansa kanssa ja ihmetteli, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Ihana kamala nepsy-arki tarjoaa niitä vastauksia, joita Krista olisi juuri sillä hetkellä kaivannut. Kuka nyt auttaisi? Mistä löytyisi terapiaa ja tukea? Miten huolehtia omasta jaksamisestaan vanhempana?

Nepsy-lapsen vanhemman voi olla haastavaa hallita elämää ja tuntea tekevänsä kaikkensa lastaan tukeakseen. Kirjan sivuilta löydät vertaistukea arjen eri haasteisiin.

Rohkaiseva, inspiroiva ja samaistuttava kirja täydentää tavanomaista ajattelua nepsy-lapsista ja tarjoaa laajempaa näkemystä eri tavalla ajattelevien ihmisten hyväksymiselle, ymmärtämiselle ja tasavertaisuudelle yhteiskunnassa.

Kansi: Laura Noponen

176 s. / nidottu / mustavalkoinen

17.3 / ISBN 978-952-384-157-4

Ovh 32,00 €

13 ILMESTYY ELOKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

TOBIAS MEHNERT

Tobias Mehnert on diplomi-insinööri ja kolmen tyttären isä. Vuoden 2019 kesällä hän heräsi henkiseen oivallukseen, joka sai hänet kyseenalaistamaan henkisyyden illuusion sekä vahvan henkisen egon roolin nyky-yhteiskunnassa. Tobias haluaa auttaa muita tunnistamaan näitä henkisen egon mekanismeja, jotta voimme löytää aidomman tien henkiseen kasvuun ja valaistumiseen.

© Julia Alakulju

Henkisyyden sudenkuopat

Tobias Mehnert

Opi tunnistamaan henkisen

egon mekanismit.

”Me työskentelemme valtavasti sen vuoksi, että olisimme vapaita, onnellisia ja välittömiä. Jotta näyttäisimme muiden silmissä hyviltä ja onnellisilta. Valitettavasti henkisen suorittamisen näennäishyvät mekanismit itsessään estävät meitä olemasta vapaita ja onnellisia. Valitsemmeko mieluummin onnellisuuden vai otsa rutussa henkisten suoritteiden tekemisen? Palvelemmeko mieluummin henkistä egoa kuin elämää itseään?”

Ajatteletko olevasi henkisempi kuin naapurisi? Pidätkö normaalia 8–16 elämää halveksittavana? Koetko ylemmyyden tunnetta viimeisimmän lukemasi henkisen kirjasi myötä? Jos teet näin, olet todennäköisesti kehittänyt itsellesi Henkisen Egon eli olet henkisen etsintäsi myötä päätynyt vain hienovaraisempaan vankilaan ja astunut henkisyyden sudenkuoppaan.

Henkisyyden sudenkuopat käsittelee henkisen egon ja henkisyyden illuusion teemaa. Kirja auttaa lukijaa tunnistamaan ja ymmärtämään henkisen egon toimintamekanismeja sekä tarjoaa käytännön työkaluja ja menetelmiä näiden sudenkuoppien välttämiseen.

Kirjan avulla syvennät itsetuntemusta ja löydät aidomman tien henkiseen kasvuun. Opit navigoimaan henkisyyden haasteiden läpi tasapainoisemmin ja tietoisemmin.

Henkisyyteen rennolla huumorilla suhtautuva opas on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita henkisestä kasvusta ja itsetuntemuksesta.

Kansi: Jonna Nisu

224 s. / nidottu / mustavalkoinen

17.3 / ISBN 978-952-384-160-4

Ovh 32,00 €

15 ILMESTYY LOKAKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

Mervi Enqvist (Inderjit Kaur Khalsa) on kirjailija, kundaliinijoogan opettaja, Energy Activation -menetelmän luoja ja kehittäjä, sekä elokuvaohjaaja. Hän on aikaisemmin kirjoittanut viisi kirjaa joogasta ja henkisyydestä, joista viimeisin on Kadotettu tieto – Muinaiskansojen viesti maailmalle (Viisas Elämä, 2023).

© Julia Alakulju
MERVI ENQVIST

Avaudu sisäiselle valolle

Mervi Enqvist

Löydä tiesi takaisin kotiin, omaan sisäiseen viisauteen, valoon ja iloon.

