Viisas Elämä -katalogi kevät 2023

Page 1

KEVÄT 2023


SISÄLLYS Kotimaiset kirjailijat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3 Ulkomaiset kirjailijat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11 Käännetyt kotimaiset . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20 Uudistetut painokset . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22


KOTIMAISET KIRJAILIJAT


VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2023

Ben Furman & lasten haasteet taidoiksi Ben Furman Raikas ja uudenlainen lähestymistapa lasten kasvun tukemiseen ja haasteiden ratkaisemiseen. Ben Furman on kirjoittanut kauan odotetun oppaan kaikille lasten vanhemmille. Hän perehdyttää siinä lukijan taitolähtöiseen kasvatukselliseen lähestymistapaan, jonka avulla vanhemmat voivat tukea eri ikäisten lasten kasvua ja auttaa heitä voittamaan niin pieniä kuin isompiakin kehityksen haasteita. Taitolähtöisyys on käänteentekevä kasvatusmenetelmä. Päinvastoin kuin monet muut menetelmät, se ei syyllistä vanhempia, vaan antaa heidän käteensä toimivat avaimet, joiden avulla he voivat saada lapsensa innostumaan taitojen oppimisesta ja haasteiden voittamisesta. Kirja sisältää runsaslukuisen määrän silmiä avaavia tarinoita ja tapausselostuksia, joiden avulla lukijalle avautuu taitolähtöisen lähestymistavan idea ja seikkaperäisesti laaditut ohjeet, joiden avulla vanhemmat voivat saman tien alkaa soveltaa menetelmää omien lastensa kanssa arjen tuoksinnassa.

272 s./ sidottu/ mustavalkoinen/ 17.3, 38.1 ISBN 978-952-384-088-1 Svh 36,00 €

BEN FURMAN

© C. Adolfsson

Ben Furman on kansainvälisesti arvostettu psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapian opettaja ja kirjailija. Hänen hyvinvointia ja mielenterveyttä käsitteleviä kirjojaan on ilmestynyt yli 20 kielellä.

4

ILMESTYY HELMIKUUSSA


VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2023

Eteeristen öljyjen voimakortit Vahvista värähtelyäsi luonnollisesti

Mona Visuri & Minna Palmu Lisää päivääsi iloa, itsetuntemusta ja luonnon voimaa eteeristen öljyjen avulla. Eteeristen öljyjen voimakortit ovat kaikille, jotka haluavat ammentaa voimaa luonnosta ja nostaa hyvinvointinsa uudelle tasolle. Voit käyttää kortteja valitsemalla intuitiivisesti jokaiseen päivään sopivan eteerisen öljyn. Voit myös hyödyntää kortteja ilman öljyjä. Niiden avulla löydät vastauksia, mitä kehosi ja mielesi tällä hetkellä tarvitsee ja mihin chakraan sinun tulisi keskittyä juuri nyt. Eteeristen öljyjen voimakortit sisältävät 33 korttia, joissa on voimaannuttava miete ja kaunis kuvitus kuhunkin hetkeen. Kätevä rasia sisältää myös opaskirjan, jossa kerrotaan enemmän kunkin kortin öljystä. Opaskirjan tekstit keskittyvät erityisesti tunteisiin. Innostu käyttämään luonnon upeita aarteita näiden hurmaavien korttien avulla.

© Julia Alakulju

© Julia Alakulju

112 s. + 33 korttia / nidottu mv-opaskirja, 4-väri kortit 59.3, 59.4, 17.3 / ISBN 978-952-384-087-4 Svh 39,00 € Mona Visuri on äiti, moniyrittäjä, valmentaja, vaikuttaja, sijoittaja ja intohimoinen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lähettiläs. Mona on käyttänyt eteerisiä öljyjä vuosia, mutta löysi niiden todellisen syvän hyvinvointia kohottavan voiman vasta oman elämänsä vastoinkäymisten jälkeen. Mona haluaa levittää eteeristen öljyjen taikaa ja niiden tuomia onnen tunteita kaikille. monavisuri.com Minna Palmu on elintarviketieteiden maisteri, kolmen vilkkaan lapsen äiti, wanna-be hyvinvointialan yrittäjä ja pienen tyttärensä omaishoitaja. Eteeriset öljyt ovat Minnalle elämäntapa, joka ilostuttaa ja sulostuttaa arkea ja auttaa monenlaiseen haasteeseen. Perheen lisäksi maalaaminen, käsillä tekeminen ja tanssiminen ovat hänelle rakkaita harrastuksia, samoin luonto ja meri. Minna toivoo kaikella tekemisellään jakavansa maailmaan enemmän iloa, valoa ja väriä.