”Kun ilo ja nauru kuplivat sisällämme, myös chakrojen energiat asettuvat tasapainoon. Onnellisuus ja sisäinen valoisuus ovat jokaisen askeleemme todellinen päämäärä. Vilpitön nauru ja ilo vievät meitä perille nopeammin kuin mikään muu.”

Pieni lapsi on puhdasta valoa ja suoraa rakkautta. Hän ei koe erillisyyttä vaan kaiken kattavan yhteyden kaiken elollisen kanssa. Kasvaessamme alamme vaistomaisesti suojata omaa puhdasta ydintä. Iän myötä suojakerrokset lisääntyvät, kunnes emme enää tunnista itseämme. Yhteys itseen on kadonnut.

Avaudu sisäiselle valolle on kolmivaiheinen opas Mervi Enqvistin kehittämään Energy Activation -menetelmään, jonka avulla lukija voi oppia poistamaan suojakerroksiaan ja palaamaan takaisin omaan keskukseen. Kirjan ensimmäisessä osassa tutkitaan ja vapautetaan omia varjoja Chakrapolku®-menetelmällä. Toisessa osiossa opitaan tunnistamaan mielen, fyysisen kehon ja muiden energiakehojen vaikutus. Viimeinen vaihe on Sydänmeditaatio, joka auttaa palaamaan takaisin omaan keskukseen, omaan valoon ja ytimeen.

Matka taittuu kundaliinijoogan, hengitys- ja mindfulness-harjoitusten sekä meditaation avulla. Voit edetä matkaa viikko kerrallaan tai omaan rauhalliseen tahtiin. Kirja antaa sinulle ajatus- ja kirjoitustehtäviä, jotka sopivat kunkin viikon teemaan. Työkaluina käytetään värejä, numerologiaa, hengitystä sekä kundaliinijoogan kehoa ja mieltä voimistavia harjoituksia.

Kansi: Taivo Org. Kannen kuva: Katja Frange

256 s. / nidottu / mustavalkoinen 17.3 / ISBN 978-952-384-154-3

Ovh 32,00 €

17 ILMESTYY LOKAKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

PAULIINA SALONEN

Pauliina Salonen on helsinkiläinen gestalt-psykoterapeutti, citymystikko, monipuolinen musiikin harrastaja ja tarinoiden rakastaja. Kun sairaus haastaa kaiken on Pauliina Salosen esikoisteos.

Kun sairaus haastaa kaiken

Pauliina Salonen

Lohdutusta ja toivoa vakavan sairauden pysäyttämille.

”Tiedän, miten vaikeaa voi olla suhtautua ihmiseen, jolla on kriisi. Väärät sanat loukkaavat herkästi. Minullekin käy niin. Ymmärrän, että neuvoilla tarkoitetaan hyvää, mutta en aina pysty ottamaan niitä vastaan ja suutun. Tarvitsisin jonkun, joka uskaltautuisi kanssani pimeyteen. Oppaana voi olla ainoastaan hän, joka on pimeässä käynyt. Onneksi ystäväni, joka on itse kokenut syövän ja selviytynyt siitä, ei säikähdä sitä syvää kuilua, johon välillä suistun, vaan odottaa tyynesti, että kiipeän ylös.”

Kun Pauliina Salonen sai syöpädiagnoosin odottamatta keskellä koronapandemiaa, joutuivat kaikki elämän tukipilarit testiin. Mikä kantaa silloin, kun elämänhallinta ja turvallisuudentunne pettävät alta? Mistä löytyy voima selviytymiseen, kun voimat ovat jo valmiiksi vähissä?

Kun sairaus haastaa kaiken kertoo psykoterapeutin ja citymystikon jyrkästä oppimiskäyrästä. Kirja on selviytymis- ja vertaistukitarina, joka kertoo syvemmin myös siitä, miten erilaiset kokemukset voivat toimia tienviittoina elämän todelliseen olemukseen. Teksti kulkee monella tasolla: nykyhetken syöpähoidoissa, henkisissä ja terapeuttisissa oivalluksissa sekä menneisyyden muistoissa.

Terapeuttisista menetelmistä ja näkökulmista kerrotaan omien kokemusten ja havaintojen kautta. Myös luonto ja musiikki ovat keskeisissä rooleissa. Onko kahdenkymmenen vuoden terapiakokemuksesta ja hengellisistä oivalluksista apua elämän ja kuoleman suurien kysymysten edessä?