5

ILMESTYY HUHTIKUUSSA


VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2023

Paluu myyttien alkemiaan & kortit Eeva Maria Leino & Tytti Leiwo Itsetutkiskeluun kannustava teos, joka johdattaa alkemian maailmaan. Paluu myyttien alkemiaan -kirja ja -kortit ovat kokoelma oppeja, jotka kuljettavat lukijaa kehonsa kautta syvempään maayhteyteen. Se on matka moniin ulottuvuuksiin. Kirjan avulla lukija voi oppia syventämään ja jalostamaan kehon yhteyttä näihin kerrostumiin. Kirjassa toistuvat Paluu jumalattaren luontoon -kirjan arkkityyppiset hahmot, sekä Pohjoisen alitajunnan maa -kirjan syvälliset teemat. Alkemiallinen matka vie sinut tutkimaan sielun ja kaikkeuden tasoja. Tutustut alkemian eri osa-alueisiin, elementteihin ja yrttialkemiaan. Kirjan teemoja tukevat konkreettiset harjoitukset. Teos sopii lukijalle, joka haluaa syventyä oman sielunsa kasvuun syvemmin, ja jota kiehtoo miltei unohdetut myytit ja tarut nykypäivän elämään kietoutuneena.

© Mia Johansson

© Mia Johansson

288 s. + 26 korttia / sidottu / mustavalkoinen/ 17.3 ISBN 978-952.384-080-5 Svh 34,00 €

Eeva Maria Leino ammentaa mytologiasta ja luontomme kasvien voimista työssään hyvinvointivalmentajana. Hänen työnsä ydinteemana on naisten voimaantuminen ja intohimona juurtemme viisaiden tiedon murusten palauttaminen nykynaisen elämään.

Tytti Leiwo on kuvittaja ja Hum. kand. (etnologia ja antropologia). Hän pyrkii kohti kestävämpää elämäntapaa metsäpuutarhan ja ekologisen asumisen keinoin.

6

ILMESTYY KESÄKUUSSA


VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2023

Lapsuuden kehityksellinen trauma Syy arvottomuuteen, häpeään ja syyllisyyteen

Juha Klaavu Opi ymmärtämään mikä kehityksellinen trauma on. Kehityksellinen trauma vaikuttaa useimpien ihmisten elämään voimakkaasti. Tässä kirjassa psykoterapeutti Juha Klaavu selvittää helposti ymmärrettävästi ja useiden esimerkkien kautta, mistä kehityksellisessä traumassa on kyse. Kirja kuvaa Klaavun laajan kliinisen kokemuksen pohjalta, kuinka kehityksellinen trauma syntyy ja miten se näkyy ihmisten elämässä. Varhaisessa vaiheessa syntyneen kehityksellisen trauman seurauksena ihminen kehittää epäaidon minuuden, jonka ytimessä on syvä alitajuinen arvottomuuden, häpeän ja syyllisyyden tunne. Ihminen ei usein ole tästä tietoinen, sillä trauman tiedostaminen ja kohtaaminen on niin kivuliasta. Sen vaikutukset näkyvät jokapäiväisessä elämässä pienistä valinnoista aina ystävyyssuhteiden ja parisuhteen muodostamiseen. Kirja on jokaiselle omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneelle, joka on joskus kokenut arvottomuuden, häpeän ja syyllisyyden tunteita, joita hänen on ollut vaikea ymmärtää. Klaavu pohjaa selkeän näkemyksensä laajaan työkokemukseen, psykoanalyysiin, minätilateoriaan ja jungilaisuuteen.

176 s. / nidottu / mustavalkoinen 59.56, 14.61 / ISBN 978-952-384-081-2 Svh 32,00 €

© Julia Alakulju

JUHA KLAAVU Juha Klaavu on teologian maisteri, psykoanalyyttinen psykoterapeutti (Valvira, kela, EFPP), jungilainen psykoanalyytikko (C.G. Jung Institute Zürich, FEGAP, IAAP), kouluttaja, luennoitsija ja psykoterapeuttien työnohjaaja. Hän on toiminut omalla vastaanotollaan noin 20 vuoden ajan Suomessa ja ulkomailla. Klaavun erityisaloja ovat kehityksellinen trauma ja epävakauden hoito. Lapsuuuden kehityksellinen trauma on hänen esikoisteoksensa.

7

ILMESTYY TAMMIKUUSSA


VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2023

Naisen syklit Emilia Vasko-Kujala & Noora Mustajoki Löydä sykleissä piilevä viisautesi ja ymmärrä naiseuttasi paremmin. Nykypäivän alati muuttuvat ärsykkeet ovat saaneet meidät etääntymään luonnollisesta rytmistämme. Oman syklisyyden ymmärtäminen auttaa löytämään itsemyötätuntoa, armoa, voimaa ja oikea-aikaisuutta sekä mahdollistaa täyden potentiaalin mukaisen elämän. Naisen syklit perehtyy naisen erilaisiin kiertoihin. Kirjassa tarkastellaan muun muassa levon ja toiminnan vaihteluun pohjautuvaa ihmisen ”perussykliä”, kuukautiskierron hormonaalista sykliä sekä hienovaraisempaa energeettistä sykliä. Kirjassa paneudutaan erityisesti henkilökohtaisen energeettisen syklin tunnistamiseen. Tämä hienovireinen kierto vaikuttaa naisessa syvällä alitajuisella ja sielullisella tasolla. Sen vaikutukset heijastuvat myös naisen psykologiaan ja toimintaan.

224 s./ sidottu / mustavalkoinen/ 17.3 ISBN 978-952-384-067-6 Svh 34,00 €

Naisen syklit on Emilian ja Nooran kolmas yhteinen kirja naiseudesta. Aiemmin heiltä on julkaistu teokset Nainen omassa voimassaan ja Naisen elämänkaari (Viisas Elämä, 2022). Naisen syklit tarjoaa lisää syvällisiä keinoja oman naiseuden ymmärtämiseen.

© Meeri Koutaniemi

Emilia Vasko-Kujala (Jagat Prem) on Kauniaisissa asuva henkinen valmentaja, valtiotieteiden maisteri, äiti ja kundaliinijoogan opettajakouluttaja. Hän on toiminut aikuiskoulutusalan tehtävissä 20 vuotta, ensin johdon konsulttina, sittemmin hyvinvointialan kouluttajana ja yrittäjänä yhdessä puolisonsa Tommi Kujalan kanssa perustamassaan Kehto Koulussa. Noora Mustajoki (ent. Lintukangas) on Kittilässä asuva tietokirjailija, kirjastonjohtaja, uusperheen äiti ja kundaliinijoogan opettajakouluttaja. Noora tunnetaan Hidasta Elämää -blogistaan ja häneltä on ilmestynyt myös kaksi joogan filosofiasta ammentavaa kirjaa: Viihdy omassa arjessasi (Otava, 2017) ja Selviytymisopas elämän kriiseihin (Otava, 2020). 8

ILMESTYY HELMIKUUSSA


VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2023

Mantra Tie sanojen salaisuuksiin

Petra Streng Ota voimauttavat mantrat osaksi arkeasi. Petra Strengin kirjoittama ja kuvittama Mantra – Tie sanojen salaisuuksiin taustoittaa eri traditioiden mantraperinteitä ja mantrojen merkityksiä. Ennen kaikkea kirja antaa käytännöllisiä harjoitusohjeita, miten mantrat voi ottaa osaksi omaa arkea. Teos on on ensimmäinen suomeksi julkaistu kirja aiheesta, ja siihen on myös haastateltu viittä mantran harjoittajaa. Ikivanhoista perinteistä juontavat mantrat ovat tulleet osaksi arkeamme. Joogatunneilla mantrojen ääneen lausuminen on monille tuttua. Mantramusiikin kuuntelu on puolestaan hyvin yleistä kotona rentoutuessa, spa-hoitoloissa tai hierontojen taustalla. Mantran kauneus ja muutosvoima on kaikkien tavoitettavissa. Mantrat tarjoavat keinoja stressin ja kiireisen elämänrytmin tauottamiseen. Joidenkin näkemysten mukaan mantrassa itsessään on parantavaa voimaa, ja sen värähtelyt sisältävät henkistä energiaa.

176 s. / sidottu / nelivärinen 17.3 / ISBN 978-952-384-082-9 Svh 32,00 €

Itse mantra-sana on sanskritinkielinen ja koostuu kahdesta osasta manas, joka tarkoittaa mieltä ja trayate, suojelua tarkoittavasta verbistä. Voisi ehkä sanoa, että mantra suojelee mieltä harhailemasta arjen ajatuksissa ja auttaa siten keskittymisessä tai mielen hiljentämisessä.

© Petra Streng

PETRA STRENG Petra Streng on kuvataiteilija (TaM), kirjailija ja joogaohjaaja (KRI). Hän toimii laajalti taiteen ja hyvinvoinnin kentällä. Petra fasilitoi erilaisia tapahtumia ääneen, joogaan ja taiteeseen liittyen. Hän myös säveltää ja laulaa mantra-musiikkia Vayu Naam -nimisessä yhtyeessä. Strengin rakkaus mantraan syttyi jo yli 20 vuotta sitten hänen asuessaan Berliinissä. Siitä lähtien mantra on kulkenut hänen mukanaan elämän kaikissa vaiheissa. Streng on ohjannut mantrameditaatiota sadoille joogaharrastajille ja nähnyt, miten se on auttanut ihmisiä monin tavoin.

9

ILMESTYY HUHTIKUUSSA


Unelmien idea Vapauta itsesi ja toteuta haaveittesi elämä

Julia Alakulju Innostava opas oman luovuuden löytämiseksi ja matkalle kohti yrittäjyyttä Meissä jokaisessa on luovuutta. Meillä on unelmia. Miksemme lähtisi rohkeasti toteuttamaan niitä? Mutta miten unelmista tehdään totta? Ideoita on helppo keksiä, mutta niiden toteuttaminen vaatii taitoa ja osaamista. Yritys on kuin kone, joka tekee ideoista näkyviä ja tähtää unelmien toteuttamiseen. Unelmien idea -teos on tarkoitettu kaikille uuden suunnan etsijöille, yrittäjyydestä kiinnostuneille ja jo yrittäjinä toimiville. Teos sopii heille, jotka haluavat herätellä luovuuttaan ja ruokkia omaa kasvuaan. Moni meistä odottaa malttamattomana vapaita sen sijaan, että nauttisi kunnolla jokaisesta päivästä, myös työssään. Elämä kuluu stressin ja palautumisen kanssa tasapainoillessa. Kun löydämme kultaisen keskitien – tasapainon – voimme elää onnellisuudesta käsin ja toteuttaa unelmiamme. 144 s./ sidottu / mustavalkoinen / 17.3 ISBN 978-952-384-079-9 Svh 32,00 €