Kansi: Pauliina Sirkeinen

192 s. / nidottu / mustavalkoinen

17.3 / ISBN 978-952-384-156-7

Ovh 32,00 €

19 ILMESTYY SYYSKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

RASALIINA JÄNÖ

Rasaliina Jänö on Järvenpäässä asuva, mielikuvituksesta valoa ja voimaa ammentava kirjailija ja kuvataiteilija.

Rasaliinan sydäntä lähellä on kirjoittaa tarinoita lapsille, jotka tarvitsevat seikkailua elämäänsä. Hänen aikaisempaa tuotantoaan ovat Viimeisen munasolun maailmanvalloitus (Viisas Elämä, 2024) sekä lasten fantasiaseikkailut Taikakello (Kustannus-Mäkelä, 2022) ja Hehkumaa (Kustannus-Mäkelä, 2023).

Pienemmille lukijoille Rasaliina on kirjoittanut Lulun ja Pikon kuvakirjaseikkailut (Kustannus-Mäkelä, 2021, 2022).

Julia
©
Alakulju

Kuuden kuun valtakunta: Tuhon siemen

Rasaliina Jänö

Fantasiaseikkailu ystävyyden voimasta ja luottamuksesta.

”Bel kurkisti ulos havuskuusen raskaiden, märkien oksien lomasta. Sydän jätti lyönnin välistä. Heidän tulosuunnassaan ei ollut enää kerta kaikkiaan mitään. Ei metsää ja sen halki polkua kodille, koska kotia ei ollut. Kaiken oli niellyt pahan unen tapaan mustuus, joka ahmi ympäristöä kuin nälkäinen perskuinen. Sade oli tyyntynyt ja tuulen rippeet ujelsivat puiden latvoissa. Bel vetäytyi takaisin havuskuusen suojiin. Kuinka oli mahdollista, että kaikki muuttui yhdessä silmänräpäyksessä?”

Otavan tähtirykelmästä viistosti kohti Käärmeenkantajan tähdistöä. Kissan elämän verran suoraan ja loiva koukkaus kohti Isoa koiraa. Siellä häämötti vihdoin Kuuden kuun valtakunta.

Kuuden kuun valtakuntaa kohtaa tuhannen vuoden välein kaiken nielevä myrsky. Sisarukset Bel ja Era saavat ratkaistavakseen vaativan haasteen. Kuinka pelastaa maailma ja saattaa kadonneet ystävät yhteen? Apunaan heillä on isoisän vanhat muistiinpanot ja pussillinen parantavia kristalleja.

Teos kuljettaa lukijaa halki Kuuden kuun valtakunnan mystisten maisemien ja kaiken sen ihmeellisyyden. Bel ja Era oppivat matkallaan, kuinka voimakas ystävyyden side on ja kuinka tärkeää on voida luottaa toiseen. Huolettomista esiteineistä kasvaa seikkailun aikana vastuuntuntoisia ja kekseliäitä nuoria.

Kansi: Jonna Nisu. Kannen kuva: Rasaliina Jänö

128 s. / nidottu mustavalkoinen + värillinen kuvaliite 84.2 / ISBN 978-952-384-142-0 Ovh 33,50 €

21 ILMESTYY ELOKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

BRUCE D. PERRY

Bruce D. Perry on Neurosequential Networkin johtaja. Hän toimii psykiatrian ja käyttäytymistieteiden professorina Northwestern-yliopistossa, Chicagossa sekä La Trobe -yliopistossa, Melbournessa.

OPRAH WINFREY

Oprah Winfrey on yksi menestyneimpiä ja arvostetuimpia media-alan vaikuttajia. Hän on tullut tunnetuksi etenkin huippusuositusta ja tv-historian pisimpään jatkuneesta “The Oprah Winfrey Show” -keskusteluohjelmasta ja lukuisista hyväntekeväisyyskampanjoistaan.

Movetron
©
© Chris Craymer © Jimmy Greene

Mitä sinulle tapahtui?

Keskusteluita traumasta, sinnikkyydestä ja toipumisesta

Oprah Winfrey & Bruce D. Perry

Tämä kirja muuttaa käsityksesi elämästä, kokemuksista ja ihmissuhteista.

Varhaisimmat kokemuksemme muovaavat elämäämme pitkälle tulevaisuuteen. Mitä sinulle tapahtui? tarjoaa tehokkaita tieteellisiä ja tunnepohjaisia oivalluksia käytösmalliemme ymmärtämiseen.