Unelmien idea -teoksen ensimmäinen osa opastaa sinua tunnistamaan ja hyödyntämään omaa idearikkauttasi. Toisen osan työkalujen avulla voit testata ideoitasi ja saat vinkkejä yrittäjänä toimimiseen. Kolmas osa keskittyy yrittäjän tärkeimpään voimavaraan, hyvinvointiin ja terveyteen, ja tarjoaa avuksesi käytännönläheisiä ajatusmalleja.

© Anna Dammert

JULIA ALAKULJU Julia Alakulju on yrittäjä ja kahden lapsen äiti. Hän on toiminut luovilla aloilla yli 20 vuotta. Tällä hetkellä hän työskentelee markkinointijohtajana, suunnittelijana ja valokuvaajana. Julia on koulutukseltaan MBA (2023), mainonnan medianomi, hyvinvointivalmentaja ja kuvaaja. Julia on rohkea uranvaihtaja ja tehokas ideoiden toteuttaja sekä oman polun kulkija. Hän rohkaisee muitakin liitämään kohti omannäköistä unelmien elämää yrittäjyyden siivin. www.unelmaidea.fi

10

ILMESTYY HELMIKUUSSA


ULKOMAISET KIRJAILIJAT


VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2023

Tunnista tunnesiteet Luo kestävä rakkaussuhde aikuisena

Amir Levine & Rachel Heller Uraauurtava kirja, joka määrittelee parisuhteessa olemisen ja siinä onnistumisen uudelleen. Tässä mullistavassa kirjassa psykiatri ja neurotieteilijä Amir Levine ja parisuhdepsykologi Rachel Heller selvittävät tieteen avulla, miksi jotkut ihmiset kamppailevat ja toiset kukoistavat parisuhteissaan. Kirja johdattaa lukijan tunnistamaan, mitä läheisyystyyppiä hän ja hänen kumppaninsa edustavat. Kiintymyssuhdemallin pioneerina tunnetun psykologi John Bowlbyn 1950-luvun uraauurtaviin oppeihin pohjaavat tunnesiteet näkyvät kolmena käytösmallina parisuhteissamme: ristiriitaisena, välttelevänä tai turvallisena käytöksenä. Kun tunnistamme parisuhteessa olevien läheisyystyypit, se auttaa meitä ymmärtämään parisuhteen dynamiikkaa paremmin.

304 s./ nidottu / mustavalkoinen/ 17.3, 14.8 Attached ISBN 978-952-384-084-3 Svh 34,00 €

© Adi Segal

© Blanche Mackey

Amir Levine (M.D.) on psykiatri ja neurotutkija, joka on viime vuosina tehnyt neurotieteellistä tutkimusta Columbian yliopistossa New Yorkissa Nobel-voittaja Eric Kandelin ohjauksessa. Levine löysi kiintymyssuhdeteorian tehokkuuden työskennellessään äitien ja lasten parissa. Hänen kliininen työnsä ja syvä neurotieteellinen ymmärryksensä vaikuttavat suuresti hänen kiintymyssuhdeteorian arvostukseensa ja sen uskomattomaan tehokkuuteen potilaiden auttamiseksi. Amir asuu New Yorkissa. Rachel Heller (M.A.) opiskeli sosiaalipsykologiaa alan johtavien asiantuntijoiden johdolla Columbian yliopistossa New Yorkissa. Tällä hetkellä hän toimii psykologina yksityisvastaanotolla ja tekee työtä perheiden ja pariskuntien parissa. Rachel asuu Israelissa.

12

ILMESTYY TAMMIKUUSSA


VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2023

Luo ikioma noituus Kapinallisen noidan polku

Kelly-Ann Maddox Löydä uusi ja innostava lähestymistapa noituuteen. Luo ikioma noituutesi houkuttelee kokeilemaan uutta ja tuomaan mukaan nykypäivään noituuden harjoittamiseen. Tämän modernin käsikirjan avulla luot itsellesi sopivat tavat harjoittaa noituutta ja voit kehittää jotain täysin villiä ja yksilöllistä. Olipa kyseessä sitten rituaalit, loitsut, taikajuomat tai pyhät tekstit, voit painottaa itsellesi tässä päivässä tärkeitä asioita. Voit valita pyhäksi tekstiksesi esimerkiksi Liisa ihmemaassa tai Narnian tarinat. Ehkä haluat luoda täysin oman vuosiympyrän tai kehittää uuden jumalolennon, joka perustuu rocktähtien, elokuva-ikonien tai fiktiivisten sankareiden eri piirteisiin. Luo ikioma noituutesi tarjoaa vinkkejä, ideoita ja käytännöllisiä ohjeita noituuden perinteisten rakennuspalikoiden kanssa leikittelyyn. Kirjan sivuilta löydät tietoa kaikista noituuden perusteista, kuten energian nostattamisesta, pyhän tilan luomisesta, merkkien vastaanottamisesta ja loitsinnasta, kristallipallosta ennustamisesta, rohdoista ja paljosta muusta.