Oletko koskaan ihmetellyt omaa käytöstäsi: ”Miksi ihmeessä tein noin?” Omia tunteita kyseenalaistaessa on helppo sortua itsesyytökseen tai tähdätä liian korkeisiin ihanteisiin. Entä jos kysyisitkin itseltäsi: ”Mitä sinulle tapahtui?” Tässä kirjassa Oprah Winfrey sekä aivo- ja traumatutkija Bruce D. Perry tarjoavat täysin uudenlaisen väylän oman käyttäytymisen ymmärtämiseen.

Teoksessa Oprah Winfrey käy läpi tarinoita omasta menneisyydestään sekä kertoo varhaisella iällä kokemistaan traumoista ja vastoinkäymisistä. Oprah käy kirjassa keskustelua traumatutkija Bruce D. Perryn kanssa. Keskustelut keskittyvät ymmärtämään itseä, muita ihmisiä ja käyttäytymistä.

Kirja tarjoaa uuden näkökulman traumoista selviämiseen ja antaa ratkaisuja menneisyyden ymmärtämiseen. Kirjan avulla löydät selkeämmän polun toipumiseen.

New York Times -listaykkönen.

Miljoona myytyä kirjaa.

Kansi: Keith Hayes ja Taivo Org

304 s. / nidottu / kaksivärinen 17.3, 59.563 / ISBN 978-952-384-177-2

Alkuteos: What Happened to You?

Suomennos: Sanna Lönnfors

Ovh 36,00 €

25 ILMESTYY LOKAKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

SANNI NEVALAINEN

Sanni Nevalainen on kauppatieteiden maisteri, suggestioterapeutti SHY, Valon taiteilija, kouluttaja ja kirjailija. Hän on perustanut suositun enkelikoulun ja rakastaa ohjata meditaatioita, joogaa, maalausta ja enkelikursseja. Sanni maalaa sydämen ja sielun maisemia. Rakkauden voimakortit ovat jatkoa Sannin suureen suosion saavuttaineille kirjoille, korteille ja äänitteille, jotka Viisas Elämä on julkaissut.

KATJA FRANGE

Katja Frange on kirjailija ja elämän sanoittaja, henkinen valmentaja ja kanssakulkija sekä kahden tyttären äiti. Hän on tunnettu intuitiivisen elämän sekä feminiinin viisauden ja voiman sanansaattajana. Rakkauden voimakortit ovat jatkoa Katjan aikaisemmin julkaistuille menestyneille kirjoille, korteille ja äänikirjoille.

© Movetron
© Julia Alakulju © Julia Alakulju

Rakkauden voimakortit

Katja Frange ja Sanni Nevalainen VIISAS

Anna rakkauden koskettaa ja vahvista rakkautta tekojen kautta.

”Kuvittele, että sydämessäsi on ovi, jonka avaat. Anna elämän tulla tuosta ovesta sisään ja koskettaa sinua. Sydämen avaaminen on rohkeutta tuntea elämä ja sen herättämät tunteet. Sydän on ovi kaiken yhdistävään henkeen ja rakkauteen – kotiin.”

Millaisia rakkauden tekoja voit tehdä? Miten nähdä rakkauden silmin itsesi ja muun maailman? Miten antautua rakkaudelle? Miten rakastaa itseään?

Rakkauden voimakortit -voimapakka on tehty kaikille, joita rakkaus kutsuu. Kortit muistuttavat rakkauden kantavasta voimasta ja inspiroivat rakkauden tekoihin arjessa. Jokainen kortti ohjaa lempeästi rakkauden tekoihin, ilman suorittamista ja yrittämistä.

Pakka sisältää 44 korttia ja opaskirjan. Rakkauden voimakortit kohottavat ja kutsuvat avaamaan sydäntä sekä rohkaisevat olemaan sitä mitä olet. Kortit ovat jatkoa Sannin ja Katjan aikaisemmin ilmestyneille huippusuosituille Intuitio- ja Ilon korteille.

Kansi: Pauliina Sirkeinen. Kannen maalaus: Sanni Nevalainen

44 neliväristä korttia + nidottu, mustavalkoinen opasvihko 104-144 sivua / 17.3 /

ISBN 978-952-384-139-0

Ovh 39,00 €

29 ILMESTYY SYYSKUUSSA
– KEVÄT 2024
ELÄMÄ

Läsnäolon voima -opaskortit

Eckhart Tolle

Elämäntaidon klassikon parhaat oivallukset nyt kortteina!