256 s./ sidottu / mustavalkoinen/ 17.3 Rebel Witch ISBN 978-952-384-092-8 Svh 32,00 €

©Dani Brock

KELLY-ANN MADDOX Kelly-Ann Maddox on palkittu tarot-tulkitsija ja henkinen neuvonantaja. Kelly-Ann pyrkii inspiroimaan ihmisiä löytämään oman, itsenäisen henkisen polkunsa. Hän hyödyntää työssään myös omia kokemuksiaan mielenterveyden haasteista, toipumisesta sekä uudistumisesta noituuden ja henkisyyden avulla. Kelly-annmaddox.com

13

ILMESTYY MAALISKUUSSA


VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2023

Manifestoinnin 8 salaisuutta Näin luot unelmiesi todellisuuden

Mandy Morris Saavuta ansaitsemasi elämä hyödyntämällä manifestoinnin tehokkaimpia työkaluja. Manifestoinnin asiantuntija Mandy Morris jakaa tässä kirjassa kahdeksan manifestoinnin salaisuutta, jotka pohjaavat taivaalliseen johdatukseen, tieteelliseen tutkimukseen ja vuosikymmenen työhön manifestoinnin kouluttajana. Morrisin tehokkaat ja yksinkertaiset harjoitteet muuttavat asenteesi itseäsi ja tavoitteitasi kohtaan. Manifestoinnista tulee hyödyllinen muutosvoima elämääsi. Kirjan avulla opit hallitsemaan lannistavat ajatukset, tunteet ja toiminnan, jotka jumittavat korkeampien tarkoitusperiesi tiellä. Oikeaa energistä polkuasi seuraamalla lisäät elämääsi yltäkylläisyyttä, onnellisuutta ja tarkoituksenmukaisuutta. 256 s./ nidottu / mustavalkoinen / 17.3 8 Secrets to Powerful Manifesting ISBN 978-952-384-083-6 Svh 32,00 €

© Hannah Rose Gray

MANDY MORRIS Mandy Morris on perustanut Authentic Living -koulutusorganisaation, jonka koulutuksiin on osallistunut yli 800 000 ihmistä 60:ssä maassa. Koulutukset auttavat ihmisiä ohjelmoimaan ajattelunsa uudelleen saavuttaakseen yltäkylläisyyden elämässään. Morrisin tieteeseen ja rakkauteen pohjaavat metodit ovat käytössä terapeuteilla ja valmentajilla kaikkialla maailmassa. Mandy asuu perheensä kanssa Coloradossa lähellä Authentic Living Heartland -retriittikeskusta, jonka hän myös omistaa.

14

ILMESTYY TOUKOKUUSSA


VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2023

Elämän hurjin kyyti Mitä opin 15 vuodessa Walt Disney Companyn pääjohtajana

Robert Iger New York Times -listaykkönen todellisen johtajuuden voimasta. Robert Igerista tuli The Walt Disney Companyn pääjohtaja vaikeaan aikaan vuonna 2005. Kilpailu alalla oli intensiivistä ja teknologia kehittyi nopeammin kuin koskaan yhtiön historian aikana. Elämän hurjin kyyti -kirjassa Iger jakaa Disneyn ja sen 220 000 työntekijän johtajana oppimansa asiat. Tänä aikana Disneyn markkinaarvo viisinkertaistui ja Disneystä kasvoi maailman suurin ja arvostetuin mediayhtiö. Iger tunnustetaan yhdeksi aikamme innovatiivisimmista ja menestyneimmistä pääjohtajista. Kirjassa perehdytään Igerin arvomaailmaan ja todellisen johtajuuden periaatteisiin, joita ovat muun muassa optimismi, rohkeus, päättäväisyys ja reiluus. Teos on johtajien lisäksi jokaiselle oman elämänsä pääjohtajalle, joka haluaa tuntea itsensä itsevarmemmaksi navigoidessaan ammatillista tai henkilökohtaista elämäänsä.

256 s./ nidottu / mustavalkoinen / 99.16, 17.3 The Ride of a Lifetime ISBN 978-952-384-047-8 Svh 38,00 €

ROBERT IGER Robert Iger on yhdysvaltalainen yritysjohtaja, joka toimi The Walt Disney Companyn pääjohtajana vuosina 2005-2020. Tänä aikana Iger kasvatti Disneyn markkina-arvon 48 miljardista 257 miljardiin. Hän johti Pixarin, Marvel Entertainmentin, Lucasfilmin ja 21st Century Foxin yrityshankintoja. Iger toimi myös liikkeellepanevana voimana Disneyn panostuksessa Disney+ ja Hulu -suoratoistopalveluhin.

15

ILMESTYY TAMMIKUUSSA


VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2023

Löydä syy MIKSI Merkityksellisen työn tekemisen opas

Simon Sinek Inspiroidu etsimään syitä, jotka siivittävät kohti pysyvämpää menestystä ja tyytyväisyyttä työelämässä. Löydä syy MIKSI jatkaa siitä mihin Sinekin aiemmin ilmestynyt huippusuosittu Kysy ensin MIKSI päättyi. Se opastaa käytännönläheisesti, miten Simon Sinekin viisaita oppeja voi hyödyntää inspiraation löytämiseen työelämässä. Sinekin mukaan tyytyväisyys on sekä oikeus että etuoikeus. Meidän kuuluu herätä aamulla töihin inspiroituneena ja palata kotiin tyytyväisenä kuluneeseen päivään. Tyytyväisyyden saavuttaminen alkaa sen ymmärtämisestä, miksi teemme mitä teemme. Kirjan yksityiskohtaisten harjoitusten ja askelten avulla pystyt vastaamaan esimerkiksi kysymyksiin työsi tarkoitusperistä, tiimisi yhteisistä tavoitteista ja miten erottua kilpailijoista. Kirja on jokaiselle, joka haluaa panostaa omaan ja kollegoidensa kestävään tyytyväisyyteen ja menestykseen. 288 s./ nidottu / mustavalkoinen/ 17.3, 69.11 Find Your Why ISBN 978-952-384-031-7 Svh 36,00 €

© Courtesy of the author

SIMON SINEK Simon Sinek on lähes kulttimaineeseen noussut huippusuosittu tietokirjailija, johtamiskonsultti ja motivaatiopuhuja, jonka TED-luennot ovat saavuttaneet kymmeniä miljoonia katselukertoja.

16

ILMESTYY MAALISKUUSSA


VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2023

Rahan psykologia Ajattomia oppeja rikkaudesta, ahneudesta ja onnellisuudesta

Morgan Housel Ytimekäs opas, jonka avulla opit ymmärtämään rahankäyttöäsi ja rahaasioihin liittyviä päätöksiä paremmin. Raha-asioiden onnistuminen ei ole välttämättä kiinni siitä, mitä tiedät rahan käytöstä. Se on kiinni siitä, miten toimit. Sijoittamista, henkilökohtaisia raha-asioita ja bisnespäätöksiä opetetaan useimmiten matematiikkaan pohjaavilla aloilla, joilla data ja yhtälöt kertovat, miten rahan kanssa pitäisi toimia. Todellisuudessa ihmiset eivät tee talouspäätöksiä Excel-taulukoissa. Päätökset tehdään illallispöydässä tai palaverihuoneessa, joissa erilaiset talouskäsitykset, motivaatiot ja tunteet sekoittuvat toisiinsa. Rahan psykologiassa palkittu kirjailija Morgan Housel jakaa 19 lyhyttä tarinaa ihmisten oudoista rahakäsityksistä ja opettaa, kuinka tätä elämän keskeistä aihepiiriä voi oppia ymmärtämään paremmin. 256 s./ nidottu / mustavalkoinen / 17.3, 36.22 The Psychology of Money ISBN 978-952-384-086-7 Svh 34,00 €

© Morgan Housel

MORGAN HOUSEL Morgan Housel on yhtiökumppani The Collaborative Fund -sijoitusyhtiössä. Hän on aiemmin toiminut The Motley Fool -sijoitussivuston ja The Wall Street Journal -lehden kolumnistina. Rahan psykologiaa on myyty maailmanlaajuisesti 1,8 miljoonaa kappaletta ja se on käännetty 46:lle kielelle.

17

ILMESTYY TOUKOKUUSSA


VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2023

Matkalla onnelliseen elämään Deepak Chopra, Kristina Tracy & Rosemary Woods Menestyskirjailija Deepak Chopran lastenkirja siitä, kuinka maailma toimii henkisestä näkökulmasta katsottuna. Deepak Chopran ja Kristina Tracyn yhteistyössä syntynyt kirja on yksinkertainen opas onnelliseen ja menestyksekkääseen tulevaisuuten. Kun lapset ymmärtävät miten maailma toimii henkisestä näkökulmasta katsottuna, se auttaa heitä suunnistamaan elämässä ilolla ja rakkaudella. Kirjaa elävöittävät Rosemary Woodsin kuvitukset. Sen helpot riimitykset saavat kaikenikäiset kiinnostumaan kirjan seitsemästä oppitunnista, joihin kuuluvat muun muassa onnellisuus, rakkaus, karma, dharma ja hyväksyntä. Ikäsuositus: 2-9 v. 32 s./ sidottu / nelivärinen / L85.22 On My Way to a Happy Life ISBN 978-952-384-089-8 Svh 26,00 €