”’Mitä sisälläni tapahtuu tällä hetkellä?’ Kysymys ohjaa sinut oikeaan suuntaan. Älä analysoi, vaan ainoastaan tarkkaile. Keskitä huomiosi sisimpääsi. Aisti tunteen energia. Jos mitään tunnetta ei ole läsnä, siirrä huomiosi entistä syvemmin kehosi sisäiseen energiakenttään. Se on reitti olemiseen.”

Eckhart Tollen rakastetun klassikon viisaat ajatukset julkaistaan nyt kauniina 50 kortin pakkana. Huippusuosittuun kirjaan pohjaavat ajatukset ja selkeät ohjenuorat auttavat vapautumaan mielen kahleista, pysymään läsnä tässä hetkessä sekä löytämään yhteyden omaan sisimpään.

Läsnäolon voima -opaskortit ovat oivallinen työkalu, jolla löydät elämääsi lisää armollisuutta, levollisuutta ja keveyttä. Voit käyttää kortteja opastuksena tai päivittäisissä meditaatioissa. Korttien aiheisiin sisältyvät muun muassa tien löytäminen nykyhetkeen, ajattelusta irtautuminen ja kärsimyksen muuttaminen rauhaksi.

Eckhart Tollesta on tullut yksi maailman inspiroivimmista kirjailijoista ja henkisistä opettajista. Hänen oivalluksensa eivät pohjaudu mihinkään tiettyyn uskontoon, oppijärjestelmään tai guruun. Maailmanlaajuinen menestyskirja Läsnäolon voima on muuttanut tuhansien ihmisten elämän. Tolle on valinnut näiden korttien sanat välittääkseen kirjansa voiman muutamina lyhyinä lauseina.

Kansi: Taivo Org

50 neliväristä korttia

17.3 / ISBN 978-952-384-179-6

Alkuteos: The Power of Now: Inspiration Card Deck

Suomennos: Hanna Virtanen

Ovh 42,00 €

30 ILMESTYY LOKAKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

VIISAS

Mielenmaisema -voimakortit

Rasaliina Jänö

Luovuuden voimaa arkeen.

”Kun taivas syleilee maata lempeästi, ja aurinko suutelee päivää hyvästiksi, valon ja varjon mystinen tanssi alkaa. Ilaida, antaa sinun seistä vahvana ja vankkumattomana. Juuret syvällä hedelmällisessä maassa. Hengitä syvään ja nosta varttasi pitkin maan tarjoamaa energia. Anna sen tähdenlennon lailla ruokkia sisimpääsi. Ideat, inspiraatio, kaikki saa vapaasti virrata maasta sinuun.”

Mielenmaisema-voimakortit ovat taiteilija Rasaliina Jänön suunnittelemia näkymiä mielen salaisiin sopukoihin: mystisiin maailmoihin, harmonian ja ilon lähteille.

Voimakortit tarjoavat lumoavan hetken pysähtyä ja keskittyä itseensä. Ne auttavat löytämään päivään kiintopisteen, johon voit palata aina energian herpaantuessa.

Korttipakka on suunniteltu seitsemän energiakeskuksen sävyihin. Jokaisessa kortissa kerrotaan, mitä energiakeskusta se tukee ja tarjotaan pieni harjoitus tämän vahvistamiseen sekä lataamaan päivään hyvää energiaa.

Kortit on suunnattu kaikille, jotka kaipaavat arkeensa ripauksen taikaa ja sisäistä hyvinvointia. Korttien avulla on helppo saavuttaa hetki omaa rauhaa ja aikaa arjen hälinässä. Ne inspiroivat ja herättelevät mieltä. Pakkaa on helppo kantaa mukana ja päivän kortin voi vaikka kiinnittää näkyvälle paikalle tarjoamaan voimaa koko päiväksi.

Kansi: Jonna Nisu. Kannen kuva: Rasaliina

42 neliväristä korttia + nidottu, mustavalkoinen opasvihko 104-144 sivua / 17.3

ISBN 978-952-384-178-9

Ovh 39,00 €

31 ILMESTYY MARRASKUUSSA
ELÄMÄ – KEVÄT 2024
Jänö

Viisas Elämä Oy

Mekaanikonkatu 19 A

00880 Helsinki

myynti@viisaselama.fi

www.viisaselama.fi

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.