© Michael Allen

DEEPAK CHOPRA Deepak Chopra (MD, FACP) on Chopra Foundation -säätiön ja Chopra Globalin perustaja. Hän on maailmanlaajuisesti yksi integratiivisen lääketieteen johtavia nimiä ja toimii perhelääketieteen ja julkisen terveydenhuollon professorina Kalifornian yliopistossa San Diegossa. Hän on kirjoittanut yli 90 kirjaa, joista useat ovat olleet myyntimenestyksiä. Time-lehti on kuvaillut tohtori Chopraa “yhdeksi vuosisadan sadasta johtavista sankareista ja ikoneista”. Kristina Tracy on kirjailija, äiti ja paljon muuta (vaimo, puutarhuri, sisustaja ja hevosharrastaja). Hän asuu perheensä kanssa Kaliforniassa.

18

ILMESTYY HUHTIKUUSSA


KÄÄNNETYT KOTIMAISET


VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2023

Taikamatka, ruotsinkielinen käännös Maria Nordin Astu satujen maailmaan ja vie lapsesi ja itsesi matkalle kohti positiivisempaa elämänasennetta sekä rentoutunutta mieltä. Taikamatka on meditatiivinen satukirja, jonka sadunomaisten tarinoiden avulla voidaan aktivoida mielikuvitusta, herättää terveyttä tukevia tunteita ja käsitellä arjen haasteita. Maria Nordinin kirjoittamat tarinat kertovat lapsille tutuista aiheista, kuten syntymäpäivän vietosta, uintiretkestä, pulkkailusta tai leikkimisestä. Mielikuvamatkojen tavoin toimivat tekstit sopivat niin iltasaduiksi kuin rentoutushetkiksi ryhmille. Tarinoiden päähenkilöinä seikkailevat lapsi ja lukija itse tai joku muu lapselle tärkeä aikuinen. Vuorovaikutteisten tarinoiden avulla on mahdollista käsitellä erilaisia tunteita ja tilanteita. Ikäsuositus: 2-12 vuotiaille.

71 s./ sidottu / nelivärinen / L59.6 Taikamatka ISBN 978-952-384-098-0 Svh 28,00 €

© Oona Louhivaara

MARIA NORDIN Maria Nordin on kirjailija, arkkitehti, hyvinvointivalmentaja, Free to Heal® -menetelmän kehittäjä ja kolmen lapsen äiti. Häneltä on aiemmin ilmestynyt myyntimenestys Eroon oireista (Viisas Elämä, 2020), lasten satukirja Taikamatka (Viisas Elämä, 2021), Kiitollisuuden vuosi 2022 -kalenteri (Viisas Elämä, 2021) ja Uuden ajan kalenteri – Vuosi 2023 (Viisas Elämä, 2022).

20

ILMESTYY TOUKOKUUSSA


UUDISTETUT PAINOKSET


UUDISTETUT PAINOKSET KEVÄT 2023 05/23

Anita Moorjani KUOLEMA ANTOI MINULLE ELÄMÄN Hämmästyttävä kertomus paranemisesta ja itsensä löytämisestä. Anita Moorjani taisteli lähes neljä vuotta syöpää vastaan. Kirjassaan hän kuljettaa lukijan läpi kivunsekaisten vuosien, joiden huipentumana oli lääkärin lausuma kuolemantuomio ja rajanylityskokemus. Kuolemankielissä Moorjani ymmärsi arvonsa ja näki sairauden sisimpään. Parissa viikossa kokemuksen jälkeen Moorjani kotiutettiin – täysin vapaana syöpäsoluista. Kirjailijan elämä mullistui tämän huomatessa kykenevänsä parantamaan itse itsensä.

10-vuotisjuhlapainos

04/23

ISBN 978-952-384-097-3. Suomennos: Teija Hartikanen 272 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 32,00 €

Alexander Loyd & Ben Johnson PARANEMISEN AVAIN Itsehoidon jättimenestys nyt juhlapainoksena! Paranemisen avaimen avulla poistat jopa 95% kaikkien sairauksien ja sairastamisen syistä, kun aktivoit kehon oman paranemismekanismin. Aktivoinnin jälkeen kehon immuunijärjestelmä saa tehdä rauhassa työtään ja parantaa siellä, missä sitä tarvitaan. Loydin useilla testeillä varmennettu menetelmä soveltuu niin fyysisten kuin emotionaalisten ongelmien korjaamiseen. Kirja esittelee lisäksi seitsemän elämän, terveyden ja menestyksen salaisuutta sekä kymmenen sekunnin stressinlievitystekniikan.

10-vuotisjuhlapainos 01/23

ISBN 978-952-384-096-6. Suomennos: Leena Siitonen 320 s., sidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 34,00 €

Lissa Rankin TERVEEKSI MIELEN VOIMALLA Paranna itsesi ilman lääkkeitä Meidät on saatu uskomaan, että sairastuessamme vain lääkkeet voivat auttaa. Lääkäri Lissa Rankin ajatteli vuosikausia samoin, kunnes hänen oma terveytensä alkoi horjua. Rankin osoittaa teoksessaan, miten ajatukset, tunteet ja uskomukset voivat muuttaa kehon fysiologiaa. Hänen keräämänsä tieteellinen todistusaineisto osoittaa, että läheiset ihmissuhteet, kiitollisuus, meditaatio, seksi ja aito itseilmaisu käynnistävät kehon oman paranemisprosessin. Kirjassa esitellään Rankinin kuusivaiheinen hyvinvointimalli, joka auttaa sinua tunnistamaan, mitkä asiat eri elämänalueillasi kaipaavat kohentamista. ISBN 978-952-384-093-5 Suomennos: Leena Siitonen 350 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 34,00 €

22


UUDISTETUT PAINOKSET KEVÄT 2023 02/23

Brenda Shoshanna ZEN JA RAKASTUMISEN TAITO Rakkaus on luonnollinen olotilamme. Rakastunut ihminen elää avartuneessa tietoisuudentilassa, täynnä myönteisiä tunteita ja energiaa. Mutta rakastumiseen sekoittuu myös pelkoa, omistushalua, valtataistelua ja kommunikaatiovaikeuksia. Zen ja rakastumisen taito on erilainen parisuhdeopas, joka soveltaa zenin opetuksia ihmissuhteisiin. Se auttaa työstämään ihmissuhdeongelmien taustalla piileviä todellisia syitä: omaa epävarmuutta, tiedostamattomia käyttäytymismalleja ja samastumista kielteisiin tunteisiin. Tästä käytännönläheisestä oppaasta on hyötyä ja iloa niin zeniin tutustuville, siihen jo perehtyneille kuin kaikille niille, joita rakkaussuhteet askarruttavat. ISBN 978-952-384-094-2. Suomennos: Elina Bhutia 232 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 32,00 €

04/23

Brenda Shoshanna ASKELMAT RAKKAUTEEN Askelmat rakkauteen on opas ja harjoituskirja rakkauden polulla. Yksinkertaisten harjoitusten avulla opimme luopumaan peloistamme, estoistamme ja ennakkoluuloistamme ja ottamaan vastaan rakkauden lahjan. Voimme joutua luopumaan myös käsityksestä, että ihmissuhteet ovat vaikeita, että rakkaus on taistelutanner, tai että onnellinen rakkaus on saavuttamaton unelma. Kirjasta on hyötyä niin parisuhteeseensa kyllästyneelle, rakkaudessa pettyneelle, sitä oikeaa etsivälle kuin vannoutuneelle sinkullekin. Askelmat rakkauteen toimii itsenäisenä teoksena, mutta sitä voi myös käyttää Shoshannan toisen teoksen Zen ja rakastumisen taito (Viisas Elämä, 2022) harjoituskirjana. ISBN 978-952-384-095-9. Suomennos: Soili Takkala 85 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 26,00 €

04/23

Adyashanti ARMOON LANKEAMINEN Armoon lankeaminen – oivalluksia kärsimyksen loppumisesta on henkisen tien perusteisiin pureutuva teos. Kirja tutkii kärsimyksen ongelmaa ja tarjoaa avartavan näkökulman ihmisyyteen. Sisäinen rauha on mahdollista saavuttaa pysähtymällä tämän kirjan ajatusten äärelle. Samalla tavoin kuin lankeamme rakkaan syliin ja annamme nukkumaan mennessä päämme vajota tyynylle, voimme päästää irti asioiden pakottamisesta ja langeta kauneuteen. Kirja on vastaus kaikille, jotka etsivät tietä ulos kärsimyksestä henkisen heräämisen vapauteen. ISBN 978-952-384-101-7. Suomennos: Lauri Porceddu 192 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 32,00 €

23


02/23

Timothy Ferriss

KANSI TULOSSA

4 TUNNIN KEHO 4 tunnin keho yhdistää satojen huippu-urheilijoiden ja kymmenien lääkäreiden tietotaidon tuhansien tuntien omakohtaiseen tutkimukseen. Bestselleristä 4 tunnin työviikko tuttu Tim Ferriss vastaa tässä kirjassa kysymykseen, miten ihmisen fysiikkaan voidaan vaikuttaa mahdollisimman tehokkaasti mahdollisimman vähällä vaivalla? Kirjaan mahtuu kaikki kuntosalin ja makuuhuoneen väliltä, ja se todella toimii. Opit hetkessä muun muassa pudottamaan kymmenen kiloa painoa (ilman treeniä), torjumaan painonnousun mässäillessä ja tuntemaan itsesi täysin levänneeksi kahden tunnin yöunilla. ISBN 978-952-384-106-2. Suomennos: Tanja Kielinen ja Leena Siitonen. 616 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 42,00 €

24


25


Viisas Elämä Oy Mekaanikonkatu 19 A 00880 Helsinki myynti@viisaselama.fi www.viisaselama.fi

26